GBS חיובי...הריון ולידה

אוף, אני בכלל מצטערת שהסכמתי לעשות את זה. לדעתי סתם נפלתי על רופא ששולח את כולן לעשות את זה, כי לפי מה שקראתי באתר של כללית - למי מומלץ לעשות את הבדיקה הזו - אני לא שייכת לאף אחד מהתנאים הללו...

אבל בכל אופן - עשיתי, והתגלה כחיובי.

כמה זה נורא אם פשוט אתעלם מהתוצאות, ולא אשתדל להגיע מספיק מוקדם לביה"ח לפני הלידה? (אני חולמת למשוך כמה שיותר בבית, בהנחה שהכול תקין חוץ מזה, ולהגיע עם פתיחה מתקדמת וללדת מהר...)

בביה"ח יכולים לראות את התוצאות? (אם לא אדפיס אותן מראש). זו אחת השאלות השגרתיות בקבלה ללידה - אם עשיתי משטח GBS או לא?

ובהנחה שהתינוק כן חלילה נדבק בלידה - רואים את זה מיד? יש מה לעשות בשבילו?

למה לעשות את זה ? למה להתעלם מהתוצאות?אמא לגוזלים
אם השם סובב שתגלי את זה אז תתמודדי עם זה ויהיה בסדר , את לא צריכה להתחרט שעשית וממש אבל ממש לא להסתיר את מהבית חולים .
עדיף שיטפלו מאשר חס ושלום שיקרה משהו
למה להתעלם?? ב"ה שעלו על זה עכשיומימי1

לא רוצה להלחיץ אבל מכירה משפחה שהתינוקת שלהם נפטרה שבועיים אחרי הלידה בגלל GBS שלא ידעו עליו.

למה לסכן את עצמך ואת העובר בגלל נוחות?

פעם כתבו כאן על פרוטוקול לטיפול בGBSאפונה
יש תוסף של חברת אינקולינה שאפשר למצוא באתר שלהתחיה דולה

תודה! את יכולה לפרט יותר?הריון ולידה

זאת תמצית שאמורה לטפל בחיידק ולהעלים אותהתחיה דולה

נשאר לי אחרון בבאר שבע אם זה עוזר לך ואם לא את יכולה פשוט לחפש את האתר של אינקולינה ולבקש מסלעית, בעלת אינקולינה, שתסביר לך על התמצית. 

אם תוסף הזה הורג חיידק הוא בעצמוl666
אנטיביוטיקה או עובד כמוה.
הוא מחומרים טבעיים בלבד, מבוסס על צמחי מרפאתחיה דולה

אני מודה שאני כבר לא בדיוק זוכרת מה יש שם בדיוק ואיך הוא פועל כי מזמן לא התעסקתי בזה

אבל כמו ששום יכול להחליף אנטי' בטיפול דלקות קלות אבל אין לו את תופעות הלוואי של אנטי' בכדור. בוודאי שיש הרבה חומרים בטבע שיש להם חומרים פעילים כמו אנטי'.

תודה רבה! אנסה לברר.הריון ולידה

בהצלחה!תחיה דולה

טיפול בgbs הוא כ"כ פשוטרק שאלה לי
כשאת מגיעה לבי"ח נותנים לך אנטיביוטיקה דרך הוריד כל 3-4 שעות עד הלידה (בעז"ה שלא תצטרכי יותר מפעם אחת). אם לא הספיקו לתת לך שמים אנטיביוטיקה לתינוק.
מנגד, הסיבוכים שעלולים להיות אם לא מטפלים לא נעימים בכלל... (כרגע אני זוכרת שזה יכול לגרום לעיוורון, אבל יש עוד דברים).
למה לא לטפל בזה? למה לקחת את הסיכון? למה להצטער שגילית את זה? את יכולה למנוע מהילד שלך סיבוך רפואי קשה!
וכמו שאמרה זו שמעלי- תראי איך ה' סידר את העניינים- את לא עומדת באף קבוצת סיכון לgbs ובכל זאת הרופא שלח אותך לעשות את הבדיקה. בזכות זה גילו שאכן יש לך את החיידק ועכשיו יוכלו למנוע סיבוכים אצל התינוק שלך. זה מדהים!

*לא ידעתי בכלל שיש "קבוצות סיכון" לזה. אני רק יודעת שאחת מ4 נשים עם gbs חיובי, אז שולחים את כולן לעשות את הבדיקה. לדעתי רופא שלא מפנה לבדיקה הזו, עם סטטיסטיקה כזו, הוא חסר אחריות ממש.
היית רוצה לא לעשות את הבדיקה הזאת ולהסתכן שיקרה משהו לתינוק שלך?!
אני מבינה את הגישה שלא לעשות כל בדיקה בעולם, אבל זו כ"כ פשוטה ומונעת סיבוכים כ"כ קשים.
אני לא הגעתי מוקדםבעיקר קוראת
ולא כי חשבתי שלא חשוב
אלא כי ילדתי מאוד מהר ממתי שהתחילו הצירים והגעתי ללידה ממש
רק רציתי להוסיף כתבה פה משהי שאם לא הספקת התינוק מקבל אנטיביוטיקה וזה לא היה אצלי ככה
בגלל שלא הספקתי התינוקת היתה במעקב חום כדי לבדוק אם נדבקה
המעקב חום היה תקין, לא נדבקה ב"ה, אז לא קבלה אנטיביוטיקה.
את יודעת מה הסכנות אם התינוק נדבק?מוריה
אם לא, כדאי שתבדקי לפני שתצטערי שעשית את הבדיקה הזו.
לכל התוהות - אני יודעת מה הסיכונים שיש לתינוק שנדבקהריון ולידה

אבל הבנתי שהסיכוי שהוא יידבק הוא 1%, ואם האמא מספיקה לקבל אנטיביוטיקה - אז הסיכוי יורד ל-0.1-0.2%. כלומר - מלכתחילה הסיכוי מזערי.

מנגד עומדות, מבחינתי, הסכנות שיש באנטיביוטיקה (אף אחד לא יאמר שאנטיביוטיקה היא כמו מים... יש לה את הסכנות שלה), וגם את הצורך להיות זמן רב יותר בביה"ח - שזה מתכון אפשרי להתערבויות מיותרות, ובעיקר משפיע מאוד-מאוד על שלוות הנפש שלי. (בי"ח גורם לי לסטרס, וגם בדיקות מרובות לא נעימות לי בכלל. אם הייתי יכולה ללדת בבית - הייתי עושה את זה בשמחה. היה לי הרבה יותר נעים והרבה פחות משאיר טראומה לנפש...)

בקיצור - אני מנסה לשקול את הסכנות של ההידבקות ב-GBS (ששוב, די מזעריות), מול הסכנות שבאנטיביוטיקה (שאולי גם הן מזעריות) והסכנות לפגיעה בנפש שלי (שהן, על סמך הניסיונות הקודמים שלי, לא מזעריות לצערי...).

אז אשמח לעוד דעות וידיעות בנושא...

תודה.

איזה לידה זו?מוריה
תבדקי נהלים בביה"ח ספציפיים.

לפעמים מגיעים מאוחר ולא מקבלים. ואז התינוק במעקב צמוד/מקבל אנט' תלוי במדיניות של הביה"ח.

בעיניי, הסיכון של הפגיעות מול הסיכון של אנט' באופן חד פעמי, עדיף אנט' חד פעמי. ועדיף שאדם בוגר, עם מערכת חיסונית חזקה יותר ייקבל אותה ולא תינוק בן יומו.
אי אפשר אולי לקחת את האנטיביוטיקה כבר בבית?חילזון 123

לא, זה בוריד...רק שאלה לי
צוות בית חולים לא יוכל לדעת אם לא תאמרי להם.עדינות
אם תהיה לך ירידת מים בבית לא כדאי שתתעכבי כי יש חשש שהתינוק ידבק עוד לפני הלידה.
לא יודעת מה בבתי חולים אחרים אבל אם את מגיעה לשערי צדק אחרי ירידת מים זו שאלה שתישאלי עשרות פעמים על ידי כל איש צוות שיבוא לטפל בך (ממני, שבאתי ארבע פעמים ללדת שם אחרי ירידת מים)
בירידת מים בכל מקרה צריך להגיע מהר יחסית...הריון ולידה

אם המים נקיים ממש לא צריך להזדרזעדינות
עדיף לא להסתובב יותר מדי וגם לשים לב שמרגישים טוב. אבל בהחלט משכתי זמן בבית כמו שהפותחת הזכירה שהיא רוצה. אם היה לי GBS חיובי הייתי רצה באותו רגע בלי לחכות אפילו מעט.
למה? אני לא הגעתי כזה מוקדםעלה למעלה
הביאו לי פשוט אנטיביוטיקה שהגעתי
כי זה אומר שהתינוק פחות מוגן כי השק שלו כבר נפתחעדינות
וכמובן שגם אם מתעכבים מביאים אנטיביוטיקה כרגיל אבל מצב כזה יותר מעלה חשש.
תלוי באיזו רמה של ירידת מים מדובר, החשש הוא צניחת חבל הטבוריפית8

שזה סכנת חיים מידית לעובר

אם הירידת מים היא בטפטופים קלים אפשר אולי יותר למשוך

בירידת מים סוערת - כמו דלי שנשפך בבת אחת - קריטי לעקוב אחרי תנועות ועדיף להזדרז לבית חולים

במיוחד בלידות חוזרות די נפוץ שהראש התינוק לא מתחיל לרדת עד אמצע לידה פעילה כך שבירידת מים סוערת חבל הטבור עלול לצנוח לפני הראש ואז לחץ הראש של התינוק על החבל עוצר את זרימת הדם בחבל הטבור וזו סכנת חיים מידית

אם זה קורה בבית חולים עושים ניתוח חרום תוך דקות ספורות! כשבינתיים היד של המיילדת בתוך הנרתיק דוחפת את התינוק כלפי מעלה שלא ילחץ על החבל.

ההסבר שלך ממש חשוב!חביבית
גם לי היהבת 30

לא אמרו לי בכלל להגיע מוקדם.

יצאתי כשהרגשתי שאני צריכה לצאת, וקיבלתי מנה אחת של אנטיביוטיקה עד ללידה. 

אולי- אם יש מיילדת שאת מכירה, ואת יכולה לתאם איתה שהיא תהיה איתך- זה יכול להקל עלייך ולהוריד את הלחץ שנגרם לך בבי"ח. 

חשבתי על האפשרות הזו. תודה!הריון ולידה

1% זה לא כזה מזערי...רק שאלה לי
זה 1 לכל 100 לידות...
0.1% זה באמת יותר קטן, אבל זה אם את מקבלת את האנטיביוטיקה...
מבחינת הישארות בבי"ח - את לא צריכה להישאר דקה יותר ממי שאין לה gbs. אם הכל תקין משתחררים כרגיל. אם יש משהו שמצריך מעקב משאירים עוד כמה זמן שצריך. אבל יש יותר סיכויים שלא יצטרכו עוד מעקב אם כן תקבלי אנטיביוטיקה, מאשר שלא תקבלי ואז אולי ירצו להמשיך לבדוק שהתינוק בסדר.
ילדתי בשערי צדקתהלה
לידה מהירה מאד. לא הספקתי כמובן אנטיביוטיקה.
התינוקת לא קיבלה אנטיביוטיקה, היה רק מעקב חום, והשתחררנו כרגיל
אצליThanks G-ad
הי אני הייתי עם gbs חיובי והגעתי עם פתיחה מלאה. נתנו לי אנטיביוטיקה. ואמרו שהיא משפיעה תוך עשר דקות ואכן מרגע שקיבלתי את האנטיביוטיקה ילדתי אחרי 12 דקות אולי שזה כ20 דקות מהכניסה לחדר לידה ככה שאין צורך להגיע מוקדם ללדת ואפשר למשוך בבית. אם תשימי לב אומרים שנותנים כל שלוש/ארבע שעות שזה אומר שעד אז זה משפיעה וצריך שוב אבל לא צריך להיות ארבע שעות לפני הלידה.
בהצלחה.
רק רוצה לחזק אותךהרקולסית
ולהסכים שלאנטיביוטיקה יש סט סיכונים נפרד ומסתבר שלא פחות.
למיטב הבנתי מחקרים שנעשו הראו שתמותת תינוקות לא פחתה כשנתנו אנטיביוטיקה לאמהות עם gbs
נכון, גם את זה קראתי... השאלה אם יש סיכוי שאם אומר את זההריון ולידה

לצוות הרפאי בביה"ח - הוא יסכים איתי...

מן הסתם לא הרקולסית
האמת שאין לי מושג כי אישית לא בדקתי gbs. אז אין לי תשובה לשאלה המקורית שלך.. פשוט רציתי לחזק אותך מול כל מי שמנסה לשכנע כמה gbs זה דבר מסוכן
תודה! זה באמת מחזק...הריון ולידה

אני מכירה תינוקאמא של דיתה

שנדבק בGBS חלה בדלקת קרום המוח קשה, והיום הוא עם עיכוב התפתחותי רציני, שרידי ראייה ועוד שלל בעיות קשות מנשוא.

לשיקולך

אבל השאלה אם האנטיביוטיקה באמת עוזרתעלה למעלה
השאלה אם בדקו את אחוזי התינוקות שנפגעו גם, ולא רק תמותה...חני 28
אני מטפלת בכמה וכמה תינוקות כאלו, שנפגעו בעקבות gbs (אז מין הסתם גם מוטה יותר ורואה יותר מאשר היחס שלהם באוכלוסייה), פגועים קשה כל כך...אבל לא מתו, אז לא נכנסו לאחוזי התמותה.
ברור לי לעשות את הבדיקה הזו...ולא להזניח
מה זה משנה הסטרס שלך לעומת האפשרות לפגיעה פיזית בתינוקים...
אני ממש לא חושבת שזו טעות לעשות את הבדיקה הזומהמרחקים

היא חשובה, וכיום רוב רופאי הנשים שולחים את כולן לעשות אותה.

לעניות דעתי ידע=כוח. עכשיו את יודעת מה המצב והאופציות פרושות לפנייך. 

להתעלם מהמציאות לא ייפה אותה..

עכשיו, יש לך אפשרות ללכת לפי הפרוטוקול ולקבל אנטיביוטיקה כמו שממליצים.

לעומת זאת, יש לך גם אפשרות לחקור ולהתייעץ עם רופא שמומחה בתחום הזה ולבחון עוד אופציות.

ועם כל המידע שאת אוספת, להגיע להחלטה שמתאימה לך.

אני ממש לא בקיאה בסיכונים ובאחוזים, רק תנסי אולי לחשוב מהכיוון שאם ממש ח"ו יקרה לתינוק משהו,

המצב הנפשי שלך יהיה הרבה יותר גרוע מאשר חוויית לידה לא משהו אבל עם תינוק בריא.

לא אומרת לעשות או לא לעשות, רק תבדקי את הנושא היטב ואל תתעלמי מהמציאות.

תגיעי להחלטה בעקבות ידע רפואי מוסמך ולא בעקבות שמועות/ מידע מהאינטרנט.

יש לך המלצה לרופא מומחה בתחום?הריון ולידה

באיזה אזור את?עלה למעלה
ירושליםהריון ולידה

את יכולה להתייעץ עם הילה הוכלרעלה למעלה
היא מקבלת בלאומית וכללית אבל חוזרת בחופשת לידה בינואר..
אני יודעת שהיא מקבלת בכללית תל ציון
תודה רבה! אם היא חוזרת רק בינואר - אז זה עלול להיותהריון ולידה

מאוחר בשבילי...

אבל אשמור את שמה. תודה.

לא. כתבתי לך..אני ממש לא בקיאה בתחום הזהמהמרחקים

מעבר לזה שאני עושה את הבדיקה בהריונות..

לדעתי תוכלי למצוא מידע כזה ברשת. 

יכול להיות שמכון פועה יוכלו להפנות אותך כי יש להם הכרות עם הרבה מומחים בנושא פוריות ולידה.

את לא חייבת להגיע מוקדם בשביל זהעלה למעלה
את יכולה להגיע מאוחר ועדיין יביאו לך
אם לא הספיקו להביא, יעשו מעקב חום לתינוק
מעקב החום נועד כדי לבדוק אם התינוק נדבקבאורות
זה לא שזה מונע הדבקה.
איך היו הלידות הקודמות שלך מבחינת מהירות?באורות
יש לך יתרון שזה לא לידה ראשונה ואת כבר קצת מכירה את מהלך הלידה שלך.
במקומך הייתי מושכת עד לשלב שאת מרגישה שאת עם צירים משמעותיים ובלידה פעילה, ואז נוסעת לבי"ח., בשביל להספיק לקבל עירוי אחד(זה לוקח בערך 20 דק העירוי). את לא חייבת להסכים לבדיקות פתיחה מרובות אם הן עושות לך רע.
בבקשה אל תסתירי מהצוות מידע רפואי, זה חשוב לשמירה על בריאות התינוק שלך.
שתהיה לידה קלה ובריאה בעז"ה
הלידה הכי מהירה שלי הייתה ארבע שעות מרגע ההגעה לביה"ח.הריון ולידה

אבל שוב - אני שואפת הפעם למשוך בבית כמה שיותר... הגעתי אז בפתיחה 3.5-4, ולכן בהחלט הייתי יכולה לתת לעצמי עוד זמן של נחת במקום הבטוח שלי בבית... (שוב, השהייה בביה"ח לא עושה לי טוב... וגם לא פתיחת הווריד שנמצאת בנוהל בכל מקרה...)

ויש לי לפעמים הרגשה שברגע שאני כבר "בידיים שלהם" (של הצוות הרפואי) אין לי יכולת וזכות להתנגד למה שהם מבקשים לעשות...

מזדהה עם הרבה ממה שכתבת ומבינה אותך מאודאדרת7

נשמע לי שהפשרה ההגיונית תהיה להגיע בזמן שרצית בלי למהר, אבל כשתגיעי כן להגיד לצוות שאת חיובית.

חוץ מזה, בלי קשר לGBS, אני ממליצה לך לנסות להחליף ראש בעניין של יכולת וזכות להתנגד. אני החלפתי ראש. זה אפשרי גם אם את ביישנית במקור, מניסיון... פרסמתי פה לפני כמה חודשים קישור לסיפור הלידה שלי שבו סירבתי לבדיקות פתיחה. סך הכול צריך להכניס לראש שאת לא צריכה לשכנע את הצוות שאת צודקת, ואת לא צריכה שהם יחשבו שאת שפויה ונורמלית. פשוט את המחליטה וזהו. לא תתמקמי לבדיקה - לא יבדקו אותך. אף אחד לא יחזיק אותך בכוח. אז זה ממש לא משנה באיזה מילים תשתמשי להציג את זה לצוות. זה נשמע בומבסטי - 'להתנגד' אבל בעצם זה פשוט מאוד. מחייכים ואומרים 'לא תודה, לא מעוניינת', וזהו. מה כבר יכול לקרות?

בהצלחה.

תודה רבה על ההבנה והעצות! בדיוק מה שהייתי צריכה.הריון ולידה

אני חושבת שאנהג כעצתך ואגיע בזמן שמתאים לי - ואז אעדכן את הצוות. תודה!

אהבתי מאד. כל הכבוד שהצלחת לעשות שינוי!יפית8

איפה ילדת?באורות
אולי תחליפי בית חולים? או תקחי איתך מישהו אסרטיבי שיעזור לך בהתנהלות שם?
לחלוטין יש לך זכויות כיולדת, את יכולה גם להכין דף מראש שבו את מפרטת בדיוק מה את רוצה שיעזור לך או למלווה שלך להסביר לצוות איך תרצי שמהלך הלידה יתנהל.
כן חשוב לקחת בחשבון שיש דברים שהצוות חייב לעשות כחלק מהפרוטוקול(למשל מוניטור) אבל יש דברים(עע בדיקת פתיחה) שממש לא או לפחות לא במינון שהם מציעים. אני מציעה לך ללמוד על הדברים השונים שמצריכים התערבות ובהתאמה להבין מה קריטי ומה זה כבר התערבות שאפשר לוותר בהתחלה לפחות.
תודה! יש לך רעיון איפה למצוא מידע על הדברים האלו?הריון ולידה

מה מצריך התערבות ומה לא וכו'...

הנה קישורבאורות
מהן זכויותיך בלידה, האם את יכולה לסרב לקבלת טיפול? | לידה רכה

שקצת מסביר
אבל לקחת בערבון מוגבל וכן לבוא בראש שבסוף, הצוות לטובתך ולטובת התינוק.
מספיק רבע שעה בשביל לקבל אנטיביוטיקה .שבעבוםאחרונה
לי היה gbs חיובי והלידות שלי מאד מהירות, הייתי ממש בלחץ כי מכירה מקרוב מקרים של gbs לא נגמרו טוב... הייתי 5 דק במיון יולדות ו5 דקות בחדר לידה עד שיצא התינוק כך שלא הספקתי לקבל אנטיביוטיקה, אבל לאחר מכן הוסבר לי שבגלל לא הייתה ירידת מים ( פקעו אותם ומיד הוא יצא)והתינוק בקושי היה בנרתיק, אין לו סיכוי להידבקות ולא צריך מעקב מיוחד. ( בכל זאת עד שבועיים אחרי הלידה עוד הייתי בלחץ וכל הזמן עקבתי שלא מעלה חום...)
מוסיפה שאלה: יש אפשרות לבדוק אם אני רגישה לפניצילין?הריון ולידה

ממה שקראתי עכשיו ברשת, הסיכון העיקרי באנטיביוטיקה במקרה של GBS הוא רגישות של לפניצילין (שעלולה להביא לסכנת חיים, אם הבנתי נכון).

יש אפשרות לבדוק מראש אם אני רגישה לפניצילין או לא? (אם אדע שאני לא רגישה, זה קצת יפחית את הלחץ שלי מפני הנוהל הנהוג במקרה של GBS חיובי...)

בעיקרון יצא לי לקבל בעבר מעט פעמים אנטיביוטיקה (בעיקר לדלת בדרכי השתן). השאלה איך אפשר לדעת אם היה בה פניצילין או לא...

לדעתי את יכולה לשאות את הרופא משפחהחילזון 123

הוא בטח גם יכול לבדוק בתיק איזה אנטיביוטיקות קיבלת בעבר

רעיון, תודה.הריון ולידה

דרך אגב רוב הסיכויים לדעתי שאם היית רגישה כבר היית יודעת מזהחילזון 123

מן הסתם. אבל אם לא יצא לי לקבל אנטיביוטיקה עם פניציליןהריון ולידה

אז אין לי איך לדעת...

או שהרגישות לפניצילין מתבטאת בעוד דרכים?

פניצילין זה מה שנותנים כשיש דלקת גרוןבארץ אהבתי
לתרופה עצמה קוראים פן-רפא (פעם זה היה רפאפן), גם סירופ מוקסיפן זה בעצם פניצילין. אם אי פעם היה לך דלקת גרון אז זה בטח מה שנתנו לך.
ואגב- אם אף פעם לא נחשפת לפניצילין, אז גם אם את רגישה אליו לא יופיעו תופעות חמורות באופן מיידי, בהתחלה מופיעה פריחה ורק בחשיפה נוספת התופעות עלולות להחמיר. אז אם כן נותנים לך, תשימי לב לכל תופעה שונה שאת מרגישה (בעיקר לשים לב אם מופיעה פריחה כי בדרך כלל התגובה מתחילה מזה) ואם כן אז כמובן ליידע מיד את הצוות כדי שיפסיקו לחשוף אותך לפניצילין (מן הסתם יעברו לסוג אחר של אנטיביוטיקה).

(לכמה מהמשפחה שלי יש רגישות לפניצילין, וגילו את זה כשקיבלו אנטיביוטיקה בעקבות דלקת גרון והתחילה פריחה אז מיד עברו לסוג אחר של אנטיביוטיקה).

אגב, בעיקרון יש גם בדיקת אלרגיה שאפשר לעשות (מכירה מישהי שעשתה, מתוך צורך רפואי) אבל לא יודעת אם יפנו אותך לזה, את יכולה לשאול את רופא המשפחה. מה שעושים בבדיקה זה בעצם לחשוף את הגוף לכמות מאוד קטנה בהזרקה מקומית ולראות אם יש תגובה במקום ההזרקה (זה היה לפני המון שנים אז אני לא יודעת איך בדיוק זה עובד היום, אבל בטח יש בדיקה כזו).
תודה רבה!הריון ולידה

פניצילין זו האנטיביוטיקה הראשונה שנותניםים...
כשיש למשל דלקת בגרון או לרוב כל דבר שדורש אנטיביוטיקה.
אם יש רגישות לפניצילין נותנים אנטיביוטיקה מסוג שונה וכך כל פעם אם מתגלה רגישות נותנים משהו אחר.
את יכולה ללכת לרופא מתאים שיבדוק אם את אלרגית...
לרוב אלרגיה לתרופות זה משהו שמופיע מיד עם תחילת נטילת התרופה וכל אחד יכול להגיב אחרת. בין אם זה פריחה בעור שלא מזיק ועובר אחרי כמה ימים ובין אם זה משהו אחר.
אם הפחד הוא מרגישות רוב הסיכויים שאת לא רגישה
לא הבנתי מה מבאס בזה?שנהא
שגילית משהו שיכול היה להיות מסוכן עבור התינוק שלך...
אני סבלתי את רוב הצירים בבית הגעתי לבית חולים קיבלתי אנטיביוטיקה וילדתי אחרי 4 שעות...
למה להתכחש לזה?? יש מקרים לא עלינו פחות טובים של תינוקות שנדבקו בחיידק הזה.
לא קראתי את כל התגובות מקווה שלא אחזור על הכלבתי 123

ישבתי עם הרופאה על זה כי גם לי יצא חיובי הפעם ושאלתי אותה למה זה נכנס לשגרה

היא אמרה לי שבאמת בבתי חולים בישראל לא כ"כ מתייחסים לבדיקה הזו מכייון שאין תחלואה של זה בארץ ובכל אופן גם האחוזים הבודדים של ההדבקה הם במקרי סיכון

ירידת מים ועוד שבמקרים כאלו יתנו אנטיביוטיקה גם אם אין לך תוצאה של הבדיקה

עוד דבר היא אמרה שכדאי לקבל 2 מנות אנטיביוטיקה לפני הלידה במרווח של 4 שעות אבל בפועל מספיקה מנה אחת שעה לפני הלידה עצמה כך שגם אם תגיעי יחסית מאוחר זה יעזור

לא שמעתי אף פעם שנותנים לתינוק אנטיביוטיקה רק כי היה גי בי אס אלא אם כן העלה חום או משהו כזה בפועל ראיתי שאף אחד לא בקופה ולא בחדר יולדות לא מתרגש מזה...

גם אני עשיתי הפעםרסיס אמונה
ויצא חיובי.
קיבלתי מנה 1 ולא 2, אז התינוקת הייתה במעקב חום 48 שעות ולקחו לה תרבית אחרי הלידה.
טוב שיודעים לעקוב אחרי זה.. אין לך מה להתבאס (למרות שאני מבינה את הפחד והחשש, הייתי שם ממש!!!)
ואם לא תגידי הם לא ידעו..
GBSיהושבעט5
אחותי נדבקה בחידק אבל הרופא לא הסכימה לתת לה לעשות משטח היא לא ידעה שיש לה אותו.האחיו שלי נולד וארבעה ימים אושפז הטיפול נמרץ הם הגיעו די שהוא כבר היה עם חום וניצל.אבל בהתחלה הוא היה בסכנת חיים!בגיל שנה אבחנו לו c.p שברור שזה סיבוך של הזיהום.אז צריך לדעת ומנוע סיבוכים.
נכון שסיכוי ההדבקה לא גדול אבל אם הילד שלך נפגע זו "בכיה לדורות"
זה ממש לא נורא !!משיח NOW

ואדרבה ברוך ה' שבדקת ואת יודעת שחיובי וחייבים לדווח כי זה חיידק אלים ומסוכן שעלול להדביק את הרך הנולד.

סך הכול מקבלים אנטיביוטיקה לוריד , זה ממש לא נורא ~ אין לך מה להרגיש רע כלכך .

הערות על המשקלאין לי הסבר

"וואי, איך את כל כך שמנה?"

"ממש רואים שהיית בהריון"

"את נהיית הר''

.

.

.

הערות צובטות, נכון?

לכל אישה שעיניה בראשה ברור שהיא לא תעיר למישהי על כך ששמנה לאחרונה, או שהיא נראית אחרי לידה.

אז למה כשזה לצד השני זה מותר?

למה זה לגיטימי בעיני מרבית הנשים להגיד לי ''איך את כל כך רזה?'', ''לא רואים שילדת!''.

.

.

.

זה לא לגיטימי, בדיוק כמו שלא לגיטימי להעיר על הצד השני.

לתת הערות על משקל, כל משקל שהוא, זה בעייתי.

זה נושא רגיש.

גם אצל מישהי ששוקלת מעט.

.

.

.

אתן לא יודעות מה ההתמודדות של אותה אחת.

אולי יש לה הפרעות אכילה? אולי היא בדיכאון?

אולי היא בטיפולים רפואיים שגורמים לכך?

.

.

.

משערת שאצל הרוב יש ''כוונה טובה'' ומבחינתן זו ''מחמאה''.

אז שתדעו- לפעמים זה לא.

לפעמים זה יושב על פצע פתוח, ולפעמים זה פצע שכבר הגליד.

אבל ''משקל'' זה עקב אכילס גם אם את שמנה וגם אם את רזה.

.

.

.

והלוואי שהצלחתי להאיר עיניים.

והלוואי שאפסיק לקבל 5 הערות כל יום בעבודה על כך שאני רזה.

כי מבחינתי

זו לא

מחמאה.

חג שמח🌟

מזדההoo

עם ההטרדה עם ההערות כאלו

זה ממש מטריד שנשים עסוקות בצורה אובססיבית עם המשקל שלי

אם כי אני כן מרוצה מהמשקל שלי (ולא מרוצה מהסיבה שהגעתי אליו)

בעיניי הסיבה שנשים כן מרשות לעצמן להעיר ולהתערב

כי זה לא פוגעני בעיניהן

אלא שיח מתוך קנאה

ועדיין כשקיבלתי כמה הערות ביום זה היה מטריד ביותר (הפסקתי להתייחס להערות והן לאט לאט התאדו)

❤️אין לי הסבר
את צודקת עם מה שהוספת 
ואי כל מילה שלךלפניו ברננה!

אחרי הלידה הזאת עליתי במידה והייתי ממש מתוסכלת על זה שבגדים לא עולים עלי - הרגשתי מוזנחת ושאין לי מה ללבוש כל פעם שפתחתי את הארון

ואז קיבלתי מאיזה מישהי הערה שאני לא נראית שילדתי.

ועוד אחת עם הערה שאני בטח לא מתמודדת עם דימוי גוף ומשקל.. אז כן. אני כן.

❤️אין לי הסבר

אף פעם אי אפשר לדעת איפה ההערות האלו תופסות את הצד השני...

חיבוק❤️

❤️כל השיח על משקל הוא לא לגיטימיאנונימיות

בא לך להחמיא? תגידי למישהי שהיא יפה/ נראית טוב

לא צריך להוסיף ירדת/עלית/רזה/שמנה.

לא רלוונטי! לא מתאים. לא נכון.

וואו כל כך מבינה אותך❤️סטודנטית אלופה

בדיוק הייתה לי שיחה כזו עם חברה לפני כמה שבועות. ודיברנו על כמה צריך לתת את הדעת לכל מילה שיוצאת מהפה, כי אולי מצד הדוברת היא חושבת שזו מחמאה אבל לעולם לא תדעי איך זה מתקבל בצד השני.

ובכלל בעיניי כל השיח על הנראות החיצונית, צריך לקבל גבולות ופרופורציות..

הלוואי ותזכי בהודעה שלך להאיר את עיניי הסביבה ולו במעט🥰 

צודקת ממשבתאל1
סליחה מראש אם ההודעה שלי תהיה קצת מעצבנת, אבלכבת שבעים

אני בטוחה שיש עוד כמה שיסכימו איתי.

אני משתדלת תמיד לדבר ברגישות ובטקט, אבל הודעות כאלה גורמות לי לשתוק ולא לדבר עם אף אחת, אולי לפעמים בצורה קצת פוגעת.

אני אחת לא פטפטנית בכלל וגם ככה לפעמים קשה לי למצוא נושאי שיחה, אז עוד יותר קשה לי אם אני יודעת שאני צריכה להיזהר במלא דברים...

אולי לא עם האישה שלידי על ילדים כי אולי יש לה בעיות פוריות? אולי לא אדבר איתה על בעלי, כי אולי היא רווקה שממש מחפשת או גרושה או אלמנה או שיש לה בעיות בזוגיות? אולי לא אספר לה על הדיאטה היקרה שעשיתי כי היא במשבר כלכלי כרגע? אולי לא אספר משהו על ההורים שלי כי שלה נפטרו?

כן יש מצב שהייתי מחמיאה למישהי, "איזה כיף לך לא רואים שילדת בכלל, בניגוד אליי שקבוע נראית בחודש שביעי" אבל בפירוש לא הייתי חופרת לה כל יום על המשקל.

בכל מקרה חיבוק על החוויה הלא נעימה 🫂

יש הבדל בין לדבר על עצמי לבין לדבר על אחריםאין לי הסבר

ברור שאם את תדברי על כך שהשמנת, זה לא יפריע לך.

אבל אם מישהו אחר ידבר/יעיר על זה- זה יפריע מאוד.

אז אני אדבר עם חברה שלי שעוד אין לה, על הילדים *שלי*, והיא תדבר על התואר השני *שהיא עושה* ולי כרגע אין אפשרות לעשות.

אבל בחיים זה לא יקרה הפוך, שאני אדבר על הילדים שאין לה או שהיא תשאל אותי לעומקן של הסיבות שבגינן אני לא לומדת.

שתינו משותפות אחת את השנייה, היא על טיפולי פוריות ואני על החסמים, אבל אף אחת לא תתחיל שיחה על הדברים של השנייה.

כך גם במשקל.

אם אני מדברת על המשקל שלי, אין בעיה.

אבל אם אחרת תדבר על המשקל שלי אז יש בעיה.

מסכימה איתך שאי אפשר לא לדבר בכלל,

אבל כשמדברים צריך להתרכז בצד *שלך*,

ולא בצד השני.

מקווה שהצלחתי להסביר את הנקודה שלי🙏

ונשמע מהדברים שלך שאת מאוד רגישה ומשתדלת לכבד את הגבולות של האחר❤️

אין לי הסבר- הסבירה מאוד יפה את המקוםסטודנטית אלופה

של השיח שהוא עליי ולא על האחר.

ובאופן כללי נשמע שאת אדם מאוד רגיש ופחות הבן אדם שיפגע😍

אז אין לך מה לחשוש❤️

ובכללי תמיד אפשר לדבר על הכל, עם יד על הדופק ולהרגיש את האדם שנמצא מולך.. 

נראה לי שזה תלוי גם הטוןמתיכון ועד מעון

בעבר הייתי רזה מאוד מאוד באמת ברמה קיצונית, לא עשיתי כלום בשביל זה, אכלתי רגיל התנהלתי ממש רגיל... ועדיין חברות של אמא שלי שאין לי שום קשר אליהן מצאו לנכון לגשת אליי ולצעוק עליי שאני אפסיק עם הדיאטה הזו, שאני נראית רע וגרוע וזה בכלל לא מחמיא ונשי, כאילו יש לי מה לעשות עם ההערות האלה, והן כמובן לא הסתפקו בזה אלא פנו גם לאמא שלי ודרשו ממנה שתעיר לי.

אפשר לדבר על המון דברים, בעיקר תלוי איך

את צודקתאין לי הסבר
אבל יש נושאים שעצם העיסוק בהם זו חדירה לפרטיות. כנשים צעירות לי על משקל בד''כ זה בטון חברי וידידותי, אבל עדיין זו חדירה למרחב האישי שלי.
*טריגר* משקל זה קצת כמו לדבר על פגיעות מיניותמרגולאחרונה

אני לא מעירה על משקל אף פעם, גם לא כשאני יודעת שחברה שלי עשתה דיאטה.

אם היא העלתה, על עצמה, אני אגיב בעדינות. ועל ההתמדה, לא על ההיבט הפיזי של הירידה.

לא. זה לא כמו לדבר על ילדים או הורים למשל. כי נגיד ילדים, יכול להיות שלמישהי זה מאוד רגיש כי פוריות, אבל אצלך, זה מאוד חיובי ומשמח וחלק גדול בקטע טוב מהחיים שלך.

משקל זה לא באמת ככה. יש כאלו שאחלה להן עם המשקל שלהן ולא היו רוצות שהוא ישתנה. לא מכירה מישהי שהמשקל שלה אקטיבית משמח אותה בצורה טבעית ובריאה. (מכירה מקרים שזה ממש "שימח", ואלו היו מקרים של הפרעת אכילה ממש רצינית).

נכון, יש כאלו שעושות דיאטה מאוזנת, ושמחות בירידה במשקל וכו'. אבל גם אז, להערות יש פוטנציאל לעודד כיוון של הפרעת אכילה. 

וואי ממש!! ונשים פשוט לא מצליחות להבין את זה!!אמא לאוצר❤

זה גם מלא פעמים מגיע מנשים שמנות ששונאות שמעירים להן על משקל

ועדיין הן חושבות שלצד ההפוך זה בסדר!

הזוי ..

ולפעמים זה מנוסח עוד יותר בחוסר טקט-

עוד רגע את נעלמת

את בטוחה שאת אוכלת?

מה יהיה, את מצטמקת מיום ליום...

למה את ככ רזה?

ועוד ועוד 🤦

פשוט

לא

רלונטי!!

אוף 

מסכימה מאודאין לי הסבר

והדוגמאות שנתת- בדיוק!

אחד לאחד...

ואם זה היה הפוך- אז היה ברור לכולם למה זה לא לגיטימי.

ועודדעדי98

בתור נערה קראו לי ילדת שואה

עפרון..

ומוכרת בחנות בגדים שאלה אם צריך להזמין את הרווחה כי כנראה אין לי אוכל בבית . פשוט מעצבןןן ולאישה מלאה בחיים לא ידברו ככה כי זה פוגע..

הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

הסבר קצר על השרשור בפנים:זמן רנה

השרשור נועד לכל מי שחפצה בפרקי זמן של -

התאוורורות,

מנוחת הראש, הגב, העיניים ואצבעות הידיים,

נוכחות עם עצמה ועם היקרים לה,

מיקוד, ריכוז ויעילות 🙂

אנחנו מקדישות זמן איכות לעצמינו / בן הזוג / הילדים / כל מי שיקר לנו, ומתנתקות מהפלאפון ומהמחשב על מנת ללהתאוורר - ולהתחבר שוב למה ולמי שחשוב לנו.

איך זה עובד? כל אחת שרוצה כותבת בשרשור מתי היא מתכוונת להיות בלי מסך.

מוזמנות להתעניין, לשאול "איך היה?" לפרגן ולתמוך אחת בשנייה ❤️. וגם לנחם ולעודד כשלא הלך (קורה...). ההתעניינות ההדדית נותנת מוטיבציה וכוח!

הפרויקט מוקדש לעילוי נשמתן של רנה שנרב הי"ד, רעות שוורץ ז"ל, הודיה מעודד ז"ל וקרן אורה יוסקוביץ ז"ל.

מי שרוצה תיוג כשיש שרשור חדש - תכתבו לי בתגובה להודעה הזאת בבקשה 🙂❤️

משתפת שביום שישי נסעתי עם הפלאפון של בעלילפניו ברננה!

ל3 שעות וחצי!

זה לא היה לגמרי מתוכנן מראש, אבל זה היה כל כך כיף ומשחרר.

הייתי רק בקשר עם הבית למה שהיה צריך וזהו.

מבחינתי זה היה מושלם!!

אני רוצה לקחת הבוקר לאיזה זמן אבל עוד לא תכננתי לגמרי איך הולך הבוקר שלי.. יש כמה טלפונים שאני צריכה לעשות וכזה.. אז אעדכן בע"ה בהמשך 😀

לוקחת עכשיו לשעה בע"ה.לפניו ברננה!
וואו! איזה כיף זה!שמש בשמיים

יש משהו ממש פותח את הראש כשהגלישה היא לא אפשרות בכלל.

איך היה לך הבוקר?

האמת שיש לו גלישה בפלאפוןלפניו ברננה!

אבל כשאני בנסיעה זה פחות גלישה.. אבל נהניתי שהיה שקט מצד כל הווטסאפים וההתרעות..

(במחשבה שניה נגיד לפורום אולי כן הייתי נכנסת פה ושם בתור בחנות או משהו כזה.. או כשחיכיתי במרפאה.. וזה שזה לא בקיצורים ולא מחובר למשתמש שלי בהחלט הפחית גם שם..)

הבוקר בשעה שלקחתי ישנתי. היה נפלא. ואז גם הפעלתי שיעור ורק הקשבתי לשיעור כשעשיתי דברים, בלי לעצור לפתוח דפדפן ווטסאפ.

גם עם הילדים לקחתי קצת זמן פה ושם וגם היה מעולה ב"ה!

מהמם! איזה יוזמה יפה!שמש בשמיים

אני חשבתי קצת לשנות קונספט, עד עכשיו לקחתי הרבה בזמן שאני עם הילדים ואז בלילה מצאתי את עצמי שקועה במסך. אז ברור שלא כדאי להיות שקועה במסך בזמן עם הילדים אבל אני רוצה לנסות את הגמילה בשביל עצמי יותר, חושבת להחליט על שעה שממנה אין אינטרנט עד הבוקר, אולי תשע וחצי?

כמובן שגם בצהריים אני אשתדל להיות יותר פנויה לילדים, אבל היום אני בעזרת ה' מכבה את האינטרנט מתשע וחצי בלילה עד הבוקר

בהצלחה! האמת אני גם עשיתי ככה תקופה אבל משעהלפניו ברננה!

מאוחרת יותר. בהנקה זה דווקא קשה לי כי כשהוא ישן עלי נוח לי להיות בפלאפון כשזה בגבולות הטעם הטוב..

לי עלתה מחשבה שבמקום להגדיר מתי לא אנסה להגדיר מתי כן.. אנסה להפוך בדעתי אם ואיך לעשות את זה.

תודה לך! מצטרפתבארץ אהבתי
מעכשיו לשעתיים בלנ"ד
אוף, עשיתי כמה דברים שהייתי צריכה בפלאפוןבארץ אהבתי

ולגמרי שכחתי מהזמן רנה, ונגררחי ועוד דברים לא נצרכים...

מנסה שוב, מעכשיו עד 16:00 בלנ"ד.

בהצלחה!שמש בשמיים
איך היה? ❤️לפניו ברננה!
תודה ששאלת! עניתי בטעות לעצמי במקום לך..😊בארץ אהבתי
ב"ה היה טוב (אחרי הפסקה קצרה ב4 המשכתי עוד ב"ה)בארץ אהבתי
ועשינו גם שעתיים משפחתיות אחרי הדלקת נרות ששיתפתי גם את הילדים בזה (הצטרפנו לאתגר..), וזה גם פתח קצת שיח טוב על גבולות בשימוש במסכים.
נפלא 🙂לפניו ברננה!

אבעלי לא ענה לי אם הוא בעניין שנצטרף לאתגר (שלחתי לו הודעה בבוקר והוא היה עסוק..)

אבל הפלאפון שלי היה בצד כל השעתיים

והפלאפון שלו שימש בעיקר כמצלמה של היום הולדת שהייתה פה יחד עם הדלקת נרות

היה פה ערב יפה ב"ה.

מצטרפתחשבתי שאני חזקה

תודה שוב על הרמת הכפפה!

רוב הזמן מאז הדלקת נרות הייתי בלי הפלאפון,

ומעכשיו עד שכל הילדים ישנים, כולל המתבגרים..

בהצלחה!!לפניו ברננה!
תספרי איך היה❤️❤️
היה חצי חצי..חשבתי שאני חזקה

לא נכנסתי לאינטרנט בכלל, אבל נזכרתי במשהו שהייתי צריכה לברר ומפה לשם התעכבתי עם הפלאפון מעבר למה שתכננתי...

מקווה שמחר ילך טוב יותר..

הצטרפתי! לקחתי לשעתיים אחרי הדלקת נרותבוקר אור
והיה מעולה
כיף לשמוע!!לפניו ברננה!
הצטרפתישומשומונית

הייתי כמעט 3 שעות ללא...

שיחקתי עם הילדים בסביבונים, סיפרנו גברת קרש ומר מערוך עם דמויות והצגה, הכנו לביבות תפוא והיה ממש זמן איכותי.

איזה כיף!!לפניו ברננה!

ואי כזה משמח לשמוע!

שיעור מהמם לחנוכה שקיבלתי המלצה עליולפניו ברננה!

קשור מאוד לנושא השרשור

הרב אייל ורד:

הרב מתייחס רק למה שקורה שמחצינים, ובכלל לא למה שנכנס הביתה. לי זה נתן נקודות למחשבה גם בכיוון הזה...

וואו תודה ששלחת על היוזמה, הכניס לי מודעות לזה...תודה לה''אחרונה
לא שמתי לב אם התנתקתי ברצף לשעתיים אבל כן היה בראש.. תודה!
טיול צפונה עם הילדודסשמחה כפרוייקט

אנא עזרתכן

יוצאים לצפון לשלושה ימים עם הילדים

גילאי שנה עד 12

כנראה שהולך להיות קר אבל לא גשום

יש רעיונות למקומות מתאימים?

לא עולה לי שום רעיון שמתאים עם הקטנצ'יק

מצד שני המזג גם קצת מגביל

ולא רוצה למצוא את עצמי באיזה פעלטון שיש לי גם ליד הבית…

תבורכו!

מה זה צפונה?דיאן ד.

הצפון זה אזור מאוד מאוד נרחב

למה את מתכוונת? אזור הגולן/ הגליל העליון/ אזור חיפה והקריות/ אזור עפולה?

הלינה תהיה באיזור הכנרתשמחה כפרוייקט

אבל אנחנו מגיעים מרחוק

כמעט לא מכירים את הצפון

ככה שגם נסיעות של שעה מיעד ליעד זה משתלם לנו

גמישים

תבדקו את ירכא מיי ביייבידיאן ד.

זה לונה פארק שווה ממש שכל המשפחה תהנה עם מלא מתקנים.

אולי מדעטק בחיפה גם יתאים, זה מוזיאון מדעי. הגדולים שלך מאוד יהנו הקטן פחות.

אפשר לעשות רכבלית בחיפה במחיר בדיחה של נסיעה בתחבורה ציבורית.

מיי בייבי ממש שווה ומתאים לכל הגילאיםעדי98
האיזור שם בסדר? בטוח?שמחה כפרוייקט
את מתכונת מבחינת האוכלוסייה?עדי98

זה ישוב דרוזי הם ממש בסדר ונחמדים ומפוצץ שם יהודים

אין שם אוכל כשר מין הסתם חח אז הם מקצים למעלה קומה שאפשר לשבת בה ולאכול..

אם אתם רוצים קצת טבע יש בלי סוף מקומות יפיםדיאן ד.

לא יודעת איך זה יהיה לכם עם המזג אוויר.

בטיולים בטבע באזור עמק המעיינות יש המון המון נחלים יפייפים.

מקומות פתוחים כנראה שמאוד בוצי עכשיו

אבל שמורות טבע בתשלום בטח יהיה יותר פשוט עם שבילים מסודרים.

אתם יכולים גם להצפין עוד יותר ולהגיע לבנייאס ולשמורת תל דן וכמובן לחרמון - לדעתי עכשיו עוד לא מושלג.

נשמע מהמםשמחה כפרוייקט

בטח שרוצים טבע

אני בונה על השמש שבעז"ה לא יהיה קור מטריד

וכמובן אלביש היטב

הבת שלי רוצה אגמון החולה

זה שווה?

וכמובן אשמח לעוד רעיונות למלא את הימים

היתרון של חנוכה זה שאפשר לטייל בלי להזיע בכלללתודה לה''

והכל ממש יפה וירוק ורענן כזה

החיסרון הוא שאי אפשר להיכנס למים..

ולכן זה יותר מסלולים  יפים

והאטרקציות הן תצפיות מיוחדות או מסלולים עם חלק מגניב של יתדות או משהו...

החולה זה מאודדד צפונה, השאלה אם יש לכם כוח ככ צפון..

אולי איזור הכנרת

יש את מסלול הארבל שהוא מהמם

אפשר נחל עמוד ואז גם ביקור במירון/ צפת

ועכשיו אני נזכרת שיש נחלים עם מפלים שזורמים רק בחורף

ואז שווה לבקר

למרות שלא יודעת אם יעניין את הילדים וגם אם הזרימה התחילה כי לא ירד עד כה הרבה גשמים...

בהצלחה!!

לגבי אטרקציות אולי אפשר לשלב

גם מסלולים יפים ששווים את הנסיעה

וגם אטרקציות משפחתיות שיש בעיקרון גם ליד הבית אבל בעצם זה שונה שזה חלק מחופשה משפחתית וזמן איכות משפחתי...

כי לפעמים יש כל מיני צרכים בתוך המשפחה וחלק רוצים גם אטרקציות ולא רק טבע.. אז שיהיה גם וגם...

הבית בנמל בעין גבצוצקהלה
היינו פעמיים וממש ממליצה! ממש על הכינרת, לקטנים יש משחקייה מתוקה ולגדולים יותר יש איזור אומנות שמתאים לכל הגלאים עם מגוון חומרים, הרכבות ויצירות מהממות! מקום סגור שמתאים לימים חמים וקרים במיוחד...
מקום נחמד מאד בטבעהריון ולידהאחרונה

סכר אלומות -

חונים ליד האתר 'רוב רוי'

והולכים איזה רבע שעה דרומה בשביל סלול לאורך נהר הירדן עד לסכר. ואפשר גם להמשיך הלאה.

הליכה ממש נעימה וכיפית.

עוד מקום יפה- יער שוייץ

אפשר להתחיל מכאן, בקטע של שביל ישראל-

שדרות ספיר · טבריה

כמה זמן הגודש שאחרי הלידה?תודה לה''

לא מצליחה לישון מרוב כאבים... 😞

עבר 36 שעות מאז שהתחיל 

כל פעם שיש הקלה בעקבות ריקון , כמובן רק עד הקלה, לא מרוקנת יותר מזה.. מיד מתמלא שוב ממש ונהיה כואבבבבב

אצליDoughnut
בשלב הזה הייתי שואבת ושומרת לי מנות במקפיא לשעת הצורך. לא גרם לי לבעיות וסתימות אח"כ, התאזן למרות השאיבות ונהניתי אח"כ מהמנות השאובות. רק כששאבתי ממש היתה לי הקלה.
תודה! אני לא אוהבת להתעסק עם שאיבות...תודה לה''
וגם, זה כרגע יוצא רק בהרבה מאמץ ועיסויים ולא זורם בכלל...
הבנתיDoughnut

אז זה ממש שונה כי אצלי בגודש אני ממש מטפטפת...

בהצלחה יקירה!

תודה!!!תודה לה''
אולימקלדתי פתח

לא שאיבות אבל כוס טפטופים. לי ממש עזר בלילות הראשונים, גם לא התעסקתי עם סטריליזציה זרקתי את הטיפות שהוצאתי. לא הסוג שמתלבש שלא כזה שאפשר טיפה ללחוץ אז זו שאיבה סופר עדינה, הוצאתי כמה מל וזה עשה הבדל. אבל זוכרת את זה יותר מיומיים...

מזל טוב, תרגישי טוב!!

תודה!!תודה לה''
כן נראלי אשאב בלי סטריליזציה 
וואי סיוטט הגודש שאחרי לידהתלמים

תקפיאי מגבות עם מים שסחטת או פדים רטובים

)אני לקחתי מהבית חולים כמה פדים קפואים כאלה וכלפעם שהתחמם עלי הקפאתי שוב)

ושימי על עצמך איפה שגדוש וכואב

אצלי ממש עזר 

תודה! אני אנסהתודה לה''
אבל שמים רק אחרי ששואבים לא?
גם אני בד"כ שואבת בשלב הזהאפונה
פעם אחת, ואז זה מסתדר.
שאבתי כבר פעם אחת וסחטתי הרבה פעמיםתודה לה''

עדיין כואב...

ועד שהקטנה ישנה אני לא מצליחה לישון מהכאבים

ואני לוקחת אדוויל

זה מוכר לך מלידות קודמות?אפונה
אצלי אצל הקטנה היה לי גודש פסיכי שלא הצלחתי לישון כבר בבית חולים ובדיעבד היא פשוט לא הצליחה לינוק
כן מןכר לי לצערי אבל הפעם חריף יותר...תודה לה''אחרונה
אבל בדוק היא יונקת.. ממלאת חיתולים ורואים את הבליעות...
סיוטצלולה

אצלי עובר לחלוטין בערך שבוע אחרי הלידה.

אני כן שאבתי עד להקלה משמעותית, בהתחלה אפילו פעמיים-שלוש ביום ואז פעם ביום, ראיתי שאצלי זה לא הגביר את החלב (עובדה שאחרי מספר ימים זה ירד) אבל מאוד הקל ומנע דלקת (באחת הלידות הקודמות ניסיתי בלי לשאוב כי אומרים שזה לא נכון לשאוב בשלב הזה, כן סחטתי ועיסיתי את המקום ונוצרה לי דלקת).

וואי טוב לדעת תודה רבה רבה!!תודה לה''
תיק לידהלומדת כעת

1. יש מה לקחת משאבת הנקה בתיק לידה?

2. נשים עם ילדים שהיו אחרי הלידה אצל ההורים

אתן מכינות מראש גם תיקים לילדים?

אני לא מבינה איך אני אמורה להתכונן לתיק ללידה וגם בנוסף לשהות בבית שלא שלי. בוחרת בזה בלב שלם אבל זה מאתגר.

מנסה לחשוב מה הכי הגיוני

נראה לי הכי הגיוני להביא מראש את כל הציוד של הבייבי להורים לארון מסודר שם ורק הדברים של הילד הגדול (חח בן שנה וחצי וכבר גדול) יישארו כרגיל בבית פה. אחרי הלידה בעלי פשוט יקח איזה 5/6 בגדים של הילד ושלו ויביא להורים...

נשמע הגיוני? אשמח לשמוע מנסיון של נשים שעשו את זה

כמה זמן מתכננים להיות אצל ההורים?ים...

מה המרחק מהבית? 

אני חשבתי להיות כמה ימים אצל אמא שלי עם התאומים, בסוף ברחנו אחרי לילה אחד הביתה

היה צפוף ולא נוח, והמזגן לא הגיע לחדר, היה חם נורא

מתכננים שבועיים, מקווה שאפשרי...לומדת כעת

גרים רחוק. אזור השעה נסיעה... 

לא יודעת אם החוסר סדר אצל הגדול יהיה שווה את העזרה של אמא...

אם לא יסתדר אז נחזור לפני, אבל אז זה אומר שאני מוותרת על העזרה מאמא.

לגבי 1השקט הזה
ביומיים שבהם נמצאיפ בבי"ח עוד אין חלב, זה רק קולוסטרום אז אין מה לקחת משאבה. אם מאיזשהי סיבה תצטרכי לשהות יותר בבי"ח, תוכלי לדאוג שיביאו לך מהבית/ להשתמש במשאבות של בית החולים.

לגבי 2, הכנתי תיקים לילדים אבל ליומיים שאני בבי"ח. אחכ חזרתי הביתה

כמה זמן את מתכננת להיות אצל ההורים? זה משמעותי להחלטה בעיני

תודה...לומדת כעת
מקווה שבועיים
אז אחד משנייםהשקט הזהאחרונה

אם יש לילד מספיק בגדים הייתי מכינה תיק עם 4-5 סטים, פיג'מה וכו' כדי שיהיה מוכן כבר

אם לא אז מכינה תיק עם דברים ליום- יומיים של הלידה ואחכ שבעלך יביא לו את השאר להורים שלך

שאלה גם של מרחקחנוקה

וגם של התנהלות

למשל, חמותי מעדיפה שיביאו לה 2 בגדים של הילדים ובערב היא פוט משה במכונה במייבש ומלביהש למחרת. עדיף לה מאשר לנסות להתאים חולצה למכנס וכו...

אני הולכת לביח עם כלום פחות או יותר כי אין לי כמעט בגדים בסוף ההריון ולא מתאים לי שישבו בתיק לידה, אבל גרים ממש קרוב, ובעלי עם רכב, ובכיף יוצא אחרי הלידה להביא לי מה צריך, 40 דקות גג הוא אצלי חזור.

הז סתם אני אישית אבל כוונתי לומר שיש כל מיני פרמטרים טכניים שמשפיעים על הענין.

עוד נקודות

כמה מקום יש אצל ההורים וכמה נח לאחסן שם חפצים

האם יש שם ואצלכם מייבש

מי עוד חוץ ממך מתמצא בפריטים האלו )בעלי בלידה ראשונה לא ידע להוציא מהארון שלי גרב. אחותי באה לארוז לי בגדי החלפה למחלקה...(

הבנתי, אוקי תודה רבהלומדת כעת

אנחנו גרים רחוק אבל יש הרבה מקום אצל ההורים, גם מייבש וגם אני די סומכת על בעלי שיבין איזה בגדים להביא לילד (במקסימום הוא מביא הרבה מדי, שזה עמוס אבל לא נורא)

לגבי 1שלומית2

תלוי מה היה לך הנסיון בלידה קודמת

אני באחת הלידות כן שאבתי כבר בבית חולים

הייתי מכינה מראש גם לגדוליעל מהדרום
לק"י

אלא אם כן בעלך ממש בעניינים, ויודע מה להביא.

עונה ךבשורות משמחות

1. כן כדאי להביא איתך משאבה ידנית, לא תמיד צריך אבל יש מקרים שצריך ותמיד טוב שיהיה לך כבר בביח

2. כן עדיף

תכיני תיק רק לזמן השהות בביח ולפני שאת נוסעת להורים תעברי בבית ותכיני לך תיק

ולילד הפעוט תביאי 10 חליפות ו-2 פיג'מות לא תצטרכי יותר מזה לדעתי

מתנה לגננות לחנוכה - לצוות רעיונות?אובדת חצות

יש צוות של הבוקר וצוות צהרון בצהריים

סה"כ 7 נשים

מה אפשר לקנות כדי להראות הערכה אישית

כי הילדים ב"ה נהנים ומרוצים אבל שלא יקרע את הכיס?

סליחה על התגובהרק טוב!

בעייני כלום.

או שמביאים משהו מכולם ואז אפשר לפנק במשהו קטן או ארוחת בוקר נחמדה וצנועה.

או כלום.

הכוונות טובות. אני בטוחה. אבל זה יוצר מתח במודע או שלא במודע מול הורים אחרים ומול הצוות שאחרי דברים כאלה הם סוג של משוחדות...

אם לילדים טוב, תפרגני להם בהודעות. תכתבי מכתב להנהלה/למפקחת. הרבה הרבה יותר משמעותי מעוד כוס עם שוקולד. 

מסכימה. לא בריא לייצר עוד מוסכמות וציפיותאנונימיות
תודה על התגובה שלך!חנוקה

אני כבר מאבדת את הראש

האנשים סביבי לא ככ עשירים ולמרות זאת התפיסה שגננות ומורות חייבות לקבל כל הזמן מתנות.

גם כשזה מטפלת פרטית שאני משלמת לה טבין ותקילין כל חודש.

כל ראש חודש יש מתנות בגן, א. בוקר/שוקולדים וכו.

טו בשבט חנוכה ראש השנה תחילת שנה חזרה לשגרה.. בפורים יש משלוח מכל ההורים אבל בנוסף ככככלללל האמהות שולחות עוד משהו.

מעבר לעלות אני סתם לא טובה בהפקות האלה ולמצוא כל פעם ברכה בחרוזים ולנסח יפה ולכתוב בכרטיס מעוצב... ממ משתגעת מזה

וגם לא מרמינה שהגננות כבר מוחמאות, כי זה ברור לי נאבד בסך הכל הכללי..

וואו איזה קטע שזו התפיסהאמונה :)

כמורה- מרגישה שזה ממש לא המצב

מחנכות כן מקבלות פרגונים, אבל כמורה מקצועית- וואו אף אחד לא רואה אותךך

אם מתקשרים זה רק כדי להתלונן;)

לצורך העניין, היום יום המורה וההתייחסות היחידה הייתה שוקולד בקערה בחדר צוות- מבית הספר! לא מההורים/תלמידים...

כנראה צריך לגעת איפה לעבוד

נכון זה חלק מהעניןחנוקה

גננות מקבלות גם יותר מסיעות

למרות שסיעות לא פחות משמעותיות בחויה של הילד

ועובדות קשה ומתוגמלות פחות.

כנל מורה לא מחנכת יכןלה להעביר שנה בלי לקבל פתקון אבל מחנכת מוצפת ברמה שגיסתי ספרה לי שהיא שונאת ימים כאלו כי אין לה איך לחזור הביתה עם מליון שקיות קטנות...

גם אני מורה מקצועיתרק טוב!
וממש לא מצפה ואף מעדיפה שלא לקבל מתנות מהורים במהלך השנה. גם בסוף שנה מיותר מבחינתי.

לגבי להרגיש שקופה, בחוויה שלי אם את רוצה לשמוע מחמאות מהורים תתחילי את לשתף אותם בדברים טובים על הילדים שלהם. יש לי תלמידים שיותר קשה לי איתם (לא כאלה שהופכים כיתה ואין להם שום עניין ללמוד, אלא כאלה שכן רוצים רק קשה להם) ואני שולחת הודעות פירגון להורים ולמחנך שלהם. הם מחכים לזה. אנחנו מדברים על זה בתחילת שיעור שאני אשמח לשלוח הודעה לאבא/אמא שלך לשמח אותם. גם תלמידים בכיתה י זה חשוב להם. ואז ההורים מחזירים פרגון. לפעמים כתשובה להודעה. לפעמיים בהזדמנות אחרת בשיחת טלפון או משהו כזה אז אומרים לי כמה זה משמעותי שאני רואה את הבן שלהם, ושהוא אוהב ללמוד אצלי, ושמשמח אותו ההודעות ממני וכו...  

את נשמעת כמו מורהחנוקהאחרונה

שהייץי ממש מאחלת לילדים שלי בפרט

ולמערכת החינוך בכלל

להתברך בה...

אפשר להביא חפיסת שוקולד/ נר ריחני עם פתק תודהשיפור
אפשר גם להביא מחר או מחרתיים צלחת עוגיות או חפיסה של פינוקים (נגיד סגנון רבע לשבע או אחרי חצות) לכל הצוות.

גם אני וגם אני רואה עוד הורים שנותנים משהו מדי פעם ואני לא חושבת שזה גורם למתח והשוואות.

אפשר גם לארגן מכל הגן וזה עוד יותר מהמם אבל דורש הרבה יותר כוחות.

הודעת ווטסאפ מכל הלב ממש משמעותיתמתיכון ועד מעון

ולא עולה שקל

לבעלי יש קבוצה שבה הוא שומר את כל הודעות המרגשות של הורים, קורא בזמנים קשים

עונה בתור מורה- תביאי חפיסת שוקולד עם פתק מושקעאמהלה

ולא מהבינה......

זה הכי נותן כח והכי מחמם את הלב.

לא עוד כוס או קרם לחות לארון....

גם חושבת ורוצה אבל לא תמיד מגיעה לזהצמאה

בחנוכה זה חג החינוך

זה אותם מילים

אני אוהבת לעצור ולהגיד תודה

והם מתרגשות מאוד משוקולד

או שיש לך ליד הבית זולסטוק או מקס ותמצאי משהו סמלי לחנוכה ארוז יפה

ממש סמלי

ופתק

זה מהמם

מגש ספינגיםמצפה להריון.
טעים ומחמם את הלב
אם זה לא משהו ארוז- חשוב שהכשרות תהיה ברורהיעל מהדרום
לק"י

וגם אז הייתי מביאה, רק אם הייתי בטוחה שיסמכו על זה.

ספינג זה לא בעיהמצפה להריון.
אם הקמח מנופה, זה לא שוקולד או בשר
לא נכון. גם כלים זו בעיהיעל מהדרום
לק"י

וגם הכשרות של שאר המצרכים.

מאוד תלוי באיזו חברה נמצאיםטארקו

(בהכללה) בישובים או בקהילות סגורות שכולם מכירים את כולם ואותה אוכלוסיה פחות או יותר, זו באמת לא בעיה

בעיר שהגן מורכב מכל מיני סוגי משפחות, זה בהחלט כן..

נכון. לזה התכוונתייעל מהדרום
לק"י

אני עובדת במקום לא דתי, ולא אוכלת מכל אחת, גם אם היא מצהירה שהיא שומרת כשרות (כי אין לי מושג מה זה כשרות מבחינתה....).

מצטרפת לגמרי להשקעה בברכההשקט הזה
בסוף זה מה שעושה את זה בעיני.

ואמזה כיף לשמעע שהילדים נהנים ומרוצים, זוכרת ששנה שעברה היו קשיים מול הילדים עם צוות הצהרון

אם הביאו משהו מכל ההורים ממש אין צורך לשלוח עודואילו פינו

משהו בנוסף.

אם לא הביאו ואת באמת רוצה לתת אז חבילה של שוקולד כמו עד חצות עם פתק לכל הצוות שיהיה בגן

ממש לא צריך להשתגע..

בגן שלי הועד הורים הביא לכולם וזה ממש לא ברור מאליו ומאוד מוערך, אבל באמת שאין צורך..

מארז מתוקים של חנוכהאמ פי 5

הזמינו אז סופגניות מעוצבות באריזה

לא מקובל להביא בחנוכהבתאל1
בשנים האחרונות קונים אצלינו מהועד בכל חג כמעטיעל מהדרום
לק"י

השנה בגנים של הילדים שלי הביאו להם היום ארוחה/ כיבוד לכבוד יום המורה. 

אני הכנתי את זה השקעה של 15 שקל לאחת בשביל תשומת לעדי98

תסמיני הריוןאנונימית בהו"ל

עזבו רגע הגיוני או מדעי

יכול להיות שהתחילו לי בחילות שבוע אחרי הביוץ?

נראה לי מופרך לחלוטין

אבל משהו שהתחיל כוירוס בטן (כך חשבתי), פשוט לא נגמר ועכשיו במקום כאבי בטן יש בחילות.

כל מחשבה על אוכל מעוררת בי בחילה

הבטן שלי כואבת מרעב, אבל לא בא לי לאכול כלום.

זה קרה למישהי?

וזה רקאנונימית בהו"ל

בערב

במהלך היום אני בסדר

מכירה מקרוב🥴סטודנטית אלופה

ככה גיליתי על ההריון..

לא יודעת לתת הסבר הגיוני, אבל תכלס זה מה שהיה.

שיהיה הריון תקין וקל בעזרת ה', בידיים מלאות❤️

תודה❤️אנונימית בהו"ל

וואי הלוואי

יש עוד קצת זמן עד שאוכל לבדוק

אבל נחכה בסבלנות

קרה גם לימדפדפת
בגלל בחילות עשיתי בדיקות לפני האיחור שיצאו חיוביות
אצלי היו חוסר תיאבון וחוסר חשק לאוכלמצפה88
אצלי יש תופעות יותר משבוע לפני האיחוראמא לאוצר❤אחרונה
התלבטות לגבי הטיולוןשירה_11

החמוד בן ה 5.5 חודשים עדיין באמבטיה, תכף אעביר לטיולון.

יש לי עגלה של אינגלזינה אלקטה והטיולון שלו כזה גבוה והעגלה בשימוש ב"ה כבר 3 שנים תכף

אני מתלבטת אם לקנות טיולון של אינפינטי מון שהוא נראה נוח ונמוך ושכיבה מלאה וקליל כזה

או להישאר עם הטילון של האינגלזינה

השיקולים בעד לקנות:

נראה יותר נוח, שכיבה מלאה, וזה נראה שאם אקצה להכניס שם את בת ה3 בנוסף לתינוק מידי פעם זה אפשרי

וגם פחות בלאי של השלד של העגלה, הוא בכל זאת כבר 3 שנים בפעולה…

נגד:

חבל על הכסף יש כבר טיולון

אשמח לעצתכן אני חושבת שאני צריכה לשמוע ממנוסות

מקפיצה לך❤️סטודנטית אלופה
תודה לך 💝שירה_11
אני לגמרי בעד טיולון, הרבה יותר נוח לשימושמתואמת

בילדות האחרונות אף השתמשתי בטיולון מהלידה...

בכל אופן, אם העגלה יקרה יחסית, אז זו סיבה טובה לשמור עליה במצב טוב בשביל הילדים הבאים בע"ה, ולקנות טיולון שהוא יחסית זול ובו להשתמש עד שלא יהיה צורך יותר בעגלה בכלל.

וגם זה שאפשר לשים את שני הילדים ביחד - זה יתרון גדול בעיניי... (רק צריך לשים לב שהגדולה זהירה מספיק על הקטן)

אני אוהבת טיולוןושלומית.

הרבה יותר קליל וכיפי.

וגם אוהבת לקנות אותו ביד 2 ואז זה גם לא הרבה כסף...

לא מזמן חידשתי טיולון, בה מצאתי במצב מעולה קרוב לבית

כשאתן רושמות טיולון אתןשירה_11

מתכוונות לטיולון שהוא לא של העגלה?

כן, ברור.מתואמת
האמת שטיולון של העגלהחנוקהאחרונה

זה כזה כבד ומסורבל

לא מבינה מה טוב בזה

)כן מבינה. זה יותר יציב, לפעמים, וגם אפשר להפוך את הפנים לכוון האם. לא שווה בעיני(

אחרי שיהיה לך טיולון קליל כזה לא תביני איך חשבת בכלל על משהו אחר

אולי יעניין אותך