"יפה שלי"אמא שלה.
מה דעתכם על הצגת המושג יופי, יפה - לתינוקות,פעוטות,ילדים?
נחשפתי לדיון על העניין הזה, נותרתי עם מחשבות...
שמעתי שם כאלה שנרתעו מכך מאד.
שלא יגידו לילדיהן שהם יפים, שלא יזכירו את המושג בבית.
אני מבינה את החשיבות של חוסר העיסוק בזה, של העצמת הדברים החשובים באמת וחוסר התעסקות ב"שטויות"...
אבל שמעתי גם מישהי שנשאה לבחור שגדל כך, וכיום, מבחינתו להגיד לה, לאשתו, "את יפה" זה כמעט גס...וזה חסר לה.

אני כן לא מבינה אנשים שכשאומרים להם על הילדים שלהם שהם יפים הם אומרים תודה... כאילו,מה עשיתם בשביל זה?! כשאומרים על התינוקת שלי, איזה יפה, אני אומרת- ברוך ה'!
אבל לפעמים קוראת לה יפה שלי... כמו שאני קוראת לה מתוקה שלי, או ילדה טובה שלי.
מענין אותי אם זו טעות.
אני חושבת שכן חשוב להגיד לילדה (בעיקר, אבל בטח גם לילד..) שהיא יפה. לא כל הזמן, ושזה לא עיקר השיח,
אולי למשל מדי פעם, כשלובשת בגדי שבת- וואו איך ה' עשה אותך יפה! או, איזו יפה את, ברוך ה'!
להחדיר שהיא יפה, כן, והיופי התברכה בו במתנה מה'.

מה אתם חושבים?
לדעתי...מחשבות....
הייתי יום אחד עם חברה וכל שניה היא קראה לה יפה שלי.. לי זה צרם ממש.. פשוט כי אני קוראת לילד שלי בעיקר ילד טוב ומושגים כאלה..
אני חושבת שזה חשוב מידי פעם להגיד מחמאות גם בעניין היופי אבל לא חושבת שזה צריך להיות העיקר..
מודה שאומרת בעיקר כשמתלהבת כשמתלבש יפה אבל בעיני חשוב שיהיה מגוון מחמאות ושזאת לא תיהיה המחמאה העיקרית
חשוב מאוד להגיד לילד גם שהוא יפהאמא, ברוך ה'

אבל לא להדגיש את זה.

כמו שחשוב להגיש לו שהוא חכם ומוכשר - זה מתנות מאת ה'.

בעיקר חשוב להדגיש מאמצים, מידות והתנהגות - על זה את רוב המחמאות.

אבל גם שיכיר בערך עצמו ובערך המתנות שה' חנן אותו.

לענ"דהעני ממעש

אצל חלק מעדות מזרח, נמנעו מכך בשל "עין הרע", ואפי' כינו ילדיהם "מכוער"

כל בית יש לו מינון משלו, לפי העניין, הילד, וכו'

מצב שלא מסוגל לומר לאשתו שהיא יפה- זה מצב לא תקין

אני מסכימה איתך שזה לא צריך להיות עיקר השיח ...מענין
אבל למה לא לומר לילד שהוא יפה .. זה מתנה מד' , לא ? קיצר בדעה שלך ...
גם וגםרוקדת בגשם =)
אני חושבת שחשוב לומר לילד שהוא יפה, בעיקר לילדה - גם שהדימוי העצמי שלה יהיה חיובי. וכן. זה נכון יותר לצרף את זה לכך שזו מתנה מתנה, וצריך להגיד תודה לה' וכו'...
וגם, צריך להיזהר לא להתלהב מזה יותר מדי. שידע שהוא יפה, שזו תהיה עובדה, אבל לא כזו מסעירה במיוחד.. שיתלהב מהדברים הנכונים. צריך להעצים ולהתלהב בעצמנו מהדברים שאנחנו רוצים שהילדים שלנו יתלהבו מהם.. מעשים טובים, צדקה וכו', התגברות וכו
מנסיוני וזכרוני כילדה...תות

לנו אמא שלי ממש הקפידה לא להגיד שאנחנו יפים...

בי באופן אישי זה ממש. ממש. פגע. 

היום כאמא קשה לי לשמוע את עצמי אומרת לילדים ולילדות שלי שהם יפים. זה נשמע לי חיצוני כזה...

אבל אני יודעת כמה זה חשוב.

לגדולה שלי אני כמעט ולא מצליחה לומר כמה שהיא יפה, כי יש בי משהו שחושש שזה יגרום לה להשוויץ ולהיות יותר מוחצנת.

אבל אני יודעת כמה זה חשוב לילדה לדעת שאמא שלה חושבת שהיא יפה.

ושעם הידיעה הזו היא תצא לעולם. לא בהחצנה אלא בעמידה פשוטה ובטוחה בעולם.

הלואי ואני אצליח בזה בתור אמא..

גם אצלי ככה..אמא, ברוך ה'

אני הפנמתי שאני יפה רק אחרי שהתחתנתי. וגם אז לקח לי זמן להפנים.. ועדיין קשה לי.

ובכלל המשוואה "מלאה=לא יכול להיות שאני יפה" היא משוואה שהושרשה בי.

וכשגדלתי הבנתי שאמא שלי כן חושבת שאני יפה, היא פשוט לא אמרה לי את זה אף פעם, כי לה לא היה נוח שאמרו לה שהיא יפה... אבל עדיין, הושרש בי משהו נגד הגוף שלי וחבל.

לבת שלי אני ממש מקפידה להגיד לה מדי פעם שהיא יפה, שגם בזה ה' חנן אותה ואיזה כיף לה. וגם לבנים אני אומרת שהם יפים. זה חשוב. ממש. ובינתיים אני לא רואה שזה מביא לשום גאווה.

גם אני אומרת לידים שלי שהם יפים ( הם באמת יפים 🤗)אמא לגוזלים
ואני מרגישה שזה מעצים אותם מעלה להם את הביטחון בייחוד לבת שלי , אני לא רואה בזה גאווה
אצלנו אני רואה ממש שוני בין המשפחות המורחבותאמא, ברוך ה'

אצל בעלי (אמא שלו, אחותו, דודה שלו) - כל הזמן אומרים לילדים שלי כמה הם יפים, ושהם הכי יפים במשפחה.. לי עדיין יותר קשה להגיד מהם, ולפעמים אני מרגישה שזה מוגזם ויותר מדי מודגש.

אצלי במשפחה - בכלל לא מדברים על זה.. (למרות שיש אחיינים עוד יותר יפים מהילדים שלי, לדעתי..) ואם אני אומרת לאחייניות שלי איזה יפות הם היו באירוע, או סתם שהן יפות - אמא שלהם מסמיקה ומשתיקה אותי.. (וזה לא תלוי דוסיות, היא לא דוסית). אבל אני עדיין אומרת. לדעתי זה חשוב לדבר על זה. ובכלל, לתת מחמאות בכללי.

וואו, ממש עצוב וקשה לקרואיפית8

אם את מרגישה שזה מקשה עליך להיות משוחררת עם הילדים שלך בנושא הזה אולי כדאי לך לשקול איזשהוא טיפול במח אחד או משהו כזה שישחרר אותך מזה.. 

וכל הכבוד לך שכלפי הילדים שלך את מבינה כמה זה חשוב.

לדעתילא כרגע
חשוב מאוד לומר לילדים שהם יפים מידי פעם.
דימוי גוף חיובי זה דבר חשוב מאוד מאוד.
גוף ונפש הם אחד. חשוב להחמיא גם על הגוף וגם על הנפש.
מסכימה מאודggg
ומה שחשוב בעיני זה להמשיך להגיד להם במיוחד לבנות כמה הן יפות גם בגיל ההתבגרות.
אחד הפחדים שלי זה שאיזה נער קל דעת יחמיא לבת שלי והיא תסונוור מהמחמאה ותגרר אחריו. לכן חשוב שהיא תדע שהיא יפה והיא לא צריכה להגרר למחמאות אצל זרים. יהיה לה ביטחון עצמי לנפנף אותו.
צריך לחזק את הפנימיות.שקית ממתקים
הדור שלנו במיוחד..הסגידה ליופי זה לסגוד למשהו שאין לך שליטה עליו ואתה חייב להיןת כזה
ופה אני מדברת מהלב ..יש אנשים רבים שמרגישים שרק בגלל שמראה החיצוני הם לא מאמינים לעצמם שהם שווים וחבל מאוד. הרי מי יכול לעזור לבחורה שהפרצוף שלה קטן מאוד יחסית לגוף נניח, עדיין לא הומצאתה לכך תרופה, או שהראש ענק והגוף קטן. אין שום תכשיר ולא שום דבר לעזור לזה.
אם אמא שלה תמיד החמיאה לה שהיא יפה - כשגדלה קיבלה דחייה מגברים - יהיה לה קשה לפתח כלים אחרים להעצמה שלה. היא תחייה בסרט שהיא יפה ושלא רוצים אותה כי יש לה פגם באישיןת , עדיף פשוט להפסיק להתייחס למראה חיצוני כל כך ברגישות צריך לבפר את האמת ולחזק את הפנימיות ושלום על ישראל
הפנימיות חשובה פי כמה וכמה.
כאמא לילד יפה במיוחד בלי עיה"רשקית ממתקים
אני יכולה להגיד לך שאני מעדיפה להחדיר בו לב טוב וערכי חברה, היופי כבר עושה לו מספיק צומי.משתדלת שלא יחשיב את עצמו כיפה במיוחד.

היופי גורם לגאווה. היופי בעצם הוא כלי של הגוף , כמו גוף חזק, או בית עם כסף. אין צורך לילדים להכיר בזה יותר מידיי..
אחרת איזה חברה תהיה לנו? מה יהיה על ילדים שלא בורכו במתנה הזאת, וכן בורכו במתנות גדולות פי כמה וכמה??
צריך איזון..

כל ילד יפה בעיני הוריו וזה מה שחשובggg
ברור שיש לציין גם יופי פנימי, מידות טובות וכו'.
אבל בדור שכולו חיצוניות חשוב שילד יהיה בטוח בעצמו במראה שלו. כי כך לצערינו עולמנו מתנהל היום. ואם מישהו יגיד לו פעם שהוא מכוער יהיה לו את הידע בלב שאמא אמרה לו שהוא יפה ולכן החבר סתם אומר ולא ייקח ללב.
ברור שצריך גם לדבר על מה מקום החיצוניות בחיים. אבל בגיל מבוגר יותר. לדעתי ילד שיודע שהוריו חושבים שהוא יפה, לא יהפך מזה לגאוותן. אלה רק ירגיש את אהבת הוריו. וזה יתן לו בטחון עצמי.
ילד בעל ביטחון עצמי בד"כ גם מתייחס יותר יפה לחברים שלו. כי הוא יודע שהמקום שלו בעולם בטוח. והוא לא צריך לדרוך על אחרים כדי להראות/ או להרגיש שייך.
יפה אמרתשקית ממתקים
רק מי שיפה , לא צריך להגיד לו את זה. הוא יקבל את המשוב החיצוני הזה מהחברה אל דאגה.

מי שלא יפה במיוחד לפי הצורה הכללית, צריך להראות לו את היופי שלו המיוחד רק לו, כי בסך הכל היופי מגיע מבפנים ומשפיע אל הבחוץ.אז ברור שאם הוא באמת יוצא מהנורמה כגון ילד לבקן נניח, אז פה כן יש מקום לשבח את החיצוניות שלו. את החלקים היפים שלו , למרות השוני.

לא כדאי בכלל להתייחס לחיצוניות מול ילדים. מספיק התרבות רחוב המסריחה הזאת, שגורמת לנשים להרעיב את עצמן או לשלם מלא כסף בשביל ניתוחים שרק מורידים את הערך העצמי הפנימי.
אני לא מסכימה ככ...תות
אני לא מסכימה שתי נקודות שאמרת:
1. מספיק שהסביבה החיצונית תגיד לו שהוא יפה
2. בגלל התרבות לא צריך בכלל לדבר על חיצוניות. ואסביר.
כשילד מקבל משוב חיובי מהסביבה, אך לא מהבית, זה יכול ליצור פער וחסר בתפיסה שלו את עצמו. אין כמו מסר מהבית, אין לזה תחליף. מחמאות מבחוץ רק יבלבלו כי- אם אני יפה, אז למה אמא- שהיא הסביבה הכי משמעותית בשבילי- לא אומרת לי את זה??? וזה יכול לענ"ד ליצור סתירה פנימית.
גם בנושא החיצוניות- אני חושבת שדוקא בגלל התרבות יש לנו כהורים תפקיד, לבנות אצל הילדים תפיסה בריאה לגבי עצמם. גם בפנימיות וגם בחיצוניות, שגם היא חלק מהילד ומהחיים. ח"ו שהילד יחפש את המשוב החיצוני רק בחוץ. חשוב לבנות תפיסה עצמית של יופי בריא, צנוע, של נראות נכונה ומדויקת ( בעיקר לבנות אבל לא רק). בקיצור במילים הכי פשוטות- לדעתי בתפיסה של ילד אם אמא לא אומרת שאני יפה=היא לא חושבת שאני יפה= היא לא חושבת שאני טוב.
קצת סכמתי ומוקצן אבל לדעתי נכון
חשוב לחנך להיות נקי מסודר ולהיראות טובשקית ממתקים
לא חשוב להגיד למי שכבר יפה שהוא יפה. הם יודעים את זה מצויין.

יש לי אחיינית שהיופי שלה עוצר נשימה. תיירים מבקשים ממה להצטלם איתם. ואמא שלה- שזאת אחותי- לא מעריכה יופי ומלבישה אןתה פשוט ובפורים היא לא מחפשת איך להבליט אןתה יותר , רוב הפעמים הילדה מתחפשת למה שהיא רוצה, ותאמיני לי שהיא הילדה הכי מאושרת וכשמבקשים ממנה להצטלם איתה- וזה קרה מספר פעמים, אמיתי לגמריי!! היא מצטלמת והיא יודעת שהגויים התיירים אוהבים ילדים צדיקים זה מה שהיא חושבת
כשאני רואה אותה ואת החברות שלה אני שמה לב שהיא אהובה לא בגלל היופי אלא ההפך כי היא ענווה ולא חושבת על עצמה שהיא משהו מיוחד. אנחנו גרים בסמיכות ואני יודעת מה שאני אומרת. יש ילדות אחרות שאמא שלהן מטפחת כל הזמן את האגו שלהן עד שהן חושבות שרק בגלל היופי אוהבים אותי
ואז כשהן יהיו גדולות זה יהיה רק בגלל שאני יפה התחתנתי תחשבי על זה
אני חושבת שזה תלוי גם באופיכלה נאה
יש לי ילדים יפים ב"ה. והם בישנים מאוד.
לא רואה שמשפיע עליהם שהם יפים.
אני חושבת שזה המקום שלך, אם אתכדי להגיב
אומרת את זה בפשטות ובאהבה זה הכי טוב בעולם
אבל אם את מסובכת בעצמך במושגים האלה אז העבודה היא אצלך..
בסוף זה לא המילים זה פשוט מה שאת משדרת לו באמירה הזאת אז אם תשדירי לו שיופי זה רע/ טוב/הכל בחיים/ זה מה שהוא יקבל הרבה יותר ממה תגידי... מה שאת חושבת יעבור אליו
למה לא?? שמישהו אחר יחמיא לבנות שלי?כלה נאה
ומה בעיה שידעו שהם יפים?
אפשר לא להגזים. ולהדגיש יותר שהעיקר זה היופי הפנימי. אבל להחמיא לילדים בעיני זה חובה.
הכל שאלה של מינון+mp8אחרונה
מעיסוק מוגזם בחיצוניות ועד לא לדבר על זה בכלל- יש הרבה אמצע....

בהחלט כדאי להחמיא לילדה מידי פעם, גם על מראה חיצוני, אבל לא להפוך את זה לאישיו מרכזי.

זוכרת בחורה שסיפרה לי פעם, שרק בשנות העשרים לחייה כשבחור ברחוב צעק לה- ואו, איזה עינים כחולןת יפות! בכלל קיבלה מודעות לעינים שלה ולמיוחדות שבצבע...

זו כמובן הגזמה, ואנחנו בטח לא רוצים שהבנות שלנו יקבלו פידבק על חיצוניותן מהרחוב....

בכלליות- יופי הוא גורם לא מבוטל בחיינו וצריכים לתת לו את המקום שלו. שלא יתחילו לחפש אישורים בחוץ...
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך