טיפוח נשיeyal007

הי בוקר טוב, ושוב תודה לכולם על ההקשבה.

מי שיקרא שירשורים קודמים שלי יקבל קצת רקע.

בכ"א

אשתי הטריה במהלך הפגישות באה כמו שכל בחורה מגיעה,איפור (עדין), עגילים, תכשיטים. נורמטיבי לאשה נכון? סבבה

לאחר החתונה היא פתאום לא שמה שוב דבר, לא תכשיטים, זה כולל עגילים, צמיד, שרשרת, לא בושם, ושום רצון לטיפוח נשי מינימלי.

זה מאוד מציק לי, כשאני מנסה לומר לה, שנורא יפה לה תכשיטים, משהו ממש בקטנה, היא אומרת לי לא נוח לי.

זה ללכת לאירוע שאשתי לא מאופרת, ובלי שום תכשיט, זה דיי לא כיף.

התיסכול הזה מתווסף למה שכתבתי בשירשורים  הקודמים.

איך היא הייתה בתקופה שלפני הדייטים?אתגר מתמשך

רע לך איך שהיא נראית?

תגובהeyal007

יצאנו בשידוך, היא פשוט הגיעה כמו שכל בחורה מגיעה לפגישה

רע לה? זו לא ההגדרה, אבל אשה נשואה שיוצאת לאירוע בלי שום דבר קטן? זה לא נראה טוב

או שכן?

אתם מהעולם החרדי?אתגר מתמשך

תגובהeyal007

כן

נראה שאתה בודק מה מצופה מהסביבה שלך סוסה אדומה
אתה שואל אם זה תקין בעצם שהיא מגיעה לאירוע בלי תכשיט.

אני לא יודעת מה קורה בעולם החרדי, ושם באמת יותר דואגים ממה החברה חושבת עלי, אז אני מבינה מאיפה נובעת השאלה שלך.

בגדול, הכי חשוב שהיא תהיה יפה בעיניך ...
אם היא מגיעה נשית לחתונה או לא, זה לא אמור להפריע לך אם אתה חושב מה נכון מצד האמת ולא מה נכון מצד מה שאולי-החברה-עלולה-לחשוב-עליה.

כי לא כל הנשים אוהבות להתקשט ולהתאפר, ומותר לה...

אבל כן חשוב שהיא תהיה יפה ומושכת בעיניך.
תגובהeyal007

את האירוע הבאתי כדוגמא, 

אבל בתור אשה זה טבע שאלוקים ברא שהיא תאהב לטפח את עצמה, את יודעת דברים בסיסיים ביותר,ואת זה לה אין

שזה די מוזר, חוץ מזה שיותר נעים לי לעין אם כן היא הייתה שמה משהו, משהו קטן, אבל שום דבר....

מה אכפת לך?בלדרית
לא חושבת שמישהו שם לב מעבר לחברות הקרובות שלה ומשפחה. אתה גם לא רוצה שהיא תהיה יותר מדי מקושטת ותמשוך מבטים. לדעתי ככה הכי טוב לאישה, לאהוב את עצמה טבעית.
אבל כן הייתי בודקת אם הבעיה היא חוסר טיפוח או חוסר בהגיינה. אם יש לה ריח רע או שהיא מזניחה את עצמה שווה לבדוק איתה את הנושא כי לפעמים זה נובע ממצוקה רגשית.
תגובהeyal007

אני לא מדבר על יותר מידיי, אני יודע מזה יותר מידיי.

כתבת שווה לבדוק איתה את הנושא, נכון, זה מה שאני מנסה, אבל אין לי שיתוף פעולה, כי היא טוענת שהכל בסדר.

ויש כל כך הרבה מטפלות, ומכונים, שאתה לא יודע מי אמין, ומי באמת עוזר ויעזור,  וזה רק אחרי שהיא תסכים לשמוע שיש משהו לא תקין...

אולי תבקש ממישהי שהיא אוהבת/מכבדת לדבר איתה.בלדרית
יכול להיות שיהיה לה קל יותר לקבל את זה ממנה מאשר ממך. שווה לנסות. אולי אימא שלה, אחותה, חברה.... אם באמת יש בעיה הן ישמחו לסייע לה
אין פה באמת משהו לא תקיןרוקדת בגשם =)
אם אתה מדבר על היגיינה, על ריח לא נעים, זה דבר אחד
אבל אשה שלא אוהבת תכשיטים ואיפור? זה משהו אחר לגמרי. יש הרבה מאוד נשים כאלה. לא כולן רק עומדות ומתגנדרות כל היום. לשים תכשיטים זה באמת יכול להיות מציק. אתה יכול לדמיין, או אפילו לנסות, לכמה שעות אבל.
איפור אותו דבר. אי אפשר לשפשף אפילו את העיניים, שזה נשמע דבר קטן, אבל כשבאמת אי אפשר.. אתה מגלה שזה מעצבן. אפילו רק מייקאפ בסיסי יכול להימרח על הבגדים. זה לא נעים שמישהו מחבק אותך כי הוא יכול לגעת ולהרוס את האיפור וכו' וכו'.. שוב, אתה מוזמן לנסות. אם אתה שואל אם זה נורמלי - בהחלט. האמירה שלך שחוזרת על עצמה " כמו כל בחורה נורמלית" היא לא נכונה
אם היית בחורה נורמלית בעצמך, היית כנראה יודע מה זה אומר.. אבל אתה לא. אז במקום לנחש, פשוט תסתכל על אישתך, רוב הסיכויים שהיא פשוט בחורה נורמלית
תגובהeyal007

תודה על כיון החשיבה הזה

היא צריכה להתאמץ. ואסור לה להתגנות על בעלהכלה נאה
היא חיבת שיחה עם הרבנית שלה או יעוץ שתלכו.

או שתדבר איתה יותר פתוח. שזה חשוב לך. ואתה אוהב את זה. ואתה רוצה ליראות את זה עליה ולא על אחרות.

אם היא דוסית צריך לדבר אליה. . אישה כשירה עושה רצון בעלה.
ושלא תתגנה על בעלה..
וסתם כך. אישה רוצה להתנאות בפני בעלה.
תראה איך להעביר לה את הדברים.
בצורה שלך זה יעשה טוב. ולא בתלונות שלמה את כך וכך..
בהצלחה
תגובהeyal007

ברור שאני מנסה וניסיתי בדרך טובה, אבל מה שאני דיי חושש, הרי זה רצון טבעי של אשה להיראות נאה, בכללי, ולה אין את הרצון הזה, למה? למה היא לא רוצה להריח טוב,לשים איזה תכשיט או משהו,ממש בקטנה, 

אוף.זה מתווסף לתסכולים האחרים....

מכירה נשים שלא אוהבות את כל התפאורה.. אוהבות פשטותכלה נאה
רק שאישה יודעת שמשהו חשוב לבעלה היא רוצה לשמח אותו ולהתאמץ קצת בשבילו.

רוב הנשים לא ניראות בבית כמו שיוצאות בחוץ. כי בבית לא נח ללכת בעקבים ואיפור...
הבעיה שפה זה מאוד מהר. אתם עוד זוג צעיר. ובלי ילדים.

למה ניראה לך שהיא לא רוצה?
אתה חיב לדבר ולדבר עד שתבין ממנה למה ומה מפריע לה.
והיא צריכה להשתדל יותר.
תגובהeyal007

היא אומרת לי אני לא אוהבת, זה לא מושך אותי?  אני צריך לחפור לה למה?

זה כבר עובר את הגבול לא?

אם לפגישות היא באה עם איפור למה לצאת איתך לחתונה לא?כלה נאה
אתם חיבים יעוץ או הדרכה טובה.
היא צריכהלדעת את תפקידה בתור אישה.

מעצבן אותי שאישה חושבת שהיא התחתנה היא קנתה את בעלה וזהו. זה אני וזה שמי.

גם אתה וגם היא צרכים לדעת שצריך להשתדל ולחשוב מה ישמח את הבן זוג שלי. ולעשות את זה בכיף.
תסכמו שלא כל יום איפור.אבל שבת ויציאות איתך ביחד היא מתאפרת.. משהו כזה
תגובהeyal007

הזוי ייעוץ אחרי חודשיים ו..

החלום הופך להיות חלום בלהות

דוקא תדע לך שזה לא נדיריפית8

למרבה הצער זה לא נדיר שיש כלות שממש לא מקבלות הדרכה מספיק טובה לחתונה ואחרי החתונה הן הולכות לקבל הדרכה מתקנת ממדריכה טובה באמת.

או שהן מבינות את זה מעצמן או שהבעל מבין את זה ושולח אותן.

אם אתה רוצה המלצה למדריכה מעולה בשביל הדרכה מתקנת אני יכולה להמליץ לך בפרטי (אם יתאים לכם האזור בארץ)

יכול להיות שהדרכה מתקנת אצל מריכת כלות חרדית מומלצת היא כן תסכים?

תגובהeyal007

תודה

למה הזוי?? עדיף עכשיו שלא יהיה בעיות יותר עמוקותכלה נאה
אתם לא יודעים איך לגשר על דברים.
יש הרבה זוגות שניסו לבד ולא הצליחו. וצד שלישי עזר
ודוקא מרבנית או רב היא תקבל יותר ממך.
תגובהeyal007

מקווה שהכל יסתדר על הצד הטוב ביותר, תודה.

בכלל לא הזויאורי8
אתם בונים את הקשר, צריך הדרכה לבנות אותו נכון. אני עוסקת בתחום והיו אצלי גם זוגות לפני חתונה. וגם זוגות שהגיעו אחרי 20 שנה וחבל , אם היו באים אחרי חודשיים הכל היה נראה אחרת. אולי צריך יעוץ קצר וממוקד. גם לזוגות הכי מוצלחים היו אתגרים , במיוחד בשנה הראשונה.
רק לגבי זהיוםטוב
אז זה ברכה ייעוץ אחרי חודשיים אני בעד שכל זוג שמתחתן יקבל ליווי כי לכל זוג יש בעיות והכי טוב לפתור אותן שהן קטנות ובעיקר ללמוד לתקשר
ראי ק"שסודית
לשוחח ושוב לשוחחיפית8

יש פה משהו שמפריע לך - תפתח איתה שיחה על זה.

לא בשעת מעשה כשאתם בדלת עומדים לצאת ואתה אומר - אולי תשימי איזה תכשיט - אז זה מתפרש יותר כמו הערה.

אבל בשמן אחר ניטרלי - להגיד לה - רציתי לפתוח איתך משהו שקצת מציק לי ואז להביר את זה יפה כמו שכתבת פה ותשמע מה היא אומרת - יש מקום לבוא אחד לקראת השני

יש לא נח ויש לא נח, אם תשוחחו על זה שיחה טובה אז אולי יהיו דברים קטנים שהיא כן תרצה לבוא לקראתך ולעשות אותם אחרי שהיא תבין שזה חשוב לך ועושה לך טוב

בנוסף - באופן כללי תשים לב שאתה מספיק מחמיא לה על איך שהיא נראית.

ודבר אחרון - קח בחשבון שבגלל הרקע שלך (שתיארת בשרשורים קודמים) יש לך מושגים שקצת מנותקים מהעולם האמיתי, לא באת ממקום *נקי* של בחור שלא יודע מה זה בחורות ולא מצפה למי יודע מה. 

תחשוב על אחיות שלך, אמא שלך - תמיד מאופרות? תמיד מתוקתקות? ביום יום אני מתכוונת

יש נשים שלא ממש מתאפרות ומתקשטות גם כשיוצאות לאירוע. לגיטימי שאתה מצפה שכן ולגיטימי מאד שתדבר איתה על זה.

תגובהeyal007

בוודאי, סתם בערב על כוס קפה, דיברתי איתה על זה,יש לך עגילים ממש יפות, והפנים שלך מהממות,את לא מבינה כמה תכשיטים מוסיפים לך, (אני משקיע מלא אנרגיות...) אני אישית נורא אוהב את זה, ולא, לא ביום יום, אבל כשאנחנו יוצאים לאירוע נגיד, זה כן מקובל, 

אבל אין..

לא הבנתייפית8

סתם בערב על כוס קפה דיברת על מה - "את לא מבינה כמה תכשיטים מוסיפים לך" ?? זה מחמאות, זה לא שיחה.

שיחה על כוס קפה אני מתכוונת להסביר לה "כשאנחנו יוצאים לארוע חשוב לי ש... זה גורם לי להרגיש... לחשוב... "

זה להגיד לה - "אני רוצה להבין מאיפה זה מגיע אצלך שזה לא חשוב לך - עניין של הרגל? של טעם אישי? אם תביני כמה זה חשוב לי תסכימי לשים בשבילי?" ולשמוע מה היא עונה.

תגובהeyal007

לא , דיברנו על כל מיני דברים, וציינתי לה משהו שרציתי לומר, שמפריע לי, ואני רוצה להבין.

היא מצידה, זה לא מושך אותי, לא אודם, לא איפור, לא עגילים, לא בושם,

חנויות מסוג סופר פארם וכדו', לא מעניינות אותה בכלל.היא מעולם לא עצרה לבדוק ריחות של בשמים, או דאודורנט

ואם אתה מבקש ממנה שתשים בשבילך?יפית8

איך היא מגיבה?

אני מבינה את הקושי שלךסוסה אדומה
אני חושבת שאתה צריך להגיד לה שכשהיא באה לפגישות היא השתמשה בדברים האלה ושזה עשה לך מאוד טוב לדעת שהיא כזאת...
או לדבר על זה שאתה לא אוהב את השיטה החרדית, שהבנות לא מגיעות טבעיות לפגישה... ואי אפשר לדעת אף פעם את האמת על הבחורה אם היא כזאת גם ביום יום, וזו גניבת דעת...

אבל נראה לי שזה פחות מומלץ...
אני הייתי אומרת את זה, אבל נראלי שזה דווקא קטע שאני צריכה לתקן...
אני לא הייתי רוצה שידברו אלי ככה.בלדרית
מבינה אותךסוסה אדומה
וגם כתבתי את זה בעצמי...

אבל באסה להגיד שזאת האמת.
בעיניי בפגישות צריך להראות מי אתה, ולא להשלות את הבן אדם... ואם השלית אותו, אתה צריך לעמוד בציפיות...
הם כבר נשואיםבלדרית
אלא אם הם רוצים לפרק את הקשר זה לא המקום לפתוח האשמות כאלה. כן כדאי ליישב את ההדורים בעניין ולא לשמור הכל בלב אבל לעשות את זה בשיא הרגישות.
אני לא חושבת שהיא התכוונה לרמות, חבל שנפגשו רק פגישה אחת, בזמן כזה קצר אין שום סיכוי להכיר לעומק בן אדם. אבל זה הסטנדרט אצלם והם כבר עשו את הצעד וכעת עליו לשאת בתוצאות בחירתו. ללא האשמות וכאדם בוגר. לראות את הטוב שבה ולא את הרע. הוא יכול לבקש ממנה להשתדל בשבילו אבל בשבילה זה מאמץ ולא טבעי ועליו לקבל את הסכמתה מבחירתה ולא כשהוא מכריח אותה ולוחץ עליה, אחרת זה לא יהיה להם טוב לקשר.
לא כזה מוזר שהיא מעולם לא עצרה להריח בושם..נפשי חמדה
אני גם לא, לא מבינה את זה ככ. וזה נשמע כאילו זה הזוי בעיניך..

אגב, בעלי פשוט קנה לי בושם שהוא אוהב עלי, וזה משמח אותי לשים אותו בשבילו.
אולי תנסה להגיד להסוסה אדומה
שאתה מלא בהתחבטויות... מצד אחד חשוב לך מאוד שיהיה לה נוח, ושאתה נמשך אליה כמו שהיא, ושהיא יפה בעיניך,
ומצד שני, בראש שלך יש איזו פנטזיה לראות אותה נשית כזאת שאוהבת להתקשט ולהתאפר, להרגיש שזה חשוב לה... כי זה אפילו גורם לך להימשך אליה יותר.
ושאתה לא יודע מה לעשות, כי לא נעים לך לבקש ממנה משהו שהוא לא נח לה, אבל מאוד חשוב לך לשתף אותה בצורך הזה כגבר.

לגבי האירוע, נראה לי שפחות לגיטימי לבקש ממנה...
אולי מרגיש לה שאתה לא שלם בה כמו שהיא ושאתה מרגיש צורך ללכת עם מישהי מטופחת כדי לקבל אישור חברתי.

הנכון הוא שבבית אישה תהיה יפה לבעלה, ולא שתשאף שבחוץ יותר ממה שבבית שהיא תהיה מטופחת.
(למרות שאני מבינה את הצורך שלך, נראה לי פשוט שזה לא מתקבל אצלה טוב)...

כשהיא תראה כמה אתה נמשך אליה כשהיא מטפחת את עצמה, היא כנראה תרצה לעשות את זה יותר בשבילך.

בזוגיות, כל אחד צריך לדאוג לאינטרסים של הצד השני.
אתה לנוחות שלה, והיא לסיפוקים שלך...
לכן כדאי שתמשיך להיות עדין אבל קצת יותר ישיר, ותגיד לה שחשוב לך הנוחות שלה, והיא יפה בעיניך כפי שהיא, אבל גם חשוב לך להרגיש את הנשיות שלה... ושאיפור ותכשיטים מרגשים אותך. ואם היא יכולה, אתה מאוד תשמח...
תגובהeyal007

"כשהיא תראה כמה אתה נמשך אליה כשהיא מטפחת את עצמה, היא כנראה תרצה לעשות את זה יותר בשבילך." 

העניין הוא, כתבתי כבר קודם, שאנחנו נשואים כבר כמה חודשים יחד, ועדיין לא "היינו יחד" לאחר ליל טבילה היא לא מרגישה צורך לזה בכלל,אנשים טובים הציעו לי כאן  קישורים לאתר של ליאורה בוקסנבוים או אפרת צור, או מרכז יהל

אז נראה שהבעיהסוסה אדומה
יותר מהותית.

העניין של הטיפוח טפל מאוד ביחס לזה... כשתלכו לייעוץ, תתייעצו גם על זה בין היתר.
תגובהeyal007

אכן...

לדעתיהבת של המלך
לאחר מה שרשמת עכשיו

הבעיה הרבה יותר חמורה מאי טיפוח

יש לה איזו דמות ( אמא. דודה . אחות וכו..) שהיא תופסת ממנה?

אם כן נראה לי כדאי שתשתף את אותה דמות באיזה מצב אתם נמצאים...
יש הבדלשירוש16
בין מה שמקובל לבין מה שאתה רוצה.
אתה רוצה אישה שנראית יפה בעיניך
הסביבה שבה אתה חי מקשר בין יופי לבין מראה חיצוני, תכשיטים, נעלים תואמות לבגד וכו.

לענד חשוב לקח בחשבון את הסביבה בה היא גדלה - האם אמא שלה/חברות וכו היו מתאפרות לכל אירוע אפשרי או שלא. האם בבית שבה גדלה שמים יותר דגש על נוחות או על מראה חיצוני.
מעניין שאתה מדבר איתה על יופי ותכשיטים וכו והיא בתגובה מדברת על נוחות. יכול להיות שמבחינתה נוחות זה יופי.

'טיפוח נשי' הוא לאו דווקא תכשיטים, איפור בושם וכו. זה יכול להיות אישה שמטפחת את הגוף שלה ע"י תזונה נכונה ושומרת על המשקל, הסרת שיער, שמפו מרכך ותחליב רחצה איכותיים.
להפך, אני בתור אישה מאמינה שהטיפוח הנשי האמיתי הוא הגוף המוסתר מעיני כל שרק הבעל יכול לראות ולאו דווקא תכשיטים ואיפור שחשוף לכולם.

שנית, שים לב שהמטרה שלך היא לא לשנות אותה. היא כאישה לא רואה עיניין בדברים האלה. וזו זכותה. יכול להיות שזה מחינוך מסוים, או חוויה/יות לא נוחה/ות שחוותה בעבר בנושא (מאוד משפיע...!) או מתוך חוסר קישור בין טיפוח חיצוני ליופי האישי שלה. או מכל סיבה אחת.
בסופו של דבר נשמע מדבריך שאתה באת לנישואים הללו עם ציפיות (כולנו עושים את זה ברמה כזאת או אחרת) אך זה מתכון לאכזבות.
לדעתי עדיף לתאם ציפיות, תמצא דרך להסביר לה כמה אתה אוהב אותה ומעריך אותה כמו שהיא וזה פרט שמאוד חשוב לך.
הכי חשוב שתיהיה פתוח וכנה איתה בצורה חיובית ומתחשבת. תקשורת פתוחה זה המפתח לנישואים מאושרים.

בהצלחה.
תגובהeyal007

אני מדבר גם בבית, על דברים בסיסים

אין לה שמפו שלה, היא משתמשת בשלי,  איך היא אמרה לי, מה שהיה בבית לקחתי, אז יש לך כזה, סבבה אני משתמשת בכזה..

העניין הוא שגם לבעלה היא לא מרגישה שהיא צריכה להיראות כך, 

זה העניין אני לא רוצה לשנות אותה, מה פתאום, ואפחד לא רוצה שישנו אותו.

קצת מסובך לי

אולי היא רגישה והאיפור וכל זה מציק לה ?אתגר מתמשך

וכלפייך איך היא?meirlevi

אם היא מתייפה בשבילך זכית....זה עדיף מאישה שמתייפה לבחוץ

תגובהeyal007

גם לא בבית.

"אני לא אוהבת דאודורנט...."

לגבי מה שבביתשוקולדד ציפס

בנות יש להן לפעמים קטע של 'מבחן' היא רוצה לבחון אותך.

לא להרגיש שהיא צריכה כל הזמן לעבוד על איך שהיא נראית אלא שאתה אוהב אותה כמו שהיא.

במיוחד קשה להן להבין למה הבעל שלהן כ"כ מתענין איך הן נראות בחוץ, בייחוד אם היא 'דוסית' ושמרה על עצמה כל חייה בשבילך.

תגובהeyal007

זה בסדר שאשה לא תשים תכשיר הגיינה בסיסי? זה מבחן? חודשיים 3? לא כל כך הבנתי..

תראהשוקולדד ציפס

נשמע שיש בינכם פער עצום.

ושאתה לא מאד אוהב אותה. אתה רוצה לאהוב אותה.

אני מאמינה שאישה מרגישה דברים כאלו.

עכשיו (קראתי את ההודעות האחרות שלך) היא מבחינתה כנראה מאד אוהבת אותך, אם היא מבינה אותך כל כך ונותנת לך לעשות מה שאתה רוצה וכו',

וזה יכול להיות מבחן.

בלי קשר לאישה חרדית יכול להיות מאד חבוי בתוכה הרצון המיני, התשוקה, זה מבחינתה כל מה שאמרו עליו לא מוחלט כל החיים, הוא של גויים וכו' אז לא, אפילו מפחיד לה שאתה תימשך אליה אולי? ולכן היא לא תמהר לטפח את עצמה.

תלוי מאד מה היא היתה רגילה קודם, זה לא קשה לדעת- תסתכל על אחיות שלה הצעירות ותקבל איזשהוא כיוון.

נראה לי שלא זה הדיון. הנושא פה הוא הפער בינכם והדבק הכי חזק של זוגות- אהבה- עדיין לא הספיק להתבסס אצלכם.

הפער הזה בא לידי ביטוי בענין היחסים, וגם בענין הטיפוח.

האפשרות שזה מבחן זה רק אם לפני כן היא כן היתה רגילה. 

(וסתם מוסיפה בסוגריים שלפעמים אחריי חתונה פחות משקיעים בזה וחבל אבל יש דבר כזה, לא קיצוני כמו שאתה מתאר.

אם לפני החתונה היתה מתאפרת כל יום ועכשיו קורה שלא זה לא חריג, ממה שאני רואה חרדיות סביבי בעבודה)

תגובהeyal007

נכון, יש פער ענקקקקק

חיבבתי אותה לפני, לא אהבתי, חשבתי שזה יבוא אחרי, וזה לא מגיע..

אני חושב שהיא אוהבת, בכ"א נראה ככה, תכל'ס מה שאני עושה לא מפריע לה כל כך.

מפחיד אותה שאני אמשך אליה? ואוו זה קיצוני מידיי...

הבית שלה נורא נורא סגור, לחוץ , נורא לחוץ !

תכל'ס, יש הרבה נקודות קטנות שמתחברות, ויוצאות מצוקה גדולה

היא מסכימה ללכתיפית8

לטיפול זוגי או לטיפול רק לה?

מפחיד אותה שאני אמשך אליה? ואוו זה קיצוני מידיי... - זה לא קיצוני בכלל. 

אם יש לה מתח מלהיות ביחד ודאי שמפחיד אותה שתמשך אליה

נשמע שהיא די חייבת טיפול, אחרת לא ברור איך אתם יכולים להתקדם עם זה

תגובהeyal007

היא לא מוכנה לקבל שזו בעיה, ולכן היא לא רוצה לשמוע על טיפול

קח תרגיל בדמיון מודרךיפית8

תאר לעצמך שהיא לא מוכנה לטיפול והמצב ממשיך ככה תמיד

דמיין את עצמך ואתכם בעוד שנה, שנתיים, חמש שנים ועשר שנים

איך החיים שלך נראים? 

תגובהeyal007

איך החיים נראים?  

הם נראים שאנחנו כבר לא יחד...

אז אני מציעה לךיפית8

יש רבנים שמתעסקים בתחום של שלום בית ויש להם הרבה נסיון עם זוגות עם בעיות מגוונות מכל הסוגים

כדאי שתפנה לאחד מהם ותתייעץ איתו, (אולי תבקש המלצה מהמדריך חתנים שלך למי לפנות) - האם יש סיכוי להציל את המצב ומה לעשות, תתייעץ איתו איך להציב לה את הדברים כך שהיא תבין שזה או שהיא מטפלת בעצמה או שזה נגמר, לא בקטע של לאיים בגירושין אלא שהיא תבין את חומרת העניין שהנושא הזה הוא בסיס לחיי נישואין תקינים ושהיא חייבת לטפל בעצמה.

זה נכוןסוסה אדומה
אבל נראה שהבעיה יותר מהותית. הם עוד לא היו ביחד...

לא יודעת מה זה אומר, והבנתי שיש הרבה זוגות שלוקח להם זמן להצליח להיות ביחד לגמרי, אבל נראה שזה מעבר לזה...

חושבת שהם צריכים ללכת לטפל בבעיה המרכזית... ומשם להגיע לענפים שלה.
היא בהריון?איזה יום שמח

ועוד משהו

קראתי בכרטיס האישי שלך,

האם היתה לה מדריכת כלות טובה?

אולי תנסה ליצור קשר איתה? נשמע שזה לא רק טיפוח הגוף

תגובהeyal007

היא לא, כי לא היינו יחד מאז החתונה.. (כמה חודשי כבר)

דיברתי עם המדריכה שלה, היא אמרה לי שלפי מה שאני אומר היא צריכה לטפל בזה,

והמדריכה שלה דיברה איתה ג'כ אבל היא פשוט אמרה לה שהכל בסדר וככה מרחה אותה.

היא מוכנה ללכת לטיפול?איזה יום שמח

אולי משהו מהעבר חוסם אותה?

יש לה איזה מורה עם השפעה עליה או רבנית?

כל הכבוד לך שאתה לא מרפה!

תגובהeyal007

כתבתי כאן לפני דקות אחדות, שדיברתי עם המדריכה שלה...

איזה כל הכבוד...אין לי הרבה ברירות, זה להיות או לחדול

תגובהeyal007

ואגב, אני על סף היאוש, כי להגיע אחרי חיי רווקות ארוכים, ואתה חושב שתבוא למשהו נורמלי, ופתאום דבר כזה...

זה מוציא את כל האוויר

לגמרי מוציא את האוויראיזה יום שמח

ואם היא לא רוצה להיות ביחד זו בעיה הרבה יותר גדולה שמצריכה עזרה מקצועית לא פה בפורום

עדיין כל הכבודאיזה יום שמח

אמרת שאת המדריכה היא מרחה

אולי דמות תורנית יותר תעזור?

מה המדריך חתנים שלך אומר? יש לך רב שמבין בזה?

תגובהeyal007

דיברתי עם המדריך שהוא דיבר עם המדריכה, 

הם אמרו לי להפסיק להיות נחמד, ולומר לה שזו הלכה, 

אני לא יכול להיות נוקשה, ולכפות על כלה חדשה כאלו דברים, קשה לי.

כל מי ששאלתי אותו, אמר טיפול, אבל העניין הוא שצריך נכונות מצידה

צריך הרבה נכונותאיזה יום שמח

אולי היא לא פרטנר לזוגיות?

היא מראה שהיא אוהבת אותך?

תגובהeyal007

מראה? אמ.. את יודעת מילים של חיבה

אחרי המקווה למשל, כלום, אין כלום,לילה רגיל לחלוטין, וגם הלילה שאחרי, וגם הלילה שאחרי האחרי

ברור לך שזה לא תקיןאיזה יום שמח

אתה צריך לחשוב עם עצמך כמו שכתבו לך פה האם אתה רוצה להמשיך ככה את חייך

תחזור למדריך שלך, תגיד לו מה המצב, אולי בעצה של רב גדול תציב אולטימטום להמשך הקשר?

נשמע מפחיד מאד אבל אלו לא חיים

תגובהeyal007

זה פשוט מה שאמרו לי, להיות נוקשה, לדרוש

זה הזוי להיכנס למצב כזה שהכל טרי, 

זה עצוב לדרוש מה שצריך לבוא טבעי, 

זה מרגיש כסוג של אונס, 

אם זה מגיע למצב כזה שאני צריך לדרוש, זה מוריד לי הכל... 

היא לא נשמעת גם פרטנר לאונסאיזה יום שמח

הרי לא באמת תכפה עליה

היא צריכה משהו יסודי יותר

איך ההורים שלה?

תגובהeyal007

אמ..אפשר לכתוב כאן או שזה מידיי חשוף? לא יודע...

משפחה דיי לחוצה, סגורה, מלחיצה.

האמא לא מסתקרנת על הריון?איזה יום שמח

אולי משם תבוא הישועה

יש הרבה אנשים סגורים ושמרנים שחיים מדהים בבית שלנם

תגובהeyal007

היא אמרה לאמא שהיא לא מתכננת, והיא זורמת איתה...

לא נשמע שאנשים לחוצים וסגורים זורמים על כזה דבראיזה יום שמח

והאבא?

אתה יכול לפנות אליו?

אני בטוחה שכשהאמא תבין במה מדובר היא פחות תזרום

לא נראה לי שהגיוני לשתף הוריםסוסה אדומה
אני אהיה איתך כנה.
ולחיות ככה כן הגיוני?איזה יום שמח

אדם נשוי שלא נמצא עם אשתו?

את אמיתית???

תיזהרי לא להוסיף שמן למדורהסוסה אדומה
זה נכון שזה קשה. אבל כדאי לנסות לעזור להם ולהביא שלום בין איש לאשתו ולא להפך.

לערב הורים לא יעזור, ואדרבה, אולי להפך...

ולא קשור לערב משפחה בעניינים אינטימיים. זה גועל נפש. כל שכן כשזה לא בא מיוזמתה...
המדורה כבר בוערת לצעריאיזה יום שמח

קראת את השרשור הקודם שהוא כתב?

קראת תגובות שלו?

חיי אישות זה בסיס בזוגיות, טיפוח נשי זה פרט שולי יותר

אבל התגובות שלךסוסה אדומה
לא תורמות לשלום בית בינהם... ואני בטוחה שאת לא מתכוונת, אז אומרת לך שתשימי לב.

אני מסכימה שחיי אישות זה בסיסי, אבל עדיף לפתור דברים בנועם ובסבלנות ולא מתוך כעס וייאוש.

אומנם זאת בעיה, אבל לא צריך לצעוק ולתת לו הרגשה שהוא אדם מסכן ושהבעיה שלהם יותר גדולה ממה שהיא.
תשאירי את זה למומחים שיעזרו לו.
מקבלת, תודהאיזה יום שמח

אשרייך 💓סוסה אדומה
איזה יום שמח

מנסים לעבוד על האגו שלנו 

אשרייך #2 💓סוסה אדומה
תגובהeyal007

אין לי מילים, תודה על ההקשבה, הנסיון לעזור, ליעץ

מקווה שהכל יסתדר....

לא בריא לערב משפחה בדברים האלהיפית8

בטח לא את ההורים שלה, אי אפשר לדעת מה מכל הבעיה שלה הגיעה בכלל מחינוך שלהם ומלא יודעת מה עוד.

אבל צריך משהו לעשותאיזה יום שמח

אולי רק הם יכולים להשפיע?

אולי הם יודעים דברים שאף אחד לא יודע?

ברור שזו אופציה אחרונה אבל אם תקראי את כל מה שהוא כתב תביני שהוא כבר דיבר עם כל מי שיכול

זה לא סתם אישה שלא בא לה היום להיות נחמדה

זוג שלא נמצא יחד זה חמור ממש

בעיני לערב הורים זה בכלל לא אופציהיפית8

וזה לא נכון שהוא דיבר עם כל מי שהוא יכול. הוא דיבר עם המדריך שלו ועם המדריכה שלה.

לעניות דעתי השלב הבא זה רב עתיר נסיון בשלום בית שמכיר זוגות שצלחו משברים וזוגות שלא צלחו והתגרשו, רב כזה ידע לכוון אותו הרבה יותר טוב מה לעשות, איך להתמודד והאם יש מה להמשיך אם היא ממשיכה לסרב לטיפול.

תגובהeyal007

האבא אין מצב, הוא טיפוס  שנורא חששתי ממנו בהתחלה, ממש חונק. נלחץ, ולוחץ

אז לא אותואיזה יום שמח

תפנה לדמות רבנית מוסמכת שמבינה בנושא

ותתפלל על זה!

אז לא אותואיזה יום שמח

תפנה לדמות רבנית מוסמכת שמבינה בנושא

ותתפלל על זה!

מה לא מתכננת? אבל זו צריכה להיות החלטה משותפת!בלדרית
נכון שזה הגוף שלה, אבל אתם כבר מבוגרים ולמנוע ממך ילדים זה ממש עוול! היא בטח ידעה שאתה מעוניין במשפחה כשהתחתנתם. תפתח איתה את הנושא, עזוב את הטיפוח כרגע, אולי זה סימפטום והיא מנסה להרחיק אותך ממנה, דבר איתה על האם משהו מפחיד אותה או קשה לה. תהיה הכי רגיש ומקשיב, ואם אתה לא מצליח לדבר איתה תנסה לבקש ממנה לפנות לייעוץ.
חוץ מהנושא הזה הכל בסדר בתקשורת בינכם? היא בחורה שאפשר לדבר איתה? איך היא ביום יום? יש לה לימודים או עבודה שמעמיסים עליה ומעייפים אותה? מה התכניות שלה לגבי עצמה ולגביכם כמשפחה? אמרת שאתם לא צעירים, אז שימו הכל על השולחן. חבל לבזבז זמן כי בינתיים הקשר שלכם נשחק ומעכיר וחבל. בהצלחה.
אתה אדם עדין ורגישסוסה אדומה
ואתה צודק שאם מגיעים למצב שצריך לאנוס, זה גם לא ייתכן וגם אף אחד מהצדדים לא נהנה.

ייתכן שהיא עברה איזו פגיעה, או שחינכו אותה חינוך שגורם לה להירתע מייסי מין...
מה שבטוח, אתה חייב להתייעץ עם אדם *אנושי* ומקצועי שיעזור לכם להתמודד עם הבעיה.

מגיע לך יחסי מין, ולה מגיע כבוד.
אתה צודק, ואשריך על המידות הטובות. אתה לא צריך לבוא בכוחניות...
תבוא בחסד, ותנסו לפתור את הבעיות בטוב.
אוי לא, להיות נוקשה ולדרושיפית8

שהיא תלך לטיפול! לא להיות נוקשה ולדרוש חיי אישות, ברור שלא. חס וחלילה.

זה עצוב לדרוש מה שצריך לבוא טבעי אבל מה לעשות שזה לא בא לה טבעי, כי יש לה בעיה עם הנושא הזה. וזה המציאות שאיתה אתה צריך להתמודד.

אם תדרוששוקולדד ציפס

והבעיה היא על רקע פגיעה

זה רק יגדיל את הבעיה.

תגובהeyal007

צריך המון כח נפשי להתמודד עם זה ממש על ההתחלה, 

מה גם שצריך אהבה ממש חזקה..

ממה שקראתי עד עכשיו.. אתה חיב לעצור!כלה נאה
עד מתי?
ברור שהמדריך שלך צודק
אין קשר פה לאונס. יש פה שלב שחיבים לעבור ואם אתם תקועים חיבים עזרה. ולא לשלב ידים

מוזר לי. או שההדרכה שלה גרועה
או אולי יש לה בעיה שכאי לבדוק מהר.
יש לה משיכה אליך?
יש איזה קירבה בכלל?

(מוזר לי שלא אכפת לה מה תעשה ותיראה..)

עדיף לך לבדוק כמה שיותר מהר. גם טיפול לוקח זמן. אתה לא צריך לחכות עוד. כמה חודשים זה הרבה.

תגובהeyal007

נכון, ברגע שאני מגיע לנושא, פתאום היא בה כעס והכל הופך  להיות כמין אוירה עכורה

אין לה משיכה אלי, איך אני יודע?! אני יודע איך בחורה מרגישה כשיש משיכה....

חיבוק זו קרבה? לא חושב במובן של בעל ואשה.

ונכון גמלי מוזר שהיא נותנת לי לראות ולעשות דברים שהיא עצמה נורא מסתייגת, יש בזה משהו עלום.

יש כאלו שיאמרו טמבל תגיד תודה שיש לך אשה כזו, אבל מצד שני זה יכול להיות מצב שטומן בחובו משהו....

לא בטוח שאין לה משיכה כלפיךסוסה אדומה
זה נשמע יותר שכל הסוגיה הזאת של המיניות לא פתורה אצלה ושזה מצריך טיפול.
אם היא לא רוצה לגשת לטיפול, תתיעץ עם איש מקצוע שיגיד לך איך לגרום לה לגשת.

אל תרחיק לכת במחשבות, ואל תיקח את זה אישית. זה נשמע כללי ולא קשור אליך.

חשוב מאוד שתטפל בזה כמה שיותר מהר, מכל הבחינות.
ושתראה שהדברים מתחילים לקבל איזה תהליך בכיוון...
לא בטוח שהתוצאה תהיה כאן ועכשיו, אבל חשוב שתראה שמתקדם משהו... אתה לא יכול לחיות בלי מין.
תגובהeyal007

שורה תחתונה> אתה צריך הרבה כוחות נפש.

נכון לגמריסוסה אדומה
ועם זאת נראה שאם הגעת לגשר, מישהו האמין שאתה יכול לחצות אותו.

אחי, חזק ואמץ. אל תתייאש...
חבר, משתתף בצערך, אל תבזבז זמן וכוחות נפש על הפרטיםק"ש
(כותב ממקום שמכיר מציאויות לא זהות, אבל קרובות)

הפרטים פחות חשובים, על רובם גם אפשר להגיד שבפני עצמו זה לא נורא - יש כאלו שלא נח להן עם עגילים, אשתי דווקא גילתה שהשמפו שאני הבאתי ולא היה מוכר לה פותר לה בעיה מסויימת שעד אז לא הצליחה וכד', ההצטברות כן מעידה על בעיה. במיוחד שחלק מהדברים שהזכרת בשרשורים אחרים - עומדים בליבת הזוגיות.

נראה (כמובן רק מתוך קריאת דבריך וגם אותם לא הצלחתי לעקוב אחרי הכל בכל השרשורים) שלאשתך יש בעיה בתפיסת הזהות הנשית שלה.
בעיה כזו יכולה לנבוע או מפגיעה מינית בעבר (צריך לדעת שאפילו פגיעה יחסית 'מינורית' עלולה לפגוע בנפש מאוד!) - ואז טיפול מוצלח בעניין הזה, ע"י פסיכולוגית יראת שמיים, שמומחית לפגיעות מניות (חשובה ההתמחות הספציפית!) - יכול לפתור את הבעיה מהשורש (ואם זה הסיפור - אז ממש בזבוז זמן וכחות להתעסק בפרטים, גם אם בעניין מסויים היא תתגמש - זה יתפרץ במקום אחר).

אם לא, יתכן שהיא גדלה במקום/שיטת חינוך מאוד מלחיצה בענייני צניעות (אגב, אין לזה קשר לרמת ההקפדה על הצניעות, יש שמדקדקים מאוד ומצליחים לעשות זאת בשמחה ויש שאמנם מקלים בהרבה פרטים - אבל מה שמקפידים הוא מאוד בלחץ), אם כך, לכאו' מספיקות 'שיחות הרגעה' עם רבנית/מדריכת כלות טובה, המבינה בתחומים אלו.

בהצלחה רבה, דרך ארוכה לפניך, אבל רבים עברו אותה והים שמחים באשת נעוריהם.
אם הייתי משקיערוצה להיות טוב!

10% מהאנרגיה שהשקעת בפורום ופותח על זה שיחה עם ה' ככה בפשטות ומספר לו על הקושי שלך ומעיז לספר לו על הפנטזייה של איך הייתי רוצה שהיא תיראה ושיכניס לך בראש מחשבות טובות עליה להתבונן בהרבה דברים שלה שהם לא מובנים מאיליו כולל החביתה של הבוקר... 

הבעייה כבר הייתה נעלמת!

או בגלל שהראייה שלך עליה הייתה משתנה לטובה או בגלל שה' היה שם בליבה חשק לעשות את הרצון הנסתר שלך גם בלי שאמרת לה אותו...

אחי היקר המתוק והאהוב- אל תחפש נחמות וסיבות למרחק מאשתך מאנשים בפורום הזה, בסופו של דבר כל אחד חוזר לעניניו אחרי התגובה שכתב לך ואתה נשאר עם הקושי, תתמקד בלמצוא בה כל יום לפחות 2 נקודות (חוץ מנושא יחסי האישות) שבהם היא טובה ואיכותית ומדהימה, תעשה את זה שבוע ותרגיש איך כל הגישה שלה אליך משתנה ומחפשת קרבה אליך.

אגב תתחיל להשתמש במילים בין החברים והמשפחה- "יש לי אשה זהב" "יש לי אשה מליון דולר" רק תחשוב איך היית מרגיש אם היא הייתה אומרת את זה עליך...אה..?

אל תהיה מדומיין- כל ביקורת שיש לך עליה גם אם היא לא נאמרה במפורש היא משודרת ממך אליה תרצה או לא תרצה והיא מרגישה את זה , אולי היא לא יודעת לבטא במילים אבל היא מרגישה את הביקורת וביקורת אף פעם לא נותנת חשק לקרבה...

אוהב אותך באמת ובתמים אבל בבקשה אל תישען עלינו תישען על ה' הוא באמת יכול לעזור אחי האהוב!

הגבת לי או לפותח?ק"ש
לדברים שלי זה לא קשור.
(אגב, גם כלפי הפותח - כמו שכשאנחנו רעבים, אנחנו לא רק מתפללים אלא גם לוקחים אוכל - כך כשצריך טיפול, כמובן חשוב להתפלל, אבל זה לא במקום.)
לפותחרוצה להיות טוב!

וייתכן ולא קשור אך ייתכן שכן...

זכות הפותח לקרוא ולהחליט מה נכון יותר עבורו.

ואגב- הוא לא צריך טיפול! הוא צריך הזדהות!!

זו הסיבה שהוא פתח את הנושא כאן

ואנחנו עם לבובת פתוחים לעשות לו טוב ולתת תשובות כל אחד כפי הבנתו

טוב, כי שירשרת כתגובה לדברי.ק"ש
וואיי תקשיב האיפור זה הבעייה הקטנה שלךרוצה להיות אמא
ממה שקראתי מתגובותיך יש לך בעיה הרבה יותר גדולה. אל תהיה שאנן ואדיש חבל על הזמן שלך.
לפעמים חייבים לקבל החלטות קשות .. לא הייתי מוכנה לחיות ככה אפילו עוד יום אחד... או שאתה ממש אוהב אותה או שאתה אדם גדול עם טונות סבלנות .
תגובהeyal007

ברור שהבעיה גדולה, אני לא ממש אוהב אותה ברמה כזו (אם קראת שירשורים קודמים)
אני פשוט מנסה, ומנסה... ולא כיף וקל להגיע למצב לא נעים, אב אם אין ברירה אז אין..

היא רצתה להתחתן איתךרפואה שלמה
לכן הופיעה לפגישות מטופחת. הוצאת אותה מבית שבלי להבין הרגשת שלא טוב בו;
עכשיו היא לא רוצה מגע אינטימי, ומזניחה את עצמה עד קצה גבול היכולת שלא תחשוק בה.

לא רוצה להלחיץ אבל, התיאור מתאים לפגיעה מינית בעבר.
אם זה מה שקרה, זה סוד נורא והיא במצוקה רק מהמחשבה לשתף מישהו.
אולי היא תוכל להפתח רחוק רחוק מהקהילה, אולי במקום חילוני, במקום בו אין סיכוי שיזהו אותה. ואת המשפחה. היא זקוקה לעזרה. אתה יכול לשאול רופא משפחה מה הוא חושב, ולאן פונים. לפחות תהיה חובה חוקית לשמור סוד. ואחרי שתדע במה מדובר, יפנו אותה לטיפול אצל מטפלת חרדית, אם זה דווקא מה שהיא תרצה.
בציבור החרדילב אוהב

מקובל להגיע מטופחים לפגישות גם אם במציאות את לא ממש אדם מטופח (וזה טעות לדעתי.. אבל אוקי)

מאיפה הבאת את זה?כלה נאה
מי שחשוב לה איך היא ניראת גם ביום רגיל תצא מטופחת ולא רק בפגישות.
בפגישות מתלבשים קצת יותר חגגי. לא קשור לתכשיטים ואיפור עדין
מחרדים מאיפה הבאתי את זה..לב אוהב

וזה לא סותר את מה שאמרתי חח .. מי שבאמת מטופחת גם ביום יום זה יבוא לידי ביטוי בפגישות

וכן זה גם בלבוש.. 

אבל בציבור הדת"ל ראיתי מלא שלא רגילות להתגנדר שזה כולל הכל לבוש, איפור וכו' וירגישו בנוח ממש לבוא ככה לפגישות (במיוחד יותר מתקדמות..)

תגובהeyal007

דיברתי עם כמה אנשי מקצוע, חלק מהם הביאו לי אנשים בפורום, כולם, ללא יוצא מן הכלל נוטים לכיון של פגיעה מינית, 

יש גם את האפשרות לחוסר מודעות, אבל ברמה קיצונית

מצטער לומר. אתה בעייתי לא פחות ממנהtoraman
לא היית עם אישתך יחד ואתה שואל שאלות בפורום על זה שהיא לא מתאפרת?!
זה לא מצב אתה אמור להשלים איתו. אתה אמור להפסיק לעבוד ולהתעסק רק בזה. ללכת למדריכים חתנים ומדריכות ורבנים שידועים בתחום שידברו איתה.
יפה מאוד שדיברת עם המדריכה שלה אבל כנראה המדריכה שלה ממש לא על רמה. אתה צריך לא להפסיק עד שתבין מה קורה איתה. אתה צריך לדבר איתה על זה. לומר לה בוא נלמד כל ערב ספר כמו הבית היהודי וכדומה ותוך כדי לפתוח את הנושאים הבעייתים ולדבר עליהם. לומר לה שזה לא אפשרי להמשיך כך. כמובן לעשות הכל במידה אבל להבין שזו משימת חייך כעת.
אתה לא צריך להיות נוקשה וברור שלומר זו ההלכה ולעשות זאת בכפיה זה לא אופציה.
אבל מצד שני נשמע שאתה די פסיבי ופשוט לא מבין את המצב שלך.
אנשים מתגרשים בגלל בעיות כאלה. המינימום מצידה זה לאפשר לך לדבר איתה על זה.
מציע לך להתקשר לרב יוסף אליהו
וכן לרב רן חלילי
אנשים עם ראש על הכתפיים ושכל שיוכלו לעזור לך וגם הנשים להם מדריכות ויוכלו לדבר איתה.
מצטער על הסטיגמה אבל רבנים חרדים שמן הסתם פנית אליהם פחות עובדים עם רגש. עצם זה שאמרו לך לומר לה שזו ההלכה והיא חייבת מראה ששכל אין להם.
אתה צריך לדבר. לא לשלוח הודעות בפורומים ולאתרים. לדבר ולעשות
וגם אם זה עולה כסף תוציא כסף. זו המשימה שלך כעת.
ואני מצטערת לומר לך שאתה ממש לא לעניין עם התגובהאמא לנסיך קטן
הזו. בנאדם ביקש עיצה לא שתתקוף אותו ואת הרבנים שלו. אבל כנראה שההערכה לרבנים אין לך אז אני לא מתפלאת. בכל אופן.. הבעיה לא נמצאת במדריכ שלה אלא בה עצמה. והיא צריכה טיפול כלשהו.. רק צריך לברר לעומק איזה. וכשהיא לא משתפת פעולה זה די קשה..
סליחה?!toraman

מי שאומרים לבחור לומר לאישתו זו ההלכה ואת חייבת ולבוא עליה בכפיה זה לא דעה שאפשר לכבד.

ובכלל את סוטה מהדיון עצמו... קבלי ביטול על הביטויים המזלזים. צודקת שלא היה במקום.

אבל עדיין ברור שאלו לא רבנים שמתמחים בתחום.

הבחור אומר שיש לו בעיה והוא כבר לא אוהב את אישתו ואישתו לא רוצה להיות איתו יחד כמה חודשים מאז החתונה וחוץ מלשלוח הודעות בפורמים הוא לא עושה כלום כי "אין לי כוח להשקיע בשביל לטפל בזה"

מחילה... אבל בן אדם כזה צריך להבין שאם הוא לא יטפל במצב זה לא יפתר מעצמו.

זה לא מצב לשאלות בפורמים או לשלוח הודעה אנונימית ליהל. יש רבנים ומדריכים שמתעסקים עם זה ומייעצים לזוגות.

המינימום שהוא צריך לעשות במצב כזה זה להתקשר לאחד הרבנים שכתבתי שיעזרו לו ולאישתו.

אדם שכותב שאלה ונותן לציבור להציע לו פתרונות בפורום צריך לדעת להקשיב לביקורת ולתשובות שונות.

מסכימה איתך. אבל גם צריך לדעת לענות בכבוד וברגישותאמא לנסיך קטן
בכל אופן.. זה לא נראה שהואמיושב בשילוב ידיים. הוא דבר עם אנשי מקצוע. אבל היא לא מוכנה ללכת לטיפול. ופה זה עניין אחר כבר
לפי מה שהבנתי משאר התגובות שלך בשירשור,הלוי
דבר ראשון לא להביא ילדים כשהזוגיות ככה. להביא ילדים ילדים כשהזוגיות במצב לא טוב, רוב הסיכויים שזה רק יגרום נזק לכם ונזק לילד/ה.

דבר שני, מדבריך זה נראה שהיא לא רוצה בזוגיות הזאת. כך או כך, בגלל שכבר נשאתם אז תנסו ייעוץ ואם לא זה, אז תתגרשו (למרות שבציבור החרדי להתגרש זה כמו להפוך את עצמך לנכה, אז לשיקולך מה עדיף, נישואין לא נישואין או לקחת סיכון בלהיות סוג ב׳ עקב גירושין, אבל עם הזדמנות שניה לזוגיות).

דבר שלישי, לדרוש מאשה להתייחד כשהיא לא רוצה, זה רק גורם נזק לזוגיות ולנפש. אשה שלא רוצה להתייחד עם בעלה:
א. או בגלל שהבעל עושה משהו לא נכון (או בזוגיות, או במיטה, או גם וגם).
ב. או בגלל שיש בעיה אצל האשה במיניות שלה.
ג. או בגלל שהאשה לא נמשכת לבעל לכתחילה. תברר מה מהסיבות שנתתי הבעיה ותטפל בה (למרות שבמצב של סיבה ג׳, לדעתי הפיתרון הנכון הוא רק גירושין, ועדיף בכלל לברר דבר כזה לפני שמחליטים להתחתן. להתחתן בלי משיכה פיזית זו טיפשות).
תגובהeyal007

דבר ראשון היא לא רוצה ילדים כרגע בכ"א זה מה שהיא הצהירה ישר.

יש בנינו פערים גדולים, וכלה נאה, כאן למעלה, העלתה נקודה מעניינת, לכן הכל ממש מוזר לי.

זה ממש לא נכון שגרושים הם כמו נכים.אמא לנסיך קטן
הכל תלוי בנסיבות
זו לא דעתי האישית, זו עובדת השטח שחוצה מגזרים.הלוי
יש מגזרים שיותר ויש שפחות, אבל בכל המגזרים מתייחסים אל גרושים וגרושות כאל סוג ב׳/נגועים/פחות טובים וכו׳.
לדעתי זה ביזיון היחס שהם מקבלים ולא הוגן אבל זה לא משנה את דעת הרוב שקובעת את העובדות בשטח.
קודם שילך ליעוץ... אפילו את זה הוא עוד לא עשה.toraman

אחר כך שיחשוב על גירושים.

הבן אדם לא עשה דבר מלבד מלכתוב הודעות בפורום.

המינימום לעשות במצבו זה לפנות למדריכי חתנים ורבנים שהם ובת זוגם מתמחים ביעוץ לזוגות.

אמרתי לו חד משמעית להתגרש? פיספסת שאמרתי ללכת ליעוץ?הלוי
עדיין תשאיר את ההצעה הזאת ליועץ מקצועיסוסה אדומה
חבל להכניס לו רעיונות לראש. יכול להיות שהדברים ישתפרו...
ולכן הצעתי קודם יעוץ, אבל לדעתי גירושין זו אופציה נכונה,הלוי
אם היעוץ לא יעבוד או שלא יקרה בכלל.

ובמקרה שהיא פשוט לא נמשכת אליו בכלל לכתחילה, אז לדעתי גירושין וזהו, כי בדרך כלל במקרים שאין משיכה לכתחילה גם יעוץ מקצועי לא יעזור. או שיש משיכה או שאין, בדרך כלל משיכה זה לא דבר שמתפתח אלא או שהוא שם או שלא. ואם הוא כן מתפתח, אז זה קורה אחרי הכרות של כמה דייטים או שבכלל לא.
תתן למי שיכיר את הסיפור מקרובסוסה אדומה
להחליט אם היא לא נמשכת אליו, או לא נמשכת בכלל, ואם זה בר תיקון.

אל תנפנפו פה בגירושין כל כך מהר... לא על כל דבר המזבח מוריד עליו דמעות.

גירושין זה לא פיתרון קל לבעיות... עדיף להתמודד קודם, וגם אם בסבלנות, עדיף את זה מלברוח לגירושין כל כך מהר.

אומנם הוא מתייעץ בפורום, אבל גם לך יש השפעה עליו. קח אחריות.
אני מודע ולוקח אחריות. ברוכה הבאה לריבוי דעות.הלוי
כנראה לא קראת את כל ההודעות של הפותחיפית8

הוא התייעץ ומתייעץ

ומתייעץ גם בפורום - מהודעות בפורום לפעמים מקבלים עוד כיווני מחשבה שלא חשבו עליהם לפני או המלצות על יועצים, יש תועלת גם מלהתייעץ בפורום. מנסיון (בנושאים אחרים)

הי. אני גם הייתי כזאתאורחת לרגע...
לפני החתונה, ככה שאני ממש יכולה להבין אותה.
עברתי תקיפה קטנה, והיא, ביחד עם השדר שהסביבה שידרה (או שהאזניים שלי היו אטומות לשמוע משהו אחר) בנו בי אקסיומה חזקה מאד - משיכה מינית היא טמאה אסורה, בזויה וחייתית.
ברוך השם עברתי טיפול (וזו חוויה סוחטת ולא פשוטה בכלל, אבל משחררת מאד מאד) עוד לפני החתונה, בגלל שלא הסכמתי אפילו לצאת עם בחורים, והיום אני אוהבת יחסים ומגע כמו בעלי, ואולי אפילו יותר. אך אם יש ערב בו משהו עומד בינינו, רבנו, או שאני לא בטוחה במאה אחוז שהוא אוהב אותי כמו שאני, במראה ובאופי, אהבה שאינה תלויה בשום דבר - אז אין על מה לדבר..
אגב, אני גם מפחדת להתאפר, משום שאם הוא יאהב אותי אם איפור, ארגיש לא בטוחה במראה שלי בלי איפור. מחכה להיות וודאית לגמרי (נשואה שנה וחצי) שהוא אוהב את המראה שלי ואז אתחיל. ברוך השם בעלי הנסיך הוא הבנאדם הכי סבלן בעולם.
נשמע מאשתך שהיא במצוקה גדולה.
אין אישה שלא רוצה לשמח את בעלה,
אין אישה שלא רוצה שבעלה יאהב אותה,
אין אישה שלא רוצה שבעלה יחשוב שהיא יפה,
ואני כמעט בטוחה שאין אישה שלא משתוקקת שבעלה יגע בה ויהנה מהגוף שלה. יחסי אישות ספציפית יש הרבה נשים שלא נהנות עושות זאת בשביל לשמח את הבעל בלבד.
נשמע שהיא אוהבת אותך, אך לא מצליחה להתגבר על השחור שמקיף את היחסי איש-אישה בתוכה..
אני מייעצת לך להתייעץ עם רב כמו שאמרו קודם, רב אחד שאתה סומך עליו, אפילו שמעת עליו המלצות, שיש לו נסיון, ולהתמיד בייעוץ איתו בלבד כדי לא ללכת לאיבוד.
אני יכולה להמליץ על המטפלת שלי - אישה צדיקה, עדינה ועם חכמת חיים,
ועצה שניה - כמו שכבר הקדימו אותי - להגביר את הביטחון ובאהבה שלך אליה. ממש למסור על זה את הנפש, להתפלל לראות את כל הטוב שיש בה (ונשמע שיש בה הרבה מאד טוב, עדינות, צניעות, ויתור, מסירות ואהבה) ולפרגן בלי סוף. גם אם היא לא מראה את זה - כל פרגון שלך (בתנאי שהוא לא מהשפה ולחוץ) מחיה אותה.
ולעודד - יכול להיות שדווקא בגלל שיש בה כוחות אהבה ומין גדולים - היא מתביישת בהם, ואחרי שהיא תצליח להשתחרר אתה תהנה ממנה מאד. וגם אם לא - המצב היום מאד לא בהכרח משקף את המצב בעתיד, עם טיפול נכון. אם ה' שם אותך לצידה, כנראה שאתה שליח ראוי ונאמן לעזור לה לצאת מהתסבוכת.
שה' יאיר דרכך!
את נשמעת לי אישה מדהימהאתגר מתמשך
תגובהeyal007

וואו ממש מחזק  תודה !

המלצה חמהאנננ

טפח את עצמך.

כמעט תמיד זה הדדי: כשאחד הולך טיפה מוזנח וברשלנות אז גם השני מרגיש בנוח ללכת כך.

אך אם תטפח את עצמך (מקלחות, דאודורנט, צחצוח שינים תדיר, בגדים נאים ומסודרים, תספורת נאה) הסיכוי שהיא תלך לא מטופחת שואף לאפס.

חוץ מזה שתחשוב מה עובר לה בראש: למה לבעלי מגיע אשה מטופחת ולי לא מגיע בעל מטופח?

בינינו, היא צודקת...

אחרי שהתחלת עם זה,

אפשר להציע לה ליומולדת סדנת סטיילינג (יש אחת סטייליסטית דתיה שעושה קורס סטיילינג אינטרנטי סטיילינג לדתיות – לאה לאוקשטיין), ועוד כמה דברים קטנים (20 פריטים משלימים בחנות יד שניה שווים בעלותם לשרשרת זהב אחת...).

כאמור העיקר זה החלק הראשון. הטיפוח של עצמך..

תגובהeyal007אחרונה

את קפצת למסקנה שאני לא מטופח בלי לבדוק את המציאות בשטח, חבל...

שיתפתי את זה כאן כי למרות כל זה היא כך, אז כנראה הייתה לך אי הבנה או משהו.

איפה הילדים אם הגרוש בחו''ל?אנונימי בנשו"ט

לפי ההסכם שלנו הילדים נמצאים שבוע אצלו שבוע אצלי.

בעוד חודש הוא יהיה כמה ימים בחו''ל בגלל העבודה שלו, וזה יוצא בדיוק בזמן שהם אמורים להיות אצלו. הוא ניסה לדחות או להקדים אבל לא הצליח, זה באמת לא תלוי בו. היה אמור להיות כבר במלחמה אבל נדחה...

הוא רוצה שהם יהיו אצל ההורים שלו בזמן הזה, הורים שלא יוכלו לקחת אותם למסגרות כלומר יהיה לילדים חופש אחרי שגם ככה הם לא היו במסגרות כל המלחמה.

אין לי דבר אחד רע להגיד על ההורים שלו, הם מאוד אוהבים את הילדים והילדים אוהבים אותם.

אבל כן הייתי רוצה שאם הוא בחו''ל או לא יכול להיות איתם מאיזו סיבה אז התור יעבור אלי, במיוחד אם הם לא יקחו את הילדים למסגרות.

מה עושים במצב הזה? בהסכם יש התייחסות רק למניעה בגלל סיבה רפואית ולא למניעה בגלל עבודה... 

אולי בפורום גרושים, ידעו יותר לענותהסטוריאחרונה
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י

שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

הי את! איזו משתמשת וותיקהמשה
לבדוק עם בודק שבביםנפשי תערוג
אין לנויהודיה מא"י
ביום חמישי צפוי להגיע פקח מטעם הוטרינר של המועצה, ויוכל לבדוק זאת, אם נמצא את הבעלים קודם, עדיף.
יש קבוצה של מתנדבים שיכולים לסרוקנפשי תערוג

הסורקים - מחזירים את הכלבים הביתה | Facebook

עד יום חמישי זה הרבה זמן

גם הבעלים יחפש את הכלב

וגם הכלב "יתגעגע" 

לא יודעת, אבל החסד שלך נוגע לליבידיאט ספרייט
הלוואי שתעדכני אותנו שהבעלים נמצאו ושלכולם שלום.
אז הגיע היום פקחיהודיה מא"י

הכלבים שניהם בלי שבב, בסבירות גבוהה, ברחו מאיזה כפר ערבי.

עברו להסגר, לוודא שלא חולים בכלבת.

בתקווה שיהיה אפשר לאמץ אותם לאחר מכן

לשאול בחוות באיזור אולי5+
לבעלי החוות יש קבוצות ווצאפ
גזעיים?זיויק
נראים לגמרי האסקי.יהודיה מא"יאחרונה

אבל בלי תעודות, הם לא שווים יותר מסתם כלב.

ולכלב משוטט אין תעודות בדר"כ.

מלחמה!! איך אתם שורדים נכון את התקופה הזו?חיוך2019

אצלנו זה 3 ילדים: 7,5 ושנה וחצי.

קומה שלישית, מקלט בכניסה. אין ממד.

האמת שבהתחלה המקלט היה דוחה, אבל ב"ה טיפלנו בזה. הבאנו מנקה רצינית, קניתי דשה סינטטי לרצפה (כי הרצפה מבטון חשוף) ועם הזמן שדרגנו שם ועכשיו זה מקום סך הכל נחמד.

אני מרגישה כבר מותשת, מוצפת

אשמח לשמוע מה נותן לכם כח בתקופה הזו?

איך ליצור נפרדות וזמן גם לעבודה ופנאי אישי בצוך כל התובענות של המצב...

ואיך לעלות תמורל...

האמת שמאתגרנקדימון
והידיעה שזו מלחמה קיומית של אין ברירה עוזרת אבל גם לנימוק הזה יש מיצוי.

האם שקלת ליטול קלמנרבין או מרגיעים טבעיים אחרים? לפעמים צריך גם את זה עד שיסתדר

לא ניסתי..חיוך2019

מאמינה בחוסן מנטלי

אז מנסה לשאןב רעיונות🙂

אני לא חושב שזה סותרנקדימון

אפשר לשתות קמומיל להרגעה, ולשתות מיץ תפוזים טרי כדי לקבל ויטמין c נקי, אז למה אי אפשר לקחת רגיעון טבעי בכדור?

זה לא במקום עצות מנטליות, זה עצה נוספת. אל תבואי שלילית לזה, לא מדובר במשהו כימי או ממכר.

אני יותר חושבת שזה עוד סבב ומי יודע עוד כמה יהיוחיוך2019
וזו מחשבה מחלישה
לזה אין פיתרון מוצלח כל כךנקדימון

חוץ מההבנה שהעולם מורכב. לפחות אנחנו נמצאים בארץ ישראל, ריבונים על עצמנו, ויכולים להגן מבלי להיות תלויים בחסד המזויף של העמים.

ובעז"ה גם זה נראה שבכל מקרה נצא מהמלחמה (אולי סבב) הזה מחוזקים ייתר עם מעמד אחר, בריתות אחרות, ותודעה אחרת.

רק ראיה לטווח הארוך יכולה להועיל כאן.

יפה, מחזקחיוך2019
בעינייoo

זה יותר כמו מלחמה אחת מתמשכת עם הפסקות

זה כנראה ימשיך

אולי עוד הרבה זמן

זה לא מחליש אותי

מה שהיה לפני רצף המלחמות הללו

היתה אשליה

שמחיר הניפוץ שלה יכל להיות גבוה בהרבה

כל מה שיקרה

הרבה יותר טוב ממה שהיה פה קודם

הטיפים שלי

להתעלם מהחדשות

לצמצם התייחסות למלחמה למינימום

להתעסק בדברים שיש עליהם שליטה

כאלה שנותנים תחושות טובות

לחיים יש להציע הרבה יותר מאזעקות טילים וחדשות

זה כנראה ימשיך, איך אתה רואה את זה?חיוך2019
מלחמה שתמשך עוד כמה שנים?

זה מעבר ללהתעלם מחדשות, זה זה שאי אפשר לתכנן שום דבר, לבסס קרירה, הילדים קופצים וצריך להעסיק אותם והכל מיטלטל

אי אפשר לדעת כמה זמןoo

לילדים אולי למצוא פתרון ביניים שיכול להחזיק תקופה

קריירה כדאי שלא תהיה תלויה רק בזמני שגרה

ולעשות איזושהי חלוקה זוגית בקשר לילדים

אפשר לתכנן דברים

במגבלות מסוימות

רוב הדברים אפשריים

אם באמת רוצים אותם

האמת?עוד מעט פסח

לומדת תנ''ך.

התחלתי בלימוד הנ''ל היומי, וזה פשוט מרחיב את הדרך להסתכל על המציאות. זה נותן ראייה רחבה של מה שקורה כאן והמון המון תקווה. כשקשה לי אני עושה בינג' ומרגישה אח''כ שאני חוזרת לנשום.

זה נותן לי אמונה וחוסן מנטלי בכמויות.

ממליצה מאוד.

רעיון יפהחיוך2019
מה את לומדת?
הנ''ך היומיעוד מעט פסח

אלה פרקי תנ''ך מבוארים על ידי הרב פרנקו מישיבת הגולן.

אפשר למצוא בכל אפליקציה שאת שומעת בה פודקאסטים או מוזיקה.

דוגמא לפרק ששמעתי במוצ''ש האחרון (רק כדי להתבשם. ממליצה בעקרון לשמוע על הסדר)-

'תהילים מזמור פג

ואם שמעת, חשוב לזכור שאלו שיעורים בני חמש-שש שנים, שהוקלטו לפני ה-7.10.

הרלוונטיות שלהם רק מראה כמה אנחנו תחת השגחה אלוקית.

יש משהו כתוב או רק מוקלט?חיוך2019
אני חושבת שזה מוקלטמתיכון ועד מעון

גם אני שומעת, מאוד אוהבת.

אני נמצאת בקבוצה ששולחים בה מידי יום 2 פרקי נ"ך ע"מ לסיים לשבועות

לא מכירה כתובעוד מעט פסח
יש קבוצה מלווה עם חומרים שאנשים שלומדים מעלים, אבל אני לא שם ולא יודעת מה יש ומה אין שם.
יעזור לך לדעת שהילדים חוזרים למסגרות ביום ראשון?רוני 1234
זה לא וודאי. ותלוי בכל מיני דבריםיעל מהדרום

לק"י

אם זה מעודד אותה, היא יכולה לחשוב על זה...

אבל לדעת שזה לא סופי.

לא כולם חוזרים כנראה5+אחרונה
גם אם יחזירו, לא בכל המוסדות קיים מרחב מוגן ולא בכל מקום יחזירו. צריך להערך לזה. 
הילדים אצל חמי וחמותיאדם פרו+

כל החג מה עושים??

זה הזמן לתחביבים, לתחזוקת הבית, לקניות, לביקוריםזמירות
אם יש לך בית עם גינה - האביב הוא זמן מצויין לחידוש הפרחים העונתיים בגינה
זה בעיה בחול המועדרקאני
מטייליםרקאני

אוכלים אוכל טעים

פוגשים חברים

לומדים

מדברים איתם בטלפון 

בהצלחה! נשמע לא פשוט בכלל...

משחקים עם aiמשה
אחייניות שליתמיד בבטחה

מבקשות מג'מני דברים מופרכים לדפי צביעה, ואז מדפיסות וצובעות

כן!משה
חדי קרן אוכלים מצות בסוכה.
חתול עם תחפושת של נסיכה שרודף אחרי פיהתמיד בבטחה
חדי קרן אוכלים מצות בסוכה לצביעהאדם פרו+

משהאחרונה
היה לי דוחה אצל חמי וחמותי בחגחיוך2019

מאז ומתמיד היה לי קשה שם.. בשנים האחרונות ההגעות שלנו ללינה הצטמצמו לפסח וסוכות. בדכ היינו ישנים בקומה למעלה ושם יש שני חדרים.

מורכב לי שם מאד, אח אחד עם אספרגר נמצא בדכ אצל ההורים בחגים.

הבית מבולגן, מוזנח ולא הגייני. שירותים מלוכלכים, מטבח מזונח וכו...

בשנה וחצח האחרונות, אחות של בעלי באה לגור שם עם החבר שלה והבת שלהם בת שנתיים והם השתלטו על הקומה למעלה.

נשאר לנו רק חדר אחד בקומה למטה, שהוא גם הממד, חדר קטן ביותר שיש בן מקום למיטת יחיד ושני מזרונים על הרצפה. בזה עם תכננו שנהיה משפחה של שני הורים ו3 ילדים🤬 בעוד בקומה למעלה יש שני חדרי שינה ובאחד מהם  אף אחד לא ישן.

למיותר לציין שהיה זוועה, הילדים קפצו על המזרונים, קפצו מהמיטה למזרונים שברצפה, רבו כי היו צריכים לישון שניים על מזרן אחד. התינוק בכה רוב הלילה ולא מצא את עצמו.

באמצע הלילה אזעקה ונכנסו לממד הזה עוד 6 אנשים פלוס כלב.

סבל

חמותי התפלאה למה לא נשארנו גם שבת אחרי החג פחחחח

אני כועסת. אם כבר הזמנתם אי אפשר לאפשר להיות בחדר הפנוי למעלה? אשכרה הגיסה השתלטה שם אז אי אפשר..

הבית היה סירחון. לא יכלתי לעמוד בזה, רוב החג יצאתי להסתובב בחוץ.

ומרפי כשיצאתי למטלה עם התינוק אחרי דקה שתיים היתה התרעה ואזעקה, ולרוץ לממד 3 קומות למעלה עם תינוק בן שנה וחצי ביידיים.

למחרת החג כשהתעוררתי בבית גילתי דימום והריון שחשבתי שהתחיל נגמר.

רע לי.

איך אפשר להזמין אנשים ולא לאפשר להם תנאים מימנליים של שהות?

איך אפשר להשאיר חדר ריק ולדחוס את כולם לחדר אחד. אני עצבנית. אבל יותר מזה מוצפת ולא מצליחה לחזור לרוגע והשלווה שלי.

למה בכלל הלכתי לשם.. הלכתי כי חשןב לי שלילדים יהיה סבא וסבתא בליל הסדר, אבל החויה היתה זוועה  והגוך שלי עדיין מזועזע מזה.

אפשר לדבר עם חמותך על זה?חושבת בקופסא

לפנות בעדינות ולבקש את החדר הריק?

בכל מקרה נשמע מבאס ממש. מה בעלך עושה בשביל לשפר את התנאים האלו?

אז תצמצמו גם את הפעם בשנההעני ממעש
דפא 2 תפתחו מולם הכול
באמת לא פשוטנהג ותיק

ומורכב

אי אפשר להסביר להם?

למה לא היה אפשר להיות בחדר הפנוי למעלה?

כביכול זה נהיה הבית של האחות שהתנחלה אצל ההוריםחיוך2019
ולחלוטין לא ידעתםנהג ותיק

לפני שהגעתם שזה יהיה המצב?

וגם אם זה הבית של האחות, אי אפשר שאח שלה ואשתו או האחיינית יהיו שם?

באמת מוזר להזמין כשלפחות לזוג אין מיטה לכל אחד משני בני הזוג

מסכימה שזה פחות מתאיםחיוך2019
אני חשבתי שנהיה גם בחדר שלמעלה ובו יש 3 מיטות. העניין שהכל רגיש בין האחות לחבר שלה, כשבאנו בסוכות הוא לא היה ואך אחד לא העז לשאול איפה הוא.   הוא כנראה שכר דירה לבד. אחות של בעלי והחבר לא נשואים כי כביכול היא דתלשית שלא מאמינה ברבנות וההורים שלי בעלי הולכים על קצות האצבעות ולא מעיזים לשאול שום דבר, העיקר שעכשיו הם שוב ביחד, כי יש להם ילדה בת שנתיים, אז לא נעים להם לשאול אם אפשר להשתמש בחדר.. וכביכול יש שם את החפצים שלהם. וגם לבעלי לא נעים לשאול אם אפשר להיות שם בחדר. משהו הזוי בעיני
באמת מצב מורכב מאודנהג ותיק

הקשר עם האחות לא חזק גם בלי קשר לחגים?

אין מצב לנסות להתקרב בשגרה כדי שאם תתארחו שוב (אם בכלל תרצי עם כזאת מציאות) תוכלו להשתמש בחדר הפנוי למעלה?

לך אין בכלל קשר עם גיסתך?

והכי חשוב, בעלך מבין אותך בכל הסיפור הזה?

בעלי מבין אותי מאדחיוך2019
יש לי קשר עם הגיסה ודווקא קשר טוב, אבל יש סוג של הסכמה בשתיקה במשפחה הזו ויש דברים שלא מדברים אליהם. נגיד להורים שלו זה סופר מפריע שהיא והחבר לא נשואים אבל הם לא יגידו על זה מילה. אז כל הקטע עם החדר היה מסוג הדברים שלא מדברים עליהם..
ברוך הנהג ותיק

מאוד חשוב שהוא איתך

אם הקשר עם גיסתך טוב, אין אפשרות לפני אירוח שם לבקש ממנה שאתם או הילדים יהיו בחדר השני?

על הדברים האישיים שלה כמו שאמרת לא צריך להיכנס

חבל שתגיעו לשם ותצאו בכזאת הרגשה לא טובה 

זה כאילו גולש למקום האישיחיוך2019
כי הקומה הפכה להיות הבית שלהם וההורים הדוסים כביכול לא משלמים עם זה שהם ביחד בלי נישואים אז כביכול אם יש שני חדרים למעלה הם לא יודעים.. אבל אם נתפוס תחדר זה כביכול בעייתי. למרות שברור שהם ישנים באותו חדר
מורכבנהג ותיק

מאוד מורכב

וכנראה מצב רגיש ביותר

אגב, להזמין את ההורים אליכם רלוונטי? 

חמי אוהב את הבית כנסת שלו בחגיםחיוך2019
הם לא יעזבו את שאר הילדים שבבית, אז כרגע נראה לי פחות
ולהזמיןנהג ותיק
יחד עם שאר הילדים לא רלוונטי? 
לא..חיוך2019
האח עם האספרגר לא מתחבר לבית שלנו. ואין מקום לכולם יש לנו רק חדר אחד לארח
אני מביןנהג ותיק
באמת בכלל לא פשוט
אז מציע להיות רגישים ממשהסטורי
מכיר כמה משפחות כאלו. ההורים ממש הולכים על ביצים, כדי מצד אחד לא לתת לגיטימציה רשמית לאיסורים שנעשים אצלהם ומצד שני לא לקרוע את החבל עם הבן/הבת שהתרחקו מהדרך.

אז אישית, בלי קשר לכלל ההתנהלות, הייתי חושב שמי שמסוגלת להיות אמא, אמורה להחזיק באופן קבוע דירה לעצמה ולא להיות תקועה אצל ההורים, אבל כנראה שגם זה חלק מהמורכבות.

למעשה מציע להתמקד במה נכון לכם, גם אם זה להשאר בבית (אולי להזמין אותם אליכם?), אבל בשום אופן לא להכנס למורכבות בין גיסתך להורים.

כבר כתבתי פעם בשרשור אחרפשוט אני..

מבחינתי, אירוח צריך לכלול תנאים מינימליים כגון מיטה.

אם אין מיטה, אין אירוח שכולל לינה. נקודה.

''אמא, אנחנו נשמח מאוד להתארח אצלכם, אבל בגלל שאין לכם מיטות עבורנו, נגיע ביום שבו אפשר גם לחזור הביתה לישון אחרי האירוח''. ככה פשוט.

בלי דרמות, בלי להפוך את זה ליותר ממה שזה.

אין מיטות, לא מגיעים.

צודק, באופן אישי קשה לי עם ליל הסדר בלי סבאחיוך2019
אבא שלי בחו"ל כבר שנים ולא ידעתי איך בדיוק יהיה אצלם. חשבתי שיהיה מקום. אבל לפעם  הבאה לגמרי צודק
נשמעעוד מעט פסח

שחלק מהקושי הוא גם שציפו מכם 'להתכלב' בלי שאמרו לכם.

ויש אנשים שבאמת זורם להם לישון מיליון אנשים בחדר קטן (שכנים שלי ישנים קבוע 7 נפשות בממ''ד עם תנאים כמו שתיארת). אבל יש אנשים שאצלם ילד בלי מיטה משלו- לא ישן דקה.

והילדים שלי הם מהסוג האחרון- אז אני מבינה אותך מאוד.

ואשתף שפעם חמי וחמותי הוציאו אותנו לנופש, אבל כדי לחסוך הם החליטו בשבילנו שהילדים ישנו שניים במיטה. שזה סבבה בעיני אנשים מסוימים, אבל אצלנו לא. ממש ממש לא. וגילינו את זה רק כשהגענו לנקודת האירוח.

אני הייתי חצופה מספיק כדי לשלוח שני ילדים לישון בחדר של סבא וסבתא.

ומאז זה לא חזר על עצמו.

קלעת בולחיוך2019
אני לא הבנתי שאני נכנסת לסיטואציה הזו, אפילו ניסנו לברר מראש וכאן היתה האכזבה וגם ההתשה מהסיטואציה
מציע להתיידד עם הרעיון של ליל סדר בביתהסטורי
(בתגובה אחרת כתבתי לגבי הזהירות מול המשפחה)

ספציפית לגבי 'ליל סדר עם סבא', יש לזה משמעות וחשיבות של המשך העברת מסורת הדורות, אבל יש גם אפשרות אחרת.

רבים שנאלצו בקורונה או במלחמה או בנסיבות אחרות לעשות בעצמם - גילו גילוי חדש. ליל סדר שלכם, בקצב שמתאים לכם כשבעלך ואת ממוקדים בילדים שלכם - זה משהו מיוחד ומרומם מאוד. אפשר גם להזמין חברים לעשות יחד. אם יש לכם כח הכי חשוב (וגם הכי מחנך את ילדכם) להזמין את הזקוקים לכך בשכנותכם - אדם גלמוד, משפחה של עולים שאין להם קרובים בארץ וכד'. אבל קודם כל המיקוד בכם.

זה לא אומר שמעכשיו כך זה יהיה לנצח, יתכן שבעוד כמה שנים יסתדרו דברים ותוכלו לעשות בפורמט זה או אחר סדר עם סבא וסבתא, אבל כרגע זה כנראה יוצא מאוד עמוס - אז כדאי לחשוב על האפשרות.

בעניין ליל הסדר בביתחיוך2019

עשינו את זה לא מעט שנים,

כי גם בשנים שהיינו צריכים להיות בצד שלי לפעמים לא יכלנו בגלל מורכבויות משפחתיות.

אבא שלי עזב לחו"ל לפני 5 שנים וכן יש כאב כזה ותחושת חוסר, זה בעיקר פוגש אותי סביב ליל הסדר

כואבהסטורי

ועדיין מציע למצוא איך להפוך את הלימון ללימונדה.

אנחנו עשינו לבד סדר, זוג עם תינוק, בגלל אילוץ מאוד מורכב וזאת היתה חוויה מכוננת.

אח"כ חלק מהשנים כן נסענו, אבל כשהתאים שמחנו לעשות לבד.

וואי, כואב לקרוא את התיאורשלג דאשתקד

ומצד שני, ממש מרגיש לי שאני מכיר את הסיפור הזה... די דומה לבית שאני מכיר. או בקיצור, יש מצב שאנחנו קרובי משפחה

בכל מקרה, התיאורים נשמעים לא טוב, אבל גם צריך להבין שאלו ההורים של בעלך, ואיזשהו מחיר תצטרכי לשלם על הכבוד שלך לבעלך ולרצון שלו לשמר קשר עם הוריו.

לשמחתי, אני שומע כאן הרבה תחושת הזנחה, אבל לא משהו בלתי הגיוני או לא אפשרי לחלוטין.

מציע שתקיימי שיחה עם בעלך ותחשבו על מה כן ומה לא, ואיך בכל זאת הולכים זה לקראת זה. כי בסופו של דבר דם זה לא מיץ עגבניות ואנחנו צריכים לתת מקום להיבטים סוציולוגים של בני זוגינו.

מציע לך להגיע עם אמפתיה וכבוד לצרכים שלו. קחי בחשבון שהמחיר יכול להיות הוצאה של בטן מלאה שלו על הורייך (אחרי הכל, הגמל לא רואה את דבשתו). וגם להכיר ולקבל את המושג "כניעה".

זה מה יש...

מעניין אם יש קרבת משפחה...חיוך2019

למרות שלא נראה לי.

ביננו אנחנו פתוחים ומדברים על הכל.

על האתגרים בשמפחתי ובמשפחתו.

וגם הוא מבואס מהמצב.

קשה לו שאמא שלו לא יוצאת...

לא מבין מה האחות נתקעה שם שנה פלוס...

וגם מתגעגע, בקיצור, מורכב

תראישלג דאשתקד

הסיפור-מסגרת שתיארת, מתאים אחד לאחד לבית שאני מכיר (ולמגינת הלב, הבית שגדלתי בו. רק שמסיבות שונות אני כמעט לא מתארח בו..). וכן, הכתיבה שלך מתאימה לגיסה שהתארחה בחג. כולנו יודעים שמאוד קשה לה.

מה שכן, זה כנראה לא אתם, גם כי אין הרבה סיכוי שהיא תכתוב כאן, וגם כי כשכנסת לפרטים זה שונה מאוד מהבית שאני מכיר (האספרגר הוא לא אח אלא קרוב ברמה אחרת, והאחות התקועה היא לא דתלשית וזה סיפור של הרבה יותר משנה שנתיים. ועוד כמה פרטים).

מצד שני, דווקא אני מדמיין את אותה גיסה מתייעצת אתי. ובכנות אני בעיקר שואל את עצמי למה מתוך כמה וכמה ילדים שקשה להם, רק היא "עושה כל כך הרבה בעיות"? למה דווקא היא לא מתפשרת? ובפרט באמת שהם באים מעט מאוד (לא רק לאירוח, גם לארוחה קצרה וכדו' הם בקושי באים, וגם כשבאים - זה בלעדיה).

וזה מדגיש לי אולי את מה שצריך לשים לב ולהיות מודעים לו. בשביל לשמר קשר עם משפחה, זה עניין רציני ודורש איזה מחיר משמעותי. אם זה חשוב לכם (כמובן בהנחה שזה באמת חשוב), אז נאלצים לשלם את המחיר. אפשר להפחית את הכמות, אפשר למצוא מקסימום פתרונות לבעיות ספציפיות (נניח אם יש בעיה עם הממד, אז אולי יש לבעלך חבר ילדות או שכן שהוא בקשר טוב איתו, ושינסה לסדר לינה אצלו). אבל אם הקשר הזה חשוב, צריך להבין שיש לו מחיר.

זה לא קל, אבל יכול להיות שגם בילך מתקשה אצל הורייך ושותק, ולא כדאי לעורר דובים. ובכלל יש סיכוי שזה גם קשור לרגישויות ייחודיות שלך.

בהצלחה יקרה ♡

לצערינו הרב, יש הרבה משפחות כאלוהסטורי
כלומר - אני לא מכיר את כל הפרטים אחד לאחד, אבל מאז שאני מודע, כי במשפחה המורחבת שלי יש דתל"ש, שכל אירוע/אירוח וכו', הפך למלחיץ מה אומרים/מה לא אומרים/מתי מצפים לכבד ומתי שותקים וכו' - אני שם לב להרבה סיפורים כאלו.
אני חושבנקדימון

שהכיוון של השיח ביניכם פה הולך למקום רע.

אתה די בטוח שאתם משפחה ויש לך בטן מלאה עליה (או על הגיסה האמיתית), מה שמבטיח מתכון נוראי לפורום.

הכי טוב שתדלג על הסיפור הזה, או שתנסה להתאמץ להבין את הצד שלה. זו הזדמנות פז שלך לשמוע ולהיכנס לנעליים של מישהי שאתה חושב ש"רק היא עושה בעיות". אולי תגלה כמה דברים גם על עצמך במהלך הקריאה.

ואכמ"ל.

מה?!?שלג דאשתקד
לרגע לא כתבתי שהיא לא צודקת, כתבתי שלצערינו אין המון מה לעשות עם העובדה שהיא צודקת וכדאי לחשוב איך מתמודדים ולא איך נמנעים.

ואני אומר את זה דווקא בגלל שאני מבין את הסיטואציה, וגם אני כנשוי טרי, הייתי ממש שמח להיות קצת פחות דבוק למשפחה של אשתי, אבל בס"ד הבנתי מהר שאין טעם להיפרד ועדיף למסגר ולהתמודד.

היישבורת,לב

ממש מבינה את התסכול על הסיטואציה. זה באמת יכול להרגיש שלא מתחשבים בכם.

זה שלא היה מקום נורמלי לישון, וחוסר הגיינה זה נורא מגעיל ומבאס אין ספק וברור שצריך להסיק מסקנות כלשהן להבא.

יחד עם זה, מציעה גם לחשוב על מה שההורים עוברים עם האחות וכמה זה התגברות והתמודדות יום יומית ואולי עוגמת נפש עבורם, ויש בן עם אספרגר שאולי צריך יחס מיוחד, והם בטוח רצו שתבואו ואתם גם חשובים להם מאוד.

יש מצב שהם נמצאים בסיטואציה מאוד קשה של לנסות לרצות את כולם ובעצם לא יכולים לתת פתרון טוב לכולם בו זמנית. וכמו כל הורים מבוגרים הם פשוט רצו את הילדים שלהם איתם בחג. רצו נחת וזה רצון כל כך מובן.

אני לא אומרת שאת לא צודקת, ההרגשה שלך מובנית ומצודקת.

את לא צריכה לסבול ואולי לא תוכלו להתארח שם בתקופה הקרובה,

אבל אולי כדאי לנסות לראות גם את הצד של ההורים ולהבין את הקשיים שלהם בהתמודדות עם כולם.

אולי זה יתן פרופורציות וחמלה למצב שלהם, גם אם זה לא עושה את המצב שלך יותר קל.

אולי תמצאו דרך לשפר בעתיד את השינה שם ואולי לא. אולי תמצאו דרך אחרת לקשר.

זה לא חייב להיות פתרון מידי אבל כל צעד קטן לחמלה יכול לעזור.

שולחת חיבוק

תגובה יפהביישן נ
את ממש צודקתחיוך2019

זה בדיוק הסיפור.

וזה נורמלי.

זהההרבה צרכים שונים בו זמנית וזוג הורים שרוצה לתת לכולם.

אבל בגלל שזיהתי שזה יותר מידי צרכים, גילאים, סטטוסים וכו שמתנגשים, העדפתי ללכת אחרי החג ולא להשאר גם לשבת כי הרגשתי שזה כבר יהיה יותר מידי.

קצת מבאס שלאחות אין עצמאות ולא נראה שיש אופק להתנחלות שלהם שם.

להורים זה ממש קשה אבל לא ברור לי למה הם נתקעים שם.

בעבר גיסתי היתה עובדת ומאז הלידה שזה שנתיים היא רוצה לגדל את הילדה בבית אז עובדת רק שעה ביום וההכנסה בהתאם והבן זוג לא יודעת היה שם קצת און אנד אוף אז לא ברור..

הפתרון הקל שלהם זה להיוצ אצל ההורים, הסבתא עוזרת המון עם הילדה, חוסכים הוצאות, אבל בעיניי זה קטסטרופה.

גם כמובן דוחק אותנו הצידה לסבא ולסבתא לא נשאר גרם של כח וסבלנות לילדים שלנו. אבל מעבר לזה הסבתא אישה חולה וכולם בבית עליה זה עומס. 

וואוונהג ותיק

כמה מורכבות

כמה זה דורש לנווט בין חלקי המשפחה בעיקר שזה חשוב לכם וזה מביא גם מחירים לא פשוטים כמו שכתבת.

@שבורת,לב כתבה מאוד יפה כאן

כואב הלב לשמועשבורת,לב

את כנראה לא תוכלי לפתור את המצב עם הגיסה,

זה שלהם.

אל תקחי עליך דברים שמיותרים לך.

אבל את מקסימה שלמרות הכל היית שם בחג ומקסימה החשיבות של חג עם ההורים בעיניך.

זה לא מובן מאליו.

צריך לקוות שעם הזמן אולי יהיו שינויים.

יש עוד שנה עד ליל הסדר הבא ובינתיים יכול להיות שדברים יזוזו וישתנו לטובה.

צריך זמן וסבלנות.

❤️

תודהחיוך2019
את מקסימה ואני מאוד מזדהה עם המאמץ שלך לעשותאורין

ליל סדר עם הסבא והסבתא. מעריכה אותך ממש.   זו כן חוויה שזוכרים הילדים.    מבינה שהיה לך קשה ומעריכה גם את הסבתא שמתמודדת בכל כך הרבה חזיתות : הבת הלא נשואה עם הרגישות הדתלשית - קורה במשפחות דתיות ובאמת הולכים על ביצים כדי לא לנתק ולהתנתק, הבן עם האספרגר וגם הרצון לארח אתכם - משפחה שלמה כשאין להם תנאים מתאימים. חושבת שאולי כדאי מראש לחשוב איך לעזור לסבתא, אולי להביא מיטה מתקפלת, אולי משהו בניקיונות לפני, להביא מצעים שלכם (אני מביאה קבוע כדי לא להוסיף כביסות למארחים) וכד'. חושבת שכיוון חשיבה כזה, שהסבתא מתאמצת ולא ככ מצליח לה כי קשה לעמוד בצרכים של כולם ורצון לעזור לה וליצור חוויה משופרת לכולכם כחזית מאוחדת, יכול לעזור גם לתחושות שלך.

אפשר להשקיע ולמצוא דירה קרובה. אפשר בתשלום ויש הרבאיציק אברג'ל
רעיוןחיוך2019אחרונה
מעשים קטנים של אהבהצופה אנונימי

שלום לכם

קצת חדש פה (בעיקר קורא מהצד)

רציתי לשאול ולשאוב השראה

אילו מעשים קטנים (או גדולים) אתם עושים לאשתכם (או לאשכן) להראות אהבה?

פרחים, פתק קטן, איזה שוקולד…

בתודה מראש לכל העונים

מקווה שיעזור וייתן השראהזמירות

פרחים מידי יום שישי,

לקום בלילה לילדים הקטנים

לקום איתה בלילה גם כשהיא מניקה כדי לעזור

אחריות לניקיון הבית

אחריות לקניות השבועיות

מתנה שווה ליום הולדת

ליזום מידי פעם יציאה לבית קפה/מסעדה

ליזום לצאת איתה לקניות לעצמה בקניון

לאפשר לישון עד מאוחר בשבת בבוקר

חופשות שוות בארץ או בחו"ל 

דעה לא פופולרית אולי(מנק' מבט נשית)*אשתו של בעלי*
מיותר שהבעל יקום בלילה יחד עם אשתו,אם הוא עובד למחרת והאישה בחופשת לידה (ובעיניי גם אם היא עובדת...)

בעיניי זה מיותר לחלוטין שהבעל גם יקום בלילה,לפחות שהבעל ישן כמו שצריך

מי שבא לה להעיף עגבניות...רחמים...הכל נקי פה לפסח...

זה תלוירקאני

לי היו תקופות בתחילת ההנקה

שהציל אותי כשהוא היה קם לעזור לי

לא קם יחד איתהנפשי תערוג

אבל כן היינו עושים סוג של תורנות או לפחות קימה אחת שלי כדי שיהיה לה 4-5 שעות רצופות של שינה.

אחרת זה מורכב להמשיך לתפקד שכל שעתיים צריך לקום להאכיל + יש בית ועוד ילדים שצריכים את צרכי הבית 

לא רלוונטי בהנקה מלאהרקאני
מש"א☝️☝️☝️*אשתו של בעלי*
גם בהנקה מלאה זה מאוווווד יכול לעזוררחללי

יש תינוקות שלא נרדמים מיד אחרי הנקה.

ואפילו רק להביא את התינוק לאישה להנקה בשכיבה יכול להקל מאוד מאוד.

אבלרקאני

הוא כתב שהוא קם במקומה...

זה לא רלוונטי

לקום יחד איתה כן

בעיניי מיותר*אשתו של בעלי*

רק בשביל להביא/להחזיר תינוק,

זה תינוקי ומיותר בעיניי,במיוחד אם הבעל עובד למחרת.

תדעי שיש נשים שזה עוזר להן מאודרחללי

ככה לא באמת צריך להתעורר אלא ממשיכים להניק חצי מתוך שינה.

ויש גם אמהות מניקות שעובדות.

אני חושבת שיש תפיסה כללית, ופרטים טכניים.לאחדשה

ויש הבדל מהותי בעיניי, בין מה גבר יכול לעשות לאשתו, לבין אשה שיכולה לעשות לבעלה.
מבחינת התפיסה- זה חופף בעיניי והכלל הוא- לאן מכוון החץ? מה בראש סדר העדיפויות?
כל הפעולות הקטנות- והנחוצות מאוד, צריכות לנבוע היכן ומתי שבן הזוג יצליח לחוש תחושת אכפתיות, וזה שאני בראש סדר העדיפויות.
ברור שאנחנו חיים עם רגליים על הקרקע, ויש בלתמי"ם ויש  עניינים אבל מה מניע אותי?
מקווה שזה ברור..
לעניין הטכני-
לפי דעתי אשה צריכה להרגיש יציבות, לקיחת אחריות ויוזמה.
מה הבעל יכול לעשות?
ליזום דייט- ביתי או בחוץ, אחת לשבוע או לשבועיים, לדאוג שיש מי שישמור על הילדים (לא לבקש מאשתו אבל שהוא יהיה זה שמוביל את העניין)
משקה שהיא אוהבת בלי שהיא תצטרך לבקש
משהו טעים שהיא אוהבת
מסאז'- בזמנים שמותר, או אפילו לרכוש לה מסאז' מקצועי
הודעות במהלך היום, גם הבעת חיבה רגשות ומחשבות וגם שיתוף -נתקלתי בסרטון\ פוסט הזה וחשבתי עלייך (משהו שמביע אהבה, הערכה או תשוקה)
כמובן שפינוק של מתנה שווה מדיי פעם, מבלי שהיא תצטרך להתחנן ולהזכיר מליון פעם, לשים לב היא היא רומזת או אומרת שרוצה משהו, ולהפתיע איתו
לסדר לה את המיטה
אם מתאפשר לשניכם בלו"ז- לשחרר אותה לעשות כרצונה לזמן פינוק של מה שהיא רוצה, כמה שעות מבלי שהיא תצטרך לדאוג איך הבית מתפקד ומסתדר...
כשיש אפשרות לתת לה לישון עד מאוחר בשקט\ שנ"צ
ושוב חוזרת לעיקרון- שהיא תרגיש במעשים ולא רק בדיבורים שאתה חושב עליה ושהיא נמצאת בראש סדר העדיפויות.

נשמע שפותח הפוסט הוא גבר לכן עניתי על הצד הנותן הגברי..

תגובה נפלאהנגמרו לי השמות
זה לפירקאני

מה שהשני אוהב

אני אוהבת קפה

כיף לי שהוא מפנק אותי בכוס קפה עם שוקולד

הוא אוהב אוכל טוב

כיף לו שאני מפנקת בארוחה שווה

פתקים זה תמיד טוב

פרחים אני פחות בקטע

דווקא בעלי שמח לקבל עציצים יש לו גינה מכובדת

לצאת ביחד לטייל

הוא מאוד אוהב לצאת לאיזה מעיין

אני אוהבת לבתי קפה

חושבניחתול זמני

שמשתנה מאדם לאדם.

כן יש בזה משהו טיפונת לא־רומנטי לשאול "מה עושה לךָ/ךְ את זה"

אבל באמת אנשים כל־כך שונים וכל־אחד אוהב ומתלהב ממשהו אחר.

סבורני שהחכמה הגדולה היא לאו דווקא לעשות את המעשה הרומנטי הגנרי אלא דווקא לדעת מה הצד שני האוהב? מה האופי שלו? מה הנקודה שנוגעת בו/בה בדווקא?

בעיניי הקשבה מעל הכל5+אחרונה

כל אחד שמח במשהו אחר, אבל כדי לדעת מה משמח את השני דרושה הקשבה הדדית ופתיחות להגיד מה באמת משמח.

יש כאלה שישמח אותם מתנה ויש כאלה שזה יעצבן אותם (כי בזבוז כסף/ כי אני לא צריך את זה/ כי מיותר בעיני...) יש כאלה שימחו לקבל כוס קפה (למיטה?) ויש כאלה ששונאים קפה או  אוהבים רק את זה שהם מכינים וכו'...

לכן א'. לא להקיש שאם חבר קנה לאישתו תכשיט חדש והיא היתה בעננים זה אומר שגם אישתך תשמח בכזה דבר.

ב'. מה שמשמח אותך לקבל או לתת, לא בהכרח משמח גם את השני/ה.

אנשים שונים אוהבים וצריכים דברים שונים. ע"ע 5 שפות האהבה.

ג. הייתי מחלקת בין מטלות בבית וטיפול בילדים שבהן מתחלקים כל אחד לפי מה שמתאים לבין חיזור ונתינה מעבר לרגיל כדי להוסיף אהבה. לדעתי הבלבול בין הדברים גורם להרבה מתחים של: אבל עשיתי כל כך הרבה (שטפתי/ קמתי/ סידרתי/כיבסתי...) איך זה שהיא עדיין לא שמחה איתי/ כועסת עלי/ מרוחקת ממני?... אולי כי אין בעיניה (או בעיניו) קשר בין דברים שצריך לעשות לבין אהבה. (שזה גם קצת נכנס לעניין שפות האהבה, אבל לא בהכרח.)

בהצלחה רבה. כיף שמחפשים מה משמח את השני. אבל לא צריך לחפש רחוק. לדעתי, אפשר פשוט לשאול ולדבר על זה כמה וכמה פעמים בחיים. זה דברים שמשתנים כל הזמן.

קהילה דתית מגןבשת בצפוןיונית321
מישהן מכיר קהילה דתית מגובשת מאד ברדיןס חצי שעה-ארבעים דקות חיפה? שכל הדתיים באותו איזןר כזה ויש אווירה צעירה כזאת אנחנן זןג צעיר עם תינוק.. עדיף בעיר ולא בחיפה עצמה
האם חייבים להגיד את כל ההגדה? (מוזכרים ילדים)חרות

מה החובה להגיד?

תמיד אני מוצאת את עצמי מתזזת בין הילדים לאורחים ובין לבין מנסה להשלים את כל הטקסט של ההגדה.

אני תוהה מה חובה להגיד ומה רשות... אשמח למקור אם יש לכן.. 

בעיקרון נשים חיבות בכל מצוות הלילה כמו גבריםהסטורי

כולל מצוות סיפור יציאת מצרים.

אמנם כמינימום שבמינימום, למי שלא מצליח הכל (או חייל וכד' שיש לו דקות ספורות), יוצאים ידי חובת סיפור יציאת מצרים בהזכרת יציאת מצרים שבקידוש (וכמובן - לשתות כוס ראשונה) ולהגיד מ"רבן גמליאל היה אומר וכו' לפיכך וכו'" עם הברכה שחותמת את המגיד וכוס שניה.

(מקור: משנ"ב סימן תע"ג ס"ק ס"ד).

נוהגים להשתדל מאוד לשמוע גם את עשרת המכות (משנ"ב שם) ולכאורה כדאי מאוד גם את הפסקה של "עבדים היינו" שבהתחלה, שבה מופיע סיפור השיעבוד והיציאה בקיצור. (ע"פ דבריו בסימן תע"ב ס"ק נ')

מעבר לזה - כמובן כל המרבה, הרי זה משובח, אבל אם את מפסידה קטעים מכל הדרשה הארוכה של "ארמי עובד אבי וכו'" - לא צריך להילחץ להשלים.

חייבים להגיד "פסח מצה ומרור"אריק מהדרום
בתאבון
גם כשהשאר אומרים ואת שומעת זה תופסחוזרת
אומרים פסח ומצה ומרור
רבן גמליאל אומר פסח מצה ומרור חובהחתול זמני

עשרת המכות מאוד חשוב

כל השאר פחות מהותי

מניח שאת מדברת על מגיד והללנפשי תערוג

מגיד לוקח כ10 דקות בקריאה מהירה ורצופה

הלל כ3-4 דקות

לא רואה לחץ להשלים כלום.

תכווני בקידוש. תגידי "פסח מצה ומרור" את עשרת המכות.

ותכוונתי "ולהגדת לבנך". תספרי להם שאת מתזזת אחרים כי זה פסח.

או שלשם שינוי אל תתזזי.

ואז הם ישאלו מה קרה שאת ככה נינוחה?

אז תספרי להם שעבדים היינו ועכשיו את בת חורין 🤣

פסח שמח 

פירוט של מה שחייבים:גבר יהודי

מתוך שולחן ערוך "הרב", תעג סעיף מג:

ועיקר נוסח ההגדה שתקנו חכמים חובה על הכל הוא מתחילת עבדים היינו עד הרי זה משובח ואחר כך מתחלה עובדי עבודה זרה היו אבותינו כו' עד סוף דרוש פרשת ארמי אובד אבי ואח"כ פסח שהיו אוכלין כו' מצה זו כו' מרור זה כו' בכל דור ודור כו' ואותנו הוציא משם כו' לפיכך כו' עד ברוך אתה ה' גאל ישראל ושאר כל נוסח ההגדה הוא מנהג שנהגו כל ישראל מדורות הראשונים:

נ.ב. מה שהוא כותב "סוף דרוש פרשת ארמי אובד אבי" - הכוונה היא עד עשרת המכות (ולא חייבים להוסיף את דברי רבי יוסי הגלילי וחבריו)

ומי שמוכרח לקצר יותרגבר יהודי
יכול למצוא הנחיות בפסקי ההלכה של הרבנות הצבאית
ממה שזכור לי מהמשנה ברורהשלג דאשתקד

צריך לומר, או לפחות להקשיב, מ"רבן גמליאל אומר, כל שלא אמר..." עד הברכה שלאחר ההגדה.

אם תרצי אבדוק במדויק

זה מה שכתבתי:הסטורי

בעיקרון נשים חיבות בכל מצוות הלילה כמו גברים - נשואים טריים

וציינתי את המקורות.

העובדה שכמה ניקים שונים, ענו על דעת עצמם בלי מקורות ו(כנראה) בלי לדעת בכלל, כיצד הראשונים והפוסקים השונים הבינו את המשפט היחיד שהם ציטטו, מדגישה שוב עד כמה הפורום אינו במה מתאימה לפסיקת הלכה.

מסכים איתך בכל דבריךשלג דאשתקדאחרונה

ולתועלת הציבור, להלן דברי המשנה ברורה, סימן תעג סעיף קטן סד:

גם נשים חייבות במצות הלילה ובאמירת הגדה ... ולכן החיוב גם על המשרתת שתשב אצל השולחן ותשמע כל ההגדה ואם צריכות לצאת לחוץ לבשל עכ"פ מחויבת לשמוע הקידוש וכשיגיע לר"ג אומר כל שלא אמר וכו' תכנוס ותשמע עד לאחר שתיית כוס ב' שהרי מי שלא אמר ג' דברים הללו לא יצא ונוהגין שגם קוראין אותן שתשמע סדר עשרה מכות שהביא הקב"ה על מצרים כדי להגיד להם כמה נסים עשה הקב"ה בשביל ישראל

אולי יעניין אותך