טיפוח נשיeyal007

הי בוקר טוב, ושוב תודה לכולם על ההקשבה.

מי שיקרא שירשורים קודמים שלי יקבל קצת רקע.

בכ"א

אשתי הטריה במהלך הפגישות באה כמו שכל בחורה מגיעה,איפור (עדין), עגילים, תכשיטים. נורמטיבי לאשה נכון? סבבה

לאחר החתונה היא פתאום לא שמה שוב דבר, לא תכשיטים, זה כולל עגילים, צמיד, שרשרת, לא בושם, ושום רצון לטיפוח נשי מינימלי.

זה מאוד מציק לי, כשאני מנסה לומר לה, שנורא יפה לה תכשיטים, משהו ממש בקטנה, היא אומרת לי לא נוח לי.

זה ללכת לאירוע שאשתי לא מאופרת, ובלי שום תכשיט, זה דיי לא כיף.

התיסכול הזה מתווסף למה שכתבתי בשירשורים  הקודמים.

איך היא הייתה בתקופה שלפני הדייטים?אתגר מתמשך

רע לך איך שהיא נראית?

תגובהeyal007

יצאנו בשידוך, היא פשוט הגיעה כמו שכל בחורה מגיעה לפגישה

רע לה? זו לא ההגדרה, אבל אשה נשואה שיוצאת לאירוע בלי שום דבר קטן? זה לא נראה טוב

או שכן?

אתם מהעולם החרדי?אתגר מתמשך

תגובהeyal007

כן

נראה שאתה בודק מה מצופה מהסביבה שלך סוסה אדומה
אתה שואל אם זה תקין בעצם שהיא מגיעה לאירוע בלי תכשיט.

אני לא יודעת מה קורה בעולם החרדי, ושם באמת יותר דואגים ממה החברה חושבת עלי, אז אני מבינה מאיפה נובעת השאלה שלך.

בגדול, הכי חשוב שהיא תהיה יפה בעיניך ...
אם היא מגיעה נשית לחתונה או לא, זה לא אמור להפריע לך אם אתה חושב מה נכון מצד האמת ולא מה נכון מצד מה שאולי-החברה-עלולה-לחשוב-עליה.

כי לא כל הנשים אוהבות להתקשט ולהתאפר, ומותר לה...

אבל כן חשוב שהיא תהיה יפה ומושכת בעיניך.
תגובהeyal007

את האירוע הבאתי כדוגמא, 

אבל בתור אשה זה טבע שאלוקים ברא שהיא תאהב לטפח את עצמה, את יודעת דברים בסיסיים ביותר,ואת זה לה אין

שזה די מוזר, חוץ מזה שיותר נעים לי לעין אם כן היא הייתה שמה משהו, משהו קטן, אבל שום דבר....

מה אכפת לך?בלדרית
לא חושבת שמישהו שם לב מעבר לחברות הקרובות שלה ומשפחה. אתה גם לא רוצה שהיא תהיה יותר מדי מקושטת ותמשוך מבטים. לדעתי ככה הכי טוב לאישה, לאהוב את עצמה טבעית.
אבל כן הייתי בודקת אם הבעיה היא חוסר טיפוח או חוסר בהגיינה. אם יש לה ריח רע או שהיא מזניחה את עצמה שווה לבדוק איתה את הנושא כי לפעמים זה נובע ממצוקה רגשית.
תגובהeyal007

אני לא מדבר על יותר מידיי, אני יודע מזה יותר מידיי.

כתבת שווה לבדוק איתה את הנושא, נכון, זה מה שאני מנסה, אבל אין לי שיתוף פעולה, כי היא טוענת שהכל בסדר.

ויש כל כך הרבה מטפלות, ומכונים, שאתה לא יודע מי אמין, ומי באמת עוזר ויעזור,  וזה רק אחרי שהיא תסכים לשמוע שיש משהו לא תקין...

אולי תבקש ממישהי שהיא אוהבת/מכבדת לדבר איתה.בלדרית
יכול להיות שיהיה לה קל יותר לקבל את זה ממנה מאשר ממך. שווה לנסות. אולי אימא שלה, אחותה, חברה.... אם באמת יש בעיה הן ישמחו לסייע לה
אין פה באמת משהו לא תקיןרוקדת בגשם =)
אם אתה מדבר על היגיינה, על ריח לא נעים, זה דבר אחד
אבל אשה שלא אוהבת תכשיטים ואיפור? זה משהו אחר לגמרי. יש הרבה מאוד נשים כאלה. לא כולן רק עומדות ומתגנדרות כל היום. לשים תכשיטים זה באמת יכול להיות מציק. אתה יכול לדמיין, או אפילו לנסות, לכמה שעות אבל.
איפור אותו דבר. אי אפשר לשפשף אפילו את העיניים, שזה נשמע דבר קטן, אבל כשבאמת אי אפשר.. אתה מגלה שזה מעצבן. אפילו רק מייקאפ בסיסי יכול להימרח על הבגדים. זה לא נעים שמישהו מחבק אותך כי הוא יכול לגעת ולהרוס את האיפור וכו' וכו'.. שוב, אתה מוזמן לנסות. אם אתה שואל אם זה נורמלי - בהחלט. האמירה שלך שחוזרת על עצמה " כמו כל בחורה נורמלית" היא לא נכונה
אם היית בחורה נורמלית בעצמך, היית כנראה יודע מה זה אומר.. אבל אתה לא. אז במקום לנחש, פשוט תסתכל על אישתך, רוב הסיכויים שהיא פשוט בחורה נורמלית
תגובהeyal007

תודה על כיון החשיבה הזה

היא צריכה להתאמץ. ואסור לה להתגנות על בעלהכלה נאה
היא חיבת שיחה עם הרבנית שלה או יעוץ שתלכו.

או שתדבר איתה יותר פתוח. שזה חשוב לך. ואתה אוהב את זה. ואתה רוצה ליראות את זה עליה ולא על אחרות.

אם היא דוסית צריך לדבר אליה. . אישה כשירה עושה רצון בעלה.
ושלא תתגנה על בעלה..
וסתם כך. אישה רוצה להתנאות בפני בעלה.
תראה איך להעביר לה את הדברים.
בצורה שלך זה יעשה טוב. ולא בתלונות שלמה את כך וכך..
בהצלחה
תגובהeyal007

ברור שאני מנסה וניסיתי בדרך טובה, אבל מה שאני דיי חושש, הרי זה רצון טבעי של אשה להיראות נאה, בכללי, ולה אין את הרצון הזה, למה? למה היא לא רוצה להריח טוב,לשים איזה תכשיט או משהו,ממש בקטנה, 

אוף.זה מתווסף לתסכולים האחרים....

מכירה נשים שלא אוהבות את כל התפאורה.. אוהבות פשטותכלה נאה
רק שאישה יודעת שמשהו חשוב לבעלה היא רוצה לשמח אותו ולהתאמץ קצת בשבילו.

רוב הנשים לא ניראות בבית כמו שיוצאות בחוץ. כי בבית לא נח ללכת בעקבים ואיפור...
הבעיה שפה זה מאוד מהר. אתם עוד זוג צעיר. ובלי ילדים.

למה ניראה לך שהיא לא רוצה?
אתה חיב לדבר ולדבר עד שתבין ממנה למה ומה מפריע לה.
והיא צריכה להשתדל יותר.
תגובהeyal007

היא אומרת לי אני לא אוהבת, זה לא מושך אותי?  אני צריך לחפור לה למה?

זה כבר עובר את הגבול לא?

אם לפגישות היא באה עם איפור למה לצאת איתך לחתונה לא?כלה נאה
אתם חיבים יעוץ או הדרכה טובה.
היא צריכהלדעת את תפקידה בתור אישה.

מעצבן אותי שאישה חושבת שהיא התחתנה היא קנתה את בעלה וזהו. זה אני וזה שמי.

גם אתה וגם היא צרכים לדעת שצריך להשתדל ולחשוב מה ישמח את הבן זוג שלי. ולעשות את זה בכיף.
תסכמו שלא כל יום איפור.אבל שבת ויציאות איתך ביחד היא מתאפרת.. משהו כזה
תגובהeyal007

הזוי ייעוץ אחרי חודשיים ו..

החלום הופך להיות חלום בלהות

דוקא תדע לך שזה לא נדיריפית8

למרבה הצער זה לא נדיר שיש כלות שממש לא מקבלות הדרכה מספיק טובה לחתונה ואחרי החתונה הן הולכות לקבל הדרכה מתקנת ממדריכה טובה באמת.

או שהן מבינות את זה מעצמן או שהבעל מבין את זה ושולח אותן.

אם אתה רוצה המלצה למדריכה מעולה בשביל הדרכה מתקנת אני יכולה להמליץ לך בפרטי (אם יתאים לכם האזור בארץ)

יכול להיות שהדרכה מתקנת אצל מריכת כלות חרדית מומלצת היא כן תסכים?

תגובהeyal007

תודה

למה הזוי?? עדיף עכשיו שלא יהיה בעיות יותר עמוקותכלה נאה
אתם לא יודעים איך לגשר על דברים.
יש הרבה זוגות שניסו לבד ולא הצליחו. וצד שלישי עזר
ודוקא מרבנית או רב היא תקבל יותר ממך.
תגובהeyal007

מקווה שהכל יסתדר על הצד הטוב ביותר, תודה.

בכלל לא הזויאורי8
אתם בונים את הקשר, צריך הדרכה לבנות אותו נכון. אני עוסקת בתחום והיו אצלי גם זוגות לפני חתונה. וגם זוגות שהגיעו אחרי 20 שנה וחבל , אם היו באים אחרי חודשיים הכל היה נראה אחרת. אולי צריך יעוץ קצר וממוקד. גם לזוגות הכי מוצלחים היו אתגרים , במיוחד בשנה הראשונה.
רק לגבי זהיוםטוב
אז זה ברכה ייעוץ אחרי חודשיים אני בעד שכל זוג שמתחתן יקבל ליווי כי לכל זוג יש בעיות והכי טוב לפתור אותן שהן קטנות ובעיקר ללמוד לתקשר
ראי ק"שסודית
לשוחח ושוב לשוחחיפית8

יש פה משהו שמפריע לך - תפתח איתה שיחה על זה.

לא בשעת מעשה כשאתם בדלת עומדים לצאת ואתה אומר - אולי תשימי איזה תכשיט - אז זה מתפרש יותר כמו הערה.

אבל בשמן אחר ניטרלי - להגיד לה - רציתי לפתוח איתך משהו שקצת מציק לי ואז להביר את זה יפה כמו שכתבת פה ותשמע מה היא אומרת - יש מקום לבוא אחד לקראת השני

יש לא נח ויש לא נח, אם תשוחחו על זה שיחה טובה אז אולי יהיו דברים קטנים שהיא כן תרצה לבוא לקראתך ולעשות אותם אחרי שהיא תבין שזה חשוב לך ועושה לך טוב

בנוסף - באופן כללי תשים לב שאתה מספיק מחמיא לה על איך שהיא נראית.

ודבר אחרון - קח בחשבון שבגלל הרקע שלך (שתיארת בשרשורים קודמים) יש לך מושגים שקצת מנותקים מהעולם האמיתי, לא באת ממקום *נקי* של בחור שלא יודע מה זה בחורות ולא מצפה למי יודע מה. 

תחשוב על אחיות שלך, אמא שלך - תמיד מאופרות? תמיד מתוקתקות? ביום יום אני מתכוונת

יש נשים שלא ממש מתאפרות ומתקשטות גם כשיוצאות לאירוע. לגיטימי שאתה מצפה שכן ולגיטימי מאד שתדבר איתה על זה.

תגובהeyal007

בוודאי, סתם בערב על כוס קפה, דיברתי איתה על זה,יש לך עגילים ממש יפות, והפנים שלך מהממות,את לא מבינה כמה תכשיטים מוסיפים לך, (אני משקיע מלא אנרגיות...) אני אישית נורא אוהב את זה, ולא, לא ביום יום, אבל כשאנחנו יוצאים לאירוע נגיד, זה כן מקובל, 

אבל אין..

לא הבנתייפית8

סתם בערב על כוס קפה דיברת על מה - "את לא מבינה כמה תכשיטים מוסיפים לך" ?? זה מחמאות, זה לא שיחה.

שיחה על כוס קפה אני מתכוונת להסביר לה "כשאנחנו יוצאים לארוע חשוב לי ש... זה גורם לי להרגיש... לחשוב... "

זה להגיד לה - "אני רוצה להבין מאיפה זה מגיע אצלך שזה לא חשוב לך - עניין של הרגל? של טעם אישי? אם תביני כמה זה חשוב לי תסכימי לשים בשבילי?" ולשמוע מה היא עונה.

תגובהeyal007

לא , דיברנו על כל מיני דברים, וציינתי לה משהו שרציתי לומר, שמפריע לי, ואני רוצה להבין.

היא מצידה, זה לא מושך אותי, לא אודם, לא איפור, לא עגילים, לא בושם,

חנויות מסוג סופר פארם וכדו', לא מעניינות אותה בכלל.היא מעולם לא עצרה לבדוק ריחות של בשמים, או דאודורנט

ואם אתה מבקש ממנה שתשים בשבילך?יפית8

איך היא מגיבה?

אני מבינה את הקושי שלךסוסה אדומה
אני חושבת שאתה צריך להגיד לה שכשהיא באה לפגישות היא השתמשה בדברים האלה ושזה עשה לך מאוד טוב לדעת שהיא כזאת...
או לדבר על זה שאתה לא אוהב את השיטה החרדית, שהבנות לא מגיעות טבעיות לפגישה... ואי אפשר לדעת אף פעם את האמת על הבחורה אם היא כזאת גם ביום יום, וזו גניבת דעת...

אבל נראה לי שזה פחות מומלץ...
אני הייתי אומרת את זה, אבל נראלי שזה דווקא קטע שאני צריכה לתקן...
אני לא הייתי רוצה שידברו אלי ככה.בלדרית
מבינה אותךסוסה אדומה
וגם כתבתי את זה בעצמי...

אבל באסה להגיד שזאת האמת.
בעיניי בפגישות צריך להראות מי אתה, ולא להשלות את הבן אדם... ואם השלית אותו, אתה צריך לעמוד בציפיות...
הם כבר נשואיםבלדרית
אלא אם הם רוצים לפרק את הקשר זה לא המקום לפתוח האשמות כאלה. כן כדאי ליישב את ההדורים בעניין ולא לשמור הכל בלב אבל לעשות את זה בשיא הרגישות.
אני לא חושבת שהיא התכוונה לרמות, חבל שנפגשו רק פגישה אחת, בזמן כזה קצר אין שום סיכוי להכיר לעומק בן אדם. אבל זה הסטנדרט אצלם והם כבר עשו את הצעד וכעת עליו לשאת בתוצאות בחירתו. ללא האשמות וכאדם בוגר. לראות את הטוב שבה ולא את הרע. הוא יכול לבקש ממנה להשתדל בשבילו אבל בשבילה זה מאמץ ולא טבעי ועליו לקבל את הסכמתה מבחירתה ולא כשהוא מכריח אותה ולוחץ עליה, אחרת זה לא יהיה להם טוב לקשר.
לא כזה מוזר שהיא מעולם לא עצרה להריח בושם..נפשי חמדה
אני גם לא, לא מבינה את זה ככ. וזה נשמע כאילו זה הזוי בעיניך..

אגב, בעלי פשוט קנה לי בושם שהוא אוהב עלי, וזה משמח אותי לשים אותו בשבילו.
אולי תנסה להגיד להסוסה אדומה
שאתה מלא בהתחבטויות... מצד אחד חשוב לך מאוד שיהיה לה נוח, ושאתה נמשך אליה כמו שהיא, ושהיא יפה בעיניך,
ומצד שני, בראש שלך יש איזו פנטזיה לראות אותה נשית כזאת שאוהבת להתקשט ולהתאפר, להרגיש שזה חשוב לה... כי זה אפילו גורם לך להימשך אליה יותר.
ושאתה לא יודע מה לעשות, כי לא נעים לך לבקש ממנה משהו שהוא לא נח לה, אבל מאוד חשוב לך לשתף אותה בצורך הזה כגבר.

לגבי האירוע, נראה לי שפחות לגיטימי לבקש ממנה...
אולי מרגיש לה שאתה לא שלם בה כמו שהיא ושאתה מרגיש צורך ללכת עם מישהי מטופחת כדי לקבל אישור חברתי.

הנכון הוא שבבית אישה תהיה יפה לבעלה, ולא שתשאף שבחוץ יותר ממה שבבית שהיא תהיה מטופחת.
(למרות שאני מבינה את הצורך שלך, נראה לי פשוט שזה לא מתקבל אצלה טוב)...

כשהיא תראה כמה אתה נמשך אליה כשהיא מטפחת את עצמה, היא כנראה תרצה לעשות את זה יותר בשבילך.

בזוגיות, כל אחד צריך לדאוג לאינטרסים של הצד השני.
אתה לנוחות שלה, והיא לסיפוקים שלך...
לכן כדאי שתמשיך להיות עדין אבל קצת יותר ישיר, ותגיד לה שחשוב לך הנוחות שלה, והיא יפה בעיניך כפי שהיא, אבל גם חשוב לך להרגיש את הנשיות שלה... ושאיפור ותכשיטים מרגשים אותך. ואם היא יכולה, אתה מאוד תשמח...
תגובהeyal007

"כשהיא תראה כמה אתה נמשך אליה כשהיא מטפחת את עצמה, היא כנראה תרצה לעשות את זה יותר בשבילך." 

העניין הוא, כתבתי כבר קודם, שאנחנו נשואים כבר כמה חודשים יחד, ועדיין לא "היינו יחד" לאחר ליל טבילה היא לא מרגישה צורך לזה בכלל,אנשים טובים הציעו לי כאן  קישורים לאתר של ליאורה בוקסנבוים או אפרת צור, או מרכז יהל

אז נראה שהבעיהסוסה אדומה
יותר מהותית.

העניין של הטיפוח טפל מאוד ביחס לזה... כשתלכו לייעוץ, תתייעצו גם על זה בין היתר.
תגובהeyal007

אכן...

לדעתיהבת של המלך
לאחר מה שרשמת עכשיו

הבעיה הרבה יותר חמורה מאי טיפוח

יש לה איזו דמות ( אמא. דודה . אחות וכו..) שהיא תופסת ממנה?

אם כן נראה לי כדאי שתשתף את אותה דמות באיזה מצב אתם נמצאים...
יש הבדלשירוש16
בין מה שמקובל לבין מה שאתה רוצה.
אתה רוצה אישה שנראית יפה בעיניך
הסביבה שבה אתה חי מקשר בין יופי לבין מראה חיצוני, תכשיטים, נעלים תואמות לבגד וכו.

לענד חשוב לקח בחשבון את הסביבה בה היא גדלה - האם אמא שלה/חברות וכו היו מתאפרות לכל אירוע אפשרי או שלא. האם בבית שבה גדלה שמים יותר דגש על נוחות או על מראה חיצוני.
מעניין שאתה מדבר איתה על יופי ותכשיטים וכו והיא בתגובה מדברת על נוחות. יכול להיות שמבחינתה נוחות זה יופי.

'טיפוח נשי' הוא לאו דווקא תכשיטים, איפור בושם וכו. זה יכול להיות אישה שמטפחת את הגוף שלה ע"י תזונה נכונה ושומרת על המשקל, הסרת שיער, שמפו מרכך ותחליב רחצה איכותיים.
להפך, אני בתור אישה מאמינה שהטיפוח הנשי האמיתי הוא הגוף המוסתר מעיני כל שרק הבעל יכול לראות ולאו דווקא תכשיטים ואיפור שחשוף לכולם.

שנית, שים לב שהמטרה שלך היא לא לשנות אותה. היא כאישה לא רואה עיניין בדברים האלה. וזו זכותה. יכול להיות שזה מחינוך מסוים, או חוויה/יות לא נוחה/ות שחוותה בעבר בנושא (מאוד משפיע...!) או מתוך חוסר קישור בין טיפוח חיצוני ליופי האישי שלה. או מכל סיבה אחת.
בסופו של דבר נשמע מדבריך שאתה באת לנישואים הללו עם ציפיות (כולנו עושים את זה ברמה כזאת או אחרת) אך זה מתכון לאכזבות.
לדעתי עדיף לתאם ציפיות, תמצא דרך להסביר לה כמה אתה אוהב אותה ומעריך אותה כמו שהיא וזה פרט שמאוד חשוב לך.
הכי חשוב שתיהיה פתוח וכנה איתה בצורה חיובית ומתחשבת. תקשורת פתוחה זה המפתח לנישואים מאושרים.

בהצלחה.
תגובהeyal007

אני מדבר גם בבית, על דברים בסיסים

אין לה שמפו שלה, היא משתמשת בשלי,  איך היא אמרה לי, מה שהיה בבית לקחתי, אז יש לך כזה, סבבה אני משתמשת בכזה..

העניין הוא שגם לבעלה היא לא מרגישה שהיא צריכה להיראות כך, 

זה העניין אני לא רוצה לשנות אותה, מה פתאום, ואפחד לא רוצה שישנו אותו.

קצת מסובך לי

אולי היא רגישה והאיפור וכל זה מציק לה ?אתגר מתמשך

וכלפייך איך היא?meirlevi

אם היא מתייפה בשבילך זכית....זה עדיף מאישה שמתייפה לבחוץ

תגובהeyal007

גם לא בבית.

"אני לא אוהבת דאודורנט...."

לגבי מה שבביתשוקולדד ציפס

בנות יש להן לפעמים קטע של 'מבחן' היא רוצה לבחון אותך.

לא להרגיש שהיא צריכה כל הזמן לעבוד על איך שהיא נראית אלא שאתה אוהב אותה כמו שהיא.

במיוחד קשה להן להבין למה הבעל שלהן כ"כ מתענין איך הן נראות בחוץ, בייחוד אם היא 'דוסית' ושמרה על עצמה כל חייה בשבילך.

תגובהeyal007

זה בסדר שאשה לא תשים תכשיר הגיינה בסיסי? זה מבחן? חודשיים 3? לא כל כך הבנתי..

תראהשוקולדד ציפס

נשמע שיש בינכם פער עצום.

ושאתה לא מאד אוהב אותה. אתה רוצה לאהוב אותה.

אני מאמינה שאישה מרגישה דברים כאלו.

עכשיו (קראתי את ההודעות האחרות שלך) היא מבחינתה כנראה מאד אוהבת אותך, אם היא מבינה אותך כל כך ונותנת לך לעשות מה שאתה רוצה וכו',

וזה יכול להיות מבחן.

בלי קשר לאישה חרדית יכול להיות מאד חבוי בתוכה הרצון המיני, התשוקה, זה מבחינתה כל מה שאמרו עליו לא מוחלט כל החיים, הוא של גויים וכו' אז לא, אפילו מפחיד לה שאתה תימשך אליה אולי? ולכן היא לא תמהר לטפח את עצמה.

תלוי מאד מה היא היתה רגילה קודם, זה לא קשה לדעת- תסתכל על אחיות שלה הצעירות ותקבל איזשהוא כיוון.

נראה לי שלא זה הדיון. הנושא פה הוא הפער בינכם והדבק הכי חזק של זוגות- אהבה- עדיין לא הספיק להתבסס אצלכם.

הפער הזה בא לידי ביטוי בענין היחסים, וגם בענין הטיפוח.

האפשרות שזה מבחן זה רק אם לפני כן היא כן היתה רגילה. 

(וסתם מוסיפה בסוגריים שלפעמים אחריי חתונה פחות משקיעים בזה וחבל אבל יש דבר כזה, לא קיצוני כמו שאתה מתאר.

אם לפני החתונה היתה מתאפרת כל יום ועכשיו קורה שלא זה לא חריג, ממה שאני רואה חרדיות סביבי בעבודה)

תגובהeyal007

נכון, יש פער ענקקקקק

חיבבתי אותה לפני, לא אהבתי, חשבתי שזה יבוא אחרי, וזה לא מגיע..

אני חושב שהיא אוהבת, בכ"א נראה ככה, תכל'ס מה שאני עושה לא מפריע לה כל כך.

מפחיד אותה שאני אמשך אליה? ואוו זה קיצוני מידיי...

הבית שלה נורא נורא סגור, לחוץ , נורא לחוץ !

תכל'ס, יש הרבה נקודות קטנות שמתחברות, ויוצאות מצוקה גדולה

היא מסכימה ללכתיפית8

לטיפול זוגי או לטיפול רק לה?

מפחיד אותה שאני אמשך אליה? ואוו זה קיצוני מידיי... - זה לא קיצוני בכלל. 

אם יש לה מתח מלהיות ביחד ודאי שמפחיד אותה שתמשך אליה

נשמע שהיא די חייבת טיפול, אחרת לא ברור איך אתם יכולים להתקדם עם זה

תגובהeyal007

היא לא מוכנה לקבל שזו בעיה, ולכן היא לא רוצה לשמוע על טיפול

קח תרגיל בדמיון מודרךיפית8

תאר לעצמך שהיא לא מוכנה לטיפול והמצב ממשיך ככה תמיד

דמיין את עצמך ואתכם בעוד שנה, שנתיים, חמש שנים ועשר שנים

איך החיים שלך נראים? 

תגובהeyal007

איך החיים נראים?  

הם נראים שאנחנו כבר לא יחד...

אז אני מציעה לךיפית8

יש רבנים שמתעסקים בתחום של שלום בית ויש להם הרבה נסיון עם זוגות עם בעיות מגוונות מכל הסוגים

כדאי שתפנה לאחד מהם ותתייעץ איתו, (אולי תבקש המלצה מהמדריך חתנים שלך למי לפנות) - האם יש סיכוי להציל את המצב ומה לעשות, תתייעץ איתו איך להציב לה את הדברים כך שהיא תבין שזה או שהיא מטפלת בעצמה או שזה נגמר, לא בקטע של לאיים בגירושין אלא שהיא תבין את חומרת העניין שהנושא הזה הוא בסיס לחיי נישואין תקינים ושהיא חייבת לטפל בעצמה.

זה נכוןסוסה אדומה
אבל נראה שהבעיה יותר מהותית. הם עוד לא היו ביחד...

לא יודעת מה זה אומר, והבנתי שיש הרבה זוגות שלוקח להם זמן להצליח להיות ביחד לגמרי, אבל נראה שזה מעבר לזה...

חושבת שהם צריכים ללכת לטפל בבעיה המרכזית... ומשם להגיע לענפים שלה.
היא בהריון?איזה יום שמח

ועוד משהו

קראתי בכרטיס האישי שלך,

האם היתה לה מדריכת כלות טובה?

אולי תנסה ליצור קשר איתה? נשמע שזה לא רק טיפוח הגוף

תגובהeyal007

היא לא, כי לא היינו יחד מאז החתונה.. (כמה חודשי כבר)

דיברתי עם המדריכה שלה, היא אמרה לי שלפי מה שאני אומר היא צריכה לטפל בזה,

והמדריכה שלה דיברה איתה ג'כ אבל היא פשוט אמרה לה שהכל בסדר וככה מרחה אותה.

היא מוכנה ללכת לטיפול?איזה יום שמח

אולי משהו מהעבר חוסם אותה?

יש לה איזה מורה עם השפעה עליה או רבנית?

כל הכבוד לך שאתה לא מרפה!

תגובהeyal007

כתבתי כאן לפני דקות אחדות, שדיברתי עם המדריכה שלה...

איזה כל הכבוד...אין לי הרבה ברירות, זה להיות או לחדול

תגובהeyal007

ואגב, אני על סף היאוש, כי להגיע אחרי חיי רווקות ארוכים, ואתה חושב שתבוא למשהו נורמלי, ופתאום דבר כזה...

זה מוציא את כל האוויר

לגמרי מוציא את האוויראיזה יום שמח

ואם היא לא רוצה להיות ביחד זו בעיה הרבה יותר גדולה שמצריכה עזרה מקצועית לא פה בפורום

עדיין כל הכבודאיזה יום שמח

אמרת שאת המדריכה היא מרחה

אולי דמות תורנית יותר תעזור?

מה המדריך חתנים שלך אומר? יש לך רב שמבין בזה?

תגובהeyal007

דיברתי עם המדריך שהוא דיבר עם המדריכה, 

הם אמרו לי להפסיק להיות נחמד, ולומר לה שזו הלכה, 

אני לא יכול להיות נוקשה, ולכפות על כלה חדשה כאלו דברים, קשה לי.

כל מי ששאלתי אותו, אמר טיפול, אבל העניין הוא שצריך נכונות מצידה

צריך הרבה נכונותאיזה יום שמח

אולי היא לא פרטנר לזוגיות?

היא מראה שהיא אוהבת אותך?

תגובהeyal007

מראה? אמ.. את יודעת מילים של חיבה

אחרי המקווה למשל, כלום, אין כלום,לילה רגיל לחלוטין, וגם הלילה שאחרי, וגם הלילה שאחרי האחרי

ברור לך שזה לא תקיןאיזה יום שמח

אתה צריך לחשוב עם עצמך כמו שכתבו לך פה האם אתה רוצה להמשיך ככה את חייך

תחזור למדריך שלך, תגיד לו מה המצב, אולי בעצה של רב גדול תציב אולטימטום להמשך הקשר?

נשמע מפחיד מאד אבל אלו לא חיים

תגובהeyal007

זה פשוט מה שאמרו לי, להיות נוקשה, לדרוש

זה הזוי להיכנס למצב כזה שהכל טרי, 

זה עצוב לדרוש מה שצריך לבוא טבעי, 

זה מרגיש כסוג של אונס, 

אם זה מגיע למצב כזה שאני צריך לדרוש, זה מוריד לי הכל... 

היא לא נשמעת גם פרטנר לאונסאיזה יום שמח

הרי לא באמת תכפה עליה

היא צריכה משהו יסודי יותר

איך ההורים שלה?

תגובהeyal007

אמ..אפשר לכתוב כאן או שזה מידיי חשוף? לא יודע...

משפחה דיי לחוצה, סגורה, מלחיצה.

האמא לא מסתקרנת על הריון?איזה יום שמח

אולי משם תבוא הישועה

יש הרבה אנשים סגורים ושמרנים שחיים מדהים בבית שלנם

תגובהeyal007

היא אמרה לאמא שהיא לא מתכננת, והיא זורמת איתה...

לא נשמע שאנשים לחוצים וסגורים זורמים על כזה דבראיזה יום שמח

והאבא?

אתה יכול לפנות אליו?

אני בטוחה שכשהאמא תבין במה מדובר היא פחות תזרום

לא נראה לי שהגיוני לשתף הוריםסוסה אדומה
אני אהיה איתך כנה.
ולחיות ככה כן הגיוני?איזה יום שמח

אדם נשוי שלא נמצא עם אשתו?

את אמיתית???

תיזהרי לא להוסיף שמן למדורהסוסה אדומה
זה נכון שזה קשה. אבל כדאי לנסות לעזור להם ולהביא שלום בין איש לאשתו ולא להפך.

לערב הורים לא יעזור, ואדרבה, אולי להפך...

ולא קשור לערב משפחה בעניינים אינטימיים. זה גועל נפש. כל שכן כשזה לא בא מיוזמתה...
המדורה כבר בוערת לצעריאיזה יום שמח

קראת את השרשור הקודם שהוא כתב?

קראת תגובות שלו?

חיי אישות זה בסיס בזוגיות, טיפוח נשי זה פרט שולי יותר

אבל התגובות שלךסוסה אדומה
לא תורמות לשלום בית בינהם... ואני בטוחה שאת לא מתכוונת, אז אומרת לך שתשימי לב.

אני מסכימה שחיי אישות זה בסיסי, אבל עדיף לפתור דברים בנועם ובסבלנות ולא מתוך כעס וייאוש.

אומנם זאת בעיה, אבל לא צריך לצעוק ולתת לו הרגשה שהוא אדם מסכן ושהבעיה שלהם יותר גדולה ממה שהיא.
תשאירי את זה למומחים שיעזרו לו.
מקבלת, תודהאיזה יום שמח

אשרייך 💓סוסה אדומה
איזה יום שמח

מנסים לעבוד על האגו שלנו 

אשרייך #2 💓סוסה אדומה
תגובהeyal007

אין לי מילים, תודה על ההקשבה, הנסיון לעזור, ליעץ

מקווה שהכל יסתדר....

לא בריא לערב משפחה בדברים האלהיפית8

בטח לא את ההורים שלה, אי אפשר לדעת מה מכל הבעיה שלה הגיעה בכלל מחינוך שלהם ומלא יודעת מה עוד.

אבל צריך משהו לעשותאיזה יום שמח

אולי רק הם יכולים להשפיע?

אולי הם יודעים דברים שאף אחד לא יודע?

ברור שזו אופציה אחרונה אבל אם תקראי את כל מה שהוא כתב תביני שהוא כבר דיבר עם כל מי שיכול

זה לא סתם אישה שלא בא לה היום להיות נחמדה

זוג שלא נמצא יחד זה חמור ממש

בעיני לערב הורים זה בכלל לא אופציהיפית8

וזה לא נכון שהוא דיבר עם כל מי שהוא יכול. הוא דיבר עם המדריך שלו ועם המדריכה שלה.

לעניות דעתי השלב הבא זה רב עתיר נסיון בשלום בית שמכיר זוגות שצלחו משברים וזוגות שלא צלחו והתגרשו, רב כזה ידע לכוון אותו הרבה יותר טוב מה לעשות, איך להתמודד והאם יש מה להמשיך אם היא ממשיכה לסרב לטיפול.

תגובהeyal007

האבא אין מצב, הוא טיפוס  שנורא חששתי ממנו בהתחלה, ממש חונק. נלחץ, ולוחץ

אז לא אותואיזה יום שמח

תפנה לדמות רבנית מוסמכת שמבינה בנושא

ותתפלל על זה!

אז לא אותואיזה יום שמח

תפנה לדמות רבנית מוסמכת שמבינה בנושא

ותתפלל על זה!

מה לא מתכננת? אבל זו צריכה להיות החלטה משותפת!בלדרית
נכון שזה הגוף שלה, אבל אתם כבר מבוגרים ולמנוע ממך ילדים זה ממש עוול! היא בטח ידעה שאתה מעוניין במשפחה כשהתחתנתם. תפתח איתה את הנושא, עזוב את הטיפוח כרגע, אולי זה סימפטום והיא מנסה להרחיק אותך ממנה, דבר איתה על האם משהו מפחיד אותה או קשה לה. תהיה הכי רגיש ומקשיב, ואם אתה לא מצליח לדבר איתה תנסה לבקש ממנה לפנות לייעוץ.
חוץ מהנושא הזה הכל בסדר בתקשורת בינכם? היא בחורה שאפשר לדבר איתה? איך היא ביום יום? יש לה לימודים או עבודה שמעמיסים עליה ומעייפים אותה? מה התכניות שלה לגבי עצמה ולגביכם כמשפחה? אמרת שאתם לא צעירים, אז שימו הכל על השולחן. חבל לבזבז זמן כי בינתיים הקשר שלכם נשחק ומעכיר וחבל. בהצלחה.
אתה אדם עדין ורגישסוסה אדומה
ואתה צודק שאם מגיעים למצב שצריך לאנוס, זה גם לא ייתכן וגם אף אחד מהצדדים לא נהנה.

ייתכן שהיא עברה איזו פגיעה, או שחינכו אותה חינוך שגורם לה להירתע מייסי מין...
מה שבטוח, אתה חייב להתייעץ עם אדם *אנושי* ומקצועי שיעזור לכם להתמודד עם הבעיה.

מגיע לך יחסי מין, ולה מגיע כבוד.
אתה צודק, ואשריך על המידות הטובות. אתה לא צריך לבוא בכוחניות...
תבוא בחסד, ותנסו לפתור את הבעיות בטוב.
אוי לא, להיות נוקשה ולדרושיפית8

שהיא תלך לטיפול! לא להיות נוקשה ולדרוש חיי אישות, ברור שלא. חס וחלילה.

זה עצוב לדרוש מה שצריך לבוא טבעי אבל מה לעשות שזה לא בא לה טבעי, כי יש לה בעיה עם הנושא הזה. וזה המציאות שאיתה אתה צריך להתמודד.

אם תדרוששוקולדד ציפס

והבעיה היא על רקע פגיעה

זה רק יגדיל את הבעיה.

תגובהeyal007

צריך המון כח נפשי להתמודד עם זה ממש על ההתחלה, 

מה גם שצריך אהבה ממש חזקה..

ממה שקראתי עד עכשיו.. אתה חיב לעצור!כלה נאה
עד מתי?
ברור שהמדריך שלך צודק
אין קשר פה לאונס. יש פה שלב שחיבים לעבור ואם אתם תקועים חיבים עזרה. ולא לשלב ידים

מוזר לי. או שההדרכה שלה גרועה
או אולי יש לה בעיה שכאי לבדוק מהר.
יש לה משיכה אליך?
יש איזה קירבה בכלל?

(מוזר לי שלא אכפת לה מה תעשה ותיראה..)

עדיף לך לבדוק כמה שיותר מהר. גם טיפול לוקח זמן. אתה לא צריך לחכות עוד. כמה חודשים זה הרבה.

תגובהeyal007

נכון, ברגע שאני מגיע לנושא, פתאום היא בה כעס והכל הופך  להיות כמין אוירה עכורה

אין לה משיכה אלי, איך אני יודע?! אני יודע איך בחורה מרגישה כשיש משיכה....

חיבוק זו קרבה? לא חושב במובן של בעל ואשה.

ונכון גמלי מוזר שהיא נותנת לי לראות ולעשות דברים שהיא עצמה נורא מסתייגת, יש בזה משהו עלום.

יש כאלו שיאמרו טמבל תגיד תודה שיש לך אשה כזו, אבל מצד שני זה יכול להיות מצב שטומן בחובו משהו....

לא בטוח שאין לה משיכה כלפיךסוסה אדומה
זה נשמע יותר שכל הסוגיה הזאת של המיניות לא פתורה אצלה ושזה מצריך טיפול.
אם היא לא רוצה לגשת לטיפול, תתיעץ עם איש מקצוע שיגיד לך איך לגרום לה לגשת.

אל תרחיק לכת במחשבות, ואל תיקח את זה אישית. זה נשמע כללי ולא קשור אליך.

חשוב מאוד שתטפל בזה כמה שיותר מהר, מכל הבחינות.
ושתראה שהדברים מתחילים לקבל איזה תהליך בכיוון...
לא בטוח שהתוצאה תהיה כאן ועכשיו, אבל חשוב שתראה שמתקדם משהו... אתה לא יכול לחיות בלי מין.
תגובהeyal007

שורה תחתונה> אתה צריך הרבה כוחות נפש.

נכון לגמריסוסה אדומה
ועם זאת נראה שאם הגעת לגשר, מישהו האמין שאתה יכול לחצות אותו.

אחי, חזק ואמץ. אל תתייאש...
חבר, משתתף בצערך, אל תבזבז זמן וכוחות נפש על הפרטיםק"ש
(כותב ממקום שמכיר מציאויות לא זהות, אבל קרובות)

הפרטים פחות חשובים, על רובם גם אפשר להגיד שבפני עצמו זה לא נורא - יש כאלו שלא נח להן עם עגילים, אשתי דווקא גילתה שהשמפו שאני הבאתי ולא היה מוכר לה פותר לה בעיה מסויימת שעד אז לא הצליחה וכד', ההצטברות כן מעידה על בעיה. במיוחד שחלק מהדברים שהזכרת בשרשורים אחרים - עומדים בליבת הזוגיות.

נראה (כמובן רק מתוך קריאת דבריך וגם אותם לא הצלחתי לעקוב אחרי הכל בכל השרשורים) שלאשתך יש בעיה בתפיסת הזהות הנשית שלה.
בעיה כזו יכולה לנבוע או מפגיעה מינית בעבר (צריך לדעת שאפילו פגיעה יחסית 'מינורית' עלולה לפגוע בנפש מאוד!) - ואז טיפול מוצלח בעניין הזה, ע"י פסיכולוגית יראת שמיים, שמומחית לפגיעות מניות (חשובה ההתמחות הספציפית!) - יכול לפתור את הבעיה מהשורש (ואם זה הסיפור - אז ממש בזבוז זמן וכחות להתעסק בפרטים, גם אם בעניין מסויים היא תתגמש - זה יתפרץ במקום אחר).

אם לא, יתכן שהיא גדלה במקום/שיטת חינוך מאוד מלחיצה בענייני צניעות (אגב, אין לזה קשר לרמת ההקפדה על הצניעות, יש שמדקדקים מאוד ומצליחים לעשות זאת בשמחה ויש שאמנם מקלים בהרבה פרטים - אבל מה שמקפידים הוא מאוד בלחץ), אם כך, לכאו' מספיקות 'שיחות הרגעה' עם רבנית/מדריכת כלות טובה, המבינה בתחומים אלו.

בהצלחה רבה, דרך ארוכה לפניך, אבל רבים עברו אותה והים שמחים באשת נעוריהם.
אם הייתי משקיערוצה להיות טוב!

10% מהאנרגיה שהשקעת בפורום ופותח על זה שיחה עם ה' ככה בפשטות ומספר לו על הקושי שלך ומעיז לספר לו על הפנטזייה של איך הייתי רוצה שהיא תיראה ושיכניס לך בראש מחשבות טובות עליה להתבונן בהרבה דברים שלה שהם לא מובנים מאיליו כולל החביתה של הבוקר... 

הבעייה כבר הייתה נעלמת!

או בגלל שהראייה שלך עליה הייתה משתנה לטובה או בגלל שה' היה שם בליבה חשק לעשות את הרצון הנסתר שלך גם בלי שאמרת לה אותו...

אחי היקר המתוק והאהוב- אל תחפש נחמות וסיבות למרחק מאשתך מאנשים בפורום הזה, בסופו של דבר כל אחד חוזר לעניניו אחרי התגובה שכתב לך ואתה נשאר עם הקושי, תתמקד בלמצוא בה כל יום לפחות 2 נקודות (חוץ מנושא יחסי האישות) שבהם היא טובה ואיכותית ומדהימה, תעשה את זה שבוע ותרגיש איך כל הגישה שלה אליך משתנה ומחפשת קרבה אליך.

אגב תתחיל להשתמש במילים בין החברים והמשפחה- "יש לי אשה זהב" "יש לי אשה מליון דולר" רק תחשוב איך היית מרגיש אם היא הייתה אומרת את זה עליך...אה..?

אל תהיה מדומיין- כל ביקורת שיש לך עליה גם אם היא לא נאמרה במפורש היא משודרת ממך אליה תרצה או לא תרצה והיא מרגישה את זה , אולי היא לא יודעת לבטא במילים אבל היא מרגישה את הביקורת וביקורת אף פעם לא נותנת חשק לקרבה...

אוהב אותך באמת ובתמים אבל בבקשה אל תישען עלינו תישען על ה' הוא באמת יכול לעזור אחי האהוב!

הגבת לי או לפותח?ק"ש
לדברים שלי זה לא קשור.
(אגב, גם כלפי הפותח - כמו שכשאנחנו רעבים, אנחנו לא רק מתפללים אלא גם לוקחים אוכל - כך כשצריך טיפול, כמובן חשוב להתפלל, אבל זה לא במקום.)
לפותחרוצה להיות טוב!

וייתכן ולא קשור אך ייתכן שכן...

זכות הפותח לקרוא ולהחליט מה נכון יותר עבורו.

ואגב- הוא לא צריך טיפול! הוא צריך הזדהות!!

זו הסיבה שהוא פתח את הנושא כאן

ואנחנו עם לבובת פתוחים לעשות לו טוב ולתת תשובות כל אחד כפי הבנתו

טוב, כי שירשרת כתגובה לדברי.ק"ש
וואיי תקשיב האיפור זה הבעייה הקטנה שלךרוצה להיות אמא
ממה שקראתי מתגובותיך יש לך בעיה הרבה יותר גדולה. אל תהיה שאנן ואדיש חבל על הזמן שלך.
לפעמים חייבים לקבל החלטות קשות .. לא הייתי מוכנה לחיות ככה אפילו עוד יום אחד... או שאתה ממש אוהב אותה או שאתה אדם גדול עם טונות סבלנות .
תגובהeyal007

ברור שהבעיה גדולה, אני לא ממש אוהב אותה ברמה כזו (אם קראת שירשורים קודמים)
אני פשוט מנסה, ומנסה... ולא כיף וקל להגיע למצב לא נעים, אב אם אין ברירה אז אין..

היא רצתה להתחתן איתךרפואה שלמה
לכן הופיעה לפגישות מטופחת. הוצאת אותה מבית שבלי להבין הרגשת שלא טוב בו;
עכשיו היא לא רוצה מגע אינטימי, ומזניחה את עצמה עד קצה גבול היכולת שלא תחשוק בה.

לא רוצה להלחיץ אבל, התיאור מתאים לפגיעה מינית בעבר.
אם זה מה שקרה, זה סוד נורא והיא במצוקה רק מהמחשבה לשתף מישהו.
אולי היא תוכל להפתח רחוק רחוק מהקהילה, אולי במקום חילוני, במקום בו אין סיכוי שיזהו אותה. ואת המשפחה. היא זקוקה לעזרה. אתה יכול לשאול רופא משפחה מה הוא חושב, ולאן פונים. לפחות תהיה חובה חוקית לשמור סוד. ואחרי שתדע במה מדובר, יפנו אותה לטיפול אצל מטפלת חרדית, אם זה דווקא מה שהיא תרצה.
בציבור החרדילב אוהב

מקובל להגיע מטופחים לפגישות גם אם במציאות את לא ממש אדם מטופח (וזה טעות לדעתי.. אבל אוקי)

מאיפה הבאת את זה?כלה נאה
מי שחשוב לה איך היא ניראת גם ביום רגיל תצא מטופחת ולא רק בפגישות.
בפגישות מתלבשים קצת יותר חגגי. לא קשור לתכשיטים ואיפור עדין
מחרדים מאיפה הבאתי את זה..לב אוהב

וזה לא סותר את מה שאמרתי חח .. מי שבאמת מטופחת גם ביום יום זה יבוא לידי ביטוי בפגישות

וכן זה גם בלבוש.. 

אבל בציבור הדת"ל ראיתי מלא שלא רגילות להתגנדר שזה כולל הכל לבוש, איפור וכו' וירגישו בנוח ממש לבוא ככה לפגישות (במיוחד יותר מתקדמות..)

תגובהeyal007

דיברתי עם כמה אנשי מקצוע, חלק מהם הביאו לי אנשים בפורום, כולם, ללא יוצא מן הכלל נוטים לכיון של פגיעה מינית, 

יש גם את האפשרות לחוסר מודעות, אבל ברמה קיצונית

מצטער לומר. אתה בעייתי לא פחות ממנהtoraman
לא היית עם אישתך יחד ואתה שואל שאלות בפורום על זה שהיא לא מתאפרת?!
זה לא מצב אתה אמור להשלים איתו. אתה אמור להפסיק לעבוד ולהתעסק רק בזה. ללכת למדריכים חתנים ומדריכות ורבנים שידועים בתחום שידברו איתה.
יפה מאוד שדיברת עם המדריכה שלה אבל כנראה המדריכה שלה ממש לא על רמה. אתה צריך לא להפסיק עד שתבין מה קורה איתה. אתה צריך לדבר איתה על זה. לומר לה בוא נלמד כל ערב ספר כמו הבית היהודי וכדומה ותוך כדי לפתוח את הנושאים הבעייתים ולדבר עליהם. לומר לה שזה לא אפשרי להמשיך כך. כמובן לעשות הכל במידה אבל להבין שזו משימת חייך כעת.
אתה לא צריך להיות נוקשה וברור שלומר זו ההלכה ולעשות זאת בכפיה זה לא אופציה.
אבל מצד שני נשמע שאתה די פסיבי ופשוט לא מבין את המצב שלך.
אנשים מתגרשים בגלל בעיות כאלה. המינימום מצידה זה לאפשר לך לדבר איתה על זה.
מציע לך להתקשר לרב יוסף אליהו
וכן לרב רן חלילי
אנשים עם ראש על הכתפיים ושכל שיוכלו לעזור לך וגם הנשים להם מדריכות ויוכלו לדבר איתה.
מצטער על הסטיגמה אבל רבנים חרדים שמן הסתם פנית אליהם פחות עובדים עם רגש. עצם זה שאמרו לך לומר לה שזו ההלכה והיא חייבת מראה ששכל אין להם.
אתה צריך לדבר. לא לשלוח הודעות בפורומים ולאתרים. לדבר ולעשות
וגם אם זה עולה כסף תוציא כסף. זו המשימה שלך כעת.
ואני מצטערת לומר לך שאתה ממש לא לעניין עם התגובהאמא לנסיך קטן
הזו. בנאדם ביקש עיצה לא שתתקוף אותו ואת הרבנים שלו. אבל כנראה שההערכה לרבנים אין לך אז אני לא מתפלאת. בכל אופן.. הבעיה לא נמצאת במדריכ שלה אלא בה עצמה. והיא צריכה טיפול כלשהו.. רק צריך לברר לעומק איזה. וכשהיא לא משתפת פעולה זה די קשה..
סליחה?!toraman

מי שאומרים לבחור לומר לאישתו זו ההלכה ואת חייבת ולבוא עליה בכפיה זה לא דעה שאפשר לכבד.

ובכלל את סוטה מהדיון עצמו... קבלי ביטול על הביטויים המזלזים. צודקת שלא היה במקום.

אבל עדיין ברור שאלו לא רבנים שמתמחים בתחום.

הבחור אומר שיש לו בעיה והוא כבר לא אוהב את אישתו ואישתו לא רוצה להיות איתו יחד כמה חודשים מאז החתונה וחוץ מלשלוח הודעות בפורמים הוא לא עושה כלום כי "אין לי כוח להשקיע בשביל לטפל בזה"

מחילה... אבל בן אדם כזה צריך להבין שאם הוא לא יטפל במצב זה לא יפתר מעצמו.

זה לא מצב לשאלות בפורמים או לשלוח הודעה אנונימית ליהל. יש רבנים ומדריכים שמתעסקים עם זה ומייעצים לזוגות.

המינימום שהוא צריך לעשות במצב כזה זה להתקשר לאחד הרבנים שכתבתי שיעזרו לו ולאישתו.

אדם שכותב שאלה ונותן לציבור להציע לו פתרונות בפורום צריך לדעת להקשיב לביקורת ולתשובות שונות.

מסכימה איתך. אבל גם צריך לדעת לענות בכבוד וברגישותאמא לנסיך קטן
בכל אופן.. זה לא נראה שהואמיושב בשילוב ידיים. הוא דבר עם אנשי מקצוע. אבל היא לא מוכנה ללכת לטיפול. ופה זה עניין אחר כבר
לפי מה שהבנתי משאר התגובות שלך בשירשור,הלוי
דבר ראשון לא להביא ילדים כשהזוגיות ככה. להביא ילדים ילדים כשהזוגיות במצב לא טוב, רוב הסיכויים שזה רק יגרום נזק לכם ונזק לילד/ה.

דבר שני, מדבריך זה נראה שהיא לא רוצה בזוגיות הזאת. כך או כך, בגלל שכבר נשאתם אז תנסו ייעוץ ואם לא זה, אז תתגרשו (למרות שבציבור החרדי להתגרש זה כמו להפוך את עצמך לנכה, אז לשיקולך מה עדיף, נישואין לא נישואין או לקחת סיכון בלהיות סוג ב׳ עקב גירושין, אבל עם הזדמנות שניה לזוגיות).

דבר שלישי, לדרוש מאשה להתייחד כשהיא לא רוצה, זה רק גורם נזק לזוגיות ולנפש. אשה שלא רוצה להתייחד עם בעלה:
א. או בגלל שהבעל עושה משהו לא נכון (או בזוגיות, או במיטה, או גם וגם).
ב. או בגלל שיש בעיה אצל האשה במיניות שלה.
ג. או בגלל שהאשה לא נמשכת לבעל לכתחילה. תברר מה מהסיבות שנתתי הבעיה ותטפל בה (למרות שבמצב של סיבה ג׳, לדעתי הפיתרון הנכון הוא רק גירושין, ועדיף בכלל לברר דבר כזה לפני שמחליטים להתחתן. להתחתן בלי משיכה פיזית זו טיפשות).
תגובהeyal007

דבר ראשון היא לא רוצה ילדים כרגע בכ"א זה מה שהיא הצהירה ישר.

יש בנינו פערים גדולים, וכלה נאה, כאן למעלה, העלתה נקודה מעניינת, לכן הכל ממש מוזר לי.

זה ממש לא נכון שגרושים הם כמו נכים.אמא לנסיך קטן
הכל תלוי בנסיבות
זו לא דעתי האישית, זו עובדת השטח שחוצה מגזרים.הלוי
יש מגזרים שיותר ויש שפחות, אבל בכל המגזרים מתייחסים אל גרושים וגרושות כאל סוג ב׳/נגועים/פחות טובים וכו׳.
לדעתי זה ביזיון היחס שהם מקבלים ולא הוגן אבל זה לא משנה את דעת הרוב שקובעת את העובדות בשטח.
קודם שילך ליעוץ... אפילו את זה הוא עוד לא עשה.toraman

אחר כך שיחשוב על גירושים.

הבן אדם לא עשה דבר מלבד מלכתוב הודעות בפורום.

המינימום לעשות במצבו זה לפנות למדריכי חתנים ורבנים שהם ובת זוגם מתמחים ביעוץ לזוגות.

אמרתי לו חד משמעית להתגרש? פיספסת שאמרתי ללכת ליעוץ?הלוי
עדיין תשאיר את ההצעה הזאת ליועץ מקצועיסוסה אדומה
חבל להכניס לו רעיונות לראש. יכול להיות שהדברים ישתפרו...
ולכן הצעתי קודם יעוץ, אבל לדעתי גירושין זו אופציה נכונה,הלוי
אם היעוץ לא יעבוד או שלא יקרה בכלל.

ובמקרה שהיא פשוט לא נמשכת אליו בכלל לכתחילה, אז לדעתי גירושין וזהו, כי בדרך כלל במקרים שאין משיכה לכתחילה גם יעוץ מקצועי לא יעזור. או שיש משיכה או שאין, בדרך כלל משיכה זה לא דבר שמתפתח אלא או שהוא שם או שלא. ואם הוא כן מתפתח, אז זה קורה אחרי הכרות של כמה דייטים או שבכלל לא.
תתן למי שיכיר את הסיפור מקרובסוסה אדומה
להחליט אם היא לא נמשכת אליו, או לא נמשכת בכלל, ואם זה בר תיקון.

אל תנפנפו פה בגירושין כל כך מהר... לא על כל דבר המזבח מוריד עליו דמעות.

גירושין זה לא פיתרון קל לבעיות... עדיף להתמודד קודם, וגם אם בסבלנות, עדיף את זה מלברוח לגירושין כל כך מהר.

אומנם הוא מתייעץ בפורום, אבל גם לך יש השפעה עליו. קח אחריות.
אני מודע ולוקח אחריות. ברוכה הבאה לריבוי דעות.הלוי
כנראה לא קראת את כל ההודעות של הפותחיפית8

הוא התייעץ ומתייעץ

ומתייעץ גם בפורום - מהודעות בפורום לפעמים מקבלים עוד כיווני מחשבה שלא חשבו עליהם לפני או המלצות על יועצים, יש תועלת גם מלהתייעץ בפורום. מנסיון (בנושאים אחרים)

הי. אני גם הייתי כזאתאורחת לרגע...
לפני החתונה, ככה שאני ממש יכולה להבין אותה.
עברתי תקיפה קטנה, והיא, ביחד עם השדר שהסביבה שידרה (או שהאזניים שלי היו אטומות לשמוע משהו אחר) בנו בי אקסיומה חזקה מאד - משיכה מינית היא טמאה אסורה, בזויה וחייתית.
ברוך השם עברתי טיפול (וזו חוויה סוחטת ולא פשוטה בכלל, אבל משחררת מאד מאד) עוד לפני החתונה, בגלל שלא הסכמתי אפילו לצאת עם בחורים, והיום אני אוהבת יחסים ומגע כמו בעלי, ואולי אפילו יותר. אך אם יש ערב בו משהו עומד בינינו, רבנו, או שאני לא בטוחה במאה אחוז שהוא אוהב אותי כמו שאני, במראה ובאופי, אהבה שאינה תלויה בשום דבר - אז אין על מה לדבר..
אגב, אני גם מפחדת להתאפר, משום שאם הוא יאהב אותי אם איפור, ארגיש לא בטוחה במראה שלי בלי איפור. מחכה להיות וודאית לגמרי (נשואה שנה וחצי) שהוא אוהב את המראה שלי ואז אתחיל. ברוך השם בעלי הנסיך הוא הבנאדם הכי סבלן בעולם.
נשמע מאשתך שהיא במצוקה גדולה.
אין אישה שלא רוצה לשמח את בעלה,
אין אישה שלא רוצה שבעלה יאהב אותה,
אין אישה שלא רוצה שבעלה יחשוב שהיא יפה,
ואני כמעט בטוחה שאין אישה שלא משתוקקת שבעלה יגע בה ויהנה מהגוף שלה. יחסי אישות ספציפית יש הרבה נשים שלא נהנות עושות זאת בשביל לשמח את הבעל בלבד.
נשמע שהיא אוהבת אותך, אך לא מצליחה להתגבר על השחור שמקיף את היחסי איש-אישה בתוכה..
אני מייעצת לך להתייעץ עם רב כמו שאמרו קודם, רב אחד שאתה סומך עליו, אפילו שמעת עליו המלצות, שיש לו נסיון, ולהתמיד בייעוץ איתו בלבד כדי לא ללכת לאיבוד.
אני יכולה להמליץ על המטפלת שלי - אישה צדיקה, עדינה ועם חכמת חיים,
ועצה שניה - כמו שכבר הקדימו אותי - להגביר את הביטחון ובאהבה שלך אליה. ממש למסור על זה את הנפש, להתפלל לראות את כל הטוב שיש בה (ונשמע שיש בה הרבה מאד טוב, עדינות, צניעות, ויתור, מסירות ואהבה) ולפרגן בלי סוף. גם אם היא לא מראה את זה - כל פרגון שלך (בתנאי שהוא לא מהשפה ולחוץ) מחיה אותה.
ולעודד - יכול להיות שדווקא בגלל שיש בה כוחות אהבה ומין גדולים - היא מתביישת בהם, ואחרי שהיא תצליח להשתחרר אתה תהנה ממנה מאד. וגם אם לא - המצב היום מאד לא בהכרח משקף את המצב בעתיד, עם טיפול נכון. אם ה' שם אותך לצידה, כנראה שאתה שליח ראוי ונאמן לעזור לה לצאת מהתסבוכת.
שה' יאיר דרכך!
את נשמעת לי אישה מדהימהאתגר מתמשך
תגובהeyal007

וואו ממש מחזק  תודה !

המלצה חמהאנננ

טפח את עצמך.

כמעט תמיד זה הדדי: כשאחד הולך טיפה מוזנח וברשלנות אז גם השני מרגיש בנוח ללכת כך.

אך אם תטפח את עצמך (מקלחות, דאודורנט, צחצוח שינים תדיר, בגדים נאים ומסודרים, תספורת נאה) הסיכוי שהיא תלך לא מטופחת שואף לאפס.

חוץ מזה שתחשוב מה עובר לה בראש: למה לבעלי מגיע אשה מטופחת ולי לא מגיע בעל מטופח?

בינינו, היא צודקת...

אחרי שהתחלת עם זה,

אפשר להציע לה ליומולדת סדנת סטיילינג (יש אחת סטייליסטית דתיה שעושה קורס סטיילינג אינטרנטי סטיילינג לדתיות – לאה לאוקשטיין), ועוד כמה דברים קטנים (20 פריטים משלימים בחנות יד שניה שווים בעלותם לשרשרת זהב אחת...).

כאמור העיקר זה החלק הראשון. הטיפוח של עצמך..

תגובהeyal007אחרונה

את קפצת למסקנה שאני לא מטופח בלי לבדוק את המציאות בשטח, חבל...

שיתפתי את זה כאן כי למרות כל זה היא כך, אז כנראה הייתה לך אי הבנה או משהו.

אחריות הורית לוקה בחסרלביטה

מה אפשר לעשות כשהאחריות ההורית של ההורה השני לוקה בחסר?

אסביר,

הוא איש טוב ואבא טוב.

לא משנה המצב בינינו, הוא לא רלוונטי.

מתייחסת רק להתנהגות שלו כהורה.

כשהילדים בבית איתו, יש כאוס.

הוא לא מחזיק. לא מקפיד על דברים שצריכים להיות בשגרה.

הכל מרגיש כמו אווירת עלא באב עלא.

חוזרת למגבות על הספה, בגדים מלוכלכים על הרצפה שני ס"מ מהסל, וילדים חצופים ומשתוללים שצריך פלוגה כדי להרגיע אותם.  

כשהילדים איתי, יש רוגע והרמוניה.

מקפידה איתם על חוקים, סדר, זמנים.

הכל ברוגע ושלווה. אין חיכוכים. כל אחד תופס את הפינה שלו ויש אווירה של קסם בבית.

עד שהוא נכנס הביתה.

הילדים פשוט מריחים את הפשרנות שלו לדעתי.

על הכל הוא מוותר.

מעניש, ומוותר. מאיים. לא מקיים שיח.

עכשיו, כמובן שאני לא מושלמת. אבל מפה ועד הורה שהילדים איתו בכאוס מוחלט יש פער רציני.

פרקטית, להיות הורה 24/7 מבחינתי לא אופציונלי.

אני גם ככה איתם המון שעות לבד. באהבה ושמחה.

ויש לי כמובן דברים שאני מחויבת אליהם מול עצמי.

מעבר לעובדה שאם אתמסר ככה, בוודאות אשחק עד היסוד.

ניסיתי לומר לו, לרמוז, לבקש על דברים ספציפיים.

עדיין הכל נותר על כנו.

מה כן אפשר לעשות? 

לילדים טוב הורים שסומכים אחדים השניתוהה לעצמי
ולא מנסים לחנך אחד את השני על חשבונם. לא נשמע שהוא אבא אלים או מזניח, אלאשזו התנהגות תקינה גם אם פחות מצוקת ממה שאת אוהבת. נשמע שזה הזמן לשחרר קצת ולדעת שה' שלח לילדים האלו את האבא הזה, כנראה שזה מה שנכון להם בחיים ויש להם הרבה מה לקבל ממנו.

גילוי נאות, אצלנו קם כשאני עם הילדים לגמרי יכול להיות בלגן כמו שתיארת בהתחלה ועדיין הכל בסדר.

נשואים טרייםנשואה127

היי

מתייעצת פה עם אנשים שמן הסתם היו במקום הזה...

תחילת הנישואין, ב"ה מאושרים עד הגג יחד. הבעיה היא שאנחנו ממש ממש מתקשים עם ימי הנידה והריחוק. חשוב לנו מאוד להקפיד ועדיין נופלים במגע ומרגישים אחרי זה רגשות אשם. מה עושים עם זה? 

בעיה ידועה וגם הפתרון...זיויק

ככל שהעיקרון הדתי חזק בבית אז זה פחות אופציה, ונשארים עם ה"פיתו בסלו", כלומר יודעים שיגיע ליל הטבילה וזה נשמר עד אז.

לכן השאלה היא כמה ההלכה נוכחת אצלכם בשאיפה הזוגית.

ברור שכל זה לא מזילזול בדחפים וברצונות הטבעיים שזה דבר משמח בפני עצמו וטוב מאד שקיים אצלכם.

קודם כל מזל טוב גדול לחתונההסטורי
שנית - להחליט באמת שכל ההרחקות המופיעות בהלכה, הן קו אדום חד משמעי. לא מעבירים חפצים, שמים בינכם סימן כשאתם יושבים לאכול לבד וכו'. כשמקפידים על זה, המגע כבר אינו אופציה.

שלישית - ללמוד ביחד, לחזור ביחד על ההלכות הללו, שהן חדשות לכם ואולי לא מספיק במודעות ובכלל - ללמוד משהו ביחד מחזק את היחס המשותף שלכם לתורה.

בהצלחה רבה וברכה גדולה בביתכם

בעיה מוכרת ומבורכתשלג דאשתקד

אתם רוצים קשר טוב ומגע וחיבה, וזה מדהים.

מה שצריך לשים לב, זה לשני דברים שפחות קל לראות מהמקום שלכם:

1. ככל שיש יותר מגע אסור ונקיפות מצפון, אתם תחוו את המגע כמשהו שמוביל לתחושות אשם, או שצד א מעיר לצד ב ומנסה למנוע אותו מהחטא. התוצאה היא כמובן בעייתית (ואפילו הרסנית, בטווח הארוך).

2. ככל שיש יותר שמירה, ככה ימי הטהרה הרבה יותר מרגשים ועוצמתיים. שוב, זה מתחיל בקטן אבל ככל שחולף הזמן זה מקבע את ליל הטבילה ובכלל את תקופת הטהרה כזמן של קשר מאוד מרגש ועוצמתי.

עצה פשוטה שלי: זמן הנדה הוא הזמן העי חשוב באמת לבניית הזוגיות, ואם מנהלים אותו נכון, מרוויחים בגדול. תקופת הטהרה, בעיקר כזוג צעיר, גולשת כמעט במישרין למגע וחיבור פיזי וזה מדהים. אבל אם מנהלים נכון את זמן הנדה, בונים את הרובד של קשר בשיחה משותפת, דיבור וסיפור על עצמי. זה מאוד מאוד חשוב, כי תוך כמה שנים שני התחומים האלה יהיו פחות לחוצים לכם, וככל ששניהם ייבנו טוב (מגע נעים מתוך קרבה ולא מתוך תחושות אשם, לצד שיחה נעימה ומקרבת) - צלחתם את החלק הכי בסיסי בזוגיות, ואתם במועדון הטוב של אלו שבונים את עצמם.

כדי ליישם את זה, תפנימו ביחד כמה חשוב גם זמן בלי מגע פיזי ואיך כדאי לנהל אותו בחכמה. תחשבו להעמיס על ימי הנדה שלכם מפגשים של שיח וקרבה שמצד שני לא מאפשרים ככ מגע. יותר יציאות בערב להליכה משותפת, לרכז אז נסיעות להורים ולאירועים וכדו'.

אני חושב שאתם נמצאים בשלב מרגש ויש לכם את הכלים לפתח זוגיות מהממת. מכיר הרבה אנשים שהיו שמחים לחזור לתקופה הזו ולעשות את זה שוב, בצורה נבונה ובונה.

מלא הצלחה יקרים!

ומזל טוב 🍷

תגידו כל בוקר תודה על המקום שלכםמשה

פתרונות טכניים כבר כתבו לפניי טוב ממני.

המון מזל טוב וברכה בע"ה!לאחדשה

קודם כל הכל תקין אצלכם ואתם לגמרי נורמליים ומצויינים ברוך השם.
זו מתנה וברכה גדולה, המשיכה הבלתי ניתנת למעצור הזו...
מבחינת עזרה טכנית- צעדי תינוק.
כל פעם להחליט על משהו קטן, לא ישר הכל או כלום כי זה קשה.
כל פעם שאתם מצליחים לשמור על הריחוק- לשמוח בזה.

אולי לעזור לעצמכם, לא להיות יחד המון זמן במצב של קרבה,
לצאת יחד למקומות ציבוריים אולי אפילו ליד אנשים אם ממש ממש קשה,
וכמובן להתפלל על זה להשם...
לשים לעצכם גבולוצ קטנים יותר- מה אתם בטוח לא עושים. צעדים קטנים. זה לא המקום לפרט אם באלך בפרטי בשמחה רבה...

מרגש לשמוע את זה,באמת.. מתיקות

רק אומרת שמפעם לפעם זה נהיה יותר קלאמונה :)

הפעמים הראשונות היו לנו סיוט ממש

אבל באמת מפעם לפעם זה נהיה יותר טוב ב"ה

ושנה-שנה וחצי אחרי החתונה זה היה לנו הבדל של שמיים וארץ מהחודשים הראשונים...

שולחת חיבוק, בע"ה שה' ישלח לכם כוחות לניסיון הזה, ואם זה מעודד- בע"ה זה ילך וישתפר...;)

זה עניין של החלטהרקלתשוהנ

ברור שקשה מאד מאד. ברוווור.

אבל זה עניין של החלטה, שרק אתם יכולים לקבל לעצמכם. יחד.

מה שהקל עלינו זה לצאת מהבית יחד כמה שיותר. 

לדעתי צריך לסייגשלג דאשתקד
עבר עריכה על ידי שלג דאשתקד בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 17:49

שאין הכוונה שכל היום תשהו בחברת אנשים, כמו להתארח הרבה אצל ההורים וכדו. זה יהרוס לכם את הכיף של הביחד.

אני הייתי ממליץ לטייל ברחוב או בקניון וכדו, שיש אנשים אז המגע תמיד עדין (או לא קיים - עניין של הנורמות שלכם), או לנסוע למקומות ואירועים אבל יש לכם את הביחד של הדרך לשם ברכב וכדו.

מאוד חשוב להתרגל להנות מלשבת לפטפט ולספר על עצמינו ולשתף ביחד, בלי אנשים נוספים ובלי יותר מדי מגע. זה הרגל מאוד כדאי להמשך הזוגיות (יש גם רובד של להעמיק את השיח המשותף, אבל זה לא נשאל כאן ולא כאן המקום לדבר על זה).

מציע לדייקהסטוריאחרונה

באמת יכול להועיל חלק מהזמן לצאת מהבית, מסכים שזו עצה טובה לחלק מהזמן או אפילו להרבה זמן, למי שבאמת לא מסוגל.

אבל, חשוב מאוד באופן כללי לשלוט בעצמנו וחשוב באופן ספציפי שתהיה זוגיות עמוקה ואוהבת גם בלי המגע. לא אומר בהכרח שהייתי מנדב לזה בלי שהתרה חייבה, אבל אחרי שיש את המצווה והאיסור - כדאי לקחת זאת כהזדמנות להעמקה.

הזדמנות לברר שהקשר שלנו הוא קודם כל קשר של נשמות, מתוך כך קשר של אנשים שיש להם ערכים משותפים ועולם ידע משמעותי ועשיר. מתוך כל הקומות הללו ועל גביהן מגיעה, בזמנים המתאימים, גם הקומה החשובה של המגע- שהיא מאוד מיוחד ונעימה ומביאה את היחד שלנו לקומות מדהימות. אבל היחד קיים הרבה לפני המגע.

כמדומני שאצלינו כזוג צעיר (אי אז...), הרבה מהשיחות הארוכות שביססו את היחד התודעתי שלנו - היו דווקא בשבתות שהיינו לבד בבית ואסורים.

מחזקים ומתחזקים יחד במהות מצוות טהרת המשפחהנגמרו לי השמות

ובמהות שמירת התורה והמצוות כולה.

ובפן הפרקטי, אכן מנסים קודם כל להיות בזה *יחד* מתוך הבנה שזה מה שאנו בוחרים וכי זה מה שחשוב לנו,

ומתוך החיזוק הזה כל אחד לעצמו וגם לשני/ה לעשות בפועל דברים שיעזרו - כגון דיני ההרחקות שבאים בדיוק כדי לשים את הגדרות הללו.

כתבו עוד על הפן הפרקטי ומצטרפת לכל דברי החוכמה שנאמרו כאן,

ורוצה גם להוסיף על הפן הרעיוני וההבנתי של הדברים בהרחבה:

בהחלט הזמנים השונים במעגלי החיים (כדוגמת הזמן שאסורים) מזמנים לנו הזדמנות מופלאה ללמוד ולהעמיק בכך יחד, ולגדול בתור הזוג שאנחנו לעוד ועוד רבדים עמוקים.

זו ממש עבודת חיים. 

בהחלט אפשרות של עבודה על רמת קירבה נפשית-רגשית בעוצמה גבוהה בזמנים אלו יכולה לתרום,

גם התכנסות והתמקדות אישית חשובים בפני עצמם

ולשניהם יש מקום, הכל תלוי באיזון העדין והנכון לכם כיחידים וכזוג.

ויש גם נקודה שחוזרת על עצמה הרבה פעמים בתקופה הזו, שהיא נקודת הרגשת הבדידות בזמנים אלו שאסורים. כתבתי עליה בהרחבה בעבר ומצרפת את הדברים גם כאן:

לפעמים עולה אצל האישה, ואולי גם אצל האיש, מן תחושה של "בדידות" כאשר אסורים.

וזו אכן נקודה מאוד עמוקה שלדעתי יושבת איפשהו שם-בנבכי הנפש של הרבה מאוד נשים (וגם גברים) בזמן שאסורים.

וזה ממש לא סתם.

הרי יש שפה שלמה של אהבה (בין היתר, יש 8 שפות של אהבה) שהיא שפת המגע -

שבעצם מי ש"מדבר" בה - אומר ע"י כל סוג של מגע - חיבוק, נשיקה, ליטוף, יחסי אישות וכו' - אומר ע"י כך "אני אוהב/ת אותך"

וגם מרגיש אהוב/ה ע"י מגע שנותנים לו/לה.

עכשיו,

בתקופה שאסורים,

ועוד אחרי החיבור הגדול שהיה שמותרים,

ועוד אחרי הרבה זמן שהייתם מותרים -

פתאום נלקחה מכם השפה הזו!

משניכם!

אז גם בעלך - זה קשה לו

כי הוא אוהב אותך

ורוצה להגיד את זה

להגיד את זה גם במגע

והוא לא יכול!!!

ואת, אוהבת אותו כל כך

ורוצה להיות קרובה אליו

אבל לא יכולה לומר לו זאת בשפת המגע!

ואז מה קורה?

למי שממש קשה, כי הוא ממש "ספץ'"- ממש מדבר חזק ורהוט בשפה הזו של האהבה - הוא לגמרי מרגיש כמו נכה חלילה שלקחו לו את הקביים והוא לא יכול ללכת... כאילו איבר ממשי מתוכו חסר...

ואז מתוך קושי הוא ממש מרגיש חסר אונים!

ומהחוסר אונים הזה באמת לפעמים נוצר ריחוק גם ברגש/בנפש -

*כי* כל כך אוהבים

*כי* כל כך קשה בלי המגע

ולעיתים אפילו מעדיפים "להתרחק" לגמרי כדי שלא יהיה קשה מדי עד בלתי אפשרי

וגם כדי לא ליפול.

השורש החיובי של זה כמובן מראה עד כמה אהבה ענקית וקירבה ענקית *כן* יש ביניכם!

שעד כדי כך אתם מפחדים לא ליפול מרוב שהתשוקה והאהבה ביניכם חזקה!

שעד כדי כך אתם מרגישים חסרי אונים בלי יכולת המגע הזו

שעד כדי כך לפעמים הנפש ומנגנוני ההגנה מעדיפים להתרחק כי פשוט לא יכולים ככה בלי המגע!

אם מבינים את השורש של זה,

את המקום ממנו הכל קורה -

זה מאוד יכול להרגיע את הנפש.

כי דווקא כאשר אסורים יכול לעלות רצון יותר חזק לקירבה נפשית ומילולית

אך לעיתים מרגישים, כמו שפירטתי קודם, בדיוק להיפך

ואז התסכול גדול שבעתיים

גם אין שפת המגע

וגם אין את שפת המילים

אז כאילו מה? אז מה כן יש?

מה? כל מה שאנחנו זה רק מגע?

מה, למה אנחנו כ"כ רחוקים?

מה, הוא כבר לא אוהב אותי?

מה, הוא רק רוצה אותי כשמותר לגעת? ואני אותו?

מה יש לנו?!

אז על כל השאלות האלה לענות - ממש ממש לא!

יש ביניכם קשר שלם!

אהבה שלמה ואמיתית

אתם פשוט אנושיים!

פשוט לקחו לכם שפה! קביים, איבר, פה, יכולת התבטאות!

והריחוק הוא לא אמיתי אלא רק כמו מסכה לתסכול וחוסר האונים שהנפש מרגישה *כי* היא רוצה להיות כל כך קרובה!

עכשיו זה חשוב חשוב חשוב

אני כותבת את זה לך, לעצמי, לכולן

וכ"כ למה?

כי דווקא בימים האלו,

הימים שאיש ואישתו אסורים,

הם ימים שחלילה "מועדים לפורענות".

הכוונה שחלילה חלילה בגלל אותה הרגשה בנפש

אותו איש

או אותה אישה

יכולים "להאמין" ו"ללכת שבי" אחרי הרגש המתעתע והשקרי הזה של ה"ריחוק" לכאורה

ולחשוב שהאישה שלהם/האיש שלהן רחוק מהם

ואז זה כר פורה לחלילה ריחוק אמיתי

ע"י קשרים אסורים ל"ע

או מריבות

ויכוחים

צעקות

חוסר הבנה

רצון למלא את ה"חלל" הזה בהתכתבויות או דיבור עם גבר אחר חלילה,

או לצחוק ממישהו אחר חלילה,

או כל דבר שמכניס גורם זר בקשר המקודש בינינו

וכל דבר שהוא לא מקרב בינינו אלא מרחיק

כיוון שאין ואקום בעולם.

איפה שלא נכניס את הטוב - ישר יש בור פעור לרע.

וישר צריך למלא אותו!

כמו שכתוב בתורה "הבור ריק"

ומפרש רש"י מים אין בו

אבל נחשים ועקרבים יש בו!

ז"א, אם אין את הקירבה

אז חלילה הפוטנציאל לרע ולריחוק עוד יותר גדול!

וצריך להיזהר שבעתיים!

צריך ל"סור מרע" שבעתיים!

ואז "לעשות טוב" שבעתיים

לא לדבר עם מישהו שאסור (תמיד כמובן!)

לא לריב מריבות מכוערות

להמשיך להבין אחד את השני

כן להסתכל בעיניים (אם מתאים לכם, אני חושבת שזה חשוב)

כן לצאת יחד דווקא כשאסורים לבילוי רק בלי מגע

כן ליצור זמן ומרחב לזוגיות - זמן, פניות ומקום לזוגיות,

כן לדבר על הדברים

כן לומר במילים "אני אוהבת אותך"

או בפתקים

או מחוות

או חיוך

כן להתמלא במה שכן יש

במה שכן היה

להיזכר בזה

לזכור את זה

להפנים את זה

להסניף את זה עמוק לתוכנו

ובשאר הזמן?

בשאר הזמן להבין את המקום בנפש של זה.

ולשחרר.

להרפות.

ככה זה.

אי אפשר תמיד מושלם.

אז להכניס גם דברים טובים *אחרים* אבל שיהיו *טובים*

זמן למרחב *האישי* של כל אחת ואחד מאיתנו

זמן יותר לפיתוח תחביבים

זמן יותר ליציאות עם אחות/חברה/אמא/אחר

זמן יותר לפתח דברים בעצמך ובעולם האישי שלי ולהשקיע בזה יותר

זמן יותר לבקר הורים ומשפחה

זמן יותר לישון

זמן יותר לראות סדרות אולי, או כל דברים שאוהבים וזה דורש רק אחד ולא זוג

וכמובן גם אישך אותו דבר - יקדיש את הזמן להתמלא ב*אני* שלו

זמן יותר לעצמו

לעבודה/לימוד תורה

לחברים

ליציאות עם משפחה וחברים

לפיתוח עצמו ותחביבים שלו ויצירתיות שלו

ואז

כאשר המקום של זה בנפש קצת נרגע

אפשר לאט לאט לראות גם את הברכה בזה -

שזה באמת באמת מאםפשר גם זמן לגדול בתור יחידם ולא רק בתור זוג,

ואז אותם שני היחידים האלה יגיעו לטבילה ולמפגש המחודש עוד יותר מלאים

עוד יותר שמחים

עוד יותר *הם*

ומתוך המקום האישי השלם הזה - גם הזוגיות תהיה שלמה יותר

כי כאשר כל אחד מרגיש *עם עצמו* ועם *עצמה* טוב ושלם - הזוגיות היא הראשונה להרוויח מכך! (וגם להיפך כמובן!)

ואז יש גם את הגעגוע

והציפייה

והכמיהה

והתשוקה

ואת החיבור המחודש שהוא ממש יכול להיות עם פרפרים בבטן ממש כמו ואפילו עוד יותר מיום החופה!

ולהכניס עוד עומק וגיוון וטוב שלם בתוך המרחב הזוגי שלכם בתחום האישות ובכל התחומים.

אני קוראת לזה (לתקופה שאסורים) "שעת האפס"

שכאילו אנחנו, הנפש שלנו, כמו שעון,

שצריך מדי פעם להתאפס

לאפס אותו.

כי אם לא הוא משתגע ולא מראה את השעה הנכונה

אבל כאשר מאפסים אותו

ונותנים לו את היחס הראוי לו - הוא ימשיך להתאפס על עצמו ולהרואת את השעה הנכונה

ממש "אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ" -

שיש כמו שטח אפור כזה שהוא הזמן שאסורים בו, תקופת הריחוק בנידה,

שמה שיכול לתרום ולעזור לאפס אותו זה מה שכתבתי קודם - להכניס טוב ולא רע,

למשל סרט, שיר שכותבים או שרים עליכם עם תמונות שלכם מכל הזמנים, ממש להקדיש באופן *אקטיבי* זמן ב"להעיר ולעורר" את האהבה עד שתחפץ בזמן הזה שזה דורש יותר אנרגיה,

אז כן, לעשות קליפ מכל הסרטונים והתמונות שלכם,

לדבר על הילדים החמודים

להקדיש יותר זמן לילדים החמודים

לשמוע שירים שמקרבים ומחזקים

לרקוד

לראות סרט שיכול לקרב (לאו דווקא ביחד, הכוונה לקרבב את הלב שלכן בנפרד לשני ולתחושת הקירבה)

בילוי יזום יחד

שיחה טובה

מבט בעיניים א ר ו ך

ממש להעיר את הקירבה הזו

כמו שעון מעורר

ואז,

במקום ללכת ולהיות בשטח האפור - שיכול לזמן את כל הרע והריחוק והדברים הרעים חלילה שפירטתי למעלה -

ללכת לשטח הלבן, או הורוד - ששם הכל טוב, ומקרב, ונכון, ואמיתי ולא מזויף, גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך.

למשל להוסיף עוד פגישה עם אחות

עם חברה

לצאת לאוויר עם מוזיקה

לישון

להסניף את הילדים

להתפלל על זה ולהתפלל בכלל

להתחזק

לראות סרט טוב

לראות תמונה שלכם יחד

ליצור משהו

לעזור למישהו - בטוב

ממש להתכוונן לזה!

לדבר את זה.

לשהות לבקש מהשם את זה.

במילים פשוטות.

כל יום.

ואם קשה אז יותר חזק לבקש.

ותמיד תמיד לחשוב

מהי מטרת העל שלי? למשל זוגיות טובה לנצח ובית שלם ושמח לנצח -

אז מה מקרב אותי למטרת העל הזו שלי?

ומה מרחיק אותי ממטרת העל הזו שלי?

וכ-ל מה שמקרב אותי למטרה - לעשות!

וכ-ל מה שמרחיק אותי מהמטרה - להתרחק!

ב"הצלחה רבה, מאחלת לכם שתזכו לצמוח ולמצוא המון מתנות דווקא בתוך התקופות שאסורים, ומתוכן להעמיק ולשמוח עוד יותר גם בתקופות שמותרים 🙏🌹

יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)

בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.

היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?

חחחח תודה

אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..

אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו... 

אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,

אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.

(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)

טעיתי. הבנתי לא נכוןיעל מהדרוםאחרונה
אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*

אין נכון או לא נכון.

לאחת זה יפריע-וזה בסדר.

ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.

אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.

תשתפי אותו בתחושות שלך.

מסכימה...לומדת כעת
רק לא כדאי לעשות מזה עניין גדול מדישלג דאשתקד
כי זה בעצמו יכניס רעיונות, בפרט אם אתם באמת נשואים טריים.. 
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999

אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?

זה  טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".

אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה ,  לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".

אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.  

אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי  

גרוע והתחושה שלך נכונהזיויק
לדעתי זה שונה מעבודה מקצועית
אתה משתמש במילים קשותשלג דאשתקד

יש הרבה חברויות בלימודים ובעבודה שלא מתפתחות למקומות שהפנטזיות של כבודו הולכיהם אליהם.

זה לא הופך את זה לטוב או לרע, אלא בעיקר שצריך לדעת לשים דברים בפרופורציות ולהבא להציב גבולות (נניח, שבפעם הבאה ייפגשו אצלכם בבית, או שייפגש עם אחר/ת).

מחשבה פסימית מיידית או תגובה קיצונית יכולים להזיק מאוד, בין אם החשש מוצדק ובין אם לא.

זה באמת מורכבהסטורי

השאלה אם יש לו ברירה.

לי לא היה מפריע, אם מפריע לך תגידי לו בצורהאור123456
מכובדת ואני מקווה שהוא יכבד 
קשה לתת גבולות ברוריםהעני ממעש

אבל כמה נקודות ציון

א האם יש איסור ייחוד. אם כן אז זה פשוט אסור .

ב האם חד פעמי/ פעמים בודדות/ סדרה של שיעורים

ג האם יש רעשי רקע שיגבירו צניעות או שיגבירו קלות דעת

ד מה הסגנון של הסטודנטית המדוברת

הצלחה רבה 

אני ממש מבינה למה זה מפריעיעל מהדרום

לק"י

לא קשור לאם סומכים על בן הזוג או לא.

ובעיני, אם לך זה מפריע, הכי לגיטימי שתבקשי ממנו ללמוד עם גבר.

אולי לא הייתי באה בדרישה, אלא מבקשת ומקווה שייענה לי.

איני יודעת מה לעשות?אורית יעל

ממד אחד חושבת על גירושין מצד שני על הילד שיוולד.

בעלי עוזר לחבר שלו " בן 60" עבר ניכור הורי חי במקלט אדם רווק.

הולך איתו לקניות,מתקשר אליו , מבשל לו (מה שבבית הוא לא עושה) ואומר לי שהוא לוקח ממנו כסף על הבישול כי זה חשמל ומים.

הבנאדם נדבק לבעלי כל הזמן מתקשר , תבוא איתי לאירוע.

הגעתי מהעבודה אחרי שעתיים וחצי של פקקים וקניות בעלי ביקש שאבשל

בישלתי , גם בשביל אותו אדם.

בעלי חוזר ב3-4 לפנות בוקר כל הזמן מסתובב איתו.

עובד רק בעבודה אחת שהכסף לא מספיק , מתבטל.

התייעצתי עם רב מקובל שאמר לי שאותו אדם לא יעזוב את בעלך הוא נדבק אליו ורק יהיה יותר גרוע.

אפילו יש לי אוכל של אותו אחד כדי שנבשל לו.

חוץ מזה שבעלי רב איתי שהלכתי לבת מצוה של אחיינית שלי

ואחותי והוא לא מדברים יש קצר במשפחה.לחמותי היא לא אמרה שלום וחברותי אומרות שהיא דיברה עלי בחתונה שלי ואמרה " אחותי סתומה שהתחתנה".

היה לי ויכוח עם חמותי ובעלי ופתחתי בפניה את עניי הגירושים

אמרתי לה קחי את הבן שלך תחנכי אותו וקחי אותו.

היא ענתה לי שאין לה שליטה עליו ושאני צודקת שאנשים מתגרשים בגלל זה.

ואמרה לו תעזוב את אותו חבר.

אחיות שלו רבו איתו שגר יעזוב וזה לא עוזר.

אין לי את מי לספר ולשתף רק חברה אחת שיודעת

אבל אני מרגישה שנמאס לי מהניצול הזה

אפילו ההורים של בעלי אין להם מה להגיד ומה לעשות- רבו איתו ומה לא...

כן אומרת שבעלי לא מדבר גם עם אחיות האחרות שלי.

מרגישה שנמאס לי מהנישואים האלה

ולגבי שם של  גרושה עדיף

אבל לחיות בנחת ובשלווה .

נ.ב - יש סיפור במשפחתי שאני גילתי בשבעה של אימי ע"ה - שהיא היתה מבשלת פעם בשבוע אוכל ושולחת בקופסאות לאדם ערירי ניצול שואה וכך כל שבוע.

אבא שלי ידע מזה והאחים שלי היו מביאים לו 

הם סיפרו שהם היו ילדים קטנים והיו שותפים לזה

יש פה כמה דבריםכל היופי

א. העזרה של בעלך לאדם בודד

ב. חוסר בגבולות בעזרה

ג. חוסר בתקשורת בינך ובין בעלך ותחושה שהוא לא רואה אותך ואת הצרכים שלך, או אולי לא נפל לו האסימון שהוא בזוגיות וצריך לשנות פאזה

ד. מעורבות גבוהה של המשפחה שלך ושלו

אתחיל מההתחלה.

בעלך עוזר לאדם בודד, זה מאוד יפה. הוא עושה איתו חסד.

גם אמא שלך עשתה חסד דומה וזה מקסים. חיובי, ומעיד על נפש טובה.

הבעיה מתחילה במינונים... כאשר זה נמשך המון שעות, חוזר הביתה בשעות לא שעות, מצפה גם ממך להיות שותפה למרות שזה לא מתאים לך, זה כבר הופך להיות עוול ולא חסד.

כי זה חסד על חשבונך וגם חוסר הגבולות הזה מטריד, גם אצל בעלך כלפי עצמו זה ברמה חריגה ומשהו בקשר הזה מאוד מוזר.

ברור לי שאת מנסה להסביר לו את זה והוא לא מבין.

השאלה היא מה יש לכם בזוגיות מעבר לדינמיקה הזו, האם יש לכם מכנה משותף? שיחות? מחוות הדדיות?

למשל, האם את חושבת מה יפנק אותו ומה חשוב לו?

האם את מרגישה שאכפת לו ממך?

האם אתם יוצאים מדי פעם, מפטפטים, מתחבקים וכל מה שמעבר?

ומה היה לפני החתונה, היה לו את הקשר עם האיש הזה?

האם דיברת איתו על זה פעם בנחת או רק בעצבים או רק דרך קרובי משפחה?

תקשורת זוגית אמיתית לא אמורה לעבור דרך חמותך או האחיות שלך או שלו, אם הוא מדבר עם אמא שלו על להתגרש ממך וגם את פונה אליה ככתובת "קחי אותו תחנכי אותו" שניכם צריכים לעשות איזה סוויצ' בראש.

להפנים שהקשר הזה הוא אך ורק שלכם ולא קשור לסביבה, אתם שני אנשים בוגרים שנחליטו להתחתן וזה שלכם.

שימי גבול מאוד ברור מה את מוכנה ולא מוכנה לעשות בשותפות שלך במצווה הגדולה שבעלך עושה.

למשל - שיעזור לו רק בשעות שהוא לא בעבודה ואת כן בעבודה (אם יש כאלה). או רק יום בשבוע. או רק לבשל לו אבל לא להסתובב איתו. וכו'.

מה שמתאים לך, מתוך ראיית הטוב.

יכול להיות שכמה מפגשים בודדים עם יועצ/ת זוגי/ת יעשו לכם טוב ויאפשרו לכם לדבר על זה בנחת כי נשמע שמשהו בתקשורת ביניכם לא 100%, לפחות ממה שאת כותבת.

מהניסיון שלי זה ממש יכול לעזור להציל את הנישואים.

בהצלחה יקרה!

וואו, כואבהסטורי
יותר מהכל, כואב שאינכם מצליחים לתקשר. בבסיס נשמע שבעלך אדם טוב עם רצון טוב, אבל בלי פרופורציות נכונות.

מציע לנסות ללכת ביחד לטיפול זוגי ופשוט להעזר במטפל/ת לתקשר. תשמעי איך בעלך רואה את הדברים ואת חלוקת המשימות, הוא ישמע אותך ותראו ביחד איך מסדרים את החיים עם פרופורציות.

ממש בשולי הדבריםפשוט אני..

לוקח כסף על הבישול כי... חשמל ומים?

אלה שני הרכיבים הכי זולים בבישול.

החלקים העיקריים זה זמן עבודה וחומרי גלם. 

ממש לא הדבר היחיד שמוזר בשרשור...לאחדשה
לא נשמע שזה רק חסדנעמי28

או שהוא מצא חבר שהוא נהנה איתו והוא יכול להתנהג כמו רווק

או ללכת למחוזות רחוקים יותר כמו קשר של ניצול.

הקשר עם המשפחה שלך לא רלוונטי למקרה הספציפי אבל רלוונטי לתקשורת ביניכם, גם איתך אין תקשורת?

לחזור כל הזמן ב3-4 זה לא תקין.

נשמע מוזר קיצונילביטהאחרונה
נר איש וביתו ✨🏡נגמרו לי השמות

נר איש וביתו

דווקא בחג הזה, חג החנוכה, כשאנחנו מוצאים עצמינו מארחים או מתארחים,

מוקפים בסביבת המון אנשים, משפחה, חברים

דווקא אז חשוב שנזכור את הבסיס שלנו.

שנר איש וביתו.

"ואישתו היא ביתו"

איש ואישתו.

בבית.

פנימה.

כשטוב לנו יחד - מי יכול עלינו

רק מהתנועה *הזו*, מבפנים - החוצה - רק כך נוכל להתעלות.

נתרכז בביתנו פנימה.

נמצא את הכמה רגעים בין לבין, ניצור אותם, ניזום אותם, 

נעלה אותם לראש סדרי העדיפויות, מעל הכל.

גם במחיר "ביטול" מפגש משפחתי כזה או אחר,

גם במחיר אחר.

כמה שנצטרך.

עד שנרגיש שאנו מלאים.

וממילא בהתמלאות ובטוב שלנו - נוכל להיות עוד יותר בטוב ועוד יותר להשפיע גם החוצה.

נר ה' נשמת אדם

ה', הקב"ה -

אתה שאמרת שתמחה את שמך מעל המים כדי להשכין שלום בין איש לאשתו

שימכר ספר תורה ובלבד שיהיה שלום בית בין איש לאישתו

ששמך שלום וכמה חשוב השלום. ובראש ובראשונה בין איש לאשתו.

נשמת אדם -

נשמה שנתת בי טהורה היא.

ונשמה שנתת באשתי טהורה היא.

ונשמה שנתת בבעלי טהורה היא.

טהורים הם.

כוונותיה של אישתי טהורות הן, נשמתה טהורה היא, גם אם בטעות פגעה בי.

כוונותיו של בעלי טהורות הן, נשמתו טהורה היא, גם אם בטעות פגע בי.

וכל עוד הנר דולק אפשר עוד לתקן

כוונותיהם טהורות.

וגם אם מעשיהם לעיתים לא מיטיבים - נלמדם איך.

נלמד גם אנחנו יחד.

נלבן. נברר. נתקרב.

נגדל מזה. נתעצם.

נזכור שמי שאמר "ו*כל* זה אינו שווה לי" - היה המן הרשע,

בעוד מרדכי היהודי מלמדנו כי הוא "רצוי *לרוב* אחיו".

והרוב טוב.

ולא צריך לחפש את ה"כל".

נדבק ברוב. ברוב הטוב.

נגדיל אותו.

נמשיך ללמוד אחד את השנייה.

נמשיך ללמוד את עצמינו.

"מוסיף והולך"

נמשיך להוסיף לטוב הזה, כל פעם עוד ועוד

עוד תובנה,

עוד קירבה,

עוד אהבה,

עוד כלים,

עוד תקשורת,

עוד גדילה זוגית ואישית.

8 נרות 

8 - מעל הטבע.

נס.

ימים של ניסים, הלל והודיה.

*מעל* הטבע.

וה' מוחה שמו *מעל* המים כדי להשכין שלום בין איש לאישתו

וגם אנחנו, נתבונן *מעל*.

נתבונן ב*מבט על* על הסיטואציה הזוגית שלנו

מה היה שם?

היינו בריב? ריב נוראי? ריחוק איום? מצאתי את עצמי חווה קושי עצום? תסכול עמוק וחוסר אונים?

ואם אני מסתכל/ת במבט על, מה אני רואה?

מה *בעלי* הרגיש וחשב שם?

מה *אשתי* הרגישה וחוותה שם?

"לא טוב היות האדם לבדו" -

לא טוב לו לאדם כאשר הוא לבוד, דבוק, גב אל גב

"אעשה לו עזר כנגדו" -

כנגד, מול, מציאות של פנים מול פנים.

מציאות שרואים גם את ה"פנים" - אראה את הפנים של בעלי, אראה גם את הבפנים של בעלי, את הנשמה שלו - וזו תהיה מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

מציאות בה אראה את הפנים של אשתי, את הבפנים שלה, את הנשמה שלה - היא מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

המבט על הזה,

מעל,

יכול ליצור גם אצלנו מעל הטבע.

מעל הטבע האנושי שלנו.

להתגבר.

להתגדל.

להרחיב את כוחות הנפש שלנו.

לעלות מעלה מעלה.

להביט גם מעלה. לקב"ה. שהכל מאיתו. והוא משרה שכינתו ביננו.

ללמוד ממנו ולהביט גם אנחנו מעל הסיטואציה, מעל הפגיעות שלנו, 

לנסות לראות *גם* את הצד השני (גם ולא רק, לא לבטל את עצמינו חלילה, לא להתכחש לרגשות שלנו חלילה, אלא להיפך - להכיר בהם. לתת להם מקום. להבין אותם. לעומק.

ובהמשך נוכל גם לתווך ולתקשר זאת *נכון* לבן/בת זוגנו)

לנסות לראות מה עובר ועבר שם במחשבתו, ברגשותיו, בנשמתו?

ולעיתם דווקא *מתוך הקושי*, מתוך הקושי הכי הכי עצום אפילו -

מ-קץ

עת צרה היא ליעקב ו*ממנה* יוושע -

וגם אם הכי חשוך וקשה - עלות השחר עוד תגיע. וקרובה מאין כמותה.

ודווקא מתוך החושך הכי גדול - נדליק את האור. 

בלב שלנו.

בלב של החצי השני שלנו.

נראה גם את האור שבו/בה.

את כל הטוב שבו/בה.

נבין מתוך עוצמות הכאב במבט על מה היה כאן בעצם,

מה הוביל לכך,

מה אני הכי הייתי צריך שם?

מה אשתי הכי הייתה צריכה שם?

לכן נזכור -

כשאנחנו במשבר - זו הזדמנות נדירה ועמוקה בשבילנו לתקן.
לתקן את עצמנו.
לתקן את החיים שלנו.
לתקן מה ששבור לנו בחיים האלה.

כשאנחנו נמצאים במשבר -
יש לנו גם הזדמנות נדירה להיות "משבירים לעצמנו"
כמו יוסף הצדיק, שהיה המשביר במצרים,
בזכותו לכל העם היה מזון ויכולת קיום ל7 שנים שלמות.

גם אנחנו -
אם נשכיל להבין מה המשבר הזה שאנו חווים אומר לנו?
מה הוא אומר עלינו?
מה הוא אומר על המקום שאנו נמצאים בחיים?
מה בו כואב לנו הכי הרבה?
מה הוא גורם לנו לחשוב, להרגיש ולרצות הכי הרבה?
אם נענה לעצמנו על כל אלה -
נוכל לזכות ולהיות המשבירים של עצמנו.
לגרום לנו להיות ניזונים יותר,
להיות חיים יותר,
להיות שלמים יותר
להיות מרוצים יותר.

כשאנחנו נמצאים במשבר - 
ניתן לנו "שובר" במתנה.
כן,
לפעמים
המשבר הוא מתנה.
כי בלעדיו לא היינו עוצרים רגע להסתכל בחיים שלנו.
לראות איפה כואב, איפה קשה,
איפה רע,
מה צריך לתקן,
מה לא הולך אפילו שניסינו בכוח זמן רב,
מה דרוש תיקון לשבר הזה.

קיבלנו שובר חינם להזדמנות חד פעמית להפוך את החיים שלנו למשהו טוב יותר.

כשיש משבר,
אפשר לקחת את המשבר הזה,
להתעלם, לכאוב ולבכות ולא באמת לשנות משהו בחיים שלנו.

אבל אפשר גם אחרת.

אפשר גם לתקן את השבור.
אפשר גם לזכות בשובר מתנה להתבוננות מעמיקה על החיים שלנו.
אפשר גם ללמוד ממנו ובזכותו להיות המשבירים הראשיים של עצמנו.
"המשביר לצרכן"
וה"צרכן" הזה הוא אני. לי אני צריך להיות המשביר.

נר החיים

הנר שמסמל את החיים, "נר ה' נשמת אדם",

והטומאה - מסמלת היא את היעדר החיים.

"טמא" משורש א.ט.ם - אטום - היעדר חיים.

ביצית שיכלה להיות מופרית אך לא הופרתה - תגיע הוסת ותהיה כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

תינוק שיצא לאוויר העולם וכבר איננו בתוך גופה של אימו - יש כאן מציאות של היעדר חיים בתוך הגוף = טומאה.

אדם שהתקרב למת, נגע במת - יש כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

הטומאה היא היעדר החיים.

וכאשר אני עם אשתי/בעלי אני רואה חיים.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת"

איתה, ורק איתה אני אראה חיים.

איתו, ורק איתו אני אראה חיים.

ואם חלילה אפזול הצידה ולא אהיה בבלעדיות ונאמנות לאשתי/לבעלי - כאן יש טומאה. כאן יש היעדר חיים. כאן אראה מר. 

כאן היוונים רוצים להשכיחם מחוקי תורתך, לטמא את הקדוש לנו, להכניס עבודה זרה בליבנו.

נתחזק בחיים.

בשלמות.

בשלום.

בבלעדיות.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת" - נשואים טריים

רק איתה, עם אשתך, אתה יכול לראות *חיים*

רק לה, לאשתך, תשמור את האהבה שלך.

רק עבורה, עבור אשתך תהיה הגיבור שלה.

תהיה גבר. וגיבור. שלה. ועבורה.

לא לחפש להיות גיבור של אישה רנדומלית, אלא של אשתך.

לא לחפש לעזור ולסייע על חשבון הבית פנימה.

להשקיע את כל הטוב הענק הזה שבך – באשתך.

להסתכל *לה* בעיניים

לשמח *אותה*

להצחיק אותה

לפלרטט איתה

לכתוב לה מכתבים או הודעות משמחות במהלך היום

לשלוח לה אימוג'ים אוהבים

לראות מה קשה *לה*, מה אתה יכול לעשות עבורה? במה אתה יכול לעזור לה?

לראות עוד את כל הטוב הגדול הזה *בה*, במי שכרתת איתה ברית עולם.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אשתך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לאשתך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

-----------

"שמעי בת וראי והטי אוזנך" ושכחי כל עבודה זרה שבלב וכל גבר זר שאינו בעלך

והטי אוזנך וליבך לאישך שלך.

תהיי האישה שלו, ורק שלו.

שמרי את יופייך, את צחוקך, את ליבך רק לו.

ראי חיים ואהבה יחד איתו

כל כבודך בת מלך – רכזי פנימה, פנימה אל תוך ביתך, פנימה אל אישך.

השקיעי את כל הטוב הזה שנקרא את – בו.

להביט בו בעיניים

לשמח אותו

לצחוק איתו

להעריך ולתמוך בו

לאהוב אותו.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אישך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לבעלך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

אם מישהו רוצה גרסה מקוצרת פשוט אני..אחרונה

הטקסט מדגיש את רעיון “נר איש וביתו”: חנוכה הוא זמן לחזור לבסיס הזוגי – איש ואשתו, פנימה אל הבית והקשר. מתוך חיזוק השלום, הקרבה והתקשורת בבית, ניתן להשפיע גם החוצה. הוא קורא לראות את בן/בת הזוג במבט על, מתוך הכרה בטוהר הנשמה והכוונות, גם כשיש פגיעה או משבר, ולזכור שדווקא הקושי הוא הזדמנות לצמיחה, תיקון והעמקת האהבה.

עוד מודגשת החשיבות של בלעדיות, נאמנות והשקעה רגשית בקשר הזוגי: לראות חיים רק עם בן/בת הזוג, להשקיע בהם את כל הטוב, החיבה, העזרה והשמחה, ולא לפזר את הכוחות החוצה. אהבה זוגית מתוקנת מביאה טוב לשני בני הזוג, לילדים, ולעולם כולו – והיא האור האמיתי שנדליק, במיוחד בימי חנוכה.

(GPT)

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון
מטפלים באיזה תחום אתה מחפש?לאחדשה
כל תחום, אני רוצה להבין משהו על המקצוע הזהחוזר
אז תשאל את שאלתך ומי שיהיה לו מה לענות יענההסטורי
אנשים לא אוהבים, בצדק, שניק חדש מתחיל לאסוף פרטים על ניקים.

מחילה, עניתי לך אתמול (לא גילית סוד, זה ידוע בפורום) כי הייתי בטוח שמי שבפורום נשואים מחפש מטפל - מחפש לעצמו מטפל זוגי. אבל אם אתה בסה"כ רוצה לברר משהו כללי - אין צורך לאסוף כאן מידע.

טוב, אבל בפומבי בטח לא יענו... אנסהחוזר

מה ההכשרה שלכם?
כמה שנים אתם במקצוע?

מה היקף העבודה?

על זה בוודאי לא יענו ואני גם לא באמת מבין מה אתההסטורי

מנסה להשיג.

המושג 'מטפלים' הוא עולם מאוד רחב והתשובה לשאלותיך תהיה שונה מאוד מאחד לשני. אם אתה רוצה ללכת למישהו לטיפול, הגיוני לשאול אותו את השאלות הללו באופן אישי, אבל לא חושב שדרך הפורום.

מזל שלא שאלתעוד מעט פסחאחרונה

גם מה גובה המשכורת וכמה יש להם ביו''ש.

המטרה שלך לא ברורה, (ואם כבר נראית כחשודה) ולכן אין רצון לעזור לך.

אתה שוקל ללכת לטיפול? אתה שוקל ללמוד טיפול? או שאתה סתם רוצה להסביר שהכל חארטה?

תסביר מה אתה צריך, תקבל תשובות למה שאתה צריך.

למה השרשור הכלכלי שלי נמחק?חוזר
דיברת בצורה לא מכובדת, פנית לנשים בפרטיפשוט אני..

למרות שהן לא היו מעוניינות בכך.

זה סיבה למחוק שרשור?שלג דאשתקד
מה?!?!חוזראחרונה
ערב נשים - המלצותתתטליולה

מחפשת המלצה לסדנה לערב נשים בקהילה❤️

לא סדנה יקרה! לא קשירת מטפחות.

תודה!!

אני אוהבת סדנאות יצירה קלותיעל מהדרום
לק"י

מניחה שיש במגוון מחירים, ואולי אפשר להכין ערכות ולהכין בלי הדרכה.

הכיף מבחינתי בזה שאפשר לפטפט תוך כדי.

מה זה יקרה?לאחדשה

כמה אתן מוכנות להשקיע פר משתתפת?
ואם לא דחוף לכן מפעילה מבחוץ אפשר סדנת DIY פשוטה יש מלא אופציות

איזה איזור בארץ?סוף טובאחרונה

עיצוב שוקולד לפרלינים

ציור בקפה

יש לי המלצות..

אולי יעניין אותך