שאורח החיים החרדי - בדעותיו ובחוייה שלו, הוא שונה לגמרי - עד כדי סותר,
זה יבוא לידי ביטוי בכל אירוע ובכל הבעת עמדה פשוטה שלך מתוך תפיסה וחוויה דת"ל, שבשבילו זה מגוחך (וזה במקרה הטוב, במקרה הרע - הוא יכול לזלזל בזה),
ואם את חושבת - שבגלל שזה משפחה, אז לא יהיו שום מריבות והכל יהיה בסדר, תתפלאי אבל ברוב המשפחות גם בלי הבדלי אידאולוגייה עצומים שכאלה יש מלא מריבות, כ"ש כשיהיו כאלה הבדלים חריפים, ולפעמים בזמן הפגישות לא כל כך נותנים לזה דגש, אבל אח"כ זה מתפוצץ בפנים, וזה מביא סבל גדול מאוד,
אני יכול לתת לך דוגמא מהמשפחה שלי - לאמא שלי חסר מאוד מאוד האווירה-החוייה הדת"ל - לדוגמא: הן מבחינת חווית השבת הדת"ל, הן מבחינת דברי התורה הדת"ל שהם שונים בתוכן וברוח, הן מבחינת עצם האווירה -וההרגשה, שהיא יותר בהירה יותר משמחת, וזה מאוד מאוד חסר לה!!, וזה לא דבר של מה בכך! (לי, הבן שלה, וגם לאחיות שלי - היא כל הזמן מכוונת אותנו למוסדות ולחברה "דת"ל תורנית", ומבקשת ממני לטובתי שאתחתן רק עם דתיה לאומיה וכו',ואני לא צריך את הבקשה שלה, אני מבין ומזדהה איתה לגמרי, ועם כל האהבה לאבא שלי - אני מאוד לא מעוניין ללכת בדרך החרדית וכו'),
לסיכום אומר - תראי את דברי הגר"ש אבנר, לא בתור "שאלת רב", אלא בתור אדם גדול מאוד, שיש לו נסיום עצום מאוד בשידוכים, הוא דאג להקים איזה אתר או שניים לשידוכים, הוא חיבר מלא ספרים חשובים על עניני נישואין, שמלא אנשים נבנו והצליחו במשפחה בזכותם, הוא טיפל בהרבה הרבה זוגות, וכמובן הוא לא חשוד באיזה ניכור ח"ו לציבור החרדי כידוע לכל מי שמכיר את דבריו, - אלא בסה"כ יש פה אמירה פשוטה וחשובה מאוד - הנסיון מראה שזה מזיק מאוד, ולא ראוי בכלל בכלל להתחתן עם בן או בת זוג כשיש פערי חרדי ודת"ל (כמובן שהמדובר זה על "הלכתחילה", אבל בידעבד מי שכבר התחתן, ינסו להמשיך לחיות ביחד וצריכים לנסות לחיות בשלום ובאהבה, ואם זה לא הולך שיתייעצו עם רב שמטפל בזוגות),
ו"אין חכם כבעל נסיון".