גמילה מטיטול בלילהIsi
איך יודעים שהילד מוכן?
הצלחנו לגמול אותו ביום אבל נראה שבלילה תמיד מפספס.
בהתחלה חשבנו שמדובר בפעם אחת בלילה אבל מסתבר שהוא מתעורר רק שהוא ממש רטוב אחרי כמה פעמים.
האם להמשיך? לשנות גישה?
אנחנו בתהליך כבר שלושה שבועות.
גמילת לילה היא פיזיולוגית בד"כיראת גאולה
הרבה ילדים פשוט לא מסוגלים פיזית לשלוט על הסוגרים בלילה, זה נורמלי לחלוטין עד גיל 6 בערך.
ייתכן שבעוד תקופה כלשהי תשימו לב שהוא כבר מסוגל.
מסיבה זו מצוי מאוד שילדים גמולים לחלוטין ביום, וישנים עם טיטול בלילה.
מנסיוןבת 30
זה יכול להיות מתיש ומתסכל לאורך זמן
אם אתם לוקחים אותו לשירותים באמצע הלילה ובכל זאת הוא מרטיב לפני או אחרי, כנראה שהוא לא בשל.
פשוט תחזיקו טיטול ותנסו עוד כמה חודשים או שנה.
. הוא במיטת מעבר?את פניך אבקש
אצלי בדר"כאמא ל6 מקסימים
אני גומלת קודם ביום, ומשאירה טיטול בלילה.
רק כשאני רואה שבמשך שבועיים הטיטול יבש כל בוקר, אז אנחנו מנסים בלי טיטול, ורואים אם מצליח או לא. זה לוקח לפעמים כמה חודשים מאז הגמילה ביום, ולפעמים שנים...
כאמא לילד גמול ב"השקית ממתקים
אני יכולה לייעץ לך
כדי לראות אם הילד מסוגל להיגמל הוא צריך להיות בן 3. לעולם לא להקדים את הזמן! אם הוא מפותח רגיל, הגיל כבר יעשה את העבודה. תסמכי עליי, אני גמלתי את הילד שלי ביום אחד ! השארתי אותו איתי בבית בבוקר והורדתי לו את הטיטול. בגלל שהוא יודע לדבר כי הוא בן 3 היה לי מאוד קל להסביר לו, שעכשיו כשהוא גדול, הוא עושה בשרותים. קניתי לו שרותים קטנים מפלסטיק ( סיר בצורת שרותים) והוא נהנה לשבת עליו כל היום . כל פעם שהוא הרגיש צורך. בלילה השכבתי אותו לישון בלי טיטול והערתי אותו כל 3 שעות. למחרת הוא הלך לגן ועידכנתי את הגננת שהוא בתהליך גמילה והיא עזרה לי להזכיר לו ללכת לשרותים. הוא כל כך נהנה להיות סוף סוף מהגדולים ! אז:

א. לא לעשות מזה סיפור. שזה אומר: בלי לחץ, גם אם את ממש פדנטית , לא נןרא אם קורים פיספוסים. אסור לצעוק על הילד. זו צריכה להיןת חוויה ולא סבל.

ב. גיל 3!!!!

בהצלחה
למה גיל 3?אמא אצבעונית

לפני שהמציאו טיטולים ח/פ אף אחד לא חיכה לגיל 3. אצלי 2 הילדים היו גמולים ביום לגמרי (פספוסים תמיד יכולים להיות) בגיל שנתיים וכמה חודשים. הם לומדים לאט לאט, לא חייבים להיגמל תוך יום אחד, אבל מסתובבים עם תפרחת שנה פחות.

בת דודה שלי גומלת את הילדים שלה מתי שהם מתחילים ללכתנפשי תערוג
בממוצע בגיל שנה
תוך שבועיים הם גמולים

לא בטוח שצריך לחכות לגיל 3
אי אפשר לגמול בגיל שנה.שקית ממתקים
או שהסיפור דמיוני או שבת דודה שלך פסיכופתית רצינית
גמילהיהושבעט5
פעם לפני עידן החד פעמי גמלו ילדים בגילאי שנה + אני ואחי נגמלו בגלאיים האלה וכולנו בריאים ושלמים.
היום גומלים מאוחר כי יש טיטולים חד פעמיים.אמהות עובדות היום משרה מלאה אז המוטיבציה לגמילה קטנה,לעומת פעם.
יש ילדים שבשלים בגלאים האלה.
^^^ בדיוק . ומה זה השטות הזו לחכות לגיל שלושמיואשת******
כולן אצלי היו יבשות ביום באיזור שנתיים והיתה גמילה פשוטה ביותר
עם בנות הרבה פעמים הולך יותר בקלותנשימה ארוכה

גמלתי 4 בנות. אף אחת לא הצליחה לפני גיל שנתיים וחציאמא לא מקצועית

ואני מדברת על גמילת יום.

עם שתיים מהן היה סיוט מתמשך ויומיומי של פספוסים רבים במשך יותר משנה. גם "גדולים". איכשהו עמדתי בהחלטה של לא לסגת אחורה ולא להחזיר טיטול (ביום. כמובן שבלילות לא הורדנו את הטיטול בשלב זה). בסביבות גיל 4 ורבע היה פתאום שיפור דרמטי ואז בתוך כמה שבועות הפספוסים נגמרו (כמעט).

ניסיתי לשחזר מה מכל העצות והשיטות שניסיתי עבד שם, ולא הצלחתי.

לשתי אלה לקח גם הרבה זמן אח"כ עד שהפסיקו להרטיב מתוך שינה. אני מניחה שמבחינה פיזיולוגית השרירים שלהן חלשים יותר ולכן היה להן קשה יותר.

אין כזה דבר גיל שמתאים לכולם.

ברור שלא בכל מקרה חייבים לחכות לגיל שלוש, ויש ילדים שיצליחו קודם.

אז יופי לכם וכל הכבוד למי שהצליחו לגמול בגיל שנתיים או שנה או אפס. אבל זה לא אומר שכולם מסוגלים. וצריך הרבה סבלנות, לא להילחץ ולא ללחוץ על הילד אם זה לא קורה.

ו...אל תשוויצו... סתם לא נעים לקרוא למי שמתאמץ ולא הולך לו

סליחה נשימה ארוכה ששירשרתי דוקא אלייךאמא לא מקצועית

אין לי ביקורת עלייך.

התחברתי בקטע של בנות כי גמלתי בנות,

אבל לא התכוונתי דווקא אלייך, אלא לכל אלה שכתבו שתמיד גמלו בגיל צעיר וכמה שזה לא אמור להיות קשה.

כל הכבוד למי שמתאמץ/תאמא אצבעונית

בכל גיל של הילדים. ברור שבגילאים צעירים הגמילה בד"כ דורשת יותר מאמצים, רק השלוליות יותר קטנותחושף שיניים. אך לעניות דעתי חשות לנסות ולהתאמץ, ולא לדחות את הגמילה סתם לגיל 3, אלא אם כן יש נסיבות מיוחדות במשפחה, כגון תאומים וכו'

לגבי קושי פיזיולוגי, אינני יודעת אם זה נכון. אני בעצמי נולדתי עם שרירים מאוד מאוד חלשים בכל הגוף (היפוטוניה של שרירים), אף פעם לא יכולתי לרוץ מהר כמו בני גילי וכו', אבל דווקא נגמלתי מוקדם, כמו שהיה נהוג לפני שימוש בחד פעמי. גם שהיו פספוסים פה ושם, הייתי גמולה. אולי ילדה עם שרירים חלשים מתאפקת פחות זמן, אז חשוב להזכיר לה יותר, וחשוב שלא תהיה לה התנגדות באופן כללי ללכת לסיר/שירותים

שקית ממתקים את מה זה צודקתהיי זאת אני ..
אחותי החליטה לגמול את הילדים שלה בגיל שנתיים שזה אפילן לא 3 והם שיגעו אותה שנה שלמה ..מאז כל מי שרוצה לגמול אצלינו לומדים מהטעות של אחות הבכורה חחחח גיסתי גמלה את הילד שלה רק בגיל 4 !!!! הכי כייף
ממש תענוגאפונה
לחתל עד גיל 4. אני בטוחה שגם הילד שלה ממש נהנה להסתובב עם טיטול מלא צואה במשך 4 שנים (כולל גן עיריה מן הסתם). כיף חיים, בטח גם החברים ממש פרגנו לו על זה.

לא יודעת מה עם אחותך, אבל הקטנה שלי נגמלה בגיל שנה וחצי, והשליטה שלה טובה הרבה יותר מזון שהפגין אחיה הגדול שנגמל מגיל 3.
אהבתי את הנחרצות שלךאפונה
לא רק שאפשר לגמול בגיל שנה, אפשר בכל גיל ללמד ילד לשלוט בצרכים שלו. אפשר גם לא לגמול בכלל - אלא לגדל מלכתחילה עם מודעות לצרכים (לא להתרגל לעשיית צרכים בתוך הבגדים). ממש מגיל 0.
היא לא פסיכופטית ח"ונפשי תערוג
עקרת בית
משפחה מרובת ילדים

עובדה שמצליחה
כבר ילד 5 או 6 שמצליחה בשיטה הזאת

הבת שלי בת פחות משנה ועושה בסירש.א הלוי
היא לא צריכה גמילה כי היא לא מכורה לחיתולים
היא מודעת למתי היא צריכה להתפנות ומסמנת לי.
אני לא פסיכופתית וכדאי שתלמדי מזה פסיכופת לפני שאת מתייגת כך אנשים שאת לא מכירה.

גם הבכור שלי עשה בשירותים בגיל שנה ולפני.

תעשי חיפוש בגוגל - "פשפושים"
כל הכבוד!אמא אצבעונית

לי לא היה אומץ להוריד חיתול לגמרי, אבל כן הייתי מפשפשת מדי פעם. ודווקא ראיתי שבגיל 6-8 חודשים זה הצליח יותר, מאשר בגיל שנה, הסימנים היו הרבה יותר ברורים, וגם התינוק היה יותר צמוד אליי

למה פסיכופתית?הלוי
כל הילדים שלי נגמלו בגיל שנתיים וחודש-סחלב
חודשיים, לילה ויום.. היו פיספוסים פה ושם אבל ממש בקטנה. יש כמה מדדים למוכנות לגמילה: ילד שיודע להגיד שהוא עושה/עומד לעשות בטיטול וכן ילד שיש לו יכולת פיזית להוריד מכנסיים (שזה פחות חשוב כי אפשר פשוט להשאיר רק עם חולצה- כמובן שמתאים יותר לקיץ).
זה טבעי שבלילה נגמלים יותר מאוחראמא אצבעונית

חשוב לשים לב, שלילד מספיק חם בלילה. הרבה פעמים הפספוסים בלילה קורים בגלל הקור. הילדים שלי היו יבשים בלילה בקיץ, אבל הרטיבו בחורף לאחר מכן. מכנסי פיז'מה חמים חובה

נכון מאוד.שקית ממתקים
בלי לחץשומר מסך
אנחנו גמלנו את שלנו כשהוא ביקש.
ביום בגיל שנתיים וחצי בלילה בגיל שלוש וחצי.
בשני המקרים כמעט ולא ברח לו למעט מקרים ממש בודדים. הבריחות בלילה היו באופן גורף תוצאה של חוסר ווידוא שלנו שהוא עושה פיפי לפני השינה או שתייה של יותר מידי מים לפני השינה.. כל שאר הלילות גם אם יש לו באמצע הלילה, קם עצמאית עושה פיפי ומבקש שנבוא לכסות אותו.

אז טיפ ראשון: בנחת. בקצב שלהם. הכל בסדר... שאף אחת לא תלחיץ אותך. זה באמת הכי חשוב... הם קולטים את הלחץ שלנו בחוש הריח וזה סתם מלחיץ אותם וגורם להם להתאכזב ממש מעצמם מה שלא מוביל לבניית אישיות בריאה. וזה מוביל לטיפ הבא: גם כשיש פספוסים הכל טוב. לא לתקוף את הילד או להתעצבן. זה מספיק לא נעים גם ככה... והעובדה שזה לא נעים מספיקה להם כדי לרצות שזה לא יקרה.
3. לדעתי לא כדאי להעיר באמצע הלילה לפיפי. סתם מרגיל את הגוף שעושים הרבה בלילה. אין שום סיבה שילד לא ישן לילה שלם בכיף.

בהצלחה!
אין צורך לגמולnati75
פשוט לחכות מתי הילד יקום עם טיטולים יבשים למשך נניח שבועיים ואז פשוט להוריד. אנחנו הרגלנו אותו (הילד החמישי) לעשות פיפי לפני השינה ולקנות לו הפתעה בכל יום שהוא קם יבש. עכשיו הוא בן 4.5 ועדיין ישן עם טיטול.
בקיצור הגמילה מנסיונינו לא צריכה להיות אקטיבית ובטח ובטח לא להעיר ילד באמצע הלילה.
שימשוך כמה שבא לו.
ככה כולם יהיו בנחת
בדיוק1דודי
מנסיון כל ילד זה אחרת אצלו ולא צריך ליהיות מתוסכלים, בסוף כולם גדלים ועוברים את השלב הזה.
מסכימה עם הגישה של - לעשות את זה בנחת. אבליפית8

להגיד שפשוט לחכות שהילד יקום עם טיטולים יבשים - זה לא נכון לכל ילד.

יש ילדים שתמיד קמים עם טיטולים רטובים וכשיש להם רצון להגמל גמילת לילה והם בשלים לכך הם מתחילים לקום לשירותים באמצע השינה. בלי שהיו טיטולים יבשים לפני גמילת לילה

מסכימה איתךצביה22אחרונה
את הילדים שלי גמלתי ביחד ביום ובלילה, והבן שלי מתעורר הרבה פעמים בלילה לשירותים. אם הייתי מחכה לטיולים יבשים הייתי מחכה עוד הרבה זמן וחבל...
(למעשה גמלתי ביחד יום ולילה בלי לדעת איך זה יהיה, בתכנון להחזיר טיטול בלילה אם אראה שזה לא הולך. בפועל הלילה היה הרבה יותר קל מהיום, שני הילדים שלי פשוט לא עושים מתוך שינה. בהתחלה היו מתעוררים ואז עושים במיטה, אבל אם תפסתי אותם רגע לפני שעשו ולקחתי לשירותים אז הם עשו בשירותים. די מהר הם כבר למדו להגיד לי כשהם מתעוררים שהם צריכים לשירותים)
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך