א. האם במקרה את אשכנזיה והוא ספרדי? אם כן זה יכול להסביר את הפער הזה, לפחות באופן חלקי. באופן כללי- אצל הרבה מאוד ספרדים נושא הצדיקים וסיפורי המופתים מתקבל באופן מאוד טבעי וזורם ומהווה חלק מהחיים. אצל אשכנזים שאינם חסידים זה מאוד לא ככה. הגישה יותר שכלתנית, וצדיקים וסיפוריהם יכולים להיות מאוד רחוקים מההווי היומיומי.
ב. גם אם לא...
זה שהוא לא מעורר אצלך התנגדות זה מענין. ניסית לחשוב למה?
אני חושבת שככל שהדבר נוגע בנושא של אמונת צדיקים , קברי צדיקים וכד'- זה פער שעם הזמן יכול להצטמצם. את יכולה להיפתח לנושא הזה,לשמוע, אולי להתחבר, לא להישאר במקום השכלתני. הרי בסופו של דבר יש סיפורי מופתים, אי אפשר לפטור הכח באחיזת עיניים ונוכלות. הבבא סאלי, הבן איש חי, הרב אליהו, היו צדיקים אמיתיים עם כל מה שכרוך בכך...
(אני כותבת לך כי אני מבינה את המקום שלך. גם אני הייתי ככה, אולי קצת פחות. התחתנתי עם ספרדי חובב קברות צדיקים. לא שאני מתחברת להכל כמוהו היום, אבל עם השנים למדתי להעריך, לקבל, ואפילו להתחבר.
אם היו אומרים לי לפני 15 שנים שיהיו לי תמונות של הבבא סאלי והבן איש חי בבית הייתי מתגלגלת מצחוק. אבל יש. כי אני רציתי, לא הוא...
כך שזה נושא שאפשר בהחלט לחיות איתו, אם את מוכנה להיפתח לזה ולא להישאר מחוץ לענין לגמרי.
ג. נושא של החמרות זה בכלל נושא אחר.
אני הייתי מנסה להבין קודם כל- למה הוא בקטע של החמרות, מי רבותיו בענין. יכול להיות שזה בכלל לא ענין אידאולוגי אלא ענין אישי- נפשי שיש לו צורך בו מאיזושהיא סיבה.
ב- הייתי מנסה להבין עד כמה ואיך הדבר הזה בא לידי ביטוי בתכל'ס-במה הוא מחמיר, האם ההחמרות משמחות אותו הוא שהוא נהיה לחוץ עליהן. וגם- מה הציפיות ממך. האם הוא מצפה שתיישרי קו בענין ההחמרות או שהוא בסדר עם זה שהוא יחמיר על עצמו בענינים שקשורים אליו ואת תנהגי כפי שורת הדין בענינים שקשורים אלייך. (האם למשל הוא יסמוך עלייך שאת מנהלת את המטבח באופן תקין מבחינה הלכתית או שהוא יהיה לחוץ על החמרות)
ד. התבטלות לצדיקים. שאלה- לאיזה צדיקים הוא מתבטל ומה זה אומר תכל'ס?
אם הוא מתבטל לצדיקים בני דורינו החיים עימנו פה היום אז זה עלול להיות בעייתי. וראינו מספיק מקרים שבהם התבטלות הביאה לאסונות. למרבה הצער והכאב.
אם הוא מתבטל לצדיקים כמו ר' נחמן והבעשט זה כבר יותר פשוט מהרבה בחינות. אבל מה זה אומר? האם הוא מפעיל שכל ישר ופשוט בהחלטות יומיומיות בסיסיות? האם הוא לוקח על עצמו דברים שלא רלוונטיים לגביו רק כי קרא בספר? האם הוא מבין מה זה באמת אומר להתבטל לצדיק? (לא בטוחה שאני מבינה עד הסוף...)
ה. האם יש חיבור פשוט וטוב ביניכם? האם יש שיחה זורמת? תחומי ענין משותפים אחרים? האם את מרגישה שהוא כופה עליך את הדרך שלו או מקבל אותך כפי שאת?
כל הדברים האלה מאוד חשובים.