שרשור סיפורי לידה של תאומים יוצא לדרך!!ג'נדס

לאור בקשה שהופנתה אליי, נפתח שרשור סיפורי לידה.

מי שמעוניינת לשתף ולספר כשיגיע הזמן בע"ה נשמח מאוד.

מי שכבר שיתפה בעבר, מוזמנת למצוא את סיפורה בחיפוש ולהעתיק את הסיפור (לא את הלינק להודעה ישנה בבקשה).

יש לציין שהשרשור הולך להיות נעוץ לטובת הריוניות חדשות שהסיפורים האלה ממש כמו אוויר לנשימה כשהן חוזרות מהא"ס הראשון שבו צפתה בשני דפקים... (או יותר)

לידת תאומים רגילה קלה וזריזה באיכילוב בשבוע 38+5עזות דקדושה
היה לי הריון קל.
הייתי כל כך מאושרת להיות סוף כל סוף בהריון ב"ה אחרי שש שנים עקרות של נסיונות דמעות וטיפולים והכל הרגיש כמו נס גדול.
מעולם לא נקלטנו לפני כן. רצינו תאומים והשם הטוב זיכה אותנו לפיצוי כפול. בערב פסח היתה ההפריה ובנר שביעי של חנוכה הם נולדו והאירו את העולם כולו באור גדול.
בשבוע 12 נסעתי לאוקראינה כמו בכל שנה מאז שהתחנתי עם קבוצת נשים עם תהילה. על צוארי מפתחות סגולה לפקידת עקרות וללידה קלה מהציונים של רבי נחמן ע"ה, רבי נתן ע"ה, רבי ישראל בעש"ט ע"ה ור' לוי יצחק מברדיטשוב ע"ה וגם מהציון של רחל אמנו ע"ה. אל כולם חזרתי להודות על התפילות שהעתירו בעדנו ולבקש על הלידה. נסעתי גם לר' ישראל בר מוולוזין וקראתי על הציון שלו את כל ספר תהלים והוא הבטיח לגזור גזירה והקב"ה מקיים. אז בקשתי כמובן על הלידה כי רציתי כל כך לקיים מצוות פדיון בן בכור.
המעקבים היו תקינים אם כי מדי פעם ניסו להלחיץ אותי עם ממצאים שונים. אפילו אשפזו אותי איזה לילה אבל לא יכולתי לישון שם אז התפלחתי לשינה בבית וחזרתי בבוקר להשתחרר. הכל היה טוב באמת ואף רופא אחות או טכנאית אולטראסאונד לא יכלו לקלקל לי את האושר הגדול בו הייתי שרויה, גם לא כפות הרגליים הנפוחות והצרבות האיומות ההמוגלובין שבתחתית והטסיות שמתכלות.
אז ביום ראשון, שבוע 38+2 הלכתי למיון באיכילוב עם הפניה מהרופאה שלי בקופ"ח לבצע בדיקות מעקב, בבית היולדות אמרו לי שהם לא עושים מעקבים ובשבוע 38 הדבר היחיד שהם מוכנים לעשות זה לאשפז אותי ולעשות זירוז, אז הלכתי הביתה וחיכיתי שזה יקרה לבד.
בליל שלישי זה התחיל. היו לי כאבים של לפני מחזור עם הכתמות, שלמדתי לזהות במחזורים כפתיחת צואר הרחם. שמחתי ובבוקר התיעצתי עם חברות וקרובות מנוסות מה לעשות, הרוב אמרו שאם יש דם אולי כדאי ללכת לבי"ח אבל אחת אמרה לדבר עם אחות והאחות אמרה שזה מצוין, התחילה פעילות צוארית, לחכות לצירים כל 2 דקות לשעתיים וללכת לבי"ח.
הבנתי שיש לי זמן אז יצאתי לקנות שתי כוסיות לנרות שמן של חנוכה שנשברו לנו ושתי סופגניות ופגשתי חברה והסתובבנו קצת וחזרתי הביתה והכנתי אוכל והדלקנו נרות ואחכ אכלנו.
בשלב הזה התחלתי להרגיש לחץ למטה והנחתי שזה בגלל הראש של המוביל שלוחץ על צואר הרחם. המשכתי לחכות.
בשעה 23:30 קלטתי שיש מצב שמה שאני מרגישה זה צירים כי זה בא והולך, אז תזמנתי וזה היה כל 6 דקות. לפי מה שהאחות אמרה יש לי עוד זמן, קיויתי למשוך עד הבוקר כי בעלי הלך לישון והיה עיף נורא. לא רציתי להפריע לו עם קולות אז נאנחתי בשקט ולא הצלחתי לשכב או לתזמן צירים ובטח לא לישון. כבר היתי עיפה מאוד אבל כל הזמן היתי צריכה לשרותים והתרוקנתי כל כמה זמן (חוקן טבעי?).
בערך בשתים בלילה הבנתי שאין מצב לחכות לבוקר. את התזמונים כבר מזמן לא היה לי סבלנות לעשות ולישון אני בטוח לא אצליח אז התלבשתי ליציאה ואיך שסימתי להתלבש הקאתי ובמקביל הרגשתי את המים יורדים בשטף על הבגדים שכרגע לבשתי ועל הרצפה. הערתי את בעלי ואמרתי לו שיזמין אמבולנס, שהגיע תיק תק ונסענו לאיכילוב, בדרך תזמנו לי צירים כל שתי דקות.
במיון יולדות האחות בדקה ואמרה שאני בפתיחה מלאה ושהיא מרגישה את הראש וישר לחדר לידה לא ללחוץ.
הם רצו לעשות אולטרה סאונד כדי לבדוק מצגים אבל היה שם הרופא שהיה במיון ביום ראשון וזכר שהמצגים הם ראש מוביל ורוחבי מעליו והעלו אותי מיד לחדר לידה.
בחדר לידה עשו א"ס ואישרו את המצגים. הרופאה הודיעה לי שבמצגים כאלה אין ברירה אלא לעשות ניתוח קיסרי. אני אמרתי לה שאין מצב ואני יולדת עכשיו בלידה רגילה, היא אמרה שזה באחריותי ואני חשבתי שזה באחריותו של רופא כל בשר ומפליא לעשות.
חיברו אותי לאינפוזיה למרות שלא התאים לי אמרו לי לי לשכב למרות שלא יכולתי לשכב על הגב. אמרו לי ללחוץ כמו להתפנות אבל אני שחררתי והרופאה טוענת, את לא לוחצת. האמת שבאמת לא כל כך הבנתי איך ללחוץ אבל תוך שתי לחיצות הראשון כבר היה בחוץ בשעה 3:00
לצערי עשו לי חתך בלי לשאול אותי וכשקלטתי שזה מה שהולכים לעשות בקשתי שלא יעשו והתעלמו ממני.
בשלב הזה הרופאה דחפה יד לתוך הרחם ושלפה את השני מהרגלים בשעה 3:05
ואז הוסיפו פיטוצין לעירוי והשליות יצאו תוך 3 דקות
הרופאה אמרה לי שאני אלופה ואם לא היתי כזאת רפויה ומשוחררת היא לא היתה מצליחה לשלוף את השני.
שניהם נולדו מושלמים ויפים בטרוף ואני מאושרת. 2420 הראשון 2660 השני
הספר לידה פעילה שקראתי במהלך ההריון היה ממש לעזר. אין לי ספק שזה שהסתובבתי כל היום תרם מאוד ללידה ואיך שהיא התפתחה וגם היותי קלולס לגמרי לאיך זה אמור להרגיש.
מאחלת לכולן לידה קלה כמו שהיתה לי.
ואוו... איזה אנרגיות טובות!שלומצ'

וואו, איזו לידה!!מתואמת

לא להאמין שבאת בכזו נחת ללידה ראשונה, ועוד לידת תאומים!

ב"ה שהכול הלך "לפי בקשתך" - או לפי בקשתו של הקב"ה...

[ולמה הם אמרו שהם לא מיילדים רגיל במצגים כאלה? באיכילוב מעדיפים ששניהם יהיו במצג ראש? מזל שהצלחת לעמוד על שלך, ומזל שהייתה שם רופאה שכן ידעה איך לעשות את זה...]

אין לי מושג מה המדיניות שלהם בענין המצגיםעזות דקדושה
אבל בעיקר היה הרבה סיוע מהשמיים כנראה שזאת הכוונה כשאומרים שהרופאים הם שליחים. הם ממשיכים להגיד את מה שהם מתוכנתים להגיד על אוטומט אבל עושים מה שהקב"ה רוצה. תמיד אני מתרגשת כשאני קוראת בתפילה (מתפילת חנה- תפלה למעברות מספר ימצא חיים להגר"ח פלאג'י) שהמפתח של הלידה ביד הקב"ה ולא נמסר לשום מלאך.
אגב, את מפתחות הסגולה שהזכרתי בסיפור אני משכפלת לכל מי שצריכה. אפשר לכתוב לי מסר (אפשר לשכפל את כולם, מלבד המפתח מהציון של רבי נתן ע"ה) ואני אשלח.
עשיתי קורס הכנה ללידת תאומים באיכילוב (שלא תרם לי שום דבר שלא יכולתי למצוא ברשת), הייתי בסיור במעייני הישועה (ולא מצא חן בעיני בכלל, בעיקר שהלידה, גם אם רגילה, עוברת לחדר ניתוח בשלב הפעיל) ופינטזתי על לידה בבריכה פרטית ליד לניאדו (אבל זה נורא רחוק לי ובדיעבד באמת הייתי צריכה מקום שאפשר להגיע אליו תוך 5 דקות).
אז מה שקרה אחרי הלידה גם חשוב
השאירו אותי במחלקה חמישה או ששה ימים שהרגישו כמו נצח. הילדים היו בריאים ומושלמים ולא היתה שום סיבה ובכל זאת נאלצתי לחוות את האמהות הראשונית באיכילוב. צדיק אחד הושאר בתינוקיה למעקב ובעלי עשה איתי תורנות שמירה עליו וצדיק השני היה איתי במחלקה.
פיתחתי אחרי הלידה פריחה עם גירוד מטורף בבטן וברגליים. משהו בלתי נסבל, ואני חשבתי שמגרד לי במהלך ההריון.. מסתבר שיש לזה שם ppp או משהו בסגנון. קבלתי משחה.
התפרים של החתך החלימו יפה ולא סבלתי מדי.
לעבור שם שבת היה מדכא למדי, בעלי נשאר איתי במסירות השם יברך אותו. גם נר שמיני של חנוכה הדלקנו בבית החולים לעיני הקהל המזדמן.
היה שם חדר הנקה גדול עם יועצות והכל אבל לא פעם הגיעו לשם גם גברים בלי אזהרה מוקדמת אז עשיתי את הנסיונות הראשוניים שלי בתאי הנקה קטנים שהיו בתינוקיה. זה היה מאתגר מאוד מבחינה מעשית. ניסיתי כל מני תנוחות, עם כרית ובלי. שניהם התחברו יפה מיד והיו יונקים מצטיינים ובכל זאת האחיות בתינוקיה הלחיצו אותי לתת להם גם בקבוק תמל אחרי כל הנקה. הנקתי אותם עד גיל שנתיים בערך כשהתחלתי לקבל שוב את המחזור וזו היתה הנאה צרופה (גם ההרחבה של החופשה מהמחזור). עם משאבות לא הסתדרתי בכלל בשום שלב. אם הייתי צריכה לשאוב הוצאתי עם הידיים לתוך בקבוק או שקית.
התחננתי כל יום להשתחרר וכשסוף סוף החליטו שם שהגיע הזמן כמעט בעטו בי החוצה כאילו אני זאת שמתעקשת לתפוס להם מקום במחלקה..
בגלל שציפינו הרבה זמן החגיגה היתה מעל ומעבר לכפולה ומכופלת. המשפחה החברים וכל השכונה היו בברית בעתה ובזמנה וגם זכינו לקיים מצוות פדיון כאמור.
ואילו פינו וכו' אין אנו מספיקין וכו'
תודה לה' על כל החסדים הגומל לחייבים טובות שגמלני כל טוב
בחנוכה האחרון הם היו בני 5 ותודה לה', מתגדלת להם אחות קטנה בבטן. שבוע 28. גם מטיפולים.
וואו, צדיקים אתם!מתואמת

ואיזו חוויית אשפוז מוזרה ונוראית

אבל אתם שרדתם אותם בחיוך ובהכרת הטוב!

ריגשת אותי עם כל התיאור, ובעיקר ריגשת אותי עם הסיום!

שיהיה לך היריון קל ובריא, עם תינוקת מתוקה ובריאה בסופו!

אמן ואמן. ברוכה תהייעזות דקדושה
סיפור לידה של אחות קטנהעזות דקדושה
עבר עריכה על ידי עזות דקדושה בתאריך כ"ד בחשון תש"פ 00:54
אז הקטנה בת חצי שנה וכבר התחלתי כמה פעמים במהלך החודשים האחרונים לכתוב את הסיפור ונמחק לי. נראה אם יצליח לי הפעם.
היא יונקת מצטיינת, מתהפכת מגיל ארבעה חודשים וזוחלת כבר בשמחה ובששון. בכלל היא שמחולה קטנה ומתוקה והאחים שלה מאוהבים בה ומרעיפים עליה אהבה ומכינים לה מתנות והפתעות. הם התחילו השנה כתה א' בשעה טובה וכבר מתכננים לנו עוד תינוקות בבית.
את התאומים המקסימים ילדתי חודש לפני גיל 40 והגידול שלהם היה שואב כוחות רציני כך שניגשתי שוב לטיפולים רק כשכבר דחק לי הזמן ואזרתי כח להתחיל מחדש. היו לי שני מוקפאים אבל הם לא נקלטו אז נאלצתי כשאני כבר בת 44 לעבור 4 שאיבות ו-7 החזרות עד שזכיתי להריון המיוחל וזה נס ופלא גדול וגם נשארו לי עוד חמישה מוקפאים אז יש מצב שזה לא ההריון האחרון שלי בעזרת השם יתברך.
ההריון עבר בקלות יחסית להריון התאומים, בלי בצקות ובלי צרבות והוא גם היה רובו בחורף אז בכלל.. רק הגיל שלי נתן את אותותיו אבל כל הבדיקות היו תקינות ב"ה ותכננתי ללדת בין פורים לראש חודש ניסן. אני תכננתי אבל הצדיקה לא נתנה שום סימן ליציאה ולא רציתי ללדת בפסח אז ב-י' ניסן (שבוע 41+5) ניגשתי למיון יולדות באיכילוב כדי לבקש זירוז (אחרי שביליתי שם 3 פעמים במעקב עודף וסירבתי לזירוז).
היה לי נורא קשה לצאת מהבית, להשאיר את הבנים ואת האיש ועוד לפני פסח בלי שהכנתי או ניקיתי משהו. הסתובבתי בבית בחוסר אונים והכנתי תיקים וסידרתי כל מני דברים שלא צריך לסדר והייתי אומללה. בשעה 14 בצהריים הצלחתי סוף סוף לצאת. אמרתי לבנים לומר מזמורים כ' ו-ק' בתהלים כדי שתהיה לאמא לידה קלה והבטחתי להם שבבוקר הם יבואו לבקר וכבר תהיה להם אחות קטנה וכך היה.
כשהגעתי למיון ביקשתי סטריפינג והודעתי לרופאה שבדקתי את עצמי ויש לי פתיחה 2. היא צחקה ואמרה שאם כבר בדקתי לבד אז למה לא עשיתי לעצמי גם סטריפינג. זה היה בערך ב-16.
האחיות בדיוק החליפו משמרת ואמרו לי שחדרי לידה עמוסים וגם מחלקת טרום לידה (שהיא גם מחלקת הריון בסיכון שביליתי בה רבע לילה בהריון הקודם) אז נתנו לי חדר במיון ואני ניצלתי את הזמן כדי להעתיק את כל השמות לתפילה מכל הפתקים לפנקס אחד עם לבבות ורודים וגם ישבתי לראשונה בחיי על כדור פיזיו למרות שלא היו לי צירים וזה היה נחמד. בדיוק כשסיימתי להעתיק קראו לי לעלות למחלקה שאלו אם אני רוצה אפידורל ועניתי שלא וקיבלתי חדר בין שתיים, מימיני לידה ראשונה יום אחרי פרוסטגלדינים עם צירים שלא מתפתחים ובעל צמוד, משמאלי יולדת נאנחת עם צירים מתקדמים שמחכה לחדר לידה שיתפנה. הגעתי בדיוק לארוחת ערב והכנתי לי סלט עם גבינה וחליטת פטל אדום וסרפד ושומר ולואיזה שארזתי לי בבית בשקיות קטנות (זה היה נראה כמו דבר מיותר לעשות בבוקר אבל הוכיח את עצמו כפינוק נצרך וכייפי). דיברתי עם האיש והבנים ועם כל ההורים והחברות ועשיתי מוניטור. קראתי את כל השמות שהעתקתי והתחלתי לומר תהלים. בערך בחצות, בספר חמישי התחילו לי צירים שתזמנתי בטלפון והם חזרו כל 6 דקות. הודעתי לאחות.
כשהצירים הצטופפו ל-4 דקות אמרתי שוב לאחות והיא הביאה מוניטור וחיברה אותי ושוב שאלה אם אני רוצה אפידורל ושוב עניתי בנימוס שלא ולא הצלחתי לשכב מחוברת אז קמתי והורדתי את המתמרים והאחות התרעמה והחליטה כניראה שאני לא רצינית ועזבה אותי לנפשי. זה גם שיבש לי לגמרי את המקצב של הצירים והם התרווחו ונהיו לא סדירים אבל לא פחות עוצמתיים. על כל פנים הצלחתי לסיים לומר את התהלים.
היולדת משמאלי כבר מזמן עברה לחדר לידה והביאו אחרת חדשה במקומה. זאת שמימיני היתה מחוברת כל הזמן למוניטור עם האטות, בעלה מנסה לשכנע את האחות להעביר אותה לזירוז בחדר לידה הולך וחוזר הולך וחוזר, גייס גם את ההורים שלה שיבואו להפעיל לחץ על האחות.
אני התעייפתי כבר מהמוניטור וההמולה שמסביבי והצירים והשעה והחלטתי לשכב קצת לנוח. זה היה לא הגיוני אבל הצלחתי קצת בין הצירים לעצום עיניים. בינתיים היולדת מימיני עם כל המשפחה התפנו לחדר לידה והשאירו אור חזק דולק שעבר את כל הוילונות והפריע לי נורא. בהתחלה חשבתי שיש שם עדין מישהו אז ביקשתי שיכבו את האור וכשלא היתה תגובה נאלצתי לעשות את זה בעצמי והמשכתי לשירותים להתפנות ועוד פעם אחרי כמה דקות ובפעם השלישית גם הקאתי והאחות באה לבדוק אבל לא התרשמה (בדיעבד זה סימן מקדים אצלי ללידה כמו שהיה בראשונה).
אני חזרתי לחדר אבל כבר לא יכולתי לשכב או לשבת והצירים היו כבר עוצמתיים מאוד ותיזמנתי שוב 4 דקות למרות שהכל הרגיש כמו ציר אחד ארוך. הודעתי שוב לאחות והיא באה לבדוק, העריכה פתיחה 4. האחות עדין לא התרשמה, שאלה אם אני רוצה אפידורל כנ"ל ועניתי לה שלא כנ"ל ואמרה שתארגן חדר לידה ושאאסוף את החפצים שלי ואבוא לקבלה. אספתי את החפצים והרגשתי שאני כבר צריכה ללחוץ..
באתי לקבלה והביאו לי כסא גלגלים אבל לא יכולתי לשבת אז הנחתי עליו את התיקים ונשענתי על הדלפק ואמרתי לאחות שאני צריכה ללחוץ היא עדין לא התרשמה ושאלה אם אני רוצה אפידורל (???!!!) עניתי לה שלא ושאני צריכה ללחוץ אז היא התחילה לקלוט ורצתה לפנות את הדברים מהכסא אבל אמרתי לה שאני לא יכולה לשבת אז היא כבר נלחצה ושלחה את הסניטר להביא אלונקה ונשכבתי עליה על הצד ועצמתי עיניים והרגשתי כמו עלה והריצו אותי לחדר לידה והאחות אומרת לי לא ללחוץ ואני אומרת לה שאני חייבת ללחוץ והיא שוב כנ"ל ואני שוב כנ"ל עד שנכנסנו למעלית ולא שמעתי אותה יותר ואיפה שהוא בדרך מהמעלית לחדר הלידה הצדיקה שלי פשוט נפלטה לה לתוך החצאית שלי והכניסו אותנו לחדר הלידה והאחות בחדר הלידה אמרה שהיא עדין עטופה בשק ושמה אותה עלי, אחרי דקה נפלטה גם השליה, שאלתי את המיילדת אם יש קרעים והיא ענתה שלא וגם שאלתי אותה איך קוראים לה והיא אמרה את שמה אבל שהיא בכלל לא המיילדת כי הצדיקה שלי נולדה לבד בלי עזרה. אחכ ניקו אותה (נולדה 3380 ג' בשעה 4:41 לפנות בוקר) ורציתי לעשות לה נטילה אבל לא הרשו לי לרדת מהמיטה אז אחות עשתה ואמרה שהלואי על כל בנות ישראל לידה כזאת ואמרתי אמן והניחו בעריסה והיא היתה כל כך יפה וצילמתי אותה מלא והתקשרתי להודיע לבעלי ובא רופא ושאל מה היה וסיפרתי לו הכל ושנינו נשמנו לרווחה (הוא שלא היה צריך לעשות כלום ואני שלא הייתי צריכה רופא מיילד גבר).
בגלל שהייתי לבד נפרדו דרכנו, לקחו אותה לתינוקיה ואותי למחלקה וישבתי מרוגשת כל הבוקר מבשרת לכולם את הבשורה ומזמינה.
כשהרשו לי לקום הלכתי ישר להביא אותה מהתינוקיה. בעלי והתאומים הגיעו ואחר כך גם אמא שלי והשמחה היתה גדולה. גם אחי וחמותי וחברות הגיעו למחרת והצדיקה הקסימה את כולם.
אני חייבת לציין את המחלקה לטובה וגם את התינוקיה. הכל השתפר פלאים, ממש תיקון על החוויה המרה בלידה הקודמת. המחלקה היא לא פחות מבית מלון עם מטה מתכווננת, ארוחות מהדרין לחדר, מטה נפתחת למלווה, מקלחת פרטית מרווחת, פינת החתלה מאובזרת עם כיור יעודי והכל חדש דנדש. היה נפלא וגם הצלחתי לצאת משם רגע לפני פסח ישר לבית מוכן לחג שבעלי ניקה והכין הכל השם יברך אותו.
נסים ונפלאות עשית לי, ברכות והודאות לשמך הגדול אדון עולם יתברך שמך לעד ולעולמי עולמים.
אני רק חייבת לציין שהבי''ח ב2 הלידות נשמע על הפניםאנונימי (4)

את מדהימה כל כך מחוברת וקשובה לעצמך

וגם מאוד אמיצה!!!!

אבל גם בלעדת תאומים נשמע ממש גישה אטומה ..

ובלידה של הקטנה בכלל מה הקטע להציע כל דקה אפידורל?

(אגב בלידות שלי גם כשנשברתי וביקשתי אפידורל מי ששכנע אותי שלא צריך זה המיילדות.. שכל פעם מחדש הציעו עוד משהו ועוד משהו כי זיהו שזה רק רגע משבר ושבאמת אני יכולה להתמודד (וזה באמת היה נכון)

אבל ממש נגעו הסיפורים שלך..איזה מסע עברת!!

לידה מהחלומותתותיה22
מאחלת לכולן...
רקע-
ההריון הזה היה לא פשוט וכלל את כל התופעות בעצמה גבוהה והמון קיטורים מצידי...
מחודש חמישי כבר הייתי נראית 'מבושלת' כמו שדודה שלי הגדירה. וכבר כל כך רציתי להיות אחרי.
ביליתי הרבה במיון והייתי בשמירה 4 חוד'.
משבוע 30 כבר ממש אסור היה לי לזוז כי הצוואר היה מאוד מקוצר ואיכשהו סחבתי עד שבוע 38...
הגיע היום הראשון של שבוע 38 ואין שום ציר באופק..
ואני ילדה טובה ניגשת למיון לקבל זירוז בהוראת הרופא.
לפני כן התפללתי לה' שהכל יהיה בנחת, בלי מקרי חירום, שנצליח למצוא סידור לילדים, שיהיו שליחים טובים, שלא יתערבו מידי בלידה, שיהיה קל ומהיר ובבריאות. ה' שומע הכל!!
בזכות הזירוז יכולתי למצוא סידור מראש לילדים, ולא הייתי בלחץ מללדת מהר מידי...
בקיצור הגענו לבי''ח ב11, ומוניטור וכו'.
הרופאה בודקת אותי ואומרת שיש פתיחה 3 ומחיקה כמעט מלאה, במצב כזה מספיק רק לפקוע מי שפיר...
יש! תפילותיי התגשמו, לא צריך כמעט התערבות!!
זה הזמן לציין ששניהם היו במצג ראש ב''ה.
נכנסתי לחדר לידה ב3 אחרי חוקן ומקלחת וארוחת צהרים.
אחרי 5 דק' התחילו צירים...בלי שום התערבות.. זה היה הזוי. חודשים אני שומרת על עצמי ומוודאת שאין צירים ופתאום בחדר לידה הם מתחילים מכלום...
ב4 הרופאה נכנסת ובודקת אותי. פתיחה 3 וחצי. היא רוצה לפקוע את מי השפיר של המוביל ולא מצליחה, אז בלי להגיד היא עושה סטריפינג...וזה כאב!!!
ביקשתי ממנה לא לפקוע עכשיו כי ממש כאב לי הסטריפינג והיא הסכימה לחכות.
התחילו צירים תכופים וכואבים ואני מנסה לזוז במיטה (מנוטרת ברצף כל הלידה)...
אחרי כשעה שעתיים, אין לי מושג היא מגיעה ורואה שהפתיחה כבר 4 אז היא מוכנה לחכות שוב. ואני מבקשת אפידורל כדי שהפקיעה לא תכאב לי וסתם כי כבר נמאס לי מהצירים...
חוץ מהצירים אני עם צרבות מטורפות כאב גב וכאבים בצלעות כבר שבועות.
לקח זמן עד שהמרדים הגיע אבל מרגע קבלת האפידורל אני לא מרגישה שום דבר מכל מה שסבלתי, ונהיית נינוחה יותר.
עכשיו אפשר לפקוע. השעה כבר 9 בערב בערך, פתיחה 5 היא פוקעת את השק של המוביל.
תוך 40 דק' פתיחה מלאה.
המיילדת המהממת שהיתה לי בדיוק צחקה שכנראה לא תהיה בלידה כי כבר תכף חילוף משמרות ואני התבאסתי. ואז היא בודקת אותי ב10 ואומרת שכנראה שכן תספיק, פתיחה מלאה...
הלידה מתחילה, נכנס כל הצוות המורחב ומתחילים ללחוץ.
אני לא מרגישה צירים אז בעלי מסתכל במוניטור ומיילדת אחת מרגישה בבטן והם אומרים לי מתי ללחוץ . אחרי כחצי שעה הראשון יצא, שמו אותו עליי והוא מהממם...3.300 ק'ג!!!
ואז מיד א''ס, השני ראש ב''ה, יורד לתעלה וזה כמו סרט פעולה, הרופאה מכניסה יד לוודא שהוא מתברג עם הראש וכולם במתח. בינתיים רופאת ילדים בודקת את הראשון.
הרופאה פוקעת את השק השני.
אני מרגישה צורך ללחוץ ומעדכנת את המיילדת. והיא מאשרת לי. תוך כ5 דק' הוא בחוץ!!! 2.700 ק'ג.
שמים אותו עליי והוא כל כך קטן ושונה מאחיו.
הרופאה בודקת גם אותו והכל בסדר.
אם היו מעריכים ככה את המשקלים לא היו נותנים לי ללדת רגיל בכלל. את המוביל העריכו פחות כי הראש שלו היה נמוך מאוד והיה קשה למדוד אותו...
היו פה הרבה ניסים והלידה היתה מושלמת...הכי קצרה וקלה שהיתה לי.
וגם ההחלמה...
הודו לה' כי טוב!!
הכי חשוב להתפלל! לבקש מה' בדיוק בדיוק מה שרוצים!!!
מאחלת לכולכן!!
ואוו... הלוואי עלי!שלומצ'

חוץ מהחלק של הסטריפינג, כמובן מטורלל

וואו, מרגש! באמת לידה קלה וטובה! והמשקלים... ברוך ה'!מתואמת

משתפתג'נדס

החלטתי לקצר את הסיפור רק ללידה עצמה

אז....

הגענו לערב לפני הלידה להתאשפז במעייני הישועה לפני הניתוח הקיסרי המתוכנן בשבוע 37+4, עשו לי מוניטור ואופס- צירים! איזה יופי.... עשו בדיקת פתיחה, 2 אצבעות....

המיילדת מכניסה את האצבע (פוייי) ואז היא טענה בכל תוקף שהיא מרגישה את הראש!!!!! אבל אני הייתי כ"כ סקפטית... מליוני אולטרסאונדים שעשיתי שראיתי שהיא עכוז... היה קשה לשכנע אותי שיש מצב לשינוי...

היא היתה נרגשת כ"כ ואני ובעלי מסתכלים זה על זו ומגלגלים עיניים. אין מצב.

הביאה רופא שיעשה לי א"ס...

ואופס... טעות... עכוז.... ממש מוזר איך יכול להיות (מגלגלת עיניים ברגע הכתיבה... חח)

קיצר, עשו לי בדיקה נוספת אחרי שעתיים לראות אם הצירים ממשיכים כי אם כן אצטרך לעשות ניתוח חירום בלילה ולא יוכלו לחכות לבוקר... עשו בדיקה והצירים נרגעו. יופי אפשר לנסות לישון קצת לפני הניתוח...

בעלי הלך הביתה לישון קצת חזר בבוקר אחרי התפילה. בינתיים אבא שלי הגיע ואמא שלי... היא רק במקרה עובדת במעייני (לא אפרט במה בדיוק חח בנסיון קלוש לשמור על האאוטינג).

קיצר היא גם היתה בבי"ח... ואז חיכינו לתורינו לניתוח המתוכנן כמו ילדים טובים. תוכנן שבעלי יכנס לניתוח, מותר מלווה כשזה מתוכנן, אמא שלי כמובן כי היא עובדת שם אז נתנו לה ואבא שלי גם מתחום הרפואה אז נתנו לו. לא תאמינו היינו 3 דורות בחדר הלידה!!!! חחח ב"ה שזכיתי. יש תיעוד מצולם של הכל מדהים...

אז בהמתנה לניתוח באו אלינו פעמיים לבקש סליחה שהתור מתארך כי נכנסו מקרים דחופים... אחרי הפעם השניה אמא שלי משכה בחוטים שלה כדי למצוא לי חדר אחר. ובאמת בזכותה הכניסו אותי אחרי כחצי שעה מהזמן המתוכנן...

ואז.... המרדים עשה לי את זריקת ההרדמה, זה דומה לאפידורל זה 2 חוליות מעל המקום של האפידורל. נורא פחדתי לזוז אבל ראיתי שכמה שרעדתי המרדים לא התלונן מדי... אז נרגעתי.

שמו את הפרגוד, בעלי היה לידי כל הזמן (הרב אמר שמהרגע שחותכים אותי נהייה אסורים) אז חיכינו כמו ילדים טובים לזמן שנהייה חייבים לעזוב. חח

ניסיתי למלמל פרק תהלים אבל הפחיד אותי לאבד את האחיזה מה קורה איתי כבר ככה שמו את הפרגוד... בינינו, לראות איך מתחילים לחתוך אותי זה לא הדבר שהכי רציתי באותה זמן. או בכלל.

ואז הרגשתי שנוגעים בי אבל ידעתי ששמו לי קטטר ובטח חיטאו את המקום... בקיצור מתישהו שהזמן התארך, בעלי ואני בהיכון, מחכים שיתחיל כבר... מחזיקים ידיים (תכף תבינו למה אנ מציינת את זה חח)...

ואז אני כבר שואלת בעצבנות, "נו???? מתי חותכים אותי??" ואז עונה לי האחות בפיזור נפש, "אנחנו כבר עמוק בתוכך!" ואני ובעלי: "מה??????" ומהר עוזבים ידיים ומבואסים שזה היה חייב לקרות... אחרי כמה ימים שאלתי את אמא שלי למה זה היה ככה ולא אמרו לי כשהתחילו... אז ענתה לי כלאחר יד שזה הנוהל, הם מתישהו בודקים שאת לא מרגישה באמת ואז מתחילים. כל הקטע זה לוודא שבאמת ההרדמה עובדת... (ואני נראתי כמו הסמיילי בווצאפ שנותן כאפה לעצמו במצח. "נו ב'מת...")

חזרה לניתוח: אחרי כמה דקות הוציאו את הראשונה, ושמענו את הבכי שלה, היה מרגש בטירוף. מיד עברה למיילדת ולרופא ילדים שהיה בחדר. ואז הוציאו את השניה. אמא שלי מספרת שהחילוץ שלה היה קשה. לי זה היה נראה שאחרי שניה היא יצאה אבל ברור שלא מסתמכים על מה שאני זוכרת חח

אחרי בדיקות ראשוניות ועיטוף הן עברו לבעלי. יש לנו תמונות מהממות....

נזכרת שהידיים שלי היו קשורות, נורא מבאס הקטע הזה (מתאים לשים פה מם של ש.א.הלוי) ולא יכולתי לגעת בהן בידיים. אז שתי אחיות מתוקות הביאו אותן ליד הראש שלי שאנשק אותן ואפילו יש לי תמונה של זה! חח לא שאני צנועה שם מי יודע מה אז זה לא לפירסום חח

המשך הניתוח היה פחות מלבב.... הרגיש לי נצח והרגשתי נורא. רציתי שכבר יפסיקו להתעסק לי בבטן. מרגישה שנוגעים בי, לא כואב אבל התחושה הזאת ממש לא כיפית. המרדים ממש הבין אותי ושם לי חמצן... לא נראה לי שהייתי צריכה פשוט היה משהו טיפונת יסיח את דעתי מזה שהזמן לא זז... כאילו נורא רצית לזוז, לשנות תנוחה.. כמו שאנחנו הולכים לישון ובא לנו פתאום לשנות תנוחה? מה שנקרא - לחלץ את העצמות... ואז את קולטת שאת עם ידיים קשורות ולא מרגישה את כל פלג הגוף התחתון...

זה החלק הכי קשה בכל הלידה כולל ההתאוששות.... אז תבינו כמה זכיתי לחוויה טובה... כי זה לא היה נוראי סיוטי... רק לא נעים וחיכיתי שיגמר... ב"ה אלף פעמים.

מתישהו זה נגמר ולקחו אותי להתאוששות. שמה היה אסור שיהיו איתי אנשים ובאמת הייתי מעורפלת כ"כ שלא היה רלוונטי שיהיה שם מישהו נוסף. רק אז התחילו לי הכאבים. והרגשתי מסוחררת נורא. בין נמנום לנמנום.... כל פעם שהתעוררתי ביקשתי עוד משכך... נראה לי שמתישהו עבדו עלי שהוסיפו עוד כי ביקשתי כל איזה 20 דקות חח

מתישהו שהעבירו אותי למחלקה הייתי מבואסת שעוד לא ראיתי אותן, אבל הייתי כ"כ מעורפלת שמהר נרדמתי שוב... 

רק באיזה 7 בערב הייתי מספיק עירנית ובעלי הסביר לי שבדקו להן סוכר (בטח בדקירה ברגל, איזה מבאס) והסוכר מצוין והן עוד לא חייבות לאכול (ניסה לעודד אותי שעוד לא ניסיתי להניק).

[לגבי ההנקה- היה ברור לשנינו כבר מלפני הלידה שאנחנו לא מתאבדים על זה. מתאמצים ומשתדלים אבל הכי חשוב שאני ארגיש טוב.]

בשעה הזאת לא היה מי שתעזור לי ותדריך אותי איך להניק ונורא התבאסתי שזו הסיבה שבגללה לא אניק... אז אחות תינוקיה מהממת חברה של חמותי באה לתת לי הדרכה קלה. בסוף לא באמת הנקתי אבל ניסיתי והן היו איתי עור לעור שזה נורא היה חמוד ולמדתי מזה כמה זה עושה להן ולי טוב.

החל מיום למחרת ועד לשחרור (שזה היה חמישה ימים מלאים כך זה במעייני ישועה אחרי קיסרי) התחלתי סדנאת הנקה בלתי פורמלית  המדריכות שם מהממות ולימדו אותי המווווווווון. בהתחלה החלטנו שאני מניקה רק ביום כל ארוחה תינוקת אחרת. כלומר הן ינקו ארוחה כן ארוחה מטרנה. ובלילה מטרנה. הן היו קטנות כ"כ... נולדו אחת 1.935 והשני 2.190. אז הפרש הארוחות היה לא ארוך... קיצר, אסכם לגבי ההנקה שלמדתי המון הגדלתי את כמויות החלב מהר, התחלתי להניק בלילה ולהיעזר במטרנה.. שאבתי לא מעט, ומתישהו הגעתי להנקה מלאה עד שלב המעון... שנכנסו די מהר בגיל 3 וחצי חודשים.

לגבי הניתוח, היה מבאס אבל בגלל הניתוח לא הצלחתי לתת שתן ולכן שמו לי קטטר ל48 שעות!!! ובגלל זה היתה לי דלקת בדרכי השתן

ולגבי הכאבים לקחתי משככי כאבים נגיד איזה פעמיים ביום ובמעייני היה מין עלון הסבר להתאוששות אחרי קיסרי ממש לפי ימים מהניתוח. כולל מה עלול לכאוב  ואילו תרגילים מומלץ לעשות. איך לקום מהמיטה בצורה לא כואבת... ממש נעזרתי בעלון הזה

זהו בגדול יש תמיד עוד המון מה לפרט כי מפה רק התחלנו את תהליך הגידול המופלא ונכנסו עמוק לחיי ההורות.

אין יום שאנחנו לא מודים לה'. אין יום שאנחנו לא מסתכלים עליהן ואומרים כמה זכינו. איזה שפע. איזה יופי, ומתפללים שנמשיך לגדל אותן בדרך טובה. וכמו שסבתא רבא של בעלי ז"ל, שזכתה לראותן אותן פעם אחת לפני שנפטרה בשיבה טובה אמרה וברכה אותנו "שיזכו להיות יהודיות טובות. זה מה שחשוב". הלוואי ונמשיך לזכות לקבל מהשפע האלוקי בצורה רוחנית וגשמית.

זוכרת את הסיפור שלך מהשרשור הקודם שלומצ'

טוב לשמוע על חוויה של הנקה חלקית שהפכה להנקה מלאה.

וואו!!תודה ה!
איזה סיפורים מעניקי השראה! נשמע שכולכן הייתן אלופות!! ממש התרגשתי לקרוא, הרגשתי שהייתי שם יחד איתכן ופתאום צפו לי הזכרונות מהלידות הקודמים הרגילים שלי וזה התחיל להלחיץ ולהרגיש ככ קרוב...
והנה שלי..מתרגשת66
בדכ בתחילת הריון לא הולכת לבדיקות עד חודש רביעי בערך. אני עושה רק בדיקות דם ולוקחת מה שצריך. ההריונות אצלי לא קלים בתחילתם..אבל הפעם זה היה סיוט פי 5...עבדתי וישנתי..בזמן שהייתי ערה פשוט סבלתי...ואמא שלי כל הזמן אמרה לי ללכת לרופא ואמרתי לה שזה תופעות רגילות של הריון ואני מכירה- אומנם הפעם הם יותר חזקות מהריונות אחרים שלי אבל אותם תופעות..בקיצר הלכתי לבד לרופא בחודש רביעי ושם שמעתי לראשונה שיש לי תאומים..האמת שלא הופתעתי למרות שאין במשפחה וכו..אבל היתה לי תחושה חזקה שההריון הזה שונה מהשאר...בקיצר חזרתי הביתה ואני ובעלי מנסים לעכל (חחח..לא מצליחים לעכל גם אחרי הלידה..נראה מציאות לא אמיתית - כמו חלום..)לקראת סוף חמישי התחלתי להרגיש יותר טוב, יצאתי לשמירה מיד כשהרופא אישר למרות שברוך ה היה הריון יחסית משעמם..(לא מאמינה שכותב את זה..אבל אחרי סיפורים על אישפוזים, צוור רחם קצר וכו מבינה שההריון הכבד שלי היה באמת משעמם..לא נזקקתי לטיפול רפואי או אישפוז מעבר למעקב הקבוע , לא הייתי מרותקת למיטה, כאבי גב, צרבות הזויות וכו - ברוך ה). סחבתי עד 37.4 וילדתי בקיסרי מתוכנן - בגלל ניתוחים בעבר. היה מרגש לראות את התאומות כשהם יצאו..משהו הזוי שאי אפשר להאמין ש2 הקטנות האלה ישבו לך בבטן..ההתאוששות היתה יחסית מהירה..הנקה אני מניקה חלקית .חוסר חלב כנראה מחוסר שינה..הייתי עצובה ונלחמתי וכרגע השלמתי עם זה..מבינה שזה לא כמו הגידול הרגיל של תינוק אחד שאני מכירה..וכנראה הגוף שלי לא מצליח לעמוד בכזה חוסר שינה מטורף.. אז נהנת כרגע מהיתרון של הנקה חלקית..גם ככה קשה ועמוס..במיוחד שיש עוד ילדים בבית..מרגישה שהלידה הזאת שינתה אותי הרבה..להגיד תודה על הדברים הקטנים שנראים ברורים ( כמו שינה 3 שעות ברצף!!!!), שינוי טוטלי של סדר עדיפויות..והשקעה גדולה בתוך הבית.. נהנת מזה מאוד כיף לי לגדל בכיף ובנחת את החבורה ומפחדת מהרגע שצריכה לחזור לעבודה..
כתבתי את הסיפור למרות שיחסית משעמם ואין בו נשהו מיוחד..כתודה לכל הבנות שלא מתעצלות וכותבות לאחרים..כל מידע היה בשבילי אוויר לנשימה..ומבינה שגם לאחרות..אז שיהיו לכולנו רק בשורות טובות
גם סיפורים "משעממים" זה מצוייןשלומצ'

בתור אחת שהתאריך שלה מתקרב בצעדי ענק (זו לפחות התחושה...), מכל סיפור אני לוקחת משהו שמכין אותי נפשית לחוויה של הלידה ושל הגידול.

תודה ששיתפת!

וואי איך רק בחודש רביעי את נבדקת?אנונימי (4)

מחילה ששואלת... אבל...

איך את לא במתח לדעת שההריון תקין..?

שיש דופק?

אני בקושי שורדת את השבועיים עד הבדיקה הראשונה

ואם חו''ש ההריון לא מתפתח.. ולפעמים לורח הרבה זמן עד שיתנקה מעצמו..

וגם נפשית..הלהקשר כל עך הרבה זמן

באמת מעניין אותי להבין איך אפשר..

ותודה ששיתפת.. !!

הנה שליחרותיק
למרות שכבר העתקתי אותו לפה מזמן

אחרי הריון תאומים ארוך ומלא אתגרים מסוגים שונים, כולל אשפוז על תפקודי כבד, הגענו לחודש תשיעי בשעה טובה.
שבוע 35 הרופאה אומרת לי שלום, כאן דרכנו נפרדות. מ36 את במעקב הריון עודף. פעמיים בשבוע אולטראסאונד, מוניטור ורופא.
אז הגיע 36, בחמישי אני באה לבדיקה, מוניטור בשכיבה, סיוט, אולטראסאונד היא אומרת מצג עכוז. עד כה היה ראש. באסה.
יום שני עוד ביקורת, הפעם מוניטור בישיבה, הרבה יותר טוב. האחות אומרת לי- את יודעת שיש לך צירים?
אני עונה לה- לא, אין לי מושג איך זה אמור להרגיש. (גם ככה כאב לי חצי גוף כל הזמן האחרון)
בזמן ההמתנה הארוכה לרופא אני מתחילה לשים לב שזה גלים. זה מתחזק.
הרופא אומר- אין פתיחה. ואומר שהרגיש ראש. יופי! בקושי מסוגלת לזוז, הולכת להורים כי הם יותר קרובים,
נחה על כל ספסל בדרך. בבית לא יכולה לשבת לא לעמוד לא לשכב.. אמא עושה קצת עיסוי, אני מנסה לתזמן, אבל לא ממש מצליחה. רק לפי התקשויות של הבטן.
בעלי מגיע עם בגדים וכדור פיזיו׳, נשארים שם ללילה.
אני לא מצליחה לישון. רק שעה לפנות בוקר. קמה לבוקר רגוע, מתלבטת אם לחזור הביתה.
בצהרים חוזרים הצירים, מתחזקים, בערב אני כבר לא מסוגלת, נוסעים לבי"ח.
בודקים פתיחה- אין כלום. ומצג עכוז, שניהם.
(או שהתהפכו פעמיים בשבוע, או שהרופא הקודם טעה.)
אומרים לי- אם עד יום ראשון את לא יולדת- בואי, ונקבע לך ניתוח. אבל ראשון זה צום. (תשעה באב) אז ביום שני.
חוזרים להורים, לא מצליחה כמעט לישון. רביעי חוזרת הביתה, זה כנראה לא יקרה בזמן הקרוב.
חמישי עוד ביקורת, עם צירים, פתיחה חצי! אוו איזה הישג!
אבל שוב, הביתה.. בעלי מכין את כל השבת, אני לא זזה.
אני אומרת לו- שבת אחרונה שלנו כזוג. בטוח.
יום שישי אני שואלת את השכנות אם יש מיילדת באיזור, ככה להיות בטוחה.
ליל שבת יש אורחים, אני בקושי יושבת, בסוף פורשת באמצע הסעודה ומתחרפנת מהצירים לבד בחדר.
בסוף נרדמתי, וכשקמתי בבוקר היה שקט.
אחה"צ שכנה שזכרה שדאגתי אתמול באה לבדוק מה שלומי, אמרתי לה- מעולה ב"ה.
שניה אחרי שהיא סוגרת את הדלת חוזרים הצירים בעוצמה הרבה הרבה יותר חזקה מכל מה שהיה קודם.
אני מנסה לשכב ומרגישה שרטוב. מדי.
פד וזה.. נראלי יורדים לי המים. אומרת לבעלי-תאכל! אתה תצום אח"כ.. והוא לא מסוגל. גם אני לא.
שואלת שכנה שמבינה בזה, היא אומרת לי שכנראה זו ירידת מים.
שולחת את בעלה לקרוא לפרמדיק שגר באיזור.
אני בבית, פתאום דופקת מישהי, אומרת אני מיילדת, מה את מרגישה, אני מסבירה לה- היא אומרת שצריך ליסוע לבי"ח.
פתאום דופקת עוד אישה, מציגה את עצמה כנהגת של האמבולנס שמחכה לי למטה. וואלה?
מסתבר שכל המד"איסטים הוקפצו, כולל חבורת בני נוער מהסניף.. בעלי יצא למטה ונפנף את רובם..
אני מבקשת מהנהגת לחכות לפחות עד שקיעה. מסכימה.
בינתיים מתארגנת, נפרדת מהבית. (בדיוק גם עוברים דירה..)
יוצאים, המד"איסטים מציעים להוריד אותי בכסא, אני מסרבת..
מושיבים אותי באמבולנס. נסיעה סיוטית, צירים, אני קוראת איזה סגולה, הוא מתחקר אותי תוך כדי.
אני מתביישת שכל הרעש הזה בגללי..
מגיעים עוד לפני צאת שבת. כל המעליות עדיין על מצב שבת!
מחפשים באיזה מסדרון נידח מעלית תפעול או משהו.
בינתיים בעלי עולה הכל ברגל, מגיע לפנינו..
עוברת למיטה, באה מיילדת, קוראת לכתבנית- מכל הכיוונים צועקים לה- יצאה שבת!
היא אומרת ברוך המבדיל ומתחילה להקליד..
מנסים לתפוס את ההורים עם טלפונים של אנשים מסביבנו, לא מצליחים, כנראה יצאו לשמוע מגילה.. ההורים של בעלי עונים, ומגיעים די מהר.
המיילדת בודקת פתיחה, 2 וחצי-שלוש! יופי! לא חוזרים הביתה.. אולטראסאונד נייד- מצג עכוז..
שמים לי מוניטור, שעה שלמה! אני מתחרפנת, מתיישבת, קמה, לא מסוגלת. באים רופאים ומציגים את עצמם, אני לא ממש מתעניינת. חוץ מזה שהערבי אומר שהוא ינתח אותי. לא רוצה.
פתאום משמיים מופיע פרופ׳ אחד יהודי, אומר שהוא עושה לי את הניתוח- וקדימה..
המיילדת רוצה שוב לבדוק פתיחה- אני אומרת לה שאין סיכוי בעולם שאני מתיישבת שוב. היא מוותרת, מגלחת אותי וזהו.
בסוף מצליחים לתפוס את ההורים שלי בטלפון. מדברת עם אמא שניה לפני הכניסה לניתוח.
נכנסים לחדרים, הרופא שואל מה אני יודעת על הניתוח.
אני אומרת- פותחים, מוציאים סוגרים. הוא צוחק..
מעבירים אותי למיטה של הניתוח, בא המרדים הסביר מה הוא עושה, דקר. די כואב, אבל נסבל.
מהר תשכבי על הגב!
אחרי כמה שניות- זרם ברגליים, ועוד כמה שניות ואני לא מצליחה לזוז.
קושרים את הידיים לצדדים, ואני מרגישה שמתעסקים לי בבטן. הערבי מקודם עוזר לפרופ׳.
אני מבקשת מהרופא שיגיד לי מה הם עושים, הוא אומר לי- כמו שאמרת. פותחים מוציאים סוגרים.. אני מבינה שהוא לא בקטע.
המרדים מאחורי יושב וקורא קינות, ואני מוצאת את עצמי משתעממת..
פתאום כזה- רגע! אני בלידה! מתחילה להתפלל על כל מי שאני מכירה בערך..
פתאום בלי התראה מוקדמת אני שומעת תינוק בוכה ואחרי רגע אני רואה אחד, מכוסה ריר כזה ודם בידיים של מיילדת. והיא לוקחת אותו למאחורי! אני פוזלת אליו כמה שאני יכולה, בוכה בלי שליטה.
ואז השני מצטרף אליו.
אני לא מצליחה לחשוב על כלום! רק בוהה בהם! ובוכה ומתרגשת ומתה לצעוק אבל שותקת.
מסבירים לי כל מיני דברים, אין לי מושג מה.. אני רק עיניים עליהם.
כ"כ רוצה כבר לגעת!
מביאים לי אותם עטופים כשרק הפנים בחוץ, ואני מנשקת ומנשקת. ואז מוציאים אותם, אני מרגישה אבודה. מחכה שיוציאו אותי כבר. כשגומרים לתפור אותי, משחררים את הידיים ומוציאים. הם מחכים לי שם, עם בעלי וחמי וחמותי ואמא שלי, שאני קוראת לה להצטרף אלי בדרך להתאוששות.
עד שמגיעים לחדר כבר אחרי 1 וחצי בלילה. אבל אמא שלי מצליחה לשכנע את האחות בתינוקיה לתת לי לראות אותם סופסוף. והם מהממים ומושלמים, ובריאים! ואני חולה עליהם!
בגלל שהיה צום, פרסמנו רק בראשון בערב. ועד אז הספקתי לאבד המון דם, ולקבל שתי מנות דם ולחזור לשפיות קצת. ואח"כ היו עוד סרטים עם צהבת וזה, אבל זה לשרשור אחר..

ב"ה מודה כל כך שזכיתי!
קוראת ובוכה..תודה ה!
איזה מרגש!
אני אף פעם לא התחברתי לתינוקות שלי מהתחלה.. תמיד לקח כמה ימים של הנקה ובהיה בהם ורק אחכ החיבור, אז מדהים...
עוד לא יודעת איך תהיה הלידה שלי אבל מהסיפורים שלכן המלחיץ ביותר אותי היה שקושרים את הידיים בקיסרי... חוסר אונים!
זה לא חייב להיות!חרותיק
את יכולה לבחור בבתי חולים שתומכים ב'קיסרי ידידותי'.
אני לא יודעת עוד פרטים חוץ מזה, אבל לא קושרים את הידיים.
(זה אחד הדברים הכי מעצבנים בזיכרון של הלידה הזאת. שלא יכולתי אפילו לגעת בהם. שלא לדבר על לחבק או להניק..)

ולגבי החיבור, לקח לי זמן. אבל ההתרגשות של הראייה הראשונית הזאת היתה משהו שלא מהעולם הזה.
רק בקיסרי אלקטיבי אפשר לוותר על קשירה?שלומצ'

או שגם בקיסרי חירום? 

אני עשיתי אלקטיביג'נדס
וקשרו לי
לדעתי לא קשרו לימתרגשת66
וואי למה קושרים? איזה הזויעלה למעלה
כדי שהמנותחג'נדס
לא יפריע במהלך הניתוח. אם פתאום ירגיש משהו לא נעים ויהיו לו ריפלקסים...
בפעם האחרונה שנותחתימתרגשת66
לא קשרו אותי בוודאות..זוכרת שגרד לי בעין ושאלתי אם אני יכולה להזיז את היד לגרד
איפה נותחת בגוף?ג'נדס
ניתוח קיסרימתרגשת66
גם אצלי לא קשרואור123456
אבל התלבטו אם לקשור
ונראה לי שבגלל שזה היה פרטי ושהייתי ממש רגועה לא קשרו
אמנם לא עשיתי קיסרי אבל יודעת שזה הנוהל בחדר ניתוחעזות דקדושה
מטיפולי פוריות. עברתי מספר שאיבות ללא הרדמה וזה הנוהל, כאמור כדי לא להפריע להם..
וואלה??שלומצ'
לי קשרו את הרגליים, אבל לא זכור לי שקשרו את הידיים. אולי הדחקתי?
הדחקת.... חחג'נדס

אלקטיבי וידידותי זה לא אותו דברחרותיק
עבר עריכה על ידי חרותיק בתאריך ט"ו בשבט תשע"ט 19:42
זה יכול לבוא ביחד. אבל זה שני דברים.
משתפת את שליברכת ה
לא זוכרת אם ספרתי אותו בעבר. מנצנץ לי שכן אבל לא זוכרת בוודאות..
הריון ראשון ב״ה הכל תקין. לא חלמתי אפילו על שמירה (מדברים פה כזה בטבעיות, אצלי זה מעולם לא עלה אפילו במחשבה).
שבוע 29 פעם ראשונה הרגשתי פתאום ציר. אמנם בלי נסיון קודם אבל היה לי ברור שזה ציר. ציר בודד, לא התרגשתי.
החיים ממשיכים. ככל שהימים עוברים כמות הצירים הולכת וגוברת. כל עוד הם בודדים לא מתייחסת.
שבוע 30. שעתיים של צירים כל 10-15 דקות. מתלבטת אם לנסוע להבדק. שוכבת נחה ושותה המון. הצירים פסקו. אחרי כמה ימים ארוע דומה. שוב מתלבטת וכל פעם מחליטה שעד שאגיע לבית חולים הכל יעבור ולא יבינו למה הגעתי (גרה רחוק יחסית מבית חולים). נחה שותה ועובר.
שבוע 31. יום חמישי. אני בלימודים וכל הבוקר צירים. לא כואבים אבל צירים. מתייעצת עם אחות שממליצה ללכת להבדק. מציינת את האפשרות של קיצור צוואר. פעם ראשונה מבינה שיש משמעות לבדיקה לאחר צירים רצופים גם אם הצירים כבר חלפו (מפרטת עבור ההריוניות. החשיבות להבדק כשמשהו חריג קורה).
בכל זאת לא נגיש לי במיוחד להגיע לרופא לקבל הפניה וכו. ושוב מוותרת. יש לי תור לרופא נשים שלי ביום ראשון ומחליטה לחכות לבדיקתו.
מגיעה לרופא, מספרת על הצירים, נבדקת ו- הופס, צוואר מקוצר, מיד למיון.
מגיעה בערב למיון, מקבלת זריקת צלסטון ראשונה. מאשפזים ל 24 שעות עד לזריקה שניה למעקב שאין התפתחויות. למחרת צוואר כבר קצת התארך. אין צירים. מקבלת בלילה זריקת צלסטון שניה ומועמדת לשחרור למחרת.
יום שלישי שש בבוקר- ירידת מים!!!!
נבדקת בביקור רופאים ומאשרים שאכן ירידת מים, מתחילה פתיחה. מבית חולים כבר לא תצאי עד לאחר הלידה....
זה לא ארך הרבה זמן. בערב כבר התחילו צירים סדירים, פתיחה 4, מועברת לחדר לידה.
התינוקות במצג ראש ב״ה ואני רוצה לידה רגילה. אני תחת טיפול בנוגדי קרישה ולכן לא נותנים אפידורל לבנתיים... מתמודדת יפה עם הצירים ב״ה. מודה להשם שהספקתי לקבל את הצלסטון.
יום רביעי בבוקר, שבוע 32 בדיוק. מתחלפות משמרות, מגיע הצוות הבכיר. פתיחה 9 אבל התקדמות איטית. המיילדת שמגיעה בבוקר מחליטה ללחוץ על אפידורל (בגלל התאומים) ויהי מה!
מגיעה מרדימה בכירה, שואלת המון שאלות, בודקת ומבררת וחוזרת עם תשובה- עושים אפידורל!
מכל השיח ששמעתי החלטתי שאני סומכת עליה והולכת על זה!
שעה רבע לעשר עושים אפידורל, סוף סוף אני נחה!!! זה היה כ״כ במקום!
שעה אחת ועשרה- פתיחה מלאה ומכינים את המיטה והחדר ללידה.
מגיע צוות רב- שתי מיילדות, שני גניקולוגים בכירים ועוד אחת צעירה, רופא ילדים ממתין בחדר הסמוך לבדיקת התינוקות. בעלי ואמא שלי איתי.
חסדי השם האפידורל השפיע חזק ולא הרגשתי כלום, אך מצד שני הצלחתי ללחוץ לפי הנחיות הצוות. כל כך הרגשתי שבזכות שעות המנוחה עם האפידורל היו לי הכוחות ללחוץ טוב.
תוך כ 20 דקות תינוק ראשון בחוץ!
מראים לי אותו ומיד לוקחים לבדיקת רופא והמשך הלידה.
גניקולוג אחד בודק באולטאסאונד את מצג השני, רופאה שניה מכניסה יד ושניהם מכריזים - ראש! להרגשתי הרופאה שהכניסה יד גם משכה ומיקמה אותה בתעלה. שתי לחיצות והשניה בחוץ, כשתי דקות אחרי הראשון! גם אותה לוקחים מיד לבדיקת הרופא.
בנתיים תופרים אותי (עשו חתך יזום, המיילדת טענה שזה להקל על הפגים את המעבר)
לוקחים את הילדים לפגיה. ואני אחרי שעתיים התאוששות עוברת למחלקה ולאחר זמן קצר כבר הולכת לבקר בפגיה ומוצאת תאומים חמודים ביחד בעריסת חימום כל אחד שוקל סביב 1.800
חסדי השם בזכות הצלסטון וברצון השם הילדים ממש בסדר גמור ללא צורך בסיוע נשימתי!
מתחילה שאיבות ובד בבד הנקות. בחסד השם העצום הכל הולך חלק (רק לאחר זמן הבנתי עד כמה זה לא מובן מאליו בלידה ראשונה, תאומים, פגים!!!)
בהשגחה בפגיה עד שבוע 35 ומשם הביתה עם הנקה מלאה ובקבוק אחד שאוב בלילה שבעלי נותן כדי שאשן קצת...
וזכינו לקיים ברית מילה ופדיון הבן ביחד
והיום המתוקים בני שש וחצי. ילדים מדהימים ב״ה! אחים לחבורה שהגיעה אחריהם.
הודו להשם כי טוב כי לעולם חסדו!
איזו השגחהשלומצ'

עם ההגעה לרופא, והצלסטון, והאפידורל... 

מצורת הכתיבה שלך נשמע שסה"כ החוויה היתה טובה ורגועה.

הלוואי על כולנו קורץ

אכן!ברכת ה
בעיתו ובזמנו בקלות ובבריאות!
לידה מרגשת וניסית בהחלט!מתואמת

מעניין אותי בדיוק באיזה תאריך הם נולדו, והיכן... (גם התאומים שלי בני שש וחצי כיום . נולדו בשבוע 34, בקיסרי חירום...)

גם אני משתפת.אמאלה 6
נתחיל בהריון שהגיע לאחר מספר הפלות רצופות, הפתעה גדולה ומרגשת ממש.. הכל עבר בטוב ובנחת, הייתי הרבה יותר כבדה וגדולה מהרגיל אבל בגלל שבדרך כלל אני קטנה, הרוב לא ניחשו כלל, היו לי המון התכווצויות שבסוף בשבוע 27 הובילו להתקצרות צוואר רחם קלה ומיד הרופאה שלחה אותי לשמירה, מה שמבחינתי היה ממש במקום.. את שאר הזמן העברתי בנחת בבית, לא בשמירה מוחלטת אבל בהחלט הורדת עומס, משבוע 36 היינו בכוננות לידה אבל הימים עברו בנחת.. שבת לפני שבוע 38 היינו אצל ההורים מתוך כוונה שאם לא יתפתח כלום בראשון נלך ללידה, יש לי גם בעיית קרשיות כך שהיה ברור שלא מושכים יותר. בראשון בבוקר הלכנו לביח ושם לשמחתי בבדיקה ראשונה כבר אמרו שיש פתיחה 3, 3 וחצי, ביקשתי מהרופאה שתעשה סטריפינג כדי שזה יתחיל לזוז ולא אצטרך זירוז, הסתובבנו עוד איזה שעה וחצי ובנתיים החלו להתפתח צירים, בשלב הזה כבר הכניסו אותנו לחדר לידה אבל הכל עדיין חלש ובנחת.. באיזשהו שלב כשלא הרבה זז כבר הייתי מותשת מהמתח וההמתנה וביקשתי אפידורל, כיוון שידעתי שבכל מקרה אקח בגלל שזה לידת תאומים, באופן מפתיע האפידורל ממש זירז את העניין והפתיחה התחילה להתקדם במהירות, כשהגעתי לפתיחה מלאה הגיעה מליון צוות לתוך חדר הלידה, ברגע שהרגשתי לחץ אמרתי למיילדת והיא אמרה לי, אז תלחצי, תוך 3 לחיצות יצאה הראשונה מהממת, מתוקה 3 קג.. לרגע נתנו לי אותה ואז בדקו מנח של השני והוא הסתובב לראש, לפני כן היה רוחב, תוך 7 דקות השני היה בחוץ ובהפתעה מוחלטת הוא נולד מתוק וקטנטן.. 2 קג.. לא אבחנו את ההפרש בכלל במהלך ההריון. הוא גם היה עלי לרגע ומיד נלקח לחימום ובדיקות כיוון שהיה קטן יחסית, את הלידה של השליות אני לא זוכרת, זה היה מהיר וחסר חשיבות.. בנתיים הקטן התחיל לאבד רמות סוכר ונלקח לתינוקיה לטיפול והשגחה ובהמשך גם הועבר לפגיה כיוון שלא הצליח לשמור על רמות סוכר, אני העלתי חום בטירוף מיד לאחר הלידה מה שגרם ללחץ, בסופו של דבר לא ברור ממה היה החום אבל גם אני וגם הקטנים קיבלנו אנטיביוטיקה בוריד 3 ימים עד שחזרו התוצאות של התרביות שהיו תקינות. את זמן האשפוז העברנו בתיזוז בין התינוקיה, פגיה ובעלי גם עם שאר הילדים בבית, היה מאתגר אבל ב"ה עבר בשלום, השתחררתי עם הקטנה הביתה לאחר 4 ימים והקטן נשאר עוד בפגיה במשך כשבוע, בזמן הזה נעזרנו הרבה באימי היקרה, ב"ה הצלחתי לשאוב לו ובהמשך גם להניק אותו, ובערב ר"ה ממש השתחררנו סופית הביתה. שניהם ינקו מלא כשמידי פעם בעיקר בלילה בעלי נתן להם בקבוק, בהתחלה שאוב ובהמשך תמ"ל. ב"ה חוויות הגידול שלהם מאתגרת אבל משמחת ממש!
איזה מהמםתאומים

גם אצלנו היו בחימום יחד.

זה פשוט חלום לראות את זה.

יש להם עניין לא להפריד תאומים, התאומה היתה עם צהבת אז שמו לי גם את התאום באותו חדר אפילו שב"ה הכל היה תקין אצלו.

מצאתי את שליתאומים

אחרי שבועיים של מעקבים כל יומיים/שלושה - פעם צירים פעם ירידה בתנועות, פעם סתם נמאס לי.... וכד'

הגעתי לבית החולים שבוע 37 כי אמרו לי לחזור למעקב.

כמובן שעד שהצלחנו לחבר מוניטור... וכמובן שהיו צירים במוניטור, כמו תמיד אבל אני כבר לא מתרגשת מזה.

עומס מטורף במיון ובחדרי הלידה.

אני מחכה שעה וחצי בשביל להיכנס לרופאה.

אני עם מחיקה 80% ופתיחה 2.5 כבר שבוע וחצי.
השינוי היחיד היה שהראש כבר ירד.

הרופאה אומרת לי שיותר משבוע 38 הם לא נותנים למשוך בתאומים ושאם אני רוצה יש תנאים מעולים לסטריפינג, אפשר אפילו היום או מחר או בראשון, מתי שאבחר.

אמרתי לה שאתייעץ עם בעלי ואחזור אליה.

לי ממש התחשק לסיים אם זה כי עמדתי לצאת מדעתי.... מהכובד והצירים התכופים.

דיברתי עם בעלי והחלטנו שנעשה את זה היום וזהו בעלי רק יארגן את הילדים ויבוא להיות איתי.

בשעה 13:00 חזרתי אליה שתעשה לי, כמעט לא הרגשתי כנראה כי הצוואר היה מאדד רך.
רק וידאתי איתה שיהיה לי חדר לידה, כי אני יולדת מהר... 

היא הרגיעה אותי שלא אדאג ותבדוק אותי בשעה 15:00 לראות אם נהיה משהו ושנחליט מה הלאה.

בשעה 14:00 התחילו קצת צירונים כל 10 דקות.
עד השעה 15:00 הצירים הצטופפו לכל 5 דקות, צירים חלשים.

נכנסתי אליה שוב, הפתיחה כבר הייתה 3 שאלה אותי מה אני רוצה לעשות, האם ללכת הביתה או להתאשפז, אמרתי לה שאני מרגישה שזה מתקרב ורוצה להישאר קרוב, היא הפנתה אותי לאישפוז.

האישפוז התעכב כי הייתה בדיוק החלפת משמרות.

בינתיים הצירים מתחילים להתחזק, השעה 16:00 ניגשתי למיילדת וביקשתי שתבדוק אותי כי אני רוצה להיכנס לחדר לידה.
הפתיחה נשארה אותו הדבר, אבל אני הרגשתי שזה מאד מתקרב ודרשתי ממנה להיכנס לחדר לידה, ממש התווכחצי איתה... בסוף ראתה שאין לה ברירה ואמרה לי שתכניס אותי.

בדרך היא אומרת לי שהיא נותנת לי את החדר האחרון שפנוי... אמרתי לה שרק בגלל זה היא צריכה לשמור לי אותו...

נכנסתי לחדר לידה בערך בשעה 16:15 התחילו להכין אותי ואת החדר ללידת תאומים, שאלו אם אני רוצה אפידורל אמרתי שלא, המיילדת אמרה לי שרק בלידת תאומים הם מנסים לשכנע לקחת אבל כנראה שלא נראיתי להם מספיק סובלת... אז לא ניסו יותר לשאול אותי.

הכינו אולטרא סאונד בחדר, צמידים לתינוקות, פיטוצין בעירוי שאם יצטרכו לתת אחרי שהראשון יוצא המיילדת הייתה מהממת, הסבירה לי כל מה שהיא עושה.

חצי שעה היו עסוקים בלתפוס את שתיהם במוניטור.
והתחילו לי לחצים... בדקו אותי הייתה פתיחה 6.5 הם התחילו לפרק את המיטה ולהכין הכל... תוך כמה דקות הייתה פתיחה 10 המים בקעו לבד והראשונה יצא בציר אחד 2,650.

שמו אותה עלי וישר עשו אולטרא סאונד וראו שהשני נשאר ראש ב"ה ולא התהפך.

ציר אחד הכניס אותו לתעלת הלידה ועוד ציר אחד לחצתי והוא היה בחוץ במשקל של 3,065

5 דקות הפרש בינהם.
17:15 שתיהם היו בחוץ ב"ה

ולא הספיקו להגיע בכלל מציצנים.... היו בלידה רק המיילדת ושתי רופאות.
אפילו רופא הילדים הגיע אחרי ששתיהם היו בחוץ.

רק להודות לה' על מה שהיה ועל מה שיהיה.
פשוט לראות נפלאות.

ניתוח קיסרי מתוכנןציפציפ

מה כבר יכול להיות כל כך מעניין בסיפור לידה שכזה? ... הייתי מאושפזת לפני זה כחודש + בגלל כל מיני "סיפורים".. והוחלט על תאריך מתוכנן לניתוח. הרופאים לא היו מוכנים לעבור את שבוע 32..הניתוח מתוכנן לשבע בבוקר. ברבע לשש האחות מעירה אותי (לא שישנתי יותר מדי קודם) ומתחילה לעשות לי הכנות.. בשלב כלשהו היא יוצאת רגע מהחדר ואני פותחת את הסידור ומתחילה להתפלל היא נכנסת ורואה אותי עם הסידור ואומרת לי "תתפללי קודם כמה שאת רוצה וכשתסיימי אני אבוא... קודם תפילה זה הכי חשוב..." - ריגשה אותי מאוד!! אנחנו יורדים לחדר הניתוח ומתחילים להתארגן כמובן שאני בהתרגשות גדולה ולא מאמינה שהנה ההריון הזה שהיה ארוך מכל הריון אחר שהיה לי אבל בעצם היה מאוד קצר הולך להסתיים לו.. ואני בהתרגשות גדולה.. עוד לא מעכלת שאכן יהיה לי תאומות.

ילדתי בעבר רק בלידות רגילות טבעיות ואני במתח גדול מאוד לקראת הניתוח..

אחרי שארגנו אותי בחדר הניתוח קראו לבעלי שייכנס ואנחנו מתחילים בתפילות ולא מאמינים שתוך 2 דק' שומעים כבר את הרופאה אומרת ששתיהן בחוץ. התפילות והבכי של שנינו מתגברים. אחות אחת מראה לנו בפלאפון תמונה שלהן שהיא צילמה עבורנו(אי אפשר היה לראות אותן כי היה צורך לטפל בהן מיידית), יותר מאוחר היא ששולחת לנו את התמונות ואני מאושרת שזכיתי התמונה מיוחדת כזאת שלא כל יולדת זוכה לראות. ואז אומרים לבעלי לצאת ללוות אותן לפגיה.  ברוך ה' ההתאוששות לא היתה קשה מדי. נתנו לי להשאר שבוע שלם במחלקת יולדות בגלל ההתחשבות בכך שהתינוקות בפגיה וזה עזר מאוד.... ובשבח גדול לקב"ה על כל החסד שעשה עמנו אנו משתחררים מהפגיה אחרי חמישה שבועות. לא מצליחה לעכל שהתקופה הארוכה והלא נורמאלית הזאת מסתיימת. מתקשה להפרד שם מאחיות ומאמהות שנקשרנו כל כך בזמן הזה.  ומתרגשת לחזור הביתה. בלב מלא תודה ענקית לקב"ה על הניסים והנפלאות שעשה עמנו!!!

כל סיפור אפילו הכי ״משעמם״ מרגש ביותר!תודה ה!
תודה ששיתפת, לשמוע על כל הניסים שקורים בלידות תאומים זה לא ברור מאליו!
אני מחכה וקוראת בשקיקה את כל סיפורי הלידות אחת אחת... ומתרגשת עם כולם..
שיהיה לך הרבה מזל טוב וגידול קל!
וואו לידה מהממתתותי77
מדהים שאת ידעת לבד והרגשת לבד מה הולך לקרות. שידעת להקשיב לעצמך ולגוף שלך.
זו כבר לא לידה ראשונהתאומים

וממש רציתי ללדת בלי אפידורל.

ב"ה הקב"ה עזר לי שהלך כ"כ מהר שלא הספיקו לנסות לשכנע אותי.

או שהם פחדו להציע לי אחרי ההתנגדות הנחרצת...

אני מוצאת שאם הצוותתותי77
רואה שאת נחרצת מספיק הם לא ממש מתווכחים או מנסים לשכנע.

לגמרי תלוי במצב...ציפציפ

הסיפור שלנו... בטח חלק מכירות אבל שלא יהיה אאוטינג כללי...אנונימי (2)

יוֹמָ֤ם ׀ יְצַוֶּ֬ה ה'  חַסְדּ֗וֹ    וּ֭בַלַּיְלָה שִׁירֹ֣ה עִמִּ֑י 
תְּ֝פִלָּ֗ה    לְאֵ֣ל חַיָּֽי׃  

פסוק אהוב עלי שאיתו חלמתי ללדת... בסוף זה לא בדיוק קרה. 

יום חמישי שבוע 36 +1 

אתמול נכנסתי לתשיעי! היה באתר סיפור לידה של מישהי שכתבה שהיא עם צירים הלכה לעשות גבות. האמת היא שחודשים לא עשיתי ובא  לי לעשות לפני הלידה. אני לא באמת יכולה לדעת מתי תהיה הלידה אבל תחילת תשיעי נשמע לי זמן טוב... כולי מבסוטה מהמראה הרענן. זה עושה לי הרגשה טובה וגם אחרי הלידה כל פעם במראה בשירותים שמחתי שהספקתי... 

כבר בערך חודשיים יש לנו מין סדר כזה כל שבועיים ביום שלישי הערכת משקל וביום חמישי מעקב אצל הרופא. 

הפעם משום מה שניהם ביום חמישי. 

יום חורפי אני יוצאת לקניות ופוגשת חברה בכניסה. קצת מפטפטת איתה והתוצאה שאני מסיימת את הקנייה בלחץ ואנחנו מגיעים קצת מאוחר להערכת משקל. 

לפני שבועיים המובילה התהפכה והיום הטכנאית אומרת שגם השני- איזה יופי! הערכת משקל מצויינת- 2.5 2.7 

זה יותר ממה שאני נולדתי ואני מרוצה מאד. 

בשבועות האחרונים הטכנאית בדקה אורך צוואר והוא היה תקין לגמרי. הפעם היא אומרת לי שהיא לא בודקת. גם אם אלד זה סבבה לגמרי.

בהמשך היום מחליטים שנארח את ההורים לשבת. בעלי אומר שהוא יכין את האוכל לא לדאוג ואני מנסה לארגן את הבית

נוסעים לרופא. הוא מתעקש שחייבים לעשות זירוז בדיוק בשבוע 38 ולא לנסות אפילו למשוך עוד. נותן הפניה למוניטור עוד קודם. התאריך לא מלהיב אותי ואני רוצה מאד ללדת כמה שיותר מאוחר. 

אני מצוננת כבר איזה חודש וזה לא עובר. 

אין לי שום צירים אבל יש לי בצקות נוראיות ברגליים, משגע אותי שכל דבר לוקח לי ככ הרבה זמן, יש לי סכרת הריון אז כמעט הכל אסור לאכול ואין במה להתפנק, בעבודה לא משהו בתקופה האחרונה ובגלל זה אני די מותשת וחסרת אנרגיות. אבל אין לי שום רצון ללדת כבר. להפך אשמח שיתעכב כמה שיותר. מרגישה ממש לא מוכנה עדיין למהפך שהחיים שלי עומדים לעבור. 

הרופא אומר שהוא יכול לתת לי שמירה אבל זה ממילא נכנס לתוקף רק אחרי שלושים יום של ימי מחלה ואין מצב שאני לא יולדת עד אז. הוא נותן ימי מחלה (בינתיים לא לקחתי בגלל העומס בעבודה. לא היה נעים לי לתקוע אותם בלי סיבה רצינית). יוצאים ממנו ואני במצב רוח לא משהו. בדרך מדברת עם אחראית המערכת ואנחנו מסכמות שכנראה שבוע הבא אקח קצת חופש. 

בבית אני קורסת לשינה של שעתיים וקמה חדשה. 

חברה שיצאה להליכה באה להחזיר לי מנשא שהשאלתי לה ואני שואלת אם אפשר להצטרף אליה. זה עושה לי טוב ואני חוזרת הביתה לקצת בישולים ובעיקר סדר וארגון הבית (חמי וחמותי באים!) . חודשים אני מתחרפנת מהמקרר המלוכלך, כבר התחלתי לנקות בשלבים וסוף סוף הערב אני מסיימת לנקות את כולו! תוך כדי אני מדברת עם חברה בטלפון. אחכ ממשיכה עוד קצת להכין דברים וב1 בלילה מחליטה שזה הזמן להפסיק כי אני אצטרך לקום מוקדם מחר להכין דברים לעבודה. דגים מוכנים מתקררים בתנור, אורז ברור ועוף מתובל במקרר מחכה לאפיה וסיר מרק גדול על הכיריים.

ניגשת לחדר ומתחילה להוריד בכח את גרבי הלחץ ופתאום- בורח לי!

אני מיד מבינה. הרגע הייתי בשירותים. זו לא בריחת שתן. הכמות ממש גדולה מדי.

אני עם פד בתחתונים ומסתכלת ורואה כל מיני חתיכות. מים מקוניאליים. 

מתקשרת לבעלי. לוקח לו כמה זמן לענות אבל אני מנג'זת והוא מבין שזה חשוב.

מה קרה?

משהו. תבוא הביתה. 

מה קרה?

משהו. קשור להריון. תבוא

אני בא.

הוא טס הביתה

מנסים להתאפס. צריך לנסוע. הרגע ממש? צריך לארגן תיק. בכלל לא רציתי עדיין ללדת. לא ארגנתי כלום. מבחינתי לפחות עוד שבועיים וחצי.. מה צריך לקחת? (תחבושות ושוקולד כנראה הכי חשוב. כל השאר לא... אין לי כרטיס מעקב הריון כי הרופא לא הדפיס לי. תוצאות בדיקות דם אחרונות שכחתי לקחת.) 

לאן כדאי לנסוע- נסיעה של שעה להיות ליד ההורים זה מוגזם? חייבים לבי"ח הכי קרוב -15 דקות או אפשר חצי שעה לבי"ח אחר?

בינתיים מתחילים כאבי גב מעצבנים. מנסה לתזמן. נראה לי שזה כל חמש דקות. אולי פחות? לא יודעת... אני לא רוצה להפריע  ב1 בלילה אבל בעלי מתקשר ומתייעץ עם קרובה שהיא מהתחום והיא מתייעצת אצלה בעבודה. אני מתקלחת ושמה מגבת בין הרגלים ליתר בטחון. הייתי בטוחה שאלד עם גרבי לחץ אבל אין מצב שאני מחזירה אותם עכשיו... 

יוצאים לדרך. ( רגע! מה עם האוכל? -בואי! נבקש ממישהו שיבוא מחר להכניס הכל) עוצרים בישיבה לקחת תפילין. 

בדרך צירים כואבים לי ממש. מתלבטים אם להכנס לבי"ח הקרוב. 

ממש כואב לי אבל פתאום אני מתפקסת. חמישי בלילה. אנחנו כבר לא נשתחרר. ניסע לבי"ח דתי עוד כ20 דקות נסיעה. 

מגיעים ומיד נכנסים למיון יולדות- יש לי תאומים והייתה לי ירידת מים מקוניאליים בבית (וכואב לי נורא. אבל זה לא הכי רלוונטי) נותנים לי סטיק לעשות בדיקת שתן ובינתיים מארגנים תיק, מדבקות..

אני שומעת מילדת אחת אומרת משהו לשנייה ושואלת- עמוס נורא? הן עונות לי- אל תדאגי בכלל יש לך חדר ואכן אני נכנסת. מיילדת חביבה. בעלי מספר לה שזה תאומים שאנחנו מחכים להם המווון שנים. 

כואב לי וממש בא לי להתקלח. 

המילדת בודקת- פתיחה אחד וחצי וצוואר אחורי מאד. יש לנו דרך ארוווכהההההההההה.  וכל ההריון חפרתי שאין מה לבוא לבית חולים לפני פתיחה 8...

באולטראסאונד פה הם אומרים שהשני ממש לא התהפך. או שטעו בבוקר או שהוא התהפך שוב מאז... כרגע זה פחות משנה. אם אלד את המובילה רוב הסיכויים שיהיה אפשר לילד גם אותו. 

בציר המילדת שואלת אם אני רוצה שתעשה לי מסאג'. לא. לא מתאים לי שמישהו זר ייגע בי. בעלי עושה לי ואני מבקשת ממנו חזק חזק חזק! באחד הצירים הוא לא לוחץ מספיק ואני מתעצבנת- או שאתה עושה או שלא! לא יכולה עם מגע רך עכשיו...

המיילדת שואלת מתישהו אם אני רוצה אפידורל. לא. אני רוצה בינתיים לנסות בלי. 

מחברים אותי לשני מוניטורים ואם יהיה כמה זמן תקין אני אוכל להכנס למקלחת. 

זה כמובן לא ככ פשוט. אני זזה בצירים. המוניטור זז ואז דופק אחד נעלם. בעלי קלט איך לסדר אותו והוא כל פעם מחזיר למקום. 

סוף סוף נותנים לי לרדת למקלחת. שם אני מנסה להיות יותר אפקטיבית. לנשום נכון. לנוע עם הצירים להזכר מה התנועות הטובות.   לחשוב מחשבות חיוביות על הלידה נדמה לי ששם אני משתדלת גם לבקש בלב על כמה רווקים שקרובים אלי שיזכו להתחתן... לא בטוחה אם זה מה שמתכוונים כשאומרים להתפלל בלידה אבל זה מה שמתאפשר...עד שאומרים לי לצאת שוב למוניטור. 

נדמה לי שאח"כ שוב הייתי במקלחת אבל לא זוכרת בדיוק. 

בערך 5 בבוקר. בדיקה נוספת. לא התקדם כלום. 

רוצים לעשות ניתוח קיסרי. אומרים שנדמה להם שמתחילים סימנים של רעלת הריון. שום דבר לא התקדם ולא כדאי לקחת סיכון... אני מתבאסת. מנסה להציע שאקח אפידורל וזירוז אבל הם אומרים שזה לא יעזור. למה? יש לי תחושה שבגלל שבעלי סיפר שחיכינו הרבה שנים הם נלחצו. אולי סוף המשמרת גם גרם לזה.

בעלי שואל- אני אוכל להיות בפנים? לא מה פתאום. לא בניתוח חירום. הוא אומר שהוא חייב. חיכינו ככ הרבה זמן הוא חייב להיות שם. הוא אומר לי בשקט אל תחתמי על הטפסים! לא חותמים עד שלא מקבלים אישור... אני לא רוצה את הניתוח אבל אני גם ממש לא טובה בלהתווכח עם בעלי הסמכות... 

המיילדת החמודה מתקשרת למנהל ביה"ח ומקבלת אישור שבעלי ייכנס. מכאן מתחילים לחתום על מיליון טפסים, התארגנויות ולנוע לחדר הניתוח. בעלי מקבל בגדים של מנתח ונכנס גם אחרי שהכניסו לי את ההרדמה ונעלמו הצירים. 

אני ממש מרגישה את הידיים שלהם עלי מורחים כל מיני חיטוי ולא יודעת מה עוד.

שואלת אותם בטוח ההרדמה פועלת? אני מרגישה את הידיים שלכם! בטוח לגמרי.  באמת את החתך לא הרגשתי בכלל. פלאי פלאות!

בעלי אומר למילדת כשתראי שיש דימום תגידי לי מיד. 

עד אז הוא יושב ליידי ומחזיק לי ביד ובכתף. שנינו מתרגשים בטירוף. הלב מלא תפילות...  

אחרי דקות ספורות הוא קצת חושש ומחזיק רק דרך הבגד. אז היא מסמנת לו והוא עוזב אותי.

אומרים לי- את תרגישי עכשיו לחץ ואנחנו מוציאים את הראשון. מוציאים ויש שקט בחדר. הייתי פעם בלידה ואני יודעת שזה יכול לקחת שנייה שתיים ובאמת אז בכי ואני רואה מרחוק שמרימים אותה בודקים ושוקלים ואז מקרבים אלי שאנשק את הילדה שלי. הבכורה המהממת עם כל הורוניקס עליה. 

נדמה לי שכל החיים שלי מתחלקים לשניים. עד הרגע הזה שאני רואה אותה בחוץ ואחריו. 

לוקחים אותה ואני בוכה ובוכה. המנתח אומר לי אנחנו מוציאים את השני. אל תזוזי. 

ממש רלוונטי. אני בוכה ובוכה ובוכה.

ואחרי שלוש דקות מוציאים גם את השני ואני מנשקת גם אותו. 

הוא שוקל פחות משני ק"ג (היא קצת יותר אבל רחוק מאד מההערכות) ולוקחים את שניהם לפגיה. אני שולחת את בעלי ללכת לשם גם. לא נותנים לו להכנס איתם אבל גם לא לחזור אלי. 

תופרים וסוגרים אותי מלא זמן. אני מנסה לשאול את המנתחים מה קורה (נגיד אם זה תפרים או סיכות) ומרגישה שהם לא בעניין... 

סוף סוף מגלגלים אותי החוצה להתאוששות ומלא מילדות בחוץ מברכות אותי ואני רק בוכה ובוכה. אחת מהן אומרת- היא בכלל עוד לא מעכלת... בעלי איכשהו מגיע ואומר שהילדים בפגיה והם בסדר גמור אבל לא נותנים לו להכנס לשם רק בהמשך. הוא נפרד ממני בכניסה להתאוששות אני אומרת לו שעוד לא יתקשר לאנשים והוא אומר שהוא הולך לתפילה ויחזור מיד אחכ

אני שוכבת שם לבד עם אחות אחת ופתאום נזכרת- אוי לא. היא שואלת אותי מה קרה? אני- שכחתי להודיע בעבודה ואני כבר באיחור... 

אני נשארת שם לא מעט זמן וכמה פעמים בא רופא להציץ מה קורה. מזוית העין אני רואה גושי דם ענקיים...

בסופו של דבר לוקחים אותי למחלקה ואני מדברת עם ההורים שלי, עם אחותי ויש מבול של טלפונים וסמסים בעיקר לבעלי... הבוס המהמם שהוא גם חבר טוב של שנינו בא מיד. לא נכנס אלי בכלל אבל היה עם בעלי קצת הביא מלא בלונים גדולים (אני חולה על זה...) וכל הזמן אני מחכה מתי אוכל כבר ללכת לראות את הילדים שלי!

האחיות מחכות שהשקית של השתן מהקטטר תתמלא וזה לא קורה. נותנים לי עוד ועוד נוזלים ואני גם שותה הרבה ומשום מה זה לא קורה. כשסוף סוף מנתקים אותי מזה ולוקחים למקלחת אני כמעט מתעלפת שם וזה קורה שוב בישיבה במיטה. 

כל הדיבורים על מעבר לחדר פרטי (מאפשרים תמורת תשלום לשכור חדר שגם הבעל יכול להיות) לא רלוונטיים. אני במיטה בחדר מול האחיות. מביאים לי נרות שבת למיטה להדליק ולברך ואני אוכלת לסעודת שבת מעדן...

במהלך הלילה אחרי בדיקות דם נותנים לי עירוי של שתי מנות דם ובבוקר אני קמה בן אדם חדש. כשבעלי חוזר מהתפילה אני הולכת איתו סוף סוף לראות את הפלא העצום הזה...

הילדים בפגיה 6 ימים ואז אנחנו חוזרים הביתה ואמא שלי באה לעזור ...

היה עוד בלגן רציני עם המשקל ולקח עוד שלושה שבועות עד הברית אבל בחסדי ה' הילדים נפלאים ואנחנו לא גומרים להתרגש מהם ולהודות לה' על החסד העצום, המתנה המופלאה הזאת שאי אפשר לתאר....

אווהו מרגש בכיתי איתך מהתרגשותמתוקנת
הרבה מזל טוב!!!
תהני מהאוצרות שלך ואל תפסיקי לחבק ולנשק אותם
ואווו מרגש ברמות!!!!!!ג'נדס

אני עם דמעות בעיניים!!!!!!!

מתי ילדת?

כמעט שנהאנונימי (2)

תהני מהםג'נדס
המון נחת.
תודה רבהאנונימי (2)

מרגש מאוד!!!שלומצ'

ועשית לי חשק להספיק לסדר גבות... צוחק

תודה לכל מי שמשתפת בסיפור הלידה שלהשלומצ'

זה משמעותי לי מאוד לקרוא את החוויות שלכן, גם אם לא תמיד אני מגיבה חיבוק

גם אני לגמרי מחכה לכל סיפורתודה ה!
וקוראת בשקיקה ומתרגשת עם כולן גם אם לא מגיבה..
וואו אז בשביל הדורות הבאיםתותי77
כבר עברו שנתיים. הזמן רץ ובאמת שאני אקצר כי כבר לא בתוך זה יותר (היי אני כבר בהריון הבא אז הוא תפס מקום של כבוד כרגע)
כמובן שהכל התחיל באוס הראשון והכה מרגש שראו שני שקים ושני דפקים, לא האמנתי שככה השם בירך אותנו, הרגשתי מתנה מופלאה וכמובן שהעיניים זלגו בלי סוף.
ההריון עצמו היה קצת קשה, ההורמונים הכפולים עשו את שלהם ודי מהר גם מצאתי את עצמי כבר בבית לא מסוגלת לעבוד.
גם ככה אצלי רוב ההריונות עם צירים מוקדמים אז בשלב מסויים לקראת חודש שביעי התיצבתי בביח עם צירים. האמת, שמנסיון העבר תארתי לעצמי שפשוט יתנו לי נוזלים הצירים ירגעו ואני ישלח הבייתה. הייתי אופטמית מאוד. האחיות קצת פחות 🙃.
מסתבר שתאומים זה לא צחוק, ואושפזתי מאותו הזמן און ואוף עד סוף ההריון עם קיצור צוואר רחם צירים מוקדמים. והשיא שהגעתי לחדר לידה 4 פעמים וחזרתי בחזרה כי הצירים האפקטיבים פשוט הפסיקו.
מצד אחד התגעגעתי לילדים ובעלי שבבית מכל האישפוזים ומצד שני כשהייתי בבית פחדתי ללדת שמה (לידה קודמת ילדתי באמבולס, פשוט כי אין לי צירים סדירים לפני צירי לחץ אז אצלי הפתעות בהחלט יכולות לקרות)
וככה באישפוז האחרון הגעתי ליום הראשון של שבוע 36, מותשת מהצפייה ומהביח, הרופא האחראי על מחלקת הריון בסיכון הודיע לי שאם הכל תקין אני הולכת הבייתה, ואז שאל אם אני רוצה סטיריפנג, כי בתכלס הגעתי לשבוע יפה בשביל תאומים והגוף חצי מוכן, אני זוכרת שפחדתי לתת תשובה אז אמרתי כן לא לא יודעת, תחליט אתה חחח, אז עשינו בקטנה.
ובאמת מאותו הרגע מ10 בבוקר עד שלוש התחילו צירים שידעתי שהם אמיתיים.
האחיות השאירו אותי לנפשי פחות או יותר, כבר לא האמינו שאני באמת בצירים. העברתי לבד ובשקט את הכאבים שאני דואגת לעמוד או לכרוע על המיטה, לסובב אגן, להעזר בכדור, להתקלח ולהרגע.
בסביבות שתיים הרגשתי שזהו. מדדתי צירים והם היו למשך יותר מדקה ובהפרש של פחות מחמש דק.
הודעתי לאחיות שיקראו לרופא שיבדוק פתיחה, אבל בגלל שכבר 4 פעמים הגעתי לחדר לידה אף אחד לא התרגש ממני. עבר זמן ביקשתי שוב עד שהרופא האחראי לא שאל מה קורה איתי הן לא התעוררו.
כמובן שהייתה פתיחה ונכנסתי לחדר לידה, שוב רוב האחיות מסתכלות עלי בחוסר אמון, הן כבר מכירות אותי, חושבות ששוב זה התפתח. אבל אני כבר למודת נסיון יודעת שצירים כאלה לא מפסיקים.
ב"ה בחדר לידה אני מקבלת אחות אחת המדהימות שיש. והיא לא הכירה את ההסטוריה שלי אז היא הייתה יותר נחמדה ועוזרת.
כולי כבר כואבת, מתארגנת על המיטה בתנוחה שאני אוהבת כשהמיטה בראש מוטה למעלה ואני חצי כורעת עליה כשהידיים על המשענת - אבל מהר מאוד מבינה שמעוצמת הצירים הברכיים שלי לא עומדות בלחץ.
מיד המיילדת המדהימה מציעה לי לשכב על הצד ולהרים את הרגל - בחיים לא הייתי חושבץ על זה או ראיתי תנוחה כזו וזה עבד נפלא בשבילי.
אני זוכרת שבהתחלה היא רצתה שאני התחבר למוניטור אבל באמת שעשיתי מעט (מזל שהיא זרמה איתי) כי רציתי לידה פעילה יותר ובלי אפידורל כמה שאוכל, והחוסר תזוזה הרג אותי. סירבתי לחוקן כי הרגשתי שהתרוקנתי טיבעית גם ככה, ובכל מקרה מהלחץ בסוף יש בלאגן.
אני זוכרת שהתקשרתי לבעלי (הוא היה בלימודים ובכל מקרה העדפה שלי ללדת לבד) ואמרתי לו להתפלל, זה היה כבר השעה שלוש והאמת, שגם הוא כבר לא האמין שזה הסוף באמת.
אני זוכרת שכאב לי אין ספק, אף פעם אחכ לא זוכרים כמה, המיילדת עזרה לי עם עיסויים בגב שהעלימו את הצירים ועזרה לי לנשום ולנהום במקום לצרוח. שלייה אמיתית היא הייתה בשבילי.
כמובן שלידת תאומים זה המון המון פרופיל גבוהה אז באו רופאים והלכו ואני ככה במיטה כאילו כלום,
באמת ל-ראת לידה צריך להבין שזה לא כזה פרטי תאומים ותמיד זה אומר יותר רופאים ואחיות.
בשלוש וחצי אחרי כאבים כמובן החליק הראשון המתוק שלי, החליק אני אומרת כי באמת שככה הרגשתי. במשקל 1900 אפשר להבין. ישר הראו לי אותו ונתנו לי לחבק אותו ואני התאהבתי עד כלות ביצור המדהים הזה 💗
באותו הרגע מיד עשו לי אולטראסנד כי אומנם שנהם היו במצג ראש אבל אחד הדברים שקורים זה שפתאום לתאום השני יש יותר מקום והוא מתהפך.
וכמובן השובב שלי לא התאפק ואיך שהראשון יצא התהפך לעכוז. אבל אני בצירים, מרגישה אותו בסוף, מצד שני לא מסוגלת לדבר מהכאבים, הצירים שוטפים אותי (זה אחד הדברים שהיו לי קשים, אחרי כל לידה התינוק יוצא ואת יודעת שזהו, זה נגמר, מקסימום רק השלייה אבל זה הסוף ופה עצם זה שיש עוד אחד זה בהחלט קשה)
היה דיון קטן אם להוריד אותי לקיסרי חירום. אני בלב יודעת שאם יזיזו אותי מפה אני יולדת במעלית. אבל חא מסוגלת לדבר, ב"ה אלף פעמים על שליחים טובים אותו רופא שעשה לי סטיריפנג היה איתי והבין מיד שאין לחכות. מסתבר שחלק מהמומחיות שלו זה גם לילד עכוז, אז פה זה העה שלב די קשה אני לא אשקר.
הוא הכניס את היד כדי להחזיק את השובב שלי ולילד אותי ככה. עצם המחשבה שאני אחרי לידה כבר כואבת ופצועה ויש יד של מישהו בתוכי לא רק הכאב חירפן אותי אלא גם המחשבה. השתוללתי וצרחתי והאמת שאיבדתי קצת שפיות הרגשתי שהוא חופר בי ומסובב את הקטנציק, המיילדת החכמה שלי לקחה לי את הפנים וציוותה עלי להסתכל עליה ולהרגע כדי שהם יוכלו לטפל בתינוק, והאמת אני לא אשכח אותה איך היא גרמה לי לצאת מההסטריה וכמה שיכולתי חהיות חזקה בשבילו. ואז הוא יצא השובב ב"ה 2100 קג של מתיקות אינסופית.
בתכלס בסוף הייתי נשהו כמו 40 דק בחדר לידה עם דרמה לא קטנה ומאושרת עד הגג.
חסדי השם בלי קיסרי או אפידורל. ובאמת באמת באמת ניסי ניסים.
כמובן שכל השלב של אחרי לא היה פשוט. אבל זה כבר סיפור לשירשור אחר.
מקווה שלא הבהלתי אף אחת

וואו. מדהימה לגמרי!!!!נשימה ארוכה

כל לידה היא נס ופלא אבל לידת תאומים זה נס כפול ומכופלאם הבנים12
ב"ה ההריון עבר בנחת, שמירה משבוע 27 כמו שהמליץ הרופא. מעקב כל שבועיים... ואני סוחבת בנחת,( גילינו רק להורים שלנו שיש לנו תאומים שאר האחים לא ידעו. חוץ מאחות אחת ששאלה דוגרי)
שבוע 37+5 6:30 בבוקר אני קמה מהמיטה ופתאום ירידת מים! אני מיד מעירה את בעלי, ומתחילה להתכונן. תכננתי שאלך לבד כי בטח זה יקח הרבה זמן עד שיתחילו צירים ובינתיים בעלי יתפלל ויהיה אתי בקשר. הילדים היו בטיפול השכנים עד שאמא שלי תגיע.
אני יוצאת לתפוס מונית, עוצרת לי אישה שתיקח אותי טרמפ ישר לשע"צ. (10 דק' נסיעה) בדרך אנחנו מפטפטות.
ואכן כשהגעתי בדקו אותי, וראו שיש ירידת מים פתיחה 2 ואין צירים. נשארתי להשגחה. לא יכלו לתת פיטוצין וחיכו להתפתחות צירים, אני שמחה שזה מתעכב כי הלחיץ אותי ללדת בתאריך הזה כי אז הברית תצא בחג ויהיה מאתגר. בעלי מגיע ואני מעדכנת אותו מה קורה.

בינתיים מעלים אותי למחלקת נשים להמתנה ומנוחה.
בערך בשבע מתחילים צירים ואני מתרגשת! שמונה בערב אמא שלי מגיעה לבקר ומביאה לי דברים מהבית וד"ש מהילדים ומספרת לי שהם אירגנו ספר תהילים שלם עם כל השכנים, עכשיו אני מבינה בזכות מה התחילו הצירים...

ב"ה הצירים ממשיכים ואני קוראת לאחות שכדאי לבדוק. היא מחברת אותי למוניטורים וב"ה מראים צירים יפים . ב"ה הכל תקין והיא הולכת אחרי כמה זמן אני אומרת לבעלי שיקרא לה כי היא לא בדקה פתיחה ואולי כבר התקדם. היא בודקת וב"ה יש פתיחה 5 ואני מתרגשת שעולים סופסוף לחדר לידה.
מתארגנים לעלות לחדר לידה בערך עשר בלילה אני נכנסת להתקלח וממשיכים צירים טובים.
אני יוצאת והמילדת פותחת לי וריד ורוצה להזמין מרדים לאפידורל אז בינתיים בעלי יוצא ואומר שהמיילדת מבקשת מרדים בדחיפות.
היא בודקת פתיחה ושמה צעקה ראש+3. ושמחה שבעלי אמר שהמרדים יבוא בדחיפות.
הראשון ראש והשניה עכוז ולכן היא אומרת שצריך אפידורל ושעדיין לא אלחץ. ב"ה אני מרגישה ממש טוב ומתרגשת כל כך.
אמא שלי איתי ובעלי וזה ממש עוזר.
המרדים מגיע במהירות ואחריו רופא מומחה ואיתו עוד רופא. מחכים כמה דקות שהאפידורל ישפיע.
לחיצה אחת והמתוק בחוץ, בוכה ומקסים. המילדת מקסימה ורגועה ומביאה לי אותו לנשיקה ומיד לוקחת אותו לחימום וטיפול. הרופא בודק באולטראסאונד מה עם השניה, היא נשארת עכוז אז הוא שולף אותה עכוז. קצת לא נעים אבל עם האפידורל גם לא נורא. 4 דקות ביניהם.
הוא לא מביא אותה אלי המיילדת לוקחת אותה, היא לא כ"כ בכתה ואני שואלת למה היא לא בוכה.
פתאום אני רואה את בעלי חיוור ואני שואלת מה קרה? הוא אמר שהכל בסדר. ואח"כ הוא סיפר לי ששאבו ממנה דם. (אח"כ הרגיעו אותנו שזה סאקשין ועושים את זה הרבה פעמים כשתינוקים בולעים מי שפיר)

זה פשוט מדהים ואני לא מאמינה שתוך 4 דקות שניהם בחוץ ואני בעננים. אני מניקה אותם אחד אחרי השני הם נולדו במשקלים יפים. הבת- 2332, הבן- 2470 קטנים ומתוקים.
להסתובב במחלקה עם 2 עגלות הרגשתי כאילו זכיתי מליונים בלוטו. אני מניקה מלא.
כולם מופתעים ונרגשים אני מתאוששת ומנסה להתרגל למציאות המופלאה והמאתגרת.

ב"ה עטופה בשכנים משפחה ומלא תמיכה.

המתוקים ינקו עד גיל שנתיים ועכשיו כבר בני 4 והקשר ביניהם מדהים. ואני עדיין מרגישה שזכיתי במליונים!
סיפור מדהים!ברכת ה
תודה!
איזה יופי שהכל הלך חלק, במועד, בקלות.
אכן זכות גדולה!
שימשיכו לגדול בנחת, שמחה ובריאות!
וואו. איזו לידה!נשימה ארוכה
ישתבח שמו!
ואיזה רוח חיובית מכל הסיפור.
מהמם!!!
אצלינו היתה עגלה מחוברתתאומים

זה בכלל משך עיניים....

ותפס חצי מסדרון...

ילדתי לפני שלוש שנים שני בנים בשבוע 28+5אבי-יה
עבר עריכה על ידי אבי-יה בתאריך י"ג בתמוז תשע"ט 10:32
הריון ראשון, טבעי של תאומים אחרי שלוש שנים של צפיה. מעקב הריון תקין, אורך צוואר תקין וסגור אופטימיים ומצפים ללידה ביג באב. מרגישה מצויין כל ההריון בלי שום תופעות לוואי. לא בחילות, לא עייפות קיצונית. בקיצור בכלל לא מרגישה בהריון. בשבוע 27 מתחיל פתאום גרד מטורף. עושה בדיקות לתפקודי כבד ויוצא תקין. הרופאה שלי ממליצה ליתר ביטחון לעשות בדיקה נוספת.קובעים תור ובינתיים הגרד נעלם כלעומת שבא. מגיע יום חמישי כבר בשבוע 28+3 יש לי תור לאולטרסונד ובדיקת אורך צוואר. בודקים הכל תקין כרגיל. ביום ראשון אמורה לבדוק שוב תפקודי כבד. ו- הפתעה! ילדתי במוצאי שבת ערב שבועות שני בנים פגים בשבוע 28+5. ביום שישי עוד הייתי בעבודה והעברתי מתכונת לתלמידים שלי, ואפילו הספקתי לבדוק את רובן. כאמור, מרגישה מצוין ולא מדמיינת לידה באופק. מתארחים בשבת ובחג אצל חמותי כך שהיה לי זמן לבדוק את המתכונות בשישי בנחת. נוסעים לחמי וחמותי. שבת נכנסת. מרגישה כרגיל. והשבת עוברת בנעימים. יושבים לסעודה שלישית בשעה שש וחצי. אוכלים בקטנה כי עוד מעט סעודת שבועות.. מברכים, עולים להתארגן לחג ומדליקים נירות. כולי לבושה לבן. פתאום כאב בבטן התחתונה כמו במחזור. הולכת לשירותים ורואה מעט דם קרוש בניגוב. מעדיפה לא להגיד כלום לחמותי שהיא אדם שנלחץ בקלות. עולה לשכב בחדר. בינתיים מתפתח כאב קל בגב תחתון שהתברר אחר כך כצירים. מחכה לבעלי. בעלי מגיע אני אומרת לו. הוא אומר לאמא שלו שמציעה ללכת לשכינה שהיא אחות. היא שולחת אותנו למיילדת בצד השני של היישוב. בדרך הכאב בגב התחתון מתחזק(צירים..), ואני צורחת על בעלי "איפה הבית שלה". כנראה ממש כאב לי
היום אני יודעת שהמרחק היה די קצר המיילדת מציעה לנסוע לבית חולים. לא כדאי לשחק בתאומים. גם אם זה רק צירים מדומים. (מתברר שהיא חששה שהלידה מתקרבת,אך לא רצתה להלחיץ)
אומרת לנו לחזור, לאכול משהו ולהזמין אמבולנס. בדרך הביתה הצירים מתחזקים. לא אוכלים. מזמינים אמבולנס.בשלב הזה אני לא מסוגלת לדבר מרוב שכואב לי. כנראה צירי לחץ. האמבולנס מגיע תוך כמה דקות. אני, בעלי וגיסתי עולים לאמבולנס. מבקשים ממני להגיד כל פעם שיש ציר והם מנסים לתזמן. מהר מאוד מצטופף לבערך כל דקה. הפרמדיק אומר לי להגיד אם אני מרגישה פתאום שינוי. פתאום אני מרגישה לחץ. נדמה לי שממש ראש אומרת למדאיסט. הוא בודק וצועק קראונינג. תעצור בצד היא בלידה. מסתבר שזה אומר שממש רואים את השק וזה עניין של לחיצה. הנהג צועק לי אל תלחצי עוד כמה דקות אנחנו בבית חולים. אשכרה התאפקתי. נושמת ונושפת ולא לוחצת! בינתיים הכינו צוות ללידת תיאומים פלוס צוות של הפגיה. אני מגיעה למיון בודקים שניה ורצים למעלית לחדר לידה. בחדר שלוש אחיות ושני רופאים. בחוץ צוות פגיה עם אנקובטורים. האחות שואלת אם אני רוצה גז צחוק. אני אומרת כן. היא לא מספיקה לתת. מעבירים אותי מהאלונקה למיטה. הרופא ניגש. מסתכל. שואלים אם המעקב היה תקין. אומרת שכן. אומר לי ללחוץ.. לחיצה אחת- הראשון בחוץ. שמים אותו עלי שניה. הוא פיצי. מעבירים אותו לצוות הפגיה. הצירים ממשיכים, עושים אולטרסאונד ומסתבר שהשני התהפך למנח רוחבי. הרופא דוחף את הידיים שלו וממש מנסה להפוך בלא הצלחה כי הצירים לא מפסיקים. כאבי תופת. מזכירה לכם שלא הספיקו לתת לי שום משכחים. יותר כואב מהלידה של הראשון. אני צורחת על הרופא שהוא מכאיב לי. הוא עסוק בנסיונות השליפה ולא מגיב. חמישה אנשי צוות מסביבי וגיסתי ואני מרגישה כל כך לבד. צורחת פרק תהילים-יענך ה' ביום צרה. הרופא רואה ירידות בדופק. לא לוקחים סיכון ומריצים אותי לקיסרי חירום. לא היה לי כוח להתנגד או לבקש שינסה שוב לשלוף אותו, וגם פחדתי ממה שעלול לקרות. אז הרפיתי. נשמתי עמוק והתפללתי שיעבור בשלום. נכנסים לקיסרי חירום. עושים לי הרדמה מלאה. בשעה תשע בלילה מתעוררת בחדר התאוששות. שעתיים מהכאב הראשון. ולי אמרו שלידה ראשונה לוקחת זמן. בעלי אחר כך סיפר לי שבזמן שהייתי בחדר לידה, הוא פגש אמא של משהי שכבר 20 שעות בחדר לידה בלידה ראשונה😥 בעלי וגיסתי נכנסים והדבר הראשון שאני אומרת לבעלי הוא:"אוי, מי יסיים לבדוק את המתכונות??". כולם צוחקים עלי! עברת הרגע לידה מטורפת וזה מה שיש לך בראש🤣. אחר כך כבר התחלנו לדון מתי יהיה הפדיון.. היום אני צוחקת, כמה תמימים היינו, ואיך היה לנו ברור ששניהם חוזרים איתנו הבייתה בריאים ושלמים. ובטח שמתכננים פדיון..ברוך ה' היום הם בני שלוש. שמחים,בראים ומאושרים. ותודה לקב"ה על כל הניסים ועל הפגיה הקלה שהייתה לנו! אחד מהתאומים בילה שם חודש וחצי והשני חודשיים. זכינו לחגוג פדיון הבן לבכור שלא בפניו כשהוא עדיין מאושפז בפגיה, יחד עם ברית לשני שכבר השתחרר. אחרי שבועיים חגגנו ברית גם לשני.

ובדיעבד, טוב שהניתוח היה בהרדמה מלאה. השני יצא כחול ונאלצואבי-יה
להנשים אותו. טוב שלא ראיתי את זה. ראיתי אותו רק יום למחורת בשעה 12 כשירדתי לכיסא גלגלים. וטוב שזה היה בחג. אמנם, אין לנו תמונות שלהם מרגע הלידה, אבל היה לי זמן להתאושש בשקט.
ואווווווווג'נדס

איזה סיפורררר קראתי בנשימה עצורה!!!!!!! יש איזשהו הסבר ללידה המוקדמת???

לא מצאו . חשבו זיהום ונתנו לי ולילדים אנטביוטיקה מונעת, אבלאבי-יה
הבדיקות חזרו תקינות. אמרו לי שההריון הבא יחשב הריון בסיכון בגלל זה.
ואו....ג'נדס
המון הצלחה בהמשך הגידול! ובע"ה שתזכו להריון בעיתו ובזמנו! 🙏
סיפור מדהים!!! כ"כ מרגש לקרוא, אחרי שחוויתי, אני מבינה יותראמהלה

ברוך ה..ניסים!! איך היו המשקלים?נמנם

שבוע 34,ניתוח דחוף אך לא חרום...נמנם

שלום לכולן!
אנסה לספר בקצרה את הסיפור שהיה נראה לי כמו נצח...
אחרי 34 שבועות הריון מלאים בבחילות ובתפילות באחת הבדיקות של רופאת הנשים שלי היא אומרת שיש חשד לבעיה בזרימות של אחד העוברים ומבקשת שאלך לעשות יו.אס במרפאת כללית שבשערי צדק שם יש רופא שעושה זאת וזה יותר מדויק..
שבוע אחרי פסח,הבית עדיין לא חזר לקדמותו ואני יוצאת לשערי צדק לבדיקה. אחרי טרטור והמתנה מאחורי כמה וכמה חדרים אני נכנסת לרופאה שלי שם והיא מתיעצת עם הטכנאית ואח"כ אומרת בלי שום הקדמה-"טוב,תעלי למיון יולדות"
מה? למה? יש בעיה בזרימות מהשליה ואחד העוברים לא ניזון טוב. 
אז מה יעשו שם? או שיילדו אותך או שיאשפזו...
אני בהלם.בעלי בצפון בטיול .שני הגדולים שלי בגנים ואני לבד עם תיק קטן וארנק.....
עולה למיון ומתפללתתת מכל הלב-בבקשה לא להשאר כאן!!
גם שם ממתינה,מוניטור,עירוי כואב,נוזלים וכל מה שאפשר ומחכים לרופא שיחליט...השעה 5..מצאתי סידור זמני לילדים,אמא שלי הגיעה לפני שעה,התקשרתי לבעלי ואמרתי שאולי ירצו לאשפז ומלמלתי משו לא ברור על לידה(לא רציתי להלחיץ אבל גם לא ידעתי מה יגיד הרופא...)
וסופסוף נכנסנו לרופא..הוא מעיין בתוצאות ושואל-גברת,מה את רוצה? עניתי מיד-ללכת הביתה!
אז תלכי! אני לא מאמינה..מה?הכל בסדר? הוא עונה-"תהיי במעקב מוניטור פעם בשבוע" אני לא מאמינה ואומרת-אז למה הרופאה שלי היתה לחוצה? הוא עונה בנחת-הכל בסדר רק כדאי שתקבעי תור לניתוח כי שניהם עכוזים ואין הרבה סיכויים שיתהפכו..
אני חוזרת הביתה מאושרת.מחבקת את הכרית שלי ...
אבל גם מכינה את הבית להעדרי..מנסה בכולופן..
בבוקר למחרת ,אחרי שכולם יוצאים,נכנסת למיטה לנוח והטלפון מצלצל...
הרופאה על הקו!מה נסגר?
היא אומרת-שמעתי ששחררו אותך אתמול אבל דיברתי עם פרופ'... והוא ביקש שתחזרי מחר למיון. לדעתנו הרופא ששחרר אותך לא ראה נכון את התמונה..
אני מנסה להבין איך קורה דבר כזה אבל לא נותרה לי ברירה..
למחרת,יום חמישי אני לוקחת כבר ילקוט עם חפצים שאולי אצטרך אם אשאר בביה"ח ויוצאת..
שוב יו.אס ומוניטור וטרטורים ואנחנו חוזרים לרופא ששחרר.הוא מעיין שוב ואומר-אני חוזר בי.תשארי לאשפוז בקומה 7-סיבוכי הריון ויתנו לך צללסטון.
אני מנסה לשכנע שאולי לא חייבים אבל אין מנוס..
יורדת לקומה 7 ומרגישה בריאה בשביל להתאשפז...
שולחת את בעלי לארגן את הילדים בבית ומנסה לעכל שאני פה..
אחה"צ בעלי מביא לביקור את שני הגדולים ואני כמעט בוכה שהם הולכים..
בשישי בוקר יש שיפור ביו.אס ואומרים שאם ימשיך כך בראשון ישחררו..
שבת עוברת בדכאון (בעלי עם הילדים.כך העדפתי),כל משמרת מוניטור-סיוט! עד שמוצאים את הדפקים... ובער"ש מריצים אותי בכסא לגלים ובחלוק שוב ליולדות כי יש ירידה בדופק.
אחרי שעתיים של מוניטור והמתנות ביולדות אומרים שבכל בסדר ואני חוזרת לקומה 7 ואוכלת ב11 בלילה סעודה ראשונה..
בשבת בבוקר אני משכנעת את הרופא שיאשר לי לצאת לשעתיים במוצ"ש. הוא מאשר ואני מאושרת! הולכת לראות את הילדים, מארגנת להם בגדים ,אוכלת סעודה רביעית וחוזרת בתקווה גדולה שמחר אשתחרר..
בראשון בבוקר שוב יו .אס ו..יש ירידה בזרימות..
הרופאה מחליטה שצריך ליילד היום! התיעצנו עם עוד כמה רופאים וכולם הסכימו-היום הניתוח!
אני עוד לפני ארוחת בוקר רק טעמתי עוגיה והאחות מצווה עלי להתחיל צום.
בשעה אחה"צ מעלים אותי להמתנה לניתוח,בעלי מת מפחד להכנס איתי  לניתוח אז גיסתי שנמצאת שם נכנסת..
המרדים היה חסר סבלנות והלחיץ,חיכיתי רק שיצליח כבר להכניס את המחט ויעזוב אותי..
ביקשתי שישימו את התינוקות עלי אך לא ידעתי שידי יהיו כבולות...
לא אפרט את התחושות המשונות בזמן הניתוח אבל הנה נשמעו כבר הבכיות ונשמתי לרווחה..
נולדו ברוך ה בן-2 קילו ובת קילו וחצי..שמו לי אותם ליד הראש לחצי דקה והבהילו לפגיה..
רק ביום למחרת הגעתי לפגיה בכסא גלגלים חלושה ורעבה ואז ראיתי אותם.מתוקים וקטנים.
בילינו 3 שבועות בפגיה עם הצוות המקסים שם.
ברוך ה רק בגלל המשקלים הם שהו שם והכל היה תקין!
היום אני מודה לה' שלא הגיעו מיד הביתה ויכולתי לישון קצת בלילות ולהתאושש מהניתוח.
שתמיד נזכור את הטוב והחסד שהקב"ה מסובב אותנו ונודה נודה נודה!
איך אומר ישי ריבו? כי רק אתה יכול להפוך מספדי למחול..(זה השיר שהתנגן לי כל התקופה..)

הגבתי בטעות בתגובה לשרשור. איך מוחקים??נתת לי חן
מדהימה! קראתי בנשימה עצורה. ריגשת!נתת לי חן
הסיפור שלינתת לי חן
מגלה הריון בבדיקת דם כי מרגישה בחילות, אבל שאר התפקוד תקין. עשיתי אולטרסאונד מאוחר כי לא חשבתי שיש סיבה להיחלץ. באולטרסאונד הטכנאית בודקת ואני רואה 2 שקים. אני אומרת לה:זה תאומים? היא אומרת לי: כן. זה אולטרסאונד ראשון???
ההריון ב"ה עובר בצורה טובה, ואני ממשיכה בעבודה כרגיל. לא מספרת לאף אחד חוץ מלבעלי שזה תאומים. אני קטנה ואף אחד לא חושד. לקראת סוף שמיני מתחילים צירים קטנים ונותנים לי צלסטון אך לא רואים סיבה לאשפז.
אולטרסאונד מוביל עכוז. אומרים לקבוע תור לניתוח קיסרי אלקטיבי.
יום הניתוח. מתרגשת!!! בקרוב ניפגש. מגיעה בשעה שקבעו יחד עם בעלי, והם בנחת!!! אני לא לוחצת ובסוף לאחר כמה שעות הם סוף סוף אומרים שהגיע תורינו. בעלי נכנס איתי לחדר ניתוח. המרדימה מכינה אותי לזריקה הספיניולית. אחריה אני מרגישה הכול. אין הבדל. בלחץ. אני אומרת להם... אני מרגישה.. עונים לי, מה את מרגישה? כואב לי! זוכרת שממש כאב לי בבטן. המרדימה אומרת לי את מרגישה קור. אומרת לא. אז היא אומרת.. את לא מרגישה. רוצה לישון? כל פעם שהתלוננתי היא שאלה אם אני רוצה לישון... סירבתי. פתאום שומעת בכי. מתרגשת. הראשון בחוץ! 2400 ג מתיקות. ביקשתי להחזיק ופתחו לי את הידיים אבל לא הייתי מסוגלות. כמה נשיקות ובקשתי שיקחו ממני כי כאב לי. דקה אחר כך השנייה בחוץ. 2200. נשיקות ולקחו אותה. במקביל שתופרים אותי בעלי לא הפסיק לצלם אותם... ביקשתי מבעלי שיהיה איתם סקין תו סקין כי אני לא מסוגלת. ובכל מקרה בהתאוששות אני לבד אז שיהיה איתם. ובאמת הדריכו אותו בתינוקיה איך להחזיק אותם צמוד לעור. בחדר ההתאוששות בעלי מגיע לאחר כמה שעות ואנחנו שולחים תמונה של שניהם למשפחה. כולם בהלם! אף אחד לא ציפה לתאומים!! החוויה מהניתוח הייתה כואבת אבל ההתאוששות הייתה מדהימה. ברגע שיכולתי קמתי כמה שיותר ולא הפסקתי להסתובב. זכיתי להניק ולשאוב במשך כל תקופת האשפוז. היום המתוקים בני שנה.
סיפור הלידה שליmiani

לא מאמינה שמאותו יום עבר כבר ארבע וחצי חודשים!!

ההריון של התאומים הפתיע אותנו לחלוטין, לא דמיינו בשום מקום שנהיה אי פעם הורים לתאומים, ועוד כאלו מדהימים!!.

אולטראסאונד ראשון, שבוע שביעי, הטכנאית: אתם יושבים?, הלב שלנו נפל, והיא מבשרת לנו: יש לכם תאומים.

אני מתחילה לבכות, ובעלי קופץ מאושר (מסכן,לא ידע מה מחכה לו )

ההריון ממשיך בסיעתא דשמיא, קשה כמו שהריון של תאומים יכול להיות.

בחסדי ד' הריון ממש רגיל, בלי שום בעיות. (בסקירת מערכות אמרו לנו שאולי יהיה אחד מהם ת.ד, היינו בלחץץ עד הלידה, ושם הרופאים צחקו עלינו שחשבו על זה בכלל)

ההריון תאומים לא זהים, בן ובת

שבוע 36, הרופא המטפל אומר לנו שהוא סיים איתנו, אין לו יותר מה לעזור, ושנלך לבית חולים בשבוע 38 לביקורת POST DATE.

מגיעים לבית חולים, שבוע 38, לחלוטין לא ברצינות ללדת, הבאתי את המחשב לעבוד בזמן הפנוי בבית חולים,

עושים לי אולטרסאונד, ורואים שהפער בין שתיהם עומד על 450 גר', עוד 50 גר ואנחנו בניתוח .

הרופא פוסק לנו - ישר לזירוז, שבוע 38 זה כבר מעולה לתאומים, והמצגים ראש ראש, גם מעולה, והפער בין שניהם הוא מידי גבולי, עוד כמה ימים וזה יעבור לניתוח.

נרשמים לתור לזירוז. הרופא משחרר אותנו הביתה עם הוראה לחכות לטלפון מהמחלקה מיד כשיגיע תורינו.

עובר יום, יומים - - ואין התקדמות התור לזירוז עדיין ארוך.

מחליטים ללכת לרפלקסולגית.

קבעתי תור, שמונה וחצי בבוקר, מגיעה אליה, היא בודקת אותי, פתיחה 0, מחיקה 0 - אין שום התחלה!

עושה רפלקסולוגיה, דיקור סיני, והעסק מתחיל לזרום ברוך ד'.

באזור 11 וחצי, פתיחה 4!! מחיקה 90%!! ירידת מים!! - מחליטים להמשיך ישר לבית חולים.

צירים לא קבועים, אבל ממש מרגישה שהם מתחזקים.

מגיעים לבית חולים, מתקבלים מיד, מכניסים אותנו לחדר לידה.

מכניסים אפידורל (איזה רופאה מפחידה, ניסתה 6 פעמים, כל פעם יותר כואב מהשני ) הרופאה צועקת עלי : תתכופפי, ואני עם הבטן של חודש תשיעי, תאומים - לא מצליחה!!, בסוף היא הצליחה בשכיבה לעשות לי את זה.

האפידורל עזר, לא מרגישה כלום, נחה, צוחקת וכו' והעסק ממש מתקדם.

בסביבות ארבע וחצי - המילדת מודיעה לי שמתחילים להתקדם ללידה.

קוראים לרופא, שתי מילדות, רופא תינוקות, כמה סטודנטים.

והלידה מתחילה!!

עשר דקות לחיצות-

ראשונה יוצאת הבת 16:41, קטקטונתתתת 2.500!, לא מכירה כאלו משקלים.

שמים אותה עלי חמש שניות, ומתחיל הלידה של השני.

הרופא פוקע את המים שלו, הוא יורד, מתבסס - ממש כמו בספרים!!

ואני מתחילה ללחוץ אותו החוצה, עשר דקות בולללל - 16:51!! והוא בחוץ :3.300

הבדל של 800 גרם בינהם!!!

לידה חוויתית! וניסית במיוחד.

ההנקה לא מידי הלכה, לצערי. ככה שעד היום אני לא מניקה, אני כן שואבת להם, "הנקה" מלאה.

מקווה שאני יחזיק הרבה זמן עם זה.

החודשים וחצי הראשונים היו חויתיים במיוחד, ולא כל כך קשים כמו שהתכוננו.

ומגיל חודשים וחצי נהיה קשהההההה,

היום הם בני ארבע וחצי חודשים, עמו"ש אנחנו עובדים ממש קשה איתם.

זה כיף, זה מאדדד מפדבק! אבל זה לא משאיר לי כח לשום דבר אחר, לא יודעת איך מגיעים לפסח וכו'

תודה על ההקשבה.

מרגישה הזויהשני30
ישבתי לקרוא את כל סיפורי הלידה ולא מצליחה להפסיק לבכות
כמה שזה מרגש זה עוד קצת רחוק ולא מפסיקה לחשוב על מה יהיה
איזו זכות להעלות פה הסיפור של התאומים שלנואנונימי (3)
קודם נתחיל מגילוי הריון כפול, הכי היינו בהלם, אין לנו בתורשה היתה הפתעה נעימה מאוד ועוד שהגענו לאולטרסאונד ראשון רק בשבוע 15..
הייתי אחרי הפלה מורכבת ולקח לי זמן להבין שחוסר הגעת הווסת זה כבר הריון חדש.
שמרנו על ההפתעה בבטן ולא סיפרנו לילדים הגדולים ולא להורים 🤭
הריון תאומים לא זהים (נושמת לרווחה)
מעקב הריון בסיכון גבוה (הריון מספר 14, אחרי מספר הפלות ולידות מוקדמות) עשיתי בבי"ח שערי צדק.
הרופא המלווה ד"ר חן סלע, מקצועי וענייני.
כבר אחרי 3 קייסרים קודמים, לא הייתה שאלה שהפעם הולכים לעוד ניתוח. נקבע כבר תאריך לתחילת כסלו.
אני בבית שומרת ונזהרת כמעט מפחדת לנשום כדי לא ללדת מוקדם מידי. אבל רבש"ע חשב אחרת...
הגעתי לבי"ח שערי צדק ביום חמישי חוה"מ סוכות כי חשבתי שיש לי טפטוף של מי שפיר, שבוע 30, הכי לא בתכנון ללדת, מקסימום נקבל זריקות צלסטון (להבשלת ריאות) ונמשוך עוד כמה שבועות (בכל זאת הריון תאומים אף אחד לא מצפה להגיע לסוף ההריון..)
נבדקתי ו.. נכון, באמת התחילה ירידת מים לתינוק התחתון יותר, ששוכב לו לרוחב בנחת אבל עם מעט מים.
קיבלתי צלסטון ראשון ואושפזתי במחלקת נשים בתפילה לאשפוז ארוך.
שלחתי את בעלי לילדים בבית בלב שקט, בשישי בא אלי להביא לי בגדים לשבת ולשמחת תורה ופינוקים מהבית וחזר לשבת הביתה לשהות עם הילדים תוך הבטחה לחזור במוצ"ש.
לילדים סיפרנו שאושפזתי לבדיקות (לא רצינו שילחצו כי כבר יש גדולים שמבינים שלא כל הריון נגמר בידיים מלאות). להורים בכלל לא סיפרנו על האשפוז, לא להלחיץ בנתיים.
בכניסת שבת מקבלת צלסטון שני ומתחילה להרפות את המתח הנפשי, נכנסת שבת המלכה.
בליל שבת תוך כדי בדיקת מוניטור במחלקת נשים, יושבת מפטפטת עם הרופאה של המחלקה, נחת של ליל שבת ופתאום- היה לי ציר כואב.
בגלל ההיסטוריה שלי שבה יש מספר לידות בזק, בדקו לי פתיחה ו.. 7!! (אוי כמה נשים היו שמחות להגיע לפתיחה 7 אחרי ציר אחד..)
הטיסו אותי לחדר ניתוח תוך 3 דקות כבר חתכו 🫢
פותחים לי את הבטן ומוציאים 2 תינוקות, שומעת אותם בוכים אבל לא נותנים לי לראות אותם ומטיסים אותם באינקובטור לפגייה..
ואני עוד שואלת- בנים/ בנות/ בן ובת? לא ידעתי מה יש לי בבטן 🤭
במוצאי שבת התקשרתי הביתה לספר לבעלי שהוא פספס את הלידה. הייתי צריכה לשכנע את הילדים שאני לא עובדת עליהם ובאמת נולדו להם 2 אחים 😅
וואלה ההלם של כולם היה שווה את סתימת הפה בהריון,ההורים והאחים, השכנות מופתעים ושמחים איתנו כ"כ.
לצערנו התינוק המוביל שהיה עם ירידת מים קיבל חיידק, ועליו מתפללים יותר, שניהם עדיין קטנטנים ממש וצריכים תפילות, אבל ב"ה משתפרים מיום ליום.
וזהו. אנחנו על הציר לסירוגין בין הבית לפגייה 👶🏻👶🏻
מה איתם היום?אנונימי (5)
התאומים אוטוטו חוגגים בר מצווה, וזה הזמן לשתףמתואמת

את סיפור הלידה שלהם 😎😉

~יום שלישי – היום של ירידת המים~:

4:30 בבוקר, שבוע 33+6.

אני מתעוררת ומרגישה פתאום שפריץ של מים מלמטה. כמו כל התסריטים שדמיינתי – אני מבינה די מהר שזו ירידת מים.

קמה אחרי כמה דקות לשירותים, לבדוק אם זו כמות גדולה. כן, הכול רטוב, וגם קצת מסביב. מחליפה לפיג'מה אחרת, וחוזרת לשכב – מעט נרגשת, מעט לחוצה.

בשעה 5:00, כששוב אני רטובה בכל החלק התחתון, מחליטה להתקשר למוקד האחיות של כללית. אחרי המתנה עונה אחות ואומרת שכדאי למהר להגיע לבית-החולים, ואם אגיע עד 7:00 גם לא יחייבו אותי בתשלום.

ב-5:30 בערך מעירה את בעלי. אנחנו קצת מבולבלים. צריך ממש לרוץ לבית-החולים, או שאפשר קצת לחכות? בעיקר לחוצים בגלל סידור לשני הילדים, שעדיין ישנים, וגם כי בעלי צריך להתפלל שחרית. מתקשרים שוב למוקד, שואלים אם אפשר לחכות עד 8:00. לדעת האחות – לא.

שולחת הודעה לשכנה מלמטה (ששני הגדולים שלה בגיל של הילדים שלי), שואלת אם נוכל להשתמש בעזרתם. ב-6:00 מנסה גם להתקשר אליה, וכשהיא עונה ומבינה מה העניין, אומרת שתבוא מיד לאחר שתתלבש. מקסימה שכמותה.  

בינתיים מזמינים מונית. אני כבר לבושה, עם שקית שעוטפת את האזור התחתון.

כשהשכנה מגיעה היא מחבקת אותי בהתרגשות ומאחלת הצלחה, ואז נשארת עם הילדים הישנים, ואני יורדת לבעלי, שכבר מסדר במונית שקיות ניילון כדי שלא ארטיב את המושב.

נוסעים נסיעה קצרה.  אני יוצאת מהמונית ומרגישה שלא אוכל ללכת ברגל כשאני נוטפת כך, אז בעלי מביא כיסא גלגלים. בדרך, במעליות, מעדכנים את הרופאה (הפרטית, שלקחתי במיוחד ללידת תאומים זו), והיא אומרת שתגיע בשעה הקרובה.

במיון יולדות פותחים לי תיק, ואז מקבלות אותי מיילדות נחמדות של סוף-משמרת.

כשמתפנה מיטה, אני נשכבת ומחוברת למוניטור.

משמרת חדשה מגיעה, ואותי מקבלת המיילדת אסתר המקסימה. היא אומרת שצריך לעשות בדיקת דם.  פותחת לי וריד כמה פעמים – תוך התנצלות על הכאב – כי לא מצליחה להוציא דם (אחר-כך הסתבר שהייתה בעיה במשאבה). גם המוניטור עושה בעיות – לא בטוחים אם כל אחד מהמוניטורים על עובר אחר או ששניהם על עובר אחד.

מנסים גם בעזרת אולטראסאונד לראות. בינתיים הרופאה מגיעה, עוזרת עם פתיחת הווריד ועם האולטראסאונד.

אחר-כך אני מופנית לשתן ולתרבית בנרתיק בשירותים. הרופאה בודקת אותי בחדרון האולטראסאונד, ורואה מי שפיר נקיים ופתיחה של 2.5 ס"מ. אבל על הפד שאיתו הגעתי היה צבע ירוק. בינתיים אני מקבלת זריקה להבשלת ריאות.

הרופאה אומרת להשאיר אותי להמשך השגחה ושולחת גם לאולטראסאונד, ואז הולכת תוך בקשה מהרופא התורן לעדכן אותה בצבע המים בפד הבא ובתוצאות האולטראסאונד.

בינתיים חמותי מגיעה (הם הגיעו באותו בוקר לבית-החולים כי לחמי הייתה בדיקה), וגם בעלי נכנס למיון. המוניטור רושם צירים לא סדירים, שכואבים כמו הצירונים במהלך החודש האחרון.

אני רוצה שבעלי יחזור הביתה כדי לאכול ולשתות (לא הספקנו כלום בבוקר), ובזמן ההמתנה ליד חדרי האולטראסאונד הוא נוסע באוטו של אביו וחמותי נשארת איתי. הטכנאית נחמדה, אני מתבדחת איתה (אולי עובר B  ישאיל מים לעובר A?), ואחר-כך חוזרת למיון. אחרי שהרופא מדבר עם הרופאה שלי בטלפון, אני מופנית לחדרי הלידה להשגחה. חמותי הלכה בינתיים להביא לי אוכל ואחר-כך גם לחמי (שמחכה עדיין לבדיקה שלו).  

בעלי חוזר לבית-החולים, ואני הולכת עם המיילדת לחדר הלידה והוא מסביב.

כל הזמן הזה עדכנתי את אמא שלי כדי לראות מתי היא תבוא (בשתי הלידות הקודמות היא הייתה איתי). כעת החלטנו שלא להתקשר עדיין, כדי לא להלחיץ במילים "חדר לידה".

אני מגיעה למעין חדר ביניים. שוכבת בו גם אישה לאחר לידה. מקבלת אותי מיילדת אחרת, טיפה עצבנית בהתחלה (אולי כי היא חולקת על דעתה של הרופאה שלי, שביקשה להמתין ולא להתחיל התערבות כלשהי). בעלי יושב לידי, ואנחנו מפטפטים. מדי פעם באה המיילדת, שכעת דווקא נחמדה אליי, לבדוק מה קורה. אני מבקשת לעשות, ומקבלת סיר מיוחד למיטה.

אחרי כמה זמן היא רואה שהפד יבש – הפסיקה הזרימה של המים.

הרופאה מתקשרת אליי לקבל עדכון, ואני שואלת אותה אם עלול להתפתח משהו בשעות הקרובות, כי אני רוצה לשחרר את בעלי, שילך הביתה, יאכל נורמלי (מקודם הוא לא כל-כך הספיק), קצת ינוח, ושאחר-כך יהיה עם הילדים שכבר שבו מהגן (אף-על-פי ששכנינו המקסימים אמרו שהם יוכלו להישאר אצלם גם לישון). הרופאה אומרת שכן, הוא יכול ללכת, לא צפוי משהו בשעות הקרובות, עד שהיא תגיע שוב ותראה מה קורה.

בעלי הולך ואני נשארת לבד (עם עובריי, ועם ה'!), ובינתיים שוב החלפת משמרות.

מקבלת שוב אנטיביוטיקה בווריד, ובינתיים אני נחה. אולי אצליח לישון? אולי לא.

בכל הזמן הזה הרגשת שלווה מוזרה, כמעט ולא לחוצה, רק דואגת שהכול יהיה בסדר עם הקטנים (גם כעוברים וגם כתינוקות) ומבקשת מה' על כך. מצליחה גם להתפלל קצת על נשים אחרות (בדיוק אתמול חברה אמרה לי שני שמות). גם על גבעת אסף וגבעת האולפנה, עמונה ומגרון משתדלת להתפלל.

השעה 18:30 כעת, ואני במחלקת נשים, היריון בסיכון. החליטו לפנות את המיטה בחדרי לידה ולאשפז אותי כאן להשגחה. לידה בתוך 48-24 שעות, תלוי בצבע המים.

לידי אישה שכנראה מאושפזת כבר זמן מה, בעלה וילדיה באו לביקור. היא מתעניינת בהם, מחבקת את הילדים, אפילו קצת קוראת איתם מלימודיהם.

"איך את יושנת כאן?"  שואל אחד הילדים.

"מכבים את האור ומשכיבים את המיטה," עונה האם. "אבל האמת שאני לא מצליחה כל-כך להירדם, כי אני מתגעגעת אליכם." עצוב. צביטה בלב.

גם אני דיברתי עם הילדים שלי בטלפון. הגדולה נרגשת לקראת הולדת התינוק, והקטן (בינתיים) לא כל-כך מצליח לדבר, בעצם.

בינתיים מגיעה ארוחת ערב, ואחרי שאכלתי היום רק קרקרים,  קורנפלקס ועוגת שוקולד – אני טורפת את הארוחה הזו. שמחה שלא מחוברת עכשיו לניטור, ויכולה לקום לבד לשירותים.

~יום רביעי: היום של הלידה~

23:00 – לפני כמה זמן התקשרה הרופאה, ואמרה, שמכיוון שאין התקדמות ממשית בצירים, והמים ממשיכים להיות מקוניאליים, יכול להיות שיהיה צורך בניתוח בכל-זאת, כי אין טעם (ואולי אף מסוכן) לתת זירוז.

בכל אופן, היא תבוא עוד מעט לבדוק אותי, ואז נראה.

אני לחוצה קצת, אבל הרבה פחות מאשר לפני שבועיים, כשהם היו עכוז, ואז התחלנו לראשונה לדבר על ניתוח. לפחות עברתי כבר את ההכנה הנפשית לניתוח (גם לפי הדרכותיהן של הרופאה ושל אורנה-אורניקי- הדולה).

עכשיו אני צריכה הכנה לפגייה – מה זה אומר, וכמה זמן, ואיך בכלל אוכל לטפל בהם אם אהיה אחרי ניתוח. אבל כמו שאמרה הרופאה – שבוע 34 זה טוב משבוע 26.

כשהרופאה מגיעה היא נותנת לי לבחור – אם ללכת מיד לניתוח, או לנסות זירוז במינון נמוך. אני בוחרת בזירוז, אף-על-פי שיש לי ספקות – אולי בכל-זאת עדיף ניתוח וזהו? אולי יהיה לי קשה לשרוד עוד הרבה שעות, לאחר שלא ישנתי כל היום, עד ללידה, שמתחילה כעת רק בפתיחה של 3.5 ס"מ וצוואר רחם שמחוק רק בחמישים אחוז?

בכל-אופן, אני מוּרדת לחדרי לידה. בעלי מגיע מהבית קצת אחריי, וצריך לאסוף את כל הדברים שלי ממחלקת נשים. האחות שלוקחת אותי לקומת הלידה קצת עצבנית – עוד מישהי במחלקה מחכה לעזרתה, לחוצה.

בחדרי הלידה אני פוגשת את הרופאה שלי, וגם, שוב, את המיילדת אסתר המקסימה, שחזרה למשמרת נוספת לאחר הפסקה של משמרת אחת. שתיהן יהיו איתי בחדר הלידה.

ושוב חיבור למוניטור, ועד שמוצאים את הדפקים של שניהם ולא רק של אחד מהם. נעזרים באולטראסאונד נייד ומצליחים בסופו-של-דבר לדייק. מחברים לפיטוצין, שלאט לאט מתחיל לייצר צירים, והם מתחילים להתחזק. מדברים עם אמא, ומסכמים שניתן לה עוד קצת לנוח (אף-על-פי שהיא לא מצליחה להירדם, וגם בלילה הקודם, בלי קשר, היא לא ישנה).  

בינתיים מפטפטים קצת בינינו.  

הצירים מתחזקים, ואני מתלבטת עם בעלי, הרופאה והמיילדת האם לקחת כבר אפידוראל. נראה לי מוזר לקבל כבר עכשיו (אף-על-פי שאחר-כך, לקראת הסוף, בטוח אצטרך. בלידת תאומים יש סיכוי גדול להתערבות פנימית להוצאת העובר השני) – הרי את הלידות הקודמות עברתי בלי אפידוראל בכלל, גם כשהיו צירים חזקים. בסוף מחליטה לא לעשות חישובים שכאלה, ולאחר המתנה מגיעה המרדימה החמודה. מנתקים אותי מהמוניטור, ואסתר עוזרת לי, ומלמדת אותי להתיישב על המיטה כשהגב מקומר. היא מחבקת אותי, וגם כרית על ברכיי כדי שאחזיק בה, ועוזרת לי לנשום עמוק ולא להתכווץ בזמן שהזריקה מוחדרת. עכשיו באמת מבינה איך יוצאים ידי חובת "בעצב תלדי בנים" באפידוראל (כמאמר הרב מנחם בורשטיין).

אחרי האפידוראל אני נשכבת שוב כדי להתחבר למוניטור, והרופאה מבקשת מהמרדימה להישאר עוד רגע בחדר, כי נראה לה שיש בעיות.

הרופאה ואסתר המיילדת עומדות מעליי, וכבר לא עוזרות לי בצירים כמו קודם. הן לחוצות בגלל הדופק.

ופתאום קוראת הרופאה: "תקראי לצוות, מהר!" בבת אחת מתמלא החדר באנשים (גם בגברים – ואני רציתי שמלכתחילה יהיו איתי בלידה רק נשים), "יש ירידה בדופק, לחדר ניתוח!"

בקושי מספיקה לזרוק לבעלי: "תתפלל!" והוא, לא מספיק לראות אותי בכלל (בזמן האפידוראל חיכה מאחורי הווילון), קורא: "בהצלחה!"

ובשתי דקות בערך המיטה מובלת לחדר ניתוח, ושם כולם מתחילים ללבוש מסכות, מעבירים אותי למיטה של חדר ניתוח. האפידוראל כבר משפיע לגמרי (אולי המרדימה מגבירה את עוצמתו). אני מופשטת בחלקי, שמים לי מסך לפני העיניים.

אני לא מרגישה כלום – לא פיזית, אפילו לידיים הקשורות אני לא שמה לב, ולא רגשית, מבולבלת ולחוצה, רק בקושי שמה לב לעובדה הלא רצויה מבחינתי שיש הרבה גברים מסביב.

אני מרגישה את אזור האגן והרגליים כאילו מכוסה בשמיכה (מה שאולי טוב), ואז מעין התעסקות כזו שם. "תוך שתי דקות הם בחוץ," אומרת הרופאה, ואכן כך (או פחות או יותר כך):

ב- 3:20 נשמעות שתי פעיות בכי בזו אחר זו, ופתאום אני מתמלאת התרגשות – ודמעות עולות לי בעיניים. התינוקות שלי! שמונה חודשים וחצי סחבתי אותם, והנה הם! הכול שווה (גם סיטואציית הניתוח הזו) בשביל לשמוע אותם!

המיילדות לוקחות אותם לצד ומטפלות בהם. "יש לך שני בנים מתוקים!" אומרת המיילדת השנייה, את מה שכבר ידעתי. בינתיים קוראים לרופאי ילדים מהפגייה.

כאשר תופרים אותי אני מרשה לעצמי קצת לנמנם, עדיין מבולבלת, מטושטשת, מאושרת.

מראים לי אותם מרחוק לפני שלוקחים אותם – לא כל-כך עוזר לי, כי אני בלי משקפיים – אבל מצליחה לראות שהם בהירים יחסית. מבקשת מאסתר המיילדת אם יוכלו לעדכן את בעלי.

הניתוח מסתיים, אני מועברת למיטת אלונקה ומובלת לכיוון חדר התאוששות. בדרך בעלי מצטרף אלינו – אני בקושי מצליחה לראותו בין כל אלה שמקיפים את המיטה – ואומר לי שכבר הודיע להורים שלנו. (אחר-כך הסתבר לי שהודיע להם גם כאשר לקחו אותי לניתוח. אמא המסכנה, שלא כהרגלה, נלחצה מאוד).

בחדר ההתאוששות מקבלת אותי הרופאה שם, ובעלי נשאר איתי לדבר קצת.

אני רועדת מהתרגשות, לא מצליחה לעכל מה שקרה, הרגליים והאגן לאט לאט חוזרים לתחושה, אך עדיין לא מרגישה כל כאב.

הרופאה הראשית של הפגייה מגיעה ומסבירה לנו מה קורה – אחד מהם, תאום שתיים, זקוק לעזרה בחמצן. הוא יצא ירוק כולו. מסתבר שהמים המקוניאליים שיצאו היו מהשק שלו, והמים שבשק של תאום אחד היו אכן נקיים. בעלי שואל את כל מיני שאלות, שניכר ברופאה שכבר נשאלו פעמים רבות והן מעצבנות אותה. בכל אופן, ברית – אנחנו מבינים – לא תהיה בקרוב.

אנחנו מדברים, מנסים לעכל, להתאושש מכל המירוץ המהיר של העניינים, מהעובדה שהנה – אנו הורים לארבעה.

הרופאה האחראית מגיעה ומבקשת שנהיה בשקט – זו עדיין שעת לילה, ואנשים רוצים לישון. אנו מתנצלים, ובעלי הולך לתפילה. אני נשארת, מנסה לנמנם קצת.

עוד לפני שהוא מספיק לחזור מגיעים כדי להעביר אותי למחלקת יולדות. אני לחוצה קצת – משתדלת לוודא שכל החפצים שלי, שבעלי הביא מחדר לידה – נלקחים איתי.

מגיעה למחלקת יולדות ומוכנסת לחדר של אחרי קיסרי. שעת בוקר, והאישה הנוספת שבחדר מתעוררת ומבקשת מיד מהאחות משכך כאבים (אז עוד לא הבנתי שגם היא אחרי קיסרי), ואחר-כך הולכת לתינוקייה. מגיעה אחות כדי להעביר אותי למיטת המחלקה. אני מפחדת קצת לעבור, ואז מגלה גם שהפלאפון, שהיה לידי על המיטה קודם, נעלם. מתביישת להציק לאחות, ובכל זאת אומרת לה. כשהיא מוציאה את הסדינים ממיטת ההתאוששות אני מבקשת ממנה לחפש אותו ביניהם. ברוך ה', הוא נמצא. (לא לפני שכבר עלו לי תסריטים בראש: איך אודיע לבעלי היכן אני – הספקתי רק לומר לו שאני בדרך למחלקה – ואיך מעבירים אשפוז שלם בלי פלאפון...)

שולחת לבעלי הודעה, ומחכה שיגיע.

כשהוא מגיע אנחנו מדברים שוב, בעלי מראה לי תמונות של הקטנים שצילם בפלאפון. התמונות לא מספיק ברורות לי. אחר-כך מבקשת ממנו שיחזור הביתה וינסה לישון (ויודיע לשכנים ששומרים על הילדים את הבשורות), וכשנשארת לבד, מנסה להירדם בעצמי. לא כל-כך מצליחה – כבר שעת בוקר, המחלקה ערה. הרמקול מודיע: "יולדות יקרות, נא לגשת לחדר תינוקות לקחת את התינוק להנקה..." וחם לי, ומגרד לי – מה, הגוף עוד לא קלט שנגמר ההיריון ואין מקום לגרד היריון זה?

העייפות מוסיפה לבלבול שאני חשה. האחיות מגיעות לעשות דברים שגרתיים של מדידת לחץ דם וחום, חיבור לאינפוזיה...

בשעה 7:00 מחליטה לשלוח הודעת מזל טוב לחברות, ומבקשת גם שיתפללו לרפואתם. במהלך השעות הקרובות אני מקבלת הודעות מזל-טוב (וגם הצעות לעזרה) בחזרה.

למרות העייפות לא מצליחה להירדם. הבטן התחתונה מתחילה קצת לכאוב, ואני מחליטה לא לעשות חשבון, להישמע לכול ההמלצות – ומבקשת אופטלגין. (פעם ראשונה בחיי שאני לוקחת משכך כאבים כלשהו).

כל שעות הבוקר עוברות עליי בנמנום לא מוצלח. מדברת גם עם אבא ועם אמא ועם חמותי (שמבטיחה לבוא בצהריים ולהביא לי מאוורר, נגד החום).

בצהריים אכן מגיעים חמי וחמותי, מרכיבים את המאוורר החדש, שואלים לשלומי. אני מבקשת מהם ללכת לפגייה, לראות מה שלום הקטנים.

באות אחיות כדי להראות לי איך לקום מהמיטה, ועוזרות לי לעבור לכורסה. חמותי חוזרת מהפגייה נלהבת – "דומים לאבא שלהם!" לפי דעתה הם די זהים.

כשהם הולכים אני מצליחה להירדם קצת למשך שעה.

בעלי מתקשר. אומר שלא כל-כך הצליח להירדם, מלבד רבע שעה של שינה עמוקה. מתארגנים להמשך היום. אחי יבוא לשמור על הילדים. בעלי יבוא אליי בשלוש (הרופאה של הפגייה ביקשה לדבר עם שנינו באותה שעה).  

כשהוא מגיע, אני באמצע שיחה עם העובדת הסוציאלית של הפגייה. בינתיים אין לי כל-כך שאלות אליה – עוד לא מספיק נכנסתי לעניין.

בעלי מברר (הלכתית ורפואית) אם יכול לקחת אותי בכיסא גלגלים, ולאחר שאני עוברת בעזרת האחות לכיסא הגלגלים (ואיתי גם העירוי), אנו הולכים ומתגלגלים לפגייה.

בכניסה מסדרון עם הרבה תמונות של פגים לשעבר. התאומים שוכבים בחדר של שלב מספר 2, לא זה לצד זה. ליד כל אחד מהם שידה עם מדבקה, שעליה השם שלי, מספר התאום וחיוך.

מאוד נחמדים ואנושיים שם.

האחות שמטפלת בתאום 1 מסבירה לנו שהוא עובר מעריסת חימום (שבה מונח התינוק בהתחלה, כדי לאפשר טיפול מהיר ומיידי) לאינקובטור, ומציעה לי להחזיק אותו בינתיים, כאשר היא מכינה את האינקובטור. אני מהססת קצת – בכל זאת, אחרי קיסרי, והוא כזה קטן (וגם מלחיץ, עם כל המכשירים שעליו), אבל מצד שני מאוד רוצה. בסופו-של-דבר הוא מועבר לידיים שלי, ואני מתבוננת בו, מקשיבה לקול בכיו הדק, מלטפת קצת את לחיו. עד שהאינקובטור מוכן, ואני מסכימה להשיב אותו לאחות. את התאום השני קצת קשה לי לראות – הוא באינקובטור, הגבוה מעט, ואני בכיסא הגלגלים הנמוך. בעלי מצלם אותו בפלאפון שלי, ואחר-כך גם את הראשון, כדי שיהיו לי אחר-כך תמונותיהם להתבונן בהם.

חוזרים לחדר במחלקת יולדות, לאחר  שאני מבטלת רעיון לטיול לקומות אחרות, שמהן אפשר לראות נוף.

בעלי נשאר איתי עד שהולך להתפלל מנחה ושב הביתה לילדים.

כעת מגיע לי חלק קצת קשה: אני לבדי, ויש אחות לא כל-כך נחמדה, שבאה לבדוק מה קורה עם העירוי, ומדוע לא נוזל החומר, ונוזפת בי שהיד שלי לא נשארת רפויה למטה, ולמה לבשתי את החלוק הנוסף מעל, כי זה הרי מפריע לעירוי. גם הקטטר לא מוצא חן בעיניה – איך ייתכן שעברו כבר כמעט חמש שעות והשקית עדיין לא התמלאה? אני מסבירה לה שמרגישה לחץ להוציא, אבל מעדיפה בשירותים. לא, אי-אפשר להוציא את הקטטר עד שאמלא את השקית.

לקראת ערב אבא ואמא שלי מגיעים. כעת רגוע לי יותר. טוב לי שאמא שלי נמצאת איתי, מבינה אותי ומעודדת אותי. ארוחת ערב של מאכלים רכים מובאת אליי, ואני סוף-סוף אוכלת. האחות מגיעה לתת לי זריקת אנטי-די (בגלל הדם שלי, שמסוג A-), אז הוריי הולכים לפגייה בינתיים. שוב היא שואלת מה עם הקטטר, ובסוף מחליטה כן להוציא לי אותו, ברוך ה'.

כשאמא שלי שבה היא מסבירה לי שדיברה עם האחיות בפגייה לגבי שאיבת חלב, ומעודדת אותי לנסות להוציא טיפות ראשונות (וחשובות לקטנים) לתוך מזרק. יוצאות ממש קצת טיפות, ואני, שכבר עייפה בצורה שהראש וגם הגוף כבר לא מסוגלים לחשוב, מתייאשת בינתיים.

כשאבא ואמא שלי הולכים אני מקבלת אישור להתרחץ. העירוי מנותק ממני זמנית כדי שאוכל להתקלח ("כדי שיהיה לה נחמד," מסבירה האחות, זאת שפחות נחמדה, לשנייה). אני נכנסת לאמבטיה, מתרוקנת בשירותים (זה באמת יותר קל לי), ונכנסת להתקלח.

כאשר שבה לחדר, באה רופאה, צעירה וחמודה, לחבר לי שוב את העירוי – הפעם ביד השנייה, כי העירוי בצד ימין נפתח. בהחלט הקלה שיד ימין חופשיה. סוף-כל-סוף אני הולכת לישון.

יום חמישי: היום של השאיבה~

ברוך ה', עברה עליי שנת לילה טובה יחסית, עם פעמיים קימה לשירותים, שעברו בהצלחה, וכעת אני רעננה יותר.

קשה לי עם ההודעות: "יולדות יקרות, בוקר טוב. נא לגשת לחדר התינוקות ולקחת את התינוק להנקה. מי שזקוקה לעזרה בהנקה, מוזמנת להתייעץ עם האחיות."

הבה נספור: כמה טעויות יש לגביי במשפט הזה? אני בקושי מסוגלת לקום וללכת, יש לי שני תינוקות ולא אחד, הם לא נמצאים כלל בחדר התינוקות – ובשביל עזרה בהנקה (בהנחה שהם יכולים לינוק) אני זקוקה ליותר מסתם אחות.

אך אני משתדלת לראות את הטוב. זו הדרך הטובה וזה הזמן הטוב בשבילם לצאת. בעלי הבטיח לבוא הבוקר ולעשות איתי אימוני הליכה (לאחר שהאחות אתמול אמרה לי – "אני לא רוצה לראות אותך יושבת כל הזמן, אני רוצה לראות אותך הולכת!"), ושנלך לפגייה.

וכמו שאמא שלי ייעצה לי, אנסה גם לדבר עם יועצת הנקה שתלמד אותי לשאוב, וזהו, אתחיל עם זה כבר. זה הדבר הטוב ביותר בעבור התינוקות שלי, וגם בעבורי.

לפני הצהריים אנו מגיעים לפגייה. אני מבקרת גם בחדר השאיבה. אחות נחמדה מדריכה אותי כיצד להשתמש במכונה ואיך לשמור על הסטריליות שלה ושל הבקבוקים. אני מצליחה לשאוב 4 גרם! אני יודעת, זה נשמע כלום, אך זו ההתחלה. "הנה, אני כבר שמה לו את זה," אומרת האחות, ומכניסה למזרק הזונדה של תאום 1 את החלב.

שלוש שעות אחר-כך אני מגיעה שוב כדי לנסות עוד פעם לשאוב. זו עבודה קשה, אבל אני מעודדת את עצמי: חלב אם הכי טוב בשביל פגים! אני שמחה שיש לי אפשרות לעשות משהו בשביל הקטנים שלי, שלא נראים כעת כל-כך שלי, ולא רק בגלל צבע השיער השונה מילדיי האחרים והשחרחרים. כל המכשירים האלה, הגודל הקטן, ושאני לא יכולה להניק אותם... ואם במשך ההיריון כבר נמאס לי לסחוב אותם ולא לעשות כלום – אז הנה, עכשיו יש לי ההזדמנות!

עד הלילה אני מספיקה להיות ארבע פעמים בחדר השאיבה. אני ממש פעילה, משתלבת יפה בסדר היום הלחוץ הזה. גם אבא ואמא, שהגיעו בערב לבקר, אומרים שאני נראית טוב יותר.

כל-כך הפוך מההיריון, שבו שכבתי כל הזמן, הייתי עצבנית, ולא עשיתי כלום. וכעת אני קמה, אף-על-פי שכואב לי, הולכת, שואבת כמו אמא גדולה. מה יש בקטנים הללו, שברגע שהם נולדים, הופכים אותנו לאחרות?

יום שישי: היום של השבירה

בחדר שאיבה. פתאום חושבת על התהליך הארוך שמצפה לי/לנו. קשה לשבת ולשאוב, גם מבחינת התנוחה, וגם מבחינת התחושה – שאין תינוק צמוד אליי.

ואיך אסתדר בשבת? ובשבת הבאה? ובכלל – לבוא כל יום מהבית כדי לשאוב? ואני עדיין לא ניידת לחלוטין...

ובתוך הפגייה: תאום 1 נעלם לי (הזהירו אותנו שמשנים מקומות), ואני הולכת לתאום 2. הוא נראה טוב (כבר בלי הנשמה), בפיו מעין מוצץ מפטמת בקבוק, והוא מוצץ יפה. אבל – הוא לא איתי. כל שאני יכולה לעשות זה לגעת בו וללטף אותו. אני לא יכולה להחזיק אותו קרוב אליי, לטפל בו, להניק אותו.

קצת אחרי שהתחילו הדמעות לעלות בעיניים, אומרת לי אחות: "סליחה, את אמא? את לא יכולה להיות פה עכשיו, כי עושים פה ניתוח." ואז, כדי לרכך את ההוראה, מוסיפה: "הוא בסדר, אכל עכשיו, והכל בסדר איתו. תחזרי בעוד חצי שעה, בסדר?"

בסדר. אז אני חוזרת לחדר, עדיין עם דמעות בעיניים. הרופאה שלי, שמגיעה בדיוק לביקור, זוכה להתפרצות הדמעות של התסכול. אבל היא רופאה, רופאת נשים, מעודדת אותי שצריך לקחת הכול בפרופורציות, ותוך כמה ימים הכול יהיה בסדר. אז היא בוחנת את צלקת הניתוח, ואומרת כיצד להמשיך לטפל בה. (ואני, בכלל אין לי כוח לדאוג לעצמי כעת, וגם האמבטיה פה – בניגוד לכל הפנטזיות שלי – לא כל-כך נוחה לי).  

כך יוצא שאני טובעת את המושג: "אימהוּת עשוקה" – אמא שלא יכולה לממש את אימהותה (בזה הרגע), כי ילדהּ נמצא בפגייה.

ואני מתפללת שהאופטימיות תשוב אליי.

עוברות כמה שעות, ובאחת הפעמים שאני מגיעה לפגייה אני מתבשרת שאפשר להניק את תאום 1! וברוך ה', הוא מסתדר עם זה יפה מאוד.

בעלי גם מגיע לבקר, ונשאר קצת יותר מהמתוכנן כדי לעודדני. אנו הולכים ביחד לראות אותם, מדברים על ספסל מול חדרי הלידה (שהשהייה מולם וההליכה במסדרון מהמחלקה לפגייה, לא עושה לי טוב, משום מה).

ברוך ה', קצת התעודדתי.

שבת: היום של ההנקה

באה שבת, באה מנוחה. אני מחליטה לעבור פאזה, ולהיכנס לשלוות נפש. אני מצליחה להתרחץ כמו שצריך, לובשת מטפחת לבנה, מדליקה נרות ואפילו מתפללת קבלת שבת. הספקתי עוד קודם, לפני הדלקת נרות, לשאוב, כדי שלא אסתבך יותר מדי עם שאיבה בשבת.

שומעת קידוש מהאיש המתנדב כמו כל היולדות, ואוכלת סעודה נינוחה יחסית, תוך הקשבה לסיפוריהן ולפטפוטיהן של היולדות האחרות. אחרי הסעודה שבה לפגייה להניק ולתת בקבוק, והולכת לישון מוקדם יחסית.

באמצע הלילה, מעירים את היולדות להנקה. אני מתכוונת להתהפך לצד השני (באופן מטאפורי כמובן – אני לא ממש מסוגלת להתהפך) ולהמשיך לישון. אני הרי לא חייבת לקום להניק. אבל אני לא מצליחה להירדם, רק שוכבת מתוסכלת במיטה. גם אני רוצה את התינוקות שלי! גם אני רוצה להניק! אבל האם נהוג ללכת לפגייה באמצע הלילה?

בסוף אני קמה. אני עושה מה שלִבּי מרגיש. אני מגיעה לפגייה, ושם מתקבלת בטבעיות.  

כבר לא זוכרת אם יצא לי להניק/להאכיל, אבל הרגשתי טוב עם עצמי.

שבה לחדר לישון, במטרה לקום בשמונה כדי להניק שוב. ב-7:30 מעירים את היולדות לארוחת בוקר, ואני קמה בזינוק (שוב – באופן יחסי), וממהרת לעשות קידוש ולבלוע שתי לחמניות עם קצת גבינה וירקות בחדר האוכל, כדי להספיק להגיע לפני שיתנו לתאום 1 בקבוק. ברוך ה', אני מספיקה, ומניקה אותו.

ב-11:00 אני מגיעה שוב, ואז אומרים לי שאני יכולה לנסות להניק את תאום 2. קצת קשה לו לתפוס, אבל בסופו-של-דבר הוא לומד.

בעלי בא לבקרני (הלך ברגל מהבית) בדיוק כשאני חוזרת, ושוב אנו מדברים ומספרים זה לזה את קורות היום, ואחר-כך הולכים קצת להסתובב ולחפש מקום שממנו אפשר לראות נוף (אהבתו של בעלי).

קצת אחרי שבעלי הולך אני שבה לחדר (בכוונה מפספסת את אחת הארוחות של התאומים) – וחברתי, שגרה במרחק 10 דקות הליכה מבית-החולים, מגיעה לבקר. מקסימה, הביאה לי קופסה מלאה בפירות (וגם שוקולד וגם שלוק), ומאיצה בי לאכול.

אחר-כך היא מלווה אותי לפגייה והולכת. שם אני מגלה שיש לי עוד חצי שעה עד להאכלתם, ומחליטה לחזור למחלקה כדי לחפש לחמניות לסעודה שלישית (את ארוחת הצהריים פספסתי). שואלת את האחיות והן אומרות שלא נשאר. "חבל שלא לקחת בבוקר, אז היו הרבה," אומרת אחת מהן, ואני, עיניי מתחילות לדמוע, מה אעשה עכשיו? "אולי תנסי בחדרי האוכל האחרים," מציע השומר שבכניסה, ואני אומרת תודה ויוצאת מהמחלקה.

בסוף מחליטה ללכת קודם לפגייה, לשאוב ואז להאכיל/להניק. בפעם הזאת לא הצלחתי לעשות כמו שבעלי אמר לי שעדיף: להצמיד את המגן, ורק אחר-כך שהכתבנית (=הגויה של שבת) תפעיל את המכונה.

אחרי ההנקה וההאכלה (-להחליף טיטול, להביא פרגוד שיסתיר אותי, להרים את התינוק, להתיישב על כיסא, לנסות להעיר את הקטן ולגרות אותו לאכול, לשים לב שהוא אכן יונק, לעשות לו גרעפס, לתת לו בקבוק, שוב גרעפס, לקום, להחזיר לעריסה, להחזיר את הפרגוד – וללכת לעשות את אותן פעולות עם התאום השני) – אני חוזרת לחדר, לוקחת אוכל של ארוחת ערב מחדר האוכל (במקום לחמניות שתי פרוסות), אוכלת בחדר והולכת לישון.

יום ראשון: היום של הסיפורים

מתעוררת כבר במוצאי שבת. מתבאסת שלא קמתי להאכלה האחרונה. לא יודעת מה לעשות עם הבדלה. בעלי מתקשר ואני שחה לו את בעייתי. הוא מציע להתקשר לאחיות שיביאו לי למיטה את מוצרי ההבדלה. ברוך ה', כך קורה. אני עושה הבדלה לעצמי והולכת לפגייה.

כשאני עומדת לצאת מהמחלקה, שואלת אותי השומרת: "למה את יוצאת?"  

מה ז'תומרת? "אני הולכת לפגייה," אני אומרת.  

"אבל נועלים פה בלילה!" היא אומרת.  

"מה? למה??" אני המומה.  

"מה, את רוצה שיגנבו לנו תינוקות?" אומרת השומרת.  

"אבל איך אכנס בחזרה?"

"עד אחת עשרה ועשרים אני פה," אומרת השומרת בנדיבות, "ותדברי עם האחיות."

שוב יוצאת מהמחלקה עם דמעות בעיניים.

בחדר שאיבה (סוף-סוף אפשר לשאוב רגיל!) אני שואלת "שואבת" אחרת איך זה אצלה במחלקה. האחיות בפגייה אומרות לי ש"מה פתאום, אין כזה דבר!" ואומרות שיתקשרו למחלקה כשאצטרך לחזור.

בסופו-של-דבר המחלקה פתוחה כשאני חוזרת, והאחות מבטיחה שכך זה יישאר כל הזמן.

בבוקר כבר אפשר לראות את האור בקצה המנהרה: התאומים מועברים לחדר האחרון בפגייה, החדר שלפני השחרור. (במהלך השבת הם הועברו לחדר מספר שלוש, החדר שלפני).

גם מצב הרוח שלי טוב: אני מפטפטת בארוחת הבוקר עם יולדות אחרות, ביניהן כאלה שילדו אחריי ומשתחררות היום.

בניגוד לתחושה במחלקה, שם אני מוערכת בגלל שתאומיי בפגייה, בשיחות הפטפוט בחדר השאיבה, דווקא הקיסרי הוא זה שמושך תשומת לב. שם אני לומדת כמה עליי להודות על הפגות של התינוקות שלי.

אלו סיפורים אני שומעת שם:

אותה אישה שלידה שכבתי במחלקת נשים ילדה יום אחריי, בשבוע 31, גם בקיסרי. ומבחינתה זה הישג גדול: את הבכור שלה ילדה בשבוע 28, ושהתה איתו בפגייה שלושה חודשים. גם שני ההריונות של ילדיה הנוספים לא היו פשוטים.

אישה נוספת ילדה את בתה, לאחר היפרדות שלייה פתאומית, בשבוע 26. היא גרה מחוץ לעיר, משאירה את תשעת ילדיה האחרים בבית, ונוסעת יום יום לפגייה ונמצאת שם עד הצהריים. גם בשבתות היא נמצאת, ובכל פעם מוצאת פתרון לינה אחר: פעם גם ישנה במסדרון במיטה מאולתרת. אין לה הרבה חלב, והיא שואבת בכל רגע כדי לשמור על ייצורו.

עוד אישה שדיברתי איתה ילדה בשבוע 28, וזו הפעם הראשונה (שבוע ויום אחרי לידה) שהיא מגיעה לפגייה מבחוץ. גם היא מחוץ לעיר, ובשבת היא ובעלה מצאו דירה בשכונה הסמוכה.

הסיפורים האלו כמובן נותנים לי פרופורציות, ואני נזכרת להודות על המצב המעולה שלי.

ואני חושבת על הסייעתא דשמיא המיוחדת שבמקרה שלי: אם הייתי יולדת בלידה רגילה, הייתי משתחררת הביתה כבר ביום שישי, אולי במוצאי שבת. ואז, הנסיעות התכופות לבית-החולים ולפגייה היו מתחילות מוקדם יותר, כשאני עדיין מאוד מותשת. ומצד שני – אם הייתי יולדת בקיסרי, אך הם לא היו בפגייה, לא הייתה לי הדרישה לקום כל-כך מהר ולהתאושש מהר, כדי להיות מסוגלת ללכת באופן תכוף לפגייה, ללמוד לשאוב ולהניק. אם כך היה, ודאי הייתי מתרכזת בכאבים של הניתוח כל העת, מבחינה בכל הסימנים להתאוששות קשה שהזהירו אותי מפניהם, מרחמת על עצמי ומבכה את מר גורלי. בצורה כזו לא הייתי יכולה להתאושש מהר.

נמצא, שמצב הקיסרי תורם למצב הפגייה, ומצב הפגייה תורם למצב הקיסרי. ברוך ה'!

יום שני: היום של השחרור

קשה לי. קשה לי עם זה שאני הולכת והם נשארים כאן. השומר שואל אותי ביציאה מהמחלקה – "ואיפה התינוק?"

ובחדר האוכל, כשהתיישבתי קודם לכן לנוח שם, אחרי שכבר ביקשו ממני לפנות את המיטה, החלטתי לקחת מהאוכל שכבר הביאו לארוחת הצהריים, אף-על-פי שהשעה רק אחת-עשרה. אבל אז באה העובדת של המטבח וכעסה: "מה את לוקחת אוכל? סגור עכשיו!"

לא היה לי כוח להסביר לה שאני משתחררת היום, ויש לי זכות לאכול בחדר האוכל כי תינוקיי בפגייה, וב-12:30, כשייפתח חדר האוכל, אהיה בפגייה כדי להניק. אז הלכתי משם דומעת (וגם רעבה).

בחדר המשפחות של הפגייה נכנסת האֵם ל-10, ורואה אותי בוכה. "משהו קרה עם אחד הילדים?" היא שואלת בבהלת-השתתפות.

"לא," אני עונה, מנסה לדבר בקול יציב, "רק קשה לי עם זה שאני הולכת והם נשארים כאן."

"גם לי זה היה ככה," היא מספרת לי. "בכיתי הרבה בימים הראשונים כשחזרתי הביתה. כששאלו אותי למה אני בוכה, בקושי הצלחתי לדבר. הילדים הכינו לי  בלונים בכניסה לבית לכבוד שובי, ואני פשוט ברחתי לשירותים, כי לא רציתי לבכות בפניהם."

והיא כבר חודש כאן. לי זה הולך להיות קצר יותר, בעזרת ה'.

כשאנו יוצאים סוף-סוף מבית-החולים השמש מכה בפניי. אור! כבר שבוע כמעט שלא הייתי תחת השמים. עיניי מסתנוורות ומתקשות להתרגל.

בדרך הביתה אנו עוצרים לאכול במסעדת מזון מהיר שאנו אוהבים, בילוי זוגי נחמד (לקראת הימים המלאים שאחר-כך), וגם אוכל טוב שלא אני צריכה להכין.

בבית – נמרצוּת נסוכה באיבריי, ובמקום לשבת ולנוח – אני מסדרת חלק מהדברים מבית-החולים במקום, נותנת לילדים לאכול, מחליפה לבגדים קלים יותר. סוף-סוף אני יכולה ללבוש בגדים ששוב עולים עליי (המ... פחות או יותר).

אני יודעת שמחכה לי עכשיו תקופה לא קלה ומעייפת, אך בעזרת ה' ובעזרת כל מסייעיו (בעלי, ההורים שלנו, האחים, שכנים...) – אעמוד בתקופה הזו (גם במשמעות הפיזית, לעמוד ולא לשכב ברחמים עצמיים כל הזמן!).

ובאמת – אין כמו בבית!

וואו וואו... כמה מרגשיהלומה..

לא הפסקתי לבכות.  זה סיפור לידה, סיפור חיים. סיפור על השקפה. על ראיית הטוב שבדבר.

כל כך הרבה יש לקחת מהסיפור העוצמתי הזה.. תודה רבה לך!

התרגשתי גם לקרוא לפני זמן מה את סיפור הקיסרי האחרון.. ממש מעריצה אותך!  הלוואי ואצליח לראות את הדברים כמוך. ממש מחזקת אותי ❤️

יהי רצון שתזכו לנחת מכולם

חמודות שקראתן!מתואמתאחרונה

@רקאני

צריכה לקרוא אותו שוב בעצמי כדי להיזכר בעוצמות שלמדתי אז... (באמת מבחינה רגשית זה היה הקיסרי הכי קל שלי...)

וואו!רקאני

איזה מדהימה את!

ואיזה כתיבה מיוחדת!!!

הריון תאומים זהיםנענענע

אני בשבוע 17, כבר מרגישה אותם זזים

ראו שיש פער בגודל בינהם שמוגדר כ SIUGR

היינו בבית החולים ואמרו לנו,

שאם המצב לא יחמיר

אז יאשפזו אותי סביב 27 ויילדו מוקדם סביב 32

כמובן יהיו פגים עם כל ההשלכות - שאין לי מושג מה הם...

אם המצב יחמיר חלילה,

אז או שנאבד את הקטן או ששניהם יפגעו ח"ו

בקיצור אני חרדה מאז😒

לא יודעת מה יהיה ודואגת מאוד😔

מישהי עברה משהו דומה?

הסבר מה זה ההשלכות של פגות?

חיבוק ובשורות טובותמתואמת

מתייגת לך את @זהות כפולה שעברה את זה, ב"ה עם שני תינוקות בריאים בעיקרון. (זה לא הניק העיקרי שלה, אז מקווה שהיא תראה את התיוג)

אולי היא כתבה את הסיפור שלה בשרשור הנעוץ, תחפשי❤️

תודה, אחפשנענענעאחרונה
התייעצות-לידת תאומים בחירת בית יולדותAvigailh1

היי

אני מתלבטת ואשמח לשמוע מנסיונכן

דווקא על לידת תאומים - התלבטות בין

בלינסון /

תל השומר

המלצות/דיס וחווית קבלה,לידה,אשפוז וכו' מלונית שיבא בייבי וכו' מה שעולה לכן .

שאלה לגבי תל השומר- האם זה נכון שיש תחושה של עומס מטורף ולפעמים יש מחסור במקום בחדרי לידה ויולדות ממתינות במסדרונות?

תודה מראש לעונות!!!!  

לא מכירה את בתי החולים הללו. מציעה לך לשאול גםמתואמתאחרונה
בפורום הריון ולידה...
שאלה לגבי לידת תאומים לא זהיםAvigailh1

היוש,

שבוע 34+1 תאומים לא זהים

השאלה היא כזו, אם לידה לא מתרחשת באופן ספונטני עד שבוע 37, צריך ללכת לביקורת בבית חולים? בקהילה? איך זה עובד מניסיונכן ?

בגדול הרופאת נשים הנחתה אותי לבצע כל שבוע אולטרסאונד מעקב גדילה+אורך צוואר ומוניטור ובינתיים הכל בסדר ב"ה, אבל מעבר לזה לא שאלתי מה באמת קורה עד השבוע הזה

והאמת קצת בלחץ להגיע לשבוע מאוחר ושהסיכונים יהיו גדולים יותר, מעדיפה להגיע ל36 ושיגדלו בחוץ מאשר לחיות בלחץ התמידי הזה של האם הם בסדר...הם במשקלים טובים בדיוק לפי הספר ב"ה.

תודה לעונות

מציעה לך לפרסם גם בפורום הריון ולידהיעל מהדרום

לק"י

או לשים שם קישור לשרשור הזה. שם פעיל יותר.

מתייגת בשבילך 2 אמהות לתאומים:

@אמהלה

@מתואמת

תודה רבה!!Avigailh1אחרונה
המלצה לעגלת תאומיםהורים לתאומים

שלום,

אשמח להמלצה לעגלת תאומים מניסיונכם...

ראיתי שרשורים דומים אבל לפני שנים ומן הסתם הדגמים התחדשו....

מחפשת עגלה לתאומים שבעיקר חשוב לי שתכנס בתא מטען של רכב מזדה 5 בלי לקפל את המושבים.

יש עוד ילדים לפניהם ב"ה וכל המושבים חייבים להיות פתוחים...

כמובן אחת שנכנסת בדלת של הבית.

עדיף זולה, ושתשרוד ירידה של מדרגות - מדרגה אחרי מדרגה עם התינוקות בפנים..

תודה מראש!

ואם אתן יודעות איפה יש עגלות תאומים לתצוגה- יעזור!הורים לתאומים
התאומים שלי כבר בני 13מתואמתאחרונה

אז לא יודעת אם העגלה שקנינו אז עדיין קיימת, ואני גם לא זוכרת את שמה. רק זוכרת שהיא התקפלה גם באמצע (כלומר שני המושבים התקפלו זה על זה), וזה חסך מקום.

מציעה פשוט ללכת לחנות מוצרי תינוקות, ולבקש עגלה לפי הצרכים שלכם... (זה מה שאנחנו עשינו בזמנו)

מולטי ויטמין-הריון תאומיםAvigailh1

היי,

רציתי לשאול אם יש המלצה על מולטי ויטמין שתומך יותר בהריון תאומים או משהו שמספק ועושה את העבודה

בדרך כלל הברזל שלי לא הכי גבוה ובהריונות הוא יורד כולל המוגלובין . מלחיץ אותי שהריון תאומים אני אגיע לא מוכנה חס וחלילה ואני רוצה לשמוע אם יש משהו או מספר דברים מומלצים שיש לקחת כדי לבוא עם כמה שיותר כוח ?

תודה מראש והריון קל ומשעמם לכולן

לא נראה לי שיש הבדל...מתואמת

לוקחים ברזל לפי רמת הצורך, לפי מה שרואים בבדיקת דם. במולטי ויטמין גם ככה אין מספיק ברזל למי שממש חסר...

אם זה מעודד אותך - דווקא בהיריון התאומים היה לי ברזל גבוה בהיריונות אחרים היה לי חסר ברזל, לפעמים הרבה מאוד...

👌👌Avigailh1אחרונה
תןדה
תאומים בנים מתוקים(!!!) ולא זהים באותו גן.בדרך לתאומים

הי

רוצה להתייעץ עם בעלות נסיון ממני

יש לי תאומים מתוקים דבש בני שלוש וקצת...

מספר 6, 7 שלי בלי עין הרע!

(נעזרתי בפורום הרבה כתמיכה רגשית כשגיליתי שאני בהריון תאומים...

לא סיפרתי את סיפור הלידה שלהם, אולי אעלה בהמשך את הנס הזה)

כרגע אשמח לשמוע דעתכן על הגן.

האם לשים אותם באותו גן (טרום חובה, גן שני) או שכדאי להפריד?

כרגע הם באותו גן, לא רואה שמפריע להם. שונים מאד באופי.

הגננת גם לא רואה משהו בולט אבל גם לא רוצה מידי להביע דעתה כגורם מכריע

והאמת בשביל להפריד,

זה אומר שאחד מהם יהיה רחוק מהבית, חברים ומהאחים שלומדים יחד (הגן הוא בתוך התלמוד תורה)

מה דעתכן? בעלות נסיון ממני...

אצלנו נאלצנו להפריד אותם, והיה לי קשה עם זהמתואמת

היה להם עיכוב בדיבור, וההמלצה של גורמי המקצוע הייתה חד משמעית להפריד אותם בגן (בגנון הם היו ביחד).

תאומים אחרים שראיתי סביבי היו ביחד בגן, אולי רק בגן חובה הופרדו. לדעתי בגיל קטן התאומות שלהם נותנת להם כוח כשהם ביחד.

בכל אופן, התאומים שלנו כאמור היו בנפרד בגן. בשנה הראשונה שניהם היו בגן שפה - באותו מתחם אבל גנים נפרדים. בשנתיים אח"כ אחד מהם נכנס לגן רגיל ליד הבית והשני נשאר בגן שפה, וכמעט לא היו לו שם חברים מהשכונה. אבל למרות זאת יחסית הוא הסתדר חברתית, וגם כששניהם נכנסו לכיתה א' בבית הספר ליד הבית הוא השתלב מהר מאוד גם מהבחינה החברתית.

אבל מלכתחילה לא הייתי בוחרת לעשות כך ולבחור במודע שאחד מהם יהיה רחוק מהסביבה החברתית הטבעית שלנו...

החלטות טובות!

(וסליחה שרק עכשיו עונה - מזמן לא נכנסתי לפורום הזה...)

תודה על השיתוףבדרך לתאומים

נותנת לי הרגשה טובה להשאיר כרגע יחד

שזה מה הלב שלי אומר נכון לעכשיו...

אנחנו לא הפרדנונשימה עמוקה
עד כיתה א'.

גם אצלנו הם שונים אחד מהשני, תחומי עניין שונים, הגננות גם לא ראו שאחד עולה על השני במשהו וזה לא פוגע בהם הביחד. הם כן נראים זהים אבל ילדי הגן למדו מהר מאד מי זה מי.. הציק לי לפעמים שהצוות התייחס אליהם כאל "התאומים", אבל לא נראה שזה פגע בהם.

את מכירה אותם לדעת אם אחד עולה על השני במשהו, או שאחד מהם חוסה בצל של אחיו באיזה שהוא תחום.

מעבר למרחק מהבית תוסיפי שיקולים של אירועים נפרדים בשני הגנים שצריך לנכוח בהם, פעילויות שונות שעלולות לעורר קנאה בינהם. 

צודקת , לא חשבתי על זה אפילובדרך לתאומים
בקיצור, מחזקות אותי בינתיים לא להפריד
כרגע הם ביחדתודה לך ה' 🙏

גם אצלי תאומים בנים  מס 6,7 , הם בני עוד מעט 4

הם כרגע בגן שפה ביחד

שונים מאוד אחד מהשני גם באופי גם ביופי.

הגננת לטענתה לא מפריע להתפתחות שלהם שהם ביחד.

שנה הבאה בעז"ה הם אמורים לעבור לתלמוד תורה

אם יהיה 2 כיתות אני אפריד אבל רק בגלל הצוות שמעדיף...

יש לי גם תאומות גדולות יותר, הפרדתי בגן חובה כדי שלא יהיה להם משבר קשה בכיתה א ( אצלנו בבית ספר חד משמעית לא שמים תאומות באותה כיתה) , וצהרון השארתי יחד שיהיה להם בהדרגה זה היה חכם מאוד

הם מאוד שונות אחת מהשניה וכן חושבת שזה טוב שהם לא יחד.

אבל בנות זה מאוד מאוד שונה מבנים...

מנוסה ממש תודה על השיתוףבדרך לתאומיםאחרונה
Hcc גבוהשאלת תאומים

בשבוע 4, 1700 לעומת 270 בהריון קודם

זה אומר תאומים?

מקפיצה, לא יודעת לענותאנונימית כרגע.
לאפשוט אני..

נכון שבהריון עם תאומים יש hcg גבוה יותר, אבל זה לכשעצמו לא מהווה אינדיקציה להריון עם תאומים.

אגב, ההבדל בין ההריון הקודם לנוכחי הוא בסך הכל של 5 ימים בערך, בהנחת הכפלה כל יומיים. כלומר באותו השבוע שתי התוצאות האלה בכלל לא מהוות גידול...

גןבה הבטא לא בהכרח מעיד על תאומיםטרמפולינהאחרונה
הפורום לא פעיל??טרמפולינה

אולי יעניין אותך