ב"ה
האיר מזלו של שמעון להיכנס בשערי ביתו של אחד מהיהודים העשירים ממכניסי האורחים המפורסמים בעיר וורשה. כל ערב ישבו כל בני המשפחה לארוחת ערב מפוארת כשיחד איתם נוודים עניים שהוזמנו כאורחים.
בלוטות הרוק של שמעון הגיבו במרץ רק מהמחשבה שיוכל לקחת חלק בסעודה שכזו לאחר זמן רב שלא בא מאכל נורמאלי לפיו. עיניו נפערו בתדהמה למראה הריהוט המרהיב והמפואר.
סוף סוף הגיעה שעת הארוחה, ראש המשפחה קם ממקומו הוציא מכיסו פעמון קריסטל קטן וצלצל בו פעם אחת. מיד הופיעו משרתים נושאים מגשים עמוסים בכל טוב. בחן רב הגישו את המטעמים וחזרו אל המטבח. משנסתיימה המנה הראשונה, צלצל המארח שנית בפעמון. המשרתים שבו, פינו את כלי האוכל והגישו מנה שניה. אותו סדר חזר על עצמו מספר פעמים, המארח מצלצל בפעמון ובתגובה לצלצול מופיעים משרתים עם מעדנים נוספים.
בקושי הספיק שמעון לסיים את הלפתן הנהדר והנה הפתיע בעל הבית את אורחיו באומרו שכל אחד יכול לקחת מהשולחן איזה חפץ שרק ירצה.
שמעון לא היסס, רק חפץ אחד משך את תשומת ליבו. "לו רק היה לי פעמון כזה, לא הייתי נזקק יותר לדאוג למחייתי!" חשב.
כשהביע משאלתו נעץ בו המארח מבט מוזר "האם אתה בטוח? ישנם בביתי חפצים יקרים הרבה יותר!"
אך שמעון התעקש והמארח העניק לו את משאלת ליבו. מודה לו על נדיבותו יצא שמעון בדרכו חזרה לביתו ושיבח עצמו על בחירתו הנבונה "אף פעם לא נדאג לארוחה הבאה"...
אשתו שחיכתה לבואו קוותה ששמעון ישוב עם דבר מה שיכסה את החובות וכסף לקנות מזון. כשרק ראתה את דמותו מתקרבת רצה אליו ושאלה "נו מה הבאת הביתה?" "אל תדאגי אשתי היקרה, היה זה מסע מוצלח ביותר. יותר לא נהיה שרויים בדאגה. אך אסביר את דבריי אחרי ארוחת הערב".
"ארוחת ערב?!" היא נבהלה "כבר שבועות שאין בבית אוכל, גם כסף לא השארת. כיצד הייתי אמורה להכין ארוחת ערב?"
בביטחון עצמי רב רמז לאשתו להצטרף אליו לשולחן ובמבט רציני ומלא חשיבות, קם ממקומו, הוציא את פעמון הקריסטל מכיסו וצלצל בו בעדינות...
"מה מתרחש פה?" התפרצה בחוסר הבנה למעשה בעלה כשהוא בוהה אל עבר המטבח בצפייה...
שמעון הניע את ראשו באכזבה "אינני מבין... זה עבד כל כך טוב אצל העשיר"....
אין מי שלא חולם על אהבה ונישואין, אנחנו צועדים לקראת הנישואין, אך לעיתים קרובות מבלי מחשבה על אודות המשמעות העמוקה של מעשינו. "צלצול פעמונים" אינו מספיק. לא הרבה אחרי האירוע המרגש ורב הרושם – הכל נשאר בגדר אלבום...
פתאום עומדים מול הצורך בלהעניק אהבה אמיתית, ולעיתים לוותר על רצונות אישיים ונוחיות.
פתאום נוחתים מבין ענני האושר והזוהר וקולטים שכדי שהנשואים יהפכו לסיפור הצלחה, חייבים למצוא סולם ערכים שידריך אותנו בפיתוח צפיות מציאותיות מחיי הנישואין ושיעמיד אותנו על עומק ההתחייבות לחיי הנישואין.
בהצלחה לנ"ו 
מעובד מאחד הספרים של הרבנית תהילה אברמוב