פריקה+סגולהshazam

אז מחר אני חוגג 29 , לא מאמין שהזמן רץ ואני עדיין רווק,

במבט לאחור אם היו שואלים אותי איפה תהיה בגיל הזה הייתי עונה נשוי באושר לאישה מדהימה ב''ה עם ילדים ולומד תורה בערבים בנחת,

אבל הדמיון אחר ומציאות אחרת, כל מי שהתפללתי עבורו התארס/התחתן(המתפלל על חברו נענה תחילה?) , עשיתי כמעט את כל ההשתדלויות,שדכנים,הסגולות,תפילות,קברות צדיקים, ברכות של רבנים ועדיין לא נושעתי אז לא יודע כבר מה להגיד ומה לעשות כבר :/

ועכשיו הסגולה ,אגיד לכם משהו , נסעתי עם חבר(שהוא נושע מזה) שהתחתן לקבר של הצדיק מזוויעל זצ''ל מירושלים(הסגולה לבוא על קברו שני חמישי שני ,צדקה, להתפלל על קברו עם נוסח מסוים, ואז להבטיח לחזור להודות ולפרסם תנס), אך במקום לנסוע לבד ולהיות אנוכי ולדאוג לעצמי , שאלתי אותו אם אפשרי לצרף עוד אנשים לנסיעה, למה? חשבתי על עוד חברים שזקוקים לישועה ויבואו להיוושע בזכות הצדיק לפני ה', אני מרגיש את כאבם וגם אם לא אני פשוט דואג שיהיו מאושרים לפחות,

אז צירפתי עוד 3 אנשים ,

אחד מהם התארס עכשיו אחרי שניסה כמה שנים, השני(כבר נשוי) נושע במשהו שקשור לילדים , והשלישי לא שאלתי אותו עדיין אבל מאמין שגם 

ואני טרם :/

אז רק רוצה קצת לפרוק ועל הדרך לעזור ולפרסם תסגולה , אם לא ניסיתם ! לכו ! בקשו להיוושע בזכות הצדיק לפני ה'!  זה עובד!(אולי למעט עליי אך כבר מי יודע ) אולי בזכות זה איכשהו אוושע,

אם הצלחתי להושיע כאן רווקים/ות מהבדידות,מהעצבות, מלהפסיק להרגיש שאתה שובר לבבות ופוגע בצד השני להקים בית בישראל, אני את שלי עשיתי, =]

זה מפתה. אבל אני נוהג לפי הרמב"ם והגר"א לא ללכתחסדי הים
לקברות.
איפה יש הוראה שלהם להתרחק מקברות?ultracrepidam

הלכות אבל ד, ד: "לא יפנה אדם לבקר הקברות"חסדי הים
ומקורו במסכת שמחות ד, יב.
הגר"א ב'מעשה רב'.
אשריך!אני:))))

אל תדאג ה' לא שכח אותך ובקרוב ישלח גם לך זיווג הגון!

ריגשת!

הלוואיshazam

וואי גם לי יש סיפור מגניב"שילת "
לפני כמה שנים הלכנו 4חברות טובות מהמדרשה לציון של רבי יונתן עוזיאל
תוך פחות מחצי שנה כל ה3 התחתנו ואני כמעט ממש כמעט..למזלי ניצלתי מטעות חיי.
לא יודעת מה זה אומר לגבי.
מעתיקהמאותרת

מתוך הודעה שכתבתי בשרשור הזה:

שמעתי בשיעור תורה סגולה להתחתן - לקראת נישואין וזוגיות

מעתיקה לכאן דברים שפירסמה הרבנית ימימה במקור ראשון:

דרכים נסתרות

החוכמה היהודית לא תייחס כוח לסגולה כי אם לאנשים שהיו מסוגלים לבחור בה כבחירה מושכלת

"סליחה", היא אמרה בשקט ונגעה לי בכתף. היא ישבה מאחוריי באולם המלא בכנס 252 למבקשי זוגיות. "איך אפשר לעזור?" שאלתי והיא, במבט רב משמעות, אמרה לי: "כבר שנים שאני חייבת לדבר איתך". היא דיברה ללא חיוך וידעתי שמחכה לי, איך לומר, שיעור מוסר - חלק בלתי נפרד מהסיכון המקצועי. נתתי לה את כתובת הדוא"ל שלי ועליתי לבמה.

למחרת היא כתבה לי שהיא אם לילד בן עשר, חוותה זוגיות מתעללת ועברה גיהינום עד שזכתה לגט המיוחל ואז, זה הגיע: "והכול בגללך". ברגעים אלה אני תמיד מתמלאת ענווה, יודעת שלמישהי פה כואב מאוד ואני, בעל כורחי, שותפה איכשהו לחיים של אישה לא מוכרת.

"לפני 15 שנה", היא כתבה, "הייתי בת מדרשה ואת באת ללמד ביארצייט של הרבי מזוועהיל. אמרת לנו שאנשים מספרים שנהגו להתפלל על קברו בימים שני וחמישי ושני, כסגולה לחתונה. כחודשיים אחר כך, פגשתי אותו והייתי בטוחה שזה המענה לתפילות שלי בציון של הרבי מזוועהיל. בפעם הבאה תחשבי קצת לפני שאת אומרת דברים חסרי אחריות כאלה. בברכה..." ואחרי שבירכה, חתמה בשמה, שם שלא זכרתי.

ואני אכן אשמה כי שוב ושוב אני בטוחה שאני שייכת לעם סגולה, עם שיודע לתת את המשקל הסגולי המדויק לסגולות והרבה יותר מזה: עם שמבין את מקומם הנכון של רבנים ורבניות. כשהיא כתבה לי בכאב אינסופי שנהגתי בחוסר אחריות, רציתי כל כך לדבר איתה בדיוק על זה, על האחריות. המילה "סגולה" תופיע בתורה כמעט תמיד לצד המושג "בחירה": "כי יעקב בחר לו י־ה, ישראל לסגולתו", "כי בך בחר ה' להיות לו לעם סגולה". כשהקב"ה בוחר בנו כעם סגולה, הוא אומר, כביכול: אני לוקח אחריות על הבחירות שלי, הזויות ככל שייראו.

"לא הצלחתי להבין את האב ששכל את אשתו ובנותיו בתאונת האוטובוס הנוראה", כתבה לי מישהי, בחוסר אחריות. "מה זה לומר: אני מצדיק את הדין? מה הניתוק הרגשי הזה?" אנשים מבקשים לראות התפרקות כשמישהו נפטר בנסיבות כאלה וברור שהייתה שם התפרקות, יחד עם בכי נורא וצער ואולי אפילו מחאה, אבל - עניתי לה - אמונה היא לאנשים מקורקעים מאוד. הם מחשבים את הכוחות שיש להם כרגע להתמודד ובוחרים בתגובה המושכלת היחידה: אמונה. רק היא תייצב אותם עכשיו, היא תיתן להם בדיוק את הניתוק הרגשי שהם חייבים כרגע, כדי שלא להידרס גם הם. האבא הזה לא יכול היה להרשות לעצמו ברגע הנורא ההוא להיות הנהג שברח לו האוטובוס ללא שליטה ולפרק את מה שנשאר מהמשפחה הפצועה שלו, אז הוא החזיק חזק־חזק בבלמים. מותר לו. ממש כשם שמותר למישהו אחר לצעוק את מתיו עד שלא יישאר בו קול.

ממש כשם שלתלמידה ההיא שלי, מותר לצעוק עליי. לצעוק את חלומותיה שנדרסו לנגד עיניה מדי שני וחמישי ושני. פתאום כשהיא ראתה אותי בכנס למבקשי זוגיות, היא כעסה וחוותה שוב את הרגע ההוא, כשביקשה אז זוגיות. והיא ביקשה לדבר עם הימימה ההיא וביקשה להיות שוב הילדה שהיא הייתה אז, זו שיכולה להטיל את האחריות על מישהו אחר. שתינו לא ידענו אז, שאנחנו לומדות את השיעור הגדול של חיינו: אמונה של חכמות. מפני שאמונה חייבת להיות חכמה. ממש כמו סגולה.

"וכך צריכה להיות אמונת איש הישראלי: לא רק בשעה שרואה מבוא ודרך לישועתו על פי השכל, ואדרבא, בשעה קשה זו, טוב שלא יתעקש למצוא איזה שכל על פי דרך הטבע כי כיוון שלא ימצא, תוכל אמונתו על ידי זה להיפגם חלילה ופגם באמונתו יכול לעצור את ישועתו" (אש קודש).

איזו פיסת גאונות מוריש הרב'ה מפיאסצנא לשורדי השואה, איזו אמונת חכמים! כשסגולה נכשלת, הוא יאמר להם, זה עצוב אבל לא מייאש. כולה סגולה, ניסינו. אבל כשלא תגיע לכם הישועה המדויקת שלכם, תיפלו לגמרי לקרשים. היו חכמים, הוא יבקש. היכן שתתנפצו שוב ושוב אל סלעי אי ההגינות ואי ההיגיון, בחרו באמונה, בבלתי מובן - הוא ייתן לכם תחושת בחירה במקום שבו היא נשללה מכם.

זו בעיניי אחת מפסגות החוכמה היהודית. היא לא תשליך את האחריות על אף אחד אחר כמו שלא תאשים את הסובל עצמו. היא לא תאמין באנשים כי אם באנושיות, היא לא תייחס כוח לסגולה כי אם לאנשים שהיו מסוגלים לבחור בה כבחירה מושכלת, ברגעים שאין קשים כמותם. לכי ילדה אבודה, כתבתי לה, אל חופים רחוקים, אל חלומות אחרים. אל תכעסי אהובה, יש עוד דרכים נסתרות להגיע דרכן, לכי איתן.

אין מה להפסידshazam

מסגולות

ב

יש המון מה להפסיד!מאותרת

קודם כל, דברים טכניים - זמן, כסף.

אבל יותר מזה  - דברים מהותיים יותר, כמו האמונה.

זה בונה אצלך שמגיע לך משהו, כמו כספומט - התפללת על אחרים, אז מגיע לך להתחתן. התפללת שם בה"ב, אז מגיע לך להתחתן. 

ואם זה לא עובד, מה מקולקל?

היהדות, כפי שאני מבינה אותה, לא מאמינה בגישה כזו - אנחנו נדרשים להתפלל, להשתדל, להתאמץ, להאמין - אבל אנחנו לא מובטחים שנקבל את מה שאנחנו רוצים, כאן ועכשיו. אנחנו מבינים שמה שאנחנו מבינים כטוב ונכון, ולא קורה, בטווח הארוך אנחנו מבינים פתאום שהתפיסה שלנו היתה מוטעית - ולכן גם לא נכון לכפות את רצונינו על הקב"ה, רק להתפלל.

אותי לימדו שיש מצוות דאורייתא שאפשר לעשות בזמן שיש לנו, במקום לעשות דברים שייתכן ויש בהם חשש ע"ז (כתלות בתפיסה של מי שהולך לשם).

רק לגבי חשש ע"ז, מתפללים לבורא עולם שהזכות שלנפש חיה.
הצדיק תעמוד לנו ונצליח במה שאנחנו רוצים למען שמו באהבה.

פעם שאלתי מישהי חרדית אם באמת אין לזה חשש של עבודה זרה

היא אמרה שני דברים
א. מתפללים לה' ולא לצדיק
ב. הצדיק הוא צינור בינינו לה' (הוא יכול להשפיע לאחרים את מה שה' מזרים דרכו)
וכשאנחנו מתפללים בציון, הזכות הזאת עומדת לנו והצדיק הוא כמו להבדיל גבאי או מזכיר (שיכול לפעול אצל ה') , ש "עוקף את התור" בשבילנו.

לגבי הסגולה, כשמה כן היא
דבר המסוגל. זה לא וודאי, לא מכריחים את הקב"ה כלום, זה לא כספומט, זאת סגולה. יש לה כח מסויים.
עד כמה כח? זה כבר עניין אחר
האם חייבים להאמין בזה או להכריח את הקב"ה שיושיע אותנו כי כבר עשינו סבב כזה פעם שנייה או שלישית? לא.
עוררת למחשבות..אילת השחר
על השורש והמשמעות של העניין.. אולי אשתף איתך אחרי שיסתדרו במחשבות.
קודם כל, מלא אנשים מתפללים לצדיק עצמו ולאחסדי הים
להקב"ה.
דבר שני, ללכת פעם ב.., זה שונה מהיום שהפכו את בית הקברות לבית הכנסת. אתה תלך לאומן, להרבי מזווהיל, לאוהל של חב"ד וכדומה, כל הזמן מתפללים שם.
כמו הנוצרים שהאפיפייורים והקדושים-הטמאים שלהם קבורים תחת המנזרים והכנסיות ויש בתי קברות ליד כנסיות.
בתורה יש חילוק בין בית הקברות למקום השכינה. אדם עם טומאת מת אסור לו לבוא למחנה שכינה, והוא ענוש כרת.
לא הבנתי את הטענה הראשונהחדשכאן
אז אל תעשה את זה.

והשניה, כן. יש מעלה להתפלל על קברי אבות/צדיקים. עוד לפני כל מה שכתוב בדורות האחרונים. אלה מדרשים וגמ'.

בא נהיה קיצוניים על דברים חשובים באמת ולא על דברים שהם בסה"כ טובים.
יש הרבה גזירות בגמרא, כדי שאנשים פשוטיםחסדי הים
לא ילמדו לעשות טעות, ופה זה חשש חמור של "דורש אל המתים".
יש מקורות סותרים כמו המשנה המפורשת ש"אין עושים נפשות לצדיקים". אבל גם אם נטען שיש מעלה, זה לא באופן קבוע, אלא ללכת פעם ב....
לא שיהיה שם בית תפילה קבוע כמו שעושים היום.
אוי נו חסדיחדשכאן
תקרא שוב את הפסקה האחרונה בתגובה שלי

ואין לי מושג מאיפה הבאת את המסגור המגמתי של הציטוט שהבאת
לפי ידיעתי, יש גישות שגם זה מותרultracrepidam

כלומר - הולכים למקום שנמצאת נשמתו של הצדיק כדי שהוא יביא את התפילה שלנו אל ה'.

למה ללכת אליו? כי בדיוק כמו שהקב"ה ציוה אותנו להתפלל אליו בצורה מסוימת - לבקש ממנו בקשה על מה שאנחנו רוצים, כך גם ידוע לנו שאפשר לבקש מצדיק (חי או לאחר פטירתו) שיתפלל עלינו.

אני לא מביע דעה, רק מציין שקיימת דעה כזאת.

זאת הסיבה שכתבתי את הדברים בסוגרייםמאותרת

כל מילה בסלעלאצעיר

לא יכולתי לכתוב יותר טוב בעצמי כן

ואתה כותב טוב בדרך כלל?חדשכאן
...לאצעיר
סה"כ דרך אחרת לכתוב שמסכים עם כל מילה.
מה העניין?"שילת "
שלום לך (:חדשכאן
מי את?
שלום גם לך."שילת "
ומי אתה?

אנונימית בדיוק כמוך.
אהחדשכאן
רק רציתי להבין למה התערבת
כשדברים לא נעימים לא נאמרים ברשות הרבים"שילת "
ועל פניו שלא בצדק
זה צורם ולא נעים לראות ולהתעלם
עכשיו אני מכיר אותך יותרחדשכאן
יופי לך"שילת "
תודה!מאותרת

רק צריך לומר"שילת "
זה שיש אנשים שניגשים לזה בצורה לא נכונה לא מלמד כלום על עצם העניין. הרבנית ימימה חסידה של סגולות אם כבר הבאת אותה.
..shazam

..

הסגולה היא דבר שמסוגל להועילshazam

כמו שאמרו מתחתי יש מעלה להתפלל על קברי אבות/צדיקים. אפילו יהושוע בן נון התפלל על קברי האבות שלא ייכשל בעוון המרגלים

דבר 2 , סגולה לא מחליפה תפילה וכו'  הסגולה היא דבר שמסוגל להועיל, כשמצטרפים אליה זכויות ומעשים טובים.הסגולה היא דבר שמסוגל להועיל, כשמצטרפים אליה זכויות ומעשים טובים.

כשהיו מבקשים ממרן שר התורה הגר"ח קנייבסקי סגולות, היה אומר: "סגולות - אצל הרבנית!" ואכן, סביב סגולותיה של הרבנית ע"ה מסתובבים סיפורי ישועה רבים. תמיד הדגישה כי הסגולה היא דבר שמסוגל להועיל, כשמצטרפים אליה זכויות ומעשים טובים.כשהיו מבקשים ממרן שר התורה הגר"ח קנייבסקי סגולות, היה אומר: "סגולות - אצל הרבנית!" ואכן, סביב סגולותיה של הרבנית ע"ה מסתובבים סיפורי ישועה רבים. תמיד הדגישה כי הסגולה היא דבר שמסוגל להועיל, כשמצטרפים אליה זכויות ומעשים טובים.

לא חולקת עליך, אבל הטון מהודעתך הראשונה מאשיםמאותרת

ולכן ראיתי צורך להדגיש את העניין.

אני חושבת שאנחנו צריכים להיות זהירים (ואפשר לדון על זה ארוכות) - ולהבין שהעולם לא עובד לפי התכנונים שלנו. אנחנו יכולים לתכנן להתחתן עד גיל מסוים, שיוולדו כך וכך ילדים, לגור במקום מסוים - אבל אף אחד לא ערב לנו שזה באמת יקרה.

לצערי, מכירה מקרים בהם אנשים היו זקוקים לישועה, פנו לכל מיני רבנים (רבנים גדולים וחשובים, לא שרלטנים!) - קיבלו מהם הבטחות לישועה (נניח הנחייה לא לנתח) - וזה לא קרה. מה זה עושה לאמונת חכמים? אני בטוחה שאני לא מחדשת כאן כלום.

תפילה זה חשוב. להתברך ולברך זה חשוב. אבל גם חשוב להבין שזה לא אומר שהדברים יקרו כמו שאנחנו רוצים - ושזה לא תחליף לעבודה העצמית שלנו - ספציפית בנושא הזה - ללמוד זוגיות, ליזום (הציעו לך הצעה והיתה תפוס? תחזור. לא להיות פאסיבי), לצאת לדייטים, לצאת מאיזור הנוחות שלנו, לא לסמוך על אחרים או על הנס.

לפי רמב"ן אפשר להבין שיש מצוה להאמין שהתפילה תישמעultracrepidam

"ואם אולי יהיה מדרשם בתפלה עיקר מן התורה נמנה אותו במנינו של הרב ונאמר שהיא מצוה לעת הצרות שנאמין שהוא יתברך ויתעלה שומע תפלה והוא המציל מן הצרות בתפלה וזעקה"

(השגות על מ"ע ה)

יש הבדל בין תישמע לבין שיקרה מה שאני רוצהמאותרת

בעניין אחרחדשכאן
זה מעניין מה שאתה מצטט כי אני חושב שכשלמדנו הלכות תפילה היו כמה נפק"מ הלכתיות בגלל העיקרון הזה שחלק מהותי בתפילה זה שהיא תהיה באופן כזה שיתקבל לפני ה'. האמונה הזו היא אולי אפילו בתור גדר בתפילה.
אני לא מאמין בזהסבכי החשתי
גם אם זה עובד
אפשר הסבר במה בדיוק אתה לא מאמין"שילת "
למרות שאתה מכיר בזה שזה יכול לעבוד?
אין סתירה במה שכתבת?
אני מסכימה איתוהפי
יש מי ששומר ממעלה .. גם אם מישהו התחתן לא ניתן לשייך שזה בגלל אותו דבר
מה כוונתך?"שילת "
מה רע ללכת לקבל ברכה מרב צדיק? צדיקים גדולים במיתתם יותר מבחייהם, הליכה לקברי צדיקים זאת עוד השתדלות רוחנית.או שהשאלה היא בכלל אלו צדיקים?
אני מסכימה שמי שבונה את כל החיים האמוניים שלו רק על זה נמצא בבעיה גדולה.
ברור שיש מי ששומר למעלה וכו' מה הסתירה בכלל?
עובדי עבודה זרה בעברסבכי החשתי
ומסתבר שגם עד היום באפריקה, טוענים שהם עובדים את השמש והירח כי הם הרבה יותר קרובים אליהם מאשר אותו אל רחוק ונבדל שבאמת ברא הכל והוא האל של אותם אלים. יש כאן אותה צורת חשיבה שצריך איזשהו אמצעי ביננו לבינו, מנוגד למה שנאמר "כִּי מִי גוֹי גָּדוֹל אֲשֶׁר לוֹ אֱלֹהִים קְרֹבִים אֵלָיו כַּיהוָה אֱלֹהֵינוּ בְּכָל קָרְאֵנוּ אֵלָיו". אז נכון אומרים שלא מתפללים לצדיק אלא מתפללים בזכות הצדיק, אבל בפועל זה לא מה שעובר לאנשים בדרך כלל בראש, התלות הזאת בצדיק היא אותה תלות שיש לעובדי עבודה זרה באלים שלהם שמשמשים מתווך בינם לבין האל שברא הכל.
אז אתה בא להסביר למי שכן עובר לו בראשחדשכאן
למה זה לא נכון?

אתם סתם מקצינים ומאבדים הכל.

חבל שירמיהו הלך להתפלל על קברי אבות.
לא, רק אומר את דעתיסבכי החשתי
אבל אמרת אותה בניגוד לדעה אחרתחדשכאן
למה החלטתם שחייבת להיות תלות וצורת התנהלות"שילת "
בעייתית?
בואו נצא מנק' הנחה שמדובר באדם נורמלי מיושב שיודע לתת לכל דבר את המקום הנכון והראוי לו, בסדר?
עכשיו תסבירו איפה הבעיה.
כי כמו פנחס בשעתו חשוב להם להילחם מלחמת חורמהחדשכאן
🙄
תכלס"שילת "
נראלי את לא בדקת מספיק איך זה פועלהפי
זה העניין גם אדם מיושב ברגע של חולשה פועל כמו טמבל
לא סתם יש איסורים לכל הסגולות קריאה בקפה כוחות וכו
דווקא דיברתיסבכי החשתי
על תלות וצורת התנהלות בעייתית אצל אנשים נורמלים, זה מאוד אנושי לנטות לכאלה דברים
מסכימה שזה אנושי"שילת "
לנטות לכאלה דברים
אבל אם נחשוב רגע, מה זה סגולות? לרוב אלה תפילות שמקשרות את האדם לבוראו וזה המטרה של כל החסרונות בסופו של דבר,או פעולות שמטרתן להגדיל את האמונה שהוא יכול להיוושע
אז מי שחסרה לו אמונה עדיף שיעשה סגולה ועוד אחת ועוד אחת ועוד אחת(אני מתכוונת רק לסגולות טובות) במקום שיתייאש.
אני בעד תפילותסבכי החשתי
שמקשרות את האדם לבוראו, יש שלוש כאלה ביום. אני בעד גם להתבודד ביער ולבקש במילים שלך. מעבר לזה אין עניין להתעסק בסגולות, הרבה מהן עולות מהדמיון בלי בסיס מוצק של הגיון, ושלא נדבר על ערבוב עם אמונות תפלות של אומות אחרות. סגולה לזה וסגולה לזה, אם המדד לסגולה טובה זה אם היא עובדת ולא מה המקור שלה(אותו בדרך כלל לא יודעים), אז נפתח כאן פתח לעיוותים רבים. כל כך הרבה סגולות כשהעצות של התורה הרבה יותר פשוטות והגיוניות, מבוססות ועוד נאמרו בנבואה, מה צריך יותר מזה.

אז כן, מסתייג ומודה שזה לא פשוט והדברים האלה תופסים אותך דווקא כשאתה מיואש, בגלל זה גם לא שופט, אני גם בן אדם. אבל על זה הסגולות האלה מבוססות, על יאוש, על תסכול שרק גובר וגובר. אם בבת אחת, ואם במהלך תקופה של שנים. ודווקא אז, בקטנות המוחין הזו אדם עלול להגרר לתפיסה שטחית ומכנית של המציאות בלי לחפש את המשמעות שבדברים. אם אעשה כך וכך, אז מן הסתם יקרה כך, זה מתכון, ולא תהליך של שינוי פנימי מוסרי או אמוני שבא מתוך אמת. וזה בעיה שלא רואים בזה הזדמנות לשינוי, אבל מודה שזו גם התמודדות קשה. כמובן, התמודדות קשה רק למי שסובר שעדיף לא להשתמש בסגולות(וכשאני אומר התמודדות קשה, הכוונה למאבק הפנימי אם לפנות לסגולות או לא, לא להתמודדות שבגללה האדם מיואש כל כך, עליה לא דיברתי)שכל אחד הטוב בעיניו יעשה.
לבנות יש רק תפילה אחת ביום"שילת "
(או שתיים) אז מותר לנו למלא את הזמן של 2 התפילות האחרות שלכם בדברים אחרים..
אני מתכוונת לסגולות של התורה דברים שכתובים בגמרא שת"ח גדולים המליצו עליהם ולא לכל מיני דברים מפוקפקים. וואי בטח אני מצטיירת בשרשור הזה כרודפת סגולות סדרתית חחח.
כתבת דברים חשובים מסכימה שיש משהו בסגולות שעלול לשטח הכל וצריך להזהר מזה
יחד עם זאת צריך להכיר בזה שאמונה פשוטה תמימה באמת באמת פועלת במציאות.אנשים אומרים סגולות כל היום אבל הכוונה זה לאמונה שעובדת.
נכוןסבכי החשתי
אמונה תמימה באמת פועלת במציאות,
חבר נוצרי אחד מהעבר באמת סיפר לי רבות על הניסים והנפלאות שהתפילה שלו עשתה. ואחרי סיפורים כאלה מעוד אנשים, היחס שלי לאמונה תמימה די התקרר..
מבינה מה אתה אומר"שילת "
עבר עריכה על ידי "שילת " בתאריך ו' באייר תשפ"ג 15:58
קראתי איזשהו ספר שעשה לי משהו דומה

בגלל זה אנחנו לא מבססים את האמונה שלנו על הדברים האלה אלא כתוספת למי שרוצה כמשהו טוב ולא הרבה מעבר
כל עוד הסגולות מגובות במקורות מהתורה ,ת"ח גדולים מובהקים סומכים את ידיהם עליהם אז איך אפשר לשלול באופן גורף,ומה איכפת להיעזר בזה הרי זה לא אסור
הקב"ה קבע חוקים בטבע חלק מזה זה שאמונה תמימה ומחשבה טובה פועלות במציאות ,גם הגויים נהנים מהחוקים האלה אז מה?
יש אמת בדברייךסבכי החשתי
יש אמת בדברי כולם.."שילת "
חמודה אתהפי
גם את"שילת "
..הפיאחרונה
דיברנו על סגולותהפי
סגולה זה לא קסם.. גם אם מישהו נושע והוא חושב שזה מכיוון שהלך לשם .. לא יודעת .
אני חושבת שיש היום המון מסחרה סביב הסגולות וזה עצוב כי שאדם במשבר הוא יעשה הכל כדי לעזור לעצמו .. ואנשים ינצלו את זה
קיימות עמותות שנפתחות לזכר אותם רבנים בואי נגיד שעבודת קודש הם לא עושים...
אנשים שומעים את המילה סגולה וזה עושה להם מתוק בלב .. נותן להם תקווה
אני שומעת את המילה סגולה ובאלי להקיא.. סורי.

זה פשוט מרגיש לי כמו עבודה זרה לפעמים תמים תהיה עם ה' דווקא ברגעים כאלה מבאסים.
גם שם .. אל תאמין לכל שטות ועוד תיתן לאחרים הבטחה שזה יקרה , יש לך מושג מה עובר על רווקה שהיא שומעת שזו סגולה בטוחה עושה אותה וזה לא עובד? אין התקווה שלה נשברת עוד ועוד , כנל אנשים שמתפללים לרפואה להצלחה לנחת

ולא אמרתי לא ללכת לקברי צדיקים .. אני כן בעד אבל לא לשכוח שאת מתפללת לה' בסוף
ודי עם הסגולות ..
אפשר לבקש מהצדיק שיפעל למעלה אבל די זהו
הרמב"ן כותב שגם אלה עובדים:חסדי הים
"מעביר בנו ובתו באש קסם קסמים מעונן ומנחש ומכשף. וחבר חבר ושאל אוב וידעני ודרש אל המתים".
אבל לא כאלה חלק יעקב.
לא יודעתהפי
אני הפסקתי להאמין בזה ברגע שפירסמו שאיזה צדיק אחד (לא מי שכתבת!) ממש ידוע (לא ניכנס לשמות) עשה מעשים לא טובים .. ואנשים ממשיכים להגיע לשם ולעשות את הסגולה

אני יותר מעדיפה להשקיע כבר את הכוח במצוות וזהו
עדיף להביא כסף לצדקה למשפחות שאתה יודע שחסר להם או להגיד תהילים ישירות על אנשים שאתה יודע וכו'
אם זה עובד, לא אכפת לי אם הוא צדיק או רשעultracrepidam

בסופו של דבר, גם אם בלעם הרשע יגיד לעשרה רווקים שיאכלו שלשה תפוחי אדמה כל יום במשך שבוע ומיד אחרי זה הם יצליחו להתחתן, אנסה את זה גם.

זו בעיההפי
כי אני כן בטוחה שיש אנשים עם כוחות בעולם אבל אם אני אתהלב מכל אחד עם הכוחות איפה האמונה בה'?
זהו מישהו נתן לי קצת צומי קצת כוחות מעבר למה שאנחנו רואים בעולם ואני שלו?
לא

זה מזכיר לי לפני כמה שנים ישבתי בתחנה אוטובוס ואישה אחת חייכה אלי חיוך מלחיץ ואמרה לי מלא מידע עלי .שאף אחד לא יכול לדעת בטח לא מישהי שאני לא מכירה ..
אז מה אם יש לה כוחות ? זה אומר שצריך ללכת אחריה על עיוור?

אבל אני מבינה את המקום שלך של לעשות הכל על מנת שזה יתממש .. לכן מכעיס אותי כי כל האנשים האלה הם עדיין אנשים למרות שיש להם כוחות אף אחד לא יכול להבטיח לך 100 אחוז הצלחה אז הם סתם מציקים.. הם מאוד צריכים להיזהר עם הכוח שלהם .
הוא בכלל לא מתלהב מהאדםחדשכאן
זה לא מעניין אותו

הוא רוצה להתחתן (שזה מעולה), וזה עובד.
הוא לא מנסה לקחת מהאדם הזה שום דבר מעבר לזה שזה עובד.
תלך לבית עבודה זרה להתרפא?לאצעיר
אם זה "עובד"?

אם זה אסורחדשכאן
לא
התחלה טובהלאצעיר
אם נדלג לסוף הדיון - מה שקובע בסוף הוא האם אנחנו עושים את רצון ה' או את רצוננו.
אם אנחנו עושים את כל ההשתדלות ועדיין לא מצליח אז או שצריל לוודא שלא שכחנו משהו בדרך או שזה רצון ה' מאתנו.
זה קשה, זה כואב, זה סותר את כל מה שאנחנו חושבים ומרגישים אבל זה רצון ה'.וזו הזדמנות בשבילנו להבנות מחדש ולעשות רצוננו כרצונו.
זה דיון נוסףחדשכאן
בעיקרון אני לא חושב שיש חולק על מה שכתבת.
המסקנה העיקרונית לא מחייבת.
מי קבע שרצון ה' לא שתלך לצדיק"שילת "
שילמד סנגוריה עליך ?

לא דיברתי על צדיקהפי
אלא על הסגולות
וגם שהולכים לצדיק המשפט שאמור להיחחק לך בדם זה תמים תהיה עם ה'
הפותח דיבר על צדיקים וסגולות."שילת "
אני מדברת רק על סגולות טובות ולא על שטויות
יפה את מדברת על סגולותהפי
ואני לאורר השירשור הבעתי את דעתי עליהן ..

הגבול מאוד מסוכן גם טובות /לא(:
לא בטוח חח"שילת "
נגיד סגולה טוב זה להתפלל מנחה כדי לקרב את הזיווג,מה רע?
חחחהפי
יאללה תתפרעי
...לאצעיר
הגבתי למי שאמר שיעשה מה שבלעם אומר אם זה "עובד".
עושים דברים שהתורה (ומתוך כך השכל) מצווים.
יש מעלה גדולה בללכת לצדיק - פשוט לדעת שאתה נדבק באיש של תורה ומתוך כך פועל. לא לכספומט ברכות.
אוקי"שילת "
לא יצא לי להתקל באנשים שחושבים שהם ניגשים לכספומט ברכות,
דווקא האמונה שזכות הצדיק תמשוך לחיים שלהם ישועה לפנים משורת הדין יפה ולא סותרת אמונה
...לאצעיר
ועדיין הסיבה שהם הולכים היא כדי לקבל מה שהם רוצים. הצדיק הוא אמצעי ולא מטרה (מפגש עצמי עם אדם גדול)
יש בזה מעלה שמאמינים שאדם קדוש פועל אבל עדיין פחות בגלל המניע.
ברור שהולכים כדי לקבל מה שרוצים"שילת "
אלא מה?
מה רע בלרצות משהו טוב כמו בריאות,זיווג וכו'?
אדם עושה השתדלויות מעשיות ורוחניות כדי לקבל מה שהוא רוצה, ה' רוצה שנרצה שדברים טובים יקרו לנו בשביל זה נוצרנו חסרים כי החוסרים מפנים את האדם אל מי שיכול למלא לו אותם..אחת ההשתדלויות הרוחניות זה ללכת בסוף בסוף לצדיק. מה לא טוב בזה?
מתי מחליטים שהמצב הלא רצוי (רווקות/חולי)"שילת "
צריך להיות רצוננו כבר כי זה רצונו?
אם ה' אוהב אותנו רוצה טוב עבורנו והוא יכול לפעול הכל בכל רגע נתון.
מתי אפשר לדעת שצריך להתייאש?
מותר להתייאש?
אסור להתייאשלאצעיר
ממשיכים לפעול תמיד במלוא ההשתדלות (בתוך גדרי השכל והמציאות).
אם פועלים כך אז התוצאה "לא משנה". ומתיישרים אל רצון ה'. שנזכה.
אני רואה שהדיון התפזר אז אגיב כאן...ultracrepidam

יש לי רצונות/צרכים בחיים. אני רוצה זוגיות בין אם הקב"ה מצווה על זה, מצווה נגד זה, או לא מצווה כלום בנושא.

לשמחתי, הזוגיות שאני רוצה היא גם מצווה, אז בכלל הרווחתי.

אילו היה מדובר ברצון/צורך שההלכה שוללת, היתה לי בעיה רציני והייתי צריך לחפש פתרון.

כרגע אני רוצה זוגיות בלי קשר למצווה (כמובן עם מודעות לזה)

ולכן רצון ה' בהקשר הזה לא מעניין אותי. כמו שאם אכלתי גזר לארוחת צהריים זה לא בגלל שרצון ה' שאוכל גזר. זה נכון בהסתכלות על התמונה הכוללת, אבל לא בכל פרט של כאן ועכשיו. ולכן בהסתכלות על התמונה הכוללת, אז כן, לאכול גזר זה בריא ויסייע לי בעבודת ה' או בקיום "לשבת יצרה" ולכן זה רצון ה', ולכן אני לא מתאמץ לשנות הרגלים כאלה, אבל כרגע במסלול הנוכחי זה לא נושא לדיון.

לגבי סגולות שונות ומשונות - בדיוק כמו שאני מוכן להתקשר לשדכנים מתוך מחשבה שאולי זה יועיל, כך אני מוכן לעשות סגולות או לבקש מצדיקים מתוך מחשבה שאולי זה יועיל. כלומר מבחינתי יש כאן קופסה שחורה שאני עושה פעולה ומצפה לתוצאה. אין הבדל מבחינתי בין טלפון לשדכנית לבין לקפוץ מעל פתילות של חנוכה. השאלה היא תמיד עלות מול תועלת.

מצד שני, זה אומר גם שאין לי אידאולוגיה בסיפור. מדובר בסך הכל בנסיון לפתור בעיה שיש לי. ואם יש פתרון שמישהו מציע, ובחשבון עלות/תועלת זה נשמע סביר, אעשה את זה - כמובן כאשר אני מניח שזה מותר הלכתית (והאמת, אם מישהו היה אומר לי על פתרון שבטוח יעבוד ואסור הלכתית, אני לא יכול להבטיח שהייתי עומד בנסיון. בסופו של דבר גם איסור הלכתי נכנס בשיקולי עלות/תועלת).

ולכן אם יגידו לי שצריך להתפלל מעל קברו של הרבי מזוויעהל, זה בסדר. ואם יגידו לי לקרוא ספר תהילים שלם על סירה בכינרת, או לקרוא ספר טלפונים בזמן השקיעה של ג בחודש - לא מעניין אותי למה זה עובד. מעניין אותי כמה אני משקיע ומה סיכויי ההצלחה. אם נראה לי מתאים, אעשה את זה ואתפלל לקב"ה שסוף סוף זה יצליח.

חשבתי בהתחלה שאתה יותר מתון בגישה"שילת "
לסגולות וכו'
מסתבר שאתה עוקף את כולנו בנכונות לקיים את מצוות ה' חח
מה שכתבת נכון גם לגבי פרנסה רפואה וכו' אותם שיקולים וכו' או שספציפית בנושא של הזוגיות אתה פחות רואה בעיניים מבשאר הדברים?
וכיף לקרוא דברים כנים.
את מתכוונת לשאול אם בכל נושא אני מתייחס כך לסגולותultracrepidam

אז כן, סגולה בעיני היא פעולה שאולי יש לה מעלה רוחנית, ואולי מועילה בגלל המעלה הרוחנית שלה, אבל היא מעניינת אותי רק במבחן התוצאה, ואין לה ערך עצמאי (בניגוד למצוה, שיש לה ערך עצמאי).

וזה נכון בכל הקשר - רפואה, פרנסה, חינוך ילדים, זוגיות, לקום בזמן כל בוקר...

בתחום הזוגיות הצורך/תועלת הוא דרסטית יותר מכל תחום אחר, לפחות בשלב זה של חיי. גם מבחינת הצורך שלי וגם מבחינת זה שאין כאן הדרגתיות (בפרנסה יכול להיות בהתחלה בסדר וקצת לשפר ולהתאמץ עוד ולהתפלל יותר... בזוגיות - עצם קיומה, לא איכות שלום בית - עד שאין לך אין לך וכשיש לך יש לך)

...לאצעיר
אם רצון הקב"ה לא מעניין אותך למה אתה מבקש ממנו עזרה?
הוא אמר שהרצון שלוחדשכאן
לא בהכרח כי זה מה שה' רוצה

הוא לא מנסה דווקא להיפך. הוא פשוט לא בכל דבר חושב דווקא על רצון ה' (שוב, לא באופן שולל).

תמשיך מכאן
נראה לי שהבסיס לביצוע כל סגולה"שילת "
הזויה ככל שתהיה חייבת להיות אמונה נראה שאם הולכים עם שכל זה לא יכול לעבוד ,לא?

זה הזוי לעשות טקסים הזויים בלי טיפת אמונה
אוהפי
יאוש
אני מדמיינת סיטואציה כזאת וזה מצחיק"שילת "
זה לא מצחיק בכללultracrepidam

וזה מאד הגיוני לעשות דברים שאני לא מבין אם ראיתי שזה עובד.

אני מכיר מישהו שמדליק נורות חשמל בלי להבין איך זה עובד, ואני ממש לא שופט אותו. אם בעינייך זה הזוי, לא אחריות שלי.

אז אתה מאמין במה שראית שעובד ,העיקר שיעבוד."שילת "
לא מפחיד אותך העניין של בדרך בה האדם הולך מוליכין אותו?

תיאורטית אתה אולי יכול להשיג דברים בצורה הזאת אבל מה עם האיך?
אוקי, זאת נקודה שיש בה משהוultracrepidam

קצת מפחיד, אבל מצד שני

1 קצת בטחון בקב"ה לא מזיק

2 על זה אני מתפלל... 

3 אני באמת צריך ולכן עושה הכל. אם הייתי קצת פחות צריך, הייתי יושב לשקלל מחירים

אם ככה לך לצדיק מזוועיהל או איך שכותבים את שמו"שילת "
נראה לי שזאת סגולה שבאמת עובדת גם אני מכירה כמה שסיפרו שנושעו.
לא הבנתי את השאלה הראשונה. תוכלי להסביר?חדשכאן
עצם זה שמקבלים דברים"שילת "
לא מאשר אם הדרך נכונה או לא לכן כדאי להזהר ולבחור רק בדרכים נכונות
אם זה לא אסורחדשכאן
באיזה אופן תוכלי להחליט איזו דרך נכונה ואיזו לא?
כשאתה עושה מעשה רוחני/דתי /טקסי כלשהו"שילת "
כדי לפתור בעיה שלך חייב שזה יהיה מותר לכל הדעות ולא רק לא אסור באופן מפורש.
לאכול 3 תפו"א במשך שבוע כטקס דתי לא יכול להתקבל.
למה לקחת את זה לכיוון דתי?חדשכאן
כי מי מביא זיווג /פרנסה/בריאות?"שילת "
רק ה'.
אם אני עושה פעולה כלשהי כדי למשוך אלי משהו זה חייב להתייחס אל ה' כבעל הבית של הכל בסופו של דבר לכן זה חייב להיות דתי.לא מצליחה לחשוב על אופציה אחרת.
אלו עוד אפשרויות ישנן?
אני לא מתכוונת להשתדלויות טבעיות רגילות כמו ללכת לרופא כדי להתרפא אלא למעשים מוזרים שאין קשר בינם למה שרוצים למשוך כלום כמו לאכול תפו"א כדי לזרז זיווג ,דוג' הורסת
מחילהחדשכאן
אנחנו לא מישור

הבאתי לך את התגובה כלפיה התייחסתי.

תוכלי להסביר לי מה הטענה שאת מבינה משם?
למה אני צריכה להסביר אם כבר הקדמתנו?"שילת "
הוא בכלל לא מתלהב מהאדם - לקראת נישואין וזוגיות

הבנתי שמענינת אותו רק התוצאה,אני אומרת שהדרך חשובה. מבחינתי לעשות כל מיני טקסים מוזרים כדי לזמן משהו שאנחנו יודעים שה' מזמן אותם יש בזה טעם לפגם ויותר מזה, לעשות פעולה כלשהי כדי לזמן משהו זה מעשה דתי גם אם מי שעושה את זה חושב בינו לבין עצמו שהוא לא מתכוון לקחת מזה כלום חוץ מהתוצאה, ככה אני רואה את זה.
את נותנת לזה קונוטציה דתיתחדשכאן
וכאן את מתגלגלת הלאה עם ההגיון הזה.
אתה חושב שאפשר להיות"שילת "
נאמן לדבר ה' ולרצונו ועדיין לעשות טקסים מוזרים שאין להם שום בסיס בתורה כדי לקיים את מצוות או אפילו לא כדי לקיים מצוות אלא רק להשיג משהו שאני רוצה?
אשמח להסבר איך זה אפשרי.
כדי להשיג זיווג תעשה איקס וכדי פרנסה ווי ובריאות זד כל היום יתמלא בטקסים מוזרים ועדיין להשאר מיושר לרצונו?
יכול להיות שמשמים יענישו את מי שעושה את זה בהצלחה ואז הוא ימשיך עם השיגיונות שלו על כל דבר .איך מתקנים עיוות כזה?
כדי להיות בריאהחדשכאן
את לוקחת תרופה

את יודעת מה היא עושה? איך היא עובדת? מה המחקר שעומד מאחוריה?

זה רלוונטי?
ברור שרלוונטי."שילת "
עבר עריכה על ידי "שילת " בתאריך ו' באייר תשפ"ג 10:05
כדי לקיים הלכה אני לא הולכת לחקור איך בדיוק הוכרעה ההלכה פשוט נשענת על גדולים ונאמנים. אותו דבר תרופה.אותו דבר אמור להיות מה לעשות או לא לעשות כדי לגרום לה' להביא לי מה שאני רוצה והוא רוצה עבורי או יותר נכון לומר מה כדאי לי לעשות כדי להיות ראויה שה' יביא לי מה שאני רוצה. ואני מדברת על משהו טקסי ולא השתדלות נורמטיבית נצרכת.
אבל זה באמת ככההפי
מי שעושה סגולה בדרך כלל הלב שלו נשבר על משו , לא?
מצחיק כמה שזה עצוב
כשאת מתייחסת לזה כפעולה "שגורמת"חדשכאן
לה' לעשות את רצונך, כן.

אבל רוב הדברים שאנחנו עושים, אנחנו עושים אותם במנותק מרצון ה' (שוב, לא באופן שולל. זה פשוט לא במחשבה). ואם משהו עובד אנחנו עושים אותו אם הוא בסדר גם אם לא חשבנו לעומק עד כמה ה' נמצא בתוך זה.

אני לא אומר שזה האידיאל (וגם זה נאמר), זו פשוט המציאות.
אני חושב שאיבדתן את הנק'חדשכאן
הנק' שהועלתה היתה במנותק מסגולה כ"סגולה".

היא התייחסה לסגולה כמכשיר לצורך העניין.
זו בדיוק הנק'"שילת "
סגולה לא עובדת כמכשיר עצמאי שיכול להביא תוצאות אלא כאמצעי שיכול לגרום למי שמביא את הדברים כביכול לשנות את דעתו או כפעולה שמשנה משהו בתוכי שמשנה את המזל שלי אצלו ,כמו תפילה. כי איך יגיע הזיווג אם הוא לא יגרום לו להגיע?
יכולה להפנות אותי לתגובה אליה את מייחסת נק' זו?חדשכאן
זו הנחת המוצא למה בכלל לעשות"שילת "
סגולות איך שאני מבינה את זה לא יודעת אם כתבתי את זה בכלל.
אני מקווה שזה לא נכון שאנשים מתייחסים לסגולה כמכשיר להביא דברים במנותק ממי שמביא את הדברים, מי שכזה נמצא בבעיה גדולה.
השאלה נשארתלאצעיר
שאלת בונוס - מה פעולת התפילה?
(רמז - לא להפוך את הקב"ה לכספומט)
אני מניח שלא הובנתיultracrepidam

קודם כל, הגמרא אומרת שגם גנב מתפלל לפני שהוא גונב.

וחוץ מזה, אם ה' רוצה שאעשה משהו אבל אצטרך להתאמץ ולהתפלל, מה הבעיה?

אני דווקא תמה עליך, לפי דעתך מה מטרת התפילה? אם ה' לא רוצה הוא לא יתן לך, ואם הוא רוצה הוא יתן לך בלי תפילה.

לפי דעתי מה מטרת התפילה, ציינתי רמב"ן בתגובה קודמת.

יש גם רשב"א.

באופן עקרוני ההבנה שלי היא שפעולת התפילה היא פניה לקב"ה עם בקשה, מתוך ידיעה שהוא 1 ציוה אותנו לנהוג כך 2 הבטיח שהתפילה תישמע ולפעמים גם תיענה.

זה כמו כספומט רק שהוא יכול להחליט לבד

...לאצעיר
אתה מתאר בעל בית קמצן שלא נותן לך מה שאתה רוצה עד שתתן לו כופר.
יתרה מכך - אתה כאילו "משנה" את בעל הבית עם התפילה שלך חלילה.

הקב"ה רוצה בתפילותינו ובדבקותינו. בין השאר על ידי שליחת דברים שיגרמו לנו להתפלל אליו.
כאשר אדם מתפלל הוא דבק בקב"ה ומתעלה להיות אדם אחר במדרגה אחרת. כך גם הדברים שנשלחו\נגזרו עליו מתבטלים כי הוא כבר לא אותו אדם.
האדם משתנה, לא הקב"ה.
נולדתי אתמולultracrepidam

לכתוב שתפיסתם של חז"ל וגדולי הראשונים היא לא נכונה לא יהפוך אותך לצודק.

אתה מתחבר לתפיסה של חלק מרבותינו הראשונים, שבעיני היא לא משכנעת. וזה לגיטימי.

אבל להמציא בעיות תאולוגיות בתפיסה של הרשב"א זה לא יעזור לך.

אז אגיב לך ברמתךלאצעיר
לא הבנת כלום ברשבא. בהצלחה.
שאלה לפני הבונוסחדשכאן
מה הקשר?
או שזה לא עובדהפי
אבל הוא לא דיבר על זהחדשכאן
אבל אני כןהפי
והסברתי את ההשלכות של זה והוא הגיב לתגובה שלי . ויש לזה השלכות נוראיות
נכוןחדשכאן
אבל הוא הגיב באופן שזה עובד
גם אם זה עובד זה אסורהפי
פתאום כולם לא מכירים את האיסורים בדברים
תמים תהיה עם ה' אלוקיך זה לא סתם נאמר.
זה באמת בא לשמור עליך בסוף

@"שילת "
צודקת"שילת "
סגולה טובה לא אמורה לפגוע באמונה אלא ללבות אותה.
נכוןהפי
למרות שעדיין צריך ממש להיזהר עם זה
מצער מאדהיום הוא היום
לפי מה שסיפרת עשית הרבה סגולות רוחניות שזה חשוב אבל חשוב מאד גם שתעשה את ההשתדלות המעשית: הליכה לאיש מקצוע. אומר את זה על סמך רב גדול. אוכל לשלוח לך את המקור אם תרצה
רב גדול שמאד מעריך סגולותהיום הוא היום
אבל רשמתיshazam
שניסיתי שדכנים מכל הסוגים ועדיין מנסה
רשמתי" עשיתי כמעט את כל ההשתדלויות,שדכנים"
לא מבין איך הבנתם שאני מסתמך רק על סגולות
רק אמרתי שניסיתי כבר שדכנים ואפילו סגולות כלומר הכל וממשיך בהשתדלויות בשבירון לב כבר(והכוונה השתדלות לא סגולות)
בכל מקרה רציתי רק לפרוקshazam
:/
תודה לכולם בכל מקרה,לא יודע איך הבנתם שאני רק מתבוסס על סגולות הרי רשמתי שהלכתי למיטב השדכנים תפילות ואז מיטב הכוחות(שהם רק תוספת לתפילה ומעשים טובים כמו שקנייבסקי אמרה שרשמתי למעלה)
חלקם שלא הבינו נכון ותקפו וגרמו לי להתחרט על הפוסט...
רק רציתי לפרוק ...
מחילהסבכי החשתי
גם אם אני אישית לא מאמין בזה וזה רחוק ממני לגמרי, אני בכל זאת מבין את המקום שאתה נמצא בו. כנראה הייתי צריך לומר את זה עוד מההתחלה😅
הפי
סליחה
מצטערהיום הוא היום
מצטער. לא רציתי להכאיב.

התכוונתי לאימון או טיפול. שזה שונה משדכנים. וזה פשוט פחות במודעות של אנשים.
משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfbאחרונה

מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה? 

בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.

כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.

גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.

לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.

תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.

מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
בעלי ממשפחה דתית לייט מאוד, והוא יותר דוס ממני. אנשים גדלים ועושים בחירות משל עצמם בחיים
סליחהיובללל
סליחה שאני שואל, אבל האם וכמה יש חיכוכים שזה יוצר? זה בוודאי לא פשוט הרי, כל המנהגים, כשרות, שיח, צניעות, שמירת שבת ועוד המון מורכבויות שיכול ליצור. אז איך מתמודדים עם זה?
לגיטימי אבלזיויק

תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...

תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..

..יובללל
בוודאי שחשבתי על זה. אבל גם יש הבדל בין הדור שלנו לבין הדורות שלהם. הנושא אשה יבדוק באחיה.. וכו וכו. ברור שהאדם עצמו הוא העיקר, אבל זה חבילה שלמה. 
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
של שניכם
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+

לאו דווקא רק בפן התורני.

לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת

בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה

מאשר היא.

אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי

אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון

עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה

שהיה בבית שממנו באה.

אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה

אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.

אבל גם לפי המקורות,

כתוב בשולחן ערוך לישא

בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.

המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.

וגם אם החליטה לשנות כיוון

מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף

תזכר במנהגי הוריה.

אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי

וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה

אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים

ולא כאלה חזקים.

מה דעתכם?

מענייןיובללל
מעניין מה שאתה אומר. בסוף ברור לי שהבית הוא משקל מאוד מאוד משמעותי. והשאלה שלי היא בתכלס כמה יחס לתת בין המידות של הבחורה לבית המידות של הבית שלה (או בפן התורני וכו)? הרי בסוף כמו שכתבו מעליי ראינו מאיפה הגיעו האבות והאמהות שלנו..
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb

תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.

תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.

המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות

זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה

כן, מביןארץ השוקולד
צודקת 
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"ת
🥺❤️מבולבלת מאדדדד
נקווה שבקרוב אחותי❤️

חנוכה שמח🥰

אמן(:הפיאחרונה
המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfb

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

זה מובןארץ השוקולד
אבל אני לא רואה שום ציפייה למיידיות בעניין הזוגי
בטח, זה דחף ממש חזקadvfbאחרונה

הלבד קשה ולהיות בזוג זה הרצון האולטימטיבי.

לכן בגלל שמדובר בדחף, אז יש גם סבלנות יכולה להוות טריגר.

הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולד

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

תשובה לארץ השוקולדראובן255

זה אומר שאני דתי בראש פתוח לעולם תרבות מערב מתערבב בין אנשים\קהילות אם זה חילוניים אז לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל תרבות)  אם זה דתיים לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל אהבת חינם וחיבור בין אנשים) ומהחרדים לקחתי את ללכת לפי הלכה לא דתי לפי דעתי ולעשות מה שבראש שלי בלי להייעץ אם אני נמצא בבעיה או שיש לי בעיה אני פונה לרב שייעץ לי ויעזור לי אני לא ישר הולך לבעל מקצוע רק כי יש לו תואר בדבר הזה למשל פסיכולוג

מקווה שדי הגדרתי את עצמי טוב

ולכן חשוב לי משהי מאמינה בדרך הזאת בחיבור בין העולמות

לא בטוחה שהכוונה הייתה שתענה כאןלגיטימי?אחרונה

אבל לפחות לי עדיין לא ברור איפה אתה נמצא.

התרבות החילונית טובה לדעתך? רק לדתיים יש אהבת חינם וחיבור בין אנשים? רק חרדים הולכים לפי ההלכה?

בדברים שאינם הלכתיים, למשל מצב נפשי, תפנה לרב לפני שתפנה לפסיכולוג?

אולי יהיה יותר נח להגדיר לאיזה רבנים אתה הולך? איזה ישיבות מתאימות לתפסית עולמך? עם מי אתה מתייעץ? לפי איזו השקפת עולם הלכתית אתה הולך?

איך אתה מחליט מה מהתרבות החילונית אתה לוקח ומה לא?

במה מתבטאת הפתיחות שלך?

בעיני לא צריך לענות על זה כאן, רק שמדברך אין לי מושג איפה אתה נמצא על הציר הדתי.

לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.
מה בעצם נשאר מהאמירה "העיקר זה לב טוב/מידות"?צע

מניח שיצא לכם להתקל ולשמוע את המשפט הזה לא פעם..

והרהרתי בשאלה  האם נכון שרוב העולם , כולל אני, לא חי ככה?!

כאילו, מניח של90 אחוז מהרווקים יש לב טוב, ואיזה קטע הם עדיין רווקים, וכנראה למרות טוב ליבם נפרדו מהם.

לכל תגובה בנושא אשמח, חנוכה שמח חברים!!! 

שזה הבסיס.מוקי_2020

-דעתי-.

המילה "עיקר" מבלבלת כאן..
אבל הכוונה הבסיס. קודם שיהיה את זה. בלי זה, אין על מה לדבר. אין בכלל מה לנסות.

ניקח את שוק הרכב.

אם אין בלמים שעובדים חלק,
ואין מנוע שפועל חלק,

אין בכלל מה להסתכל על הצבע והצורה וכמה אנשים הוא מסוגל להכיל בתוכו.

עכשיו נניח שיש בסיס.
זה אומר שכל רכב מתאים לך ? לא.
יש כאלה מעדיפים רכב קטן, גדול, בטוח, מהיר, נמוך, גבוה. טוב לשטח, טוב לעיר.

אבל קודם הבסיס.

ככה אני מבין את זה.
כלומר, זה שיש למישהו "לב טוב, והוא מקסים" זה רק -תחילת- הסיפור. לא סוף הסיפור.

במה הוא עובד ? 
מה הוא למד ?
איך הוא מתנהג כשדברים לא מסתדרים כמו שהוא רוצה ? איך הוא עומד בלחץ ?
האם הוא דברן ? שקט ? 

כל אחד והפרמטרים שחשובים לו, ממש כמו בבחירת רכב. כמובן, כל אחד והתקציב שלו (מה שיש לו להציע)

בהצלחה.

..שפלות רוח

אני לא מסתכל מהצד של האדם שיש לו מידות טובות או לב טוב..המשפט הזה בדרך כלל נאמר לאנשים כאיזה משהו להתמקד בו ופחות בחיצוניות(אגב הוא נאמר בעיקר לגברים ממה שאני מכיר) אף פעם לר באמת האמנתי בו כל כך, נכון, יש בו מן האמת אבל בדור הזה להגיד לבחור "העיקר לב טוב ומידות טובות" אם הוא לא צדיק נסתר בנם של קדושים בעיניי זה פחות רלוונטי לנסות למכור לו את זה, והאמת עכשיו כשאני חושב על זה, אני חושב שהרבה שדכנים נופלים שם(גילוי נאות אף פעם לא הלכתי לשדכן/ית) ומרגיש לי שהם לא באמת מתעניינים במה אתה מחפש/ת אלא פשוט לחתן בלי הרבה מאמץ ואז מגיע המשפט " העיקר לב טוב"

חנוכה מלבלב מלא בלבלובי שמחה וכו🦝🔥

זה העיקר, אבל לא הדבר היחידי שצריךadvfbאחרונה
סוף סוף הרגשתי שהפורום נתן לי משהו.מוקי_2020

נסעתי באוטובוס ציבורי,
ואוטובוס טיולים חסם את כל התנועה כי הבנות, המון בנות, המון המון בנות פרקו מלא דברים, חוץ ממקרר, הוציא מתוכו הכל. 
זה היה נראה כמו מופע קסמים.

ואז נהג האוטובוס אמר משהו, "עוד פעם החרדים האלה...אבל למה ככה לחסום את התנועה ? אני לא מבין את זה..."
עכשיו בעיקרון, אני בדברים כאלה לא מתערב, אבל כאן לא יכלתי לשתוק.

אמרתי לו ברוגע, בנחת , "אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)".

שבת שלום 

מי יתן, שאחרי השבת הזו יחל השינוי הגדול שכל אחד מצפה לו.
עכשיו ברור לכם, שכאשר קורה שינוי גדול בחיים,  לפניו יש שבת אולי מיוחדת אולי שגרתית, שפשוט מבחינת זמנים מגיע לפני אותו שינוי.
אני מאחל לכולם, לכל אחת ואחד בפורום הטהור הזהו, שהשבת הזו היא השבת לפני השינוי הגדול.

..שפלות רוח

"אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)"....ואם הן היו חרדיות אז? היה אסור להן לעצור שניה ולהוריד את הדברים?

ואני לא מתפלא שזה מה שלקחת מהפורום הנ"ל..זה אומר המון על משתתפיו.

הוא צוחקאני:)))))
למה לקחת כל דבר רע?
אני לא יודעת מה מוזרהפיאחרונה

שקראתי את זה  

בפורום הטרור הזה

אולי יעניין אותך