אם פספסתי את הזיווג שלי?שמלה אדומה
סיטואציה - את מכירה מישהו, יוצאים מספר חודשים ומגיעה מחשבה לראש ואת אומרת לעצמך-לא מתאים, למרות כל מה שכן, עכשיו זה לא.
ויכול להיות שזה הזיווג ואת וויתרת עליו.
אז עכשיו את ממשיכה לחפש אבל את לא באמת תמצאי מישהו שהוא זיווג מדוייק יותר ממנו, אבל אין מה לעשות כי כבר וויתרת עליו.
אז מה עושים? מתפשרים?
וכשנפרדים, אז איך יודעים באמת אם יש כאן וויתור גדול או ש-בסדר, זה לא הוא ועוד תמצאי מישהו אחר, מדוייק יותר.
אני בבלבול רציני.
אני אישית מעדיף שלא להתעסק בנסתרותnes

יותר בריא לדעתי

זיווג אי אפשר לפספס...הולך בדרכך
הזיווג נקבע מראש,
לפעמים אנחנו בטוחים שאנחנו שולטים במצב. וזו טעות גמורה!
בורא עולם מכוון אותנו, ובורא עולם דואג לנו לזיווג הטוב ביותר עבורנו!
צריך אמונה וביטחון..
במילה "דאגה" יש את חמשת האותיות הראשונות חוץ מהאות ב' שזה ביטחון, כי מי שיש בו דאגה, ישלו מחסור בביטחון בה' יתברך..והעבודה שלנו זה להתמלא בביטחון ולהסיר את הדאגה..בהצלחה;)
אמת11עף על עצמו

להפסיק לחשוב שאנחנו שולטים בנסתרות,

אם היא יכולה לחזור אליו, יש סיכוי שהוא זיווגה, ואם לא אז ברור שהוא לא זיווגה (מדובר בזיווג ראשון).

אני חשבתי שפספסתי ואחרי שנתיים הוא חזר בדרך מעניינתנפש חיה.
כיום מאורסת (ברוך השם. לא היה מובן כלל) .

כלומר
זיווג נקבע.
אי אפשר לברוח ממנו כמו שיונה הנביא לא יכל לברוח מהשליחות שלו כי ככה קבעה התכנית האלוקית.

החיים פה זה לא כמו בסרט "המופע של טרומן" (מעניין לדבר על מהות השם של הגיבור , הפעם אחרת...)השם צופה כל הדורות צופה ומכוון לכל אחד את המסלול שלו ואת השביל שבשבילו הוא נברא, והעולם כולו נברא בשבילו. הסיווג שלך יגיע
אם לא בדרך זו אז בדרך אחרת.

את לא חייבת כלל לתלות את האושר בחתן.
השם שמח בך ואוהב אותך כמו שאת. גם כשאת רווקה. . />הרבה בהצלחה!
יש לי מה לשאול אותךאילת השחר
על זה.
באה לאישי.
בואי לוואצאפ. טוב?נפש חיה.
מזל טוב!!! שתזכו להקים בית נאמן בישראל, של תורה ויראה והארהשלמה גר

בהירה

א מ ן ! !נפש חיה.
נפש...לב אוהב

ואיי .. רגע אם הבנתי נכון, מי שהתארסת איתו עכשיו זה בחור מלפני שנתיים?

(שתדעי שאת מעלה פה לבנות חח הרבה ציפיות ותהיות )

כן. וזה נטו מהשם כל התהליך הזה שעברתי .נפש חיה.
ועדיין עוברת.
ואו נשמע מיוחד!! שיהיה בהצלחה!!לב אוהב

אמןןןןןנפש חיה.
הזכרת לי סיפור מאוד מענייןיהלום שחור
אאל"ט על שלמה המלך שרצה לבדוק האם באמת זיווגו של אדם נקבע לו מראש.
הוא שם את ביתו במקום מבודד ואיכשהו היא הכירה את בעלה.
אוף חחח די הרסתי את הסיפור, אני לא זוכרת הרבה פרטים מסתבר, אבל אפשר לחפש אותו, הוא ממש יפה
הנהאילת השחר
מצאתי את האתר הזה שם כתוב היכן מופיעה האגדה:
אתר האגדה - אוצר אגדות חז"ל ברשת

בת שלמה המלך
לשלמה המלך הייתה בת ושמה קציעה. הנערה הייתה יפת תואר חכמה וטובת לב.

רצה אביה לדעת מי יהיה החתן שלה וקרא לכהן הגדול בכדי לברר את גורלה. הכהן שאל באורים ותומים והשיב, כי בחור עני וללא שום תואר יהיה בעלה.

לשמע הדברים החליט המלך למנוע את נישואי בתו לאותו בחור…

לאחר שבועיים, הובילו העבדים את הבת למגדל אשר היה על אי בודד. הסולמות הורחקו מהמגדל והיא נותרה לבדה. לאחר מכן קרא המלך לנשר גדול וחזק וציווה עליו לקחת בכל יום ממטבח המלך אוכל ולהביא לבתו שבראש המגדל את ארוחותיה.

באותם ימים חי בעיר עכו איש עני “אביים” שמו ולבנו אשר נולד קרא ראובן. הילד גדל והיה ליפה תואר נבון ומוכשר, אך בשל המצב הכלכלי הקשה, הנער נאלץ להיפרד מהוריו, ויצא לחפש את מזלו. כל היום הלך ללא אוכל ומשקה, רעב ועייף היה לעת ערב, ופחד נפל עליו.

התחנן לה’ שימצא עבורו איזה מסתור וה’ זימן לו נבילת שור מונחת על הארץ. נכנס הנער לתוך בטנו הפתוחה של נבלת השור ונרדם.

בשנתו לא חש בנשר גדול שנעץ ציפורניו בנבלת השור והרים אותה יחד עם הישן בתוכה ונשאה אל ראש המגדל שבו הייתה בת המלך. לאחר ששבע הנשר מבשר השור עף לדרכו והנער נשאר על המגדל בתוך השור…

בבוקר, בתו של שלמה המלך מצאה את הנער ישן. העירה אותו, ושאלה אותו כיצד הגיע אליה, אבל הוא לא ידע לספר לה…

הזמינה הנערה את הנער להישאר איתה. כשהגיע הנשר להביא לה את הארוחה כמידי יום, ראה שנמצא עימה אדם נוסף, ומעתה והלאה היה מביא בכל יום שתי ארוחות בכל פעם, והשביע אותם.

עברו ימים, ושני הצעירים מצאו חן אחד בעיני השניה והבינו כי מאת ה’ יצא הדבר והסכימה להינשא לבחור. בדם שיצא מאצבעו הדקורה טבל נוצה וכתב לה כתובה.

חיו בני הזוג בשלוה ונולד להם בנם הבכור ושמו “זכור”. הנשר הבחין בילד ומעתה הביא שלושה ארוחות בכל יום אל המגדל.

עברו שנים ובינתיים שלמה המלך התגעגע לביתו, והשתוקק מאוד לראותה. שאל את הנשר על שלומה (שהרי היה בקי בשפת החיות), והנשר השיב כי שלום לה ולבעלה ולבנה הקטן ולא חסר להם דבר…

המלך ששמע שנישאה בתו, סירב להאמין למשמע אוזניו והחליט לצאת עם עבדיו אל עבר האי.

כשהגיע המלך ראה את בתו ואת משפחתה ונפלו בבכי והתרגשות אחד על צוארו של השניה…

“כיצד הגיע הבחור לכאן?” שאל בתו, והבת השיבה כי צפור ענקית הובילה אותו למגדל עטוף בתוך נבלת שור…

יחד עם בתו חתנו ונכדו ירד מהמגדל והפליג איתם ועבדיו חזרה למקום ממנו בא. המלך ציווה לערוך סעודת הודיה משתה לעמו ולכולם סיפר את שנעשה במגדל.

‘עתה נוכחתי פעם נוספת’ אמר המלך ‘כי אין אדם יכול להימלט מגזירת הקב”ה. שלחתי את בתי למקום שומם שרגל אדם לא דרכה בו והנחתי אותה במקום גבוה כדי שאף אחד לא יוכל להגיע אליו, ובכל זאת לא הצלחתי לחלץ אותה מגורלה אשר ה’ גזר עליה. יהי שם ה’ מבורך!’
יש!! תודהיהלום שחור
בשמחהאילת השחר
ערכתי בפנים את המקור לאגדה
רפונזל: הגרסה היהודיתחיפושית~
מעניין. החכמתי

מה המקור לסיפור?
כשחושבים על זה ...אילת השחר
הם העתיקו מאיתנו;)

תסתכלי בראש ההודעה הוספתי קישור למקור. מאמינה שאפשר ללכת עוד אחורה עד המקור הראשוני, אבל זו עבודת חקר רצינית...(מזכיר את ימי הלימודים ושעות בספריה הלאומית)
מצחיק לגלות מקור של דבריםחיפושית~
תודה
הם העתיקו הרבה דבריםזית שמן ודבש

רגע רגע @ביינישים..ירא שמים!
קידושין צריכים עדים.. לכאורה היא לא מקודשת...
במקורטיפות של אור
כתוב שהוא הקיז את דמו וכתב לה כתובה, וקידשה ואמר "עד ה' היום ועדים מיכאל וגבריאל".

אני תוהה איזו גירסא גרועה יותר
לי נראה גם שפספסתי את הזיווג שלי. היה לי מקרה אחדחסדי הים
שהבחורה מאוד רצתה, ובלי סיבה טובה כל כך חתכתי, ואז היא התחתנה עם חבר שלי.
היה לי מקרה אחר, שהייתה בחורה שהייתי מאוהב בה, אבל בגלל שלא ניהלתי את הקשר נכון, לא יצא מזה כלום.

אני בטוח שאחת מהם היא זיווגי האמתי, ואיבדתי את הזיווג שלי.
אל תתיאש!זית שמן ודבש

הכל לטובה.

בטח בה' שהוא מנחה אותך בדרך שהכי נכונה לך.

אהה לא להתייאש זה קשה הזיווג אבל זה יגיע ב"הadar
אם היא התחתנה עם מישהו אחר אז היא לא הזיווג שלך. נקודה.בעוז ובענווה

שמא יקדימנו אחרחסדי הים
לא חביביבעוז ובענווה
זיווג = מי שהתחתנת איתה.

לא התחתנת איתה = לא הזיווג שלך.

יש מקורות לכך גם בזוהר וגם בגמרא.

בכל יום יוצאת בת קול ואומרת ...

למה בכל יום ? למה לא מספיק פעם אחת לומר פלוני לפלונית וכו׳ ?
כי בכל יום יש לאדם זיווג.
כל יום?ברגוע

"ארבעים יום קודם יצירת הולד יוצאת בת קול ואומרת בת פלוני לפלוני בית פלוני לפלוני שדה פלוני לפלוני" (סוטה ב)

איני?בעוז ובענווה

(מועד קטן י"ח: )

"והאמר רב יהודה אמר שמואל: בכל יום ויום בת קול יוצאת ואומרת: בת פלוני לפלוני, שדה פלוני לפלוני!... 
כי הא דרבא שמעיה לההוא גברא דבעי רחמי ואמר: תזדמן לי פלניתא . - אמר ליה : לא תיבעי רחמי הכי ! אי חזיא לך - לא אזלא מינך , ואי לא - כפרת בה' .. 
הכי אמר רב משום רבי ראובן בן אצטרובילי: מן התורה ומן הנביאים ומן הכתובים מה' אשה לאיש. מן התורה - דכתיב  "ויען לבן ובתואל ויאמרו מה' יצא הדבר", מן הנביאים - דכתיב  "ואביו ואמו לא ידעו כי מה' היא". מן הכתובים - דכתיב "בית והון נחלת אבות ומה' אשה משכלת."

מענייןברגוע

בדקתי עכשיו-

רבנו חננאל גורס גם במועד קטן "40 יום קודם.."

וגם הר"ן מפרש שהכוונה לבת קול קודם יצירת הוולד.

ובסנהדרין הגירסא כמו בסוטה.

דווקא בזוהר משמע יש זיווג אחד, ואם אדם קלקל מעשיו, מישהוחסדי הים
שאין לו זיווג (נגיד שנולד בשעה מסוימת או מצבים אחרים, שהזוהר מפרט שאין לו זיווג) ומעשיו טובים, יכול לזכות בה.
זוהר ויחי דף רכט.בעוז ובענווה

"ּמֵהַשֵּׁם אִשָּׁה מַשְׂכָּלֶת בְּגִין דְּאִתְּתָא כַּד אַחֲסִין לָהּ בַר נָשׁ מֵעִם קֻדְשָׁא בְּרִיךְ הוּא אַחֲסִין לָהּ דְּהָא לא יַחֲסִין לָהּ קֻדְשָׁא בְּרִיךְ הוּא לְבַר נָשׁ אֶלָּא כַּד מַכְרִיזִין עָלֵיהּ בִּרְקִיעָא דְּקֻדְשָׁא בְּרִיךְ הוּא מְזַוֵּג זִוּוּגִין עַד לָא יֵיתוּן לְעַלְמָא"

ובתרגום חופשי:

כשנושא איש אשה – מאת הקדוש-ברוך-הוא, כי לא ישא איש אשה, עד שלא יכריזו עליו מלמעלה שעכשיו הוא הזמן, כי עד שלא נבראו כבר זיווג אותם הקדוש-ברוך-הוא

זה באופן פשוט, כמו הגמרא, אבל הזהר מסייג דבריוחסדי הים
בכמה מקומות.
נגיד עיין זוהר 'לך לך' צא: ובעיקר צב.:
"רַבִּי יְהוּדָה שָׁלַח לֵיהּ לְרַבִּי אֶלְעָזָר אָמַר הָא רָזָא דְמִלָּה יְדַעְנָא, אִנּוּן דְּאָתוּ בְּגִלְגּוּלָא דְּנִשְׁמָתִין מֵאָן אֲתַר לְהוּ זִוּוּגָא. שְׁלַח לֵיהּ כְּתִיב, (שופטים כא) מַה נַּעֲשֶׂה לָהֶם לַנּוֹתָרִים לְנָשִׁים וְגו'. וּכְתִיב לְכוּ וַחֲטַפְתֶּם לָכֶם וְגו'. פַּרְשָׁתָא דִּבְנִי בִנְיָמִין אוֹכַח וְעַל הַאי תָּנִינָן שֶׁמָּא יְקַדְמֶנּוּ אַחֵר בְּרַחֲמִים"
["רַבִּי יְהוּדָה שָׁלַח לְרַבִּי אֶלְעָזָר. אָמַר, הֲרֵי סוֹד הַדָּבָר יָדַעְתִּי, אוֹתָם שֶׁבָּאוּ בְּגִלְגּוּל נְשָׁמוֹת - מֵאֵיזֶה מָקוֹם לָהֶם יֵשׁ זִוּוּג? שָׁלַח לוֹ, כָּתוּב (שופטים כא) מַה נַּעֲשֶׂה לָהֶם לַנּוֹתָרִים לְנָשִׁים וְגוֹ'. וְכָתוּב וַחֲטַפְתֶּם לָכֶם וְגוֹ'. פָּרָשַׁת בְּנֵי בִנְיָמִין מוֹכִיחָה, וְעַל זֶה שָׁנִינוּ שֶׁמָּא יְקַדְּמֶנּוּ אַחֵר בְּרַחֲמִים"]

לא רק שם, אלא בעוד מקומות הזוהר כותב שהאדם יכול לאבד את זיווגו על ידי חטאים, ואז מי שאין לו זיווג חוטף אותו.
לא ברשיעי עסקינןבעוז ובענווה

לא שייכת לפה, קראתי במקרה, אבל חייבת להגיברפרפת תפוז
שמעתי על בעלי הרבה לפני שנפגשנו עד שהפך לדמות מעניינת בראש שלי ואז... ראיתי הזמנה לחתונה שלו על מקרר של חברים. והלב שלי התכווץ כאילו הוא מישהו יקר ולא בחור שמימיי לא פגשתי. וזה מה שאמרתי לעצמי - אם הוא מתחתן, הוא לא שלי.
פחות משנה אחרי זה - אנחנו התחתנו. הוא התגרש כמעט מיד אחרי החתונה. נשואים עשור. הוא לגמרי הזיווג שלי משמים.
לא שצריך ללמוד מזה, כי לא סומכים על הנס, אבל סתם, כאנקדוטה
יפהבעוז ובענווה
א׳ - סיפור מדהים.
ב׳ - באמת כשהוא היה נשוי לה , הוא לא היה שלך. עילת העילות וסיבת הסיבות החליט אחרי שנה שהוא כן צריך להיות שלך.
השאלה התיאורטית המתבקשת עכשיו היא - לו הוא היה נשאר נשוי לה , האם היית עדיין זוכרת את הצביטה בלב מהראייה של ההזמנה ? או שזה משהו שנועד לתת תחושה שמאז ומתמיד הוא היה שלך ?
לא חושבת שהייתי שוכחת אותהרפרפת תפוז
אבל כנראה שלא הייתי מייחסת לה חשיבות כזו, אם הוא לא היה שלי, מן הסתם.
אגב, קראתי איפהשהו שזיווג ראשון או שני זה לא לפי סדר כרונולוגי בהכרח, אלא לפי סדר חשיבות. ככה שיש מצב שהוא היה שלי בפנימיות גם אז
ואו מדהים!לב אוהב

וואו, תודה ששיתפת!תופסת אומץ
לא מאמינה בזה, תמיד אפשר להתחתןמישהי 1
בסוף רואים איך הכל מכוון מלמעלה
וגם הטעויות שלנו מכוונות
מאמינה מאוד
משביתת שמחותשוקולד לבן

יש כזה דבר לפספס את הזיווג

לכן מותר לסגור שידוך בתשעת הימים, "פן יקדימנו אחר" (הרי אם לא היה מצב שבו מפספסים שידוך לא היה צורך להזדרז לעשות וורט. לא סתם נפסק להלכה ואם אני לא טועה כתוב שם מפורש)

כך שקיים מצב שבו נפגשו עם השידוך ומסיבות כאלו או אחרות זה התפספס, וכך הבחור\ה התחתן\ה עם מישהו אחר

באופן כללי לא בריא לחיות בתחושה שבה אולי מחכה מישהו מוצלח יותר בהמשך.

אדם שחי ככה לעולם לא יראה מה יש מולו וישמח בו אלא תמיד יחכה למשהו יותר טוב, וככה יפספס דברים טובים גם אם הם מתחת לאף שלו.

חשוב מאד עם כל בחור שאיתו יוצאים לבדוק ספציפית מולו, אם זה כן אז כן ואם לא אז לא, ולהגיע להחלטה מתוך הרגשה שזה מה שהכי טוב לי. (ולהסתכל אם הוא מתאים לך עצמך ולא לסביבה)

ושמרגישים בלבול מומלץ להתייעץ, אבל לא עם כל אחד, אלא עם מישהו שיודע לתת לך לענות מה את מרגישה באמת.

בהצלחה!

שמעתי על ההלכה הזו..הולך בדרכך
ולא נשמעת לי הכי הגיונית...
"התנשאי לי..?"
"מאמי, רק הכרנו.."
"כן, אבל חושש שמישו יקדים אותי.."
זיווג זה מלמעלה, אי אפשר לפספס זיווג...
למה לא?והוא ישמיענו
הרב שלמה אבינר שליט''א אומר שבהחלט אפשר להפסיד את הזיווג ע''י בררנות יתר..
לא מסכים...הולך בדרכך
לא משנה בררנות או לא,
הזיווג זה מעולם לא הפסד, אף אחד לא הבטיח לנו שאם הבנאדם הזה יהיה לנו טוב אחרי החתונה, איך אתה מצטער שהפסדת, שבעצם אולי הרווחת?
הוא אמר שהבררנות לא קשורה להפסד שידוךנפש חיה.
כי השידוך נקבע כבר. והבררנות רק עוזרת לנו להחליט אם הבנאדם מתאים לנו או לא.
בקצרה..הולך בדרכך
אתה בקושי מכיר את הזיווג שלך, רוב ההיכרות מגיעה אחרי החתונה.
לפני החתונה בקושי מכירים, איך אפשר להגיד שמפסידים מישו בלי שמכירים אותו?
ואלה שמעולם לא התחתנו?שקד ותמר
באמת שואלת...
לא חלילה להקניט.
או לצער.
מדברים על זה בגמראסתם איזה מישו
לפי פירושו של רש"י הזיווג שלו נקבע לפי המזל שלו וזה החצי השני שלו בעולם הבא
רוב האנשים לא יוצאים עם שניים במקבילשוקולד לבן
כך שיש את הזמן להחליט אם זה מתאים או לא בנחת..
ומאדם מצופה לעשות את כל ההשתדלות לבדוק אם הם מתאימים או לא בזמן הפגישות ולא לצפות לנס. גם בקריית ים סוף הים נקרע רק כשהגיעו מים עד נפש
וכמובן לא להפסיק קשרים סתם אלא רק כשזה בטוח לא מתאים.
זיווג מהודר דומה לקבלת שבת, בואי כלה, בואי כלה.Sassi6

תניא, אמרו עליו על שמאי הזקן, כל ימיו היה אוכל לכבוד שבת, מצא בהמה נאה אומר: "זו לשבת", מצא אחרת נאה הימנה - מניח את השניה ואוכל את הראשונה, כך גם הדין לזיווג מהודר, אממה ואיך נהגו בית הלל? בית הלל אומרים: "ברוך ד' יום יום".

תמיד אפשר לנסות לחדש את הקשר...קוד אבל פתוח

לא הבנתי איך עוד לא אמרו כאןיהלום שחור
שזה לא שהקב"ה מייעד לאדם רק זיווג אחד, אלא שיש כמה 'אופציות'. יש את הזיווג משורש הנשמה אבל זה ממש לא מחייב שאדם יתחתן דווקא איתו וגם אין איך לדעת שזה הוא
הלוואי שלפני אלי באישי. יש לי ככה הרבה מה להגיד בענייןשלהבתחיה
אבל לא בפורום הפתוח
תשובה צדקה ומעשים טוביםרגשית

בס"ד

מזווגים לאדם לפי שורש נשמתו.

ואם רוצה לקבל את הזיווג הראוי לו לפי שורש נשמתו שירבה תפילה. ירבה .

מעומק ליבוו. ואין ספק שזה יועיל לו גם לאחר החתונה

שהוא יהיה בחיי זוגיות מאושרים יותר, אם יהיה מכוון בתפילותיו לאישה שתהיה משורש נשמתו.

כיוון שכל ניסיון וכל מצב בחיים שיהיו לו הוא יבין שזה מאת ה' . וימשיך להרבות בתפילה . 

ולא להתרגז ולכעוס על התכונות של אשתו. וינסה לתקן את עצמו וישמח באמת באשתו. 

אל תתייאשיmotishalev10

את הבן אדם הנכון את תכירי לעומק כשתתחתני איתו ותכירי אותו.. אז תדעי שהוא הזיווג שלך.. לפחות ככה אני מאמין.

האם זיווג נקבע מראש?שירושל'ה
האמת, שאני מאמינה שיש יותר מזיווג אחד ואנו עושים את הבחירה שלנו.
כשיש נשים שנשואות חלילה לבעלים מכים או אלימים, האם זה הזיווג שהשם רוצה עבור האישה?
הבחירה היא בידינו, זו דעתי.
והבחירות שלנו נעשות מסיבות שונות כמו לחץ מצד המשפחה, הפחד לישאר רווק/ה כאשר מסביב כולם מאורסים או נשואים וכדומה.

הסבר מענייןארץ השוקולד
אהבתי
מסכימה ממש..תופסת אומץ
או בחירות שמגיעות ממקום יותר טוב ובטוחשמלה אדומה
הרבה נשים נמצאות עם גברים אלימים מבחירהסתם איזה מישו
ולא לחץ חברתי לכן זה כל כך חשוב לבחור לפי ערכים ולא רק מה שמושך
כן, הזיווג נקבע מראש, אממה אם אשה נשואה לבעל מכה? זו ההוכחהSassi6אחרונה

כן, הזיווג נקבע מראש, אממה אם אשה נשואה לבעל מכה? זו ההוכחה לכך שזה לא הזיווג שנקבע לה, אממה ולמה זה קרה לה? כי היא לא המתינה לבואו של הזיווג הטוב שלה, היא מיהרה להתחתן עם האלים המכה בגלל לחץ מצד המשפחה, או בגלל סיבה אחרת, זה לא אך ורק בנוגע לבעל מכה, זה גם אם היא מתחתנת עם זקן מכה, כי מכ"ה בר"ת = מקל, כסא גלגלים, הליכון.

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

נכון מאודadvfb

המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה, 

ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.

לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה

באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד אישאחרונה
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך