התכוונתי לכתוב משהו על כמה מגניב האתגר #10yearschallenge
כי ציירתי במיוחד עבורו קומפוזיציה מ2009.
אבל אני אנצל את ההזדמנות דווקא לדבר על החשיבות של ללמוד ציור/רישום אצל יותר מאדם אחד (או יותר מבמקום אחד).
נכון, יש מורים מעולים ומורות מצויינות, אבל איש לא יוכל לתת לך את 100 אחוז מהמידע שצייר/ת צריכ/ה.
גם אם למדת תקופה אצל מורה, כדאי להמשיך ולהעמיק את הידע אצל מישהו/י נוספ/ת. אפשר כדי להכיר מדיומים נוספים או כדי ללמוד שוב "רישום" או "ציור" דרך עיניים ותפיסות חדשות.
2009 הייתה שנתי הרביעית אצל ג'ורג' רוט. השתדלתי ברישום הנוכחי (2019) לעבוד באותה הצורה בה עבדתי ב2009, כדי לראות מה נשתנה.
השתנתה בעיקר הסבלנות שלי, אבל נאלצתי לגלות (שוב) ששיטת הרישום הזו לא מתחרה אפילו בקצת עם השיטה האקדמית.
היא מסורבלת ולא מביאה לתוצאות מדוייקות כמו שניתן בהחלט להגיע בציור מהתבוננות.
כן, שיטת הציור הישנה מביאה תועלת, בעיקר בתכנון, בעבודה מהדימיון ובתפיסה של פוזות דינאמיות או הבעות פנים. אבל היא לא מחזיקה מים ברישום מהתבוננות -כזה שמצריך התעמקות ודיוק במשהו שאינו זז.
בכל מקרה,
מורה חכמה אחת אמרה לי פעם: don't catch the drift
כלומר, אל תתפסי למשהו אחד ותזרמי איתו. את צריכה כל הזמן להיות ערה לזה שדברים משתנים ופטנטים לעולם לא יעבדו על כל דבר.
אם למדת אצל מורה, ורוב הציורים שלך נשענים על אותו "קטע" אולי זה הזמן להרחיב אופקים ולגלות שאחרי למידה נוספת ומשמעותית - גם ה"שטיקים" הישנים יקבלו עוד ממד ויהיה מענין להפיק מהם תועלת חדשה.

)