שבוע מבורך לכולםשאלה לי אליכם..
שבוע טוב לכולם... שאלה שמופנית בעיקר לבנות הפורום אבל גם בנים יכולים להגיב בשמחה... מה היית עושה אם בחור שהיית יוצאת איתו זמן מכובד(כשלושה חודשים) כשכבר דיברתם על המשך הקשר ומתחילים לחשוב הלאה, היה מספר לך שיש לו נטיות הפוכות, אבל הוא מטופל?
חשוב לי להדגיש שהבחור מתוק, רגיש, מתחשב, עדין, שואל, מקשיב, מתעניין, ממש מקסים!
וגם- דוס ממש.. כלומר הוא רוצה להקים בית נאמן בישראל עם אישה נקודה. זה ברור לו ולכן הוא גם הלך לטיפול(אצל אדם שפועל לפי דעת תורה)

עוד נק- הבחור אמר שיש לו משיכה כלפי(למי שמתמצא בנטיות הפוכות,זה לא אומר שהנטיה 'נעלמה' , זה לא שחור ולבן, יש סקאלה שלימה בסיפור ואפשרי גם להיות עם נטיות הפוכות ולהימשך לגברים ובכז להרגיש משיכה לאחת מהמין השני לאחר הכרות מעמיקה איתה)

התלבטתי אם לכתוב בלנ'ו או כאן, כי באיזשהו מקום זה יותר מתאים לפורום לנ'ו, אבל מה שמטריד אותי בעיקר זה המקום של המשיכה בחיי הנישואין, כל העניין של יחסי אישות והתרגשות ושמחה כשמותרים ובליל הטבילה, ושאני מפחדת חלילה למצוא עצמי לבד בזה, ורציתי לשמוע מכן.. נשים נשואות,. איפה זה עומד בעיניכן, עד כמה זה אפשרי וכו..
למי שתוהה לעצמו למה יש לי חשש כזה אם הוא אמר שקיימת משיכה, אני לא ככ מתמצאת, אבל יודעת שזה עניין שעובדים עליו כל החיים, סטטי זה לא נשאר, זה או ירידה או עליה, ולכן קיים החשש, שח''ו ירד מהדרך או שלא ימשך אלי, כי זה לא טבעי לו כביכול

אשמח מאוד לתגובות בוגרות! זה נושא עדין, אני יודעת, בבקשה בבקשה שלא יהיו פה תגובות בוטות על הנושא שעלולות לפגוע...אתם לא יודעים מי קורא את זה...
תודה רבה ושבוע טוב
היה לי מקרה הפוךמופאסה
מה שלא יהיה אני ממליץ לך שתבדקי היטב, מאוד מאוד.
הייתי בקשר עם בחורה כזאת, שהיא גלתה לי לקראת הסוף, הגעתי לכמה וכמה נשים כאלה שנשואות ויש להן נטיות הפוכות דרך הפורום של תפוז, אחרי התכתבויות לשיחות טלפון עם כמה נשים צדיקות כאלו החלטתי לוותר על המשך הקשר. תכלס כל מקרה לגופו ואל תתביישו לקבל הדרכה מקצועית. ד''א הבחורה התחתנה עם איש מקסים ( בטח יותר ממני ויש לה ילדים והכל נראה מצוין
כשאתה אומר לבדוק היטב למה אתה מתכוון?מה לבדוק היטב?שאלה לי אליכם..
ואם אפשר לשאול- מה אמרו לך אותן נשים שדיברת איתן שגרם לך לוותר?
כמובן שאם זה אישי אתה לא חייב להגיד..
תראי אמנם עברו 20 שנה מאזמופאסה
ואני אריה זקן אבל אני זוכר את מה דברתי עם אחת הנשים המקסימות (אשה כבת 45 שגם נפגשתי אתה בבית קפה) שבקו הכללי מה שהיא הרחיבה אתי זה מה שנאמר גם ע''י נשים אחרות מי יותר ומי פחות ולאחר השיחה גליתי אצלי את הכוחות לסיים את הקשר ולהגיד לא יפה.

הרעיון בכללות שכידוע שהזוגיות לא תמיד על מי מנוחות בעיקר אחרי שבאים ילדים, יש תקופות עצובות, רחוקות, ירידות רגשיות/נפשיות/ רוחניות, יש תקופות שבני הזוג קצת רחוקים לא בגלל הם לא אוהבים אלא בגלל מרוץ החיים. באותן תקופות ספרה המספרת שהיא היתה נתקפת בדיכאון, בחוסר רצון עד כדי עדישות לקיומו של האיש שלא לדבר על חוסר משיכה. היו כאלה שסיפרו לי דברים פחות חמורים אך אני הייתי מספיק כנה עם עצמי כדי להחליט שלא אצליח לשמח את אשתי עד כדי כך שלא יהיו לנו ימים רחוקים ועצובים במבחינה זוגית ואני סה''כ אדם פשוט עם חולשות ועם כעסים ועם חבילות משלי ולא יכולתי להבטיח בעצמי להיות סופרמן כזה שתרגיש לבחורה את נשיותה נונסטופ.( ד''א אני צדקתי, אני ממש לא סופרמן וגם אשתי לא כזה סופרוומן)
נשים וגברים לא ממש אותו דבראות והדר
יש לי כמה חברים שהקימו משפחות לתפארת אמנם מתמודדים אבל, איך אמר לי אחד מהם?שההתמודדות היא מזערית יחסית למה שהיה לפני החתונה. יש לציין בכל המקרים שאני מכיר הנשים הן המיוחדות ביותר, ממש איכות שבאיכות.

קשה להביא דוגמא מלסביות מכיון שהמצב רוח של הנשים הרבה יותר הפכפכים בעיקר בגלל שינויי הורמונים וכדו'...

הייתי ממליץ לך להתייעץ אולי עם הרב מוטי לביא שמקבל מאות ואלפי פניות בין היתר על הדברים האלה ומכיר את הנושא לפני ולפנים.
מי זה הרב מוטי לביא?הסטורי
אולי התכוונת לרב יוני לביא, מייסד 'חברים מקשיבים'?

ככל הידוע לי, מי שעוסק בזה מבחינה תורנית, זה הרב ארל'ה הראל משילה.
נכון, הרב יוניאות והדר
מתקן
טעית עם מוטי לביא מקול חי😆אמא לנסיך קטן
לא יודע, ימים יותר רחוקים יש להרבה אנשיםהסטורי
גם כשהם עם נטיות נורמליות. אני באמת לא מכיר יותר מידי, אבל אם זה החשש, אז נו.
כנראה שקשה לדעת מרחוק.ד.

אני לא חושב שאפשר להכליל בזה. כל ענין לגופו.

ולדעתי, אם ל אהיו עושים כיום כזה "ענין" מהדברים הללו, והגדרות "חתוכות", אז פחות אנשים היו "מגדירים" את עצמם והיו חיים נורמלי.

מכל מקום, זה ממש ענין שלכם. קשה לדעת מכאן, לדעתי.

קשה לי עם ה"הוא מטופל"די שרוט
לא הצלחתי למצוא מחקרי עומק אמיתיים לא ממומנים שטיפולים כאלה עוזרים.

באופן אישי לא הייתי מכניס ראש בריא למיטה חולה.

אני יכול להגיד לך שהרבה מאוד הומואים ולסביות הם אנשים נהדרים ומתוקים, באמת ויש לי כמה חברים כאלה. יש בהם איזה משהו מיוחד. אבל לבנות זוגיות איתם זה קצת יותר מסובך.
יש סיבות טובות שלא מצאת מחקרים...הסטורי
הטרור של אירגוני הלהט"ב הרשמיים, מתנגד חריף לכל הטיפולים הללו ולכן הם לא מאפשרים מחקרים.
אף אחד לא חייב כלום לארגוני הלהטבדי שרוט
כמו שאף אחד לא חייב כלום לארגונים רבניים.

מבחינת מחקר אפשר לעשות מחקר מקיף בנושא.

לדעתי אין מחקרים ואפילו מקרים ידועים בציבור של טיפולים כאלה שעזרו.

מידי מבליח איזה מישהו אנונימי שטוען שעבר טיפול וזה עזר לו אבל האמינות של זה שואף ל 0.

אני פשוט חושב שטיפולים כאלה לא באמת עוזרים ובמקרים מסויימים אפילו מזיקים.
תנסה לדבר על זה באקדמיה או בתקשורת ותבדוק את התגובות...הסטורי
לא חייב מחקר מתוך האקדמיהדי שרוט
יש הרבה מחקרים חוץ אקדמיים.

הבעיה היא למצוא גורמים לא ממומנים. בין אם אלו ארגוני הלהטב ובין אם אלה ארגונים דתיים.
בלי תמיכה מספקת לאף אחד אין אפשרות לעשות מחקר מספיק רציניהסטורי
והקרנות שבד"כ ממנות מחקרים אקדמאים, נעולות על כיוון אחד בלבד.
את נפש האדם קשה מאד לחקור ובעיקר קשה להיות נייטרלים ולבודד44444
דעות וערכים "שקופים" שיש לכל אחד מאיתו.
לכן כל מחקר שיהיה די מוטה מראש לכיוון כלשהוא...
פסיכואנליזה לדוגמא לא הייתה מוטת בהתחלהדי שרוט
יש כלים רחבים שאפשר לחקור את נפש האדם.

הבעיה היא לא מעצם ההגדרה של המחקר אלא מעצם זה שהיום חקר האמת פחות מדבר אלא אג'נדות מכורות מראש. בין אם זה ארגונים להטבים ובין אם זה ארגונים דתיים.

אגב זה בכל תחום כמעט היום.

לצורך העניין האגודה למלחמה בסרטן תראה מחקר שקנאביס מזיק לבריאות בעוד שארגוני פרו-לגליזציה יראו מחקרים שהקנאביס תורם לבריאות.

אי אפשר באמת לדעת מה האמת עד שיהיה מחקר נטול פניות.
מחקר אנושי יכול להשתנות עם כל תגלית מדעית חדשה.אורחת לרגע....
לעומתו התורה הנצחית אמת.
לכן מחקר שמוטה לטובת התורה, הוא אמין יותר
להה זה לא מקצועי עזבידי שרוט
מחקרים ממומנים מטעם מדברים "בשם התורה" אבל אין ביניהם לבין תורה שום קשר.
רשמתי במפורש,זה לא שהנטיה לא 'נעלמת' !שאלה לי אליכם..
אבל לומדים להתמודד איתה.. נפש זה דבר שנע, ולכן עם טיפול(עפ דעת תורה ולא כל מיני טיפולי המרה למיניהם שבהחלט חלקם לעיתים מזיקים) ניתן לנדוד על הסקאלה של המשיכה וזה עשוי להשתנות.

בכא תודה!
אם יש לך את תעצומות הנפשדי שרוט
והכוחות להתמודד עם נטיה כזאת אשריך.

רק חשוב לציין שזה לא רק "נטיה", זה משהו מאוד מהותי מההגדרה העצמית של האדם. אז נכון שבשנה שנתיים הראשונות זה יהיה קל יותר, אבל צריך להסתכל על זה במבט של 10 שנים כשהשגרה תהיה מנת חלקכם.
לא תמיד זה כל כך מהותי.אורחת לרגע....
לפעמים זו התבלבלות קלה של הרווקות שאחרי החתונה נשכחת.
זה לא חייב להיות כךאות והדר
יש כמה שיעורים של ניר מנוסי על הנושא הזה, שם הוא טוען שנטיה מינית לא חייבת להיות בן הגדרה עצמית,
תחפש ביוטיוב, שיעורים מרתקים.
תתייעצי עם איש מקצוע. בהצלחההעני ממעש
פעם שמעתי שיעורבורא עולם נתן
והרב אמר שהוא מכיר אנשים טובים שחיים כך עם זוגיות טובה וזה יצר כמו כל היצרים כמו שלגבר רגיל יש יצר לנשים גם לאחר שמתחתן אז לו יש יצר מסוג אחר,
חייב לומר שאני לא מכיר בעצמי את זה
אבל לענ"ד, גם לגבר רגיל קיים חשש כביכול שפתאום לא ימשך או ירד מהדרך לאשה אחרת ח"ו
אלא שאנו בטוחים בקשר שאנו בונים יחד ובוטחים בזוגיות שלנו
תחשבי אולי לאיש מקצוע אולי אפילו לזה שמטפל בו כמובן אם הוא מסכים אולי אפילו יחד איתו לשמוע את דעתו,
אני מניח שיש גם רמות שונות של משיכה
מאחל לך החלטות טובות
אני הייתי יותר מפחדתאורח/ת
מעניין של המשיכה לאנשים שהוא נמצא איתם...
כלומר:
אם הייתי שולחת את בעלי למשרד שכולם שם בנות הייתי בחשש תמידי( למרות שאני מאוד מאוד סומכת על בעלי) כיוון שכולנו בנא ואם הוא מוקף בהן, הגיוני שיסתכל עליהן( ולכן לא צריך להביא אדם לידי נסיון..)
אם הוא נמשך גם לגברים, לא תהיא בחשש מתמיד? שימשך לגברים או לנשים מסביבו?
ליווי של איש מקצועאורחת לרגע....
הי!
את נשמעת בוגרת, והוא נשמע ירא שמיים וממוקד מטרה.
כבר הרבה מתמודדים הקימו בתים נאמנים בישראל.
כמובן שכל מקרה לגופו, אבל כמו שכבר המליצו - אם נוכלים על זה, אני חושבת שכדאי להצהיר על איש או גוף מקצוע ספציפי שמקובל על שניכם בכל מצב, והוא ילווה אתכם לכל אורך הדרך..
זה יכול לעזור להפוך את הקשיים והסערות לאבני דרך..
כשאני קוראת את מה שכתבת, הלב נקרע מידיעה שאין תשובה מוחלטת.קרן-הפוך
לא חושבת שחברות וחברי הפורומים יוכלו לתת לך תגובה מבוססת והחלטית.

משיכה מינית של גבר לגברים, גם כאשר האדם מודע היטב לנטיות שלו, מטפל בהם, נלחם בהם - אך ביום מן הימים עלולות לקרות ״התפלקויות״, בעקבות תנאי סביבה מתאימים.

לא עלינו, בפרט סיפורי הרב מוטי אלון, ובעבר גם הרב קופלוביץ, ראש ישיבת נתיב מאיר.

הרב מוטי אלון לא מודע לנפילות שלו, שהביאו אותו חאן שהביאו אותו?
ובכל זאת נפל לאחרונה שוב, לפי פרסומים רבים באמצעי תקשורת שונים.

אדם המודע לנטיותיו, ורוצה מאוד לקיים אורח חיים הנחשב לנורמלי, בזוגיות טהורה ובהקמת משפחה - מן הסתם צריך להרחיק עצמו מפיתויים.
למשל, לא להיות איש חינוך, לא להיות במגע ישיר ואישי עם ילדים ונוער.

לא הייתי שוללת על הסף סיכוי טוב להקים איתו בית נאמן בישראל - צריך להתנהל בעיניים פקוחות, בזהירות, ותוך התייעצות עם מומחים בתחום.
הדוגמאות שלך הן לא 'נפילות'rivki
אלא ניצול מודע ומכוון של השפעת מורה ומחנך. התנהגות בזויה בלי קשר לכיוון הנטיות.
לא הייתי הולכת על זה. אפילו שהוא נחמד וחמוד ועדין..כלה נאה
לא מיתחתנים רק בגלל אופי. חייב גם משיכה בין בני הזוג. ואל תהיי בטוחה שיש לו משיכה כלפיך.
אפילו שהוא אומר שכן.
הוא מטפל ומי אמר שזה יעזור.
מילא היה אומר טיפלתי והכל בסדר.

במשך השנים והשיגרה והשחיקה שיש לכל זוג ותוסיפי בעיה כזאת מה נישאר?
זה מפחיד.

קיבלתי ליפני כמה שנים טלפון מימישהי נשואה נם ילדים. ששאלה אותי אם אני מוכנה לצאת איתה?
היא גרה באיזור שלי ואני מוצאת חן בעיניה ואם אני רוצה להפגש איתה בגינה או בפיצה 😦
אין לך מושג איך ניגעלתי..
ניסיתי להסביר לה שאסור ותלך לטיפול.
אבל היא סיפרה שלא עזר. ובהתחלה כן היתה לה משיכה קצת לבעלה. אבל שטויות זה מותר והוא לא צריך לדעת.. בקיצור הזדעזתי
שבוע לא נירגעתי מהטלפון הזה. חחחח פחדתי לצאת כאילו מה היא תעשה לי.
מפחיד
איך הבנת את זה?בורא עולם נתן
אולי היא סתם רצתה חברה לשוחח
אבל אני מבין שצדקת לפי מה שאמרת והיא ענתה לך
סתם מעניין איך עלית על זה
היא אמרה לי בפרוש שאני מאוד מוצאת חן בעניהכלה נאה
ומה אכפת לי.. ואין איסור הילכתי.
ובעלך לא צריך לדעת.😞
ומה אם במקום טלפון ממנה, היית מקבלת טלפון מבעלה.חתול עם כיפה
והוא היה אומר לך בדיוק את אותו הדבר- שאת מוצאת חן בעיניו והוא רוצה לצאת איתך?
מה ההבדל?
זה שיש מיעוט שמוכן לבגוד רק בגלל חוסר שליטה על היצרים, לא מלמד שום דבר הכלל.
זה דרך הטבע.. וצריך להתגבר על יצר הרע אבלכלה נאה
לכתכילה לקחת אחד שבקושי או בכלל לא נימשך אלי?
בשבילי אישה זה דבר חשוב שבעלה ימשך אליה. אם לא מה יש לעשות ביחד?
למה לה להכנס לזה?

שבעלי ישלוט על היצרים שלו בפני גברים?
נישמע מזעזע.
בפני אישה.. זה דרך העולם ושיתגבר.
ומי אמר שהוא דו מיני?
שומעים סיפרים על גברים שהתגלו וחייו בשקר כמה שנים. זה לא פשוט.
יפה מיצידו שהוא אמיתי ולא מסתיר.

מי שעונה תשובה שכן. שיחשוב רק מה היא היה מציע לבת שלו. ולפי זה יענה.
עוד דבר..שגבר מתחיל עם אישה אחרת זהכלה נאה
בדרך כלל זה מבעיות בזוגיות. ואפשר לטפל.
וכשגבר מתחיל עם גבר אחר זה מבעיה שלו אפילו שהזוגיות יכולה להיות מושלמת.
בדרך כלל אנשים כאלה מאלצים את עצמם ליצור מגע. לא פשוט שאין משיכה.
אם הוא היה רוצה לשקר לה אז הוא לא היה משתף אותה כללחתול עם כיפה
הוא שיתף אותה בזה שהוא מתמודד, אז אני לא רואה סיבה שהוא ישקר לה לגבי המשיכה.
.
ופה אני בכלל לא מסכים. אם הזוגיות באמת מספיק טובה הוא ישלוט ביצר שלו, כי בן אדם הוא לא חיה, ויש לו שליטה עצמית.
אנשים אוהבים להתיחס אל היצר כאל דבר בלתי ניתן לשליטה...

ממה שנראה לי יש פה הרבה מאוד חוסר הבנה מהולה בסטיגמות לגבי אנשים עם התמודדויות.
זהו.. זה לא שהוא ישלוט ביצרו. הבעיה שלי אחרתכלה נאה
הבעיה אם הוא באמת נימשך אלי??
לאף אישה לא מגיע לחיות עם שוטף. אישה החיות שלה זה שבעלה אוהב ונימשך אליה.
ופה ניראה לי שזה מפחיד לקחת סיכון.
מפחיד לגלות שאני לא מענינת כי זה משהו שלא הוא בחר בו.
דיברתי עם המטפלשאלה לי אליכם..
והוא אמר שאם הוא לא היה חושב שהוא יכול להתחתן הוא לא היה נותן לו לצאת בחיים והיה אומר לי לברוח.

מה זאת אומרת 'אל תהיי בטוחה שיש לו משיכה כלפייך' הוא היה אומר לי אם לא... הוא לא סתם אמר לי שכן, חוצמיזה שיש רגעים שראיתי והרגשתי שיש. בין שני הצדדים. ( זה אפשרי שלאחר קשר מעמיק שמתבסס על הכרות נפשית עמוקה נוצרת משיכה)
אין לו אינטרס לשקר לבנאדם שאולי הוא יבנה איתו תבית שלו.. איזה מן בית זה לבנות על שקרים?!
דיברתי עם המטפלשאלה לי אליכם..
והוא אמר שאם הוא לא היה חושב שהוא יכול להתחתן הוא לא היה נותן לו לצאת בחיים והיה אומר לי לברוח.

מה זאת אומרת 'אל תהיי בטוחה שיש לו משיכה כלפייך' הוא היה אומר לי אם לא... הוא לא סתם אמר לי שכן, חוצמיזה שיש רגעים שראיתי והרגשתי שיש. בין שני הצדדים. ( זה אפשרי שלאחר קשר מעמיק שמתבסס על הכרות נפשית עמוקה נוצרת משיכה גם אם יש נטיה הפוכה, זה תלוי רמה וטיפול)
אין לו אינטרס לשקר לבנאדם שאולי הוא יבנה איתו תבית שלו.. כי איזה מן בית זה לבנות על שקרים?
אם דיברת עם המטפל וזה מרגיע אותך אז תעשי מה שניראה לךכלה נאה
מה שאמרתי שאל תהיי בטוחה שיש לו משיכה כלפיך, זה יכול להיות שהמשפחה וחברים בכלל לא יודעים על ההתמודדות שלו. ומלחיצים אותו לצאת. והוא יודע בשכל שהוא רוצה מישפחה אז הוא מנסה לצאת.
ומה רצית שיגיד לך שהןא לא נימשך אליך בכלל?
אז מי תירצה אותו.
ויכול להיות שיש לו נטיה גם וגם.
וכל אלה עם נטיות הפוכות שהתחתנו?
הם חשבו שאחרי החתונה יסתדר או שהם יצליחו לטפל. ואז.. לא תמיד הם הצליחו להתמודד עם המילחמה הפנימית שלהם.

ועם קשר נפשי עמוק לא באה משיכה.
יש אהבה של חברות. אבל לא משיכה.
יש לי חברה טובה שאנחנו בקשר טוב אז אני פתאום ימשך אליה?

בכל אופן, מה שתחליטי שיהיה לך בהצלחה!
האנשים כאן לא באמת מכירים אתכם לעומקאלגריטי

מה שמנסים להסביר לך הוא שנישואין בריאים לא יכולים להתבסס על לוגיקה של הקרבה מוחלטת של הצרכים הרגשיים לטובת האידיאל הגדול של חיי המשפחה. זה ניסיון כמעט בלתי אפשרי בדור שלנו.

חיי האישות הם הלב של הזוגיות והם תלויים בתפקוד הנורמלי של הבעל והאישה גם יחד. זה מצריך חיבור גופני חזק במישור הרגשי שהוא חשוב פי כמה מהיכולת המעשית. 

אמנם התורה מצווה גברים ונשים שמתמודדים, להילחם מלחמת חורמה בתאוות הגוף שלהם. אבל בפועל אי אפשר להתחתן ממקום שרואה בחצי השני שותף רוחני בלבד ופוסל את כל ההנאה הגופנית שבקשר. פשוט כי זה לא הוגן כלפיו ולרוב גם לא מחזיק מעמד.

מהצד השני, אם ידוע שהצד המתמודד הוא לא בדרגה גבוהה של פרישות מהבלי העולם הזה, אז זה יוצר אצל החצי השני לחץ ומתח שמקשים על החיים. 

ככה שהשאלות הקריטית שאת צריכה לשאול את עצמך הן:

האם הוא מסוגל לחיבור גופני רגשי איתך?

האם החיבור הזה יכול לספק אותו באופן שיאזן אצלו את המשיכה לגברים? 

אם התשובות הן "כן", אז תמשיכו הלאה ושיהיה לכם בהצלחה ומזל טוב!

ונניח שהוא היה מה שנקרא - "נורמלי"?חתול עם כיפה
מה יקרה אם יום אחד הוא יתאהב באישה אחרת, וכבר לא כל כך יימשך אליך?
האם יש לך איזשהו התחייבות שהוא יימשך אליך לנצח?
את לא יודעת. זה לא דבר שאפשר לדעת.
כי משיכה זה בסופו של דבר טעם, וטעם זה דבר משתנה.
משיכה היא דבר זמני וחיוני לתחילת קשר. אבל זוגיות זה דבר נצחי שנבנה לאט לאט. וברגע שישנה זוגיות טובה, אזי גם נוצרת משיכה ואהבה הרבה יותר חזקה.

נראה לצערי שיש במגזר הדתי הרבה פוביות בנושא, שנובעות בעיקר מחוסר ידע.
לפי מה שאת כותבת זה נראה שהוא יותר על הרצף הדו-מיני = נמשך לשני המינים.
מכאן נראה שמלכתחילה אין ממש בעיה כי הוא כן אומר שהוא נמשך אליך, והוא כן רוצה להינשא לך.
אבל למרות כל זאת, הוא עדיין רוצה לאהוב רק אותך. הוא פתח את הנושא איתך - דבר שמצריך הרבה נחישות ואומץ. הוא הולך לטיפול, למרות שאין הרבה מחקרים ותקציבים לטיפולים אלה. וכל זה כי יש לו את האמונה והאומץ להכיר בבעיה ואת הרצון לטפל בה.
לפי מה שנראה לי, יש לו כוחות נפש א-ד-י-ר-י-ם. כי לא לכל אחד עם התמודדות כזאת, היה את האומץ האדיר להודות בכך לטפל בזה.

כמו שכתבתי התחלה - גם לסטרייטים נשואים יכולה להיות פתאום משיכה לאישה אחרת, וגם נשים עלולות להידלק על בחור אחר.
זה קיים בכל מקום, אבל זה לא אומר שכולנו נתחיל לבגוד, נכון?
עבודת העיניים זה דבר קשה שכולנו צריכים לעבוד עליו, יש מי שיותר ויש מי שפחות.

אם את עדיין מתלבטת, אולי כדאי שתבקשי מהבחור להתייעץ טלפונית עם המטפל שעובד איתו.

בכל אופן אני מאחל לך בהצלחה רבה, ושתזכי להקים בית נאמן בישראל בעזרת השם.

מניסיון קרוברק שאלה לי
זה ממש ממש לא פשוט.
גם אם הוא הולך לטיפול וגם אם הוא ממש דוס וגם אם הוא אומר לך שהוא נמשך אלייך. זה לא פשוט בכלל לחיות ככה.
המקרה שאני מכירה (מקרוב מאוד מאוד, לא סיפור מאיזה מקור שלישי) היה דומה מאוד לזה. הבחור גם היה בטיפולים מפה ועד להודעה חדש, דוס, בחור ישיבה לעניין, אמר לבחורה שהוא נמשך אליה, רצה להקים בית נאמן בישראל ולהיות נורמלי כמו כולם. הבחורה הסכימה והם התחתנו. גם לפני החתונה וגם אחרי הם הלכו יחד להרבה טיפולים זוגיים למיניהם.
בשורה התחתונה- לאישה לא היה טוב. היה להם קשר מצוין, אבל זה היה קשר חברי בלבד, לא קשר זוגי של איש ואישה. היא אהבה אותו כמו אהבת אישה לגבר אבל הוא אהב אותה כמו סתם חברה.
היום הם כבר לא נשואים (ועדיין בקשר חברי חמוד ביותר, כי זה לא שהם שונאים אחד את השני, פשוט בתור זוג ששותף לבניית בית- לא התאים...).
אישיתציפ'קה
הייתי חותכת. כי אני לא מאמינה שבן אדם יכול לבחור נתייה מינית. היו הרבה מקרים כאלה ועשר שנים אחרי הזוג התפרק והבחור הבין שאי אפשר להילחם בזה.
אם הוא דוס, שימצא מישהי לבית ויחיה איתה חיים של תורה ללא סקס. אבל שלא יפיל את זה על בחורה שיהיה לה חסר הסיפוק המיני ואני אומרת לך בוודאות שיהיה לך. חסר.
למה לחתוך ככה?מופאסה
יש כאלה שמתחתנים, נהיים אבא וסבא וסבא רבה
ויש להם סקס נפלא והכל טוב
יש להתייעץ ולבדוק טוב, אני כתבתי למעלה מה אני עשיתי אבל יש מקרים שזה הולך מצויין.
יש פה בחורה נשמה שמתלבטת, צריך להראות לה את הצדדים באופן אובייקטיבי וכמה שיותר מניסיון אישי.
אז אי אפשר? באמת באמת אי אפשר להילחם?שאלה לי אליכם..
אני שואלת בכאב, כי עכשיו התוודעתי לנושא של נטיות הפוכות בצורה רצינית ולא רק להיות ניזונה משמועות..והכרתי אדם שמתמודד בצורה גדולה.
באמת אין להם אפשרות אז להקים בית? לא מגיע להם? אין מקום לטפל בזה? אין חזרה בתשובה בזה?
זה לא הגיוני לי שעל ככ הרבה אנשים נגזר לחיות ככה ולא יוכלו להקים בית! זה ככ כואב לי
אלה אנשים צדיקים, עם כוחות נפש עצומים! פשוט ענקיים! שמתמודדים, כל רגע, ועוד בעידן שהתרבות מקבלת ומכילה אתזה, ולא דורשת שינוי מהאדם, ובכז הוא לא נכנע, זה פשוט גדלות נפש. באמת אין להם סיכוי?

זה נכתב לכל מי שאמר לחתוך כי אי אפשר לשנות באמת...איך זה מסתדר עם היהדות שיש תשובה בחיים? תמיד תמיד
מותר להם והם צריכים להקים בית. אבלכלה נאה
למה אישה רגילה אשמה??
למה היא צריכה להתמודד כשבעלה נילחם להמשך אליה. ובדרך כלל גם לא מצליח.
היית מסוגלת להיות עם מישהו שלא מושך אותך או אפילו דוחה קצת?
בשבילי זה כמו להיות עם חברה טובה. זה דוחה!!

הם צרכים להתחתן עם בעיה דומה לשלהם או אישה עם מוגבלות אחרת שמוכנה לזה.
ומה עם נכה בכיסא גלגלים?
יש אנשים מקסימים. והם באמת מסכנים. היית מתחתנת איתו?
את יכולה להתחתןיוניס

רק קחי בחשבון שזה לא יהיה זוגיות רגילה. אם בכלל,

בדיוק.ציפ'קה
זה לא עניין של תשובהציפ'קה
נטייה מינית זה בלתי ניתן לשינוי. זוהי ההתמודדות שאלוהים שלח לאותו אדם. וגם אני יודעת על מה אני מדברת, אחותי לסבית.
בן אדם כזה, האופציה היחידה שיש לו זה להודות בזה שהמשיכה הזו תמיד תישאר אצלו, ופשוט להימנע מקיום העבירה, ז''א לקיים יחסי מין שלמים עם אדם מאותו מין. זהו.
וואי כואב..כלה נאה
תשמעי נשמה יקרהמופאסה
קודם כל תדעי שכל אחד בפורום כאן דואג לך כמו אל אחות יקרה, איזה איכפתיות יש כאן! אנשים צדיקים כאן

כדרכו של פורום, כל אחד כותב מרחשי ליבו ולפי איך שנראה לו, בינתיים אף מגיב/מגיבה כאן לא ממש מכיר את הנושא מקרוב ממש בא נגיד עוד לא פגשנו תגובה של אשה שהתחתנה עם אחד כזה.

תדעי לך שיש בזה דרגות שונות. יש כאלה שנגעלים בכלל לחשוב על קיום יחסים עם אשה ויש כאלה שנמשכים גם לנשים ויש כאלה שנמשכים קצת לנשים וכו' וכו', מה שאת צריכה לעשות זה לא לשלוח הודעות לפרומים ולהתבלבל את עצמך לדעת מרוב דעות אלא לבדוק את העניין עם אנשי המקצוע ומטפלים בו ובאלה כמהו.

אז יש גברים שהמשיכה למין הנשי לא באה להם בטבעיות ויצטרכו לעבוד על זה, תחשבי גם על זה איזה מיוחד זה שהבחור יום יום עושה עבודה כדי להימשך אליך, מתבונן בטובה שהוא קיבל יום יום שעה שעה ?

יש כאלה שנמשכים לנשים אבל כשגוף האשה משתנת אחרי הלידות ומשמינה או לא יודע מה,מספיקים להימשך, אלה גם יצטרכו לעבוד על זה...אני בא מעולם החילוני, שמה מדברים חופשי על הדברים האלה.

בקיצור את צריכה להבין שזה החלטה קשה ותעשי את מקסימום הבירורים כדי לא ליפול. אם את אוהבת אותו והוא אוהב אותך וחוו''ד רפואי המיני שלו סביר ויש לו משיכה לנשים אין שום סיבה לפסול את זה על הסף.
אני חושבת שחלקם יכולים להתחתן וגםסודית
להקים משפחה. היה פה פעם סיפור של מישהי שקראה לעצמה אשז או ניק דומה ( איך עושים חיפוש הייתי רוצה סוף סוף לדעת) והם היו חילונים שחיו הרבה שנים בטוב ובנעימים ואחרי גיל 40 הוא הודיע לה שהוא רוצה יחסים רק עם גברים והשמים נפלו עליה כי היה לה טוב ולא חשדה בכלום כלום...
נראה לי יש מקום לבחירה חופשית.
אם מישהו יודע למצוא את השרשור נראה לי היא תתן לך מידע. בכל אופן היא אהבה אותו אהבת נפש וגם התלוננה כאן, למה הוא לא מוכן להמשיך לחיות איתה כמו קודם, ובמקביל... אז מה עד גיל 40 הוא יכל ובגיל 41 לא?
ממה שהיא ספרהסודית
הובן שהוא נלחם בזה הרבה שנים והצליח, וכש*החליט להפסיק להלחם*, הודיע לה, וגם לא היה מוכן לפיתרון שהיא רצתה ( מוזר אבל עד כמה שזכור לי- היא רצתה )
מישהו יכול למצוא את השרשור?
תיקון . זה הניק שחיפשתחן'
אחרי 22 שנות נישואין אני מכלה שבעלי הומו...מה אני עושה? - נשואים ...
ערוץ 7 - חדשות ותוכן יהודי › Forum.aspx
אני לא מצליחה לפתוח את הקישור...סודית
אתן מצליחות?
תקלידי את כותרת השרשור בגוגלכותבת המחקר
נראה לי מדובר ב"בי". זאת הייתה החלטה שלו אחרי 20 שנות הסתרה שבהן הוא לא בגד והאשה הרגישה שהנישואים שלה מושלמים.

הפותחת מתארת אדם הגון!

בקיצור
יש ארגון שנקרא "נפשך". ובין השאר הוא תומך בנשות מתמודדים. שם יהיה לה את מי לשאול אם היא עדיין לא ברחה מפה
זכור לי שהוא אמר לה שנימאס לו יותר לעשות הצגותכלה נאה
ואמרה שניהיה לו הקלה בזה שהתגלה.
והיא הבינה למה בשנה האחרונה הוא התחמק מימנה.
מה שהבנתי מימנה שהיא לא מוכנה לחיות עם אדם שלא נימשך אליה. והיא לא מעונינת להיתנזר מיחסים מגיל 40.
אני ינסה לחפש מי זאת
זכור לי שבשנה האחרונה הוא הוריד תדירותסודית
ואז אמר לה שהסיבה היא שהוא עם גברים
וזכור לי שאת נדהמת ושאלת אותה איך היא לא הרגישה כל השנים?
נראה שכל אחת זוכרת מה שהיא חושבת מלכתחילה 🙂
היא קראה לשרשור בשם הניק שלה אשז (או משהו דומה) וכל פעם שהיא ענתה הכותרת הייתה שם הניק ואני התפלאתי מה זה הניק
מה עמדת מכון פוע"ה? תמהני..כותבת המחקר
יפה..את זוכרת טוב כלה נאה
זה לא שייך לתשובה.. זה לא דבר שהוא בחר ויכול להתחרט עליואמא לנסיך קטן
אבל אני כן חושבת שלא צריך לחתוך אם הוא ירא שמיים והתייעצת עם אדם שמבין בזה הכל בסדר.
אתם צריכים ייעוץ זוגי שיבחן את ההתאמה בינכםאלגריטי
לכו לאיש מקצוע אכפתי ומנוסה כדי לברר איתו מה הפוטנציאל של שניכם לחיות יחד חיים טובים ולמצוא את האושר והשמחה שבזוגיות.
זה ידרוש ירידה לפרטים קטנים וחשובים שאי אפשר לבדוק כאן. תצטרכו להיפגש איתו באופן זוגי וגם פרטני.
במידת הצורך, הליווי שלו או שלה ימשך גם לאחר החתונה (כי לא דומה התיאוריה להתנסות בפועל).
האמת? הייתי בורחת...אורוש3
זה לא פשוט, למרות הכוונות הטובות.. כמובן לא דומה אדם שנשוי כבר ומגלה באמצע החיים. אבל לא מראש. בזוגיות תמיד יש עליות וירידות ואתגרים לחשק ולמשיכה. ההתמודדות הזו בנוסף לנורמלית נראית לי ממש תוספת לא בריאה למרבית האנשים... כמובן שלא פשוט גם ''לחתוך'' בחור טוב שזו לא ''אשמתו''. אבל בכנות לחברה או אחות זו הייתה המלצתי... למרות שקשה
לא להתחתן בשום פנים ואופן.די"מ
אף אשה ואף גבר לא צריכים להיות במערכת נישואין בהם הצד השני צריך לעבור טיפול כדי להימשך עליהם.
כיום טיפול הוא טריוויאלי ונורמאליאורחת לרגע....
על כל בעיה פה בפורום שולחים לטיפול.
אני ממש לא מסכימה איתך.
קשיים הזוגיות תמיד יש, גם עם נתוני הפתיחה הכי טובים.
אם הוא עלה על דרך הישר ורק צריך גדרות וקביים - מניין לך הוודאות שהזוגיות הזו לא תצלח?
יש טיפול ויש טיפול. יש דברים שלא תלויים באדםכלה נאה
יעם כל הרצון הטוב שלו. ופה החשש הגדול.
אם תיקראי על זה תיראי שהרוב לא הצליחו לצאת מזה
זה לא עניין של רוב. זה סובייקטיבי ותלוי בכוחות הנפש של האדםאורחת לרגע....
בכוחות הנפש לעומת חומרת ההתמודדותאורחת לרגע....
אין שום בעיה בטיפול. אני כבר שלוש שנים בטיפול.די"מ
השאלה היא איזה טיפול. משיכה של בני הזוג אחד לשני זה הדבר הכי בסיסי.
מניין לי?די"מ
אין אף ביסוס רציני להצלחה של מקרים כאלה לעומת מקרים רבים של כשלונות. אבל בעיקר הגיון בריא.

אני לא הייתי נכנסת לשםשמש צהובה
זה דעה והרגשה שלי
שלום לך יקרה אשמח שתקראי, וגם אתם המגיביםרקפות

פתחתי ניק במיוחד כדי לענות לך, כאב לי מאוד לקרוא את התגובות פה שחלקן מביעות בעיני בעיקר חוסר הכרות רציני עם הנושא.

אני לא באה לייעץ לך מה לעשות, מבינה בהחלט את החששות שלך ובאמת התחום של משיכה בין בני זוג הוא מדהים וחשוב כ"כ. ובדיוק בגלל המורכבות שבשאלה אני חושבת שצריך פה כתובת אחרת..

נראה שאת מבינה שיש מורכבות רבה וטווח רחב בנטייה. אף אחד מאיתנו לא יודע מה הסיפור של הבחור שאת יוצאת אתו ומה טיב הקשר שלכם. נשמע שהוא בחור מיוחד אם ככה הוא פתח בפנייך את הנושא ואפילו נפגשת כבר עם המטפל, ולא נראה שאת מנסה ישר לחפש דרך לברוח אלא להבין ולברר לעומק..

בעיקר מציעה לך לברר עם כתובות דתיות שמתעסקות בנושא- יש את ארגון בקדושה, מכון אבולעפיה, עצת נפש, כמוך (-של הרב ארל'ה הראל שליווה מאות זוגות כאלה וגם חיתן רבים מהם..) למצוא מישהו מקצועי ורציני להתייעץ אתו- שמבין בנושא ומכיר את דרך הליווי והטיפול בזוגות כאלה (לכל כיוון החלטה שהוא).

הייתי ממליצה לך לא לשמוע המלצות ועצות מאנשים שלא מבינים בתחום (מחילה מכל המגיבים שלפני).. זה כמו שתבקשי מצייר או שחקן עצה רפואית או שתבקשי מרופא שיסביר לך איך מתמודדים עם פחד במה... לצערנו התחום של נטיות הפוכות עדיין לא מספיק מוכר לרבים במובן האמתי והמורכב שלו, ויותר מידי ניזונים משמועות/סיפורים/כתבות/סטיגמות/היכרויות ספציפיות מידי, ונפש האדם היא כ"כ מורכבת, אין אדם שדומה לשני... וככה גם כל אדם עם נטייה הפוכה הוא עולם בפני עצמו.

ולכם המגיבים; מדובר בדיני נפשות של ממש!!!! בערך 1 מ6 נמצא על הרצף של הנטייה לכיוון ההפוך. מי יודע כמה קוראים את התגובות פה ולמה זה גורם. אלו בחורים ובחורות עם מסירות נפש אמתית. אפשר בהחלט בחלק מהמקרים לטפל בנטייה, זה לא תמיד מולד כמו שהעולם המערבי מנסה לספר לנו. וכן.. תאמינו או לא---

יש בהחלט אנשים עם נטיות הפוכות שהתחתנו ויש להם זוגיות שמחה ומאושרת מלאת אהבה ומשיכה! (כמובן שיש גם כאלו שזה לא הצליח להם, וכל מקרה לגופו..)

צריך יותר אחריותיוניס

צודקת רקפות. אני באמת לא יודע מה ומי זה הבחור,

אבל המשיכה ההדדית.(במיוחד המשיכה של הגבר לאישה)

זה הבסיס העיקרי של הקשר לצומת הלב.חושב

כתבתי (אולי לא מספיק ברור)רקפות
שבאמת המשיכה ההדדית היא חשובה.. בהחלט בסיסי. אבל כמו שגם ציינתי *יכולה* להיות משיכה אצל בחור עם נטיות הפוכות- כלפי אישה. שוב לא בכל מקרה.. אנשים זה דבר מורכב, גם משיכה זה לא ביולוגיה-וכימיה אלא הרבה מעבר.. ולכן ככ חשוב ללכת למישהו מקצועי.

ולמי שמחפש ביסוסים ומחקרים- האקדמיה לא מעוניינת להראות בעלי נטיות הפוכות שהתחתנו עם בני הזוג השני בהצלחה. דברו עם מביני עניין אמיתיים בתחום.. ב"ה יש הצלחות.
זה הדדידי שרוט
האקדמיה כיום לא תראה זוגות שהצליחו וארגונים רבניים לא יראו זוגות שנכשלו.

אף אחד מהם לא אמין בעיני.

אם הדברים האלה היו עוזרים, הייתי מצפה ממי שעבר בהצלחה טיפול כזה מא' ועדת' שיבוא וידבר. שישמע קולו. עברו מספיק שנים ששמענו על כל מיני "הצלחות" ומספיק אנשים ששמענו עליהם על מקרים כאלה כדי שיעלו כמה כאלה וידברו.

עצם השתיקה הרועמת לדעתי היא מתוך כך שכנראה הטיפולים האלה לא באמת עוזרים ואם יש מקרים כאלה זה רק למראית עין.
אתה ממש צודק! איפה הם כל מי שיצליח שיצאו גם מהארוןכלה נאה
שישתפו את הציבור, ולא רק להסביר כמה צריך לקבל אותם.
*הצליחכלה נאה
מה אתה רוצה מהם? הם רוצים להקים בית בלי תוויות?ק"ש
למה אדם שמסוגל להקים בית אחרי טיפול, צריך לספר על זה לציבור הרחב? גם מאדם שעבר התקף פסיכוטי וטופל וכעת הכל בסדר, אתה מצפה שיספר לך? למה הוא צריך את התוית הזאת על הגב?
אתה רואה כמה 'נשמות טובות' גם כאן בפורום, חורצות דין וממליצות לבחורה לברוח, בלי להשאיר שום סימן שאלה . זה מה שיקרה לבחור/בחורה שיספרו. גם אם הם טופלו והכל בסדר - אף אחד לא יתחתן איתם.

(לא אמרתי שלא צריך לבדוק ברצינות. אבל החריצת דין כאן, בדיוק מסבירה למה אף אחד לא יכול לספר)
בהחלט ק"שרקפות
אף אחד שהצליח ובנה בית בקדושה ואהבה לא צריך לספר לציבור הרחב על משיכה הקודמת שלו. שמעת מישהו שמפרסם עם כמה נשים הוא היה לפני החתונה כדי להראות שזה מזיק/לא מזיק לקשר עם אישתו? אתה יודע כמה אנשים מסתובבים ביננו ואף אחד לא יודע על התמודדות נפשית כלשהי שלהם?
כשהאקדמיה עושה סקרים היא עושה אותם אנונימיים. ביום שהיא תחליט לסקור גם את הנושא הזה מנקודת מבט דתית יהיו גם פה סטטיסטיקות חיוביות.
הדיבורים על "טיפולים שלא משנים כלום" נשמעים כאילו אתם מכירים את אותו סוג של טיפול- טיפולי המרה- שכולנו שמענו סיפורים לא פשוטים עליו. יש עוד טווח כל כך רחב של טיפולים.
כלה נאה- כשאת אומרת "לא רק להסביר למה לקבל אותם" למי את מתכוונת? לאירגוני הלהטב שמניפים את דגל הגאווה ובטח ובטח שלא מתכננים להקים בתים כשרים? או לאותו בחור גיבור וצדיק שנאבק יום יום ושמר על עצמו כדי להקים בית נאמן בישראל?
שוב, דיני נפשות....
אני מאמינה שיש כאלה שזה לא מולד אצלהםכלה נאה
אבל אם זה מולד לפי מה שקראתי על זה אין הרבה מה לעשות.
ועם כל הכבוד לצידקות והמתיקות. אני מרחמת עליהם מאוד. אבל מתפללת שהבנות שלי לא יפלו עם בחור שצריך להילחם יום יום בשביל להמשך אליהן!

ופה היא שאלה מה אומרים או איך היינו מסתכלים על זה. אנחנו עונים לה את האמת. אין עינין לטשטש או להכפיש.

אין להשוותיוניס

תדמייני שמשכנעים אותך להתחתן עם בת זוג רק כי זה מקובל חברתית

סליחה קפץ לייוניס

אין להשוות בין אדם שנמשך לבנות, רשע ככל שיהיה ועשה עבירות וחזר בתשובה

ורוצה להתחתן עם אשה כשרה ולהקים בית כשר.

פה מדובר על בחור צדיק שנמשך לבנים ומסתבר שאינו נמשך לבנות,

זהו סיכון גבוה מאוד שלא תיהיה להם זוגיות אלא הוא רק יתחתן כדי לרצות את החברה.

למה אתה מסיק שהוא רוצה להתחתן עם אישה כדי לרצות את החברה?רקפות
היא מתארת אדם צדיק שנלחם ביצרים שלו ורוצה לבנות בית עם אישה. אדם שמאמין בתורה ובקב"ה יודע שזוגיות אמיתית זה רק גבר ואישה. מה שהיא אומרת זה שהוא הולך לטיפול כדי לעבוד על המשיכה שלו ושהוא כן נמשך אליה. לא זו הבמה לפרט (היא ביקשה תשובה לשאלה ספציפית ולא הסברים על הנושא) אבל לך אגיד בקצרה שמי שמבין בנושא יודע שהטווח הוא רחב ושיש בחורים עם נטיות הפוכות שיכולים להימשך לנשים/לאישה מסויימת/לשנות לגמרי את הנטיה/וכו'. לנטיה הפוכה יש מגוון רחב של סיבות ולפעמים טיפולים מסויימים יכולים לעזור מאוד.
העניין הוא ללכת להתייעץ כל מקרה לגופו, להגיד פה בפורום חד משמעית שזו לקיחת סיכון רצינית זה לא נכון- אנחנו לא יודעים מה המקרה ובשביל זה יש אנשי מקצוע.

(הדוגמא לגבי הבחור שהיה עם נשים לפני החתונה היא כדי להסביר שאין שום סיבה שמישהו יחשוף את עברו כדי להוכיח לחברה נתון כלשהו, לא כדי להשוות בין ההתמודדויות ולהסיק מזה לקבלת החלטות.)
היית מסכימה שלבת שלך יציעו בחור כזה?יוניס

מקווה מאוד שלא

ומה אם תגלה שאח שלך או הבן שלך מתמודד עם נטיות הפוכות?רקפות
מקווה מאוד שלא היית מרפה את ידיו ומצליח להפנים שהנפש היא דינמית וניתן לשינוי. ולהאמין בו שיוכל להקים בית נאמן בישראל.
כתבת יפה, אכן דיני נפשות!דור רביעי
כנראה שרק מישהו מקצועי שיתרשם משניהם, יוכל לתת לה תשובה.
לזכותו יאמר שהוא גילה אומץ לב ושיתף אותה. (כל השרשורים שצוטטו כאן התחילו מרמיה. לא רלוונטים).
מקווה בשבילו ובשבילה ( כתבה ברגישות ובאמונה) רק טוב וחסד.
להקים בית זה חשוביוניס

אבל משיכה לבין הזוג זה הבסיס ושוב צריך לברר למה באמת הוא רוצה להתחתן

הציבור שופט על פי מראה עיניואלגריטי
התודעה הציבורית יכולה להשתנות אם הציבור ייחשף לעדויות אמינות מכלי ראשון.
התויות הן תוצר מובהק של בורות והשתיקה.
זה מה שקורה היום עם התמודדויות נפשיות כשרבים וטובים יוצאים היום מהארון הנפשי ואז הציבור לומד להכיל אותם.
אז לפחות להודות שכל הדיבור הוארקפות
מתוך בורות.
תהא הסיבה לשתיקה אשר תהא.
רק שפותחת השירשור תהיה מודעת לכך ולא תמהר לחרוץ את דינו/דינה/דינם על פי תשובות שנובעות מחוסר ידיעה.
השתיקה בנושא היא שורש הבעיהאלגריטי
את הציבור איאפשר להשתיק בכוח. או שהוא בור או שהוא מבין ויודע. כמובן שעדיף לחזק את המודעות.
מי שיודע את האמת לא יכול להצפין אותה וגם לצפות שיאמינו לו.
מי שיודע שהוא ניזון משמועותרקפות
שלא ימהר לחרוץ גורלות.
ומצטרפת לכל מילה של ק"ש פה למטה
דווקא התענינת הרבה בנושא. וקראתי עליוכלה נאה
מפחד שלא יעבדו עלינו בשידוכים של הבנות.
חיתנתי אחת.
בת דודה שלי התגרשה אחרי שלושה חודשים כי הבחור הסתיר. והתחמק ממנה. נישארה בתולה. אז למה למה לעשות את זה לבנות צדיקות שרוצות להקים בית כשר???

טיפלתם אתם בסדר במשך שנתיים לפחות צאו לשידוך.
לא להתנסות על אף אחד.

מה שכל הכבוד פה לבחור זה שהוא סיפר לה. ונתן לה זכות בחירה.
כנראה הבדל בין הציבוריםהסטורי
בציבור הדתי לאומי, הרבה יותר ברור שצריך לספר והרבה פחות 'עובדים' על המשודכים. לכן הוא סיפר ולה יש את הבחירה, ללכת להתייעץ ולהחליט בחופשיות לפי הנתונים.

מה שכן, מסתבר שהבחור מהסיפור שלך, לא טיפל בזה, או לפחות לא טיפל ברצינות. למי שטיפל ברצינות, היה צריך להיות ברור שחייבים לשתף לפני החתונה (את הבחורה, לא את כל עם ישראל! ).
בציבור הדתי לאומי יש שיח ער על אפשרות להטות נטיהסודית
מי שמראש בטוח שזה אבוד לא ילך לטיפול!

בכל אופן גם הלהטב בעצמם מודים שהרבה על הרצף, ומיעוט ממש בקצה. איפשהו עו"ס של הלהטב ( אם זוכרת נכון), פרסם באתר חדשות "8 מיתוסים שהגיע הזמן להפריך". זה היה על בי. ככה שאם מישהו רוצה עובדות - הן קיימות.
יותר מדוייק, הציבור שופט לפי טרורק"ש
הטרור של אירגוני הלהט"ב הרשמיים, אלו שרוצים הכרה בכל התועבות,כבר שנים משתיק כל קול אחר.

כך יוצא שאפילו בערוץ 7,רוב הכותבים, בלי להכיר, בלי לבדוק - מעודדים ואפילו מלחיצים בחורה לברוח. ובעצם אומרים לבחור ירא שמיים, שעבד קשה מאוד כדי לבנות בית נאמן בישראל - שהוא אבוד.

ואחרי תגובות כאלו, עוד מצפים שהוא יספר בציבור?!
(גם בלעדיהם, לא הייתי מצפה, כמו שאף אחד מאיתנו, לא מספר ברבים על התמודדיות שונות בחייו)

ההרחבה של המושג "טרור" לכאן לא משכנעתאלגריטי
גולשי ערוץ 7 הם הראייה שהטיעון הזה חלש ולמרות שהם חשופים יותר להטפות בנושא. אז מי טועה? המטיפים או הציבור?

ארגוני הלהט"ב משתיקים קולות אחרים בחסות השתיקה הרועמת והגימגומים שלהם עצמם.

אני מסכים שזו במה די מפוקפקת לדיון אבל הצרה היא שגם המקורות האחרים בציבור הדתי לא נחשבים לאמינים במיוחד.
אני לא מבינה אותך אלגריטירקפות
אתה מצפה שאדם שהתמודד עם נטיות הפוכות יתראיין בפנים גלויות ויאמר "אני נמשך לאישתי" רק כדי שיאמינו שדבר כזה ייתכן? גם אם זה יקרה- בטח כל החכמים ימשיכו לפקפק עד שהוא לא יעמיק ב"מה זה משיכה ואיך אתה יודע שאתה נמשך לאישה אם זאת פעם ראשונה" ועוד כל מיני שאלות חטטניות שנובעות מבורות...זה בכלל לא ניתן להשוואה לבעיות נפשיות. יש אישה בסיפור, ובמרכז הסיפור עומדת קדושת הקשר בין הבעל לאישתו. אף אחד לא אמור לחשוף את עצמו בנושא כזה כדי שמישהו יאמין. יש רבנים שמתעסקים בנושא והם יכולים להיות השופר של בחורים ובחורות כאלה. מי שבאמת מעוניין לברר שיפנה לאחד מהארגונים שציינתי בתגובה לשאלה לי אליכם..ולא יחרוץ את גורלה הבחורה פה (ואת גורלם של רבים ככ) על סמך אפס ידיעה ועוד יאשים את המתמודדים עם האתגר בחוסר הידיעה שלו.
הצרה היא שגם לארגונים המסייעים יצא מוניטין מפוקפקאלגריטי
כולם רוצים להנחיל את התודעה שלהם לציבור, מתוך הבנה שהשד ברח מהבקבוק ושהציבור אמור לדעת כיצד להתייחס למקרים כאלה בחיי היומיום.

המצב הוא שדווקא למתמודדים יש עניין לבער את הבורות החברתית ולו רק כדי לפרוק את מצוקתם ולזכות ביותר אמפתיה. זה נכון גם לבעלי הנטיות וגם לנשים שנישאו להם ולא עלה בידן.
לשני הצדדים יש טענות של כישלון ואכזבה כלפי הגורמים הרבניים שניסו לסייע להם.
מולם עוד לא נשמע קול צלול אחד שיכול להטות את הכף, של זוג שהתמודד וכן עלה בידו להצליח.
אם גורלה של הבחורה כ"כ חשוב, היא צריכה להיחשף למלוא המידע האמין ולא להסתמך על אמונה תמימה במי שמונע מימנה גישה למקורות אמינים.
אמונה תמימה של מי שמונע ממנה גישה למקורות אמינים??רקפות
מי שמונע ממנה גישה למקורות אמינים זה התגובות שמעודדות אותה לברוח בלי לברר לעומק, זה אנשים שנחשפו לטיפולים מסויימים בשיטות מסויימות של אנשים מסויימים- ולא מכירים את כל הידע והגישות בנושא!
היא יוצאת איתו שלושה חודשים ותחתוך ככה רק על סמך הפחדות חסרות ביסוס וידע? לפרידה כזאת אין השלכות? בשביל זה יש אנשים שמתעסקים בזה והיא תוכל להיוועץ בהם ולהחליט. אף אחד פה לא אומר לה מה לעשות אלא רק מציע להעזר בגורמים אמינים ומקצועיים שיודעים את מלאכתם ולא מונעים מפחדים. תאמין לי שרבנים *רציניים* שבאמת מבינים בתחום והם בעלי ניסיון לא יעודדו אותה להתחתן סתם ככה, אף אחד לא ירצה לקחת על עצמו מקרה גירושין כזה. אני לא יודעת על מי אתה מדבר אבל הרבנים שאני מכירה הם ככ אחראים ויסודיים. רק צריך להגיע לכתובת הנכונה.

ואגב- מי שאני מכירה לעולם לא יעודד מישהי להתחתן עם כל בחור שהוא- הבחירה נתונה בידיים של הבחורה, הרעיון זה רק ללוות ולתת מידע מקצועי.
אני מסכים איתך לגמרי בעניין הייעוץ המקצועיאלגריטי
זה מה שהצעתי לבחורה בתגובה הראשונה שלי בשירשור. בעיני זה הדבר הנכון לעשות, כי מההיכרות שלי עם הנושא אני לא ממהר לפסול לכתחילה. מאותו המקום בדיוק, אני יכול להבין את התגובות הספקניות שמופיעות כאן כי יש בהן חשש אמיתי.
יש כאן מציאות חברתית מעוררת שאלות שצריכות מענה הולם.

אי אפשר לדרוש מהציבור לקבל עמדה מסוימת רק בגלל שהיא נובעת מסמכות רבנית ולפסול את כל האחרות. בפרט כשאותם רבנים לא מציגים שיטות אפקטיביות וגם לא הוכחות ממשיות שהשיטות שלהם אכן מצליחות.

אני באופן אישי התרשמתי לרעה מגורמים מטפלים שמתיימרים לסייע, אבל בפועל מונעים מתוך אג'נדה שלא מציבה את שלומם ורווחתם של המטופלים בראש סדר העדיפויות. אני כן ממליץ על מטפלים שהמדד שלהם להצלחה וכישלון תלוי ברווחת המטופל וסביבתו.
אכן ראיתי שהצעת לה להתייעץ. זו בהחלט דעתי גם.רקפות
א. מי זה "הציבור" ואיזו עמדה? אין שום דרישה מאף אחד שצריך לקבל. יש בהחלט ציפיה שאנשים שמודעים לכך שהם לא מבינים בתחום כ"כ רגיש לא ייעצו -בעיני בחוסר אחריות. ברור שיהיה פחד כשאין הכרות (כמו בכל תחום בחיים). גם אתה בעצמך כתבת שצריך אנשי מקצוע אז לגבי זה אנחנו בהחלט מסכימים. לגבי הלך הרוח בציבור- כמובן שיש עוד דרך ארוכה אבל הייתי מצפה להבנה שאנחנו מונעים מבורות ומהלך רוח תקופתי מאוד מוטה.
ב. אני באופן אישי התרשמתי מאוד לטובה מרבנים ומאנשי טיפול מלאי מסירות ומקצועיות שרואים את טובת האדם ובת הזוג שלו. הרבה מהסטיגמות השליליות בנושא מכוונות לסוגי טיפול מאוד מסויימים-שהאקדמיה והתקשורת טרחו שנהיה מודעים דווקא אליהם- בלי להביא בחשבון את שאר הדרכים בתחום. כמו שכתבת צריך לחפש את המטפלים והאירגונים הנכונים.

ה"ציבור" זה את, אני וכל בר-דעת עם מודעות חברתיתאלגריטי

טיבה של חוכמת ההמונים היא שכל אחד מביע את הדעה שלו עם מעט הסימוכין שיש לו ומי שמבקש עיצה צריך לקחת זאת בחשבון ובאחריות. אז ישנה העמדה שאת מייצגת כאן, שהיא אחת מיני רבות בנושא הסבוך הזה של נטיות חד מיניות. אני רק יכול להוסיף את הזרדים שלי למדורה והאמת תורה דרכה. נראה שאנשים מחזיקים מהדעות של פשוטי העם, בנוסף לעזרה המתבקשת של אנשי מקצוע. 

ב"ה האווירה הציבורית היום הרבה יותר מאוזנת ובריאה מזו שהייתה לפני 25 שנים ויותר. אז מצב הלהט"בים היה מחפיר ובלתי נסבל. אמנם יש בורות רבה וסטיגמות כי אנחנו עדיין בשלב של יציאה מאפילה לאור גדול. אנחנו צריכים יותר אנשים אמיצים שיצאו מהארון וינתצו את המזבחות השמרניים והליברליים גם יחד. 

האם תבקש את דעת ההמוןרקפות
ההמון שלא בקיא ולא מומחה- בהתלבטות על טיפול בחיי אדם?
אני יכול לשתף את ההמון בהתלבטויות שליאלגריטי
עד כמה שתקנון הפורום מאפשר.
אולי אמצא בתגובות אינפורמציה מועילה כמו טיפים והמלצות על מרפאות וטיפולים שלא הכרתי לפני כן.
אבל זה רק בתור תוספת לא מחייבת לעשייה הרצינית.
בסדר, אז אנחנו לא מסכימים.רקפות
אני חולקת עליך בנוגע להתייעצות המונית בנושאים רגישים וקריטיים, אבל אם כבר מישהו מבקש ייעוץ בפורום- לא כדאי שהמשיבים ישתדלו להיזהר במילים?!..
גם את חלק מההמוןיוניס

כולם חכמים. וזה בדיוק העניין של הפורום .להתייעץ עם ההמון

אממרקפות
לדעתי קצת גלשנו מהנושא. בכל אופן ודאי שאני חלק מההמון ולכן לא רואה עצמי כיכולה לייעץ בתחום ככ רגיש.
מה שכן אעיז להגיד בנושא כזה הייתה המלצתי ללכת לאיש מקצוע, מתוך היכרותי עם הנושא ועם הסטיגמות הרווחות. לא רואה את עצמי כמבינה בתחום ככ מורכב ברמה שאייעץ למישהו אחר מה לעשות. מעבר לדעות השלילות שנכתבו כאן צרמה לי הנחרצות שבדברים.
בחירה של כל אדם עם מי להתייעץ ועד כמה, אבל כשנתקלים בנושא כזה מורכב בפעם הראשונה בחיים זה לא ככ פשוט.
אולי זו הסיבה שאני לא נמצאת פה בפורומים אבל עכשיו לא הייתי מסוגלת שלא להגיב.

כמובן שכל הכבוד על האכפתיות הרבה של כולם אבל בעצמך אמרת שצריך יותר אחריות
אל תתנצלי בכלל. ההמון כאן ניזון משמועותסודית
ולא יכול לתרום מניסיונו ( פרט אולי לכלה נאה, שכנראה הרבה לבבות פורקים אצלה את מרת נפשם - ההשקעה והרצון לעזור מופיעים בכל שרשור ♥️. וציפקה)

טוב שכתבת, וגם ק"ש ניסה לעזור, הלוואי שמסירות נפשו של הבחור תעזור לו לבנות בית נאמן וטוב עדי עד
אמן!רקפותאחרונה
מי שפועל בנושא, לא יכול לפרסם בגלל תנעת הפרטק"ש
כמה מתוסכלים בודדים (אפשר למצוא מכל נסיון לסיע לאנשים) , בדחיפת אירגונים עתירי תמיכה זרה, דאגו להוציא מוניטין מפוקפק.
*צנעתק"ש
נכון. אם יש הרבה כאלה שיצאו היה ראוי שיעלה פהכלה נאה
לפחות פעם בכמה חודשים שאלה כזאת.
למה? כל אנשי המגזר נמצאים בפורומים של ערוץ 7?רקפות
אני עצמי פתחתי ניק רק לצורך זה. רוב האנשים סביבי בכלל לא נמצאים בפורומים. יש פה אחוז קטן של אנשים מכלל המגזר.
אני גם רוצה לקוות שמי שנתקל בסוגיה כזאת לא יחפש לשמוע את דעת ההמון אלא ימצא כתובת בגורמים מקצועיים. וזה מה שאני מציעה לפותחת השירשור לעשות.
את צודקת שצריך לבדוק אצל גורמים מקצועייםכלה נאה
רק יש פה הרבה קוראים וגם בליקראת נישואים וגם מצעירים מעל 20. ועוד ךא נתקלתי במישהו אחד שדיבר על הנושא שהצליח לצאת מזה או ששאל אם אפשר לצאת מזה.
ומי שקורא כאן לא מכיר אפילו אחד ש צליח?
למה?? שיצאו לעזור לאחרים. אפילו אחד כזה לא שמעתיכלה נאה
ויש הרבה אנשים שלא אכפת להם מה יגידו בשביל לעזור לאחרים.
גם אני עברתי דיכאון אחרי לידה. ולא מתביישת בזה. ברוך השם הצלחתי לעזור לכמה במצב שהייתי. ולהודיע (לא לכל אחד) שאפשר לצאת מזה. אבל מישהו שמע לפחות.
בנושא הזה לא שמעתי ולא ניראה שגם פה מישהו ששמע אפילו על מקרה אחד כזה.
ואם יש כל כך הרבה אנשים עם נטיות הפוכות(כמו שכל אחד מכיר זוג אחד גרוש או אחד שעבר משהו נפשי)היו קצת קצת צרכים לשמוע על כאלה שיצאו מזה.
את לא מבינה שזה לא אותו דבר?!ק"ש
זה שהיית בדיכאון, לא מכתים את החיים שלך בכלום. תוך כדי זה מאוד קשה (אני יודע), אבל כשעבר - עבר. (חוץ מזה שזה מאוד נפוץ, כך שבכל קהילה של משפחות ברוכות ילדים - יש רבות שעברו את זה)

בנושא הזה, כפי שרואים גם בשרשור הזה - כל הבורים מרימים ראש ובלי להכיר/לדעת/להבין - הורסים לבחורה שידוך שעל פניו מוצלח (גם אני בעד שהיא תתיעץ עם אנשי מקצוע) באמירות גורפות בגלל כל מיני סטראוטיפים ושמועות. מי יכול לקחת אחריות על ההמשך, מי יודע מה היא תמצא בהמשך. ולבחור פשוט הורסים את החיים.

כשיש כאלו סטראוטיפים (וגם בלי זה) פשוט שלא נעים לאנשים לפתוח את הנושא, שגם בלי המורכבות הזאת, הוא לא נושא שמדברים עליו.
ברוך השם שלא אותו דבר! רק שכניראהכלה נאה
אתה לא מודע איך הולך בשידוכים אצל חרדים.
מבררים חופרים על הבחור ועל המשפחה ושמעתי כבר שאולו אותי אם זה תורשתי.
אף אמא לא רוצה שלבן שלה יהיה אישה שמתמודדת עם דיכאון ולוקחת "כדורים".
אפילו שזה נפוץ.
לא נתוכח פה מה יותר חמור.
רק שאלה כמו של הפותחת אפילו לא היתה עולה בראש. כי בחורה שתשמע דבר כזה,
מיד תחתוך. חותכים על דברים הרבה יותר קלים.
ואני מבינה אותם מאוד.
לא הייתי רוצה להתיעץ עם אף אחד על התמודדות כזאת.

אני לא חושבת ששום יועץ או רב יכול להבטיח לה שהוא יצא מזה!
זה ממש חוסר אחריות!
כשהוא יצא מזה אז שיצא לשידוכים.

קודם כלרקפות
ב"ה שבחברה הדתית יש מי שמוכן להכיל מורכבויות ולהבין שהם חלק מהחיים ולא "פגם".
דבר שני מטפל מקצועי או רב מומחה בהחלט יכול להגיד שלבחור מסויים יש סיכוי גדול יותר לבנות זוגיות אוהבת לכל דבר. זה לא דכאון או מחלה שצריך "לצאת מהם" אלא תהליכים נפשיים שהאדם עובר.
בדרך כלל מי שמתמודד עם נטיות הפוכותכלה נאה
גם המצב הנפשי לא הכי בגלל ההתמודדות. אז יכול להיות גם דיכאון או סוג של משבר..
מי שמוכן לקחת סיכון ולהתמודד עם המתמודד שילך על זה.

ניראה לך מאוד קל לצאת מדיכאון?
רק הניסיון להתאים כדור ולהתאים מינון וכל התופעות לוואי. ועד שיוצאים באה עוד לידה ושוב הכל חזר ועוד שנה של סיוט ץ. ומי ספג את ההתמודדות שלי?
ברור שבעלי. זה קשה
אפילו שאפשר לצאת מזה ואפילו שלי זה קרה אני אומרת לך שאני לא רוצה לילדים שלי בחור/ה שעברו דיכאון והם על כדורים .
ולמה?
כי אני יודעת טוב מאוד מה יכול לעשות כל לחץ או משבר קטן ועם הכדורים.
וכל התופעות לוואי..
את חושבת שזה עובר וזהו.. נתקעים עם הכדורים שנים!!
מה יהיה במשך החיים.. ה' יודע. אבל מראש אני לא מוכנה.
זה לא בהכרח נכון להגיד שמירקפות
שיש לו נטיות הפוכות גם מתמודד עם דכאון או משברים נפשיים.
וגם מי שכן זה בד"כ קשור לנטיה ולא בא בנוסף אליה בתור הפרעה נפשית...
ומטרת התגובה הראשונה שלי היא בכלל לא לדון בשאלה אם לצאת או לא לצאת עם בעלי נטיות הפוכות, קצת חרגנו מהנושא.. אלא באתי להדגיש שהנושא מחייב הבנה מקצועית ודורש זהירות רבה.
הרבה חרדים וחרדיות משתדכים בלי ליהחשףאלגריטי
הלחץ הלא אנושי שהם נמצאים בו מאלץ אותם לנקוט בתחבולות שונות כדי להסוות רגשות. הם בעמדה של לבחור בין רע לרע מאד.
הרבה מהם מנהלים חיים כפולים. יש שם עזרת גברים ויש עזרת נשים. וז יכול להימשך שנים. ה"י.

אם יש מצב שבו רווק חרדי מספר שהוא מתמודד ועדיין רוצה להתחתן, הייתי מוכן להקשיב לו ברצינות.
בגלל מתמודד חרדי כזה בת דודה שלי גרושהכלה נאה
כבר שנתיים.
כולה 3 חודשים נשואים עם אחד שלא היה מסוגל ליגוע בה.
ומה עם זה שלהיות גרושה אצל חרדים זה לא להייט... אז למה יש רבנים חסרי אחריות שחושבים שאחרי החתונה זה יכול להסתדר?

בקשר ללחץ שהם נמצאים הם חייבים לברר רציני. בכמה פגישות אי אפשר להכיר. ומתארסים די מהר. ומאז שלושה חודשים חתונה.
אני תמיד אומרת כמה שיבררו על בחור אי אפשר לדעת עד שגרים איתו.
כלה נאה, את יכולה לכתוב ספר!אנושית 8)
אולי אפילו סידרה. ראית הרבה בחיים ....
נשמע שהתנסת הרבה וראית המון.

ו..אשרייך שאת משקיעה בתגובות במטרה לעזור
(למרות שלפעמים יש פערי תרבות גדולים אבל עדיין העצות שלך לעיתים טובות והכוונות תמיד)
חחחחחח זה מה שחסר ליכלה נאה
כן עברתי הרבה ב 41 שנים.

ומה רק אני שומעת סיפורים מוזרים?
לכל אחד יש לו שכנים חברים משפחה.. והחיים לא חלקים בכלל
אשרייךאנושית 8)
אם יום אחד תרצי עוד הכנסה, כתבי ספר. אני אקנה! מקסימה;)

ולגבי שאלתך- למיטב ידיעתי לא רואים כ"כ הרבה סיפורים
זה לא אותו סיפור.רקפות
בת דודה שלך גרושה מאדם שלא סיפר לה לפני החתונה, לא? (בגלל המנטליות החרדית שכבר הזכירו לפני) שללו ממנה את היכולת לבחור. אפשר אפילו לקרוא לזה מקח טעות. אף רב או מטפל שאני מכירה במגזר הדתי לאומי לא שולח מתמודד עם נטיות הפוכות להתחתן בלי לספר לכלתו בציפיה שזה יסתדר!הבחור מטופל, בליווי, ומספר לה עוד לפני ההחלטה להתקדם בקשר. זה ממש סיפור שונה וחבל לעשות הכללות.
על זה אני אומרת כל הכבוד שלא מסתירים!כלה נאה

אצל החרדים הרוב מסתירים את זה מכולםאלגריטי
ברמה שאף אחד שיכול להשפיע על החיים שלהם לא אמור לדעת. ברור שיש כאלה שחושדים אבל מקובל להדחיק ולהתעלם, עד שזה מתפוצץ. אם בכלל.
גם אצל בנות יש הסתרה אבל היחס הכללי לזה פחות חמור כי זה נחשב למשהו שפחות מאיים ונוראי.
יכולים להסתיר. אבל בישיבות יודעים טובכלה נאה
מי הבחורים עם בעיות. ומי שהגון ומבררים אצלו צריך לדעת להגיד את האמת.
לבעלי היה 2 בחורים בישיבה כאלה וכולם ידעו עליהם. והיו עושים מהם צחוק. אחד מהם נשואי עם ילדים.

בעלי אומר שבמכון פועה יש להם יועצים על דברים כאלה.
והם גם עושים שידוכים. מחתנים גבר כזה לאישה כזאת. אפילו שהם לא נימשכים אחד לשניה.
רק בשביל להקים מישפחה.
סותמים את האף ועושים מה שצריך. ומבחוץ אף אחד לא יודע
מה רציתי להגיד..שזה לא צריך לבוא על חשבוןכלה נאה
של אף אחד.
שמי שיש בעיה שיתחתן עם אחת עם בעיה דומה.
ואין צורך להתחתן ולהסתיר ולהתמודד. כל אחד יודע את הבעעה של השני.
הרבה חרדים וחרדיות משתדכים בלי ליהחשףאלגריטי
הלחץ הלא אנושי שהם נמצאים בו מאלץ אותם לנקוט בתחבולות שונות כדי להסוות רגשות. הם בעמדה של לבחור בין רע לרע מאד.
הרבה מהם מנהלים חיים כפולים. יש שם עזרת גברים ויש עזרת נשים. וזה יכול להימשך שנים. ה"י.

אם יש מצב שבו רווק חרדי מספר שהוא מתמודד ועדיין רוצה להתחתן, הייתי מוכן להקשיב לו ברצינות.
אחריות הורית לוקה בחסרלביטה

מה אפשר לעשות כשהאחריות ההורית של ההורה השני לוקה בחסר?

אסביר,

הוא איש טוב ואבא טוב.

לא משנה המצב בינינו, הוא לא רלוונטי.

מתייחסת רק להתנהגות שלו כהורה.

כשהילדים בבית איתו, יש כאוס.

הוא לא מחזיק. לא מקפיד על דברים שצריכים להיות בשגרה.

הכל מרגיש כמו אווירת עלא באב עלא.

חוזרת למגבות על הספה, בגדים מלוכלכים על הרצפה שני ס"מ מהסל, וילדים חצופים ומשתוללים שצריך פלוגה כדי להרגיע אותם.  

כשהילדים איתי, יש רוגע והרמוניה.

מקפידה איתם על חוקים, סדר, זמנים.

הכל ברוגע ושלווה. אין חיכוכים. כל אחד תופס את הפינה שלו ויש אווירה של קסם בבית.

עד שהוא נכנס הביתה.

הילדים פשוט מריחים את הפשרנות שלו לדעתי.

על הכל הוא מוותר.

מעניש, ומוותר. מאיים. לא מקיים שיח.

עכשיו, כמובן שאני לא מושלמת. אבל מפה ועד הורה שהילדים איתו בכאוס מוחלט יש פער רציני.

פרקטית, להיות הורה 24/7 מבחינתי לא אופציונלי.

אני גם ככה איתם המון שעות לבד. באהבה ושמחה.

ויש לי כמובן דברים שאני מחויבת אליהם מול עצמי.

מעבר לעובדה שאם אתמסר ככה, בוודאות אשחק עד היסוד.

ניסיתי לומר לו, לרמוז, לבקש על דברים ספציפיים.

עדיין הכל נותר על כנו.

מה כן אפשר לעשות? 

אני מאמינה גדולה בילדיםעוד מעט פסח

ובראדרים של הילדים, וביכולת שלהם לקלוט מה הלך הרוח.

כשאני חושבת על עצמי כילדה, יכולתי לדעת טוב מאוד מה אמא שלי חושבת על אבא בלי קשר למה שהיא אמרה או לא אמרה. אפילו היום, שאני גרה מחוץ לבית כבר שני עשורים, כשאני אצלם בשבת אני מרגישה דברים כאלה.

אצלך זה לא ככה?

לדעתי כל עוד את חושבת שהוא לא אבא טוב, הם קולטים את זה. וזה מפריע לו להיות אבא טוב.

וזה חשוב במיוחד אם אתם מתגרשים- שלא תכניסי אותם למצב שהם צריכים לבחור צד ולהחליט מי טוב ומי רע.

שניכם טובים, כל אחד בדרכו.

רק אם תאמיני בזה, הם יאמינו בזה גם.

(לא הייתי כותבת את זה אם היית מתארת אלימות או הזנחה קשה. אבל השארת באלגן ולהשכיב לישון מאוחר- צר לי, זה בסך הכל סגנון הורות שונה. לגמרי בטווח הנורמה).

איני יודעת מה לעשות?אורית יעל

ממד אחד חושבת על גירושין מצד שני על הילד שיוולד.

בעלי עוזר לחבר שלו " בן 60" עבר ניכור הורי חי במקלט אדם רווק.

הולך איתו לקניות,מתקשר אליו , מבשל לו (מה שבבית הוא לא עושה) ואומר לי שהוא לוקח ממנו כסף על הבישול כי זה חשמל ומים.

הבנאדם נדבק לבעלי כל הזמן מתקשר , תבוא איתי לאירוע.

הגעתי מהעבודה אחרי שעתיים וחצי של פקקים וקניות בעלי ביקש שאבשל

בישלתי , גם בשביל אותו אדם.

בעלי חוזר ב3-4 לפנות בוקר כל הזמן מסתובב איתו.

עובד רק בעבודה אחת שהכסף לא מספיק , מתבטל.

התייעצתי עם רב מקובל שאמר לי שאותו אדם לא יעזוב את בעלך הוא נדבק אליו ורק יהיה יותר גרוע.

אפילו יש לי אוכל של אותו אחד כדי שנבשל לו.

חוץ מזה שבעלי רב איתי שהלכתי לבת מצוה של אחיינית שלי

ואחותי והוא לא מדברים יש קצר במשפחה.לחמותי היא לא אמרה שלום וחברותי אומרות שהיא דיברה עלי בחתונה שלי ואמרה " אחותי סתומה שהתחתנה".

היה לי ויכוח עם חמותי ובעלי ופתחתי בפניה את עניי הגירושים

אמרתי לה קחי את הבן שלך תחנכי אותו וקחי אותו.

היא ענתה לי שאין לה שליטה עליו ושאני צודקת שאנשים מתגרשים בגלל זה.

ואמרה לו תעזוב את אותו חבר.

אחיות שלו רבו איתו שגר יעזוב וזה לא עוזר.

אין לי את מי לספר ולשתף רק חברה אחת שיודעת

אבל אני מרגישה שנמאס לי מהניצול הזה

אפילו ההורים של בעלי אין להם מה להגיד ומה לעשות- רבו איתו ומה לא...

כן אומרת שבעלי לא מדבר גם עם אחיות האחרות שלי.

מרגישה שנמאס לי מהנישואים האלה

ולגבי שם של  גרושה עדיף

אבל לחיות בנחת ובשלווה .

נ.ב - יש סיפור במשפחתי שאני גילתי בשבעה של אימי ע"ה - שהיא היתה מבשלת פעם בשבוע אוכל ושולחת בקופסאות לאדם ערירי ניצול שואה וכך כל שבוע.

אבא שלי ידע מזה והאחים שלי היו מביאים לו 

הם סיפרו שהם היו ילדים קטנים והיו שותפים לזה

יש פה כמה דבריםכל היופי

א. העזרה של בעלך לאדם בודד

ב. חוסר בגבולות בעזרה

ג. חוסר בתקשורת בינך ובין בעלך ותחושה שהוא לא רואה אותך ואת הצרכים שלך, או אולי לא נפל לו האסימון שהוא בזוגיות וצריך לשנות פאזה

ד. מעורבות גבוהה של המשפחה שלך ושלו

אתחיל מההתחלה.

בעלך עוזר לאדם בודד, זה מאוד יפה. הוא עושה איתו חסד.

גם אמא שלך עשתה חסד דומה וזה מקסים. חיובי, ומעיד על נפש טובה.

הבעיה מתחילה במינונים... כאשר זה נמשך המון שעות, חוזר הביתה בשעות לא שעות, מצפה גם ממך להיות שותפה למרות שזה לא מתאים לך, זה כבר הופך להיות עוול ולא חסד.

כי זה חסד על חשבונך וגם חוסר הגבולות הזה מטריד, גם אצל בעלך כלפי עצמו זה ברמה חריגה ומשהו בקשר הזה מאוד מוזר.

ברור לי שאת מנסה להסביר לו את זה והוא לא מבין.

השאלה היא מה יש לכם בזוגיות מעבר לדינמיקה הזו, האם יש לכם מכנה משותף? שיחות? מחוות הדדיות?

למשל, האם את חושבת מה יפנק אותו ומה חשוב לו?

האם את מרגישה שאכפת לו ממך?

האם אתם יוצאים מדי פעם, מפטפטים, מתחבקים וכל מה שמעבר?

ומה היה לפני החתונה, היה לו את הקשר עם האיש הזה?

האם דיברת איתו על זה פעם בנחת או רק בעצבים או רק דרך קרובי משפחה?

תקשורת זוגית אמיתית לא אמורה לעבור דרך חמותך או האחיות שלך או שלו, אם הוא מדבר עם אמא שלו על להתגרש ממך וגם את פונה אליה ככתובת "קחי אותו תחנכי אותו" שניכם צריכים לעשות איזה סוויצ' בראש.

להפנים שהקשר הזה הוא אך ורק שלכם ולא קשור לסביבה, אתם שני אנשים בוגרים שנחליטו להתחתן וזה שלכם.

שימי גבול מאוד ברור מה את מוכנה ולא מוכנה לעשות בשותפות שלך במצווה הגדולה שבעלך עושה.

למשל - שיעזור לו רק בשעות שהוא לא בעבודה ואת כן בעבודה (אם יש כאלה). או רק יום בשבוע. או רק לבשל לו אבל לא להסתובב איתו. וכו'.

מה שמתאים לך, מתוך ראיית הטוב.

יכול להיות שכמה מפגשים בודדים עם יועצ/ת זוגי/ת יעשו לכם טוב ויאפשרו לכם לדבר על זה בנחת כי נשמע שמשהו בתקשורת ביניכם לא 100%, לפחות ממה שאת כותבת.

מהניסיון שלי זה ממש יכול לעזור להציל את הנישואים.

בהצלחה יקרה!

וואו, כואבהסטורי
יותר מהכל, כואב שאינכם מצליחים לתקשר. בבסיס נשמע שבעלך אדם טוב עם רצון טוב, אבל בלי פרופורציות נכונות.

מציע לנסות ללכת ביחד לטיפול זוגי ופשוט להעזר במטפל/ת לתקשר. תשמעי איך בעלך רואה את הדברים ואת חלוקת המשימות, הוא ישמע אותך ותראו ביחד איך מסדרים את החיים עם פרופורציות.

ממש בשולי הדבריםפשוט אני..

לוקח כסף על הבישול כי... חשמל ומים?

אלה שני הרכיבים הכי זולים בבישול.

החלקים העיקריים זה זמן עבודה וחומרי גלם. 

ממש לא הדבר היחיד שמוזר בשרשור...לאחדשה
לא נשמע שזה רק חסדנעמי28

או שהוא מצא חבר שהוא נהנה איתו והוא יכול להתנהג כמו רווק

או ללכת למחוזות רחוקים יותר כמו קשר של ניצול.

הקשר עם המשפחה שלך לא רלוונטי למקרה הספציפי אבל רלוונטי לתקשורת ביניכם, גם איתך אין תקשורת?

לחזור כל הזמן ב3-4 זה לא תקין.

נשמע מוזר קיצונילביטה
נשמעתהילה 3>

שיש כל מיני מורכבויות,

מה שלי בלט זה שאת מדברת עם הרבה אנשים אבל ביניכם שיח כן וקרוב שראוי לבני זוג.

ממליצה לך מאד לא להסתפק בעצה של המקובל, כבודו במקומו מונח. (גם כי יש כל מיני שרלטנים,

וגם כי לא מבינה איך המידע הזה מקדם את המצב)

אלא ללכת לקבל עזרה אמיתית: ללכת יחד שניכם לטיפול זוגי, או לחילופין אם זה לא מצליח ללכת בעצמך לטיפול ולקבל מענה מה לעשות ואיך.

קורה שיש מצבים מורכבים או קשרים בתקשורת.

יש דברים בסיפור שתיארת שיכולים להתפרש בכל מיני אופנים.

בשורה התחתונה לא ניתן להבין דרך הודעה את המצב לאשורו, וודאי שכדאי לנסות לתקן מה שאפשר

(בזוגיות או אצל כל אחד מכם בפני עצמו, זה אף פעם לא רק "הצד השני").

מאחלת לכם שתמצאו שליחים טובים.

לבעלך יש לב רגיש זה טוב בשבילךאדם פרו+אחרונה

ברור שהוא אמור להפנות אותו אלייך

ובפרט כשאת בהריון

תעצרי אותו לשיחה

ותגיד לו שאת רוצה שהוא יהיה איתך.

בצורה ברורה.

אולי אפילו כדאי לדבר עם רב סביר

לא מקובל וכאלה

רב הלכתי, רב שכונה או מי שיכול להשפיע

ולא לדפדף את המקרה

כי ברור שהסדר עדיפויות הנכון

הוא להיות עם האשה שלו, ובפרט כשהיא בהריון.

זו טעות שיכולה לקרות להרבה, ובפרט כשמגיע אדם

מבוגר, אולי אפילו חולה, ומצווה ענקית לעזור לו.

הכל טוב ואושר לעזור לבן אדם,

ולהאכיל אותו זה מצוה רצינית וטוב שעשית

לפעמים האנשים האלה סבירים

יודעים לא להפריע.

ולפעמים הם חסרי גבולות וטקט או לא מודעים לנזק שהם גורמים, כי נותנים להם את התחושה שבכיף והכל סבבה.

ואולי זה מה שהולך מרגיש שזה דיי בכיף מבחינתי

תפקידך להבהיר לבעלך, שאת מעוניינת ביחס שלו עכשיו, ושיתעדף אותך ביחס ובזמן.

אפשר לעזור לו, אבל מהצד כזה בלי לתת לו

נתח מהזמן, שישים לב.

נשואים טרייםנשואה127

היי

מתייעצת פה עם אנשים שמן הסתם היו במקום הזה...

תחילת הנישואין, ב"ה מאושרים עד הגג יחד. הבעיה היא שאנחנו ממש ממש מתקשים עם ימי הנידה והריחוק. חשוב לנו מאוד להקפיד ועדיין נופלים במגע ומרגישים אחרי זה רגשות אשם. מה עושים עם זה? 

בעיה ידועה וגם הפתרון...זיויק

ככל שהעיקרון הדתי חזק בבית אז זה פחות אופציה, ונשארים עם ה"פיתו בסלו", כלומר יודעים שיגיע ליל הטבילה וזה נשמר עד אז.

לכן השאלה היא כמה ההלכה נוכחת אצלכם בשאיפה הזוגית.

ברור שכל זה לא מזילזול בדחפים וברצונות הטבעיים שזה דבר משמח בפני עצמו וטוב מאד שקיים אצלכם.

קודם כל מזל טוב גדול לחתונההסטורי
שנית - להחליט באמת שכל ההרחקות המופיעות בהלכה, הן קו אדום חד משמעי. לא מעבירים חפצים, שמים בינכם סימן כשאתם יושבים לאכול לבד וכו'. כשמקפידים על זה, המגע כבר אינו אופציה.

שלישית - ללמוד ביחד, לחזור ביחד על ההלכות הללו, שהן חדשות לכם ואולי לא מספיק במודעות ובכלל - ללמוד משהו ביחד מחזק את היחס המשותף שלכם לתורה.

בהצלחה רבה וברכה גדולה בביתכם

בעיה מוכרת ומבורכתשלג דאשתקד

אתם רוצים קשר טוב ומגע וחיבה, וזה מדהים.

מה שצריך לשים לב, זה לשני דברים שפחות קל לראות מהמקום שלכם:

1. ככל שיש יותר מגע אסור ונקיפות מצפון, אתם תחוו את המגע כמשהו שמוביל לתחושות אשם, או שצד א מעיר לצד ב ומנסה למנוע אותו מהחטא. התוצאה היא כמובן בעייתית (ואפילו הרסנית, בטווח הארוך).

2. ככל שיש יותר שמירה, ככה ימי הטהרה הרבה יותר מרגשים ועוצמתיים. שוב, זה מתחיל בקטן אבל ככל שחולף הזמן זה מקבע את ליל הטבילה ובכלל את תקופת הטהרה כזמן של קשר מאוד מרגש ועוצמתי.

עצה פשוטה שלי: זמן הנדה הוא הזמן העי חשוב באמת לבניית הזוגיות, ואם מנהלים אותו נכון, מרוויחים בגדול. תקופת הטהרה, בעיקר כזוג צעיר, גולשת כמעט במישרין למגע וחיבור פיזי וזה מדהים. אבל אם מנהלים נכון את זמן הנדה, בונים את הרובד של קשר בשיחה משותפת, דיבור וסיפור על עצמי. זה מאוד מאוד חשוב, כי תוך כמה שנים שני התחומים האלה יהיו פחות לחוצים לכם, וככל ששניהם ייבנו טוב (מגע נעים מתוך קרבה ולא מתוך תחושות אשם, לצד שיחה נעימה ומקרבת) - צלחתם את החלק הכי בסיסי בזוגיות, ואתם במועדון הטוב של אלו שבונים את עצמם.

כדי ליישם את זה, תפנימו ביחד כמה חשוב גם זמן בלי מגע פיזי ואיך כדאי לנהל אותו בחכמה. תחשבו להעמיס על ימי הנדה שלכם מפגשים של שיח וקרבה שמצד שני לא מאפשרים ככ מגע. יותר יציאות בערב להליכה משותפת, לרכז אז נסיעות להורים ולאירועים וכדו'.

אני חושב שאתם נמצאים בשלב מרגש ויש לכם את הכלים לפתח זוגיות מהממת. מכיר הרבה אנשים שהיו שמחים לחזור לתקופה הזו ולעשות את זה שוב, בצורה נבונה ובונה.

מלא הצלחה יקרים!

ומזל טוב 🍷

תגידו כל בוקר תודה על המקום שלכםמשה

פתרונות טכניים כבר כתבו לפניי טוב ממני.

המון מזל טוב וברכה בע"ה!לאחדשה

קודם כל הכל תקין אצלכם ואתם לגמרי נורמליים ומצויינים ברוך השם.
זו מתנה וברכה גדולה, המשיכה הבלתי ניתנת למעצור הזו...
מבחינת עזרה טכנית- צעדי תינוק.
כל פעם להחליט על משהו קטן, לא ישר הכל או כלום כי זה קשה.
כל פעם שאתם מצליחים לשמור על הריחוק- לשמוח בזה.

אולי לעזור לעצמכם, לא להיות יחד המון זמן במצב של קרבה,
לצאת יחד למקומות ציבוריים אולי אפילו ליד אנשים אם ממש ממש קשה,
וכמובן להתפלל על זה להשם...
לשים לעצכם גבולוצ קטנים יותר- מה אתם בטוח לא עושים. צעדים קטנים. זה לא המקום לפרט אם באלך בפרטי בשמחה רבה...

מרגש לשמוע את זה,באמת.. מתיקות

רק אומרת שמפעם לפעם זה נהיה יותר קלאמונה :)

הפעמים הראשונות היו לנו סיוט ממש

אבל באמת מפעם לפעם זה נהיה יותר טוב ב"ה

ושנה-שנה וחצי אחרי החתונה זה היה לנו הבדל של שמיים וארץ מהחודשים הראשונים...

שולחת חיבוק, בע"ה שה' ישלח לכם כוחות לניסיון הזה, ואם זה מעודד- בע"ה זה ילך וישתפר...;)

זה עניין של החלטהרקלתשוהנ

ברור שקשה מאד מאד. ברוווור.

אבל זה עניין של החלטה, שרק אתם יכולים לקבל לעצמכם. יחד.

מה שהקל עלינו זה לצאת מהבית יחד כמה שיותר. 

לדעתי צריך לסייגשלג דאשתקד
עבר עריכה על ידי שלג דאשתקד בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 17:49

שאין הכוונה שכל היום תשהו בחברת אנשים, כמו להתארח הרבה אצל ההורים וכדו. זה יהרוס לכם את הכיף של הביחד.

אני הייתי ממליץ לטייל ברחוב או בקניון וכדו, שיש אנשים אז המגע תמיד עדין (או לא קיים - עניין של הנורמות שלכם), או לנסוע למקומות ואירועים אבל יש לכם את הביחד של הדרך לשם ברכב וכדו.

מאוד חשוב להתרגל להנות מלשבת לפטפט ולספר על עצמינו ולשתף ביחד, בלי אנשים נוספים ובלי יותר מדי מגע. זה הרגל מאוד כדאי להמשך הזוגיות (יש גם רובד של להעמיק את השיח המשותף, אבל זה לא נשאל כאן ולא כאן המקום לדבר על זה).

מציע לדייקהסטוריאחרונה

באמת יכול להועיל חלק מהזמן לצאת מהבית, מסכים שזו עצה טובה לחלק מהזמן או אפילו להרבה זמן, למי שבאמת לא מסוגל.

אבל, חשוב מאוד באופן כללי לשלוט בעצמנו וחשוב באופן ספציפי שתהיה זוגיות עמוקה ואוהבת גם בלי המגע. לא אומר בהכרח שהייתי מנדב לזה בלי שהתרה חייבה, אבל אחרי שיש את המצווה והאיסור - כדאי לקחת זאת כהזדמנות להעמקה.

הזדמנות לברר שהקשר שלנו הוא קודם כל קשר של נשמות, מתוך כך קשר של אנשים שיש להם ערכים משותפים ועולם ידע משמעותי ועשיר. מתוך כל הקומות הללו ועל גביהן מגיעה, בזמנים המתאימים, גם הקומה החשובה של המגע- שהיא מאוד מיוחד ונעימה ומביאה את היחד שלנו לקומות מדהימות. אבל היחד קיים הרבה לפני המגע.

כמדומני שאצלינו כזוג צעיר (אי אז...), הרבה מהשיחות הארוכות שביססו את היחד התודעתי שלנו - היו דווקא בשבתות שהיינו לבד בבית ואסורים.

מחזקים ומתחזקים יחד במהות מצוות טהרת המשפחהנגמרו לי השמות

ובמהות שמירת התורה והמצוות כולה.

ובפן הפרקטי, אכן מנסים קודם כל להיות בזה *יחד* מתוך הבנה שזה מה שאנו בוחרים וכי זה מה שחשוב לנו,

ומתוך החיזוק הזה כל אחד לעצמו וגם לשני/ה לעשות בפועל דברים שיעזרו - כגון דיני ההרחקות שבאים בדיוק כדי לשים את הגדרות הללו.

כתבו עוד על הפן הפרקטי ומצטרפת לכל דברי החוכמה שנאמרו כאן,

ורוצה גם להוסיף על הפן הרעיוני וההבנתי של הדברים בהרחבה:

בהחלט הזמנים השונים במעגלי החיים (כדוגמת הזמן שאסורים) מזמנים לנו הזדמנות מופלאה ללמוד ולהעמיק בכך יחד, ולגדול בתור הזוג שאנחנו לעוד ועוד רבדים עמוקים.

זו ממש עבודת חיים. 

בהחלט אפשרות של עבודה על רמת קירבה נפשית-רגשית בעוצמה גבוהה בזמנים אלו יכולה לתרום,

גם התכנסות והתמקדות אישית חשובים בפני עצמם

ולשניהם יש מקום, הכל תלוי באיזון העדין והנכון לכם כיחידים וכזוג.

ויש גם נקודה שחוזרת על עצמה הרבה פעמים בתקופה הזו, שהיא נקודת הרגשת הבדידות בזמנים אלו שאסורים. כתבתי עליה בהרחבה בעבר ומצרפת את הדברים גם כאן:

לפעמים עולה אצל האישה, ואולי גם אצל האיש, מן תחושה של "בדידות" כאשר אסורים.

וזו אכן נקודה מאוד עמוקה שלדעתי יושבת איפשהו שם-בנבכי הנפש של הרבה מאוד נשים (וגם גברים) בזמן שאסורים.

וזה ממש לא סתם.

הרי יש שפה שלמה של אהבה (בין היתר, יש 8 שפות של אהבה) שהיא שפת המגע -

שבעצם מי ש"מדבר" בה - אומר ע"י כל סוג של מגע - חיבוק, נשיקה, ליטוף, יחסי אישות וכו' - אומר ע"י כך "אני אוהב/ת אותך"

וגם מרגיש אהוב/ה ע"י מגע שנותנים לו/לה.

עכשיו,

בתקופה שאסורים,

ועוד אחרי החיבור הגדול שהיה שמותרים,

ועוד אחרי הרבה זמן שהייתם מותרים -

פתאום נלקחה מכם השפה הזו!

משניכם!

אז גם בעלך - זה קשה לו

כי הוא אוהב אותך

ורוצה להגיד את זה

להגיד את זה גם במגע

והוא לא יכול!!!

ואת, אוהבת אותו כל כך

ורוצה להיות קרובה אליו

אבל לא יכולה לומר לו זאת בשפת המגע!

ואז מה קורה?

למי שממש קשה, כי הוא ממש "ספץ'"- ממש מדבר חזק ורהוט בשפה הזו של האהבה - הוא לגמרי מרגיש כמו נכה חלילה שלקחו לו את הקביים והוא לא יכול ללכת... כאילו איבר ממשי מתוכו חסר...

ואז מתוך קושי הוא ממש מרגיש חסר אונים!

ומהחוסר אונים הזה באמת לפעמים נוצר ריחוק גם ברגש/בנפש -

*כי* כל כך אוהבים

*כי* כל כך קשה בלי המגע

ולעיתים אפילו מעדיפים "להתרחק" לגמרי כדי שלא יהיה קשה מדי עד בלתי אפשרי

וגם כדי לא ליפול.

השורש החיובי של זה כמובן מראה עד כמה אהבה ענקית וקירבה ענקית *כן* יש ביניכם!

שעד כדי כך אתם מפחדים לא ליפול מרוב שהתשוקה והאהבה ביניכם חזקה!

שעד כדי כך אתם מרגישים חסרי אונים בלי יכולת המגע הזו

שעד כדי כך לפעמים הנפש ומנגנוני ההגנה מעדיפים להתרחק כי פשוט לא יכולים ככה בלי המגע!

אם מבינים את השורש של זה,

את המקום ממנו הכל קורה -

זה מאוד יכול להרגיע את הנפש.

כי דווקא כאשר אסורים יכול לעלות רצון יותר חזק לקירבה נפשית ומילולית

אך לעיתים מרגישים, כמו שפירטתי קודם, בדיוק להיפך

ואז התסכול גדול שבעתיים

גם אין שפת המגע

וגם אין את שפת המילים

אז כאילו מה? אז מה כן יש?

מה? כל מה שאנחנו זה רק מגע?

מה, למה אנחנו כ"כ רחוקים?

מה, הוא כבר לא אוהב אותי?

מה, הוא רק רוצה אותי כשמותר לגעת? ואני אותו?

מה יש לנו?!

אז על כל השאלות האלה לענות - ממש ממש לא!

יש ביניכם קשר שלם!

אהבה שלמה ואמיתית

אתם פשוט אנושיים!

פשוט לקחו לכם שפה! קביים, איבר, פה, יכולת התבטאות!

והריחוק הוא לא אמיתי אלא רק כמו מסכה לתסכול וחוסר האונים שהנפש מרגישה *כי* היא רוצה להיות כל כך קרובה!

עכשיו זה חשוב חשוב חשוב

אני כותבת את זה לך, לעצמי, לכולן

וכ"כ למה?

כי דווקא בימים האלו,

הימים שאיש ואישתו אסורים,

הם ימים שחלילה "מועדים לפורענות".

הכוונה שחלילה חלילה בגלל אותה הרגשה בנפש

אותו איש

או אותה אישה

יכולים "להאמין" ו"ללכת שבי" אחרי הרגש המתעתע והשקרי הזה של ה"ריחוק" לכאורה

ולחשוב שהאישה שלהם/האיש שלהן רחוק מהם

ואז זה כר פורה לחלילה ריחוק אמיתי

ע"י קשרים אסורים ל"ע

או מריבות

ויכוחים

צעקות

חוסר הבנה

רצון למלא את ה"חלל" הזה בהתכתבויות או דיבור עם גבר אחר חלילה,

או לצחוק ממישהו אחר חלילה,

או כל דבר שמכניס גורם זר בקשר המקודש בינינו

וכל דבר שהוא לא מקרב בינינו אלא מרחיק

כיוון שאין ואקום בעולם.

איפה שלא נכניס את הטוב - ישר יש בור פעור לרע.

וישר צריך למלא אותו!

כמו שכתוב בתורה "הבור ריק"

ומפרש רש"י מים אין בו

אבל נחשים ועקרבים יש בו!

ז"א, אם אין את הקירבה

אז חלילה הפוטנציאל לרע ולריחוק עוד יותר גדול!

וצריך להיזהר שבעתיים!

צריך ל"סור מרע" שבעתיים!

ואז "לעשות טוב" שבעתיים

לא לדבר עם מישהו שאסור (תמיד כמובן!)

לא לריב מריבות מכוערות

להמשיך להבין אחד את השני

כן להסתכל בעיניים (אם מתאים לכם, אני חושבת שזה חשוב)

כן לצאת יחד דווקא כשאסורים לבילוי רק בלי מגע

כן ליצור זמן ומרחב לזוגיות - זמן, פניות ומקום לזוגיות,

כן לדבר על הדברים

כן לומר במילים "אני אוהבת אותך"

או בפתקים

או מחוות

או חיוך

כן להתמלא במה שכן יש

במה שכן היה

להיזכר בזה

לזכור את זה

להפנים את זה

להסניף את זה עמוק לתוכנו

ובשאר הזמן?

בשאר הזמן להבין את המקום בנפש של זה.

ולשחרר.

להרפות.

ככה זה.

אי אפשר תמיד מושלם.

אז להכניס גם דברים טובים *אחרים* אבל שיהיו *טובים*

זמן למרחב *האישי* של כל אחת ואחד מאיתנו

זמן יותר לפיתוח תחביבים

זמן יותר ליציאות עם אחות/חברה/אמא/אחר

זמן יותר לפתח דברים בעצמך ובעולם האישי שלי ולהשקיע בזה יותר

זמן יותר לבקר הורים ומשפחה

זמן יותר לישון

זמן יותר לראות סדרות אולי, או כל דברים שאוהבים וזה דורש רק אחד ולא זוג

וכמובן גם אישך אותו דבר - יקדיש את הזמן להתמלא ב*אני* שלו

זמן יותר לעצמו

לעבודה/לימוד תורה

לחברים

ליציאות עם משפחה וחברים

לפיתוח עצמו ותחביבים שלו ויצירתיות שלו

ואז

כאשר המקום של זה בנפש קצת נרגע

אפשר לאט לאט לראות גם את הברכה בזה -

שזה באמת באמת מאםפשר גם זמן לגדול בתור יחידם ולא רק בתור זוג,

ואז אותם שני היחידים האלה יגיעו לטבילה ולמפגש המחודש עוד יותר מלאים

עוד יותר שמחים

עוד יותר *הם*

ומתוך המקום האישי השלם הזה - גם הזוגיות תהיה שלמה יותר

כי כאשר כל אחד מרגיש *עם עצמו* ועם *עצמה* טוב ושלם - הזוגיות היא הראשונה להרוויח מכך! (וגם להיפך כמובן!)

ואז יש גם את הגעגוע

והציפייה

והכמיהה

והתשוקה

ואת החיבור המחודש שהוא ממש יכול להיות עם פרפרים בבטן ממש כמו ואפילו עוד יותר מיום החופה!

ולהכניס עוד עומק וגיוון וטוב שלם בתוך המרחב הזוגי שלכם בתחום האישות ובכל התחומים.

אני קוראת לזה (לתקופה שאסורים) "שעת האפס"

שכאילו אנחנו, הנפש שלנו, כמו שעון,

שצריך מדי פעם להתאפס

לאפס אותו.

כי אם לא הוא משתגע ולא מראה את השעה הנכונה

אבל כאשר מאפסים אותו

ונותנים לו את היחס הראוי לו - הוא ימשיך להתאפס על עצמו ולהרואת את השעה הנכונה

ממש "אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ" -

שיש כמו שטח אפור כזה שהוא הזמן שאסורים בו, תקופת הריחוק בנידה,

שמה שיכול לתרום ולעזור לאפס אותו זה מה שכתבתי קודם - להכניס טוב ולא רע,

למשל סרט, שיר שכותבים או שרים עליכם עם תמונות שלכם מכל הזמנים, ממש להקדיש באופן *אקטיבי* זמן ב"להעיר ולעורר" את האהבה עד שתחפץ בזמן הזה שזה דורש יותר אנרגיה,

אז כן, לעשות קליפ מכל הסרטונים והתמונות שלכם,

לדבר על הילדים החמודים

להקדיש יותר זמן לילדים החמודים

לשמוע שירים שמקרבים ומחזקים

לרקוד

לראות סרט שיכול לקרב (לאו דווקא ביחד, הכוונה לקרבב את הלב שלכן בנפרד לשני ולתחושת הקירבה)

בילוי יזום יחד

שיחה טובה

מבט בעיניים א ר ו ך

ממש להעיר את הקירבה הזו

כמו שעון מעורר

ואז,

במקום ללכת ולהיות בשטח האפור - שיכול לזמן את כל הרע והריחוק והדברים הרעים חלילה שפירטתי למעלה -

ללכת לשטח הלבן, או הורוד - ששם הכל טוב, ומקרב, ונכון, ואמיתי ולא מזויף, גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך.

למשל להוסיף עוד פגישה עם אחות

עם חברה

לצאת לאוויר עם מוזיקה

לישון

להסניף את הילדים

להתפלל על זה ולהתפלל בכלל

להתחזק

לראות סרט טוב

לראות תמונה שלכם יחד

ליצור משהו

לעזור למישהו - בטוב

ממש להתכוונן לזה!

לדבר את זה.

לשהות לבקש מהשם את זה.

במילים פשוטות.

כל יום.

ואם קשה אז יותר חזק לבקש.

ותמיד תמיד לחשוב

מהי מטרת העל שלי? למשל זוגיות טובה לנצח ובית שלם ושמח לנצח -

אז מה מקרב אותי למטרת העל הזו שלי?

ומה מרחיק אותי ממטרת העל הזו שלי?

וכ-ל מה שמקרב אותי למטרה - לעשות!

וכ-ל מה שמרחיק אותי מהמטרה - להתרחק!

ב"הצלחה רבה, מאחלת לכם שתזכו לצמוח ולמצוא המון מתנות דווקא בתוך התקופות שאסורים, ומתוכן להעמיק ולשמוח עוד יותר גם בתקופות שמותרים 🙏🌹

יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)

בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.

היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?

חחחח תודה

אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..

אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו... 

אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,

אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.

(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)

טעיתי. הבנתי לא נכוןיעל מהדרום
אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*

אין נכון או לא נכון.

לאחת זה יפריע-וזה בסדר.

ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.

אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.

תשתפי אותו בתחושות שלך.

מסכימה...לומדת כעת
רק לא כדאי לעשות מזה עניין גדול מדישלג דאשתקד
כי זה בעצמו יכניס רעיונות, בפרט אם אתם באמת נשואים טריים.. 
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999

אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?

זה  טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".

אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה ,  לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".

אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.  

אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי  

גרוע והתחושה שלך נכונהזיויק
לדעתי זה שונה מעבודה מקצועית
אתה משתמש במילים קשותשלג דאשתקד

יש הרבה חברויות בלימודים ובעבודה שלא מתפתחות למקומות שהפנטזיות של כבודו הולכיהם אליהם.

זה לא הופך את זה לטוב או לרע, אלא בעיקר שצריך לדעת לשים דברים בפרופורציות ולהבא להציב גבולות (נניח, שבפעם הבאה ייפגשו אצלכם בבית, או שייפגש עם אחר/ת).

מחשבה פסימית מיידית או תגובה קיצונית יכולים להזיק מאוד, בין אם החשש מוצדק ובין אם לא.

זה באמת מורכבהסטורי

השאלה אם יש לו ברירה.

לי לא היה מפריע, אם מפריע לך תגידי לו בצורהאור123456
מכובדת ואני מקווה שהוא יכבד 
קשה לתת גבולות ברוריםהעני ממעש

אבל כמה נקודות ציון

א האם יש איסור ייחוד. אם כן אז זה פשוט אסור .

ב האם חד פעמי/ פעמים בודדות/ סדרה של שיעורים

ג האם יש רעשי רקע שיגבירו צניעות או שיגבירו קלות דעת

ד מה הסגנון של הסטודנטית המדוברת

הצלחה רבה 

אני ממש מבינה למה זה מפריעיעל מהדרום

לק"י

לא קשור לאם סומכים על בן הזוג או לא.

ובעיני, אם לך זה מפריע, הכי לגיטימי שתבקשי ממנו ללמוד עם גבר.

אולי לא הייתי באה בדרישה, אלא מבקשת ומקווה שייענה לי.

בעיניי אם הכרחימאמינה-בטוב

עדיף ללמוד בזום ביחד ולא פיזית ועוד יותר עדיף ללמוד עם גבר..

זה די פשוט ובסיסי

אפשרתהילה 3>

שיפריע לך

כדאי לשתף בזה❤️

אפשר להזמין ללמוד אצלכם אם אין אופציה טובה יותר עם מי להשלים..  או שילמדו בזום.

החשש מובןנפשי תערוגאחרונה

יחד עם זאת, ראוי לסמוך עליו

ואם ממש קשה (לאו דווקא קשה לסמוך אלא קשה הסיטואציה)

אפשר להזמין אותה ללמוד אצלכם

נר איש וביתו ✨🏡נגמרו לי השמות

נר איש וביתו

דווקא בחג הזה, חג החנוכה, כשאנחנו מוצאים עצמינו מארחים או מתארחים,

מוקפים בסביבת המון אנשים, משפחה, חברים

דווקא אז חשוב שנזכור את הבסיס שלנו.

שנר איש וביתו.

"ואישתו היא ביתו"

איש ואישתו.

בבית.

פנימה.

כשטוב לנו יחד - מי יכול עלינו

רק מהתנועה *הזו*, מבפנים - החוצה - רק כך נוכל להתעלות.

נתרכז בביתנו פנימה.

נמצא את הכמה רגעים בין לבין, ניצור אותם, ניזום אותם, 

נעלה אותם לראש סדרי העדיפויות, מעל הכל.

גם במחיר "ביטול" מפגש משפחתי כזה או אחר,

גם במחיר אחר.

כמה שנצטרך.

עד שנרגיש שאנו מלאים.

וממילא בהתמלאות ובטוב שלנו - נוכל להיות עוד יותר בטוב ועוד יותר להשפיע גם החוצה.

נר ה' נשמת אדם

ה', הקב"ה -

אתה שאמרת שתמחה את שמך מעל המים כדי להשכין שלום בין איש לאשתו

שימכר ספר תורה ובלבד שיהיה שלום בית בין איש לאישתו

ששמך שלום וכמה חשוב השלום. ובראש ובראשונה בין איש לאשתו.

נשמת אדם -

נשמה שנתת בי טהורה היא.

ונשמה שנתת באשתי טהורה היא.

ונשמה שנתת בבעלי טהורה היא.

טהורים הם.

כוונותיה של אישתי טהורות הן, נשמתה טהורה היא, גם אם בטעות פגעה בי.

כוונותיו של בעלי טהורות הן, נשמתו טהורה היא, גם אם בטעות פגע בי.

וכל עוד הנר דולק אפשר עוד לתקן

כוונותיהם טהורות.

וגם אם מעשיהם לעיתים לא מיטיבים - נלמדם איך.

נלמד גם אנחנו יחד.

נלבן. נברר. נתקרב.

נגדל מזה. נתעצם.

נזכור שמי שאמר "ו*כל* זה אינו שווה לי" - היה המן הרשע,

בעוד מרדכי היהודי מלמדנו כי הוא "רצוי *לרוב* אחיו".

והרוב טוב.

ולא צריך לחפש את ה"כל".

נדבק ברוב. ברוב הטוב.

נגדיל אותו.

נמשיך ללמוד אחד את השנייה.

נמשיך ללמוד את עצמינו.

"מוסיף והולך"

נמשיך להוסיף לטוב הזה, כל פעם עוד ועוד

עוד תובנה,

עוד קירבה,

עוד אהבה,

עוד כלים,

עוד תקשורת,

עוד גדילה זוגית ואישית.

8 נרות 

8 - מעל הטבע.

נס.

ימים של ניסים, הלל והודיה.

*מעל* הטבע.

וה' מוחה שמו *מעל* המים כדי להשכין שלום בין איש לאישתו

וגם אנחנו, נתבונן *מעל*.

נתבונן ב*מבט על* על הסיטואציה הזוגית שלנו

מה היה שם?

היינו בריב? ריב נוראי? ריחוק איום? מצאתי את עצמי חווה קושי עצום? תסכול עמוק וחוסר אונים?

ואם אני מסתכל/ת במבט על, מה אני רואה?

מה *בעלי* הרגיש וחשב שם?

מה *אשתי* הרגישה וחוותה שם?

"לא טוב היות האדם לבדו" -

לא טוב לו לאדם כאשר הוא לבוד, דבוק, גב אל גב

"אעשה לו עזר כנגדו" -

כנגד, מול, מציאות של פנים מול פנים.

מציאות שרואים גם את ה"פנים" - אראה את הפנים של בעלי, אראה גם את הבפנים של בעלי, את הנשמה שלו - וזו תהיה מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

מציאות בה אראה את הפנים של אשתי, את הבפנים שלה, את הנשמה שלה - היא מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

המבט על הזה,

מעל,

יכול ליצור גם אצלנו מעל הטבע.

מעל הטבע האנושי שלנו.

להתגבר.

להתגדל.

להרחיב את כוחות הנפש שלנו.

לעלות מעלה מעלה.

להביט גם מעלה. לקב"ה. שהכל מאיתו. והוא משרה שכינתו ביננו.

ללמוד ממנו ולהביט גם אנחנו מעל הסיטואציה, מעל הפגיעות שלנו, 

לנסות לראות *גם* את הצד השני (גם ולא רק, לא לבטל את עצמינו חלילה, לא להתכחש לרגשות שלנו חלילה, אלא להיפך - להכיר בהם. לתת להם מקום. להבין אותם. לעומק.

ובהמשך נוכל גם לתווך ולתקשר זאת *נכון* לבן/בת זוגנו)

לנסות לראות מה עובר ועבר שם במחשבתו, ברגשותיו, בנשמתו?

ולעיתם דווקא *מתוך הקושי*, מתוך הקושי הכי הכי עצום אפילו -

מ-קץ

עת צרה היא ליעקב ו*ממנה* יוושע -

וגם אם הכי חשוך וקשה - עלות השחר עוד תגיע. וקרובה מאין כמותה.

ודווקא מתוך החושך הכי גדול - נדליק את האור. 

בלב שלנו.

בלב של החצי השני שלנו.

נראה גם את האור שבו/בה.

את כל הטוב שבו/בה.

נבין מתוך עוצמות הכאב במבט על מה היה כאן בעצם,

מה הוביל לכך,

מה אני הכי הייתי צריך שם?

מה אשתי הכי הייתה צריכה שם?

לכן נזכור -

כשאנחנו במשבר - זו הזדמנות נדירה ועמוקה בשבילנו לתקן.
לתקן את עצמנו.
לתקן את החיים שלנו.
לתקן מה ששבור לנו בחיים האלה.

כשאנחנו נמצאים במשבר -
יש לנו גם הזדמנות נדירה להיות "משבירים לעצמנו"
כמו יוסף הצדיק, שהיה המשביר במצרים,
בזכותו לכל העם היה מזון ויכולת קיום ל7 שנים שלמות.

גם אנחנו -
אם נשכיל להבין מה המשבר הזה שאנו חווים אומר לנו?
מה הוא אומר עלינו?
מה הוא אומר על המקום שאנו נמצאים בחיים?
מה בו כואב לנו הכי הרבה?
מה הוא גורם לנו לחשוב, להרגיש ולרצות הכי הרבה?
אם נענה לעצמנו על כל אלה -
נוכל לזכות ולהיות המשבירים של עצמנו.
לגרום לנו להיות ניזונים יותר,
להיות חיים יותר,
להיות שלמים יותר
להיות מרוצים יותר.

כשאנחנו נמצאים במשבר - 
ניתן לנו "שובר" במתנה.
כן,
לפעמים
המשבר הוא מתנה.
כי בלעדיו לא היינו עוצרים רגע להסתכל בחיים שלנו.
לראות איפה כואב, איפה קשה,
איפה רע,
מה צריך לתקן,
מה לא הולך אפילו שניסינו בכוח זמן רב,
מה דרוש תיקון לשבר הזה.

קיבלנו שובר חינם להזדמנות חד פעמית להפוך את החיים שלנו למשהו טוב יותר.

כשיש משבר,
אפשר לקחת את המשבר הזה,
להתעלם, לכאוב ולבכות ולא באמת לשנות משהו בחיים שלנו.

אבל אפשר גם אחרת.

אפשר גם לתקן את השבור.
אפשר גם לזכות בשובר מתנה להתבוננות מעמיקה על החיים שלנו.
אפשר גם ללמוד ממנו ובזכותו להיות המשבירים הראשיים של עצמנו.
"המשביר לצרכן"
וה"צרכן" הזה הוא אני. לי אני צריך להיות המשביר.

נר החיים

הנר שמסמל את החיים, "נר ה' נשמת אדם",

והטומאה - מסמלת היא את היעדר החיים.

"טמא" משורש א.ט.ם - אטום - היעדר חיים.

ביצית שיכלה להיות מופרית אך לא הופרתה - תגיע הוסת ותהיה כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

תינוק שיצא לאוויר העולם וכבר איננו בתוך גופה של אימו - יש כאן מציאות של היעדר חיים בתוך הגוף = טומאה.

אדם שהתקרב למת, נגע במת - יש כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

הטומאה היא היעדר החיים.

וכאשר אני עם אשתי/בעלי אני רואה חיים.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת"

איתה, ורק איתה אני אראה חיים.

איתו, ורק איתו אני אראה חיים.

ואם חלילה אפזול הצידה ולא אהיה בבלעדיות ונאמנות לאשתי/לבעלי - כאן יש טומאה. כאן יש היעדר חיים. כאן אראה מר. 

כאן היוונים רוצים להשכיחם מחוקי תורתך, לטמא את הקדוש לנו, להכניס עבודה זרה בליבנו.

נתחזק בחיים.

בשלמות.

בשלום.

בבלעדיות.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת" - נשואים טריים

רק איתה, עם אשתך, אתה יכול לראות *חיים*

רק לה, לאשתך, תשמור את האהבה שלך.

רק עבורה, עבור אשתך תהיה הגיבור שלה.

תהיה גבר. וגיבור. שלה. ועבורה.

לא לחפש להיות גיבור של אישה רנדומלית, אלא של אשתך.

לא לחפש לעזור ולסייע על חשבון הבית פנימה.

להשקיע את כל הטוב הענק הזה שבך – באשתך.

להסתכל *לה* בעיניים

לשמח *אותה*

להצחיק אותה

לפלרטט איתה

לכתוב לה מכתבים או הודעות משמחות במהלך היום

לשלוח לה אימוג'ים אוהבים

לראות מה קשה *לה*, מה אתה יכול לעשות עבורה? במה אתה יכול לעזור לה?

לראות עוד את כל הטוב הגדול הזה *בה*, במי שכרתת איתה ברית עולם.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אשתך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לאשתך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

-----------

"שמעי בת וראי והטי אוזנך" ושכחי כל עבודה זרה שבלב וכל גבר זר שאינו בעלך

והטי אוזנך וליבך לאישך שלך.

תהיי האישה שלו, ורק שלו.

שמרי את יופייך, את צחוקך, את ליבך רק לו.

ראי חיים ואהבה יחד איתו

כל כבודך בת מלך – רכזי פנימה, פנימה אל תוך ביתך, פנימה אל אישך.

השקיעי את כל הטוב הזה שנקרא את – בו.

להביט בו בעיניים

לשמח אותו

לצחוק איתו

להעריך ולתמוך בו

לאהוב אותו.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אישך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לבעלך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

אם מישהו רוצה גרסה מקוצרת פשוט אני..

הטקסט מדגיש את רעיון “נר איש וביתו”: חנוכה הוא זמן לחזור לבסיס הזוגי – איש ואשתו, פנימה אל הבית והקשר. מתוך חיזוק השלום, הקרבה והתקשורת בבית, ניתן להשפיע גם החוצה. הוא קורא לראות את בן/בת הזוג במבט על, מתוך הכרה בטוהר הנשמה והכוונות, גם כשיש פגיעה או משבר, ולזכור שדווקא הקושי הוא הזדמנות לצמיחה, תיקון והעמקת האהבה.

עוד מודגשת החשיבות של בלעדיות, נאמנות והשקעה רגשית בקשר הזוגי: לראות חיים רק עם בן/בת הזוג, להשקיע בהם את כל הטוב, החיבה, העזרה והשמחה, ולא לפזר את הכוחות החוצה. אהבה זוגית מתוקנת מביאה טוב לשני בני הזוג, לילדים, ולעולם כולו – והיא האור האמיתי שנדליק, במיוחד בימי חנוכה.

(GPT)

תודה על הגירסה המקוצרתהעני ממעשאחרונה
יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון
מטפלים באיזה תחום אתה מחפש?לאחדשה
כל תחום, אני רוצה להבין משהו על המקצוע הזהחוזר
אז תשאל את שאלתך ומי שיהיה לו מה לענות יענההסטורי
אנשים לא אוהבים, בצדק, שניק חדש מתחיל לאסוף פרטים על ניקים.

מחילה, עניתי לך אתמול (לא גילית סוד, זה ידוע בפורום) כי הייתי בטוח שמי שבפורום נשואים מחפש מטפל - מחפש לעצמו מטפל זוגי. אבל אם אתה בסה"כ רוצה לברר משהו כללי - אין צורך לאסוף כאן מידע.

טוב, אבל בפומבי בטח לא יענו... אנסהחוזר

מה ההכשרה שלכם?
כמה שנים אתם במקצוע?

מה היקף העבודה?

על זה בוודאי לא יענו ואני גם לא באמת מבין מה אתההסטורי

מנסה להשיג.

המושג 'מטפלים' הוא עולם מאוד רחב והתשובה לשאלותיך תהיה שונה מאוד מאחד לשני. אם אתה רוצה ללכת למישהו לטיפול, הגיוני לשאול אותו את השאלות הללו באופן אישי, אבל לא חושב שדרך הפורום.

מזל שלא שאלתעוד מעט פסחאחרונה

גם מה גובה המשכורת וכמה יש להם ביו''ש.

המטרה שלך לא ברורה, (ואם כבר נראית כחשודה) ולכן אין רצון לעזור לך.

אתה שוקל ללכת לטיפול? אתה שוקל ללמוד טיפול? או שאתה סתם רוצה להסביר שהכל חארטה?

תסביר מה אתה צריך, תקבל תשובות למה שאתה צריך.

למה השרשור הכלכלי שלי נמחק?חוזר
דיברת בצורה לא מכובדת, פנית לנשים בפרטיפשוט אני..

למרות שהן לא היו מעוניינות בכך.

זה סיבה למחוק שרשור?שלג דאשתקד
מה?!?!חוזראחרונה
ערב נשים - המלצותתתטליולה

מחפשת המלצה לסדנה לערב נשים בקהילה❤️

לא סדנה יקרה! לא קשירת מטפחות.

תודה!!

אני אוהבת סדנאות יצירה קלותיעל מהדרום
לק"י

מניחה שיש במגוון מחירים, ואולי אפשר להכין ערכות ולהכין בלי הדרכה.

הכיף מבחינתי בזה שאפשר לפטפט תוך כדי.

מה זה יקרה?לאחדשה

כמה אתן מוכנות להשקיע פר משתתפת?
ואם לא דחוף לכן מפעילה מבחוץ אפשר סדנת DIY פשוטה יש מלא אופציות

איזה איזור בארץ?סוף טובאחרונה

עיצוב שוקולד לפרלינים

ציור בקפה

יש לי המלצות..

אולי יעניין אותך