הרדמותיעלה111

הי אשמח לעצתכם.

יש לנו ב"ה 2 ילדים שכול הזמן יש ביננו דיונים לגבי ההרדמות שלהם.

הגדולה 5 והקטן 3. אני עדיין מרדימה את הגדולה במיטה שלה.זה אומנם דורש ממני זמן אבל אני מרגישה שזה עושה לה ממש טוב מה גם שבמשך היום אני לא כ"כ מצליחה להיות איתה. (סידורי הבית,, תינוקת קטנה,עבודה במשרה מלאה). בעלי טוען שזה נראה לו לא חינוכי בגיל כזה ושהילדה צריכה ללמוד לישון לבד. מה גם שבימים שזה לא מסתדר היא יכולה להסתובב עד 11 ולחכות לי.

מה דעתכם? ואשמח לשמוע איך אפשר לגרום לה לישון לבד ואם כן באיזה אופן אחר אוכל לספק לה את התשומת לב. לספר סיפור לפני השינה קצת קשה אני נרדמת איתה ביחד מרוב עייפות

אני גם הייתי עד עכשיו נשארת עם בת ה5 עד שתירדםצביה22
אנחנו בדיוק כן עשינו שינוי בנושא (אני נמצאת איתה בחדר לקריאת שמע וסיפור, אחר כך מדליקים מוסיקה- רצף נגינה של מעל שעה של שירים יהודיים רגועים, וכשאחיה הקטן נרדם אני יוצאת וכל 10 דקות נכנסת לראות שהכל בסדר איתה ולתת לה עוד חיבוק).
עד עכשיו הייתי נשארת עד שהיא נרדמה, אבל הרגשתי שזה שאני נשארת רק מקשה עליה להירדם כי היא עסוקה בלוודא שאני לא הולכת לה (אם בדיוק כמעט ואני חשבתי שנרדמה והתחלתי לצאת, זה העיר אותה ואז היא היתה קוראת לי שוב ומציצה כל רגע לבדוק אם לא הלכתי...). אם לך זה נוח ואת מרגישה שזה טוב לשתיכן לא אני באופן אישי לא רואה בעיה שזה כך ולא רואה סיבה לשנות.

ולגבי הסיפור לפני השינה שכתבת שקשה לך לספר בגלל העייפות- בדיוק בשבוע האחרון קיבלתי קישור לקבוצת וואטסאפ שכל יום שולחים שם סיפור מוקלט לילדים. לנו זה ממש כיף, אפשר להקשיב ביחד איתה וזה כיף שכל יום יש סיפור חדש.
אם את חושבץ שיעזור לך, הנה קישור לכניסה לקבוצה (מקווה שלא נחשב פרסומת, אין פה שום רווח כספי לאף אחד..) - סיפורי אמתי המספר 💟<
ואני מוסיפה גם את הקישור לרצף השירים שהזכרתי שאנחנו משמיעיםצביה22
(גילוי נאות- זה מוסיקה של המשפחה שלי, אבל אין לאף אחד פה רווח כלכלי, המוסיקה פה היא חינמית)
תודה ממש נפלא לבת ה4 חוד'דיליה

היא כל כך אוהבת שירים וסוף סוף משהו רגוע שכיף גם לי ולמשפחה

איזה כיף! תהנו!צביה22
תודה רבה על הרעיונותיעלה111

אנסה להשתמש

לא חושבת שזה לא חינוכיחילזון 123
נשמע לי מצויין להקדיש את הזמן הזה
אבל כדאי מאד לסגל דרך אמצע כלשהי
זה שהיא ממש תלויה בזה ולא תישן עד 11 אם את עסוקה זה באמת מעיק
צריך כן לדעתי לקבוע כלל שבשעה מסויימת הולכים למיטה ושוכבים גם אם אמא לא מגיעה. אולי להחליט על זמן מסויים שאת תמיד איתה, נגיד 20 דקות, או מספר סיפורים קבוע או משהו כזה
ואחכ את הולכת להסתובב בבית והיא נשארת עם ספר או דיסק במיטה
אולי לעשות איזה לוח מדבקות להתחלה או משהו כזה
אני רק לא מבינה- ה זה בימים שזה לא מסתדר היא מחכה עד 11?מעין אהבה
בעיני אין מצב..
יש שעת שינה קבועה ואמא צריכה להתפנות מכל העיסוקים להשכיב את הילדים

ומצטרפת למה שהציעו- גם לי יש בן 3 ובת 4.5
יש סיפור-מחוברת מעולה של סיפורי צדיקים של הרב רונן חזיזה
וקריאת שמע
ו2-3 שירים קבועים שאני שרה להם
ואם לא נרדמים אחריהם אני יוצאת לסלון
הסברנו לה שאי אפשר להשאר שם כל הלילה ושיש זמן שמיועד להרדמות
אם קשה לה אני נותנת לה ספר להסתכל במיטה או בובה שתישן לידה

זה לא קרה ביום זה עניין של הרגל איטי ומתמשך
מצטרפת לדברים...צביה22אחרונה
גם לי לא נראה שזה נכון שהילדה תחכה עד 11 כדי ללכת לישון.
אם מבחינתך את יכולה לפנות זמן כל יום לשבת לידה עד שתירדם (בשעה סבירה בה היא אמור ללכת לישון) אז בעיני אין מניעה להמשיך עם המצב הקיים.
אבל אם זה לא אפשרי, אז בהחלט נכון וצריך ללמד אותה שהיא מסוגלת להירדם גם בלעדייך.
וגם אצלנו תהליך של הלמידה לא היה כל כך פשוט. מראש דיברנו כבר איזה תקופה על זה שהרבה ילדים בגיל שלה יודעים להירדם לבד ועוד מעט גם היא תלמד איך להירדם לבד, אבל כל הזמן דחיתי את הלמידה עצמה. בסופו של דבר היה לילה שהיה ממש מוגזם מבחינתי (הייתי איתה איזה שעתיים בחדר וכל פעם שקמתי היא התעוררה מזה ורצתה שאשאר איתה עד שתירדם שוב), אז הסברתי לה באהבה שאני רואה שזה שאני בחדר רק מפריע לה להירדם, אני יודעת שזה יהיה קשה ללמוד משהו חדש אבל אני יוצאת מהחדר ובטוחה שהיא תצליח להירדם לבד. הצעתי לה שתהיה איתה מטפחת שלי במיטה כדי להרגיש כאילו אני איתה, ואמרתי לה שאני אבוא כל כמה זמן לראות שהכל בסדר איתה, ואם היא צריכה אותי היא יכולה גם לקרוא לי. בהתחלה היא מאוד בכתה, אז אני ובעלי נכנסנו מידי פעם להרגיע ולהגיד לה שאנחנו מבינים כמה קשה לה אבל אנחנו בטוחים שהיא תצליח ללמוד. לקח כמה ימים עד שהיציאה שלי מהחדר לא לוותה בבכי, אבל היום זה כבר הרבה יותר חלק, היא עדיין לוקחת איתה כל לילה מטפחת למיטה, ועדיין באה מידי פעם להגיד לי דברים אחרי שאני יוצאת מהחדר, וגם רוצה שאני או בעלי ניכנס לחדר כל כמה זמן לתת לה חיבוק (קבענו איתה שזה יהיה כל 10 דקות, עם טיימר שמזכיר לנו להיכנס אליה), אבל חוץ מזה כבר אין בכי והיא נרדמת לבד יפה..
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך