אחרי הלידה הנקתי בהתחלה כל ארוחה רק אחד והשני תמ"ל, אח"כ זה ירד לשתי הנקות בערך לכל אחד ביום ואח"כ שבועיים שהשתדלתי שכל אחד ינק לפחות פעם ביום..
לאט לאט גם זה הפסקתי פשוט כי לא היה לי כוח לזה- וגם ככה תמיד אח"כ קיבלו בקבוק. המשכתי רק בגלל היתרונות של הבריאות, נוגדנים וכו' כי בכ"ז נולדו לפני הזמן וחורף עכשיו..
שבוע שעבר מצאתי את עצמי שלא הנקתי בכלל, וזה היה לי מאד טוב ונוח. הרגשתי שירדה לי מטלה מהראש והזמן והייתי סבבה עם זה. רק ש...שכחתי לקחת בחשבון שמיקרולוט בלי הנקה לא כ"כ הולך.. ובסוף השבוע התחילו לי כתמים.... ב"ה התייעצנו עם רב ולא נאסרנו- רק אמר לעקוב עם תחתונית לבנה שלא הופך למחזור. מיד חזרתי להניק- שוב ממש בקטנה.. פעם-פעמיים ביום קצת ואח"כ בקבוק. והכתמים נעלמו...
אז ההתלבטות היא כזאת- מצד אחד- אין לי כוח למחזור!! באמת שאם תשאלו אותי מה הכי עוזר לי עכשיו בגידול ובשמירה על שפיות זה העובדה שאנחנו מותרים רצוף.. אני יודעת שאם אעבור לגלולות רגילות אוכל לחבר חבילות וכו', אבל עדיין אצטרך להתמודד עם זה פעם ב.. ואין לי כוח-נפשית, פיזית, טכנית, הכל.. (התקן גם לא שייך עכשיו כי גם לו יש תקופת הסתגלות..)
מצד שני- מרגישה אגואיסטית ממש לשמור על ההנקה רק בשביל עצמנו.. מרגישה שבשבילם ארוחה שמתחילה בהנקה היא סתם מעצבנת כי הבקבוק מגיע מאוחר יותר..
מצד שלישי- ככה יש להם אמא רגועה ונינוחה יותר.. אז אולי כן כדאי??
עצות ותובנות יתקבלו בברכה!