משתפת ומתייעצת..אנונימי (פותח)
אז החמודים בני שלושה חודשים, מההתחלה לא הייתי לחוצה על ההנקה. הם נולדו לקראת הסוף ובמשקלים טובים ואף פעם לא הייתי מכורה להנקה. (הנקתי אבל כשהרגשתי שמעיק עליי בגיל 10 חודשים בערך-הפסקתי.)
אחרי הלידה הנקתי בהתחלה כל ארוחה רק אחד והשני תמ"ל, אח"כ זה ירד לשתי הנקות בערך לכל אחד ביום ואח"כ שבועיים שהשתדלתי שכל אחד ינק לפחות פעם ביום..
לאט לאט גם זה הפסקתי פשוט כי לא היה לי כוח לזה- וגם ככה תמיד אח"כ קיבלו בקבוק. המשכתי רק בגלל היתרונות של הבריאות, נוגדנים וכו' כי בכ"ז נולדו לפני הזמן וחורף עכשיו..
שבוע שעבר מצאתי את עצמי שלא הנקתי בכלל, וזה היה לי מאד טוב ונוח. הרגשתי שירדה לי מטלה מהראש והזמן והייתי סבבה עם זה. רק ש...שכחתי לקחת בחשבון שמיקרולוט בלי הנקה לא כ"כ הולך.. ובסוף השבוע התחילו לי כתמים.... ב"ה התייעצנו עם רב ולא נאסרנו- רק אמר לעקוב עם תחתונית לבנה שלא הופך למחזור. מיד חזרתי להניק- שוב ממש בקטנה.. פעם-פעמיים ביום קצת ואח"כ בקבוק. והכתמים נעלמו...

אז ההתלבטות היא כזאת- מצד אחד- אין לי כוח למחזור!! באמת שאם תשאלו אותי מה הכי עוזר לי עכשיו בגידול ובשמירה על שפיות זה העובדה שאנחנו מותרים רצוף.. אני יודעת שאם אעבור לגלולות רגילות אוכל לחבר חבילות וכו', אבל עדיין אצטרך להתמודד עם זה פעם ב.. ואין לי כוח-נפשית, פיזית, טכנית, הכל.. (התקן גם לא שייך עכשיו כי גם לו יש תקופת הסתגלות..)
מצד שני- מרגישה אגואיסטית ממש לשמור על ההנקה רק בשביל עצמנו.. מרגישה שבשבילם ארוחה שמתחילה בהנקה היא סתם מעצבנת כי הבקבוק מגיע מאוחר יותר..
מצד שלישי- ככה יש להם אמא רגועה ונינוחה יותר.. אז אולי כן כדאי??

עצות ותובנות יתקבלו בברכה!
אם זה מעצבן אותם את יכולה לשאוב במקום להניקזוגית +

ואח"כ לתת להם את החלב השאוב.

תודה אבל לא מתאים..אנונימי (פותח)
אני לא יודעת אם שאיבה תהיה משמעותית לכתמים כמו הנקה ממש, וגם אם אשאב זה בטוח לא יגיע לכמות של מנה.. פשוט לא מתאים לי עכשיו להשקיע בזה...

אני לא יודעת כמה זה מעצבן אותם וכמה זה בראש שלי.. סה"כ גם ההנקה היא אוכל. רק שהארוחה הזאת מתחלקת ל3 וצריך יותר להתאמץ ולא מנה אחת זריזה כמו רק בקבוק..
רק בעניין הכתמיםזוגית +

אצלי שאיבה אחת ביום בהחלט עזרה בשביל למנוע כתמים,

גם כשהכמות שיצאה הייתה קטנה ממנה.

אני עשיתי את זה כמה פעמים כשסיימתי להניק ולא רציתי להסתבך עם הגלולות.

פשוט שאבתי פעם ביום, חמש דקות.

אבל אני מבינה שזה לא מתאים לכל אחת.

גם לי נמאס אחרי תקופה ואז כשהתחילו הכתמים לקחתי 2 גלולות יחד למשך מספר שבועות וזה סידר את העניין.

אולי זה גם כיוון שיכול להתאים לך.

אני השתמשתי בסרזט.

בהצלחה!

תודה רבה!!אנונימי (פותח)אחרונה
לא חושבת שיש להם בעיה אם זהאנונימי (3)

מה שאת אומרת שמעצבן אותם

נראה שזה אצלך, שלא בא לך להניק- אז אם את עושה את זה גם רק בשבילך כדי לא לקבל אז פשוט תמשיכי וזהו

אני מתלבטת איזה סוג של מעצבנת להיות...זהות כפולה
אולי פשוט אבחר בכל הסוגים 😝
סליחה מראש שלא זאת התגובה שרצית לקבל, אבל חדוב לי להגיד אותה.

בעייני גיל 3 חודשים זה צעיר מידי בשביל לוותר על חלב אם רק מסיבות של ״לא מכורה להנקה״ ו״אין לי כוח לזה״.
חלק מעסקת החבילה בלגדל ילדים זה לדאוג להם לתזונה הכי טובה, שהיא חד משמעית חלב אם (ההמלצה היא המקה בלעדית עד גיל חצי שנה).

זה טבעי ואנושי שקשה, במיוחד כשזה שניים (בעייני יותר קשה לשטוף בקבוקים ולדאוג שיהיו מים רתוחים בטמפרטורה מתאימה כל היום, אבל זה כבר אינדבידואלי), אבל זה עניין חשוב מאין כמותו!
אז סבבה, אפשר לשלב. לא חייבים להתאבד על הנקה מלאה (כי בשניים זה באמת מצריך טוטאליות). אבל את מתארת פה מציאות שנטו בגלל הטרחה שהדבר את מוותרת לילדים שלך על הטוב ביותר עבורם! טוב שהוא עדיף בצורה משמעותית מאוד מהתחליפים הקיימים. צר לי, זה לא אחראי בעייני.

ומצד שני, את רוצה להנות מהבפריבילגייה הייחודית של הנקה, שזה זמן טהרה ארוך (לא מחייב, אגב).

יקירה, אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.
צריך לבחור בצורה בוגרת ואחראית את סדרי העדיפויות שלנו.
אם תשאלי אותי, אז עדיף להיות ״אגואיסטית״ ולהניק אפילו מעט, בשביל ההמון שהם יקבלו מזה (שזה הרבה מעבר לנוגדים וערכים תזונתיים. זאת צורת תקשורת שאין כמותה עם אמא), לא כי אני חושבת שזה המניע הנכון, אלא כי עדיף שיקבלו את הערכים של ההנקה (כמעט) בכל מחיר.
אכן לא התגובה שחשבתי לקבל, אבל תודה גם עליה.אנונימי (פותח)
תרשי לי לא להסכים איתך.. נכון שחלב אם הוא המזון הכי טוב לתינוק, על זה אני לא מתווכחת. זה נכון וזהו.
אבל... יש עוד מרכיבים שהם חלק מעיסקת החבילה של גידול ילד בצורה טובה- כמו אמא שפויה, זוגיות טובה בין ההורים, אחים שמחים ועוד.
במקרה שמצליחים לשלב הכל ביחד- אז מעולה וברור שזה הכי טוב (ובמובן הזה אני כנראה עפר לרגלייך.. וטוב שהקב"ה לא ניסה אותי בניסיון הזה..)
אבל, כשמסתכלים על כל הנתונים ומבינים שצריך לוותר על משהו כדי להמשיך את החיים נורמלי, כל אחת עושה את הבחירות שלה. מעבר לתמ"ל הייתה הבחירה שלי, ובתור אחת שגדלה על מטרנה, בלי טיפת חלב אם, אני לא חושבת שהיא גרועה כל-כך...
(אוסיף בסוגריים שהרב שלנו שמבין ברפואה אומר שהנקה עד גיל 3 חודשים היא קריטית לתינוק, עד גיל חצי שנה חשוב מאד ומעבר לזה- מה שמתאים לאמא, אבל זה באמת רק חיזוק מבחינתי..)
גם הקשר שלי איתם לא נבנה על זמן האיכות הספציפי באוכל- כי אני בהחלט יכולה לשים אותם לאכול בעגלה לבד את הבקבוק (עם תמיכה של שמיכה) כי בדיוק הגדול חזר מהגן וגם צריך לאכול, ואח"כ, בנחת וכשאני פנויה, לקחת אלי לפינוק נטו וליצירת קרבה וקשר.
כך שאני לא מרגישה לא אחראית או מסורה מספיק. אני פשוט בוחרת את המסירות שלי בתחומים אחרים ממך.
עד כאן לעניין הזה.

לעניין של הטהרה אולי את צודקת, ואם הייתי חושבת על זה לכתחילה אולי הייתי בוחרת אמצעי מניעה אחר שלא תלוי בהנקה, אבל אז כנראה שהבחירה הייתה באמצעי שבכלל לא מתאים להנקה וזה היה סוגר את האפשרות להניק לגמרי.. אז אולי עדיף שהגעתי למצב הנתון שיש מה ש'מכריח' אותי להניק, אפילו קצת.

בשורה התחתונה נראה לי שאפשר להסכים על זה שאת תומכת בי להמשיך להניק אפילו קצת, כי גם לזה יש משמעות בשבילם. אז תודה על התמיכה.
לי יש תגובה הפוכהאנונימי (4)

אני חושבת שאם הנקת עד גיל 3 חודשים אפילו שזה מעיק עלייך,  רק בשביל הבריאות שלהם, ולא בגלל נוחות שיותר קשה לך לשטוף בקבוקים וכו', אז מגיע לך כל הכבוד. זה דבר מדהים, השקעה גדולה מבחינתך ותרם להם משמעותית.

וזה בכלל לא חוסר אחריות. הם בע"ה ימשיכו לגדול ולהיות בריאים ושלמים עם תמ"ל, כמו המוני ילדים אחרים

חוסר אחריות זה למשל לא לחסן, או לא לתת תחליפים כשהילד לא עולה במשקל, רק בגלל "עקרונות" כלשהם.

אני חושבת שלנסות להישאר טהורים - כשאת סה"כ 3 חודשים אחרי הריון ולידה של תאומים  שמן הסתם היו מעייפים מאד לך ולבעלך, ובטח לא הספקת להיות טהורה יותר מחודש וחצי מאז (וגם זה היה בתוך העומס של גידול תאומים ובטח לא היה המון זמן לזוגיות) - ובכן אני חושבת שזה רצון מאד לגיטימי, ולא "פריבילגיה" שמגיעה רק לצדיקות שמניקות מלא.

אני עכשיו בהריון תאומים, בלחץ מנושא ההנקה אם אצליח להניק שניים (למרות שעד עכשיו הצלחתי להניק מלא את כל ילדי עד חצי שנה) ואם אתחיל לחשוב גם על האפשרות שאיאסר לבעלי בגלל זה חודש אחרי שאצליח להיטהר... אני אכנס לדיכאון מעכשיו... 

את זכאית לחשוב גם על עצמך, על הזוגיות שלך ועל ההקלה בעומס החיים שלך. את מגדלת תאומים, את בוודאי עושה בשבילם המון כל הזמן, לא יכול להיות שאת אגואיסטית.

אני אישית אחרי לידת ילד יחיד, כשהיה בן כ9 חודשים, כשכבר מזמן גם ככה בקושי היה לי חלב ולא השביע אותו, וההנקה היתה בשבילו בשלב זה רק פינוק של פעם ביום זמן איכות עם אמא לפני השינה - הסיבה העיקרית שהמשכתי בזה היא שנהניתי מהטהרה. ביום שקיבלתי מחזור הפסקתי את ההנקה הזו כי כבר לא היתה לי מוטיבציה.

לא הרגשתי שום אשמה עם זה. גם כך זו לא התזונה העיקרית שלו. ואצלך אם זה בכלל מעצבן אותם -  וגם אותך - אז למה שתמשיכי?

אני גם חושבת שאמא שמניקה מהמניע ה"לא נכון", לפעמים עדיף שלא תניק בכלל. זה סתם מעצבן וגוזל כוחות ורק יגרום לעצבנות יתר ויפגע בקשר הנפשי עם התינוק. לא מסכימה שהערכים של ההנקה שווים (כמעט) כל מחיר.

ובעיני המניע שלך הוא כאמור לגיטימי לגמרי. אם אמא אומרת "אין לי כוח לזה" סעמן שאין לה כוח לזה, והילדים צריכים אמא עם כוח.

תודה גדולה על התגובה הזאת.אנונימי (פותח)
העלית לי דמעות בעינים מההבנה שלך אותי.

שיהיה לך הריון קל ומשעמם ולידה טובה בידיים מלאות!
אמן...אחלי לי גם בהצלחה בהנקהאנונימי (4)

אחלי לי גם בהצלחה בהנקה, כי באמת אני יודעת שזה הכי טוב להם ומתפללת להצליח להניק כמה שיותר (בלי להתאבד על זה).

בשמחה ובאהבה. באמת הזדהיתי איתך. בהצלחה בכל החלטה

בהצלחה גדולה!אנונימי (פותח)
שיתקבלו תפילותייך!
ושוב תודה..
אין פה אגואיסטיות בעיניברכת ה
היונקים מרוויחים מהמשך ההנקה את יתרונות החלב אם, ואת (אתם) מרוויחים את הטהרה.
לא יודעת למה את חושבת שזה מעצבן בשבילם, אבל אם זה מה שהם מכירים ואת יודעת שזה מוסיף להם טוב אז אין סיבה להמנע מזה.
בהצלחה בגידול התאומים וכל המשפחה מתוך נחת, שמחה ובריאות!
תודה!אנונימי (פותח)
הריון תאומים זהיםנענענע

אני בשבוע 17, כבר מרגישה אותם זזים

ראו שיש פער בגודל בינהם שמוגדר כ SIUGR

היינו בבית החולים ואמרו לנו,

שאם המצב לא יחמיר

אז יאשפזו אותי סביב 27 ויילדו מוקדם סביב 32

כמובן יהיו פגים עם כל ההשלכות - שאין לי מושג מה הם...

אם המצב יחמיר חלילה,

אז או שנאבד את הקטן או ששניהם יפגעו ח"ו

בקיצור אני חרדה מאז😒

לא יודעת מה יהיה ודואגת מאוד😔

מישהי עברה משהו דומה?

הסבר מה זה ההשלכות של פגות?

חיבוק ובשורות טובותמתואמת

מתייגת לך את @זהות כפולה שעברה את זה, ב"ה עם שני תינוקות בריאים בעיקרון. (זה לא הניק העיקרי שלה, אז מקווה שהיא תראה את התיוג)

אולי היא כתבה את הסיפור שלה בשרשור הנעוץ, תחפשי❤️

תודה, אחפשנענענעאחרונה
התייעצות-לידת תאומים בחירת בית יולדותAvigailh1

היי

אני מתלבטת ואשמח לשמוע מנסיונכן

דווקא על לידת תאומים - התלבטות בין

בלינסון /

תל השומר

המלצות/דיס וחווית קבלה,לידה,אשפוז וכו' מלונית שיבא בייבי וכו' מה שעולה לכן .

שאלה לגבי תל השומר- האם זה נכון שיש תחושה של עומס מטורף ולפעמים יש מחסור במקום בחדרי לידה ויולדות ממתינות במסדרונות?

תודה מראש לעונות!!!!  

לא מכירה את בתי החולים הללו. מציעה לך לשאול גםמתואמתאחרונה
בפורום הריון ולידה...
שאלה לגבי לידת תאומים לא זהיםAvigailh1

היוש,

שבוע 34+1 תאומים לא זהים

השאלה היא כזו, אם לידה לא מתרחשת באופן ספונטני עד שבוע 37, צריך ללכת לביקורת בבית חולים? בקהילה? איך זה עובד מניסיונכן ?

בגדול הרופאת נשים הנחתה אותי לבצע כל שבוע אולטרסאונד מעקב גדילה+אורך צוואר ומוניטור ובינתיים הכל בסדר ב"ה, אבל מעבר לזה לא שאלתי מה באמת קורה עד השבוע הזה

והאמת קצת בלחץ להגיע לשבוע מאוחר ושהסיכונים יהיו גדולים יותר, מעדיפה להגיע ל36 ושיגדלו בחוץ מאשר לחיות בלחץ התמידי הזה של האם הם בסדר...הם במשקלים טובים בדיוק לפי הספר ב"ה.

תודה לעונות

מציעה לך לפרסם גם בפורום הריון ולידהיעל מהדרום

לק"י

או לשים שם קישור לשרשור הזה. שם פעיל יותר.

מתייגת בשבילך 2 אמהות לתאומים:

@אמהלה

@מתואמת

תודה רבה!!Avigailh1אחרונה
המלצה לעגלת תאומיםהורים לתאומים

שלום,

אשמח להמלצה לעגלת תאומים מניסיונכם...

ראיתי שרשורים דומים אבל לפני שנים ומן הסתם הדגמים התחדשו....

מחפשת עגלה לתאומים שבעיקר חשוב לי שתכנס בתא מטען של רכב מזדה 5 בלי לקפל את המושבים.

יש עוד ילדים לפניהם ב"ה וכל המושבים חייבים להיות פתוחים...

כמובן אחת שנכנסת בדלת של הבית.

עדיף זולה, ושתשרוד ירידה של מדרגות - מדרגה אחרי מדרגה עם התינוקות בפנים..

תודה מראש!

ואם אתן יודעות איפה יש עגלות תאומים לתצוגה- יעזור!הורים לתאומים
התאומים שלי כבר בני 13מתואמתאחרונה

אז לא יודעת אם העגלה שקנינו אז עדיין קיימת, ואני גם לא זוכרת את שמה. רק זוכרת שהיא התקפלה גם באמצע (כלומר שני המושבים התקפלו זה על זה), וזה חסך מקום.

מציעה פשוט ללכת לחנות מוצרי תינוקות, ולבקש עגלה לפי הצרכים שלכם... (זה מה שאנחנו עשינו בזמנו)

מולטי ויטמין-הריון תאומיםAvigailh1

היי,

רציתי לשאול אם יש המלצה על מולטי ויטמין שתומך יותר בהריון תאומים או משהו שמספק ועושה את העבודה

בדרך כלל הברזל שלי לא הכי גבוה ובהריונות הוא יורד כולל המוגלובין . מלחיץ אותי שהריון תאומים אני אגיע לא מוכנה חס וחלילה ואני רוצה לשמוע אם יש משהו או מספר דברים מומלצים שיש לקחת כדי לבוא עם כמה שיותר כוח ?

תודה מראש והריון קל ומשעמם לכולן

לא נראה לי שיש הבדל...מתואמת

לוקחים ברזל לפי רמת הצורך, לפי מה שרואים בבדיקת דם. במולטי ויטמין גם ככה אין מספיק ברזל למי שממש חסר...

אם זה מעודד אותך - דווקא בהיריון התאומים היה לי ברזל גבוה בהיריונות אחרים היה לי חסר ברזל, לפעמים הרבה מאוד...

👌👌Avigailh1אחרונה
תןדה
תאומים בנים מתוקים(!!!) ולא זהים באותו גן.בדרך לתאומים

הי

רוצה להתייעץ עם בעלות נסיון ממני

יש לי תאומים מתוקים דבש בני שלוש וקצת...

מספר 6, 7 שלי בלי עין הרע!

(נעזרתי בפורום הרבה כתמיכה רגשית כשגיליתי שאני בהריון תאומים...

לא סיפרתי את סיפור הלידה שלהם, אולי אעלה בהמשך את הנס הזה)

כרגע אשמח לשמוע דעתכן על הגן.

האם לשים אותם באותו גן (טרום חובה, גן שני) או שכדאי להפריד?

כרגע הם באותו גן, לא רואה שמפריע להם. שונים מאד באופי.

הגננת גם לא רואה משהו בולט אבל גם לא רוצה מידי להביע דעתה כגורם מכריע

והאמת בשביל להפריד,

זה אומר שאחד מהם יהיה רחוק מהבית, חברים ומהאחים שלומדים יחד (הגן הוא בתוך התלמוד תורה)

מה דעתכן? בעלות נסיון ממני...

אצלנו נאלצנו להפריד אותם, והיה לי קשה עם זהמתואמת

היה להם עיכוב בדיבור, וההמלצה של גורמי המקצוע הייתה חד משמעית להפריד אותם בגן (בגנון הם היו ביחד).

תאומים אחרים שראיתי סביבי היו ביחד בגן, אולי רק בגן חובה הופרדו. לדעתי בגיל קטן התאומות שלהם נותנת להם כוח כשהם ביחד.

בכל אופן, התאומים שלנו כאמור היו בנפרד בגן. בשנה הראשונה שניהם היו בגן שפה - באותו מתחם אבל גנים נפרדים. בשנתיים אח"כ אחד מהם נכנס לגן רגיל ליד הבית והשני נשאר בגן שפה, וכמעט לא היו לו שם חברים מהשכונה. אבל למרות זאת יחסית הוא הסתדר חברתית, וגם כששניהם נכנסו לכיתה א' בבית הספר ליד הבית הוא השתלב מהר מאוד גם מהבחינה החברתית.

אבל מלכתחילה לא הייתי בוחרת לעשות כך ולבחור במודע שאחד מהם יהיה רחוק מהסביבה החברתית הטבעית שלנו...

החלטות טובות!

(וסליחה שרק עכשיו עונה - מזמן לא נכנסתי לפורום הזה...)

תודה על השיתוףבדרך לתאומים

נותנת לי הרגשה טובה להשאיר כרגע יחד

שזה מה הלב שלי אומר נכון לעכשיו...

אנחנו לא הפרדנונשימה עמוקה
עד כיתה א'.

גם אצלנו הם שונים אחד מהשני, תחומי עניין שונים, הגננות גם לא ראו שאחד עולה על השני במשהו וזה לא פוגע בהם הביחד. הם כן נראים זהים אבל ילדי הגן למדו מהר מאד מי זה מי.. הציק לי לפעמים שהצוות התייחס אליהם כאל "התאומים", אבל לא נראה שזה פגע בהם.

את מכירה אותם לדעת אם אחד עולה על השני במשהו, או שאחד מהם חוסה בצל של אחיו באיזה שהוא תחום.

מעבר למרחק מהבית תוסיפי שיקולים של אירועים נפרדים בשני הגנים שצריך לנכוח בהם, פעילויות שונות שעלולות לעורר קנאה בינהם. 

צודקת , לא חשבתי על זה אפילובדרך לתאומים
בקיצור, מחזקות אותי בינתיים לא להפריד
כרגע הם ביחדתודה לך ה' 🙏

גם אצלי תאומים בנים  מס 6,7 , הם בני עוד מעט 4

הם כרגע בגן שפה ביחד

שונים מאוד אחד מהשני גם באופי גם ביופי.

הגננת לטענתה לא מפריע להתפתחות שלהם שהם ביחד.

שנה הבאה בעז"ה הם אמורים לעבור לתלמוד תורה

אם יהיה 2 כיתות אני אפריד אבל רק בגלל הצוות שמעדיף...

יש לי גם תאומות גדולות יותר, הפרדתי בגן חובה כדי שלא יהיה להם משבר קשה בכיתה א ( אצלנו בבית ספר חד משמעית לא שמים תאומות באותה כיתה) , וצהרון השארתי יחד שיהיה להם בהדרגה זה היה חכם מאוד

הם מאוד שונות אחת מהשניה וכן חושבת שזה טוב שהם לא יחד.

אבל בנות זה מאוד מאוד שונה מבנים...

מנוסה ממש תודה על השיתוףבדרך לתאומיםאחרונה
Hcc גבוהשאלת תאומים

בשבוע 4, 1700 לעומת 270 בהריון קודם

זה אומר תאומים?

מקפיצה, לא יודעת לענותאנונימית כרגע.
לאפשוט אני..

נכון שבהריון עם תאומים יש hcg גבוה יותר, אבל זה לכשעצמו לא מהווה אינדיקציה להריון עם תאומים.

אגב, ההבדל בין ההריון הקודם לנוכחי הוא בסך הכל של 5 ימים בערך, בהנחת הכפלה כל יומיים. כלומר באותו השבוע שתי התוצאות האלה בכלל לא מהוות גידול...

גןבה הבטא לא בהכרח מעיד על תאומיםטרמפולינהאחרונה
הפורום לא פעיל??טרמפולינה

אולי יעניין אותך