קריאה שלישי(ת) - המבחן הראשון והגורלי של גנץמרדכי

בס"ד

 

-10 שבועות לבחירות- 

בתוך 12 דקות, צפוי הערב גנץ לפתוח את הפה בנאום הגורלי של חייו || האם יצליח גנץ לנצל את האפקט הראשוני או שמא הכל הולך להתפוגג? || וגם: הפריימריז הפתוחים בזהות וההימור שלוקח דני דנון 

 

בעולם העסקים ישנו מושג הנקרא 'נאום המעלית'. לפי המושג הזה, מתבקש אדם בעל מוצר, מקצוע, או שירות כזה או אחר, לדמיין מה היה קורה אילו הזדמן לו להיכנס למעלית אחת יחד עם אדם שיכול לקדם את המוצר שלו, ויש לו דקות ספורות מאוד על מנת לשכנע את האדם מולו שיעזור לו. את שלושת השלבים שהאדם צריך לעשות, נשאיר אולי לפעם אחרת, אבל זה בדיוק מה שינסה לעשות הערב בני גנץ במהלך 12 הדקות שהוא ינאם בגני התערוכה בתל אביב, וסוף סוף יפתח את הפה.

 

פתיחת הפה הזאת תהיה גורלית מאוד עבור גנץ. אם הוא יצליח להותיר רושם טוב אצל אזרחי ישראל, אז אולי הוא באמת יצליח להעצים את כוחו ולהציב את עצמו כמעומד בעל סיכוי להגיע לתפקיד ראש הממשלה, כפי שהוא צפוי להכריז הערב. אבל אם הוא יכשל ולא יצליח למצוא חן בעיני הבוחר הישראלי שעד כה העניק לו תמיכה חסרת תקדים לאדם שאף אחד לא יודע את עמדותיו, כל המנדטים שהשיג בשתיקתו יחזרו חזרה למפלגות השונות מהם הם נלקחו.

 

זאת הסיבה שגנץ מתכונן היטב לנאום הזה. על פי הדיווחים השונים גנץ כותב כבר תקופה ארוכה את הנאום אותו יישא הערב. כותב, מוחק וחוזר חלילה. כמו כן הוא שומר את הדברים אצלו, אף אחד לא שותף במלאכת הכתיבה, ואף אחד לא נחשף למה שנכתב בנאום. לא יועצים ולא מקורביו, רק הוא יודע מה הוא עומד להגיד הערב מול כל עם ישראל שמחכה למוצא פיו.

 

אבל לא רק העם מחכה, גם כל שאר המפלגות מחכות לשמוע מה יש לגנץ לומר. על פי דברים שאמר היועץ האסטרטגי ומי שאחראי על לא מעט קמפיינים פוליטים בארץ ובחו"ל, משה קלוגהפט, בראיון ביום חמישי האחרון בכאן רשת ב', כל צוותי הקמפיינים של המפלגות השונות נערכים לקראת הנאום של גנץ. כולם מחכים לשמוע מה יש לו לומר, ואיך הם מתכוונים לענות על כך בקמפיין הנגדי של המפלגה אותם הם מייצגים. בליכוד בימין החדש ובכולנו, לדוגמא, כבר ראינו שמבחינתם הם עושים הכול על מנת להציג את גנץ כאיש שמאל. לעומת זאת גם בשמאל יש כבר מי שמנסה לקרב אותו בחזרה לימין. כנראה שזאת הסיבה למה ג'ינגל הבחירות שיתנגן הערב בגני התערוכה ונחשף אתמול, מתרכז במילים "אין יותר ימין ושמאל".

 

על לא מעט שאלות יצטרך גנץ לענות הערב. האם יסכים לשבת בממשלה שנגד העומד בראשה יש כתב אישום? מה הם עמדותיו המדיניות, הכלכליות? ומה הוא בכלל המצע שאיתו הוא רץ לקראת הבחירות הקרובות?

 

לפי החשיפה אמש של עמית סגל בחדשות 12, על חלק מהשאלות כבר יש תשובות. בעיקר על האלה הקשורות לבנימין נתניהו. "לא אשב בממשלה שנגד העומד בראשה הוגש כתב אישום" צפוי להגיד הערב גנץ בנאומו, ע"פ חשיפת חדשות 12, "זו ממשלה רעה עם שחיתות שמפלגת את העם, שלטון ממושך גורם לשחיטות, ולכן צריך להגביל את כהונת ראש הממשלה לשתי קדנציות. ישראל איננה מלוכה, ואין לה משפחת מלוכה. אין לה מלך ואין לה מלכה". כאן המקום לציין שבתגובה לפרסומים, אמרו מטעם מפלגת 'חוסן לישראל' שהדברים שפורסמו בחדשות 12 הם טיוטה בלבד שהציע משהו, והיא לא אושרה.

 

בין כך ובין כך, הנאום של גנץ הערב יהיה אחד הנאומים שכנראה יהיו המשפיעים ביותר לקראת הבחירות הקרובות, ואל תתפלאו אם כבר מחר בערב יפתחו המהדורות של הערוצים השונים עם סקרים חדשים שבודקים שוב את מצבם של המפלגות השונות ויבדקו איך נאומו של גנץ השפיע על אזרחי ישראל. מה שבטוח הוא שהערב סוף סוף נדע מה עמדותיו ומה חושב האדם בעל המפלגה השנייה בגודלה בכנסת הבאה, לפחות כיום.

 

בעיה בזהות

עוד אירוע פוליטי שמתרחש היום הוא הפריימריז הפתוחים במפלגת זהות של משה פייגלין. לפי תקנון המפלגה, כחלק מבחירת הרשימה לכנסת, תהיה באחד השלבים אפשרות לכל אזרח במדינת ישראל לבחור בפריימריז של המפלגה. בסרטון שהוציא פייגלין הוא מסביר את שיטת הבחירה במפלגה, שלטענתו בצורה הזאת היא תהיה הכי נקייה. שלב נוסף שאמור לדאוג לפריימריז נקיים הם שיטת הנקודות, שבה כל מתפקד יכול לחלק את מספר הנקודות כרצונו בים המועמדים השונים, ולא חייב להעניק אותם למספר אנשים שהתקנון מחייב כמו שיש לדוגמה במפלגת הליכוד.

 

לא סתם פייגלין נלחם בשיטה הזאת, אלא זה, בין היתר, מה שגרם לכך שהוא לא הצליח להגיע למקום ריאלי בפריימריז האחרונים שיתקיימו בליכוד. בפריימריז האחרונים במפלגה היו לא מעט ניסיונות לנהל משא ומתן בין פייגלין לגופים אחרים בליכוד על מנת להכניס את השם שלו, תמורה שם משלהם לרשימת המומלצים. לדוגמא: היה ניסיון ליצור דיל בין 'מנהיגות יהודית' לבין 'המטה הלאומי' שנכשל ע"י המטה של פייגלין. במטה של פייגלין הסכימו על דיל רק בסניפי בנימין (ששם יש רוב מתפקדים למטה הלאומי, מה שמקנה לפייגלין יתרון) אבל לא להפוך את זה לארצי אלא אם מכניסים עוד נציג של פייגלין לרשימת המומלצים של 'המטה הלאומי'. הניסיון נכשל והתוצאה הייתה שגם פייגלין וגם שבח שטרן נותרו בחוץ. וזה רק סיפור אחד מתוך רבים.

 

וזה בעצם גם הסיפור של הבחירות האלו. במשך תקופה ארוכה צועק פייגלין שהוא יכול לרוץ לבד ולהביא 15 מנדטים. לא פחות. הוא לא היה מעוניין לשמוע על חיבורים עם מפלגות אחרות, גם לא לבלוק טכני שיתפרק יום אחרי הבחירות. מבחינתו, כל הכוח אצלו ואין מקום לדילים פוליטים. הוא רוצה את הרשימה שלו מבלי שמשהו ייאלץ אותו לוותר על אדם כזה או אחר רק בגלל משא ומתן שמתקיים בינו לבין מפלגה אחרת. יש בזה משהו יפה, אבל כך לא מתנהלת פוליטיקה.

 

אתמול כבר היה נראה שהדברים מתחילים להשתנות עם צירופו של ח"כ לשעבר חיים אמסלם לרשימה. נדמה שפייגלין כבר מתחיל להבין שאין לו בררה אלא ללכת על חיבורים פוליטים כאלה ואחרים. אז נכון שהוא מסביר את צירפו של אמסלם ואומר שזהו החיבור הטבעי ביותר למפלגת זהות. אבל מעבר ליהדות האוטנטית שמביא איתה אמסלם, בעיקר מדובר בהתחלה של יריבה מהעץ מכל ההצהרות שהוא הצהיר עד כה.

 

מה שלא ברור בכל הסיפור של פייגלין זה איך אדם שלא הצליח להתברג למקום ריאלי ברשימת הליכוד, חושב שהוא יצליח לגייס פי כמה וכמה מצביעים בשביל להצליח להיכנס לכנסת? בזמן שהיה בליכוד הוא טען שכולם מנסים לרדוף אותו. פעם זה היה ביבי ופעם זה היה דנון. בכל פעם פייגלין מצא את כל האשמים לכישלונות שלו, מלבד להסתכל על הראי ולהביט בבועה של עצמו.

 

כך יהיה גם בבחירות הקרובות. הרי כול אחד (מלבד פעילי זהות שחיים כנראה בעולם מקביל) מבין שזהות לא תהיה חלק מהכנסת הבאה. אומנם פייגלין טוען שהסקרים לא שואלים עליו ולכן אף אחד לא יודע למדוד את כוחו, אבל כבר ממזמן הוכח אחרת בסקרים השונים. גם הפנייה לקולות הליברלים הקיצוניים ביותר, כאלה שעברו לפייגלין ממרץ (שזה לעצמו מעיד על האיש, ועל כן לא ברור מה אנשי ימין ואנשי הציונות הדתית מחפשים אצלו), מתחילה להתנפץ לו בפנים, וגם הם מתחילים לעזוב אותו.

 

פייגלין עומד להיות פעם נוספת בדיחת הבחירות. אבל אל תדאגו, הבדיחה הזאת תחזור גם בבחירות הבאות. שום דבר לא יעצור אותו מלהמשיך בדרך שהתבררה פעם אחר פעם כדרך לא נכונה. חבל שכך.

 

ההימור של דנון

ואם כבר הזכרנו את דני דנון, צריך לנסות להסביר מדוע חזר בו דנון מההחלטה לרוץ בפריימריז הקרובים בליכוד, ולהישאר באו"ם למרות שיש לו רק עוד חודשיים בלבד בתפקיד. האמת היא שדנון שומר את הקלפים קרוב מאוד לחזה. אפילו לחבריו הטובים, שעם אחד מהם דיברתי לאחרונה, הוא לא מוכן לגלות את תכוניותיו לעתיד ומהי הסיבה האמיתית למה החליט לבסוף שלא לרוץ בפריימריז. לשאלות של חבריו הוא עונה "אני מתכונן לקרב האמיתי" ויותר הוא לא מוכן להוסיף.

 

אז מה הוא הקרב האמיתי?

בחירות 2020 - מערכת הבחירות שככל הנראה יתקיימו במידה ונתניהו יהיה כבר אחרי כל ההליך המשפטי, והוא יאלץ לעזוב את החיים הפוליטים, ואולי אפילו לעבור מבלפור למעשיהו. במציאות כזאת הליכוד יצטרך למצוא מנהיג חדש, אך מכיוון שנתניהו לא נותן לאף אחד ממפלגתו להרים את האף, כנראה שנמצא את עצמנו שוב בעוד שנה בלבד, במערכת בחירות חדשה. לשם דנון מחכה, ושם הוא רוצה לתת את המכה שתביא אותו לתפקיד הרבה יותר משפיע ממה שהיה מגיע אילו היה מתמודד עכשיו.

 

גם אם התוכניות שלו הם לא להגיע לתפקיד יושב הראש, הוא רוצה לכל הפחות להיכנס לאותה רשימת משפיעים בליכוד בהם חברים השרים ארדן, ישראל וחיים כ"ץ, וכן השר לשעבר גדעון סער. ההשפעה שיש לאנשים האלו על המפלגה היא גדולה ביותר. רק לאחרונה פורסם איך ראש הממשלה מתאם איתם (למעט סער, כמובן) את מהלכיו ומבקש מהם את תמיכתם שיהיו לצידו. לאחר שדנון ראה איך מתקבל סער לליכוד אחרי תקופת פסק הזמן שלקח מהמפלגה. דנון מקווה שהקאמבק הפוליטי שהצליח לסער, יצליח גם לו בזמן שיצטרך אותו.

 

ההימור של דנון מסוכן. גדעון סער חזר לליכוד אחרי שיצא ממנה בעמדה הרבה יותר טובה ממה שיצא דנון מהליכוד בעת שמונה לתפקיד שגריר ישראל באו"ם. לכן הוא גם מתקבל בזרועות כל כך פתוחות. גם דנון יתקבל, כשיחליט לחזור לליכוד, בזרועות פתוחות אבל קשה להניח שהוא יצליח לעשות את אותו הקאמבק שהצליח לעשות סער. מילא דנון היה מצטרך עכשיו, רגע אחרי שעזב את השגרירות באו"ם ואת כל ההצלחות שלו בתפקיד, ונאבק מהמקום הזה על תיק החוץ. אבל מכיוון שכאמור הוא מסיים את תפקידו בעוד כחודשיים, זה כנראה יהיה לו הרבה יותר קשה.

 

מה שבטוח הוא שהניסיון של עמית סגל לייחס את סיבוב הפרסה של דנון לאותו התחקיר שהוא פרסם עליו, וחקירת המשטרה בנושא העלתה שדנון נקי לחלוטין, אינה נכונה.

 

לטור משבוע שעבר || לכל הטורים

תגובותי. צ.

1. לדעתי, יותר משצירופו של אמסלם מלמד על פייגלין, הוא מלמד על אמסלם. בדוק את דעותיו בנושאי דת ומדינה.

מה שנכון, הוא נותן חיזוק תורני בעצם היותו רב, וגם תדמית תורנית - עם זקן וחליפה.

2. לא נראה לי שיהיו בחירות ב-2020.

להערכתי יכול אחד מבכירי הליכוד - למשל: סער, ארדן או אדלשטיין - להחליף את נתניהו במקרה הצורך.

לגבי בחירות 2020-מרדכי

בס"ד

 

גם אם זה כרגע לא נראה כמשהו שיקרה, זה דבר שכל המערכת הפוליטית נערכת לקראתו. כל צעד נשקל כעת גם לבחירות האלה, וגם לקראת הסיכוי לבחירות שיכול להיות שיתקיימו בעוד שנה. סימה קדמון כתבה על זה לפני מספר שבועות בטור של במוסף לשבת של ידיעות אחרונות, שזה גם היה עד עכשיו השיקול המרכזי של גנץ בכל ההחלטות שלו לקראת אותה הכרזה שהתקיימה כעת.

גנץאיתן גיל

זה הכוכב התורן שנשלף ממחוזות רק לא ביבי ונוני מוזס במטרה לצמצם את כוחו האלקטורלי של נתניהו לרמת מנדטים שלא תספיק לו להרכיב קואליציה. די מוסכם שנתניהו יפרוש מהחיים הציבוריים אם לא ירכיב את הממשלה הבאה, וכפועל יוצא סביר להניח שהפטרון שלו שלדון אדלסון יסתלק מהעיתון ישראל היום, וממילא הוא יסגר. הערך המוסף לנוני מוזס הוא שליטה מוחלטת בשוק התקשורת הישראלית, ובדגש על התקשורת הכתובה. 

 

הניסיון להשתלט על שוק התקשורת לצד סיבות נוספות מדרבנים להריץ מישהו שיגרוף קולות קצת מזה וקצת מזה, ובתוצאה הסופית יחסרו לנתניהו אותם שנים או שלושה מנדטים קריטיים שיכריעו את הכף. התיקו הפוליטי שנמשך לא מעט שנים מראה שזה לא בלתי אפשרי, ותורם לכך אחוז החסימה הגבוה שהפעם ישלח הביתה יותר מחמישה מנדטים של גוש הימין דתיים.

 

הבעיה לאנשי רק לא ביבי, שלפיד בתורו לא רק שלא הביא את הבשורה, הוא גם הצטרף אל נתניהו עד שסולק מהממשלה. אחריו עוד ניסיון כושל, והפעם- כחלון, סוס טרויאני שהצטרף למירוץ ונקלע לתוצאות אמת בלי שום סיכוי לממשלה שלא בראשות נתניהו.

 

התקוה החדשה היא איפא, גנץ, היה ברור שאת המנדטים שלו בסקרים הוא יינק ממחוזות השמאל מרכז, אבל גם עוד מנדט אחד או שנים מתוך הקולות שנזרקים לפח במחוזות המחנה הלאומי והדתיים. בינתיים הנפגע העיקרי הוא יאיר לפיד שמכורח הנסיבות כבר לא מציג את עצמו כמועמד לראשות ממשלה, ובמקום זאת נמצא בתחרות מול גנץ על מספר המנדטים הגבוה ביותר אחרי הליכוד. יתכן שהוא כועס על נוני מוזס שנראה על פניו שהפקיר אותו.

 

יש מי שמשתעשעים כאילו איחוד בשמאל מרכז יטה את הכף, אך קרוב לוודאי שלא יהיה. גבאי לא יצטרף כסרח עודף, וגם לא לפיד שמעריך בצדק שמעמדו באיחוד שכזה ישחק. אין לו הילה של איש צבא, מצרך מבוקש מאוד בשוק הפוליטי. לבני בכל מקרה לא תהיה שם בגלל התדמית הציבורית הבעייתית שלה. 

 

ההתקפות על גנץ- משמאל יהיו באמצעות לפיד החושש משחיקת מעמדו, ומימין- בנט, שמתמודד מול גנץ על משרד הבטחון אצל נתניהו. הליכוד לא ילכלך את ידיו, ויתרכז בהתקפות על שומרי הסף והפרקליטות. מה שמוכיח את עצמו כדבר נכון. 

 

 

אז הכל נוני מוזס?י. צ.

מעניין. 

אבל -  בעיני זו תאוריית קשר מוזרה.

צדיק באמונתו יחיהאיתן גיל


עוד דבר שאנחנו כבר יודעים לקראת הערב -מרדכי

בס"ד

 

שאורח הכבוד באירוע יהיה יעלון, שהצליח להשיג השיג בהחלט מרשים במו"מ עם גנץ על שלוש מקומות בעשירייה הראשונה.אני חייב לציין שבכלל לא מובן לי על מה ולמה הוא זכה לכך, לאור העובדה שהוא אפילו לא עובר את אחוז החסימה.

אולי לא משנה לוי. צ.

יעלון כבר יודע מי ברשימתו. הוא מביא בשלישייה הראשונה אנשים שהוכיחו יכולות ניהול, ובחלקם בעלי קורות חיים מרשימים ובטחוניים - האחד רמטכ"ל ושר ביטחון, האחר סגן ראש השב"כ. ייתכן שגנץ לא מצא אנשים מעניינים יותר לרשימה.

כנראה שההבדלים בדעות אינם מפריעים כל כך לגנץ.

כי הוא מביא איתו אנשים שיעזרו לגנץ להשיג אנשי ימיןהסטורי
הרי המפלגה הזו, לא קמה על שום אידיאולוגיה חוץ מ'גנץ'.
הסבר בהחלט מספק. תודהמרדכי


אני מקשיב לנאום של גנץנחשון מהרחברון
סיסמא אחר סיסמא אפס תוכן.

הזיה לגמרי כמות התשואות אחרי כל משפט. מזכיר לי פייגליניסטים
בעיני הייתה נקודה אחת מפתיע ולא צפויה בכללמרדכי

בס"ד

 

בפעם הראשונה שהזכיר גנץ את נתניהו הוא נגע בדיוק בנקודה הרגישה ביותר שלו.

לא חקירות ולא שחיתות אלא נאום בר אילן והסכם חברון שחתם נתניהו יחד עם עראפת. לזה נתניהו כנראה לא ציפה.

 

מה מפתיע פהאעלהבתמר
הרי אתם לא מצביעים על מהות. מה הכי חשוב לכם זה אם הנבחרים מדברים שמאל או ימין, משלימים בשקט עם העובדה שמדיניות ימנית בפועל אן וממשכים לבחור במפלגות שמדברות ימין בתקווה שגם יישמו מדיניות זאת וחוזר חלילה.
ביבי הנהנתן מפחד מהאג יותר מכל דבר אחר ולכן אף פעם הוא לא יישם מדיניות ימין.
כל מפלגה ימנית אחרת שתבחר תנציח את שלטון ביבי. ולכן כדי לחשב מסלול מחדש.
שהיה יותר צפוי שגנץ יתקוף את נתניהו בנושא החקירות והשחיתותמרדכי
בס"ד

לא "יעקוף" אותו מימין
בהמשך הנאוםי. צ.

בנקודה הזו הוא ניסה להראות שגם נתניהו שמאל כמוהו, לא יותר. 

"הממשלה בראשותי תחתור לשלום ולא תחמיץ הזדמנות לחולל שינוי איזורי... כך עשה גם בנימין נתניהו, גם הוא פטריוט ישראלי, אשר נשא את נאום בר אילן"

העקיפה מימין היא בהמשך הנאום:

"אאפשר כל סיוע הומניטרי לתושבי עזה, אסייע, אבל לא אאפשר תשלומי פרוטקשן במזוודות כסף לתנועות רצחניות."

 

אגב, השימוש בביטוי "פטריוט ישראלי" ביחס לנתניהו והשתקת קריאות הבוז, הוא ניסיון מעניין לשדר נכבדות וענייניות, ועשוי גם לסייע למשוך מצביעי ליכוד.

הוא לא תוקף יותר מידי אישי את נתניהוברגוע

כי הוא רוצה להיות שר ביטחון בממשלה שלו..

ואולי הוא רוצה....אעלהבתמראחרונה
.....סגנון אחר של פוליטיקה ממה שהורגלת בשנים האחרונות.
גם התוכן מזכיר פייגליניסטים...ק"ש
נישואין אזרחים, תחבורה ציבורית בשבת למעונינים בכך. אבל (בלי שום משמעות מעשית להכרזה) - נקדש את יום השבת...
צעד ממש לא חכם של גנץמרדכי
בס"ד

אחרי שלפיד וגבאי נשרפו כליל אצל החרדים, היה צריך גנץ להבין שאם הוא רוצה את הסיעות החרדיות אצלו (הוא הרי רוצה להיות ראש ממשלה, ואצל חלק מהחרדים לא משנה אם זה ימין או שמאל, העיקר שהוא מכבד את העקרונות שלהם), אז אלו אמירות שחכם להגיד אותם. כעת, כבר מאוחר מידי.
מאמין שהערב יפורסמו סקריםאיתן גיל

גבאי ולפיד הולכים לחטוף, ולפיד בעיקר אחרי שגנץ השתלט על המסרים שלו.

 

מצד שני התקשורת שולטת באמצעות הסקרים, ולכן נראה מגמת היחלשות הדרגתית של הליכוד גם לטובת גנץ וגם לטובת בנט. המטרה היא "להוכיח" סמוך מאוד ליום הבחירות שהליכוד אינו המפלגה הגדולה. סקרים שיראו יתרון קל למחנה מרכז שמאל ימריצו את אנשי השמאל לנהור לקלפיות ולהכריע את הכף.

הבטחה אחת גנץ כבר לא קייםמרדכי

בס"ד

 

לאורך היום נחלקו הפרשנים הפוליטים בין 12 דקות ל15 דקות שבהם ינאם נתניהו. בסוף הוא נאם 30 דקות.

כנראה שעד עכשיו כנץ לא פתח את הפה רק בגלל שהוא היה עסוק בלכתוב את הנאום הזה...

כמה זמן מתוך הנאום שידרו בחדשות?ברגוע


תלוי בערוץמרדכי
בס"ד

חדשות 20 כ-17 דקות.
חדשות 12 - כ 20 דקות, וכך כנראה גם חדשות 13.

צריך לציין שביממה האחרונה ניסו עורכי המהדורות להבין כמה זמן ייארך הנאום על מנת להכין את הליין-אפ של המהדורה, והם לא חשבו שזה יהיה כל כך ארוך.
ואווברגוע

על 12 13 אני לא מתפלא

אבל ערוץ 20 איכזבו..

אמר שלא יעסוק הלכלוך אבל תו''כ הנאום לכלךנחשון מהרחברון
וזאת כבר רשימת תוצאות הפריימריז הפתוחים בזהותמרדכי
בס"ד

10,767 איש מתוך 17,019 איש שנרשמו במערכת ההצבעה השתתפו היום (שלישי) בבחירות בהמקדימות לרשימת מפלגת "זהות" לכנסת ה-21, והערב פורסמו התוצאות:

מקום ראשון – הכלכלן גלעד אלפר
מקום שני – ד"ר רונית דרור
מקום שלישי – עו"ד ליבי מולד
מקום רביעי – ד"ר רפאל מינס
מקום חמישי – איש העסקים אלברט לוי
מקום שישי – שלמה גורדון
מקום שביעי – ארקדי מוטר
מקום שמיני – הרב דודי שפיץ
מקום תשיעי – אסיה אנטוב
מקום עשירי – ד"ר ניצה כהנא
מקום אחד עשר – חגי גרינצייג
מקום שנים עשר – טובה אבן חן
מקום שלושה עשר – חגי בן עמי
מקום ארבעה עשר – נדב חלמיש
מקום חמישה עשר – אלכס אלמן
מגוחך - פחות מאחד עשר אלף איש הצביעו והוא חושב להכנס...הסטורי
ההצבעה הזאת לא דרשה כסף, לא מאמץ - היה אפשר להצביע מהמיטה...
היה פרסום מטורף.
ועדיין פחות מאחד עשר אלף איש גילו התעניינות והם בונים על אחוז החסימה (סליחה, חמישה עשר מנדטים וראשות הממשלה)...
תוסיף ש - א אין חשש שהקול ילך לפחנחשון מהרחברון
ב אין מפלגה אחרת שמתחרה על הקול שלך.
צר לי, צרם לי.אריק מהדרום
בכל פעם פייגלין מצא את כל האשמים לכישלונות שלו, מלבד להסתכל על הראי ולהביט ***בבבואה*** של עצמו.

סורי.
שנינותי. צ.

לא נראה לי שהוא התכוון, אבל יש כאן שנינות: מלשון חי בבועה - מנותק

זאת הייתה הכוונהמרדכי
הימורי בחירות: כמה מנדטים יקבל הנוכל?איתן גיל
אם לחשב את כל הנוכלים יחדיו, 120חתול זמני
בולoo
ההתייחסות שלך מאוד מצערתהסטורי
בכנסת יושבים נציגי ציבור, הציבור הוא זה שבוחר בהם והציבור הוא זה שבידיו להחליף אותם. אם מישהו נוכל - אל תצביע לו. תבחר במישהו אחר.

התשקורת, שצריכה להתפרנס ממשהו, יוצרת אוירה כביכול הפוליטיקאים כולם מושחתים. הגורמים הלא נבחרים, מנצלים את האווירה הזאת - כדי 'להציל' עוד ועוד מוקדי כח מידי 'נבחרי הציבור המושחתים' ולהעביר אותם ל'אנשי המקצוע שלעולם אין להם שיקולים אישיים'.

הציבור בוחר ומקבל "ארגזים"איתן גיל

ואת זה צריך לתקן מתי שהוא.

סמוטריץ' שאינו ספל התה שלי ביטל את הפריימריס, ולא בכדי. גם שעון מקולקל מראה פעמיים ביום שעה נכונה.

כרגיל, ערבבת דברים לא קשוריםהסטורי

הציבור בוחר במה שהוא בוחר. אני מקווה שהוא לא בוחר במודע בנוכלים. בגדול - מפלגה מייצגת את בוחריה,  אם לא, שיבחרו במישהו אחר.


אתה חוזר על מנטרה, שאתה יודע שהיא שקרית. בניגוד למה שאתה חוזר עליו, סמוטריץ' לא *ביטל* את הפריימריז. במפלגת תקומה/האיחוד הלאומי/הציונות הדתית אף פעם לא היה פריימריז. סמוטריץ' יזם לפני הבחירות הקודמות פריימריז, באופן חד פעמי, עם הבהרה שזה חד פעמי - ככה שלטעון שהוא *ביטל*, זו טעות. במקרה שלך זו לא טעות, כי כבר העמידו אותך על טעותך כמה פעמים. אתה פשוט משקר במודע, כדי לבנות נרטיב.


נ.ב.

אני בעד פריימריז ולענ"ד חבל שאין. אבל האמת חייבת להאמר.

לו היתה הצלחה, חזקה עליו שהיה מוצא עילה לחזור עליהאיתן גיל

אתה מביך.

שוב החלפת טיעוןהסטורי
קודם טענת שהוא *ביטל את הפריימריז*, עכשיו אתה ממציא חזקה, שהיה עושה. אז גם אתה מודה שהוא לא ביטל, אלא שאתה ממציא, בשביל לבנות נרטיב.

אישית - אני מאוד בעד פריימריז, לענ"ד יש חשיבות רבה לזה שציבור מרגיש שהרשימה 'שלו'. אבל סמוטריץ' התנגד בעבר לפריימריז וגם כשבאופן חד פעמי עשה, טרח להבהיר שזה חד פעמי. אז השימוש בפועל *ביטל* הוא שקרי.

אתה מביךאיתן גיל

אם הוא לא ביטל- כשיטתך, הוא לא שיכפל...

ואם הוא התנגד בהתחלה, למה התקפל בהמשך.

איך שלא יהיה, אתה והוא יוצאים לא טוב (=לא יוצאים טוב)

 

המילה 'מורכבות' לא נמצאת באוצר המילים שלך?הסטורי
הוא לא 'התקפל', כמו שכעת הוא לא 'ביטל'. אתה בונה נרטיבים שלמים מכלום.

הוא הסביר למה באופן חד פעמי, מול העלמות גורמים אחרים הוא עושה פריימריז ובאותה נשימה הסביר שזה חד פעמי.


שום דבר לא 'לשיטתי', לענ"ד היתרונות בפריימריז, גדולים מהחסרונות.

בעבר הוא תמיד נפל קשה מתחת לסקריםנקדימון
הפעם קשה יותר לומר כי נראה שהשמאל רוכב עליו כרגע באופן יזום, כך שבהחלט נוכל לראות תנועה בתוך השמאל לבנט.
ועל זה כבר נאמראיתן גיל
לא מתערבים בשאלה איך השמאל מחלק את המנדטים שלו.
זה לא מדויקשלג דאשתקד

כי לפעמים הביניים האלה נכנסים אלינו ועושים בלגן.

אם ליבני והתנועה היו שמאל מובהק, אולי ביבי היה מוצא פרטנרים אחרים וכל הסחרור ההוא לא היה (כזכור, הטיפשה הרגישה על הגובה וקידמה את חוק ישראל היום, ביבי היה חייב לצאת לבחירות כדי להיפתר מהבעיה הזו ונכנסנו לסחרחורת בחירות).

אותו דבר לפיד האבא וגם הבן, אף פעם לא נתפסו כשמאל מוחלט. אז קיבלנו אותם ואת בנט עם הרבה בלגן (שאיכשהו סלל בזמנו את הדרך להתנתקות).

נראה לך שבנט יקח קולות ימין?!נקדימוןאחרונה
מאיפה? מהליכוד? מסמוטריץ? מהחרדים?

אפילו מגנץ הוא לא יקח, כי מי שיתאכזב מגנץ ילך יותר שמאלה ולא למרכז הנוכלות.

0 מנדטיםalogel

לא עוברים את אחוז החסימה

 

קוסמטיקה קוריאנית המלצות

 

לקראת יום השואה, אמנם זאת לא קבוצה להיסטוריה, אבלסביר11

 זה קרוב לאקטואליה ,גם כי ראינו את התגברות האנטישמיות מאז ה 7.10.

ציטוט מספרו של יואל ברנד איש מפא"י "השטן והנפש" ,(שגם אותו לא תמצאו מן הסתם בחנויות הספרים, מכיוון שהן רוצות ללכת בתלם של הוצאות הספרים ,המצייתות להיסטוריה המשוכתבת הפרוגרסיבית "אנו מבודפשט מסרנו לכם בפרטי פרטים על גורלם המזוויע של היהודים בשטחי הכיבוש. בכל רחבי העולם אספו בשבילנו מיליונים" .

הנושא ידוע למי שמחפש חומר ולא מסתפק בספרים ההולכים בתלם: כל יהודי הונגריה לפחות, יכלו להינצל בעסקה ספציפית שהציעו הגרמנים ליואל ברנד ,בה דרשו שוחד של 3000000 דולר.

הכסף היה מוכן ,הגרמנים קצבו זמן ליואל ברנד לחזור אליהם עם הכסף, וההגנה שלחה את אהוד אבריאל ,לימים מנכ"ל משרד החוץ ,לעכב אותו באיסטנבול ולארגן את מעצרו על ידי הבריטים ,ששלחו אותו למעצר בקהיר ,עד שהסתיים הזמן הקצוב.בעמ' 33 הר"ב/בחוברת מתאר יואל בראנד את האיומים שקיבל מאהוד אבריאל לאחר השואה כדי שישתוק.

ויותר מזה: יש בחוברת שרופי הכבשנים מאשימים -ציטוטי  אמירות של בעלי שררה ביישוב וב סוכנות בזמן השואה על כך שיש צורך שיהיו קורבנות רבים בשואה ,כדי לקבל בהמשך הצדקה והכרה בינלאומית במדינה כשתקום.(אם תרצו-"כרוניקה של מוות ידוע מראש").

כל זאת בנוסף לסיוע המשמעותי של קסטנר להשמדת כל יהדות הונגריה, המגובה במסמכים בספר של העיתונאי החוקר בן הכט- כחש.

ובנוסך ל מה שאמר עליו אייכמן בראיון בקלטות שהועלמו

שקר שחוזרים עליו, לא הופך לאמתהסטורי

גם אם כל ילד חרדי, גדל על השקרים הללו.


1. הכסף לא היה מוכן,

2. הישוב היהודי בארץ היה כפוף לשלטון הבריטי, שהיה תולה את כל מי שמסיע לאויב בשעת מלחמה, כך שלא היתה שום אפשרות שהם יסכימו להעבאת כספים או משאיות לחיזוק הלוחמה הגרמנית

3. ובזמן שכל מיני השיגו עיכוב אצלהם (בצ'כיה/הונגריה) הנאצים ימ"ש הפנו את הכוחות והמשאבים לסיים את הפתרון הסופי במקומות אחרים. הם לא היו באמת מוותרים על רצח מאות אלפי יהודים, אחרי שהיו מקבלים את הכסף - היו גם רוצחים את היהודים. הדבר היחיד שהם באמת הסכימו זה לאפשר יציאה של כמה מאות ממשפחות המנהיגים (לדוגמא: האדמו"ר מסאטמער), תמורת שקט תעשיתי של שאר היהודים.

ההשארות שלך לא עומדות כנגד עובדותסביר11אחרונה
תביא הוכחות וציטוטים לטענותיך
מה אתם חושבים על הבחירה ברב זרביב להדלקת משואה?פתית שלג

ועד כמה אתם חושבים שהטקס בהר הרצל ממלכתי בשנים האחרונות?

צריך לשנות משהו באופי הטקס?

אהבתימשה

השמאל שנים השתמש בכל מיני פרסים וטקסים לקדם את האנשים שלו. הפעם קידמו את חבייר מיליי ואת דולנד טראמפ. גם לאנשי ימין מגיע פרס.

כל חילוני ישר שתומך בגיוס חרדיםצע

צריך להיות הראשון לתת לו להשיא משואה..

אדם שנחשב (לפחות מבחינת המעמד של דיין, לא נכנס לעובדה שיש ענקי עולם גדולים ממנו שהם לא דיינים) לעומד בפסגה של לימוד תורה ומוסר נפשו לשירות מילואים ..

הרב זרביב איננו חרדיאריק מהדרום
ואין קשר בין הרב זרביב לגיוס חרדים.

מעבר לכך לא ממש אכפת לי זה טקס משעמם והרבה מדליקי משואות בעבר היו ראויים יותר או פחות, אינני יודע מה הקריטריון ומה בדיוק התנאים להיות ראוי להשיא משואה, לא יודע מה פתאום בשנים האחרונות התחילו לערער על הכבוד הזה, אסף גרניט, חנה לאסלו והרב זרביב מצטרפים לבן שפירו ודנה אינטרנשיונל ועוד, מה פתאום התחילו לערער על ההחלטות האלו, למען האמת זה לא מי יודע מה מעסיק אותי.

כתבתי את דבריי על אף שידעתי שהוא לא חרדיצע
אז אני לא מצליח לראות את הקשר.אריק מהדרום
אני מסכים איתך שאם הוא היה חרדי אז ק"וצע
אבל גם המקרה של הרב זרביב בעייני זה מספיק..
הוא לא חרדי, אבל אם ליברמן, לפיד ושאר הקשקשניםהסטורי
באמת מתכוונים למה שהם אומרים (ספוילר: הם לא...), כשהם צועקים ש: "אין סתירה בין לימוד תורה לשירות בצבא"

הם הראשונים שהיו צריכים לשאת על כפיים, תלמיד חכם מובהק, שלמרות שיכל לקבל פטור מזמן - עושה מאות ימי מילואים ומעודד את המוטיבציה.

אני פשוט לא מצליח לראות את הקשראריק מהדרום

בין להיות בעד או נגד גיוס חרדים ובין להיות בעד או נגד הרב זרביב שישיא משואה, מי שמתנגד לרב זרביב שישיא משואה לא עושה זאת בגלל שיש לו כובע וחליפה או אין לו וכן מי שבעד פשוט שני דברים שלא קשורים זה לזה בשום צורה ואנשים מתעקשים לקשר ביניהם למרות שאין שום רסיס של תחילת קשר.

 

באופן אישי אני בעד גיוס חרדים אבל במבט ראלי לא רואה את זה קורה אף פעם.

ולא אכפת לי בכלל מי משיא משואה, אני תוהה מתי זה התחיל להיות אכפת לאנשים העניין הזה של הטקס המשעמם בשנה, כנראה כשהתחילו הרשתות החברתיות להיות מזהומות, אני לא זוכר אי פעם דיונים על השטות הזאת רק בשנים האחרונות.

 

על פרס ישראל אנשים רבו אבבל משואות? למי אכפת?

זה דווקא כן קשוראן אליוט

כל מי שרוצה לגייס חרדים בכמויות צריך להבין שזה גם ישפיע על הצבא ורוחו באופן כללי. בייחוד ככל שיתקדמו בסולם הדרגות.

וזו כל הבעיה של אותם שמתנגדים לרב זרביב - אין להם בעיה שהציונות הדתית תתגייס כל עוד היא לא משפיעה מרוחה ומהאידיאולוגיה שלה, בניגוד אליו שאומר בכל את מה שהוא מאמין בו.

זה הכל עסקת חבילה

הוא לא חרדיאריק מהדרוםאחרונה
מי שלא מוטרד מגיוסם של דתיים לאומיים, רבנים דתיים לאומיים וימנים באופן כללי לצבא לא אמור להיות מוטרד מהרב זרביב, לא קרה שום דבר שהיה לפני 30-40 שנה שצריך להיות מוטרד ממנו עכשיו.

אם הוא ראוי או לא ראוי ומי קובע את הקריטריונים להיות ראוח ומה הם הקריטריונים ולמי בכלל אכפת מהדלקת משואה זה עניין כשלעצמו, אישית אם היו נותנים לרב זרביב או לעופר כסיף להדליק משואה זה היה מעניין אותי בדיוק באותה מידה.


פרס ישראל אתה מקבל על שמצאת תרופה לסרטן, שהקדשת 60 שנה מחייך לאומנות הישראלית על מחקר טוב במדעי הרוח, על אפליקציה שמליארדים משתמשים על משהו שאשכרה חשוב שעשית בחייך, הדלקת משואה זה כמו תואר דוקטור לשם כבוד שקיבלת בשם מכללה בפריפריה, למה לריב? למה יש דם רע על הקשקוש בלבוש הזה? אתה אפילו לא מצרף את זה לקורות החיים שלך.

שמעתי דבר שהפתיע אותי ומתחבר לדברים אחרים בדרוםסביר11
בחור מקיבוץ בצפון  שא"א לפרט, סיפר לי במקרה, שהציעו לחבר שלו 30 אלף שח דמי שתיקה כדי שיחזור לגור, ויגיד שאין מנהרות ושהוא חש בטוח מטילים, וכמובן שישמור בסוד את העובדה ששילמו לו
ואני שמעתי שהציעו לטוקבקיסט סכום כפול כדי שיכתוב..איתן גיל
ואני שמעתי שיש אנשים שחושדים בכשריםסביר11אחרונה
קשקושהסטורי
מה שנכון זה שהמדינה מאוד עוזרת לתושבי הצפון. אף אחד לא מתנה את העזרה בשתיקה.
תראה ביוטיוב את סיכום תמציתי, שם לקראת הסוףסביר11
ישראל פותחת בשיחות ישירות עם לבנוןאיתן גיל

על פירוק חיזבאללה.

ומה עם חמאס לבנון?

ומה עם ארגוני טרור נוספים?

שלוש הנחיות צריכות לקבל המשלחת הישראלית לשיחות:

1. פירוק כל ארגוני הטרור והוצאתם אל מחוץ לחוק.

2. הסוגיה "הפלשתינית" לא תעלה כלל ואם תעלה- המשלחת הישראלית תנטוש את השיחות.

3. תיקוני גבול עם לבנון, וקביעת הגבול הבינלאומי על נהר הליטני.

גם ככה לא יצא מזה כלוםברגוע
גם הנוכל חושב כמוךאיתן גיל
אולי אם הוא יתווך, לאור נסיונו בהשכנת שלום בין רוסהסטורי
רוסיה לאוקרינה...

סתם, אפשר לסכם עם ממשלת לבנון כל דבר, היא ממשלה חסרת משמעות ולכן כל סיכום איתה הוא חסר משמעות. אני מבין לגמרי, שכדי לטשטש את הביקורת הבין לאומית, רה"מ צריך להסכים לשיחות סרק הללו. כל עוד שבמקביל צה"ל ממשיך לכתוש אותם - זה בסדר 

עצם ההצעה הלבנונית לשיחות ישירות עם ישראלאיתן גיל

מהווה הכרה דה פאקטו במדינת ישראל, וזה הישג בפני עצמו.

יתכן שהצרפתים דחפו אותם למהלך זה בגלל מעמדם הבינלאומי שהולך ונשחק.

היה לנו פעם הסכם שלום עם הלבנונים שהופר בטרם יבשה בו הדיו. אולי יוציאו אותו מהגניזה כבסיס להסכם חדש ורציני יותר.

כך או כך, בניגוד לטראמפ החדש שיש לי עליו ביקורת עקבית, על הנוצרי הלבנוני אני סומך יותר.

וכמובן- משא ומתן תחת אשאיתן גיל
אבסורדהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך כ"ג בניסן תשפ"ו 15:46

הלבנוני יכול מאוד לרצות - הרצונות שלו חסרי משמעות. הוא לא באמת שולט במדינה שלו. מקסימום התועלת שהוא יכול להביא, זה אם הוא לא יפריע לנו במנגנונים הבין לאומיים.
 

 

לא מסוגל להבין את כפיות הטובה שלך (כמו כל תשקורת השמאל) לטראמפ. אני אומנם כופר בהתרברבות שלו שבלעדיו מדינת ישראל לא היתה קיימת, כי נצח ישראל לא ישקר - אבל בדרך הטבע, לולי העזרה חסרת התקדים שלו, היינו ח"ו עומדים היום מול אירן  עם רצון, החלטה ויכולת להשמיד אותנו.

 

אין יותר אבסורד, מלהתלהב מהלבנוני המגוחך ולרדת על טראמפ.

האירנים מבינים טראמפיתאיתן גיל

מי שאמר שערי גהינום בעזה והתקפל, ורילוקיישן ושוב התקפל, יתקפל גם באיום שלו על מיצרי הורמוז, וכך היה.

במקום הספינות האירניות הטבועות אפשר לבנות או לרכוש חדשות.

כאן המקום לקרדיט לנתניהו שחיסל את הרוצח האירני, ואת סביבתו הקרובה. הם כבר לא יתכננו פעולות נגד ישראל, וגם המחליף שלו לכאורה לא נראה בציבור כי חושש לחיו. כן יאבדו כל אויבך השם.

הם ממש לא מביניםהסטורי

פעם אחר פעם הוא מרדים אותם עם 'משא ומתן', ובדיוק כשהם משוכנעים שסיבבו אותו, הם חוטפים את המכה. אין לי מושג איך הם קנו את ההצגה פעם שניה, עד שחמינאי וכל צוותו היו מספיק מטומטמים להתכנס באותו חדר.

 

אני מאוד מעריך את נתניהו על ההנהגה של הפעולה נגד אירן, אבל מי שחושב שהוא וטראמפ לא מתואמים עד הכדור האחרון, כולל כשהם מציגים לתקשורת 'חילוקי דעות' ו'פערים' - עיוור לחלוטין ולא רואה מה הולך כאן בשנה וחצי מאז טראמפ נבחר.

המשחק הכי ענק של טראמפמשה

היה להדליף לברק רביד שהוא מסוכסך עם ביבי.

האידיוט פרסם את זה כמובן וזה שימש להרדמת האוייב.

הגיוני יותר שברק רביד חירטט ממוחו הקודחאיתן גיל

לעצם ההתנהלות של טראמפ, את הכסף סופרים במדרגות. במשא ומתן בפקיסטן- ישראל לא מיוצגת. טראמפ אוהב את ישראל (לכאורה) אבל לפני זה הוא אוהב את עצמו. האירנים כאמור מבינים טראמפית, שלא מעוניין בהמשך המלחמה.

לא יודע אם חרטט או לא, אתה קנית את החרטוטהסטורי
והדהדת אותו כאן.

כל כך השתכנעת מההדהוד של עצמך, עד שגם כאשר כבר ברור שזו היתה הצגה ונתניהו וטראמפ היו מתואמים ונשארו מתואמים, עד הפסיק האחרון - אתה משכנע את עצמך שטראמפ עובד עלינו.


כפי שציינתי, אם האירנים היו מבינים טראמפית, אחרי שפעם אחת הוא עשה להם תרגיל של כביכול מו"מ, כשברגע שהם משוכנעים שהם מורחים אותו - אנחנו מכים בהם - חמינאי וכל מקורביו, לא היו מתכנסים בחדר אחד, רגע אחרי 'פגישת מו"מ'.

לטראמפ יש מה להפסיד, האירנים כבר הפסידו.איתן גיל

טראמפ לא רוצה בחירות אמצע ברקע של מלחמה פעילה, ואולי חיילים אמריקאים נופלים. אמת, הוא אוהב את ישראל אבל האינטרסים האישיים והפוליטיים שלו גוברים כאמור.

הוא עשה לאירנים תרגיל הטעיה ראשון שהצליח, ושוב עשה תרגיל שהצליח, ועכשו עליו להוציא שפן נוסף, ונראה על פניו שאין לו. הביקור המתוכנן בסין מעסיק אותו יותר.

לגבי אירן, כל הצמרת שלה חוסלה, ועכשו יש הנהגה חדשה שגם היא על הכוונת. אם תתכופף- זה הסוף הפנימי שלה, ואם לא תתכופף- גם זה הסוף שלה. לכן היא מושכת זמן, ובינתיים זה עובד. בינתיים!

 

זה שהוא עוד לא הראה לך את השפןהסטורי
לא אומר שאין לו.

עכשיו אתה מודה, שבפעמיים הקודמות שדנת אותו לחובה, הוא ידע בדיוק מה הוא עושה. היה מצופה ממך לתת לו יותר קרדיט, אחרי שהזחיחות שלך וחוות הדעת שלך לגביו התנפצו פעם אחר פעם.

דנתי אותו לחובה בעיקר בגלל טרנספר שהבטיח ולא קייםאיתן גיל

אבל לא רק

הוא לא הבטיחהסטורי
הוא אפשר, מדינת ישראל, לצערי הרב לא רצתה לבצע.
הוא אפילו לא הסכים שמעבר רפיח יפתח בכוון אחד בלבדאיתן גיל

החוצה.

ולא הסכים לטרנספר את ישמעאלי צפון הרצועה דרומה.

על מה אתה מדבר.

כרגיל, אתה מתחיל את ההסטוריה בנקודההסטורי
הנוחה לאג'נדה שלך.

מי שלא הסכימו, בשום שלב, שמעבר רפיח יפתח - זה המצרים שבגין באיוולתו מסר להם אותו.


בשלב שטראמפ דיבר על טרנספר - יכלנו מבחינתו לעשות מה שאנחנו רוצים, הבעיה, בדיוק כמו עם שערי הגיהנום - שלא רצינו.


נתניהו הבהיר לטראמפ, שיותר דחוף לו להחזיר את החטופים, אמנם לא בכל מחיר, אבל כן בכל מחיר שלא יאפשר להם לעשות טבח נוסף. אמר טראמפ - ביקשת, קיבלת!


טראמפ, לבקשת נתניהו, הצליח להביא הסכם שהחזיר את כל החטופים, במחיר יחסית לדרישות חמאס העקביות, מאוד נמוך - חצי מהרצועה בידינו, רשמית יש החלטה על פירוק - אבל עדיין להסכם הזה יש מחירים, אחד המחירים, ש(לצערי) ממשלת ישראל הסכימה לו - זה השארות העזתים.


מגוחך אחרי שקיבלנו מה שביקשנו, להאשים את טראמפ.

והלבנוני הזה, שאתה מתרגש ממנו, הבטיחהסטורי
לפרק את חיזבאלה, ולא קיים...
הוא לא מסוגל לפרק את חיזבאללהאיתן גיל

ולכן פנה לישראל, לבקשת עזרה תמורת שלום בר קיימא.

אני מאמין לו ב- 70 אחוז, ולטראמפ ב- 40 אחוז.

הוא לא ביקש עזרה לפרק את חיזבאלההסטורי
מה שהוא ביקש, זה שאנחנו ניסוג - תמורת פיסת נייר שהוא לא מסוגל לעמוד בה ואם ינסה ראשו וגופו לא ישארו מחוברים.
נשיא לבנון הוא אדם רציניאיתן גיל

אבל במדינה רב לאומית שהוא עומד בראשה זה באמת לא פשוט.

כך או כך, יותר משאני מודאג מחילוקי דעות פנימיים שיצופו בלבנון, אני צופה התפרצות מחודשת של פרעות קפלן, והאשמת ישראל בהצגת "עמדות קשוחות", ולא ירפו לפני פיצוץ השיחות.

בימין שותקים, במקום להזהיר את הציבור מפני תבשילי קפלן, והאברמוביצ'ים למיניהם.

משום מה, את טראמפ, שעוד לא היההסטורי

מנהיג זר שעוזר לנו כמוהו - אתה דן לחובה בכח, תוך האשמתו בכל מה שנתניהו לא רצה
 

ואת נשיא לבנון, ראש מדינת אויב, שחיזבאלה יושבים בממשלה שלו - אתה דן לכף זכות בכח. הוא חתום מלפני שנה וחצי ולא בפעם הראשונה, על מחוייבות לפירוק חיזבאלה ולא ניסה אפילו לבצע.

למיטב זכרוני, מדינת ישראל בירכה אותו אחרי שנבחר.איתן גיל

1. היחלשות אירן מייתרת את חיזבאללה בלבנון, מה שלא היה לפני שנה וחצי.

2. צריך להיות נאיבי על סטרואידים כדי להאמין שמיליציה חמושה בתוך לבנון משרתת את השלטון (עלאק) המרכזי.

וגם, לחץ אמריקאי מונע מישראל להכריע את חיזבאללהאיתן גילאחרונה

טרי מהיום.

הוא שאמרנו, טראמפ החדש נכנס למערכה מול אירן כדי לחמוד את הנפט שלה, ולא בגלל אהבתו היתרה לנתניהו.

אין מה לסמוך עליו.חתול זמני

הוייב הלבנוני הכללי (כולל נוצרים דרוזים סונים מי שלא תרצה) הוא מאוד, מאוד, מאוד אנטי־ציוני בלשון המעטה.

 

הנוצרים הלבנונים פחדנים וחלשים, אף־אחד לא יילחם מלחמת אזרחים בשביל ישראל.

 

היינו כבר בסיפור הזה בעבר עם קלפי פתיחה הרבה יותר טובים. אם היו לבנונים אוהבי ישראל, הם התחפפו מלבנון כשנסוגונו משם. אם היו לבנונים משכילים, שוחרי שלום, עם מנטליות "צרפתית־אירופאית" (סליחה על הגזענות), הם כבר התחפפו לארה"ב אירופה וכל מדינה אחרת שיש לה עתיד.

 

הנשיא (או שזה ראש הממשלה, תמיד אני מתבלבל ביניהם) נוואף סלם אמנם פרגמטי ומתמרן יפה אבל בסוף הוא מבלבל במוח. הצבא הלבנוני LAF עשה מלא סיבובים וחרקות בסוף לא עשה כלום. אם LAF יתחילו לחורר חיזבלונים אני אוריד את הכובע, זה יהיה הישג.

חסר ערךזיויק
גזלנות במסווה?נתקה

היי זה פיד בחורה שלי פה עד עכשיו הסתפקתי בלצפות (מזל טוב )

 

תגידו לדעתכם זה שבארגונים של חובשים לא מודיעים לפני העלייה לאמבולנס שצריך לשלם זה גזל במסווה של אידאל?

בתור חובש זה א) קשה לי ב) מעמיד בשאלה את כל העניין של התנדבות..

 

זה אקטואלי, כי עכשיו חלק מהצוותי הצלה גם משרתים במילואים

דיון חשוב בחסות הפוליטיקה - תפקידה המכבד של האישהשלג דאשתקד
עבר עריכה על ידי שלג דאשתקד בתאריך כ"ג בניסן תשפ"ו 8:57

כפתיחה, אני מציע לעיין בכתבה המצורפת:

איגרת תמימה - והסערה מתפוצצת

לא אכנס לפרטי האירוע והפולמוס. ניתן כמובן לקרוא ולהביע דעה (ויש הרבה מה לומר בנושא). לי חשוב פרט אחד וקצת שולי, אבל מאוד חשוב:

לפני הרבה שנים, הייתה תפיסה פמיניסטית כזו שנקראת כיום "הפמיניזם המרקסיסטי". תפיסה זו, טוענת שאין סיבה שנשים לא תעשינה מה שגבר יכול לעשות. העניין הוא שהזרם הזה אמנם דיבר על ליברליות וחופש בחירה ופעולה, אך עודד בפועל שנשים תעשינה דווקא דברים שמיוחסים תרבותית לגבר.

עם השנים, מהרבה סיבות (שבטח קשורות גם לגברים וגם לתרבות), הגישה הזו פחות מדובר בשיח הפמיניסטי. גישה אחרת לעומת זאת, שקיימת כיום בשיח, נקראת "פמיניזם תרבותי". כלומר התייחסות להבדל מהותני בין המינים, תוך הכרה בחשיבותו של על מין והערכה לתפקידו המכריע בניהול המשפחה, החברה והקהילה.

קיימות כמובן עוד גישות פמיניסטיות, אבל לצורך הדיון הזה כדאי לשים לב לדיאלקטיקה בין שתי הגישות האלה.


 

מבחינתי, האירוע הזה שקרה עכשיו בשב"כ, הוא אירוע משמעותי מאוד לדיון אוגות הייחוס והשימוש של החברה במונחים פמיניסטים. כי גם אחרי הרבה מאוד שנים ולמידה, כשניתן למצוא תפיסות שונות ואף מנוגדות ביחס לפמיניזם, איש/ה לא חלם/ה שייצא העגל הזה: תפיסות פמיניסטיות יזלזלו באישה, יפחיתו את חירותה וידרשו ממנה להשתעבד לתכתיבים שנוחים למגדר אחד (במקרה הזה: המין הנשי).

אז איך למען השם, הפמיניזם הוליד תנועה כל כך מיזוגנית?!

עצובחתול זמני

איך לקלוע צמות פחות חשוב מלקלוע כדורים?

למה המשפחה, הילדים, הבית, נחשבים כתפקיד כזה מזולזל?

עד־כדי־כך הילדים שלנו לא שווים כלום?

 

על־מה אנחנו בכלל נלחמים, אם לא כדי לשמור על האוצרות האלה?

 

וול, אולי באמת, כשילדים הם תוצר לוואי בקושי רצוי של מערכת זוגיות, נותנים להם איזה סמרטפון בגיל שנה רק שיסתמו את הפה, זורקים את החינוך לגנים לבתי הספר הבקושי־עובדים, ושיהיה בהצלחה מה שנקרא, והדברים נראים כפי שהם נראים.

 

 

נכון, אבל יש כאן גם טריק...שלג דאשתקד

כי גבר שהיה מתנהג כמו שהן לא מרשות לאישה - גבר שמנקה, נסדר, מכין סנדוויצים - כל הפמיניסטיות היו מוחאות לו כפיים.

אז למה לאישה אסור לעשות את זה?!

תשובהחתול זמניאחרונה

אלה בעיניהן עבודות נחותות ובכך הן נוקמות בגברים.

או משהו.

קחו שבועיים קדימה, מה המצב במלחמה מול איראן?זיויק
סקרן לדעת
מי שעונה לך תשובה נחרצתהסטורי

מדמיין -


מה שחשוב כרגע לדעת ולהחזיק איתו, זה שהכנו את האירנים שוק על ירח. צה"ל (וגם צבא ארה"ב) פעל בשמי אירן, כבמגרש הבית. הגענו למרחקים הרבה יותר גדולים ממה שהגענו ב'עם כלביא' מהים הכספי ועד האוקינוס ההודי. אירן איבדה את כמעט כל ההנהגה הרוחנית, הפוליטית והצבאית ואלפים מכוחותיה. חטפה מכות קריטיות לתשתיות, לתעשיה שמיועדת ליצור טילים ובכלל - לכלכלה שלה.


את כל זה עשינו בלי אף נפגע מכחות האוויר והקרקע שפעלו באירן ו(כל אחד עולם מלא ובכל זאת )מעט מאוד נפגעים בעורף.


לגבי ההמשך יש כמה אפשריות, מיידית -

*קריסה של הפסקת האש, מה שאומר שנמשיך לכתוש אותם

*האירנים מבינים כמה הם איבדו ושומרים על הפסקת האש באדיקות ואנחנו פנויים לטפל בלבנון ועזה.


לטווח יותר ארוך, האפשרויות -

*שרידי השלטון הנוכחי (אלו שטראמפ הכריז עליהם כ'מתונים שהשארנו בכוונה') מחזיקים מעמד וכדי לשמור על ראשם מחובר לגופם, מתחילים לשתף פעולה במידה זו או אחרת. (בדומה לוונצואלה כיום)

*הם מנסים להשתקם צבאית ואז בעוד שעתיים/יומיים/שנתיים נעשה עוד סבב כמו שהיה.

*החלשנו את השלטון כל כך, שהתהליך הפנימי יביא להחלפתו. כמעט קרה לפני שלושה חודשים, רק שעדיין היה להם כח לטבוח באזרחים.


נ.ב.

למי שכבר מתכנן ליום העצמאות להשלים את כל מה שלא עשה בפורים/פסח, רק מציין שזה בדיוק המועד הרשמי של סיום הפסקת האש...

לאו דווקא עוד שבועייםoo

איראן פשוט נכנסה לסבבים


ותכלס

חיזבאללה חי ובועט

כנ"ל איראן

(כן פגעו בהם

מסתבר שהם עדיין חיים כרגיל)

מקווה ששומרים טוב שחמאס לא יחזרו לחיים

ואנחנו נמשיך לחיות על החרב

כי לעצום עיניים זו כבר לא אופציה

לא, הם ממש לא חיים כרגילהסטורי

הם אמנם עדיין מצליחים לבעוט, אבל חלשים מאי-פעם.


כמה הפחידו שנים מאיך תראה המלחמה עם חיזבאלה (זוכרים את הבהלה לגנרטורים?) ושלא לדבר על כמה שבועות מתחת לאדמה. אז פעלנו חופשי בשמי אירן מצפון לדרום וממזרח למערב וכל כחותינו שבו בשלום מהאוויר וכן, גם מהקרקע. הישג עצום שאיש לא חזה.


אז כן, הדרך לגאולה השלמה מורכבת וארוכה. בניגוד לאיך שהדברים מצטיירים ממרחק של שנים - אף מלחמה לא הסתיימה בניצחון מוחלט. יתכן שכעת כשההנהגה האירנית חלשה מאוד - השלטון שם ישתנה בתהליך פנימי ויתכן שאכן נצטרך עוד סבב. עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה. מסבב לסבב אנחנו חזקים יותר והם מצליחים פחות ופחות. אם לפני ארבע שנים חיסול של בכיר אחד בעזה, הריץ את גוש דן לשבוע במקלטים, היום חיסלנו את כמעט כל ההנהגה הדתית, הפוליטית והצבאית של אירן והחיים המשיכו קרוב לכרגיל.


צה"ל יושב היום על כל קו הנ.ט. בלבנון, והולך ומחליש את חיזבאלה. גם מול חמאס, עדיין הנצחון לא מוחלט - אבל צה"ל חוצץ בין הישובים לבינם ממשיך לחסל בהם והם לא מגיבים.

בעז"ה עוד לא נאמרה המילה האחרונה.

חיים מספיק כרגילoo

כדי לתקוע את תושבי הצפון מעל חודש בממד/ כדי לשתק מדינה שלמה כנ"ל

מנטרות של גאולה שלמה לא יעזרו לתושבי הצפון במערכה הבאה כפי שלא עזרו להם במערכה הזו או בקודמות

זה לא מנטרות, זה הבנה של בתוך איזו מציאות אנחנוהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך כ"ב בניסן תשפ"ו 9:55

חיים.
 

תושבי מטולה, נאחזו בקרקע במציאויות קשות מאלו ובזכותם יש לנו מדינה וצבא ואנחנו יכולים לשבת כאן ולדון בזה...

 

(רק נזכיר, הריצה לקנות גנרטורים מחשש מחיזבאלה, היתה בתל אביב, לא במעלות).

אני קניתי סוללה תחליף גנרטור. ואני לא 'משוגע'משה

כולל תוכנית ב' להטעין אותה מהרכב (ז''ל)


 

 

אגב. היה בה שימוש נרחב. לא בגלל נסראללה. בגלל חברת חשמל.

כל פעם שיש בניין חדש פה בשכונה הם מנתקים אותנו ליום כדי לחבר אותו.

להפך, זה היה החשש ההגיוני והסבירהסטורי
ולכן העובדה שחיזבאלה ואפילו אירן, הוכו על ידינו קשות, כשהנזקים בנפש וברכוש שהם הצליחו לגרום לנו מינוריים ממש לעומת החששות שהיו הגיוניים מבחינת יחסי הכוחות - אומרת שאנחנו מנצחים ושההצלחה שלנו במערכות המתמשכות, היא הצלחה חד משמעית.

נכון, לא סיימנו. אף מערכה מתחילת תהליך השיבה לציון לא סיימנו באמת עד הסוף. זה לא מצדיק את אווירת הנכאים באופוזיציה התקשורתית והפוליטית.

נכון.משהאחרונה
תגובה כללית, על החיפוש שלך בשרשור הזה ובשרשוריםהסטורי
דומים שפתחת:

מוכרי הוודאות: הפרשנים לא מספקים מידע אלא ממלאים צורך פסיכולוגי


אני ממש ממליץ להשתחרר מחיפוש הוודאות. זה מובן, זה צורך אנושי, אבל זה רק משבש אותנו.


מציע, כמו שפעם שרו בשמאל: "אל תגידו יום יבוא - הביאו את היום!", במקום להתבחבש בתחזיות מתבדות, שכל אחד ישאל את עצמו, מה הוא עושה כדי להביא את עם ישראל למקום יותר טוב מעשית, תודעתית ורוחנית.

אולי יעניין אותך