האתגר כתיבה יוצא לדרך!בחור שמח

אתגר כתיב "סיפור בהמשכים" יוצא לדרך.

לא לשכוח לתייג בסוף פרק.

בהצלחה!

אני מזכיר כמה דגשים.

• אל תשכחו שכל פרק מורכב מהפרק שלפניו. מה שאומר שימו לב לפרטים קטנים. (איזה חפץ שהוזכר שקטנה יכול להיות בעל משמעות. שם של מישהו מהדמויות שנזרק באגביות יכול להיות חשוב להמשך העלילה וכן הלאה...)
  • תנסו להשאיר את כל הדמויות פעילות. (אם בפרק שלפניך דיברו על האימא ואתה רוצה להמשיך הלאה, דבר על האימא אפילו בקטנה, שהבא אחריך יידע שהיא קיימת...)
  • תנסו להשאיר רמזים דקים בסיפור על מה שקרה בפרק לפניכם(דקים!! לא פרולוג...)
  • תנסו לשים לב לרמזים האלה ולהמשיך את הפרק כחלק מעלילה.
  • בבקשה להשאיר את השירשור של הזה נקי. רק פרקים מלאים עולים- עם כותרת- "פרק א', פרק ב' וכו' "
  • שאלות וכו' אפשר לשאול בפרטי או בשרשור הרשמה
  • פרק ב' של האתגר- יהיה לכתוב את סוף הסיפור אחרי שכולם כתבו...
  • בהצלחה לכולם!!!!

​​​​​​​

1. @מיכל318
  2. @עכגד
  3. @ברוך השם
  4. @דוס בדם
  5. @גיטרה אדומה
  6. @בוער לארץ השלמה
  7. @בעוז וענווה!
  8. @בונים מגדל
  9. @בדרך אליו
  10. @הסוף החולף
  11. @בחור שמח
פרק א'מיכל318
לוח זמנים צפוף.
היום זה היום האחרון של עונת המיבחנים.
העונה הזאת ניראת כמו מסלול ארוך, אבל איכשהו בסוף היא תמיד מסתיימת מהר.

תכירו- מתן,17,בן בכור, בוגר ואחראי.
אחד כזה שתמיד עושה נחת להורים.
כן, גם לאחים הקטנים...
שוקד על תלמודו, בעצם, שוקד על הכל.

---
בישיבה פותחים את הבוקר עם תפילה
אח"כ אוכל
הפסקה
ומתחילים לימודים.
לימודים?
היום מתחילים במיבחנים.

מתן אוהב את התקופה הזאת, למרות העומס, כי זה הזמן שלו להוציא את כל ההשקעה לפועל, אז עוד שלוש מיבחנים וזהו...

אחרי התפילה וההפסקה...
מתן נכנס לכיתה וממשיך ללמוד בצד, החומר למיבחן הוא תנ"ך, יהיה קל...
"מתן?", זה היה שי, החבר הכי הכי טוב שלו
"מה שי"?
"מתן, אתה בלחץ"
"לא שי, אני לא בלחץ, אני בסך הכל לומד לפני המיבחן"
"אבל כבר למדת!"
"נו ו...? צריך ללמוד עוד!"
"אני אף פעם לא יבין אותך, מתן..."
"גם אני לא יבין אותך, שי."

שי, החבר הטוב של מתן, די דומים, אבל לגמרי הפכים.
בן 18, גדול ממתן בשנה, לפעמים שי מרגיש שהוא חייב לדאוג למתן, כמו אבא שדואג לבן.
למה? ככה.
שי גם הבן הבכור בבית, לא שקדן כמו מתן, אבל מוציא ציונים טובים לא פחות.

חברים כבר מהגן, חברות אמת.

כבר צהריים, ניגמרו כל המבחנים לתקופה הקרובה.
הכיתה בחוץ, יושבים על הריצפה במעגל, מדברים על החיים...

צילצול.
על הקו אבא.
"מתני ילד טוב של אבא, איך אתה מרגיש?"
"אני ברוך ה' מרגיש מצוין, מה איתך אבא?"
"אם אתה מרגיש מצוין, אז גם אני מרגיש מצוין, נו, איך עברה עליך תקופת המיבחנים?"
"ברוך ה', עברה..."
"אז כבר ניראה אותך בעזרת ה' מחר בבית?"
"כן, אבא"
"להיתראות בינתיים ילד טוב שלי"
"להתראות, אבא טוב שלי"

6 בערב, מחר יום חמישי וכבר חוזרים הבייתה.
שוב מיתקשרים.
הפעם אמא.
"מה איתך ילד שלי?"
"איתי ברוך ה' מצוין, מה איתך?מה עם כולם שם בבית?"
"כולם מרגישים ברוך ה' בסדר, מתגעגעים אליך..."

"אני גם מתגעגע לכולם אמא, מחר אני כבר חוזר"
"כל שניה בילעדיך זה כמו נצח"
"די נו, אמא אל תגזימי, אתמול באת לבקר ומחר אני כבר חוזר!"
צודק, מה לעשות? מתגעגעים...טוב, ניראה אותך מחר"
"בעזרת ה' אמא, לילה טוב♡"

לילה.
כבר 9, פה בישיבה מרגישים כמו בוקר,
עוד מעט יבואו המדריכים לסגירת אורות ושוב תתחיל מילחמת עולמות...

מתן נימצא בחדר.
ציפצוף,
מהפלפון.
מתן לא ניגש אליו,
הלימוד תורה לבד בחדר יותר מעניין מה"קוביה השחורה והרועשת".

עוד 5 דקות של לימוד תורה, ופתאום נכנס שי לחדר.
"לא שמעת??"
"מה לא שמעתי"?
"היה פיגוע ביישוב שלנו, מחבל חדר לתוך בית, יש פצועים!"
"מה? מתי? איך?מה עם הפצועים??"
"לא ידוע, לא מספרים עדיין..."

מתן מתחיל להילחץ, הוא מחייג לאבא, תוך כדי שהוא פותח ספר תהילים..."

"----השיחה מועברת לתא הקולי..."

הוא מנסה לאמא,
"---- השיחה מועברת לתא הקולי..."

הלחץ גובר, 10 שיחות הוא ניסה לאבא, עוד 8 לאמא!
הם לא עונים!

הלחץ גובר, הוא כבר מתחיל לרעוד ולהזיע.

בחדשות שם לא מעדכנים מה יש, צו איסור פרסום.

מתן כבר מתחיל לרוץ לכיוון החדר של הראש ישיבה, לבקש מימנו שיחרור לבית, הוא חייב!!!!! לרוץ הבייתה, לראות שכולם שם בסדר!!

הוא מנסה להרגיע את עצמו, הוא מיסתובב שם ואומר "לא קרה כלום, לא קרה כלום..."
למרות שהוא לא מאמין למה שהוא אומר בעצמו.

הוא מגיע לחדר של הראש ישיבה, בחוץ נישמעת ניידת מישטרה.

הוא נכנס.
הראש ישיבה שם, מדבר בפלפון עם מבט לחוץ.
בראש של מתן רצות מחשבות:
המבט הלחוץ קשור לפיגוע? הפיגוע לא היה ביישוב של הישיבה, אז על מה המבט?

באופן שלא מתאים למתן, הוא פורץ לשיחה של המנהל ומתחיל בצרור שאלות,

הראש ישיבה מסתכל בפיתאומיות למאחורי מתן,
מתן מסובב את ראשו לאותו הכיוון.
ורואה שם... 3 שוטרים.
הראש ישיבה דורש ממתן לשבת, השוטרים מעבירים מבט בין המנהל לבין מתן, מתיישבים.

ומתן מתחיל לבכות, הוא כבר מבין לבד שמשהו מאוד לא טוב קרה.

השוטרים מתחילים להסביר את מה שהוא הבין כבר לבד, שתי שניות לפני...

המחבל חדר דווקא לבית שלהם.
והמישפחה? היתה בו.

@עכגד תורך,בהצלחה!
פרק ב'כחרס הנשבר
עבר עריכה על ידי כחרס הנשבר בתאריך כ"ד בשבט תשע"ט 22:52
עבר עריכה על ידי כחרס הנשבר בתאריך כ"ד בשבט תשע"ט 22:49
מתן ניגב דמעות סוררות ויישר את אחיזתו בהגה. הוא לחץ על דוושת הגז והגביר את הווליום של המוסיקה. "ומאז עצוב ושונה כאן" שר ישי ריבו, 'אין לך מושג אפילו כמה' לחש מתן, 'אתה לא יודע כמה הכל פה השתנה'...
מי היה מאמין שהוא מתן בוכובסקי יהיה בגיל כ"כ צעיר חצי אבא לאחיו הקטנים?? מי היה מאמין שמתן לא יתגייס לסיירת הנחשקת עליה דיבר מגיל אפס אלא יבחר ללמוד בישיבה הצמודה לבית של סבא וסבתא?
כ"כ הרבה השתנה. העיסוק והבירור האמוני האישי שהתעצם מאוד אחרי שאבא נרצח, הקשר עם נעמי שקיבל הרבה יותר משמעות ותוקף בהתאם לנסיבות המצערות והדאגה הפרקטית והמהותית לחינוך אחיו הקטנים, שהתבגרו מאוד בשלוש השנים שחלפו..
שלוש שנים בלי אבא ואמא.
שלוש שנים שנדמו כנצח.
הוא עצר את הרכב בצד, עצם את עיניו וצלל אל אותו הרגע שבו השתנה הכל = השיחה הארורה עם השוטרים בחדר ראש הישיבה, מחר לפני 3 שנים..
###
"אתה מתן בוכובסקי?" שאל אותו אחד השוטרים
"כן, קרה משהו למשפחה שלי? כולם בסדר?!?"
"מתן ,אני מצטער אבל המחבל חדר לבית שלכם"
"אנל'א מבין" גימגם מפוחד והשוטר השפיל מבט ואמר :"אני מצטער מתן, המחבל רצח את אבא שלך"
בום.

כשהתעורר מצא עצמו שרוע על הספה של סבא וסבתא שגרו 2 רחובות מהבית שלו.. סבתא מיהרה אליו וחיבקה אותו חזק, חזק מידי.
"מה עם אמא?" הוא לחש
"אמא נפצעה" ענתה
"כמה נפצעה?"
"קשה,קשה מאוד".
את הימים שבאו אח"כ הוא זוכר במעורפל.. הלוויה,שבעה בבית של סבא וסבתא, המוני מנחמים; עובדים שעבדו תחת אבא במפעל טקסטיל שניהל, חברים שלו מהישיבה,ונעמי- שניסתה לדובב אותו אך ללא הצלחה.
בערב שלאחר השבעה סבא וסבתא קראו לו לסלון..
סבא פתח :"מתני, כמו שאתה יודע אמא במצב לא יציב עדיין והרופאים אומרים שהיא עדיין לא יצאה מכלל סכנה"
סבתא המשיכה:"הרופאים אומרים שגם אם היא תצא מיזה" היא עצרה לרגע כמו בוררת את מילותיה בזהירות "עדיין תשאר פגיעה מוחית קשה"
מתן החוויר:"מה זה אומר??"
"זה אומר" ענתה סבתא "ששום דבר לא יחזור להיות כמו שהיה! = זה אומר שאנחנו נאלץ לפזר את האחים שיגדלו אצל בני הדודים כי אנחנו לא נצליח גם לטפל באמא וגם לגדל את הנכדים שלנו,את האחים שלך.."
מתן ההמום הביט בהם ,מנסה לעכל את מה שהוא שומע.. הוא נעמד על רגליו מחזיק בקושי במשענת של הכיסא שתק דקה ארוכה ולבסוף פלט: "אני לא אתן לזה לקרות, אבא ואמא בחיים לא היו נותנים לזה לקרות, המשפחה לא תתפצל!!.."
@ברוך השםתורך, בהצלחה רבה!
(זה 'עכגד' שיניתי שם..)
פרק גברוך השם
בס"ד

מתן בבהלה הקיץ מהזכרונות, ההרהורים, לקול שנשמע כמו צפירה של מכונית.
אבל הכל בסדר. סתם מכונית חולפת.
אחותו הקטנה אומרת שהוא נבהל בקלות...מאז.
הוא שוקע שוב בזכרון.
הוא כבר לא במכונית שעצרה בצד הדרך.
הוא חזר ליום ההוא, לפני שלוש שנים.
הוא חשב על ההצהרה שלו באותו היום: "המשפחה שלנו לא תתפצל!"
הוא ידע שהוא חייב את זה, להורים שלו.
לאמא שלו, שהייתה מטופלת בטיפול נמרץ.
לאבא שלו... שרק לפני שבוע עדיין היה חי.
כבר לא.
ופתאום, היה ברור לו מה עליו לעשות.
הוא זנח את המחשבות על נקמה, על כעס, על המחבל ההוא, על מה היה קורה אם....
"סבא, סבתא. תקשיבו. בעזרת השם, אמא עוד מעט תחזור. בינתיים, אני אהיה האחראי. נביא את כל האחים הקטנים לבית שלנו, הוא רק שני רחובות מכאן. אני אעזור להם, אשלח אותם לבית הספר... אנחנו חייבים להיות ביחד. אסור למשפחה שלנו להתפרק."
סבתא שלו התייפחה.
"אבל מתן! מה עם הישיבה...מה עם כל הדברים? אתה לא יכול פשוט להיות אבא של האחים שלך, אתה עדיין ילד"
"אני לא ילד, סבתא. ועוד מעט אמא תחזור"
העיניים של סבתא היו קצת פחות אופטימיות.
"טוב מתן... מה שתרצה. רק לכמה שבועות. ועד אז אמא תחזור"
שניהם ידעו, אך סירבו להאמין. שהיא משקרת.
מתן דילג הזכרונות על השבועות שלאחר מכן.
הרופאים, שהודיעו שהמצב אבוד. התפילות.
השבעה.
הם החליטו שכל הילדים יעברו לגור אצל סבא וסבתא שלו. אבל הם לא היו מסוגלים לגדל אותם. הוא בגדול היה אבא במשרה חלקית. הוא עבר לישיבה ליד סבא וסבתא.
הוא ידע שאסור לו להישבר. לפחות לא מול אחיו.
אבל כשהם הלכו... הוא לא הצליח להפסיק להתאבל, לשאול "למה ,אלוקים?!"
רצף הזכרונות נתקע שוב. הפעם עם צילצול פלאפון.
זאת הייתה נעמי.
נעמי, שתמיד הייתה שם לידו. בכל שלוש השנים האלה.
שניהם ידעו כמה הוא התבגר. הוא כבר לא אותו אחד.
נעמי, שתמכה בו גם כשוויתר על הישיבה שאהב כדי להיות קרוב לאחיו הקטנים, על הסיירת הצבאית שכל כך רצה להתגייס אליה...
נעמי ידעה, כמוהו, שהמשפחה שלו היא מעל הכל.
והוא ידע שהיא תאהב אותו כמו שהוא.
"הלו?"
"היי מתן, מה נשמע?"
"אה...בסדר" הוא תהה אם זה נחשב שקר. שום דבר לא היה בסדר, ונעמי ידעה את זה.
"אתה בדרך?"
"אה...כן" אופס. כשהוא עצר בצד הדרך, הוא שכל שהוא קבע להיפגש עם נעמי בפארק. היא אמרה שיש לה משהו לספר לו.
"עוד חמש דקות אני שם"
"סבבה, מחכה לך"

תיוגברוך השם
@דוס בדם
יאללה בהצלחה
תיוגברוך השם
@דוס בדם
בהצלחה
פרק ד'דוס בדם

מתן זרק על עצמו איזה סוודר מהארון ויצא לרחוב הקריר מהרהר אם יותר קר בבית או ברחוב, מאז שהבית איבד את חומו מאז שאבא ואמא נרצחו על ידי אדם שמתן לעולם לא ישכח את מראה פניו

הוא ידע את הדרך אל הפארק וכבר רצה לפגוש את נעמי הוא ידע שהיא תעודד אותו, הדודה המנודה שסבא וסבתא הכחישו אליה קשר היא רצתה לספר לו משהו.

הוא הגיע לפארק לאחר חמש דקות, כמו שקבעו וראה את נעמי יושבת על ספסלמסמנת בידה אליו שתקרב

הוא התיישב על ידה והם ישבו מספר רגעים בשתיקה
נעמי פצתה את פיה במתיקות האופיינית לה:
מתן,אני יודעת שזה לא פשוט לנהל חצי חיים , להיות חצי אבא וחצי תלמיד, אני יודעת שקשה לתפקד מבלי להתפרק אבל אתה חייב להיות חזק, בשביל אחים שלך, בשביל סבא וסבתא ובשבילך.
מתן הרגיש לחלוחית קלה על לחיו וידע שבקרוב תהא כמעין המעיין המתגבר.
נעמי המשיכה לדבר, קולה השתנה במקצת, נשמע קצת יותר עניני,
טוב, אמרה אני יודעת שזה מעבר מעט חד אבל אני חייבת לספר לך משהו, אמא שלך השאירה אצלי את זה, נעמי הוציא מעטפה סגלגלה ואמרה: היא אמרה לי לתת את זה לך יום אחד אם ח"ו יקרה משהו
היא ביקשה שתפתח אותה בדיוק בשעה ארבע בצהריים על גג הבית שלכם איני יודעת למה אבל זה מה שהיא ביקשה, נעמי הושיטה את היד עם המעטפה לכיוון מתן ומתן לקח אותה עם דמעות בעיניים וידיים רועדות היא הייתה חמימה בידו וגרמה לו להרגיש טוב יותר.
הוא לא ידע מה יש בתוך המעטפה אבל היה נחוש בדעתו לבצע את זה.
מתן קם מעודד במעט מקווה שאולי המעטפה תוכל גם לעזור השעה כבר הייתה שתיים וחצי הוא נפרד מנעמי מודה לה והחל ללכת לכיוון ביתו מהרהר וחושב לעצמו מה יהיה במעטפה מה אמא כבר יכולה לספר לו הוא הגיע הביתה וכדי להעביר את הזמן חיפש באינטרנט מה קורה בשעה ארבע בצהריים בשומרון. לאחר חיפוש קצר הוא גילה שבשעות הצהריים הקרינה האולטרה סגולה חזקה יותר משום שסינון האטמוספרה נחלש הוא חשב מה זה יכול לסמן ונזכר שיש דיו מיוחדת שנחשף באור אולטרה סגול הזמן חלף לאט אך לבסוף הגיעה השעה שלוש ארבעים וחמש מתן עלה לגג ישב שם וחיכה הוא השעה ארבע הגיעה ומתן פתח את המכתב בידיים רועדות, הוא מצא בפנים שתי תמונות של הוריו אבל זה פחות עניין אותו מהכתב שהיה בפנים הוא ראה את המכתב מתפעם כולו הוא ציפה לרגע הזה והתרגשות אחזתו מכף רגל ועד ראש ולכן התאכזב לגלות שהמכתב היה ריק מתן סובב אותו לצד השני אך גם שם התאכזב לגלות שהדף הסגלגל ריק הוא הציב את המכתב מול השמש במשך כחמש דקות אך כלום כלום מתן לא הבין, הוא היה מבולבל הוא הסתכל סביבו לראות אולי יש משהו על הגג שיכול לעזור לו אך הגג היה ריק הוא הסתכל על המכתב מאוכזב הוא קיוה שיהיה משהו שיוכל לעזור לו, אך שוב כלו...
מתן בחן את המכתב מקרוב, הוא היה בטוח שהוא היה סגלגל עד לפני רגע אבל עכשיו נעלם הצבע הסגול והדף החל להפוך לבן משאיר אחריו קוים סגולים שהקהו והיו בצורת אותיות עכשיו היה זה מכתב בכתב ידו הרהוט של אמו עם מספר נקודות שמתן העריך שהיו דמעות הוא שוב בכה אבל הפעם מהקלה
הוא החל לקרוא המכתב בו היה כתוב כך

rankRuehl;">אל תדאג, זה היה בכוונה מניחה שהשעה אצלך עכשיו היא ארבע ורבע
אני כותבת לך, מתן בני הבכור, מקווה שלעולם לא תקרא את זה מקווה שנעמי תצטער שזה תופס לה מקום במגירה כל מה שאני רוצה לבקש זה שתלך לרחוב
הרב עוזיאל 91 ירושלים בקואורדינטות 31.766240, 35.187230
דירה שבע לבקר את דוד שלך יעקב

rankRuehl;">אני אוהבת אותך מאמינה בך ויודעת שתצליח ולמרות הקשיים לא תכנע
אוהבת אמא
avid;">ואבאrankRuehl;">.

תיוג. נ"ב אני ממש מצטער על העיכובדוס בדם
פרק ה'.גיטרה אדומה

מתן בהה בשמש.שרפו לו העיניים ממחשבות.דמעות ירדו לו,מסרבות להקל על הלב.

נימאס לו לתזז את רגליו ממקום למקום.

קשה לו האחריות הזו..של אח,אבא,אמא,.."למה?למה זה קרה?אבא!למה אתה לא עונה לי?!

הנסיון הזה כואב לי מידי.קשה לי.הרצח שלהם מקשה לי על החיים.השמחה שהייתה אז מנת חלקי,אבדה...הלכה לה להיקבר עם ההורים.

ניגמר לי.לא יכול יותר.דיי לנסות להיות חזק.באלי חיבוק ממך.אני רוצה להרגיש אותך.יודע שייכאב לי להתרחק מימך ושזו סתם טעות ובריחה מהמציאות אבל...קשה לי.

תשלח לי משהו..סימן..מרגיש קצת סתום לבקש מימך אבל שתדע שאני על סף שבירה.

הדמעות רק ממיסות טיפה,מחממות לב קפוא.

אני מתגעגע.

מתגעגע אליהם.מתגעגע למציאות שהייתה לפני הרצח ההזוי הזה.

דודה נעמי,באמת מנסה להקל אם לא היא,הייתי ממזמן(..)לא חשוב.

רק אתה שומע אותי עכשיו!!אבא שלי.תעזור לי.אני שבור כבר.

כולם מנסי לקום,לנוע קדימה עם החיים.רק אני תקוע,עם אחריות שמאיימת להפיל אותי.

תאיר עליי,תן לי סימן,תן לי סיבה לחייך עכשיו באמת!

אבאאא,בבקשה ממך!!"

מתן סיים לבכות.מרגיש הקלה.ציפור נחתה מולו,על גג הבית,ונעצה בו מבט טוב.שלם.היא הייתה כל כך יפה.רגועה כזו,לא מאיימת בכלל...ציפור של שלום.

מתן קם מהכיסא שהיה מונח שם,סגר טוב את רוכסן הסוודר,מוודא שליבו נישאר במקום.

כמעט השאיר את המכתב מאמא,על הכיסא.

בסופו של דבר,החליט לקחת אותו איתו,לוודא בדיוק שהוא מקיש על הדלת הנכונה.

מתן הביא מבט חטוף על הכתובת.-

"הרב עוזיאל 91 ירושלים בקואורדינטות 31.766240, 35.187230דירה שבע."

שם הוא צריך לבקר את דוד יעקב.

האמת שאין לו בכלל עצבים לראות אנשים עכשיו אבל..אמא בקשה.והוא מכבד את רצונה,גם כשהיא לא בין החיים.

הציפור מולו כאילו ענתה לו.

הוא דפק לה חיוך קטן,אמיתי משהו.היה רגוע באוויר.

מתן יורד מהגג,לוקח את המכתב בידו ויוצא לחצר.

יש לו רצון ליסוע על אפניים.ככה באוויר,זמן מחשבות..

מתן פתח את שער החצר,יצא רכוב על האופניים הירוקות שלו.

הוא ניזכר שאבא קנה לו אותן,לפני שלוש שנים,כמתנת יום הולדת.כ"כ שמח!זה עשה לו טוב.

אוף.שוב יורדות הדמעות.למה למען ה'.אוף מתן,תהייה חזק.רק עוד קצת.

מתן יצא לכיוון הכביש הראשי.

"מעניין מה יש לדוד יעקב להגיד לי.למה היה כל כך חשוב לאמא,לבקש שאלך לבקר אותו?.."

הנופים מתחלפים,גם האנשים.מדהים איך בצמתים ההכי קריטים בחיים,הם נמסים מהחיים..מתחבאים להם איפשהו.

זהו,הוא מתקרב למקום,מזהה את הבית.לא השתנה הרבה..אולי רק הגרניום בחוץ טיפה קמל.חוץ מיזה,הכל נישאר עם אותה חלודה.

הוא משעין את האופניים על הגדר הלבנה חומה משהו,מחזק את ידייו במכתב,מברר שוב שהרוכסן נעל לו את הלב,

והולך לנסות לדפוק על הדלת.

רצה לו מחשבה..-"מתן,לפחות אתה עושה כרגע מה שאמא בקשה,רק לבקר את דוד יעקב,זה הכל."

וזהו.דיי.הוא דופק.

נתן שלוש דפיקות והרגיש שקט נצח.רגליו נידבקו לשטיח המאובק.קול ענה לו מבעד לדלת-

"רק רגע.."

תיוג-גיטרה אדומה

@בוער לארץ השלמה.

בהצלחה לך!!

פרק ו'בוער לארץ השלמה
עבר עריכה על ידי בוער לארץ השלמה בתאריך כ"ח בשבט תשע"ט 18:03

הדלת נפתחה עטרה אשתו הזקנה של דוד יעקב פתחה לו, הוא אף פעם לא חיבב אותה. מתן הצליח לגמגם איזה שלום קטן ועטרה אמרה לו ברוך הבא תיכנס בחיוך.

תירגע מתן לוחש לעצמו תירגע, אתה עושה מה שאמא ביקשה, בבקשה ריבונו של עולם בבקשה  שזה שאני פה רק בגלל שאמא ביקשה  שזה יעמוד לה זכות להשתחרר מבית החולים מהר

מתן התיישב בסלון מחכה לדוד יעקב. עטרה אמרה שדוד יעקב יגיע עוד מעט אבל מתן 

חיכה וחיכה וחיכה .... כשהוא רצה כבר לקום ולשאול מה קורה דוד יעקב בדיוק נכנס.

לפניו היו כמה ניירות ותיקיות עם שם של כל אחד מהאחים שלו דוד יעקב פתח בכמה מילות ניחומים ואח"כ אמר

"מתן אתה יודע שאבא שלך היה איש אדיב צדיק וחכם ולכן הוא הביא לי את זה אם יקרה לו משהו.. אתה בטח יודע שאתה תצטרך מעכשיו  להיות כמו אבא בשביל האחים שלך " אמר דוד יעקב בפנים רציניות

"מעכשיו העול של החינוך והנהגת המשפחה יהיה מוטל עליך. זה יהיה קשה אין ספק אבל אתה תצטרך לעשות את זה." מתן הקשיב מחכה שדוד יעקב ימשיך

"ובדיוק בשביל זה אבא שלך עליו השלום השאיר לך תיקיות אלו. אחת לכל אח וכתוב בהם כל מיני דברים שיעזרו לך במהלך הדרך" 

דוד יעקב לגם מהתה. הייתה שתיקה עד שמתן פרץ בבכי ושאל

"לתמיד זה יהיה ככה גם כשאמא תשתחרר מהבית חולים?"

דוד יעקב חיבק אותו ואמר לו שכן אין ברירה.

מתן יצא מהבית של דוד יעקב בא לרכוב מהאופניים לכיוון הבית כשמיליון מחשבות רצות לו בראש

והנורא מכל איך הוא יסתדר עם דרור אחיו הקטן איך יש ביניהם כמעט שנאה 

'יהיה טוב' מתן לחש לעצמו מתקשה להאמין בעצמו למילים שהוא אומר

הדיווש באופניים עושה לו טוב הוא תוך מספר רגעים כבר עמד בפתח ביתו 

מתן לקח נשימה עמוקה והזכיר לצמו 'אתה אבא עכשיו, תתנהג באחריות ותעזור לכולם

זה התפקיד שאבא נתן לך וזה מה שאתה תעשה'

מתן פתח את הדלת ושיגר שלום לחלל הבית.

פרק ז' בעזרתו יתברךבעוז וענווה!

אחותו הקטנה הדס רצה לקראתו ונתלתה בחוזקה על צווארו, מנסה לשאוב ממנו טיפת נחמה.

אך מתן עצמו הרגיש מרוקן לחלוטין, והבור שלו עצמו היה חסר.. לפתע החל להבין את גודל האחריות המוטלת על כתפיו הצעירות. כיצד הוא הקטן יתמודד עם כל זה? ימלא את מקום אביו, יסעד את אמו החולה, יטפל באחיו הקטנים וינהל את משק הבית על כל צרכיו השוטפים. הוא תהה לעצמו האם הוא לא חולם את המציאות הבלתי נתפסת הזו. הוא צבט עצמו, ולבו נצבט ביחד איתו. "ה'.. מאיפה יהיה לי כוח לכל זה. מה עשית לנו?" הרהר בלבו בתוגה.

הוא חיבק את הדס וזו חזרה לשחק עם בובתה ולנהל עמה שיחת נפש.

מתן חצה את המסדרון החשוך קמעא ונעמד מול דלת חדרו של דרור.

הוא לקח נשימה עמוקה ולחץ על ידית הדלת, היא נפתחה והוא מצא עצמו עומד וממצמץ אל מול החושך כשברקע נשמעות נשימותיו של דרור. אחיו ישן בבגדיו במיטתו הסתורה ובידו הפלאפון.

מתן הסתכל על שולחן הכתיבה של דרור, ומה שראה היו קרעי דפים מקושקשים. כמי שפרק את זעמו ותסכולו עליהם.

הסתכל שוב על אחיו הצעיר, וראה את סימני הדמעות שיבשו על לחייו האדומות. נראה היה לו כי דרור שפך נהר של דמעות ונרדם תוך כדי הבכי. מתן קרב אט אט למיטתו של דרור ובעדינות רבה הרים את ידו והחליקה על לחי אחיו. לרגע נרתע כשהבין מה שעשה, שהרי דרור והוא ביריבות מתמדת. אך כעת חמל לבו הרך על אחיו הקטן והוא לא היה מסוגל לעצור בעצמו, רכן מעט והצמיד נשיקה קלה למצחו החם של דרור הישן. זה האחרון נע מעט במיטתו והתהפך לצד השני תוך שהוא משמיע מעין המהום מנוחם. מתן התרחק בשקט, וכמעט יצא מהחדר. כשלפתע צדו עיניו מחברת דקה שלא הכיר. מתן נטל אותה בידיו הרועדות ופתח אותה. בעמודים הראשונים גילה ציורים מרהיבים של דמויות ומשפחה שלמה ומאושרת. לאחר כמה דפדופים גילה מתן כי הדמויות שינו הבעתן לעצובות, וכי ההרכב המשפחתי הוחסר מפעם לפעם. לבו נצבט בכאב עז. "אחי, אחי שלי" מלמל לעצמו בשקט ודפדף הלאה, ובעמוד האחד לפני סוף המחברת הוא גילה מכתב. מתן התיישב על הכיסא מתנשף קמעא והתחיל לקרוא:

"ריבונו של עולם, אם נדבר גלויות - למה? למה עשית לי את זה? למה לקחת לי את אבא שלי? למה אמא שלי במצב קשה ובכלל לא בבית? למה מגיע לנו כל זה? מה עשינו רע?

אני יודע שהכל לטובה. אבל כ"כ קשה לי להפנים את זה בכל המצב. 

הדס הקטנה, כבר לא תזכור הרבה מאבא. ומאמא אני מקוה שיישאר לה משהו."

מתן עצר לרגע כדי לנגב את דמעותיו שזלגו בשקט, יישר את משקפיו והמשיך לקרוא:

"אני זוכר הרבה מאוד, אבל עכשיו נשארתי לבד כמו עלה תלוש ולא שייך.

ומתן, אחי הגדול, נפלה עליו עכשיו כל האחריות של הבית. אני מרחם עליו. הוא חושב שאני שונא אותו אך האמת היא שאני כבר לא. אמנם אני כועס עליו אך הייתי שמח אם היינו יכולים לשבת ולדבר שיחת אחים אוהבים.אני רואה כמה הוא לחוץ ולכן אני לא רוצה להפריע לו.. בבקשה תפתח לו את הלב אליי, שיבין בעצמו ש....."

מתן שמע לפתע רשרוש והרים בבהלה את עיניו מהמחברת, לנגד עיניו הדומעות נתגלתה דמותו של דרור שהתעורר, והיה ישוב במיטתו ומסתכל על מתן בפרצוף חתום..........

פרק ח'בונים מגדל
עבר עריכה על ידי Admin בתאריך כ"ט בשבט תשע"ט 11:46

מתן נרתע. הניח את המחברת, ופנה לעבר דרור.

"אני…" דרור לא נתן לא להשלים את המשפט. "מה שלום אמא?"

"אמא? אמא בבית החולים. הרופאים לא אמרו שום דבר מיוחד. הם מחכים לראות איך היא תגיב לתרופה כדי להחליט לגבי המשך הטיפול. ובינתיים הם חושבים שלא כדאי להגיד לה שום דבר על אבא, כדי לא להרע את מצבה."

"ומתי אני יכול ללכת לראות אותה?"

"תלוי בדודים, להגיע לשם לבד זה מסובך.למרות שהיינו רוצים להיות איתה כמה שיותר. וחוץ מזה חשוב שתמיד אחד מהגדולים יהיה בבית…"

"מתן, מה יהיה איתנו עכשיו? אבא איננו, אמא בבית חולים, ואנחנו, אנחנו קטנים מדי" וכאן פרץ דרור בבכי סוער.

"זה לא הוגן, פשוט לא הוגן, ולא אפשרי. איך אפשר שהכל יפול עלינו ככה בבת אחת? קודם אמא, ואז אבא, ואמא אפילו לא יודעת שאבא מת?! ואיך אפשר לחיות ככה בכלל? ומאיפה יהיה לנו כסף, ומי ידאג לנו, ואיך…"

מתן ניגש לדרור, וניסה לחבק אותו, אבל דרור ברח מהחדר. נבוך מדי מההתפרצות הכל כך לא אופיינית לו. ועוד מול מתן.

מתן נשאר בחדר והתיישב באנחה. איך באמת הוא אמור להתמודד עם הכל? דרור, הדס הקטנה שלא מבינה מה קורה. אמא… ואבא. איך באמת אפשר. ומה אבא היה עושה?

אבא בטוח לא היה נותן לנו לבכות ככה. אבא היה יודע למי לפנות, ואיך לחזק אותנו. אבל אני לא אבא, לא מתקרב לזה אפילו.

כדאי להתמקד קודם בדברים הדחופים.

אוכל להערב, ולמחר, בגדים, ותוכנית. דרור באמת חייב לראות את אמא. מי יכול להביא  אותו לשם?

והלימודים? נו באמת, למי אכפת מהלימודים עכשיו?

אבל אבא, אבא לא הסכים שנפסיד סתם לימודים. זה לא סתם, אבל גם לא משהו שיגמר בקרוב.

איך אני אמור להחליט את כל הדברים האלה?

אוכל. אי אפשר לעשות שום דבר על קיבה ריקה.

מתן פנה בהחלטיות למטבח. יש לחם, גבינה, מלפפון...

דפיקה נמרצת נשמעה על הדלת. מי רוצה אותנו עכשיו?

מתן שמע את הדלת נפתחת, ואת דרור אומר: אמא לא בבית. לא, אין לי, מצטער. ואת הדלת נסגרת שוב.

צדקה? עכשיו? איזה תזמון. אבל לפחות דרור כבר נשמע רגוע יותר.

"בואו, ארוחת הערב מוכנה"

בוקר, השמש זורחת כבכל יום, והדס מפטפטת בדרך לגן.

אני לא אוהבת את שירה, שירה מרביצה. אני לא רוצה שהיא תבוא לבית שלנו.

טיפה נורמליות בתוך כל הבלאגן.

מתן חוזר לבית הריק. ומגלה שמחכים לו ליד הדלת. דוד שמעון ודודה רחל.

מתן, באנו לעזור. רק תגיד במה ואנחנו כאן.

במה? צריך לטפל בדרור, ובכביסה, ובכלים, ולעשות קניות, ולארגן, ואם עוד אנשים עומדים להגיע… ולא לשכוח את שעת סיום הגן,וצהריים, ו..

אתה הולך ללימודים כמובן, אומר דוד שמעון, קוטע את חוט מחשבותיו של מתן, ואנחנו נישאר כאן, לעשות כל מה שצריך.

לימודים? לחזור לישיבה, לחיים הרגילים, כשהעולם ממוטט סביבי?

איך אפשר?

הרב יהודה מקבל את פניו של מתן בחום.

ברוך הבא בשערינו! בשעה השניה היום אני רוצה שתבוא אלי לשיחה.

אבל עכשיו,תפילה.

השעה הראשונה עברה בלי שמתן הרגיש. ראשו עוד במילות התפילה, במבטי החברים, במחשבות…

הצלצול עורר אותו,והוא קם ללכת לשיחה עם הרב.

@בדרך אליו

לא הצלחתי להוריד את הדגש, מצטערת.בונים מגדל

@Admin אודה לעזרתך

אני מציע לכותבים לקרוא את פרק ו' כדי לא לפספס פרטיםבוער לארץ השלמה

אסור נשמה. זה חלק מהאתגר.בחור שמח

תנחשו...

פרק ט'הגיגים בע"מ

כשמתן עלה במדרגות הישנות, הוא לא היה יכול שלא להתרגש. הוא פגש תלמידים שהיו בחדר של הרב כבר פעמיים, ואפילו שלוש, בעיקר מהכיתות הגבוהות יותר. אבל הוא לא היה בניהם. הוא לא היה בין התלמידים המצטיינים, שהרב מזמין בשביל לחלוק להם כבוד. וגם לא מבין התלמידים הפרועים, שצריך לעשות להם שיחת נזיפה, הוא תמיד היה תלמיד רגיל, כלומר עד שהכל התחיל. לכן הוא מעולם לא היה שם. ורק ראה את הדלת מבחוץ, כשליווה תלמידים אחרים לשם, בעיקר את ידידיה.

אבל עדיין, לאחר כל האירועים שעברו עליו בחודש האחרון, זה הרגיש מוזר להתרגש מדבר כזה. זה הוביל אותו למחשבה שאולי בסופו של דבר הוא יוכל עוד לחייך, ואולי אפילו לא רק מבשורה כגון החלמתה של אמא אלא אפילו מבדיחה קטנה, או איזשהו משחק, כמו כל הנערים שמחייכים וצוחקים בחוץ. כי החיים והזמן ממשיכים לזרום בקצב הרגיל, לא מתחשבים בשום אבל או מוות. לא עוצרים לדקת דומיה.

לאחר מכן הוא התחיל לתהות בגלל מה הוא נקרא.

בגלל שבימים האחרונים הוא לא הגיע?

או בגלל שעוד קודם לזה הוא לא היה מרוכז?

או שהרב יהודה יודע על המצב, והוא קרא לו בכלל לשיחת תמיכה?

הרב יהודה הוא לא מהרבנים החבר'נים האלה, שיודעים על הכל. דווקא היה לו אחד, ביסודי, הרב אהרון.

אבל הרב יהודה הוא שונה לחלוטין, הוא באמת רב. לא כמו הרב אהרון, שהסיבה היחידה שהוא קורה לו במחשבותיו הרב היא הרגל שיש לו מהיסודי. והסיבה היחידה שביסודי הוא קרא לו הרב הייתה שמבחינת הבית ספר שלו ביסודי כל המורים הם גם רבנים.

אבל מצד שני, זה רק זמן קצר שהוא לא הגיע, באותה המידה זאת הייתה יכולה להיות מחלה ארוכה מאוד שתגרום לו לא להגיע. ובנוגע לחוסר ריכוז, הוא היה שרוי בספק אם עוד מישהו חוץ מידידיה שם לב לזה. וגם אם מישהו שם לב, זה בטח לא יהיה הרב יהודה, שהפעם היחידה שהוא מניח את הגמרא מהידיים שלו זה בשיעור אמונה.

והוא גם לא מהמורים שמזמנים אליהם את התלמידים על כל פיפס, "ביטול תורה" הוא קורא לזה, במבטא האמריקני שלו,שלו חלף בשלושים שנה האחרונות.

אז אולי בכל זאת זה בגלל אחד מהמשברים שעברו עליו?

אבל איזה, אמא או אבא?

המחלה של אמא יותר ישנה. אבל היא גם פחות משמעותית, וזה לא שהורע מצבה בזמן האחרון. לפחות ככל הידוע לו.

ויתר על כן, גם אם הורע מצבה בלי  שידע. היה לו מאוד קשה להאמין שהרב יהודה יודע על זה יותר ממנו.

ולעומת זאת המוות של אבא היה הרבה יותר משמעותי בכמה סדרי גודל, אבל הרבה יותר חדש.

היה קשה להאמין שהשמועה חצתה את כל העיר במהירות כזאת. אם הרב יהודה היה גר באותה השכונה, אולי. אבל הוא גר בקצה השני של ירושלים.

אז אולי מישהו הודיע בישיבה  בזמן שהוא לא היה?

אבל אף תלמיד אחר שידוע לו לא גר באותה שכונה שלו. לפחות לא בשכבה שלו, ולמה שתלמיד משכבה אחרת שלא מכיר אותו ירצה להודיע הודעה כזאת. למה שיחשוב שזה מעניין מישהו?

אז אולי בכל זאת זה קשור ללימודים?

אפוף מחשבות הוא הגיע לדלת הגדולה, שהוא מעולם לא הצליח להחליט האם היא עשויה מעץ, או ממתכת שמצופה בדוגמא של עץ. ודפק עליה שלוש פעמים.

שתיקה, כצפוי, בטח הוא מתעמק באיזו שהיא מחלוקת ראשונים. מתן נאלץ לדפוק פעמיים נוספות עד שנשמעה תשובה בדמות "ייכנס" חלוש, שבקושי רב עבר את הדלת העבה.

מובן שכשמתן נכנס הוא דבר ראשון סרק את החדר, חושש שבכל רגע הרב יתחיל לדבר והזדמנותו תגמר.

להפתעתו הרב דווקא שתק, ונתן לו מבלי משים הזדמנות לסרוק את החדר בקפדנות. מה שייתכן שהיה מעין בזבוז, כי לפחות במבט ראשון זה נראה כאילו אין הרבה מה לסרוק. בנוסף לזה שהחדר היה קטן, כצפוי.

הוא גם נראה חדר-של-רב די רגיל. גדוש בספרי קודש מכל הצדדים. בקיר שמול הדלת ריבוע אפור לא מסויד וכיתוב אם אשכחך ירושלים תשכח ימיני. מימין תמונה של הרב קוק, ומשמאל של בית המקדש השלישי.

במבט יותר מעמיק החדר עדיין נראה רגיל למדי, אבל הוא שם לב לכמה דברים קטנים יוצאי דופן. המרכזי שביניהם היה ספר פילוסופיה עב כרך שנח בשלווה באחד המדפים.

"מתן," נשמע קולו של הרב והחזיר אותו למציאות בעודו קוטע את סריקתו השניה.

"כפי שאתה בוודאי יודע כבר, בחודשים האחרונים אני עובד על ספר חדש, - מתן, שעד כה לא היה לו מושג ולו קלוש על כך, הנהן בחיוב- שאמור לעסוק ביחס בין התורה שבעל פה, ובפרט הגמרא, לתורה שבכתב. מטבע הדברים, עבודה על כל ספר נמשכת זמן רב. אבל בספר הזה תחושתי היא שהעבודה מתקדמת לאט מאוד, ואני חושש שעד שאני אגמור את הספר החוזה עם הוצאת הספרים כבר יגמר.

ניסיתי להבין האם יש דרך בה אוכל לגרום לעבודה על הספר להתמשך זמן קצר יותר. לאחר בדיקה הגעתי למסקנה שזמני מלא לחלוטין, ואם אני רוצה לפנות יותר זמן לעבודה על הספר אני אצטרך לוותר על אחת ממחויבותי האחרות, אז בדקתי את כל מחויבותי, בתהיה על איזו מהן אוכל לוותר. לאחר בירור קצר  הגעתי למסקנה שאני מחויב לחלוטין לכל משימותי האחרות, מלבד אחת. וכך הבנתי שעומדות בפני שלוש אפשריות:

1. לוותר, ולהודיע להוצאת הספרים על ביטול החוזה.

2. לנסות להסתפק בזמן המוגבל שיש לי, ולהגביר את קצב העבודה שלי, על מנת לעמוד בדד ליין.

3. לוותר על הנהלת הישיבה הזאת.

שלוש האפשרויות היו קשות לי: הראשונה אילצה אותי לגנוז עבודה אדירה שעשיתי, שכמדומני שגדולה מכל שאר ספרי גם יחד. בנוסף, את הספר הזה התחלתי לכתוב מתוך הרגשה שזה דבר זקוק לו כעת, הרעיון הבסיסי היה בראשי שנים רבות, אך עד כה שמרתי אותו בראשי בלבד, מתוך תחושה שהציבור לא זקוק לזה, וזה רק יתפוס את מקומם של ספרי קודש אחרים. אבל בשנה האחרונה התחלתי להרגיש שהציבור כבר זקוק לזה, בעקבות מספר שאלות שנתקלתי בהם, לכן אני נוטה לשלול את את אפשרות זאת.

האפשרות השניה נראית במבט ראשון יותר קורצת, בגלל שהיא מאפשרת לא לוותר על כלום.

ואני אפילו חושב שהיא גם ניתנת לביצוע,שכן הרבה מזמן עבודתי על הספר מוקדש למחשבות שלא קשורות ישירות לעבודה על הספר, ואני חושב שאני מסוגל לחסום את המחשבות האלו. ולמרות אני נוטה לשלול את הרעיון הזה. וזאת משום שאני חושב שאף שמחשבות אלו אינם קשורים ומשפרים את עבודתי על הספר, הם מהווים את הבסיס למחשבות שכן משפרות את עבודתי. שכן נוכחתי לגלות שהרעיונות הטובים באמת יכולים להיווצר רק מרוגע, ואם אני אחסום את המחשבות המיותרות, תיווצר אצלי תחושה של לחץ, והרעיונות יסרבו להגיע. ואצטרך לייצר אותם בעצמי, אבל רעיונות שאני מייצר בעצמי אינם שקולים לרעיונות שנובעים לבד. ועל כן אני חושש שספר שאכתוב כך לא רק שלא ישפר אלא אף יזיק, בגורמו לרתיעה מהרעיון הזה.

ועל כן נשארה האופציה השלישית בלבד. וגם אותה לא חיבבתי כלל. עם זאת, חשבתי שהיא הכי פחות גרועה מבין השלוש, שכן לא רק שהיא מאפשרת לי להמשיך בכתיבת הספר ומספקת מענה לצורך הדור, אלא שאף לכם, התלמידים, היא יכולה להועיל. שכן בבדיקתי נוכחתי לגלות,שאת תפקידי בתור מנהל אני מקיים באופן חלקי ביותר. ולמעשה, ניתן לומר שהדבר היחיד שאני עושה בתור מנהל זה להעביר את השיעור אמונה.

ועל כן, מבאין אופציות אחרות, בחרתי באופציה הזאת"

אז זאת בוודאי הסיבה שהוא קרא לו! בטח הוא הודיע את זה לשער התלמידים באחד מהימים האחרונים, אבל הוא לא היה, ולכן היה צורך לקרוא לו באופן פרטני.זה כנראה ההסבר, אמנם נראה לו קצת מוזר שאף אחד לא הודיע לו על כך, אבל בעצם, מי עוד חוץ מידידיה היה יכול להודיע לו על כך? והרי ידידיה בכלל לא הגיע היום.

"ועל כן," המשיך הרב, "כפי שאתה בוודאי זוכר, בשיעור אמונה ביום ראשון" זה כבר קצת נראה קצת תמוה למתן, אם הרב יהודה חושב שהוא היה שם, למה הוא מסביר לו על זה עכשיו באופן פרטני? "העברתי על שני הבעיות ההפוכות, בעיית הלחץ שנובעת ממחסור בזמן ושפוקדת בעיקר את המבוגרים, ובעיית השעמום שנובעת מזמן עודף ושפוקדת בעיקר את הילדים והנערים." פפ… לחשוב שחושבים שהוא סובל מעודף בזמן ומשעמום! " דיברתי על זה שאם רק הייתה אפשרות שהילדים היו תורמים זמן למבוגרים שני הצדדים היו יכולים לצאת מורווחים. והתכוונתי לנצל את דברי בנוגע ללחץ ולמחסור בזמן כדי להודיע על פרישתי. אבל לפני שהספקתי, ידידיה הרים את ידו. בפיו היתה את ההערה הבא: אמנם ילדים ונערים אינם יכולים להעביר את הזמן למבוגרים, אבל זה רק צד אחד בבעיה. שכן הבעיה זה היחס בין כמות הזמן לכמות המטלות. ואת הזמן אמנם בלתי אפשר להעביר, אבל את המטלות אפשר. הוא ציין שהרעיון שלו אינו ניתן לביצוע מעשי פעמים רבות בלבד, שכן ברוב הפעמים מדובר במטלות שמבוגרים בלבד יכולים לעשות. אבל הוא טען שגם למישור התאורייתי יש משמעות כלשהי. דבריו הדהימו אותי, הוא התייחס למישור התאורייתי בלבד, אבל אני הגעתי למסקנה שייתכן שבמקרה שלי זה ניתן לביצוע מעשי. באותו השיעור החלטתי לא להודיע כלום, ולשקול

את זה אחר כך. ואכן, אחרי השיעור אמונה הסתגרתי בחדרי וחשבתי על זה. אמנם הטענה שאת רוב הדברים מבוגר בלבד יכול לבצע הייתה כבדת משקל, אבל בסופו של דבר הגעתי למסקנה שהיא שגויה במקרה שלי.

אמנם ספר שרשום על שמו של נער זה דבר מוזר, וייתכן שהיחס אל ספר זה יהיה בהתאם. אבל אני חושב שאם גם שמי יהיה רשום על זה זה יטשטש את השפעת הדבר. לאחר מכן עלתה בי התהיה האם זה באמת יוריד את רמת הספר, אבל הגעתי למסקנה שגם אם אני יאלץ לעשות הגהה על כל החלקים שהנער יכתוב זה עדיין יגדיל את המהירות באופן משמעותי. בנוסף, תכנוני הוא שבהתחלה הנער יתמקד בתפקידים קטנים ומוגדרים היטב, כגון חיפוש מקורות. ועם הזמן, כשהבנתו את הספר תשתפר, יהיה ניתן להגדיל את תפקידו.

לאחר מכן עלתה השאלה כמובן, מי יהיה הנער המדובר? התשובה הראשונה והמובנת מאליה הייתה שידידיה, מציע הרעיון, ימלא תפקיד זה. נטיתי לזרום עם תשובה זאת, אבל ליתר ביטחון בדקתי את רמתו הלימודית. הסתבר לי שציוניו היו מעולים, בפרט במקצועות הקודש. בנוסף, זכרתי שכמה וכמה פעמים נתתי פרס על זכייתו בתחרויות שונות.

לכן זימנתי אותו אתמול לשיחה, והסברתי לו את רעיוני. הוא נטה להסכים למלא את התפקיד שייעדתי עבורו. אבל טען שהוא לא יכול למלא משימה זאת לבדו, ואמר שנחוץ לו חבר אחד לפחות. הסכמתי איתו ושאלתי במי הוא מעוניין, והוא בחר איתך. אז אתה מסכים למלא תפקיד זה?"

התשובה הברורה מאליה הייתה כמובן צריכה להיות שלילית. האם לא די לו בכל משימותיו הרבות, שהוא צריך עוד? ההנחה של הרב יהודה שהוא סובל משעמום בטעות יסודה. אם הרב יהודה היה  יודע את אשר עובר עליו בוודאי שלא היה מבקש ממנו בקשה שכזאת.

אבל הוא לא יכל לעשות את זה, לסרב בלי להסביר מדוע. הבושה הייתה גדולה מדי.

אז אולי להסביר לו על מצבו הנוכחי? אבל רק מהמחשבה על כך נחנק גרונו. היה לו ברור לחלוטין שאם ינסה להסביר הוא לא יצליח להגיד מילה אחת, לפחות בלי לבכות, דבר שהיה מביש פי כמה.

הוא ידע בדיוק כמה זה חסר היגיון, הוא ידע שהאי נעימות בהמשך, אם הוא יסכים להצעה, תהיה גדולה פי כמה וכמה, אבל הוא לא הצליח להשיב. ולבסוף, לאחר שהשתיקה התארכה, באופן כמעט בלתי מודע הוא הנהן בראשו, הנהון זה היה כמעט ולא מורגש, תנועה זעירה של הראש. אבל הרב יהודה ראה אותו, והחליט להתייחס אליו כתשובה חיובית.

"נהדר, הייתי נותן לך להיפגש באופן מיידי עם ידידיה, אבל נראה לי שהוא לא הגיע היום. ובכל אופן אני כבר צריך ללכת מפה." הוא אמר תוך הליכה לדלת החדר. מתן הלך שניות בודדות אחריו, תוך כדי הרהורים על המתרחש בבית.

השעה הייתה כבר 12, דרור זוכר לאסוף את הדס מהגן? או שאולי בכלל דודה רחל ודוד שמעון יעשו את זה?

זה נראה יותר הגיוני, אבל הוא לרגע שכח מקיומם.

ואם כבר מדברים עליהם, האם כשציוו עליו ללכת לישיבה הם התכוונו שהוא ישאר בפנימיה? הוא איכשהו לו חשב על השאלה הזאת כשהם אמרו לו, ועכשיו נראה כבר משונה לשאול אותם. אבל זה הכרחי, הוא בטח יצטרך להישאר בפנימיה בשביל הפרויקט הזה. האם הוא צריך להודיע להם על הפרויקט הזה? אם הם לא רוצים שהוא ישאר בפנימיה אז לא תהיה לו ברירה אלא להודיע. אבל אם הם כן? האם זה המידע הזה יוסיף להם משהו חוץ מדאגה נוספת, ואי נעימות מבחינתו?

אבל עוד לפני שהוא הצליח להחליט מה לעשות, הטלפון שלו צלצל במפתיע, כשמתן רואה את הכיתוב "בית" מופיע על המסך.

תיוגיםהגיגים בע"מ

@הסוף החולף

ו-@Admin, גם אני לא הצלחתי להוריד את הדגש.

תיוגיםהגיגים בע"מ

@הסוף החולף

ו-@Admin, גם אני לא הצלחתי להוריד את הדגש.

פרק י'ניצוץ.

מתן הביט בפלאפון והרים את האצבע כדי לענות, אך פתאום הרב יהודה הסתובב והחל לפסוע אליו בזהירות, "מתן" קרא כדי הליכה "שכחתי להודיע לך משהו." הרב הגיע אליו ומבטו ליטף את פניו של מתן, "רציתי שנשב ונדבר קצת אבל אין לי כל כך זמן כרגע, אז רק צריך שתדע. הגיעה אלי אתמול עובדת סוציאלית וחיפשה אותך כאן, ומכיוון שלא היית נתתי לה פרטים שלך, היא אמורה להגיע אליך בהקדם." פלט במהירות, העיף מבט חטוף במתן וחזר על עקביו. מתן הביט ברבו ממושכות ורק הצילצול הצורמני ניתק את מבטו ממנו.

"שלום" מלמל "היי מתן מה נשמע? איפה אתה?" בקע קולה הרך והשקט של אחותו אדווה, "בישיבה אבל אני כבר מגיע",  "יופי, כי יש כאן מישהי שטוענת שהיא חייבת לראות אותך" הקול העליז של אדווה שימח אותו והמריץ אותו לביתו.

"אז קוראים לי נאוה שאלתיאל ואני עובדת סוציאלית" פתחה הבחורה שישבה מולו, מתן היה דרוך כולו וישב על קצה הכיסא במטבח "הגעתי אליך ממשרד הרווחה, לאחרונה כידוע לצערנו, אביך הרב צבי איתן נרצח בפיגוע" איזכור שמו של אביו גרם לו להתכווצות "ואימך שוהה בבית החולים בצב אנוש" המשיכה בקול איטי ורגוע, מבטה היה נעוץ בקלסר שלפניה "סיפורכם הגיע אל בית המשפט, ולפי החוק של המדינה, ילדים אינם יכולים להתגורר לבדם אם הינם קטינים" נאוה הרימה את ראשה לאיטה, עיניו החלולות של מתן השתקפו אליה, "ולכן תפקידי הוא למצוא לכל ילד או ילדה תחליף משפחתי, כלומר משפחה אומנת". היא הרכינה שוב את הראש "את לא יכולה לעשות לנו את זה!" אמר בקול שקט ותקיף, "אין לי ברירה אחרת, זהו תפקידי ועלי למלאותו בצער רב" לחשה "לא!!" קולו התגבר "אבל, יש אפשרות נוספת שבה משפחתך לא תופרד" המשיכה בקול מעודד "אם תהיה לך אישה תוכל לגדל את אחיך, יש לך שבועיים בדיוק להחליט ולהודיע לנו מהי תשובתך" סיימה. נאוה התרוממה מן הכסא בכבדות וצעדה לעבר הדלת בגב שפוף, דלת הבית נסגרה בעדינות. להתחתן?? מה???

עיניו היו עצובות משראתה אי פעם, "את מבינה?" שאל באנחה קורעת לב "לא, בכלל לא!" לחשה לו והיפנתה את מבטה לאופק הים, הגלים התנפצו בקול ונאנחו יחד איתם, "אין שום סיכוי שהמשפחה שלי תתפרק עוד, לא יישאר לי כלום בחיי" המשיך בקול חסר חיים "אתה לא יכול להישבר עכשיו, המשפחה שלך זקוקה לך!" קולה ליטף אותו "גם אני זקוק להם.." לחש בעצב "בבקשה ממך מתן! אל תהיה פזיז, יש לך עוד שבוע להחליט ואל תשכח זה חיים של שלושה נשמות!" "את לא עוזרת" ניצוץ של כעס התגנב לקולו "היי אתה לא יכול לכעוס עלי, שנינו בזה!" ניסתה לנחם "נו אז למה לא?" הוא הרחיק את מבטו ממנה לעבר השחף שטייל להנאתו על החוף, "תראה מתן, בסך הכל אני מנסה לעזור לך, וגם אתה לא היחיד שחייו נקרעו לכמה חתיכות" הרהרה בקול "מה? נעמי? על מה את מדברת?" מתן היה מופתע "לא התכוונתי לספר לך את זה דווקא בתקופה הזו ועוד אחרי בשורה שכזו... אני.. אני פשוט יודעת את זה מלפני שבועיים, זה עוד טרי ש.." קולה נחנק, הוא הביט בה, חומל, כל כך קרובה הייתה לליבו, "אחי היחיד- שליו, הוא.. הו.." קולה נקטע בשנית ודמעות חמות פרצו מעיניה ומגורנה עלו יבבות חלושות, יבבות הנשמעות כחיה פצועה, מתן לא העז לדבר, כל החודש הזה היה עסוק אך בכאבו שלו, ולא שט ליבו למכאובה של זו שעזרה, תמכה וליוותה לאורך כל הדרך, "אני.. אני ממש מצטער" פתח "לא, לא, זה בסדר סליחה על ההתפרצות בכי הזאת." נעמי ניגבה בבושה דמעה סוררת שזלגה במורד לחיה והרכינה את ראשה אל חול הים הרך והנעים, אספה בידה כמות חול וזרקה אל הגלים ששצפו בקצב "שליו חלה במחלה הידועה- הסרטן, הוא חלה בלוקמיה."

בום עמום נשמע באוזניו של מתן, הוא היה בהלם ולא היה מסוגל להוציא הגה מפיו, לא ניחום לא עידוד, דברים שציפתה כל כך שיגיד. "סליחה שאני מכבידה עליך" שיפשפה את עינה השמאלית, "אני יודעת שאתה עסוק מאוד וזה הדבר האחרון שמעניין אותך" לא היה בקולה שום טינה או לעג, רק אמת טהורה ופשוטה. היא קמה והביטה לתוך אישוניו, אחר הסיטה מבטה אל השמש שהלה לשקוע באופן מרהיב בין גלי הים התכול, "אני חושבת שהעדיפות השניה של העובדת הסוציאלית עדיפה על פני הראשונה" זרקה ומיהרה סמוקת לחיים לעבר תחנת האוטובוס הקרובה..

"ריבונו של עולם" שמע את קולו הפנימי זועק "אנא אני חייב אותך עכשיו לצידי, אני על חוף הים ורואה רק את צעדי הרגלים שלי איה שלך?? ואתה אבא שלי!" התחיל לצעוק לפתע מקירות ליבו " אתה שם למעלה! יש לך אפשרות לעזור לבן שכל כך מתגעגע אליך, מאז שהלכת לפני חודש! אני לא עומד בזה!!" שאג מכל קירבו "אתה כן! ועוד איך!" צעקה אליו דמות מהמשך החוף, "אתה לא יודע כמה כוחות טמונים בך אם רק תאמין!!" המשיכה הדמות, מתן התקרב לאיטו אל הדמות הצועקת, מוחה את דמעותיו הרותחות והמלוחות.

תיוגיםניצוץ.

@בחור שמח

בהצלחה!

...מיכל318
@בחור שמח
(ורפואה שלימה)
אני מתנצל חברים.בחור שמח

אני ממש חולה בימים האחרונים ואין לי אפשרות וכוחות לכתוב את הפרק האחרון או את שלב ב'.

מחילה ממש...

אם למישהו בא להרים את הכפפה מוזמן..

מתנצל מראש מכולם.

אגב הייתם מדהימים... כל הכבוד לכולם.

אויש אחינו..בעוז וענווה!

רפואה שלמה ומהירה! אתה רוצה שנחכה לך כמה ימים? יבאס אותנו אם לא תכתוב..

@מיכל318

@כחרס הנשבר

@ברוך השם

@דוס בדם

@גיטרה אדומה

@בוער לארץ השלמה

@בונים מגדל

@בדרך אליו

@הסוף החולף

מה אתם אומרים??

אל תחכו...בחור שמח

נחכה!מיכל318
אתה טוב בזה @בחור שמח
ורפואה שלימה.
אולי נעשה עוד סבבבוער לארץ השלמה

ואתה תתחיל?מיכל318
ועם זה נחכה?
כן רק כדי שזה יצא הגיוני לקרוא את הפרקים מראש(כולם)בוער לארץ השלמה

טובמיכל318
אז עם זה נחכה בינתיים.
ותתחיל אתה פרק א' אם אתה רוצה.
אותו סדר?כחרס הנשבר
או הרשמה חדשה?
ניראלי שצריך קודםמיכל318
למצוא מישהו שרוצה להיות אחראי על זה.
ניראלי הוא רוצה @בוער לארץ השלמה
לא הבנתי..כחרס הנשבר
בסיפור החדש או הישן?
שהוא יתחיל ונזרום משם..כחרס הנשבר
באחד הזה עוד סבב ואז יהיה 14 פרקים יותר מענייןבוער לארץ השלמה

אההה הבנתי, שכוייח!בעוז וענווה!

רפואה שלימה!ברוך השם
אני חושבת שאם אנחנו רוצים שיצא מזה סיפורברוך השם
כדאי שמישהו יעבור על זה כמו שצריך, ויסדר את החורים הקטנים בעלילה (לא בקטע רע, זה לגמרי לגיטימי שיהיו סתירות אם לא קראנו את הפרקים שלפני (-;)
הקטע שזה לא יהיה מסודר ואז חלק ב של האתגר הוא לכתוב פרק סיוםדוס בדם

גמאניניצוץ.אחרונה

חושבת שזה יותר יפה עם הסתירות ואח"כ זה מסתדר..

אשת הקציןצדיק יסוד עלום

נפגשנו בשעה היעודה, 
היא ירדה מהקו לירושלים בשיער בהיר פרוע
זיהיתי אותה ונופפתי לשלום
יורדים

היא קלילה וצעדה בוטח
לרגליה סנדלים ברצועות דקות
אנחנו מתגלגלים מטה אל הנחל
אביב סביבנו מאוד
היא מצביעה על איזה עלה וקוטפת
אני קורא לו בשם, ואומר "נפוץ כאן באזור"
מצטלבות עיניים והיא מחייכת
סקרנית
היא מביטה מהורהרת 
ומסיטה הצידה את העיניים סמוקה

אנחנו מדברים על החיים
"צמאה נפשי לאלוהים לאל חי", היא משתפת
אני מחייך ונשכב על גבי
ממולל עלה ותולש מן השדרה
"לעזור לעם ישראל, איפה שרק אפשר"
מביט בקווצת שיער בהירה המשתלשלת מטה
איזו רוח

תספר על עצמך, היא מתרגשת
על החיים, איפה גדלת, על הצבא
אני בולע רוק ומחייך
היא מקשיבה ועיניה טובות
רוח מתוקה נושבת

השמש שוקעת ואנחנו צריכים ללכת
אני מלווה אותה בחזרה אל התחנה
העלייה תלולה והלב קל ורך
אני מחזיק לה את התיקים 
ואת שקית הניילון
היא מביטה אלי מעלה ומבטה רחוק
אני כבר משתומם ומחייך לאות פרידה
שנינו מחכים לו שיבוא

הוא יורד מן האוטובוס בצעד רחב
מגף אדום כבד ומדים מחוייטים
הוא מתכופף לאסוף את התיק מתא-מטען
היא מנופפת לי לשלום והולכת אליו

שניהם באים מחוייכים, הוא מושיט לי יד
לוחצים חזק, הוא מחייך לי מרחוק

הוא מחייך אליה והיא נבוכה ממני
הוא אומר "מכיר את נגר? מוסר לך ד"ש"
היא אומרת "אני אחשוב בשבילך על מישהי"
וגם "יש לך לב טוב"
אני מביט בשתיקה כשהם הולכים זה לצד זו
במבט שהיא נושאת אליו 
בצעד הרחב שלו
אני אוהב אותם ושותק
קר מאוד

אני הולך

Edvard Munch - Two Human Beings. The Lonely Ones (the Reinhardt Frieze)

אריק שר על זה יפה ממניצדיק יסוד עלום

היי רות
מה יהיה לי להציע לה
אני רואה את עמוס שלך עומד איתן
ואני כל-כך רחוק מלהיות סלע
אולי בקצה הכביש הראשי הזה
אוכל גם אני להיות למישהי מישהו כזה

מהמחפש שם
וואו
נשיונל ג'יאוגרפיקצדיק יסוד עלום

עננת אבק מיתמרת
טופר פוצע פרווה עבה
שאגה נוראית מחזה מיוסר
קילוחי דם על זרועות
ניב ננעץ בעומק רעמה
לסת מטלטלת
גניחה ונהמה רוטטת
יש לנו מנצח

אלפא נס אל המרחק
מוכה וצולע
גיבור חדש עולה אל הבמה
רעמתו דבלול ודבק
גיבנתו בולטת
זנבו שבור
עיניו קהות
הוא שואג שאגה צרודה אל שמיים מאפירים
מכה רעם ולביאות זוקפות מבט
הוא פוסע בגאון מוזר הן צועדות אחריו
מערכה

הן יוצאות לצוד הרבה
הוא מתבונן בשקט

ומשנה תנוחה, קשה לשבת על ענף
הן חוזרות עם דם על השפתיים
"לא מצאנו טרף"

מתלקקות ונוהמהות בינן לבינן

כשהוא מגרגר לקראת אחת היא מתגלגלת על הצד
אני צריכה לקום מחר מוקדם, תירגע
זכר אלפא הולך לישון לבד

בחלומו הוא גור ואביו גדול
הוא פוסע ופוסע ולא נגמר לכל האופק
הוא מיילל ומצייץ ואביו נמתח עוד אל האופק
עובר ועובר ועובר
הוא מתעורר בבעתה 
בפרוותו סבוכים קוצים
נקבה נוהמת מגרשת אותו בטפריה
הן חוזרות אל הגורים הבהירים ומיניקות
מלקקות דם מהשפתיים

הם מביטים בו באיבה כשהוא עובר
גור אחד לוחש: "הבנת בכלל מי זה?"
הוא נוהם נהמה צרודה וזוקף זנב שבור
כשהוא עובר הוא שומע בקושי צחקוקים

מסע של כמה קילומטרים 
בצהוב סוואנה שמים בוהקים
הוא מוצא אותו כמו מלך
מלקק פצעים משחר לטרף
"יש לך כמה דקות?"
יושבים

הוא חוזר מן הגלות
רעמתו אין בה דופי
הגורים מזנקים על כפותיו החזקות
הלביאות מתחככות ברעמתו ואומרות
חיכינו לך, ידענו שתשוב
הוא מהורהר והוא נוגס בטרף שהובא
האוכל לא טעים לו והוא לועס בשקט
זה היה מוזר, חבל שלא היית פה
היא אומרת מגרגרת ומניחה עליו ראש

גיבנת מזדקרת
זנב שבור רחוק
נהמה צרודה מאוד
רעמה דבוקה וקוץ
הכל נכון, הוא מתבונן על שקיעת סוואנה נהדרת
ומלקק פצעים ממאנים להיסגר

פעם ידעו לציירצדיק יסוד עלום
האריה מצד שמאל למעלה הרג אותיחתול זמני

(תרתי־משמע)

אה שכחתי שזה שמךצדיק יסוד עלום
זמנית בלבדחתול זמני

אה וסליחה שלא יצא לי להעמיק אני מנסה לחסל את מלאי הבירות לפני הפסח ורמת הריכוז בהתאם

אני לא נזקקצדיק יסוד עלוםאחרונה

שתה לשוכרה

ניתוקאנונימית91

בין שתי עולמות אני מבלה את חיי,

בין הטוב והרע, האסור והמותר

בין המתוק לבין המר

בין פחד לתקווה

בין כישלון להצלחה

בין העולם הזה לעולם הבא.

אין בי ולו רגע אחד של שקט,

רגע אחד של חמלה, של אהבה של סליחה וכפרה

ימי עוברים עליי ביעף,

ומיד פעם מפעפעת בי חרדה שגוברת,

ייאוש מהבאות,

תחושת הבדידות מפמפמת ועולה,

והניכור ביני לבין עצמי גדל,

מייחלת שאמיר את תחושת הבדידות בהתבודדות,

שאלו שני הפכים.

איך אראה פניי בפני החצי שלי כשאני שבורה?

איך נוכל להיות ללב שלם בלי כל רע?

אנה קלי, בדמעות שפכתי ליבי, רפא נא מכאבי!

גופי אינו יכול לשאת משקלו ונפשי לא תישא את חוליה

אנה אבוא כשרחק ממני לעד?

האם בנה לי אהובי משכן בליבו?

האם אוכל שוב להיות בקירבו?

אנא  שאתעלה ועונותיי ימרקו אנא שאשתנה וייסורי ימרקו,

אבא תוציא ממנו את הריקנות,

תקשיב לי את הניצוץ שכבה,

תפילה בי רוח חדשה חודש ימיי שעברו כל,

קצר נדודי ולצרותי---

אמור די!

חברי אבא חיבוק גדול שאותך לעולם לא אעזוב!.

אוהבת!נחלתאחרונה
0 = 1אברהם א

שממה

מחבק את החידלון קרוב אליי

נושם את הפחד

מתחמם מלהבת השנאה

כי בסוף כולם קיימים

אין סיבה להתכחש לטבע המציאות

(ונכון, ייתכן ויש לנו בחירה על הדרך בה אנו חוזים במציאות - ואולי עדיף להכחיש את המידות השליליות ובכך לבטלם.

ואכן, קשה לדבר על הנושאים הללו כי מסתבר שמילים לא עושים פה עבודה טובה.)

אבל בואו רק נזכור דבר.

ה' אחד.

ו"אני" לא קיים כחלק נפרד ממנו.

המצוי הראשון הוא גם המצוי היחידי.

כל השיטוטים שלנו בעולם קורים אך ורק בתוכו.

ייתכן ואנחנו פשוט מחשבה בתוך מודעות אינסופית.

(מודעות אינסופית שלא מחולקת. הלכות יסודי התורה פ"א ה"ג וה"ז)

לאן שלא תלכו אנא זכרו זאת.

על מנת שלא תקחו ברצינות את מנת קיומכם ה"אינדיבידואלי".

על מנת שלא תצטערו על מנת חלקכם בעולם הזה והבא.

ניהיליזם אינדיבידואלי - שחרור מתפיסת העצמי המוגבלת.

אל עבר השחרור האולטמטיבי הקיים רק אצל המצוי היחידי.

כל הדתות והמסורות הרוחניות בסוף מדברות על הדבר הזה.

התבטלות מוחלטת אל האינסוף.

מכיוון שזהו מנת חלקנו בכל מקרה.

תמיד שואלים - האם נשאר משהוא מאיתנו בסוף?

במקום לשאול - האם היינו משהוא מלכתחילה.

ובנוסף, קחו עצה לחיים - המציאות מוסברת בצורה יותר "איכותית" על ידי פרדוקסים.

...

פילוליבין הבור למים

תַּחַת הַנַּעֲצוּץ יַעֲלֶה בְרוֹשׁ, וְתַחַת הַסִּרְפַּד יַעֲלֶה הֲדַס; וְהָיָה לַה' לְשֵׁם, לְאוֹת עוֹלָם לֹא יִכָּרֵת."

ישעיה נה יג

סִרְפָּד זָב מִקְּצוֹת לָשׁוֹן

לְהִיטוּת חוֹרֶפֶת אֲחוֹרֵי נַפְשׁוֹ

נוֹשַׁכְתּוֹ בָּאֵשׁ לְהִכָּלוֹת

נְשַׁקְתּוֹ כָּאֵשׁ לְהֵיכָלוֹת

מְבֹהָל מְשֹׁחָז בְּשַׁחַד וְהֶבֶל

בְּמֶתֶק עִבְרִי וּבְנֶפֶשׁ אֶבְרָתִי

נִפְרַד בְּהִלָּפֵת

נִלְפָּת בְּהִתְפָּרֵד

כְּתֻמָּה נֶחֱרֶצֶת בּוֹ הַלֶּשֶׁם

בְּלַהֲבוֹ זִיקֶיהָ נוֹהֲרִים

שִׁלּוּמַת הַשֵּׂכֶל

מְשׂכֶּלֶת שְׁלָמִים

עֵדֶר-נֶפֶשׁ בּוֹ בְּפֶלֶךְ

הַגּוֹלֵל אִמְרִי הָאִישׁ

וּכְמִכְמַנֵּי הַתְּכֵלֶת

מִתְּכוֹלוֹ מַנְעִים

בִּבְאי-הַשַּׁחַק כִּמְטֻטֶּלֶת

נֶצַח מְטֻלָּא בְּהוֹד

שָׁב הַסֵּבֶר וְשִׁבְרוּ

סָב הַתָּם עַל עֲקֵבוֹ

מִנְּעִיצַת הַעֵין בָּעֵמֶק

וּמֵרַעַד עלָמוֹת אֵינְסְפוֹר

מְדּוֹהַר נִרְכַּב כְּאֶמֶשׁ

וְשִׁמְשׁוֹ עָלַי כַּטּוֹב

יִחוּדוֹ לָבוּד הָדוּר

פִתְאוֹמוֹ מִצּוּר לְצוּר

מְלָחֵם בַּשַּׁעַר

בְּעַרְשׂוֹ חֲלוֹם

פִּלּוּלִי-הִיּוּלִי

אָנָּא אֵלִי

פָּנַי לָאוֹת

מסע זמניריק סאנצ'ז

לפעמים צריך לקום וללכת. אמרתי לעצמי.

רציתי לומר לעוד  מישהו את זה. אם זה רק היה אפשרי, קרוב. אם מישהו רק ישאל.

אסתכל אל האופק וזה בדיוק מה שאגיד לו. לפעמים צריך פשוט ללכת. 

כביכול במילים סתומות אלו תמונה אמת אדירה. תשובה חלקית לעת עתה. כיוון. משב רוח.

אני נשבע שברגע זה, כל שברצוני הוא לקום וללכת אל הלא מקום. למלאות את הציווי שגזרתי על עצמי באדיקות דתית. לשאוף אוויר פסגות ולשתות מי רחוב מזוהמים. 

מסע, אולי. המילה מתגלגלת לי פתאום מאי שם. אני חושב שכן. מסע. נפש פתאום רוצה מסע.

אני משהה את מבטי על הקיר הלבן וחסר והחלק, אפשר יש בפשטותו עומק נסתר.

לא, גלות. לגלות אני משתוקק. החלק הציני מאחורי המוח שלי מרשה לעצמו לגחך. שיגחך. שיגחכו כולם. אולי.

אני נאנח ומתרומם, שולח יד אוטומטית אל הטלפון ועוצר באמצא הדרך, מביט בו מונח. הו אלוהים איזה הרהורים עולים, אם תעזוב את הטלפון לחמש דקות. היצור הציני בראשי מגחך שוב בלי חן.

אני פותח את הטלפון וקורס בחזרה אל הספה. לפעמים נדמה שאתה חי את חייך מהצד, כמו צפיה בסרט רב חושי. חסר שליטה לחלוטין. לא, אני מגזים, לא חסר שליטה, אבל חסר תשוקה, ומה תעזור לך שליטה, בלי רצון. הציניות עולה בי שוב, ואני מדחיק אותה. פעם אחת אחרונה להיום.

פותח וואטסאפ , הודעה וחצי. עניין בתוכי נדלק ונכבה כלעומת שבא. פעם ראיתי בסרט מישהי מתה ממנת יתר.  בוודאי כך אני מרגיש, נראה. אם מותר לי, בכלל. אני ריק לגמרי במבט המזוגג הזה וחומר סמיך ומגעיל יוצא לי לאט מהפה, ומהאף. אולי מדגיש את חוסר האונים שלי. את חוסר העניין. 

הטלפון נופל לאט מידי הקפואות, ואני לא טורח להרים אותו, שישאר על הרצפה. הוא ומה שאני. הייתי רוצה להיות.

ונשאר רק אני על הספה, אני המרוקן, עלוב, חלש. רק מסע יוכל להוציא אותי מכאן. לכל הרוחות. רק גלות.

מבטי הנודד נתפס לרגע בבקבוק היין על השיש. זה גם סוג של. אה . מסע.

הציניות השפלה שבתחתית ליבי מחייכת בהנאה, ואני ניגש אל השיש בצעדים כבדים

כתיבה מדהימהחתול זמניאחרונה

מזכיר לי את הפעם ההיא שהתעוררתי בשבת בבוקר וראיתי ספר (חול אל דאגה) מוכתם ביין שרוע על הרצפה ולא זכרתי איך הגיע לשם.

טיולבין הבור למים

לקט פרואה וכומסת

לקט חוצפת לשון

שתויה מטל ומעשב

ושיכר פטלים ענוג

לקט חורצת דרך

ושביל כתכתים אגסי

נכרכת בחן ובחסר

באדמת ההוא הפלאי

לקט בת ארבע נועצת

עינייה בקרן זווית

כעץ פתלתלי וכשוע

האוחזים בכנפי הפרי

לקט שוקטת על אדר

לקט צומרת שחור

רוחץ הרקיע בתכלת

לקט נמשחת באור

פנים ואחור נעה חרש

תצפין ותזרח ותנפול

בעין הכרכום מלקטת

בצלמה בצלמוות ותוהו

אני אוהב ניקים שכותרת השרשור מתכתבת עם שמםצדיק יסוד עלום

אז אני יוצא גם לטיול בין הבור למים

זה שיר אניגמטי מאוד, מאוד אסוציאטיבי. הדימוי שעולה לי ביחס אליו הוא לשכבה חיצונית מאוד יפה, ססגונית, מסתורית ומסוגננת, ותחתיה שכבות על שכבות סתומות ובלתי מזמינות המסמנות אל הקורא - תוכל להנות מן החוץ, אך בשביל להעמיק אל הפנים תצטרך לחפור ולהקשיב. אני לא יודע מה אפגוש אבל אני לוקח את האתגר (ומניח שחלק מהדברים הם שלך לגמרי ואין לקורא מבחוץ דרך או יכולת להבין).

[במאמר מוסגר - השיר הזה ברובו נעים. האם את מכירה את המשורר הגרמני פרידריך הלדרלין? אני ממליץ לך להיחשף לשירה שלו. (הוא לא כל כך קל לכניסה מרופרפת כי היה לו סגנון מוזר ועיסוק מרכזי וטוטלי בחוויה של המאמין באלילי המיתולוגיה היוונית, אבל התדר בשירים שלו מזכיר את התדר הזה.

. בגלל שאני מכיר חלק מהשירים שאלך אני מכיר וזוכר את האובססיה לשורש "א.פ.ר" ממנו הגיעה גם המילה פרואה, (שגם הופיעה באחד השירים הראשונים שהגבתי לך).

לפני ההעמקה - השיר מרגיש מאוד פסוטורלי. יש כאן המון תיאורים של טבע ובוטניקה. טל, עשב, פטל ענוג, אגסים, עץ פתלתל, כנפי הפרי, אדר, צומרת (מלשון צמרת), רקיע תכלת ואור, כרכום...

גם ברפרוף על הסגנון מבחינה צורנית, אני רואה שמאוד רצית להבליט את המילה לקט. הבית השני והרביעי מתחילים שתי שורות במילה לקט, והבית השני והשלישי רק פעם אחת. לקט לקט לקט לקט. במובן מסוים האווירה של השיר עצמו היא של רפרוף, של יציאה לטיול, של ליקוט אנקדוטות קטנות. 

על פי השורה האחרונה בבית האחרון: 

"בעין הכרכום מלקטת בצלמה בצלמוות בתוהו"

האווירה שאני נכנס אליה היא שהטיול והלקט הזה הוא מן סוג של בריחה אל עולם מלא עדנה ויופי (עוד אתלבט על זה בהמשך כשאעמיק בדברים הספציפיים שיעלו בלקט) מול "צלמוות ותוהו". צלמוות מזוהה עם מזמור כ"ג בתהלים, שם המשורר אומר: "גם כי אלך בגי-צלמוות לא אירא רע, כי אתה עמדי". נראה שזה הסגנון והפער באווירה המעט אוטופית אך עכורה שבשיר. 

בית ראשון:

קודם כל, מבחינת מצלול, משקלים ומרקמים - כל הבית הזה מאוד מאוד יפה. שלחתי לך לדעתי פעם קישור לPuparia, עם האווירה הסוריאליסטית והקסומה. אז משהו כזה...

"פרואה וכומסת, חוצפת לשון" - כאן אני רואה אידיאל של נעורים נצחיים ובלתי מושגים. להתבונן בילד כישות נשגבת המחוברת לטבע (פרואה) ובלתי מושגת (כומסת) וחופשייה (חוצפת לשון). התיאור כאן של הפסטורליה נותן לי תחושה של אחדות טוטלית עם הטבע "שתויה מטל ומעשב" - שהשילוב של שניהם לרוב הוא של רטיבות בקור ברצון למצוא פינה יבשה, אבל הפרואה-כומסת של הבית הראשון "שתויה" מרוב טל ועשב, כלומר שעבורה זה משקה ממריץ, מחייה, מיטיב. "שיכר פטלים ענוג" הוא אותה תנועה רומנטית שמציירת את הלהט הילדי לאכילה בתור סוג של גמיאת נקטר אלים. בסגנון הציור של התקופה הויקטוריאנית המלאכים מצויירים כילדים. יש משהו ביחס הזה לילדים שהוא מהפנט ועוצמתי, להתבונן בהם כקרובים לאלוהים ולטבע. בהתאם, חציפת הלשון הזו היא העליונות של ה"כמוסה" הזו, היכולת להיות קרוב אל הטבע, חופשי ובלתי מושג.

[אני שולח כרגע ואערוך או אגיב תגובת המשך - נא לא להגיב בינתיים ]

המשך תגובה-צדיק יסוד עלום

את מכירה את התופעה "סינסתזיה"? של ערבוב חושים ומרקמים?

אז אני מרגיש שבבית השני יש תחושה כזו, שה"חוצפת לשון" של הבית הקודם מתנגש ומתבלבל ומבליט ומנגד את השיוך הטבעי שלו ל"חורצת דרך". זה נותן לפילוס הנתיב הרגשה שקשורה לחריצת לשון, ואולי גם לחרוץ כמו לחתוך ("חריץ גבינה"). מה החוויה של החריצה הזו? אולי מדובר גם בלעבור דרך חריץ... [ואולי גם אנטומיה נשית]. אין לי מושג מה הוא שביל כתכתים אגסי. אני יודע שאגס לרוב מעורר אסוציאציה למבנה גוף נשי, ואולי, במידה והשיר בנוי במבנה כרונולוגי של התפתחות - אז מהשיר הראשון המבטא תום ילדותי, כאן מופיעה לראשונה נערות? זה יכול להסתדר עם כתכתים (שמעורר קשר לכתית, כלומר לכתישה, חיכוך, ואולי גם פציעה; וכמובן שגם לדרך חתחתים שמקבלת תפנית מצלולי ומזכירה גם קטקטים או לפחות משהו קט), וזה בהחלט מסתדר עם החן והחסר הנשי.

"נכרכת... באדמת ההוא הפלאי"  יש כאן תחושה חזקה מאוד של פסיביות, של הימשכות ("משכני אחריך נרוצה"), וגם בשיר אחר שלך, אחד הראשונים שניתחתי, היה איזה "הוא" פלאי כזה [שבזמנו לקחתי את הניתוח לכיוונים אבסטרקטיים לחלוטין על אידיאה טמאה~מיסתורית] והימשכות אליו. [כאן - ויש צדפים לאסוף! 🌊🐚🫧 - פרוזה וכתיבה חופשית ]. קראתי עכשיו את השיר ההוא, והמהות של אותו אדם נעלם משמשת כאן להרגשתי אלמנט שווה ערך.

אז מה יש לנו עד כה?

המעבר מהבית הראשון שבו מתואר חופש, חציפת לשון, שחרור ממוסכמות ואחדות עם ההויה והטבע בחויה של שכרות (אווירה מאוד "דיוניסית" אם את מכירה את המושג - https://haraayonot.com/idea/dionysian/ נראה לי שתאהבי), משתנה לבלי היכר בבית השני, בו יש כניעה, התמסרות, כתכתים, וצבעים עדינים יותר מאותו "שיכר פטלים" משכר. כאן יש אגס שמבטא עדינות להרגשתי, ובעיקר היכרכות באדמת אדם אחר. אני חושב שלאדמה יש שני אלמנטים הפכיים זה מזה: האחד הוא אידיאת האדמה (גאיה, במיתולוגיה היוונית, או אמא אדמה בכל התרבויות הפגאניות), שהיא נמצאת בכל מקום, מחייה את העולם, מבטאת נשיות פרימאלית, (צלמיות של האלילה אשרה היו של אישה פורייה עם שדיים ורחם https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%A9%D7%A8%D7%94_(%D7%90%D7%9C%D7%94) ). גם שפינוזה שהביא את הפנתאיזם שאומר שההוויה היא סך העולם הקיים) הוליד בעקבותיו את התנועה הרומנטית שראתה באדם ובטבע יסוד חזק ושואב. הלדרלין שר ברכות לאדמה, ניטשה שר ברכות לאדמה, גתה שר ברכות לאדמה... האדמה מהווה את הקיום, וממילא את הדרור.......

אבל! יש מרכיב הפוך לאדמה, ועצמי לה מאוד, והיא אדמה של מישהו. טריטוריה... זו נקודה חזקה שמתבהרת לי עכשיו שקרקע מסמלת גם את כל כדור הארץ ועצם הנאמנות לקיום החומרי, וגם להפך - שיעבוד למקום מסוים, לאנשים מסויימים. בכל מקרה - כאן הגיבורה של השיר עוברת טרנספורמציה יסודית בשביל הכתכתים האגסי ומשתעבדת לאדמה של ההוא, הפלאי. (מעניין להקביל את הפרואה אל הפלאי, כלומר פ.ל.א לעומת פ.ר.א)

--

הבית השלישי כל כולו מתכוונן מבחינתי לתרגום מיני בלבד למפגש ראשוני של מבט נשי עם אנטומיה גברית. 

** אעיר בהסתייגות מוקדמת שתמיד כשמנתחים שיר מעורפל-בכוונת-מכוון וחותרים לפרשנות של מיניות אני מרגיש מבוכה. המון פעמים כשניתחו את שיריי הביאו הקבלות למוטיבים מיניים בפסיכואנליזה (נחש מקל וחליל כסמלים פאליים; יללת תנים בתור יצרים מוכחשים; etc...) תמיד הרגשתי לא בנוח... המון פעמים זה מאולץ. ולכן - העובדה שאני מרגיש שזה בבירור הכיוון קשורה גם למהלך של השיר עד כה וגם למובהקות של הסימנים בבית הזה**

** אכתוב בתמצית ואמחק או אערוך מה שתרצי במידה וחשפתי מה שהחמיא לו הכיסוי **

בכל מקרה, נעיצת העיניים בקרן זווית הזו נותנת הרגשה לאו דווקא נעימה. (קרן מזכירה סימן פאלי; זווית - אולי של תשעים מעלות או משהו מעין זה) ; אבל קרן זווית קשורה גם לפינה, ולהרגשתי מעוררת יחד עם נעיצת העיניים רגש של בושה או של דבר לא מתאים או ראוי. גם העובדה שהיא "בת ארבע" (שיכול להיות קשור למנח גופני) נותן כאן הרגשה לא נעימה ו"לא נכונה". עץ פתלתלי בבירור מעורר גם הרגשה לא נעימה, גם אם מכושפת וסקרנית (פתלתלי מעורר מחשבה על שיער מתולתל שצומח שם...)

אין לי מושג מה זה שוע. חשבתי שאולי איכשהו זה ישוע (ואז זה דווקא דימוי לא כל כך טוב נדמה לי ) או שזה מלשון שוועה... זה גם החריגה היחידה שלך ממבנה החריזה בכל השיר, כך שאני לא פוסל על הסף אפשרות לשגיאת כתיב, למרות שהכתיבה שלך כל כך מוקפדת ולכן זה מוזר.

אבל אם אני מסביר ש"כשוע האוחזים בכנפי הפרי" זה משפט אחד, והשוועה היא של אותם האוחזים בכנפי הפרי (שזה מסתדר יותר גם עם ההפרדה מהעץ הפתלתלי) אז זה אולי יותר הגיוני. 

בקריאה הראשונה המשפט "האוחזים בכנפי הפרי" עורר לי אסוציאציה לפסוק "כה אמר ה' צבאות בימים ההמה אשר יחזיקו עשרה אנשים מכל לשנות הגוים והחזיקו בכנף איש יהודי לאמר נלכה עמכם"

חשבתי שאולי ה"שוע" זה בעצם "שבע" המקביל ל"עשרה אנשים" אבל זה כבר לא עושה היגיון.

אז אני מרפה מכנפי הפרי, לא יודע בדיוק מה זה. כנפיים קשורים לי לחופש, אחיזה בכנפיים זו יכולת להיסחף על כנפיים, פרי זה לכאורה ולד על פי מה שדיברנו... אז יש איזה כיוון מתוך זה אבל מרפה

--

"שוקטת על אדר" - זה מאוד ציורי. בטח בהשוואה לבית הראשון שהיה כל כולו חוצפה והסרת עול - כאן השקיטה הזו, להרגשתי, היא נעימה. התלבטתי כי אחד הפירושים שמצאתי למילה "אדר" באינטרנט הוא "פוחלץ", שזה דווקא נותן משמעות אחרת לגמרי להלך הרוח בשיר, ולא נראה לי קשור כי השורות האחרונות בבית הרביעי מאוד נעימות דווקא. כל הבית הרביעי, למעט השורה השנייה נעים, ולכן אני מניח שמדובר בעץ אדר. ידוע לי שאחד הדברים שעץ אדר הכי מתאפיין בהם זה נשירה בצבעי שלכת. [ניסיתי לבדוק האם אפשר להתאים את כל אחד מארבעת הבתים הראשונים לארבע העונות ולכאורה כן - הבית הראשון - אביב; הבית השני - קיץ (אגסים ואדמה); הבית השלישי - חורף; בית רביעי - סתיו]. 

אם באמת האסוציאציה של השלכת ושל האדר נכונה, אז "צומרת שחור" יכול היות קשור לצמרת של העץ המאבדת את צבעיה ומשחירה (מאפירה יותר נכון, כי לרוב הענפים לא שחורים). יש אפשרות אחרת, של צמר, וזה מעורר אסוציאציה של כבשה שחורה. זה היה יכול להסתדר אם היתה הנגדה או הקבלה למשפחה של הגיבורה, אבל היא מוזכרת בבית הראשון כילדת פרא, בלי אב ואם, ולכן אין לה מול מי להיות כך. אבל אני כן יכול לראות בבית הזה משהו מיושב יותר, ולכן גידול הצמר לעומת הראשוניות שבבית הראשון יכולה להסתדר עם זה. יחד עם זאת, שתי השורות האחרוונת בבית הרביעי דווקא נותנות רושם אחר:

רוחץ הרקיע בתכלת | לקט נמשחת באור - אלה שורות מאוד מאוד נעימות ויפות, ואווירת הנינוחות של השקיטה על אדר ממשיכה להרגשה של התעלות. אם בבית הראשון הזכרתי את היסוד הדיוניסי, ובבית השני הזכרתי את ההתקרקעות וההתמסרות אל האדמה של אדם אחר, אל הטריטוריה שלו - הרי שכאן עזבנו כל יסוד גשמי וארצי, ויחד עם הצמרות עלינו השמימה, לתכלת רקיע ואור. אלו שורות מאוד יפות שעומדות בפני עצמן (רוחץ הרקיע בתכלת - יפהפה) - - - זה מאוד מזכיר לי שיר יפהפה ויוצא דופן שנראה לי שיקלע לסגנון שלך ואשלח אותו בתגובה נפרדת.

עם האופטימיות הזו של הבית הרביעי אני מגיע לבית החמישי, שבבירור הוא שונה מארבעת קודמיו ומהווה תרגום ומרכוז לכל המהלך בשיר.

לשיר קוראים טיול, ובטיול מלקטים כל מיני דברים. החוויה של לקט היא שיש גם מזה, וגם מזה, וגם מזה. כשמלקטים - מכירים שאין בהכרח מהלך כרונולוגי, ולכן לפעמים הולכים לפנים, לפעמים לאחור. הטיול הזה, בין חופש מוחלט, פחד (המורגש בבית השלישי), פלא (המורגש בבית השני), והתעלות (המורגשת בבית הרביעי) הם הכרה עמוקה שהמבט שלנו על החיים הוא של ליקוט. "בעין הכרכום מלקטת", כרכומים צומחים בפזורות, לקט פה לקט שם. הם מופיעים צצים פורחים עולים פה ושם. הפסיביות של הגיבורה, שנעה חרש, וכל כולה נפעלת בתוך הטיול הזה, שלפעמים תצפין (צפון והסתרה, כמו כומסת של ההתחלה) תזרח (מזרח וזריחה, כמו נמשחת באור של הסוף), ותנפול לתוהו של המילה האחרונה. 

אם ההבנה הזו נכונה, אז היא מלאת חמלה, והמילה "טיול" אפילו לא מהווה פרשנות צינית או פסימית אלא מבט רענן וחדש על החיים, בלתי שיפוטי, חומל ונוכח בכל גווני הקשת.

"בצלמו" - כלומר במפגש עם הצדדים הגבוהים, האלוהיים, "בצלמוות" הדומה עד מאוד לצלמו, בצורה יפהפיה מצלולית, וכואב באותה מידה, כי הדמיון המילולי מעיד על הקרבה המוזרה מדי בין הבור למים ( ), ותוהו...

תודה!

דור

היינו תכולים ושקופים - עמית אולמןצדיק יסוד עלום

הָיִינוּ תְּכֻלִּים וּשְׁקוּפִים וְיָפִים
לְלֹא גְבוּל
וְזִיוֵנוּ פָּשַׁט וְנָהַר
לְעֵירֻמֵּנו
הָיָה בֹּהַק מוּזָר

הַיּוֹם הָיָה חָסֵר
:וְצָעַק בְּאוֹרוֹ
לַיְלָה, לַיְלָה
הַלַּיְלָה הָיָה חָסֵר
וְהִתגַּעְגַּע
יוֹם, יוֹם

תְּכֻלִּים וּשְׁקוּפִים הָיוּ הַגּוּפִים
וְזִיוֵנוּ פָּשַׁט וְנָהַר
הָעֵצִים הִבְשִׁילוּ פֵּרוֹת-קַיִץ
כְּבֵדִים, לוֹהֲטִים בצהוב מנומר

הַיּוֹם הָיָה חָסֵר
וְצָעַק: תַּעְתּוּע
הַלַּיְלָה הָיָה חָסֵר
אָבוּד לְגַמְרֵי בְּדַרְכֵי הָעוֹלָם
לֹא מֻכָּר, לֹא יָדוּעַ⁠
וְאֲנַחְנוּ, אִשְׁתִּי
יָפִים הָיִינו לְהַפְלִיא

וְזִיוֵנו פָּשַׁט וְנָהַר לֹא דִבַּרְנוּ
עֵירֻמִּים נַחְנו עַל יַד הַגּוּפִים
וְהַמַּיִם פִּכּו עַל יָדֵנוּ בְּלַחַשּׁ
כְּאִלּוּ הָיִינוּ שְׁקוּפִים

מִפִּסְגַּת הֶהָרִים הַכְּחֻלִּים רָאוּ אוֹתָנוּ⁠
כַּמָּה צוֹפֵי־אֲוִיר גַּעְגּוּעִיִּים
שֶׁהִנֵּה, אֲנַחְנוּ יָפִים

שֶׁעֵירֻמֵּנוּ הוֹלֵךְ וְגוֹבֵר
וְשֶׁאֵין אִישׁ זָר אִתָּנוּ וְאֵין גַּם אֶחָד חָסֵר
וְשֶׁהַיּוֹם כְּבָר נוֹגֵעַ בַּלַּיְלָה
כְּשֶׁזִּיוֵנוּ פּוֹשֵׁט וְנוֹהֵר

יפה השירנחלת

משום מה הזכיר לי מוות. אחרי המוות. רוחנים.

צחקתי בשעשוע לא פעם בקראי את תגובתך היפהבין הבור למים

אני לא אוכל להשיב על הכל אבל אשמח להשיב בלי סדר
אקדים אנקדוטלית ואומר כי כחלק מתרגילי הגמשת השירה אני כותבת ג'יבריש. להלן:

לחמף /

גפל החיטוש נמוג בארוגות הלשם הנמקל
שקר הטיפש, נפל הנרמוך, נסתם בקתם הלחמף
קרב, נמק, שתף, קפל מבע סתם
לחשש, פרש, דבר עם הנבקל בעום.

לחשש דיבר, פרש את מבעו על סף,
השתף נדם, הקפל שנמעף
אז באה רוח: סתם, להיפלטר
והכלל שהתברר נלמס

ובכן, א' - תודה! נעים להיקרא בשיר כמו זה 
כמו גם על ידי מחשבה מופרעת, זו מחמאה כמובן

ב' - 
לפני שבוע יצאתי לטיול למעין. לא מצאתי את העין וכשמצאתי הוא קרס אל תוכעצמו וברובו יבש. יש לי תחביב לטמון פניי בקרקע ולהתהלך, חושבת שילדים קרובים יותר לאדמה כיוון שהמרחק מכפות רגליהם עד לצמרתם גם הוא קטן. כשהבטתי מטה הרגשתי כי נצלבו לי הרוחות אל המרכז כמו בזוית ישרה וכמו נברא לי שביל פתלתל להלך בו כבת ארבע ממש. כיף גדול. גם טיפסתי בהתרגשות עד קצות האילן והתנדנדתי לי מטה והייתי ממש כאן בארץ, כלומר לא בלי מקום. אני לא יודעת למה לקט, כך התחבר לי ואולי מפני שהייתי אסופת התקיימויות. האמת היא שפשוט היה לי טוב באופן קיצוני לפגוש טבע, הוציא ממני פרא וחוצפה ושיכר טל. 

את הלדרלין לא קראתי רק שמעתי אודותיו אבל כחלק ממאמציי לשורר שוב חיפשתי לי שירה וגיליתי מחדש את אמיר גלבוע שחרץ היישר אל ליבי. 
לגבי מספר מילים לא ברורות, קודם כתבתי אותן, אחרי כן ביררתי מה משמען אם בכלל, אם כן או לא לרוב לא היה לי משנה, כי משמעות ישנה מעצם צירופם יחד, מהי? לא יודעת עד הסוף. 

למשל שוע, לקחתי משירה של לאה גולדברג נפשי, היא כותבת "כשדה שוע השיבולת נפשי היודעת, גאווה ופאר ודרכי עפר ושפל הרוח" יש פסוקים יפים בתנך המתייחסים לשוע כאל נכבדים/אצילים מלאי הדר. ראיתי גם פירוש שמתייחס לשוע כאמייל, זה מתחבר לי באופן הופכי משהו לשעווה כחומר וגם לשעווה כשעווה. לי בסופו של דבר מדבר מאוד השוע כסופו של שעשוע. 

הכל ילדות הכל ילדי הכל התיילדות, אם היה דבר מה מיני הרי זו אירוטיקה טהורה של גוף בטבע ילד עם שמיים ופתלתלות חושים. זה בוודאי לא שולל התפרשות אחרת, משובב בעיניי לגלות הרבה נוספות. לדעתי עניינו של הבית האחרון נובע אצלי, מהרגשה שיש לי לאחרונה ששכחתי איך להתפלל, לכן בינתיים אני מכוונת צעדיי ושתיקתי כאילו הם תפילה ויש שם הרבה שקט ופיזור, וודאי יש עוד. 

כמו תמיד דייקת הרבה בפירוק שלך והבאת ניתוח חריג ולא פעם מתאים. אהבתי את המחשבה על העונות בבתים כמו גם לדמיין אדר כפוחלץ. סלח לי שלא התייחסתי להכל, כמו לכנפי הפרי, זה להכניס אל תוך פילוסופיית עצמי לא בהירה מספיק שבה אני משליכה הכל עליי וממני וממני עליי הכל והופכת ומשתמשת אלו באלו ללא סדר וללא אבחנה.  החכמת עם הקישורים השונים והכרת לי שיר יפה עד מאוד. תודה!

איזה כיף צדיק יסוד עלום

שמחתי להגיב ותודה על התשובה

בשביל הג'יבריש והגמשת השפה, שווה לך להיחשף ליצירות של המשורר יונתן לוי.

נעם ענבר עושה ביצועים לשירים שלו

אהבתי מה שכתבת.נחלתאחרונה
יפהמשה
היות וידידנו לקח על עצמו את החלק הפילוסופי,חתול זמני

לא אכפול את דבריו, 

החיבור ותרגיל הג'יבריש מזכירים לי מאוד מאניה. שאפשר לתאר אותה מנקודת המבט הסובייקטבית כאותנטית, מחוברת לרגע ולתחושה, התמונה מקבלת "סטורציה", ומנקודת מבט המסתכל מן־הצד, היא בלתי־נשלטת, חצופה, והסטורציה מעוותת את התמונה האמיתית, או משהו כזה, וזה דווקא לא רומנטי בכלל, אבל בעצם, אולי זה להאפיר את התמונה ולהיות ציני? מאבק.

באיזה אופן זה מאניה?בין הבור למים
איני יודע להסביר יותר מכפי שכתבתי,חתול זמני

זה פשוט הזכיר לי.

זה לאו דווקא מאני, אלא יש אלמנטים חופפים.

פריקהתמימלה..?

הכל מתערבב

מה יהיה

ואם יקרה

וששש, אל תפתחי פה

ולמחשבות אסור להתנהל בחופשיות

שימי להן רסן שלא ינהגו בפראות

ואם את יוצאת מדעתך תשמעי שירים

אבל כאלו טובים

שלא מורידים

שיפרידו אותך מהמוץ

שלא ישקיעו בתוך הבוץ

אבל באלי משהו עצוב

אבל זה לא כדאי

ועוד כמה ימים כבר אסור לשמוע שירים ודי

וזה רק נסיונות

תעברי את זה כמו גדולה

או שתלכי לישון

ותירדמי באפלה

ותתעוררי לזריחה

ותופתעי בשקיעה

ותנשמי עמוק כי גם היום הזה נגמר

תם ועבר

וכבר

לא נשאר

דבר

מלבד מה שנאמר...

חזקזיויק
וכואב
יפה מאודסופר צעיראחרונה
מצור על ההרחתול זמני

על ההר מנזר מצודה אבנים לבֵנים ברזל ספרים חיצים כתבי הקודש מול עולם שצר לו על ההר

שצר לו

ברדסים קסדות קשקשים גלימות שמן רותח מים קדושים מחסנים ספריות דמים טבילות מסדרונותבתוככי ההר

צר, נעשה צר

מגדלים חרכים רעפים אבני בליסטראות מות גיבורים אגדות מצווֹת מַצּוֹת חרוכות מלאכים נושאי חרבות יין עשָן שחר עולה מאחורי ההר

אין צר מזה

אדמה רוח דם זיעה דמעה ים מלוחים אולי עמדו החומות למרות הכל?

יפה. אהבתי מאוד את הניגודיות שמבליחה לפעמים.אני הנני כאינניאחרונה

אולי יעניין אותך