אני לא מבין משהו אחדמצפה להתגלות
אנחנו מאמינים בכל ליבנו מה שקרה מאז ימי בראשית
האבות ,יציאת מצרים,נביאים ..
אבל מה למען ה׳ קרה שם בדרך?? איך יתכן תפנית כל כך חדה
מבריאת עולם והתגלות לאבות ,לנביאים ,לעם ישראל כעם עד הגעה לארץ המובטחת
מה עכשיו? היכן זה נפסק? איך יתכן שאנחנו חיים אשכרה באותו עולם שכל הדברים האלה התרחשו בו? למה עכשיו לא? מה רצינו? מה ההסתרה הזו? מה הטעם? הסתר פנים ארוך=עוד דירדור רוחני,אז בישביל מה?? איך יתכן בעולם שבו מבריאת העולם עד המון המון המון שנים בדרך האלוקים היה גלוי ואמר תמיד אני כאן,למצב שאנחנו נמצאים בו היום?? אם תגידו זה עונש אין בזה כל היגיון אפשר להעניש אותנו גם בגלוי,המצב של ההסתרה גורם לאנשים בדיוק את הדבר ההפוך וזה החטא. וגם אם תגידו שהסיבה היא עונש זה שטויות כי אלוקים לא היה נעלם פתאום רק בכדי להעניש אותנו אין סיכוי ואין מצב . איך יתכן מצב כזה כמו שאנחנו נמצאים בו היום,בלי הדרכה בלי נבואה ,לבד. גם שבורא עולם העניש אותנו בעבר הוא עדין תקשר איתנו עם הנביאים,הכל היה נורמלי
המצב הזה הוא לא נורמלי ,למה?!?!
א. ה' הסתיר את עצמו בעשר מאמרות ולכן אין התגלות.נילס.
ב. העולם שאחרי חורבן בית ראשון הוא לא העולם שאחרי מהסיבה שכבר אין 'יצר עבודה זרה' ו'יצר עבודת ה' שהם שני צדדים של אותו מטבע.

ממילא יש פחות כמיהה לקירבת ה' ממילא פחות קירבה ונבואה.
לא הבנתי את א׳מצפה להתגלות
וב׳ זו תשובה לא קשורה ולא מספקת

ואחרי מה שכתבת על תורה משמיים למטה אני בספק אם אתה האדם הנכון לנסות לענות לי על שאלה כה מורכבת

תודה בכל זאת על הרצון
המהרל כותב שבבריאת העולם הקב'ה הסתיר את עצמו בעשר מאמרות.נילס.
אם ה' מוסתר אין גילוי. מאוד פשוט.

ב. תנסח את השאלה בצורה מובן ולא כאוסף משפטים רצוצים ומקוטעים...

ג. אני בהחלט חושב שלגיטימי לדעת את העקרונות התאולוגים של היהדות גם בלי להאמין בהם.
ואני תוהה כאן כבר כמה זמןדעתן מתחיל
למה אנשים לא יודעים לשאול שאלות בשביל למצוא תשובות אלא רק להטיח.
ברצינות, אין לי כוונה לפגוע, אבל התחושה מהמילים האלו היא שאתה לא מחפש להבין.
אולי אני טועה, אבל לדעתי, בצורה הזו, לעולם לא תמצא. אפילו שלא שאלת איזו שאלה מפוצצת במיוחד.
מה שכתבתי היה סוג של פריקה וניסיון למצוא תשובה לשאלהמצפה להתגלות
בו זמנית.
פריקה זה בסדרדעתן מתחיל
אבל זה מה שאמרתי, שניסיון למצוא תשובה לא באמת יחד עם פריקה. לעולם לא. זו דעתי.
בהצלחה
למה אתה חושב שהתגלות זה דבר טוב?צלילי השקט

התגלות זה דבר טוב בשלב מסויים.

אבל זה מעיד שאתה ילד שזקוק להדרכה, שצריך שיאכילו אותו בכפית. 

כשאין התגלות זה אומר שאתה בוגר. מצפונית, ומחשבתית. 

אלוהים בחר לצאת בהדרגה מההתערבות והנוכחות שלו במציאות - נבואה, השגחה ושינוי הטבע, ניסים, כתוצאה מיחס סימטרי בהתבגרות של האדם.  כשבמאה ה4 לפני הספירה קמו אנשים באתונה וכפרו באלים, במיתוסים, במיתולוגיות עם, והפעילו את שיקול הדעת, וחשבו על העולם כמו שהוא, וניסו להבין אותו פיזית, ומטאפיזית - בירושלים פסקה לאט לאט הנבואה, הגילויים של הניסים כבר לא היו גלויים, וכך ספרי עזרא ונחמיה כבר ללא נבואה, ומגילת אסתר ללא אלוהים. 

זה לא רע, זה טוב. מעיד על מצב בוגר. על יחס סימטרי לבגרות האדם. 

אם הבנתי אותך נכוןמחפשת^

ההתגלות נועדה כדי להתחיל מהלך- ואחרי שהוא הותחל אין צורך בהתגלות. אתה מתאר מהלך של אמונות פרימטיביות- התגלות כדי לשלול אותן.

אם כך,

העולם היום זקוק להתגלות, אבל בשונה מהשחרור הקודם של אמונות עתיקות, היום ההתגלות צריכה להיות כדי לפתור את האטיאזם.

חוצמיזה- ביחס להתבגרות של האדם, האם אתה מתכוון לבגרות אמונית? העולם מתקדם לאמונה נכונה יותר? כי אז , זה שלילי  (מנקודת המבט שלי, לפחות)

אם אתה מתכוון לבגרות שכלית וכו'- העולם מתקדם לכיוון 'בוגר' יותר ואז ההתגלות הייתה כדי להקפיץ אותנו לבגרות, זה נשמע הגיוני יותר, אם כי באותה דרך היתה יכולה להתגלות נוסחא  של F=MA או גלקסי 9.

[כאילו, ההתקדמות השכלית- פיתוח לא עומד בקו ישר לפי ההתקדמות האמונית ולכן או שאן צורך בהתגלות דווקא אז, או שייש בה צורך היום]

ה'קיצר מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי נורמלי, בחסות הערפל הסמיך כאן

אזצלילי השקט

היום לא צריך לפתור את האתאיזם, כי הוא מגיע מתוך הנחות יסוד בוגרות של תפיסת אמת מדעית, אחרת לגמרי מתפיסת אמת כמיתוסים מיתולוגים שהועברו במסורת. 

בגרות של תפיסת האמת כמשהו שקשור לצפייה בעולם והבנה שלו, פיזית ומטאפיזית. בשונה מתפיסת אמת שהיא בנויה על מיתוסים ודמיונות. עם אתאיסט תוכלי לנהל דיון שיש בו מכנה משותף בתפיסת האמת. עם מיתולוג פרמיטיבי לא.

בגרות מחשבתית ומצפונית. 

אז בקיצורמצפה להתגלות
אתה לא מאמין למילה מהתנ״ך
אפשר לומר את זה בצורה ברורה במקום ללכת סחור סחור
טעיתי בניסוחצלילי השקט

ניסחתי את עצמי לא נכון ולכן הבנת אותי בצורה שגויה (ואולי הפוכה) למה שרציתי להעביר.

אני ארחיב ואסביר את מה שהתכוונתי להעביר בהמשך. 

ותודה על ההודעה הזו כי רק עכשיו שמתי לב שטעיתי בניסוח. 

הבנתי, תודהמחפשת^

יצא לי גם לחשוב על זה תוך כדי כתיבת השרשורמצפה להתגלות
הבעיה היחידה בטענה שלך היא
שהיהדות טוענת שהעולם צריך לעלות שלב בהכרה שלו את האלוקים וזה באמצעות ימות המשיח ובניין המקדש,לא לקבל פחות גילויים ככל שעובר הזמן. אם נכון מה שאתה אומר שהעולם הגיע לבגרות אז למה צריך ימות משיח? שהכל ימשיך כרגיל ..
אנחנו צריכים להגיע לשלב של שלמות האדם והסתר פנים לא משיג את המטרה הזו. אם היה גילוי באמצעות הנבואות בתקופה הקדומה איזה סיבה הגיונית ישנה שהגילוי הזה יפסק? בגלל שאנשים התחילו לחשוב מעט פילוסופיה? נשמע תמוהה מידי
לא מסכים איתך.צלילי השקט

היהדות לא טוענת - אנשים ביהדות טענו. 

וישנם שיטות, הן בחז"ל והן בהוגי הדעות של ימי הבניים, שהתגלות נבואית, או ניסים גלויים, לא תלויים בגאולה שעליה אתה מדבר. 

ולדעתי היא הכי סבירה היום. 

"אם היה גילוי באמצעות הנבואות בתקופה הקדומה איזה סיבה הגיונית ישנה שהגילוי הזה יפסק?"

אם אני לוקח את התיעוד המקראי על התגלות כנכון היסטורית - אז בימינו אין כזה - הוא נפסק. אלוהים לא שואל אותך מה לעשות כמו שלא אותי, אתה יכול להעלות השערות סבירות אחרות משלי (זו לא השערה שלי), ובמידה ואחשוב שהן יותר סבירות משלי אני אשתכנע. (הנקודה היא שהתירוצים של הוגי הדעות של ימי הבניים שאני מכיר בנושא לא משכנעים, לדוגמא הכוזרי שתלה את זה בארץ ישראל. או הרמב"ם שטען שצריך השכלה + דעות מתוקנות)  

הגאולה לא הולכת עם נבואה?מצפה להתגלות
חז״ל אומרים שהמשיח יהיה נביא..
אבל זו לא הנקודה,הנקודה היא למה באמת היום אין נבואה והבורא מסתתר.
אם אתה לא לוקח את התיעוד המקראי כעובדה מוגמרת זה מאוד מוזר,אתה לא מאמין שהמקרא שיש לנו אותנטי? אם ככה במה אתה מאמין?
אשמח אם תרחיב מה כתב הרמב״ם בנושא על דעות מתוקנות,הכוונה שצריך את שניהם בשביל שהעולם יזכה להתגלות דרך נביאים?
שמואל, סנהדרין צט.צלילי השקט

טען שרק אוטונומיה מפרידה בין הגלות לגאולה. וזהו.

הכוונה על פי הרמב"ם שזה הדבר שצריך כדי להעשות נביא. והיו מלא אנשים כאלו וזה לא קרה.

התירוצים הללו מזכירים לי את האנשים שתוקעים חץ, ומציירים מטרה מסביב.

אם אתה לא לוקח את התיעוד המקראי כעובדה מוגמרת זה מאוד מוזר,אם כל אתה לא מאמין שהמקרא שיש לנו אותנטי? אם כל במה אתה מאמין?

אתה לוקח את כיבוש הארץ ביהושוע א-יא, כעובדה מוגמרת? כי אם כן אתה טועה. 

אי אפשר לקחתמצפה להתגלות
את מה שאמר שמואל בסנהדרין על שיעבוד מלכויות ולהסיק מכאן שלא תהיה נבואה ולא יהיה כל שינוי,זה מקרא מפורש ״כי כולם ידעו אותי למקטנם ועד גדולם״ משמע שהמציאות המוכרת לנו כיום תשתנה ללא ספק ונצליח להגיע להשגות חדשות לגמרי.

לגבי הרמב״ם ,אולי באופן כללי אפשר לומר שזה הבסיס הנצרך אבל כיום אין אפשרות להגיע לנבואה מסיבה כלשהי,אולי התשובה נעוצה בירידת הדורות שנעשת מאליה..אולי זו התשובה לשאלה שלי..

נ.ב למה שלא האמין לכיבוש הארץ ע״י יהושוע?
אי אפשר לקחתצלילי השקטאחרונה

פסוק ולהוציא אותו מהקשרו בצורה כל כך גסה.

א. רב הסיכויים שירמיהו התנבא את נבואת הנחמה הזו לאחר גלות בבל, על הגלות הזו. 

ב. אגב, באותה נבואה מוזכרים 10 השבטים שאין לנו סיכוי להתאחד איתם, ובכל זאת בנבואת ירמיה נאמר "ושבו מארץ אוייב". לכן אני סומך על שיטת התוספות שטענו "אין הנביא מתנבא אלא מה שראוי להיות" (יבמות נ,א) - ולא מה שעתיד להיות.

ג. לא מדובר שם על נבואה, ולא על מציאות שמשתנית. מדובר שם על דעת ה' או הכרת המושג אלוהים שמושג זה יהיה מוכר לכולם ללא צורך ללמד הרבה.

כך שמואל טען - רוצה לחלוק? תחלוק. אל תעקם דעה בשביל שהיא תיישר קו עם דעה קדומה שלך.

הרמב"ם עצמו לא הסכים למושג ירידת הדורות. 

נ.ב. הכנסתי את זה בשביל דוגמא למשהו, אבל לא משנה. אני אענה בקצרה: בגלל שזה סותר את הארכיאולוגיה והמקרא.

אוקייצלילי השקט

אנחנו לא נסכים על הרבה דברים. 

נתחיל בזה שאין מושג כזה "היהדות אומרת" - אבל לא משנה.

מי אמר לך שימות המשיח קשור לרוחניות במובן של הכרה את אלוהים? שמואל טען שהקשר בין ימות השמיח הוא רק לאוטונומיה בלבד. 

בנוסף, גם אם נניח כמו שאתה טוען, "שהעולם צריך לעלות שלב בהכרה שלו את האלוקים" - (אגב, במילה צריך ביטלת את הבחירה החופשית של האדם) - הוא באמת עולה בהכרה שלו, ניסים והשגחה ונבואה אלו מאפיינים הכרתיים נמוכים ותלותיים לעומת המדע והחשיבה הרציונלית -שהיא בוגרת ועצמאית, ואגב, כך גם טען הרמב"ם בהלכות יסודי התורה פרק ח, על מעמדו הרעוע של האמון בנביא כנביא כשהוא מסתמך על בסיס האותות והגילויים האלוהיים שעשה.

ולגבי הבניין שיבנה בהר הבית, אני לא אכנס לדעתי האישית, ולעניינם הטכנים והראלים ש"בית המקדש" יוצר מבחינה אמונית.

אבל אני באמת לא יודע איזה הכרה של אלוהים תתווסף כשיבנו את הבית ויקיימו את הטקסים שעליהם בנ"י הצטוו. איזה מן גילויים יהיו? איך זה יקרה? למה אתה מצפה בדיוק?? אני באמת לא מבין.

בבית המקדש השני לא התווסף משהו, לא היו גילויים של שינוי טבע בסיסיים שהיו כמאה שנה לפני, בדיוק כמו שלא היו נביאים, והכהן היה הולך עם החושן כדי לא להיות מחוסר בגדים. ובית המקדש הראשון היה זירה שאליה הנביאים היו יורים את חיצי התוכחה, בכוהנים, בחכמים, ובעם שמאמין שהיכל ה' יציל אותם, ושהקורבנות מקרבים אותם אל האלוהים.

שלמות האדם היא אותה הכרה רציונלית שעליה דיברתי, נטולת תלותיות בהתגלות כמו פעם.

אם אנו מעיינים באבולוציה המחשבתית של האדם הוא במסלול הזה - ועוד חזון למועד. 

יאו אני חושב כך כבר תקופהארצ'יבלד
אבל כן הייתי רוצה שיהיה נבואה, כדי לפתור שאלות בהקשת קליק אחד!

אני אכתוב לך בפרטי, עבר זמן!
בזמן המדבר עמ"י הונהגו בהנהגה נסיתמתלבטת!
הם ראו הרבה ניסים וזה כי הם היו צריכים חיזוק בזה שהקב"ה הוא המנהיג בעולם ומשגיח... ובכניסה לא"י הם בעצם עלו מדרגה כי מאז הונהגו בהנהגה טבעית והאמינו בה' מבלי צורך ב"הוכחות" למציאות ה' ע"י ניסים..
גם בארץ היו ניסים.............
אבל זה נכון שההנהגה בכללי הפכה ליותר טבעית
אם לא מנצלים ימי חופשה הם נמחקים?רועישםטוב
כמו בכל החוקים הקשורים ליחסי עובד-מעבידפשוט אני..

יש חוק שקובע את המינימום,

ויש חוזי העסקה שיכולים להיות יותר טובים מהמינימום הקבוע בחוק.

זה נכון לשכר, הפרשות סוציאליות, צבירת חופשה, ולכל נושא אחר...

אז כן, לפי החוק מותר למעסיק למחוק ימי חופשה. האם זה קורה בפועל? תלוי בהסכם שלך מול המעסיק.

זה תלוי בהסכם עם המעסיק בגדולמשהאחרונה

אבל באופן כללי החוקים נועדו לעודד אותך לנצל את ימי החופשה ולא לפדות אותם בכסף. אגב, גם חברות גדולות לא אוהבות את זה.

לפעמים בתקופות של משבר כלכלי או אין עבודה מסיבות אחרות (סטייל מה שקרה באינטל לפני שנתיים) נותנים הוראה מהכספים לכל העובדים לשרוף את ימי החופשה שלהם כדי להקטין את החובות במאזן.

שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנת פ.א - תשפאקעלעברימבאראחרונה

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום

תהא שנת פחות זמבורותנקדימון

מהשנה של הבחירות הקודמות

תהא שנת פרקי זימרהנקדימון

תאמינו שיש פה זהבנקדימון

תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון

תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.

תאכלו שוקולד פלוס זנגביל

תנין שבולע פטריה זוהרת

תוכי שאוכל פסטה זולה

תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ

תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא

תדחה שוב פגישה זואשר ברא

תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון

תהיה שוב פאפא זמין.....נחלת

תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון

תהא שנת פינוי זבליםנקדימון

תעיזי שאפי פעלי זכיoo

בלי תהא שנת!משה

תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסא

תרצה שנעשה פוקר זבל

תהה שנת פתרון זהב

תופסת שנכנסת פה זהירות

תהא שנת פוטר זיוףנוגע, לא נוגע

תהא שנת פרס זכאית

תהא שנת פייס זכייה

תהא שנת פורום זורמת

תשמע פה זהדי שרוט

פורום דתי.

תאמין שרציתי פורשה זריזהל המשוגע היחידי

תדעו שזה פשוט זלזולל המשוגע היחידי

תהא שנת פיצוץ זורחאני צודק

תראה שתמצא פה זיווגךאביעד מילוא

זה הכי מקורי שעלה לי

אמן ואמןאני צודק

תמיד שומעים פה זמזוםרקאני

אהבתי!אשר ברא

נכתב בהשראת היתוש שהציק לי אתמול 😅רקאני

(יתושה… הנקבות הן אלו שמחפשות לעקוץ) שנה טובה!פ.א.

תהא שנת פתיחת זבולrrinaa

השרשור הראשון של התשפ"זזיויק

מה הנושא?

השרשור הראשון של התשפ"זמשהאחרונה

זה הנושא

השנה הקרובה שלכם תיראה אחרת מהקודמת?פתית שלג

ברורל המשוגע היחידי

אבל בגילי זה באמת אחרת

כןooאחרונה

אני תמיד בתנועה

לחלום

להגשים

לשפר

להתמיד

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

אולי יעניין אותך