תגידו, שואלת ברמה התיאורטיתמפצלש"ת

בחורה לקראת דוקטורט.

איך זה נתפס בעיניכם?

מעלה?

מוריד?

מרתיע?

נייטרלי? 

לי זה לכל היותר נייטרליבן_אהוב
זה לגמרי לא מרתיע... זה אולי אפילו יוסיף עוד IQ לילדים
אהלןבן_אהוב
עבר עריכה על ידי בל"ח? בתאריך ה' באדר תשע"ט 14:00
זאת שאלה?
את לא צריכה לשאול...!!השתדלות !
ואם יענו כאן - מרתיע, זה יגרום להפסקת התואר? אחד יחשוב שזה יתרון, אחר יחשוב שזה חיסרון.
אנחנו צריכים להיות אנחנו, בלי לחשוב על איך לרצות את הסביבה, בלי לפעול לפי מה שכולם רוצים, אלא לפי מה שאנחנו יודעים ומרגישים שהכי נכון לנו
ובהקשר לפורום- בעלך ירצה להיות איתך. אם את מחליטה לעשות משהו, זה חלק ממך ובזה הוא בחר;) ולא משנה אם לאחרים זה לא טוב, בשבילו זה יהיה מצוין...!
בעיקרון את צודקת אלא מה?מפצלש"ת

יש מכלול, יש מחיר ותמורה.

ואם נניח שבאופן כללי רב הבחורים האיכותיים נרתעים מנשים "מלומדות" מדי,

לא שווה לי לשלם את המחיר.

אני אוהבת לימודים, ומחקר, ואופקים רחבים.

זה חלק בלתי נפרד ממני.

אבל יש סדרי עדיפויות, 

ויש דברים שחשובים לי יותר. 

זו כבר ההחלטה שלך באמת...השתדלות !
הודעתי הייתה מכוונת למקרה בו את רוצה לעשות דוקטורט, כי את באמת רוצה בזה, והמהלך הוא לא מהלך 'ניטרלי' (כלומר, לא יהיה לך קשה לעזוב את זה).
לדעתי אין כאן 'מחיר' שצריך 'לשלם'.
ושיקול נוסף שאת צריכה להכניס אם את מסתמכת על התשובות כאן בפורום- עד כמה אנשי הפורום באמת מייצגים את האוכלוסייה עם הפוטנציאל הזיווגי שלך? מעט מאוד אנשים וטווח סגנונות רחב מאוד.
אז חבל להפסיק את הדוקטורט על סמך התשובות שיעלו כאן... רק עצה שלי, ממש לא דרישה. ניסיתי להעלות כאן נקודה, שהיא לאו דווקא
נכונה רק לשירשור הזה...;)
תודה לא מפסיקה מהלך בגלל התשובות בפורום.מפצלש"ת

חשוב לי לקבל אינדיקציה ואני אוספת אותה בכל מני דרכים.

מה את יודעת,

אולי אתם סה"כ חלק מאוכלוסיית  המחקר שלי קורץ

חח ב"ההשתדלות !
בדיוק סיימתי קורס בסטטיסטיקה, מוזמנת להיעזר בי כל עוד החומר אצלי טרי, יש לי אחלה סיכומים;)) חח אבל נראה לי שממש קטונתי לעומתך.;)
בהצלחה!!
אם זה דבר שאת ממש רוצהיהיה בסדר....
ואת צריכה לוותר עליו בגלל מה שוב הסביבה רוצה זה נראה לי קצת שגוי
כי יבוא יום שאת תרצי בזה שוב ואז מה?
את תמצאי מישהו בדיוק כזהבוזי נוזי
אין מצב שלא.
ועם מישהו מצומצם יותר יהיה לך לא קל...
אל דאגה, השם כבר הכין את זיווגך מששת ימי בראשית.
עשי חיל.
גם בלימודים
באופן כללי רב הבחורים האיכותיים כן רוצים נשים מלומדות!!חסיד חסיד

נראה לי תלוי באיכות הפרטנר.קרן-הפוך
אם זה מישהו שמעריך כישורים אקדמאיים ויכולות אקדמאיות - אין סיבה שלא יפרגן ויעודד אותך להצליח ולסיים.

זה הרי מביא כבוד בהמשך, לזוג ולמשפחה....
ובכן, המונח איכות משתנה בין מגזר למגזרמפצלש"ת

ובמגזר אליו אני משתייכת "איכות"אינה נמדדת ברמת ההשכלה, אלא בעיקר ברמה תורנית.

גם איכות תורנית של האישה?קרן-הפוך
כן. כמה היא "דוסית" וכמה היא יודעת את מקומה כאישה.מפצלש"ת

רמז: אני משתייכת למגזר בו היחס לאקדמיה מאד שנוי במחלוקת,

ודעתנות אצל נשים היא לאו דווקא יתרון.

כואב לי בשבילך לקרוא זאת.קרן-הפוך
מה המחיר שאת עלולה לשלם בעקבות רצונך להמשיך בדרך זו?
אוף. לא התכוונתי להוציא לעז על המגזר שלי.מפצלש"ת

אבל כן,יכול להיות לזה מחיר.

למשל: יהיה לי יותר קשה למצוא בחור תורני מאד שיעודד זאת. (אצלינו: בחורים יותר "פתוחים" יבלעו את זה)

ןהחלק התורני חשוב לי לא פחות (והרבה יותר) מהחלק של ההשכלה.

מצד שני, אולי יותר נכון להאמין שיש אחד כזה שהוא גם וגם?

זאת תמיד ההתלבטות בין להיות "ריאלית" לבין ללכת לפי מה שנכון לי ולקוות שהאחד שלי יכיל את זה.

אני די משוכנעת שיש נורמה רווחת ויש את הפרטקרן-הפוך
מנהיגי הציבור והעסקנים הראשיים דוגלים באורח חיים אידאולוגי מסויים.

אין זה בהכרח שהציבור בכללותו הולך בצורה עיוורת כעדר.

בטוחה שברמה פרטית כבודדים, גם בלי לנפנף בדיעות שלהם בריש גלי, תוכלי למצוא את אלו שמגלים דיעה עצמאית, פתוחים למודרניות במידה כזו שיקבלו אותך כמו שאת.

את צריכה למצוא רק אחד כזה.

בטוחה שתצליחי.
אמן.מפצלש"ת

וזה לא בקטע של מודרניות אצלי. בכלל.

זה משהו אחר ואין לי כח להרחיב.

אבל זה בדיוק מה שמורכב.

כי מודרניים לא חסרים.

אקדמיה ותורניותרן מהצפון
אין באמת בעיה באקדמיה.
השאלה היא מה ובשביל מה למדת וכמה משקל זה בעולמך האישי.
בכל מקרה, שיהיה בהצלחה
נראה לי שאת שואלת שאלה לא נכונהשוקולדד ציפס

אם מחקר ואקדמיה זה 'את' אז תהיי את,

את לא רוצה הרי לחיות עם מישהו שלא מקבל את מה ש'את'.

תמיד אפשר להסביר את עצמך,

אבל לא להתנצל על מה שאת,

כי- כי זו את.

חייב להיות שבעלך מסוגל להכיל את זה.

אם לא

אז משהו אחר יפריע.

זה לא כן דוקטורט/לא,

זה הסגנון האישי שלך.

עכשיו אני מבינה צאיפה מגיעה השאלה.....44444
את האמת זה נראה לי די נייטראלי....
במגזר שלך יש הבדל בין דוקטורט לתואר שני?
לא יודעת. אבל דוקטור עלול להשמע להרבה בחורים יותר מאייםמפצלש"ת

באיזה תחום מדובר?קרן-הפוך
התחום אולי כן עשוי להשפיע על החשש של בחורים שאת חכמה מידי, לא תהיי מספיק גם ״בעלבוסטע״..

דוקטורט בתנ״ך, ספרות, היסטוריה - כנראה שייחשב למשהו ״עדין״ לעומת דוקטורט במדעים (מחשבים, כימיה, פיסיקה וכדו).
תלוי בחברה שאת מגיע ממנה.....44444
לי אישית לא נשמע מאיים כ"כ אבל זה לגמרי עניין חברתי....
אל תספרי שיש לך דוקטורטחסיד חסיד

רק בקשר ליחס לאקדמיהמדי פעם פה

יש הבדל גדל בין לימודים ריאליים להומניים.

אולי זה יעזור לך בהתלבטות..

תלוי באישיותה, במכלול.ד.

תוכל להרחיב? במה זה תלוי? מתי זה ירתיע ומתי יתקבל?מפצלש"ת

לדעתי,ד.

יש שתי נקודות שבגללן הקונוטציה של "דוקטור" יכולה להרתיע. הצד של הענוה, והצד של הרגש.

כלומר, החשש שמא יחד עם זה שהיא "דוקטור", תאבד ממידת הענוה והנכונות לקבל.

ושמא תאבד מהרגש החם לטובת "שכלתנות" בעלמא.

מצד האמת, הדברים אינם צריכים לסתור. 

מי שלומדת כי באמת מתעניינת, רוצה להוסיף ידע ולהיטיב; זוכרת שהיא לומדת על עולמו של הקב"ה - הרי שאותה ההתענינות יכולה להיות גם כלפי בעלה, כלפי מה שאומר. בוודאי אם מתחתנת עם תלמיד חכם.

כך גם לגבי הענין השני. כשלומדים מתוך מכלול של אישיות ויראת שמיים, אין סיבה אמיתית שהרגש החם עם התום שבו, יתקלקל.

כמובן, צריך לשים לב במהלך הלימודים, לתחזק ולהוסיף טוב..

על כן, אם האישיות היא כזו - אז אדרבה, אדם שבעצמו הוא חכם ובעל מידות טובות וירא שמיים - ישמח שיש לו מישהי שיכול לדבר איתה, ויש להם עולם רוחני ורגשי משותף.

זה נכון, שלפי ה"מגזר", כך הקונוטציה הראשונית יותר בולטת. אז צריך כאשר מציעים שידוך, להדגיש עד כמה הצדדים הללו משכללים את הצד התורני והמידותי - ולא סותרים אותו.

תודה. אני חושבת שבאמת אלו הנקודות העיקריות.מפצלש"ת

אני מנסה לבר אותן לעצמי.

זה מורכב. מורכב. מורכב.

אם אפשר להרוויח את כל הצדדים, זה שווה לדעתי...ד.

לגמרי מסכים עם ד.רן מהצפון
שתעשה מה שמתאים להשלג בירושלים

אם היא לא תעשה את מה שמתאים לה, היא גם לא תמצא את הבחור שמתאים לה.

לא משנה כל כך.ותן טל
אלא אם כן היא אומרת לי שאחרי זה היא רוצה לעשות פוסט דוקטורט בחו"ל. זה פחות יתאים לי...
מניסיוני, בהבנה שאת מחפשת בחור ישיבה רציני -ק"ש
(ע"פ מה שכתבת בהמשך)
יש רבים שזה ירתיע, לא הגעתי לשאלה, אבל סביר שגם אותי זה היה מרתיע. אבל לא פעם, דווקא לבכירים ביותר זה ממש מתאים. (מכיר יותר מאחד).
זה כמובן מצמצם את ההצע, אבל נראה שזה את ואם באופן טכני תמנעי מלעשות דוקטור - עדיין על חלק מהבחורים, עצם המקום הזה יאיים ועל אלו שמתאימים לך - לא.

כן, כמו כל זוג, יעמדו בפניכם שאלות חלוקת הזמן של האישה בין הבית לעבודה /לימודים.
הרכות האימהית שילדים זקוקים לה ולפעמים ההשכלה באה על חשבונה.
חלוקת עול הפרנסה (אולי דווקא עם צפי לפרנסה מכובדת, את יותר יכולה להבטיח לבחור רציני שנות לימוד ארוכות?).
מה אחרי הדוקטורט? מקובל שפוסט זה רק בחו"ל, על רבים זה לא יהיה מקובל...

בהצלחה רבה
הרכות האימהית שילדים זקוקים לה!רפואה שלמה
אמהות חכמות בהחלט אוהבות את הילדים החכמים שלהן.
טוב לילדים לגדול אצל אמא שכל ילד הוא מתנה ענקית ובא על חשבון לימודים/ קריירה, ולא עוד אחד משיירת ילדים.
אפשר להציג את זה גם ככה
אם זה כך - מצוייןק"ש
השאלה אם האמא החכמה מסוגלת גם לאהוב את היילד הפחות חכם. את הילד שצריך חום ואהבה גם כשההתנהלות שלו לא חכמה ולא רציונלית.

אין בדברי טענה שבהכרח יש סתירה, אך בחלק מהמקרים ההשכלה באה על חשבון הרגש. (כמובן שיש גם הפוך)
אז איזה טענה זו כשבחלק מן המקרים יש גם הפוך?באורות
כמו שכתבתי בהתחלה, כל מקרה לגופו. כל אישה היא משהו אחר, ותהיה אמא שונה ממה שחברתה תהיה, ולא משנה כמה משכילה היא תהיה. ויש נשים בורות שהן אמהות זוועה ונשים משכילות שהן אמהות מדהימות. בקיצור, טענה שלדעתי חסרת טעם, ובטח שלא אמורה להשפיע על החלטה האם ללמוד דוקטורט או לא כי אולי אהיה אמא פחות טובה. גם אישה לא מסופקת יכולה להרגיש חוסר סבלנות לגידול ילדים ותסכול ממושך. ואם בחור יחשוב על מישהי שהיא תהיה אמא לא טובה כי היא לומדת דוקטורט, כנראה שהוא יצטרך למצוא בחורה אחרת...
רכות אמהית והשכלה אקדמית זה סותר?!באורות
סליחה, ממש לא מסכימה. כל מקרה לגופו.
סטטיסטית כן😶קוד אבל פתוח
עשית על זה מחקר? באיזה סטטיסטיקה אתה מנופף?ענבל
בס"ד

איך בכלל בודקים רכות אימהית?
יש המון נשים שעשו דוקטורט והילדים שלהם לא נראה לי מסכנים מדי.
ככל שנשים יותר משכילותקוד אבל פתוח
הן עובדות יותר שעות, ומולידות פחות ילדים. אלו שני דברים שמוכחים מחקרית.

אפשר להתווכח על מה זה בדיוק רכות אימהית אבל ההגיון שלי אומר שזה בהחלט קשור באופן הדוק.
זה לא מעיד על הרכות שלהן, זה מעיד על לכמה ילדים היא מתחלקת.ענבל
בס"ד

אגב קשר לא מעיד על סיבתיות, זה כלל ראשון בסטטיסטיקה.
נשים לא מביאות הרבה ילדים מעוד כמה סיבות ככה"נ ועד שלא יעשו על זה מחקר מקיף זה לא יעיד באמת (גם מחקר מקיף לא יצביע על סיבתיות אבל לפחות יסתכל על עוד סיבות).
גם לעבוד יותר שעות לא קשור לרכות, קשור לכמה זמן בכללי נמצאים עם הילד. אפשר להיות אישה מאד רכה ואוהבת ועדיין לעבוד בעבודה טובה ואפילו משמונה עד ארבע או חמש. כל משפחה תעשה את השיקולים שלה.
בקיצור, רכות זה לא פרט טכני, זה אופי, ואופי לא משתנה לפי שעות עבודה.

(אישית אני חושבת שמה שעושים בשעות שנמצאים בהן יחד יותר חשוב מאשר כמה שעות נמצאים ביחד אבל שוב, זאת בחירה של כל משפחה. קח בחשבון שאם אישה רומה לעבוד וקשה לה בלי אז למנוע את זה ממנה לא יוסיף לא רכות לבית ובטח שלא שמחה)
מסכיםקוד אבל פתוח
הייתי צריך להתנסח בצורה פחות מוחלטת.

אני כן חושב שאופי יכול להשתנות... ולכולם זה קורה וקרה, וברור שעולם התעסוקה יכול להשפיע על זה.

(ברור שעדיף, אבל אני חושב שבהחלט יש מחיר לכל דבר, וכדאי להיות מודעים אליו.
וברור שמה שעושים בשעות הללו משפיע. אבל זה מכפלה כל כמה שעות עושים את זה, ולכן גם כמות השעות חשובה לדעתי.)
איך זה קשור לרכות אמהית?באורות
מכירה כמה נשים סביבי שלא עבדו והביאו לעולם 9 ילדים ומעלה, והן ממש לא דוגמא למופת לאמהות "רכות"/מקבלות/מוכנות לבלות זמן איכות עם הילדים. הן פשוט ילדו את הילדים כי זה מה שצריך וכי הן מאמינות בזה, אבל זה לא אומר בהכרח שהן יהיו יותר אימהיות
לא אמרתי בהכרחקוד אבל פתוח
אמרתי סטטיסטית.

דבר שני, בהמשך חזרתי בי, ואני אומר שאני חושב כך, זה לא משהו שהוכח... במיוחד לאור העובדה שקצת קשה להגדיר מה זה רכות אימהית.
היום זה לא נכון.44444
מי שעובד הכי הרבה שעות במשק מתוך הנשים הרבה פעמים זה אלה שעובדות בשכר מינימום וגם בעליהן עובדים כך, אחרת המשפחה לא תצליח להחזיק את עצמה כלכלית.
לא פעם דווקא נשים עם השכלה גבוהה (תואר שני ומעלה) יש להן יכולת לעבוד במשרות עם מספר שעות יחסית נמוך יותר.

בתכל'ס ממה שאני רואה סביבי אין קשר בין רמת ההשכלה למספר שעות עבודה יש בעיקר קשר בין תחום העבודה למספר.שעות העבודה.

למשל לא פעם קופאית עובדת במספר לא מבוטל של משמרות שיכולה רק לקנא בהייטקיסטית שעובדת "רק" משרה מלאה עם פי 2 חופשים משלה וחלק מהשעות לעשות בבית אחרי שנילדים הלכו לישון.
מרצה עם דוקטורט הרבה פעמים עובדת שעות נוחות ולא עובדת באוגוסט הרבה יותר מעו"ס שעשתה תואר ראשון שתקועה עם אוגוסט, חנוכה וחופשת טרום פסח. ובכלל העו"ס גם צריכה לתת לפחות יום אחד אחה"צ.

בתכל'ס לתחום העבודה ומקום העבודה יש הרבה יותר משמעות.
יכול להיות שהמציאות משתנה לאט לאטקוד אבל פתוח
אבל נכון לשנת 2011 זה לא כך
כתוב שבתוך קבוצת הנשים האקדמאיות44444
יש עליה במספר שעות העבודה. אין בכלל השוואה לנשים לא אקדמאיות.
אגב, הניחוש שלי שעיקר העליה של מספר שעות העבודה של אקדמאיות זה בגלל "מקצועות נשיים" שבהן יש עליה באמת במס' שעות העבודה- הדוגמא הקלאסית והמשפיעה הן מורות. למרות שחלק מה"עליה" זה בגלל שעות עבודה שתמיד היו קיימות בבית והיום חלק קטן מהן מוכר רשמית.
אין הבדל גדול בשעות שעבדה רו"ח או עוד היום ובעבר אבל לעומת זאת מורות עובדות יותר משמעותית- לפחות בנתונים רשמיים. אגב, מורות הן אחוז מאד גבוה מהנשים האקדמאיות ולכן הן מאד משפיעות סטטיסטית.
לא בהכרח אבל עלול להיותק"ש
נתפס כבחורה רציניתאוורסט
לי לפחות מעלה מאוד. ברור שאבדוק בפגישות אם יש התאמה שכלית ויחס נכון. אולי יותר אבדוק שאין גאוה והתנשאות. אבל בכללי כל הכבוד על הרצינות וההשקעה!
רק גילוי נאות, אני עוד לא שם...מפצלש"ת

(לקראת סיום תואר שני ב"ה, ומבררת לעצמי אופציות להמשך).

בנחת... הכל טוב תכלסנספח

אם תשכללי את זה שבנים הולכים להסדר צבא וכשאת כבר באוניברסיטה מוציאה תואר שני הם עוד לא עשו פסיכומטרי... פתאום ההפרש הלימודי לא כזה גרוע... כך שכשאת אומרת דוקטורט, זה להערכה ואין בזה שום דבר מרתיע, ואדם שנרתע צריך להתבגר, כי מה נעשה שכל אדם יש לו את היכולות שלו, (וצריך להעריך אנשים שמנצלים אותם)
ועוד נקודה, ראיתי שנלחצת שהחברה שלך לא תוכל להביא לך בחור רציני ותורני, אני מהחברה הדתית לאומית, ואני עוד אולי צעיר, (כיתה יב) אבל אני יודע שעם כמה שחשוב לי התורה חשוב לי גם האקדמי, וכנל להרבה חברים שלי, חזקים תורנית אבל עושים חמש מתמטיקה...
אולי את פשוט צריכה לחפש חתן לא בחברה שלך (לא בקטע רע, את פשוט לא נשמעת כמו החברה שאת נמצאת בה)

אני חושב שיש לחלק וזה מאד תלוי מה קהל היעד אליו את מכוונתניצוץ ההוויה
יש בחורים שזה מראה אצלם על רצינות מסוג מסוים וסטנדרט אחר ויש כאלה שמעט חוששים,בדיוק באותה מידה שבחורה יכולה לחשוש מעט אם הבחור לומד דיינות,ובדיוק מאותם חששות מבן/בת זוג שלומד/ת רפואה.
תלוי ,תוכלי לסנן דברים מהסוג הזה בבירורים הראשוניים.
מניסיון אישיאני רק תגובה
כן יש רתיעה בציבור הדתי לאומי מאישה שיש לה דוקטורט.
אני סיימתי דוקטורט באחד המקצועות המדעיים - ריאליים ונאמר לי מפורשות ע"י שתי שדכניות שונות שזה מרתיע את הבחורים עוד ברמת ההצעה - עוד לפני שבכלל ניסו להכיר ולהתרשם מהמידות של האדם.

האם לתת לזה להשפיע על ההחלטות בחיים? ממש לא. תמיד יש כאלה שיאהבו את זה, ויש כאלה שירתעו. בסופו של יום, הזיווג נקבע משמיים.
ב"ה קיבלת יכולת מדהימה של חכמה ומחקר, למה לא להעמיק בה?
אני חושב..משוטט
שהשאלה החשובה היא לא אם ירתעו או לא אלא האם בעוד עשר שנים כשתהיי עם 8 ילדים ובעל מקסים תהיי מאושרת ומסופקת עם התואר השני שלך? או שתרגישי שלא מיצית את עצמך ותתבאסי על זה שזה כבר לא אפשרי..

כי אדם לא מסופק הוא לא מאושר ואדם לא מאושר מוצא את עצמו במקומות לא טובים..
מסכימה לגמריבאורות
עבר עריכה על ידי באורות בתאריך כ"ט בשבט תשע"ט 12:58
השאלה צריכה להיות כרגע מול עצמך ולא מול מה בחורים יחשבו, אם תהיי מאושרת ומסופקת במה שאת עושה זה יקרין החוצה רק דברים טובים.
רק להזכיר שאת צריכה אדם אחד שמתחבר לזההתמסרות
בעלך לעתיד בעזרת ה'
וזהו, רק הוא.
אז לא משנה כמה בחורים לא יאהבו את זה . זה שייך גם בכלל לגבי כל תחום.

תזכרי שהקבה מזווג זיווגים וזה לא בעיה בשבילו למצוא מישהו שיתחבר למי שאת כולל הלימודים.

המון בהצלחה!
חבר שלי התחתן עם דוקטורנטיתדביבון

בשלב הפגישות היא עשתה דוקטורט בתעשייה וניהול, והיום היא ד"ר ומרצה,

וזה אחד הדברים שהכי גרמו לו לרצות אותה!!

בעיניו זה העיד על אישיות שאפתנית, שלא עומדת במקום, ולא פשוטה,
והפריע לו כל הבנות שהולכות עם הזרם להיות מורות... 

בנוסף, זה כמובן תלוי באופי של הבחורה ומה היא משדרת,

יכולה להיות דוקטורנטית שתנהג בענווה ובצניעות והתואר רק יוסיף לה,

ויכולה להיות גננת שתנהג בגאווה..

מעלהמאיר231

לא חייבים לומר את הפרט הזה. את גם יכולהמבט קדימה
לומר יש לי תואר ראשון ב... ובכלל לעשות דוקטורט.
זה לא שקר כי לא שאלו איזה תארים יש לך בכללי...
מגניבחסיד חסיד

דוקטורט לפני החתונה זה אחלה פתיחה!

"דוקטור פצלשית יקרה", נכון שזה נעים לך באוזן? השאלה היא...הילד בן 30
אני אומר את האמת, לא קראתי את כל התגובות.

לפני קורס מסיים בצבא הייתי בקשר עם בחורה שחשבתי עליה במונחים של חתונה, לצערי היא מאוד התנגדה שאצא לאותו קורס כי "זה יגרום לך לעשות הרבה יותר מילואים, ובמלחמה אתה תהיה במקום מסוכן יותר".

בלב כבד חשבתי לוותר על הקורס ההוא, קורס שציפיתי לו במשך שנה שלמה.
אבל אחרי מחשבה ארוכה, שאלתי אותה "יקירתי, את רוצה לנצח להיות הבחורה - אישה, שבגללה לא הגשמתי את החלום שלי? האם את רוצה לנצח לעמוד לצידי בידיעה גמורה שאת הסיבה שבגללה לא הגשמתי את החלום שלי? את הייעוד שלי?"

ב"ה יצאתי לקורס ההוא, וזה הדבר הכי טוב שקרה לי.

הקורס ההוא פתח לי צוהר לעולם משמעותי ומאתגר שבנה אותי והפך אותי לאדם טוב יותר, ליהודי טוב יותר.

אז תשאלי את עצמך,
1. האם את רוצה גבר שירגיש מאויים כתוצאה מההשכלה שלך?
2. האם את חושבת שמגיע לך / לו, את הסבל שבידיעה שהפרעת אחד לשני להגשים את הייעוד שלכם?

ולדעתי?
1. בחורה שמגשימה את עצמה בעולמו של הקב"ה היא בחורה שהייתי רוצה להכיר.
2. בחורה שחכמה בכוחות עצמה ועצמאית ובוגרת ומאושרת, ומשכילה? זו בחורה שהייתי רוצה לצאת איתה.
3. עופי על החלום שלך!!!
כל מילה !! (ורואים שלא קראת את תחילת השרשור...)קרן-הפוך
הייתה על זה כתבה לפני כמה שנים ב"בשבע"בת הרים

והציגו שם מקרים של בחורים שזה בהחלט הרתיע אותם. סופר שם שכפתרון, שדכנית אחת נמנעה מלתאר את עיסוק הבחורה בפרטי פרטים. לדוגמה, במקום להגיד "אחות ראשית במחלקה בבית חולים" היא אמרה בפשטות שהבחורה היא אחות. אפשר להגיד במקרה שלך "היא לומדת X באוניברסיטה" בלי לפרט את התואר (בעצם, מה זה חשוב, תואר שני, שלישי? העיקר הוא תחום העניין שלך).

ועוד דוגמה סתמית - אחותי הציעה למדוייט שלה להגיע עם רכב לדייט אבל הפריע לו שהיא תהיה הנהגת... כלומר יש בהחלט גברים שמפריע להם נשים מלומדות, עצמאיות וכו'. הם כנראה לא יתאימו לך, ולכן כדי לא לפספס בחור טוב לדעתי צריך לתת תיאור "פרווה" כמו שכתבתי לעיל.

ב.ג.ל.אורות מאופל
כלומר לשקר..? לא יודע אם זאת הדרך הבריאה ביותר להתחתן..
לא לשקר. גם אני נגד זה.בת הרים

פשוט לא להרחיב. אפשר לומר לומדת פיזיקה בלי להגיד לאיזה תואר.

במאמר מוסגר, שמעתי פעם ברדיו שעשו מחקר וגילו שרוב האנשים מתחתנים עם אנשים באותה רמה של השכלה, אז סביר להניח שהיא תמצא מישהו שיזרום עם השאיפות שלה.

ואז מה תהיה התגובה שלו כשהוא 'יגלה'?השתדלות !
"לפספס בחור טוב"?! היא רוצה את האחד שמתאים לה. ואם היא זה ללכת ולעשות דוקטורט, אז בעלה הוא זה שמרגיש טוב עם העניין שלאשתו יש דוקטורט. להסתיר מן האמת זה שקר, בייחוד כשזה במכוון. ממש לא נעים. חבל להיכנס לקשר בחשש של 'מה הוא יחשוב כשהוא יגלה'?
מצד הדין את צודקתבת הרים

אבל כבר היו מקרים שבהם הבחור הסכים "להתפשר" אחרי שפגש את הבחורה ובסוף יצאה מזה חתונה, כמו עם הדוגמה של האחות. מסכימה איתך שבחורה לא צריכה להתבייש בנתונים שלה. זה איזון עדין של התנהלות. זה הכל. 

ב.ג.ל.אורות מאופל
סתרת את עצמך.
לא מבינה על מה הגישה הלוחמנית...בת הרים

בסך הכל דעות שונות, גישות שונות. כל אחד יעשה מה שטוב לו...

ב.ג.ל.אורות מאופל
קוראים לזה ישרות, מוסריות.. חשוב סה"כ.
שהשדכנית תספר באופן כללי זה לא חוסר ישרותק"ש
אח"כ הדברים יתבררו ביניהם
לא להתחתן, להפגיש.ק"ש
כמו הרבה דברים, לא שייך להתחתן כשהוא לא יודע הכל, בהחלט שייך שפגישה ראשונה תהיה כשהוא יודע שהיא לומדת פיזיקה, אבל לא בדיוק יודע איזה תואר.
ב.ג.ל.אורות מאופל
אז לא הרבה חוסר ישרות, רק המינון המדויק כדי שזה לא ייחשב שקר וגם לא יזיק להתפגשות. פיתרון יפה.
לדעתי זה לא לשקרמדי פעם פה

יש לי תואר שני, וכששואלים אותי מה אני עושה ובמה אני עובדת, אני איכשהו מטשטשת את זה. זה לא משהו שאתה רץ לנפנף בו.

ב.ג.ל.אורות מאופל
יש לנפנף, ויש להתחמק, ויש מרווח ביניהם.
גועל נפש.הילד בן 30
לא הבנתי על מה הזעזועבת הרים

אם זה על "לשקר" אז כבר כתבתי, גם אני נגד זה. פשוט צריך לדעת איך להתנהל בעולם התובעני של השידוכים. ושוב, בלי לשקר!

אפשר לפרט יותר אחרי 2 פגישותארלט

אחותך הייתה צריכה להעיף אותו דרך החלון של הרכב *שלה*הילד בן 30
הגועל נפש היה מכוון כלפי כל בנאנוש שחושב שאשתו צריכה להיות פחות מוצלחת ממנו כדי שהוא יוכל להרגיש "גבר"
חחח בטח מצא אחת שנוסעת באוטובוסיםבת הרים

פסידונית

למה זה מדד למשהו

אוטובוס זה מקום מצויין לבלות בו בדרך ממקום למקום

נו.. לא נראה שהוא חשב כך.ד.

זו לא שאלה של "פחות מוצלחת". 

לא היה נוח לו שהיא תנהג ו"תסיע אותו"..  זה לא אומר שאחרי נישואין לא היה מעונין בכך.

יש דברים כאלה. בנות גם מצפות לא פעם שהבחור ישלם.

ב.ג.ל.אורות מאופל
לא לשקר, רק לרמות...
שתמצה את היכולות שלהnati987987

אם זה הכישרון שה' חנן אותה, למה שהיא לא תמצה את עצמה? אין הבדל בינה לבין אדם אחר כל אחד שואף להיות מי שהוא.

יצאתי פעם עם אחת לקראת הדוקטורטה-מיוחד

אולי הבחורה הכי חסרת ביטחון שיצאתי איתה

מה שכן יכול להרתיע אם היא ד"ר ההורים שלה פרופסורים למשפט וכימיה ואח שלה מנהל בי"ח ואחותה מנהלת ראשית בבנק פועלים עם 3 תארים שניים. בקיצור משפחה עם כמות תארים שאין לכל השכונה שלך ביחד ואתה רק הנדסאי אלקטרוניקה ואתה תהיה נטע זר במשפחה וההורים שלה יתייחסו אליה כאילו היא הביאה איזה עבריין מהרחוב

מכירה לא מעט שדווקא יעריכו מאד.הקולה טובה
כשהייתי בשידוכים תמיד אמרו לי "את חכמה מדי, את לא מספיק נשית, את מפחידה בחורים"..

לא הסכמתי להיות טיפשה או רגשית יוצר והמשכתי להיות אני ואפילו הוספתי דעת שכל ודעות עצמאיות.

ובסוף גיליתי שפשוט יצאתי עם בחורים שהיו נשיים מדי או טיפשים מדי,
כי מי שהיה חכם מספיק- רצה אותי. או לפחות לא פחד ממני.
ומי שפחד ממני- לא היה מתאים לי בחיים.

יש מספיק בחורים חכמים ונבונים שלא מפחדים מנשים חכמות.
אני מאד מאמינה שאשה צריכה להרגיש בטוחה ליד האיש שלה, שהוא קצת יותר חכם/חזק ממנה, אבל זה לא אומר שהיא צריכה להיות טםשה- אלא למצוא מישהו שחכם לפחות כמוה.
ויש המון כאלו. והם דווקא יעריכו את הדוקטורט הזה
(ומי שזה ירתיע אותו- בעיני זה סימן ברור שהוא לא בשבילך. כמו שפעם הצעתי לבחור מישהי ואמרתי לו שהיא מקפידה ממש על מהדרין- וזה הרתיע אותו. סימן ברור שהוא לא מתאים לה, כי הוא במקום אחר)

ואני דווקא רואה שנשים יותר שכלתניות הן אמהות טובות יותר, כי הן לומדות ומחפשות איך להיות טובות יותר.
ולא רואה למה ששכל יפגע במקום האימהי, סתם סטיגמה לא מבוססת.

והציבור הדתי לאומי הוא היחיד שמצליח לשמור על ילודה גבוהה למרות העליה בהשכלת הנשים.
+1פסידונית

אחלה תגובה

אחלה גאונית בהצלחהיהונתןב

מה ההבדל בין תואר שני לדוקטורט?אמת1

פה מחקר בהיקף מסויים וגם פה מחקר.

זה בסך הכל כותרת.

צריך לבחון את האדם,לא את התיוג.

כמובן שרמת האינטלגנציה צריכה להיות דומה.

כאקדמאי ותורני כן הייתי ממליץ להמשיך.

מעלה, ללא ספקפוטפוט

נראה ברור שזה ירתיע בעיקר בחורים שחסר להם ביטחון בגבריות שלהם.

ולצערנו יש לא מעט כאלו.

זו בעיה שלהם ולא שלך. [אם יש בך ענווה כמובן]

רקע: אני בחור ישיבה 

אוף...למה זה ככה...מפצלש"ת

למה אוף? את רוצה גבר ולא בחור חלש אופי\גאוותן.פוטפוט

כן. אני סתם בהשפעת פרידהמפצלש"ת

ממישהו, שהעצמה הנשית שלי הרתיעה אותו ככל הנראה.

וזה סוג המצבים בהם אני שואלת את עצמי למה אני לא יכולה להיות פחות עצמתית.

אל תשאלי את עצמך את זה אף פעםמיכל318
את לא אמורה להיות מישהי אחרת ביגללם.
בעזרת ה' שתימצאי את האיש שלך, שיהיה בדיוק בשבילך.
אני מתרגש מנשים כמוך.פוטפוט

ת'כלס- אם היא בסגנון הייתי הולך על זהאיתיץ
ואני מגיע ממקומות מאד תורניים במגזר.
יש לי חברים שזה היה מרתיע אותם. אבל סה"כ אם יש ענווה, והתכנון הוא שיהיה איזון טוב בין הבית והילדים למקצוע, דווקא נשמע מצוין..
תלוי בדיסציפלינהshaulreznik

דוקטורט במדעי הטבע: מעלה

דוקטורט במדעי הרוח וכיו"ב (סוציולוגיה, קרימינולוגיה): נייטרלי

דוקטורט ביהדות: מרתיע

מעלה.נבוזרדן

יכול להוות אינדיקטור מצוין לתכונות אופי חיוביות כמו התמדה, שאפתנות, נחישות, כוח רצון וכו'.

במקצועות הרפואה לפעמים מצטרף לזה גם אידיאל גדול שאולי יצא משהו מועיל לכלל...

בקיצור - לכי על זה.

מעלהחיים שלאחרונה

עד כמה להקפיד על הכלל של להציע לבן קודם.אנונימי 14

משהי מעבודה נראית לי מתאימה לחבר שלי.

הבעיה:

אני לא מספיק יודע לספר לו עליה..

אני צריך מס' של חברה שלה שהיא תוכל לספר לו עליה..

אבל אם אבקש ממנה מספא שך חברה היא כמובן תבין שיש לי הצעה, ואם לא אחזור אליה עם ההצעה היא תבין שנפל..

מלעשות??

מה הבעיה שתבין שהוריד?אני:)))))

אל תיקח את זה יותר קשה ממנה..

ואולי כדאי שתציע לשניהם בו זמנית? ותעביר מספרים של בירורים ושיחליטו לבד.

זה כזה נורא אם היא תבין שנפל?advfb
זה בכלל לא אישיו.לגיטימי?אחרונה

א. אין שום בעיה להציע לאישה לפני הגבר.

ב. בעיני, אנשים שבוגרים מספיק בשביל להתחתן - מקבלים את זה בהבנה. 

ג. עד כמה תסריט כזה נשמע לך מוזר?

שלום חברה מהעבודה, האם את במקרה פנויה?

מעוניינת לשמוע הצעה?

יש לי חבר מאוד X, וחשבתי שאולי הוא מתאים לך, אבל לא דיברתי איתו עדיין. אם זה מעניין אותך, אני יכול לשאול אותו קודם (ואשמח לקבל פרטים מסודרים שלך\מס' של חברה), או אולי הפוך, אני אספר לך עליו ותראי אם זה בכלל הכיוון? 

מתנות בשלב הדייטיםיובללל

אני יוצא עם מישהי משהו כמו חודש וחצי, והולך ממש טוב ב"ה. נחמד לשנינו בקשר וסהכ ממשיכים להתקדם בנחת.

העניין הוא שבא לי לעשות לה איזה משהו נחמד שיחבר ביננו עוד. לדוג חשבתי להביא לה משהו קטן סימלי, כמו פרח או איזה ספר עם הקדשה (או רעיונות אחרים שאני ממש ממש אשמח לקבל) ואני קצת מתלבט האם זה ילחיץ אותה. ובנוסף זה אולי קצת מוזר חחחח, אבל פרקטית, איך זה יהיה לה נוח לקבל זר פרחים ולהיתקע איתו כל הדייט?😂

קיצר, מתי לדעתכם מקובל/מצופה לתת מתנות בדייטים? האם לדעתכם הבנות מצפות לזה? זה מלחיץ?

ואם כן - מה הדברים שהייתם מביאים כדי לעשות שמח על הלב לצד השני?(:

דעתי האובייקטיבית:חתול זמני

– חודש וחצי מוקדם מאוד בשביל מתנות (יש לי משלוחים שלקח להם יותר משלושה חודשים להגיע...)

– אל תביא פרחים אין איך להסתובב עם זה בדייט והיא לא חברה שלך (היא תהיה אחרי החתונה)

– בשלב זה אל תהיה רומנטי מדי ואל תגזים זה יכול להיות נורא מלחיץ וקרינג'

– מה שכן אתה יכול לעשות זה להביא דברים ידידותיים זולים ומתכלים, או נייטרליים לחתולין

– כי אם עוד שבוע זה לא יסתדר לכם מה תעשו עם כל הדברים האלה? מביך

הסבר: אני למשל בתור חתול זמני אוהב דובוני גומי. אם הייתי מזכיר זאת בפגישה, ומישהי הייתה מביאה לי דובוני גומי, זה היה נפלא ולא קרינג' בכלל. מישהי עשתה לי את זה עם מרשמלו וזה היה נורא חמוד.

אפשרות ב': נניח היא אוהבת ציור. אפשר לתת לה אריזה קטנה של עפרונות פחם / צבע או וואטאבר ממה שהיא אוהבת להשתמש בו.

תחשוב בכיוון של: "אם הייתי בחורה–" או נכון יותר: "אם הייתי הבחורה הספציפית הזאת, מה הייתי רוצַה לקבל ושלא יהיה קרינג'?"

זה אחלה שלב לדברים מתכליםחושבת בקופסא

בהחלט מתנות זו דרך להביע עליית מדרגה בקשר, וקשר של חודש וחצי זה לא משהו שיכול להיגמר בלי התרעה תוך שבוע.

זה יופי של שלב לעוגה, פרחים וכדומה. (אתה יכול להחזיק לה את הזר באבירות במשך הדיט, ולתת לה אותו בסוף. רק תחשוב לאן היא חוזרת אחר כך, ולמי היא צריכה להסביר מאיפה היא קבלה את הזר)

ספר עם הקדשה לדעתי זה יותר מתקדם.

מה לגבי להצטלם ביחד? זה יכול להיות מאוד נחמד כשבעז"ה בהמשך יהיו לכם תמונות ביחד משלב הדייטים, ואם לא יסתדר מאוד קל למחוק אותן.

אני לא חושבת שיש מקובל\מצופה כללילגיטימי?אחרונה

יש מי שמצפה לזה,

יש מי שלא.

יש מי שזה ילחיץ אותה,

יש מי שלא.

מכיר "5 שפות של אהבה"?

מתנות זה שפה, ולא כל אחת דוברת אותה.

לדעתי,

יש משהו נחמד ויפה לתת משהו למי שיוצאים איתו.

בשלב מוקדם, כשיש עוד סימן שאלה - דברים מתכלים\בעלות נמוכה (נניח מחזיק מפתחות, ספל).

ככל שהזמן עובר, ובטוחים יותר בקשר, יפה להראות את הבטחון הזה גם במתנות -

אבל כן עם כוכבית: אם הקשר הזה ייגמר, שלא תתחרט על מה שהשקעת בו מבחינה כספית, ותקבל בהבנה אם היא לא תשמור את הדברים אצלה  - יכול להיות שזה ישאיר אצלה משקעים.

נראה לי כלו כל הקיצים, הראשונה שפונה אליחסדי הים
שהיא צנועה וצדיקה, אני אמור לה שהיא אשתי.😂😂
כן כן כןןמחפש שם
שתף אותנו איך היה😋
מנה אותי שליח ואצא אקדש לך אישה בשוקחתול זמני
חבל שרק עכשיו מגיע למסקנה כזאתעַלְמָה
לא בטוחה שזו האסטרטגיה הכי חכמה. אני נגידלגיטימי?אחרונה

הייתי בורחת...

בהצלחה!

מקומות טובים לדייטים בתל אביב?נו, ההוא מהזה

בשעות הערב אז אמור להיות יחסית סבבה

לא דייט ראשון אבל גם לא קשר יותר מדי מתקדם

רעיונות?

נמל תל אביב, הירקון, גני יהושעבחור עצוב
רידינגרקאני
חוף היםשפוי

הטיילת על חוף הים ממש נחמדה, אוויר טוב, רעש של גלים ויש כמה חנויות כשרות שאפשר להיכנס אם רוצים

פארק וולפסון - פארק לא גדול וממש חמודריבוזום
אבל גם שאר המקומות שהמליצו מעולים
נווה צדק יפהריבוזום
ויש שם מקומות מעניינים, אפשר לסייר לפי מסלולים באתרי טיולים
באוניברסיטהלגיטימי?אחרונה
פוצל משרשור אחר בשל נצלוש מוגזם🐱יעל מהדרום
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊

לא אמרנו שמראה חיצוני זה חשוב???חתול זמני
היה חשוב, עד שאנשי הפורוםLavender

ואבירי המקלדות שכנעו אותי שיש דברים חשובים יותר,

מאז כבר יצאתי עם כמה בחורים ואף אחד לא היה מידי חתיך😏

טוב, אולי אשקול גם חתולות אפורות.חתול זמני
מצאתי לך את האחת, אין מתוקה ממנה.Lavender

במחשבה שניה בא לה חתול לקשר רציניLavender

לא חתול זמני😸

הקשר רציני, רק החתול זמני.חתול זמני

סתם, אני לא ממש בשל.

כזו?פ.א.

אופסLavender

@חתול זמני פספס את אהבת חייו

אולי עוד תירשם לכאן איזו חתולה זמנית?חתול זמני
נראה לי שקצת הגזמתם עם הניצלוש לקשקשתיעל מהדרום
לק"י

לא בכל שרשור זה מתאים.

סורי, קיבלתי.חתול זמני
מיאוגזם!חתול זמני
😹😹😹Lavender
נצלו"ש = ניצול שרשור?נחלת
מדויק.חתול זמניאחרונה

או במקרה של השרשור הזה... מיאודויק.

אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))

הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.

אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.

זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.

בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.

בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה  תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.

קשה שלאחקלאי

קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר

בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.

ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.

אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.

והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי. 

נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))

גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו. 

נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.

בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..

אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.

נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום. 

יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר.. 

..שפלות רוח

אתה טוב ומגיע לך הכל דוד

אתה מספיק טוב!עַלְמָהאחרונה

ועוד תבוא האחת שמספיק טובה לך.

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולד
..שפלות רוח
את לא טועה בכלל יש לי חבר כזה, שדברים שהיו מפריעים לו בעבר-היום גם אם מפריעים לו, כל מה שהוא רוצה זה רק להתחתן
..אני:)))))אחרונה

אני מבינה את הבחורה, אבל זה לא הגון וראוי.

נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
מזל טובבבבבב!!!עַלְמָהאחרונה

אולי יעניין אותך