מחשבות על ילדים,פרנסה ומה שביניהם - אשמח לחיזוק שלכן הריון ולידה

אז ככה קצת רקע: ב"ה אמא לילדים מקסימים, נשואה לבעל מושלם, אברך.

את ההחלטה שנקים בית שבו אהיה מפרסנת יחידה, לפחות בכמה וכמה שנים ראשונות, קבלנו יחד בשמחה וברצון גדול. הייתי אז סטודנטית למקצוע נחשב ובעל יכולת השתכרות טובה והיינו בטוחים בה' שאנחנו עושים טוב.

סיימתי את הלימודים בהצלחה, ב"ה עובדת ומשתכרת נחמד, מצליחים לשרוד את החודש ב"ה! לאחרונה נהיה קצת יותר קשה מבחינה כלכלית, אנחנו חיים בחישוב ודי בצמצום ושמחים בחלקנו ממש. אין לנו דירה משלנו ומנסים לא מידי בהצלחה- לחסוך בשביל זה.

אבל כמו שכתבתי ב"ה הייתי בסדר עם זה, לא חסר לי דבר ואני שמחה במקום שלי.

אז מה?

יצא שבחודש האחרון גילתי כמה דברים שלא ידעתי קודם על כמה אני "מפסידה" בעבודה מזה שאני אמא ושאני יולדת ויוצאת לחופשת לידה, לדוגמא: בעבודה שלי נותנים בונוס שנתי, שהוא סכום ממש ממש משמעותי, זה נכנס אוטומטי בלי קשר להישגים אישיים של העובד. זה קשור להפרשים כלשהם לא חשוב. בשנה הראשונה קיבלתי אותו בהפתעה ובשמחה. הסתיימה שנה שניה והבונוס לא הגיע- מה קרה? היית בחופשת לידה בשנה זאת לא מגיע לך... 
עכשיו שנה שלישית ואני בהריון נוסף ב"ה (את השנה השניה התחלתי ממש בתחילתה בחופשת לידה, עכשיו צריכה ללדת באמצע השנה השלישית, שנה וחצי הפרש בין הילדים), המעסיקים עוד לא יודעים, אבל אני כן- גם בשנה זאת לא אקבל את הבונוס. ומדובר בסכום ממש משמעותי שדי בנינו עליו.

עוד דוגמא: שעות השתלמות שנתית שמגיעות לכל העובדים, חוץ מאמהות שיוצאות לחופשת לידה באותה שנה, כמובן

ההנחה במעון תמ"ת שכמעט לא משמעותית בגלל המשכורת היחסית גבוהה שלי (זה לעג לרש, כי אמנם המשכורת שלי לא מינימום אבל אני לא מרוויחה מיליונים, אין הכנסה משמעותית מהבעל, ויש עוד נפשות בבית ב"ה, זה מספיק בקושי וזהו).

יצאתי מתלוננת, אני יודעת שאף אחד לא חייב לי כלום וקיבלנו את ההחלטות שלנו (בעל אברך). אבל כל היום מדברים על זה שלאמהות יש פריבליגיות ושיש מענקים ושיש ושיש. ותכלס אני רק "מפסידה" מהאמהות שלי..

אוף מרגישה שיצאתי מבולבלת, אבל בגדול צריכה מכן חיזוקים שכל ילד מביא איתו את הברכה שלו, וללכת לעבודה זה רק השתדלות לפרנסה ושילדים זה רק ברכה, בבקשה תזכירו לי את זה

במאמר מוסגר: אולי הכל יושב על זה שתחילת ההריון הנוכחי לא קלה וגם ככה אני במחשבות (נוראיות!) כל הזמן של מה הייתי צריכה את זה שוב ולמה לא יכולתי לקחת פסק זמן יותר גדול והנה גם כלכלית אנחנו בקושי מסתדרים...

בטוחה שזה חוקי שאת לא מקבלת בונוס?בתי 123
קבלי חיזוקים יפית8

עשיתם החלטה מיוחדת שמביאה איתה הרבה ברכה

ברכה בכסף מתבטאת בעוד דרכים, סמויות יותר.

כמו מכשירי חשמל שמחזיקים מעמד יותר זמן, כמו מבצעים מיוחדים שמוצאים בדיוק כשזקוקים למשהו מסוים. ולא חסר עוד דוגמאות

מי שפותח עיניים להתבונן רואה את זה כל הזמן, זה מדהים.

כל ילד בא וכיכרו בידו והמציאות עולה על כל דמיון

רק מציינת לגבי אברך, שגם אברך יכול למצוא דרכים להכנסה נוספת מהצד וזה לא הופך אותו להיות "לא אברך" 

(לגבי הבונוס זה מוזר לי, אצלינו כשיש בונוס כולם מקבלים, לא משנה אם היית בחופשת לידה באותה שנה או לא, תבדקי אם זה חוקי)

בעלי, כאברך, עבד-תמיד-נביעה
לימד ילדים,
ניקה בתים,
ואני זאת שהייתי עקרת בית...היה לנו חשוב.
וכן, הסתדרנו, עם 1,2,3,4 ילדים.
אחכ יצא לעבוד.
.
אץ נשמעת ממש מיוחדת!זוהרת בטורקיז
שתדעי
אולי שהבעל ילמד נניח לקריאת התורה(?) , או יכין לבר מצוות מבחינה רוחנית? יחלק עיתונים מצש מוקדם בבוקר?.

או יעבוד בניקיון חצי ערב?(נניח ירוויח 200*4 זה 800 שח, שזה כמעט מכסה חשמל זה גם טוב ;)
ותגידי, חשבת על עבודה חדשה?הבוס נשמע לא ממש נחמד ..
או שיעבוד במשהו בישיבה?
קייטרינגים של שבת?
וואי אני כ"כ איתךרק שאלה לי
אין לי איך לעודד...
יש ממש הערב ערב הוקרה לנשות אברכים בירושלים- נשמע מעודד ומחזק מאוד. אני אישית הולכת לשם
באמת?איפה בירושלים?אנייי12
בגבעת שאול, נאג'רהפיג'מה
מחילה גדולה, רק עכשיו ראיתירק שאלה לי
אבל רואה שכבר ענו לך.
הלכת?
לא רק עכשיו הצלחתי להיכנסאנייי12
גם אני בערך באותה סיטואציהושוב אתכם
רוצה לחזק אותך שאת מבססת את הבית שלך נטו על לימוד תורה, וכמה זו החלטה מדהימה שמכניסה אור לבית שלכם, לילדים, לזוגיות.
לי בזמנים כאלה עוזר לבקש מבעלי שישתף אותי כמה שיותר בלימוד, שנרגיש ביחד שהלימוד הוא של שנינו! כי אני משתדלת בשביל הלימוד הזה לא פחות..
וגם, אם בעלך לא עובד, אז לדעתי זה יכול ממש לעזור.
היו תקופות שבעלי לימד גם שיעורים פרטיים בגמרא (בני נוער מחפשים בעיקר לקראת הבגרויות אבל לא רק), וגם לימד פה בתלמוד תורה, וזאת הייתה עוד הכנסה משמעותית.
כל תקופה הוא עובד בהתאם לצורך, וזה נותן אוויר לנשימה..
תודה לכל מי שטרחה והגיבה, חיזקתן ממשהריון ולידה
תמיד אני מופתעת מכמה נשות אברכים יש פה בפורום

קראתי את התגובות של כולן, אני שואבת מזה כוח.

לגבי העבודה של הבעל, ברור, הוא לוקח עבודות מזדמנות מתי שיש. וגם בתקופת החגים הוא משמש כחזן ובכל תוקע בקהילה מסויימת שמשלמים ממש יפה. אבל עדיין, לא צריכה לספר לכן כמה בית עם ילדים צורך. פלוס כל ההוצאות השוטפות ב"ה.

שוב תודה מעומק הלב
אני מאד מבינה אותך, גם בסירה הזומיואשת******
מה שלא תמיד מבינים מי שממליצה שהבעל יעבוד בכל מיני עבודות מזדמנות זה שאם האמא עובדת משרה מלאה (כל הבנתי מההודעה שלך) זה לא כזה מציאותי שהאבא יקח עבודות מזדמנות כי צריך יד עוזרת נוספת בבית כשאין כסף להוציא על עוזרת
כל ילד נוסף מביא איתו גם נקודת זכות אז זה פחות מס הכנסה וכאלו. וזה נחמד לאימהות. וגם ההנחה בתמת תגדל לך כי ההכנסה לנפש תהיה עכשיו יותר נמוכה ונראה לי גם שאם יש אחים אולי יש משהו נוסך אבל אננ לא בטוחה...
בקשר לבונוס ולשעות השתלמות זה מאד מוזר ולא כל כך נשמע תקין. גם מי שיוצא לחודש מילואים לא מקבל בונוס? הייתי מבררת את הענין בעדינות כמובן. לכל הפחות בונוס באופן יחסי לחודשים שכן עבדת מתבקש. זה ממש לא נשמע חוקי.
פריבילגיות לאימהות עובדות מגיעות מהממשלה אבל לא מהמעסיקים כי למעסיקים לא כיף להעסיק אימהות שיוצאות הרבה לחופשת לידה, ועד כמה שידוע לי הם לא מתוגמלים על זה מהממשלה וחבל. אז זה תלוי מקום עבודה אבל יש היום הרבה מקומות שיודעים להעריך אותנו שיודעות לתקתק ביום קצר מה שגבר עושה בעשר שעות וחמש עשרה הפסקות קפה... באמת שיש מקומות כאלו ואת פשוט צריכה למצוא אותם.
יתכן גם שבשנים שעבור הוכחת את עצמך כעובדת מדהימה וגם יתנו לך בונוס אולי אז לא הכירו אותך עדיין והתעצבנו , לכי תדעי.
הרבה הצלחה!!
שכחתי באמת לענות לכן לגבי הבונוסהריון ולידה

אני בברורים על זה, זה כנראה חוקי כי מעוגן בחוזה. בקיצור זה קצת מסובך ולא רוצה לחשוף את עצמי עם יותר פרטים

(וזה לא רק הבונוס, זה עוד הטבות שונות וממש שוות שפספסתי השנה בגלל זה).

ותודה על התגובה

באמת תבררי את זה כי אני יודעת שבעקרוןיפית8

אם יש סעיפים שהם לא חוקיים הם לא יהיו בתוקף אפילו שהם רשומים בחוזה ואפילו שחתמת עליהם.

למשל - אם אישה חותמת על חוזה שכתוב בו שהיא מוותרת על שעת הנקה לא יהיה תקף אפילו שהיא חתמה ועוד

השאלה איך בדיוק נכון להתנהל עם זה, כי את גם רוצה לשמור על הזכויות שלך וגם רוצה להמשיך לשמור על יחסים תקינים איתם ולהמשיך לעבוד שם אז צריך למצוא את הדרך ללכת בים הטיפות.

קודם כל תבדקי עם עו"ד שמבין אם זה חוקי או לא ואח"כ תתיעצי איך לפעול.

בהצלחה

בעלך גם צריך לעבודמצפה להריון
מהשורות מבינים שבערך כל שנה את יולדת ובחופשת לידה אם מאריכים לא מקבלים כסף
אותי תדברי איתו שיצא לעבוד אפילו מעט שעות כדי להקל על הנטל הכלכלי בעיקר
תראי תגובה שלי למעלההריון ולידה

ותרשי לי לחלוק על הניסוח שלך? בעלי לא צריך לעבוד אם קיבלנו החלטה אחרת... 

ודווקא לא הבנת נכון מהשורות, שני האחרונים יהיו בעז"ה צפופים (שנה וחצי) הקודמים ממש לא (לא יצא לי אף פעם שיהיו לי שני ילדים במקביל במסגרת של תמ"ת נגיד).

ואני לא מאריכה חופשות לידה, גם כי המקצוע שלי לא מאפשר להכשיר עובד חדש להחלפה לחל"ד, אז אני יוצאת, מגבים אותי הקולגות וחוזרת בזמן

אבל את מתלוננת שקשה לכם כלכליתמצפה להריון
תקראי שוב את הודעת הפתיחה, זאת לא היתה הנקודה.יפית8

מאוד לא אוהבת את תגובתך...חדשה ישנה
הם קיבלו החלטה *משותפת* בעלת ערך גבוה מאוד, את יכולה להביא את דעתך שכדאי שיצא לעבוד.
אבל ההתנסחות הזאת 'בעלך צריך לעבוד' לא מכבד ובטח שלא מבין את הערך והחשיבות של ללמוד תורה.

אני לא חושבת שהיא כתבה בצורה לא מכבדת,אמא שלה.
אני כותבת בתור אחת שבאמת ערך לימוד התורה חשוב לי. וכן, אנחנו כרגע מתפרנסים ממילגת בית מדרש בעוד היה יכול לצאת לעבוד ולהרויח כפול שלוש לפחות...
אבל, אני גם יודעת שביום שזה כבר לא יתאים, אז נקבל החלטות אחרות, עם כמה שזה כואב וכמה שהייתי רוצה שישב וילמד כל החיים.

למה?
כי היום, מאד, מאד קשה לגדל משפחה וקל וחומר מרובת ילדים, ממשכורת אחת.
(כותבת על עצמי - כי אני לא רואה את עצמי חיה בצמצום מוחלט, לא מדברת על חיי צניעות, אלא ממש לחסוך מעצמי מטפחת חדשה, משהו טעים, או שמלה לשבת כי "אי אפשר", זה דבר שיכול לגרום לנפש שלי להיות עצובה. אשריה של מי שמסוגלת וטוב לה ככה)

כי על פי ההלכה חובתו של הבעל לפרנס, וכל עוד האישה מוחלת על כך ומסוגלת לפרנס בכבוד, והם מרגישים שהם חיים בשמחה, אז אשריהם, אבל ברגע שכבר עצוב לה ולוחץ לה אז כדאי לחשב מסלול מחדש.

(כי אני מאמינה, ושוב, זו דעתי האישית,
שגדולי תורה שיושבים מהבוקר עד הלילה בבית המדרש ומסוגלת להיות גדולי דור הם עשרות או מאות.
והציבור הקדוש שבשלב כלשהו בחיים יוצא לשלב חיי תורה אמיתיים עם השתלבות כלשהי במשק, צריך לתמוך ולתרום להחזקת גדולי הדור שישבו בבית המדרש ושיפרנסו גם הם את משפחתם בכבוד). לו באמת רק המתאימים לכך היו יושבים כל החיים בבית המדרש זה היה אפשרי. (בבקשה, כל מי שכתבה שבעלה אברך, שלא תפגע ממני על האמירה הזו. זו דעתי, ואשריה לגמרי על ההתמודדות. ויכול להיות שגם לבעלה התכוונתי כאחד מגדולי הדור הבא....)

מה שאני באה להגיד,
שלהיות אשה שיולדת ומביאה חיים לעולם זה צריך להיות מתוך ישוב הדעת, והנפש.
זה ידוע שנשים מתפרנסות פחות מגברים, אני לא יודעת למה, ואני גם לא יודעת מה החוקים לגבי הבונוסים וכו'.
אבל לא כדאי להתעסק במה שהלוואי שהיה מגיע לי. אלו התנאים, היה נחמד אם היה קצת יותר, אבל ב"ה שיש לך דברים אחרים שמילאו אותך כמו האמהות.
ואם קשה לך עם האמהות, וזה עושה לך קווצ', ואת מרגישה צמצום,
אז שווה לבחון את החיים שלכם מחדש, אולי 500 שח נוספים בחודש מהכניסה כלשהי תתן לך את המרחב נשימה, ואולי את צריכה יותר השתתפות.

כי בעיני אמא שלא שמחה באמהות שלה, שעסוקה במחשבות מקטינות, אבל העיקר שמגשימים את חלום האברכות
זה הרבה פחות "שווה" נפשית לילדים,
מאשר זוג הורים ששמחים בחלקם, ומכניסים את אור התורה לבית בדרכים נכונות לא פחות, להם.
עונההריון ולידה
וואו, נשימה עמוקה
בכלל כל ההודעה הפותחת הגיעה ממקום של כביכול אכזבה ממה שגיליתי שאני מפסידה בגלל האמהות שלי. שוב כביכול.
לא הייתי מוותרת על אף ילד ואני אישה שמחה ומאושרת ביום יום ב'ה. וגם לא דורשת הרבה...

אנחנו לא מגשימים את חלום האברכות, אנחנו חיים אותו בשמחה. יש לי בעל תומך ומבין ונוכח ולא מנותק, ב'ה אלף פעם.
שוב, לא המצב הכספי הביא אותו לדכדוך של אתמול, יותר ההרגשה כאילו מה? בגלל שה' בחר שבטבע העולם האישה היא זאת שיולדת אני צריכה להפסיד כביכול? לא מספיק אנחנו עוברות הריונות ולידות?

כמובן שזה יושב על הרקע הכספי גם, כי אם היה לי שפע כסף, זה לא היה מדגדג בכלל...
מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי ותודה לכולכן על התגובות והתמיכה!
אתן מקסימות כמו תמיד. מכל הודעה התחזקתי.

וזה מה שביקשתי בסהכ, שתזכירו לי דברים שאני יודעת בדרך כלל...
אל תאהבי פה כל אחד מביע את דעתומצפה להריון
והיא כתבה בפירוש שזה החלטה משותפת לכמה שנים
אז אולי הגיע הזמן שהוא יעבוד?
אני הפותחת, ובמחילה ממך, כן?הריון ולידה
את נשמעת מקסימה ובאמת מגיעה ממקום של אכפתיות, באמת!
אבל באמת במחילה, לא ביקשתי דעה בעניין הזה. כתבתי ממקום של פריקה וב"ה אנחנו שמחים וטוב לנו עם המצב. אולי קצת קשה פה ושם אבל בגדול מסתדרים. וכמו שכתבתי הוא עובד בעבודות מזדמנות כשצריך. ואנחנו בעזה נחליט מתי הגיע הזמן שהוא יעבוד, כלשונך (אם בכלל, כן... )

חושב תודה על המחשבה, מקווה שלא נפגעת! לא היה לי כוונה בכלל, רק להבהיר את המקום שלי
אין לי בעיה עם הדעה שלך, יש הרבהחדשה ישנה
שחושבים כמוך ואני מקבלת את זה.
מה שצרם לי זו צורת ההתנסחות 'בעלך צריך...', היא בכלל לא התייעצה בעניין הזה, וגם אם כן, האופן הזה צרם לי.
כן ילדים זה ברכהים...
ועכשיו כשהוא גדל בתוכך הוא רק ברכה וטוב, תתחברי לילד במקום למחשבות האלו.
יכולה להבין את המעסיקים שלך זה בדברים שהם בונות. את לא נמצאת חלק נכבד מאוד בשנה, תלוי גם אם מאריכה את החופשה.
ולפעם הבאה תעשי החלטה מושכלת יותר
אבל הילד עצמו הוא הברכה, בעצם היותו
אין מה להתבאס, אולי זה גם מהורמונים, הכל לטובה
כמו שכתבתי בתגובה מעל, אני לא מאריכה חופשת לידההריון ולידה

ואני גם עובדת מאוד מסורה, לא מחסירה כמעט ימי עבודה- במסגרת מה שאפשר.

ואני יודעת שמאוד מרוצים ממני פה, אני מקבלת כל הזמן פידבקים חיוביים.

תודה על ההבנה

נשמע שאולי כדאי לחפש מקום עבודה אחרמיואשת******
וכשתעזבי מתי שהוא תבדקי לגבי כל הדברים שהפסדת בגלל הלידות אם את כי כולה לקבל רטרואקטיבית
את יכולה גם ליזום שיחה ולבקש
אם את יודעת שמרוצים ממך תתפלאי מאד מה יהיו מוכנים לעשות בשבילך. אבל אם לא תבקשי לא תקבלי
חוקית את לא צריכה לחזור בזמן ואת בהחלט יכולה להעלות את זה כנקודה שאת באה לקראתם ולא מאריכה למרות שזה חוקי ומתבקש אבל את מצפה מהם לתת בונוס ולא חשוב מה כתוב בחוזה
אנחנו הנשים לא יודעות לדרוש כלום תאמיני ל שגבר היה דורש את זה , ואשה מחכה שיתנו לה. אבל צריל לדעת שזה לא ככה בעולם העבודה אננ עובדת כבר הרבה שנים ומי שמבקש בצורה מכובדת מקבל . ומי שלא מבקש המנהלים מבסוטים להשאיר אותו מאחור כי זה פחות כאב ראש, וזה תמיד נשים שלא מבקשות וגברים שמקבלים הטבות כי הפ פשוט ביקשו בלי למצמץ
תחשבי על הנושא
בהצלחה!
תודה! לוקחת לתשומת ליביהריון ולידה
באמת אולי תנסי לדרושעלה למעלה
את ההטבות האלו, יכול להיות שיביאו לך
ותתפללי על זה(:
לפותחת-חדשה ישנה
קודם כל מאוד מבינה את התחושה של למה להזניח את האמהות? למה לנו לא מגיע? זה נורא מאכזב במיוחד שבנית על זה...

אבל פה אני חושבת נכנס המבחן של האמונה והבטחון שלך בה'. עד כמה באמת סומכים על הקב''ה שהוא זן ומפרנס לכל. ..
סתם דוגמא- יכול להיות שאדם מסוים מרוויח 10 אלף בחודש אבל הרבה כסף הולך לו על בריאות, יעוץ זוגי, מכונות כביסה שבדיוק התקלקלה וכו' .. אז בתכלס הוא נהנה מחצי מהסכום. ויש אדם אחר שירוויח 5000 אבל ב''ה אין לו הרבה הוצאות, בדיוק כשבנה את הבית הקבלן פשט רגל ומכר בזיל הזול, אין לו הוצאות מיוחדות של בריאות, נסיעות ומזון כי הוא אוכל ע''ח העבודה וכו'.

אז יש פה איזשהו מבחן האם יעזור לי להוסיף עוד שעות, ללדת בתאריך הזה והזה שלא יצא לי להפסיד או לשחרר, להרפות ולעשות השתדלות נורמאלית. ומשם והלאה זה כבר לא תלוי בך זה לא קל אבל מביא הרבה נחת כשמגיעים למקום הזה.

הרבה הצלחה!
איזה תגובה מחזקת! שלך ושלהריון ולידהאחרונה

@סמיילי צהוב

יקרות, תודה לכן ריגשתן אותי כמעט עד דמעות...

התחברתי מאוד למה שכתבתן תודה!

יקרהסמיילי צהוב
קודם כל את נשמעת אשה מקסימה, חייבת לומר שנהניתי כל כך לקרוא את ההודעות שלך ואת דרך ההסתכלות על העולם!

אני מאמינה באמונה שלמה שרק הקב"ה שולח פרנסה, למרות שלא תמיד רואים את זה מיד ובאמת זה מאתגר, שמרגישים שאם היינו עושים ככה או הנסיבות היו ככה, אז היה יותר כסף ויותר ברווח... אבל לי עוזר לפעמים לתת לעצמי דוגמאות של דברים לא צפויים שיכולים לקרות עם הכסף, אם לחיוב (החזר מס למשל) או לשלילה (משהו יקר שמתקלקל למשל), ואז זה כאילו ממחיש לי שרק ה' מחליט על הדברים, ואנחנו סך הכל צריכים לעשות כלי והשתדלות, ולהיות בנחת, בביטחון ורוגע מוחלט. שוב, לא שאצלי זה מושלם ובא בקלות, בכלל לא, אבל זאת העבודה.. יש על זה משל מקסים בחובות הלבבות שער הביטחון. פעם למדתי וחיזק אותי מאד, אם את בענין.

ועוד דבר. מאד יכול להיות שזה קשור לזמן של תחילת הריון. ההורמונים הרבה פעמים משגעים את הראש, לוקחים איזו מחשבה קטנה ומגדילים אותה יותר ויותר. אז כשיודעים מה האמת אפשר לקחת את התחושה/ המחשבה שעלתה, להתבונן בה, לתת לה מקום, ואז לארוז ולשים אותה במדף המתאים, ככה שישאר גם לנו מקום והיא לא תשתלט על הראש אבל עצם הידיעה שההורמונים משפיעים על התחושה שתגיע בעוצמה יותר חזקה, לפעמים מרגיעה.

בהצלחה והמון כוחות

התייעצות- ארגז מצעיםשיח סוד

יש לנו ארגזי מצעים ענקיים.

מה אפשר לאחסן שם חוץ ממצעים ובגדים ששומרים? נשאר לי עוד מלא מקום

אבל זה לא נגיש לפתוח כל פעם, זה כבד.. אז לא צעצועים.

דברים שכן אני רוצה לאחסן גדולים מידי כמו כלים לפסח

מישהי עם רעיון יצירתי? או שזהו שישאר ריק?

אנחנו מאחסניםהשם שלי

בדים וקישוטים לסוכה

שמיכות חורף וכריות מיותרות

מפות שלא בשימוש שוטף

אפשר לשים כלי פסח יותר קטנים.

אוי חח הבדים שלנו לסוכה באמת תקועים מעל המקררשיח סוד
בחורף- פחות יש מה לאחסן...ממתקית

בקיץ- שמיכות, פוכים, כריות רזרבה אפשר גם באופן כללי.
תמונות, זכרונות.

אני שמהשומשומ
מזוודות טרולי, דברים של פסח, כל מיני כריות ושמיכות לא בשימוש, אפשר לשים מכשירי חשמל שלא בשימוש יומיומי 
אנחנו בעבר אחסנו דברים כמו עגלות לא בשימושמתואמת

כל מיני דפים ודברים שהם זיכרונות מהעבר או חומרי לימוד, ונדמה לי שגם דברים של סוכות אחסנו שם.

אפשר גם כל מיני משחקים ופרסים שאת שומרת כמתנות לילדים, אולי גם ספרי לימוד של הילדים ששומרים לשנים הבאות.

יש לי שםרקאני

חנוכיה

בדים של סוכות וקישוטים

אביזרים של פורים

שמיכות פוך כשהן לא בשימוש (יש לי אחת זוגית ו2 יחיד ובזמני טהרה ארוכים הן פשוט שוכבות שם)

כל המעילים הגדולים כשהם לא בשימוש (קיץ)

כלים של פסח

מכשיר של פנקייקס שאני לא משתמשת כמעט אף פעם

לא זוכרת כבר מה עוד אבל אין מקום מיותר

בגדי ילדים, מפוצץ אצלישיפור
במיטה אחת בגדי בנים מיטה שניה בגדי בנות
שמיכות שלא בשימוש ושקיות ואקום עם בגדים לילדיםכורסא ירוקה
וואי נתתם לי רעיון!שאלה גנים

אשים שם את השוקולדים שלי

החבאתי כבר בכל מקום אפשרי בבית

ובן ה3 תמידדדד מוצא ואוכל לי הכל 🤣

רק כדאי לברר אם מותר לישון על אוכל🙂מתואמת
טוב לא באמתשאלה גנים
אין לי כח להרים את המיטות שלוש פעמים ביום 🤣🙈
😅😅😅מתואמת

אולי זה דווקא רעיון טוב לגמילה

אמא שלי הייתה מחביאה את השוקולדים במדפים הגבוהים - לא מפני הילדים, אלא מפניה🤭

תיקים של טיוליםזוית חדשה
אצלנו אין מצעים בארגזי מצעיםטארקו

יש שם:

-ציוד חגים(לא כלי פסח כי כן יכול ליפול לשם חמץ לפעמים. אבל כן- הבדים של הסוכה וקישוטים, חנוכיות ושאר ציוד חנוכה, ציוד של פורים, דגלים וכו')

כלי עבודה וציוד עבודה שלא בשימוש תדיר אלא פעם ב.. (יש לבעלי המון כלים וציוד מיוחד, ארגז שלם מוקדש בעיקר לזה)

היה לנו שם גם ציוד תינוקות שהוא לא בגדים, לאחסון ארוך..

בגדול בערך פעם בחודש צריך להוציא משהו מארגזי המצעים וזה הדברים שמתאימים שם מבחינתנו..

בדיוק היום פתחתי את שליהמקורית

כי עשיתי שם סדר

יש שם מגבות חדשות שעוד לא הגיעו לידי שימוש ואין להן מקום אחר, נעליים חורפיות חדשות, מגפיים שנעלתי שנה שעברה והשנה פחות, תיקי טיולים, שמיכות

בארגז מצעים אחר יש באמת מצעים. ועוד שמיכות. 😅

אנחנו קנינו מיטות חדשות בלי ארגז מצעים אמהלה

נמאס לי הכובד ההזוי שהייתי צריכה להזיז כל פעם.

ואני ממש אוהבת שהרובוט יכול לזחול מתחת למיטה ולנקות כהוות נפשו

בקיצור, את כל מה שהיה בארגזי מצעים העפתי למחסן

ואני משנה לשנה לומדת יותר איך לקנות פחות,  לשמור פחות ולהעביר ליד 2 כמה שיותר...

נהיה לי אור בעיניים.....

אבל אענה לשאלתך- היו לי שם בגדים של הילדים בשקיות וואקום, שמיכות פוך, מצעים לא בשימוש, מגבות חדשות,

מתנות שלא בשימוש ואולי יום אחד יהיה להם ייעוד

אחותי שומרת שם את כלי הכסף שלה מחשש עינא בישא

רק לגבי כובד וכוהמקורית

אצלנו המיטות על גלגלים

משנה חיים ממש!

לפני שהם היו זה באמת היה סיוט

וזה לא זז בשינה? הגלגלים ננעלים?אמהלה
אפשר לעשות גלגלים ננעליםהמקורית

אצלנו אין אבל תכלס זה יותר שימושי ננעלים

ולא, לא זז. המיטות מעץ מלא, כבדות חבל על הזמן

ולגבי הרובוט;)שומשומ
אנחנו קנינו רגליים גבוהות יותר למיטות כך שהרובוט עובר בקלות..
כלי פסחשלומית.אחרונה
כתמים על מזרן ואורחים…אנונימית בהו"ל

יש לנו מזרנים מהחתונה (אולי הגיע הזמן להחליף🤔) ויש עליהם הרבה מאוד כתמים כתוצאה מאישות..

אנחנו אף פעם לא נותנים את החדר שלנו לאורחים, אז עד עכשיו זה לא באמת הפריע לי🤷🏽‍♀️

עוד שבועיים אנחנו יוצאים לחופש, וההורים שלי באים להיות עם הילדים במשך כמה לילות. בד"כ כשהם באים הם ישנים באחד החדרים של הילדים, יש שם ספה נפתחת ואת הילדים שבחדר הזה אנחנו מעברים לחדרים אחרים.

הפעם לא רוצה לעשות את זה. גם כי לא ראוי בעיני שההורים שלי יישנו במשך כמה לילות על ספפה, וגם המעבר של הילדים לחדר אחר יכול לעשות "שמייח" בהרדמות ולא רוצה שנגיע למצב כזה (אין חדר בלי ילדים, ב"ה בכל החדרים יש ילדים❤️)

אז מאוד ברור לנו שהם יישנו בחדר שלנו.

אבל אני ממש ממש נבוכה מהעניין של המזרנים. אי אפשר לפספס ממה הכתמים….

ברור לי שאשים להם מראש מצעים חדשים ונקיים, אבל מתאים לאמא שלי להביא מצעים מהבית או להוריד ולכבס את המצעים בסיום השהות כדי להקל עלי.

לא יודעת איך להגיד לה לא לעשות את זה, בלי שהיא תבין.

מתלבטת מה לעשות? איך נכון לפעול?

יש דרך מהירה לנקות את הכתמים?

קני מגיני מזרןאפונה
מוסיפהאפונה

לדעתי אין דרך לנקות. (אפשר אולי להבהיר עם אקונומיקה אבל זה לא ממש מנקה. מניסיון).

את יכולה גם להפוך את המזרן אם אתם לא עושים את זה בשגרה.

וגם תנוח דעתך, מזרנים צוברים כתמים מהרבה דברים -זיעה, רוק, ילדים שהקיאו פשפשו וכו', אוכל שתיה גם יכול לקרות...

^^^השקט הזה

מעבר לזה שזה יסתיר את הכתמים הקיימים, זה גם יעזור שלא יתווספו חדשים..

וגם לדאוג למגבת בקרבת המיטה לזמני אישות.. (עדיף איזה 2 שמשמשות באופן קבוע רק לזה)

כן יש חברות שמנקות. סביב ה250-300 שח לניקויחדשה ישנה1
שימי מגן מזרון חדש, תקווי שאמא לא תוריד אותו...באתי מפעם
מגן מזרון (כפי שהוצע כבר)נייקיי
עולים כמה שקלים, ויעשו את ההסתרה המעולה! 
תקני מגן מזרן איכותי (יש בפריד וכד') לא מורגש בכללאמהלה

ואפשר להשתמש בו תמיד.

לא ממליצה להתחיל לנקות כי לוקח לזה הרבה זמן להתייבש.

וד"א, תהיי בטוחה שיש עוד מזרנים כאלו בעולם..... יכול להיות גם אצל ההורים.... אמרתי בעדינות....

ואיזה הורים טובים ומסורים יש לך

תהנו מלא

אולי אפשררקאני

להפוך את המזרון?

ומומלץ ממש להשתמש במגני מזרון

שלי קבוע על המיטות ולפני שאני נותנת למישהו לישון שם אני פשוט מכבסת

מגיני מזרון זה מצויןדיאן ד.

יש מגיני מזרון שהם ממש נעימים ולא ניילוניים כאלו.

עכשיו דחוף לפתור את הבעיה תבדקי באמת אם הופכים את המזרונים אז זה כן בסדר.

ואם אתם מתכננים לקנות חדשים אז מההתחלה לשים מגיני מזרון לשמור עליהם.

מנצלשת. איפה אפשר לקנות מגיני מזרןפצלשהריון
נעימים וטובים? 
לפריד יש מגנים מצוינים. כביסים ונעימיםאמהלה
אם את ממש מוטרדת אפשר מגיני מזרון ולחבר גם את הגומאוהבת את השבת
הגומי הזה ששומר על הסדין שלא יברח..
אם יהיה יום חםמולהבולה
אני משפשפת מזרנים עם אקונומיקה ומרכך כביסה יוצא ממש לבן ונקי
אפשר יותר פירוט?באתי מפעם
איך? כמה ? עם מים? 
קערה עם רוב מים וחצי כוס פלסטיק אקונומיקה נגידמולהבולה

לשפשף עם סמרטוט

ממליצה להוסיף מרכך והרבה כדי שלא ישאר ריח חזק של אקונומיקה 

אפשר להפוך כמו שכתבו לךהבוקר יעלה

או מכיני מזרן עם קליפסים כך שתבין שאין צורך להוציא..

ובכנות אין ממה להתבייש כתמים יכולים להיות מהמון סיבות וגם אם מזה, לא עשיתם משהו שצריך להתבייש בו

בכללי כדאי להשתמש במגיני מזרוןפרח חדש

זה גם מונע את הכתמים

ועכשיו שיש כתמים לא יראו אותם

כל מזרון צובר כתמים עם הזמןחילזון 123
לא הייתי הולכת רחוק במחשבות ממה בדיוק הכתם 
כמו שאמרו - מגן מזרוןשומשומ

בלי קשר לאורחים, תמיד.

להפוך את המזרן - כנ"ל…

ומזרנים מקבלים כתמים מכל מיני סיבות, אני ישנתי בתור נערה על מזרן של מיטת היירייזר, גם היו כתמים, ולא מהסיבה שציינת כמובן 😉

לא כל מזרן אפשר להפוךנייקיי

את שלנו אי אפשר, לדוגמא.

בגלל שכבת נוחות ורכות שיש רק בצד אחד - הצד העליון (מזרונים של עמינח) 

אני קניתי חומר מנקה ריפודיםדפני11

של TNX והצלחתי לנקות איתו את הכתמים שנהיו לי על המזרונים. עבד מעולה!!

(בתחילת הנישואים השתמשתי במגני מזרון נפרדים והם היו זזים לפעמים... מאז אני רק בזוגי)

אגב מנצלשתדפני11אחרונה
מאיפה קונים את הקליפסים שאתן מדברוצ עליהם?
לפי מה נקבע מין העובר?אנונימית בהו"ל

כל החיים חלמתי על בת. הריון ראשון לא רציתי לדעת מהפחד שאתאכזב, בסוף בעלי גילה לי בטעות ואכן היה בן..

עכשיו שבוע 18, הלכתי לאולטרסאונד וביקשתי לדעת את מין העובר ואמרו לי שככל הנראה בן.

בשבוע כזה זה וודאי, נכון?

קוראת פה שרשורים על נשים שיש להן 4,5, ואפילו 6 ממין מסוים ברצף ומתאכזבות מאד.

ומפחדת שגם לי תהיה שיירה של בנים..

אני כל כך חולמת על בתת

איך זה קורה שיש הרבה ממין אחד? זה גנטי? יש נשים שיכולות להביא רק ממין אחד? יש דרך להשפיע על זה?

ונשים שיש להן שני בנים ואז בת, תעודדו אותי..

בטוחה שאתאהב בו כמו בראשון אבל מחזיקה כן ציפיה גדולה שהריון הבא בעזרת ה' יהיה בת

האמת שאותי הטיעון הזהשלומית.

ממש לא משכנע. כמובן שלא בדקתי אותו מחקרית, אבל אני מכירה הרבה משפחות,  גדולות וקטנות,פ ולא ראיתי סיטואציה כזו שלרוב המשפחות הגדולות הן עם כמה ילדים מאותו מין בהתחלה...

למשל מכירה כמה משפחות עם 3 בנות בלבד, ולעומתן כמה משפחות גדולות מאוד, שמההתחלה הסדר שם הוא כמעט לגמרי לסירוגין.

היות ולא בדקתי סטטיסטיקות, אז אולי מי שאני מכירה פשוט לא משקף, אבל נשמע לי טענה מוזרה.

( כמובן יש משפחות שיביאו ילד נוסף בשביל הסיכוי מ2 המינים אבל יש גם לא מעט משפחות עם ילדים ממין אחד במגוון גדלים 

בית מסודר אחר הצהרייםבאתי מפעם

יוצא לי מידע פעם לשים את הבן שלי אצל חברים בצהריים,

ואני כל פעם מופתעת לגלות שבתים של חברים עם ילדים קטנים מתוקתקים !

לא הבנתי, רק אצלי השולחן תמיד עם דברים? לפחות בצהריים,

צלחת שלא פינו,

אוכל שנזרק על הרצפה ועוד לא טיטאתי,

כל מיני חפצים...

באתי לקחת את הילד מחבר, אין שום כלים בכיור! שיש מצוחצח... לא הבנתי! את עם 4 קטנים מתחת גיל 4.

איך? מתי?

חשבתי שזה היה מקרה יוצא דופן אבל רואה שזה חוזר על עצמו.

גם אם פינתי שולחן וטיטאתי תוך שניה זה מתמלא שוב.

מה אומרות? 

אולי הם אוכלים בחד פעמינירה22

אני מאמינה שכל דבר בא על חשבון משהו אחר.

אם האמא משקיעה בניקיון-זה בא על חשבון הזמן והסבלנות לילדים.

ובכללי למדתי בחיים לא להשוות את עצמי לאחרים. מחליטה מהם סדרי העדיפויות שלי ונוהגת על פיהם.

כמובן במקביל לחנך את הילדים לשמור על הסדר והניקיון (אבל שוב, בלי הגזמה)

מוזמנת לבוא אליי ולרוות נחתמתיכון ועד מעון

כלים בכיור, כביסה לא מקופלת, בלאגן של משחקים

הכל בסדר, זה בית וחיים בו

את באמת בחוויה שהכל בסדר?112233445566

או שרק בשכל אבל בפועל הבלאגן מעצבן?

אני קוראת אותך ומסכימה אבל בפועל מתחרפנת

אני ממש בסדר עם זה, באמת..טארקו
לבעלי זה פחות זורם ולכן יוצא מזה שרוב ארגון הבית עליו.
אני לגמרי בסדר עם הבלגן שליאיזמרגד1

ברור שיותר נעים כשהבית מסודר, אבל לא מספיק בשביל להקים אותי מהספה😅

כןמתיכון ועד מעוןאחרונה

בשעות הערב או הבוקר משתדלת שהבית יראה סביר- הדחת כלים, פינוי השיש, לפני שהולכים לישון לאסוף משחקים וספרים...

אבל הבית שלי ממש לא נראה מבריק ונוצץ, הזמן היחיד שהוא נראה מבריק זה בערב שבת, בשאר הזמן הוא נראה כמו בית שיש בו משפחה עם ילדים במגוון גילאים והאמא עסוקה בהרבה משימות בבית ובחוץ והן לא רק לתקתק את הבית.

אני ממש לגמרי בסדר עם זה, אבל באופי שלי אני לא מסודרת במיוחד ומעדיפה לבלות את שעות אחר הצהריים בקריאת סיפור, יצירה או משחק ולא בלסדר או לנקות

יתכן ויש עוזרת,שואב שוטף? עזרה מהבעל וכוטוב להודות..

לא להשוות אף פעם זה סתם מפחית מהערך!

יתכן שהילדים הרבה מול המסך ופחות ממש במשחקים

ילדים מאד רגועים וממושמעים לסדר וניקיון ועוד...

זה באמת לא שגרתי, אולי היא חולת ניקיון כזוPandi99
ולפעמים זה בא על חשבון השלווה של הילדים
יש לי כמה קרובות משפחה שעונות לתיאור הזהשופטים

זה בדם שלהן, אין אפשרות לקום מהשולחן בלי לפנות ולשטוף את הכלים..

גם אצל חמותי זה ככה, אין מציאות של כלים בכיור.

לא לכולם זה קשה להחזיק ככה את הבית, זה בא להם באופן טבעי, הילדים רגילים לבית מאורגן, לאכול מסודר וליד השולחן וזה גם גלגל שמזין את עצמו.

כשמסיימים לאכולהמקורית

ומתרגלים שמפנים ומטאטאים את הרצפה - זה בהחלט יכול לקרות

בעיניי זה שינוי הרגלים

לא שאני שם לגמרי, כן? בתקופה האחרונה בכלל לא לצערי, אבל זה אפשרי.

לגבי האיך - כשהילדים סיימו לאכול צהריים,מה את עושה? לאיזה משו אחר את מתפנה?

להניק את הקטן.ואזלאכול בעמידה.רק שואלת שאלה

ואז רגע אחד לנסות לנשום בכל זאת אני אחרי יום עבודה ונסיעות וגם אני בן אדם אס אם יהיה לי רגע אחד של ידיים פנויות וילדים לא בוכים או רבים אני כנראה אברח לחדר לנשום רגע של שקט.

או שאהיה עם הילדים בספה

זה לא שאף פעם לא אסדר ..פשוט אתזמן את זה למתי שנח לי ולא ככלל שחייב לקרות בזמן ספציפי

ולכן גם אצלי סביר שתמצאי בלכן  קבוע

בערב מסדרת כמה שיכולה ואס נופלת לספה..יחד עם התינוק על הידיים 

נו מעולההמקורית

הרי לך התשובה איך את כך ואחרות אחרת

קצב החיים שלך שונה

אולי האמהות האחרות עובדות פחות? אולי הילדים יותר מווסתים? אולי הן לא רעבות ומניקות אחרי שהילדים אכלו? אולי השקט שלהן זה לסדר?

אגב, גמני אוהבת לסדר בערב. מתוך הרגל כי אני עובדת ומעדיפה שהילדים יישנו מוקדם ויהיה לי יותר שקט לסדר כי קשה לי לעצור את עצמי לכל התייחסות שלהם ולהמשיך אז רוב אחהצ פה סביר אבל לא מתוקתק. אני מחכה שיגדלו ובינתיים עובדת קשה על דילול חפצים בימים האחרונים כדי שיהיה פחות בלאגן

אפשר כך ואפשר אולי אחרת. כל אחת והקצב שלה ♥️

אצלנוoo

כמעט תמיד הבית מסודר ונקי (לא הכל אבל המראה הכללי)

אבל אין לנו ילדים קטנים

וגם כשהיה קטן

היה אחד

לא כמה

אנחנו פנויים לסדר ולנקות באופן שוטף 

מוזמנת לקפוץ לכאןטארקו

ביום רגיל

וביום שסידרתי....

גם אחרי שאני מסדרת הבית לא מתוקתק

ובוודאי אם לא סידרנו....

היא כנראה כל הזמן עובדת וזה נורא חשוב להEliana a

אצלי גם בדיוק כמוך

רק סוף יום ( או יום למחרת)  עושה סדר

לא מסוגלת להיות סביב זה כל היום

אצלישומשומ

תמיד הכניסה לבית תיהיה נקייה ומזמינה.

שריטה מבית אמא…

זמן הבלגן הוא בדרך כלל בארוחת ערב עד אחרי ההשכבות (כשעה)

שאז אני מיד אחרי האוכל מארגנת את הילדים לשינה והאזור של האוכל נשאר מלוכלך עד שאתפנה לנקות.

כך שאם מישהו יכנס אלי אחר הצהריים בהחלט יראה בית נקי. 

סקר שעות עבודהמכחול

אשמח לשמוע האם הבעל עובד במשרה מלאה, ואם כן מתי הוא חוזר מהעבודה כל יום.

לבעלי ולי יש תפיסות שונות של מה "נורמלי", ואשמח לאסוף קצת מידע מעוד אנשים.

ואני יודעת שלא באמת משנה מה נורמלי לכולם, אלא מה עובד לנו. אבל אנחנו לא מצליחים כל כך להסכים על זה, אז אולי זה דווקא יעזור לנו.

תודה!

ההורים שלי לא היו בדור הזהנטועה

הם צעירים יותר (בני פחות מ50, אני הבכורה בת 26)

לא זאת הסיבה...

יוקר המחיה עלה (אבל השכר הממוצע והמינימום גם כן עלה די בהתאם) לענ"ד הפקטור המרכזי זה שהסטנדרטים עלו. בימינו כל זוג יוצא למסעדה פעם בשבוע ולכל ילד יש מגיל מאוד צעיר לפחות חוג אחד אם לא שניים. מעדנים נהיה בסיסי ולא מותרות, רוב המשפחות שאני מכירה די מהר עוברות לשני רכבים ויוצאות לנופש לפחות פעם בשנה. זה ממש אבל ממש לא היה קיים כסטנדרט לפני שני עשורים, לפחות בסביבה שאני גדלתי (מאוד פריפריאלית ובועה דוסית).

וכן גם אורח החיים שבו נהיה נורמה שהילדים במסגרת 8:00-16:00 ולפעמים גם 7:00-17:00 והמון דיבור על הגשמה של ההורים במובנים של קריירה. זה לא בהכרח דבר רע, יש הרבה אנשים שזה מתאים להם. אבל זה לא משהו שהיה בכאלה היקפים בדור-שניים שלפנינו.

נשים פה שקונות באיקאה- תעודדו אותי שכדאי לי ללכת😅יעל מהדרום

לק"י

עד מחר יש מבצעים.

ואני רוצה לקנות כוורת ועוד מקומות אחסון. לא מצאתי משהו מתאים באונליין, שזה היה לי הכי נוח.

ולכן אני בהתלבטות אם ללכת לאיקאה.

הבעיה שאף פעם לא הייתי שם, ובגלל שזה קצת רחוק ממני, וזו לא חנות רגילה, אין לי דחף ללכת לשם. אבל חבל לי לשלם יותר (אם אלך לשם בכל זאת בהמשך).

וגם לא יודעת איך אני אסתדר עם תינוק בעגלה/ מנשא.

חח איקאה זו חוויה😅השקט הזה
אני צריכה לטבול אחרי לידה וזה יוצא בערב שבתאנונימית בהו"ל

המקווה רחוק מהבית שלנו (אין אחר קרוב יותר) מרחק של עשרים דקות ואני חוששת להתבלבל בדרך

באופן כללי נשמע לי ממש לא פשוט לארגן את הילדים לשינה מוקדם בערב שבת ככה שאחזור ויהיה רגוע ונעים

הייתן דוחות למוצאי שבת?

אף פעם לא דחיתי טבילה והאמת שלא ברור איך לא חשבתי על זה כשעשיתי הפסק אבל זה המצב

מה דעתכן?

^^שלומית.

כמו שכתבו, הפסק אחרי הלידה הוא בזמן לא ברור, למשל אם יש אי נוחות והאישה לא בלחץ על טבילה לרוב רבנים ימליצו לחכות קצת לעומת במחזור רגיל שיותר ידחפו להשתדל לעשות הפסק ברגע שאפשר.

ואין שום קשר לכן או לא מניעה 

לבת שלי נקרע החלק של הרשת של הבקבוקהבוקר יעלה

בתיק

מקווה שהובנתי

התיק נקנה בתחילת שנה והמצב שלו טוב חוץ מזה.

זה רק החלק התחתון ואני גרועה בתפירה וכאלה

יש למישהי רעיון פרקטי איך לשרוד איתו את השנה?

האמת שזה מבאס אותי מאוד, אני לא קונה תיק חדש כל שנה. והוא תיק יקר שהיא קיבלה במתנה. 

אין מקום לבקבוק גם בצד השני?יעל מהדרום
וזה ילקוט או תיק גן?יעל מהדרום
ילקוט בי"סהבוקר יעלה
לא למרבה הבאסההבוקר יעלה
לשים את הבקבוק בתא הקטןדרקונית ירוקה
אין מקוםהבוקר יעלה
התיק מפוצץ איכשהו כל יום מחדש
לא כל כך הבנתי מה בדיוק קרהמתואמת
אבל אולי אפשר לקנות מידנית/תיק ייעודי לבקבוק, ולקשור לתיק?
חשבתי על זה אבל נראלי מסורבלהבוקר יעלה
רעיון שעלה לישומשומ

לקנות לה בקבוק עם שאקל ושתחבר אותו לוו תליה של התיק. 

לקחת לתופרת? לתפור או טלאייהלומה..אחרונה
אפילו לתאם איתה מראש שאת מביאה ביום שישי בבוקר שתהיה פנויה לתיקון מיידי, וביום הזה היא תלך עם תיק קטן.. 

אולי יעניין אותך