אז ככה קצת רקע: ב"ה אמא לילדים מקסימים, נשואה לבעל מושלם, אברך.
את ההחלטה שנקים בית שבו אהיה מפרסנת יחידה, לפחות בכמה וכמה שנים ראשונות, קבלנו יחד בשמחה וברצון גדול. הייתי אז סטודנטית למקצוע נחשב ובעל יכולת השתכרות טובה והיינו בטוחים בה' שאנחנו עושים טוב.
סיימתי את הלימודים בהצלחה, ב"ה עובדת ומשתכרת נחמד, מצליחים לשרוד את החודש ב"ה! לאחרונה נהיה קצת יותר קשה מבחינה כלכלית, אנחנו חיים בחישוב ודי בצמצום ושמחים בחלקנו ממש. אין לנו דירה משלנו ומנסים לא מידי בהצלחה- לחסוך בשביל זה.
אבל כמו שכתבתי ב"ה הייתי בסדר עם זה, לא חסר לי דבר ואני שמחה במקום שלי.
אז מה?
יצא שבחודש האחרון גילתי כמה דברים שלא ידעתי קודם על כמה אני "מפסידה" בעבודה מזה שאני אמא ושאני יולדת ויוצאת לחופשת לידה, לדוגמא: בעבודה שלי נותנים בונוס שנתי, שהוא סכום ממש ממש משמעותי, זה נכנס אוטומטי בלי קשר להישגים אישיים של העובד. זה קשור להפרשים כלשהם לא חשוב. בשנה הראשונה קיבלתי אותו בהפתעה ובשמחה. הסתיימה שנה שניה והבונוס לא הגיע- מה קרה? היית בחופשת לידה בשנה זאת לא מגיע לך...
עכשיו שנה שלישית ואני בהריון נוסף ב"ה (את השנה השניה התחלתי ממש בתחילתה בחופשת לידה, עכשיו צריכה ללדת באמצע השנה השלישית, שנה וחצי הפרש בין הילדים), המעסיקים עוד לא יודעים, אבל אני כן- גם בשנה זאת לא אקבל את הבונוס. ומדובר בסכום ממש משמעותי שדי בנינו עליו.
עוד דוגמא: שעות השתלמות שנתית שמגיעות לכל העובדים, חוץ מאמהות שיוצאות לחופשת לידה באותה שנה, כמובן 
ההנחה במעון תמ"ת שכמעט לא משמעותית בגלל המשכורת היחסית גבוהה שלי (זה לעג לרש, כי אמנם המשכורת שלי לא מינימום אבל אני לא מרוויחה מיליונים, אין הכנסה משמעותית מהבעל, ויש עוד נפשות בבית ב"ה, זה מספיק בקושי וזהו).
יצאתי מתלוננת, אני יודעת שאף אחד לא חייב לי כלום וקיבלנו את ההחלטות שלנו (בעל אברך). אבל כל היום מדברים על זה שלאמהות יש פריבליגיות ושיש מענקים ושיש ושיש. ותכלס אני רק "מפסידה" מהאמהות שלי..
אוף מרגישה שיצאתי מבולבלת, אבל בגדול צריכה מכן חיזוקים שכל ילד מביא איתו את הברכה שלו, וללכת לעבודה זה רק השתדלות לפרנסה ושילדים זה רק ברכה, בבקשה תזכירו לי את זה 
במאמר מוסגר: אולי הכל יושב על זה שתחילת ההריון הנוכחי לא קלה וגם ככה אני במחשבות (נוראיות!) כל הזמן של מה הייתי צריכה את זה שוב ולמה לא יכולתי לקחת פסק זמן יותר גדול והנה גם כלכלית אנחנו בקושי מסתדרים...
אז זה פחות מס הכנסה וכאלו. וזה נחמד לאימהות. וגם ההנחה בתמת תגדל לך כי ההכנסה לנפש תהיה עכשיו יותר נמוכה ונראה לי גם שאם יש אחים אולי יש משהו נוסך אבל אננ לא בטוחה...
תודה על התגובה!