איזה וויכוח קטלני היה לנו על זה... שיו!! אבל אני רוצה לדעת מה דעתכם בנושא.
הרא"ה זה כידוע שבט של גיל 13 (שונאת את הגיל הזה!), ובגיל 13 אתה כבר נהיה פחות ופחות תמים לגבי בני המין השני. מה שיוצא בסופו של דבר הוא, שבמחנה הרא"ה אי אפשר ללכת לשום מקום בלי שבן/בת יקפצו עליך ויתחילו איתך. אז ברור שאפשר להגיד: "נו, אז מה הבעיות שלך?!, אם מישהו קופץ עליך ומתחיל איתך, תנפנפי אותו לכל הרוחות, תזרקי אותו כמו תפוח רקוב, תשרפי ת'מכתבים שלו, תרקדי סביב המדורה ותשירי: "הימים הטובים חזרו", ואז הוא ילך משם". אז מה?! ממש לא משנה עד כמה תנפנפי אותו במקרה הטוב ובמקרה הרע... אני אפילו לא רוצה לחשוב על זה. כל עוד הדבר הדוחה הזה (לא בנים. הדבר הזה שכולם מתחילים עם כולם) נמצא שם ובריכוז כזה גבוה, כל עוד הדבר הראשון שאתה חושב עליו כשאומרים לך "מחנה הרא"ה" הוא הדברים הדוחים שהולכים שם, לא צריך ללכת!!
בשנה שעברה היינו צריכות (צריכות אמרתי?! צריכות אפעם לא היינו. בואו נגיד: "היו בנות שרצו") לצאת למחנה הרא"ה. אני ועוד אחת התייצבנו מול השבט דוגרי, והודענו להם חד משמעית: "אנחנו לא יוצאות!". הן אמרו שנעשה החלטה שבטית, ושתינו אמרנו להן שלא משנה כמה החלטות והצהרות שבטיות הן יעשו - הן יכולות לשכוח מאיתנו לצמיתות במחנה הדוחה הזה. והיו בנות שרצו לצאת. אפילו רוב מוחלט של השבט רצה, אבל לא יצאנו. אין לי מושג למה הן לא יצאו, אבל זה מה שקרה.
אפשר גם להגיד: "יופי, אז יש את האווירה של השבט. לא נלך אל הבנים, ונעיף לכל הרוחות כל בן שיבוא להתחיל איתנו" (אני כבר מתנצלת לפני כל הבנים שכאן, כי אני די בטוחה שאתם לא הייתם עושים את זה, אבל לא כולם כמוכם). לדעתי זה בולשיט!!!! אין דבר כזה: "האווירה של השבט קובעת". אין!! ברור שיש שבטים מיוחדים כמו השבט שמתחתי. שבט הרא"ה של השנה אצלנו ביישוב. אבל למשל בשבט שלי (כן, כן), יש מספר בנות שאומרות "אני יודעת לשמור על עצמי", ואחר כך הולכות אל הבנים בשמחה וצהלה. תעשו לי טובה!!!
אני אפילו לא רוצה להתחיל לספור את הדברים המגעילים שהולכים שם. לטובתי ולטובתכם. ונגיד שיש בת שיודעת לשמור על עצמה. נגיד. אז היא הולכת לה כמו נשמה טובה ויקרה, ומוצאת חברות חדשות. האח! מה יפים הם החיים!!. אבל אז מה? היא רואה שהחברות החדשות והמתוקות שהיא מצאה, בנוסף לכל מעלותיהן, גם לא כל כך תמימות, והדבר הבערך יחיד שמעסיק אותן הוא, עד כמה חתיך הבן הזה והזה. אז מה? גם להתחבר שם עם בנות אי אפשר!! אז בואו נוריד את ה"להתחבר עם בנות". אי אפשר ללכת למקלחות!! (ואני מקווה שתבינו לבד למה אני מתכוונת כי אני לא הולכת לפרט יותר).
(ושלא תחשבו שזה רק אצל הבנות. שבט בנים מסויים אצלנו אמרו לי שיש דברים מגעילים יותר בצד של הבנים). ואני לא מסיקה מסקנות מהירות. אל תראו אותי כזאת. עשיתי סקר נחרב ביותר אצל כמעט כל הבנות בסניף (לביא, אלעד, עמיצור, קוממיות ועד המון), והן אמרו לי חד משמעית שלא כדאי לצאת. גם מבחינת צניעות, וגם מבחינה חברתית כי בכל שבט (כמעט) יהיו את אלה שירצו לעבור מעבר לגדר ואת אלה שלא, ויהיו מריבות וסכסוכים והשבט יתפלג.
מבחינתי ללכת למחנה הזה ולמחנה סיירים שהוא עוד יותר גרוע (גם את זה לא הסקתי לבד), זאת התאבדות מבחינה רוחנית!!!
אני ממש רוצה לשמוע מה דעתכם בנושא כי זה נורא חשוב לי.

בס"ד