מחנה הרא"ה , מחנה סייריםעינבוש

איזה וויכוח קטלני היה לנו על זה... שיו!! אבל אני רוצה לדעת מה דעתכם בנושא.

הרא"ה זה כידוע שבט של גיל 13 (שונאת את הגיל הזה!), ובגיל 13 אתה כבר נהיה פחות ופחות תמים לגבי בני המין השני. מה שיוצא בסופו של דבר הוא, שבמחנה הרא"ה אי אפשר ללכת לשום מקום בלי שבן/בת יקפצו עליך ויתחילו איתך. אז ברור שאפשר להגיד: "נו, אז מה הבעיות שלך?!, אם מישהו קופץ עליך ומתחיל איתך, תנפנפי אותו לכל הרוחות, תזרקי אותו כמו תפוח רקוב, תשרפי ת'מכתבים שלו, תרקדי סביב המדורה ותשירי: "הימים הטובים חזרו", ואז הוא ילך משם". אז מה?! ממש לא משנה עד כמה תנפנפי אותו במקרה הטוב ובמקרה הרע... אני אפילו לא רוצה לחשוב על זה. כל עוד הדבר הדוחה הזה (לא בנים. הדבר הזה שכולם מתחילים עם כולם) נמצא שם ובריכוז כזה גבוה, כל עוד הדבר הראשון שאתה חושב עליו כשאומרים לך "מחנה הרא"ה" הוא הדברים הדוחים שהולכים שם, לא צריך ללכת!!

בשנה שעברה היינו צריכות (צריכות אמרתי?! צריכות אפעם לא היינו. בואו נגיד: "היו בנות שרצו") לצאת למחנה הרא"ה. אני ועוד אחת התייצבנו מול השבט דוגרי, והודענו להם חד משמעית: "אנחנו לא יוצאות!". הן אמרו שנעשה החלטה שבטית, ושתינו אמרנו להן שלא משנה כמה החלטות והצהרות שבטיות הן יעשו - הן יכולות לשכוח מאיתנו לצמיתות במחנה הדוחה הזה. והיו בנות שרצו לצאת. אפילו רוב מוחלט של השבט רצה, אבל לא יצאנו. אין לי מושג למה הן לא יצאו, אבל זה מה שקרה.

אפשר גם להגיד: "יופי, אז יש את האווירה של השבט. לא נלך אל הבנים, ונעיף לכל הרוחות כל בן שיבוא להתחיל איתנו" (אני כבר מתנצלת לפני כל הבנים שכאן, כי אני די בטוחה שאתם לא הייתם עושים את זה, אבל לא כולם כמוכם). לדעתי זה בולשיט!!!! אין דבר כזה: "האווירה של השבט קובעת". אין!! ברור שיש שבטים מיוחדים כמו השבט שמתחתי. שבט הרא"ה של השנה אצלנו ביישוב. אבל למשל בשבט שלי (כן, כן), יש מספר בנות שאומרות "אני יודעת לשמור על עצמי", ואחר כך הולכות אל הבנים בשמחה וצהלה. תעשו לי טובה!!!

אני אפילו לא רוצה להתחיל לספור את הדברים המגעילים שהולכים שם. לטובתי ולטובתכם. ונגיד שיש בת שיודעת לשמור על עצמה. נגיד. אז היא הולכת לה כמו נשמה טובה ויקרה, ומוצאת חברות חדשות. האח! מה יפים הם החיים!!. אבל אז מה? היא רואה שהחברות החדשות והמתוקות שהיא מצאה, בנוסף לכל מעלותיהן, גם לא כל כך תמימות, והדבר הבערך יחיד שמעסיק אותן הוא, עד כמה חתיך הבן הזה והזה. אז מה? גם להתחבר שם עם בנות אי אפשר!! אז בואו נוריד את ה"להתחבר עם בנות". אי אפשר ללכת למקלחות!! (ואני מקווה שתבינו לבד למה אני מתכוונת כי אני לא הולכת לפרט יותר).

(ושלא תחשבו שזה רק אצל הבנות. שבט בנים מסויים אצלנו אמרו לי שיש דברים מגעילים יותר בצד של הבנים). ואני לא מסיקה מסקנות מהירות. אל תראו אותי כזאת. עשיתי סקר נחרב ביותר אצל כמעט כל הבנות בסניף (לביא, אלעד, עמיצור, קוממיות ועד המון), והן אמרו לי חד משמעית שלא כדאי לצאת. גם מבחינת צניעות, וגם מבחינה חברתית כי בכל שבט (כמעט) יהיו את אלה שירצו לעבור מעבר לגדר ואת אלה שלא, ויהיו מריבות וסכסוכים והשבט יתפלג. 

מבחינתי ללכת למחנה הזה ולמחנה סיירים שהוא עוד יותר גרוע (גם את זה לא הסקתי לבד), זאת התאבדות מבחינה רוחנית!!!

אני ממש רוצה לשמוע מה דעתכם בנושא כי זה נורא חשוב לי.

פשיייעתניאל בן קנז

דברים שאני חי כל יום..

אני כל יום "מתאבד רוחנית"..

טוב..

לא שזה לא מציק לי..

לא מתאים לך אל תלכי!

(מה הבעיה שבן ירצה להיות חבר של מישהי?)

היא לא דיברה על בנים שמתחילים עם בנות אלא על דבריםברוריה מהגוש
מגעילים... לפי מה שהבנתי...
אניאוווריה

ת'אמת,לא מבינה על מה את מדברת...

אם באמת קיימת מציאות כזאת- אתם צריכים לשנות אותה!!!!!11

זה בידיים שלנו! אם לא קיימים שום חבר'ה איכותיים במחנה- אנחנו צריכים לשנות את זה!.. אנחנו נהיה החבר'ה האיכותיים, כי אם אנחנו לא נלך... המחנה באמת יהיה "התאבדות רוחנית"...

במש"צים זה בדיוק אותו דבר (הא הא!!! כל המשצ"ים שביניינו להזדהות עכשיווווו!)... אבל אנחנו משנים את האווירה שם!...

בהצלחה לנו...

מה זה משצי"ם?רוחמה הקראסיבה
אויש! תעשו לי טובה!!!!עינבוש

גם אנחנו סניף נפרד, וכששבט מסויים אצלנו יצא למחנה הזה, כל אחד מהם (הבנות לא יצאו) חזר עם 3 חברות וטונות מספרי טלפונים.

אז נכון, להרגיש משיכה לצד השני זה טבעי לגמרי ואפעם לא אמרתי שלא, אבל זה לא צריך להתבטא בצורה כזאת שאת לא יכולה ללכת להתקלח בכלל. תביני שההגדרה של המחנה הזה היא הדברים הדוחים שהולכים שם!!! ואני לא מדברת על סתם שבן ירצה להיות חבר של בת. אמרתי שאני לא אתחיל לפרט את מה שהולך שם לטובת כולם פה. רוצה לשמוע? אני מוכנה לספר לך בפרטי...

חוצמיזה - יוסף... אתה חוזר בתשובה, ולפי מה שהבנתי אתה לומד בבית ספר חילוני, אז למה אתה מצפה? שכולם יתחילו לשמור מסביבך נגיעה אחד מהשני?

נכון שאפשר לנסות לשנות את זה, אבל זה שסניף אחד מתור מלאן סניפים שבאים לשם ינסה לשנות את המצב, זה לא בדיוק יעזור. המון מהאנשים שבאים לשם באים כדי לחפש למצוא את הדבר הזה...

עוד נקודה: ברור שבת שבן מתחיל איתה לא צריכה להרים את האף, אבל בתור מחמאה לא הייתי לוקחת את זה, כי היום לבנים ולבנות לא ממש משנה עם מי הם מתחילים. הם פשוט רואים מישהו ו: "אפשר את מספר הפלאפון שלך?"

עוד משהו - מישהו או מישהי כאן אמרו שזה לא צריך להרוס מחנה שלם ועדיין אפשר לצאת. לצאת ברור שאפשר, הבעיה היא שהדבר הזה נמצא שם בריכוז כל כך גבוה, עד שזה די הורס את כל הכיף של המחנה, שהחברות שלך כל היום רק מסתבבות עם הבנים וכשאת מעירה להן על זה בעדינות בצד הן אומרות לך: "נו, די. אני יודעת לשמור על עצמי...". תרשו לי לגחך...

מדיריכי של"ח צעיריםיערה

ומה זה ר"ת של של"ח אין לי מושג

כאילו נראה לי אנלא בטוחה

מזה מדריכי של"ח?פרח חיה מושקא
תשאלי את אווווריהעינבוש
מש"צ=מדריך של"ח צעיר, של"ח=שדה, לאום, חברה.אר"צ
תראונופניק אבלפניך

בס"ד

אנחנו הסניף הכי נפרד במחוז ירושלים אם בן ידבר עם בת כולם!!! יתכילו לרכל לשאול בן מה השעה זה ממש לא מקובל אצלנו אני מאמינה שאף בת בשבט שלי לא כמו שתארת !!!!

יומקסים

טוב... תעשי לי טובה... נופניקית...עדי,
אני יודעת בדיוק מהזה בני עקיבא נוף אילון... ובמיוחד השבט שלך...
אשכרה. גם אני יודעת מה זה סניף נוף אילון...עינב
כן איזה שבט אני??? חוץ מיזה תני לסניף יותר דוס!!!נופניק אבלפניך

וגם אם את באמת מכירה את השבט שלי אזס זה אומר שאת לא מכירה אותו באמת!!!

ואת מסתכלת רק מבחוץ!!!

טוב...עינב
איזה סניף את?נופניק אבלפניך
דולב כבווווווד!!!עינב
גם זה נפרד אבל שלנו יותר...נופניק אבלפניך
איזה שבט את?אנונימי (פותח)
זה לא כל כך פשוט.משה
יש מקום למחנה/מקומות מעורבים. אין מקום לזה בגיל של הרא"ה.

אני לא מאמין שאם נרחיק מישהו לגמרי זה יעזור. אני יודע שלא. אני כן חושב שיש מקום להעיף את כל המעורב שנה שנתיים מעבר (בדומה למה שנעשה ב-"עזרא") כשאנשים קצת יותר רציניים.

אני לא חושב שיש מקום להפרדה באופן קבוע (זה לא מעשי וזה פשוט לא עובד), אני כן חושב שיש מקום להפריד עוד שנה שנתיים מעבר.

גם בשבט שלך, הערת אגב, יש צדיקים יותר ופחות. יש כאלו שגם עושים פוזות של צדיקים ובסופו של דבר חושבים בתוך עצמם הפוך.
יש כאלו שהולכים או הולכות ויש שלא. יש כאלו שעושים את זה בשביל לטייל, יש כאלו שעושים את זה בשביל להכיר ו(סליחה מראש) יש כאלו שעושים את זה בשביל להציץ.

את יכולה לעשות את השיקול שלך של עלות/תועלת, עם או בלי קשר להתנהלות הכללית של השבט עצמו.

האם תפיקי תועלת מהשהיה שם ? מהטיולים? מהאווירה ?
כן? לכי.
לא? (ע"ע מה שכתבת) - אל תלכי. אל תעשי חשבונות חברתיים/שבטיים ואחרים.

זה ממש תלוי בסניף ובשבט.3יפי
 אני לומכירה את הסניף והשבט שלך מקרוב אז אני לא יכולה להגיד לך.
אז תדעי שברוב השבטים זה ככה.עינבוש
נכון שיש שבטים מיוחדים וכבר הזכרתי את זה, אבל ברוב השבטים יהיו את האנשים של הפוזות, אז למה ללכת לשם כשרוב האנשים שם מחפשים את זה?
שובאוווריה

רשמתי הודעה שלמה והיא נמחקה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! חחחח איזה באסה...

אז ככה- תשמעי אחותי, במש"צים יש מללאאא חבר'ה- ובכל זאת אנחנו משנים את האווירה ועושים שמייח!... ממש חבל שאת לא מאמינה בכח שיש לנו... (האא וואלה!- מה זה מש"צים?- מדריכי של"ח צעירים?.. (מה זה של"ח?...תשאלו את המורה שלכם חחח)..)

יש לנו מלאא כח לשנות, אפילו אם אנחנו קבוצה קטנה- תאמיני לי..

אם באמת יש קטעים כאלה- במקלחות או לא יודעת מה- קוראים לאחראי!!! עושים בלאגןןןןן עד שזה מסתדר...

אני מבינה שיכול להיות שככה זה בהרא"ה- חבר'ה צעירים...לא בדיוק שיא הבגרות (מחילה!) בכל זאת- אנחנו חבריא ב' כבר (חחחח התלהבתי) לא נראה לי יש את הקטע הזה של המקלחות...אמנם יש את העניין של בנים בנות אבל לא קיצוני ממש!...

(ולגבי חברות שלך- אל תדברי איתן ברכות...תדברי איתן דוגרי שיכנס להן טוב טוב לראש...)

אגב- מישהו בא לשבת הרמת רוח- שרון שומרון?

בבהצלחה!!!!!!

בסדר, הפנמתי..עינבוש
ווואוווו!!!היללוש

בתור אחת שיצאה למחנה שנה שעברה, יש מלא דברים שאני לא מסכימה איתם!!

לי לא היתה שום "התאבדות רוחנית" יש מצב שזה גם בגלל הסביבה שאני בה,

ולכן אני לא יכולה לשפוט את אלה שאומרים שהם חזקים ושהם יודעים לשמור על עצמם

ובסוף הם נופלים, לדעתי זה ממש לא סיבה לא לצאת למחנה!!

במחנה אצלנו נהגו קשוח, ולכן בקושי היו בעיות,

הרכזים וכל הצוותים של המחנה מודעים למצב שקיים והם משנים אותו ממש,

בגלל שהיינו המחנה האחרון (של השנה) , כבר היה נמאס להם מהקטע של החוסר משמעת,

והם צעקו, התעצבנו, והעיפו חניכים מהמחנה.

זה עשה מחנה הרבה יותר כיף, כל אלה שבאו למחנה כי הם חיפשו את כל הקטע עם הבנים, התאכזבו ממש, וזה מגיע להם פעם הבאה יחשבו טוב לפני שם יוצאים למחנה, אני וחברות שלי הרגשנו שהמחנה באמת נהיה הרבה יותר נורמאלי!!

אין לי מושג איך יהיה המחנה השנה ואני בטוחה שהפעם זה יהיה הרבה יותר גרוע, הרכזים כבר לא יוכלו לעשות כלום!!
ולכן אני לא בטוחה שיהיה מחנה נורמאלי, אבל אני אישית אין לי בעיה עם זה, אני יודעת שאני יהנה, גם עם הבלגן שהולך שם, מתעלמים, כי אי אפשר כבר להשפיע (אנחנו לפחות) , זה שבט נצח הרבה כבר יודעים מה הם עושים, וטוב להם עם זה, זה מה שהם מחפשים!!

לדעתי תיצאי, ואם את מספיק חזקה את לא תרגישי את כל מה שהולך שם בכלל, תתעלמי מבנים לא נורמאלים וזהו!!

אני שובפעם אומרתעינבוש
שלא משנה כמה שתתעלמי מהם. כל עוד התופעה נמצאת שם ובכמות כל כך גדולה, לא צריך לצאת, כי זה בכלל לא צריך להגיע למצב שזה יקרה!!!
אבל אם נתעלם ממנה, היא לא תיפתר מעצמה, לא?אנונימי (פותח)
למי הגבת את זה?עינבוש
של"ח זה שדה-לאום-חברהפליץ
מתפלאת עלייך שלא זכרת את זה.. דווידי חזר על זה איזה 500 אלף פעמים בשיעור הראשון!!!
חכי רגע. אני כבר שולחת לך מסרישי.3יפי
mishu chasav al machane sayarim be eropa?sarishintag
אתה גר בארופה? יפה, אני גר בניו יורק ונמצא במיאמי.ממיאמי...
....
ani baaaaat, bat ,girl, fille, meisjeeeeeeesarishintag
חחחחחחחחחחחחחחעינבוש
מה נשמע? לא היית פה פולי פולים!!!
זה מאד תלוי באיזה חברה נימצאים!!!אנונימי (פותח)
ואת צודקת, שגם אלה שאומרות שהן חזקות..אנונימי (פותח)
יכולות בקלות להיתקלקל ברוחניות שלהן!!אנונימי (פותח)
אבל עם כל זה.. יש לך אנשים שמחזיקים אותך מלמעלה..אנונימי (פותח)
שלא יתנו לך ליפול(ברוחניות) גם אם תירצי!!אנונימי (פותח)
ובמחנה, יכול להיות שזה לא טוב כ"כ לצאת, אבל אם כן? (ל"תאנונימי (פותח)
אם את כן רוצה? אני חושבת שצריך להיתחבר לחברה טובה! (ל"תאנונימי (פותח)
לא דווקא לחברה חדשה, גם לישנה, אבל להישאר איתה, ;(אנונימי (פותח)
ולדעת שאת בטוחה!! שכשאת איתן, גם אם יתחילו איתךאנונימי (פותח)
אז באמת לא תתקרבי לזה!! אבל לא לצאת? זה לא הכיוון! (ל"תאנונימי (פותח)
זה בגלל שזה בני עקיבא..... אם זה היה בעזרא ...אנונימי (פותח)
זה לא היה קורה!!!!!!!!!!!!!!!!!Kisses
אולי יש בזה משהועינב
אבל אני לא רואה טעם להעמיד את עצמך בכלל בנסיון. אולי למרות שאני טוענת שאני לא אתחיל עם בנים ואתרחק מהם, אני פשוט אפול? ונגיד שהחברות שלי ינסו למנוע ממני ליפול, זה לא סותר את העובדה שכבר נפלתי. למה לגרום לעצמך להגיע למקום שאולי תחטאי בו אם יש לך את האפשרות הכי טובה, שהיא להתרחק ממנו?
תלוי איזה עזרא.. מאיזה אזור?(רמות-אחלה מקום!!)אנונימי (פותח)
חוצמזה... אני גרה בבני ברק.. ותאמינו לי?אנונימי (פותח)
פה כבר אין הבדל בין עזרא לבני עקיבא!!אנונימי (פותח)
זה רע?עינב
לא יפה להגיד את זה....אר"צ

(אפילו שאני מכיר את סניף עזרא בויברק...)

זה הוצאת שם רע על סניף.....

אגב, מי שכתב ש"בעזרא זה לא היה קורה"...

לונכון, כי אם בעזרא המחנה היה מעורב ל"ע, זה היה קורה, ועוד איך.... אנחנו בדיוק אותם חבר'ה, אם אותם תאוות, ואותם יצרים, ואתם מכשולים... ואותם ערכים, ואותם זכויות, ואותם אידיאולוגיות! (ואני, יודע את זה, הייתי בשתי סניפי עזרא, שלושה של בנ"ע, ושתיים של אריאל...)

(ואני, עוד גדלתי בסניף עזרא רחובות.... הסניף הכי דוס בארץ, לפחות ככה אומרים)

חוצמזה, החתימהשלך.... אין עניין ב"כדאי לכם למות"... כאילו ששאלו אותך... מה שכן, כדאי מאוד לחיות! זה פשוט תענוג.... ולמות? כשיגיע הזמן, נקבל את זה בשמחה!

חיימעולים! מוות, בעיתו ובזמנו!

יש עזרא בבני ברק?ממיאמי...
כן, יש עזרא בב"באר"צ
מגגגניב, יש שם חרדים?ממיאמי...
לא... הערה קטנה...אר"צ

בני ברק הוקמה ע"י הציבור הדתי לאומי, והיא היתה עיר דתית-לאומית עד לא מזמן...

לפני כמה שנים, החרדים התחילו להשתלט עליה, (והפכו אותה לעיר הכי מגעילה בעולם), והעיפו את הדת"ל לגבעת שמואל, ולפ"ת....

אבל עדיין יש שם דת"ל, שנשארו בביתם המקורי.....

עזרא ב"ב זה כמעט ההיפך הגמור מחרדים.....

הרבה דתיים לאומיים יש שם עכשיו?ממיאמי...
הרבה?? לא הי'יתי אומרת, אבל בבנ"ע ב"ב יש יותתרר!!אנונימי (פותח)
בנאדם מזה החתימה הדכאונית הזאת?!פליץ
עזרא זה הרבה יותר גרוע מבני-עקיבאאנונימי (פותח)
אבל זה ממש לא סותר את העובדהעינב
שבני עקיבא היא תנועה דפוקה בעצמה. פעם התנועה הזאת הייתה נפרדת, היום היא מעורבת. כשהמזכ"ל שלנו רצה לשנות את זה, העיפו אותו לכל הרוחות!!
איתן שונא את הסניפים הנפרדים ועכשיו מעיפים אותו יש (ל"תנופניק אבלפניך
קשקוש... (עינב)מרווין42
פעם בבנ''ע היו רוקדים ביחד... ובתור נין (גאה!) לרב נריה, סבארבא תמיד היה גם בעד המצב  של התנועה וגם נגדו. בעדו - כי תמיד היה שיפור. נגדו - כי היה תמיד הרבה מה לשפר.  כך שהטענה שלך מגוחכת.
לעצם השאלה...אר"צ

אני חושב שאת ממש צודקת, הבעיה ידועה, ורבים וטובים לא יצאו למחנות (או אפילו לא הלכו לבנ"ע, אלא לתנועות נוער אחרות, או שנשארו בבית) בגלל זה...

ולא, אני לא חושב שאנחנו צריכים או יכולים לשנות את זה, הדרך היחידה היא לפנות לאחראים, שלא יוציאו מחנה כזה, או שבאמת יעיפו הביתה....

אגב, יישר כח לך, העלית נק' ממש חשובה....

ומה קרה לחתימות שלך? היו לך אחלה חתימות.....

חיימעולים! מחנה-זה לא סוף העולם, (זה רק האמצע....)

החתימות שלי? כבר נמאס לי משירים וכאלה...עינב
אני כבר אחשוב על משהו...
גם ככה השבט מפולגפליץ

יש כאלה שיצאו בכל זאת.

אבל אל תצאי - מה לעזאזל שווה כל הקטע של המחנה אם זה מה שהולך שם?!

וכל הבנים והבנות - במיוחד הבנות, שצריכות להיות חכמות יותר (עזבו לא ניכנס לדיון הזה) - כולכם וכולכן שמתנהגים ככה - אתם נוער דתי למען השם! מזה השחיתות המוסרית הזאת?! לא בשביל זה יש מחנה בני עקיבא ו\או מחנה סיירים!!

זאת גם הדעה שלי!!!עינב
דוגרי זה נכון!! צריך לשלוט בעצמך!! ואם לא?אנונימי (פותח)
אם לא? אז לזה למען ה' אתה קורא דתיייי????אנונימי (פותח)
פשוט נכון!!!אנונימי (פותח)

ולא רק בבנ"ע. רק שבאריאל מונעים את זה. פשוט לא מפגישים בנות עם בנים. (רעיון טוב, וזה נושא חדש ורחב לגמרי. אפשר לפתוח!)

ובאמת, אין שום צורך במחנות האלה. גם ככה לא נהנים. ורוב ההנאה היא באמת מהמין השני.

יפה שעמדתן ואמרתן את דעתכן, אבל יש לבנות שרוצות זכות אישית, ושיצאו, מה אכפת לכן?

בעזרא מנעו לגמרי....אר"צ

אווו, מצאתי הבדל עקרוני....

בעזרא יש שתי מחנות, בתאריכים שונים, ובמקומות שונים.....

חיימעולים!

זה הכי טוב ככה..ממיאמי...
אתה מתכוון *שני מחנותעינב
אנשים!! דברו עברית!!
מצד אחד... ומצד שני...אנונימי (פותח)

היי... אני חושבת שבאיזשהו אופן את צודקת... אני בשבט נצח וכבר הייתי במחנות ואת באמת צודקת שיש שם קטעים שהם פשוט בושה אפילו לשם של התנועה שלנו!! "בני עקיבא(!)"  אפשר אולי אפילו לעשות עם זה משהו... אולי לדבר עם אנשים שקשורים לבני עקיבא שיעלו את זה בפגישות של רכזים וכאלה או משהו כזה... אבל מצד שני אני ממש לא חושבת שזה סיבה לא ללכת למחנה. אני אישית לא בת שממש מסתובבת עם בנים (לעומת החברות שלי... ) ואני חושבת שכל מי שמסתובבת כל הזמן עם הבנים פשוט מביאה על עצמה את הקטעים הלא נעימים האלה.. לי אישית במחנה לא קרו (ב"ה) קטעים כאלה...

ואגב... אם את וחברה שלך גרמתן לכל השבט שלך לא לצאת למחנה אז אני חושבת שיש לך כח בידיים ואת יכולה להמשיך ולנסות לשנות או לשפר דברים!!!

כל הכבוד וממש בהצלחה!!

-יעל-

לא נראה לי שזה בגללנו... אולי.עינב

תשאלי את אוריה למה כל כך לא כדאי להתיעץ עם רכזים..שמרמין כבוד

נוראאאאאאא חחחחח אוריה... העיקר שנהנת לשגע את כל הקומונריות והרכזים שבארץ!!!

חח אבל באמת אל תפספסי מחנה רק בגלל הקטע של הבנים והבנות.... כי באמתץ מי שיש לו תקטע הזה להתלהב על כל יצור שזז נדפק מזה בסוף.. וסתם יש קטע לא נעים... חח זה פאדיחה לפעמים...

לא קראתי את כל הדברים אבל בטוח היו פה כאלה שיצאו נגד שבנים ובנות צריכים דלבר בכלל... אני לא חושבת שזה נכון- יכול להיות לי ידידים ממש טובים שאני בכלל לא מתקרבת אליהם (אני שומרת נגיעה...), ולפעמים בנים אפילו יותר מבינים אותך... אם בנים מתנהגים באופן לא טוב אז כבר צריך לדעת להתרחק מהם...

אז הריני להודיעך חביבתיעינב
שאין, ולא יהיו אפעם "ידידים" בין בנים לבנות דתיים. לא היו ולא יהיו! תמיד אחד הצדדים ירצה יותר!! חוצמיזה, את יודעת שיש בעיה של הירהורים? את יודעת שלפי המון רבנים, את די מחטיאה את ה"ידיד" שלך אם הוא חושב על נגיעה איתך? אם לא ידעת - אני שמחה שהוספתי לך. לדעתי כל העניין של ידידות הוא בולשיט אחד גדול! וחוצמיזה, למה את צריכה את זה? למה את בכלל צריכה להתקרב לקשר עם בנים (לא מדברת על לדבר) לפני חתונה? ולכי תדעי אם ה"ידיד" החמוד הזה שלך, לא חושב על איך הוא ייתן לך יד? (ואל תגידי לי: "אין מצב! אני מכירה אותו!", כי את לא יכולה לדעת מה הולך בראש של בנאדם!! הוא יכול להיות מישהו אחר בכלל ממה שהוא מראה לך!!)
אני אענה ישר לכאן -מרווין42
בעיקר מכיוון שלמטה היו המון תת שרשורים קטנים ומתוסבכים - ולא ידעתי איפה לכתוב את הדעה שלי. הסניף שלנו הוא סניף יחסית מעורב. למרות זאת, בשבט שלנו - יש 5 שמדברים עם בנות. ולא שחנ''שים וכאלה... (רובם) וגם אם כן - האלה שכן מדברים שעות עם בנות והכל -  יש להם כבוד עצמי. הם לא יקפצו עליך ויתחילו איתך ויגררו לדברים שאת מרמזת שם . אני חושב שאת מזלזלת בערך של הבנים ומנפחת בערכם של שמועות. אגב, מה עם החלק של הבנות בעניין? הם לא מתחילות עם בנים? אם את אומרת שלא  - יש לי חדשות בשבילך. ועם כל הבעיות שציינת לעיל אין אף אחת שלא ניתן למצוא לה פתרון. ולא כללי, שכולם, כל הסניפים  יחליטו וכו'... אלא פתרון שבטי. שהשבט יחליט - שאם מדברים עם בנים - עושים זאת יחד. וכן, זה עוזר. שכל הבנות של השבט 'ישמרו' על המקלחות ויתקלחו בתורנות. יש פתרונות.
מלבד זאת - את הרי מחליטה על עצמך. מה משנה לחברות שלך אם את שם או לא? הרי זה (מה שרמזת) יקרה בכל מקרה (אם אכן החברות שלך הן כאלה ואת מפחדת עליהן)! בין אם תהיי שם ובין אם לאו! את חזקה? צנועה? את יודעת שלך זה לא יקרה? אז תבואי למחנה - ולהפך, תגרמי לכך שיהיו פחות מקרים כאלה! אם תהיי שם, ותדברי עם החברות שלך, תוכלי למנוע את זה! אם לא תהיי שם... מי יודע מה יכול לקרות?
מסכים עם מרווין42מלאכיאחרונה
לפי דעתכם:שמיניסט באמ"ש
האם צריך להקים תנועת נוער בגרעין שנכנס לתוחמת הצפונית ב"רצועת עזה"?
הנחשון יוצא לטיולים עם כל הסניף?אנונימי (פותח)
תלוירעות שרהאחרונה

בנטיעות וכזה נראה לי שכן

במחנה יש משהו נפרד

אני צריכה פעולה פיגוזית על תפילהאחי אהוביה

יש למישו אולי?

קצת יותר פרטים, גברת תותחיתימח שם עראפת

לאיזה גיל, איזה חלק שקשור לתפילה?

אשמח גם..אנונימי (2)

כיתה ד..

על החשיבות של להתפלל מנחה בסניף..

אצלנו אחרי המפקד כל שבט מתפלל לבד והרבה חניכות לא ככ שותפות במקרה הטוב יושבות בשקט במקרה הרע גם מדברות ואז יוצא שמי שמתפללת כביכול מפסידה כי היא לא בענינים.

רוצה פעולה מפוצצת כזאתי על תפילה ולמה חשוב שיגרה אותם להתפלל..

לכיתה ואחי אהוביה

חלק ממערך בת מצוה

באמת להעביר להם את ההרגשה שתפילה זה לא עול, זה לא עוד משימה מעיקה שצריך לסמן עליה וי.. 

צ'אט ג'יפיטיזיויק

להלן מערך שיעור של חצי שעה בנושא תפילה, המיועד לנוער דתי בכיתה ו' ומחולק לשלושה חלקים של 10 דקות כל אחד. המערך מותאם לגיל ולרקע הדתי של התלמידים, תוך שימוש בשפה פשוטה ופעילויות קצרות וממוקדות:

חלק ראשון: פתיחה והיכרות עם הנושא (10 דקות)

מטרה: לעורר עניין ולחבר את התלמידים לנושא התפילה.  

דקה 1-2: שאלה פותחת  

שאל את התלמידים: "מה אתם מרגישים כשאתם מתפללים? משהו מיוחד או אולי משהו שקשה לכם בזה?"  

תן ל-2-3 תלמידים לשתף בקצרה (30 שניות לכל אחד).

דקה 3-5: סיפור קצר  

ספר סיפור קצר על חנה מהתנ"ך (שמואל א', פרק א'): "חנה התפללה בלב שלם לבקש בן, והתפילה שלה הייתה כל כך חזקה שהיא ממש דיברה עם ה' כמו עם חבר."  

שאל: "מה אתם חושבים שהפך את התפילה שלה למיוחדת?"

דקה 6-10: דיון קצר  

שאל: "למה לדעתכם חשוב להתפלל? מה זה נותן לנו?"  

עודד תשובות כמו: קשר עם ה', שקט בלב, תחושת תמיכה.

חלק שני: הבנת התפילה דרך פעילות (10 דקות)

מטרה: להמחיש את המשמעות של התפילה בצורה חווייתית.  

דקה 1-2: הסבר קצר  

אמור בצורה פשוטה: "תפילה היא כמו שיחה עם ה'. לפעמים אנחנו מבקשים, לפעמים מודים, ולפעמים סתם רוצים להרגיש קרובים."

דקה 3-8: פעילות קבוצתית  

חלק את הכיתה ל-3 קבוצות קטנות.  

תן לכל קבוצה משימה:  

קבוצה 1: כתבו 3 דברים שהייתם מבקשים בתפילה.  

קבוצה 2: כתבו 3 דברים שהייתם מודים עליהם.  

קבוצה 3: כתבו 3 דברים שמרגישים לכם קרובים ללב בתפילה (למשל: שיר, מילה או רגע).

כל קבוצה מקבלת דף ועט, ויש להם 5 דקות לעבוד יחד.

דקה 9-10: שיתוף מהיר  

נציג מכל קבוצה משתף בקצרה (30 שניות לקבוצה).

חלק שלישי: סיכום וחיבור אישי (10 דקות)

מטרה: לעזור לתלמידים לקחת את הנושא איתם ליום-יום.  

דקה 1-3: דבר תורה קצר  

אמור: "בתפילה אנחנו לא רק מדברים, אלא גם מקשיבים. כמו שכתוב בתהילים 'קרבת אלוקים לי טוב' – כשאנחנו מתפללים, אנחנו מתקרבים לה'."

דקה 4-7: פעילות אישית  

תן לכל תלמיד דף קטן וכתוב עליו: "כתבו משפט אחד שהייתם רוצים להגיד לה' בתפילה שלכם היום."  

תן להם 2-3 דקות לכתוב בשקט.

דקה 8-10: סיום מעודד  

אמור: "כל תפילה חשובה, גם אם היא קצרה או פשוטה. נסו השבוע להתפלל משהו קטן מהלב שלכם."  

סיים בשאלה: "מי רוצה לשתף את המשפט שלו?" (רשות, לא חובה).

הערות למנחה:

שמור על אווירה קלילה ומכבדת.  

התאם את הקצב לפי התגובות של התלמידים – אם חלק אחד מתארך, קצר את הבא.  

הבא דף ועטים לפעילויות.

אם זה בשבת קודש תעביר בעל פה.

בהצלחה!

חמוד אבלאנונימי (2)

מחפשת יותר פעולה עם משחקים שבסוף מתקשרים לענין התפילה פחות דיונים ושאלות

צריך משו עם נשמה 😉אחי אהוביה
כן ברור אבלאנונימי (2)

מנסיון כל הדיונים וכו לא ככ פועל הם צריכות לזוז חח

לאלא התגובה שכתבתי היתה לזו של @זיויקאחי אהוביה

אני ממש מסכימה איתך..

אה הבנתייאנונימי (2)
טוב אז אם את מוצאת משו אני אשמח שתעדכניאחי אהוביה
סגורראנונימי (2)
מה את מחפשת?אנונימי (2)

לאיזה כיתה?

לגמריזיויק
יש לי כמה חומריםאנוני-מי?
אז אני אשמחאחי אהוביהאחרונה
מכירים סניף בנע בירושלים שמחפש מדריכת חוץ?תורת חיים בעiז

חברה שלי מחפשת וכדאי גם סניף שהוא נורמלי ולא עכשיו ממש חילוני (סניף מעורב זה ממש אחלה)

מדשיותאנונימי (פותח)

טוב נושא קשוח אז ככה..

בתחילת ההדרכה היה לי ולמדשית שלי(נקרא לה א )בעיה עם עוד מדשית שלנו(נקרא לה ב) (אנחנו רביעיה). היה קשוח ממש. מלא אנשים התערבו בזה (הקומונרית, מהנוער ובכללי כל הצוות וכו)אומרת דוגרי הרבה מזה זה אני ומדשית א הגזמנו וחיפשנו אותה מלא ממש וכל דבר שעשתה הערנו לה ודווקא מדשית ב היתה בהקשבה וכיבדה ממש וממש השתדלה לשנות(מה שאני משה לב בדיעבד עכישו אז סתם הייתי חמה עליה ברמות לאיודעת להסביר למה). 

אחרי התערבות ודיבור הבעיה נפתרה(לפחות ככה אני ראיתי אתזה.) ביקשתי סליחה ושמנו את הדברים מאחורה.

עכשיו שמתי לב שמדשית א כל הזמן מעירה/ מחפשת את מדשית ב כאילו על סתם דברים היא איחרה טיפה כי אבא שלה במילואים ועזרה קצת בבית והיא עשתה פרצוף ואמרה לי אחכ שזה לא ניראה לה ובכללי על כל דבר היא מעירה מעקמת אף וכו.

עכשיו יש לי התלבטות אם להעיר לה ולהגיד לה כאילו היה מריבה את צודקת אבל שמנו תדברים מאחורינו תני לה קצת להוכיח את עצמה לא כל הזמן להסתכל בזכוכית מגדלת על מה שהיא עושה. או להתעלם ולראות מה יקרה ואולי להגיד לקומונרית

קיצור מקווה שיצא מובן מה אומרים?

תשחרר. לא בידיים שלךמשה
בכלל. אנרגיה של אנשים אחרים לא בשליטה שלך,סשום צורה. רק התגובות שלך.
כן אבלאנונימי (פותח)אחרונה

בסוף עכשיו לא כ"כ מרגישים את זה אבל אם זה ימשך זה יגיע למצב שהיה לפני כן שלא דיברנו המדריכות מלבד מי מכינה את הפעולה. מצב שבטוח לא רוצות להגיע אליו. אף אחת.

סיפור אהבה בסניף | עלילתי קצרElad Mukades

מצרף סרט קצר שעשינו, מסוקרן לשמוע תגובות ומחשבות שלכם עליו

במשפט - יוני המדריך, חותך את הקשר עם סיגל מבני עקיבא, בשם התחזקותו הרוחנית, אך מגלה שההתמודדות רק מתחילה. 

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש ארגון? לגבי צביעת קירות

צובעים על בדיםadvfb
אנחנו צבענו פעם על דיקטים, אפשר גם אולי במקלטהחנוניתאחרונה
קלסר הדרכה ונחשוןאוריהש

רעיונות לקטעים/משפטים לקלסר הדרכה?

וכמובן רעיונות למה להכניס לבפנים (חוץ מהכנת פעולה, רעיונות לערבים וכו)

ואשמח גם לקטעים ולמה להכניס לקלסר של נחשון (קטעים על עשיה וכו)

תודה רבה!

אולי יעניין אותך