חתונה פוליטית בכפיהאיתן גיל

הרב פרץ לא רוצה את סמוטריץ', סמוטריץ' לא רוצה את בן ארי, ושלושתם לא רוצים את ישי.

ההורים של הצדדים לוחצים מאוד לחתונה, ומשגעים, ולא מרפים.

עברתי על מאות של תגובות גולשים ברשתות החברתיות, ולא מצאתי אפילו המלצה אחת לצדדים לרוץ בנפרד.

הלחץ הציבורי בימים הקרובים ילך ויגבר, ובפרט בעלוני השבת בבתי הכנסת, עד שיגידו הצדדים רוצים אנחנו, ויכנסו תחת החופה.

בסבירות גבוהה מאוד שכך יהיה.

ואולם, אהבה גדולה- אין, ולא תהיה, מה שמבשר שביום האחרון של שבע הברכות יפתח תיק גירושין ברבנות.

אז ככה, בחתונה שתוצאותיה ידועות מראש אני לא רוצה להיות נוכח, כי חבל על הזמן שלי, ועל הכסף שלהם.

נחש למה זה כל כך חשוב לציבור?מיכאלצ

כי בלי אחדות - לא ניכנס לכנסת.

ומה ירויח הציבור, ואיך מפרקים ששה מנדטים לארבע מפלגות?איתן גיל

האינטרס של נתניהו בהקשר הזה ברור. סיכויים קלושים עד הזויים שהמנדטים האלה ביחד ולחוד יחברו לקואליצית שמאל מרכז. בסביבה של תיקו פוליטי שמסתמן, זה ערך מוסף משמעותי עבורו, והתרחקות מאימת הבלוק החוסם שיכול שישלח אותו הביתה.

איחוד של הבית-תקומה-עוצמה-יחד יניב יותר מעשרה מנדטיםמיכאלצ

מהפה שלך לאוזן שלואיתן גיל

זה יהיה חתונה כמו במגזר החרדימשה

השדכנים וההורים יכפו, תהיה חתונה, והם יתגרשו אחרי 4 חודשים כשלכל מפלגה המנדטים שיעלו בגורל שלה.

לא סוף העולם.

אתה חושב שיעברו את אחוז החסימה בלי עוצמה?סודית
לפי הסקר שפורסם היום? נראה שלא. אז כל הקולות ילכו לפח? מה פתאום. יש עוד מפלגות שבטוח עוברות.
הציבור הדתי לאומי "יתרום איברים"
יש סקרים כאלה ויש הפוכיםאיתן גיל

לפי אחד מהם פייגלין גורף חמישה מנדטים, ומשתמע שהציבור כבר לא מאמין בתועלת של איחוד מפלגות הימין, ונערך להצבעת מחאה. מסתמן שפייגלין יהיה הפתעת הבחירות ולשון המאזניים של הקואליציה הבאה מימין או משמאל.

פייגלין הצליח לגרד 2-2.5 מנדטים של עלה ירוקמשה

עוד קצת מנדטים מימין והוא בפנים.

העניין איתו שהוא לא יתאחד עם אף אחדאיתן גיל

לא מזמן התרברב שיכנס לכנסת עם חמישה עשר מנדטים. 

הוא מניח שהוא יעבור את אחוז החסימה עם עלה ירוקמשה

אחרי שהוא יתייצב מעל אחוז החסימה כל מאוכזבי עוצמה/הבית/... יצביעו לו.

יש היתכנות למהלך כזה, אבל לא יודע כמה היא גבוהה.

ככל שהאחרים ממשיכים להתקוטט, ההיתכנות עולההסטורי
ואני מודה שאם זה יקרה, אצטרך לבלוע כובע.

עד לפני זמן קצר, חשבתי שאם פייגלין יכנס, זה יהיה אסון - אבל אין שום חשש שזה יקרה. ממש צחקתי כאן וטענתי שלמצביעי זהות, אין טעם לצאת מהבית. כעת אני מתחיל לחשוש שהאסון יתממש.
אני בזמנו טענתי שהוא יעבור בענק (יחסית) או לא יעבור בכללמשה

אולי עדיין חושב ככה.

זה הסקר היחיד שפיגלין עובר. בכל השאר יש לו כשניים וחצי מנדטיעם הארץ
כדי לפרק מפלגה אתה זקוק לשליש לפחות מן המנדטים.איתן גיל

אם יכניסו ביחד ששה, הראשונה שתפרוש עם שני מנדטים תתקע את כל שלוש האחרות עם 4 המנדטים הנותרים, שיהפכו לנישואין קתוליים. לא לבלוע ולא להקיא.

אפשר לפרק אותה לשלוש בהסכמה מיד לאחר ההשבעה.משה

ולא חייבים להתפלג רשמית כדי לפעול בפועל כ2 מפלגות שונות.

לא פשוט, למי יגיעו הכספים במימון המדינה?איתן גיל

של מימון מפלגות? זה בעיה פתירה.משה

הבית במינוס 19 מליון, אולי מישהו ילחש על אוזנו של היו"רסודית
זה כאשר אין הסכמה. בהסכמה, ניתן להתפצל לכמה שרוציםותן טל

וגם לחלק את הכספים הקואליציוניים, את מימון המפלגות בבחירות שלאחר מכן וכו'. כאשר זה במודע ובהסכם מראש, זה לא אמור להיות בעייתי. 

בינתיים הושגה הסכמה וצריך לברך עליהאיתן גיל

אמנם ברוב הסקרים בית יהודי ואיחוד לאומי לבדם לא עוברים את אחוז החסימה, אבל בהחלט התחלה טובה לצירוף כוחות נוספים, אלא שהזמן דוחק.

עוצמה דורשת שני מקומות בשישיה הראשונה, וזה אומר שצריך להרחיב את הריץ' רץ' לשלושה. אם יוצע לה מקום אחד בלבד, מישהו ידרש לוותר "למען השלום". שניהם לא פראיירים.

יכולים בשקט לתת לה 2 מקומותסודית
בלעדיה לא יהיה רפי ראש המפלגה ובצלאל לא יקבל תיק .
הם לא עושים טובה לאף אחד. רק לעצמם.
בשלב זה- ההחלטה להצביע ליכוד לא השתנתה
ואלי ישי?איתן גיל

גם לו מגיע משהו אם יצורף.

אני וחברים שלי סגורים לא להצביע להם אם לא ירוצו כל הארבעה ביחד. 

יכנס במקום יפעתסודית
עיתונאית בידיעות.

חכה לסקר הבא: הבית היהודי מתנדנד על אחוז החסימה.

כל כך הרבה אגו יחשבו שוב- לא עשו את המאבק הזה בשביל להתנדנד
לא יוותרו על קישוט אשה ברשימהאיתן גיל
עם איחוד יהיו מספיק מנדטים גם בשבילהסודית
כוונתי לאיחוד מרובע או בלוק טכניסודית
הם לא יקבלו 2 בשישיה. אולי 2 בשמינייה הראשונה.ותן טל
זה מה שאני מעריך. במקרה שבו אכן ינסו לעשות בלוק טכני, לא יוצע להם משהו יותר טוב מזה.
לגבי בית יהודי ואיחוד- לבדםאיתן גיל

ברוב הסקרים הם לבדם לא עוברים את אחוז החסימה. ז"א בממוצע כל אחד מהם שווה פחות משני מנדטים. שיטת הריצ' ראצ' שהוסכם עליה, היא כעדות של בעלי דין שכוחם האלקטורלי זהה או דומה.

לגבי עוצמה מוסכם ששוויה יותר משני מנדטים, ובכל מקרה לא פחות. פועל יוצא הוא שבריצה משותפת, בבלוק טכני, יכנסו כולם, ובריצה בשני מחנות, בסבירות גבוהה אף אחד לא יכנס. הצדק הטבעי מחייב שכל אחד משלושת המחנות יקבל שני מקומות מתוך הששה הראשונים, אך מצד שני מה עניין צדק ויושר אצל פוליטיקה.  

אתה פשוט לא צודק. ברוב הסקרים כשהבית היהודיותן טל
עם האיחוד הלאומי, הם כן עוברים את אחוז החסימה. בין 4-6 מנדטים. וזה היה עוד לפני הודעת האיחוד המלאה. רק במיעוט הסקרים הם נסקרו יחדיו ולא עברו את אחוז החסימה.
כל מומחי הבחירות אומרים שהפעם יהיה אחוז הצבעה גבוה במיוחדאיתן גיל

ובפרט אם היועץ המשפטי יחליט, לפני הבחירות, להגיש כתב אישום נגד ראש הממשלה, כי אז תהיה הצבעת מחאה מסיבית, וגם סחף של מצביעים בעדו ונגדו, וכל מפלגות הנישה יחטפו חזק מאוד. 

ולכן, כשאתה כותב בין 4-6 מנדטים בסקרים, זה אומר 3-5 בקלפי, כלומר סבירות קרוב ל- 50% להשאר בחוץ.

אין דבר כזה "כל מומחי הבחירות אומרים.." - דבר כזה קשה "לנבא"ותן טל

בכל אופן, גם כשיש אחוז הצבעה גבוה, לכאורה הסקרים שבודקים, בודקים לא לפי אחוזי הצבעה כאלו ואחרים אלא לפי התפלגות הרצון למפלגות כאלו ואחרות בציבור. אין שום סיבה לחשוב שאם אחוז ההצבעה עולה אז האחוזים שהתווספו מהפעם הקודמת הם בהכרח תומכים של מפלגה מסויימת או של כמה מפלגות בודדות, ולא משקפים גם הם את התפלגות המפלגות כמו שהאחוזים הקודמים להם משקפים. (כלומר - נניח ובבחירות עד עכשיו הצביעו 60 אחוז, והפעם יצביעו 70 אחוז - אין שום מדד סטטיסטי או מוחלט שקובע או יכול לקבוע ש10 האחוז המצביעים הנוספים, לא מתפלגים בהצבעתם על פני המפלגות, כמו שה70 אחוז הקודמים מתפלגים. 

גם לא לפי הטענה שאתה טוען שתהיה הצבעת מחאה בעדו ו/או נגדו - דבר ראשון "נגדו" יכול בדיוק להיות גם מצביעים שאולי לא התכוונולהצביע ובסוף כן מצביעים, אבל הם מצביעי ימין ולכן יצביעו למפלגת ימין שהיא לא ביבי - סופרייז, מפלגת "נישה" כמו הבית היהודי.

בקיצור - אפשר להגיד שמראש לא מאמינים לשום סקר, אבל אז גם אין סיבה לחשוב דווקא שהנתונים האמיתיים יהיו כלפי מטה ולא כלפי מעלה, ואפשר להגיד שהסקרים כן משקפים מגמה אבל אז להחריג את המפלגה שאתה רוצה להחריג - זה כבר לא חכם ולא לוגי. 

לסיום: נכון להיום, נראה שהבית היהודי והאיחוד הלאומי בסבירות די גבוהה, הרבה יותר מ50 אחוז, עוברים יחד את אחוז החסימה, גם לפני איחוד עם עוצמה לישראל. זה כמובן לא אומר שאין סיבה לעשות בלוק טכני עם עוצמה, אני בהחלט חושב שיש, אבל אין טעם לעוות את הנתונים שלפנינו כדי שיתאימו לתיזה שרוצים איחוד כזה. 

אני זורם איתך, הם עוברים אחוז חסימה בסבירות 80 אחוז.איתן גיל

ועדיין במבחינה פוליטית זה סיכון שאפשר וצריך למנוע אותו.

בכל מקרה עוצמה לישראל לא יוותרו על ריצה לכנסת. הם לבדם בטוח שלא עוברים את אחוז החסימה אבל יש מצב שיזלגו אליהם קולות כסוג של מחאה נגד סיכול הבלוק הטכני, וממילא אף אחד מהניצים לא יכנס לכנסת.

מבחינת עוצמה לישראל זה סוג של תמות נפשי עם פלישתים. 

אם סמוטריץ' לא יכנס לכנסת תמיד הוא יוכל להפגין את כישוריו בהפגנות ובבלאגנים.

פרץ עצמו מציג שפת גוף שאומרת: הכנסת לא נמצאת אצלי בעדיפות ראשונה. לקחתי את התפקיד הזה כי הפעילו עלי לחץ מוסרי כבד.  

הכל בגלל שריון האשה הדפוקסודיתאחרונה
יכלו לתת לעוצמה מקומות 5 ו-6.
אורית הייתה בולעת את גאוותה אבל העיתונאית של טמקא - לא ולא.
מתי תתעשתו? מי המטומטם שחושב שקוראי ידיעות יצביעו לבית היהודי?
אצל חרדים די נדיר שמתגרשים כל כך מהרדי"מ

עכשיו זו כבר ממש 'חתונה חסידית' בהוראת האדמו"רים...הסטורי
שתיהן יחד לא עוברות. מה תועיל החתונה?סודית
האלוקים מבקש את הנרדף
באמת כדאי שירדו מהעצים ויצרפו גם את עוצמההסטורי
ושאת כל זה יעשו שעה אחת קודם!

ברגע שיהיה ברור שיש מפלגה (או אפילו איחוד טכני) עם רשימה, סביר שיתייצבו בסקרים, הרי הציבור קיים. כן, כל זמן שעובר ובמיוחד שכל הזמן הזה יש טעם רע, השמצות, האשמות, הפרת סיכומים שכבר הושגו, התחמקות מהכרעה - רק מרחיק את הציבור.
כשסוקר מתקשר היום למישהו, מה הוא יגיד? שהוא תומך ברשימה שאולי תהיה ואולי לא? הוא תומך בזה שהתחמק?הוא תומך בזה שעשה לשלישי את מה שהשני עושה לו?

כן ברור, שכל רגע שמתבזבז על המו"מ, הוא רגע שלא מתארגנים בו למערכת הבחירות. וכל רושם רע, שמוציאים אחד על השני עכשיו, הוא רושם שיצטרכו למחוק, כשינסו לשכנע את הציבור לתמוך ברשימה שתכלול את כולם....
פרט אחד ממש לא נכוןמרדכי
בס"ד

היו פגישות של כל המפלגות יחד עם אלי ישי.

לדוגמה תמונה שצולמה היום של אלי ישי עם צוות המו"מ של האיחוד הלאומי:

גם על השאר אני לא מסכים עם הכל, אבל כרגע אין לי כוחות להכנס לזה.
דיבורים כמו חול, וזה הכל.איתן גיל
כן, נפגשים זה עם זה, ומדברים, אבל קהל היעד כבר לא מאמין לאף מילה שלהם. לא כולם.
גם אני יושב עם חברים, וגם אנחנו מדברים.
ואחרי הבחירות יקימו מעין פורום תקנה שיבדוק היכן הצדדים טעו.
קהל היעד יחזור אם יתעשתוסודית

נראה לי שעם כל הפוזות של הבית, בסוף הם יחליטו עבור פרץ. למפלגה יש גם מנגנון הדחה.

יש להם שבוע.
אכן יש קריאות לא להדחה, אבל כן לקחת ממנו את ההחלטותהסטורי
https://www.inn.co.il/News/News.aspx/394198

גם יפעת ארליך, שלכאורה אמורה לפרגן לו, אמרה בלי להתבלבל, שאם יתנו לה ולאורית סטרוק לשבת לבד בחדר, תוך חמש דקות יהיה הסכם.
אולי מכתב בחתימת 100 רבנים אל הרב דרוקמןסודית
מדובר בפיקוח נפש כפשוטו.

עוד לא מאוחר

כבר 5 שעות שהצדדים יושבים במו"מ אצל הרב דרוקמןמרדכי
בס"ד

נדמה שהרב דרוקמן לא יתן להם לצאת מהבית עד שייסגר הסכם בין שתי המפלגות.

וזאת תמונה שצלימה עטרה גרמן (סרוגים) מחוץ לביתו של הרב דרוקמן שבה רואים את הרב פרץ יוצא להתייעצות עם המקורבים לו.

שילה פריד ('שביעי') מסביר:

‏הרב דרוקמן הגביל את מספר המשתתפים בפגישה בין הצדדים בביתו, בנסיון כנראה להמנע מהתערבות המכיניסטים של הרב רפי פרץ.

הפתרון: המכיניסטים מקרקרים סביב הבית ומדי פעם מוציאים את הרב להתייעצות.
נכון, ההתנהלות הבעייתית הבריחה לא מעט אנשיםמרדכי
בס"ד

אבל אני מניח שבעוד שבוע בשעה הזאת ארבעת המפלגות יהיו תחת פתק אחד בתוך רשיצה אחת. לא כולם יהיו מרוצים עד הסוף, אבל כולם יבינו שזה הצעד הנכון.
אני חושב כמוךהיא שיחתי
חתמו בסוףמשה

על נייר ב', בלחץ אלים-מילולית של כל הסביבה.

משעשע.

עשו חצי עבודה, ועדיין לא עוברים אחוז חסימהאיתן גיל
ברוב הסקרים.
תן לעולם כמה ימים לעכל את זה. כרגע נראה שהמצב שלהם בטטה.משה

תראה, בסופו של דבר רוב הסקרים עד לאחרונה ספרו אותם ביחדמרדכי
בס"ד

עיין לדוגמא סקר פגוש את העיתונות שפורסם בערוץ 12 במוצ"ש האחרון וסקר חדשות 13 שפורסם ביום שלישי.

למעשה, הייחידים שסקרו אותם בנפרד היו ישראל היום, וסקר כאן ב' מאתמול שאחרי השבוע האחרון שכל המאמצים לאחדות לא צלחו, בדק אותם בנפרד.

כך שבפועל הם כל הזמן נבדקו בסקרים כמקשה אחת.
ועדיין הם לא עברו ביחד בחלק מהסקרים האלהמשה

למרות שטעות דגימה של  4.5% זה אומר 5 מנדטים לפחות לכאן ולכאן.

זה מה שאני אומר, לכן אין כ"כ צורך לחכות לסקרים לראות את מצבםמרדכי
הסקרים אינם חזות הקולסודית
מ', בחור חילוני שעובד איתי במחלקה. כל משפחתו מתפקדי ליכוד. חי ולמד בת"א. למרות המראה הארי, אידאולוגית ימני מאד.
נתניהו נחשב בעיניו היום כשמאלן.

מ' אמר לי ביום חמישי: אם הבית היהודי יחבור בבלוק לעוצמה יהודית, אצביע להם. כמוני ליכודניקים רבים מבטן, שרוצים למשוך ימינה. הכי חזק ימינה שאפשר. יד תקיפה מול הטרור הרצחני.
אבל אם לא, אצביע לבנט.

הסקרים לא יכולים למדוד את המחשבות.. צריך להפעיל שכל ישר.
אם הרב פרץ היה קורא את הטוקבקים בסרוגים, בכיפה ובערוץ 7, היה נופל לו האסימון.
מצביעי עוצמה פגועים מההתנהלות. הם מגיבים שירוצו לבד.

מי שקורא לאיחוד אלו מצביעי המפד"ל שחיים במרכז, אנשים שמבינים שבלוק טכני הוא לא זהות אידאולוגית!

פרץ שייך לדור הקודם.
מצטערת, אבל הוא לא מבין את הדור שגדל תחת טרור אסון אוסלו
סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם שרצח חמישה אנשים בסכין נרצח על ידי המשטרה בסידני.

אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.

@סיעתא דשמייא1

אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל

ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...

מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.

הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.

נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים  

אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר

ליהודי אוסטרליה

זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
שהמרגל הזה עסוק בלהטיף לנו וכדי להפוך את כל מי שלא מתרגש מאירועי שולים שבשוליים לפושע, הוא גם מהדהד עלילות דם.

העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.

האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאר

אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות

מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מקור: TikTok TikTok · mako
מסכים איתךקעלעברימבאר
עדיין לא הבעת זעזועהסטוריאחרונה
@סיעתא דשמייא1, @אעלה בתמר, @אוהב העם והארץ 1, @אוהב העם והארץ 2, @אוהב העם והארץ 3 @וכל שום וחניכא דאית ליה...

איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!

סיכון מיותרבלבנון כמו בעזהסביר11

עפרה רם

בנוסף לכך הורים מסיירת הנח"ל כתבו מכתב מחאה לרשויות על כך ששולחים חיילים לפעולות קרקעיות,

והם משלמים בדמם ,

במקום להפציץ.

וגם במקום לבצע מצור ממושך כמו בתכנית האלופים

ובתגובה הורים אחרים התנערו מההורים המופקרים הללוהסטוריאחרונה
כמובן, צריך להשתדל לכתוש כמה שיותר, כמו שעושים היום בשיטת הרב זרביב, גם בעזה וגם בלבנון, בשונה מתחילת המלחמה. אבל, בניגוד לקונספציה ששלטה עד שמחת תורה, של מב"מ של הרתעות, הפצצות ואש מנגד - אין תחליף לרגליים על הקרקע, וכן - לפעמים יש מחיר כואב לחיינו כאן.

עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.

הקרב על הקרדיט (שוב) חוטא לאמתמרדכי
בס"ד

ביומיים האחרונים מתנהל ויכוח ער סביב המהפך בנחל העוג'ה: מי באמת חתום על ההישג? האם אלו נערי הגבעות ואנשי החוות ששינו את המצחאות במקום בגופם, או הפוליטיקאים שדחפו להכשרת המקום ברמה המדינית?

​האמת היא שהוויכוח הזה פשוט מיותר. ​מי שמכיר את המציאות בשטח יודע שזה אף פעם לא "או זה או זה". התהליך תמיד עובד באותה הדרך: השטח גורר את הממשלה. ​לפני שהנושא בכלל הגיע לשולחנות הממשלה, היו שם האנשים שפעלו בשטח.

קחו למשל את ח"כ צבי סוכות, עוד לפני שנבחר לכנסת, הוא ופעילים נוספים היו שם, יצרו נוכחות והעלו את הנושא למודעות. הוא לא עשה את זה כח"כ, אלא כפעיל בהתיישבות. אילולא הפעילות העקשנית הזו ושל צעירים טובים נוספים, נחל העוג'ה לא היה מגיע לסדר היום הממשלתי, וממילא לא היה מטופל.

​זהו דפוס חוזר שאנחנו רואים פעם אחר פעם בהתיישבות: ​בהר עיבל יש כבר שנים של תפילת שחרית בכל יום שישי, בכל מזג אוויר. בשנתיים האחרונות הצטרפו אליהם שני אברכים שהגיעו ללמוד במקום מדי יום, הם אלו שסללו את הדרך לאישור הממשלתי ולהקמתה של ישיבה במקום בשבועות האחרונים, בדרך להקמתו גם ישוב קבע חדש.

​בחומש, העמידה האיתנה של בחורי הישיבה על ההר, למרות כל הפינויים והקשיים, היא זו שהובילה בסופו של דבר את המערכת הפוליטית להכשיר את המקום. כך​ גם בתנופת החוות. בהתחלה זה לא התקבל בעין טובה, אבל לבסוף הנוכחות היהודית היא זו שקובעת עובדות בשטח ומונעת השתלטות זרה.

​הנוסחה פשוטה: התמדה מביאה הכשרה. ​ברוב המקרים, זה מתחיל בחיכוך. בהתנגשויות מול רשויות החוק או מול ניסיונות של ערבים למנוע מיהודים לשוב לאדמתם. אבל בסופו של יום, העקשנות הזו היא הדלק של המערכת המדינית. אילולא הצעדים הראשוניים והנועזים של אנשי השטח, הממשלה לא הייתה זזה. ואילולא הגיבוי הממשלתי וההכשרה המשפטית, זה לא היה הופך למציאות קבועה בשטח.

​לכן, המראה של פוליטיקאים הממהרים לשגר את עוזריהם לצייץ בטוויטר (ללא גילוי נאות על עבודתם אצל אותם פוליטקאים) כדי לתבוע בעלות מלאה על ההישג, הוא לא רק מביך אלא גם מנותק מהמציאות. הניסיון לצייר את המהפך כאילו נולד בהשקעה כספית חוטא לאמת ההיסטורית של ההתיישבות.

מי שמתהדר בכך שוכח את אלו שישנו בשטח בתנאים לא תנאים, מפספס את העיקר: הקרדיט אינו שייך בלעדית לאיש. במקום מלחמות קרדיטים מיותרות, כדאי להכיר במנגנון שעובד, אותו שילוב כוחות שבו החלוצים בשטח הם אלו שפורצים את הדרך וקובעים את העובדות, והמערכת הפוליטית היא זו שמגיעה בעקבותיהם כדי לתת את החותמת הסופית. זו השיטה - והיא עובדת.

למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
היה ידוע כבר מתחילת הערב שעידו נורדן יחליף את זיו אגמון. מינוי מצויין.

למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?

אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
כידוע לנתניהו יש הרבה מעלות, אבל קושי גדול בבחירת האנשים שהוא עובד איתם...
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
שהוא לא מחליף אותו בבהלה בגלל יללות השמאל, אלא כי זה לא ראוי אדם כזה לתפקיד ציבורי אבל לא ברמה שצריך לזרוק אותו בבושת פנים. ובטח לא להישאר בלי מחליף זמני לחפיפה בגלל יללות השמאל האלה

אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'

הסיפור עם הטייס האמריקאי צריך לחזק אותנוזיויק
להתפלל על הטייסים יחד עם שאר החיילים, שום דבר לא מובן מאליו
מה שקורה באיראן עם חיל האוויר זה נס גלוי.משה
חדמשזיויקאחרונה
לפום צערא אגרארועישםטוב

האירועים הכי דרמטיים של השבועות האחרונים יהיו דווקא ביום טוב 

שאי אפשר לראות חדשות!!!!!

למה זה גורם צער?!הסטוריאחרונה
אולי כדאי להשתחרר מהצורך הנפשי להתעדכן כל הזמן.

יתכן ששחרור כזה גם ישחרר לך את מושגי הטוב והרע שהתשקורת מאכילה אותנו.

לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"hamedinai

זו לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"

אם שופטי בג"ץ, פקידי השב"כ והפרקליטות היו מפעילים את אותם טריקים, שטיקים, לחצים והליכים מנהליים-משפטיים שהם עושים נגד הימין - אבל הפעם נגד השמאל, נגד המחבלים ונגד כל שונאי ישראל -  

אז ליל גלנט היה נראה כמו משחק ילדים לעומת מה שהיו עושים לנתניהו כשרצה להעביר חוק לפיטוריו באופן חוקי לחלוטין.

המערכת הזאת לא טועה. היא פועלת בדיוק לפי הכלל התלמודי העתיק (שטיטוס הרשע יישם אותו):  

מי שמיצר לישראל - הופך לראש.  

מי ששומר על ישראל - הופך למטרה.

זה לא "שלטון משפטנים".  

זה מנגנון השמדה פנימי, שקודם את כל מי שפוגע בנו ומדכא את כל מי שמנסה להגן עלינו.

הכתיבה מזכירה לי קצת את CoPilotחתול זמניאחרונה
להוסיף בשבת מי שברך לטייסים האמריקאים שצנחו באירןקעלעברימבאר
תודה לאל, החילוצים הסתיימו בהצלחהפ.א.
זה מזכיר לי דיון מסויםחתול זמני
כן כתבתי את זה כקונטרה לאז. לא חזרתי בי ממה שכתבתיקעלעברימבאראחרונה

אז.

אבל אכן החה צריך השבת להוסיף מי שברך לאמריקאים, בגלל הנעדרים שם

אולי יעניין אותך