בס"ד
איחוד אבל לא ביחד
א. נכון שבסביבתינו ותקשורת הדתית נשמעים לא-מעט קולות לאיחוד מלא של כל ארבעת המפלגות, אולם נדמה לי שמראשי המפלגות עצמם כמעט ולא נשמע על חיבור עם על אלי ישי. הדגש הוא בעיקר על חיבור עם עוצמה יהודית. ידועה הבקשה של ביבי בעניין "עוצמה יהודית" דווקא, וגם בכנס ירושלים, בפאנל של נציגים מכל ארבעת המפלגות, כשהכירו את האיחוד נאמר שם לאלי ישי משהו בסגנון "אנחנו מעריכים אותך, אבל כרגע הדיבור הוא על עוצמה יהודית".
מאידך גיסא, כל הזמן נשמעים קולות נגד האיחוד עם עוצמה יהודית, בעיקר מצד הבית היהודי, בטענה שהם קיצוניים מדי וכו' וכו'.
מחילה על השאלה, אבל זוהי התנהלות מצחיקה. מסמנים את עוצמה יהודית כשותפים הטבעיים, כפרטנר היחיד, אבל מאוד מתנגדים אליהם. מה הבעיה לצרף לפחות את אלי ישי?
ב. שמעתי שהטענה היא שהוא לא מהמגזר, וקודם כל רוצים להתאחד עם מפלגות המגזר. זה נשמע ממש שטותי וילדותי. דבר ראשון, אנו עוסקים בפוליטיקה, ובפוליטיקה צריך להתאחד גם עם השונה. מדובר בפוליטיקאי מנוסה, ימני, חרדי. כל מי שקורא קצת "בית נאמן" של הרב מזוז יודע שדעותיו לא רחוקים מדעות הציבור החרד"לי. החיבור איתו אמור להיות כל כך טבעי.
אנשים יברחו בגלל שהוא חרדי? בגלל הכיפה שהוא לובש? תעשו לי טובה. דוקא רצון הציבור הוא להתאחד עם אלי ישי, הרבה יותר מעוצמה יהודית (עיין בפאנל בכנס ירושלים המדובר, בהצבעה הספונטנית שנערכה). אני אישית מכיר אדם שמתכוון להצביע לימין החדש, אלא אם כן אלי ישי יתאחד אם הבית היהודי.
ד. חשבתי אולי בבית היהודי חושבים שעדיף שיחד ירוצו עם עוצמה, כמו בבחירות הקודמות, ואולי ישחק להם המזל ושתי המפלגות המאוחדות (האיחוד-היהודי ועוצמה-ביחד) יעברו את אחוז החסימה. מה שיגדיל את גוש הימין. אבל אם הם בונים על הסיכוי הקלוש הזה, המצב רע.
ה. ואולי ראשי המפלגות התבוננו בסקרים יותר ממני, וכוחו האלקטורלי של אלי ישי לא גדול כמו שאני חושב. בכל זאת, אני עדיין די בטוח שהשלם גדול מסך חלקיו. הוא יביא ספרדים חרדיים שקצו באריה דרעי. הוא יביא חרדים לאומיים שנוטים למפלגות חרדיות, ובכלל, למה לזלזל בחשיבות הקולות הקטנים? תראו מה עושה כל פוליטיקאי כיום- בני גנץ הוא דוגמא מצוינת- הוא לוקח חרדיה, ימני, ספרדי, נכה, אתיופי. כל אחד מביא קצת קולות. וביחד הוא מצליח לתת "פייט" רציני לביבי (כל זה בלי לזלזל בעשייתם הציבורית וכו').
ו. כל זה אני אומר בלי שמץ של טינה לעוצמה יהודית. בבחירות הקודמות הצבעתי להם וליחד עם אלי ישי. אני מדבר רק בשם השכל הישר. בלוח הזמנים הצפוף, התייאשתי כבר לאיחוד מלא של כל ארבעת המפלגות (אם הבנתי נכון, הגשת הרשימות היא ביום חמישי הקרוב!). מפלגת הציונות דתית מתנהלת בגאווה, אולי בגלל בניה הממלאים את היחידות הקרביות, כאילו היא מפלגת שלטון שכולם צריכים לחזר אחריה. אם הציונות הדתית רוצה חיים, תעשה טובה אם תשכיל לראות את המציאות נכוחה. תתעשת ותעשה איחוד אמיתי, לפחות עם עוד מפלגה אחת.
אשמח אם מישהו יאיר את עיני.
(ואולי, רק אולי, מדובר בפוליטיקה של מתחילים.
הלוואי.)



