זה שוב אני....eyal007

מי שזוכר משירשורים קודמים... מי שלא , מוזמן לבדוק.

בכ"א עבר לו עוד חודש ועוד חודש, ונשואים כבר עוד מעט חצי שנה, ציינתי כאן כבר בעבר שהכל טכני בזוגיות, לי בכ"א אין רגש (אולי קטן אבל זה רגש כמו לכל בנדאם לדאוג לו שלא יהיה עצוב) יש בעיה בקיום היחסים, בכל ההסתכלות על הנושא הזה מצידה, בהתחלה לא הבנתי מה זה, כי איך אפשר לא לרצות דבר כל כך בסיסי ומובן מאליו, העלו כאן כל מיני השערות, הטרדה מיני בעבר וכדו'.. 

אז ככה היינו אצל 5 אנשי מקצוע מהשורה הראשונה, סקסלוגיות, מטפלות מיניות ,פסיכולגית קלינית, פזיוטרפסטית רצפת האגן,

יש בעיה, שפשוט לא ניתן לקיים כרגע יחסים הבעיה היא בעיקר בראש כל מה שהיא גדלה עליו, היא מעולם לא נחשפה למין , הפעם הראשונה ששמעה זה לפני ההדרכה (אנחנו די גדולים יחסית כך שזה מפתיע) לא היה לה צורך גופני ונפשי למין, תמיד הדירו אותה מלדבר על הנושא, לחקור, ושהנושא הזה הוא שפל ושבוז- מה שיוצא שהגוף בכלל לא רוצה את זה, ולא מגיב למגע כלשהו בצורה תקינה, אלא בצורה חרדתית נורא. אז צריך לפתוח את זה רק כדי שיהיה אפשר לקיים יחסים קודם כל, אם בצורה נורמלית או לא, זה לא יודעים עדיין...

פסיכולגית קלינית שדיברה איתנו  אמרה לי לאחר המפגש שזו בחירה שלה כמה אתה רוצה להשקיע, כי יש בה עקשנות בנושא, היא לא מבינה בכלל מה הקושי של הגבר בלהיות בלי זה, היא לא מבינה בכלל מה זה דחף מיני, וזו בעיה קשה מאוד שצריך לשחרר בראש יקח זמן, וגם לא מבטיחה לך שזה יהיה מאה אחוז, בוודאי לא כמו שאתה מצפה. סתם דוגמא היא אומרת "כל כך קשה לך אז תוציא אם זה מציק לך", או אחרי המקווה היא לא מציעה בכלל לקיים יחסים, הכל מתנהל רגיל.. זה מבאס נורא, שם זה עומד, בכ"א היא החליטה שלא מתאים לה פסיכולוגית כי היא חופרת לה מידיי, ועברה לפיזותרפיה כי זה מתמקד יותר בקטע של הלהרפות , כי בלי שום קשר היא טיפוס נורא חרדתי, אז היא מלמדת אותה איך לשחרר.. ואני חושב שזו טעות להפסיק עם הפסיכולוגיה המינית כי שם טמונה הבעיה כיון שזה עמוק יותר. בכ"א הפער בעולמות ברוחניות הוא לאין ערוך.... לא מוצא שום מכנה משותף יחד למשל דבר שאנחנו גדלנו עליו או אוהבים לעשות, הכל טכני ,בישול, נקיון , כביסה, אני לא יכול לצחוק איתה על משהו שאני אוהב/יודע, כי היא לא מהעולם הזה, והחרדתיות הזו משגעת אותי, כי תמיד הראש בסטרס, כסיסת ציפורניים, תמיד עצבנות כזו, זה מציק לי נורא, כמון שהזכרתי כאן כבר את הנושא הזה של היופי והטיפוח הנשי כשיוצאים בחוץ שזה לא מעניין אותה, הסברתי לה שזה בשביל לכבד את עצמה ואותי, אין עניין שנצא למסעדה והיא תנעל נעליים בלויות ותלבש משהו מסכן, זה משגע אותי. אבל ככה היא... זה מטריד אותי שבנדאם לא שם לב לזה בעצמו לבד, הרי כל אחד רוצה להיראות נקי מסודר, מטופח, זה ראש בריא! וגם הקטע של ה2 עולמות, תעשה אתה מה שאתה רוצה אני לא מפריעה לך, העיקר שתישאר איתי, אבל זה מרגיש לי שאני חי לבד, כי אין משהו משותף, בטח תגידו תיצרו משהו משותף, תעשה, תיזום, היא מעולם לא תיזום, (בוודאי לא משהו שכרוך בהוצאה כי הטבע הוא קמצן, משהו שגליתי לאחר החתונה) כל מה שאני יעשה היא תעשה איתי כי זה איתי, לא כי היא אוהבת ונהנית מזה. משהו כאן לא תקין.

אני חיי חיים טכנים למדיי, מרגיש מסורס, כי אני טיפוס שאוהב טבע, להשתחרר, לצחוק מלא, ים, מרחבים, אופק, לנשום אוויר צח וסתם לא לחשוב על כלום ולהנות... 
יועצים, מדריכים, וכל מי ששאלתי, אמרו לי הכדור בידיים שלך... אבל לי, שגם ככה החיים שלי לפני כן לא היו דבש, לא טוב לי עכשיו, במיוחד שהרגש הוא אפסי..

קשה לי, ואני דוחה את הקץ ביום ועוד יום, וכבר עברו כמה חודשים ואני באותו מקום, הלב לא מרגיש כלום......

אולי איזה חברה דוסית שתדבר אתה על זה, זה יעורר אותה יעשה להחבובוש

משהו?

היא תספר לה כמה היא נהנית, כמה זה טוב, כמה בונה ומקשר...

תגובהeyal007

הצעתי, התגובה שלה - " חס וחלילה לדבר על זה עם אנשים אחרים, זה ניבולי פה"

תעשה לה את זה בהפוכהחבובוש

שחברה, בת משפחה, תבוא ותספר לה תשתף אותה.

זה קצת מסובך, כי לך תמצא..., אבל זה יכול לעשות שינוי בחשיבה ותפיסה של הנושא, שגם נורמליים ושמורים מקיימים ונהנים...

תגובהeyal007

קראת את כל השירשורים הקודמים? זו רק בעיה אחת, יש עוד בעיות לא רק זה...

זוכרת אותך מהשרשורים הקודמיםיפית8

אני רוצה לאמר מאד בזהירות שלדעתי כדאי לך לדבר עם רב שמבין בשלום בית ומנוסה מאד בייעוץ לזוגות ולבדוק איתו לעומק אם יש מבחינתך טעם להמשיך

תגובהeyal007

דיברתי עם רב שמבין שהוא גם מו'צ, אמר לי בזהירות זה תלוי בך, מה שאתה מחליט כאן, זה רגיש. אני לא אגיד לך בפה מלא לפרק בית

הרמז מובן...

הרמז מובן מאד. הוא רוצה שאתה תיקח את ההחלטהיפית8

ולא הוא, ולא תאשים אותו אחר כך ברגעי משבר..

עם הטיפול של הפיזיותרפיה היא כן משתפת פעולה? אתה רואה איזושהיא השפעה של הטיפול?

כל כך כואב הסיפור שלך.. ממש נסיון קשה.

איך הקשר שלך עם ההורים שלך - תהיה לך תמיכה מהם, הם יתנו לך גב?

תגובהeyal007

משתפת, אבל זה עדיין לא קרה כלום כי זה לא עזר, אז צריך לחכות....

אבל שוב זה רק פיזי, היא צריכה משהו פסיכולוגי יותר,לאחות, לתקן את כל היחס לנושא, לשחרר בראש את הלחץ הזה, האישיות הלוחצת הזו, את כל מה שתפוס שם חזק..

לגבי ההורים שלי הם יהיו איתי בכל מצב,כל המשפחה ממש מדהימה, הכי בעולם !

ושיתפת את ההורים שלך בעניין?יפית8

תגובהeyal007

אמא שלי, מלמעלה, היא אמרה לי זה באמת מוזר שהתחתנת בשידוך כזה מהר, מה אני אגיד לך, תעשה מה שנראה לך טוב

אבא אין...

שאלתי אם אתה שיתפת את ההורים שלך במה שאתה עובריפית8

לא שאלתי על ההורים שלה

תגובהeyal007

אכן, ערכתי את ההודעה, תודה.

לא הבנתייפית8

בהתחלה אמרת ההורים שלי יהיו איתי בכל מצב עכשיו אתה אומר שאין אבא

מה שאני מנסה לאמר זה שאולי הגיע הזמן לשתף מישהו מהמשפחה, מישהו שיהיה מספיק חזק כדי לתת לך גב ותמיכה במה שתחליט, ולשתף ממש בפרטי המצב, שיעזור לך להגיע להחלטה.

אם אין אבא אז יש אולי אח/ות או גיס גדול שסוג של ממלא את המקום של האבא?

כי זה די נשמע שהמצב עם הזוגיות לא הולך להשתנות בצורה משמעותית ואתה צריך לבחור אם אתה רוצה ככה לראות את עצמך גם עוד 20 שנה

תגובהeyal007

ההורים היא האמא, היא עושה את 2 התפקידים

אין אבא כן.. סורי שלא ציינתי קודם

אנשים קרובים ששיתפתי אמרו לי שאני סובל ושאני אחתוך כי חבל לחיות כך

יש לי אנשים טובים שיהיו איתי בכל מצב שבעולם, כך שלבד אני לא אהיה !

אז מה משאיר אותך עדיין?יפית8

למה אתה לא חותך?

תגובהeyal007

הפחד לעשות את הצעד, שעכשיו התחתנתי ואני נכנס לסיוט... משהו שבכל החלומות שלי לא דמיינתי.

הפחד ממה יהיה...

וגם זה שהיא אומרת שהיא אוהבת אותי נורא, ואני זה שבא ואומר לה זה לא את זה אני.. זה פשוט סתירה לפנים

באמת נורא קשהיפית8

אם למשל היית יודע שהיא מוכנה לטפל בקושי שלה בצורה רצינית עם פסיכולוגית והכל וייקח לה שנתיים לפתור את זה - היית יכול לחיות עם זה או לא? 

אם אתה חושב שטיפול אמיתי יכול לסדר את זה אז אולי אתה צריך לנסות לפתוח איתה שיחה על זה, להסביר לה שלא שייך להמשיך חיי נישואין בלי חיי אישות נורמליים.

ולהתחיל להכין אותה שאתה לא תוכל להבליג על העניין הזה לאורך זמן ככה שזה לא יפול עליה כרעם ביום בהיר

ואולי זה יגרום לה להבין שזה או טיפול אמיתי או גירושין

אם אתה מרגיש שבכל מקרה כבר אין טעם או שאתה לא מאמין שבאמת אפשר לטפל בקושי הזה כמו שצריך אז תבקש תמיכה מהמשפחה הקרובה שיתנו לך את הכח לעשות את הצעד.

תתנחם בזה שלפחות אין ילד בתמונה. 

באמת, גם אם אתה מחליט לתת לזה עוד צ'אנס נראה לי שכדאי לדאוג למניעה, לא חכם להכנס להריון כשהעתיד עדיין לוט בערפל

תגובהeyal007

שנה כבר לא הייתי מוכן, כי צריך חיבור אמיתי בלב כדי להגיע למצב של להכיל, ואין את זה....

בדרך מהעבודה לבית אני אומר לעצמי אני הולך לנהל את השיחה הזו עכשיו של די נגמר..

ואז שאני מגיע לבית אשתי בשיא התמימות באמת תמימה ולא יודעת כלום, "מה שלומך חיימשלי?"

ואז אני אומר לעצמי wtf מה אני עושה עם זה? איך אני הולך לנפץ את כל זה עכשיו בפרצוף... זה קשה קשה !!

ולגבי מניעה כרגע בכלל לא קיימנו יחסים, אבל היא לוקחת מניעה גם ככה, אמרה לי לפני החתונה שהיא לא רוצה בנתיים להיכנס

תגובהeyal007

אני רואה כאן נשים שמתרגשות מליל טבילה, שאלות על שמנים, צימרים וכו'...

איפה זה ואיפה אני...

זה עצוב לי כל כך

באמת קשהיפית8

תשאל את עצמך - "מה צריך לקרות בשביל שאצליח לקיים את השיחה הזאת היום בערב?"

תגובהeyal007

מה שצריך לקרות זה שאהיה רובוט לכמה שעות

לא לתת לדמעות להשפיע, לסגור את הלב ולדבר רק מהשכל...

אז תעשה את זה..יפית8

תנסה לתכנן מראש מה אתה הולך להגיד, אולי גם תעשה חזרות עם מישהו קרוב, עדיף מישהי - אחות/אמא

שיתנו לך פידבק ממבט של אישה אם אתה מספיק מובן ומספיק עדין

תגובהeyal007

נכון זה פשוט 

Just do it

כל כך קל לומר..אבל כן צריך לקפוץ

תודה....

ממש ככה. קל לאמר, קשה לעשותיפית8

באמת נשמע מפחיד לבוא לאישה שכל כך לא קולטת איך אתה מרגיש והיא אוהבת אותך באמת, בדרך שלה ואתה צריך לנפץ לה את זה בפנים.

תתחזק באמונה שזה הנסיון שה' הביא לך ותנסה לעשות את הכי בעדינות שאתה יכול

אני חושבת שממקום של מידות טובות באמת עדיף לעשות את זה בהדרגה.

למשל תחליט שמהיום במשך שבוע אתה אומר כל יום את המסר שאי אפשר להמשיך ביחד בלי חיי אישות נורמליים

אחרי שבוע שתטפטף לה את זה, אז תתקדם למסר עוד יותר ישיר

תגובהeyal007

איך אמר לי יועץ מטעם הידברות, אם היית שואל אותי לפני החתונה הייתי אומר לך בשום פנים ואופן לא להתחתן עם פערים שכאלו , ותחושות כאלה.אבל עכשיו צריך לטפל... 

ממש מעודד לשמוע את זה.

והכי משגע אותי, שהיו רבנים שאמרתי להם אני לא מרגיש כלום בלב, לא משיכה לא כלום, ואמרו לי זה יבוא זה יבוא... ותכל'ס מה? זה לא בא

זה ממש נורא ההדרכה הזאתיפית8

אני גם מכירה זוג כזה שככה התייעצו וככה אמרו להם וזה לא בא בסוף

בסוף התגרשו אחרי שנה ומשהו כשכבר היה להם ילד

ועוד זוג אני מכירה ככה שחיים ביחד עד היום, כבר 6 ילדים יש להם והזוגיות שלהם על הפנים כל השנים האלה, כל הזמן עליות ומורדות בין מריבות לשלום קר לעצבים ומתחים והילדים תכל'ס אפשר ממש להבחין עליהם שהם חיים בבית שאין אהבה ושלום בית אמיתי בין ההורים

תגובהeyal007

יפה, אז אני לוקח את כל המכלול של הדברים חושב וחושב, יתרונות חסרונות, מה הלב מרגיש

לוקח את הזמן קצת לסדר, ופשוט לעשות את זה..

כתבתי לך פה כמה תגובות למעלהיפית8

על להתחיל להעביר את המסר בהדרגה בשבילה, ראית את זה?

תגובהeyal007

כן ראיתי, רעיון טוב

תודה

איך יבוא אם אין בניכם את הדבר הכי בסיסי??כלה נאה
יחסי אישות מקשרים מאוד נפשית ולא רק פיזית.
עוד לא התחברת אליה באמת בשביל שתדע איפה היא נמצאת בלב שלך.
רק מה .. להשאר ככה אסור.
או טיפול רציני או שלום.
צריך לטפל אם יש שיתוף פעולההסטורי
לפרק בית זה צעד אחרון באמת.
לפני כן צריך למצות את אפשרויות הטיפול. אבל זה רלוונטי רק אם יש רצון. אם היא מבינה שהכניסו לה לתודעה מושגים מעוותים, או יותר נכון הקצינו מושגים שיש להם שורש נכון, עד שהם נהיו מעוותים. ועכשיו עליה לעשות עבודה נפשית לטהר את המושגים וההתנהלות הנובעת מהם - יש טעם.
אם אין טעם, אם היא אכשהו מוכנה לטכני, אבל 'אנוסה' נפשית - אז סיכוי נמוך שהטיפול יועיל.
תגובהeyal007

זה מה שקורה עכשיו הכל טכני, כדי שלא יהיה לי קשה ואני "אתלונן"

זה רע

זה לא שייךהסטורי
התנהלות כזאת פוגעת בשנייכם. זה יכול להחזיק זמנית - אם היא עובדת על תיקון התודעה שלה, בנתיים כדי להסתדר אפשר שמידי פעם יהיו 'בשבילך'. לאורך זמן זה לא יחזיק, במיוחד עם היא מרגישה מושפלת מזה.
מצער טל ואור
כואב הלב על שניכם.
מסובך...כלה נאה
תשב לשיחה רצינית.
אין מה לעשות שתבכה.
אם היא אומרת שאתה חיים שלה והיא אוהבת אותך במה זה מסתכם?
היא צריכה אולטימטום ולעשות כל מה שהיא יכולה. אם חשוב לה הנישואים.
למה היא חושבת שהיא התחתנה?
רק להכין ארוחת צהרים?
גם אם היא תתחתן עם מישהו אחר הוא יברח לה אחרי תקופה.
היא חייבת להבין שיש לה מחוייבות לחיי אישות. ואישה שמונעת מבעלה יכולה לצאת בלא כתובה.

ושזו תיהיה שיכה רצינית ושתבכה
ותחליט באותו הרגע לקבל על עצמה כל טיפול שצריך. ולא מתגרשים.
תהייה חזק..
תגובהeyal007

תודה אנשים טובים על הדברים, ההקשבה, הקדשה מהזמן  שלכם לא מובן לי מאליו

אקח את הדברים..

אם אתה כ"כ מרחם עליהיוניס

תדבר איתה דוגרי בפנים את כל מה שאתה מרגיש לטובתה...

נ.ב.            ליבי ליבי איתך כואבעצוב

אני גם מצטרף לרמזהסטורי
בד"כ אני מאוד בעד לדחות את הקץ, כאן היא לא רוצה. טיפה ליוויתי משהו עם סימפטומים שחלקם היו דומים (היו גם חלק שונים), אבל היה הבדל מהותי - האישה הבינה שהיא הלא נורמלית ורצתה לשנות. עדיין זו היתה עבודה קשה, שישבה על קשיים נוספים - אבל היא עבדה.

עריכה: עדיין יש סיכוי שההבנה שהיא הולכת לפרק את הבית ועל אחריותה המלאה - אולי תזעזע אותה ותגרום שינוי.
איך מגדלים בצורה כזאת ילדים? יש לה אחיות נשואות?כלה נאה
לדעתי אמא שלה צריכה לדעת לאיזה מצב השיטה שלהם הביאה את הילדה שלה.
כי גם אם תתגרשו הם ידעו בסוף למה.
אולי עכשיו יוכלו להשפיע עליה?
תגובהeyal007

יש לה 4 אחרים מעליה, 3 כפופים לאבא כל מה שהוא אומר הם עושים, הנשים שלהם כפופות כאלה, תמיד הוא קובע והדעה שלו היא הדעה הכי חכמה, כל מה שקשור לעולם הזה, שיהיו מנותקים. אח 1 העז לצאת החוצה ז"א להתלבש מודרני לעבוד וזה, הוא היה פשוט מוחרם מהמשפחה, האבא כאילו נכשל בחינוך, לא דיברו וכו'.. הוא האח הבריא

יש עוד אח שהוא  קצת לא תקין, יש לו התפרצויות מוזרות ככה פתאום באמצע שהוא יושב בשקט, הם אפילו לא מטפלים בזה, עיוור מי שלא רואה את זה

נשמעטל ואור
שגם להורים יש שריטות דומות בעצמם אולי
אויש..מסכנה. היא גדלה לא בצורה בריאה בכללכלה נאה
נשמע מכת השאלים.
אז אם האח יצא החוצה, וההרגשה שהם נכשלו בחינוך. אז איך הם לקחו לבת הדוסית שלהם חתן כזה שגם מודרני ופתוח מהם?
נשמע מוזר.
מה גרם לך להתחתן איתה?ים...

איזה מין קשר היה ביניכם לפני, מה חיפשת באישה שגרם לך לבחור בה?

זה נורא מוזר בעיניי, מעבר לנושא המיני. אם אין כלום אז מה החזיק את הקשר ביניכם לפני, מה גרם לכם להתחבר אחד לשנייה?

תגובהeyal007

השאלה שכולם שואלים.

ראיתי תמימות שחשבתי שהיא טובה, אבל לא ידעתי שעד כדי כך...

ושוב לא הייתה לי משיכה או אהבה, כתבתי קודם לכן מה אמרו לי על זה.

טעות.

זה לא סתם טעותיפית8

זה פשע ממש של מי שמדריך ככה בחור שמתלבט בפגישות בנושא הזה.

אני עדין לא מבינה למה התחתנתםים...
בן כמה אתה אם אפשר לשאול?
איזה מין קשר היה ביניכם לפני החתונה, לא דיברתם, נפגשתם?
הבנתי שראית תמימות שאהבת, אבל איך מבססים על זה קשר. כמה זמן הכרתם לפני החתונה?
בכל אופן תחליט מה שנכון לך (תתייעץ לפני עם אנשים שקרובים אליך. גם גירושים לא מבטיחים חיים חדשים ואושר. אבל חשוב ללמוד לא לחזור על טעויות אם תחליט להתגרש ולהתחתן שוב)
תגובהeyal007

31- הכרנו 3 חודשים, פגישות רגילות כמו שמקובל, דבר שמאוד היה חדש לי,הייתי רגיל להכיר לפני כן קשר חברי לצאת בילויים סרטים, לראות שיש כימיה, כאן הכל קרה מהר כל כך.

"גם גירושין לא מבטיחים חיים חדשים ואושר" למה תמיד הפחד מהעתיד אומר שנמשיך לסבול בהוה?

יש הרבה כאלה שהפחד הזה ממה יהיה מונע מהם לעשות את הצעד, והם נשארים תקועים באותו מקום וסובלים

התכוונתי שבלי שינויים...
מה אומר לך שבפעם הבאה תדע לבחור נכון.
ציפיתי לגיל הרבה יותר צעיר, לא למישהו שיש לו כבר ניסיון חיים.
אפשר לשאול אם חזרת בתשובה? נשמע לי כמו מישהו שחיפש לברוח מדרך החיים הקודמת שלו ןעדין לא מצא את האיזונים הנכונים. שבגלל זה הוקסמת מהתמימות כדברך.
בכל אופן, שוב, מוזר לי כשאתה אומר שאין ביניכם כלום, כי בכל זאת החזקתם קשר במשך 3 חודשים והחלטתם להתחתן
תנסה שיטת "כינור לב"נפש חיה.
תגובהeyal007

תודה על ההצעה, 

אני שוקל בכובד ראש את כל הנתונים, והשם יעזור

בשמחה. תגגל על השיטה הזו.נפש חיה.
ייתכן שפסיכודרמה או פסיכותרפיה יוכלו לעזור.
האם היא נרתעת ממגע? פסיכותרפיה גופנית זו גם שיטת טיפול.
סליחה שאני אומרתיפית8

אבל במקרה שלכם זה נשמע כמו בזבוז זמן וכסף

שלום לךטל ואור
קראתי גם שרשור קודם שלך והמצב נשמע באמת לא פשוט.
נשמע שמקורה של הבעיה של אשתך (כמו כמעט כל הבעיות הרגשיות) היא בעיה תודעתית.
התודעה שלנו והאמונות שלנו הן מה שמנחה אותנו בהמון דברים, ובסופו של דבר גם ידע או ידיעה שישכנעו אותה פסיכולוגית או רב או חברה
יהיו חלשים מהם כל עוד בתודעה שלה צרוב שמין או נשיות או גם וגם הם טמאים או רעים או כל דבר אחר.

מאחר וטרם מצאת פתרון אצל בעלי מקצוע מציעה לך לנסות כיוון מעט שונה אך מנסיוני אני מאמינה בו מאד,
וזהו כיוון של טיפול שמתעסק בשינוי תודעתי.

השיטה הטובה ביותר שאני מכירה בנושא היא תטא הילינג (אין שום קשר להילינג והטיפול לא כרוך במגע אלא עוסק בתודעה ובגלי מח). ישנה גם שיטת מח אחד שיחסית טובה.

אם הנושא מדבר אליך מוזמן לפנות במסר ואנסה לעזור לך למצוא מטפלת באזור שלך.
חשוב מאד בתחומים הללו שנושקים לעולם הרוח ללכת למטפלים יראי שמיים.

לבינתיים לדעתי כדאי להחליט על פרק זמן שתיתן לנסיונות טיפול לדוגמא עוד חודשיים אחרי פסח לראות האם דברים מתקדמים ואם יש צפי לשיפור.

עד אז אני מציעה לך גם מצד ההגינות וגם כדי לרתום את אשתך למהלך ושלא יפול עליה כרעם ביום בהיר,
לשתף אותה בכנות בתחושות ובחויות שלך.
להתחיל מהדברים שטובים בה ולהמשיך ולתאר את הקושי.
וזה קושי שלא ניתן בעיני לקיים איתו חיי זוגיות לאורך השנים.
תתחיל בלשתף רק ברגשות בלי לדבר על אולטימטום וצעדים אופרטיביים.

ותשתדל להתייחס אליה יפה ובחמלה לצד הבהרת הצרכים והקשיים שלך.
במידת הצורך אם ח"ו תראה שאין התקדמות בעניין תלך עוד צעד קטן קדימה שהיא תבין במה דברים אמורים.

מצד שני כל עוד אתה נותן סיכוי לטיפול ושינוי תשתדל לעשות זאת בצורה שתעורר בה מוטיבציה.

ותתפלל!!!
נסיון לא פשוט וה' שגלגל אותך להכנס אליו בע"ה יעזור לך לצאת ממנו...
תגובהeyal007

נשמע מעניין בהחלט

נסינו מלא דבר, כסף נשפך כמים.

עוד לא הספקתי בכלל לחיות בתור נשוי טרי נורמלי, זה מייאש ומתיש, 

אז כמו שאמרתי, אני בודק את כל התמונה ואז אחליט

תודה רבה על הקדשת הזמן

מבינה לגמריטל ואור
ערכתי את ההודעה אז אשמח אם תקרא שוב.
^^^נריה -

הערה חשובה.

הבקשה להשקיע בטיפול על מנת לאפשר את המשך קיום הבית היא חשובה מאוד. לא כאולטימטום, אלא כשיתוף שיאפשר לה להבין עד כמה המצב הזוגי קשה, ועד כמה המאמץ שלה הכרחי. כך החלטה עתידית על פירוק הבית לא תיפול עליה בפתאומיות.

אחרי כמה זמן התארסתם?מגיבה חדפ
תגובהeyal007

חודשיים

עם איך שאתה מתאר את העניינים ביניכם...*אשתו של בעלי*
אין מנוס מגירושים...ועדיף כמה שיותר מהר.
מה שהיא בטוחה זה שהיא תפסה לה דג שמן ופראייר שלא יזרוק ולכן האדישות המתפרצת הזאת והביטחון הזה ממנה...
תחתוך את זה לטובתך!

יאלה עגבניות..
מה אתה צריך מאיתנו?הלוי מא
הכלה? עצה?

אין בסוף דבריך הקשים שום קריאה ברורה
תגובהeyal007

לא פייר לכתוב ככה

בנדאם כותב בעת צערו ובאים ואומרים לו, "תכל'ס מה אתה רוצה מאיתנו"

נשמה אני פשוט רוצה לדעת מה לכתוב לךהלוי מא
לא רוצה להיות פזיז.
עצוב לקרואגאולה אחת קטנה
מה עם תפתיע אותה לצימר? תזמין לה מישהי של טיפוח: תספורת חדשה/הסרת שיער/ציפורניים וכו. אחר כך תחמיא לה הרבה! תיכנסו לבריכה, תשתחררו ויכול להיות שזה יזיז משהו
עם איך שהוא תיאר אותה*אשתו של בעלי*
שום דבר לא יעזור.
חינכו אותה עקום,גדלה כטיפוס סגור ומופנם.
נראה לך שטיפוס כמוה ירצה להיכנס עם בעלה לבריכה?? נראה לך שמעניין אותה תספורת/טיפוח/ציפורניים??
תגובהeyal007

בדיוק...

סתם שאלהציפ'קה
האיום של גירושים לא עובד?

כי הרי בוא נהיה כנים זה מה שאתה מרגיש עכשיו. ואם היא דוסית באמת היא תרצה לעשות הכל כדי שזה לא יקרה לא?
מסכנה... וגם אתה כמובן סובל מזה.ד.

ה' יעזור.

אולי זו התגובה הכי לא נעימה שקיבלת עד כה, אבל אולי זה כיווןנתנאל וייס
היי אייל יקר.

אני כותב דברים שאולי יהיו לא נעימים. אבל צריך להבין שאין פתרונות קסם כלל וכלל, ועם זאת, צריך לזכור שה' מזווג זיווגים ויודע בדיוק מה להתאים ולמי.
הרבה מאוד פעמים ככל שהצפייה מצד הגבר יותר גבוהה, נשים שמגיעות מרקע שמרני וסגור - יותר נסגרות וננעלות.
אני לא יודע מה הרקע שלך בתחום המיני והצניעותי, מה אתה יודע, מה חווית, מה עברת.
ועם זאת, ככל שתנסה אתה להתמקד בעבודה האישית שלך של שמירת הברית והקודש, לרוב האישה נפתחת בהתאם.

מה עוד, שלגשת לכזה רצף של טיפולים תוך חצי שנה, זה הרס של הזוגיות. הנושא הזה מאוד חדש לאשתך, במיוחד אם היא מגיעה מבית שמרני וסגור. אתה צריך להעריץ אותה, פשוט להעריץ אותה על הנכונות לגשת לכל הטיפולים והפסיכולוגים הללו, בשבילך!

לפי מה שאתה אומר, בתכל'ס אין לה סיבה ללכת לכל הטיפולים הללו. היא לא מבינה את הצורך בזה, זה גורם לה לדחייה, לפחד, לחשש, וכו'. מבחינתה היא אוהבת אותך ומספיק לה לשמח אותך בדרכים אחרות.

סליחה ממש ממש על הבוטות והגועל, אבל זה נדרש - היא לא מבינה מה הסיבה שהאיבר ממנו שיוצאים ממנו הצרכים שלך צריכים למלא אותה בהפרשות שלך. זה מגעיל, זה דוחה ואם תחשוב בצורה שפוייה - אתה גם יכול להבין אותה...

היא הולכת לכל הפסיכולוגים והיועצים - כי היא מבינה שלך זה חשוב. אבל כנראה שאתה משדר לה לחץ, ותסכול, ואכזבה ממנה שהיא לא עומדת בציפיות שדמיינת שיהיו לך כשתקים את הבית....
סליחה על הדברים הקשים, הם נכתבים באהבה גדולה ובתקווה שדברים שיוצאים מן הלב גם ייכנסו אליו.

לכן העצה הכי טובה שאני יכול להציע לך, כחבר, כאוהב וכמנחה זוגות (אני לא יועץ ואין לי התמחות בתחום המיני, אבל באמת מתוך איטואיציה שלרוב עוזרת) - השלב הראשוני הוא להרפות, לחלוטין!
תחזק את האהבה בבית בלי שום קשר למגע אינטימי.
תתחיל ללמוד מה עושה *לה* טוב.
צא מעצמך ותראה אותה.

מה משמח אותה? מה מרגש אותה? איך ומתי היא מגיבה בשמחה למעשים שאתה עושה?

ישנן "חמש שפות של אהבה", כל אחד מאיתנו מבין שפה אחרת, הבעיה שלרוב אנחנו מדברים את השפה שלנו, ואז זה כמו זוג שאחד מדבר צרפתית ואחד מדבר רוסית ושניהם אומרים זה לזו הם אוהבים האחד את השניה - אבל היא לא מבינים זאת.
השפות הן מגע, שותפות מעשית בבית, מילים ומחמאות, זמן איכות זוגי ומתנות. מה מרגש את אשתך? מה משמח אותה? מה ממלא את מיכל האהבה שלה?

תתחיל להשקיע בה ב100%, בלי אינטרסים! בלי לחשוב על כך שאתה עושה את זה כדי שהיא "תזרום", כי זה רק יותר גרוע!
תחשוב 100% עליה, ולאט לאט אתה תראה שהיא גם תתחיל לאט לאט להפתח אלייך.

זה עבודה, עבודה קשה לפעמים.

אבל זה תיקון מדהים לברית, לקדושה, ולהשראת השכינה בביתכם, בעז"ה.
תוגבהeyal007

"תיקון לברית" זה מה שאתה מכוון אליו? 

נראה אותך במצב כזה שאשתך אחרי המקווה בכלל לא רוצה, שבוע שבועיים, ואז תגיד תיקון לברית....

עם כל הכבודאוהב עד כלות
לזה שאתה מטפל אהבה בין בני זוג מושתתת על אהבה גופנית ואא ללא זה ,אני גם סובל מאותם דברים שהכותב מציין וניסיצי גם מה שהצעת לו ,סלח לי זה לא עוזרכלום ןהכיוון הזה .כמה שלא ניסיתי ,מתנות , יציאות,התעלמות מהנושא המיני ,ספייס ,שום דבר לא מקרב .אדרבה הוא נשארת הבועה שלה ולא מתקרבת .
נראה אותך ישן ליד אשתך ,מת לדעת בה והיא לא מוכנה .אפילו לישון שנה נורמלית אא ,יותר קל כשאסור .פת בסלון זה מושג שנותן לך רגיעה אבל כשיש לך מאפיה בבית ואסור לאכול זה הרבה יותר גרוע.
בהצלחה לכולם
אולי *זו* התגובה הכי לא נעימה שקיבלת עד כה...*אשתו של בעלי*
אבל חביבי אתה חי בסרט...
עם כל הכבוד למומחיות שלך להעצמת קשר רגשי,יש כנראה הרבה מקרים שהייעוץ שלך לא ממש עוזר(בלשון המעטה) ויעידו על כך הרבה אנשים מנסיונם.
אל תיתן לאנשים סתם תקווה לשיפור מצבם.
זה יכול לבאס את החיים עם עצות אחיתופל.
תגובהeyal007

אכן חי בסרט....

אין דרך לשפר את הזוגיותיוניס

בלי יחסים מינימליים

מסכימה מאדאורחת לרגע....
הפערים ניהוליים נשמעים לי חמורים יותר מהפערים בגישה ליחסים, אך בעוד היא מעריכה אותך למרות השוני הגדול, נשמע שאתה בז לכל מה שהיא מביאה מהעולם שלה..
וואוו, כתבת מקסיםוואוו
אהבתי את התגובה. לדעתי זה הכיוון הנכוןבתאל1

אתה נשוי כולה חצי שנה. אני לא יודעת כמה אחוזים אבל הרבה זוגות בכלל לא מצליחים בהתחלה לקיים יחסים.

ואם יש לה בעיה שכזאת אז בכלל.

חצי שנה של טיפול זה כלום. ממש כלום. אם אתה רוצה שהיא תפתח אליה- אתה צריך המון המון המון הכלה וסבלנות. המון סבלנות.

לחץ- גורם לסגירות! אפילו לחץ בתת מודע.

ממש לאתהילה שלום
לא ככה מוותרים! תנסה תעשה הכל היא אוהבת אותך! תדבר איתה תסביר לה שחשוב לך.. תעשה הרבה בשביל שתשארו ביחד! אם צריך עצות כתוב לי בפרטי אשמח לעזור
היי, לא קראתי את התגובות, אז סליחה אם לאוואוו
אחדש כלום.. אולי נתחיל מנקודת מוצא כזו - (בעבקות מה שאתה כותב שאין לך עניין איתה, לדיבור משותף וכו'..) - מה כן מעניין אותה? מה התחביבים שלה? מה העולם שלה? תתחבר לעולם שלה... ומשם תמצא חיבור לעולמך...
תשובה חד משמעיתזכיתי
שלום (תשובה מבעלי)
כמה קשה...
מכל הדברים הקשים והמתסכלים שהבאת, עולה כיוון עבודה אחד ברור- שהיא תלך לטיפול קוגניטיבי התנהגותי. CBT.
זהו הטיפול הפסיכולוגי המרכזי הנפוץ באמריקה. טיפול יעיל וממוקד מאד.
במיוחד שיש פה עניין של חרדות- שהcbt מתמחה בפתרונן,
וגם יש פה עניין של מוטיבציה לשינוי -דבר שעובדים עליו בטיפול בגישה המוטיבציונית המדהימה, שהיא חלק מה cbt
וגם יש פה עניין של מחשבות- דבר שעובדים עליו מאד.
אני לא יודע מי המטפלת הקלינית שהיתה לכם ולא רוצה לזלזל בה, אבל cbtהוא הרבה יותר יעיל במקרה הזה ובמקרים רבים אחרים.
בדוק באתר איט"ה למציאת מטפלת באזור מגוריך. חפש עליה המלצות.
לא רוצה להבטיח פתרון קסם במצב מורכב כזה, אבל ברור לי שזה כיוון העבודה

בהצלחה!
תגובהeyal007

למה להיכנס לכל זה? בגלל שהתחתנתי כבר? אני כבר נשוי אז ננסה לתקן? מה עם מקח טעות מישהו שמע על זה?

אחרי החתונה עוד לא חויתי שום דבר, אז להתחיל לרוץ ולקוות ולשפוך כספים, אם הייתי נורא מאוהב ניחא, אבל עכשיו שאין כלום

אין לי שום מוטיבציה.

כן. בגלל כל הנ"ל. כמה שקשה לשמוע. חתונה זה לאוואוו
סתם. בגלל זה כולנו פה בתגובות מנסים לעזור. כמובן הבחירה בידך.
תשובה מבעלייפית8

אני סיפרתי לבעלי את מה שכתבת פה והוא אמר שלפי הפרטים שאתה אומר לדעתו זה נשמע לו מקח טעות

(לא היה קיום יחסים אפילו פעם אחת מהחתונה, נכון?)

ולגבי תהליך גירושין בגלל שכתבת שאבא שלה אדם מאד קשה - יש לבעלי כמה טיפים בעניין, בפרטי אם אתה מעונין.

תגובהeyal007

אכן לא היו יחסים עד עכשיו

תודה !

זה שיחסי מין טובים ותקינים*אשתו של בעלי*
חשובים לחיי זוגיות בריאים,זה ברור וידוע.
אבל מעבר לזה-איך בדיוק חושבת אישתך שאמורים להגיע ילדים לעולם??
בקיצור,לא נראה שיש לך הרבה ברירות במקרה הזה...
גירושין זה לא מילה גסה במקרה והם נצרכים.
כשאין ברירה אז עושים גם את זה.
😕 למה בכלל היא רצתה להתחתן??כלה נאה
שנה זה הרבה!
חיכית מספיק.
לא מבינה אותה למה התחתנה?
רוצה להיות נזירה אזלא מתחתנים!
קורה שאין להרבה זמן. אבל חייבת להיות השתדלות הדדיתמקרוני בשמנת
באמת שבמקרה כזה נשמע שהפחתרון ברור. לעזוב לפני שתסתבך עמוק יותר...
צר לי שזאת ההמלצה שלי, כי זה נורא לפרק בית יהודי. רק שנשמע שלא ממש בניתם בית, אפילו לא קצת.

תחפש ותברר- מה כן אתה אוהב בה? או לפחות אהבת? האם זה עוד קיים? האם זה שווה להישאר בשבילו?

יכולה לשתף שהאיש שלי עובר איתי התמודדויות לא פשוטות, אבל אנחנו תמיד בתקשורת וברצון הדדי ושיתוף פעולה. אני חושבת שבלי זה אי אפשר כלום, ועם זה אפשר הכל.
....אם ל2

לפי זה הייתי אומרת אולי היא רק אוהבת נשים....

אבל ברור שלא....

עם כל התובנות שלך למה אתה לא מתגרש?פרח שלג האבודה

תגובהeyal007

את באמת שואלת את זה? 

גמני שואלת את זה...*אשתו של בעלי*
למה לא באמת?? לא ברור...
אנשים יקרים ומתוקים - הזהרו הדברים!אורחת לרגע....
באיזה קלות אתם פוסקים לפרק בית בישראל?
כן. גם אני עקבתי אחרי השרשורים, קראתי, כאבתי והזדהתי.
אבל אני לא מכירה את האישה. וגם לא את האיש.
שומעת רק פרספקטיבה מאד מסויימת.
אם רבנים נזהרים - אחרי שמכירים מקרוב את המקרה - כדאי שגם אנחנו נזהר יותר.
לפסוק לך להתגרש אני לא מתיימרת, אז אני מחפשת סדקים במבנה השבור הזה, שאולי אפשר להדביק.
ממה שאתה מתאר נשמע שאתם מאד מאד שונים מנטלית - אתה איש העולם הגדול - מחפש הנאות, משוטט, לא מחפש עומק, וסלי לי - נשמע כמו אחד שאם לא יכריחו אותו להתאמץ, להתכנס פנימה ולעבוד על עצמו - הוא לא יעשה את זה.. א בל יש בך כמיהה ל
אז אולי תיזהרי את עכשיו בדברייך??*אשתו של בעלי*
מי שמחפש הנאות בחיים ו-"משוטט" כמו שציינת,זה אומר שהוא לא מחפש עומק??
מאיפה הקשקוש הזה??
מחילה. הייתי חריפה בשביל לתת תוקף לדברי.אורחת לרגע....
אני חוזרת בי מהחריפות.
אך מצטרפת לנתנאל וויס - מאד יתכן שזו הזדמנות שלך לתקן את עצמך. אם היית גיבור עד עכשיו ונשארת איתה - בגלל התמימות שלה - כדאי שתבדוק איך אתה יכול לגדול מפה..
אני מאוד מסכימה! גם איתך וגם עם נתנאל וויסhody

ברגע שמישהו אמר לו קצת לעבוד הוא זלזל בו ועבר הלאה... הוא לגמרי נעול על זה שהוא אומלל ומסכן, ואולי הוא באמת כזה, אבל אני מרגישה שלפני שמפרקים צריך לנסות הכל.

וכן, אחרי החתונה זה הרבה הרבה יותר מסובך מלבטל אירוסין או משהו כזה (הוא תהה על זה פה מתי שהוא..)

אבל הוא כ"כ נעול שאנחנו לא יכולים לשמוע רק אותו ולהחליט על סמך זה. 

אני הייתי ממליצה קודם כל לדבר עם אשתו ולהודיע לה שהוא חושב על לפרק... שמתם לב לזה שהיא אפילו לא יודעת?

כשהיא תבין את חומרת המצב אפשר להגיד לה שיש עוד כמה נסיונות שאפשר לעשות כדי לשקם את המצב, ואז לנסות לחשוב. 

אני חושבת שהיא בטוחה שאתה איתה ולכן היא לא מנסה. כשהיא תבין שהמצב חמור, תנסו שתיכם לחשוב מה אפשר לעשות כדי להציל את המצב. אני בטוחה שהיא כבר תהיה הרבה יותר נכונה לשנות ולנסות לטפל, והללואי שגם אתה תלך לקראתה ותתן לה הזדמנות לשנות.

לדעתי אתם מפספסים את הנקודהיפית8

הבעיה שלה חמורה מאד ועמוקה מאד

אפשר לטפל בבעיות עמוקות מאד וחמורות מאד אם האדם עצמו מבין את חומרת ועומק הבעיה ומעונין לעשות הכל בשביל לטפל בעצמו. אם מבחינתה אפשר להמשיך ככה וככה טוב לה, לה לא חסר כלום והיא לא מבינה למה בכלל חשוב לו כל כך שהיא תלך לטיפול.. התחילה טיפול והפסיקה כי היה לה קשה מדי..

אז מה עוד יכול בעל לעשות בכזה מצב?

אני בדר"כ מאד בעד לעשות כל מה שאפשר כדי להציל אבל יש תנאי בסיסי של שיתוף פעולה שבלעדיו אי אפשר להתקדם 

יש בהלכה עניין של מקח טעות, יש ביהדות מסכת גיטין. ויש מקרים ששם זה הדבר הנכון.

אנחנו יהודים, לא קתולים.

ומיותר להגיד שצריך כמובן לעשות את זה בהתייעצות עם אנשי מקצוע/רבנים גדולים שמבינים ורואים את כל התמונה ולא על סמך עצות אנונימיות בפורום, אבל התייעצות בפורום כן יכולה לתרום כיווני מחשבה חדשים או עצות ורעיונות שקל יותר לראות מהצד מאשר כשנמצאים בתוך הסיטואציה 

אבל היא הלכה וניסתה ועושה דברים כדי לטפלבתאל1

אפילו שהיא בעצמה ממש לא נהינת מזה. הכל רק בשבילו... אז מה? לא נחשב?

לחתוך אחרי שניה וחצי? חצי שנה של נישואין זה כלום שבכלום. עוד לא מכירים בכלל...

כנראה שלא קראתיפית8

את כל ההודעות שלו

חצי שנה שאישה לא נותנת לבעלה לגעת בה מהחתונה מעיד על בעיה רצינית אצלה, וזה גם ההתרשמות של הפסיכולוגית שהיא הלכה אליה. 

לא קשור בכלל לזה שחצי שנה זה לא הרבה זמן בשביל להכיר.

אני גם חושבת שזה נשמע שהיא לא מבינה בכלל את חומרת המצבhody

ולכן הצעתי לבוא ולהגיד לה על המחשבות להתגרש.

היא חושבת שהוא זורם איתה, הוא בכלל לא אמר לה שהוא חושב על גירושין.

מה שאני מציעה:

1. לדבר איתה! אחרי שהיא תבין שהוא חושב כבר להתגרש (אל תשכחו שהוא כתב שהיא אוהבת אותו מאוד ושהוא חשוב לה!)הם ינסו לחשוב ביחד על פתרונות.

אם היא אומרת שלא אכפת לה להתגרש או שהיא אומרת שבכל מקרה היא לא מתכוונת להשתנות זה כבר אחרת.

2. ששתיהם ילכו ליעוץ. שיגיד לה בשיחה שאם היא לא מסכימה ללכת לייעוץ אז מבחינתו המצב אבוד, אבל שגם הוא ילך לייעוץ. מבחינתו הוא המושלם פה בסיפור. ניסו לתת לו קצת ביקורת בנעימות והוא ישר זלזל "איזה חי בסרט". אז כן, לא בטוח שהוא דף חלק לגמרי (אני בכלל חושבת שהוא החמיר את הבעיה שלה. היה צריך ללכת איתה לאט לאט ונשמע שהוא נעול על "הכל או לא כלום". ידוע שהגבר צריך ללכת עם האישה בקצב שלה, אחרת האשה נסגרת עוד יותר. הייתה פה בעייה חמורה כבר קודם, והוא ממש לא תרם לפיתרונה...זה מה שהבנתי בין השורות, כמובן שיכול להיות שזה לא נכון).  הוא חייב גם ללכת ליעוץ! ללמוד איך להתנהג איתה, זה באמת מצב לא פשוט ואי אפשר להתמודד איתו בלי כלים!

ושהאשה תלך לייעוץ מיני אצל אישה דתייה, שתבין את המקום שלה ומאיפה הבעיייה הגיעה, ושתדבר איתה על זה שזה קדוש ולא בהמי וכו'. הוא כתב שהם הלכו לסקסולוגית וכאלה. יכולה לומר על עצמי- אותי זה בהחלט היה מרתיע.

היא צריכה ללכת למישהי שתבין אותה ושתדבר איתה בעדינות ובשפה דוסית.

3. אם כך זה לא עזר, אז להתייעץ עם רב ואנשי מקצוע ואז להתגרש.

איך את מחליטה דבר כזה? הם היו כבר אצל 5 אנשי מקצועכלה נאה
כן.. יש נשים עם בעיות קשות.
לא מפריע לי שהיא דוסית והוא לא.
אז מה, יש זוגות שהבעל חילוני והאישה דתייה. אבל המינימום מתפקד אצלהם.

הבעיה שגם אם היא הייתה מתחתנת עם דוס יותר מימנה הוא לא היה עובר על זה בשתיקה.
יש כאן בעיה של אישה שלא מבינה למה היא התחתנה.
יש פחד נורמלי לכל אישה. יש יותר ויש פחות.
היא בת 30!!
אני התחתנתי בגיל 18 והבנתי יותר מה התפקיד שלי. עם כל הפחד מהלילה הראשון שנמשך חודשיים.
אבל לא לנסות כלום?
והיא לא מבינה את הבעיה שלה?
אפילו מהמדריכת כלות התחמקה לדבר איתה.
יש כאן בעיה!
ואם היא לא תיהיה מודעת לזה שהוא לא מוכן יותר!
ושתבחר אם לטפל איפה שצריך ולא איפה שבא לה.
או להתגרש ולשחרר את הבן אדם.
למה לענות אותו?
אישה דוסית לא יודעת איזה עבירות הוא יכול לעבור בגללה??
יש לה אחריות פה.
חייב לתקן אותך.משוטט
יש לה אחריות על הזוגיות שלהם. אין לה אחריות על העברות שלו.
אשה לא שוכבת עם בעלה כדי שלא יחטא.
זה נכון,אבל...*אשתו של בעלי*
שלא תתפלא אח"כ למה הבעל שלה פוזל הצדה אם היא מסרבת לשכב איתו...
גם לא.משוטט
לגבר יש אחריות על עצמו בלי קשר למעשיה של אשתו.
לגבר שיש פת בסלו יש אחריות על עצמוכלה נאה
מצטערת.. היא לא התחתנה בשביל להגיד לו בוקר טוב ולילה טוב כל יום. וגם לא חימשלי כמו שהיא אומרת לו.
לא זה תפקידה.
יש לו אחריות אבל אי אפשר לצפותאמא לנסיך קטן
ממנו לא ליפול בזה. היא לא נותנת לו מן הסתם יגיע שחב שיתחיל לחפש בחוץ.
עזר כנגדו. אישה שמונעת מבעלה העוון שלה חמור מאוד!כלה נאה
ואפילו יכול לגרש אותה בלא כתובה.
ואם הוא לא יספק את צרכיה גם תגיד את זה??
המנטליות הדוסית פה היא קריטיתאורחת לרגע....
כי אם מבחינתה הוא פתוח פחות ממה שהיא חושבת שנכון, יכול להיות שהיא מקשרת את האישיות לדברים אחרים שהיא היתה מעדיפה שיפסיק איתם..
אם הוא היה רב גדול בישראל (אני לא מכירה אותו אבל הוא כל הזמן מתאר את עצמו כפתוח, היה חצי קלאצ' דתי והתחזק, ואוהב הנאות) היא היתה סומכת עליו שהשאיפות שלו נובעות אך ורק מטהרה ויכול להיות שהיחסים היה שונה.
מובן מאליו שהיא צריכה טיפול. אין ספק. אבל זה לא נראה שעשו הכל משני הצדדים כדי להציל את הבית ולכן אני לא חושבת שראוי לייעץ להתגרש
כניראה שלא קראת את כל השירשורים שלו מהעברכלה נאה
אישתו דוסית ויודעת עם מי היא התחתנה. ועוד אומרת לו שיעשה מה שהוא רוצה היא לא מפריעה לו.

איזו אישה מוזרה שלא מפריע לה מה בעלה רואה ועושה?
אני מאוד מקווה שיש טיפול. כי יש אנשים אי מינים. ואז אין לה שום צורך חוץ מלהביא ילדים אולי.
מה המטרה שלך?אורחת לרגע....
את יכולה לחתום שמה שאת עושה עכשיו יעניק יותר אושר לשני הצדדים?
הכי קל לפרק..
קודם כל תרגעו. יש הרבה דברים שלא נוגעים (!) בנשותיהם שלושה חודשים אחרי כל לידה. עם ישראל חזק וכיבור וגם האיש הזה חזק וגיבור וכנראה יכול לעמוד בניסיון הזה.
את חושבת שיש לך איך לעזור ולתקן - תייעצי.
בוא נשאיר את המילה האחרונה טהאיומה הזאת לאנשים שהבינו ומכירים את כל התמונה. כמו שאת אמרת - לא חסרים אנשי מקצוע שהם הלכו אליהם
השוואה ממש לא קשורהיפית8

איך אפשר להשוות בין זוג נורמלי שהמציאות של אחרי לידה כופה עליהם תקופה ארוכה לא לגעת אבל מצב החיי אישות שלהם באופן כללי בריא וטוב, יש לגבר הזה פת בסלו! הוא יודע שאשתו תטבול ותהיה מותרת לו ושניהם מחכים ומצפים לזה.

לעומת מצב שיש לאישה בעיה שהיא לא יכולה שבעלה יגע בה ובכלל לא מבינה למה זה אמור להיות חשוב לה. 

תיקראי את העיצות שנתתי לו עוד מזמן ותדבריכלה נאה
אני האחונה שמיעצת להתגרש.
אל תדאגי.. הפנתי אותו גם לבעל מקצוע שהוא התיעץ איתו כבר!

ובכלל את יכולה להיות הבת שלי. אז יש לי קצת יותר ניסיון ממך בנושא הזה.

קודם כל פה זה עבר חצי שנהאמא לנסיך קטן
שנית אף אחד לא מבטיח שאוטוטו זה יסתדר. זה יכול לקחת עוד חצי שנה וגם שנה.
מי יכול לשרוד את זה??
לי ניראה שההורים שלה יודעים על הבעיה שלהכלה נאה
וחיתנו אותה עם מי שבא.
כי הוא אומר שיש לה אח שהאבא החרים אותו כי הוא יצא קצת מהדוסיות שהם נמצאים.
אז איך הוא לוקח חתן כזה לבת הדוסית והצדיקה שלו??
לא מסכימה איתך. זה לא "להבין את התפקיד שלה"מקרוני בשמנת
תפקיד האשה הוא לא סיפוק מיני של האיש.
וגם לא למנוע ממנו עבירות.

אלא מה? זה חלק טבעי ובסיסי במערכת יחסים זוגית. אם היא לא רוצה בזה בכלל, אז משהו פה חסר. ואם היא אפילו לא מודעת או לא מקבלת את זה שמשהו חסר, אז כנראה שהוא תמיד יחסר.

לא כי זה התפקיד "שלה", אלא כי זה ביטוי פיזי לחיבור ואהבה. ביטוי חיוני לא רק להקמת משפחה, אלא גם לחיבור רוחני ונפשי עמוק יותר.
גם התפקיד שלה!! וחייבת לטבול בזמן!כלה נאה
ולא להכשילו בזמן נידתה..
והוא גם חייב לה. זה לא פה מה שבא לי.
תקראי ברמבם על אישה שלא נותנת לבעלה. היא אישה מורדת. בנושא הזה לפי התורה היא מקודשת לו ואסור לה למנוע ממנו.

הכי מעצבן אותי שאם הוא היה מןנע מימנה יחסי אישות איזה התקפות על הבעל היו כאן.

ברמב"ם הכוונה לאשה שלא נותנת בכוונה, לא לאשהhody

שקשה לה...

ואני חושבת שכולם פה מבינים שזה מצב לא נורמלי וקשה מאוד וכו' וכו'.

אבל עדיין יש צדדים אחרים שאפשר לראות וגם כאלה שאנחנו לא יודעים עליהם.

יש לי חברה שסיפרה לי שהם לא הצליחו להתחבר לגמרי חודשיים אחרי החתונה!

המזל שלה שבעלה הלך איתה צעד אחרי צעד, המתין לה בקצב שלה.

זה בסופו של דבר מה שהצליח לגרום לה לשחרר, בתוספת שיחה עם המדיכת כלות שלה.

נכון, אף אחד לא אמר שזה קל לבעל אבל אם יש מידות טובות והבנה שאנחנו כאן אחד עם השני גם כשקשה 

אז הבעל מצידו עוזר לאשתו לשחרר, ונותן לה להפתח בקצב שלה

והאשה מצידה מנסה גם כן לטפל בבעיה.

אני בטוחה שאם זה היה קורה לנו בעלי לא היה מלחיץ אותי שאני מונעת ממנו, אלא מבין שזה מגיע מתוך קושי ועוזרים אחד לשני.

מהסיפור שלהם אפשר להגיד כמה דברים בבירור:

1. לאישה יש בעיה והיא צריכה לטפל בה.

2. בעלה לא מכיל את הבעיה שלה בכלל! רק רוצה להתפרק כבר. ממה שזה נשמע הוא רצה כבר בהתחלה "הכל או לא כלום", אין לו סבלנות ללכת בדרך שלה, בקצב שהיא מכתיבה. ברור שהיא נבהלת ונסוגה יותר.

גם אני אחרי החתונה היו דברים שהייתי נבהלת מהם ולאט לאט קיבלתי ואפילו רציתי. מזלי שבעלי לא כפה את עצמו עלי אחרת ברור לי שעד היום הייתי נרתעת.

נשים שהבעל שלהם רץ איתם יותר מידי מהר מרגישות שאונסים אותם, שהם בכלל לא רוצות את זה. זה רק מחמיר את הבעיה הרבה הרבה יותר.

בשורה התחתונה- שתיהםצריכים טיפול.

האישה צריכה לטפל בבעיה שלה והוא צריך ללמוד שכדי להגיע לזוגיות עם אהבה אמיתית צריך לעבוד!! ולעבוד קשה!

מעניין אותי מאיפה הגעת למסקנהיפית8

שהוא לא מכיל את הבעיה שלה בכלל

כי אני לא התרשמתי ככה ואולי אני זאת שטועה..

הוא מכיל מאוד. ואפילו לא רוצה לפגוע בה. וממשיך לסבולכלה נאה
מהתגובות פה ממש לא נשמע מכיל...בתאל1

ככה לא מכילים...אולי את עצמו הוא מכיל

תקראי שרשורים קודמים שלו.כלה נאה
באיזה עדינות הוא מנסה להסביר לה את הקושי. וגם עכשיו הוא לא יודע איך לדבר על זה כי זה יפגע בה.
ועוד שהוא התייעץ עם הרבה.
כמו המדריך שלו ושלה
רבנים. מו"צ
ומחכה שהיא תועיל בטובה להבין שיש לה בעיה.
אז מה לא מכיל??
זה נראה מדבריו למעלה שהיא מאד מבינהבתאל1

שיש לה בעיה.

מה נקרא להכיל בעיניך?יפית8

אבל אין הרבה סיכוייםאמא לנסיך קטן
שהיא תצא מזה. שנית. גם אם היא מבינה שיש לה בעיה הי הפסיקה טיפול אצל פסיכולוגית כי היא חופרת לה מידי.
אי אפשר לא כול את כל העוגה ולהשאיר אותה שלימה.
בבקשהתהילה שלום
בבקשה תכתבו תגובות שמובילות לשלום בית! תמיד אפשר להשתדל ולהתאמץ! ככה אני מאמינה לפחות! יש הרבה דרכים לעזור !
אז איך מכילים?יפית8

תורה שלמה...בתאל1

צריך בשביל זה הרבה רגישות וראיית השני.

להיכנס קצת ל"נעליים" של השני ולנסות להבין אותו ואת הקושי שלו.

יש לה קושי אמיתי, היא לא עושה לו דווקא ולא בכוונה. זה קושי. 

יש עוד סוגי קשיים פיזיולוגיים שאי אפשר לקיים איתם את המצווה- ובכל זאת בעל לא יכתוב פה על אשתו ככה אם יש לה בעיה פיזית שצריכה טיפול, נכון? אז למה כאן כן? זאת בעיה בדיוק כמו, אם לא יותר קשה מזה (לדעתי הרבה יותר קשה).

אז כדי לפתור בעיה- צריך סבלנות. חצי שנה זאת לא סבלנות. צריך אורך רוח,צריך אמפתיה, וכו' וכו'

בקיצור צריך קצת כישורים חברתיים ומידתיים כדי להכיל בעיה. 

נראה שאת עצמו הוא מכיל מצויין. אבל זאת לא זוגיות... להכיל את עצמי זה נהדר אבל זה לא מספיק.

בשביל זוגיות צריך לראות את השני! 

אין דרך לעשות את זה בלי שיחות, לדבר ולדבר אחד עם השני. לפתוח דברים, ללבן אותם. לנסות להבין באמת. לא ללחוץ..כל דבר שקשור לאישות- אסור ללחוץ על האישה. זה תמיד יגרום ההיפך.

זו דעתי וזאת התגובה הכי ארוכה שכתבתי פה... 

סתם היה נראה לי מיותר.

בהצלחה

הכל נכון אם האישה הייתה מוכנה לטפל.כלה נאה
אבל אישה שמיצידה לחיות ככה. ולא מבינה למה צריך את כל זה. זה מצב לא תקין.
הטיפול הפסיכולוגי שהמליצו לה היא לא מעונינת בו חוץ מפיזיוטרפיה של ריצפת האגן.
וזה בשביל שישתוק.
אפילו מהמדריכת כלות שלה היא מתחמקת ולא עונה לה. למה?
ניראה לך נורמלי חצי שנה ללכת כל חודש לטבילה ואפילו לא לנסות?

ומה שאני רוצה להגיד זה לא להתגרש. אלא קודם כל לנהל שיחה רצינית. שזה טיפול או שלום.
לא מכיל??*אשתו של בעלי*
חצי שנה נשוי לה.
חצי שנה הולך לישון לצדה באותה המיטה ומקבל ממנה כתף קרה.
מה לא מכיל בזה?
ככה לא מכילים קושי...בתאל1

כנראה שאתה צריך לקבל כלים להתנהלות זוגית איתה. כמו שכבר אמרו.

לחיות איתה זה לא להכיל...

היא צריכה ניעור טוב מהיסוד*אשתו של בעלי*
היא לא טיפוס שיהיו לו איתה חיים טובים
מאיפה את יודעת?נתנאל וייס

מאיפה הקביעות האלה?........

למה להרוס בית בלי להניד עפעף?.....

לפי מה שהוא מתאר*אשתו של בעלי*
זה כבר די הרוס...
הוא מתאר טיפוס שיהיה לו קשה להסתדר איתו.
זה כבר קורה..
לפי מה שזה נראהנתנאל וייס

הוא מטיל עליה אלת כל האחריות ואת כל הצפייה להשתנות.

במצב הזה גם אני חושש שאין לזה סיכוי, אבל לא 100% באשמתה...

אישה במצב כזה צריכה לקחת את כל האחריותיפית8

לטפל בעצמה

יש לה בעיה קשה שהיא צריכה לטפל בה, לא מדובר על "להשתנות" במובן המקובל של המושג.

איזו אחריות הוא צריך לקחת?כלה נאה
היא הייתה צריכה לטפל בעצמה עוד ליפני חתונה.
היא הייתה אצל מדריכת כלות. למדה הכל ואם לא מתאים לה לעשות דברים כאלה וזה תועבה אז שלא תתחתן!
זה ממש להפיל בן אדם בפח.
הייתה לפחות אומרת לו ליפני שהיא לא הולכת לעשות את זה. ושזה לא בשבילה.. למה אחרי החתונה?
הוא לא צריך להתחנן אליה שתטפל בבעיה שלה.

זה ממש כואב לי שבן אדם סובל ועוד מפילים עליו את האשמה. למה??

אין פה שום בית עדייןלמה לא123

ככה שאין מה להרוס,תכלס אין בינהם שום דבר

וגם אם יטפלו,הבעיה כ"כ עמוקה שלדעתי ייקח כמה שנים לפתור אותה

לא כולם מסוגלים לעמוד בזה,א"א לשפוט אותו

שרוי בלא אישה שרוי בלא חומהיפית8

חוץ מכל העניין שזה חלק טבעי ובסיסי במערכת נישואין והכל יש פה גם את העניין שאישה צריכה לדעת שהיא חומה בשביל בעלה

ואם יש לה קשיים בנושא צריך להיות אכפת לה לרצות לטפל בזה.

לא מדובר שהיא תכריח את עצמה לעשות משהו שהיא לא מסוגלת אבל שכן תבין כמה זה חשוב וכמה היא צריכה לעבוד עם עצמה כדי שיהיה לה טוב עם זה, ולבקש עזרה מקצועית אם צריך כדי להגיע בסוף למטרה - שחיי אישות יהיו משהו שמשמח וטוב לשני בני הזוג ביחד.

נשמע שצריך להתגרשl666
ולא למשוך זמן אבל לעשות את זה מהר. ונשמע שיש בעיות שהם הרבה מעבר לרמה דתית הרי בכל הקהילות הכי דתיות וסגורות כן עושים מה שצריך ומביאים ילדים. אם היא החליטה על מניעה מההתחלה וגם לקחו חתן שלא תואם אורך חיים שלהם זה מעיד על בעייה. אולי משהו גנטי כי גם לאח נוסף יש בעייה.
אני יודעת שבמקרה ויש בחור או בחורה בעייתיים או חולים בחברה חרדית מנסים לשדך לחוזרים בתשובה שלא מבינים מה קורה וגם כנראה נחשבים סוג ג'.
אם הייתם חיים כמה שנים ואז היא הייתה חולה אז היית מחויב לה אבל לא במקרה כזה. ולהבא לא צריך לשאול את אף אחד אם להמשיך, לפרק, להתחתן, צריך להחליט לבד לפי הרגשה שלך.
תגובהeyal007
עבר עריכה על ידי eyal007 בתאריך כ' באדר תשע"ט 15:33

תודה לכולם, לוקח את מה שנכון,ומה שצריך להעשות יעשה.

נשמח לעידכון. שולחת תפילות שההחלטחת הנכונות יתקבלו.מקרוני בשמנת
אולי תעזור אמפאטיהסודית
להגיד בשקט, בלי כעס ובלי להרגיש 'מתפוצץ':
אני מבין שעברת תקיפה מינית. תדעי לך שאני אוהב אותך, ואף פעם לא אהיה נגדך. תודה שאת עושה פיזיותראפיה. תגידי לי מה אני יכול לאמר לך כדי שתרגישי איתי יותר בטוחה.

היא לא עושה פיזיותראפיה של רצפת האגן כדי להרפות לחצים בראש... היא מבינה שאתה תתייאש ותתגרש אם הנושא לא יפתר. בטוחה שהיא בחרדה, אולי יהיה לה קל יותר לדעת שאתה יודע את הסוד הנורא ומאמין שהיא תוכל להחלים בעזרתך.
היא עברה תקיפהלמה לא123

מינית? איפה הוא אמר את זה?

הסימניםסודית
1. פחד והימנעות מיחסי מין
2. הזנחה, ניוול של הגוף עד אי שמירה על הגיינה.
3. ***הסכמה מודעת*** שיהיה עם אשה אחרת, רק שלא יבקש ממנה לשכב איתו.
4. חרדתיות בלתי פוסקת
היא לא עברה תקיפה מינית.אמא לנסיך קטן
הבחורה לא יודעת מה זה מיניות. היא לא מודעת לתהליך בכלל. לא יודעת מה מושך גבר ולא יודעת דברים בסיסיים ביחסי מין.
היא גדלה בבית חנוק חנוק וסגור שאני מתפלאת שלהורים שלה יש בכלל ילדים.
הוא גם כתבלמה לא123

שלא ידעה איך באים ילדים לעולם עד גיל גבוה

זה לא הוכחה לכךיפית8

שהיא לא עברה תקיפה מינית

ילדה שעוברת תקיפה בגיל צעיר לא מקשרת בין זה לבין ההבנה איך באים ילדים לעולם.

במיוחד אם התקיפה מושתקת ולא מטופלת

תקראי את הקטע השנילמה לא123

שלו.אני חושבת שהוא כתב בעבר,שהיא לא עברה תקיפה

הוא כתב שלא עברה.אמא לנסיך קטן
לא בטוח שהיא בעצמה זוכרתיפית8

או שהיא לא מגדירה את זה ככה כי היא לא מבינה את מה שהיה

אבל ההתנהגות שלה צועקת טראומה מינית

לא פגשת אותהלמה לא123

שמעת הכל דרך בעלה,שנגוע אישית בדבר

אני מאמינה שהסיפור מהצד שלה נשמע קצת שונה

היא גדלה בבית סגור שהתייחס למין בזעזוע,ככה היא גם מתנהגת כיום.יש שם איזו חסימה

מה זה לא מבינה? היא בחורה. גם אם מישו נגע בהאמא לנסיך קטן
בחזה כשהייתה קטנה היא אמורה להבין שזה בעיה. אם היא לא מבינה אולי יש בעיה שיכלית.
כנראה שאת ב"ה ממש לא מבינה בנושא הזהיפית8

פגיעה מינית זו הגדרה כוללת לקשת של פגיעות החל מהטרדה ועד לאונס ממש, עם המון אפשרויות ביניים באמצע

יש גם עניין של הדחקה, יש טראומות שנמחקות מהזכרון מסיבות שונות.

אבל הן נמחקות רק מהזכרון המודע, בתת מודע הטראומה גוררת תגובות שהבנאדם לא מבין מאיפה זה בא לו כי הוא "לא זוכר" שעבר משהו

וזה בקושי נגיעה על קצה המזלג מה שכתבתי פה..

ממ.. לצערי אני כן מבינה בנושא הזה.אמא לנסיך קטן
היא לא נשמעת כמו משהי שעברה תקיפה.
יש לה הרבה בעיות אחרות כמו הבית שהיא גדלה בו ושילוב של עוד כמה בעיות נפשיות
יכול להיות, אני לא מאבחנת אותה על סמךיפית8

מה שבעלה אומר בפורום

אני התיחסתי למה שכתבה פה מישהי על זה שהיא לא ידעה איך באים ילדים - אמרתי שזה לא מעיד

וגם העובדה שמישהי לא זוכרת או שמשהו קרה בגיל צעיר מכדי שהיא תבין בדיוק את המשמעות - זה לא אומר שהיא לא נפגעה.

אם רואים כמה סימנים שאופיניים למי שעברה פגיעה מינית יש מה לבדוק לעומק גם אם היא אומרת בשיחה הראשונה שלא היה כלום, לוקח זמן לבנות אמון ולהפתח

צריך מאוד מאוד להזהר מאבחנות סרקנתנאל וייס
גם כשאני כתבתי את הדברים כתבתי אותם לבעל לפי מה שהוא כתב.
האשה לא לפנינו, בלי לשמוע ולהכיר אותה לקבוע הנחות יסוד או לקרוא לו להתגרש בטענות שיש לו אישה מזעזעת ושהחיים שלו הולכים להיות גרועים ממש ממש יכול להיות עוול נוראי.
ברור..אמא לנסיך קטן
וברור שזה לא מעיד כלום. יצא לי לשוחח עם הפותח ויש כמה נקודות שהבהירו לי שהיא יותר חסרת מודעות.
פגיעהחלושי
אמרה לי פעם פסיכולוגית שעוסקת בנושא של תקיפות מיניות שיש סימפטומים שדומים לפגיעה אצל נערות שגדלו באופן סגור מאוד.
הגיונייפית8

לעניות דעתי הדי מנוסה זה לא נשמע תוצאה של פגיעה מיניתמקרוני בשמנתאחרונה
אולי בנוסף לדברים אחרים היא גם עברה פגיעה. אבל זה לא נשמע כמו תגובה נורמלית למצב כזה.
לא מאמינה לה!כלה נאה
לי היא נשמעת אי מינית.
יש אנשים שהחלק הזה לא מתפקד.
או שזה כן טאומה שצריך לטפל.
גמני חושבת שיש פה סןג של א-מיניות..*אשתו של בעלי*
אני לא חושבתלמה לא123

א מיניות אצל אנשים שגדלו בסביבה שמדברת על מין,אבל אליהם זה לא מדבר ואין להם שום דחף כזה.היא לא גדלה בסביבה כו בכלל.בזו לכל הנושא ואין לה שום דחף,עם הזמן והטיפול זה יכול להתפתח

אני מאמינה שכולנו מתפתחים בנושא הזה עם הנישואין,הזמן והגיל.בהתחלה סגורים יותר ואח"כ נפתחים לאט לאט

אצלה זה קיצוני יותר

עדיין,זה בהחלט יכול להיות אצלה...*אשתו של בעלי*
הזוי שבחורה כזאת רצה להתחתן בלי שום בסיס וידע במין
יש מגזרים מסוימים שבהם זה לא כל כך הזוייפית8

לא אומרת בקטע רע בכלל..

במגזר החרדי זה תופעה לא נדירה שאין לבנות ידע מוקדם והבנה במין וזה לא מפריע להן לפתח יחס בריא כלפי הנושא של חיי אישות אחרי החתונה,

יש גם הדרכת כלות לפני החתונה שנותנת את הידע החסר והגישה הנכונה והבריאה ועל הדרך גם לאתר בעיות כמו רתיעה קשה מהנושא או פגיעות מהעבר שלא טופלו - ולהפנות לטיפול מתאים.

יחסים כאלה בחיים לא יהיו מובנים לי*אשתו של בעלי*
גם אם בני זוג כאלה חיים יחד עד 120
די ברור שהיחסים ביניהם לא פתוחים כמו שצריך,בגלל הסגירות שבנושא הזה.
אל תהיי בטוחהלמה לא123

נפתח להם עולם חדש

יש כאלה שיודעים,אבל גם אלה שיודעים וגם אלה שלא,לא מתנסים עד לחתונה.הבעל והאישה מתפתחים ביחד

ממש לא נכון ולפעמים אפילו בדיוק להפךיפית8

דוקא בגלל שהם באים מרקע נקי, בלי ידע מוקדם, בלי דעות קדומות בלי תמונות ישנות בראש - דוקא בגלל זה היחסים יכולים להיות הרבה יותר מופלאים, הרבה יותר טהורים ופתוחים וקרובים ממה שאפשר להגיע בחברה מתירנית

ואני, בניגוד אליך כנראה, מכירה כאלה באופן אישי.. 

אז תני לי להפתיע אותךאמא לנסיך קטן
לא צריך לפרט כדי להבין נכון?
מה שתגידו..אבל..*אשתו של בעלי*
זה תמיד יהיה בהרגשה של ללכת על ביצים יותר מדי...לדעתי!!
דעתך נובעת מבורותיפית8

חוסר היכולת שלך להבין הוא די מובן. זה כל כך שונה מתפיסת העולם שלך.. 

לפחות תדעי שיש אנשים שתפיסת העולם שלהם שונה לחלוטין משלך וטוב להם מאד!! 

אני בספק*אשתו של בעלי*
ומותר לי לחשוב כך..
מותר לך מה שאת רוצהיפית8

אבל את רק חשה ככה, אני מכירה באופן אישי ויודעת

מבטיחה לך שאני מכירה זוגות חרדיים שהתחתנו ככה ואפשר רק לקנא בזוגיות שלהם כולל החלק האינטימי

רק הזוג עצמו יודע מה קורה באמת בחדרי חדרים*אשתו של בעלי*
ולא משנה עד כמה חברה/אחות/שכנה סיפרה לך על הסקס בינה לבין בעלה,את לויודעת אם זה באמת נכון ואמיתי...
מי שיש לו קצת הבנה בבני אדםיפית8

בדר"כ יכול לזהות על בנאדם אם טוב לו או לא טוב לו

אם הוא אמיתי או מורח אותך, לא צריך לספר כל דבר בשביל להבין את המצב

אבל עזבי, לא באמת מעניין אותי לשכנע דוקא אותך

היה חשוב להדגיש את הצד הזה של הדברים בשביל להעמיד דברים על דיוקם לטובת שאר הקוראים

את יכולה להשאר בדעתך כמה שבא לך, זה לא משנה לאף אחד

נשמע ממך שאת לא באמת מכירה את החרדיםכלה נאה
החיים יפים. הקשר הזוגי אצל הרוב מצויין.

אני יכולה להגיד לך שהתחתנו בלי ניסיון בכלום והכל היה חדש ומרגש היינו בהיי מכל העסק אפילו שלא היה לנו עבר בנושא. ואפילו שהכל היה חדש ויש דברים שבאמת הייתי תמימה ולא ידעתי ליפני ההדרכת כלות . ואפילו הייתי בשוק. תחשבי שההדרכה מעשית הייתה ביום חמישי ובראישון התחתנתי. זה טרוף!
היום כבר מדריכים אחרת.

אבל יש את היצר הטיבעי שמתגבר על הכל.
ופה בסיפור שלו נשמע שיש לה בעיה עם עצמה או טראומה או שהאמא קטלה לה כל רגש בנושא. לשמוע על כל דבר
לא צנוע לא צנוע בזעזוע היא חסמה לה משהו במוח.

נכון מאוד!!כלה נאה
כןלמה לא123

יש מגזרים שהבנות מתארסות וחושבות שהולכים לשחק באבא ואמא

מכירה בעצמי כמה נשים כאלה

הן גילו את זה בין האירוסין לחתונה

זוועת עולם!!*אשתו של בעלי*
מה הבהלה לחתן ילדונת שלא מבינה מהחיים שלה שום וכלום??
העיקר להתחתן?? זה מה שחשוב?
שומו שמיים!!
היא מבינה מהחיים שלהלמה לא123

רק לא בנושא הזה

מבחינתם לא דחוף לספר לילד עד שהוא יצטרך להשתמש בנושא הזה.רוצים שישארו תמימים

זה לא רק תמימות כנראה*אשתו של בעלי*
לפי מה שהוא מספר..
זה הרבה יותר מזה.
לא טיפוח
לא סקס
לא פתיחות
לא זרימה
תקיעות/סגירות/מופנמות
לא נראה שככה מבינים בחיים...
טובלמה לא123

היא יוצאת דופן

אם לא היו מספרים בין האירוסין לחתונהאורחת לרגע....
אני גם לא הייתי רוצה להיות ביחד לפחות חצי שנה.
פחד מוות
מספרים בין האירוסיןלמה לא123

לחתונה

יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)

בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.

היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?

חחחח תודה

אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..

אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו... 

אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,

אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.

(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)

אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*

אין נכון או לא נכון.

לאחת זה יפריע-וזה בסדר.

ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.

אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.

תשתפי אותו בתחושות שלך.

מסכימה...לומדת כעתאחרונה
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999

אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?

זה  טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".

אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה ,  לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".

אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.  

אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי  

למה השרשור הכלכלי שלי נמחק?חוזר
דיברת בצורה לא מכובדת, פנית לנשים בפרטיפשוט אני..

למרות שהן לא היו מעוניינות בכך.

זה סיבה למחוק שרשור?שלג דאשתקד
מה?!?!חוזראחרונה
ערב נשים - המלצותתתטליולה

מחפשת המלצה לסדנה לערב נשים בקהילה❤️

לא סדנה יקרה! לא קשירת מטפחות.

תודה!!

אני אוהבת סדנאות יצירה קלותיעל מהדרום
לק"י

מניחה שיש במגוון מחירים, ואולי אפשר להכין ערכות ולהכין בלי הדרכה.

הכיף מבחינתי בזה שאפשר לפטפט תוך כדי.

מה זה יקרה?לאחדשה

כמה אתן מוכנות להשקיע פר משתתפת?
ואם לא דחוף לכן מפעילה מבחוץ אפשר סדנת DIY פשוטה יש מלא אופציות

איזה איזור בארץ?סוף טובאחרונה

עיצוב שוקולד לפרלינים

ציור בקפה

יש לי המלצות..

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון
מטפלים באיזה תחום אתה מחפש?לאחדשה
כל תחום, אני רוצה להבין משהו על המקצוע הזהחוזראחרונה
מחפשת רעיון למשהו כיף בחצי האחרון של חנוכהמתייעצת גירושין

בא לי לטוס או לעשות משהו ממש כיף אבל אין לי כרגע ויזה

יש מקום שאפשר לטוס אליו, בלי?

מה עוד אפשר לעשות גם לבד וגם זוגי בחנוכה?

יש לי רצף כייפי של ימים שאני יכולה לעשות בהם מה בא לי 👸

כל רעיון יתקבל בברכה, אני כבר אשקול.

למדינות באירופה, אין צורך בויזה. וממש קל עם כשרותאלישבע999

במדינות הגדולות

וגם קרוב מבחינת משך הטיסה.

יש גם את דובאי - לא הייתי שם עדיין ולא יודעת להמליץ 🙃

גם שם יש שפע של מסעדות כשרות

(חפשי בגוגל "מטיילים בכיפה"  אתר מעולה לתכנון נופש לדתיים) 

אילת;)ברגוע
אם את אוהבת את הקטעמשה

לכי לאיזו גבעה  או מקום דומה. מעניין אותך?

התכוונת שאין לך דרכון?פשוט אני..אחרונה

אם אין לך דרכון, אז את יכולה לטוס מקסימום לאילת

או לעשות דרכון זמני בנתב"ג, אבל הוא עולה המון ובתוקף רק לחצי שנה.

אם יש לך דרכון, אז אפשר לטוס להמון מדינות גם בלי ויזה:

למדינות האיחוד האירופי ושנגן - פשוט עולים על טיסה עם דרכון ישראלי.

כנ"ל לאיחוד האמירויות.

לבריטניה וארצות הברית - צריך להוציא אישור ESTA מהאינטרנט, תהליך של כמה דקות ועוד יום-יומיים לקבלת תשובה. עדיף לעשות אותו ולקבל תשובה חיובית *לפני* רכישת הכרטיסים כדי למנוע עוגמת נפש.

מעשה שהיהיהלום אובלי

ישבנו בנחת שבת בצהריים על הנדנדה, דיברנו על הא ועל דה.

הגענו לנקודה שאמרתי לו בהקשר למשהו כללי שדיברנו על כך שלגברים יש נטיה לפזול לדשא של השכן. והעלתי סיטואציה שהיתה במסעדה, ישב מולי ממרחק גבר חרדי שישב מול אישתו ולא הפסיק להסתכל עלי, בזמן שבעלי עם כיפה גדולה, פיאות וזקן התרגש מהמלצרית.

אמרתי בנחת שזו מציאות קצת עצובה, שבמקום לחיות עם מה שיש להם ולהעריך את זה ולהשקיע בזה, כל אחד מסתכל על האחרת.

בהתחלה הוא הכחיש ואמר שהוא לא התרגש ממנה למרות שלי זה היה ברור וגם לא תקפתי אותו על זה וגם לא פגע בי כי היא היתה עם טיץ צמוד.

והוא אמר "זה בכלל לא בגלל הטיץ, אמרתי לעצמי 'וואו איזה שפתיים יפות יש לה'"

בהתחלה השתתקתי מרוב הלם...

אולי בהתחלה ניסיתי להבליג. אני לא יודעת איך זה קרה, והוא חזר שוב ושוב על המשפט הזה. חמש פעמים שמעתי אותו אומר על בחורה אחרת "וואו איזה שפתיים יפות יש לה". 5 פעמים!

לפרוטוקול, לא שזה משנה אבל שפתיים זה צד חזק שלי, מחמיאים לי עליהן המון, והוא מעולם לא החמיא לי עליהן ככה...

ופתאום אני שומעת אותו מחמיא באוזניי ככה למישהי אחרת ועוד על שפתיים.

בתור מתבוננים מהצד, איך אתם רואים את זה?

ואיך אתן הייתן מגיבות?

שיחה מיותרת, לדעתי שניכם טעיתם שדשתם בזהרקלתשוהנ

אני חושבת שלמרות שאמרת את זה בנחת, התפיסה שלך את הגברים עצובה.

אני לא חושבת שהם פוזלים לדשא של השכן. אני חושבת שהם יותר מתרשמים בקלות ממראה עיניים, אבל לפזול לדשא של השכן זה עניין של הלב ולא של מבט.

לא רואה לאן שיחה כזאת מקדמת. מילא אם היה תיאורטי, אבל הבאת דוגמא שבפועל משפילה את בעלך, וזה גם קצת מכה מתחת לחגורה, בשיחה אגבית להגיד לו שהוא התרגש מהמלצרית...זה משפיל.

את מתארת הרבה נחת וזרימה בתחילת השיחה, אבל לפי התגובה שלך בסוף את יכולה להבין שזה לא באמת קליל בעינייך - ובצדק.

את אומרת שלא נפגעת אבל זה רק כי בראש שלך נתת הסבר, אבל הנה ההסבר לא היה נכון וכן נפגעת.

וברור לגמרי למה. זה מעליב.

מיותר לגמרי מצד בעלך להגיד את זה

מיותר לגמרי מצידך לדחוק אותו לשם

וזה בדיוק הסיבה שהשיחה הזאת פשוט היה מיותרת מראש...

איך הייתי מגיבה?

כנראה בצורה תינוקית נעלבת מאד מאד וכועסת ועוזבת את השיחה - או רק שותקת או הולכת ממש.

גם אני חושבת שחבל לדבר על זה. בטח ככה.מרגול

כלומר, כן, ברור שגם אנשים נשואים יכולים להתרשם מאנשים אחרים בני המין השני.

וגם אני לא חושבת שזו בעיה להעלות את זה כטענה כללית מול האיש.

אני חושבת שזו בעיה להביא את זה לחיים המציאותיים האישיים שלכם.

מילא היית אומרת על אנג'לינה ג'ולי שברור שהיא יפה, או שאפילו היית אומרת על בראד פיט.

אבל זה לא במציאות.

להביא למציאות, בטח כשאת נותנת את הדוגמה השלילית *עליו* (ולא עלייך), זה לבשל לעצמך את הדייסה.

קודם כל העיקרון של להגיד על הצד השני. דמייני שהשיחה הייתה בנושא אחר - קנאה, כעס משהו כזה. את מבינה שזה מאוד שונה אם תתני דוגמה על *עצמך* שהרגשת בה קנאה/כעס, מאשר שתתני עליו?

ולנושא שלכם ספציפית… איך זה יכול לעשות טוב לזוגיות שלכם? או של כל אחד? אם מדברים על זה פרקטית. על ההיא מהמסעדה. ההוא שהסתכל והמלצרית שכך וכך.

זה קצת כמו שתדברו לפרטי פרטים איך הרגשתם כלפי איזה אקס/ית מהעבר. נכון, כנראה היו שם תחושות של אהבה ומשיכה כלשהן, אבל למה לפרט??? איך זה מועיל?

היה, נגמר, מתרכזים בזוגיות שלכם, במחויבות ובייחוד שלכם אחד לשניה. זהו. 

אני תמיד נהנית לקרוא אותךנגמרו לי השמות

כמה חוכמה תבונה ורגישות יש בך! ❤

ורק לגבי הסיפא -

זו ממש לא צורה תינוקית אלא הכי אנושית שיש,

ואישה ששומעת כך מבעלה ומרגישה פגיעה הכי מוצדקת בבלעדיות, במחמאות, במבט, בכיוונון הלב, שרוצה וצריכה להרגיש היחידה עבורו מגיבה מתוך מנגנון הגנה הכי אנושי שיש בדיוק כמו שהיטבת לתאר - או כעס (FIGHT) או עזיבת השיחה (FLIGHT) או שותקת (FREEZ).

שאלו מנגנוני ההגנה שלנו עד ה120 ולא רק בינקות, וטוב מאוד שהם שם כדי להגן עלינו ולאותת לנו שמשהו כאן באמת פגע בנו והיווה איום עלינו, ע"י איום על מימוש הצרכים שלנו במקרה הזה.

ותיווך נכון ונתינת מקום נכונה לעצמינו לכל המתחולל בנו גם ודווקא אז, ואח"כ תיקשור נכון של זה לבן/בת הזוג יכולים גם להביא לצמיחה גדולה, לריפוי, לבניית קומה נוספת.

כשחשבתי שהוא התרגש בגלל הטיץיהלום אובלי

לא נפגעתי כי חשבתי שזה מראה עיניים, אבל שהוא דיבר על השפתיים הרגשתי שזה כבר עניין של הלב, ולא האמנתי שהוא ממשיך לחזור על זה...

גם כשהוא התרגש מהמלצרית במסעדה זה פגע בכבודי כי היא הרגישה את זה, אבל הבלגתי עד אותו רגע שהעלתי את זה בשיחה בשבת

טעות קשה שלוזיויק
יש את ההתמודדות וזה לגיטימי, לגברים ונשים, אבל הוא עשה מעשה פוגע וחסר רגישות לדעתי, כולל באמירה
אתה יכול לפרט?יהלום אובלי
למה זה מרגיש כאילו למישהו יש הרבה זמן פנוינעמי28

ופותח שרשורים הזויים.

ולא תקין בעליל כמובן.

אין סיכוי שהוא דיבר ככה על שפתיים מבלי שהוא חשב לנשק אותן.

ולהגיד שוב ושוב זאת אפילו לא מחשבה חולפת, ממש לקח את זה איתו.

חוסר טאקט מתמשך, אולי הוא חטף שבץ או משהו.

כתבת בכותרת משהו שחשוב לשים לב אליו בכללינגמרו לי השמות

לא מדברת ספציפית על השרשור הזה,

אבל בהחלט באופן כללי:

את צודקת לגמרי שעלולים להיות פעמים (ואף פעמים רבות לצערינו) שיפתחו שירשורים לא אמיתיים.

כלומר שכל הנכתב בהם לא אמיתי, או חלק אמיתי וחלק לא.

או שהפותחת מזדהה כאישה, אך "היא" בעצם גבר.

או שהפותח מזדהה כגבר, אך "הוא" בעצם אישה.

או שמשנים את הפרטים בצורה שקשה לקלוע לסיטואציה האמיתית ולהתאים את המענה,

או שיש באמת מקרים אפילו של מטרידים או אנשים/נשים עם כוונות לא טובות כלל שמנצלים את הבמה ואז פונים באישי להמשך ולעשות עוד רע חלילה,

או "סתם" משועממים,

או נערים/ות,

או טרולים,

או מעוניינים להביא נושאים פרובוקטיבים או עם פן "גופני" / "מיני" / "מוצנע" וכן הלאה

וחשוב ממש להיזהר.

גם לבחור למי להגיב אפילו בבמה פתוחה

ובטח שבאישי

ותמיד אם לא מתאים או מרגיש מוזר אפשר לדווח, ובעיקר לשמור על עצמינו, כל אחד על עצמו או עצמה.

אז כאן ספציפית יכול להיות שהכל אמת לאמיתה? ודאי.

יכול להיות שלא? יכול.

איך נדע? לא יודעת אם אפשר לדעת בוודאות כמעט אף פעם, אבל כל אחד ומה שהוא/היא מרגישים.

וחשוב גם לעקוב ו"להיות עם היד על הדופק" אם משהו נראה חשוד.

וגם כשכתבתי את זה אישית אני באמביוולנטיות,

כי מאוד יכול להיות שהכל אותנטי ואז זה עלול לפגוע בפותחת, ומתנצלת מראש אם כך, לא זו הכוונה.

אך העיקרון באופן כללי חשוב מאוד בפני עצמו ולכן היה חשוב לי בכל זאת לכתוב ולחזק את הנקודה הזו עבור כולנו.

אני שמחה שאת לא מאמינה לייהלום אובלי
זה רק מחזק לי כמה זה לא תקין...
אני לא יודע מה מריח יותר מרחוק, הגרביים שלידי שרוט
אחרי שבוע שדאות או השרשור הזה.
הערותהעני ממעש

אינך אחראית על ולא תתורו שלו, לא באופן רוחני שתילחצי שיגיע לגיהנום , ולא ב'לחץ' להיות 'מלכת היופי' עבורו

הוא פתוח איתך וזה יפה .

הקטע שהוא המחיש לך ככה - אולי יש לו פער כלשהו נוירולוגי וכו

אינך חייבת לקחת ללב

תחשבי שבעלך יתלונן, שבגלל שקנה לך שמלה חדשה, ולמרות זאת התעכבת על כל חלון ראווה אחרי זה, סימן שאינך אוהבת אותו

ייתכן שהרעיון הכללי נכון אבל הדוגמא שהבאת לאקופצת רגע

ממש קשורה לנושא.

אני לא שמלהיהלום אובלי
ואני לא אחת מאלף
תגובההעני ממעש

נראה שלא הבנת את כוונתי

שוב - התפעל ממשהו מסויים בחוסר טאקט

אבל משמע ששם נעצר

לגבי שיתוף עם חברותייך זה לכאורה בעייתי

כלומר, פגעו בי - למרות זאת אני יכול לפגוע בחזרה רק לפי התו'ל- הדין . ולא להשתולל יותר מדי. עם כל הכאב והכבוד .

ושוב ממליץ לבדוק אם קיים אצלו פער כלשהו נוירולוגי תקשורתי וכו

לא אמרתי ששיתפתי את חברותיייהלום אובלי

וגם אם כן, לא באתי לתת כאן דין וחשבון, נכנסתי כדי לקבל תמונה ותגובות שיפוטיות לא מעליבות אותי אבל פחות משרתות את המטרה שלשמה שיתפתי באנונימיות סיטואציה רגישה.

וזו לא סתם התפעלות בחוסר טאקט, יש פה חוסר כבוד ורגישות ופגיעה באינטימיות. זה לא נעצר שם, זה מלווה אותנו הרבה זמן...

אוהעני ממעש

אז כאן יש נקודה שניתן לפתוח

חוסר כבוד וכו שציינת

מתי התחיל , מדוע, האם ואיך ניתן לטפל

עוד משהו -

אנשים כאן כותבים על מנת לנסות לסייע

אז גם אם תגובה אינה מה שהפותח ציפה לקבל - לא צריך לקחת קשה

ולפעמים משהו לא בעניין עלול במבט שני לשפוך אור

נראה לי ש נגמרו לי השמות לא הגיבה כאן

מסתמא יהיה לה מה לאמר

הוא שיתף אותך.אדם פרו+
עבר עריכה על ידי אדם פרו+ בתאריך כ"א בכסלו תשפ"ו 12:15

ברור שזה אסור לו הלכתית להסתכל עליה ובטח שלא להתמוגג מיופיה.

והוא נכשל

אבל אפשר בקטע הזוגי להסביר, שהוא מעביר את ההתפעלות אלייך.

וגם לשיתוף איתך.

זה לא כל כך נורא מבחינה זוגית. לדעתי.

אולי סוג של רמז שהוא היה רוצה שתעשי עיצוב שפתיים כלשהו.

באמת אמירה מיותרת יחסית.

מבחינה הלכתית ומוסרית, ברור שההסתכלות והמשך ההתפעלות אסורה.

הוא לא רמז לי שום דבריהלום אובלי

ולא רוצה עיצוב שפתיים, יש לי שפתיים עבות ויפות וכל מי ששמע שזה מה שאמר, אמר שמוזר שהוא אמר את זה דווקא לי...

נשמע שהיתה שיחה בעייתיתגפן36

אבל הגלגל ממשיך להתגלגל...

למה עוד אנשים בסביתך יודעים עליו שאמר כך? 

איזה גלגל ממשיך להתגלגל?יהלום אובלי
מסכימה. משהו לא נראה לי תקין בשרשור הזהלומדת כעת
העודף שיח ושיתוף על המראה של הפותחת, וקושי זוגי שמיוצג בשמחה ולבביות...
סליחה שאני עונה על תגובות שמכריחות אותי להגיביהלום אובלי

שהבעיה היא לא השפתיים שלי אלא האמירה שלו

וכאילו לרמוז לאישה לעשות עיצוב שפתיים זה חכם והגיוני, יש פה תגובות מפתיעות...

הן שאלו את מי עוד שיתפתSeven

כי באמת לא סביר לשתף באמירה כזו של בעלך את הסובבים אותך

לגופו של עניין האמירה לא רלוונטית

לחשוב שגברים פוזלים לדשא של השכן זה לא חשיבה בריאה ונכונה לקשר זוגי ואם בעלך פועל ככה שיעשה עבודה עם עצמו..

גם גבר שהוא לא דוס ולא עם זקן וכיפה גדולה יכול להיות נאמן..המראה זה חארטה אז שיפסיק להתמקד במראה ויתחיל לעשות עבודה פנימית

אני לא הבטחתי לענות לכל שאלה שנשאלת פהיהלום אובלי

וזה מקובל עלי שחושבים שאני טרול משועמם, זה לא לוחץ עלי לחשוף פרטים שאני מעוניינת לשמור לעצמי...

אבל אם יש פה נשים וגברים שאמירה כזאת עוברת על ידם בשתיקה, וחושבים שאישה ממשיכה להרגיש נאהבת ונחשקת אחרי דיבור כזה אז כדאי שיזכרו שהחיים והמוות ביד הלשון.

ואם למישהו נראה מוזר ששיתפתי והתייעצתי עם סובבים שלי לגבי אמירה כזאת, כנראה לא מבין כמה זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיות.

בידיוק זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיותSeven

אבל זו הנקןדה זה שיח אינטימי של בני זוג

לא מתאים לשתף אותו עם אף אחד

פרט לבעלי מקצוע במידת הצורך...

מצטערת אם אני רק מחממת אותךסיה

אבל אם מציע לך לצאת איתו בהמשך תתחמקי. אל תגידי למה.

אם כבר דיברתם על הנושא שהוא פלרטטן ומסתכל על נשים אחרות והוא יודע שזה כואב לך.

כואב לך זה אומר שזה אמור גם לכאוב לו

אם אשתו עצובה בגלל שהוא מסתכל על נשים אחרות אז הוא פוגע בעצמו

מה הענין שלך לצאת למסעדה איתו ולחזור כאובה

עד שהוא לא יבין שאין פלרטוטים ואין מבטים בצורה כזאת שמכאיבים לך אין סיבה לצאת איתו

לא קראתי תגובות אחרותbinbin
אני חושבת שיש נושאים שלא אדבר עם בעלי עליהם זה אחד מהם. למה לי לתת לבעלי לחשוב ולדבר איתי על יופי של מישהי לידנו? (זה לא שאני חושבת שהוא לא יחשוב לבד אבל יש הבדל בין לחשוב לבין לשים את זה בנינו ולדון על כאלה)

אגב אני מסכימה עם הפסקה הראשונה שכתבת, גברים צריכים להעריך ולזכור מה יש להם בבית!

סליחה אבל זה שיח גרועדרור אל

דרך הטבע שיש משיכות כל הזמן. כל עוד לא ממשים אותן חס וחלילה, אין מה לדבר על זה.

זה רק ייצור פגיעה, העלבה ומתח. שום דבר טוב לא יכול לצאת מזה.

אם פתחת בטיפשות את הנושא, קבלי את משיכותיו בכנות. כשמבשלים חמין מקולקל - אין מה להתפלא אם יוצא מזה קלקול קיבה.

ולגופו של ענייןדרור אל

יש ציפייה ליצור משיכה, ולכן היעלבות כששומעים על משיכה לאחרות. וזה גם נוגע בדימוי עצמי.

אי אפשר לעצור את המשיכות לאחרות, זה דרכו של עולם. אפשר להעצים את המשיכה אליך. באופן חיובי, לא באופן שלילי.

כלומר: טוב ורצוי לדבר על - כמה אני יפה בעיניך, נכון שאתה אוהב את השפתיים שלי, מה הכי יפה בי שאתה הכי אוהב ונמשך. כאלה שאלות, שיעשו רק טוב.

עכשיו שכבר נאמרה האמירה שלו - מציע לך לא למסגר אותה ולעשות ממנה עניין. זו תחושה רגעית של משיכה מקומית. זה לא אומר שהוא לא נמשך אליך ולא שאת פגומה.

הוא נמשך אליה, היא לא פגומהסיה

אבל הוא לא חכם מספיק . אם היה חכם לא היה בוער לו לבהות באישה אחרת כשהוא נמצא ליד אשתו

עד שהם אירגנו יציאה ויצאו הוא יכל להתאמץ בשעתים של היציאה לא להסתכל על אישה אחרת.

מה יצא לו? התאמצו ליציאה ובמקום להתקרב אחד לשני יצא הפוך. וכל זה למה? כי לא יכל להתאפק ביציאה הזאת לא להסתכל על אישה אחרת ולא לכבד את האישה שלו.

לצאת זה טירחה זה ביביסיטר זה ארגון הילדים.

יצא שכרו בהפסדו

נשמע שאתה מאוד חכם, אקבל את עצותיךיהלום אובלי

המלומדות, הנבונות והלא טיפשות בכלל, מזל שאתה כאן להציל אותי מהבעירות שלי.

אפשר לנעול את השרשור אני רואה שהוא מיצה את עצמו...

קראתי חלק מהתגובותלאחדשהאחרונה

והאמת בכלל לא מעניין אותי אישית אם זו הטרלה או לא..
לגופו של עניין, קודם כל חיבוק אחותי, קשוח ממש.
אני אישית נגיד, קנאית בהגזמה, בורכתי בבעל שלא מסתכל על אף אחת (
לפעמים זה גם מוזגם) ובטח שלא מדבר איתי על זה.
כמו שאמרו לך פה,
העלית את הנושא מולו, צריך לדעת שהתגובה מהצד השני תהיה כלשהי ואולי לא תמיד נעימה.
כמה דברים
1. למה הוא המשיך לחזור על זה כל כך הרבה, אמרת לו שזה לא נעים לך? מה דחוף היה לו לציין את זה?
2 הוא הבין בכלל כמה זה פוגע בך והתנצל?
3. לא ראיתי התייחסות כלשהי לזה אבל, חשבת מה זה גרם לו להרגיש כשציינת שבעל של מישהי אחרת בהה בך? אולי זה הכניס אותו למגננה למקום של פעולה הפוכה? נקודה למחשבה..

נשמע שיושב כאן משהו קצת עמוק יותר..
פתחת את הנושא לא מיד כשזה קרה אלא אח"כ, משמע הלכת עם זה תקופה עד שבחרת לדבר על זה באותה השבת.
במיוחד אם את אומרת שזה הולך בינכם,
כדאי לעשות פה עבודה.
קודם כל מול עצמך,
אח"כ אולי גם איתו
שוב חיבוק ענק...

ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים

אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..

בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.

אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..

חזרתי ואמרתי לה  - זה שלי! אני רעב!

ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??

בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה? 

חחחחחחחחחחלאחדשה
בעלי מתעלם ממניא1111

היי, אשמח לעצת הפורום

בעלי אחת לכמה ימים כועס, נפגע ממשהו או סתם לא במצב רוח ולאחר מכן מתעלם ממני למשך כמה שעות/ימים.

זה כולל יציאה מהאוטו הביתה בלי לחכות לי, מבט אטום, הסתגרות במחשב או ללכת לישון מבלי לתקשר.

זה בדרך כלל מסתיים אחרי שאני כבר ממש פגועה, ואפילו בוכה. גם מזה הוא בהתחלה מתעלם ואחר כך חוזר כאילו לא קרה כלום.

אני מבינה שיש לאנשים לפעמים צורך במרחב אבל זה חוזר על עצמו כל יומיים. אני מרגישה שאי אפשר לצפות אותו ושכל דבר קטן יכול לגרום לניתוק רגשי. אני ממש סובלת מהאירוע הזה. אשמח לעצות

תמיד זה היה ככה? או שזו תופעה חדשה יחסית?*אשתו של בעלי*

אולי עובר עליו משו...מצוברח ממשו...

ניסית לדבר איתו על זה?

כמה זמן נשואים?זמירות
לא תקין.לביטה

התעלמות זו אלימות לכל דבר.

טיפול זוגי אולי יעזור. 

מצטרף להתנגדותצדיק יסוד עלום

זו התנהגות חריגה ואכזרית כלפייך. לפעמים אין כוחות ואז קצת יורד החשק לדבר, אבל אם זה דפוס אי אפשר לתרץ כנפילה. את אשתו, הוא חייב להתאמץ עלייך. הוא מרגיל אותך בהענשה על התנהגויות שלא כפי רוחו, והעונש הוא נטישה.

אם זה באמת כמו שתיארת זה מאוד מאוד לא תקין. טיפול זוגי דחוף, אין משפיל מההתנהגות הזו.

ממליץ לא לתקוף חזרה אלא לפעול חכם. מן הסתם הוא גם בחור טוב ולכן אתם ביחד. אבל זו התנהגות אולטרה בעייתית, תיזהרי מאוד לא להיות מכילה כלפי דבר כזה

אם הוא היה פהמשה

הייתי שולח אותו לתחקור של כמה דברים לנסות להבין איך הנפש שלו פועלת ולמה הוא מתגונן ככה. אבל הוא לא.

איך את מרגישה? מה עובר לך בגוף כשהוא עושה לך את זה ?

אולי הוא לא יודע להגיד את הרגשות שלוbinbin
צריך ללמוד איך מדברים ומשתפים תנסי ליזום שיחה על זה שאת מוכנה לעזור לו לדבר לשתף ולפתוח את הלב... זה שלב חשוב בזוגיות שצריך לעבור אותו ושניכם צריכים להיות מוכנים להתקדם לשם
נשמע כמו התעללות רגשיתזיויק
השיח והקשר חשובים גם במצב של מריבה. דברתם על זה בזמן רגוע?
תעשי גוגל על טיפולי שתיקהruthi
זה לא תקין, זאת לא נורה אדומה אלא פרוז'קטור. 
גם אני מתעלם מאישתי.די שרוט
חוקרים גילו שהאוזן הגברית בנויה בצורה אבולוציונית מיוחדת. היא מסוגלת לשמוע רחש של פתיחת בקבוק בירה ממרחק של 3 חדרים, אבל מסננת אוטומטית תדרים שמכילים את המילים "זרוק את הזבל" או "אנחנו צריכים לדבר". זה לא רוע, זה פשוט הישרדות. אל תיקחי אישית.
לא יפה ללעוג לכאב אמיתי שמעלים כאןזיויק
מסכימה גםדיאט ספרייט
חוסר טאקט עד כדי חוצפה של ממש 
בסדר בסדר סליחה. ניסיתי להקליל את האוירהדי שרוט
כמה זמן נשואיםהעני ממעש
נשמע לא טוב, אבל...שלג דאשתקד

חלק מהחברה' כאן לקחו את זה קיצוני קצת, לטעמי. זו לא בהכרח אלימות, זה לא דורש טיפול דחוף, זה גם ממש אבל ממש לא מה שנקרא "טיפול שתיקה".

בסך הכל, מדובר לכאורה באדם טוב שעובר עליו משהו והוא מגיב לזה בצורה מסוימת. חבל באמת שהוא ככה מתנהג, וגם חבל שעובר עליו משהו, אבל זה קורה במשפחות הכי טובות. בשביל להבין כמה זה לא מבהיל, תדמיינו שהשטלה הזו הייתה נשאלת על ידי גבר, ביחס לאשתו. ברור שהתשובות היו שונות לגמרי, וזה משום שלנשים יש יותר לגיטימציה להביע רגשות, להעיר, לעמוד על דעתן וגם להתנהג בצורה כזו. אצלן זה נורמלי שיש תנודות במצב הרוח. מותר להבין שיש גם גברים כאלה. אף אחד לא מת מזה, וכנראה גם אף אחת לא תמות מזה.

לדעתי, תחכי קצת שזה יפשיר ותדברו, ותנסי בכנות להבין מה שורש העניין. דווקא ככל שתאפשרי לו לדבר בפתיחות, יש יותר סיכוי שהוא ילמד לדבר ולהעיר אם גרמת לו עוגמת נפש (אכתוב כאן משהו שיפחיד חלק מהחברות/ים, אבל יש מציאות כזו! יש שיח אלים מאוד כיום כלפי גברים, שגורם להרבה גברים עדינים לחוש שאסור להם להעיר ולדבר על מה שמפריע להם, ואז זה יוצא בצורות כאלה. אז אם באמת רוצים לפתור את הבעיה, צריך לגרום לו כן להעיר ולדבר ואולי זה יעזור).

כמובן שיש עוד הרבה אפשרויות. יכול להיות שזה מזג האוויר (פתאום נזכרתי בשיר היפה "מת אב ומת אלול" של ר' שמואל הנגיד, שמתאר את החוויה הזו בצורה מליצית ויפה), יכול להיות שזו איזו חוויה נפשית או אישית וגם יכול להיות שמישהי מדליקה אותו בחוץ ואז כשהוא חוזר אלייך הוא נכבה (לא תמיד זה סוף העולם, אבל אדרבה, ככל שתנהגו בחכמה ותפתרו את העניין בקלות, הוא יישאר אצלך ויבין כמה זה טוב).

סליחה, טעיתי!!שלג דאשתקד

בזכות אחד מחברי הפורום שהאיר את תשומת ליבי, אני רואה שלא מדובר באירוע חד פעמי שקרה לאחרונה, אלא באירוע שקורה מפעם לפעם.

אם זה אכן כך, זה שונה מהיחס המאוד סלחני שהצגתי. אם זה קורה רק בתקופה האחרונה, תנסי באמת להבין, אולי עכשיו ממש יש לו תקופה קשה (נניח, ואתן דוגמה מאירוע שהיה אצל קרובי משפחה שלי: זוג שגם ככה קצת דבוקים להורי האישה וכולם שם "לא מתים" על בעלה, מחליטים לעבור לגור אצלהם לתקופה ממשוכת, והגבר גם ככה מרגיש לא בנוח ועוד זוכה מדי פעם להערות קטנטנות מכיוונים שונים - את יכולה חהבין שזה מצב לא טוב מבחינתו, ובנוסף הוא מקבל עוד משקולת של 2 ק"ג כל יום-יומיים).

אבל כן, חד משמעית שזה לא מצב בריא וזה לא אמור לחזור על עצמו כל פעם שכועסים.

אין לי עצות, אבל כן חשוב לי להגיד שזה ממשדיאט ספרייט

ממש ממש לא תקין

להישאר ככה זה לא יכול להיות

זה קורה סביב נושא/תחום קבוע?רקלתשוהנ
האם בעעלך עם אישיות רגישת יצרשוקו.
מה שנקרא SHP
באמת לא נעיםתהילה 3>

נשמע שכדאי לשוחח על המצב הזה בזמן נינוח ביניכם.

לשתף כמה זה פוגע בך, וכמה זה מכאיב לך, ולבקש שגם אם הוא פגוע ונסער יתנהל אחרת.

מוסיפה שיש אנשים ש"מענישים" בהתנהגות כזאת, ויש אנשים שהתגובה שלהם כשהם נסערים או כאובים היא התנתקות והסתגרות עד שהם נרגעים וחוזרים.

אם זה נעשה באופן מעניש, כדאי לפנות לעזרה חיצונית. אם זה חלק מדפוס התנהלות מסתגר בזמן קושי, אפשר להתחיל גם בשיח ביניכם.

כך או אחרת חשוב לשוחח על התחושות שלך מול זה. אפשר ורצוי, בכללית לדבר על התגובות והאוטומטים שלכם בזמני פגיעות. הרבה פעמים אצל זוגות אלה תגובות שמפעילות זו את זו.

לדוגמא צד שפגוע וצועק, ומלחיץ את הצד השני שרגיש להרמת קול, שמסתגר ומתרחק בגלל זה ואז הצד הראשון מרגיש נטוש, ויותר נפגע וכועס, וחוזר חלילה.

הרבה פעמים אופן התגובות הללו לפגיעות מוסיפות פגיעה נוספת, גם אם הצד השני צועק כי הוא פגוע, והצד המתרחק מתרחק כי הוא נסער, ושניהם לא מתכוונים לפגוע אחד בשני, אבל תכלס זה מה שקורה.

מודעות לאוטומטים האלה יכולה לסייע לשניכם (ולכל זוג) להתנהל יותר נכון בעיתות משבר.

איש שילמד שהוא כרגע פגוע וזקוק להסתגר שיגיד לפני כן, קשה לי לדבר עכשיו ואני צריך זמן לעצמי לעבד מה שהיה. הצד שהדחף שלו הוא להוציא את מה שמכעיס אותו, שילמד להגיד אני ממש ממש נפגעתי ממך ואני רוצה שנדבר על זה, מתי תהיי פנויה לשמוע אותי? וכן הלאה.

מטבע הפורמט, בני זוג עשויים לדרוך זה על הפצעים אחד של השני. זה לא באג אלא פיצ'ר, שבעבודה נכונה מאפשר לכל אחד להכיר לעומק את הפצעים והדפוסים שלו ושל בן הזוג, ולהתרפא בהתנהלות נכונה.

רק מעודדת שאפשר לצאת מיזה.אונמר

נשמע פה מהתגובות שאת במצב מזעזע והלך לך על הנישואים.

לא מקלילה, ובאמת זה קשה ברמות. זה השפלה נוראית וכאב מאד גדול לאישה.

רק אומרת שאני גם הייתי חווה את זה מבעלי, וב"ה אנחנו אחרי זה. אין דבר כזה היום.

הינו בטיפול טוב ב"ה. ובאמת שבאנו שתינו כדי לטפל ולא לשמוע ולהמשיך הלאה.

אבל לגמרי לגמרי אנחנו אחרי והסיכוי היום שיקרה דבר כזה הוא אפסי.

הוא פשוט הבין בעלי עד כמה זה לא רלוונטי ולא יכול להיות חלק מהחיים שלנו, ולמד להתמודד.

אש רק מעודדת אותך שאפשר לצאת מיזה. טיפול כמובן יועיל פי מאה מכל שיחה שלכם. אם יש לך סיכוי לשכנע אותו אז הכי טוב.

אם את רוצה המלצה למי שאנחנו הלכנו אפשרי באישי.

ולא אומרת לך טיפול עכשיו 40 שנה. הינו בטיפול ממוקד, כמה חודשים ואנחנו מעל זה.

בעז"ה שיהיה כה גם לכם.

חיבוק על הבדידות... לא קל בכלל.

חשוב לי להוסיף לפותחתדיאט ספרייט

למקרה שהדברים שאני כתבתי לא היו ברורים.

אני מסכימה מאוד עם הכתוב פה.

אני לפחות, המסר שהתכוונתי להעביר הוא שככה זה לא יכול להימשך וחייב עזרה חיצונית.

ממש לא התכוונתי שיש מקום להפסקת הנישואים.

ובכללי אני בעד הפסקה במקרים קיצוניים בלבד. 

👍.אונמראחרונה

מבינה לגמרי גם את הבהלה.

באמת זה ממש לא נעים.

אבל ב"ה אפשר לצאת מיזה. מטפלים ויוצאים והחיים אחרי הם כל כך אחרים.

החיים בצל החשש של 'אולי עכשיו משהו לא יתאים לו ויגזר עלי שקט של יומיים' זה זוועה.

אחרי שעובר החשש נפתחים עולמות. בעז"ה.

אולי יעניין אותך