לא כל אחד שמתנגד ל"זהות" הוא סטאלין, בסדר?
אז הנה, באתי לומר את דעתי בשפה יפה ואני מקווה שגם מנומקת.
הגעתי למסקנה מה כל כך מפריע לי בפייגלין. האדם מצא מילה אחת. "חירות". והגיעה למסקנה שהיא פותרת את כל בעיות העולם.
החירות שהוא מדבר עליה נשמעת מאד קיצונית, והוא מנסה להחדיר אותה לכל תחומי החיים.
נכון שחירות הפרט היא דבר חשוב. גם אני קפיטליסט, והרבה דברים מהמצע של פייגלין נשמעים יפים מאוד. אפילו רעיון הפרדת הדת מהמדינה שכל כך הפריע לי בהתחלה, התחיל למצוא חן בעיני. אבל עדיין. הניסיון מוכיח שאפילו את הרעיון הכי נפלא לא תמיד צריך ליישם. כנראה רק משיח יפתור באמת את כל בעיות העולם.
נגיד עניין הלגליזציה. פייגלין אמר שעל זה יהיה יעמוד עניין הכניסה לממשלה. בחייאת. לא מצאת דברים יותר בוערים על הראש מאשר זה? לא משנה כמה זה מוצדק. זה נשמע שהוא אומר את זה רק כדי להבטיח את הקולות של עלה ירוק.
ועניין הנשק. אם זה נכון שהוא בעד (כמו שהיה נשמע בשרשור הקודם) זה מזעזע, אפילו אם הפייגלינסטים יקריצו ראייה סטטיסטית שיהיה פחות אלימות (מה שנשמע קשקוש מוחלט). הילד שרצח בבית ספר באמריקה לא היה יכול לעשות את זה בלי נשק. לעומת זאת, להגיד שכאן במדינה אדם שרוצח זה בגלל שלא התירו לו לקנות נשק... דמיון אחד גדול.
ובואו, זה לא שאנחנו מדינה קומוניסטית... ביבי בכלל קפטיליסט. נכון שזה לא אמריקה הגדולה. אבל לא בטוח שאמריקה הגדולה כזו טובה לכולם. יש בעיות של קרטלים. יש הומלסים. יש אנשים שפשוט אין להם חוש יזמות וסתם לא יודעים לנהל עסק.
(והערה צדדית:
חוץ מכל העניין הרעיוני, פייגלין עצמו צריך לדעת לדבר. "שכר המורים יתחיל מ30,000 שקל". אנחנו כל כך רחוקים מזה כיום, שאפילו אם הוא חושב על זה ברצינות ודעות של כלכלנים תומכים בזה, זה נשמע בדיחה. אחי, אתה נשמע הזוי. אל תביך את עצמך. אם תדבר נמוך אולי נתחיל להאמין לך)