לא יודע מה לכתוב בכותרת, לא משנה..והוא ישמיענו
אבל סתם אשמח לשתף איתכם קצת מחשבות משבת..

השבת עלו לי כל מיני מחשבות על הדייטים. והגעתי למסקנה שכנראה אהיה רווק מזדקן (לא זה.. אפילו לא התחלתי לצאת עדיין. אני אסביר...) ויהיה לי ככל הנראה קשה בעולם השידוכים. בטח עכשיו אתם שואלים למה ככה?
אז.. אנסה להסביר את עצמי

- אני לא תלמיד חכם, אבל מחובר לתורה ואוהב ללמוד. מצד שני אני לומד בישיבה גבוהה ככה שאני גם לא עם הארץ, במושגים של היום (ייתכן מאוד שבתקופת חז''ל הייתי נחשב ככזה).
- אני לא איש מעשה. אני חושב לאט, מבין לאט, מתנהל בנחת; 'רוחני' כזה.. אני ועולם הזה- לא הולך ביחד.. זה מתבטא בכמה דברים, למשל בדבר הבא:
- דיבור. אני אדם יחסית שתקן וביישן. לא שאני לא מדבר, אבל אני לא מדבר הרבה. גם אין לי על מה לדבר יותר מדי, וגם אני לא אדם משכיל כזה שיש לו מה להגיד על כל דבר. שלא לדבר על כריזמה שכמו שהבנתם נכון- ממש, אבל ממש אין לי.
- הכישרונות שלי ממוצעים. אין משהו שאני מצטיין בו באופן מיוחד גם ביחס לעצמי.
- אני לא אוהב חיצוניות. אני לא אדם שיודע 'לשווק' את עצמו ולהציג את הצדדים הטובים שלו בצורה מודגשת, אם הגדרתי את זה נכון. אז, כן, אולי תאמרו שאני 'תוקע' את עצמי- אולי, אבל זה פשוט לא עצמי להיות סוג של שחקן...

בינתיים אני בצבא וטוב לי עם עצמי, באיזור הנוחיות שלי. כרגע אני עוסק בדברים חשובים, מתמסר לכלל, ומרגיש שאני נותן את כל הכוחות שלי לעם ישראל, פשוטו כמשמעו; חלום חיי. בחיים לא הרגשתי גודל כזה, כמו עכשיו שאני ממש כלי שרת של כלל ישראל. אבל מה לעשות.. בקרוב צריך לבנות בית, ואני יודע שיהיה לי קשה. ויש יצר כזה (אולי יצר הרע?) להמשיך בנוחיות הזאת ו.. לדחות עוד ועוד את הענין של הפגישות. אולי ה' יזכה אותי מתישהו להיות ראוי ומוכן

אני טועה?
כן. אתה טועה כשאתה חושב שאתה תהיה רווק מזדקןנפש חיה.
שתדע לך שהלוואי שיכולתי לכתוב לך יותר
זמני קצר
יש בך איכויות מצויינות.
כל מה שאתה צריך זה להמשיך במה שאתה
להאמין במי שאתה
ובבורא שמאמין בך ומביא בך את הכשרון היכולת לבטא את המהות שלך. יש מישהי שהמהות שלך מתאימה לה ממש.

שתדע לך שאני יותר מבוגרת ממך
ואנחנו יודעים שגם אני לא ליקקתי דבש בדייטים לאורך התקופה .

הכל קורה בזמן נכון. לא לפני ולא אחרי .

ויש סיבות לכל דבר
יש חלום שלא נגמר
בסוף הדרך עוד תהיה מאושר....

ה' עמך גבור החייל!
מה כל פרטי המידע האלה משנים לאשתך?אוויל מחריש

אני מסכיםבן_אהוב
זה סתם מוריד אותך אחי היקר! תסתכל על היתרונות שלך, על חצי הכוס המלאה והביטחון העצמי יעלה מאליו, מאחל לך המון בהצלחה!!
יש ביטחון עצמי ברמה מסויימתוהוא ישמיענו
אני מעריך את עצמי. פשוט חושש להתחיל להיכנס לעולם הזה, אין לי כ''כ מה להציג את עצמי. ויודע שיהיה לי כנראה קשה
זה אומנם טיפה קבליבן_אהוב
( אני לא לומד קבלה אבל שמעתי את זה באיזשהו שיעור) אבל כאשר הנשמה יורדת לעולם היא נשמת האיש והאישה מדובקים ביחד ואז הם נפרדים ומתפצלים, ובמשך הזמן הם מנסים למצוא את "הנפש התאומה"... גם לך יש אחת כזאת וגם אתה תמצא אותה
בוודאי. עם זה אני מסכיםוהוא ישמיענו
וזה לא משנה אם תהיה כריזמטיבן_אהוב
או "לא מוצלח" במשהו, בעז''ה תמצא אותה למרות הכל
ובזכות הכל.לעבדך באמת!
ברגע שהיא תהיה אשתי זה כבר לא ישנה..והוא ישמיענו
אבל יש אשה שרוצה תלמיד חכם- סבבה, היא מתחתנת עם תלמיד חכם. יש מישהי שרוצה עם הארץ- מעולה. אבל באמצע? אני משהו לא ברור... מורכב. בכל דבר. בינוני ולא מבחירה
ככה ה' רצה.. ואני מקבל את זה באהבה. אבל זה לא משנה מהעובדות

וכן, אני חושב שכדי להצליח בעולם הדייטים צריך כריזמה מסויימת
אבל היא כבר אשתך.אוויל מחריש

וזאת שרוצה בעל ת"ח - בעיה שלה, כל אחד צריך להתמודד עם היצר שלו...

מה ז'תומרת? (לגבי הכותרת)והוא ישמיענו
שהיא אשתך כבר עכשיו, אתם פשוט לא נשואים.אוויל מחריש

מה שנקרא מה' אישה לאיש, וכל מיני עניינים בסגנון זה...

כמובן שזה לא פוטר אותך מהתקדמות רוחנית ותפילה...אוויל מחריש

ברור. וגם זה לא אומר שצריך להתבאס על עצמנו ולראות בנוהפואנטה
תמיד את מה שחסר. צריך לדעת להעריך את עצמנו. בלי קשר למציאת הבן/ת זוג
תסתכל עליי ותבין שלא.נפש חיה.
אני הטיפוס הכי לא כריזמתי בעולם.
אני מעולם לא הייתי "מסמר"

ומישהו מצא אותי. ואהב את מה שראה בי. בדיוק ככה. זה פסיכי כי הוא לא מוכן שאשתנה. אני טובה לו כמו שאני . לכן אני אומרת -

מי שצריכה אותך כמו שאתה בדיוק,
יודעת להעריך אותך ובגלל זה רוצה אותך.
אותך כמו שאתה.
טוב, תודה על החיזוק!והוא ישמיענו
בעזרת השם. עוד חזון למועד
מה זה להצליח בעולם הדייטים?שירה חדשה~

בסוף הקב"ה מחליט מה יהיה ויש אנשים לא כריזמטיים שמתחתנים עם הראשונה ויש כריזמטיים ממש שכל הבנות דלוקות עליהם ובכ"ז מסתבכים..

צריך להבין שכל החשבונות הקרים והרציונליים האלו פשוט לא רלוונטיים בעולם הדייטים. כי שום דבר בסצנה הזו לא הגיוני, לא רציונלי ולא מתנהל לפי שום כלל. הכלל היחיד הוא שלכל סיר יש מכסה. ושצריך להיות בהקשבה.

ולא להיכנע ליצר שאומר לך לדחות אם אין לך סיבה אמתית וטובה. אתה בגיל, אתה רוצה להתחתן, אתה יודע פחות או יותר מה אתה מחפש - יאללה קפוץ למים. כי ברור שדייטים זה לא אזור הנוחות שלך ולא של אף אחד אחר. ובע"ה פשוט תצא מזה מהר

בוודאי. יש לי ביטחון בה'והוא ישמיענו
השאלה מבחינת העיתוי, אולי כדאי קודם לחכות קצת ולנסות לבנות ולפתח יותר את הכישרונות שלי.. לא יודע.
אבל אין שאלה, אני מאמין בה' שיזמן לי את הטוב ביותר עבורי
ברור. יש לי ביטחון בה'והוא ישמיענו
השאלה היא יותר מבחינת העיתוי, אולי כדאי קודם לחכות קצת ולנסות לבנות ולפתח יותר את הכישרונות שלי.. לא יודע.
אבל אין שאלה, אני מאמין בה' שיזמן לי את הטוב ביותר עבורי. תודה על התגובה!
בטח שיש כאלה שרוצות באמצעעלומה!

יכולה להזדהות. אבל דבר אחד-הפואנטה
בסוף בסוף, אנחנו לא אמורים למכור את עצמנו ולשווק את מי שאנחנו.. נראה לי שבפגישות כבר יהיה אפשר לראות עם מי יש כימיה ולהמשיך משם.. הנקודה היא לאו דווקא להראות כמה אנחנו טובים, אלא רק למצוא התאמה. כמו שאומרים, אוהבים בזכות ולא למרות החסרונות
קראתי וחזרתי לוודא שראיתי נכון שאתה כתבת את זה...ע מ
ממש באלי להגיב לך על זה.לעבדך באמת!
אבל אני צריכה לסדר את המילים שלי ואת המחשבה.
תקשיב טוב בנאדם..הולך בדרכך
כל השרשור כתבת "אני לא.." והוספת רשימה של חסרונות. עין טובה, תסתכל על הדברים הטובים שבעצמך..במקום על השליליים..
אתה משווק את עצמך בצורה הלא נכונה...
השורה האחרונה מדוייקת להפליא. לא סתם כתבתי את זה והוא ישמיענו
היי, הפתיחה שלך נגעה בי. הזכירה את עצמיבעיצוב
אבל ההמשך, ההמשך בדיוק הפוך. כן.
אני רואה אותם, אחד אחרי השני, מתחתנים. ההוא הביישן וההוא הפחות חכם. ההוא עם השתי ידים שמאליות וההוא שחשבתי שהוא סתם בן אדם. איך הם עושים את זה? זוגיות זה כל כך מסובך! איך הם מצליחים לעמוד בזה! אבל אחד אחרי השני, הם עושים את זה כמו גדולים. בסבלנות, מידות טובות ופשטות.
ואני, תקוע. מסובך בים של חשבונות.
בלימודים הולך טוב, כישרוני על הדרך, חברתי ואפילו קניתי כמה מעריצים. והראש שלי תקוע.
האם אצליח להתחתן? בטח אני יהיה רווק מזדקן... ההוא שכולם אומרים איך דווקא הוא מכולם לא התחתן?!
ובפנים אני ידע בדיוק למה. אני לא מצליח להשתחרר מהחשבונות. אולי היא לא מתאימה, אולי זה לא הכי נכון, אולי כדאי לנסות ככה, וואלה יש לי את זה, למה שאתפשר, ואין סוף. אין סוף לחשבונות שאוכל לחשבן. חוסר יציבות. האם אצליח להתחתן?!

הפשטות שהצגת, האדם השקט שטוב לו עם עצמו, זה האדם שימצא בע"ה בקלות את האשה הפשוטה שטוב לה עם עצמה ויהיה לכם זוגיות נפלאה! הלוואי וכולנו נזכה!
אממ..והוא ישמיענו
לא, אני לא אדם פשוט. הלוואי הייתי אדם פשוט. כי זה לא שאין לי שכל, לזה התכוונתי שאני באמצע- קשה לי להיות אדם פשוט כי ב''ה יש לי שכל ואני לא מקבל הכל כמובן מאליו (בהקשר הפחות טוב של הענין), אבל לא הייתי מגדיר את עצמי כאדם חכם מצד שני. אני שואף לשלימות, בטבע שלי אני פרפקציוניסט כזה כלפי עצמי ויש לי שאיפות גדולות. אז בענין הזה- לא, נשמתי לא מוצאת מרגוע. עדיין.
אנחנו בסדר גמור.בעיצוב
פשטות זה לא חוסר בשכל- פשטות זה לחיות ללא הגדרה, ללא גבולות. לחיות בענווה.

לא קל, ברור שלא קל. אתה ואני וכל הסובבים אותנו, בני אדם. אה, אפילו האשה שתהיה בע"ה...
נשאר לנו לנשום עמוק ולנסות. ההפתעות בחיים מגיעות. ושיגיעו רק לטוב! אינשאללה
ב ד י ו קוהוא ישמיענו
לחיות בענוה. הגדרת נפלא.
קשה לאנשים שהשכל דומיננטי אצלם לחיות בענוה. זאת שאיפה מאוד חשובה שלי, אבל זה על כך קשה דווקא בגלל המציאות שתיארתי. הרגש והשכל שלי פועלים ביחד, והרגש אמנם יותר חזק
נכון. ב"הבעיצוב
הענווה זה קשה. זה הכי גבוה והכי קשה. והכי פשוט...
כלי חשוב בשבילנו לענווה (ע"פ המהר"ל) זה שלא נגדיר את עצמנו. דווקא כאן זה מקבל ביטוי הכי חזק- אני לא חכם, אני לא רגשי, אני לא אדם מוצלח, כל מיני הגדרות כאלה או אחרות שרק מצמצמות את עצמנו. אם ניכנס בגישה הזו- שאני איך שהקב"ה ברא אותי, בלי הגדרות מצמצמות, לעולם הדייטים זה נראלי יהיה הרבה יותר כיף וגם אמיתי.
ממש ממשוהוא ישמיענו
התכונה הראשית של השכל זה שהוא מגדיר. כל הזמן מגדיר.
ולזה התכוונתי שקשה לאדם שהוא קצת שכלתן להיות עניו.
יפה!בעיצוב
אולי התכונה של הענווה זה שהאדם מאוזן. הוא יודע לשלב בין הרגש והשכל בצורה בריאה. וכמו שאתה אומר קשה לשכלתן להיות עניו...
מגניב.. אתה כותב כאילו בדיוק את מה שאני חושב... והוא ישמיענו
חמוד מצידך .
כן, ענוה זה איזון. זאת ההגדרה הכי מדוייקת שמצאתי למידה הזאת

ודיברתי עם חבר לא דתי בטירונות על מידות וענוה בפרט וגם הוא חושב ככה.. מטורף שאפילו אנשים רחוקים מאוד מתורה ומצוות מדברים על ענוה, לא? אין אין.. הוא נשמה גדולה. לדעתי כתבתי את הסיפור פה בפורומים לפני כמה חודשים כשזה קרה.. והוא אפילו רצה ללמוד איתי גמרא אבל לא הסתייע ונפרדו דרכינו..
היי, קראתי פעם נוספת את מה שכתבתוהוא ישמיענו
ומעניין..
אתה אומר (בשם המהר''ל בנתיב הענוה) שמה שצריך לעשות כדי להיות יותר אמיתיים זה שלא נגדיר את עצמנו.
כי אני מבין אחרת. לעניות דעתי, הרבה יותר אמיתי זה שהאדם ינסה להגדיר את עצמו בדיוק כפי שהוא- יש לו מעלות רבות, אך גם חסרונות. גאוה בעיני זה שהאדם מנפח את מעלותיו ומתעלם מצדדיו הרעים (או מצמצם אותם)

מדוע אדם שלא מגדיר את עצמו כלל ייחשב כעניו ולא כאדם שאינו מודע לעצמו?
וואי אבל כתבת ממש יפה מרגש ונוגעוהוא ישמיענו
בע''ה תזכה ונזכה כולנו!
א מ ןןןןןנפש חיה.
תודה⁦⁩ אמן!בעיצוב
בכיףוהוא ישמיענו
והיי, גם אני חפץ לרצות... איזה חתימה נהדרת! הכל תלוי במידת הרצון
יש בנות שישמחו להקים בית עם אדם בעל מידות טובותצתפוחית 1
גם אם הוא לא התלמיד חכם המושלם ביותר.
ובכלל אני בטוחה שאם מבחינת אשתך תהיה ת"ח אז הכל טוב... (אישה יכולה מאוד להעריך התמדה ומסירות+
הערה צדדיתסביון
אתה כנראה לא מכיר את עמי הארץ של תקופת חז"ל... היה אז הפרש מאוד קיצוני, העמרצים לא ידעו כמעט כלום והת"חים למדו במסירות ממש.

והערה פחות צדדית, כתבת כאן למה אתה לא הולך להיות איש מכירות או נואם מצליח. אבל בזוגיות (כמו שאמרו מעלי) לא כדאי לשווק את עצמך כי אז יש יותר סיכוי שירצו אותך אבל פחות סיכוי שתתאימו, כי ככה זה כשרואים תמונה שעברה טיפול קוסמטי. כך שה"חיסרון" שלך הופך ליתרון.
כבר מצאתי דבר אחד שיש לך. כנות!!אישיות?!!
מבחינתי, המידה הכי חשובה! בהצלחה
חח. תודה!..והוא ישמיענו
לא התכוונתי ח''ו שאני לא מעריך את עצמי. ויש לי הרבה דברים טובים ב''ה כמו כל אדם אחר (אפילו כתבתי/ רמזתי את זה בהתחלה). פשוט מחשבות שייקח הרבה זמן (כי הדברים האלה הם יותר פנימיים ופחות חיצוניים), ואולי אני סתם ממהר..
מזדהה עם הרבה ממה שכתבתצריך עיון

אמנם יש כמה הבדלים אבל ניסחת יפה את התחושה שלי על הנושא

(אני מרגיש שאם רק היתה לי אפשרות להיכרות 'טבעית' וארוכה יותר ולא במסגרת דייטים מאולצים החיים שלי היו יותר פשוטים)

ממש מזדהה עם הסוגרייםוהוא ישמיענו
חח... אתה אכן "טועה" בהרבה דברים..ד.

אם שולים מתוך מה שכתבת, את העיקר - יוצא ככה:

אתה מחובר לתורה ואוהב ללמוד (אשריך.. לא מעטים היו שמחים שכבר תהיה להם את האהבה הזאת).

אתה נינוח, "רוחני", בודק דברים באופן מתון ולא פזיז.

אתה לא קשקשן, לא שחקן, לא מנסה לעשות "פוזות".. ממש לא שייך אליך. אתה פנימי, לא חיצוני.

אתה עניו.

אתה כמו שהתפללה חנה, "ונתת לאמתך זרע אנשים".. "איש באנשים", לא חריג לאף כיוון. נורמלי.

אתה מרגיש ש"אזור הנוחות" שלך, הוא איפה שאתה נותן את כל הכחות שלך לעם ישראל.. "כלי שרת של כלל ישראל" (שזו, אגב, הפנמה עצומה של החינוך הישיבתי שלך.. חי את זה). 

מבחינתך - כמה מצחיק.. - זה כמעט "אגואיזם".. שהרי לתרום לכלל, זה ממש מה שנוח לך, "חלום חייך"..... אשריך ואשרי חלקך.

אז התכונות שהזכרת - הן מעולות. גם לבנין בית - עם מי שזה מה שמתאים לה. יש הרבה כאלה.

ומה שאתה מרגיש נוח בתרומה לכלל - זה בסיס מעולה גם להמשך של בנין בית. כי הגילוי היסודי של הכלל, הוא בבנין הבית. שם אדם יוצא מתוך פרטיותו. ובנוסף, בונה בית בישראל. אם תסתכל כך - תוכל את הכוונות המעולות שיש לך בצבא, להעביר גם אל בנין הבית. 

אז לא צריך "לדחות עוד ועוד".. אלא לעשות חשבון אמת וצדק, מתי מתאים לך. 

אולי אחרי השירות הצבאי. תראה בעצמך, מתי בא מועד. אבל לא להכניס לך מחשבות של "אני לא כ"כ אטרקציה"..

אגב, לפעמים כשמוצאים מישהי מתאימה, ובוודאי כשבונים בית - פתאום מתגלה שיש כל מיני דברים לדבר עליהם; ושהערכים שלך, והרצון הטוב שלך, ומה שכן למדת וכו', מוציאים ממך שיח חשוב ומענין.

הצלחה רבה.

וואו.. תודה רבה על התגובה! ממש שימחת אותי. ואני מרגיש צורךוהוא ישמיענו
להגיב על זה.
קודם כל, ואת זה אני כבר רואה ויודע הרבה זמן- יכולת הניתוח שלך היא מדהימה. הגדרת יחסית בצורה מאוד נכונה (בעיקר לגבי השאיפות שלי.. עזוב עכשיו את ההגדרה שלי כשמואל הנביא ועוד כמה הפרזות).
אני נינוח, זה נכון. אני גם משתדל (שוב- משתדל..) לא להיות שחקן. כשאני חושב על זה כל החיים מה שספגתי ואני משתדל שיניע אותי זה ערכים.
אני רוצה חיים של נתינה. בלי זה החיים שלי לא שווים, ככה אני מרגיש. ואני ממש מפתח את זה בצבא, ב''ה, כשאין לי הרבה זמן לישון ואני 'עפוץ' ונותן את כל הכוחות שלי (נכון לעכשיו גם המנטליים) לעם ישראל. זה כ''כ ממלא אותי... אין לך מושג כמה.

(סתם סיפור ממש מהיום בבוקר.. הגעתי לצבא מהבית בשעה מוקדמת, הרבה לפני הזמן שהייתי צריך להגיע. והרס''פ שאל אותי האם יש כבר רשימת שמירה מסודרת ומתי אני עולה למשימה. אמרתי לו (בערך..): ''עדיין אין רשימת שמירה, אבל ממש אשמח כמה שיותר מהר לעלות לשמירה''. במשך כחצי דקה הוא הסתכל עלי כאילו נפלתי מהירח (!), בסוף הוא התעשת, נתן לי טפיחה על השכם ואמר- 'בינתיים תהיה תורן'...
המפקדים שלי, שהם לא דתיים, לא מבינים מאיפה זה מגיע. אני בערך הבנאדם היחיד אצלנו שמחכה ושמח לשמור... וזה ממש לא פשוט אצלנו. לא אפרט יותר מדי מטעמי אאוטינג אבל ככה זה במקום שבקושי יש דתיים לצערנו)

אז כן- אני רוצה בית של נתינה. לא בית פרטי, אלא בית שהפרטיות שלו נבנית מתוך הכלל.

ושוב, תודה רבה רבה על התגובה. ממש גרמת לי עכשיו להארת פנים ושמחת אותי!
שה' ישמח אותך!
יופי!...ד.

אתה מבין בעצמך שכעת אני יכול להוסיף עוד כמה דברים - שממש חשובים לבנין בית, ויש לך אותם טבעית..

בעיקר שמחת הנתינה. אבן היסוד לבית בישראל. בכלל לאדם מישראל, גומלי חסדים..

נתינה בתוך הבית - ונתינה מתוך הבית.

והערכים. שיא היציבות של בית בישראל, זה הערכים. נותן את המוטיווציה, הכיוון, החינוך, ההתאמצות על בנין האהבה - לא רק לרגע - הסבלנות.

כמובן - השמחה של מצוה (לעלות לשמירה.. לשמור על הילדים וכו' וכו'..)..

ושמח ששימחתי יהודי, בפרט שנמצא כעת ב"שטח".....

אשריך.

כן אתה טועה. אתה טועה לחלוטין בכך שאתה לא מעריך את עצמךשם ה' מבטחו

בס"ד

דווקא נשמע שיש בך הרבה טוב. ענווה ועוד..

רק שהענווה כרגע מרגישה לי מצד יצר הרע ולא מצד יצר הטוב.

אתה חייב להאמין ולראות את הטוב שבך, את הכישרונות שבטוח יש לך, את הנקודה המיוחדת והטובה שלך בעולם (כלשון רבי נחמן)..

לראות את כל הכוחות והברכה והטוב שה' נתן לך ויחד עם זאת להאמין שהכל ממנו, אבל לא חלילה לזלזל בעצמך, אתה צריך לעבוד על זה.. אתה אומנם לא יחיד בעולם אבל אתה כן מיוחד...

לא מזלזל בעצמי ח''ווהוא ישמיענו
כתבתי את זה כמה פעמים כאן. רק כתבתי שיהיה לי כנראה קשה בפגישות, כי אין לי לפי הבנתי תכונות מסוימות שיכולות לעזור לזה, כמו דיבור, כריזמה וכדו'

אני מאמין בעצמי, ויודע שיש לי דברים טובים, ב''ה, כמו לכל אדם...
כןדעתן מתחיל
זאת אומרת, כן, אתה טועה.
ואולי אם יזדמן לי אפרט.
זה ברור שאני טועהוהוא ישמיענו
אתם רק צריכים להסביר לי למה...
בקצרה?דעתן מתחיל
כי האדם הנחשק בתרבות החיצונית אינו האדם הנחשק אצלנו. לא החכם ולא היפה, לא המצליח ולא הכריזמטי. אלא רק הנכון. מי שהקב"ה החליט.
מה אעשה? אני מאמין שיש מנהיג לעולם. ואין הוא מפנק את מי שנראה טוב אלא את מי שעושה רצונו. משמע, עשה את תפקידך בעולם, עשה רצונו ואת השתדלותך. מכאן והלאה, השאר זאת בידיו ובטח בו.
כך אמור להיות.והוא ישמיענו
והלוואי שהיה כך
אני חושב שדרך חיים זו בחירהדעתן מתחיל
לא תרבות כללית. לכן אני מאמין שזה כן המציאות, למי שמאמין וחיי כך.
מסכים איתךוהוא ישמיענו
ושוב, האידיאל הוא לבחור את דרך החיים הזאת ולא פשוט להיסחף אחרי התרבות...
גם אני מאמין שיש אנשים כאלה. ואשרי מי שמה שמניע אותו זה אידיאלים
הגענו להסכמה. אשריךדעתן מתחיל
ובתקווה שנתקרב כולנו לעבר האידיאל
הצצתי מהפורום השכן ורציתי לענות...בארץ אהבתי
אני תמיד הייתי בטוחה שיקח לי הרבה זמן עד שאמצא את האדם המתאים לי, כי תמיד הייתי מאוד שקטה והיה לי קשה לפתח שיחה עם אנשים חדשים, ובקבוצה גדולה בכלל הייתי רק מקשיבה לכולם ולא אומרת כלום גם אם היה לי מה להגיד.

בסופו של דבר התחתנתי עם הבחור השלישי שפגשתי. הוא גם דומה לי בזה, ובאמת הרבה בנות לא רצו להמשיך איתו כי הוא היה שקט מידי בשבילן, אבל כשאנחנו נפגשנו אף אחד לא היה שקט מידי, השיחה זרמה מההתחלה והיה ממש מעולה (הוא אכן היה צריך לחכות לי די הרבה, הוא כבר היה כמה שנים בשידוכים ורוב החברים שלו היו כבר נשואים).

בכל מקרה, זה שלקח לו יותר זמן זה כי הוא היה צריך לחכות עד שאני אהיה מספיק גדולה להיפגש איתו... וכשזה מגיע זה מגיע וזה מה שהכי חשוב.

שיהיה בהצלחה!
תודה רבה!והוא ישמיענו
זה מאוד פשוט. 40 יום לפני שה' ברא אותךעובדאחרונה
הוא כבר הכריז מי תהיה אשתך..
אז למה להסחף בעצת היצר?
תתפללי, תתחזק באמונה, ואם אתה חושב שיש לך מה לעשות בתיקון הכלים(למשל ייעוץ או קואוצ'ינג) תשקיע גם בזה.
ייאוש זו אחת יצר לגמרי!
מי שברא אותך מעולם לא שכח אותך ולעולם גם לא ישכח!
מתגעגע למקום הזהחצילים
מעניין כמה פה אני עוד מכיר
המקום הזה מתגעגע אליך לא פחותנוגע, לא נוגע
מה שהוא אמרברוקולי
תראו מה זהחצילים
באמת מוזר לחשוב כמה שנים הייתי פעיל פה
בדוק אה?חצילים

שיהיה ברור

לא עברתי לנשואים טריים

אני לא בוגד

וגם אם כן, ובכל זאת שמך לא שכחנונוגע, לא נוגעאחרונה
מה מונע ממך להיות פה? ;)advfb

קל לי שבעז"ה שאתחתן אמשיך להיות פה.

אבל זאת רק תחושה, ימים יגידו

זה לא קשור לחתונהחצילים
אני פשוט לא הרבה בפלאפון מאז שלקחתי את החיים שלי ברצינות ובתחלתי לשחק פוקר בכל מיני מקומות מפוקפקים עם תריס
מה יש לגבר נשוי לחפש פה?ראומה1
תובנות, מסקנות,חצילים

געגועים לאנשים שעברתי איתם פה לא מעט

ותמיד לדעת שמי אני בכלל

זה חשוב

אח שלי הולך להציע נישואיןLavender

ואני בוכה מהתרגשותתת

כמה שזה היה צפוי אני פשוט מאושרת

אבא תודה

וואי מלא מזל"ט!! 🎉🎉🎉ל המשוגע היחידי
אמן תודה🙏Lavender
מאוד מאוד מרגש. מזל טוב!נחלת
תודה תודה❤️Lavender
מזל טובשפלות רוח
בקרוב אצל כל הרווקים והרווקות בעם ישראל אמן🎉🎊
אמן ואמן תודה!Lavender
וואוזיויק
ב"ה
מרגש, מזל טובארץ השוקולד
טנקס🙏Lavenderאחרונה
נראה לי כלו כל הקיצים, הראשונה שפונה אליחסדי הים
שהיא צנועה וצדיקה, אני אמור לה שהיא אשתי.😂😂
כן כן כןןמחפש שם
שתף אותנו איך היה😋
מנה אותי שליח ואצא אקדש לך אישה בשוקחתול זמני
עדיף שתקדש לו אישה מעזרת נשים בבית כנסתLavender

נשמע לי יותר מתאים בשבילו

לא בטוח שזה חכם דודשפלות רוח
כי במידה והשליח חס ושלום נלקח לבית עולמו, הבחור היקר ששלח אותו אסור על כל הנשים שבעולם מספק
זה לא בדיוק מספק אלא קנסחתול זמני
אייייישפלות רוח
אשריך דוד שלי!
חבל שרק עכשיו מגיע למסקנה כזאתעַלְמָה
לא בטוחה שזו האסטרטגיה הכי חכמה. אני נגידלגיטימי?

הייתי בורחת...

בהצלחה!

לא בטוחהנחלת

שזה רעיון כל כך טוב; ואם אחר כך, למרות שהיא צדיקה וצנועה (ואתה בטוח שהיא צדיקה וצנועה כמו שאתה

אוהב ומעריך), יהיו דברים נוספים חשובים שלא תסתדר איתם?

חושבת שכדאי וצריך לברר מה היה עד עכשיו עם פגישות; היו פגישות?  מדוע הסתיימו?

מצידן? מצידך? מה הפריע לך? מה הפריע לה? אולי אתה "תקוע" עם איזו דרישה,

כיוון הסתכלות, ציפיות, ואינך מוכן להתגמש או משהו כזה?

כמובן שלא מכירה אותך בכלל, סתם הצעה.

ועל זה הדרך. 

הוא כתב בצחוק...הרמוניה

אבל תגובה יפה

תודה ילדה.נחלת

כבר ראיתי את ההחלטה הזו שלו פעם באחד הפורומים הקדומים יותר.

הוא מדגיש צנועה וצדיקה. זה נפלא,  אם זה יושב על מקום אמיתי,

בוגר, שלא מתעלם גם מדברים נוספים חשובים, לו והוא עדיין

פחות מודע להם.

כל יאוש הוא פתח לתקווהזיויק
מישהו פה בפורום פעם עשה את זהמשה

@שמוליק פיין  @אלירז 

זה לא היה בדיוק ככה אבל זה בערך מה שהם מספרים.

נשמע חזקל המשוגע היחידי

עלעלתי קצת, לא בדיוק...

שאלה בתור אחד שחדש פה יחסית.. | ערוץ 7  

כתוב שם בערך

מצאת את זה!משה
חחח דפדפתי להם בכ"א אחורהל המשוגע היחידיאחרונה
עד כמה להקפיד על הכלל של להציע לבן קודם.אנונימי 14

משהי מעבודה נראית לי מתאימה לחבר שלי.

הבעיה:

אני לא מספיק יודע לספר לו עליה..

אני צריך מס' של חברה שלה שהיא תוכל לספר לו עליה..

אבל אם אבקש ממנה מספא שך חברה היא כמובן תבין שיש לי הצעה, ואם לא אחזור אליה עם ההצעה היא תבין שנפל..

מלעשות??

מה הבעיה שתבין שהוריד?אני:)))))

אל תיקח את זה יותר קשה ממנה..

ואולי כדאי שתציע לשניהם בו זמנית? ותעביר מספרים של בירורים ושיחליטו לבד.

זה כזה נורא אם היא תבין שנפל?advfb
זה בכלל לא אישיו.לגיטימי?

א. אין שום בעיה להציע לאישה לפני הגבר.

ב. בעיני, אנשים שבוגרים מספיק בשביל להתחתן - מקבלים את זה בהבנה. 

ג. עד כמה תסריט כזה נשמע לך מוזר?

שלום חברה מהעבודה, האם את במקרה פנויה?

מעוניינת לשמוע הצעה?

יש לי חבר מאוד X, וחשבתי שאולי הוא מתאים לך, אבל לא דיברתי איתו עדיין. אם זה מעניין אותך, אני יכול לשאול אותו קודם (ואשמח לקבל פרטים מסודרים שלך\מס' של חברה), או אולי הפוך, אני אספר לך עליו ותראי אם זה בכלל הכיוון? 

אצלךבחור עצוב
מכיר לא מעט שרוצות שיציעו לגבר לפניהן. 
עדיין, יש הרבה שבמצבים מסויימים יקבלו בהבנהadvfb

שיציעו להן קודם

לא אמרתי את ההעדפה שלי...לגיטימי?

אבל גם אפשר לשאול את אותה הבחורה מה ההעדפה שלה. אי אפשר לדעת מראש.

זה גם מאוד הגיוני האמתשפלות רוחאחרונה
מסכיםארץ השוקולד

אבל אני לא אישה.

עקרונית, באלגוריתם גייל ושפלי של שידוכים יש יתרון להיות זה שמציעים לו ראשון.

שידוך יציב – ויקיפדיה

אפשר פשוטאשר ברא

לבקש בכללי את הפרטים.. ולהגיד שיש לך אולי רעיון וכו'..

לא לפתח כ"כ ציפיות, אבל כן להשיג את מה שצריך.

להציע לה קודםברוקולי
שאלת המשך במקום לפתוח שרשור חדשאנונימי 14

החבר הזה אני מאוד מעריך אותו, וחוושב שהוא מיוחד בשמחה, בקלילות, במידות שלו... והוא גם לומד חינוך ובעה משם בעתיד הוא יתפרנס.. ולפני התואר הוא התפרנס יפה מעבודה בחינוך בלתי פורמלי..

אממה - הוא כרגע עובד כמה חודשים בתור קופאי.. וישלו עוד שנה לפחות עד סיום התואר..

מניח שאני עושה מזה אישו יותר ממנו, אבל אני חוושש שאולי זה ירתיע את הבחורה/בכללי ירתיע בנות אחרות .. זה מתכון מראש לוותר כי אני לא משווק אותו טוב? 

בהנחה שהגיל משנה.

אנחנו יותר קרובים ל30 מאשר ל25.. 

..אני:)))))

תציע וזהו, אתה לא צריך להתחתן איתו

באמת יכול להרתיע..אשר ברא

אבל לדעתי צריך להציג קודם אצל כל הצדדים הטובים והחיוביים כפי שכתבת עליו..

ולציין שכרגע בשל הלימודים עובד כקופאי.

בסוף נשמע שכן יש לו כיוון בחיים, לומד וגם בעבר היה ברצף תעסוקתי.

לענ"ד כל הקטע של שידוכים, זה להאמין במי שאנחנו משתדכים.. אם אתה תעוף עליו, זה יועבר בהתאם למי שמקבלת את ההצעה

אדם שמחזיק מקום עבודה לא אידיאלי כדי לפרנס את עצמומשה

זה בעיקר מחמאה. לא חיסרון.

בהחלט. אפילו אם בניקוי חדרי מדרגות וכאלה.נחלת

מוטב לו לאדם שיפשוט נבלה בשוק ולא יצטרך לבריות - לא?

תקפוץ למים!לגיטימי?

יכול להיות שזה ירתיע אותה.

גם יכול להיות שירתיע אותה שהשם שלו מתחיל בא' ולא בי' (אותיות אקראיות).

יש דברים שבידיים שלך, ויש דברים שלא.

תנסה,

ומקסימום יגידו לא.

חבל על האנרגיות ועל המגדלים שאתה בונה כאן באוויר.

אין סיבה לוותר בעיני -

לנסות, ותשאיר להם את הבחירה אם להירתע או לא.

בהצלחה!

תודה לכולם..אנונימי 14
מתנות בשלב הדייטיםיובללל

אני יוצא עם מישהי משהו כמו חודש וחצי, והולך ממש טוב ב"ה. נחמד לשנינו בקשר וסהכ ממשיכים להתקדם בנחת.

העניין הוא שבא לי לעשות לה איזה משהו נחמד שיחבר ביננו עוד. לדוג חשבתי להביא לה משהו קטן סימלי, כמו פרח או איזה ספר עם הקדשה (או רעיונות אחרים שאני ממש ממש אשמח לקבל) ואני קצת מתלבט האם זה ילחיץ אותה. ובנוסף זה אולי קצת מוזר חחחח, אבל פרקטית, איך זה יהיה לה נוח לקבל זר פרחים ולהיתקע איתו כל הדייט?😂

קיצר, מתי לדעתכם מקובל/מצופה לתת מתנות בדייטים? האם לדעתכם הבנות מצפות לזה? זה מלחיץ?

ואם כן - מה הדברים שהייתם מביאים כדי לעשות שמח על הלב לצד השני?(:

דעתי האובייקטיבית:חתול זמני

– חודש וחצי מוקדם מאוד בשביל מתנות (יש לי משלוחים שלקח להם יותר משלושה חודשים להגיע...)

– אל תביא פרחים אין איך להסתובב עם זה בדייט והיא לא חברה שלך (היא תהיה אחרי החתונה)

– בשלב זה אל תהיה רומנטי מדי ואל תגזים זה יכול להיות נורא מלחיץ וקרינג'

– מה שכן אתה יכול לעשות זה להביא דברים ידידותיים זולים ומתכלים, או נייטרליים לחתולין

– כי אם עוד שבוע זה לא יסתדר לכם מה תעשו עם כל הדברים האלה? מביך

הסבר: אני למשל בתור חתול זמני אוהב דובוני גומי. אם הייתי מזכיר זאת בפגישה, ומישהי הייתה מביאה לי דובוני גומי, זה היה נפלא ולא קרינג' בכלל. מישהי עשתה לי את זה עם מרשמלו וזה היה נורא חמוד.

אפשרות ב': נניח היא אוהבת ציור. אפשר לתת לה אריזה קטנה של עפרונות פחם / צבע או וואטאבר ממה שהיא אוהבת להשתמש בו.

תחשוב בכיוון של: "אם הייתי בחורה–" או נכון יותר: "אם הייתי הבחורה הספציפית הזאת, מה הייתי רוצַה לקבל ושלא יהיה קרינג'?"

..יובללל

חחחחח אם הייתי יכול לחשוב באמת מה בחורה הייתה רוצה העולם היה הרבה יותר פשוט(:

ותודה על הרעיונות! הבעיה שאין לה איזה חטיף או משהו שהיא אוהבת יותר מדי..

זה אחלה שלב לדברים מתכליםחושבת בקופסא

בהחלט מתנות זו דרך להביע עליית מדרגה בקשר, וקשר של חודש וחצי זה לא משהו שיכול להיגמר בלי התרעה תוך שבוע.

זה יופי של שלב לעוגה, פרחים וכדומה. (אתה יכול להחזיק לה את הזר באבירות במשך הדיט, ולתת לה אותו בסוף. רק תחשוב לאן היא חוזרת אחר כך, ולמי היא צריכה להסביר מאיפה היא קבלה את הזר)

ספר עם הקדשה לדעתי זה יותר מתקדם.

מה לגבי להצטלם ביחד? זה יכול להיות מאוד נחמד כשבעז"ה בהמשך יהיו לכם תמונות ביחד משלב הדייטים, ואם לא יסתדר מאוד קל למחוק אותן.

תודה!יובללל
זהו, התחלנו קצת להצטלם ביחד אבל זה עדיין לא מרגיש טבעי לגמרי ואני לא רוצה להעיק
אני לא חושבת שיש מקובל\מצופה כללילגיטימי?

יש מי שמצפה לזה,

יש מי שלא.

יש מי שזה ילחיץ אותה,

יש מי שלא.

מכיר "5 שפות של אהבה"?

מתנות זה שפה, ולא כל אחת דוברת אותה.

לדעתי,

יש משהו נחמד ויפה לתת משהו למי שיוצאים איתו.

בשלב מוקדם, כשיש עוד סימן שאלה - דברים מתכלים\בעלות נמוכה (נניח מחזיק מפתחות, ספל).

ככל שהזמן עובר, ובטוחים יותר בקשר, יפה להראות את הבטחון הזה גם במתנות -

אבל כן עם כוכבית: אם הקשר הזה ייגמר, שלא תתחרט על מה שהשקעת בו מבחינה כספית, ותקבל בהבנה אם היא לא תשמור את הדברים אצלה  - יכול להיות שזה ישאיר אצלה משקעים.

לשים לב לאורך הקשר אבל גם לאיכות הקשרברוקולי

אפשר להביא דברים מתכלים 

ואם בוחים להביא משהו אחר אז לכתוב הקדשה בנפרד

נחמד. מאוד.נחלת

זר פרחים - לא יודעת. תלוי. אותי זה היה מביך. (חושב להביא גם אגרטל?....)

אבל פרח אחד, לענ"ד זה מקסים. גם תשומת לב, וגם לא יותר מדי מלחיץ, מעיק, מביך (ואין צורך להביא אגרטל...כוס ח"פ

אפילו של המלון, אם אתם נפגשים שם, יהיה מספיק. וגם אם הפגישה בחוץ, היא יכולה להכניס אותו לתיק ואפילו להחזיק

אותו ביד עד תום הפגישה. אתם יכולים לעשות רוטציה בעניין....לא חושבת שיבול עד הסוף וגם זה לא מאוד חשוב.

(מלבד לפרח...). 

חרצית, מה שקרוי כריזנטמה, הוא פרח עמיד. במיוחד בחורף. אלא שהוא מגיע בענף עם כמה

חברים כמוהו וזה כבר לא נראה כל כך טוב. כמעט כמו זר.  מה עם גארבארה? יש בכל מיני צבעים יפים. אולי תבחר

לבן או צהוב. בקש מהמוכר לכרוך סביב הגבעול חוט ברזל, אחרת ראשו שח על גבעולו. 

גם ורד ארוך גבעול בא בחשבון. 

מה עם חטיף נחמד?  טורטית לך ולה? (זה לא אישי מדי וחושבת שזה נחמד).

כל כך מרגשת אותי השאלה שלך. כל כך יפה. אתה, אין ספק, שתהיה בעל טוב!

לאחר החתונה, תוכל להביא כל שבת, זר פרחים נחמד. רק אל תשכח!

בהצלחה! 

תודהיובללל

רבה על מה שכתבת בעיקר בסוף! חימם לי את הלב!

בע"ה 

יצאתי פעם עם מישהישפלות רוח

והיא שאלה אותי באגב איזה חטיפים אני אוהב, והאמת לא ייחסתי חשיבות לשאלה כי זה היה תוך כדי משהו, פגישה הבאה היא באה לי עם שקית מלאה כל טוב והתעקשה שאני אקח אותה הביתה, אכן הובכתי לא אשקר אבל זה היה ממש יפה מצידה

נראה לי שדברים כמו ספר עם הקדשה / תמונה / או איזה מתנה(אפילו זולה) שהיא מתקיימת זה פחות מתאים כי אם זה לא יצליח? ובלי קשר דברים כאלו מביאים איתם איזושהי אמירה שבעיניי אחרי חודש וחצי פחות מתאימה, אולי לכם זה מתאים איני יודע, ואולי גם לי זה היה מתאים בקשר הנכון עם המישהי הנכונה, אין לזה כללים זה יותר מה אתם מרגישים-אם מרגיש לך מוגזם, יש סיבה. אם לא-מדהים.

אם אתה רוצה להעמיק בחיבורנקדימוןאחרונה

אז יש כאן את כל ההצעות של המצנות הקטנות והמתכלות, שזה בהחלט הכי מומלץ כי זה לא ישאיר משקעים פיזיים אלא רק זיכרון. אם בסוף זה יצליח אז הזיכרון יצטרף למכלול, ואם בסוף כל אחד ימשיך לדרכו אז זה זיכרון שיהיה קל לדפדף אותו הלאה. הרעיון של פרח אחד, כיו שהציעה נחלת, דווקא נשמע לי ממש מתאים. נשמע בדיוק על הגבול שאתה רוצה.

לחילופין, לא חייבים מתנות בכלל כרגע, ואם נוח גם לה אז שווה אולי לשקול "משחקים זוגיות" (חפש את הביטוי בגוגל. זה פרויקט של השאלת כרטיסי שיח מותאם לציבור שלנו).

יש לי חבר שזה השפיע ממש לטובה על הקשר שלהם שהיה טוב ממילא, ובמבט לאחור הוא אמר שזה ממש סייע להם להחליט להתחתן.

מקומות טובים לדייטים בתל אביב?נו, ההוא מהזה

בשעות הערב אז אמור להיות יחסית סבבה

לא דייט ראשון אבל גם לא קשר יותר מדי מתקדם

רעיונות?

נמל תל אביב, הירקון, גני יהושעבחור עצוב
רידינגרקאני
חוף היםשפוי

הטיילת על חוף הים ממש נחמדה, אוויר טוב, רעש של גלים ויש כמה חנויות כשרות שאפשר להיכנס אם רוצים

פארק וולפסון - פארק לא גדול וממש חמודריבוזום
אבל גם שאר המקומות שהמליצו מעולים
נווה צדק יפהריבוזום
ויש שם מקומות מעניינים, אפשר לסייר לפי מסלולים באתרי טיולים
באוניברסיטהלגיטימי?אחרונה
פוצל משרשור אחר בשל נצלוש מוגזם🐱יעל מהדרום
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊

לא אמרנו שמראה חיצוני זה חשוב???חתול זמני
היה חשוב, עד שאנשי הפורוםLavender

ואבירי המקלדות שכנעו אותי שיש דברים חשובים יותר,

מאז כבר יצאתי עם כמה בחורים ואף אחד לא היה מידי חתיך😏

טוב, אולי אשקול גם חתולות אפורות.חתול זמני
מצאתי לך את האחת, אין מתוקה ממנה.Lavender

במחשבה שניה בא לה חתול לקשר רציניLavender

לא חתול זמני😸

הקשר רציני, רק החתול זמני.חתול זמני

סתם, אני לא ממש בשל.

כזו?פ.א.

אופסLavender

@חתול זמני פספס את אהבת חייו

אולי עוד תירשם לכאן איזו חתולה זמנית?חתול זמני
נראה לי שקצת הגזמתם עם הניצלוש לקשקשתיעל מהדרום
לק"י

לא בכל שרשור זה מתאים.

סורי, קיבלתי.חתול זמני
מיאוגזם!חתול זמני
😹😹😹Lavender
נצלו"ש = ניצול שרשור?נחלת
מדויק.חתול זמניאחרונה

או במקרה של השרשור הזה... מיאודויק.

אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))

הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.

אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.

זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.

בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.

בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה  תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.

קשה שלאחקלאי

קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר

בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.

ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.

אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.

והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי. 

נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))

גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו. 

נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.

בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..

אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.

נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום. 

יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר.. 

..שפלות רוח

אתה טוב ומגיע לך הכל דוד

אתה מספיק טוב!עַלְמָהאחרונה

ועוד תבוא האחת שמספיק טובה לך.

אולי יעניין אותך