השבת עלו לי כל מיני מחשבות על הדייטים. והגעתי למסקנה שכנראה אהיה רווק מזדקן (לא זה.. אפילו לא התחלתי לצאת עדיין. אני אסביר...) ויהיה לי ככל הנראה קשה בעולם השידוכים. בטח עכשיו אתם שואלים למה ככה?
אז.. אנסה להסביר את עצמי
- אני לא תלמיד חכם, אבל מחובר לתורה ואוהב ללמוד. מצד שני אני לומד בישיבה גבוהה ככה שאני גם לא עם הארץ, במושגים של היום (ייתכן מאוד שבתקופת חז''ל הייתי נחשב ככזה).
- אני לא איש מעשה. אני חושב לאט, מבין לאט, מתנהל בנחת; 'רוחני' כזה.. אני ועולם הזה- לא הולך ביחד.. זה מתבטא בכמה דברים, למשל בדבר הבא:
- דיבור. אני אדם יחסית שתקן וביישן. לא שאני לא מדבר, אבל אני לא מדבר הרבה. גם אין לי על מה לדבר יותר מדי, וגם אני לא אדם משכיל כזה שיש לו מה להגיד על כל דבר. שלא לדבר על כריזמה שכמו שהבנתם נכון- ממש, אבל ממש אין לי.
- הכישרונות שלי ממוצעים. אין משהו שאני מצטיין בו באופן מיוחד גם ביחס לעצמי.
- אני לא אוהב חיצוניות. אני לא אדם שיודע 'לשווק' את עצמו ולהציג את הצדדים הטובים שלו בצורה מודגשת, אם הגדרתי את זה נכון. אז, כן, אולי תאמרו שאני 'תוקע' את עצמי- אולי, אבל זה פשוט לא עצמי להיות סוג של שחקן...
בינתיים אני בצבא וטוב לי עם עצמי, באיזור הנוחיות שלי. כרגע אני עוסק בדברים חשובים, מתמסר לכלל, ומרגיש שאני נותן את כל הכוחות שלי לעם ישראל, פשוטו כמשמעו; חלום חיי. בחיים לא הרגשתי גודל כזה, כמו עכשיו שאני ממש כלי שרת של כלל ישראל. אבל מה לעשות.. בקרוב צריך לבנות בית, ואני יודע שיהיה לי קשה. ויש יצר כזה (אולי יצר הרע?) להמשיך בנוחיות הזאת ו.. לדחות עוד ועוד את הענין של הפגישות. אולי ה' יזכה אותי מתישהו להיות ראוי ומוכן
אני טועה?