העתק-הדבק- שאלה ותשובה מהרב דוב ליאור שליט"אמתנחל גאה.
בע"ה ית'

ההתקתי מפורום נלא"י

שאלה:
במספר פינויים של מאחזים בזמן האחרון, וכן בבית השלום, נוכחנו לראות את הנוער שלנו זורק את כעסו על רכושם של הפלסטינים - פינצ’ור רכבים, שריפות, זריקת אבנים וכו’.

1. האם דבר זה אינו חילול ה’ אדיר (במיוחד כאשר כלי התקשורת מלאים בהשמצתנו)?
2. האם מותר בכלל לפגוע ברכוש של גוי בגלל שהוא גוי?
3. אם באמת יש בעיה, מדוע איננו שומעים את מנהיגי הדור מוחים על העניין?

תשובה:
1. חילול השם הוא במה שמפנים את המאחזים, שממשלת ישראל במקום לעודד התיישבות יהודית בארץ ממשיכה לקיים את המדיניות של הספר הלבן. אני חושב שגם הבריטים לאחר שעלה ישוב לא פינו אותו. החילול השם הוא בכך שעם ישראל שחוזר לארצו שולח את המשטרה שלו לפנות יהודים. אם היה מדובר בבעיה של תוכניות מתאר - זה משהו אחר, אבל סתם מתנגדים להתיישבות משום שהגויים מבחוץ מתנגדים לכך שיהודים יתיישבו, משום שהנשיא של המעצמה המערבית לא רוצה, משום שהערבים רוצים שהארץ תחרב ותוסגר להם. החילול השם הוא הפוך, ע"י מי שעושים את ההרס.

2. סתם כך אסור. צריכים לבדוק מה השיקולים של אותם אנשים שעושים זאת, הם לא מסרו לי את השיקולים שלהם. השאלה אם זה באמת נכון או שזה רק פירסומים של כלי התקשורת שיש להם איזו הנאה סדיסטית להכפיש את המתיישבים. אולי זה איזה שתול שלהם שעשה את המעשים. כבר קרה כמה פעמים ששוטרים עושים כל מיני צעדים חריגים ואז מכפישים את המתנחלים שהם פגעו בשוטרים וכדומה. קודם כל צריך לבדוק אם זה מאה אחוז נכון.
שוכתב מתוכניתו בערוץ 7
התוכנית משודרת ביום ראשון בשעות 21:00-21:30
מסכימה איתו!!!בת-אליי
יש רבנים שמתירים זאת אבל לא יכולים להשמיע קולםלב שבור
בגלל סיבות מובנות של הסתה שב"כ וכולי אני יודע על רבנים שמתירים.
אני גם מכיר. ואני מכיר רבנים שהשמיעו קולם הש.ב.כ-מתנחל גאה.
בע"ה ית'

הזהיר אותם והם שתקו\חזרו בהם
אני שלחתי את השאלה הזאת, והנה התשובה:אנונימי (פותח)
יש כאן תשובה של רב מישיבת אור עציון. שלחתי לו וגם לרב דב ליאור. הרב מאור עציון הרבה יותר נחרץ, וכמובן שיש לו גם מקורות ברורים.
יש מישהו באחד הפורומים ש"הוא לא פוסק כמו הרב הזה". זה נורא טפשי, כי הרב מביא כאן גמרות מפורשות.
גם הרב דב ליאור סייג את תשובתו על תקשורת וכו', אבל ת'כלס מבחינת המעשה אסור.
הנה התשובה:

תשובה:
בגמ` במסכת ב”ק קי”ג נפסק שגזל הגוי אסור, וכן נפסק ברמב”ם בהלכות גזילה ואבדה פ”א ה”ב: ”ואסור לגזול כל שהוא דין תורה, אפילו גוי עובד עבודה זרה אסור לגזלו או לעשקו, ואם גזלו או עשקו יחזיר.”

וכן נפסק בשו”ע חו”מ סי` שמ”ח סעיף ב: ”כל הגונב...עובר על לאו דלא תגנובו ...אחד הגונב ממון ישראל או הגונב ממון של גויים...”
עפי”ז, פשוטים הדברים שכל אלה שפוגעים בממון של ערבים כדי לכלות את זעמם על פינוי מאחז זה או אחר, עוברים על איסור תורה.
ואולם, נכונים הדברים שהאיסור כאן חמור פי כמה וכמה, שבעצם כך שיהודים הנחשבים ליראי שמים, משחיתים ממון גויים, יש בכך משום חילול ה`, ופגיעה בכבודו של הקב”ה בעצמו, ולכן יש להוקיע מעשים אלו בכל תוקף.
לגבי התביעה כלפי הרבנים אכן יש למחות על עניין זה.
בדיונים שנעשים בבתי המדרש, אכן נשמע קול מחאה מגדולי הרבנים.

הרב דני אלינר

הרבנים שהזכירו כאן כנראה עוברים קצת על דברי תורה מפורשים.
וכנראה בני ישראל שכבשו את הארץ בימי יהושע...אנונימי (פותח)
וכנראה בני ישראל שכבשו את הארץ בימי יהושע פשוט בקשו מהתושבים
"אנא מכם גוים חביבים! פנו לנו את הארץ יען אלהינו יעד לנו זאת הארץ" וכל 7 העמים שהיו פשוט קמו והלכו לאחר בקשה מובנת ומסבירת פנים שכזו!

אמנם לא בדקתי במקורותינו בספר יהושע אך אני לפי מה שאני זוכר מהבגרות בכתה י' לא כך היו פני הדברים...

אתה באמת רוצה שאגיב או שאחכה שתתבגר?אנונימי (פותח)
ואני מאוד מקווה שאתה חושב שזה פשוט מצחיק.
אשמח אם תגיב אע"פ שלא התבגרתי...אנונימי (פותח)
אנסה להסביר את ההבדלמי יודע
לעם ישראל מותר ומצווה לכבוש את ארץ ישראל מידי עמים זרים. אבל זה לא מתיר ליהודי פרטי לפגוע ברכושו של גוי פרטי. הדברים הללו מפורשים במקורות רבים, ובין השאר הרב צבי יהודה זצ"ל חזר עליהם בהזדמנויות שונות.
מותר לגרש ולבזוז רק יהודים חפים מפשעואלאד
כמרי כנסיית הר עציון, לא רק התירו אלא אף חייבו חיילים לגרש יהודים, לבזוז את רכושם ולהחריב את בתיהם. וכי מדוע עלינו להתפעל שהם אוסרים לפגוע ברכוש האויב?

הדיסוננס הקוגניסיבי עליו מתבססת האידיאולוגיה החולנית של כנסיה זו, מחייב רחמנות על אכזרים ואכזריות על רחמנים.
לואלאד:  הרב הנ"ל הוא מישיבת אור (לא 'הר') עצהשם הוא המלך!

אותה הבררהואלאד
ישיבתו של זייפן הגיורים הידוע, שישב רגל על רגל במשרד הממוזג של שרון בזמן שתלמידיו וחסידיו גורשו באלימות.
ואלאד - סתום ת'פה!!!!!!!!!tomerittal
דיי... איכככסס. איך אתה לא מתבייש לדבר ככה?!
אגב, תזכורת:tomerittal
לה"ו

"...ויש עבירות קלות מאלו [מהעברות שהוא אמר שאין להם חלק לעולם הבא:אפיקורסים וכ'ו...], ואף על פי כן אמרו חכמים, שהרגיל בהן-אין לו חלק לעולם הבא, וכדאי להתרחק מהן ולהזהר בהן, ואלו הן:..והמבזה תלמידי חכמים" (הל' תשובה לרמב"ם, פרק ג')
בחיאת, זה לא אמור לפגוע בי שאתה מדבר ככה על הרב דרוקמן שליט"א. זה רק לטובתך. פשוט תשתוק.
מודה לך על כך שהזכרת את השם המפורשואלאד
ניסיתי ללכת בין הטיפות, לברור את המילים בזהירות, ולא להזכיר את שמו של מי שישב במשרד ראש הממשלה וקיבל משכורת עתק כדי לתקוע סכין בגבם של תלמידיו ששמו בו את מבטחם, לשתוק על גירושם האכזרי ואף לעודד את מגרשיהם לבצע את זממם (כמובן שנוכחנו לדעת באשכול זה, שרק ברכוש ובנפש של יהודים הוא התיר לפגוע - באויב הערבי אסור).

אבל טוב שיידעת אותנו, שמכיון שהוא ביזה את עצמו - אין לו חלק לעולם הבא. לא מדובר באחד שהייתי מעוניין לחלוק עמו את הנצח.
ואלאד המסכןמיכאל=)
הלואי שהיית חולק איתו את הנצח טיפש שכמותך.
לפי איך שאתה מדבר על רבנים ועל ישיבות (גם אם אנחנו חולקים עליהם, אנחנו לא יכולים לקרוא להם כנסיה, נראלי טיפה נסחפת..) תקווה שיהיה לך חלק טוב בנצח..אתה פשוט השתגעת.
אתה פשוט אדיוט, ואלאד. דרכך אינה דרך תורה.אנונימי (פותח)
זו הטעות.
נתנו לאנשים להלחם על ארץ ישראל עם הרגשה שהם מצילים את העולם, אבל הם שכחו שתורת ישראל נמצאת מעל ארץ ישראל, ועם ישראל מעל תורת ישראל (כן, קצת הרב זצ"ל לא יזיק לכם)
וזה בכלל לא קשור שאמרו שעל הארץ תהיה מלחמה.
בושה מה שהולך בפורום הזה. נוער שנפל על השכל.
תודה. ואילו אתה - אנטישמי קלאסי.ואלאד
מי שתומך בביצוע פקודה לגרש ולבזוז יהודים, אבל מתרעם מעומק ליבו על פגיעה ברכושו של אויב מושבע - הוא א-נ-ט-י-ש-מ-י.

ואכן, תורת ישראל אכן מתנשאת מעל הכת המזרחיסטית, מעל האידיאולוגיה המחוּררת שלה, מעל רבניה האומללים והמבולבלים, ומעל חסידיהם השוטים, הממהרים לאהוב את שונאיהם ולשנוא את אוהביהם.

איני מציע לך להתבונן במראה. המחזה וודאי אינו נעים לעיניים.
מדובר פה ב'יוסף אי' מספר 2/3/4/ , חבל על הזמן...השם הוא המלך!
ועל מעוותי השכל ופגועי הנפש, בעלי ההשקפה הפאשיסטית החולנית המכונה 'ממלכתיות' - האוהבים את הרשעים ושונאים לצדיקים, כבר אמר הכתוב דברים ברורים:

'מצדיק רשע ומרשיע צדיק - תועבת ה' גם שניהם'...
בא לי להבין...אוסנת
מה הטיעונים שלכם כנגד.
מעולם לא העלתם טיעון הגיוני מלבד השמצות.
כוחכם בלשונכם.
אתם יודעים נהדר איך לקחת אידיאולוגיה שלמה, הכי מורכבת שיש - ולהוריד אותה לאפס.

V

בא לי לבכות...tomerittal
בבקשה. מנהלים. למחוק תגובות פה
ואלאד גם אתה אנטישמיs/m/d/4
דיי!!! אולי מספיק לקלל?!?!tomerittal
כתבתי תגובה ארוכה לבסוף החלטתי לא לפרסם...מתנחל גאה.
בע"ה ית'

- הרב צבי יהודה זצ"ל אמר עוד הרבה דברים.. קודם אל תעשה מה שהרב צבי יהודה לא עשה אחרי זה תעשה מה שהוא אומר..  כרגע זה זמן מלחמה,  ברור שהנזק לגוים (וזה לעניות דעתי חשש הרבנים הנ"ל) מזיק מאוד גם למידות-  אם אתה בא מתוך רצון להרוס,להזיק,להשחית,לגנוב,וכו' לצורך שלך ברור הוא שאסור. אבל לצורך המאבק-והמלחמה על א"י מותר ורצוי ומצווה גדולה! (מתוך שמחת מצוות כיבוש הארץ בשיר ושבח ולשם יחוד קודשא בריך הוא להקים שכינתא מעפרא..)

ד"א הרב שלי מתיר..

**מחקתי את הרוב..
אין בנאמר ליתמוך או ח"ו ליקרוא לעבור על החוק,
 אני מתנגד לכול דבר שעובר על חוקי התורה.
בעניין פגיעה בחפים מפשע בפינוי.אנונימי (פותח)
אני מתייחס בעיקר לשאלה 2. יש כמה סיבות שלא אפרט אותם כעת כי זה הרבה סוגיות כמו "מתוך שהותר גופם הותר ממונם"וכן עוד שמי שרוצה עוד מעט המכון התורני ביצהר מוציא ספר בעניין. בכל מקרה הפגיעה בערבים שעושים בפינויים זה סיבה לעשות דברים שתמיד אנחנו רוצים לעשות וכאן זה היזדמנות טובה לעשותם, חוץ מהעניין הידוע שזה מתיש את המערכת, כי כשהם עושים פינוי נגיד בחברון הם מכינים את כל הכוחות לשם, ואז הם יכולים לשלוט באירוע, וברגע שיש ארועים בכל הארץ הם לא מצליחים "להכיל" את העסק ובמלא הם יחשבו יותר טוב לפני שהם יעשו פינויים( וזה גם בא כמענה לפנויי ה"פגע וברח"). ויש להאריך בזה הרבה ולא כאן המקום.... אשריכם!
עצוב מאוד לקרוא.אנונימי (פותח)
אני מקווה שאתה מבין שאת הגאולה אתה לא מקרב, אפילו שזה נשמע שאתה ממש בטוח בזה.
לך תלמד
העניין הוא ככה. הערבים הלכתית מוגדרים כאויב.אנונימי (פותח)
גם אם לא כולם יכלכו וירצחו יהודים רובם שמחים שנרצחים יהודים. ולפי ההלכהעם שנמצא עם ישראל במלחמה  וחלק מהעם רק מזדהה עם העם שלו.זאת אומרת שלא כולם בפועל יהרגו אלא שחלק ישמחו שנרצחים יהודים אפילו בלב, אז גם הם חייבים מיתה.והם נכנסים להגדרה של אויב! ובשעת מלחמה אמרו חכמים (מסכת סופרים ט"ו:ט; ירושלמי,סוף מסכת קידושין למה נענשו כל המצרים בקריעת ים סוף.)טוב שבגויים-בשעת מלחמה-הרוג.
ופירוש אמרו שבים סוף טבעו רשעים,בינוניים וכשרים(רש"י שמות ט"ו:ה) הערבים רוצים להרוג אותנו נכון? או לפחות לסלק אותנו מנחךת אבותינו ובגלל זה הם מוגדרים הלכתית כאויב. וכן מותר להרוג אותם כמה שקשה לשמוע את זה מותר להרוג ערבי! כי הוא אויב שלנו והוא מאיים על השמך קיומנו בארץ הקודש (נכון שצריך שיקול דעת מתי ואיך ואם שייך וברור שעדיף לא לשבת בכלא.) אבל בסופו של זה מצווה. והגאון הרב אויערבך כותב בספר שלו(אני לא זוכר איזה אביא את המקור בהקדם)גופם מותר קל וחומר ממונם. ואם זה נעשה בשביל הרתעה להרתיע אותם מלפגוע ביהודים ולהרתיע את מערכת "הביטחון" מלפגוע בנו אז זה מותר.אפשר לעיין בכסף משנה על הרמ"בם הלכות רוצח ושמירת נפש שפסק שבמלחמה עם אויב יש להרוג את כולם בלי לחשוב שמא אחד מהם הוא חף מפשע וכך פסקו הב"ח הש"ך והגר"א על דברי השולחן ערוך יו"ד סי' קנח וחו"מ סי' תכה. וכן הסמ"ע כותב דאילו יש מלחמה על זה אמרו הטוב שבגוים הרוגוהיינו מצווה להורידם ולסובב להם המיתה וכך פסק הרמ"בם בהלכות מלכים ומלחמות (פרק ו')שם מופיעות הלכות המלחמה היסודיות,שגם לאחר כנעיתה של אומה שהתעקשה להלחם בנו כל בניה בני מוות הם. ובעל "הכנסת הגדולה" כותב:והנכון שבא להשמיענו שאפילו שזה הגוי אינו עושה מלחמה עם זאת כיוון שכלל אומתו עושה מלחמה עם ישראל אחינו-מורידין ולא מעלין
וכדאי לעיין בפירוש של המהר"ל על התורה"גור אריה" שכותב דברים דומים בעניין הסיבה מדוע הרגו שמעון ולוי את כל אנשי שכם למרות שלא כולם חטאו.(רוב המקורות לקוחים מדבר תורה של הרב בנימין זאב כהנא הי"ד גליון דרכה של תורה טבת תשס"ו גליון מספר 572 ) בקיצור מותר לעושת את זה ויש רבנים גדולים שתומכים ומתירים אבל לא יכולים להשמיע קולם! ויש רבנים שחולקים. בוודאי שצריך לעשות את זה לשם שמים באמת לקדש את ה' כמו כל דבר שעושים.
דברים כאלה קורים על ימין ועל שמאלפיתון
יום אחד סיפר לי מישהו ש"ירינו אבן ברוגטקא והיא פגעה בכתף של איזה ערביה והערביה צרחה איי איזה מצחיק זה היה" לא שאני אוהב ערבים גדול אבל הדרדרות כזו חייבת להעצר (דרך אגב הדוגמה שנכתבה לא נכונה בבית השלום הערבים התחילו)
למצטטים את הרב ליאורפיתון
אחרי ארועי בית השלום פורסם דף שעליו חתם גם הרב ליאור שבו נאמר "פגיעה בערבים וברכושם ללא התגרות מצידם ופגיעה בסמלים מקודשים  היא פשע חמור"
(ייתכן שטעיתי במילה זו או אחרת אולם באופן כללי אלו היו הדברים) 
אכן פורסם דף כזה.אנונימי (פותח)
אך לאחר מכן פורסמה הכחשה.
בבית השלום לפעמים הערבים התחילו ולפעמים לא.אנונימי (פותח)
מול עיני נורתה ערבייה ע"י רוגטקה (אגב הוא פזל בכמה סנטימטרים)שעברה מתחת לבית השלום ללא שום סימנים מאיימים.

באופן כללי הערבים התחילו בשבת שאחר שבת חיי שרה אבלפיתון
אכן היו הרבה מקרים שיהודים התחילו אפילו באזורים אחרים של העיר
כמו כל עניין בעבודת ה' צריך לעשות את זה עם דעתאנונימי (פותח)
ולשם שמיים באמת זה צריך להגיע מהקדושה. בסופו של דבר אם זה מחליש את אחיזתם בארץ מותר.ויש מחלוקת בעניין.בוואדי שאסור לעשות את זה להנאה אישית. אבל עדיין צריך לעשות. אפשר לעיין במה שכתבתי למעלה.
זה לא נכון שפורסמה הכחשה...חברוני!
הרב ליאור עומד מאחורי מה שהוא כתב!!!
אבל הואאנונימי (פותח)
לא עומד מאחורי מה שהוא לא כתב.
המקרה שדברתי עליו היה בשבת שלאחר שבת חיישרה.אנונימי (פותח)
לא הבנתי אז אתה נגד פגיעה בסתם ערבים או לא?פיתון
מה בין הפינוי להשחתת הרכוש?????????אנונימי (פותח)
ליחה קפץאנונימי (פותח)
הרב אומר שחילול ה' הוא בפינוי אבל אין שום קשר לשאלה- השאלה היתה על השחתת הרכוש של הערבים שהם לא אלה שמפנים אותנו- אז כן יש לנו מלחמה עם הערבים אבל אין שום זכות להרוס את רכושם בגלל כעס על פינוי.
חוץ מזה שזה חוסר טקט להוציא כעס על גורם שלישי (במקרה זה הערבים).
אי בעד לעשות דברים יעילים,אנונימי (פותח)
כל עוד הם מותרים ע"פ ההלכה.
במקרה הנ"ל מבחינת ההלכה אני חושב שהוא אסור. מבחינת היעילות אני בטוח שהוא לא יעיל. 
אילו הם היו עומדים על הכביש ומודיעים כאן לא עוברים ערבים, אז זה מותר ויש לזה גם סיכוי להועיל במשהו, לפחות מבחינה תודעתית, אבל לזרוק אבנים במצב ההוא זה טעות.
עם זאת אני לא אצא בפומבי נגד אנשים שיפעלו כך, כי גם זה רק מזיק, אני אגיד אולי שאני לא מסכים, אך לפחות כלפי הציבור אני יסביר למה הם עשו זאת.
בתקוה שהובנתי. 
*אניאנונימי (פותח)
אכן- זו בעיה חמורהאנונימי (פותח)
אסור להשחית רכוש פלסטיני סתם כך בחמת זעם.
אנחנו מתפללים ליום שבו תהיה החלטת ממשלה בעניין החרמת הרכוש של כל הערבים- ואז נעשה את זה בצורה מסודרת וממוסדת (ואולי- בעז"ה אפילו נזכה להקדיש את הכסף לקופת המקדש; ויה"ר שנהיה ראויים).
מחלוקת! יש דעות שמותר! צריך להביןאנונימי (פותח)
שזה לא כל כך פשוט.
אני מסכים עם העניין שזה צריך להעשות ממקום טהור  לשם שמים ולא מתוך חמת זעם והנאה של השחתת רכוש וונדליזם, אבל אני חושב שעדיין זה לא צריך למנוע עשייה.
כל הבאלאגן שהיה בבית השלום היה קידוש ה' עצום!! גם אם קשה לראות את זה, זה היה ממש נקודה של אנחנו פה ואנחנו שולטים ולא מפחדים מכם(הערבים) וכן בשביל למנוע פינוי מותר להשחית רכוש יש בזה גם נקודה של להחליש את אחיזתם בארץ. ככל שתיהיה מציאות של שליטה זאת אומרת שאנחנו נעשה מה שבא לנו מול הערבים אז נוכל יותר להתקרב לנקודה של להוציא אותם מכאן.צריל להבין שבעניין הזה באמת יש מחלוקת בעניין הגדרת הערבים כאויב ממש או לא אבל יש רבנים גדולים שלפי דעתם ההלכתית הערבים מוגדרים כאויב ממש! ומותר אפילו להורגם. 
ללב שלםפיתון
אנשים שיכולים להיות רחמנים ליהודים ולההפך לחסרי צלם אנוש לערבים צריכים לבדוק טוב טוב את המידות שלהם 
היתי רוצה לשאול את דעתך לגבי : עמלק....אנונימי (פותח)
הקצנתי בכוונה.
אבל העקרון ברור, אם התורה מתירה ודבר זה אפילו לחלק מהדעות מצוה, אז איך אתה יכול לקרא למי שפועל כך חסר צלם?!
להר המורניקפיתון
רק עכשיו הספקתי לקרא את תגובתך לגבי עמלק אז אענה עליה עכשיו. באופן כללי השמדת עם היא פשע חמור רק שבמקרה של עמלק השם ציוה אותנו להשמידו ורק בגלל זה מוסרית בלבדאנחנו עושים זאת לגבי הערבים אין מצוה כזאת ולכן השאלה היא מוסרית בלבד
ה' לא ציוה אותנו להשמיד אויבים? וגם אם לא, מה רע?אנונימי (פותח)אחרונה
הכי חשוב לעשות הכל עם דעת ולשם שמים.אנונימי (פותח)
נכון שבהרבה מקרים כאלה יש אנשים צעירים שעושים את זה בשביל האקשן ומתוך יצר הרס, אבל תריך להביא את זה למקום של קדושה וטהרה לכבוד ה' כל אחד יעשה לפי דעת רבותיו.
לנוטרפיתון
אין שום צורך והיתר לבזוז את ממונם של הערבים צריך להעיף אותם מפה וזהו
ואולי הם יעופו יותר מהר אם תבזוז את ממונם???אנונימי (פותח)
ובהנחה שהם גם אויבים, אז אולי מתוך שהותר גופם הותר ממונם. כנכתב לעיל?
מאיפה הנחרצות שלך???
מבחינה מוסרית החרמת רכוש היא פשע וגם אין להפיתון
שום התר הלכתי כמו שכתב הרב ליאור. אבל הנקודה העיקרית היא זה הבעיה המוסרית והשחתת המידות
זה לא מוסרי להחרים רכוש של אויב???אנונימי (פותח)
הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה