יחסי ידידות בעבודהחנה מור יוסף
שלום לכולם..
בעלי עובד בעבודה חדשה ובה יש חברה מעורבת נשים וגברים. זה לא הפריע לי, ואף שידעתי שהוא מן הסתם כן מדבר עם הבנות ולא בדיוק יחסי עבודה קרים, על סמך ההיכרות שלי איתו, הייתי בסדר עם זה
אבל...
היום הוא סיפר לי לתומו סיטואציה שהדליקה אצלי נורה. הוא סיפר שהגיע לעבודה באיחור בטעות ומנהלת המשמרת התקשרה אליו ושאלה " מה קורה? איפה אתה?" אז הוא ענה לה " מתחילים ב3.. מה יש לך?"
ברגע הראשון זה צרם לי אבל ניסיתי להעביר את זה כי אני מכירה את עצמי כקנאית ולא היה בא לי להיכנס למוד הזה. אבל אחר כך כשחשבתי על הטבילה המתוכננת למחר ועל הביחד שלנו שכל כך חיכיתי לו, פתאום קלטתי שפחות בר לי והרגשתי שנסגרתי קצת, כאילו שמתי על עצמי איזה חומת מגן.
הבנתי שסגנון הדברים הידיד אותי עליו, כי ממתי מדברים ככה למנהלת אם היחסים הם באמת יחסי עבודה מנומסים ותו לא. מה זה "מה יש לך? " בחיים לא הייתי עונה ככה לגבר מהעבודה ובטח שלא למנהל.. זה היה לי מוזר
ואז באתי ופתחת איתו בעדינות שאני מרגישה שזה הרחיק אותי קצת וזה מבאס אותי שככה ודיברנו קצת על הנושא
בקיצור
מסתבר שאכן הוא ביחסי ידידות עם הבנות שם, כמו גם העובדים לדבריו, וכמו שהוא תיאר, יוצא לו לצחוק עם עובדות, סתם לשוחח ולהתבדח לפעמים. הוא גם סיפר כי יוצא לו לעבוד עם עובדת אחת נגיד למשך זמן ותוך כדי הם מדברים וצוחקים ברור..
האמת? הרגשתי סוג של רעד בגוף.. זה ממש עשה לי רע. לא יודעת בדיוק לתאר את הרגש אבל אולי פחד? תחושת נבגדות?? יש לציין שזו לא פעם ראשונה שאני חווה את התחושה הזו מולו אבל היה כאן משהו חדש. עד עכשיו פגשתי בזה בעיקר בענייני משפחה. פתאום לשמוע ממנו על יחסים של צחקוקים וסוג של חברות עם בנות בעבודה? וואי, עשה לי רע!! אמת.
העניין הוא כזה:
אני מודעת לחוסר הבטחון שלי מול עצמי שגורם לי להיות קנאית ולכן לוקחת בחשבון שחלק נכבד ממה שאני מרגישה נובע מזה. אבל עדיין, גם כשאני חושבת ריאלית אובייקטיבית, זה נראה לי לא לעניין. מה דעתכם על סגנון הדיבור הזה למנהלת, כמו לשאר התיאורים על אופי היחסים?
כאב לי ממש לשמוע את זה כי עברנו התמודדות ארוכה עם נושא האמון שלי בו להתמודדות עם הקנאה שלי שנבעה מחוסר ביטחון עצמי, ודוקא הגענו לשלב טוב יחסית בעניין הזה אבל זה ממש הבעיר אותי והרחיק אותי שוב. רק שתבינו, במשך תקופת ההרחקות הרגשתי חשק עז להיות איתו ולהתמסר כי באמת הגעתי לאיזשהו רמת ביטחון ואמוןן וקרבה רגשית אמיתית אליו אחרי תקופת ריחוק ארוכה, לפחות כך חשבתי, ופתאום זה. מאוד מבאס
יוואו ...מענין
זה נשמע ממש קשה ... גם אני קנאית ואני חושבת שזה יפה בזוגיות ... (בעלי לא כזה וזה קצת פוגע, אבל לא נורא) ולא, זה לא רק בגלל חוסר ביטחון עצמי זה גם מי שיש לה ביטחון עצמי ...
בעלי יודע שאני כזאת , אני מלכתחילה לא הסכמתי עבודה עם קיבה של הרבה נשים .... (אז כשהוא התחיל את העבודה חפרתי לו על כל אחת מהנשים ...מי ואיך קוראים וגיל ואם יש חבר ... זה הרגיע אותי )
אני גם עברתי איזה משבר באמון ובאמת יש דברים שצריך להתאמץ יותר, כדי לא להרוס ...
בעלך יודע אץ התחושות שלך בקשר לטבילה?
אני חושבת שכדאי שהוא ידע ... (אני ההיתי כותבת כאילו לעצמי מה אני מרגישה וההיתי משאירה את זה נגיש כדי שהוא יראה ... או שגם קרה שאמרתי לו את זה ... )
בכל מיקרה ... חיבוק והרבה כח ...
כ"כ מבינה אותךהבת של המלך
שולחת חיבוק
תחושות קשות....

אכן לא מתאים יחסי ידידות עם נשים אחרות
ואני לא חושבת שאת קנאית או חסרת בטחון

אם אצחק עם גבר אחר - ישר זה יגרום לבעלי להרגיש לא טוב ובזוגיות תקינה זה מעורר קצת קנאות טבעית

אם הוא יצחק עם אשה אחרת ולא אכפת לי שזה משפחה (גיסות וכו..) - זה גם יעורר בי תחושות קשות

יש לו איזה רב שהוא אוחז ממנו ?
או שהוא הולך לשיעורים?
אולי שישחילו לו מסר ....

תצליחי יקרה !
אני אתן תגובה שונה..כמו צמח בר
ראשית אני אגיד שאני בטוחה שזה תלוי גם בטון הדיבור שאותו לא שמענו . ואם משהו הדליק לך נורה אדומה שווה לברר את זה.

אבל בעניי יש דברים שהם טבעיים.. אדם עובד במקום עבודה הרבה זמן, מבלה שם 8-9 שעות ביום.. זה מלא!!
טבעי שיחסי העבודה התקינים יהיו משוחררים יותר ממה שאת מדמיינת..
כמובן שיש גבול שאותו לעולם לא עוברים.. אבל סתם כך שיחה קולחת וזורמת..? לא רואה בעיה כל עוד היא שומרת על הגבולות..

מה הגבולות בעניי?
שמות חיבה, ישיבה ביחידות, דיבור על נושאים אישיים ועוד כאלה.

ועם כל מה שכתבתי אני אחזור שוב לראשית ההודעה ואומר שלתחושת בטן יש משקל גדול.. בדר"כ אם משהו מרגיש לא בסדר הוא לא בסדר..
יכול להיות שלפי "הכללים" הכל היה בסדר ובכל זאת יש פה משהו לא בסדר..
ולכן שווה לבדוק.

בהצלחה!!
כמה דבריםאמת1
חשוב לומר שגם עבור מי שרמתו הדתית גבוהה זה ניסיון לא פשוט, כי החברה נמצאת סביבו יום יום ויכול להיות שאינטרקציה הזו חדשה עבורו ומימלא יותר מושכת - תלוי ברקע ממנו הוא בא.
הכי חשוב שהוא יהיה מחובר לתורה, וכמו כל נושא בחיים צריך להיות מודעים ע״מ לטפל בו ולכן חשוב שהוא ילמד את הגדרים ההלכתיים.
לא מביןגלעד1976
הבן אדם קודם כל בעלך ואוהב אותך
דבר שני הולך לעבוד בשביל להתפרנס ולעזור בפרנסת הבית.
מה את מצפה? שהוא ישב בעבודה שעות ולא ידבר עם אף אחד? שיהיה קר ומנוכר לאנשים?
ומה הקשר בכלל לטבילה במקווה ולביחד שלכם. אוי ואבוי אם תפגעי בזוגיות שלכם בגלל המחשבות השטותיות האלה
מה זה אוי ואבוי??חנה מור יוסף
כאילו זה בשליטה שלי וכאילו זה מבחירה. אני לא אומרת שלא יהיה ליל מקווה על כל הכרוך בכך בגלל זה. אני כן אומרת שזה יגרום לי להיות פחות משוחררת ופחות מסורה, זה בוודאות כן
ועוד הבהרה, לא ציפיתי שיהיה קר ומנוכר, אבל גם לא חושבת שהוא אמור לדבר בסגנון חברי לאישה בעבודה ולצחוק איתה ולהריץ דאחקות ולזרום עם זה.. ואתה יודע מה? נגיד שאני מבינה שזה הגישה שלי ולא שלו ובתכלס זה לא באמת כזה נורא, זה לא יכול לבטל את הרגש שלי כלפי הסיטואציה הזו. אני מאוד רוצה לפרגן לו את זה, אם הייתי יודעת בוודאות שזה בסדר. אבל עם כל הרצון הזה, אני מוצאת את עצמי נורא מפחדת ופגועה כשאני מדמיינת אותו צוחק עם מישהי כשהם עובדים יחד בזוג במהלך העבודה, באיזו משימה משותפת. אמת, אני מדמיינת את זה וממש נאכלת. לא בא לי טוב
אם זה היה מסתכם בשיחות קצרות פה ושם, אבל ללא צחוקים ותחושת חברות, הייתי בהחלט מסתדר
מדובר באנשים שמחוייבים לתורה ומצוותאמת1
עם גברים אפשר לדבר בחופשיות,
עם נשים, רק לצורך עבודה.
ואפשר לעשות את זה בטאקט, מותר לומר שלום בבוקר ומותר לענות על מה ששואלים,
אבל לא לפתח את זה.
ושוב,אף אחד לא אמר שזה קל.
שאלהגלעד לוי

אצלי למשל אשתי עובדת במקום עבודה שרוב הגברים שמה נחשבים לעובדים בכירים ומוצלחים

וזה גורם לתחושה שאני פחות טוב.

ותמיד יש לי את ההרגשה שאשתי בתוך תוכה חושבת שאני סוג של כישלון...

ואז הופכת להיות קנאה מטורפת..

השאלה מה אצלך..

אצליחנה מור יוסף
זה אחרת. לא חוששת שהוא יראה נשים מוצלחות ואז יעריך אותן לעומתי. אלא קשה לי הידיעה שהוא צוחק וחבר עם נשים בעבודה כל בסיס קבוע
האמת? אני מבין אותך..אורן555

גם אני ככה

כאילו מישהו נהנה מאשתי.

זה מוריד לי את כל הביטחון.. ואפילו מכבה אותי לגמרי

זה גורם לנו למתחים וריבים אני למשל כל הזמן מעיר לה על הלבוש כי בתחושה שלי היא נהנית מהתשומת לב...

באסה..

לא מתאים לצחוק עם נשים אחרותהבת של המלך
התחושות שלך מובנות לגמרי
את בסדר גמור!!!!

אני ככ מבינה מה את מרגישה!

צחוקים עם נשים זה מיותר לחלוטין!
במיוחד שרואה אותן על בסיס יומי

כשאת פותחת את זה בפניו מה הוא אומר?
את כל כך צודקת ואמיתית! ולא קנאית בכללאפרת 2
זה הטיבעי והנורמלי, ולא סתם אומרים שמי שחי לפי התורה וגדריה מאושר יותר!!! ממש לא סתם.....
תחשבי על אלו שהבעל בכולל והאשה מורה בבית ספר למשל, אף אחד מהם לא מתערה עם המין השני כמעט ויש להם רק אחד את השני, רק!
נכון שאין ברירה ועובדים בעבודות מעורבות, אבל חיבים וצריכים לשמור על גדרי ההלכה ואז חיים שמח ורגוע יותר בלי חששות לבגידות וכו...
ממה שאני רואה בנתייםחנה מור יוסף
אני די מגיעה למסקנה שרוב הגברים תולים את הבעיה בי לרוב הנשים חושבים שאני צודקת והבעיה היא בסיטואציה.. לפחות ממה שעולה כאן מהתגובות שימו לב..
מה זה אומר?
לר חושב שמישהו מאשים אותךגלעד1976
אבל הבעיה שאנשים לפעמים נותנים לדמיון שלהם חופש ונכנסים לחרדות.
אם חס וחלילה היה מדובר בעובדת ספציפית שהוא מדבר רק איתה ועסוק איתה, יש יותר מקום לחשש. וגם אז צריך לתת אמון בסיסי בבעל שלך ולסמוך על שיקול דעתו ובוודאי על היותו אדם דתי וירא שמיים.
זה אומר שאת לא יודעת לספורעוד סתם אחד
הגיבו ארבעה גברים בשרשור (עד תגובה זו):
אמת1 ואורן555 שהסכימו איתך, גלעד1976 שחלק עלייך, וגלעד לוי שהתגובה שלו איננה החלטית. המגמה איננה כפי שאת מתארת אותה, מלבד זה שבאופן כללי מספר המגיבים נמוך מדי בשביל לשרטט מגמה ולהציג סטטיסטיקות (אני יכול לחשוב על כמה נשים בפורום שבטח לא טורחות בכלל לענות לך כי הן פשוט לא מתחילות להבין מה את רוצה מהחיים של בעלך. @ענבל, נניח).
זאת בהחלט הסיבה שלא הגבתי.ענבל

בס"ד

בעבר כשהגבתי על שרשורים מעין אלו זה התפתח לשרשוריפלצת מיותרים להחריד.

בכל מקרה, @חנה מור יוסף כפי ש"עוד סתם אחד" אמר, אני בהחלט לא מבינה מה את רוצה מבעלך ומצטרפת לתגובות שאמרו שהוא נמצא בעבודה כמה שעות טובות ואני בכלל לא מבינה איפה ההיגיון בלהגיד לו לא לדבר עם חבריו וחברותיו לעבודה. אם את לא סומכת עליו אני בהחלט חושבת ששווה לכם לברר על מה זה יושב ולטפל, אבל הסיטואציה שאת מתארת הגיונית בעיניי מאד.

בקיצור, אל תהפכי עכבר לפיל, זה בטוח יזיק יותר מיועיל.

ב"הצלחה.

גם אני לא הגבתי בגלל זה... כי כל פעם שנפתח שרשורציפ'קה
בסגנון הזה אני אומרת שאתן חיות בסרט ואתן צריכות לשחרר והכל בסדר. ואז כל הקיצוניות הקנאיות מתנפלות עלי. אין לי כוח יותר
דווקא מההתנהלות שלי וכמוני לא יוצא סרטים מענייניםכלה נאה
ומהפתיחות שלכן יש שפע של סרטי רומן ב"ה
לא הכוונה אלייך. אלא למה שיכול להיות מהפתיחותכלה נאה
אז אני ממש מסכים איתך ומבין אותךחדשחדש
ואני גם נמצא במקום מעורב,
אבל אין לי בכלל קשר עם בנות.

גם כשצריך משהו ענייני אני מנסה להתחמק מזה..
ואם בכל זאת צריך אני עושה את זה בהתכבות ולא בשיחה, ככה אני יכול להיות יותר ענייני
עצה ידידותית:ענבל

בס"ד

לך לעבוד במקום נפרד.

בעיניי גישה כזאת פוגעת בתפוקת העבודה וגם פוגעת באנשים מסביב.

לאו דווקאבוריס
עבדתי במקום מעורב והיו שם ממש יחסי חברות בין העובדות אבל הן ידעו שזה לא קשור אליי ושאני לא אשתתף בערבי חברה וצחוקים בעבודה.
זה לא הפריע לדיבורין בנוגע לעבודה עצמה כמו שאלות מקצועיות ועזרה
הוא אמר שהוא מנסה להתחמק גם מדברים עניניים.ענבל

קראתיבוריס
נראה לי אפשרי מאוד תלוי בסוג העבודה
לא מסכימה איתךיפית8

מנסיון של עבודה במקום מעורב היו גברים דוסים שלא מדברים עם הבנות מעבר למינימום של המינימום הנדרש לצורך העבודה וזה לא פגע בכלל - לא בעבודה ולא באנשים מסביב

דוקא הדתיים הפחות דוסים שהיו צוחקים עם הבנות היה נורא צורם לראות את זה מהצד - במיוחד על רקע החבר'ה הדוסים שם שאת רואה שהם ערכיים ורציניים עם הערכים שלהם בלי פשרות - אני הערכתי הרבה יותר את אלה ששמרו על הגבולות שלהם מאשר את אלה ש"זרמו"

א. הוא אמר שהוא מתחמק גם מדברים ענינייםענבל

בס"ד

על זה הגבתי בעיקר.

ב. גם מי שראית שצחק עם הבנות כנראה שמר על הערכים שלו, הם פשוט שונים מהאחרים שראית שם. זה שאני מדברת עם בנים וצוחקת איתם ואין לי שום בעיה עם זה, לא אומר שאני לא שומרת על הערכים שלי אלא שהם פשוט שונים משלך. כנ"ל לגבי גבולות- הגבולות שלי הם לא הגבולות שלך ולכן מעשיי לא מעידים על האם אני עומדת על עקרונותיי או לא. 

להשוות כל אדם לעצמך זה טיפשי למדי.

הגבולות שלך פחות מעניינים..עובד
יש גבולות בהלכה.
כתוב שצריך להתרחק מנשים *מאוד מאוד*
ולא להרבות שיחה עם האישה, באשתו אמרו-קל וחומר באשת חברו!!
וכמה בתים כבר התפרקו,
וכמה אנשים ונשים כבר נאפו,
וכמה אנשים ונשים גם סתם התקלקלו וירדו מרמתם הרוחנית בצניחה חופשית?!
היצר הרע יותר ותיק וחכם מכולנו...
(חוץ מכמה פמיניסטיות שמנסות לחנך אותו...)
אם אני לא מעניינת אז אין לי מה להתדיין איתך. יום טוב.ענבל
שימי לב לדמגוגיה...עובד
כתבתי *הגבולות שלך* פחות מעניינים כי חז"ל כבר הגדירו הלכה וכו' ואת בחרת לכתוב ש*את* לא מעניינת...
זו דמגוגיה פמיניסטית ידועה
צודק בכל מילה! לצערינו זה הרבה יותר מפמינזםנסיונות
זה עקמומיות שבלב. התאווה והרצון האישי והסוף המר ידוע.
לפותחת: תפסיקי להטריד את עצמך במחשבות שאין בהם כלום, יש פה רק עצת היצר להפר את שלום הבית.
תתחילי לקחת את עצמך בידיים וליהיות מוטרדת מעצם זה שאת מוטרדת אלו לא חיים.
בחיים אין לנו שליטה על הגורל ועל הבעל ואפילו לא עצמינו.
תנוח דעתך בעלך וגם בעלי שה' חנן אותו בעשרה קבין של דיבור לא הולכים לעזוב אותנו.
נכון, אני פמיניסטית מרשעת שבאה להחריב לכם את העולם.ענבל

שכחת---כמו צמח בר
התכוונת ל (שטן) ענבל

לא מרשעת ולא יכולה להחריב לאף אחד כלוםעובד
חוץ מלעצמך..
ואת אכן פמיניסטית ודמגוגית..
ומתחמקת מדברים ברורים שכתבו לך בשם חז"ל...
הנקודה היא שההלכה קובעת את הגדרים ואת הגבולותיפית8

ההשוואה היא לא לעצמי אלא לגדרי ההלכה

מעבר לזה - בפורום כל אחד מביע את דעתו האישית, לפי תפיסת העולם שלו. גם את... אם זה טפשי בעיניך - שיהיה לך לבריאות. 

לגדרי ההלכה כפי שאת תופסת אותם.ענבל

בס"ד

את בכלל לא יודעת על מה וכמה האנשים האלה מקפידים, את שופטת אותם על סמך דבר אחד ויחיד שראית שיכול להיות שמבחינתם זה לא דבר רע הלכתית. 

בקיצור, את משווה לסטנדרטים של עצמך ולא לסטנדרטים שלהם.

אין סטנדרטים לכל אחד..עובד
יש סטנדרטים לחז"ל ע"פ התורה שנדרשת ב13 מידות.
כל השאר זה פוסט מודרניות שהבאת מהבית ואין לה שום קשר לתורה.
לגמרי,כמוני כמוך

כל מילה

את לא יכולה ברגע לסתור את דיברי חזל על עריותכלה נאה
את לא חייבת ללכת בדרך הזאת שהיא נשמעת קיצונית עבורך.
רק שהתורה היא האמת. ולא העבודה או התפוקה בעבודה. ולא מעניין גם במי זה פוגע.

פשוט טבעי שיש משיכה בין גברים לנשים.
וזה לא אומר אם אנחנו נשואים או לא.
ולא אומר כמה אני יפה וטובה.. אותו דבר הפוך על בעלי.
ואם אין גדרות ברורים אז יש פה בעיה. ולא צריך להתכחש לה.

חבר של בעלי עבד במועצה של הישוב. והוא עזב את העבודה כי לא התאים לו כל הקלות ראש הזאת. הוא מרגיש שזה מפריע לו.

ולא שאישתו ביקשה. היא אפילו לא יודעת למה עזב. וכועסת עליו שעזב עבודה טובה.
זה אדם אמיתי עם יראת שמים. שהבית חשוב לו יותר מהכל.

וכן. עבודה בניפרד זה עולם אחר. מניסיון שלי.
אין מה להשואות.

את לא יכולה לאחוז את החבל משני קצותיו.ענבל

בס"ד

אם לדעתך התורה אסרה על כל קשר בין גבר לאישה שלא נשואים אז גם עבודה ביחד אמורה להיות אסורה.

אין כזה דבר "לא מעניין במי זה פוגע", אנחנו חיים בתוך עולם, לא עם עצמנו לבד. אם המעשים שלנו פוגעים בתפוקת העבודה כי כל מי שסביבנו חושב שאנחנו סנובים ושונא אותנו [אל תגידו לי שזה לא פוגע, בחייאת, זה פוגע כשלא נהנים לעבוד עם מישהו ומוצאים כל הזדמנות להתחמק מלהזדקק לו כי הוא מגיב בחוסר נחמדות] אז בעיניי זה גובל בגזל. 

אין לי בעיה שיהיה מנומס ולא מעבר, בעיה שלו, אבל לא להגיב אפילו לדברים עניניים זה כבר באמת פוגע ולא בסדר. 

אני לא סותרת את דברי חז"ל על אין אפוטרופוס, אני בסה"כ מפרשת את המשפט הזה אחרת ממך. 

מה זה משנה ההתפלגות בפורוםבוריס
זה מפריע לך נקודה. וזה מה שחשוב לא אם זה מפריע לנו לא משנה גברים נשים.
מפה יש לכם כמה אופציות
1. להשאיר ככה כמו שעכשיו.
2. את תעבדי עם עצמך שזה שהוא מנהל קשר ידידותי עם נשים בעבודה לא משפיע על היחס שלו כלפייך ומה שהוא מרגיש וחושב לגבייך.
3.הוא יבין עד כמה זה מפריע לך ויעבור ליחס קר כלפי נשים בעבודה שלו בהתחלה סביר להניח שזה יהיה לו קשה וכנראה שזה יגרום לו להיות גם קצת יותר עצבני בבית אבל עם הזמן זה יסתדר
4. להחליף עבודה ולהתחיל דף חדש במקום חדש שבו הוא יותר מקצועי ופחות צוחק עם העובדות ושוב אחרי שהוא יבין עד כמה זה מפריע לך.
5. כל אחד מכם ילך לקראת הוא ינסה לאט לאט לעבור ליחס מקצועי ולא ידידותי מצידו ואת תתני לו את הזמן שזה יקרה זה יהיה קשה לשניכם לא רק לך.

אבל בעניי הכי חשוב שתפתרו את זה לפני המקווה.

נקודה אחרונה יש מנהלים שמעדיפים יחסים יותר ידידותיים עם העובדים שלהם לא קשור בנים בנות כנראה בגלל זה הוא דיבר איתה בצורה כזאת
מה בעצם הפחד בשיחה עם המין השני?אורן555

הרי רוב הזוגות יודעים אם הבן זוג שלהם עלול לבגוד או לא.

והרוב אפילו מאמינים שלא תהיה בגידה.

לי נראה שהקנאה היא לא בקטע של הוא\היא יבגוד\תבגוד בי

אלא יותר בקטע של

מישהו אחר נהנה מבעלי\אשתי..

למה בעלי צוחק בעבודה ובבית לא?

למה אשתי דופקת הופעה לעבודה ובבית סמרטוטים? וכו'...

נכוןחנה מור יוסף
אני לא מפחדת שיבגוד, על אף שברור לי שזה עלול לשים אותו בפני התמודדות כי זה טבע הדברים בהרבה מקרים כאלה ויעידו מספר לא מבוטל של מקרי התאהבות דוקא במקום העבודה, לנשואים דתיים..
הבעיה שלי זה עצם הידידות עם נשים על בסיס קבוע, מודה שזה מציק לי. וכמו שאמרת, המחשבה שהוא נהנה מנשים אחרות שהן גם קבועות בסביבתו. כן זה מציק לי.. לא ברמה שאני אכעס ולא אדבר איתו או לא אגע בו אבל זה כן שם אותי במקום שאני תוהה ביני לבין עצמי מה בדיוק קורה שם..
ועוד חידוד: אין לי בעיה שידבר עם הנשים בעבודה, כבר הדגשתי את זה. עיקר הבעיה מבחינתי זה האווירה החברית והצחוקים
אני למשל לא הייתי מעיזה לפתח כזה קשר עם גברים בעבודה, מצפונית. מתוך נאמנות לבעלי. כן הייתי מנומסת מחייכת ואדיבה, אבל ממש לא מצחקקת איתם ומדברת אליהם בסגנון של "מה יש לך?". לא
תציעי לו להתפטרגלעד1976
ללכת ללמוד בכולל כל היום
ואת תעבדי במשרה מלאה בשביל פרנסת הבית
רק אומרת - לפי הודעות קודמות שלךיפית8

כנראה שאתה די רחוק מתפיסת העולם של הפותחת (אפשר לראות את זה בקלות בכרטיס האישי) אז רק מציינת את זה, שמי שקורא פה יוכל לקחת את הדברים בפרופורציות הנכונות

תודה רבה שאת מחטטת לי בכרטיס האישיגלעד1976
אני מגיב מהלב ואומר את הדברים כמו שאני מרגיש אותם.
את לא חייבת להסכים איתי בשום דבר.
אבל מה שעשית עכשיו זה נטו רכילות ולשון הרע
דוקא לא הסתכלתי בכרטיס האישי שלךיפית8

זכרתי בעצמי, השרשורים האלה היו ממש בימים האחרונים...

למה שזה יהיה לשון הרע אם מדובר בהודעות שאתה עצמך כותב כאן בריש גלי? - אתה לא מנסה להציג שאתה משהו אחר ממה שאתה - מי שמתאים לו שייקח ממך עצה ומי שלא מתאים לו אז לא.

תלמדי הלכות לשון הרע ורכילותגלעד1976
ואין שום קשר בין התייחסות שלי לשאלה א' להתייחסות שלי לשאלה ב'.
אני מתייחס בצורנה עניינית.
הגברת תעשה בסוף מה שהיא מוצאת לנכון.
אני ממש מתנצלת אם נפגעתיפית8

לא מבינה על מה הוויכוח.נסיונות
אתה מציע הצעות שלא תמיד מתאימות לכולם. אם אתה ולא מרגיש נוח עם מה שכתבת זו לא בעיה של אלו שחולקים עליך.
אם אתה שלם עם מה שכתבת אין מקום להיפגע ולקחת את זה למקום של הלכות לשון הרע.

בוודאי שמותר לחלוק עליגלעד1976
אבל להסיק מסקנות מהכרטיס שלי ולהשליך מדברים שכתבתי על נושאים אחרים בכלל, זה לא לעניין.
והכי גרוע שהיא לא מתווכחת אם אני צודק או לא, אלא כותבת בריש גלי שהיא מסיקה מסקנות מהכרטיס שלי
אין על מה להתווכחיפית8

כל אחד ותפיסת העולם שלו, כל אחד והרמה הדתית שלו

לא קשה לקלוט תפיסת עולם של בנאדם לפי הודעות שהוא כותב בפורום

תשובה למשפט הראשון שלך - להסיק מסקנות מהכרטיס שלי ולהשליך מדברים שכתבתי על נושאים אחרים בכלל, זה לא לעניין - דברים שכתבת על נושאים אחרים משקפים את תפיסת העולם שלך ולכן זה הגיוני מאד להשליך מזה לנושאים אחרים.

וחשוב לי שוב לאמר - אם פגעתי בך אני מאד מצטערת ומתנצלת!

ההתנצלות מתקבל ובזה נסייםגלעד1976
מעריכה ומודה.יפית8

אני חושבת שהקווים האדומים של כל אחד שוניםניקיתוש
ובין בני זוג חייבים לפתוח את זה ולעשות מידי פעם תיאום ציפיות.
אותך תפס שהוא אמר, מה יש לך.
תפתחי איתו את זה , תדברו על קווים אדומים, על ציפיות זו מזה.
את לא היית מעיזה?פומבה!
את מדברת מנסיון או מניחה שזה מה שהיה קורה אם זה היה הפוך?
יכול להיות שלא הגעת בכלל לסיטואציה של עבודה מעורבת בעצמך. אז הגבולות שלך לא מציאותיים וממילא הפחד שלך הוא מוגזם.

הגעתי בהחלט לסיטואציה כזוחנה מור יוסף
עבדתי תקופה בעבודה מעורבת שבה בהחלט היה מקום לדיבור וידידות עם הגברים ואני ממש לא הייתי בכיוון. מעבר לזה, גם כשהייתי צריכה עזרה בענייני עבודה הייתי מלכתחילה מחפשת אישה, גם השניה גבר ממש לידי וכשלא היתה ברירה אז ביקשתי עזרת גבר. וגם כשהוא היה נחמד, הייתי כמובן אדיבה ומנומסת וחייכתי בתודה אבל לא מעבר. לא פיתחתי שום שיחה או נחמדות.
ואתה יודע מה? יהיו שיגידו שזה מוגזם .. אבל תכלס זו לגמרי ההלכה היבשה "אל תכבה שיחה עם האישה" ולא לבוא לידי שחוק וקלות ראש וכו'
מעבר להלכה, לי זה מרגיש נכון ככה גם מוסרית, כאישה נשואה הנאמנה לבעלה. לא רואה לנכון יחס ידידותי עם שום גבר אחר
יפה מאוד! ככה אישה כשרה וצנועה מתנהגת!כלה נאה
אם הבעל לא צוחק בבית אז הבעיה איננה שהוא צוחק בעבודהעוד סתם אחד
אלא שהוא לא צוחק בבית.

אם האשה סמרטוט בבית אז הבעיה איננה שהיא 'דופקת הופעה' (ביטוי מגעיל שאני בחיים לא אגיד על אשתי) בעבודה, אלא שהיא סמרטוט בבית.

וזו כבר בעיה שונה לחלוטין, שאיננה קשורה לדיון בשרשור הזה.
מה הקשר?יפית8

כשאתה חי עם בנאדם 24/7 אתה חי איתו את כל הזמנים שלו - הטובים יותר והטובים פחות, כשהוא רענן ומלא מרץ וכשהוא עייף גמור וחסר סבלנות

לעומת זאת כשהקשר שלך עם מישהו הוא רק במסגרת העבודה - אתה רואה רק חלק קטן מהצדדים שלו, לא את כל המכלול

אישה היא לא סמרטוט בבית, לפעמים היא שמחה ולפעמים היא עצובה, לפעמים היא רגועה ולפעמים היא עצבנית, לפעמים היא מטופחת ולפעמים היא דהויה והיא לא נמצאת בתחרות עם שום אישה אחרת מהעבודה אבל כשהיא נמצאת במצב רוח עגמומי ומרגישה עם עצמה לא משהו - הגיוני מאד שהיא תרגיש רע מזה שבעלה נמצא בעבודה ומריץ דאחקות עם נשים שאותם הוא רואה רק מטופחות, צוחקות וחברמניות. את הזמנים הדהויים שלהן הוא לא רואה, את זה רואים הבעלים שלהן - אצלם בבית.

בנאדם הוא בנאדם, יש לו בחירה והוא משתדל לבחור בטוב אבל יש לו גם יצרים ומגוחך להתעלם מזה, אין אפוטרופוס לעריות

נתת תגובה יפה מאודאורן555

אבל שאישה הולכת לעבודה לבושה יפה ומאופרת ומריחה טוב אוטומטית היא הופכת להיות

"הדשא הירוק" כלפי הגברים שעובדים איתה..

וכמו שהיא לא רוצה שבעלה יראה נשים שכביכול הן רק מטופחות ככה גם הגבר

לא לגמרי הבנתי את הסוףיפית8

ברשותך אני רוצה קצת לדייק - מעבר לעניין שאישה לבושה יפה ומאופרת והכל יש את העניין של שפת גוף ושדרים לא מילוליים.

אישה שמקפידה להראות טוב בעבודה אבל השדר הלא מילולי שלה הוא שהיא לא זמינה ליחס ידידותי אלא ליחס ענייני היא לא הופכת להיות "הדשא הירוק" כלפי הגברים שעובדים איתה, היחס כלפיה נשאר ענייני.

מה התכוונת בסוף - ככה גם הגבר?

כמו שאישה לא רוצה שבעלה יהנה מנשים אחרותאורן555

ככה גם הגבר לא רוצה שגברים אחרים יהנו מהיופי של האישה שלהם.

ברוריפית8

ואני ישאל עוד שאלהאורן555

אשה שלמשל לובשת חצאית קצרה וחושפת רגליים.

מבחינתה זה יהיה בסדר אם בעלה יסתכל על רגליים של אחרות (לא מבחינה דתית)

כאילו אם היא חושפת ואחרים מסתכלים אז זה תקין שגם בעלה יסתכל על אחרות לא?

ואם זה לא תקין (כמו שאמור להיות) אז למה היא חושפת?

אני לא יכולה לענות על זהיפית8

כי אני לא יכולה ולא רוצה להכנס לראש של אנשים שלבושים בחוסר צניעות

אולי אחרים יוכלו לענות לך

למה זכור לי ששמענו את זה ממישהו אחר כאן.כמו צמח בר
מה נסגר?!
גם לי זכור משהויפית8

אבל גם לא הייתי רוצה שבעלי יתעמק בעיניים/לחיים/ציפורנייםדריה פלג
של אישה אחרת, זה אומר שאני צריכה ללבוש על עצמי שק עם חורי הצצה כדי שאף חלק לא יהיה חשוף?...
יותר הגיוני לצפות שבעלי יתנהג כמו בנאדם ולא יבהה בנשים/אנשים, וזו הנורמה שאני מצפה לה גם מהקולגות שלי.
הוא כתב את זה, לא אני. זה הקשרעוד סתם אחד
ממש מגוכח ההתעלמות של הגברים בנושא..כלה נאה
לא ניראה לי שצריך להסביר לגבר מה אישה מטופחת וחברמנית שאין איתה כל כך גבולות לאן זה יכול להוביל.
פשוט הם מתכחשים לזה.

את חיה בסרט הוליוודי כחולעוד סתם אחד
אף אחד לא מתכחש לשום דבר, בטח לא 'הגברים' (כמו שאת רואה, רוב הגברים בשרשור מצדדים בעמדת הכותבת. ועל כל גבר שקורה איתו משהי מפוקפק במשרד יש גם אשה שאיתה זה קורה, אז ההיבט המגדרי איננו רלוונטי כאן). יש הבדל גדול מאד בין 'אשה מטופחת' ל'אישה שאין איתה כל כך גבולות'. את בחרת לשים את שני הדברים הללו ביחד במשפט - ועל זה בדיוק הוויכוח.
מי שחיי בסרט זה לא אני!כלה נאה
וזה שגברים מתכחשים. זה לא רק פה.
לא ראיתי גבר אחד שאישתו התלוננה שמפריע לה שהוא צוחק מסתכל.... ויגיד כמו גבר.
צודקת אישתי. אני אתיחס יותר ברצינות למה שמפריע לך. זה באמת לא בסדר.

כל מה ששמעתי והכרתי וקראתי עד היום רק מכחישים. ועושים את הנשים קטנוניות וקנאיות.

יצר הרע עזב אותם מזמן. מה היא רוצה?!

הבעיה גדולה. והניסיון גדול ולא כולם עומדים בכללי ההלכה!

ובקשר לזה שכתבתי אישה מטופחת וחברותית. הכוונה על הדשא של השני ירוק יותר.
כי כת המטופחת והחברותית והחייכנית ו... הוא לא פוגש בבית אחרי צהרים. אז הכל ניראה מושלם. וזה מוסיף על הניסיון.
אל תשווה את זה לעובדת מוזנחת וקוטרית.
אני עד היום תוהה אם את חושבת שאני גבר.ענבל

בס"ד

כי משום מה את נורא אוהבת להאשים את כל הגברים פה אבל באורח פלא דברייך תקפים גם לגבי דבריי.

בכל מקרה, מכחישים כי הם אכן לא רואים בזה בעיה כמו שהנשים פה רואות. לפעמים באמת יש קטנוניות וקנאות שצריך להתגבר עליהן כי הן לא נכונות. 

אף אחד לא אמר שיצר הרע עזב אותם, רק אמרו שהוא לא משתלט עליהם בכל רגע שהם רואים אישה ומדברים איתה. תתפלאי, אפשר לנהל שיחה ידידותית גם בלי שיהיו שם מחשבות כחולות למיניהן. 

לא הבנתי מה רצית עם האישה המטופחת. רוצה שכל הנשים יילכו מוזנחות לעבודה? שישניאו את עצמן על כולם כדי שלא יהיה מצב שמישהו יתאהב בהן? איך בכלל זה תמיד קשור למראה של האישה ולא למה שקורה לגבר בבית או אליו עצמו? אולי גבר יכול להסתכל נורמלי על אישה גם אם היא מטופחת וחברותית? אולי אם הוא לא מסתכל עליה נורמלי אלא מסתכל עליה במבט מיני זה דווקא כי משהו בזוגיות ובבית שלו לא בסדר? 

בקיצור, להכליל את כל הגברים או את כל הנשים זה לא נכון מציאותית. יהיו גברים שייפלו, יהיו נשים שייפלו, יהיו גם גברים שינהלו שיחות ידידותיות ועדיין חייהם הזוגיים יהיו נפלאים, יהיו גם נשים כאלה וכמובן שיהיו גם גברים ונשים שהפוך. להגיד בגלל זה שכל הגברים סתם מכחישים ושיש לה ממה לחשוש זאת קפיצה לוגית די מוזרה.

חח ממש לא. הבנתי שאת אישה עם השקפה שונה.כלה נאה
אני לא מאשימה את כל הגברים פה.
אני מדברת בכלליות.
כמה גברים יש פה כבר 5 או 6 ??

כניראה שאני לא מובנת כל כך.
אישה צריכה להיות מטופחת.
אישה צריכה להיות נחמדה.
ואותו הדבר הצד השיני.
רק מה. שכל יום הרבה שעות ביחד כולל כל התפאורה.. הלבוש הצחוקים.. שלא יגידו שאין בזה כלום!
יש. וגם אני הרגשתי את זה.
ומותר לדבר. השאלה איך וכמה. כמובן למי שיראת חטא חשובה לו.
אין פה מד מי מענינת יותר.
יכולה להיות אחת פחות יפה מאישתו וגבר ימשך. ולמה ? כי לא שמר על גבולות.

את רוצה לחיות עם התפיסה שלך שהכל בסדר. ומותר ולא קורה ולא יקרה כלום. בבקשה!
אני בדעה שצריך זהירות כי הכל יכול להיות.

נשמע לך קטנוני. קנאית... לא משנה לי.

התורה מכירה את נפש האדם יותר מהכל. והזהירה אותנו. ובזה אני מאמינה. לא בעצמי.

אני יכולה לדבר ולצחוק עם גבר ואין לי שום כלום אליו. והוא מכוער בעיניי ולא מעניין.
אבל מה איתו??
יש גבולות ברורים שצרכים להיות.

נגיד לקרוא פה על גבר שהוא מקנא לאישתו. זה נישמע לי מוזר.
אישה זה טיבעי שיפריע לה.
עובדה שיש גם נשים שבגדו בבעלים שלהםבוריס
אז להגיד שלאישה זה לא עושה כלום זה שטויץ במיץ.
שני הצדדים צריכים להזהר.
אני יכול להגיד לך שאני מאוד קנאי לאישתי ואני לא חושב שזה מוזר רוב הגברים שאני מכיר לא יעופו על לראות את הנשים שלהם מצחקקות עם גברים אחרים.
האיסור בקרבה בין המינים היא לא בגלל המוח של הגבר הוא גם לא בגלל המוח של האישה.
קרבה יכולה להביא לאיסורים ולכן זה אסור ואף פעם אין רק אשם אחד
לי זה ברור ששני הצדדים צרכים להזהרכלה נאה
רק שיש חושבים שאני מגזימה קצת. וחיה בסרט.
אבל את עדיין אומרת שדווקא הגברים צריכים להיזהר יותר.ענבל

בס"ד

למרות שאין שום סיבה שזה יהיה ככה כי גברים ונשים בוגדים, לא רק גברים. בקיצור, את סתם עושה איפה ואיפה. 

לא יודעת למה את מבינה אותי ככה. בעיני שניהם אותו הדברכלה נאה
את אמרתבוריס
ואני מצטט ''אני יכולה לדבר ולצחוק עם גבר ואין לי שום כלום אליו. והוא מכוער בעיניי ולא מעניין.
אבל מה איתו?? ''
כלומר הבעיה היא איתו
נו.. התכונתי שאני יכולה ולא שזה מה שאני עושהכלה נאה
שאפילו אם זה לא מפריע לי זה לא אומר שלו זה לא מפריע.
את זה ההלכה אומרתיפית8

יש הבדלים בהלכות ובחומרתן בין גברים לנשים

כי יש הבדלי טבעים בין גברים לנשים וההלכה בנויה לפי נפש האדם וטבע האדם

גברים ונשים שונים בהרבה מובנים, אני מניחה שאני לא מחדשת לך במשפט הזה.

אני לא באמת מתכוונת לפתוח פה דיון על מהותנות.ענבל
בס"ד

בכל מקרה, אני עדיין חושבת שמה ש"כלה נאה" כתבה זה לא נכון ואפליה לא הוגנת בכלל.
גם על זה חז"ל כתבו שדרכו של האיש לכבוש (לחזר)עובד
ואין דרכה של האישה לכבוש אבל הם לא הכירו את ענבל!!
אם היו מכירים,
בודאות היו משנים את דעתם.
בוז
ענבל אישה כובשת
@ענבל
ברור, נפלו כבושים לרגליי ענבל
בס"ד

גם נשים וגם גברים, אני לא מפלה
ועוד אני הדמגוגית פה...ענבל
אכן דמגוגית, פוסט מודרנית ופמיניסטית..עובד
וכובשת אולי מלפפונים..
גבר יכול להימשך גם לסתם אישה שחולפת ברחובענבל

בס"ד

זה אומר שהוא יבגוד איתה מחר? לא, זה בסה"כ אומר שהוא גבר עם יצר בריא. 

כנ"ל לגבי העבודה.

התורה הזהירה אותנו ואנחנו לוקחים את אזהרותיה ברצינות מתוך הכרות עם עצמנו. היא לא אומרת לא לסמוך על עצמנו, היא אומרת להיזהר, יש הבדל מאד גדול בין השניים.

אם את יכולה לדבר ולצחוק עם גבר כך גם הוא יכול. הזוי בעיניי לדרוש מבעלך דברים שאת לא דורשת מעצמך.

לא אותו הדבר אישה חולפת ברחוב לאישהכלה נאה
שיושבת איתך 9 שעות ביום..
ולא אמרתי שאני כן מדברת.

הכוונה שאני יכולה לדבר ואפילו הוא לא יעלה לי במחשבה. ואני לא יעשה את זה. כי לא היופי קובע. והקרוב דעת קובע.
וגם אם אני יודעת שאני לא מעניינת בחור בן 25 שאין קשר בכלל אני לא אגזים ויצחק ..
ןמה הגבול?
הגבול לצערינו לא ברור.
הכי אני אוהב שמרוב יומרה את מתחילהעובד
לספר גם מה עובר לגברים בראש ועל מה הם חושבים ומה לא.......
זו כנראה בדיחה לכבוד חודש אדר
אני שמחה שאני מצחיקה אותך, צחוק טוב לבריאות.ענבל
בס"ד

יש פה מספיק גברים שהסכימו איתי כך שתגובתך מגוחכת למדי.
חז"ל כתבו שאסור להסתכל אפילועובד
על אישה זקנה ואפילו על אישה מכוערת (בעיניו כי זה סובייקטיבי) ואפילו רק על בגדים שתלויים על חבל..
מה שמגוחך או אולי עצוב בעיני הוא הנסיונות שלך להגדיר מחדש גבולות להלכה על דעת עצמך נגד כל מה שפסקו ולימדו אותנו חז"ל.
זו גאוה שעושה אידיאלים מחולשה ופשרנות.
יש הרבה גמרות ומאמרי חז"ל על החובה שבריחוק בין גברים לנשים.
את לומדת גמרא, לא?
אולי דעתך היא הפן ה71 של התורה
מעניין למה ענבל לא מגיבה לזה?עובד
מישהו ראה אותה באזור?!
לא הבנתי את ה'ראיה' שהבאת לדברייךעוד סתם אחד
את כותבת שלא ראית גבר אחד שאמר ("כמו גבר" בלשונך - אבל אם לא ראית אף גבר שאמר את זה, אז כמו איזה גבר בדיוק?) שאשתו צודקת בהקשר הזה - אבל איך זה מוכיח בדיוק שהאישה באמת צודקת? אולי באמת מי שזה מפריע לה היא קטנונית, כמו שהגבר טוען? את טוענת ש*כל* הגברים שצוחקים במשרד בוגדים בנשותיהם? טענה מופרכת שאין לה כל ביסוס. ואם היא באמת סתם קטנונית - ממילא אין לגבר למה להתכחש, אין כלום כי לא היה כלום. נקודה. והוא לא חי בסרט, כי באמת אין כלום.
ממה שקראתי עד להיום. ומחברות ומשפחה ומעצמיכלה נאה
לא שמעתי גבר אחד!
שהצדיק את הדימיון של אישתו.
נו.. כמה נשים חרדתיות וחסרות ביטחון יש היום.
וכמה גברים נחמדים 🙄 שיותר חשו להם איך יראו במשרד מאשר איך אישתו מרגישה.

ואיפה אמרתי שכל הגברים שעובדים במשרד בוגדים??
רוב הגברים לא מודים בחולשות שלהם.
מציאות.
לא הבנתי כלוםעוד סתם אחד
את טוענת שכולן חוששות (נניח), שאף גבר אינו מסכים עם החשש הזה (השרשור הזה מפריך את הטענה הזאת), ואז מסיקה שלא יכול להיות שכולן סתם חרדתיות - סימן שיש משהו בחששות שלהן, ממילא הגברים מתכחשים לאמת המוחלטת הטמונה בחששות האלה. נו, אז מה המסקנה ההגיונית היחידה? שכל הגברים האלה בוגדים. צר לי - אבל זה מה שעולה מדברייך.

ואז שניה אחר כך את מדברת על החולשה של הגברים בכך שלא אכפת להם מנשותיהם, ובטח שהם לא בוגדים רק כי הם צוחקים עם מישהי במשרד - נו, אז מה זה אומר? שהחששות של הנשים הם סתם חרדות חסרות בסיס!! אז למה שהגבר יצדיק את הטענות של אשתו, בדיוק?

עכשיו, את יכולה לטעון שבאמת אין שום יסוד לחששות של האשה, ולמרות זאת הגבר צריך להישמע לחששותיה ולהימנע ככל יכולתו מכל קשר שהוא עם נקבה כלשהי במשרד. אבל את מנסה לאחוז בחבל משני קצותיו - וזה פשוט לא עובד.
עוד לא אמרתי שמי שצוחק במשרד הוא בוגד!!כלה נאה
אפשר להגיע להכל כן!

אני כן חושבת שהנשים שמתלוננות על הבעל. לא כולן חרדתיות וקנאיות כרוניות.

יש דברים שנןרמלי שיפריעו. ומנסים לעשות מהם כלום!

אני לא מדברת על גבר בלבד. גם לאישה.
גבר שיתלונן שאישתו הולכת לא צנוע לעבודה וזה מפריע לו. אז אני גם אבין אותו. ולא יגיד לו קנאי וקטנוני ולא עיניינך..
לאישה לא מפריעה לה רק הבגידה. מפריע הרבה ליפניכלה נאה
אז אולי הבעיה אצל האישה.ענבל
את לא אמיתיתיפית8

נשמע לך הגיוני שגבר יפלרטט עם אישה אחרת וכשלאשתו זה יפריע את תגידי שהבעיה אצלה??

נשמע לי הגיוני שאם לאישה אתן "מאשרות" להיפגעענבל
בס"ד

אז גם לגבר.

מה אני חושבת? ששניהם לא צריכים להיפגע מזה שיש לצד השני יחסים ידידותיים בעבודה (ואפילו מחוצה לה אבל זה סיפור אחר) כי מה לעשות, זה שמונה שעות בחברת בני אדם אחרים בלי קשר למגדרם. אולי אם תפסיקו להסתכל על זה כל הזמן כגברים נשים תוכלו להבין שלפעמים זה פשוט בני אדם.

אה ואני לגמרי אמיתית, תודה ששאלת. עלי כנראה יש פה יותר שיכולים להעיד מאשר עלייך.
לא יודעת מי זה "אתן" אני רק בנאדם אחדיפית8

יש לדבר יפה עם אחרים ויש לפלרטט, דיבור רגיל בין אנשים הוא לגיטימי ולפלרטט זה פסול ופוגע בבן/בת הזוג, לא רק באישה ולא רק בגבר, ברור.

אבל מי דיבר על פלרטוטים???ענבל
גם לפלירטוט יש סקאלה ענקיתסיה
ולי גם ממשהוא שישתמע כרמז לפלירטוט יטריף אותי.
גם אם בעלי יגיד למלצרית תמליצי לי על מנה טובה, את נראת מבינה באוכל אני סומך עליך . תציעי לי משהוא טעים ואם זה יעשה גם בטון כזה מתחנף . זהו הלך לי על היציאה.
אז לא לדבר על יותר מיזה
ואם בעלה אמר מה יש לך אבל הטון היה נשמע כזה חנפני זה פלירטוט
זאת הגדרה מאד רחבה של פלירטוט ואני לא בטוחה שהעולם יסכים לה.ענבל

בס"ד

את חושבת שבמקרה שתיארת הבעיה היא של בעלך? לא שלך?

של שתינוסיה
הוא מרשה לעצמו ולכן אני כבר בזכוכית מגדלת יותר מסתכלת עליו
אני לפעמים מרגישה זועה שאני בצער מיזה מצד שני יש לי כעס נוראי עליו שהא מביא אותי לזה שאני צריכה לכעוס עליו שהוא מפלרטט. אני מרגישה כזאת בזויה שאני מגיעה למצב כזה אבל הוא גורם לי להגיע לבזיון הזה
מבינה אותך. זה כאילו מה?כלה נאה
אתה מחפש צומי?
חסר לך?
תיהיה יותר רציני.

השאלה אם גם איתך הוא מדבר בסיגנון הזה?
אולי זה סגנון דיבור. שלו ולא מכוונה רעה?
הפותחת לא דיברה על פלירטוט ..כמו צמח בר
היא דיברה על אמירה של 'מה ישלך..?'
לא.חנה מור יוסף
דיברתי על התגובה שלו של "מה יש לך" כזה בטון צוחק שלא היה ברור לי למה לדבר ככה בצחוק לאחראית משמרת. בנוסף סיפר כי הוא צוחק עם העובדות וזורם כהגדרתו. זה מה שלא אהבתי. לא עצם המילים "מה יש לך"
ובקצור, מה שאני מבינה זה שהתפיסה שלי בענייני הצניעות בין גברים לנשים רחוקה מאוד משלו וחי ברור שאין מצב שהייתי מתנהלת ככה עם עובדים בעבודה מעורבת גם כשזה מתוקף עבודה. ועבדתי תקופה בעבודה מעורבת. אפילו כשהייתי צריכה להיעזר עניינית באחד העובדים, הוא עשה זאת בנחמדות והרגשתי לא נוח כל כך. זו אני
בדיוק. זה הטון, לא המילים.יפית8

הבעיה או בשניהם. או בצד אחד שלא יודע לעשות גבולותכלה נאה
ונגרר
אתם חושבים שגבר ואישה אמורים להתנהג אותו דבר?גלעד לוי

למשל אם גבר יצחק עם בנות שעובדות איתו זה אותו דבר כמו אישה שצוחקת עם גברים?

כי לדעתי גבר שיצחק עם בנות בעבודה לא מוציא אותו בצורה "זולה" כמו אישה שצוחקת עם גברים בעבודה.

תלוייפית8

אם יש לו כיפה על הראש זה מוציא אותו זול. מאד.

מחילוני אתה פחות מצפה להבין ניואנסים

מדתי אתה מצפה להבין לא רק את ההלכה אלא גם את רוח ההלכה

אותו דבר בדיוק! למה לא??כלה נאה
כי יש הרבה שוני בין גברים לנשיםגלעד לוי

אישה שתשב עם גברים תחשב כזולה וגבר לא.

אין מה לעשות זו החברה שבה אנחנו חיים.

לא מבינהחנה מור יוסף
למה בדיוק אישה שתשב עם גברים תחשב זולה והגבר לא? הרי כשהיא יושבת עם גברים זה אומר שגם הדברים שם יושבים עם נשים באותה הסיטואציה בדיוק. אז בסיטואציה הזו הגברים יוצאים סבבה והאישה יוצאת זולה? מה הקטע הזה? גבר שזורם עם נשים בעבודה שלו יוצא זול בדיוק כמו איזה שצוחקת עם גברים בעבודה שלה. גם כי אין הבדל וגם כי זה תמיד הולך ביחד
לא יודעת באיזה חברה אתה חייפית8

אין הבדל בין גברים לנשים בעניין הזה - כל החבורה הזאת שיושבת ביחד היא חבורה של קלות ראש ואביזריהו דעריות

אם כבר לגבר זה חמור יותר אבל לא בטוח

אותו הדבר בדיוקחופשיה לנפשי
עצוביש בי חלום
שעדיין יש אנשים שחושבים כך.
בטח שכן... וזה בעיקר פוגע באישתו ובכבוד שלהסוסה אדומה
כשהיו נשואים שהיו מנסים לצחוק איתי בעבודה, הייתי אוטומטית חושבת שהאישה שלו מכוערת בעיניו ושהוא לא אוהב אותה.

דרך אגב, לפעמים זה היה מתברר כפרשנות נכונה לגמרי.
באמת? זו ההנחה שעולה לך בראש?בוז
אם אדם נשוי צוחק איתי כנראה אשתו מכוערת?
אני מבינה למה כוונתהנשואה מאושרת.

אני הייתי אומרת שהמחשבה שעוברת לי בראש שהוא לא מכבד את אשתו ואת הזוגיות שלהם, שהוא לא במקום טוב כרגע. וככל שהזמן עובר והבחור נמצא בקרבתי(בעבודה) עולות עוד ועוד מחשבות ולפעמים הן באמת מאוששות לצערי.

לצערי כןסוסה אדומה
זאת לא הנחה שאני בוחרת בה... זה פשוט באופן אוטומטי היה מרגיש לי שהוא לא מספיק אוהב את אישתו...

(תיקנתי - מכוערת בעיניו)...

שניים מהם, שיתפו אותי בשלב מסויים שהם לא נמשכים לנשים שלהם...
איך הגענו למצב הזה? תמימות שלי בשיחת עומק עם גבר... חשבתי שאפשר שזה יקרה בלי שזה יגלוש.
זה היה קורה די על ההתחלה... אולי גם כי יש לי אופי כזה שמשתפים אותו הרבה... אז הרגישו בטוחים לשתף את זה.

לימים, זה היה נראה לי מזעזע... וכנשואה זה מזעזע אותי הרבה יותר.
בוז
איזה עצוב שזה.
מעניין אם זה מלכתחילה או שזה קרה עם הזמן.

אחד מהםסוסה אדומה
זה היה אצלו עוד לפני החתונה.... סיפור מורכב...

ואחד מהם אני לא יודעת.

מה שבטוח, שכנשים אסור לשתף פעולה.
אנחנו צריכות שתהיה לנו אחווה כזאת שפשוט לא מאפשרת לאף גבר בעולם לזלזל בחברה (בין אם אנחנו מכירים אותה ובין אם לא) שלנו.

את לא מבינה כמה מזעזע אותי היום... שכרווקה לא ידעתי תמיד את הגבולות. באמת לא ידעתי. וזה גלש
כד היום אני אוכלת את עצמי על זה...
בדיוק. בחיים לא לדבר עם גבר על אשתו ולהוריד אותהבוז
ליתר דיוק, בחיים לא לדבר עם גבר על אשתו בצורה כזאת, על הנושאים האלו.

אני מכירה בנות כאלו, מקרוב, שבתור רווקות לא ראו את הבעיה בלדבר עם גברים נשואים ולפלרטט איתם חופשי, ואחרי החתונה- בדיוק בגלל זה- לא נותנות לבעל שלהן לדבר עם אף אחת. כי הן יודעות מה הן עשו לגברים אחרים.
ולא שהן עשו את זה בכוונה רעה, הן פשוט נהנו מתשומת הלב ולא ממש חשבו על האישה שיש לו בבית.
לגמרי לא מודעות.

זה טוב שעכשיו את מודעת לזה.

אני הייתי מודעת לגמרי גם לפני כן (החתונה)סוסה אדומה
והייתי שומרת מרחק ממש רוב הזמן...

רקשהיה קורה שהייתי מנסה לעזור באמת מתוךאמונה שאני יכולה... ולא ידעתי שגבר הוא לא יצור שמסוגל לדבר עם אישה בלי לראות אותה כאישה.

הייתי תמימה עם כמה שחשבתי שאני לא תמימה בכלל...

תחשבי כמה התאמצתי לא לשתף פעולה (יותר מחברות דוסיות שלי... כי אני לא דוסית) זה ממש לא עזר.
גיליתי שגבר שלא עושה עבודה עם עצמו, יכול ליפול בקלות.

נשים הן תמימות.

אפילו לא תמיד נהנתי מתשומת הלב... לפעמים הייתי פשוט חמודה ותמימה שמנסה לעזור.

זה גרם לי לאבד אמון ברמה קשה בגברים. עד שכבר לא רציתי להתחתן...
לא אמרתי שאת היית כזאת, אמרתי שאני מכירה כאלובוז
מכירה 2 כאלו, אם להיות ספציפית.

מנסה לעזור במה? איך בחורה רווקה יכולה לעזור לגבר נשוי עם בעיות בחיי הנישואין?
קשר שכזה יכול רק לגרום צרות, לא צריך להיות גאון בשביל להבין.
בפרט אם כמו שאת אומרת, את יותר יפה מהן.
לכי תנסי להיזכרסוסה אדומה
מה חשבתי לעצמי...

זה לא ממש לעזור בדברים שקשורים בזוגיות.
יותר מישהו שמחפש אותי מלא ואני לא מתייחסת כי זה מריח לי חשוד, ואז אני לא רוצה לחשוד בכשרים ונותנת צ'אנס. עונה לו פעם אחת ושואלת מה הוא רוצה, - משהו שלא קשור לזוגיות...
פתאום הוא משתף אותך. את מנסה להגיד לו שלא יתגרש כי נראה לך שאף פעם לא נתן צ'אנס למה שקורה בינהם...

בקיצור... שמעתי מהמדריכת כלות שלי כשסיפרתי לה על הסיפור הזה, שהיא מכירה כמה סיפורים כאלה, ותמיד זה קרה דווקא עם הנשים הכי טהורות שהיא מכירה. כי הן לא האמינו שזה יגלוש.

לכי תביני את ההיגיון שהיה לי בזמנו.
עכשיו זה נשגב מבינתי מה חשבתי לעצמי... מה שברור לי, שבאמת שלא היה לי מושג.
אני בטוחה.בוז
אמרתי לך! זה כמעט תמיד בלי כוונה רעה. ויש גברים שמנצלים את התמימות הזו.

אבל עכשיו כשאת מודעת לזה, את רואה את זה אחרת ומבינה יותר. נכון?
גם אז הבנתי את זהסוסה אדומה
ברמה שלא יצאתי עם אף אחד... תקופה ארוכה מאוד.

ברור שעכשיו אני רואה את זה אחרת, לא?
בוז
כן, זה ברור.
ב''ה.

אבל את אדם אחד.
יש עוד המון בנות שכרגע במצב שאת היית בו קודם.

לחנך את כל העולם אי אפשר.
צריך פשוט שיהיה אמון הדדי בין הבעל והאישה.
פשוט בסיס.
יש מצב שאמרו את זה כדי להתחנף אלייך. קחי בחשבון..אמא לנסיך קטן
זה כאילו לא שם על אישתו. כניראה אני מושכת אותו או עולה עליהכלה נאה
הרגשה מוכרת.
לי יש מדד -אורחת לרגע....
כשאני ליד בעלי - אני מרשה לעצמי להיות פתוחה יחסית עם גברים אחרים - בגבולות ההלכה כמובן, אבל כשאני לא אז אני סגורה יותר. ואם קרה משהו שיש לי עליו קצת מצפון - כאילו היתה קרבה מיותרת - אז אני מספרת לבעלי וככה נרגעת, כי יודעת שכלום לא עומד בינינו.
דווקא זה שהוא סיפר לך זה מראה שאת עיקר ההתעניינות שלו ואין לו שום אישה אחרת בראש.. ואולי יותר מזה - יכול להיות בכלל שבזמן אמת, הוא דיבר אליה מאופק, אבל אחר כך, כדי להצחיק את אשתו - הוא תרגם לך את זה ליותר חופשי..
לכי לטיפול חבל עליךסודית
"מה קרה לך" ביחסי עבודה זו תלונה. לא משפט שמעיד על קרבה.
משתתף בצערךבסדר גמור
הכל טוב ויפה,כמוני כמוך
חוץ מזה שהשתמשת (כנראה) בשמך האמיתי.
אולי מי שמכיר אותך בשמך וגם את בעלך, מקבל הצצה לעולם שביניכם בניגוד לרצונו, ואולי גם לרצונך?
זה לא שמי האמיתי וגם לא דומהחנה מור יוסף
ואם יש מישהיכמוני כמוך

שזה השם שלה, את בעצם מפילה עליה תיק שלא קיים...

לא קראתי את כל התגובותחדשה ישנה
רק אומרת שאת ממש לא חסרת בטחון.
הכי טבעי שתרגישי כך. בעלך עושה צחוקים עם נשים בעבודה. לא ראוי ולא שייך. ופותח פתח להידרדרות .
יש כאן סגנונות שונים בפורום שיותר 'פתוחים' ולא מבינים מה הבעיה. הבעיה מתחילה כשכח אחד עושה מה שהוא 'מרגיש' שנכון לעשות. אז זהו ששם מתחילות כל הבעיות. מי שרוצה הדרכה, פותח ספר הלכה ופשןט קורא מה מותר ומה אסור. אין מה להסתבך ככה . לא תרבה שיחה עם האישה. וצריך האדם להיזהר מאוד מאוד מנשים. וכו'.
במיוחד שאת מעידה על עצמך שבחיים לא תדברי כך עם גבר, לא שייך שלבעלך 'מותר' .

ועוד הערה קטנה, בעבודה כשאני רואה גברים כאלה שצוחקים עם נשים זרות מביאים לי בחילה וישר אני חושבת שהם חברי כבוד בסיסי. הרבה יותר מגעיל אותי מאשר נשים שמתנהגות כך. כי נשים יותר נחמדות מטבעיותן , אבל גברים שנחמדים לנשים וצוחקים זה מגעיל.
היית מעדיפה שהוא יסבול בעבודה?יש בי חלום
לא רואה בעיה במשפט "מה יש לך?". אנשים שנמצאים יחד הרבה שעות חווים קירבה באופן אוטומטי. יש כבר פחות דיסטאנס, יותר עזרה הדדית וניסיון להקל יחד על העבודה. זה לא הופך אותך לפחות מיוחדת. לא יצא לי לשמוע על מקומות עבודה נפרדים וצריך להתמודד עם המציאות.
אוקיי. מבינה אבל לא מסכימהחנה מור יוסף
לא חושבת שצריך לקבל את הטענה שחווים קרבה והדיסטנס יורד. זה נשמע מאוד בעייתי. הוא לא אמור לחוות קרבה לאף אחת. בהחלט יכול לדבר, לשתף פעולה בעשייה לעזרה, להיות נחמד ואדיב, מתוקף העבודה, מה שלא יהיה תקף עם סתם נשים זרות שלא אמור להיות שום עניין בהן. אבל מכאן ועד לחוות קרבה? נשמע מאוד בעייתי
בלת"ק. מאמי אני ממש ממש מבינה אותךסוסה אדומה
את לא חסרת ביטחון.
את קנאית לזוגיות שלכם, אשרייך.

אים שום דבר שלילי בקנאות לדבר חיובי... אלא אם כן הורסים את העולם בגלל זה.

קודם כל, התחושות שתארת הן מאוד לגיטימיות ומתקבלות על הדעת.
מאוד מזדהה עם הסיטואציה שבה את מחכה לטבול ופתאום את מגלה (או חושבת שאת מגלה) שאת לא היחידה שלו, וכבר לא בא לך עליו כי את פגועה.

לגבי הסיפור עצמו, אני דווקא סומכת עליך שמה שנשמע לך לא תקין, את צודקת.

לפעמים גברים מרשים לעצמם להקל ראש, לא מכוונה רעה, אלא ממקום שרוצה לזרום בחיים...
אבל אישה עינה צרה באורחים.
היא מבחינה ומזהה בקלות דברים שעלולים לפגוע בתא המשפחתי שלה.
גבר לפעמים צריך שיעצרו אותו רגע אחד לפני שהוא מגיע למקום שהוא לא יכול לעצור.

לפי מה שסיפרת, אני לא חושבת שהוא כבר הגיע למקום הזה, אבל אני מאוד מבינה למה זה מקשה עליך וממה את דואגת.
לצערי עבדתי עם גברים דוסים נשואים, ואני יודעת כמה זה יכול ליפול לשם אם לא עוצרים את זה בזמן.

אני רוצה להגיד לך קודם כל, כל הכבוד!! על זה שאת לא פראיירית. כי לצערי עדיין יש היום נשים פראייריות.
זה שיש לך כבוד עצמי ואת לא מוותרת עליו. על זה שאת נפגעת מזה. בעיניי זה אומר שאת אישה בריאה שרוצה הדדיות בקשר, ורוצה בית נכון.

עכשיו לאופן ההתמודדות...
אני חושבת שהנכון הוא עם כל הקושי, לא לשדר חוסר אמון וחוסר ביטחון בעצמך.

תדעי שאת מהממת!!!! באמת שום דבר לא קשור אליך...
תזכירי לעצמך.
בעלך לא צריך לדעת שאת נפגעת מזה ושזה מוריד לך את הביטחון.
החוסר ביטחון שלך ישפיע עליו והוא יחשוב שיש לך סיבה לא להיות בטוחה בעצמך, אז אל תאכילי את הטרול.

תהי חזקה. תבררי עם עצמך את העקרונות שלך... בלי שיפוטיות של "אני לא בטוחה בעצמי ולכן אני מקנאה" זה שטויות.
את פשוט אישה מהממת וגאולית שרוצה הדדיות בקשר ורוצה לבנות אחד קדוש וטהור בינכם.

אחרי שתבררי עם עצמך את הנקודה, ותזכירי לעצמך כמה את שווה...

תבואי אליו, ותגידי לו שאת מכבדת את זה שיש לו התמודדויות, ושאת מאמינה שזה לא קל... ושגם לך לא קל.
שהיית רוצה להיות חופשיה עם כולם בעבודה, כי העניין הזה של הצניעות מגביל את הדרך ארץ...
אבל אפילו הרב קוק אומר שדרך ארץ זה עיניין גדול מאוד אבל הצניעות חשובה יותר... כי בסופו של דבר אפילו במקרה שלא רוצים לפגוע בגברים או נשים אחרות, יוצא שאנחנו לא פוגעים בהם, אבל באדפ הכי קרוב אלינו, אנחנו כן פוגעים.

תגידי לו שהנסיון הזה הוא גם בשבילך, ברמה כזו או אחרת... אבל שאת מכבדת אותו.
ומעבר לזה, לצערנו כל הנפילות מתחילות
מנקודות התחלה מאוד תמימות ומהרבה כוונות טובות.
וכאישה שדואגת גם לו וגם לעצמך ולבית שלך (תגידי את זה בביטחון כי זאת האמת) את מבקשת שיחמיר בעיניין עם כל הקושי.
מותר לך להגיד מה לא מקובל עליך... הנושא הזה הוא בין אדם למקום אבל גם בין איש לאישתו... ולכן מותר לך להתערב באיזשהו מקום.

מה שחשוב, שלא תאבדי ביטחון בעצמך בגלל זה.
שתדעי שזה נובע אצלך ממקום טהור וקדוש.
אבל תזכרי שגם הוא טהור וקדוש, הוא מתמודד... אבל זב לא אומר שצריך לתת לו הנחות.
והכל צריך להיות בטוב ובנועם.
זה לא פשוט, אבל חשוב מאוד...

בהצלחה אהובה ויקרה, מקווה שיעבור לך עד המקווה... וגם אם לא, אין דבר... קורה.
אל תאיצי בעצמך.
אהבתי את התגובה שלך!חנה מור יוסף
זה מפתיע לשמוע כל הכבוד פתאום ושזה מוציא אותי גדולה ולא פראיירית כי התחושה שאני הולכת איתה כל הזמן בעקבות הדיבור איתו על זה ובעקבות ההרגשה הרעה שזה עושה לי, היא תחושה של קטנה וחסרת ביטחון ואני כל כך מפחדת שזה מה שאני משדרת לו. כאילו אני אומרת לעצמי "אז למה זה כל כך פוגע בי ומוריד לי אם זה בעצם כל כך בסדר?? כי אני סתם לא מאמינה שאני שווה? כי אני מפחדת שהוא נהנה יותר עם בנות אחרות בעבודה בגלל שאני לא מהנה מספיק? לא מעניינת מספיק? שכל אחת אחרת היא יותר ממני?
או
שיש לי סיבה טובה להיפגע גם אם אני חושבת שאני מספיק טובה? מעצם העניין שהוא מרשה לעצמו "לזרום" עם נשים אחרות. כאילו למה?
מנגד, על אופן ההתמודדות, אני אמנם מאוד רוצה לא לשתף אותו בכך שאני נפגעת מזה ושזה מפחיד אותי לדמיין מה קורה שם בעבודה.. רוצה לצאת אישה מלאת ביטחון עצמי כזאת שממש לא מזיז לה אם בעלה משוחח בידידות עם נשים בעבודתו ואפילו צוחק איתן קצת, מה יש? ממש לא מאיים עלי..

הייתי מתה להרגיש ככה אבל אני לא!! ואני גם לא מצליחה כל כך להבין שכלית איך אפשר לחשוב באמת ובתמים שזה פשוט בסדר..
אז אותי לימדה המטפלת הזוגית שצריך לשתף ולא לפחד להיפגע או לצאת חלשה וכו'.. כי בתכלס זה באמת יושב לי על הלב וחבל לצבור בפנים. אבל יחד עם זה אני גם מתבאסת עוד יותר אחרי שאני משתפת כי אני מרגישה שהוכחתי לו עוד פעם כמה אני חסרת בטחון וכולם בעיניי שוות יותר כביכול, כי עובדה שאני נפגעת מזה. אוי מעצבןןן
אני ממש מבינה אותךסוסה אדומה
מצחיק אותי שכל הנשים אותו דבר...

קודם כל את לא צריכה להיות במקום שחושב שזה בסדר... מי אמר לך שזה מה שנכון?
את אישה, יש לך תורה פנימית. את ישרה מטבעך...
את לא צריכה ללמוד תורה בשביל להרגיש מה נכון ומה לא.
כל כבו•דה בת מלך -פנימה.

את מרגישה שזה לא נכון, אז תפסיקי לשכנע את עצמך שהנכון הוא שלא תהי קנאית.

כל אישה, באינסטינקט הטבעי שלה חושבת שהיא פחות מושכת בגלל זה.

אבל זה רק כי אנחנו שונות מהם... ואנחנו חושבות שהם כמונו.
כי אישה שמפלרטטת עם גבר אחר, בהכרח גמור שהיא לא נמשכת לבעלה.
אז אנחנו מתרגמות מקרה כזה אוטומטית לשפה שלנו...
אבל הנכון הוא שאצל גברים זה לא תמיד ככה...

אצל גבר זה עובד קצת אחרת. יש להם קטע שהם חושבים כל הזמן שהדשא של השכן ירוק יותר... וגם יש להם קושי עם מחויבות, אז כל מה שלא דורש מחויבות, קורץ יותר.
אישה בריאה לא נמשכת לקשר לא מחייב, אישה בריאה לא מסתכלת על גבר שהוא לא שלה... אין מה לעשות. נשים נבראו "עושות רצונו של מקום" - שעשני כרצונו.

תראי, הדבר היחיד שלא נכון פה, זה שאת חסרת ביטחון בגלל זה.
זה הדבר היחיד שאת צריכה לעבוד עליו. לא רק את, כל אישה.

כי את לא פחות מושכת! את מושכת מאוד!!!
אני בטוחה שגבר שאין לו קשר מחייב כלפיך, מסוגל להימשך אליך.
רק מה? שבגלל שאת אישה זה ממש לא מעניין אותך. אןלי ברמה שאת אפילו לא שמה לב לזה.

תזכרי תמיד, את יכולה להיות הדשא של השכן הירוק.
הבעיה היא אצלם. שהם לא מתמקדים בשלהם... הם צריכים לעבוד על זה.

תזכירי לעצמך שאת בסדר שמותר לך להיפגע. שמותר לך להרגיש חסרת ביטחון. שמותר לך להאמים בתחושות שה' שולח לך.

רק מה? שמעתי פעם משפט כזה שאומר שלאישה אסור לספר לבעלה יותר מחצי צרתה... (משהו כזה)

נראה לי שזה נכנס בזה. אל תראי לו חוסר ביטחון, והנכון יןתר.... - אל תהי חסרת ביטחון בגלל זה.

תסתכלי על עצמך במראה. תראי איזה מהממת את. את אישה... את באמת מהממת. ויותר מזה, את אישה קדושה שהולכת ליטבול.
מקדשת את הגוף שלך.
את יכולה שלא לאהוב את עצמך? אני נמסה רק מלחשוב על נשים יהודיות ששומרות טהרה. שכל חודש הולכות להיטהר ולקדש את הגוף שלהן.

באמת.

תזכירי לעצמך כמה את שווה, הוא לא הכתובת לנושא הזה... תדברי על זה עם ה', אם את מרגישה פגועה - הוא הכתובת.
אנחנו לא עובדות עבודת הבעל. אנחנו עובדות את ה'
תגידי לה' שאת מרגישה שזה לא מגיע לך... מבטיחה לך שהוא מזדהה. תבקשי בתפילה הזאת על כל נשות ישראל הטהורות, שיהיו להם גברים ראויים.

לבעלך את רק צריכה לדבר בביטחון אמיתי ושליו, ולבקש ממנו מה שאת מאמינה שצריך. בלי להתנצל. בלי להרגיש קנאית אובססיבית.
(אגב. אני חושבת שאם את אובסיסיבית בנושא, זה רק כי נפגע לך האמון. את לא כזאת... זה יעבור לך ברגע שתעבדי על זה).

בקיצור... חיזקי ואימצי.
אוהבת מלא ❤

סליחה שממש לא ערכתי וכתבתי בשפה מדוברת... פשוט זרמתי ואין לי כח לערוך.
את צודקתחנה מור יוסף
כותבת דברים כל כך מתקבלים על הדעת מיד! בקשר לאובססיה הקנאית, עברתי כביכול משבר האמון אבל לא משהו רציני בכלל ובאמת מאז נהייתי אובססיבית. אבל זה לא שהוא עשה משהו.. פשוט אצלי זה התפרש רע מאוד ומאז אני ככה... ונמאס לי!! לכן אני הולכת ושונאת את עצמי על הקנאות הזו שלי שמוציאה אותי כל כך קטנה ועל כלום..
כי באמת הוא בעל אוהב ואכפתי מאוד. על כך אין עוררין..אבל זה לא נכנס לי ללב לחלוטין כי אני מרגישה שהאמון שלי פגוע
אבל תפסיקי להאשים את עצמך....סוסה אדומה
בבקשה תפסיקי. את אנושית...
אני בטוחה שמה שגרם לך לאבד אמון ולהיפגע, היה בצדק. את לא נשמעת חי אישה מדומיינת, ובאופן כללי אני ממש ממש ממש לא מזלזלת בפגיעות של אישה, כי תמיד יש בה משהו.
רק מה? הפגיעות מנפחת. אין מה לעשות.

תכבדי את הפגיעות, היא רוצה ללמד אותך משהו. תשאלי אותה מה.
אחרי שתכבדי אותה, תבקשי ממנה בכבוד שלא תשתלט עליך.
וזהו
יש פה נקודה שממש קפצה לי לעין -יפית8

מה שאמרת בסוף - שהמטפלת הזוגית לימדה אותך לשתף וכו וכו, יכול להיות שזה נכון א-ב-ל אם אחרי שאת משתפת אותו את מרגישה שהוכחת לו עוד פעם את החוסר בטחון שלך וכו - אז זה נראה לי ממש ממש לא נכון בשבילך לשתף בצורה כזאת!

המטפלת אמרה את זה בטיפול משותף של שניכם או בפגישה פרטית שלך איתה? היא בדקה את ההשפעה של הדברים? לא כל עצה של מטפלת זוגית זה תורה למשה מסיני - אם במבחן התוצאה זה מזיק ולא מועיל אז אולי זה סימן שהעצה הזאת לא נכונה עבורך!

..בוז
מובן לגמרי למה זה עושה לך רע. אבל קחי בחשבון שאדם חברותי שעובד בסביבה מעורבת יהיה חבר של הבנות שם, פשוט כי זה האופי שלו. זה לא שזה מוריד ממך או משהו.

את יכולה להגיד לו שמפריע לך שהוא חברותי מידי עם בנות אחרות. זה מובן לגמרי. זה יפריע לרוב הנשים.

אבל, תדגישי לו שאת סומכת עליו. אמון זה דבר מאד בסיסי.
קשה לחיות ככה בפחד

למי קשה?חנה מור יוסף
לו או לי? לא הבנתי כל כך..
ברור שלי קשה לחיות בפחד הזה של מה קורה שם ואיך זה נראה הזרימה שלו שם עם הבנות..
האמת שהוא כן אמר שהוא פשוט חברותי וכמו שהוא חברותי עם הגברים אז ככה גם עם הנשים, אותו דבר. אבל זהו, שזה לא אמור להיות אותו דבר!!!
הוא מספר למשל שהוא לפעמים עובד בציוות לעובדת ושניהם צריכים יחד לקודד מוצרים וכדומה, אז המחשבה הזאת מחרפנת אותי.. אשכרה צמוד למישהי באיזשהו מובן, אחד על אחת, ועושים משהו ממש יחד..בנוסף הוא אומר " מה את מצפה, שנעבוד ככה ביחד ולא נדבר?? אז אנחנו מדברים בינתיים" את האמת, זה משגע אותי לדמיין את זה
קשה לך לחיות ככה.בוז
כי הוא יצטרך לעבוד, מה לעשות. ולצאת לקניות. ולעשות דברים.
ונשים תמיד יש בעולם. חלקן תמיד יהיו יותר יפות, יותר חכמות ויותר מוצלחות.

ולחיות ככה בפחד על הבעל... זה קשה ממש.

אז. מה שאני מציעה לך זה פשוט לגרום לו להבין שאת הכי טובה בשבילו. להגיד לו שאת סומכת עליו, לנסות לתת בו אמון. אחרת פשוט אי אפשר.
הכל טוב ויפה אבלחנה מור יוסף
אני יכולה להגיד לך שעברתי כברת דרך עם המקום הקנאי שלו מול הנחמדות והפתיחות שלו עם נשים. הייתי במצב הזה שהיה לי קשה עם מבטים, עם שיחות עם גיסות וכדומה גם כשאני ליד, עם נחמדות חד פעמית למוכרת וכו'. אבל על זה באמת קיבלתי הבנה שאין כאן בעיה ממשית, זה האופי שלו..וכמו שאמרת תמיד יהיו נשים יפות יותר, מצחיקות יותר וכדומה אבל זה לא אמור תאיים עלי. נכון. עד כאן הכל סבבה. מקובל
אבל לבוא ולהגיד שבגלל שהוא חברותי אז הוא יהיה "חבר גם של נשים " בעבודה, זה כבר תחום אחר ובעיניי לא מתקבל על הדעת. לא רק על הלב אלא בהבנה הכי אובייקטיבית של הדברים. ולכן במקרה הזה קשה לי הרבה יותר לקבל את זה כי אני לא מרגישה שזה רק עבודה עצמית על הקנאה שלי, אלא גם חוסר הסכמה רציונלי לחלוטין עם ההתנהלות הזאת. כמה שאני מכירה את בעלי וכשידעתי שהוא הולך לעבוד שם ידעתי שיהיה קשר ודיבור גם עם הנשים, כי הוא לא נשמר כמוני שאני מאוד עניינית בקטע הזה, לא חלמתי שאני ישמע ממנו על זרימה וצחוקים ושיחות אחד על אחד כי הוא פשוט מצוות למישהי אז איך לא ידברו בינתיים? זה היה מעבר לגבול ההכלה שלי.
עכשיו שיהיה ברור, אני לא עושה על זה ברוגז ולא מתרחקת ממנו ואנחנו ביחד והכל. אבל הפגיעה בלב קיימת. ותחושות של פחד, אכזבה וכעס קיימות גם הן
המקום הקנאי שלי***חנה מור יוסף
אני מבינה אותךבוז
אני גם חושבת שצריך להיות ענייני בעבודה משותפת עם נשים, לא צריך לפתוח פתח בכלל לדברים כאלו.

אם הוא לא חושב כמוך, אולי תיישרו קו בעניין הזה?
מה זה אומר ליישר קו?חנה מור יוסף
אם את חושבת שזה בעייתי והוא לא,בוז
אז את תמשיכי לחשוב שהוא לא בסדר והוא לא יבין מה הבעיה.

אז או שתסבירי לו למה זה לא בסדר, או שהוא יסביר לך למה זה כן בסדר, בכל מקרה כדאי שתהיו באותו ראש לגבי זה.
לדעתי את מגדירה את זה בצורה שמקטינה אותךיפית8

בהודעה אחרת הגדרת את זה יותר טוב - אמרת שהתפיסה שלך ושל בעלך לגבי הצניעות בין גברים לנשים היא מאד שונה.

יש לי תחושה שהשיחות בינכם בנושא הזה נושאות אופי כזה שהוא "כאילו" לא מבין מה הבעיה (אני בטוחה שבתוך תוכו הוא מבין אבל נח לו יותר להכחיש את זה - להכחיש גם לעצמו) ואת כאילו הקנאית המגזימה. והוא הופך את זה לבעיה אישית שלך במקום שתצליחי להגדיר את זה כתפיסת נושא הצניעות באופן עקרוני.

הרבה פעמים שיחה מידרדרת להאשמות ואז כל אחד מתבצר בעמדתו, המטרה שלך זה קודם כל לגרום לו להבין שאת מנקודת מבטך רואה את הדברים בדרך מסוימת ואת מצפה שהוא יבין את זה גם אם לא מסכים עם זה, שיבין שמנקודת מבטך יש הגיון בדרך שאת רואה את הדברים גם אם הוא רואה את זה אחרת.

אני מציעה לך לעשות תרגיל שיעזור לך להגיע למטרה הזאת - לכתוב לו במקום לדבר איתו. לא בטוח שתראי לו בסוף את מה שכתבת! אבל הכתיבה תעזור לך למקד, תעזור לך גם לעשות בירור פנימי שלך עם עצמך מה בעצם הנקודות המדויקות שמציקות לך, בכתיבה את יכולה לכתוב הכל עד הסוף בלי שיפריעו לך באמצע ויסיטו את הדיון למקומות אחרים

אחרי שתסיימי תקראי שוב את מה שיצא לך, אולי תנפי, אולי תסנני חלק, אולי תנסחי מחדש בצורה שיהיה לו יותר קל לקבל ואז תראי לו. אולי בצורה כזאת - שהוא לא יכול להסיט את הדיון וצריך לשבת עם עצמו ולשמוע את הכל עד הסוף, אולי ככה הוא יוכל גם להיפתח להבין.

חכמה ומהממת את ❤סוסה אדומה
ואולי הפוך?עוד סתם אחד
אולי זה *הוא* שצריך להסביר *לה* שהוא רואה משהו מנקודת מבט מסוימת, ושמבחינתו יש היגיון בדרך שבה הוא רואה את זה, והיא זאת שצריכה לקבל את זה גם אם היא לא מסכימה עם זה? בייחוד כאשר *הוא* זה שבפועל הולך לעבודה הזאת ומרוויח את הכסף הזה וצריך שיהיה לו נעים בעבודה הזאת?
כמה דבריםיפית8

1. הוא לא שאל אותי אז אני לא יכולה לייעץ לו

2. זה היינו הך - אני מכוונת אותה לשיח זוגי, בשיחה זוגית כל אחד אמור לשמוע את השני ולנסות להבין את נקודת מבטו, לא תמיד מצליחים לבד, לפעמים צריך עזרה מקצועית, אני ניסיתי לתת לה עצה שתעזור לה לפתח שיחה בונה בתקווה שיעזור לה, יש הרבה דרכים וכל אחד צריך למצוא את מה שנכון לו.

אני רק רוצה להגיד שאני ממש מבינה אותךסיה

אולי אני גם פסיכית אבל ממש חושבת כמוך

ברגע שבעלך מקודד הוא בעצם מבלה שמונה שעות עם עוד אישה במטרה יחד וזה מקרב . זה ברור

תחשבי בבית יחד הייתם שמונה שעות אורזים ארגזים וכו. אבל בלי הלחץ והמתח תיקח ותביא ומה להכניס. אלא רק כיף כזה

ברור שזה היה מקרב. סתם לעשות כל פעולה. אפילו רק שעה הייתם יושבים ומקפלים כביסה. אז כמה שעות ביום.

סליחה אני ממרידה אותך יותר. אבל אני מבינה אותך

ממש ככה.. השיחות מקרבות ואין מה להתכחש לזה!כלה נאה
לאישה אתאורן555

לאישה את צודקת שיחות מקרבותאורן555

לגבר הרבה פחות...

הנסיון שלי לפחות, מראה אחרת לגמריסוסה אדומה
מקרב את שני הצדדים.

מעבר לזה, יש את האמירה הידועה של חז"ל, אל תרבה שיחה עם האישה....
השאלה הנשאלת לסיכוםחנה מור יוסף
היא כך:
אם הוא אדם בוגר ועושה את הבחירות שלו לפי המוסריות שלו
ואני לא מסכימה ולא מאמינה בהתנהלות שלו, באמת חושבת שהיא לא נכונה
אז מה אמור לקרות?
אני הרי לא אמורה לשנות אותו ואת הדעות שלו אז מה כן?
נשאר לי להשלים עם המצב ועם האישיות של בעלי ולנסות איכשהו להרגיש עם זה טוב..אפילו שאני לא מסכימה
מה גם שחנה מור יוסף
אני לא מעוניינת שהוא לא ינהג כך עם נשים בגלל שאשתו "חונקת" אותו. כבר עדיף שימשיך..
הייתי רוצה שבעלי יהיה אחד שיבין לבד את הבעייתיות שהדבר ויימנע מרצונו האמיתי מהתנהלות שכזו. גם מתוך יראת שמים וגם מתוך כבוד ואהבה לאשתו
תדברי איתו תסבירי לו שזה מפריע לךבוריס
רק ככה הוא ידע.
ואז תתני לו את היד החופשית אני מניח שאם הוא אוהב אותך הוא יפעל על מנת לעזור לך.
מה אכפת לך שהוא ינהג כך כי את חונקת אותו?סיה

ויש מלא גברים שמנקים את הבית, מטפלים בילדים, לוקחים את הילד לרופא, הולכים לעבודה, הולכים ללימודים, הולכים להורים של האישה. והרשימה עוד אדירה. כי האישה חונקת!!!

מה אכפת לך תחת איזה כותרת זה. הוא יפסיק עם זה כי זה מפריע לך מאוד!!! ואם את רוצה לקרוא לזה חניקה שזה יהיה חניקה . העיקר שזה יפסק ואת תרגישי יותר בטוחה בעצמך.

ובסך הכללי בטוחה שהוא ירויח אישה פחות ממורמרת

ואם אין לו יראת שמים..כלה נאה
אז תתני לו להמשיך במה שפוגע בך. ואת תמשיכי לשמור טינה ולהתרחק?
לא.
את צריכה לבוא בגישה של אני חושבת שזה לא ראוי ולא טוב ולא בריא.
וכמו שאתה מצפה שאני לא יהיה בקשר קרוב עם שום גבר ויצחק איתו וידבר איתו פתוח כאילו הוא אחי. אז גם אני מצפה לזה.
ואם לא. אתה מזלזל ברגשות שלי.
ולא קשור לחוסר ביטחון. להיפך. אתה תכבד אותי.
אם היה לי חוסר ביטחון לא הייתי מסוגלת לבקש. או לא חושבת שאפילו מגיע לי שהוא ישמור על עצמו.
אני מבינה את מה שהיועצת אמרה לך. אני אף פעם לא שומרת דברים בלב. לא יכולה.
רק אל תעשי את עצמך מסכנה.
זה מגיע לך ביושר.

רק מוסיףבוריס
שעדיף שלא תבואי בתקיפה אלא יותר ממקום שלפתור את הדברים ביחד אחרת זה יכול להרוס יותר מלפתור
היי, אני שמעכתי מהרב של בעליחבובוש

הוא אמר להם את זה לגבי הנשים, אבל אני חושבת שזה נכון במידת מה הפוך:

שאם לאישה יש קשר טוב עם בעלה, והוא מספק אותה וטוב להם, אין פחד שהאישה תחפש משהו אחר.

אני יודעת שאפשר לחלוק עליו, ולא תמיד זה מגיע מהאישה ויש כאלה שמפתים וסוחפים אותה, אבל אני רואה את זה אצלנו בעבודה וזה פשוט נכון, הנשים הנשואות שטוב להם, לא מחפשות איך לחפש את הגברים, איך להדליק אותם, איך למשוך אתם את השיחה, ואלה שיש להם זוגיות שאינה במיטבה, כגון הגבר כל הזמן בחו"ל וכו' (אני מבינה את זה מתוך הסיפורים שלהם) או כאלה רווקות, הם רק מחפשות לטפס על כל מיני גברים, גם אם הם בני חמישים ונשואים.

כמו כל התמודדות עם פער בזוגיותיפית8

זה יכול להיות בכל מני תחומים - התנהלות כלכלית, התנהלות עם הילדים, התנהלות עם המשפחה המורחבת תמיד יש פערים בין בני זוג מעצם העובדה שאנחנו שני בני אדם שונים שמנסים לחיות ביחד בשלום ובאהבה

אז יש כל מני אפשרויות איך להתמודד עם הפערים - לפעמים אפשר לעבוד על עצמי לקבל את השונות שלו ולפעמים אי אפשר להחליט שאני מקבלת אותו ככה וזהו, לפעמים יש דברים שאת לא יכולה להשלים איתם (וכן להפך - דברים אצלך שהוא לא יכול להשלים איתם) אז מנסים לפתור את הדברים ביניכם. לדבר על זה. לדבר שיחה ולא מריבה, לא להאשים אלא לבקש ממנו ללבן את זה איתו ביחד ולאט לאט למצוא את שביל הזהב שנכון לשניכם

לפעמים אחד הצדדים משנה את דעתו במשך הזמן ולפעמים גם אם לא משנה את דעתו מצליח לקבל ולכבד את הצורך של השני למרות שלא מרגיש את הצורך הזה בעצמו ולעמים קשה יותר להגיע להסכמה - זוהי עבודת הנישואין

פירטתי לך פה למעלה עוד קצת על זה - לדעתי את מגדירה את זה בצורה שמקטינה אותך - נשואים כבר לא כל כך טריים

ממש נכון. לומדים לכבד את מה שפוגע בשניכלה נאה
מתוך כבוד ולא מפחד
את לא משנה אותוסוסה אדומה
את בונה את הבית שלך בחכמה.
במה שלא קשור אליך לגמרי, את מחכה בסבלנות ובהכלה שיעשה שם עבודה (כפי שאת עושה עבודה)...
במה שנוגע בך ברמה האישית, זכותך לבקש ממנו ולהסביר את עצמך.
את לא מבקשת ממנו לשנות את עצמו, כאדם טוב חלק ממנו זה לא לעשות דברים שפוגעים בך.
את צריכה לזכור גם שהבקשה שלך לא גרנדיוזית, היא לגיטימית ומובנת בהחלט.

בסופו של דבר, אם הוא ירצה לברר את זה, הוא ימצא הרבה תוכן בתורה שמחזק את הדברים שלך. ואם התורה לא מספיקה לן, אז שיבקש סיפורים מהמציאות.

אבל כחלק מחכמתך, אם את רואה שקשה לו להתמודד במקום שבו הוא צריך לא להיןת נחמד לחלק מהאנשים, תעןדדי אותו לעבוד במקומות עבודה שבהם יש הרבה פחות מפגש עם נשים. (בלי להגיד לו את הסיבה).
זה פחות אידאלי מכמה בחינות, אבל לפעמים אין ברירה.

מה שכן, צריך להיןת לו ברור בלי שתגידי את זה, שאת לא תקבלי בסלחנות אף נפילה ולו קטנה שלו אחרי שהזהרת אותו.

אל תחיי בפחד, תחליטי שאת מנהלת את החיים שלך, לא הוא ולא הפחד שלך...
את תפסיקי לחיות בפחד כשתפסיקי להרגיש חסרת אונים.
בסופו של דבר, הוא יכול לבחור לעשות מה שהוא רוצה, גם את.
כשאנחנו זוכרים שיש לנו ברירות, אנחנו מפסיקים לפחד.

את חזקה, את מהממת, וה' איתך.
אישה טהורה שמטהרת את עצמה כל חודש ושומאת אמונים לאיש שלה בכל מחיר. מגיע לך טוב, והוא יגיע לך.❤
אשמח להסברחנה מור יוסף
על מה שאמרת בנוגע ללא לפחד , ושהפחד מגיע מחוסר אונים. ובברגע שלא אהיה חסרת אונים- אפסיק לפחד.
אז איך אני עושה את זה? למה את מתכוונת?
או, נשאל את זה אחרת..
מה אני באמת אמורה לומר לו? אני מצד אחד לא מקבלת את ההתנהלות הזאת לפחות לא בלב שלם והיא כן מכעיסה או פוגעת בי ומעבר לרגשות, אני באמת חושבת שזה ממש לא נכון ולא תקין. מצד שני, אני מבינה שהכל בסוף זה בחירות שלו ולא ממש משנה מה אני יגיד, אני לא באמת יכולה לדעת מה קורה שם בעבודה. אז איך אני באמת פותרת מצב כזה ביננו?
אולי כדאי להגיד שאני לא מסכימה ובהבנה שלי זו לא התנהלות נכונה לזוג שרוצה זוגיות אמיתית ומכבדת, אבל מבינה שהתפיסה שלו את הדברים היא אחרת ולכן הוא לא רואה בכך שום בעיה. כך שבפועל, אני לא יכולה ולא מעוניינת לעמוד לו על הראש איך להתנהג אבל אני כן רוצה שידע שזה עניין שמפריע לי, דעתי היא נגד ושהוא יבחר מה לעשות עם זה. כך או כך, אני סומכת עליו שגם בהתנהלותו זו, הוא שם לעצמו את הגבולות ויש לו קווים אדומים כי ברור שעם כל ההסכמה שלי לחיות עם יחסי הידידות שלו עם העובדות, עדיין יש קווים אדומים ועניינים שהם מעבר ל"אדם חברותי שפשוט נחמד לכולם". ברגע שהוא מרגיש שחצה אותם- אני מצפה שישתף אותי אחרת זו תהיה מבחינתי בגידה.

וואי, אני כותבת ומסתבכת יותר ויותר. כאילו אני לא יודעת באמת כבר מה אני רוצה עם הסיפור..
בוא נגיד שיש סיכוי גדול שאם היינו לפני נישואין, הייתי נפרדת ומסיימת קשר כזה כי חבל לי לסבול ולהתמודד עם קושי כזה בנתינת אמון בבעלי כי אני לא סומכת מספיק על הקווים האדומים שלו. כי הם רחוקים כל כך משלי.
באלי כביכול להיות אישה קולית שלא מזיז לה כי היא סופר לא חוששת ולא מאויימת, ולרגעים אני אומרת לעצמי "יאללה, תגידי לעצמך: אני לא מפחדת! אז מה אם הוא מדבר וצוחק וביחסים טובים עם עוד נשים בעבודה? אז מה? אבל ברור לך שהוא מת עלייך! ברור לך שהוא אוהב אותך! ברור לך שהוא לא יעשה שום דבר. אז פרגני לו. ככה גם תרגישי גדולה על זה שאת לא מאויימת ויש לך ביטחון וגם הוא לא "ייחנק"..

אבל אז באה מיד מחשבה של "אולי זו בכלל טעות? אולי את צריכה כן להישאר עם העמדה הראשונית שלך בנושא ולא לנסות להיות קולית? "
מה האמת פה?? אני כל הזמן מפחדת להיות במקום של האישה הקנאית כי זה בטח לא המצב המועדף
אני במילים אחרות מנסה להיות במקום שמכבד את עצמי ושבאמת ארגיש טוב ונכון להיות בו
כי למען האמת, נמאסס לי ממש מהמקום הזה של האישה המקנאה!!! פשוט אין לי כח!! ונמאס לי להרגיש בזויה וקטנה בכל פעם כזו!!! והיה לי המוןןן..
אז אולי באמת די? אולי עדיף לשנות פאזה??? אפילו שאולי זה לא אני האמיתי הראשוני???
סוסה אדומה
עבר עריכה על ידי סוסה אדומה בתאריך א' באדר ב תשע"ט 00:36
אני כל כך מבינה אותך ואת סערת הרגשות הזאת...

אני אנסה להסביר לך את עצמי.

ונראה לי שאני אתחיל מהסוף... אני מרגישה שאת מנסה לכבות בעצמך כוחות לגיטימיים וחיוביים, והכעס שלך הוא על עצמך בכלל הרבה יותר ממה שהוא עליו.
יש בך מישהי שאומרת לך דברי טעם, ובגלל שהדברים האלה מלחיצים אותך (ותכף ננסה לגעת בסיבה שבגללה הם מלחיצים אותך) את מנסה להלחם בהם. רק מה? את לא טיפשה, את יודעת שלא משנה כמה תנסי לטייח, את אומרת דברי טעם. ואז את בפלונטר, הילדה שבך לא רוצה להקשיב לעצמך, אבל הבוגרת שבך אומרת לך "לא יעזור לך... אני יודעת את האמת".

נישאר בסוף, וננסה לעשות סדר...
לדעתי, קנאה זו מידה חיובית. (היא שלילית כשהיא נמצאת במקום הלא נכון)
בכל מידה בעולם יש צד של אור וצד של צל.
איפה הקנאה חיובית אם לא בין בני זוג? בן אדם אוהב, מקנא.
את משקיעה באיש שלך את כל החיים שלך, אני בטוחה שאת נותנת לו כל מה שאת יכולה... את מצפה בצדק שזה יצדיק את עצמו.
"שימני כחותם על לבך כחותם על זרועך כי עזה כמות אהבה קשה כשאול קנאה"...
הרעיה מבקשת מהדוד שישים אותה כחותם על ליבו, ושיקעקע כביכול את האהבה שלהם על הזרוע - מקום גלוי שיזכיר לו תמיד את האהבה העזה שיש בינהם. למה? כי עזה כמות אהבה. קשה כשאול קנאה... היא קשה, לכן היא כואבת לך. אבל היא מוצדקת!!!
הברית בינכם אומרת שאת שלו והוא שלך. אתם רוקמים משהו נפלא ורגיש בינכם... ברור שברגע שהוא ישכח את זה, ויהנה עם מישהי אחרת, זה יפגע בך. וזה טוב, זה חיובי שזה פוגע בך, זה אומר שאת בריאה.
אל תנסי להרוג את הבריאות שלך.

יכול להיות שמישהו פעם הכניס לך לראש שלהיות קנאית זה שלילי? תנסי להיזכר.
אם ככה, תדעי שהוא טועה.
אישה קנאית זה אישה שמבינה את המהות של הברית, והיא אישה שמכבדת את עצמה ויודעת שמגיע לה גבר שמבין במה הוא זכה.
אישה קנאית זה ברכה.

למה קשה לך לקבל את זה? אני אגיד לך למה.
גם זה בצדק... שימי לב כמה את אלוקית.
הסיבה היא שאת מרגישה שלפעמים זה יוצא מפרופורציות.
מפריע לך בצדק שהקנאה מנהלת אותך.

אז מה הנכון בעצם? הנכון הוא שתכבדי את הקנאה, אבל לא תתני לה לנהל לך את החיים. כי שם את מרגישה שאת עושה דבר לא נכון, ובגלל שהיא משתלטת עליך, את רוצה להרוג אותה, עד כדי כך...
אבל כשתדעי לכבד אותה ולהבין את הנחיצות שלה ותוקירי לה תודה, את סוף סוף תצליחי לשים אותה במקום הנכון, והיא גם לא תשתלט עליך. כי הקנאה היא כמו ילדה שמבקשת את האישור לך, ברגע שתואהבי אותה, היא תפסיק להשתולל.
אבל מעבר לזה בשביל להצליח לנהל אותה באמת, יש לעשות עבודה קטנה (אכתוב עליה בהמשך).

את רוצה להיות קולית, כזאת שחיה בלי פחדים, כזאת שמרגישה כל כך בטוחה באהבה שיש לאיש שלה כלפיה ברמה שהוא יצחק עם אישה זרה וזה לא יהווה עליך שום איום. ברמה שיראה את האישה הכי יפה בעולם, וזה לא יערער אותך.
אני מבינה אותך, כולן רוצות להיות שם.
הרצון שלך הוא אלוהי, כזה שכמוהו רוצה שתמיד שנעבוד אותו ורק אותו.
יש ברצון ובאמירה הזאת הרבה אור ורצון אלוקי, ובעיני גם גאולי לגמרי.
מצד שני, קשה לך להשלים איתו, כי יש בך גם קול בוגר שאומר לך שהאידאל לא תמיד מושג ברגע.
לפעמים צריך לעבוד קשה בשביל להשיג אותו.
אבל עצם זה שיש שיח בין הקולות האלה, זה אומר שהאידאל הזה קרב יותר מתמיד.

אני לא סתם אומרת לך שאת גאולית. תכף אני אכתוב לך גם למה אני חושבת ככה.

זה יפה שאת מעריכה את הקוויפ האדומים שלו ומבינה וסומכת עליו שהוא רוצה טוב.
אני לא חושבת שהפערים בינכם כל כך גדולים. אני חושבת שהפער היחיד שלכם הוא שאת רואה את הקו האדום שלו במקופ שאת יודעת שמאוד קשה לעצור שם. והוא כנראה, לא יודע או לא רוצה לדעת שהקו האדום שלו הוא כבר במדרון.
את רוצה שהוא ישים אותו לפני הבור כדי שיהיה בטוח, והוא חושב שהקו הזה מחמיר מידי.
הוא לא רוצה רע, הוא רוצה חופש...
לפעמים אישה רואה צעד אחד קדימה מהגבר, וזה ההבדל בינכם זהו.
הפער הוא לא עד כדי כך גדול. צריך לקרוא לפער בשמו ;)
תזכירי לעצמך שהוא רוצה טוב, הוא אוהב אותך... יש משפט של איזה משורר גאון עם מלא הומור, (לא זוכרת את שמו כרגע)
"חוה אכלה מעץ הדעת
חמש דקות לפני אדם
ועד היום אישה יודעת
חמש דקות יותר מוקדם"
גבר צריך לפעמים עזר כנגדו. לא תמיד זה נוח, כי היא כביכול מצטיירת לו כנגדו, אבל הוא צריך שהיא תעזור לו להבין איפה עומד לו מוקש.
לפני שאני אכתוב איך נראה לי שנכון להגיד את זה באופן שזה ישמע (והלוואי שאקשיב לעצמי ואדבר ככה לאיש שלי במקרים האלה) אכתוב קודם את העבודה הקטנה שנראה לי שאנחנו כנשים צריכות לעשות עם עצמנו כדי שהקנאה לא תנהל אותנו. -

ממה נובע הפחד?
מתחושה של חוסר אונים.
אנחנו מרגישות שחיינו תלויים במשהו שלא נמצא בשליטתנו.
אבל זה שקר.
כי אנחנו נשים גאוליות שלא רוצות בעל, אנחנו רוצות איש.
אנחנו לא תלויות בו, אנחנו תלויות רק בקב"ה, והקב"ה ניצחי. והקב"ה הוא טוב גמור.
כשאנחנו מפסיקות לעבוד עבודת הבעל, וזוכרות שהוא איש, כפי שאת אישתו... אנחנו מפסיקות לחיות בפחד.
אנחנו יודעות שבדיוק כמו שאת שלו, הוא שלך.
אנחנו חיות בדור של בחירה. אנחנו לא חסרות אונים שלא יכולות לחיות בלי גבר, אנחנו נשים חזקות! ואנחנו בוחרות גבר כי אנחנו רוצות אותו ולא כי מישהו הכריח אותנו להתחתן.

ולכן את מתנגדת לזה שהוא יעשה מה שהוא רוצה ואת תשמרי לו אמונים. את גאולית. את צודקת. הקשר היום הוא הדדי לגמרי. הוא מרצון לגמרי.

מתי אנחנו מרגישות חסרות אונים?
כשאנחנו עובדות עבודת הבעל ולא עבודת ה', כשאנחנו חושבות שאנחנו תלויות בו ולא בקב"ה, כשאנחנו שוכחות את טוב ה' (גם במקרים שאנחנו לא מבינות אותו) ושוכחות שיש לנו בחירה חופשית מלאה.

אם בעלך יבגוד בך, את יכולה לבחור להרוס לו את החיים ברמה שאף גבר בעולם לא יעז להעלות על דעתו לבגוד באישתו.

רק מה? את חושבת שהאפשרות הזאת כל כך גרועה ואת לא רוצה להגיע למצב שתאלצי לבחור בה... (ואני יכולה להבין...)

צריך לעשות הפרדה בין רצון ליכולת לבחור.

כשתזכרי שה' הוא בעלך, ואת תלויה רק בו, והאיש שלך הוא האיש שלך, כי בחרת אותו בדיוק כפי שהוא בחר אותך.
את תזכרי שני דברים מהותיים.
את תלויה במשהו ניצחי, ואת בעלת בחירה.

ככה את תצאי מהפחדים. ואת תדעי שלא משנה מה יהיה, יש לך אותך, ואת מהממת בלי קשר לאיש שלך.
ויש לך, הכי חשוב, את הקב"ה.
וזהו... איזה כיף.

אחרי שתביני את כל זה, הפחד יפסיק לנהל אותך, הקנאה תפסיק לנהל אותך...

ואת יודעת מה יקרה? את תנהלי דיון שכלי ונעים עם האיש שלך.
את תראי לו שאת בוחרת בו מתוך שיקול דעת ומתוך רצון, ולא מחוסר ברירה.
ואת תבהירי לו חד וחלק שגם היום, אפילו שכבר התחתנת איתו, את בוחרת כל יום מחדש רק במי שיודע לבחור אותך.

את שווה, את מהממת. אף אחת לא מאיימת עליך.
ואת לא תלויה באף אחד חוץ מרבון כל העולמים, אדון כל הנשמות, אדון השלום.

הלוואי שנזכה לתקן עולם במלכות שדי, בשלום, בלי פחדים... וננהל עם בני הזוג שלנו שיחות מועילות בשלום ובנחת.

שכחתי לכתוב -
לעצם הדיון, חשוב שהוא לא ירגיש שאת יותר חכמה ממנו ושאת מחנכת אותו.
זה הדבר הראשון שנועל אותם.

צריך לבוא בגישה מלאה באמון... זה ממש לא קל, אבל נראה לי שזה מה שצריך.
אמון מלא ברצון הטוב שלו, אמון מלא בזה שהוא באמת מאמין שהוא לא יפול משם.
הרי את מאמינה לו באמת שהוא לא רוצה לבגוד בך אפילו לא במחשבה. הוא אוהב אותך ורוצה טוב.
הדבר היחיד שאת לא מסכימה איתו, זה עם הגבולות שהוא מציב... כי את חושבת שאת מריחה סכנה שהוא לא מריח.
קורה הרבה לנשים...

אולי הדרך היא לדבר איתו על זה בהזדמנות, בנחת (אחרי שתעבדי את העבודה שאת צריכה לעשות עם עצמך)
ותנהלו שיחה שאת באמת מתעניינת בעמדה שלו, בלי קנאה, עם ביטחון עצמי מלא (כי שוב, לא הוא זה שנותן לך את האישור לזה שאת אישה מהממת. הקב"ה נותן לך. את נותנת!), בלי פחד.
תנסי להשאיר את האמונה שלך בצד, ותנסי להבין אותו, תשקפי לו את מה שהוא אומר... ואז אם זה לא עולה בקנה מידה של ההלכה ובהמלצות של חז"ל, תשאלי אותו מתוך התעניינות איך הוא מבין את דברי חז"ל ב"אל תרבה שיחה עם האישה" למשל... וכו וכו, למה הוא חושב שחז"ל המליצו כך וכך אם זה לא מהווה סכנה... ולמה יש הלכה כזאת וכזאת... מה הוא חושב? תנסי להבין אותו. אח"כ תסבירי את דעתך בענווה (הלוואי שאעמוד בזה בעצמי. אני כל כך דעתנית).

אני כמעט בטוחה, שיהיה לכם כיף בדיון הזה, ותצאו עם המון הבנה הדדית.

אבל שוב, את צריכה לעשות עבודה לפני כן.
וזה לא יגמר, את תצטרכי לעשות את העבודה הזאת כל החיים.
אבל הכיף הוא, שזו עבודת ה' ולא עבודת הבעל.
הבעל הוא רק אמצעי לעבוד את ה'.

כשאנחנו שוכחות שהוא הבעלים שלנו, הוא גורם לנו להתאכזב מהאיש שלנו, ומזכיר לנו מי הכתובת האמיתית
הכי כיף בעולם.
ישמח לב מבקשי ה'.

מאחלת לך חודש אדר שמח, והרבה הצלחה אהובה.

וסליחה שחזרתי על עצמי, אין חי כח לערוך...
אני חייבת לומרחנה מור יוסף
שהדברים שלך נשמעים כל כך חכמים וכל כך עמוקים, את ממש נוגעת בעומק של הדברים ובשורש וזה מאוד מעניין ומחזק, כאילו יש כאן כיוון של שורש הבעיה ולא של כל הסימפטומים.
אני מרגישה שאני מתחילה להבין משהו חדש אבל מן הסתם עוד צריכה לחדד לעצמי את הדברים

בכלופן, אני רק רוצה להדגיש שהבעיה שלי עם הגבולות שלו הן לא ממקום של להריח סכנה אלא שזו הסכנה עצמה כבר. כלומר, עצם זה שהוא מדבר בשפה של צחוקים לעובדות, מבצע עם עובדת, אחד על אחת משימה משותפת יחד במשך זמן ותוך כדי הם מדברים ומשוחחים, לדבריו. עצם זה נחווה אצלי כאסור, כבגידה בי, כ"יש לו עוד מישהי"

ולכן (ולא רק לכן) אני חוששת שאני קיצונית וזו הסיבה שאני כועסת על עצמי ושונאת את המקום הזה של להיות קנאית. באמת פחות מרגיש לי שזו קנאה בריאה אצלי ואז גם כשהיא בריאה אני מפחדת ממנה
אל תפחדי לעמוד על הזכויות שלך לנאמנותכלה נאהאחרונה
את צודקת בהרגשה שלך.
את רוצה להיות החברה הבלעדית של בעלך!
שרק איתך יש לו שיחות עומק.
והוא לא צריך להכיר שום אישה אחרת לעומק. ולדעת מה היא אוהבת או חושבת על כל נושא.
אין אפוטרופוס!
הוא לא יכול להבטיח לך שהוא לא יתאהב בה באיזה שהו שלב.

הוא יצטרך להבין את זה ולכבד.

לא מאמינה. קשר ניהיה ע"י תקשורת.כלה נאה
ומה עם צחוק וקלות ראש?
קשה לשלוט על זה.

אחריות הורית לוקה בחסרלביטה

מה אפשר לעשות כשהאחריות ההורית של ההורה השני לוקה בחסר?

אסביר,

הוא איש טוב ואבא טוב.

לא משנה המצב בינינו, הוא לא רלוונטי.

מתייחסת רק להתנהגות שלו כהורה.

כשהילדים בבית איתו, יש כאוס.

הוא לא מחזיק. לא מקפיד על דברים שצריכים להיות בשגרה.

הכל מרגיש כמו אווירת עלא באב עלא.

חוזרת למגבות על הספה, בגדים מלוכלכים על הרצפה שני ס"מ מהסל, וילדים חצופים ומשתוללים שצריך פלוגה כדי להרגיע אותם.  

כשהילדים איתי, יש רוגע והרמוניה.

מקפידה איתם על חוקים, סדר, זמנים.

הכל ברוגע ושלווה. אין חיכוכים. כל אחד תופס את הפינה שלו ויש אווירה של קסם בבית.

עד שהוא נכנס הביתה.

הילדים פשוט מריחים את הפשרנות שלו לדעתי.

על הכל הוא מוותר.

מעניש, ומוותר. מאיים. לא מקיים שיח.

עכשיו, כמובן שאני לא מושלמת. אבל מפה ועד הורה שהילדים איתו בכאוס מוחלט יש פער רציני.

פרקטית, להיות הורה 24/7 מבחינתי לא אופציונלי.

אני גם ככה איתם המון שעות לבד. באהבה ושמחה.

ויש לי כמובן דברים שאני מחויבת אליהם מול עצמי.

מעבר לעובדה שאם אתמסר ככה, בוודאות אשחק עד היסוד.

ניסיתי לומר לו, לרמוז, לבקש על דברים ספציפיים.

עדיין הכל נותר על כנו.

מה כן אפשר לעשות? 

למה אתה חושב שזו הסיבה לגירושים?לאחדשה
אשכרה עברו 5 שנים מאז? לא יאומן. עברנו מגפה עולמיתדי שרוט

ומלחמת קיום מאז. יש צורך בעוד אחד כזה? פעם הייתי מצחיק.

יאללה בואו נצחק קצת על עצמנו. מקווה שאצליח להעלות חיוך - נשואים טריים

עוד אחד דחוף ממשלאחדשה
אמאל'ה הזמן טסססספשוט אני..אחרונה

וכן, פעם היית מאוד מצחיק 😝

אבל גם היום ❤️

relationship solutionIsabellaElij78

נפרדתי מבעלי לפני שלוש שנים. לא הייתה תקשורת בינינו. משפחות וחברים יעצו לי לשחרר ולשכוח מהנישואים ולהמשיך הלאה בחיי. לא רציתי להתחתן עם מישהו אחר כי עמוק בפנים אני עדיין אוהבת את בעלי. סבלתי כל כך מכאב ובלבול שקראתי המלצה באינטרנט על איך ד"ר אפטה איחד נישואים שבורים בעזרת כוחותיו הרוחניים. המשכתי לקרוא כל כך הרבה עדויות על איך הוא עזר לשים קץ לגירושין ולשקם את יקיריהם לשעבר של אנשים, והאמונה שלי חודשה. יצרתי קשר עם ד"ר אפאטה מיד, מספר דקות לאחר מכן הוא ענה לי ונתן לי הוראות מה לעשות. לאחר שעמדתי בדרישות הנדרשות יומיים לאחר הטקס, הכישוף שינה את חיי סביב בעלי, שאסור לדבר איתי. יומיים הוא התקשר אליי באמצע הלילה בוכה והתנצל שזו עבודת השדים, אז אני עדיין נדהמת מהנס הזה אז אני סולחת לו. עכשיו הנישואים שלי מאוזנים. הטקס של ד"ר אפאטה עבד מצוין והנישואים שלי חזקים יותר מבעבר, ושום דבר לא יכול להפריד בינינו שוב. ביקרתי בכל כך הרבה אתרים שחיפשתי עזרה, זה היה חסר סיכוי עד שהתחברתי לד"ר אפאטה, האיש האמיתי שעזר לי לשקם את נישואיי השבורים. אם יש לך בעיה דומה בנישואיך, אתה רוצה שבעלך או אשתך יאהבו אותך שוב. יש לך מישהו שאת אוהבת ואת רוצה שהוא או היא יאהבו אותך בחזרה, יש לך אתגר בחייך, תבנית הכישוף של ד"ר אפטה היא הפתרון והתשובה לבעיה שלך, שלחו וואטסאפ/וייבר עם מספר הטלפון שלו: (+447307347648), צרי איתו קשר עוד היום על ידי שליחת דוא"ל לכתובת drapata4@gmail.com. אל תתנו לאף אחד לקחת את בן/בת הזוג שלכם מכם.

ממש משכנע🤦‍♀️😅יעל מהדרוםאחרונה
איני יודעת מה לעשות?אורית יעל

ממד אחד חושבת על גירושין מצד שני על הילד שיוולד.

בעלי עוזר לחבר שלו " בן 60" עבר ניכור הורי חי במקלט אדם רווק.

הולך איתו לקניות,מתקשר אליו , מבשל לו (מה שבבית הוא לא עושה) ואומר לי שהוא לוקח ממנו כסף על הבישול כי זה חשמל ומים.

הבנאדם נדבק לבעלי כל הזמן מתקשר , תבוא איתי לאירוע.

הגעתי מהעבודה אחרי שעתיים וחצי של פקקים וקניות בעלי ביקש שאבשל

בישלתי , גם בשביל אותו אדם.

בעלי חוזר ב3-4 לפנות בוקר כל הזמן מסתובב איתו.

עובד רק בעבודה אחת שהכסף לא מספיק , מתבטל.

התייעצתי עם רב מקובל שאמר לי שאותו אדם לא יעזוב את בעלך הוא נדבק אליו ורק יהיה יותר גרוע.

אפילו יש לי אוכל של אותו אחד כדי שנבשל לו.

חוץ מזה שבעלי רב איתי שהלכתי לבת מצוה של אחיינית שלי

ואחותי והוא לא מדברים יש קצר במשפחה.לחמותי היא לא אמרה שלום וחברותי אומרות שהיא דיברה עלי בחתונה שלי ואמרה " אחותי סתומה שהתחתנה".

היה לי ויכוח עם חמותי ובעלי ופתחתי בפניה את עניי הגירושים

אמרתי לה קחי את הבן שלך תחנכי אותו וקחי אותו.

היא ענתה לי שאין לה שליטה עליו ושאני צודקת שאנשים מתגרשים בגלל זה.

ואמרה לו תעזוב את אותו חבר.

אחיות שלו רבו איתו שגר יעזוב וזה לא עוזר.

אין לי את מי לספר ולשתף רק חברה אחת שיודעת

אבל אני מרגישה שנמאס לי מהניצול הזה

אפילו ההורים של בעלי אין להם מה להגיד ומה לעשות- רבו איתו ומה לא...

כן אומרת שבעלי לא מדבר גם עם אחיות האחרות שלי.

מרגישה שנמאס לי מהנישואים האלה

ולגבי שם של  גרושה עדיף

אבל לחיות בנחת ובשלווה .

נ.ב - יש סיפור במשפחתי שאני גילתי בשבעה של אימי ע"ה - שהיא היתה מבשלת פעם בשבוע אוכל ושולחת בקופסאות לאדם ערירי ניצול שואה וכך כל שבוע.

אבא שלי ידע מזה והאחים שלי היו מביאים לו 

הם סיפרו שהם היו ילדים קטנים והיו שותפים לזה

יש פה כמה דבריםכל היופי

א. העזרה של בעלך לאדם בודד

ב. חוסר בגבולות בעזרה

ג. חוסר בתקשורת בינך ובין בעלך ותחושה שהוא לא רואה אותך ואת הצרכים שלך, או אולי לא נפל לו האסימון שהוא בזוגיות וצריך לשנות פאזה

ד. מעורבות גבוהה של המשפחה שלך ושלו

אתחיל מההתחלה.

בעלך עוזר לאדם בודד, זה מאוד יפה. הוא עושה איתו חסד.

גם אמא שלך עשתה חסד דומה וזה מקסים. חיובי, ומעיד על נפש טובה.

הבעיה מתחילה במינונים... כאשר זה נמשך המון שעות, חוזר הביתה בשעות לא שעות, מצפה גם ממך להיות שותפה למרות שזה לא מתאים לך, זה כבר הופך להיות עוול ולא חסד.

כי זה חסד על חשבונך וגם חוסר הגבולות הזה מטריד, גם אצל בעלך כלפי עצמו זה ברמה חריגה ומשהו בקשר הזה מאוד מוזר.

ברור לי שאת מנסה להסביר לו את זה והוא לא מבין.

השאלה היא מה יש לכם בזוגיות מעבר לדינמיקה הזו, האם יש לכם מכנה משותף? שיחות? מחוות הדדיות?

למשל, האם את חושבת מה יפנק אותו ומה חשוב לו?

האם את מרגישה שאכפת לו ממך?

האם אתם יוצאים מדי פעם, מפטפטים, מתחבקים וכל מה שמעבר?

ומה היה לפני החתונה, היה לו את הקשר עם האיש הזה?

האם דיברת איתו על זה פעם בנחת או רק בעצבים או רק דרך קרובי משפחה?

תקשורת זוגית אמיתית לא אמורה לעבור דרך חמותך או האחיות שלך או שלו, אם הוא מדבר עם אמא שלו על להתגרש ממך וגם את פונה אליה ככתובת "קחי אותו תחנכי אותו" שניכם צריכים לעשות איזה סוויצ' בראש.

להפנים שהקשר הזה הוא אך ורק שלכם ולא קשור לסביבה, אתם שני אנשים בוגרים שנחליטו להתחתן וזה שלכם.

שימי גבול מאוד ברור מה את מוכנה ולא מוכנה לעשות בשותפות שלך במצווה הגדולה שבעלך עושה.

למשל - שיעזור לו רק בשעות שהוא לא בעבודה ואת כן בעבודה (אם יש כאלה). או רק יום בשבוע. או רק לבשל לו אבל לא להסתובב איתו. וכו'.

מה שמתאים לך, מתוך ראיית הטוב.

יכול להיות שכמה מפגשים בודדים עם יועצ/ת זוגי/ת יעשו לכם טוב ויאפשרו לכם לדבר על זה בנחת כי נשמע שמשהו בתקשורת ביניכם לא 100%, לפחות ממה שאת כותבת.

מהניסיון שלי זה ממש יכול לעזור להציל את הנישואים.

בהצלחה יקרה!

וואו, כואבהסטורי
יותר מהכל, כואב שאינכם מצליחים לתקשר. בבסיס נשמע שבעלך אדם טוב עם רצון טוב, אבל בלי פרופורציות נכונות.

מציע לנסות ללכת ביחד לטיפול זוגי ופשוט להעזר במטפל/ת לתקשר. תשמעי איך בעלך רואה את הדברים ואת חלוקת המשימות, הוא ישמע אותך ותראו ביחד איך מסדרים את החיים עם פרופורציות.

ממש בשולי הדבריםפשוט אני..

לוקח כסף על הבישול כי... חשמל ומים?

אלה שני הרכיבים הכי זולים בבישול.

החלקים העיקריים זה זמן עבודה וחומרי גלם. 

ממש לא הדבר היחיד שמוזר בשרשור...לאחדשה
לא נשמע שזה רק חסדנעמי28

או שהוא מצא חבר שהוא נהנה איתו והוא יכול להתנהג כמו רווק

או ללכת למחוזות רחוקים יותר כמו קשר של ניצול.

הקשר עם המשפחה שלך לא רלוונטי למקרה הספציפי אבל רלוונטי לתקשורת ביניכם, גם איתך אין תקשורת?

לחזור כל הזמן ב3-4 זה לא תקין.

נשמע מוזר קיצונילביטה
נשמעתהילה 3>

שיש כל מיני מורכבויות,

מה שלי בלט זה שאת מדברת עם הרבה אנשים אבל ביניכם שיח כן וקרוב שראוי לבני זוג.

ממליצה לך מאד לא להסתפק בעצה של המקובל, כבודו במקומו מונח. (גם כי יש כל מיני שרלטנים,

וגם כי לא מבינה איך המידע הזה מקדם את המצב)

אלא ללכת לקבל עזרה אמיתית: ללכת יחד שניכם לטיפול זוגי, או לחילופין אם זה לא מצליח ללכת בעצמך לטיפול ולקבל מענה מה לעשות ואיך.

קורה שיש מצבים מורכבים או קשרים בתקשורת.

יש דברים בסיפור שתיארת שיכולים להתפרש בכל מיני אופנים.

בשורה התחתונה לא ניתן להבין דרך הודעה את המצב לאשורו, וודאי שכדאי לנסות לתקן מה שאפשר

(בזוגיות או אצל כל אחד מכם בפני עצמו, זה אף פעם לא רק "הצד השני").

מאחלת לכם שתמצאו שליחים טובים.

לבעלך יש לב רגיש זה טוב בשבילךאדם פרו+

ברור שהוא אמור להפנות אותו אלייך

ובפרט כשאת בהריון

תעצרי אותו לשיחה

ותגיד לו שאת רוצה שהוא יהיה איתך.

בצורה ברורה.

אולי אפילו כדאי לדבר עם רב סביר

לא מקובל וכאלה

רב הלכתי, רב שכונה או מי שיכול להשפיע

ולא לדפדף את המקרה

כי ברור שהסדר עדיפויות הנכון

הוא להיות עם האשה שלו, ובפרט כשהיא בהריון.

זו טעות שיכולה לקרות להרבה, ובפרט כשמגיע אדם

מבוגר, אולי אפילו חולה, ומצווה ענקית לעזור לו.

הכל טוב ואושר לעזור לבן אדם,

ולהאכיל אותו זה מצוה רצינית וטוב שעשית

לפעמים האנשים האלה סבירים

יודעים לא להפריע.

ולפעמים הם חסרי גבולות וטקט או לא מודעים לנזק שהם גורמים, כי נותנים להם את התחושה שבכיף והכל סבבה.

ואולי זה מה שהולך מרגיש שזה דיי בכיף מבחינתי

תפקידך להבהיר לבעלך, שאת מעוניינת ביחס שלו עכשיו, ושיתעדף אותך ביחס ובזמן.

אפשר לעזור לו, אבל מהצד כזה בלי לתת לו

נתח מהזמן, שישים לב.

רפרוף קצר על כל ההודעות שלך כאן...השתדלות !

בכולן את כותבת שאת לא יודעת מה לעשות, את רוצה להתגרש. עוד לפני שהתחתנת איתו! ורגע אחרי החתונה! ושנה אחרי, ושנה וחצי אחרי!

למה את עדיין איתו בכלל? אני שואלת באמת, זה לא שאלה רטורית. לא מכירה אותך.

את יודעת מה את רוצה בחיים? זה נכון הילד וכו'... אבל עדיף ילד שגדל עם הורים שטוב להם בנפרד מאשר ילד שנמצא בבית אחד מפורק ורואה ריבים ותסכולים כל הזמן, ואמא שלא פנויה אליו רגשית כי היא מתעסקת בזה שלא טוב לה בזוגיות.

תעצרי שנייה את הכול. תחשבי על עצמך- טוב לך עכשיו? יהיה לך טוב בשנה הבאה ובעוד כמה שנים? מה יעשה לך טוב? מה את יכולה לעשות שיעשה לך טוב? לא לצפות שאחרים יעשו דברים שאולי ישפיעו עלייך. תשני דברים בעצמך.

אשכרה לכל שרשור פה צריך "בפרקים הקודמים"נעמי28
כל החיים שלנו זהמתלבט34
מה היה בפרקים הקודמים... 
רק רוצה להאירעוד מעט פסחאחרונה

שיכול להיות שהבעיה היא לאו דווקא באדם הספציפי, אלא שזה דפוס מסוים של הפותחת, חוסר יכולת להתחייב ולהשלים עם הבחירה שלה.

כך שייתכן שהפתרון הוא מציאת בן זוג אחר, אבל ייתכן גם שהפתרון הוא בשינוי פנימי אצלה (לא קראתי את הפרקים הקודמים, רק מה שכתבת כאן).

נר איש וביתו ✨🏡נגמרו לי השמות

נר איש וביתו

דווקא בחג הזה, חג החנוכה, כשאנחנו מוצאים עצמינו מארחים או מתארחים,

מוקפים בסביבת המון אנשים, משפחה, חברים

דווקא אז חשוב שנזכור את הבסיס שלנו.

שנר איש וביתו.

"ואישתו היא ביתו"

איש ואישתו.

בבית.

פנימה.

כשטוב לנו יחד - מי יכול עלינו

רק מהתנועה *הזו*, מבפנים - החוצה - רק כך נוכל להתעלות.

נתרכז בביתנו פנימה.

נמצא את הכמה רגעים בין לבין, ניצור אותם, ניזום אותם, 

נעלה אותם לראש סדרי העדיפויות, מעל הכל.

גם במחיר "ביטול" מפגש משפחתי כזה או אחר,

גם במחיר אחר.

כמה שנצטרך.

עד שנרגיש שאנו מלאים.

וממילא בהתמלאות ובטוב שלנו - נוכל להיות עוד יותר בטוב ועוד יותר להשפיע גם החוצה.

נר ה' נשמת אדם

ה', הקב"ה -

אתה שאמרת שתמחה את שמך מעל המים כדי להשכין שלום בין איש לאשתו

שימכר ספר תורה ובלבד שיהיה שלום בית בין איש לאישתו

ששמך שלום וכמה חשוב השלום. ובראש ובראשונה בין איש לאשתו.

נשמת אדם -

נשמה שנתת בי טהורה היא.

ונשמה שנתת באשתי טהורה היא.

ונשמה שנתת בבעלי טהורה היא.

טהורים הם.

כוונותיה של אישתי טהורות הן, נשמתה טהורה היא, גם אם בטעות פגעה בי.

כוונותיו של בעלי טהורות הן, נשמתו טהורה היא, גם אם בטעות פגע בי.

וכל עוד הנר דולק אפשר עוד לתקן

כוונותיהם טהורות.

וגם אם מעשיהם לעיתים לא מיטיבים - נלמדם איך.

נלמד גם אנחנו יחד.

נלבן. נברר. נתקרב.

נגדל מזה. נתעצם.

נזכור שמי שאמר "ו*כל* זה אינו שווה לי" - היה המן הרשע,

בעוד מרדכי היהודי מלמדנו כי הוא "רצוי *לרוב* אחיו".

והרוב טוב.

ולא צריך לחפש את ה"כל".

נדבק ברוב. ברוב הטוב.

נגדיל אותו.

נמשיך ללמוד אחד את השנייה.

נמשיך ללמוד את עצמינו.

"מוסיף והולך"

נמשיך להוסיף לטוב הזה, כל פעם עוד ועוד

עוד תובנה,

עוד קירבה,

עוד אהבה,

עוד כלים,

עוד תקשורת,

עוד גדילה זוגית ואישית.

8 נרות 

8 - מעל הטבע.

נס.

ימים של ניסים, הלל והודיה.

*מעל* הטבע.

וה' מוחה שמו *מעל* המים כדי להשכין שלום בין איש לאישתו

וגם אנחנו, נתבונן *מעל*.

נתבונן ב*מבט על* על הסיטואציה הזוגית שלנו

מה היה שם?

היינו בריב? ריב נוראי? ריחוק איום? מצאתי את עצמי חווה קושי עצום? תסכול עמוק וחוסר אונים?

ואם אני מסתכל/ת במבט על, מה אני רואה?

מה *בעלי* הרגיש וחשב שם?

מה *אשתי* הרגישה וחוותה שם?

"לא טוב היות האדם לבדו" -

לא טוב לו לאדם כאשר הוא לבוד, דבוק, גב אל גב

"אעשה לו עזר כנגדו" -

כנגד, מול, מציאות של פנים מול פנים.

מציאות שרואים גם את ה"פנים" - אראה את הפנים של בעלי, אראה גם את הבפנים של בעלי, את הנשמה שלו - וזו תהיה מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

מציאות בה אראה את הפנים של אשתי, את הבפנים שלה, את הנשמה שלה - היא מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

המבט על הזה,

מעל,

יכול ליצור גם אצלנו מעל הטבע.

מעל הטבע האנושי שלנו.

להתגבר.

להתגדל.

להרחיב את כוחות הנפש שלנו.

לעלות מעלה מעלה.

להביט גם מעלה. לקב"ה. שהכל מאיתו. והוא משרה שכינתו ביננו.

ללמוד ממנו ולהביט גם אנחנו מעל הסיטואציה, מעל הפגיעות שלנו, 

לנסות לראות *גם* את הצד השני (גם ולא רק, לא לבטל את עצמינו חלילה, לא להתכחש לרגשות שלנו חלילה, אלא להיפך - להכיר בהם. לתת להם מקום. להבין אותם. לעומק.

ובהמשך נוכל גם לתווך ולתקשר זאת *נכון* לבן/בת זוגנו)

לנסות לראות מה עובר ועבר שם במחשבתו, ברגשותיו, בנשמתו?

ולעיתם דווקא *מתוך הקושי*, מתוך הקושי הכי הכי עצום אפילו -

מ-קץ

עת צרה היא ליעקב ו*ממנה* יוושע -

וגם אם הכי חשוך וקשה - עלות השחר עוד תגיע. וקרובה מאין כמותה.

ודווקא מתוך החושך הכי גדול - נדליק את האור. 

בלב שלנו.

בלב של החצי השני שלנו.

נראה גם את האור שבו/בה.

את כל הטוב שבו/בה.

נבין מתוך עוצמות הכאב במבט על מה היה כאן בעצם,

מה הוביל לכך,

מה אני הכי הייתי צריך שם?

מה אשתי הכי הייתה צריכה שם?

לכן נזכור -

כשאנחנו במשבר - זו הזדמנות נדירה ועמוקה בשבילנו לתקן.
לתקן את עצמנו.
לתקן את החיים שלנו.
לתקן מה ששבור לנו בחיים האלה.

כשאנחנו נמצאים במשבר -
יש לנו גם הזדמנות נדירה להיות "משבירים לעצמנו"
כמו יוסף הצדיק, שהיה המשביר במצרים,
בזכותו לכל העם היה מזון ויכולת קיום ל7 שנים שלמות.

גם אנחנו -
אם נשכיל להבין מה המשבר הזה שאנו חווים אומר לנו?
מה הוא אומר עלינו?
מה הוא אומר על המקום שאנו נמצאים בחיים?
מה בו כואב לנו הכי הרבה?
מה הוא גורם לנו לחשוב, להרגיש ולרצות הכי הרבה?
אם נענה לעצמנו על כל אלה -
נוכל לזכות ולהיות המשבירים של עצמנו.
לגרום לנו להיות ניזונים יותר,
להיות חיים יותר,
להיות שלמים יותר
להיות מרוצים יותר.

כשאנחנו נמצאים במשבר - 
ניתן לנו "שובר" במתנה.
כן,
לפעמים
המשבר הוא מתנה.
כי בלעדיו לא היינו עוצרים רגע להסתכל בחיים שלנו.
לראות איפה כואב, איפה קשה,
איפה רע,
מה צריך לתקן,
מה לא הולך אפילו שניסינו בכוח זמן רב,
מה דרוש תיקון לשבר הזה.

קיבלנו שובר חינם להזדמנות חד פעמית להפוך את החיים שלנו למשהו טוב יותר.

כשיש משבר,
אפשר לקחת את המשבר הזה,
להתעלם, לכאוב ולבכות ולא באמת לשנות משהו בחיים שלנו.

אבל אפשר גם אחרת.

אפשר גם לתקן את השבור.
אפשר גם לזכות בשובר מתנה להתבוננות מעמיקה על החיים שלנו.
אפשר גם ללמוד ממנו ובזכותו להיות המשבירים הראשיים של עצמנו.
"המשביר לצרכן"
וה"צרכן" הזה הוא אני. לי אני צריך להיות המשביר.

נר החיים

הנר שמסמל את החיים, "נר ה' נשמת אדם",

והטומאה - מסמלת היא את היעדר החיים.

"טמא" משורש א.ט.ם - אטום - היעדר חיים.

ביצית שיכלה להיות מופרית אך לא הופרתה - תגיע הוסת ותהיה כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

תינוק שיצא לאוויר העולם וכבר איננו בתוך גופה של אימו - יש כאן מציאות של היעדר חיים בתוך הגוף = טומאה.

אדם שהתקרב למת, נגע במת - יש כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

הטומאה היא היעדר החיים.

וכאשר אני עם אשתי/בעלי אני רואה חיים.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת"

איתה, ורק איתה אני אראה חיים.

איתו, ורק איתו אני אראה חיים.

ואם חלילה אפזול הצידה ולא אהיה בבלעדיות ונאמנות לאשתי/לבעלי - כאן יש טומאה. כאן יש היעדר חיים. כאן אראה מר. 

כאן היוונים רוצים להשכיחם מחוקי תורתך, לטמא את הקדוש לנו, להכניס עבודה זרה בליבנו.

נתחזק בחיים.

בשלמות.

בשלום.

בבלעדיות.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת" - נשואים טריים

רק איתה, עם אשתך, אתה יכול לראות *חיים*

רק לה, לאשתך, תשמור את האהבה שלך.

רק עבורה, עבור אשתך תהיה הגיבור שלה.

תהיה גבר. וגיבור. שלה. ועבורה.

לא לחפש להיות גיבור של אישה רנדומלית, אלא של אשתך.

לא לחפש לעזור ולסייע על חשבון הבית פנימה.

להשקיע את כל הטוב הענק הזה שבך – באשתך.

להסתכל *לה* בעיניים

לשמח *אותה*

להצחיק אותה

לפלרטט איתה

לכתוב לה מכתבים או הודעות משמחות במהלך היום

לשלוח לה אימוג'ים אוהבים

לראות מה קשה *לה*, מה אתה יכול לעשות עבורה? במה אתה יכול לעזור לה?

לראות עוד את כל הטוב הגדול הזה *בה*, במי שכרתת איתה ברית עולם.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אשתך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לאשתך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

-----------

"שמעי בת וראי והטי אוזנך" ושכחי כל עבודה זרה שבלב וכל גבר זר שאינו בעלך

והטי אוזנך וליבך לאישך שלך.

תהיי האישה שלו, ורק שלו.

שמרי את יופייך, את צחוקך, את ליבך רק לו.

ראי חיים ואהבה יחד איתו

כל כבודך בת מלך – רכזי פנימה, פנימה אל תוך ביתך, פנימה אל אישך.

השקיעי את כל הטוב הזה שנקרא את – בו.

להביט בו בעיניים

לשמח אותו

לצחוק איתו

להעריך ולתמוך בו

לאהוב אותו.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אישך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לבעלך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

אם מישהו רוצה גרסה מקוצרת פשוט אני..

הטקסט מדגיש את רעיון “נר איש וביתו”: חנוכה הוא זמן לחזור לבסיס הזוגי – איש ואשתו, פנימה אל הבית והקשר. מתוך חיזוק השלום, הקרבה והתקשורת בבית, ניתן להשפיע גם החוצה. הוא קורא לראות את בן/בת הזוג במבט על, מתוך הכרה בטוהר הנשמה והכוונות, גם כשיש פגיעה או משבר, ולזכור שדווקא הקושי הוא הזדמנות לצמיחה, תיקון והעמקת האהבה.

עוד מודגשת החשיבות של בלעדיות, נאמנות והשקעה רגשית בקשר הזוגי: לראות חיים רק עם בן/בת הזוג, להשקיע בהם את כל הטוב, החיבה, העזרה והשמחה, ולא לפזר את הכוחות החוצה. אהבה זוגית מתוקנת מביאה טוב לשני בני הזוג, לילדים, ולעולם כולו – והיא האור האמיתי שנדליק, במיוחד בימי חנוכה.

(GPT)

יש את הגרסה של די שרוטדי שרוט
נר איש וביתו - תדליקו אחד את השני.
תודהנפשי תערוגאחרונה
לצערי אני לא מצליח לקרוא את הגרסה הארוכה
תודה על הגירסה המקוצרתהעני ממעש
(התודה לפשוט אני ולצ'אט גיפיטו😅)נגמרו לי השמות
יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)

בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.

היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?

חחחח תודה

אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..

אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו... 

אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,

אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.

(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)

טעיתי. הבנתי לא נכוןיעל מהדרום
אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*

אין נכון או לא נכון.

לאחת זה יפריע-וזה בסדר.

ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.

אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.

תשתפי אותו בתחושות שלך.

מסכימה...לומדת כעת
רק לא כדאי לעשות מזה עניין גדול מדישלג דאשתקד
כי זה בעצמו יכניס רעיונות, בפרט אם אתם באמת נשואים טריים.. 
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999

אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?

זה  טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".

אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה ,  לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".

אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.  

אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי  

גרוע והתחושה שלך נכונהזיויק
לדעתי זה שונה מעבודה מקצועית
אתה משתמש במילים קשותשלג דאשתקד

יש הרבה חברויות בלימודים ובעבודה שלא מתפתחות למקומות שהפנטזיות של כבודו הולכיהם אליהם.

זה לא הופך את זה לטוב או לרע, אלא בעיקר שצריך לדעת לשים דברים בפרופורציות ולהבא להציב גבולות (נניח, שבפעם הבאה ייפגשו אצלכם בבית, או שייפגש עם אחר/ת).

מחשבה פסימית מיידית או תגובה קיצונית יכולים להזיק מאוד, בין אם החשש מוצדק ובין אם לא.

זה באמת מורכבהסטורי

השאלה אם יש לו ברירה.

לי לא היה מפריע, אם מפריע לך תגידי לו בצורהאור123456
מכובדת ואני מקווה שהוא יכבד 
קשה לתת גבולות ברוריםהעני ממעש

אבל כמה נקודות ציון

א האם יש איסור ייחוד. אם כן אז זה פשוט אסור .

ב האם חד פעמי/ פעמים בודדות/ סדרה של שיעורים

ג האם יש רעשי רקע שיגבירו צניעות או שיגבירו קלות דעת

ד מה הסגנון של הסטודנטית המדוברת

הצלחה רבה 

אני ממש מבינה למה זה מפריעיעל מהדרום

לק"י

לא קשור לאם סומכים על בן הזוג או לא.

ובעיני, אם לך זה מפריע, הכי לגיטימי שתבקשי ממנו ללמוד עם גבר.

אולי לא הייתי באה בדרישה, אלא מבקשת ומקווה שייענה לי.

בעיניי אם הכרחימאמינה-בטוב

עדיף ללמוד בזום ביחד ולא פיזית ועוד יותר עדיף ללמוד עם גבר..

זה די פשוט ובסיסי

אפשרתהילה 3>

שיפריע לך

כדאי לשתף בזה❤️

אפשר להזמין ללמוד אצלכם אם אין אופציה טובה יותר עם מי להשלים..  או שילמדו בזום.

החשש מובןנפשי תערוג

יחד עם זאת, ראוי לסמוך עליו

ואם ממש קשה (לאו דווקא קשה לסמוך אלא קשה הסיטואציה)

אפשר להזמין אותה ללמוד אצלכם

אני לא אוהב להגיב לדברים כאלו מהסיבההמצפה לישועהאחרונה

שצריל זהירות גדולה ב"לתת עצות" שחלילה לא יפגע בצורה כלשהי בשלום והאהבה בין איש לאישתו.

אז כל המטרה היא רק לתיקון ולכוונה טובה.

גמו שכתבו זה חייב להיות ברור שהגבולות ההלכתיים חייבים להישאר אחרת אין לזה שום היצר בלי קשר לנישואין בכלל.

והדבר השני והקריטי זו לא הנהגה טובה אני מאמין שהוא עושה את זה בתום לב וגם אותה סטודנטית שעוזרת לו.

אבל זה לא מומלץ כלל וכלל גם כשאין  שום ייחוד ומבחינת הלכתית יבשה הכל נעשה לפי ההלכה.

מהסיבה שזה יוצר קירבה בטח אם משובר במשהו של כמה פעמים.אי אפשר להיות לא אנושיים אי אפשר לשבת עם אדם ולא קצת לצחוק איתו להביע נחמדות וזה לא דבר רע אבל בהקשר הזה זה עלול חלילה להגיע למקומות שליילים ואיני מדבר מדמיונות אלא מסיםורים ששמעתי ומתלמידי חכמים מאוד מתונים ומחוברים לחיים שגם הם אומרים את הדברים הללו.

זה מעבר להרגשה האישית זו הנהגה לא נכונה...

העולם היום הפך להיות מכיל וכל דבר כמו מה שכתבתי נשמע שמפגש בים איש לאישה הוא מלא ביצרים ותאוות.

אבל זו בכלל לא הכוונה שלי.

אנחנו בני אדם בריאים עם רגשות וכל פגישה מסוג כזו היא סוג של חוויה וחוויה היא דבר מקרב.

וזה לא משנה עבודה לימודעם וכד' צריל שיהיו גבולות ברורים

בסגנון הדיבור והתוכן.גם במקום של עבודה זה לא דבר נכון שאיש או אישה ידברו על אה ועל דא או יצחקו אחד עם השני...

זו האמת וזו דרכה של תורה

ברור לי שהרבה מאיתנו לא עושים את זה ממקום רע פשוט העולם הפך להיות מכיל כביכול ונותן לגיטמציה לערבוב הזה.

*אני ממש לא חושב שצריך שלא יהיה שום מפגש בין נשים לגברים.

אבל אני כן מתנגד שבתוך המפגשים האלו יכנסו ערכים,אמונות,תחביבים, חווית וכד' בין גברים לנשים(אא"כ המטרה שלהם להכיר ולהתחתן).

ודרך אגב אני בטוח שהוא ממש צדיק וטוב וממש אוהב את אשתו ובכלל לא חושב על הנ"ל.

אבל כמו שכתבתי זה לא דבר טוב ונכון.

נשואים טרייםנשואה127

היי

מתייעצת פה עם אנשים שמן הסתם היו במקום הזה...

תחילת הנישואין, ב"ה מאושרים עד הגג יחד. הבעיה היא שאנחנו ממש ממש מתקשים עם ימי הנידה והריחוק. חשוב לנו מאוד להקפיד ועדיין נופלים במגע ומרגישים אחרי זה רגשות אשם. מה עושים עם זה? 

בעיה ידועה וגם הפתרון...זיויק

ככל שהעיקרון הדתי חזק בבית אז זה פחות אופציה, ונשארים עם ה"פיתו בסלו", כלומר יודעים שיגיע ליל הטבילה וזה נשמר עד אז.

לכן השאלה היא כמה ההלכה נוכחת אצלכם בשאיפה הזוגית.

ברור שכל זה לא מזילזול בדחפים וברצונות הטבעיים שזה דבר משמח בפני עצמו וטוב מאד שקיים אצלכם.

קודם כל מזל טוב גדול לחתונההסטורי
שנית - להחליט באמת שכל ההרחקות המופיעות בהלכה, הן קו אדום חד משמעי. לא מעבירים חפצים, שמים בינכם סימן כשאתם יושבים לאכול לבד וכו'. כשמקפידים על זה, המגע כבר אינו אופציה.

שלישית - ללמוד ביחד, לחזור ביחד על ההלכות הללו, שהן חדשות לכם ואולי לא מספיק במודעות ובכלל - ללמוד משהו ביחד מחזק את היחס המשותף שלכם לתורה.

בהצלחה רבה וברכה גדולה בביתכם

בעיה מוכרת ומבורכתשלג דאשתקד

אתם רוצים קשר טוב ומגע וחיבה, וזה מדהים.

מה שצריך לשים לב, זה לשני דברים שפחות קל לראות מהמקום שלכם:

1. ככל שיש יותר מגע אסור ונקיפות מצפון, אתם תחוו את המגע כמשהו שמוביל לתחושות אשם, או שצד א מעיר לצד ב ומנסה למנוע אותו מהחטא. התוצאה היא כמובן בעייתית (ואפילו הרסנית, בטווח הארוך).

2. ככל שיש יותר שמירה, ככה ימי הטהרה הרבה יותר מרגשים ועוצמתיים. שוב, זה מתחיל בקטן אבל ככל שחולף הזמן זה מקבע את ליל הטבילה ובכלל את תקופת הטהרה כזמן של קשר מאוד מרגש ועוצמתי.

עצה פשוטה שלי: זמן הנדה הוא הזמן העי חשוב באמת לבניית הזוגיות, ואם מנהלים אותו נכון, מרוויחים בגדול. תקופת הטהרה, בעיקר כזוג צעיר, גולשת כמעט במישרין למגע וחיבור פיזי וזה מדהים. אבל אם מנהלים נכון את זמן הנדה, בונים את הרובד של קשר בשיחה משותפת, דיבור וסיפור על עצמי. זה מאוד מאוד חשוב, כי תוך כמה שנים שני התחומים האלה יהיו פחות לחוצים לכם, וככל ששניהם ייבנו טוב (מגע נעים מתוך קרבה ולא מתוך תחושות אשם, לצד שיחה נעימה ומקרבת) - צלחתם את החלק הכי בסיסי בזוגיות, ואתם במועדון הטוב של אלו שבונים את עצמם.

כדי ליישם את זה, תפנימו ביחד כמה חשוב גם זמן בלי מגע פיזי ואיך כדאי לנהל אותו בחכמה. תחשבו להעמיס על ימי הנדה שלכם מפגשים של שיח וקרבה שמצד שני לא מאפשרים ככ מגע. יותר יציאות בערב להליכה משותפת, לרכז אז נסיעות להורים ולאירועים וכדו'.

אני חושב שאתם נמצאים בשלב מרגש ויש לכם את הכלים לפתח זוגיות מהממת. מכיר הרבה אנשים שהיו שמחים לחזור לתקופה הזו ולעשות את זה שוב, בצורה נבונה ובונה.

מלא הצלחה יקרים!

ומזל טוב 🍷

תגידו כל בוקר תודה על המקום שלכםמשה

פתרונות טכניים כבר כתבו לפניי טוב ממני.

המון מזל טוב וברכה בע"ה!לאחדשה

קודם כל הכל תקין אצלכם ואתם לגמרי נורמליים ומצויינים ברוך השם.
זו מתנה וברכה גדולה, המשיכה הבלתי ניתנת למעצור הזו...
מבחינת עזרה טכנית- צעדי תינוק.
כל פעם להחליט על משהו קטן, לא ישר הכל או כלום כי זה קשה.
כל פעם שאתם מצליחים לשמור על הריחוק- לשמוח בזה.

אולי לעזור לעצמכם, לא להיות יחד המון זמן במצב של קרבה,
לצאת יחד למקומות ציבוריים אולי אפילו ליד אנשים אם ממש ממש קשה,
וכמובן להתפלל על זה להשם...
לשים לעצכם גבולוצ קטנים יותר- מה אתם בטוח לא עושים. צעדים קטנים. זה לא המקום לפרט אם באלך בפרטי בשמחה רבה...

מרגש לשמוע את זה,באמת.. מתיקות

רק אומרת שמפעם לפעם זה נהיה יותר קלאמונה :)

הפעמים הראשונות היו לנו סיוט ממש

אבל באמת מפעם לפעם זה נהיה יותר טוב ב"ה

ושנה-שנה וחצי אחרי החתונה זה היה לנו הבדל של שמיים וארץ מהחודשים הראשונים...

שולחת חיבוק, בע"ה שה' ישלח לכם כוחות לניסיון הזה, ואם זה מעודד- בע"ה זה ילך וישתפר...;)

זה עניין של החלטהרקלתשוהנ

ברור שקשה מאד מאד. ברוווור.

אבל זה עניין של החלטה, שרק אתם יכולים לקבל לעצמכם. יחד.

מה שהקל עלינו זה לצאת מהבית יחד כמה שיותר. 

לדעתי צריך לסייגשלג דאשתקד
עבר עריכה על ידי שלג דאשתקד בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 17:49

שאין הכוונה שכל היום תשהו בחברת אנשים, כמו להתארח הרבה אצל ההורים וכדו. זה יהרוס לכם את הכיף של הביחד.

אני הייתי ממליץ לטייל ברחוב או בקניון וכדו, שיש אנשים אז המגע תמיד עדין (או לא קיים - עניין של הנורמות שלכם), או לנסוע למקומות ואירועים אבל יש לכם את הביחד של הדרך לשם ברכב וכדו.

מאוד חשוב להתרגל להנות מלשבת לפטפט ולספר על עצמינו ולשתף ביחד, בלי אנשים נוספים ובלי יותר מדי מגע. זה הרגל מאוד כדאי להמשך הזוגיות (יש גם רובד של להעמיק את השיח המשותף, אבל זה לא נשאל כאן ולא כאן המקום לדבר על זה).

מציע לדייקהסטוריאחרונה

באמת יכול להועיל חלק מהזמן לצאת מהבית, מסכים שזו עצה טובה לחלק מהזמן או אפילו להרבה זמן, למי שבאמת לא מסוגל.

אבל, חשוב מאוד באופן כללי לשלוט בעצמנו וחשוב באופן ספציפי שתהיה זוגיות עמוקה ואוהבת גם בלי המגע. לא אומר בהכרח שהייתי מנדב לזה בלי שהתרה חייבה, אבל אחרי שיש את המצווה והאיסור - כדאי לקחת זאת כהזדמנות להעמקה.

הזדמנות לברר שהקשר שלנו הוא קודם כל קשר של נשמות, מתוך כך קשר של אנשים שיש להם ערכים משותפים ועולם ידע משמעותי ועשיר. מתוך כל הקומות הללו ועל גביהן מגיעה, בזמנים המתאימים, גם הקומה החשובה של המגע- שהיא מאוד מיוחד ונעימה ומביאה את היחד שלנו לקומות מדהימות. אבל היחד קיים הרבה לפני המגע.

כמדומני שאצלינו כזוג צעיר (אי אז...), הרבה מהשיחות הארוכות שביססו את היחד התודעתי שלנו - היו דווקא בשבתות שהיינו לבד בבית ואסורים.

מחזקים ומתחזקים יחד במהות מצוות טהרת המשפחהנגמרו לי השמות

ובמהות שמירת התורה והמצוות כולה.

ובפן הפרקטי, אכן מנסים קודם כל להיות בזה *יחד* מתוך הבנה שזה מה שאנו בוחרים וכי זה מה שחשוב לנו,

ומתוך החיזוק הזה כל אחד לעצמו וגם לשני/ה לעשות בפועל דברים שיעזרו - כגון דיני ההרחקות שבאים בדיוק כדי לשים את הגדרות הללו.

כתבו עוד על הפן הפרקטי ומצטרפת לכל דברי החוכמה שנאמרו כאן,

ורוצה גם להוסיף על הפן הרעיוני וההבנתי של הדברים בהרחבה:

בהחלט הזמנים השונים במעגלי החיים (כדוגמת הזמן שאסורים) מזמנים לנו הזדמנות מופלאה ללמוד ולהעמיק בכך יחד, ולגדול בתור הזוג שאנחנו לעוד ועוד רבדים עמוקים.

זו ממש עבודת חיים. 

בהחלט אפשרות של עבודה על רמת קירבה נפשית-רגשית בעוצמה גבוהה בזמנים אלו יכולה לתרום,

גם התכנסות והתמקדות אישית חשובים בפני עצמם

ולשניהם יש מקום, הכל תלוי באיזון העדין והנכון לכם כיחידים וכזוג.

ויש גם נקודה שחוזרת על עצמה הרבה פעמים בתקופה הזו, שהיא נקודת הרגשת הבדידות בזמנים אלו שאסורים. כתבתי עליה בהרחבה בעבר ומצרפת את הדברים גם כאן:

לפעמים עולה אצל האישה, ואולי גם אצל האיש, מן תחושה של "בדידות" כאשר אסורים.

וזו אכן נקודה מאוד עמוקה שלדעתי יושבת איפשהו שם-בנבכי הנפש של הרבה מאוד נשים (וגם גברים) בזמן שאסורים.

וזה ממש לא סתם.

הרי יש שפה שלמה של אהבה (בין היתר, יש 8 שפות של אהבה) שהיא שפת המגע -

שבעצם מי ש"מדבר" בה - אומר ע"י כל סוג של מגע - חיבוק, נשיקה, ליטוף, יחסי אישות וכו' - אומר ע"י כך "אני אוהב/ת אותך"

וגם מרגיש אהוב/ה ע"י מגע שנותנים לו/לה.

עכשיו,

בתקופה שאסורים,

ועוד אחרי החיבור הגדול שהיה שמותרים,

ועוד אחרי הרבה זמן שהייתם מותרים -

פתאום נלקחה מכם השפה הזו!

משניכם!

אז גם בעלך - זה קשה לו

כי הוא אוהב אותך

ורוצה להגיד את זה

להגיד את זה גם במגע

והוא לא יכול!!!

ואת, אוהבת אותו כל כך

ורוצה להיות קרובה אליו

אבל לא יכולה לומר לו זאת בשפת המגע!

ואז מה קורה?

למי שממש קשה, כי הוא ממש "ספץ'"- ממש מדבר חזק ורהוט בשפה הזו של האהבה - הוא לגמרי מרגיש כמו נכה חלילה שלקחו לו את הקביים והוא לא יכול ללכת... כאילו איבר ממשי מתוכו חסר...

ואז מתוך קושי הוא ממש מרגיש חסר אונים!

ומהחוסר אונים הזה באמת לפעמים נוצר ריחוק גם ברגש/בנפש -

*כי* כל כך אוהבים

*כי* כל כך קשה בלי המגע

ולעיתים אפילו מעדיפים "להתרחק" לגמרי כדי שלא יהיה קשה מדי עד בלתי אפשרי

וגם כדי לא ליפול.

השורש החיובי של זה כמובן מראה עד כמה אהבה ענקית וקירבה ענקית *כן* יש ביניכם!

שעד כדי כך אתם מפחדים לא ליפול מרוב שהתשוקה והאהבה ביניכם חזקה!

שעד כדי כך אתם מרגישים חסרי אונים בלי יכולת המגע הזו

שעד כדי כך לפעמים הנפש ומנגנוני ההגנה מעדיפים להתרחק כי פשוט לא יכולים ככה בלי המגע!

אם מבינים את השורש של זה,

את המקום ממנו הכל קורה -

זה מאוד יכול להרגיע את הנפש.

כי דווקא כאשר אסורים יכול לעלות רצון יותר חזק לקירבה נפשית ומילולית

אך לעיתים מרגישים, כמו שפירטתי קודם, בדיוק להיפך

ואז התסכול גדול שבעתיים

גם אין שפת המגע

וגם אין את שפת המילים

אז כאילו מה? אז מה כן יש?

מה? כל מה שאנחנו זה רק מגע?

מה, למה אנחנו כ"כ רחוקים?

מה, הוא כבר לא אוהב אותי?

מה, הוא רק רוצה אותי כשמותר לגעת? ואני אותו?

מה יש לנו?!

אז על כל השאלות האלה לענות - ממש ממש לא!

יש ביניכם קשר שלם!

אהבה שלמה ואמיתית

אתם פשוט אנושיים!

פשוט לקחו לכם שפה! קביים, איבר, פה, יכולת התבטאות!

והריחוק הוא לא אמיתי אלא רק כמו מסכה לתסכול וחוסר האונים שהנפש מרגישה *כי* היא רוצה להיות כל כך קרובה!

עכשיו זה חשוב חשוב חשוב

אני כותבת את זה לך, לעצמי, לכולן

וכ"כ למה?

כי דווקא בימים האלו,

הימים שאיש ואישתו אסורים,

הם ימים שחלילה "מועדים לפורענות".

הכוונה שחלילה חלילה בגלל אותה הרגשה בנפש

אותו איש

או אותה אישה

יכולים "להאמין" ו"ללכת שבי" אחרי הרגש המתעתע והשקרי הזה של ה"ריחוק" לכאורה

ולחשוב שהאישה שלהם/האיש שלהן רחוק מהם

ואז זה כר פורה לחלילה ריחוק אמיתי

ע"י קשרים אסורים ל"ע

או מריבות

ויכוחים

צעקות

חוסר הבנה

רצון למלא את ה"חלל" הזה בהתכתבויות או דיבור עם גבר אחר חלילה,

או לצחוק ממישהו אחר חלילה,

או כל דבר שמכניס גורם זר בקשר המקודש בינינו

וכל דבר שהוא לא מקרב בינינו אלא מרחיק

כיוון שאין ואקום בעולם.

איפה שלא נכניס את הטוב - ישר יש בור פעור לרע.

וישר צריך למלא אותו!

כמו שכתוב בתורה "הבור ריק"

ומפרש רש"י מים אין בו

אבל נחשים ועקרבים יש בו!

ז"א, אם אין את הקירבה

אז חלילה הפוטנציאל לרע ולריחוק עוד יותר גדול!

וצריך להיזהר שבעתיים!

צריך ל"סור מרע" שבעתיים!

ואז "לעשות טוב" שבעתיים

לא לדבר עם מישהו שאסור (תמיד כמובן!)

לא לריב מריבות מכוערות

להמשיך להבין אחד את השני

כן להסתכל בעיניים (אם מתאים לכם, אני חושבת שזה חשוב)

כן לצאת יחד דווקא כשאסורים לבילוי רק בלי מגע

כן ליצור זמן ומרחב לזוגיות - זמן, פניות ומקום לזוגיות,

כן לדבר על הדברים

כן לומר במילים "אני אוהבת אותך"

או בפתקים

או מחוות

או חיוך

כן להתמלא במה שכן יש

במה שכן היה

להיזכר בזה

לזכור את זה

להפנים את זה

להסניף את זה עמוק לתוכנו

ובשאר הזמן?

בשאר הזמן להבין את המקום בנפש של זה.

ולשחרר.

להרפות.

ככה זה.

אי אפשר תמיד מושלם.

אז להכניס גם דברים טובים *אחרים* אבל שיהיו *טובים*

זמן למרחב *האישי* של כל אחת ואחד מאיתנו

זמן יותר לפיתוח תחביבים

זמן יותר ליציאות עם אחות/חברה/אמא/אחר

זמן יותר לפתח דברים בעצמך ובעולם האישי שלי ולהשקיע בזה יותר

זמן יותר לבקר הורים ומשפחה

זמן יותר לישון

זמן יותר לראות סדרות אולי, או כל דברים שאוהבים וזה דורש רק אחד ולא זוג

וכמובן גם אישך אותו דבר - יקדיש את הזמן להתמלא ב*אני* שלו

זמן יותר לעצמו

לעבודה/לימוד תורה

לחברים

ליציאות עם משפחה וחברים

לפיתוח עצמו ותחביבים שלו ויצירתיות שלו

ואז

כאשר המקום של זה בנפש קצת נרגע

אפשר לאט לאט לראות גם את הברכה בזה -

שזה באמת באמת מאםפשר גם זמן לגדול בתור יחידם ולא רק בתור זוג,

ואז אותם שני היחידים האלה יגיעו לטבילה ולמפגש המחודש עוד יותר מלאים

עוד יותר שמחים

עוד יותר *הם*

ומתוך המקום האישי השלם הזה - גם הזוגיות תהיה שלמה יותר

כי כאשר כל אחד מרגיש *עם עצמו* ועם *עצמה* טוב ושלם - הזוגיות היא הראשונה להרוויח מכך! (וגם להיפך כמובן!)

ואז יש גם את הגעגוע

והציפייה

והכמיהה

והתשוקה

ואת החיבור המחודש שהוא ממש יכול להיות עם פרפרים בבטן ממש כמו ואפילו עוד יותר מיום החופה!

ולהכניס עוד עומק וגיוון וטוב שלם בתוך המרחב הזוגי שלכם בתחום האישות ובכל התחומים.

אני קוראת לזה (לתקופה שאסורים) "שעת האפס"

שכאילו אנחנו, הנפש שלנו, כמו שעון,

שצריך מדי פעם להתאפס

לאפס אותו.

כי אם לא הוא משתגע ולא מראה את השעה הנכונה

אבל כאשר מאפסים אותו

ונותנים לו את היחס הראוי לו - הוא ימשיך להתאפס על עצמו ולהרואת את השעה הנכונה

ממש "אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ" -

שיש כמו שטח אפור כזה שהוא הזמן שאסורים בו, תקופת הריחוק בנידה,

שמה שיכול לתרום ולעזור לאפס אותו זה מה שכתבתי קודם - להכניס טוב ולא רע,

למשל סרט, שיר שכותבים או שרים עליכם עם תמונות שלכם מכל הזמנים, ממש להקדיש באופן *אקטיבי* זמן ב"להעיר ולעורר" את האהבה עד שתחפץ בזמן הזה שזה דורש יותר אנרגיה,

אז כן, לעשות קליפ מכל הסרטונים והתמונות שלכם,

לדבר על הילדים החמודים

להקדיש יותר זמן לילדים החמודים

לשמוע שירים שמקרבים ומחזקים

לרקוד

לראות סרט שיכול לקרב (לאו דווקא ביחד, הכוונה לקרבב את הלב שלכן בנפרד לשני ולתחושת הקירבה)

בילוי יזום יחד

שיחה טובה

מבט בעיניים א ר ו ך

ממש להעיר את הקירבה הזו

כמו שעון מעורר

ואז,

במקום ללכת ולהיות בשטח האפור - שיכול לזמן את כל הרע והריחוק והדברים הרעים חלילה שפירטתי למעלה -

ללכת לשטח הלבן, או הורוד - ששם הכל טוב, ומקרב, ונכון, ואמיתי ולא מזויף, גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך.

למשל להוסיף עוד פגישה עם אחות

עם חברה

לצאת לאוויר עם מוזיקה

לישון

להסניף את הילדים

להתפלל על זה ולהתפלל בכלל

להתחזק

לראות סרט טוב

לראות תמונה שלכם יחד

ליצור משהו

לעזור למישהו - בטוב

ממש להתכוונן לזה!

לדבר את זה.

לשהות לבקש מהשם את זה.

במילים פשוטות.

כל יום.

ואם קשה אז יותר חזק לבקש.

ותמיד תמיד לחשוב

מהי מטרת העל שלי? למשל זוגיות טובה לנצח ובית שלם ושמח לנצח -

אז מה מקרב אותי למטרת העל הזו שלי?

ומה מרחיק אותי ממטרת העל הזו שלי?

וכ-ל מה שמקרב אותי למטרה - לעשות!

וכ-ל מה שמרחיק אותי מהמטרה - להתרחק!

ב"הצלחה רבה, מאחלת לכם שתזכו לצמוח ולמצוא המון מתנות דווקא בתוך התקופות שאסורים, ומתוכן להעמיק ולשמוח עוד יותר גם בתקופות שמותרים 🙏🌹

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון
מטפלים באיזה תחום אתה מחפש?לאחדשה
כל תחום, אני רוצה להבין משהו על המקצוע הזהחוזר
אז תשאל את שאלתך ומי שיהיה לו מה לענות יענההסטורי
אנשים לא אוהבים, בצדק, שניק חדש מתחיל לאסוף פרטים על ניקים.

מחילה, עניתי לך אתמול (לא גילית סוד, זה ידוע בפורום) כי הייתי בטוח שמי שבפורום נשואים מחפש מטפל - מחפש לעצמו מטפל זוגי. אבל אם אתה בסה"כ רוצה לברר משהו כללי - אין צורך לאסוף כאן מידע.

טוב, אבל בפומבי בטח לא יענו... אנסהחוזר

מה ההכשרה שלכם?
כמה שנים אתם במקצוע?

מה היקף העבודה?

על זה בוודאי לא יענו ואני גם לא באמת מבין מה אתההסטורי

מנסה להשיג.

המושג 'מטפלים' הוא עולם מאוד רחב והתשובה לשאלותיך תהיה שונה מאוד מאחד לשני. אם אתה רוצה ללכת למישהו לטיפול, הגיוני לשאול אותו את השאלות הללו באופן אישי, אבל לא חושב שדרך הפורום.

מזל שלא שאלתעוד מעט פסחאחרונה

גם מה גובה המשכורת וכמה יש להם ביו''ש.

המטרה שלך לא ברורה, (ואם כבר נראית כחשודה) ולכן אין רצון לעזור לך.

אתה שוקל ללכת לטיפול? אתה שוקל ללמוד טיפול? או שאתה סתם רוצה להסביר שהכל חארטה?

תסביר מה אתה צריך, תקבל תשובות למה שאתה צריך.

אולי יעניין אותך