עבר עריכה על ידי סוסה אדומה בתאריך א' באדר ב תשע"ט 00:36
אני כל כך מבינה אותך ואת סערת הרגשות הזאת...
אני אנסה להסביר לך את עצמי.
ונראה לי שאני אתחיל מהסוף... אני מרגישה שאת מנסה לכבות בעצמך כוחות לגיטימיים וחיוביים, והכעס שלך הוא על עצמך בכלל הרבה יותר ממה שהוא עליו.
יש בך מישהי שאומרת לך דברי טעם, ובגלל שהדברים האלה מלחיצים אותך (ותכף ננסה לגעת בסיבה שבגללה הם מלחיצים אותך) את מנסה להלחם בהם. רק מה? את לא טיפשה, את יודעת שלא משנה כמה תנסי לטייח, את אומרת דברי טעם. ואז את בפלונטר, הילדה שבך לא רוצה להקשיב לעצמך, אבל הבוגרת שבך אומרת לך "לא יעזור לך... אני יודעת את האמת".
נישאר בסוף, וננסה לעשות סדר...
לדעתי, קנאה זו מידה חיובית. (היא שלילית כשהיא נמצאת במקום הלא נכון)
בכל מידה בעולם יש צד של אור וצד של צל.
איפה הקנאה חיובית אם לא בין בני זוג? בן אדם אוהב, מקנא.
את משקיעה באיש שלך את כל החיים שלך, אני בטוחה שאת נותנת לו כל מה שאת יכולה... את מצפה בצדק שזה יצדיק את עצמו.
"שימני כחותם על לבך כחותם על זרועך כי עזה כמות אהבה קשה כשאול קנאה"...
הרעיה מבקשת מהדוד שישים אותה כחותם על ליבו, ושיקעקע כביכול את האהבה שלהם על הזרוע - מקום גלוי שיזכיר לו תמיד את האהבה העזה שיש בינהם. למה? כי עזה כמות אהבה. קשה כשאול קנאה... היא קשה, לכן היא כואבת לך. אבל היא מוצדקת!!!
הברית בינכם אומרת שאת שלו והוא שלך. אתם רוקמים משהו נפלא ורגיש בינכם... ברור שברגע שהוא ישכח את זה, ויהנה עם מישהי אחרת, זה יפגע בך. וזה טוב, זה חיובי שזה פוגע בך, זה אומר שאת בריאה.
אל תנסי להרוג את הבריאות שלך.
יכול להיות שמישהו פעם הכניס לך לראש שלהיות קנאית זה שלילי? תנסי להיזכר.
אם ככה, תדעי שהוא טועה.
אישה קנאית זה אישה שמבינה את המהות של הברית, והיא אישה שמכבדת את עצמה ויודעת שמגיע לה גבר שמבין במה הוא זכה.
אישה קנאית זה ברכה.
למה קשה לך לקבל את זה? אני אגיד לך למה.
גם זה בצדק... שימי לב כמה את אלוקית.
הסיבה היא שאת מרגישה שלפעמים זה יוצא מפרופורציות.
מפריע לך בצדק שהקנאה מנהלת אותך.
אז מה הנכון בעצם? הנכון הוא שתכבדי את הקנאה, אבל לא תתני לה לנהל לך את החיים. כי שם את מרגישה שאת עושה דבר לא נכון, ובגלל שהיא משתלטת עליך, את רוצה להרוג אותה, עד כדי כך...
אבל כשתדעי לכבד אותה ולהבין את הנחיצות שלה ותוקירי לה תודה, את סוף סוף תצליחי לשים אותה במקום הנכון, והיא גם לא תשתלט עליך. כי הקנאה היא כמו ילדה שמבקשת את האישור לך, ברגע שתואהבי אותה, היא תפסיק להשתולל.
אבל מעבר לזה בשביל להצליח לנהל אותה באמת, יש לעשות עבודה קטנה (אכתוב עליה בהמשך).
את רוצה להיות קולית, כזאת שחיה בלי פחדים, כזאת שמרגישה כל כך בטוחה באהבה שיש לאיש שלה כלפיה ברמה שהוא יצחק עם אישה זרה וזה לא יהווה עליך שום איום. ברמה שיראה את האישה הכי יפה בעולם, וזה לא יערער אותך.
אני מבינה אותך, כולן רוצות להיות שם.
הרצון שלך הוא אלוהי, כזה שכמוהו רוצה שתמיד שנעבוד אותו ורק אותו.
יש ברצון ובאמירה הזאת הרבה אור ורצון אלוקי, ובעיני גם גאולי לגמרי.
מצד שני, קשה לך להשלים איתו, כי יש בך גם קול בוגר שאומר לך שהאידאל לא תמיד מושג ברגע.
לפעמים צריך לעבוד קשה בשביל להשיג אותו.
אבל עצם זה שיש שיח בין הקולות האלה, זה אומר שהאידאל הזה קרב יותר מתמיד.
אני לא סתם אומרת לך שאת גאולית. תכף אני אכתוב לך גם למה אני חושבת ככה.
זה יפה שאת מעריכה את הקוויפ האדומים שלו ומבינה וסומכת עליו שהוא רוצה טוב.
אני לא חושבת שהפערים בינכם כל כך גדולים. אני חושבת שהפער היחיד שלכם הוא שאת רואה את הקו האדום שלו במקופ שאת יודעת שמאוד קשה לעצור שם. והוא כנראה, לא יודע או לא רוצה לדעת שהקו האדום שלו הוא כבר במדרון.
את רוצה שהוא ישים אותו לפני הבור כדי שיהיה בטוח, והוא חושב שהקו הזה מחמיר מידי.
הוא לא רוצה רע, הוא רוצה חופש...
לפעמים אישה רואה צעד אחד קדימה מהגבר, וזה ההבדל בינכם זהו.
הפער הוא לא עד כדי כך גדול. צריך לקרוא לפער בשמו ;)
תזכירי לעצמך שהוא רוצה טוב, הוא אוהב אותך... יש משפט של איזה משורר גאון עם מלא הומור, (לא זוכרת את שמו כרגע)
"חוה אכלה מעץ הדעת
חמש דקות לפני אדם
ועד היום אישה יודעת
חמש דקות יותר מוקדם"
גבר צריך לפעמים עזר כנגדו. לא תמיד זה נוח, כי היא כביכול מצטיירת לו כנגדו, אבל הוא צריך שהיא תעזור לו להבין איפה עומד לו מוקש.
לפני שאני אכתוב איך נראה לי שנכון להגיד את זה באופן שזה ישמע (והלוואי שאקשיב לעצמי ואדבר ככה לאיש שלי במקרים האלה) אכתוב קודם את העבודה הקטנה שנראה לי שאנחנו כנשים צריכות לעשות עם עצמנו כדי שהקנאה לא תנהל אותנו. -
ממה נובע הפחד?
מתחושה של חוסר אונים.
אנחנו מרגישות שחיינו תלויים במשהו שלא נמצא בשליטתנו.
אבל זה שקר.
כי אנחנו נשים גאוליות שלא רוצות בעל, אנחנו רוצות איש.
אנחנו לא תלויות בו, אנחנו תלויות רק בקב"ה, והקב"ה ניצחי. והקב"ה הוא טוב גמור.
כשאנחנו מפסיקות לעבוד עבודת הבעל, וזוכרות שהוא איש, כפי שאת אישתו... אנחנו מפסיקות לחיות בפחד.
אנחנו יודעות שבדיוק כמו שאת שלו, הוא שלך.
אנחנו חיות בדור של בחירה. אנחנו לא חסרות אונים שלא יכולות לחיות בלי גבר, אנחנו נשים חזקות! ואנחנו בוחרות גבר כי אנחנו רוצות אותו ולא כי מישהו הכריח אותנו להתחתן.
ולכן את מתנגדת לזה שהוא יעשה מה שהוא רוצה ואת תשמרי לו אמונים. את גאולית. את צודקת. הקשר היום הוא הדדי לגמרי. הוא מרצון לגמרי.
מתי אנחנו מרגישות חסרות אונים?
כשאנחנו עובדות עבודת הבעל ולא עבודת ה', כשאנחנו חושבות שאנחנו תלויות בו ולא בקב"ה, כשאנחנו שוכחות את טוב ה' (גם במקרים שאנחנו לא מבינות אותו) ושוכחות שיש לנו בחירה חופשית מלאה.
אם בעלך יבגוד בך, את יכולה לבחור להרוס לו את החיים ברמה שאף גבר בעולם לא יעז להעלות על דעתו לבגוד באישתו.
רק מה? את חושבת שהאפשרות הזאת כל כך גרועה ואת לא רוצה להגיע למצב שתאלצי לבחור בה... (ואני יכולה להבין...)
צריך לעשות הפרדה בין רצון ליכולת לבחור.
כשתזכרי שה' הוא בעלך, ואת תלויה רק בו, והאיש שלך הוא האיש שלך, כי בחרת אותו בדיוק כפי שהוא בחר אותך.
את תזכרי שני דברים מהותיים.
את תלויה במשהו ניצחי, ואת בעלת בחירה.
ככה את תצאי מהפחדים. ואת תדעי שלא משנה מה יהיה, יש לך אותך, ואת מהממת בלי קשר לאיש שלך.
ויש לך, הכי חשוב, את הקב"ה.
וזהו... איזה כיף.
אחרי שתביני את כל זה, הפחד יפסיק לנהל אותך, הקנאה תפסיק לנהל אותך...
ואת יודעת מה יקרה? את תנהלי דיון שכלי ונעים עם האיש שלך.
את תראי לו שאת בוחרת בו מתוך שיקול דעת ומתוך רצון, ולא מחוסר ברירה.
ואת תבהירי לו חד וחלק שגם היום, אפילו שכבר התחתנת איתו, את בוחרת כל יום מחדש רק במי שיודע לבחור אותך.
את שווה, את מהממת. אף אחת לא מאיימת עליך.
ואת לא תלויה באף אחד חוץ מרבון כל העולמים, אדון כל הנשמות, אדון השלום.
הלוואי שנזכה לתקן עולם במלכות שדי, בשלום, בלי פחדים... וננהל עם בני הזוג שלנו שיחות מועילות בשלום ובנחת.

שכחתי לכתוב -
לעצם הדיון, חשוב שהוא לא ירגיש שאת יותר חכמה ממנו ושאת מחנכת אותו.
זה הדבר הראשון שנועל אותם.
צריך לבוא בגישה מלאה באמון... זה ממש לא קל, אבל נראה לי שזה מה שצריך.
אמון מלא ברצון הטוב שלו, אמון מלא בזה שהוא באמת מאמין שהוא לא יפול משם.
הרי את מאמינה לו באמת שהוא לא רוצה לבגוד בך אפילו לא במחשבה. הוא אוהב אותך ורוצה טוב.
הדבר היחיד שאת לא מסכימה איתו, זה עם הגבולות שהוא מציב... כי את חושבת שאת מריחה סכנה שהוא לא מריח.
קורה הרבה לנשים...
אולי הדרך היא לדבר איתו על זה בהזדמנות, בנחת (אחרי שתעבדי את העבודה שאת צריכה לעשות עם עצמך)
ותנהלו שיחה שאת באמת מתעניינת בעמדה שלו, בלי קנאה, עם ביטחון עצמי מלא (כי שוב, לא הוא זה שנותן לך את האישור לזה שאת אישה מהממת. הקב"ה נותן לך. את נותנת!), בלי פחד.
תנסי להשאיר את האמונה שלך בצד, ותנסי להבין אותו, תשקפי לו את מה שהוא אומר... ואז אם זה לא עולה בקנה מידה של ההלכה ובהמלצות של חז"ל, תשאלי אותו מתוך התעניינות איך הוא מבין את דברי חז"ל ב"אל תרבה שיחה עם האישה" למשל... וכו וכו, למה הוא חושב שחז"ל המליצו כך וכך אם זה לא מהווה סכנה... ולמה יש הלכה כזאת וכזאת... מה הוא חושב? תנסי להבין אותו. אח"כ תסבירי את דעתך בענווה (הלוואי שאעמוד בזה בעצמי. אני כל כך דעתנית).
אני כמעט בטוחה, שיהיה לכם כיף בדיון הזה, ותצאו עם המון הבנה הדדית.
אבל שוב, את צריכה לעשות עבודה לפני כן.
וזה לא יגמר, את תצטרכי לעשות את העבודה הזאת כל החיים.
אבל הכיף הוא, שזו עבודת ה' ולא עבודת הבעל.
הבעל הוא רק אמצעי לעבוד את ה'.
כשאנחנו שוכחות שהוא הבעלים שלנו, הוא גורם לנו להתאכזב מהאיש שלנו, ומזכיר לנו מי הכתובת האמיתית

הכי כיף בעולם.
ישמח לב מבקשי ה'.
מאחלת לך חודש אדר שמח, והרבה הצלחה אהובה.

וסליחה שחזרתי על עצמי, אין חי כח לערוך...