בעלי רוצה לגור ליד ההורים שלו - עזרהבעילום

שלום,

בעלי ואני נשואים כשנה וחצי.

ב״ה יש לנו תינוק בן 4 חודשים אבל אני מותשת, מתוסכלת ועייפה ומעוניינת לחשב מסלול מחדש כי פשוט לא טוב לי.

5 חודשים לפני הלידה נאלצתי לעבור ניתוח קשה והייתי מרותקת למיטה עד הלידה - בלי אפשרות לעמוד או ללכת מחשש להפלה.

* בתקופה זו עברנו לגור בבית הוריי שסעדו אותי (נטלו לי ידיים, הגישו לי אוכל, ועוד ועוד).

* לבעלי היה קשה מאוד להסתגל לכך (לפני כן גרנו בסטודיו אצל ההורים שלו) - הוא נאלץ לנסוע כשעה לכל כיוון מדי יום על מנת להגיע למקום עבודתו וככל הנראה הצטבר לו המון כעס כלפיי ש״בחרתי״ לעבור לגור בבית הורי ושלא נתתי להורים שלו לטפל בי וטען שאני אנוכית (מבחינתי זה היה בלתי אפשרי, קודם כל מסיבות רפואיות - הסטודיו מצריך ירידה במדרגות מה שהיה אסור לי לעשות (מדי שבוע נסעתי לבית חולים), מה גם שמעבר לכך היו נגזרים עליי חיי בדידות ותלות בתקופה שהכי הייתי צריכה תמיכה ועידוד מהמשפחה שלי, מה גם שלא היה לי נעים להיות תלויה בחמותי שהיא באמת מקסימה שתכבס לי, או תביא לי לאכול משהו בכל פעם שרציתי).

ללידה הגעתי באפיסת כוחות מוחלטת, הגוף היה חלש מאוד והרגשתי שאני קורסת.

גם לאחר הלידה סבלתי מסיבוך נוסף שבעטיו סבלתי מסחרחורות, איבוד דם מסיבי וחולשה נוראית - המצב הזה נמשך עד שעלו על הבעיה. עברתי עוד התערבות רפואית בבית חולים, שב״ה הביאה להחלמתי ומאז מצבי הגופני השתפר מאוד.

בכל אותה תקופה היחס של בעלי כלפיי היה נוראי. על אף שעשיתי את מיטב יכולתי בטיפול בתינוק (בעלי קם אליו בימים ספורים. הלילות הקשים היו אך ורק עליי) הוא אמר שאני מפונקת, מתלוננת כל הזמן שקשה לי ואיך בכלל אני מעזה להתלונן כשיש לי עזרה מההורים (רק 3 חודשים לאחר הלידה הסתבר למה כ״כ התלונננתי - אותו סיבוך גרם לי להיות סמרטוט), שהוא מאוכזב ממני כאמא (בלילה השני להיותי אמא, כשלא הצלחתי להרגיע את התינוק שלנו), הוא השווה אותי למכרות שלו שתפקדו היטב, לא התלוננו, הצליחו להיניק (גם זה בגלל אותו סיבוך, על אף כל מאמציי במשך 3 חודשים(!) שלא הועילו מספיק).

הוא אפילו אמר שהוא לא רוצה אותי חלק בחיים שלו - 4 ימים בלבד לאחר שילדתי וחזר על זה כמה פעמים (הסיבה לכך? הוא מרגיש שלא עשיתי בשבילו כלום בתקופה בה הייתי בשמירה, על אף שמבחינתי ניסיתי לשמח אותו מאוד - אם זה בהזמנת אוכל, מתנות והערכה לכך שהוא עבר את התקופה הזו איתי).

עד היום לא התאוששתי מכל מה שהיה ביננו. קשה לי כל כך להסתכל עליו באותה צורה. המילים הנוראיות שלו לא עוזבות אותי.

בעבר הייתי שותקת ומבליגה על ההתננהגות שלו. אבל עכשיו כל זיק קטן שאני מזהה כהתהגות פוגענית הורס אותי ומחזיר אותי לאחור, פותח לי את הפצעים מחדש, על אף שבאמת סלחתי.

הדבר החדש הוא שכעת בעלי מעוניין שנחזור לגור בסטודיו של ההורים שלו (עד כה זה לא היה אפשרי כי הוא הושכר והתפנה בטרם עת).

זה נכון שמבחינת נסיעות יהיה לו יותר נוח לגור אצלם, אבל יש כמה ונשאים שמטרידים אותי - 

* ההורים שלו עובדים ולא יוכלו לשמור על התינוק שלנו כשאחזור לעבוד בעוד שהורי כן יכולים (אני מאוד חוששת ממעון, מה גם שזו הוצאה שנוכל לחסוך)

* ההורים שלי שיפצו עבורנו יחידת דיור מרווחת ומדהימה, השקיעו ממיטב כספם ורצו כל כך לשמח אותנו (אמרנו להם שאנחנו רוצים לעבור לגור אצלם - לא ידענו שהסטודיו של ההורים של בעלי יתפנה, וכואב לי מאוד מאוד לאכזב אותם לאחר כל ההשקעה שלהם)

* אמי חולה במחלה קשה, המצב הרפואי שלה מחמיר והיא מאבדת תקווה לאחרונה. התינוק כל כך משמח אותה. איך אוכל להרחיק אותו ממנה?

בעלי רוצה ״שיהיה שוייון״. אנחנו נמצאים בבית הוריו 5 ימים כל שבועיים וזה לא מספיק לו.

הוא חושב שאני אנוכית ולא מתחשבת וכעס עלי כשהוא שאל אותי אם אני סובלת להגיע להורים שלו ואני במלוא הכנות עניתי לו ש״כן״. לא כי חלילה יש לי משהו ננגדם - להפך הם אנשים נפלאים שאני אוהבת ומעריכה מאוד.

אבל הוא לא מבין שלהיות בבית זר 5 ימים מלאים כשהוא לא לידי 3 מתוכם (הוא הולך לעבוד ואנינ נשארת לבד בבית עם אביו) זה מצב לא נעים. מה גם שלארוז את כל הדברים לבד (ללא שום עזרה מצדו) זה גם מצב לא נעים.

מה לעשות? חייבת את עזרתכם. אני קורסת.

וואו. את מתארת מצב קשה מאד.חרותיק
נראה לי שלפני שמחליטים בכלל אם לעבור, הדבר הכי חשוב זה ללמוד לתקשר ביניכם.
השאלה על המגורים היא רק סימפטום.
מניחה שיגיעו עוד תשובות חכמות ומפורטות אז אני לא אמשיך
אבל מאחלת הצלחה רבה! ושתזכו לזוגיות פורחת ומאושרת.
כותב לך באישיבורא עולם נתן
וואי כל הכבוד לך!!!אנונימייס
אני מעריכה אותך שאת מצליחה להמשיך קדימה ולשרוד בחוסר כבוד והזלזול שלו כלפייך!! את לא ראוייה ליחס כזה!! ועד שהוא לא יתחיל לכבד אותך ולהבין אותך בכלל אין מקום להקשיב לו!!! הייתי מציעה לך לייעוץ זוגי שתוכלו לפתוח את הדברים וללבן אותם. בהצלחה!!
תגובה נוראית בעינינשואה מאושרת.
עבר עריכה על ידי נשואה מאושרת. בתאריך ז' באדר ב תשע"ט 09:22

סלחי לי, אבל מי את שתכתבי דבר כל כך קשה לאישה, נניח והיא מרגישה ככה בעצמה, למה להוסיף אש למדורה??

"חוסר כבוד וזלזול שלו כלפייך"

לא מבינה לפעמים...

תודה רבה רבה על התשובהבעילום
לצערי הוא לא מעוניין בייעוץ זוגי.
בינתיים המצב לא טוב.
וואו מאוד קשההסטורי
אתם חייבים קודם כל לעבוד על תקשורת זוגית. לעבוד על הבנה פנימית של הצרכים של כל אחד מכם לחוד ושל שנייכם כזוג.

מעבר לכך, לא יודע מה אפשרי, אבל אולי יותר בריא שתגורו בבית משלכם ולא תהיו כל הזמן בחסות ההורים. סביר שכל אחד מכם מרגיש חוסר פרטיות בבית הורי השני.
^^^אמא לנסיך קטן
לגמרי! אולי לא תחסכו את הסכום שאתם יכולים לחסוך, אבל ללא ספק זה צעד נכון.
זה באמת ממש קשה!רינת 29
התקופה שאחרי הלידה ובמיוחד הלידה הראשונה כ"כ קשה! ואצלכם מתווספים לזה קשיים בריאותיים וזוגיים שהופכים הכל לקשה מנשוא.

אני חושבת שכל זוג, ואחרי כל מה שסיפרת במיוחד אתם, חייב לגור בנפרד ובמרחק מסוים מההורים. נכון שזה יקר מאד אבל הנישואין שלכם יקרים יותר ונראה שהם לא יחזיקו מעמד בשיטה של לגור אצל ההורים.
חוץ מהמחיר של לשכור דירה זה יכול גם להשפיע על הנושא של המעון, של אמך החולה ועוד אבל המטרה הראשונה שלכם היא להסתדר אחד עם השני.
תראי..הודיה לה"
מנסיון... זו רק דעתי כמובן... תעשי מה שטוב לך.! לדעתי תעשי רק מה שטוב לך תשמרי על הבריאות שלך! אל תשדרי חולשה כי זה יתגבר עם השנים( מנסיון..) עכשיו! תהי חזקה! החלטתית ורק מה שטוב לך! תבני שמוותרים על דברים חשובים! בסוף אין הערכה! וחבל... תסבירי חבעלך יפה שזה מה שאת מסוגלת ושאם הוא אוהב אותך צריך לכבד ואם יכבד אותך היום יכבד אותך גם עוד שנים... כמובן כל זה מנסיון אישי שלי... לא רוצה שיהא כך אצלך! וכמובן שטת מחליטה מה טוב לך .
"הנסיון שלך",ד.

מכשיל כאן.

חס ושלום להגיד, "אל תוותרי על הדברים שחשובים לך". ומה עם הדברים שחשובים לבעל?

לה חשוב לגור בבית הוריה, לו בבית הוריו - מה זה "אל תוותרי"? הרי איך שאת מדברת, זה בערך מה שבעלה אמר לה, מהכיוון השני... שעל זה היא מלינה, בצדק.

אם אנשים יכלו בגישה הזו, כולם יכולים על המקום להתגרש... כל אחד "לא יוותר".

בגלל זה, צריך מאד להיזהר בהסקת מסקנות ממקרה חריג ספציפי.

הניסיון שליהודיה לה"
הניסיון שלי ??! אין לך רשות לשפוט לגבי הניסיון שלי! כמובן שכל מה שה" עושה לטובה ואני מאמינה שהאמת תצא לאור. ובה" חזקה ועושה למען משפחתי הכל! ותודה למשפחתי היקרה המעודדת וחברותי היקרות וגם תודה לאלה הכותבים הודעות עידוד.. ה" יברך אותם ואותנו. תודה
קראת הפוך....ד.

מי שפט על "הנסיון שלך"...

אמרתי לך, שלהציע דברים כמו שהצעת, למישהי אחרת שזו לא את - ואינך מכירה מה בדיוק קורא שם - זו הכשלה ועצה גרועה מאד.

אם כולם ילכו לפי ה"נוסחה" שהצעת, לא יישארו בתים בישראל. אף אחד לא יוותר לשני.. אז מה שהיה אולי נכון לך בנסיבותייך (לא מכירים אז לא יכולים להגיד), אינו בהכרח נכון לאחרים. עפ"י רוב, לא מתאים לאחרים.

מותר לי להביע את דעתיהודיה לה"
מעניין שכולם אומרים מה שהם רוצים זה בסדר . למה להעיר דווקא על התגובה שלי? והנסיון שלי נתתי עצה בכדי שלה יהא יותר טוב!!!!! תגובתך למה שאני כתבתי היתה מעליבה ולא במקום.. וכן לא תפקידך לבקר את דעתי.. יש פה מגוון דעות. ותודה על ה"רגישות"
נו...ד.

בסדר..

מותר לך להביע את דעתך, שבוודאי כוונתה בעינייך היתה לטובה; ומכיוון שבנידון זה, לדעתי, ההיקש מהמקרה הפרטי שלך - שאינני בקיא בפרטיו - למקרים של אחרים, עד כדי לייעץ להם לנהוג כמותך גם במקרה שלהם, בלי להבחין, וכעיקרון "לא לוותר", הוא מזיק - אז גם אני מביע את דעתי על כך.. לא כי מענין אותי מה את עושה, אלא לטובת מי שמתייעצת.

ואין כל ענין להרגיש "נעלבת", "מענין שכולם אומרים"... כל אחד אומר את דעתו, ומי שרוצה מגיב על הדעות, ועולם כמנהגו נוהג. בעינייך 

תהילה צודקת שלשמור על הבריאות זה קודם כלרפואה שלמה
אם שיחה ושיתוף מנקים את הבאסה מה טוב
אבל אם הבאסה מתעצמת צריך התייעצות עם מישהי ממקצועות בריאות הנפש.
מותר להגיד דברים קשים אבל בלילה השני לאחר הלידה, התזמון הוא נורת אזהרה.
איפה לגור פרקטית זו שאלה אחת,
ואת מי לשתף בכאב זו שאלה שניה.
כמו שכתבתי בשלב הזה כמה שיותר שקט תעשייתי ואם המחיר זה דירת הסטודיו אז דירת הסטודיו.
אבל אין אפילו אשה אחת מבין העונות שלא התייחסה לבריאות הנפשית ישירות או בעקיפין *** וזה השיקול המכריע***
לגבי זה, תהילה צודקת שאסור לוותר על זה.
אם השיתוף טוב, אז טוב. אם מופיעה פגיעה נוספת - משהו כאן לא תקין.
לא זה הענין...ד.

ברור שצריך לשמור על הבריאות.

ה"תעשי רק מה שטוב לך", לא היה רק על זה. אלא בכל דבר. "אל תוותרי כי בסוף אין הערכה"... נו, גם איש יגיד ככה, ולא יישאר בית אחד עומד על תילו. אין דבר כזה בתור כלל. יש דברים ספציפיים, די קיצוניים, שבהם אדם לא יכול להרשות לעצמו "לוותר" גם במסגרת כזו.

[והכינוי אינו "תהילה"]

מלכתחילה הסכימה וגרו אצל הוריורפואה שלמה
אז אין כאן עניין של לוותר.
הרי ויתרה ורק בגלל שמירה מאד מאד קיצונית חזרה להוריה.
חזרו חלקית 5 ימים בשבועיים להוריו
כותבת ש"כל זיק של התנהגות פוגענית מחזיר אותי אחורנית"
אני חושבת שלזה התכוונה הודיה באמירה שויתורים להתנהגות כזו לא מובילים לכבוד והערכה
בעיני מכיוון שיש סטודיו משופץ והורים תומכים שיכולים לקלוט אותה מחדש אם חלילה יהיה צורך זו רשת ביטחון טובה לניסיון לבנות נורמליות מחדש
אבל אם ההתנהגות הפוגענית נמשכת ממליצה מאד להתייעץ ולזכור שגם בעוד זמן אפשר לעשות הערכה מחודשת.

איפה השמחה של אב על ילדו הראשון
איפה הרחמים על האשה

למה אין בכל התיאור הארוך הזה אף אזכור של התחלה טובה מלפני שמירת ההריון

טוב.. לא על זה דיברתי.ד.

לעצם הענין, כבר התייחסתי בהודעה בפני עצמה.

ול"כוונות" שאת מייחסת למי שהעירה, נו.. אני מבין אחרת. כל טוב.

שאתה מגיבהודיה לה"
שאתה מגיב.. וקל וחומר שמכיר את הסיפור שלי.. ועוד פורום של דתיים.. ניתן לגלות דרך ארץ .. ולגלות טיפת רגישות!! (חס וחלילה בלי להעליב) אך זה נראה שכתבת לי הודעה ובכלל לא אכפת לך הסיפור שלי! מותר לי להביע דעתי ולא תפקידתך לבקר! פה זה רק עצות! וקצת רגישות...
כבר אמרתי,ד.

שאינני מגיב על "הסיפור שלך" (ואני גם לא מכיר אותו, בניגוד למה שחשבת..).

אני מגיב רק על הסקת מסקנה כוללת ממנו לגבי איך ראוי לאשה לנהוג באופן כללי "שלא לוותר". והדגשתי, שאולי לגבייך זה היה נכון (גם כתבתי מפורש, גם מקודם, שאיני יודע מה הסיפור אצלך - וזה לא הנושא כאן), אבל לייעץ בדיוק ככה לאחרות, שאולי מצבן שונה לגמרי, זה לא טוב. זה הכל. אך טוב...

אתה לא יכול לבקרהודיה לה"
אתה לא יכול לבקר את דעתי. אני רשמתי אותה כי כך אני חושבת! וזוהי זכותי.. יש לך דעה אחרת. תרשום כל אחד רשאי להביע את דעתו. כי פה יש מגוון דעות. זה כל הקטע של הפורום.. אך אינך ואין מתפקידך לבקר את דעתי. אם אתה חוזר על אותה הודעה כנראה שלא הבנת עדיין.. ואף אינך התנצלת על האופן שבו ביקרת את דעתי! דרך ארץ קדמה לתורה.. זה פורום דתי? או לא...
הוספההודיה לה"
ואם אינך מכיר את הסיפור שלי.. כפי שאתה אמרת. אז קל וחומר שאינך רשאי אפילו לבקר את דעתי. כך מתנהלים בפורום דתי? . צפיתי לקצת רגישות. וכן גם מצופה ממי שרושם פה לחשוב לפני שכותב . אשמח לתגובתך. וכן לשאר תגובות חברי הפורום. תודה
חברי הפורוםהודיה לה"
חברי הפורום אשמח לתגובתכם. למה אינכם מגיבים? יותר קל לתת ביקורות ...מלפרגן. שיהיה לכם חג שמח
אני דווקא חושב שהוא צודק.יהלומ
את ממירה, בטעות, את הדעה שלו לגבי פותחת השירשור, כביקורת עלייך. וממש לא כך.

את עשית מה שהיה נכון לך, הוא בכלל לא דיבר על נכונות הפעולות שלך במקרה האישי שלך

אלא כתב

שגם אם ההתנהלות הזו היצה נכונה לך, ממש לא נכון להחיל אותה על מקרים אחרים.
מה הקשר?הודיה לה"
זה פורום מגוון דעות! מותר לכל אחד להביע את דעתו.. ואין זכות לבקר את זכותי זו. כמובן שלא ציפיתי לתמיכה מפורום יקר זה . ( שוב בלי להלעליב) עדיין יש פה קבוצת מיעוט רגישה ואיכותית שלדעתי בשבילה נוצר פורום זה... וברור שלא בכדי להעביר ביקורות ולהעליב..
מאחר ולכל אחד יש זכות להביע את זכותו,יהלומ
יש זכות לבקר דעות של אחרים. גם שלך. עם כל הרגישות.

אנשים פה כותבים בחוסר רגישות לפעמים, בהודעה של ד. לא היה שום חוסר רגישות לטעמי.

שימי לב כמה ביקורת את מעבירה בכתיבה שלך. הרי את טוענת שאסור לבקר אף אחד על דעתו.
מה הקשר?הודיה לה"
זה פורום מגוון דעות! מותר לכל אחד להביע את דעתו.. ואין זכות לבקר את זכותי זו. כמובן שלא ציפיתי לתמיכה מפורום יקר זה . ( שוב בלי להלעליב) עדיין יש פה קבוצת מיעוט רגישה ואיכותית שלדעתי בשבילה נוצר פורום זה... וברור שלא בכדי להעביר ביקורות ולהעליב..
האמת כל אחד כותב ממה שהוא יודע ומכירסודית
לכן זה פורום פתוח

פותחת השרשור נעלמה, כמו בהרבה מקרים, אני מקווה שהיא לא נפגעה גם כן...
מחזקת את דברךהודיה לה"
אתם לא חושבים לפני שאתם כותבים? זה פורום דתי.. ובכל אופן קצת דרך ארץ.. מה המטרה של הפורום? לעודד.. לשתף... וכמובן שלא לבקר. ולהעליב...
תראי הוספה..הודיה לה"
לדעתי יעוץ זוגי יכול לעזור! אבל העיקר זה הביטחון העצמי שלך! תהיי חזקה. החלטית! אל תוותרי על דרים החשובים לך! כי זה גורר לעוד ויתורים... כמו שאת מבינה זהו הניסיון שלי... ומעדיפה שאחרות לא יעברו זאת.. תצליחי
בעילום יקרהטל ואור
את מתארת מצב לא פשוט בכלל ותקופה קשה מאד שעברת מהרבה בחינות.
נראה שאחד הגורמים העיקריים לכך היא שבעצם לא לגמרי יצאתם לעצמאות ולבית משלכם ובעצם כל אחד מושך לצד שלו.

דבר ראשון עושה רושם שההחלטות שלכם לא מתקבלות בצורה מספיק משותפת.
לך ברור לדוגמא שהצרכים שלך ושל משפחתך קודמים, לו ברור שהקרבה שלו לעבודה והשיויוניות...
בסוף יוצא שכל אחד דואג לעצמו ולאינטרסים שלו במקום שתהיה כאן שותפות זוגית והזדמנות שלכם לכבד ולדאוג זה חזה
או לכל הפחות להקשיב ולשקלל יחד נתונים לכאן או לכאן.

לדעתי כל המגורים האלה אצל ההורים אולי חוסכים לכם מעון ושכירות
אך עולים לכם במחיר העצמאות ובעיקר הזוגיות שלא יסולאו בפז.

מציעה עכשיו שתעברו לגור אצל הורי בעלך. ניכר שהוא צבר המון משקעים וגם עובד רחוק וזה בהחלט לא פשוט.
תבואי לבקר את אימך כל שבוע עם התינוק.

תחליטו על תקופה שבסופה אתם עוברים רחוק מ2 ההורים ובונים לעצמכם חיים....

נדמה לי שהדבר הראשון שאתם צריכים לעשות זה ללמוד לשוחח על הצרכים שלכם, ללמוד לכבד ולהקשיב ולהחליט דברים יחד.
ברגע שזה יקרה כל השאר באמת טכני ויפתר בע"ה...

אם בעלך לא מסכים לטיפול זוגי זה באמת קשה.
אך יש היום אולי סדנאות חד פעמיות וקורסים שכאלה או אולי גם ספרים שיכולים לעזור.

השאלה החשובה היא גם האם יש נכונות מצידכם להשקיע ולשקם את הזוגיות שלכם.
אם כן, תפסיקי את ותפסיקו שניכם לחפש מי צודק. בזוגיות אין צודק ולא צודק.
יש שני אנשים שלכל אחד צרכיו ומחשבותיו ויחד צריך למצוא את גשר הזהב המתאים לכם.
אויש.. לפנות ליעוץ או לרב של בעלך דחוף!כלה נאה
בעלך לא מבין מזה יולדת ומזה בכלל אישה!
הוא צריך הדרכה כמו שצריך!

את אחרי לידה חסר שתפלי לדיכאון.

הוא זה שצריך להתחשב בך. עברת הרבה מאוד.
ועדיף שתלכו לטפל כבר עכשיו ולא לחכות.

ואני חושבת שאת לא חייבת לגור אצל הוריו אם את יודעת שלא יהיה לך טוב. להיות לבד עם חמיך זה באמת לא נעים.
ומה שעשית עד עכשיו עשית מצוין שגרת אצל הורייך. את לא אנוכית. נשמע הפוך. ואת זה הוא חייב לשמוע ממשהו אחר שיעמיד אותו במקומו.
ועוד.. לידה ראשונה?
הכל חדש וקשה..
אל תותרי שהוא ילך לקבל הדרכה. הוא נשמע ממש לא מבין מזה אישה.
בהצלחה!

וואו. נשמע לא טוב בטירוףסוסה אדומה
ממש בא לי לחזק אותך ופשוט אין לי דרך. קבלי חיבוק ענק וח"ח על זה שאת בחיים אחרי כל זה.

אבל מה שכן, אני חייבת לומר לך שעם כל הכבוד לאיש שאת נשואה לו, את צריכה לדאוג לעצמך. ובגלל שנראה שאין שם מישהו שבאמת דואג לך, אני מרגישה צורך לומר לך שתדאגי לעצמך יותר.

היחס הזה ממש ממש לא מגיע לך. את נשמעת לי טובה מידי...
תמשיכי להיות טובה, אבל תהי טובה לעצמך, בלי להתנצל... מגיע לך.

ובקשר אליו, אני ממש ממש לא ממהרת לומר דברים כאלה, אבל נשמע שהרבה מעבר לתקשורת יש פה בעיה של מידות שהאיש שאת נשואה לו צריך לעבוד דחוף!!

אני לא מקבלת את זה שזה קשור לתקשורת בינכם, וגם לא לזה שאתם גרים אצל ההורים.
בלי להתייחס לזה שזה בעייתי בפני עצמו. זה פשוט לא הנושא...
את חייבת לערב אדם שאת מרגישה בטוחה לשתף אותו לגמרי במה שקורה איתך, ורצוי שיהיה גם מישהו כזה שיש לו השפעה חיובית על האיש שאת נשואה לו.

(סליחה שאני מגדירה אותו ככה. לא מסוגלת אחרת...)

שוב אני אומרת, אישה יקרה ואהובה... תדאגי לעצמך.
את אמא מהממת!! ואישה מהממת! מסרת את נפשך כדי להוליד את הילד הזה... לאף אחד בעולם אין את הפריבילגיה להגיד לך את הדברים הקשים והמזעזעים שנאמרו כלפיך.

שולחת לך מלא כוחות. ומאחלת לך את כל הטוב והכח שבעולם.

אם אין את לך, אין לך. תהי לך בבקשה. ❤
כל הכבודהודיה לה"
כל הכבוד על תגובתך האכפתית... מחזקת את דבריך...
העלית לי דמעותבעילום
תודה רבה 💟
תדעי...ד.

שלפעמים תגובה מאד מזדהה ו"בכיוון שלך", אכן יכולה להעלות דמעות. ולפעמים גם לתת יותר לגיטימציה להרגשה שאני בלבד הסובלת - ואצל השני אין כל צדק (כמובן, לא מכיר אתכם, וגם לא הכותבת). אבל זה יכול להיות גם כמו אקאמול. מרגיע לרגע, אבל לא מרפא. לפעמים ההיפך, תגובה כזו, ש"מסבירה" לך בעצם למה את צודקת בלעדית ולשני יש פשוט מידות לא טובות - בלי להכיר אותו ומה עבר ואת המכלול - עלולה להזיק, גם לך (הרי גם את הצגת את הנושא שכרגע דחוף לך, בתור השאלה מה לעשות בהמשך מבחינת מקום המגורים. ולכענין זה - כמעט כלום ממה שנאמר אינו רלוונטי).

נכון, שמאד מפתה לשפוך זעם על ביטויים שציטטת, כי הם נשמעים גרוע מאד. את כותבת "בעלי", ומישהי - שרוצה להביע את סערת רגשותיה כלפי מה שציטטת, כבר נמנעת "עבורך" מלהשתמש בכך. זה בעייתי מאד. לדעתי, בדברים כאלה, עם רקע של חודשים קשים מאד עבור שניכם (כן, שניכם...), צריך לנשום נשימה עמוקה לפני שמגיבים..

זה בדיוק מה שהרגשתי. והתאמצתי לכתוב לה בעדינותכלה נאה
ממש אסור לה להמשיך כך. היא צריכה לדאוג לעצמה!
זה בדיוק מה שהרגשתי. והתאמצתי לכתוב לה בעדינותכלה נאה
ממש אסור לה להמשיך כך. היא צריכה לדאוג לעצמה!
לגמרי מסכימה. זו נשמעת התעללות רגשית לגמרימיואשת******
אף
אדם אשה או גבר לא אמור להיות במערכת יחסים כזאת. מכיון שלא מכירה אותך אלא רק מה שכתבת לה אגיד לך יעוץ דחוף (אם הייתי מכירה אותך הייתי אומרת לך גירושים דחוף)
אבל יעוץ לעצמך. עוד לפני יעוץ זוגי. אחרי כל מה שעברת את צריכה לבנות את עצמך בחזרה למקום טוב בריא וחזק ומישהו שיעזור לך להיזכר מה את כמה את שווה ומיוחדת ומה מגיע לך בחיים (הכי טוב!)
ובשום אופן מה שאת מתארת הוא לא משהו שאמורים לסלוח עליו ולהמשיך הלאה.
אם סלחה, למה לפתוח מחדשרפואה שלמה
כי גם נשים מוכות סולחותמיואשת******
ולחיות עם התעללות מילולית זה לא תקין
לפעמים עדיף להיות חכם ולא צודקרפואה שלמה
זאת אשה במצב הכי פגיע שאפשר:
1. בריאות לקויה (אם כי ב"ה במגמת שיפור)
2. אחרי לידה וניתוח
3. תלויה כלכלית בבעלה
4. אמא שלה חולה.
אז את מציעה להוסיף לזה גם גירושים?
הוא לא מוכן ללכת לטיפול זוגי (ככה היא כתבה)
אז היא צריכה להחליט עכשיו בתנאים שיש לה מה הצעד הבא.
הצעד הבא הוא לא גירושים.
הצעד הבא הוא לחזק את הבריאות (אפילו תמיכה נפשית מפסיכולוגית), לקבל החלטה היכן לגור, להבריא ולחזור למעגל העבודה. ואז ממקום חזק לבחון את המצב.
מה שאני הבנתי מההודעה שלה זה שכשנה לא היו יחסי אישות תקינים ( לא באשמתה חלילה), לא פרטיות ולא זוגיות. כל אחד נלחם לבד בבעיות שלו.
אז אני לא יודעת אם הוא אדם רע, או מחורפן מהמצב, נוטה לקוות לאפשרות השניה.
אני הצעתי יעוץמיואשת******
אמרתי שלו הייתי מכירה אותה יותר אולי הייתי מציעה גירושין אבל במצב השה הכי חשוב יעוץ
לחיזוק עצמה.
אבל, היא אמרה שהיא סלחה כבר ואמרתי שהיא צריכה לדעת שהיא ממש לא אמורה לסלוח על דיבורים כאלו , הם לא נורמליים ומתעללים
ואולי הוא עובר הרבה והוא מסכן וכו. זה לא סותר את זה שלא מתנהגים ומדברים ככה. נקודה. כמו שלא מרביצים נקודה ולא משנה כמה רע לך או מה זמן לא קיבלת יחסי אישות.
אבל הוא לא מסכים ליעוץ ולא חי מפיךרפואה שלמה
בנתונים שיש היא צריכה להחליט.
ובכן במצב הנתון מה את מציעה?
אני מתכוונת לגבי מקום המגוריםרפואה שלמה
בעניין התמיכה הנפשית כולם מסכימים שכדאי לה לקבל
יעוץ בשבילה יעזור לה להחליט על זהמיואשת******
במצב כמו שהיא מתארת ברור שלא לזוז מהדירה שהיא נמצאת בה. נשמע שזה עלול להביא להתמוטטות נפשית כוללת
אבל כיון שאין לי כל הנתונים אז יעוץ אישי בשבילה יעזור לה להבין מה חשוב ומה היא יכולה לותר
הבעיה שאם הוא ימשש את המילים הקשות שלורפואה שלמה
עם כזה תינוק קטן, דיבורים על משמורת יפרקו אותה לגמרי.
רק הפותחת יודעת, אם אלו איומי סרק
יוו את אמיתית עם היעוץ לגירושים??אמא לנסיך קטן
ידוע שאחרי לידה ראשונה יש משברים. במיוחד אחרי שמירה כזאת קשה שהבעל מרגיש שאין לו מקום. במיוחד כשהם לא נמצאים עם פרטיות. הוא מרגיש מיותר. מי אמר לך שהוא 'מאיים'? אולי הוא אומר את זה בלב שבור??
אישה כזאת היעוץ אמור להיות-תלכו תשכירו בית רחוק מההורים ותבנו את עצמכם. תתני לבעלך הרבה יחס כי אחרי שנולד תינוק ראשון יש תופעה שגברים מקנאים וזה לא המצאה שלי. תלכי לייעות אפילו לבד. משפיה זה לא דבר שמפרקים כלכך בקלות בטח לא אחרי טלטלות כאלו.
אולי תקראי את ההודעה שלי ביתר עיוןמיואשת******
ותראי שהמלצתי לה ללכת ליעץ לבד

וואו, מדהים שאנשים קוראים הודעה שלמה ומתוכה רואים את המילה גירושין וישר מגיבים בלי לקרוא את השאר
קראתי.אמא לנסיך קטן
בכל אופן יש המלצה על גירושין. תערכי את ההודעה אנשים לא יחשבו ככה.
ואת לא מכירה אותה וגם לא אותו. באמת כדאי להיזהר יותר.
לא. אין המלצה כזומיואשת******
כתבתי שאם הייתי מכירה יותר ויודעת אז אולי...
והמלצתי ללכת ליעוץ לבד
לחזק את עצמה ולהבין מה לעשות

בעל שאומר לאשתו שהיא בשמירה ועברה ניתוח שהיא מפונקת
ובעל שמצפה מאשתו שבמצב כמעט סיעודי שתסכים שחמותה תסעד אותה
לי זה נשמע זוועה ולא ארחיב עוד

בגדול, אמרתי את מה שבובה אדומה אמרה רק בקיצור וביותר בוטות. בואי נגיד שאני מסכימה עם כל מילה שלה
יעוץ בשבילה. זה מה שכתבתי בהודעה הראשונה שלי. תקראימיואשת******
אמאקוהלת

הבעיה לא במצב העכשווי אם סלחת או לא.

יש כאן מצב לא בריא שיכול בעתיד להתפתח לכיוונים לא טובים בעיקר במצבי לחץ. ומה לעשות? החיים לא מוזמנים על ידינו ומאתגרים.

עליכם לפנות להכוונה ייעוץ בשביל המשך חייכם המשותפים. וכמה שיותר מהר!

בהצלחה יקרה!

הייתי מתחיל בשאלהאתגר מתמשך

מה קורה עם הבעל שלך בעבודה?

את מתארת כמה שקשה לך והיה לך רע  והוא התנהג מגעיל אלייך. איפה הוא נמצא? מה קורה איתו?

את כותבת שהוא נוסע שעה לכל כיוון. הוא נוהג? הוא נתקע בתח"צ? איך זה משפיע עליו?

מי הבוס שלו?

איך הוא מתפקד שם?

נשמע פה שאת שופכת עליו את כל הקושי שלך (שהוא אמיתי לגמרי), בלי בכלל להבין באיזה מקום הוא נמצא ומה עובר עליו.

מזה משנה מה קןרה איתו בעבודה? שיסע גם שעתיים לכל כיוון.כלה נאה
אסור לו לדבר אליה כך!
אישתו הייתה סעודית אחרי ניתוח והוא דואג איפה נח לו לגור? ומי שיסעד אןתה?
ועוד אחרי לידה לעשות השואות לנשים אחרןת??
ולומר לה מילים פוגעות ביותר ארבע ימים אחרי לידה. לא רוצה אותה חלק מהחיים שלו??
היא יכולה ליפול לדיכאון בקלות. ועוד יאשים אותה.

סליחה..אבל צריך רגש בסיסי.
נראלי שממהרים לשפוט אותו בלי לשמוע אותואמא לנסיך קטן
ןלכל מטבע יש שני צדדים.
אןלי הוא סובל אצל ההורים שלה? אולי הוא מרגיש לא רצוי שם? אלו דברים שבהחלט יכולים להשפיע עליו.
אולי בכלל בעבודה זה משפיע עליו לא טוב? מאחר כל בוקר וחוטף צעקות מהבוס?
לא נראלי הגיוני שגבר ידבר ככה לאשתו שהייתה בשמירה כלכך רצינית. אף אחד לא היה מוכן לסכן את כשתו בשביל נוחות.
בקיצור.. צריך לשמוע גם אותו.
שום דבר ממה שכתבת לא מצדיק אמירות כאלההדר28

אולי היא גם אומרת לולמה לא123

דברים מעליבים

שבעיניה אולי לא נראים  ככה.זה לא חכמה לשפוט בלי לשמוע עוד צד

יכול להיות שהיא משפילה אותוהדר28

כבר שמעתי סיפורים כאלה.

מעניין באמת לשמוע אם יצא לה גם להתבטא בחריפות נגדו....

את לא יכולה לדעץ מה קורה בינהםאמא לנסיך קטן
אולי הוא אמר לה את זה בתגובה למשו פוגע שהיא אמרה?
הגבתי ל "אמא לנסיך קטן" כשאמרההדר28

אולי קשה לו בעבודה וכו...-שזה באמת לא מצדיק אמירות פוגעניות כליי אישה.

וכמובן כתבתי את תגובתי בהנחה שמה שכתבה זה מה שקורה.

לכל אחד שפותח שרשור יש כנראה צד שני שהיינו רוצים לשמוע. 

ולפותחת: אם לא תארת תמונת מצב אמיתית ושלמה התגובות שלנו כנראה היו אחרות, קחי בחשבון.

בדיוק...אתגר מתמשך

איפה כתבתי פה מילים פוגעות?אתגר מתמשך

כולה שאלתי שאלות בירור.

היא התכוונה שבעלה אמר לי מילים פוגעות, לא אתהחולת שוקולד
אה. הוא לא מושלםאתגר מתמשך
פשוט לנסות להבין למה הוא הגיב ככה. משהו רע קורה לו....
כואב כל כךיוניס

את מתארת מצב קשה של התעמרות בך בזמני חולשה וגם באופן כללי

המשגיח בישיבה שלי אמר לי בהדרכת חתנים שלום בית זה לא תלוי באיזה עצה שאני יגיד לך זה תלוי איך התנהגת ב-20 שנה האחרונות............חיוך

לגופו של עניין הוא זקוק לאתחול  מחדש בכל מה שקשור ליחסי אנוש בכלל וליחסי זוגיות בפרט וזה תהליך ארוך

בהצלחהמנפנף

המשגיח שלך אדם מאור מאוד חכם.היכונו
לא תקין ב כ ל להדר28

אני מאד בעד ייעוץ אבל כאן נשמע שייעוץ לא יעזור.

אם בנ"א הגיע למצב שהוא אומר דברים כאלה לאשתו ועוד אחרי לידה יש פה מצב לא תקין.

זאת לגמרי אלימות מילולית, השפלה, את במצב רגיש אחרי לידה וכל פיפס יכול להשפיע עלייך גם אם נראה לך שלא...

אישית, לא הייתי נשארת במקום כזה. בתור אישה ובתור אמא לילד הייתי שומרת על עצמי מאדם כזה.

זאת לא שאלה לפורום זאת שאלה לאיש מקצוע רציני מאאאאד!

אני האחרונה שמותר לה לענות, כי אני לא הסכמתיסודית
לדירה (לא יחידת דיור) בעיר הכי יקרה כי קרובת משפחה שלו גרה באותו בניין (לא הורים). (שכרנו בהון דירה יקרה עד שעזבנו את העיר).
ככה שלהגיד לך שתחזרי לסטודיו אני פשוט לא יכולה.
מצד שני הוא צודק ב100% לגבי הנסיעות שלו לעבודה. את לא יכולה לצפות ממנו לשרוף שעתיים כל יום כי יותר נוח לך אצל הוריך.
נהיגה מחייבת ריכוז, היא מעייפת, עבודה זה סטרס להרבה אנשים, בקיצור נראה שאת לא מצליחה להבין את הקושי שלו בכלל.

הציפיה שגם יעזור לך עם התינוק מופרזת בהתחשב בעזרה שהייתה לך.

מה הלאה - תצטרכו יעוץ מקצועי.

אם תגורו קרוב למקום העבודה שלו, האם תוכלו להסתדר כלכלית בלי שתעבדי עד שהתינוק יהיה בן שנה ?

אם זה אפשרי כלכלית הייתי שוקלת. תוכלי כמובן לבקר את הוריך והם אותך בתדירות גבוהה, כשאת והם לא עובדים.
לפעמים גם אם אפשר להסתדר כלכלית במיוחד אחרי שמירהאמא בשעה טובה
לפעמים היציאה לעבוד בחוץ היא נפשית ולא כלכלית אני הייתי בבית 3 חודשים בשמירה בלי לצאת מהבית ועוד 5 חודשים אחרי לידה והרגשתי שאני צריכה לצאת בשביל הבריאות שלי גם אל מבחינה כלכלית הסתדרנו ברוך ה
אם לא מוותרים על שום דבר, עלולים להינזק בהכלסודית

לצאת מהבית זה לא דווקא לעבודה.

מהניסיון שלי אחרי הלידה הראשונה, אין תמריץ כלכלי לחזור לעבודה אם לא מדובר במירוץ לקריירה שלא רוצים לעצור

השכר עולה רק בשנים אחר כך

הארכתי חופשת לידה ראשונה לחצי שנה בלי תשלום, חזרתי לעבודה ואחרי פחות מחצי שנה התפטרתי. וזה עוד כשלקחנו מטפלת... לי לא היה "אומץ" להתפטר ובעלי עודד אותי. לא ידועה בכלל עמדת בעלה של הפותחת בשאלה הזאת. 

אני חושבת שעיקר הקושי זה שהפותחת טוב לה אצל הוריה, ורע לה עם בעלה בגלל כל האמירות, ולכן כל פיתרון שהוא לא להשאר אצל ההורים "מקריס" אותה נפשית. 

@אליפ  @ד.  נראה שהפותחת צריכה עזרה דחופה

בדיוק חוזר מלווית רבי משה שפירא זצ"לאליפ
חבל על דאבדין
אדם של שמחת חיים ויראת שמים

אשתדל לקרוא הערב או מחר
תודה @סודית
ה ירחם מה שאת עוברתאליפ
תהיי הברכה שרויה בגוף ונפש איתנים

למרות הפירוט הרב של ההוה חסרים נתונים לגבי מה גרם להתדרדרות
האם זה קשור בבית הוריו, באופי, בהתנהלות שלך או שלו? המקרה הוא רק זרז
על רגל אחת נדמה לי שחובה להחזיר את השיח הנורמלי. האם ויתור שלך וחזרה לבית ההורים שלו יאפשרו פתח בכיוון?
או אולי הוא רואה רק מטרה וזהו?
ואיפה המשפחות בסיפור? האם הם יודעים או מרגישים? ניתן לבקש את עזרתם?
קצת מסובך....ד.

תראי,

קודם כל, מה שנראה יסוד הבעיה, זה שהדבר הזה הגיע בשלב מוקדם של הנישואין.

בעלך, באופן טבעי, הוא קצת "ילד" בנושא הזה. אין לו שמץ מושג מה המשמעות של שכיבה כזו בהריון (כשהוא אינו יכול להיות זה שיסעד אותך, כי הוא עובד). אין לו הבנה מה היתה החשיבות של הורייך עבורך אז - כי הרי התחתנתם.. אז מה פתאום את צריכה את ההורים..

הוא לחלוטין לא הצליח לזהות את מצבך אחרי הלידה - אין לו כ"כ כלים לזה. אז הוא צבר תיסכול... 

אם לפני ההריון, הוא התנהל בצורה סבירה, כאדם טוב - אז יש להניח שמה שקרה הוא,

שאת, שבעה חודשים אחרי הנישואין, הפסקת להיות יכולה לתפקד כאשה הצעירה שהוא בקושי התרגל אליה. מן הסתם בגלל המצב גם הייתם אסורים זמן רב, שזה בכלל יכול לתסכל מאד בעל צעיר. הוא מרגיש בבית של הורייך כאורח, יש להניח. אשתו בטיפולם - מרגיש כאילו הוא קצת "לפני הנישואין"...  נוסע כל יום שעה הלוך ושעה חזור. אלו דברים שיכולים לתסכל. שלא לדבר, שהוא עובד קשה, נוסע שעה הלוך ושעה חזור, ו"במקום" אשה צעירה מחייכת שמחכה לו, יש לו אשה עם תלונות.. (מוצדקות כמובן, אבל הוא צעיר מידי וטרי מידי מכדי להבין את זה, כנראה, ומכדי להיות יכול לשאת את זה).

בוודאי שהוא אמר שטויות שאסור לומר. אבל בהחלט יתכן, שהם מחוסר תפיסה מוחלט של המשמעות של אשה אחרי לידה, ושל מה שעובר עלייך. 

אני מניח, שגם לך קשה לחשוב מה בעצם "עבר עליו" בזמן המקביל..

אני חושב, שדבר ראשון, אתם צריכים לערוך שיחה ביניכם. לפני השאלה מה עושים בפעל.

תאמרי לו, שאת רוצה שתדברו קצת על מה שהיה, מאז שעברת את הניתוח, שאת חושבת ששניכם לא כ"כ הבנתם האחד מה עובר על השני - בגלל הזמן הקצר שהייתם נשואים קודם.

ותגידי שאת רוצה שתיישרו קו קודם כל, אל יחס טוב ביניכם, לחזור אל מה שלפני כן - ואח"כ לראות מה הלאה.

תציעי אולי, שכל אחד יגיד מה היה קשה לו בתקופה הזו. לא "האשמות" - בשום אופן. רק מה היה קשה. תתני דוגמה: אני אגיד מה עברתי בתחושה אחרי הניתוח וכו'. אתה תגיד איך הרגשת שפתאום אשתך לא יכולה לזוז..  ותגידי לו, בוא נשתדל קודם כל כל אחד להבין את השני, להרגיש מה הרגיש. כך יהיה לנו יותר קל לסלוח על אי הבנות - וגם  להחליט מה הלאה.

תשפכו את הלב... תספרי מה עבר עלייך פיזית. תדגישי תוך כדי שאת ממש מבינה שהוא לא יכל להבין את זה, בחיים לא נתקל בדבר כזה, אבל תפרטי ממש איך הרגשת. תסבירי למה, ככלה צעירה, היית צריכה דווקא עזרה של אמא שלך.

תקשיבי לו היטב - בתקוה שסכים לומר מה היה קשה לו.. 

אולי זה יעזור להחלים מתחושת הפגיעה.

לגבי ההמשך: 

אפשר להבין את בעלך, שאינו רוצה להמשיך עוד בבית הורייך (בכלל הכי טוב לא לגור אצל ההורים).

אפשר גם להבין אותך, שיותר נעים לך עם הורייך כשהוא לא בבית.

החשבון שההורים שיפצו יחידת דיור, ואפילו זה שהתינוק משמח את אימך - לדעתי אנו חשבון במקרה זה.

הוא אינו רוצה לנסוע כ"כ הרבה כל יום. יתכן שמרגיש שבגלל התלות שלך בהורייך, בעצם הנישואין "לא מתחילים". צריך להתחשב גם בכך.

הוא התחשב הרבה זמן בצורך שלך להיות אצל הורייך - יש גם צד שני.

את האמא אפשר לבקר. אפשר להחליט שתסעו להורייך יומיים כל שבועים, והתינוק ישמח את אימך (לא נראה לי שבריא לגור "חצי חצי"... צריך איזו קביעות. אתם לא במחנה של בנ"ע..).

מעון וכסף למעון - זו אמורה להיות החלטה משותפת של שניכם. לא רק שלך. מה גם שהוא כנראה המפרנס העיקרי.

אשר על כן, אחרי שקודם תנקו את השאריות ממה שהיה. תחליטו על שיחה נוספת. על מה עושים כעת.

שוב, כל אחד יסביר מה טוב לו, מה הוא רוצה. לא בתלונות ולא בהאשמות.

תחשבו ביחד, איזה פיתרון הכי יכול להיות טוב לשניכם. 

תשאלי אם יש לו אולי הצעה, איך אפשר להתגבר על מה שקשה לך בשהות אצל הוריו. הכל בנחת.

דומני שגם את לא מבינה שבשבילו, "להיות בבית זר" כ"כ הרבה חודשים - זה לא הרבה יותר טוב..

ו..אין ברירה. שניכם צריכים להפנים, שאתם נשואים. הביחד שלכם קודם לחשבונות עם ההורים - בלי סתירה לצורך לכבדם ולשמחם ככל האפשר.

מחזקת את דבריוזבח תודה
תגובה יפה*מה*
וואו כמה חוכמה והכלהבוריס
לדעתי, מה שיש ב עכשיוl666
זה לחזור לכוחות ולקו הבריאות. לדעתי זה בעדיפות ראשונה .
במיוחד אם אימא שלך לא בקו בריאות, יש מצב שאת תצטרכי לעזור לה . כך שלא בטוח שהורייך יוכלו לטפל בתינוק.
בקשר לבעלך. בעקרון נטל במצב הזה היה על הורייך ולא עליו. אפשר להבין אותו ורגשות שלו אבל הוא לא התנהג טוב בצורה אובייקטיבית. ואת צריכה לשקול האם את יכולה לסמוך עליו. בעיניי דבר הכי קריטי בזוגיות זה אימון ויכולת לסמוך על בן זוג.

השמירה הייתה קיצונית קשה לשקול במצבי קיצוןסודית
זה בדיוק הענייןl666
רב הנטל היה על הוריה ועדיין כאלה אמירות ...
כתבו פה שהוא נשוי צעיר. אבל אם זה היה קורה בהריון שלישי מישהו גם היה צריך לטפל בילדים כך שיכול להיות מצב הרבה יותר גרוע. כתבו שהוא מפרנס אבל גם היא עובדת והם לא משלמים שכר דירה. אולי עוד דברים על חשבון הורים. והאמת להיות תלויה כלכלית או נפשית במישהו כזה פשוט לא חכם. הוא מדבר על קושי בנסיעות אבל מכריח אישה במצב בריאותי לא משהו להיסחב עם תינוק כמה שעות כמה פעמים בשבוע.
ת'אמת? מסכימה איתך לגמריסודיתאחרונה
אבל הם כבר נשואים. יש תינוק. עדיף לתת הזדמנות לראות מה קורה ביומיום טוב.

)חוצמזה אם לא הייתה תמיכה מהוריה היא הייתה מקבלת תמיכה מחמותה, וכל הפוסט לא היה נכתב.)

אני חושבת שהתמונה של האשה הצעירה במיטה, שנוטלים לה ידיים לאוכל,
מול ההשכמה המוקדמת ליום קשה , מלחיץ, בעבודה, כשבחזור מחכות תלונות הריונית בלי נחמה, יכול קצת לשבש את הרגשות.

אין לה מה להפסיד מניסיון לשקם את המערכת הזוגית.אנשים משתנים.

זה שגרים אצל ההורים זה מצב לא פשוט. יכול להיות שהמאבק על הפרנסה מאד מורכב. שמעת רק צד אחד
יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)

בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.

היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?

חחחח תודה

אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..

אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו... 

אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,

אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.

(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)

אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*

אין נכון או לא נכון.

לאחת זה יפריע-וזה בסדר.

ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.

אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.

תשתפי אותו בתחושות שלך.

מסכימה...לומדת כעת
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999

אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?

זה  טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".

אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה ,  לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".

אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.  

אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי  

גרוע והתחושה שלך נכונהזיויקאחרונה
לדעתי זה שונה מעבודה מקצועית
למה השרשור הכלכלי שלי נמחק?חוזר
דיברת בצורה לא מכובדת, פנית לנשים בפרטיפשוט אני..

למרות שהן לא היו מעוניינות בכך.

זה סיבה למחוק שרשור?שלג דאשתקד
מה?!?!חוזראחרונה
ערב נשים - המלצותתתטליולה

מחפשת המלצה לסדנה לערב נשים בקהילה❤️

לא סדנה יקרה! לא קשירת מטפחות.

תודה!!

אני אוהבת סדנאות יצירה קלותיעל מהדרום
לק"י

מניחה שיש במגוון מחירים, ואולי אפשר להכין ערכות ולהכין בלי הדרכה.

הכיף מבחינתי בזה שאפשר לפטפט תוך כדי.

מה זה יקרה?לאחדשה

כמה אתן מוכנות להשקיע פר משתתפת?
ואם לא דחוף לכן מפעילה מבחוץ אפשר סדנת DIY פשוטה יש מלא אופציות

איזה איזור בארץ?סוף טובאחרונה

עיצוב שוקולד לפרלינים

ציור בקפה

יש לי המלצות..

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון
מטפלים באיזה תחום אתה מחפש?לאחדשה
כל תחום, אני רוצה להבין משהו על המקצוע הזהחוזראחרונה
מחפשת רעיון למשהו כיף בחצי האחרון של חנוכהמתייעצת גירושין

בא לי לטוס או לעשות משהו ממש כיף אבל אין לי כרגע ויזה

יש מקום שאפשר לטוס אליו, בלי?

מה עוד אפשר לעשות גם לבד וגם זוגי בחנוכה?

יש לי רצף כייפי של ימים שאני יכולה לעשות בהם מה בא לי 👸

כל רעיון יתקבל בברכה, אני כבר אשקול.

למדינות באירופה, אין צורך בויזה. וממש קל עם כשרותאלישבע999

במדינות הגדולות

וגם קרוב מבחינת משך הטיסה.

יש גם את דובאי - לא הייתי שם עדיין ולא יודעת להמליץ 🙃

גם שם יש שפע של מסעדות כשרות

(חפשי בגוגל "מטיילים בכיפה"  אתר מעולה לתכנון נופש לדתיים) 

אילת;)ברגוע
אם את אוהבת את הקטעמשה

לכי לאיזו גבעה  או מקום דומה. מעניין אותך?

התכוונת שאין לך דרכון?פשוט אני..אחרונה

אם אין לך דרכון, אז את יכולה לטוס מקסימום לאילת

או לעשות דרכון זמני בנתב"ג, אבל הוא עולה המון ובתוקף רק לחצי שנה.

אם יש לך דרכון, אז אפשר לטוס להמון מדינות גם בלי ויזה:

למדינות האיחוד האירופי ושנגן - פשוט עולים על טיסה עם דרכון ישראלי.

כנ"ל לאיחוד האמירויות.

לבריטניה וארצות הברית - צריך להוציא אישור ESTA מהאינטרנט, תהליך של כמה דקות ועוד יום-יומיים לקבלת תשובה. עדיף לעשות אותו ולקבל תשובה חיובית *לפני* רכישת הכרטיסים כדי למנוע עוגמת נפש.

מעשה שהיהיהלום אובלי

ישבנו בנחת שבת בצהריים על הנדנדה, דיברנו על הא ועל דה.

הגענו לנקודה שאמרתי לו בהקשר למשהו כללי שדיברנו על כך שלגברים יש נטיה לפזול לדשא של השכן. והעלתי סיטואציה שהיתה במסעדה, ישב מולי ממרחק גבר חרדי שישב מול אישתו ולא הפסיק להסתכל עלי, בזמן שבעלי עם כיפה גדולה, פיאות וזקן התרגש מהמלצרית.

אמרתי בנחת שזו מציאות קצת עצובה, שבמקום לחיות עם מה שיש להם ולהעריך את זה ולהשקיע בזה, כל אחד מסתכל על האחרת.

בהתחלה הוא הכחיש ואמר שהוא לא התרגש ממנה למרות שלי זה היה ברור וגם לא תקפתי אותו על זה וגם לא פגע בי כי היא היתה עם טיץ צמוד.

והוא אמר "זה בכלל לא בגלל הטיץ, אמרתי לעצמי 'וואו איזה שפתיים יפות יש לה'"

בהתחלה השתתקתי מרוב הלם...

אולי בהתחלה ניסיתי להבליג. אני לא יודעת איך זה קרה, והוא חזר שוב ושוב על המשפט הזה. חמש פעמים שמעתי אותו אומר על בחורה אחרת "וואו איזה שפתיים יפות יש לה". 5 פעמים!

לפרוטוקול, לא שזה משנה אבל שפתיים זה צד חזק שלי, מחמיאים לי עליהן המון, והוא מעולם לא החמיא לי עליהן ככה...

ופתאום אני שומעת אותו מחמיא באוזניי ככה למישהי אחרת ועוד על שפתיים.

בתור מתבוננים מהצד, איך אתם רואים את זה?

ואיך אתן הייתן מגיבות?

שיחה מיותרת, לדעתי שניכם טעיתם שדשתם בזהרקלתשוהנ

אני חושבת שלמרות שאמרת את זה בנחת, התפיסה שלך את הגברים עצובה.

אני לא חושבת שהם פוזלים לדשא של השכן. אני חושבת שהם יותר מתרשמים בקלות ממראה עיניים, אבל לפזול לדשא של השכן זה עניין של הלב ולא של מבט.

לא רואה לאן שיחה כזאת מקדמת. מילא אם היה תיאורטי, אבל הבאת דוגמא שבפועל משפילה את בעלך, וזה גם קצת מכה מתחת לחגורה, בשיחה אגבית להגיד לו שהוא התרגש מהמלצרית...זה משפיל.

את מתארת הרבה נחת וזרימה בתחילת השיחה, אבל לפי התגובה שלך בסוף את יכולה להבין שזה לא באמת קליל בעינייך - ובצדק.

את אומרת שלא נפגעת אבל זה רק כי בראש שלך נתת הסבר, אבל הנה ההסבר לא היה נכון וכן נפגעת.

וברור לגמרי למה. זה מעליב.

מיותר לגמרי מצד בעלך להגיד את זה

מיותר לגמרי מצידך לדחוק אותו לשם

וזה בדיוק הסיבה שהשיחה הזאת פשוט היה מיותרת מראש...

איך הייתי מגיבה?

כנראה בצורה תינוקית נעלבת מאד מאד וכועסת ועוזבת את השיחה - או רק שותקת או הולכת ממש.

גם אני חושבת שחבל לדבר על זה. בטח ככה.מרגול

כלומר, כן, ברור שגם אנשים נשואים יכולים להתרשם מאנשים אחרים בני המין השני.

וגם אני לא חושבת שזו בעיה להעלות את זה כטענה כללית מול האיש.

אני חושבת שזו בעיה להביא את זה לחיים המציאותיים האישיים שלכם.

מילא היית אומרת על אנג'לינה ג'ולי שברור שהיא יפה, או שאפילו היית אומרת על בראד פיט.

אבל זה לא במציאות.

להביא למציאות, בטח כשאת נותנת את הדוגמה השלילית *עליו* (ולא עלייך), זה לבשל לעצמך את הדייסה.

קודם כל העיקרון של להגיד על הצד השני. דמייני שהשיחה הייתה בנושא אחר - קנאה, כעס משהו כזה. את מבינה שזה מאוד שונה אם תתני דוגמה על *עצמך* שהרגשת בה קנאה/כעס, מאשר שתתני עליו?

ולנושא שלכם ספציפית… איך זה יכול לעשות טוב לזוגיות שלכם? או של כל אחד? אם מדברים על זה פרקטית. על ההיא מהמסעדה. ההוא שהסתכל והמלצרית שכך וכך.

זה קצת כמו שתדברו לפרטי פרטים איך הרגשתם כלפי איזה אקס/ית מהעבר. נכון, כנראה היו שם תחושות של אהבה ומשיכה כלשהן, אבל למה לפרט??? איך זה מועיל?

היה, נגמר, מתרכזים בזוגיות שלכם, במחויבות ובייחוד שלכם אחד לשניה. זהו. 

אני תמיד נהנית לקרוא אותךנגמרו לי השמות

כמה חוכמה תבונה ורגישות יש בך! ❤

ורק לגבי הסיפא -

זו ממש לא צורה תינוקית אלא הכי אנושית שיש,

ואישה ששומעת כך מבעלה ומרגישה פגיעה הכי מוצדקת בבלעדיות, במחמאות, במבט, בכיוונון הלב, שרוצה וצריכה להרגיש היחידה עבורו מגיבה מתוך מנגנון הגנה הכי אנושי שיש בדיוק כמו שהיטבת לתאר - או כעס (FIGHT) או עזיבת השיחה (FLIGHT) או שותקת (FREEZ).

שאלו מנגנוני ההגנה שלנו עד ה120 ולא רק בינקות, וטוב מאוד שהם שם כדי להגן עלינו ולאותת לנו שמשהו כאן באמת פגע בנו והיווה איום עלינו, ע"י איום על מימוש הצרכים שלנו במקרה הזה.

ותיווך נכון ונתינת מקום נכונה לעצמינו לכל המתחולל בנו גם ודווקא אז, ואח"כ תיקשור נכון של זה לבן/בת הזוג יכולים גם להביא לצמיחה גדולה, לריפוי, לבניית קומה נוספת.

כשחשבתי שהוא התרגש בגלל הטיץיהלום אובלי

לא נפגעתי כי חשבתי שזה מראה עיניים, אבל שהוא דיבר על השפתיים הרגשתי שזה כבר עניין של הלב, ולא האמנתי שהוא ממשיך לחזור על זה...

גם כשהוא התרגש מהמלצרית במסעדה זה פגע בכבודי כי היא הרגישה את זה, אבל הבלגתי עד אותו רגע שהעלתי את זה בשיחה בשבת

טעות קשה שלוזיויק
יש את ההתמודדות וזה לגיטימי, לגברים ונשים, אבל הוא עשה מעשה פוגע וחסר רגישות לדעתי, כולל באמירה
אתה יכול לפרט?יהלום אובלי
למה זה מרגיש כאילו למישהו יש הרבה זמן פנוינעמי28

ופותח שרשורים הזויים.

ולא תקין בעליל כמובן.

אין סיכוי שהוא דיבר ככה על שפתיים מבלי שהוא חשב לנשק אותן.

ולהגיד שוב ושוב זאת אפילו לא מחשבה חולפת, ממש לקח את זה איתו.

חוסר טאקט מתמשך, אולי הוא חטף שבץ או משהו.

כתבת בכותרת משהו שחשוב לשים לב אליו בכללינגמרו לי השמות

לא מדברת ספציפית על השרשור הזה,

אבל בהחלט באופן כללי:

את צודקת לגמרי שעלולים להיות פעמים (ואף פעמים רבות לצערינו) שיפתחו שירשורים לא אמיתיים.

כלומר שכל הנכתב בהם לא אמיתי, או חלק אמיתי וחלק לא.

או שהפותחת מזדהה כאישה, אך "היא" בעצם גבר.

או שהפותח מזדהה כגבר, אך "הוא" בעצם אישה.

או שמשנים את הפרטים בצורה שקשה לקלוע לסיטואציה האמיתית ולהתאים את המענה,

או שיש באמת מקרים אפילו של מטרידים או אנשים/נשים עם כוונות לא טובות כלל שמנצלים את הבמה ואז פונים באישי להמשך ולעשות עוד רע חלילה,

או "סתם" משועממים,

או נערים/ות,

או טרולים,

או מעוניינים להביא נושאים פרובוקטיבים או עם פן "גופני" / "מיני" / "מוצנע" וכן הלאה

וחשוב ממש להיזהר.

גם לבחור למי להגיב אפילו בבמה פתוחה

ובטח שבאישי

ותמיד אם לא מתאים או מרגיש מוזר אפשר לדווח, ובעיקר לשמור על עצמינו, כל אחד על עצמו או עצמה.

אז כאן ספציפית יכול להיות שהכל אמת לאמיתה? ודאי.

יכול להיות שלא? יכול.

איך נדע? לא יודעת אם אפשר לדעת בוודאות כמעט אף פעם, אבל כל אחד ומה שהוא/היא מרגישים.

וחשוב גם לעקוב ו"להיות עם היד על הדופק" אם משהו נראה חשוד.

וגם כשכתבתי את זה אישית אני באמביוולנטיות,

כי מאוד יכול להיות שהכל אותנטי ואז זה עלול לפגוע בפותחת, ומתנצלת מראש אם כך, לא זו הכוונה.

אך העיקרון באופן כללי חשוב מאוד בפני עצמו ולכן היה חשוב לי בכל זאת לכתוב ולחזק את הנקודה הזו עבור כולנו.

אני שמחה שאת לא מאמינה לייהלום אובלי
זה רק מחזק לי כמה זה לא תקין...
אני לא יודע מה מריח יותר מרחוק, הגרביים שלידי שרוט
אחרי שבוע שדאות או השרשור הזה.
הערותהעני ממעש

אינך אחראית על ולא תתורו שלו, לא באופן רוחני שתילחצי שיגיע לגיהנום , ולא ב'לחץ' להיות 'מלכת היופי' עבורו

הוא פתוח איתך וזה יפה .

הקטע שהוא המחיש לך ככה - אולי יש לו פער כלשהו נוירולוגי וכו

אינך חייבת לקחת ללב

תחשבי שבעלך יתלונן, שבגלל שקנה לך שמלה חדשה, ולמרות זאת התעכבת על כל חלון ראווה אחרי זה, סימן שאינך אוהבת אותו

ייתכן שהרעיון הכללי נכון אבל הדוגמא שהבאת לאקופצת רגע

ממש קשורה לנושא.

אני לא שמלהיהלום אובלי
ואני לא אחת מאלף
תגובההעני ממעש

נראה שלא הבנת את כוונתי

שוב - התפעל ממשהו מסויים בחוסר טאקט

אבל משמע ששם נעצר

לגבי שיתוף עם חברותייך זה לכאורה בעייתי

כלומר, פגעו בי - למרות זאת אני יכול לפגוע בחזרה רק לפי התו'ל- הדין . ולא להשתולל יותר מדי. עם כל הכאב והכבוד .

ושוב ממליץ לבדוק אם קיים אצלו פער כלשהו נוירולוגי תקשורתי וכו

לא אמרתי ששיתפתי את חברותיייהלום אובלי

וגם אם כן, לא באתי לתת כאן דין וחשבון, נכנסתי כדי לקבל תמונה ותגובות שיפוטיות לא מעליבות אותי אבל פחות משרתות את המטרה שלשמה שיתפתי באנונימיות סיטואציה רגישה.

וזו לא סתם התפעלות בחוסר טאקט, יש פה חוסר כבוד ורגישות ופגיעה באינטימיות. זה לא נעצר שם, זה מלווה אותנו הרבה זמן...

אוהעני ממעש

אז כאן יש נקודה שניתן לפתוח

חוסר כבוד וכו שציינת

מתי התחיל , מדוע, האם ואיך ניתן לטפל

עוד משהו -

אנשים כאן כותבים על מנת לנסות לסייע

אז גם אם תגובה אינה מה שהפותח ציפה לקבל - לא צריך לקחת קשה

ולפעמים משהו לא בעניין עלול במבט שני לשפוך אור

נראה לי ש נגמרו לי השמות לא הגיבה כאן

מסתמא יהיה לה מה לאמר

הוא שיתף אותך.אדם פרו+
עבר עריכה על ידי אדם פרו+ בתאריך כ"א בכסלו תשפ"ו 12:15

ברור שזה אסור לו הלכתית להסתכל עליה ובטח שלא להתמוגג מיופיה.

והוא נכשל

אבל אפשר בקטע הזוגי להסביר, שהוא מעביר את ההתפעלות אלייך.

וגם לשיתוף איתך.

זה לא כל כך נורא מבחינה זוגית. לדעתי.

אולי סוג של רמז שהוא היה רוצה שתעשי עיצוב שפתיים כלשהו.

באמת אמירה מיותרת יחסית.

מבחינה הלכתית ומוסרית, ברור שההסתכלות והמשך ההתפעלות אסורה.

הוא לא רמז לי שום דבריהלום אובלי

ולא רוצה עיצוב שפתיים, יש לי שפתיים עבות ויפות וכל מי ששמע שזה מה שאמר, אמר שמוזר שהוא אמר את זה דווקא לי...

נשמע שהיתה שיחה בעייתיתגפן36

אבל הגלגל ממשיך להתגלגל...

למה עוד אנשים בסביתך יודעים עליו שאמר כך? 

איזה גלגל ממשיך להתגלגל?יהלום אובלי
מסכימה. משהו לא נראה לי תקין בשרשור הזהלומדת כעת
העודף שיח ושיתוף על המראה של הפותחת, וקושי זוגי שמיוצג בשמחה ולבביות...
סליחה שאני עונה על תגובות שמכריחות אותי להגיביהלום אובלי

שהבעיה היא לא השפתיים שלי אלא האמירה שלו

וכאילו לרמוז לאישה לעשות עיצוב שפתיים זה חכם והגיוני, יש פה תגובות מפתיעות...

הן שאלו את מי עוד שיתפתSeven

כי באמת לא סביר לשתף באמירה כזו של בעלך את הסובבים אותך

לגופו של עניין האמירה לא רלוונטית

לחשוב שגברים פוזלים לדשא של השכן זה לא חשיבה בריאה ונכונה לקשר זוגי ואם בעלך פועל ככה שיעשה עבודה עם עצמו..

גם גבר שהוא לא דוס ולא עם זקן וכיפה גדולה יכול להיות נאמן..המראה זה חארטה אז שיפסיק להתמקד במראה ויתחיל לעשות עבודה פנימית

אני לא הבטחתי לענות לכל שאלה שנשאלת פהיהלום אובלי

וזה מקובל עלי שחושבים שאני טרול משועמם, זה לא לוחץ עלי לחשוף פרטים שאני מעוניינת לשמור לעצמי...

אבל אם יש פה נשים וגברים שאמירה כזאת עוברת על ידם בשתיקה, וחושבים שאישה ממשיכה להרגיש נאהבת ונחשקת אחרי דיבור כזה אז כדאי שיזכרו שהחיים והמוות ביד הלשון.

ואם למישהו נראה מוזר ששיתפתי והתייעצתי עם סובבים שלי לגבי אמירה כזאת, כנראה לא מבין כמה זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיות.

בידיוק זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיותSeven

אבל זו הנקןדה זה שיח אינטימי של בני זוג

לא מתאים לשתף אותו עם אף אחד

פרט לבעלי מקצוע במידת הצורך...

מצטערת אם אני רק מחממת אותךסיה

אבל אם מציע לך לצאת איתו בהמשך תתחמקי. אל תגידי למה.

אם כבר דיברתם על הנושא שהוא פלרטטן ומסתכל על נשים אחרות והוא יודע שזה כואב לך.

כואב לך זה אומר שזה אמור גם לכאוב לו

אם אשתו עצובה בגלל שהוא מסתכל על נשים אחרות אז הוא פוגע בעצמו

מה הענין שלך לצאת למסעדה איתו ולחזור כאובה

עד שהוא לא יבין שאין פלרטוטים ואין מבטים בצורה כזאת שמכאיבים לך אין סיבה לצאת איתו

לא קראתי תגובות אחרותbinbin
אני חושבת שיש נושאים שלא אדבר עם בעלי עליהם זה אחד מהם. למה לי לתת לבעלי לחשוב ולדבר איתי על יופי של מישהי לידנו? (זה לא שאני חושבת שהוא לא יחשוב לבד אבל יש הבדל בין לחשוב לבין לשים את זה בנינו ולדון על כאלה)

אגב אני מסכימה עם הפסקה הראשונה שכתבת, גברים צריכים להעריך ולזכור מה יש להם בבית!

סליחה אבל זה שיח גרועדרור אל

דרך הטבע שיש משיכות כל הזמן. כל עוד לא ממשים אותן חס וחלילה, אין מה לדבר על זה.

זה רק ייצור פגיעה, העלבה ומתח. שום דבר טוב לא יכול לצאת מזה.

אם פתחת בטיפשות את הנושא, קבלי את משיכותיו בכנות. כשמבשלים חמין מקולקל - אין מה להתפלא אם יוצא מזה קלקול קיבה.

ולגופו של ענייןדרור אל

יש ציפייה ליצור משיכה, ולכן היעלבות כששומעים על משיכה לאחרות. וזה גם נוגע בדימוי עצמי.

אי אפשר לעצור את המשיכות לאחרות, זה דרכו של עולם. אפשר להעצים את המשיכה אליך. באופן חיובי, לא באופן שלילי.

כלומר: טוב ורצוי לדבר על - כמה אני יפה בעיניך, נכון שאתה אוהב את השפתיים שלי, מה הכי יפה בי שאתה הכי אוהב ונמשך. כאלה שאלות, שיעשו רק טוב.

עכשיו שכבר נאמרה האמירה שלו - מציע לך לא למסגר אותה ולעשות ממנה עניין. זו תחושה רגעית של משיכה מקומית. זה לא אומר שהוא לא נמשך אליך ולא שאת פגומה.

הוא נמשך אליה, היא לא פגומהסיה

אבל הוא לא חכם מספיק . אם היה חכם לא היה בוער לו לבהות באישה אחרת כשהוא נמצא ליד אשתו

עד שהם אירגנו יציאה ויצאו הוא יכל להתאמץ בשעתים של היציאה לא להסתכל על אישה אחרת.

מה יצא לו? התאמצו ליציאה ובמקום להתקרב אחד לשני יצא הפוך. וכל זה למה? כי לא יכל להתאפק ביציאה הזאת לא להסתכל על אישה אחרת ולא לכבד את האישה שלו.

לצאת זה טירחה זה ביביסיטר זה ארגון הילדים.

יצא שכרו בהפסדו

נשמע שאתה מאוד חכם, אקבל את עצותיךיהלום אובלי

המלומדות, הנבונות והלא טיפשות בכלל, מזל שאתה כאן להציל אותי מהבעירות שלי.

אפשר לנעול את השרשור אני רואה שהוא מיצה את עצמו...

קראתי חלק מהתגובותלאחדשהאחרונה

והאמת בכלל לא מעניין אותי אישית אם זו הטרלה או לא..
לגופו של עניין, קודם כל חיבוק אחותי, קשוח ממש.
אני אישית נגיד, קנאית בהגזמה, בורכתי בבעל שלא מסתכל על אף אחת (
לפעמים זה גם מוזגם) ובטח שלא מדבר איתי על זה.
כמו שאמרו לך פה,
העלית את הנושא מולו, צריך לדעת שהתגובה מהצד השני תהיה כלשהי ואולי לא תמיד נעימה.
כמה דברים
1. למה הוא המשיך לחזור על זה כל כך הרבה, אמרת לו שזה לא נעים לך? מה דחוף היה לו לציין את זה?
2 הוא הבין בכלל כמה זה פוגע בך והתנצל?
3. לא ראיתי התייחסות כלשהי לזה אבל, חשבת מה זה גרם לו להרגיש כשציינת שבעל של מישהי אחרת בהה בך? אולי זה הכניס אותו למגננה למקום של פעולה הפוכה? נקודה למחשבה..

נשמע שיושב כאן משהו קצת עמוק יותר..
פתחת את הנושא לא מיד כשזה קרה אלא אח"כ, משמע הלכת עם זה תקופה עד שבחרת לדבר על זה באותה השבת.
במיוחד אם את אומרת שזה הולך בינכם,
כדאי לעשות פה עבודה.
קודם כל מול עצמך,
אח"כ אולי גם איתו
שוב חיבוק ענק...

ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים

אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..

בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.

אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..

חזרתי ואמרתי לה  - זה שלי! אני רעב!

ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??

בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה? 

חחחחחחחחחחלאחדשה
בעלי מתעלם ממניא1111

היי, אשמח לעצת הפורום

בעלי אחת לכמה ימים כועס, נפגע ממשהו או סתם לא במצב רוח ולאחר מכן מתעלם ממני למשך כמה שעות/ימים.

זה כולל יציאה מהאוטו הביתה בלי לחכות לי, מבט אטום, הסתגרות במחשב או ללכת לישון מבלי לתקשר.

זה בדרך כלל מסתיים אחרי שאני כבר ממש פגועה, ואפילו בוכה. גם מזה הוא בהתחלה מתעלם ואחר כך חוזר כאילו לא קרה כלום.

אני מבינה שיש לאנשים לפעמים צורך במרחב אבל זה חוזר על עצמו כל יומיים. אני מרגישה שאי אפשר לצפות אותו ושכל דבר קטן יכול לגרום לניתוק רגשי. אני ממש סובלת מהאירוע הזה. אשמח לעצות

תמיד זה היה ככה? או שזו תופעה חדשה יחסית?*אשתו של בעלי*

אולי עובר עליו משו...מצוברח ממשו...

ניסית לדבר איתו על זה?

כמה זמן נשואים?זמירות
לא תקין.לביטה

התעלמות זו אלימות לכל דבר.

טיפול זוגי אולי יעזור. 

מצטרף להתנגדותצדיק יסוד עלום

זו התנהגות חריגה ואכזרית כלפייך. לפעמים אין כוחות ואז קצת יורד החשק לדבר, אבל אם זה דפוס אי אפשר לתרץ כנפילה. את אשתו, הוא חייב להתאמץ עלייך. הוא מרגיל אותך בהענשה על התנהגויות שלא כפי רוחו, והעונש הוא נטישה.

אם זה באמת כמו שתיארת זה מאוד מאוד לא תקין. טיפול זוגי דחוף, אין משפיל מההתנהגות הזו.

ממליץ לא לתקוף חזרה אלא לפעול חכם. מן הסתם הוא גם בחור טוב ולכן אתם ביחד. אבל זו התנהגות אולטרה בעייתית, תיזהרי מאוד לא להיות מכילה כלפי דבר כזה

אם הוא היה פהמשה

הייתי שולח אותו לתחקור של כמה דברים לנסות להבין איך הנפש שלו פועלת ולמה הוא מתגונן ככה. אבל הוא לא.

איך את מרגישה? מה עובר לך בגוף כשהוא עושה לך את זה ?

אולי הוא לא יודע להגיד את הרגשות שלוbinbin
צריך ללמוד איך מדברים ומשתפים תנסי ליזום שיחה על זה שאת מוכנה לעזור לו לדבר לשתף ולפתוח את הלב... זה שלב חשוב בזוגיות שצריך לעבור אותו ושניכם צריכים להיות מוכנים להתקדם לשם
נשמע כמו התעללות רגשיתזיויק
השיח והקשר חשובים גם במצב של מריבה. דברתם על זה בזמן רגוע?
תעשי גוגל על טיפולי שתיקהruthi
זה לא תקין, זאת לא נורה אדומה אלא פרוז'קטור. 
גם אני מתעלם מאישתי.די שרוט
חוקרים גילו שהאוזן הגברית בנויה בצורה אבולוציונית מיוחדת. היא מסוגלת לשמוע רחש של פתיחת בקבוק בירה ממרחק של 3 חדרים, אבל מסננת אוטומטית תדרים שמכילים את המילים "זרוק את הזבל" או "אנחנו צריכים לדבר". זה לא רוע, זה פשוט הישרדות. אל תיקחי אישית.
לא יפה ללעוג לכאב אמיתי שמעלים כאןזיויק
מסכימה גםדיאט ספרייט
חוסר טאקט עד כדי חוצפה של ממש 
בסדר בסדר סליחה. ניסיתי להקליל את האוירהדי שרוט
כמה זמן נשואיםהעני ממעש
נשמע לא טוב, אבל...שלג דאשתקד

חלק מהחברה' כאן לקחו את זה קיצוני קצת, לטעמי. זו לא בהכרח אלימות, זה לא דורש טיפול דחוף, זה גם ממש אבל ממש לא מה שנקרא "טיפול שתיקה".

בסך הכל, מדובר לכאורה באדם טוב שעובר עליו משהו והוא מגיב לזה בצורה מסוימת. חבל באמת שהוא ככה מתנהג, וגם חבל שעובר עליו משהו, אבל זה קורה במשפחות הכי טובות. בשביל להבין כמה זה לא מבהיל, תדמיינו שהשטלה הזו הייתה נשאלת על ידי גבר, ביחס לאשתו. ברור שהתשובות היו שונות לגמרי, וזה משום שלנשים יש יותר לגיטימציה להביע רגשות, להעיר, לעמוד על דעתן וגם להתנהג בצורה כזו. אצלן זה נורמלי שיש תנודות במצב הרוח. מותר להבין שיש גם גברים כאלה. אף אחד לא מת מזה, וכנראה גם אף אחת לא תמות מזה.

לדעתי, תחכי קצת שזה יפשיר ותדברו, ותנסי בכנות להבין מה שורש העניין. דווקא ככל שתאפשרי לו לדבר בפתיחות, יש יותר סיכוי שהוא ילמד לדבר ולהעיר אם גרמת לו עוגמת נפש (אכתוב כאן משהו שיפחיד חלק מהחברות/ים, אבל יש מציאות כזו! יש שיח אלים מאוד כיום כלפי גברים, שגורם להרבה גברים עדינים לחוש שאסור להם להעיר ולדבר על מה שמפריע להם, ואז זה יוצא בצורות כאלה. אז אם באמת רוצים לפתור את הבעיה, צריך לגרום לו כן להעיר ולדבר ואולי זה יעזור).

כמובן שיש עוד הרבה אפשרויות. יכול להיות שזה מזג האוויר (פתאום נזכרתי בשיר היפה "מת אב ומת אלול" של ר' שמואל הנגיד, שמתאר את החוויה הזו בצורה מליצית ויפה), יכול להיות שזו איזו חוויה נפשית או אישית וגם יכול להיות שמישהי מדליקה אותו בחוץ ואז כשהוא חוזר אלייך הוא נכבה (לא תמיד זה סוף העולם, אבל אדרבה, ככל שתנהגו בחכמה ותפתרו את העניין בקלות, הוא יישאר אצלך ויבין כמה זה טוב).

סליחה, טעיתי!!שלג דאשתקד

בזכות אחד מחברי הפורום שהאיר את תשומת ליבי, אני רואה שלא מדובר באירוע חד פעמי שקרה לאחרונה, אלא באירוע שקורה מפעם לפעם.

אם זה אכן כך, זה שונה מהיחס המאוד סלחני שהצגתי. אם זה קורה רק בתקופה האחרונה, תנסי באמת להבין, אולי עכשיו ממש יש לו תקופה קשה (נניח, ואתן דוגמה מאירוע שהיה אצל קרובי משפחה שלי: זוג שגם ככה קצת דבוקים להורי האישה וכולם שם "לא מתים" על בעלה, מחליטים לעבור לגור אצלהם לתקופה ממשוכת, והגבר גם ככה מרגיש לא בנוח ועוד זוכה מדי פעם להערות קטנטנות מכיוונים שונים - את יכולה חהבין שזה מצב לא טוב מבחינתו, ובנוסף הוא מקבל עוד משקולת של 2 ק"ג כל יום-יומיים).

אבל כן, חד משמעית שזה לא מצב בריא וזה לא אמור לחזור על עצמו כל פעם שכועסים.

אין לי עצות, אבל כן חשוב לי להגיד שזה ממשדיאט ספרייט

ממש ממש לא תקין

להישאר ככה זה לא יכול להיות

זה קורה סביב נושא/תחום קבוע?רקלתשוהנ
האם בעעלך עם אישיות רגישת יצרשוקו.
מה שנקרא SHP
באמת לא נעיםתהילה 3>

נשמע שכדאי לשוחח על המצב הזה בזמן נינוח ביניכם.

לשתף כמה זה פוגע בך, וכמה זה מכאיב לך, ולבקש שגם אם הוא פגוע ונסער יתנהל אחרת.

מוסיפה שיש אנשים ש"מענישים" בהתנהגות כזאת, ויש אנשים שהתגובה שלהם כשהם נסערים או כאובים היא התנתקות והסתגרות עד שהם נרגעים וחוזרים.

אם זה נעשה באופן מעניש, כדאי לפנות לעזרה חיצונית. אם זה חלק מדפוס התנהלות מסתגר בזמן קושי, אפשר להתחיל גם בשיח ביניכם.

כך או אחרת חשוב לשוחח על התחושות שלך מול זה. אפשר ורצוי, בכללית לדבר על התגובות והאוטומטים שלכם בזמני פגיעות. הרבה פעמים אצל זוגות אלה תגובות שמפעילות זו את זו.

לדוגמא צד שפגוע וצועק, ומלחיץ את הצד השני שרגיש להרמת קול, שמסתגר ומתרחק בגלל זה ואז הצד הראשון מרגיש נטוש, ויותר נפגע וכועס, וחוזר חלילה.

הרבה פעמים אופן התגובות הללו לפגיעות מוסיפות פגיעה נוספת, גם אם הצד השני צועק כי הוא פגוע, והצד המתרחק מתרחק כי הוא נסער, ושניהם לא מתכוונים לפגוע אחד בשני, אבל תכלס זה מה שקורה.

מודעות לאוטומטים האלה יכולה לסייע לשניכם (ולכל זוג) להתנהל יותר נכון בעיתות משבר.

איש שילמד שהוא כרגע פגוע וזקוק להסתגר שיגיד לפני כן, קשה לי לדבר עכשיו ואני צריך זמן לעצמי לעבד מה שהיה. הצד שהדחף שלו הוא להוציא את מה שמכעיס אותו, שילמד להגיד אני ממש ממש נפגעתי ממך ואני רוצה שנדבר על זה, מתי תהיי פנויה לשמוע אותי? וכן הלאה.

מטבע הפורמט, בני זוג עשויים לדרוך זה על הפצעים אחד של השני. זה לא באג אלא פיצ'ר, שבעבודה נכונה מאפשר לכל אחד להכיר לעומק את הפצעים והדפוסים שלו ושל בן הזוג, ולהתרפא בהתנהלות נכונה.

רק מעודדת שאפשר לצאת מיזה.אונמר

נשמע פה מהתגובות שאת במצב מזעזע והלך לך על הנישואים.

לא מקלילה, ובאמת זה קשה ברמות. זה השפלה נוראית וכאב מאד גדול לאישה.

רק אומרת שאני גם הייתי חווה את זה מבעלי, וב"ה אנחנו אחרי זה. אין דבר כזה היום.

הינו בטיפול טוב ב"ה. ובאמת שבאנו שתינו כדי לטפל ולא לשמוע ולהמשיך הלאה.

אבל לגמרי לגמרי אנחנו אחרי והסיכוי היום שיקרה דבר כזה הוא אפסי.

הוא פשוט הבין בעלי עד כמה זה לא רלוונטי ולא יכול להיות חלק מהחיים שלנו, ולמד להתמודד.

אש רק מעודדת אותך שאפשר לצאת מיזה. טיפול כמובן יועיל פי מאה מכל שיחה שלכם. אם יש לך סיכוי לשכנע אותו אז הכי טוב.

אם את רוצה המלצה למי שאנחנו הלכנו אפשרי באישי.

ולא אומרת לך טיפול עכשיו 40 שנה. הינו בטיפול ממוקד, כמה חודשים ואנחנו מעל זה.

בעז"ה שיהיה כה גם לכם.

חיבוק על הבדידות... לא קל בכלל.

חשוב לי להוסיף לפותחתדיאט ספרייט

למקרה שהדברים שאני כתבתי לא היו ברורים.

אני מסכימה מאוד עם הכתוב פה.

אני לפחות, המסר שהתכוונתי להעביר הוא שככה זה לא יכול להימשך וחייב עזרה חיצונית.

ממש לא התכוונתי שיש מקום להפסקת הנישואים.

ובכללי אני בעד הפסקה במקרים קיצוניים בלבד. 

👍.אונמראחרונה

מבינה לגמרי גם את הבהלה.

באמת זה ממש לא נעים.

אבל ב"ה אפשר לצאת מיזה. מטפלים ויוצאים והחיים אחרי הם כל כך אחרים.

החיים בצל החשש של 'אולי עכשיו משהו לא יתאים לו ויגזר עלי שקט של יומיים' זה זוועה.

אחרי שעובר החשש נפתחים עולמות. בעז"ה.

אולי יעניין אותך