כמה יצאתן עם התאומיםתותיה22
אני שואלת על גילאי 3 חוד' עד שנה ככה...
אני איתם בבית כל היום, כמעט לא יוצאת, רק למה שצריך.
אם אני צריכה סידורים בעיר, מחכה שבעלי יבוא וישמור עליהם. מרגיש לי מסורבל להסתובב עם העגלה וצריך להניק וכו'...פעמיים יצאתי איתם לעיר עם עזרה.
היום השארתי אותם וקפצתי לסידורים ופגשתי אמא קלילה שמסתובבת עם התאומים שלה בכזו טבעיות, הם בדיוק בגיל של התאומים שלי, והיא גם הניקה אחד מהם בחנות...אמנן אחותה היתה איתה אבל עם תינוק נוסף...
קיצר זה העלה בי הרהורים ורצון לצאת קצת...
אז מעניין אותי מה אתן עושות או עשיתן כשהיו בגילאים האלה...
אני ממש הייתי בביתנשימה ארוכה

(בני שנה ועדיין לא יוצאת המון)

הם בכו מלא, בקושי הסכימו להיות בעגלה ורק המחשבה של מה אעשה אם שניהם יבכו בחוץ גרמה לי להשאר בבית. 

וכל פעם כל ההתארגנות אם להביא חלב שאוב וכמה היה סיוט

עד גיל חצי שנה גם רוב הנסיעות ברכב הם ממש צרחו אז בכלל זה לא עשה חשק...

ממה שאני רואה בסביבתי מי שהתאומים הם לא הגדולים פשוט חייבת לצאת - להביא או להחזיר את הגדולים,

לצאת איתם לגן שעשועים כדי שלא להתחרפן בבית ואז כבר מתרגלים. 

אצלי הם גם הבכורים והייתי הרבה פחות בלחץ לצאת אבל בסוף זה קורה. 

ובטח זה גם תלוי כמה הם ילדים נוחים, שסהכ שקטים ואפשר להאכיל ולסמוך עליהם שיהיה כמה זמן שקט..

הן בנות חודש וחצישלומצ'

ועד אתמול לא יצאתי איתן לבד. 

אתמול נשברתי. הן בכו בלי סוף, צרחו את נשמתן, והרגשתי שאני חייבת לצאת- גם עבורן וגם עבורי. 

הנחתי אותן במקום בטוח, קיפלתי את העגלה, השארתי את הדלת של הבית פתוחה בעזרת כיסא (אי אפשר לפתוח אותה מבחוץ בלי מפתח), שמתי כמה צרורות של מפתחות במקומות זמינים למקרה שהדלת בכל זאת תיסגר, עליתי וירדתי בכמה נגלות (קומה 1 בלי מעלית) ויצאתי לסיבוב של שעה. 

זה היה נהדר. הן צרחו גם כשחזרנו, אבל נרגעו אחרי האוכל וישנו ממש טוב אחר כך, הצלחתי בזמן הזה להחזיר לעצמי את כוחות הנפש.

הולכת לאמץ את זה בכל פעם שמזג האוויר יאפשר.

מה שכן, אני לא מניקה, אז לא יודעת עד כמה זה מפשט את כל העסק.

אממ...זהות כפולה
בממוצע פעמיים בשבוע אני נוסעת איתם לבדיקה/רופא כלשהו. לרוב זה במרחק נסיעה של מעל חצי שעה, ולוקח כמה שעות טובות לכל הסיפור. ככה דאני לגמרי מתורגלת ביציאה מהבית, העמסה על האוטו, ולהסתדר עם האכלות בכל חור אפשרי.. (לרוב אעדיף להביא איתי חלב שאוב ולא להניק בחוץ, אבל גם זה קורה).

מעבר לזה, רק בשבועיים האחרונים התחלתי לצאת איתם לטיולים/גן שעשועים גם ביישוב, כי סופסוף מתחיל קצת להתחמם. לפני כן היה קר מידי בשביל זה.

לסידורים אני לא יוצאת איתם בכלל, אבל זה בגלל הרקע הרפואי והמאמץ שכמה שפחות לחשוף אותם לאנשים (=מחלות), לפחות עד סוף החורף (שהנה הוא מתקרב! יאיי!), אבל אין לי בעיה עררונית להסתדר איתם בשטח.

אני ממה שאני רואה מסביבי (פוגשת המווון תאומים בבדיקות השונות בבי״ח), אני כמעט היחידה שבאה לבד עם תאומים. כולם איכשהו מוצאים את מי להביא לעזרה (אני לא מבינה איך. רק אצלינו בעלי עובד/לומד, וככה גם הסבתות??)
אני יוצאת כמעט חופשיכי הנני בידך
גם כי אני צריכה לצאת לקחת את הגדולים וגם כי חייבת לפעמים אוויר לנשימה.
כמובן שאם יש איפה ועם מי אני אעדיף להשאיר אבל סתם כי זה יותר מהיר ונוח להסתובב לבד.
הם רגועים בעגלה ב"ה, וגם אם לא אז עוצרים קצת, מרגיעים וממשיכים.
א ב ל.. אני לא מניקה. וחושבת שזה עושה את ההבדל הגדול. לדעתי הרבה יותר קל להיערך עם בקבוקים ומטרנה ליציאה מאשר הנקה (ובקבוקים גם אפשר איכשהו לתת במקביל. הנקה ביחד נראה לי יותר קשה בחוץ)
אז אם את מניקה תנסי לראות אם יש מישהו שיוכל לבוא איתך- רק חשוב עם הרבה סבלנות!

ובאופן כללי למדתי לא לבנות הספקים על היציאות איתם. זה באמת יותר בשביל השחרור והאוויר, ואם גם הספקתי מה שרציתי- זה בונוס..
אני לא רואה דרך להניק במקביל בחוץזהות כפולה
כלומר, בהנחה שרוצים לשמור על צניעות. בקושי בבית כשיש עוד ילדים זה אפשרי...
נכון. לכן אמרתי שבהנקה יותר קשה לדעתי לצאת.כי הנני בידך
אני פשוט מניקה בחוץ אחד אחדזהות כפולה
מה שמאריך את ההתעסקות, אבל נותן הרבה גמישות מבחינת הספונטניות.
ומה את עושה אם השני צורח בינתיים?כי הנני בידך
באמת מעריצה אותך על כל הנסיעות לבד!!
אממ...זהות כפולה
בדיוק מה שאני עושה כשאנחנו בבית, ואני מאכילה אחד והשני צורח 😏

תקראו לרווחה (שיבואו לעזור ולנדנד את השני)

אבל באמת, אני לא מבינה... רק אצלינו יש הרבה בכי? 🤔
ברור שמלכתחילה אני מנסה שיהיו רגועים, אבל מה לעשות.. הם שניים ואני אחת. קורה (לא מעט) שבוכים, הרבה יותר מבתינוק יחיד. זה מחשל
ברור שגם אצלי בוכיםכי הנני בידך
ביחד, לבד, הכל הולך... 😏
פשוט בחוץ זה פחות נעים... ולמצוא מקום להניק שיש בו גם מקום לעגלת תאומים נראה לי יותר מורכב, לא?
(לא מתוך מקום לייאש או משו.. באמת מעריכה את הכוחות שלך! מודה שיש בתמ"ל צד של שחרור בנושא..)
נכון, זה פחות נעים..זהות כפולה
אז התמהים מוזמנים לנדנד את העגלה ולהרגיע את השני

אני לרוב לא יוצאת איתם בתם לרחוב העיר, אלא נמצאת בחדרי המתנה שונים. אז יש לי מקום לשבת ולהניק עם סינר, והשני לידי בעגלה.
אבל כמו שכתבתי בהתחלה, אני משתדלת להתארגן מראש ולהביא איתי בקבוק שאוב, כי זה באמת הרבה יותר קל. אבל ההנקה מאפשרת לי ספונטניות להחליט להתעכב, כי תמיד יש להם אוכל זמין

אני חושבת שעיקר ההתנהלות עם תאומים, בבית ומחוצה לו, זה להבין שהקצב הוא אחר!
לא לצפות להספקים. כל יום יש לי משימה אחת ויחידה בבית! שלפעמים היא רק לאכול נורמאלי או לישון, וגם אותה לא תמיד אני מצליחה ליישם כמו שצריך...
אני לא מצפה להספיק אפילו רבע ממה שהייתי מספיקה עם תינוק אחד. אני עושה את המינימום של המינימום (ומתחת לו 🙈) בכל מה שאפשר.
את הכיף והאוורור שלי אני אעשה בזמנים שבהם מישהו אחר איתם
ברור שבוכותשלומצ'
כל יום אני בטוחה שהיום השכנים ידפקו על הדלת לראות מה אני עושה להן שככה הן צורחות.

היו צריכים לנצל את הקיסרי ובאותה הזדמנות להשתיל לי עוד זוג זרועות...
כולם בוכיםתותיה22
אין ברירה..
המצחיק הוא שהגברת עם התאומים שפגשתי נכנסה להניק אחד ואחותה שמרה על השני אבל היתה עם תינוק משל עצמה על הידיים אז כשהתאום השני התחיל לבכות הרמתי אותו...וחשבתי לעצמי שבאמת הרבה זמן הידיים שלי משוחררות אז למה לא?
ווי לגמרי. אני ככ לא טובה בזה... מזל שהם הבכורים.נשימה ארוכה

למרות שתכל'ס באים אלינו ילדים אני ממש לא מצליחה להקפיד להניק את שניהם בצורה סבירה...

שלי בנות 3 חודשים ב"האמהלה

ומלבד לרופאים/טיפת חלב יצאתי לבד רק פעם אחת, וזה קרה בשניה שהרגשתי שאם אני לא נושמת קצת אוויר צח משהו קורה ליכאילו מוציא לשון

לאחר שמונה חודשים של הריון קשה שבו לא זזתי מהבית מלבד ביקור שבועי אצל הרופא + 3 חודשים שהמתנות המופלאות האלו בידיי...אני מרגישה שחובה לצאת...אני מקווה בשבילי שאצליח לעשות  את זה יותר בעז"ה.

יצאתי הרבה יחסיתתאומים

כשהיו קטנים, הייתי הרבה יוצאת, רציתי אויר ורציתי לראות אנשים.

הייתי מסתדרת בין האכלות, הרגלתי אותם לסדר היום אז זה לא היה קשה.

לא יצאתי כמעט בערבים מהבית כי לא רציתי להשאיר אותם נראה לי שעד גיל שנה.

כשהתחילו לישון לילות, התחלתי להשאיר עם הגדולה שלי ויכולתי לצאת לאירועים.

היום, אין מצב לצאת איתם לסידורים... כי הם יהפכו את החנויות או לחילופין יפגינו לי אם לא אתן להם את מה שעל המדף...

אני כבר לא כ"כ זוכרת, האמת...מתואמת
אבל כיוון שמגיל חודשיים הם לא ינקו בלעדית, כשהייתי יוצאת איתם הייתי לוקחת בקבוקים.
אני כן זוכרת את עצמי בספרייה איתם, ושהם שותים שם בקבוק בעגלה, כשהוא נתמך בחיתול בד...
חוויותציפציפ

פעם אחת כשלא היתה ברירה נכנסתי עם שתיהן לסופר... והם פצחו שם במקהלת צרחות זה היה ממש מביך. 

עכשיו חורף וקר ובכל זאת הן פגיות אז לא אוהבת להוציא אותן בכלל וכן מרגישה שזה לגמרי שונה מתינוק אחד וזה הרבה יותר מסובך לצאת. כבר חודשיים וחצי בבית ואף פעם עוד לא יצאתי איתם להביא את הגדולים בבוקר לבית ספר או להחזיר אותן דבר שבטח שהייתי עושה עם תינוק אחד. למזלי פשוט יש לי חברות טובות שדואגות לעזור...

עוד מקרה שהיה שיצא שהן באו איתי לחתונה (כי לא היה ברירה וכו...) וזה היה לא כיף בכלל!!!!

אז כרגע מרגישה במין סוג של מעצר בית אבל משתדלת ממש להנות מזה ולצאת להתאורר כשמישהו אחר יכול לשמור עליהן.

בימים חמים ונעימים יוצאת איתן לגיחות קצרות בעגלה וזה כבר ממש כיף!!!

תשובה של מניקהברכת האחרונה
אצלי הם ראשונים, כך שלא היה צורך לצאת להביא/להחזיר/לקחת לגן שעשועים, אז לא זוכרת גיל בדיוק אבל היה קיץ וכן בגיל קטן התחלתי קצת לצאת לגינה מתחת לבית, לפגוש חברות ולהתאוורר קצת, כן יצאתי לסיבוב/סידורים עם העגלה (היינו אז בלי רכב והמרחקים היו קצרים). לא זוכרת לפרטים מה עשיתי מתי ולאן אבל ההנקה לא הגבילה אותי. בכל מקרה גם בבית לרוב האכלתי בנפרד ולא ביחד. כשיצאתי השתדלתי להניק לפני היציאה אבל אם היה צורך הנקתי בחוץ.
ממש חשוב לדעתי לא להרגיש כבולים אלא למצוא את הדרך שטובה לך.
בהצלחה!
הריון תאומים זהיםנענענע

אני בשבוע 17, כבר מרגישה אותם זזים

ראו שיש פער בגודל בינהם שמוגדר כ SIUGR

היינו בבית החולים ואמרו לנו,

שאם המצב לא יחמיר

אז יאשפזו אותי סביב 27 ויילדו מוקדם סביב 32

כמובן יהיו פגים עם כל ההשלכות - שאין לי מושג מה הם...

אם המצב יחמיר חלילה,

אז או שנאבד את הקטן או ששניהם יפגעו ח"ו

בקיצור אני חרדה מאז😒

לא יודעת מה יהיה ודואגת מאוד😔

מישהי עברה משהו דומה?

הסבר מה זה ההשלכות של פגות?

חיבוק ובשורות טובותמתואמת

מתייגת לך את @זהות כפולה שעברה את זה, ב"ה עם שני תינוקות בריאים בעיקרון. (זה לא הניק העיקרי שלה, אז מקווה שהיא תראה את התיוג)

אולי היא כתבה את הסיפור שלה בשרשור הנעוץ, תחפשי❤️

תודה, אחפשנענענעאחרונה
התייעצות-לידת תאומים בחירת בית יולדותAvigailh1

היי

אני מתלבטת ואשמח לשמוע מנסיונכן

דווקא על לידת תאומים - התלבטות בין

בלינסון /

תל השומר

המלצות/דיס וחווית קבלה,לידה,אשפוז וכו' מלונית שיבא בייבי וכו' מה שעולה לכן .

שאלה לגבי תל השומר- האם זה נכון שיש תחושה של עומס מטורף ולפעמים יש מחסור במקום בחדרי לידה ויולדות ממתינות במסדרונות?

תודה מראש לעונות!!!!  

לא מכירה את בתי החולים הללו. מציעה לך לשאול גםמתואמתאחרונה
בפורום הריון ולידה...
שאלה לגבי לידת תאומים לא זהיםAvigailh1

היוש,

שבוע 34+1 תאומים לא זהים

השאלה היא כזו, אם לידה לא מתרחשת באופן ספונטני עד שבוע 37, צריך ללכת לביקורת בבית חולים? בקהילה? איך זה עובד מניסיונכן ?

בגדול הרופאת נשים הנחתה אותי לבצע כל שבוע אולטרסאונד מעקב גדילה+אורך צוואר ומוניטור ובינתיים הכל בסדר ב"ה, אבל מעבר לזה לא שאלתי מה באמת קורה עד השבוע הזה

והאמת קצת בלחץ להגיע לשבוע מאוחר ושהסיכונים יהיו גדולים יותר, מעדיפה להגיע ל36 ושיגדלו בחוץ מאשר לחיות בלחץ התמידי הזה של האם הם בסדר...הם במשקלים טובים בדיוק לפי הספר ב"ה.

תודה לעונות

מציעה לך לפרסם גם בפורום הריון ולידהיעל מהדרום

לק"י

או לשים שם קישור לשרשור הזה. שם פעיל יותר.

מתייגת בשבילך 2 אמהות לתאומים:

@אמהלה

@מתואמת

תודה רבה!!Avigailh1אחרונה
המלצה לעגלת תאומיםהורים לתאומים

שלום,

אשמח להמלצה לעגלת תאומים מניסיונכם...

ראיתי שרשורים דומים אבל לפני שנים ומן הסתם הדגמים התחדשו....

מחפשת עגלה לתאומים שבעיקר חשוב לי שתכנס בתא מטען של רכב מזדה 5 בלי לקפל את המושבים.

יש עוד ילדים לפניהם ב"ה וכל המושבים חייבים להיות פתוחים...

כמובן אחת שנכנסת בדלת של הבית.

עדיף זולה, ושתשרוד ירידה של מדרגות - מדרגה אחרי מדרגה עם התינוקות בפנים..

תודה מראש!

ואם אתן יודעות איפה יש עגלות תאומים לתצוגה- יעזור!הורים לתאומים
התאומים שלי כבר בני 13מתואמתאחרונה

אז לא יודעת אם העגלה שקנינו אז עדיין קיימת, ואני גם לא זוכרת את שמה. רק זוכרת שהיא התקפלה גם באמצע (כלומר שני המושבים התקפלו זה על זה), וזה חסך מקום.

מציעה פשוט ללכת לחנות מוצרי תינוקות, ולבקש עגלה לפי הצרכים שלכם... (זה מה שאנחנו עשינו בזמנו)

מולטי ויטמין-הריון תאומיםAvigailh1

היי,

רציתי לשאול אם יש המלצה על מולטי ויטמין שתומך יותר בהריון תאומים או משהו שמספק ועושה את העבודה

בדרך כלל הברזל שלי לא הכי גבוה ובהריונות הוא יורד כולל המוגלובין . מלחיץ אותי שהריון תאומים אני אגיע לא מוכנה חס וחלילה ואני רוצה לשמוע אם יש משהו או מספר דברים מומלצים שיש לקחת כדי לבוא עם כמה שיותר כוח ?

תודה מראש והריון קל ומשעמם לכולן

לא נראה לי שיש הבדל...מתואמת

לוקחים ברזל לפי רמת הצורך, לפי מה שרואים בבדיקת דם. במולטי ויטמין גם ככה אין מספיק ברזל למי שממש חסר...

אם זה מעודד אותך - דווקא בהיריון התאומים היה לי ברזל גבוה בהיריונות אחרים היה לי חסר ברזל, לפעמים הרבה מאוד...

👌👌Avigailh1אחרונה
תןדה
תאומים בנים מתוקים(!!!) ולא זהים באותו גן.בדרך לתאומים

הי

רוצה להתייעץ עם בעלות נסיון ממני

יש לי תאומים מתוקים דבש בני שלוש וקצת...

מספר 6, 7 שלי בלי עין הרע!

(נעזרתי בפורום הרבה כתמיכה רגשית כשגיליתי שאני בהריון תאומים...

לא סיפרתי את סיפור הלידה שלהם, אולי אעלה בהמשך את הנס הזה)

כרגע אשמח לשמוע דעתכן על הגן.

האם לשים אותם באותו גן (טרום חובה, גן שני) או שכדאי להפריד?

כרגע הם באותו גן, לא רואה שמפריע להם. שונים מאד באופי.

הגננת גם לא רואה משהו בולט אבל גם לא רוצה מידי להביע דעתה כגורם מכריע

והאמת בשביל להפריד,

זה אומר שאחד מהם יהיה רחוק מהבית, חברים ומהאחים שלומדים יחד (הגן הוא בתוך התלמוד תורה)

מה דעתכן? בעלות נסיון ממני...

אצלנו נאלצנו להפריד אותם, והיה לי קשה עם זהמתואמת

היה להם עיכוב בדיבור, וההמלצה של גורמי המקצוע הייתה חד משמעית להפריד אותם בגן (בגנון הם היו ביחד).

תאומים אחרים שראיתי סביבי היו ביחד בגן, אולי רק בגן חובה הופרדו. לדעתי בגיל קטן התאומות שלהם נותנת להם כוח כשהם ביחד.

בכל אופן, התאומים שלנו כאמור היו בנפרד בגן. בשנה הראשונה שניהם היו בגן שפה - באותו מתחם אבל גנים נפרדים. בשנתיים אח"כ אחד מהם נכנס לגן רגיל ליד הבית והשני נשאר בגן שפה, וכמעט לא היו לו שם חברים מהשכונה. אבל למרות זאת יחסית הוא הסתדר חברתית, וגם כששניהם נכנסו לכיתה א' בבית הספר ליד הבית הוא השתלב מהר מאוד גם מהבחינה החברתית.

אבל מלכתחילה לא הייתי בוחרת לעשות כך ולבחור במודע שאחד מהם יהיה רחוק מהסביבה החברתית הטבעית שלנו...

החלטות טובות!

(וסליחה שרק עכשיו עונה - מזמן לא נכנסתי לפורום הזה...)

תודה על השיתוףבדרך לתאומים

נותנת לי הרגשה טובה להשאיר כרגע יחד

שזה מה הלב שלי אומר נכון לעכשיו...

אנחנו לא הפרדנונשימה עמוקה
עד כיתה א'.

גם אצלנו הם שונים אחד מהשני, תחומי עניין שונים, הגננות גם לא ראו שאחד עולה על השני במשהו וזה לא פוגע בהם הביחד. הם כן נראים זהים אבל ילדי הגן למדו מהר מאד מי זה מי.. הציק לי לפעמים שהצוות התייחס אליהם כאל "התאומים", אבל לא נראה שזה פגע בהם.

את מכירה אותם לדעת אם אחד עולה על השני במשהו, או שאחד מהם חוסה בצל של אחיו באיזה שהוא תחום.

מעבר למרחק מהבית תוסיפי שיקולים של אירועים נפרדים בשני הגנים שצריך לנכוח בהם, פעילויות שונות שעלולות לעורר קנאה בינהם. 

צודקת , לא חשבתי על זה אפילובדרך לתאומים
בקיצור, מחזקות אותי בינתיים לא להפריד
כרגע הם ביחדתודה לך ה' 🙏

גם אצלי תאומים בנים  מס 6,7 , הם בני עוד מעט 4

הם כרגע בגן שפה ביחד

שונים מאוד אחד מהשני גם באופי גם ביופי.

הגננת לטענתה לא מפריע להתפתחות שלהם שהם ביחד.

שנה הבאה בעז"ה הם אמורים לעבור לתלמוד תורה

אם יהיה 2 כיתות אני אפריד אבל רק בגלל הצוות שמעדיף...

יש לי גם תאומות גדולות יותר, הפרדתי בגן חובה כדי שלא יהיה להם משבר קשה בכיתה א ( אצלנו בבית ספר חד משמעית לא שמים תאומות באותה כיתה) , וצהרון השארתי יחד שיהיה להם בהדרגה זה היה חכם מאוד

הם מאוד שונות אחת מהשניה וכן חושבת שזה טוב שהם לא יחד.

אבל בנות זה מאוד מאוד שונה מבנים...

מנוסה ממש תודה על השיתוףבדרך לתאומיםאחרונה
Hcc גבוהשאלת תאומים

בשבוע 4, 1700 לעומת 270 בהריון קודם

זה אומר תאומים?

מקפיצה, לא יודעת לענותאנונימית כרגע.
לאפשוט אני..

נכון שבהריון עם תאומים יש hcg גבוה יותר, אבל זה לכשעצמו לא מהווה אינדיקציה להריון עם תאומים.

אגב, ההבדל בין ההריון הקודם לנוכחי הוא בסך הכל של 5 ימים בערך, בהנחת הכפלה כל יומיים. כלומר באותו השבוע שתי התוצאות האלה בכלל לא מהוות גידול...

גןבה הבטא לא בהכרח מעיד על תאומיםטרמפולינהאחרונה
הפורום לא פעיל??טרמפולינה

אולי יעניין אותך