האם טעיתי? מבקש חוות דעת נשיתאש לבנה

יש שני בנות שנפגשתי איתן שהחשש שציערתי אותן לא נשכח ממני. אשמח שהצד של הבנות יגיד לי האם המחשבות שלי נכונות או שאין מה לחשוש, וככה זה, קורה.

1. אז המקרה הפשוט יותר - נפגשתי פגישה אחת עם בחורה שלפי הנתונים היה פוטנציאל. בחורה אמיתית, עדינה ורגישה. בפגישה לא הייתי מרוצה מהמראה שלה, די היה ברור לי בהתחלה שזה מפריע לי, ואחרי שעה של פגישה זה היה עוד יותר ברור.

למרות זאת, המשכתי להתעניין בה, התעניינתי בקשיים שלה, בחוויות שלה, אפילו מרוב התעניינות בשלב מסוים בהיתי בה כמו מהופנט, וכנראה שהיא אהבה את זה כי היא פשוט לא הפסיקה לדבר ולספר... פרגנתי לה, הזדהיתי איתה. הפגישה עצמה יצאה שווה. ו-3 שעות. והבחורה יצאה עם הרגשה טובה.

אבל למחרת חתכתי (צצו עוד דברים, אבל גם המראה הפריע). ואני מתלבט אם הייתי בסדר שהארכתי והתעניינתי יותר מדי, אולי זה גרם לה תקוות וכאב כשהן התבדו. הרי די היה ברור לי שלא אמשיך. אולי תגידו זה יכול היה להשתנות באמצע, אבל אני יודע שהסטנדרט שלי היה גבוה ממה שהיא הציעה. בהתנהגות אחרת שלי הייתי יכול לחסוך לה כאב, וחבל לי. האמנם? 

2. במקרה שני, נפגשתי עם בחורה טיפה מעל גילי למרות שהיה חשוב לי להפגש עם צעירה יותר. אבל אמרתי אולי יש בה יתרונות מיוחדים שיפצו על הפרט הזה. בסופו של דבר הרגשתי שכן חשוב לי הגיל, מה עוד שהיה משהו במראה שלה שהציק לי, סובייקטיבית, אף שבכללי היא נאה. אז אחרי הפגישה הראשונה שנמשכה 2.5 שעות, עם כימיה טובה, נטתה דעתי לא להמשיך. אבל בסוף השבתי תשובה חיובית, כי מבחינת האישיות לא היה בה חסרון לפסול עליו (חוץ מדבר אחד לא גדול), ולא הרגשתי נעים לפסול על דברים טכניים... הבחורה הייתה אסרטיבית, אלופה בטאקט, מאוד נשית 'ליידי', ענוה. 

אז קבענו לפגישה שניה. גם 3.5 שעות. כמו בפגישה הראשונה איתה, התעניינתי מאוד, פירגנתי ממש, הארתי לה פנים. אני אדם פנימי, אז אוטומטית השיחות איתי יכולות להגיע לעומקים ופנימיות ולגעת בנפש, וכנראה השיחות שלנו הגיעו גם לשם. אחרי הפגישה החלטתי שאני לא רוצה פגישה שלישית, כי עדיין היו שני הדברים המרכזיים שהפריעו לי, ולא רציתי לצער אותה עוד יותר אם נפרד אחרי עוד פגישות.

עכשיו כשהתחלנו את הפגישה השניה, היא שאלה אותי על הישיבה, והתחלתי לספר, לא משהו מעניין מדי, ופתאום אני קולט שהיא נועצת בי מבט ומחייכת מאוזן לאוזן... עצרתי ושאלתי אותה אהמ... X, אמרתי משהו? והיא ענתה, לא סתם, אני נהנית לשמוע אותך מספר... לאחר כמה חודשים פתאום הבנתי שזה סימן מובהק של בחורה מאוהבת... ובאמת היא נראתה מאוד מרוצה וחיה בפגישות. ואם אכן זה כך, רוב הסיכויים שהיא מאוד הצטערה שהפסקנו ואפילו בכתה... ואולי עוצמת הצער הזו באשמתי, שיותר מדי הארתי לה פנים למרות שהיו דברים שהפריעו לי! מילא בפגישה הראשונה, אבל בפגישה שניה... הגזמתי...

המחשבה על אפשרות שאשמתי בת ישראל בכתה בלילות גורמת לי זעזוע...

איך לדעתכן הייתי צריך לנהוג? צריך\שייך להתנצל?

תודה

לא שייך להתנצל.השתדלות !
עבר עריכה על ידי השתדלות ! בתאריך י"א באדר ב תשע"ט 14:43
הן עוברות הלאה, וגם אתה.
אל תתעסק במה שקרה, אם כבר חתכתם ואתם לא מעוניינים לחזור- אין למה ליצור שוב קשר.
1. אם מההתחלה הבנת כבר שזה לא יקרה, אולי היה כדאי לנסות לא לגרום לה לפתוח את הלב יותר מדי, למרות שאני לא בטוחה עד כמה באמת אפשר לפתוח את הלב בפגישה ראשונה... בעניין הגיל- משערת שהגיל התבטא בדברים אחרים אצלה, שהפריעו לך, כך שזה כנראה באמת היה שיקול שכלי שלך, שהקשר הזה לא מתאים בשבילך. אל תתעסק בכאב שלה. לך לא התאים? אז לא. כי בסופו של דבר- אם לך זה לא מתאים, גם לה זה לא מתאים...
2. יכול להיות שהיא פשוט רצתה לגרום לך להרגיש בנוח לספר. ויכול להיות שבאופי שלה היא אחת שמחייכת כשמספרים לה סיפורים.

חבל לך לחשוב שפגעת בהן מאוד, במיוחד כשזה מפריע לך. טוב שחתכת בשכל. ובפגישות הראשונות לדעתי אי אפשר להגיע למצב של 'התאהבות' כשבקושי מכירים, כך שאני לא בטוחה עד כמה הפגיעה הייתה קשה כמו שאתה חושב.
מהפגישות האלה כל אחד לומד. הן למדו אולי לא לפתח ציפיות גבוהות מדי על ההתחלה, ואתה... מה שלמדת
מקווה שהצלחתי לדייק כמו שרציתי, לא היה לי יותר מדי זמן לכתוב משהו מפורט יותר... אשמח אם תרצה לכוון אותי לחדד משהו שלא היה ברור,
בהצלחה!
לגבי הפסקה השניהכל הישועות

זה פשוט לא נכון שאי אפשר להגיע למצב של התאהבות בפגישות ראשונות כשבקושי מכירים.

עצב ופגיעה ועוגמת נפש של בחורה שהרגישה המון שמחה והתלהבות וכבר דמיינה ועפה גבוה בנפש שלה, יכול להיות חזק מאד, גם אם זה רק אחרי כמה פגישות. מניסיון ומניסיון של חברות.
גם אם לא מובן איך ולמה זה. ככה זה בנות. לא כולן אבל הרבה.

צודקת, מדייקת:השתדלות !

אפשרי שזה יקרה, אבל זה לא נכון ולא טוב.

השכל צריך לבוא לפני הרגש, ולא להיפך.

וכשהרגש מגיע בשלב מוקדם צריך מאוד להיזהר בו...

ולא ככה זה הבנות. אולי הרבה אבל לא הרוב. יש סדר מאוד בריא בדייטים- בהתחלה חושבים אם מתאים בשכל, אחר כך כשמרגישים הדדיות בתחושות בין שני המדוייטים אפשר להתקדם..

לא אמרתי שהרוב. אמרתי הרבה.כל הישועות

(ומאיפה את יודעת שלא הרוב? איך אפשר בכלל לבדוק את זה?)
ברור שהסדר של שכל ואח"כ רגש הוא נכון, אבל מה לעשות שבנות הן יצורות שהרגש הוא חזק אצלן. אז לא תמיד הוא מבקש רשות מתי להיכנס ומתי לא.
יכול להיות שהן צריכות לעבוד על לחנוק את הרגש בצד בהתחלה (מה שאגב מביא ללא מעט בעיות אח"כ של "אני לא מרגישה מספיק" מרוב פחד להתרגש ואז להתאכזב) אבל זה לא סותר שצריך להיות רגישים כלפיהן ולכן כן יכול להיות ששייך להתנצל.

אני חושבת שזו התנהלות רגילה בפגישותבת 30
כלומר- אין הכרות אמיתית והרבה פעמים יש אשליות. אתה לא צריך להתנצל או לחשוב על זה יותר מדי.
מה שכן- תהיה מודע לעצמך, ואם מראש יש משהו שלא מוצא חן בעיניך, אל תתן לפגישה להתארך כ''כ. שעה וחצי שעתיים זה מספיק. וגם אל לגלוש לשיחות נפש.
^^חדשכאן
רק מדגיש שצריך לזכור שהצד השני השקיע והגיע לפגישה ולכן מתבקש לעשות פגישה מכובדת ונורמלית (להשתמש בשיקול דעת..).
נכון מסכימה מאוד לגבי קיצור הפכישהמישהי 1
כמה דבריםקוד אבל פתוח
א. הדבר הכי מעצבן בדייט, זה שהצד השני מתנהג בצורה קרה רק בגלל שזה לא מה שהוא מחפש.
ב. אם הייתה זרימה כל כך טובה, לא שווה לעשות בדיקה מחודשת של האם זה מתאים? הרבה פעמים אנחנו לא יודעים איזה שפע הקב"ה מתכנן לנו.
ג. במקרה השני, אפשר כשממשיכים להגיד שהיה טוב בסהכ, אבל יש התלבטות. זה לגיטימי, ומוריד צפיות...
ד. להיות נחמד זה לא רע, אפשר ללמוד מזה כל מיני דברים, אבל אין לך שום סיבה להתנצל.
ה. הרבה פעמים (לא בדוגמאות שהבאת, בדכ מדובר על קשרים ארוכים) גם אם היינו לא בסדר, לא בטוח שלפתוח לצד השני פצעים מחדש יהיה מעשה מתחשב.
בלת"קריבוזום

לדעתי לא שייך להתנצל.

אבל אין הגיון (או הוגנות) בלא לחתוך כי "לא נעים", וכדאי לנסות לא לשדר דברים שאתה לא עומד מאחוריהם - ולו בנקודת הזמן בה הדברים מתרחשים.

בלת"קאלף מחשבות

לא שייך להתנצל וגם אין על מה.

אחי יש לך נשמה גדולה! הלוואי וכולם היו כמוךמול שקיעה
מי שמדבר ככה לו בעצמו יש נשמה גדולה. תודהאש לבנה

ואוו ממש!! קראתי והופתעתי מגודל הנשמה והרגישותאמונה רעיה

אתה צודק, הבנת בדליי שיצרת קרבה גדולהבהשתדלותי
התעניינות כנה בבחורה, הזדהות, פרגון, שיחות נפש, שאלות עומק שנוגעות בפנימיות, וכן מבט ארוך לעניים (בהייה).. כל אלה מייצרים קרבה. במיוחד אצל נשים. זה ממש קונה אותנו..
אם אתה מבין במהלך דייט שלא יהיה לו המשך, תמעט בכל אלה.
לא אומרת להיות קריר ומרוחק, אבל כן למעט בשאלות על פנימיותה, לנתב לנושאים כלליים יותר. לקצר את הפגישה ולא להאריך ל3 שעות..
(לפני שקופצים, שוב, לא אומרת לסיים בחוסר רגישות ברגע שהבנת שאתה לא מעוניין, אבל גם לא לתת לפגישה להתארך ככ).

כשאישה מספרת על נבכי נפשה זה גורם לה להתקרב. ואז גם הצפיה שלה מהקשר גדלה וההפתעה והאכזבה כשזה נגמר בהתאם.
במצבים כאלה, אל תתן למישהי לחשוף לפניך את עצמה, זה לא הוגן.

לגבי בקשת סליחה.. תלוי בעיני כמה זמן עבר, עד כמה הרגשת שהן נפגעו.. כמה היה פער בין מה ששידרת להחלטה.. קשה לענות על זה מכאן אבל אני לא פוסלת כמו כולם פה את האפשרות הזו.

כל הכבוד על הרגישות.
לא פשוטאש לבנה

למעט בהתעניינות והזדהות... זה קשה, העולם הפנימי של בחורה זה אחד הדברים הכי מסקרנים בעולם(!) אני לא יודע אם אני מסוגל לא 'לרדת' לפנימיות... ואיך אפשר שלא לפרגן אחרי זה? זה אומר שאני אצטרך להביא דבק 3 שניות בכיס ולמרוח אותו על השפתיים... אבל אני רואה שברוב התגובות באמת מסכימים שהדבר הנכון הוא כן לדעת להתרחק מתי שצריך. ולאחר התבוננות, בתוכי אני יודע שזה הדבר הנכון. 

אחרי פגישה ראשונה עם בחורה לפעמים אנחנו מרגישים כמו אחרי פגישה שלישית-רביעית, בהתחלה חשבתי שזה טוב אבל מתברר שזה יכול להיות לא טוב... בעז"ה אקבל על עצמי להיות מאופק יותר. אם זה מה שנכון אקפיד על זה. לדעת לקצר בפגישה, מחמאות לא חמות מדי, פחות עינים בורקות, לא להיות מהופנט מדי... בעז"ה לומדים

ממש תודה לכולם!

תסתכל על זה גם מהצד שלךבהשתדלותי
להכיר לעומק הנפש בחורות שאתה מבין שלא יהיו אשתך, זה גם לא טוב לך.
נשמע שיש לך כלים מדהימים לקשר וליצירת אהבה ועומק בזוגיות! זה מעולה! תשמור אותם לאשתך.
בדיעבד, הרבה פעמים הקשר נוצר גם עם אלה שלא יסתיימו בחופה, אבל כשאפשר למנוע את זה..

לאנשים שצוללים ישר לרובד הפנימי בשיחה זה באמת לא פשוט.. אבל תמצא את הדרך...

לגבי הסליחה, אני חושבת שסמס זה מספיק.
סמס שמבקש מחילה עם הסבר שבהסתכלות לאחור הבנת שאולי הרגישות שלך לא היתה רגישה כלפיהן, אבל! בלי מחמאות, או איזה שדר שיוכלו לפרש כאופציה לחזור (אם היה להן ממש טוב אפשר להתחיל לחשוב על זה גם מסמס אא"כ יהיה ברור שלא זאת הכוונה) ובלי להאריך בהסתמסויות מעבר.
אני רואה שאני דעת יחיד בעניין אבל מכירה על עצמי שכשיושב על הלב שאולי פגעתי במישהו אני לא ארגע עד שארצה את הנפגע. וכן זה יכול להיות גם בשבילן סגירת מעגל לסיפור.
בדר"כ זו פגישה אחת או שתים,אש לבנה

אני לא מרגיש 'קשר' לבת שנפתחה אליי, קל לי להתנתק אם אני בוחר בזה.

הבחורה היתה חרדית-חרד"לית, אף פעם לא קיבלתי את המספר שלה

אני גם נגד מחמאות סתם מיותר בפגישות הראשונותהפי
ובאמת זה יותר מידי נוגע בבחורה
ולגבי הסליחהאש לבנה

זה קרה לפני חצי שנה. אז זהו אין לי דרך לכפר על מה שהיה וזה ילווה אותי עד 120?

אין בכך צורך..השתדלות !
אין לך שום צורך לכפר!
ככה זה... לפעמים אנשים נפגעים, וזה הגיוני מאוד שיקרה כך. למרות שבהיגיון היהודי המאמין, אין שום עניין להרגשה הפגועה, הרי הקב"ה החליט מראש שזה לא הקשר שצריך להיות...
חצי שנה זה המון זמן, והגיוני שהן כבר יצאו עם בחורים נוספים ודי שכחו מהעניין..
אז נשאר לך לעבוד עם עצמך- לא להרגיש כל כך רע מהמחשבה שהן נפגעו ממך, כי זה גוזל ממך המון כוחות ותסכולים מיותרים..!

באמת באמת
קודם כל אל תתנצלמישהי 1
אני הייתי מעדיפה חויה טובה ולא מייבשת אפילו אם הבחור חותך אחר כך
בדייטים זה משמעותי שהיו פגישות טובות
מה גם שלא מרחת אותה 4 חודשים,מדובר על 2 פגישות
דווקא חושבת אחרת מהדעות פהכל הישועות

בהחלט יכול להיות שהיא יצאה עם איזה משקע בלב. (במיוחד נשמע ככה בסיפור השני) ויכול להיות שהתנצלות כנה ופשוטה תעזור לה להרפא מזה. אתה יכול להגיד שאתה כבר חצי שנה מרגיש לא בסדר ומרגיש צורך לבקש סליחה. בהכי פשטות- יתקבל גם בהכי פשטות. 

ובכללי, זה נכון שלא יפה לייבש בן אדם בפגישה בגלל שאתה כבר יודע שזה לא מה שאתה מחפש. אבל יש משהו באמצע. להמשיך להיות נחמד, לחייך פה ושם, לדבר ולא לשתוק, אבל להשאיר את זה בפסים כאלה. לא לפרגן המון, לא יותר מדי הארת פנים, ולא להביע דברים שאתה יודע שהם לא לגמרי מה שאתה מרגיש מבפנים. (ורק אתה יודע איך זה בא לידי ביטוי אצלך בפועל)

כל הכבוד על הרגישות. הלוואי שכל הבחורים ילמדו ממך.

כנראה שאם אתה פותח על זה שירשורהפי
אז משהו בך כן חושב שהיה אפשר אחרת

אם אתה לא בעניין זה לא מצווה להתנהג רע , כן?

בשני המקרים שכתבת קודם כל אמרת שלמרות שהיא היתה יותר גדולה ממך וזה הפריע לך אז עדיין המשכת..
ולמרות שהיא לא היתה הטעם שלך אז המשכת ..
מה הטעם של כל זה? למה אתה לא מקשיב לעצמך מלכתחילה
או שאולי זה לא באמת הפריע לך,אלא זה רק תירוצים שלך כלפי עצמך ל- למה לא המשכת? ומשהו אחר מסתתר שם?
אני כן בעד אמת ואם ברור לך שאתה לא מוצא בה משהו חרם על הזמן..
אבל אם לא ברור לך זה עניין אחר...

בכל מקרה משהו כאן מוזר לי.. איך שיכנעת את עצמך כלכך מהר שהיא לא מתאימה לך?
כאילו אם יש רתיעה אז צודק אין על מה לדבר
אבל אם ראית טיפה של פוטנציאל אז כן להמשיך ולא לחשוב כל הזמן אבל היא ככה וככה..
יש איזשהו עבודה שאתה צריך לעשות כלפי עצמך
כדי שבאמת יהיה איזשהו בלאנס בין מה שאתה משדר ולבין מה שאתה מרגיש ז"א אם היה פגישה שניה ובשלישית אמרת לה שלא יקרה.. אז מה עשיתם בפגישה השניה? למה לא שיתפת אותה?
או שכן היה שיתוף?

אמ קצת התבלבלתי ממה שכתבת
צודקת צריך לתת יותר סמכות לקול הפנימיאש לבנה

לא היתה פגישה שלישית

לא מבין למה אתה שואל בחורות דברים כאלהמעדיף לא לספר.

הן עונות על פי מה שהן רואות בסרטים, ועל פי רציונליזציה.

גם אם יש כאלה שהיו בסיטאוציה כזאת, אין להם שום מושג מה אתה צריך לעשות באמת.

ווואאוו... אתה רגיש באופן מדהיםוהוא ישמיענו
נשמע שאתה אדם נדיר! בהצלחה
הלוואי עלי ככה..

יש הרבה מה ללמוד ממך אחי היקר. לפחות בזה אתה יכול ממש לשמוח
איזה מלך!אש לבנה

..והוא ישמיענו
כתבו לך כאן כבר הרבה, שיש לך נשמה גדולה. עדינות, רגישות, כבוד לזולת וענוה- אלו לא דברים פשוטים... וממש לא שכיחים (אפילו אצלנו בעם ישראל קדושים) ברמה שתיארת. אתה צריך להכיר בזה שכמובן כמובן- הקב''ה נטע בך את המידות הללו, אז לא מתוך גאוה ח''ו אלא מתוך אמתיות וענוה, תכיר בזה, תמשיך להשתמש בזה לעבודת ה'. ולך בכחך זה

מקנא באנשים כמותך..
שתבין שאת השאלות האלה שאתה שואל- אנשים אחרים בכלל לא מתקרבים לשאלות האלו.. אבל אתה צודק לגמרי שאנחנו אמורים להסתכל על עצמנו ולא על אחרים, ולכן לגביך השאלה מאוד נכונה. אולי יהיה כאן מישהו שרגיש כמותך ויוכל לענות לך תשובה רלוונטית.
שנזכה!
קיבלתי עכשיו את הפירגון של החיים...אש לבנה

עכשיו אני יודע איך מרגישה בת מוחמאת... אתה באמת עושה טוב על הלב אח יקר.

ובאמת אני מתפלא איך יש לך את ה'אנטנות' לקלוט אותי, בסה"כ סיפרתי מקרה וחצי... אני באמת חוזר על מה שכתבתי ומנסה להבין מה בדיוק גורם לאנשים לתת לי הערכה

אשריכם תודה רבה!

ב"הוהוא ישמיענו

אגב.. זו עוד אחת מהסיבות המרכזיות למה אני עדיין נמצא פה בפורומים...

אופס סליחה..והוא ישמיענו
רק עכשיו אני שם לב שביקשת חוות דעת נשית 🙈
טוב אבל אני מניח שלא מפריע לך שגם כתבתי.. אני פשוט לא חושב שזה טוב שבכל שרשור שמישהו כותב שהוא מבקש תגובות מצד מסויים בלבד הצד האחר ג''כ מגיב.. משתדל לקיים את זה בעצמי. לא נורא.
מה שהיה היהים...
לא צריך להתנצל..
כן ללמוד מזה להבא, לא בהכרח איך לא לפגוע אלא איך לא להיות מנותק רגשית מהבחורות. הרי אתה רוצה להתחתן ולבנות קשר זוגי אמיתי....
אוי ואבוי! זה מזכיר לי מישהו...אוהבת לשדך
אז ככה, מישהו שאני מכירה, כשהתחיל לצאת נפגש עם משהי 4 פגישות, היה להם כיף וטוב והבחורה כנראה מאוד רצתה וקיוותה שזה זה.
בסופו של דבר הבחור החליט לחתוך. ואז..
הוא הרגיש כ"כ לא נעים עם זה שהוא חתך, פחד שהבחורה נפגעה וכו וכו (היום היא נשואה ב"ה) והחליט בפעם הבאה להיות פחות נחמד..
ולכן בפגישה הבאה הוא ביצע על הצד הטוב ביותר את ההחלטה שלו והבחורה חתכה.
מפה לשם, מדייט לדייט הבחור (שהתחיל כמדוייט מושלם) עשה כל טעות אפשרית (וגם לא אפשרית) במהלך הדייטים הבאים.
לצערי כרגע הוא עוד לא נשואי, אני עובדת על זה
הוא בחור מ-ד-ה-י-ם!! פשוט מבאס..

בכל מקרה-
מסקנה...
לא להגזים עם הפחד שפגעת במדוייטת שלך!!!!!
אתה צריך להמשיך להיות מי שאתה, נחמד, עמוק, מעניין וכו!
אתה לא רוצה שבת הזוג שלך תתפספס ותחתוך כי לא היה לה מספיק מעניין ועמוק!
מצטערת על האמירה הבאה, אבל אתה צריך להיות אגאוסיט קצת, מה לעשות? אחרת לא תצליח להתחתן..
(מכירה סיפורים על בחורות שחתכו למרות שרצו את הבחור כי האמינו לבחור מגיעה משהי יותר טובה מהן🙄)
הבחורה לא אמורה להתאהב בך תוך יום, ואתה לא צריך לשעמם את הבחורה כדי שיהיה לך נעים לחתוך.
נכון התלבטת מראש והיה סיכוי שתגמור את זה מהר, אבל נתת צ'אנס, זה אומר שאתה פתוח לכל תרחיש ואין צורך שתכין אותה נפשית לזה שאתה חותך אם עוד לא החלטת לחתוך..
הבחורות שנפגשות איתך אמורות לדעת שיש סיכוי דיי גדול שהקשר יגמר בלי חתונה (מה לעשות רוב הקשרים נגמרים ככה חוץ מאחד), היא צריכה להכין את עצמה לזה, ואם היא לא עשתה את זה, זו בעיה שלה לגמרי!!!

מסייגת-
חובה להיות רגיש אל המדוייטות ועוד יותר כשחותכים, אבל בלי הגזמה! (הייתי ממליצה לך לקצר קצת את הפגישות, לא מעבר..)

הכל טוב, תהיה מי שאתה, תפסיק לחשוב על 2 הבחורות ההן כי זה יקשה עליך להתקדם ובהצלחה ענקית!!.
מה זאת אומרתוהוא ישמיענו

"מכירה סיפורים על בחורות שחתכו למרות שרצו את הבחור כי האמינו לבחור מגיעה משהי יותר טובה מהן"?

יש הסבר לתופעה? נשמע תירוץ דחוק קצת...

🤷‍♀️אוהבת לשדך
במחשבה שנייהוהוא ישמיענו
אני מאמין שזה הגיוני.
קראתי עכשיו את שאר התגובות ואני לא כ"כ מסכימה עם דבר אחד..אוהבת לשדך
לדעתי אתה צריך לעשות מה שטוב לך, מה שסוכם לך ומה שמרגיש לך נכון!
אם כל הפגישה שלך אתה תתלבט אם לתת את המחמאה או לא, להתרכז בלא להיות מהופנט עם עיניים מבריקות' ועוד דברים שלא צריך לחשוב עליהם בפגישה, זה יפגע בקשר.
קשר אמור להיות זורם וטוב, אם תתרכז בדברים לא חשובים אתה יכול להתפס כאדם קר מצד אחד, או שלא תצליח להתרכז בבחורה ולא תצליח להיפתח אליה מרוב מחשובות 'וחששות של האם מה שאני עושה זה בסדר'.

אני ממליצה לך לעבד את כל מה שקראת בשרשור, להחליט מה אתה לוקח ומה לא, ולהחליט לפני שאתה נפגש על הגבולות החדשים, שיהיו כמה שפחות התלבטויות בפגישה עצמה.

העדינות והרגישות שלך יוצאי דופן ואני דיי בטוחה ומברכת אותך שהתכונות האלו יכוונו ויזרזו את הדרך שלך אל החופה
כל החיים זה איזוניםאש לבנה

אנחנו חייבים חמצן, אבל יותר מדי ממנו זה רעיל

צריך לא להקצין לאף צד, כמו שאמרת במקצועיות. תודה

עכשיו אני מרגיש שהשאלה ששאלתי יותר ברורה לי.

יש מחמאות\משוב חיובי שבן אדם אומר לשני, אבל יש סוג של מחמאות כל כך לבביות ואמיתיות שהבן אדם זוכר אותן גם שנים אח''כ, ואפילו מלוות אותו ביום יום. וזו יכולת שה' זיכה אותי בה.

אז לתומי חשבתי שגם אם 'זה לא יהיה זה', נעשה חסד עם יהודיה... נעצים אותה, נרים את המצב רוח שלה, ולפעמים זה ממש להרים אותה. הבעיה שזה גורם להן להיקשר (וגם אז הן לא מציעות לי את חברות שלהן)

אבל נראה שזו לא הדרך הראויה, יש לזה מחיר. ובאמת בחלק ניכר מהתגובות כאן אמרו שלא כדאי. כנראה זה לא התפקיד שלי... אז אסתפק בלהתפלל עליהן... 

שמחה לשמועאוהבת לשדך
וואו צודק לגמריRick Sanchez
הזכרת לי אותי בסיטואציות דומות.
תודה לך! עזרת לי רק מלקרוא את השירשור שלך
לא טעית הכל בסדרדעה נוספת

אז אני לא כותבת מהנסיון שלי, אלא של בעלי

הוא נפגש (לפניי כמובן..) עם בחורה שהבינה מהר מאד שזה לא זה והתנהגה בצורה קרה ובאופן שיבהיר לו היטב שזה לא ילך ביניהם והוא סיפר שזה פגע בו מאד וגרם לו להרגיש מטריד ולא מעניין.

אולי באמת כדאי להזהר לא לגרום לבחורות להתאהב, אבל התענינות היא אנושית ויפה

זה תלוימנדלות
תלוי איך עשית את זה, אם שלחת להן כל היום הודעות וסמיילים ושיחות טלפון וכו' או אמרת דברים שובי לב בחוסר טאקט ויוצרי ציפייה או שפשוט נתת לזה הזדמנות מכל הלב...לא יודעת מה אתה אמור לעשות פשוט באמת להימנע מלהיות מהראשונים
רק שתדענרו יאיר.אחרונה

והלוואי שבחיים גם היינו שולפים ככה

שמעצם המחשבה והכתיבה שלך, התרשמתי ממך מאוד.
ה' ישלח לך עצה טובה מלפניו

מתגעגע למקום הזהחצילים
מעניין כמה פה אני עוד מכיר
המקום הזה מתגעגע אליך לא פחותנוגע, לא נוגע
מה שהוא אמרברוקולי
תראו מה זהחצילים
באמת מוזר לחשוב כמה שנים הייתי פעיל פה
בדוק אה?חצילים

שיהיה ברור

לא עברתי לנשואים טריים

אני לא בוגד

וגם אם כן, ובכל זאת שמך לא שכחנונוגע, לא נוגע
מה מונע ממך להיות פה? ;)advfb

קל לי שבעז"ה שאתחתן אמשיך להיות פה.

אבל זאת רק תחושה, ימים יגידו

זה לא קשור לחתונהחצילים
אני פשוט לא הרבה בפלאפון מאז שלקחתי את החיים שלי ברצינות ובתחלתי לשחק פוקר בכל מיני מקומות מפוקפקים עם תריס
חחחחחadvfb
מה יש לגבר נשוי לחפש פה?ראומה1
תובנות, מסקנות,חצילים

געגועים לאנשים שעברתי איתם פה לא מעט

ותמיד לדעת שמי אני בכלל

זה חשוב

אשה נוספתאריק מהדרום
חחח הצתת הריגוש התכוונתראומה1
הנושא מעניין כשלעצמוadvfb
גם אנחנו... ד"שהרמוניה
אהלן, מה שלומך?ארץ השוקולדאחרונה
אח שלי הולך להציע נישואיןLavender

ואני בוכה מהתרגשותתת

כמה שזה היה צפוי אני פשוט מאושרת

אבא תודה

וואי מלא מזל"ט!! 🎉🎉🎉ל המשוגע היחידי
אמן תודה🙏Lavender
מאוד מאוד מרגש. מזל טוב!נחלת
תודה תודה❤️Lavender
מזל טובשפלות רוח
בקרוב אצל כל הרווקים והרווקות בעם ישראל אמן🎉🎊
אמן ואמן תודה!Lavender
וואוזיויק
ב"ה
מרגש, מזל טובארץ השוקולד
טנקס🙏Lavender
ברוך ה'❤הרמוניה
💖💖💖Lavender
קרה כבר?זיויק
מרגש 
חחח עדיין לאLavender

אבל זה סופי ב"ה

תודה!

האם היא יפה???חתול זמניאחרונה

(סתם)

נראה לי כלו כל הקיצים, הראשונה שפונה אליחסדי הים
שהיא צנועה וצדיקה, אני אמור לה שהיא אשתי.😂😂
כן כן כןןמחפש שם
שתף אותנו איך היה😋
מנה אותי שליח ואצא אקדש לך אישה בשוקחתול זמני
עדיף שתקדש לו אישה מעזרת נשים בבית כנסתLavender

נשמע לי יותר מתאים בשבילו

לא בטוח שזה חכם דודשפלות רוח
כי במידה והשליח חס ושלום נלקח לבית עולמו, הבחור היקר ששלח אותו אסור על כל הנשים שבעולם מספק
זה לא בדיוק מספק אלא קנסחתול זמני
אייייישפלות רוח
אשריך דוד שלי!
חבל שרק עכשיו מגיע למסקנה כזאתעַלְמָה
לא בטוחה שזו האסטרטגיה הכי חכמה. אני נגידלגיטימי?

הייתי בורחת...

בהצלחה!

לא בטוחהנחלת

שזה רעיון כל כך טוב; ואם אחר כך, למרות שהיא צדיקה וצנועה (ואתה בטוח שהיא צדיקה וצנועה כמו שאתה

אוהב ומעריך), יהיו דברים נוספים חשובים שלא תסתדר איתם?

חושבת שכדאי וצריך לברר מה היה עד עכשיו עם פגישות; היו פגישות?  מדוע הסתיימו?

מצידן? מצידך? מה הפריע לך? מה הפריע לה? אולי אתה "תקוע" עם איזו דרישה,

כיוון הסתכלות, ציפיות, ואינך מוכן להתגמש או משהו כזה?

כמובן שלא מכירה אותך בכלל, סתם הצעה.

ועל זה הדרך. 

הוא כתב בצחוק...הרמוניה

אבל תגובה יפה

תודה ילדה.נחלת

כבר ראיתי את ההחלטה הזו שלו פעם באחד הפורומים הקדומים יותר.

הוא מדגיש צנועה וצדיקה. זה נפלא,  אם זה יושב על מקום אמיתי,

בוגר, שלא מתעלם גם מדברים נוספים חשובים, לו והוא עדיין

פחות מודע להם.

כל יאוש הוא פתח לתקווהזיויק
מישהו פה בפורום פעם עשה את זהמשה

@שמוליק פיין  @אלירז 

זה לא היה בדיוק ככה אבל זה בערך מה שהם מספרים.

נשמע חזקל המשוגע היחידי

עלעלתי קצת, לא בדיוק...

שאלה בתור אחד שחדש פה יחסית.. | ערוץ 7  

כתוב שם בערך

מצאת את זה!משה
חחח דפדפתי להם בכ"א אחורהל המשוגע היחידיאחרונה
עד כמה להקפיד על הכלל של להציע לבן קודם.אנונימי 14

משהי מעבודה נראית לי מתאימה לחבר שלי.

הבעיה:

אני לא מספיק יודע לספר לו עליה..

אני צריך מס' של חברה שלה שהיא תוכל לספר לו עליה..

אבל אם אבקש ממנה מספא שך חברה היא כמובן תבין שיש לי הצעה, ואם לא אחזור אליה עם ההצעה היא תבין שנפל..

מלעשות??

מה הבעיה שתבין שהוריד?אני:)))))

אל תיקח את זה יותר קשה ממנה..

ואולי כדאי שתציע לשניהם בו זמנית? ותעביר מספרים של בירורים ושיחליטו לבד.

זה כזה נורא אם היא תבין שנפל?advfb
זה בכלל לא אישיו.לגיטימי?

א. אין שום בעיה להציע לאישה לפני הגבר.

ב. בעיני, אנשים שבוגרים מספיק בשביל להתחתן - מקבלים את זה בהבנה. 

ג. עד כמה תסריט כזה נשמע לך מוזר?

שלום חברה מהעבודה, האם את במקרה פנויה?

מעוניינת לשמוע הצעה?

יש לי חבר מאוד X, וחשבתי שאולי הוא מתאים לך, אבל לא דיברתי איתו עדיין. אם זה מעניין אותך, אני יכול לשאול אותו קודם (ואשמח לקבל פרטים מסודרים שלך\מס' של חברה), או אולי הפוך, אני אספר לך עליו ותראי אם זה בכלל הכיוון? 

אצלךבחור עצוב
מכיר לא מעט שרוצות שיציעו לגבר לפניהן. 
עדיין, יש הרבה שבמצבים מסויימים יקבלו בהבנהadvfb

שיציעו להן קודם

לא אמרתי את ההעדפה שלי...לגיטימי?

אבל גם אפשר לשאול את אותה הבחורה מה ההעדפה שלה. אי אפשר לדעת מראש.

זה גם מאוד הגיוני האמתשפלות רוחאחרונה
מסכיםארץ השוקולד

אבל אני לא אישה.

עקרונית, באלגוריתם גייל ושפלי של שידוכים יש יתרון להיות זה שמציעים לו ראשון.

שידוך יציב – ויקיפדיה

אפשר פשוטאשר ברא

לבקש בכללי את הפרטים.. ולהגיד שיש לך אולי רעיון וכו'..

לא לפתח כ"כ ציפיות, אבל כן להשיג את מה שצריך.

להציע לה קודםברוקולי
שאלת המשך במקום לפתוח שרשור חדשאנונימי 14

החבר הזה אני מאוד מעריך אותו, וחוושב שהוא מיוחד בשמחה, בקלילות, במידות שלו... והוא גם לומד חינוך ובעה משם בעתיד הוא יתפרנס.. ולפני התואר הוא התפרנס יפה מעבודה בחינוך בלתי פורמלי..

אממה - הוא כרגע עובד כמה חודשים בתור קופאי.. וישלו עוד שנה לפחות עד סיום התואר..

מניח שאני עושה מזה אישו יותר ממנו, אבל אני חוושש שאולי זה ירתיע את הבחורה/בכללי ירתיע בנות אחרות .. זה מתכון מראש לוותר כי אני לא משווק אותו טוב? 

בהנחה שהגיל משנה.

אנחנו יותר קרובים ל30 מאשר ל25.. 

..אני:)))))

תציע וזהו, אתה לא צריך להתחתן איתו

באמת יכול להרתיע..אשר ברא

אבל לדעתי צריך להציג קודם אצל כל הצדדים הטובים והחיוביים כפי שכתבת עליו..

ולציין שכרגע בשל הלימודים עובד כקופאי.

בסוף נשמע שכן יש לו כיוון בחיים, לומד וגם בעבר היה ברצף תעסוקתי.

לענ"ד כל הקטע של שידוכים, זה להאמין במי שאנחנו משתדכים.. אם אתה תעוף עליו, זה יועבר בהתאם למי שמקבלת את ההצעה

אדם שמחזיק מקום עבודה לא אידיאלי כדי לפרנס את עצמומשה

זה בעיקר מחמאה. לא חיסרון.

בהחלט. אפילו אם בניקוי חדרי מדרגות וכאלה.נחלת

מוטב לו לאדם שיפשוט נבלה בשוק ולא יצטרך לבריות - לא?

תקפוץ למים!לגיטימי?

יכול להיות שזה ירתיע אותה.

גם יכול להיות שירתיע אותה שהשם שלו מתחיל בא' ולא בי' (אותיות אקראיות).

יש דברים שבידיים שלך, ויש דברים שלא.

תנסה,

ומקסימום יגידו לא.

חבל על האנרגיות ועל המגדלים שאתה בונה כאן באוויר.

אין סיבה לוותר בעיני -

לנסות, ותשאיר להם את הבחירה אם להירתע או לא.

בהצלחה!

תודה לכולם..אנונימי 14
מתנות בשלב הדייטיםיובללל

אני יוצא עם מישהי משהו כמו חודש וחצי, והולך ממש טוב ב"ה. נחמד לשנינו בקשר וסהכ ממשיכים להתקדם בנחת.

העניין הוא שבא לי לעשות לה איזה משהו נחמד שיחבר ביננו עוד. לדוג חשבתי להביא לה משהו קטן סימלי, כמו פרח או איזה ספר עם הקדשה (או רעיונות אחרים שאני ממש ממש אשמח לקבל) ואני קצת מתלבט האם זה ילחיץ אותה. ובנוסף זה אולי קצת מוזר חחחח, אבל פרקטית, איך זה יהיה לה נוח לקבל זר פרחים ולהיתקע איתו כל הדייט?😂

קיצר, מתי לדעתכם מקובל/מצופה לתת מתנות בדייטים? האם לדעתכם הבנות מצפות לזה? זה מלחיץ?

ואם כן - מה הדברים שהייתם מביאים כדי לעשות שמח על הלב לצד השני?(:

דעתי האובייקטיבית:חתול זמני

– חודש וחצי מוקדם מאוד בשביל מתנות (יש לי משלוחים שלקח להם יותר משלושה חודשים להגיע...)

– אל תביא פרחים אין איך להסתובב עם זה בדייט והיא לא חברה שלך (היא תהיה אחרי החתונה)

– בשלב זה אל תהיה רומנטי מדי ואל תגזים זה יכול להיות נורא מלחיץ וקרינג'

– מה שכן אתה יכול לעשות זה להביא דברים ידידותיים זולים ומתכלים, או נייטרליים לחתולין

– כי אם עוד שבוע זה לא יסתדר לכם מה תעשו עם כל הדברים האלה? מביך

הסבר: אני למשל בתור חתול זמני אוהב דובוני גומי. אם הייתי מזכיר זאת בפגישה, ומישהי הייתה מביאה לי דובוני גומי, זה היה נפלא ולא קרינג' בכלל. מישהי עשתה לי את זה עם מרשמלו וזה היה נורא חמוד.

אפשרות ב': נניח היא אוהבת ציור. אפשר לתת לה אריזה קטנה של עפרונות פחם / צבע או וואטאבר ממה שהיא אוהבת להשתמש בו.

תחשוב בכיוון של: "אם הייתי בחורה–" או נכון יותר: "אם הייתי הבחורה הספציפית הזאת, מה הייתי רוצַה לקבל ושלא יהיה קרינג'?"

..יובללל

חחחחח אם הייתי יכול לחשוב באמת מה בחורה הייתה רוצה העולם היה הרבה יותר פשוט(:

ותודה על הרעיונות! הבעיה שאין לה איזה חטיף או משהו שהיא אוהבת יותר מדי..

זה אחלה שלב לדברים מתכליםחושבת בקופסא

בהחלט מתנות זו דרך להביע עליית מדרגה בקשר, וקשר של חודש וחצי זה לא משהו שיכול להיגמר בלי התרעה תוך שבוע.

זה יופי של שלב לעוגה, פרחים וכדומה. (אתה יכול להחזיק לה את הזר באבירות במשך הדיט, ולתת לה אותו בסוף. רק תחשוב לאן היא חוזרת אחר כך, ולמי היא צריכה להסביר מאיפה היא קבלה את הזר)

ספר עם הקדשה לדעתי זה יותר מתקדם.

מה לגבי להצטלם ביחד? זה יכול להיות מאוד נחמד כשבעז"ה בהמשך יהיו לכם תמונות ביחד משלב הדייטים, ואם לא יסתדר מאוד קל למחוק אותן.

תודה!יובללל
זהו, התחלנו קצת להצטלם ביחד אבל זה עדיין לא מרגיש טבעי לגמרי ואני לא רוצה להעיק
אני לא חושבת שיש מקובל\מצופה כללילגיטימי?

יש מי שמצפה לזה,

יש מי שלא.

יש מי שזה ילחיץ אותה,

יש מי שלא.

מכיר "5 שפות של אהבה"?

מתנות זה שפה, ולא כל אחת דוברת אותה.

לדעתי,

יש משהו נחמד ויפה לתת משהו למי שיוצאים איתו.

בשלב מוקדם, כשיש עוד סימן שאלה - דברים מתכלים\בעלות נמוכה (נניח מחזיק מפתחות, ספל).

ככל שהזמן עובר, ובטוחים יותר בקשר, יפה להראות את הבטחון הזה גם במתנות -

אבל כן עם כוכבית: אם הקשר הזה ייגמר, שלא תתחרט על מה שהשקעת בו מבחינה כספית, ותקבל בהבנה אם היא לא תשמור את הדברים אצלה  - יכול להיות שזה ישאיר אצלה משקעים.

לשים לב לאורך הקשר אבל גם לאיכות הקשרברוקולי

אפשר להביא דברים מתכלים 

ואם בוחים להביא משהו אחר אז לכתוב הקדשה בנפרד

נחמד. מאוד.נחלת

זר פרחים - לא יודעת. תלוי. אותי זה היה מביך. (חושב להביא גם אגרטל?....)

אבל פרח אחד, לענ"ד זה מקסים. גם תשומת לב, וגם לא יותר מדי מלחיץ, מעיק, מביך (ואין צורך להביא אגרטל...כוס ח"פ

אפילו של המלון, אם אתם נפגשים שם, יהיה מספיק. וגם אם הפגישה בחוץ, היא יכולה להכניס אותו לתיק ואפילו להחזיק

אותו ביד עד תום הפגישה. אתם יכולים לעשות רוטציה בעניין....לא חושבת שיבול עד הסוף וגם זה לא מאוד חשוב.

(מלבד לפרח...). 

חרצית, מה שקרוי כריזנטמה, הוא פרח עמיד. במיוחד בחורף. אלא שהוא מגיע בענף עם כמה

חברים כמוהו וזה כבר לא נראה כל כך טוב. כמעט כמו זר.  מה עם גארבארה? יש בכל מיני צבעים יפים. אולי תבחר

לבן או צהוב. בקש מהמוכר לכרוך סביב הגבעול חוט ברזל, אחרת ראשו שח על גבעולו. 

גם ורד ארוך גבעול בא בחשבון. 

מה עם חטיף נחמד?  טורטית לך ולה? (זה לא אישי מדי וחושבת שזה נחמד).

כל כך מרגשת אותי השאלה שלך. כל כך יפה. אתה, אין ספק, שתהיה בעל טוב!

לאחר החתונה, תוכל להביא כל שבת, זר פרחים נחמד. רק אל תשכח!

בהצלחה! 

תודהיובללל

רבה על מה שכתבת בעיקר בסוף! חימם לי את הלב!

בע"ה 

יצאתי פעם עם מישהישפלות רוח

והיא שאלה אותי באגב איזה חטיפים אני אוהב, והאמת לא ייחסתי חשיבות לשאלה כי זה היה תוך כדי משהו, פגישה הבאה היא באה לי עם שקית מלאה כל טוב והתעקשה שאני אקח אותה הביתה, אכן הובכתי לא אשקר אבל זה היה ממש יפה מצידה

נראה לי שדברים כמו ספר עם הקדשה / תמונה / או איזה מתנה(אפילו זולה) שהיא מתקיימת זה פחות מתאים כי אם זה לא יצליח? ובלי קשר דברים כאלו מביאים איתם איזושהי אמירה שבעיניי אחרי חודש וחצי פחות מתאימה, אולי לכם זה מתאים איני יודע, ואולי גם לי זה היה מתאים בקשר הנכון עם המישהי הנכונה, אין לזה כללים זה יותר מה אתם מרגישים-אם מרגיש לך מוגזם, יש סיבה. אם לא-מדהים.

אם אתה רוצה להעמיק בחיבורנקדימוןאחרונה

אז יש כאן את כל ההצעות של המצנות הקטנות והמתכלות, שזה בהחלט הכי מומלץ כי זה לא ישאיר משקעים פיזיים אלא רק זיכרון. אם בסוף זה יצליח אז הזיכרון יצטרף למכלול, ואם בסוף כל אחד ימשיך לדרכו אז זה זיכרון שיהיה קל לדפדף אותו הלאה. הרעיון של פרח אחד, כיו שהציעה נחלת, דווקא נשמע לי ממש מתאים. נשמע בדיוק על הגבול שאתה רוצה.

לחילופין, לא חייבים מתנות בכלל כרגע, ואם נוח גם לה אז שווה אולי לשקול "משחקים זוגיות" (חפש את הביטוי בגוגל. זה פרויקט של השאלת כרטיסי שיח מותאם לציבור שלנו).

יש לי חבר שזה השפיע ממש לטובה על הקשר שלהם שהיה טוב ממילא, ובמבט לאחור הוא אמר שזה ממש סייע להם להחליט להתחתן.

מקומות טובים לדייטים בתל אביב?נו, ההוא מהזה

בשעות הערב אז אמור להיות יחסית סבבה

לא דייט ראשון אבל גם לא קשר יותר מדי מתקדם

רעיונות?

נמל תל אביב, הירקון, גני יהושעבחור עצוב
רידינגרקאני
חוף היםשפוי

הטיילת על חוף הים ממש נחמדה, אוויר טוב, רעש של גלים ויש כמה חנויות כשרות שאפשר להיכנס אם רוצים

פארק וולפסון - פארק לא גדול וממש חמודריבוזום
אבל גם שאר המקומות שהמליצו מעולים
נווה צדק יפהריבוזום
ויש שם מקומות מעניינים, אפשר לסייר לפי מסלולים באתרי טיולים
באוניברסיטהלגיטימי?אחרונה
פוצל משרשור אחר בשל נצלוש מוגזם🐱יעל מהדרום
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊

לא אמרנו שמראה חיצוני זה חשוב???חתול זמני
היה חשוב, עד שאנשי הפורוםLavender

ואבירי המקלדות שכנעו אותי שיש דברים חשובים יותר,

מאז כבר יצאתי עם כמה בחורים ואף אחד לא היה מידי חתיך😏

טוב, אולי אשקול גם חתולות אפורות.חתול זמני
מצאתי לך את האחת, אין מתוקה ממנה.Lavender

במחשבה שניה בא לה חתול לקשר רציניLavender

לא חתול זמני😸

הקשר רציני, רק החתול זמני.חתול זמני

סתם, אני לא ממש בשל.

כזו?פ.א.

אופסLavender

@חתול זמני פספס את אהבת חייו

אולי עוד תירשם לכאן איזו חתולה זמנית?חתול זמני
נראה לי שקצת הגזמתם עם הניצלוש לקשקשתיעל מהדרום
לק"י

לא בכל שרשור זה מתאים.

סורי, קיבלתי.חתול זמני
מיאוגזם!חתול זמני
😹😹😹Lavender
נצלו"ש = ניצול שרשור?נחלת
מדויק.חתול זמניאחרונה

או במקרה של השרשור הזה... מיאודויק.

אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))

הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.

אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.

זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.

בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.

בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה  תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.

קשה שלאחקלאי

קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר

בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.

ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.

אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.

והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי. 

נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))

גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו. 

נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.

בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..

אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.

נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום. 

יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר.. 

..שפלות רוח

אתה טוב ומגיע לך הכל דוד

אתה מספיק טוב!עַלְמָהאחרונה

ועוד תבוא האחת שמספיק טובה לך.

אולי יעניין אותך