הרטבת לילה- חיתול או לאשרית3
הבן שלי בן 7 מרטיב בלילה בתדירות של פעמים שלוש בשבוע ויותר, כרגע הוא לובש חיתול רק בשבת (כי אז קבוע הוא מרטיב וגם אין לנו כוח לכל הליכלוך הזה בשבת) בדרך כלל אם הוא רטוב בתחילת הלילה אני מורידה לו את הפיז'מה ומחליפה את הבגדים ואני מתלבטת אם כדאי לשים לו אז כשהוא כבר ישן חיתול או שזה עלול לפגוע?
אני ישמח לשמוע מבעלות נסיון בלבד.
אמממאו"ר
איך הוא מרגיש בשבת עם החיתול? אולי לשאול אותו מה דעתו אם תשתמשו בשאר השבוע?

אצלנו צעיר יותר משלכם ומזמן כבר לא מסכים לחיתול אפילו שמפספס כל לילה. הוא לא זוכר בבוקר כלום ממה שקורה באמצע הלילה אבל להתעורר עם משהו שלא הלכת לישון איתו נראה לי תחושה מדי עוצמתית של חוסר שליטה, לכן אני חושבת שעדיף לתאם איתו. אבל בסופו של דבר זה תלוי הורות, היחסים ביניכם ומה שאתם מרגילים אותו...

וגם שואלת האם ניסיתם לטפל איכשהו?
עדיף לתת לו את האפשרות להחליט לעניות דעתירק טוב!
הבת שלי בת 6, קנינו לה תחתוני לילה (כמו טיטול בצורת תחתונים, קונים בסופר בחבילה של10 בערך). זה בארון בשרותים, היא מחליטה מתי היא רוצה ואם, וכשהיא רוצה, היא פשוט שמה לפני השינה ומורידה כשקמה. אם לא שמה, אנחנו מעירים אותה בלילה לשירותים. חוץ מזה היא לוקחת כדור כל לילה לפני השינה. ואחרי כל זה, יש ימים שהיא קמה רטובה ואז צריכה להתקלח בבוקר וכביסות...

המליצו פה פעם בפורמים על מרפאת הרטבה בשערי צדק שממש עוזרת. לא הלכנו כי זה מאוד רחוק לנו ולא יודעים על משהו באזור שלנו, אבל אולי לכם זה יעזור.
טיפול בהרטבהשלומברו

יש את המרפאה של דוקטור שגיא. לא צריך להגיע אליו הטיפול אינטרנטי מותאם לילד. אצלינו עזר (טיפלנו בגיל 8)

רק אומרת שגיל שש יכול עוד לבורמלבדמיואשת******
אצלי כולם עד גיל שש בערך (גם אני)
בלי כדורים ובלי טיפולים... לאט לאט השתפר ועבר , בעזרת עצות סבתא רגילות והרבה סבלנות (ושיתוף הילד בתהליך הניקוי)
תגלי לי מה העצות סבתא.רק טוב!
למרות שקשה לי להאמין שזה יעזור.
היא מעולם לא נגמלה בלילה. עד גיל 5 פלוס עוד היתה קבוע מרטיבה את הלבנים במשך היום, אפילו עד רמת הבגד שמעל.
עד היום אם היא צוחקת- יברח לה.
ובמשך היום מחליפה לפעמים לבנים באמצע היום כי נרטבו סתם ככה...

בקיצור זאת לא סתם הרטבת לילה שעוד לא בשלה, אלא משהו במערכת שלא עובד כמו שצריך. זה דברים שקורים לאישה אחרי הריונות עם רצפת אגן חלשה, וגם אז יגידו לאותה אישה שזה לא גזרת גורל ולא צריך לקרות ושתלך לטפל.

והיא מורידה בעצמה את המצעים, ומתקלחת לבד בבוקר, כמובן מתפשטת מהבגדים הרטובים לבד. אבל זה לא העניין לפי דעתי. פשוט רואים שזה מעבר להחלטה ורצון.
את צודקת. זה ממש לא נשמע תקיןמיואשת******
אני מדברת על הרטבת לילה בלבד. מצב שבו ילד יבש לחלוטין ביום (מקסימום תחתון טיפונת רטוב בכל זאת הם משחקים ולא תמיד זוכרים ללכת לשירותים מיד בזמן)
אבל ילד יבש ביום ונרטיב רק בלילה בגלל שלא מתעורר
ואז העצות סבתא זה לא לשתות שעה לפני השינה, ללכת לשירותים, לישון עם ביגוד קל יחסית, להעיר בלילה- אבל ממש להעיר לא לקחת מתוך שינה, ולשתף בתהליך הניקוי
אבל את מתארת משהו שמצריך טיפול כי היא לא יבשה ביום וזה כנראה לא קשור לשינה עמוקה אלא לשליטה על השרירים
התייעצת עם פיזיו של רצפת אגן? אולי ידעו להפנות אותך לטיפול מתאים
בהצלחה!
שמעתי מחברה שביתה היתה כךקוראתמתעניינת
שממליצה ממש על שיטת פאולה שעובדת על חיזוק השרירים הטבעתיים (סוג של התעמלות נראה לי) שראתה עם זה ברכה לביתה...
תודה על המידע!!רק טוב!
נסינו פעם לבדוק גם את הכיוון הזה רק לא בצורה מקצועית, קצת תרגילים מגוגל וגם לא ממש התמדנו או ידענו איך לעשות.
היא פנתה לגורם מקצועי שמטפל בשיטה הזאת? איך מגיעים למישהו כזה?
לא הבנתי1דודי
איך שיטת פאולה מועילה להרטבת לילה אם כהץבר יש בשלות של הסוגרים ביום, זה מראה שהבעיה לא בשרירים
😯
לכן הגבתי לרק טובקוראתמתעניינת
שכתבה שזה היה קורה גם ביום כשהילדה צוחקת וכאלה ולא לפותחת.
נראה לי שפנו למישהי שמטפלת. אנסה לברר כי זה היה ממש מזמן והחברה כבר לא בשטח..
יש פיזיותרפיה של רצפת אגן לילדיםנמימי

הי, 

המצב שאת מתארת נשמע ממש לא תקין. 

יש פיזיותרפיסטיות שמטפלות ברצפת אגן לילדים. שווה להתייעץ...

איפה מוצאים כאלה? איך מגיעים אליהן?רק טוב!
מתחילים ברופא משפחה.44444
אצלי הרטיבו עד גילאי 6 ובחיים לא שמתי חיתוך בגילאים כאלומיואשת******
חלק מהגמילה זה לשתף בתהליך ההתנקות, בגיל שש הם קמו, שלחתי אותם לשטוף במקלחת (גם בשתיים בלילה) עזרו לי להחליף סדין, לבדו לבד פיגמה נקיה. אני מאמינה שזה עוזר בתהליך
טיטול נראה לי משפיל בגיל כזה ומקבע את תחושת החידלון וחוסר המסוגלות
אצלנו היא ביקשה מעצמה.רק טוב!
העדיפה מאשר לקום רטובה. (וזה לא טיטול של תינוקות)
זה משהו אחרמיואשת******
ועדיין ילדה בכיתה א זה קצת מוזר לישון עם טיטול עבורה, כך נראה לי
וגם כמו שאת אומרת היא העדיפה לא לקום רטובה, אז אצלי ו האופציה היחידה לא לקום רטובה זה להיגמל. לקח זמן אבל עבד
בכל מצב, כל מקרה לגופו וכל ילד ומה שנכון לו
האם הוא מרטיב פעמיים בלילה?אמא וגם
באופן כללי מומלץ לחזק אותו מהפן הרגשי.

פרקטית, אם לא מבקש טיטול זה נראה לי מיותר.
שימו לו מגן מזרון והנחו אותו איך לטפל במצעים ובבגדים הרטובים.
משמיעה דעה אחרת..באר מרים
הילדים שלי די צפופים בגיל ואצלי היו הרבה מרטיבי לילה.
היה חורף אחד שהיו לי 4 מפספסי לילה חוץ מהתינוקות..
מצב הכביסות וההתעוררויות לילה היה בלתי נסבל לכולם.. הם היו מתעוררים מהפספוסים אחד של השני וכל בוקר התחיל עם הרים של כביסה..
בשלב מסויים הצעתי לכל המרטיבים לעבור לטיטול ולפחות לישון רצוף והם ממש שמחו והסכימו. קנינו טיטולים מידה 6 וחורף שלם היו לי תינוק ופעוטה בת שנתיים עם טיטול כל היום ועוד ארבעה עם טיטול לילה, ולכולם חזרה השינה והשלווה וחסל סדר כביסות.
אחרי פסח הקטנה בת השנתיים וחצי נגמלה בבת אחת יום לילה והתחילה לישון בלי טיטול.
כשהגדולים ממנה ראו שהיא הולכת לישון בלי טיטול הם קיבלו אומץ לנסות. חלקם נגמלו מיד ולחלקם לקח עוד תקופה ארוכה עם פספוסים מדי פעם.. והרבה פעמים במיוחד בלילות ''קשים'' היינו מציעים להם או שהם מעצמם היו מבקשים טיטול.
לדעתי זה שהם היו כמה וגם הטיטול מספר 6 אף פעם לא שימש אצלנו תינוקות ופשוט הצגנו אותו כאפשרות עניינית ולא כמשהו של קטנים וזה פשוט פתר לכולם בנוחות את הבעיה..

אז מציעה לך פשוט לשאול אותה ולא לעשות מזה סיפור אלא באופן ענייני..
מבחינת הגילבאר מרים
הגדול מהמרטיבים היה לדעתי באותה שנה בערך בכתה ד...
מענין אותי אם דיברת איתו על זה היום כשהוא כבר מבוגרמיואשת******
ומה הוא זוכר מזה והאם באמת הוא חושב שזה היה חיובי או שיש לו מזה זיכרון רע. ממש מענין. לא מסוגלת לדמיין אפילו ילדה שלי בכיתה ד עם טיטול אבל אולי יש ילדים שמרגישים אחרת
ממש היה מענין אותי לשמוע ילד שהיום מבוגר יותר ובעצמו עבר את זה, מה הוא זוכר וחושב על זה
אם מתאים לך תשתפי אותנו
תודה, זה מה שעשיתישרית3
ברוך השם הוא קיבל את זה בסדר אני פשוט לא מבינה למה לא עשיתי את זה עד היום זה ממש הקלה לוותר על כל הכביסות והמקלחת על הבוקר.
לגמרי1דודי
גם אנחנו הרגשנו ככה אחרי.
אני גם מציעה פשוט לשים טיטול, עד שיהיה שבוע שלם שקם יבש.מתואמת
בלי לעשות מזה עניין ולהדגיש שטיטול זה של תינוקות. פשוט תוצאה הגיונית - כדי שלא תקום רטוב, נשים לך בינתיים טיטול.
תסבירי לו ברור1דודי
שאי אפשר להרטיב את המיטה וחיתול זה רק פיתרון שיקום יבש וזה לא אומר שהוא קטן וכו'
אבל בשורה הסופית תסבירו לו שזה החלטה שלכם ולא תלוי בו.
אצלנו הבכור שלי סבל מדלקת ראות כל החורף עד שהבנו שזה מגיע מזה שהמיטה רטובה (רטיבות סופחת קור) מאז עברנו לחיתולים עד שהוא נגמל והדלקות עברו.
בגיל כזה כדאי ללכת למרפאה להרטבת לילה.44444
אגב, אנחנו לא שמנו בגיל כזה.44444
אני הגעתי ממשפחה שכולם הרטיבו על גיל מאוחר וגם בעלי (אצלו חלק מהאחים).
בילד הראשון לא שמנו.
בשני למדנו ושמנו עד לגמילה כדאי לא להכנס לזה.
באמת שבת זה סיוט מהבחינה הזו.
אצלי מרטיבים קבוע בשבת אצל סבא וסבתא כי אצלם יש מרק בערב.
מה הקשר למרק?קוראתמתעניינת
מרק בלילה מעודד "בריחה"44444
סליחה על התגובה האכזריתג'סיקה

אבל לגמרי במקרה הבת שלי (בת 3) היתה מרטיבה והייתי מקלחת אותה בלילה, וכשהגיע החורף פשוט קרה שלא היו מים חמים בלילה ורחצתי אותה במים קפואים. שלוש פעמים התרחצה במים קפואים ומאז לא מרטיבה.

אוי ואבוי... נורא בעיניי...אנונימית לרגע1
באמת אכזרי... בטח בגיל הזה...מתואמת
נורא ואיוםהסטורי
בגיל שלוש זה עוד רגיל לחלוטין. אם צריך דואגים שיהיו מים חמים ואם לא, לא מקלחים!
זה לא היה בכוונה וגם ממש מהירג'סיקה

פשוט לא הייתי מסוגלת להחזיר אותה רטובה למיטה אז שטפתי לה באופן חטוף ביותר רק חצי גוף תחתון, לא את כל הגוף!

הכי מהר שהייתי יכולה!!

ולתדהמתי הרבה ההרטבות הפסיקו.

זה פשוט הוכיח לי שכמה שהיא רק בת שלוש, היא שולטת בזה יפה מאד.

חייבים לציין את זה ושכל אמא תבחר את השיטות שלה.

מה עדיף? חוסר נעימות יומיומית לילדה ולאמא, או לגמור עם זה וזהו? ולהוכיח לה שהיא גדולה ויכולה? לחסוך ממנה כל יום את ההשפלה הזאת וממני את הטרחה המיותרת הזאת?

אני בטוחה שאשתמש בטריק הזה בילד שאני הולכת לגמול עכשיו.

חוץ מזה שבגדול אני חושבת שכן אפשר לחנך ילדים מגיל קטן, בגלל זה כולם מתפעלים מהילדים שלי - אני מתייחסת אליהם כמו בוגרים כבר מגיל קטן והם נבונים בהרבה מילדים בגילם שבסביבה.

והיחס שלי אליהם כבוגרים לא שולל את הפינוקים והסיפורים והחיבוקים והנשיקות שלא עובר יום בלי זה!

הם ילדים מאושרים ושלמים עם עצמם, אוף, קשה להסביר, כי זה לא קיצוני כזה, צריך פשוט להיות בעלי תבונה כדי לדעת איך להתייחס מצד אחד בקשיחות מצד שני בגמישות ואהבה, בקיצור אני לא חושבת שילדה בת שלוש לא יכולה לשלוט בעצמה - היא מספיק בוגרת והכל תלוי בכמה אני מחזיקה ממנה קטנה\לא בשלה\טפשה או בוגרת ונבונה.

לא תמיד זה קשור לבגרות של הילדmp3
לפעמים הגוף לא בשל מבחינה פיזית.וזה תלוי ילד לגמרי.
גם נכוןג'סיקה

ואת זה רק ההורים יכולים לומר, פשוט חבל על ילדים שכן יכולים ולמרות זאת מתייחסים אליהם כאל חסרי שליטה.

זה נכון מאד לגמילת יום.44444
גמילת לילה זה עניין ביולוגי.
גמילת יום היא יותר "חינוכית".
רק רוצה לומר שאני מבינה את הצד שלךאמא ל6 מקסימים
ולא רואה את זה כאכזרי.
גם אצלי קרה שהרטיבו בשבת, ולא היו לי מים חמים והתקלחו בקרים. ולא רק קטנים בני 3, אלא גם גדול בן 10 ויותר. שלגמרי מבין את התוצאה של הרטבה בליל שבת, וזו לגמרי בחירה שלו אם להתקלח בקרים, או להישאר מסריח/להתנגב במגבונים... ובתכלס זה לא מה שגמל אותם.
ולכן אני לא מאמינה שזה ב 100% בשליטה שלהם. אולי במקרים מסוימים כן, ואולי עד גבול מסוים.
תודה על האיזוןג'סיקה

כמובן שיש מקרים שזה לא בשליטה, לכן לא ניתן לומר את זה בנחרצות, כי אכן זה תלוי בילד ומאד משתנה.

אבל כל התגובות פה די דומות בהצעות של חיתולים וטיפולים למיניהם, למרות שיכול להיות שהדרך הרבה יותר פשוטה וקלה.

חשוב לציין גם את זה למי שזה יכול לעזור בהתאם לילד - לשים לב אם הילד עושה את זה סתם מתוך נוחות ויש לו שליטה או שכמו שאת מספרת על  הבן 10 שבאמת נראה שזה מעבר לשליטה שלו.

אצלי בשבת אני נותנת להשתמש בכמות גדולה מאד של מגבונים.44444
רק הערה קטנהl666
ילדה שלך בלי עין הרע חכמה ובוגרת אבל יכול להיות שהיא ככה כי זה האופי שלה. לא כדאי להשליך מזה לילדים אחרים, לא שלך ולא של אחרים. לא כולם אותו דבר. כותבת מניסיון. גמלתי כבר שישה ילדים וכל פעם היה קצת שונה, למרות שהשתמשתי בערך באותה שיטה. גם בתחומים אחרים זה ככה. בהצלחה!!!
מסכימה לגמריג'סיקה

אבל שווה להעיר את הנקודה הזאת כי יש הורים שנקודת המוצא שלהם זה שהילד לא יכול וזהו... וזה חבל כי יכול להיות לו ולהם יותר טוב.

סליחה, אבל ממש אין קשר לדעתיאנונימית לרגע1
ייתכן שהיא נגמלה אבל ממש לא בטוח שזה בעקבות המים הקרים...
ואם התקלחה כי לא הייתה ברירה, קצת צורם שאת מתהדרת בכך שזה מה "שהועיל". כאילו שזו כן הדרך הנכונה?
ומה פירוש להוכיח לה? היא לא עושה בכוונה.
יש דרכים להעצים אותם ולגרום להם לתחושת מסוגלות מבלי שיצברו חוויות כאלה

נשמע שאת מעודדת הורים אחרים גם ללכת בדרכך וזה ממש לא נכון בעיניי..
ייתכן שהמקלחת הזו השאירה לה יותר זכרון כואב מאשר "בגרות"

ולא דומה ילד בן 10 שעושה זאת מבחירה לילדה בת 3..
^^נכון, בהחלט ייתכן שגם בלי קשר היא הייתה נגמלת.מתואמת
שלוש פעמים של פספוסים זה לא מספיק בשביל להחליט שהילדה הפכה ממפספסת לגמולה... במיוחד לא בגיל 3. (בגיל הזה יש ילדים שרק נגמלים גמילת יום...)
בקיצור, לא הייתי בונה על זה לעתיד...
השלוש פעמיםג'סיקה

אלו היו רק שלושת הפעמים האחרונות כשהיו מים קרים ברציפות ואז זה הפסיק.

לפני כן היא היתה מפספסת בכיף בלי דאגה... זה לא שהיא פיספסה רק שלוש פעמים. הבנת?

הבנתי, אבל עדיין חושבת שיש סיכוי שהיא הפסיקה פתאום לפספסמתואמת
בלי סיבה...
לעולם לא אדעג'סיקה

אך זאת עובדההמום

קצת מסתייגתג'סיקה

להוכיח לה הכוונה בקטע טוב, לא בקטע של "את רואה?!! הנה את פוחדת מהמים הקרים ועכשיו את פתאום כבר לא מפספסת!!"

ממש לא כך, אלא יותר כך:

"איזה ילדה גדולה! היום הצלחת לקום יבשה ונקיה חיוך גדול נכון זה כיף לך? כל הכבוד!!"

היא הילדה שלי ואני לא בשום מלחמה או התנצחות איתה. לא נכנסת לזה בחיים, זאת השגיאה הכי גדולה שהורים עושים לדעתי.

והמקלחות האלה היו פחות מחצי דקה ורק חצי גוף תחתון. פשוט זו כמובן לא הייתה חויה הכי נעימה בשבילה, והיה לה חשוב להתאפק בפעם הבאה.

זכרון כואב זה בטוח לא השאיר, גם אני כשאין ברירה יוצא לי להתקלח במהירות במים קרים, וגם ילדים נופלים הרבה פעמים ומקבלים מכה, או כואבת להם הבטן, או כל מיני דברים לא נעימים אחרים, זה חלק מהחיים ולא היתה פה שום טרגדיה, נא לא להיסחף. 

אני חושבת שילדים שקמים תקופה ממושכת רטובים בריח לא טוב מרגישים תחושה הרבה יותר צורמת.

לא אכפת לי לנסות על הילד הבא, הרי גם ככה אם הוא ירטב בחורף אני אצטרך לשטוף לו מהר חצי גוף, אז אם זה יעזור מה טוב, ואם לא - כמובן שלא אתעקש! כמובן שלא אגרום לזה בכוונה אם אני יודעת שזה לא בשליטתו!!

זאת רק עיצה שיכולה להועיל במקרים מסויימים וכל אמא יודעת או יכולה לנסות לגשש אם הילד שולט בזה ועושה את זה מתוך נוחות ופינוק ורק אין לו סיבה להפסיק, או אם הילד באמת חסר אונים.

מאוד מוזר לי שאת טוענת שילדים בני 3אנונימית לרגע1
עלולים לפספס מפינוק- זה הגיל שבו רק מתחילים גמילה, מה רלונטי פינוק פה?

כתבת שמצד אחד עשית את זה בלית ברירה ומצד שני, שאין לך בעיה לנסות את זה שוב.
אבל-- בודאי שיש הבדל בין הסיטואציות:
כשאין ברירה אין ברירה
אבל אני מעולם לא אנסה את זה על ילדיי במכוון, ובודאי שלא אמליץ לנשים על כך
בטח ובטח שלא בגיל 3..

נשמע מאוד צורם!!
לנסות בגיל 3ג'סיקה

מצטטת לך:

"לא אכפת לי לנסות על הילד הבא, הרי גם ככה אם הוא ירטב בחורף אני אצטרך לשטוף לו מהר חצי גוף, אז אם זה יעזור מה טוב, ואם לא - כמובן שלא אתעקש! כמובן שלא אגרום לזה בכוונה אם אני יודעת שזה לא בשליטתו!!"

לא מלכתחילה, אבל אם יקרה זה יצא לטובה כדי לבדוק אם הוא מסוג הילדים כמו הבת הגדולה שלי. אם לא - אניח לו כי אבין שהוא 

גיל שלוש זה בהחלט גיל שילד יכול לשלוט.

צודקת שלא כל ילד.

שווה בדיקה לגופו.

הבנתי את גישתך, ובכל זאת אני לגמרי לא מסכימה.אנונימית לרגע1

עצה נוספתהסטורי
מה שאנחנו גילינו, זה שיש ילדים ששוכחים להתפנות ביום ואז הגוף מתרגל להתפנות בלילה. בגלל שהגוף עמוס, אפילו אם מתפנים לפני השינה - זה לא מספיק.

אם זה המצב, כדי לשנות הרגלים, צריך לדאוג שתקופה מסויימת הילד יתפנה בשעות הבוקר והצהריים המוקדמות כל שעה-שעתיים, אפילו באופן מלאכותי. אם צריך להזכיר לו, אפשר לסכם עם המורה שיזכיר כל הפסקה, או בקרוב יש חופש - לשים לך תזכורת בפלאפון ולהזכיר לו. אצלינו זה מאוד עזר. אחרי זמן מסויים, זה כבר הופך לטבעי.

נקודה נוספת - אם בשבת הבעיה מחמירה, יכול להיות שהוא שותה יותר מידי? קידוש+מרק+מיץ שווה בסעודה?
אז על הקידוש כמובן לא מוותרים, אבל יכול להיות ששוה לצמצם את כמות הנוזלים הנכנסת מעבר לנצרך.

בהצלחה.
בקשר לליל שבתאמא ל6 מקסימים
אני גם ראיתי שאז הבעיה מחמירה. לדעתי זה קשור לעייפות. ככל שהולכים לישון מאוחר יותר והילד עייף יותר, יש יותר סיכוי שיתעורר רטוב.
אין לי הסבר לזה, אבל ככה שמתי לב
כנ"ל.44444
בקיץ באמת הפער בין שבת ליום חול גדול יותר.
לדעתי זה קשור לזה ששותים הרבה מאוחרשרית3
הייתה תקופה שהורדנו את השתיה קלה מסעודת ליל שבת והיה שיפור משמעותי בהרטבות.
מנסיון אצלנו אז הפוך1דודי
אין אצלנו שתיה קלה בסעודות שבת ועדיין יש הרטבות בשבת מכאן ועד הכינרת.
לדעתי כמה שיותר עייפים פחות שולטים בזה.
כנראה בגלל המרקשרית3
אין סיבה שירטיבו סתם כי הם הלכו לישוו מאוחר
נערךמדי פעם פהאחרונה

יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך