בעיקר פריקה ומסר לכל הגברים הג'נטלמנים אבל לא בביתםתמרי..
שחושבים שהאישה היא עוד חפץ בבעלותם ולא יותר מזה.
הסיפור שלי לא חריג אלא עוד סיפור של אישה שבעלה חושב שהוא יכול לעשות בביתו ככל העולה על רוחו ללא שיהיו לזה השלכות ותוצאות שמשחיתות גם אישה בעלת מידות טובות ויראת שמיים כמוני.
במקום לשמור אותי קרוב אליו זרק שנים של מסירות ונאמנות טוטלית אל זרועות פתוחות נעימות ומילות חמות ששובות כל אוזן צמאה, ובמקום זה דואג להשמיע מידי פעם גערות והערות.. וכל זאת למרות אהבתו הגדולה אליי.
גם כשאמרתי לו לא אחת שהוא גורם לי צער עמוק הוא לא ידע להפנים, תמיד דואג להזכיר לי שלא חסר לנו דבר, מבחינתו ההישגים וההצלחות הרבות הם המדד שהכל טוב , הוא לא מבין שיש לי הכל אבל אין לי כלום, יש בי רק ריקנות שזועקת עד לב השמיים.
גברים תקשיבו לנשים שלכם ואל תחכו שאת המחמאות שלהן הן יקבלו בחוץ, אחרת תקבלו אישה מרירה מתוסכלת שלמרות צידקותה נופלת לזרועות שמזכירות לה שיש גם מעלות...
כואב הלבאמא וגם
נשמע כואב מאד
שולחת לך חיבוק אמיץ וכח.
תודה!תמרי..
כואב מאודעטרה12
ניסית טיפול?
זוגי או אישי?
התייעצתי בעיקר איך לצאת משם ולא ליהיות תקועה במצבתמרי..
שהוא קשה לי מכל הבחינות.
מבחינה זוגית הוא מודע למצבו הוא די משתדל אבל יש לו את הנפילות שלו גדל בבית כזה, חושב שמגיע לו הכל ועכשיו.
אולי לא הבנתילמה לא123

את מאשימה את בעלך בבגידה שלך בו?

לא שופטת, רק מנסה להבין,כי הניסוח שלך קצת מבלבל

זה בסדר אין לי בעיה גם עם שיפוטיות. יש פה מעשים ותוצאותתמרי..
ויחד עם זאת ניסיתי לשחרר מעליי את הסוד שמייסר את מצפוני בכל רגע ואולי להביא לעצמי מזור, כי בסופו של יום אני לא מתכוונת לפרק את הבית.
לא פשוט בכלל החוסר שאת מרגישהכלה נאה
לבעל באמת יש חלק בזה.

רק אל תתרגשי מכל המילים היפות והמחמאות מהסוג הגברים שבוגד באישה שלו.
כי אם הם כאלה טובים למה הם מחמיאים לאחרת ולא לאישתו??

ניראה לך שואוו איזה בחור. בעלי לא כזה...
אני אומרת הלואי שאישתו תקבל את מה שהוא מפזר בחוץ.

ומה שאת צריכה לעשות זה לברוח ממש. כמו מאש.
לא לתת לאף בוגד להרוס לך את החיים. ואת הבית שבנית עד היום.
וחובה מעכשיו שתלכו לטפל בקשר בניכם. לא טוב שהשארת את זה כךעד עכשיו.
מסכים עם הכלקול געגועים
חוץ מטיפול..
את לא מכירה את הסיטואציה, במיוחד בגיל הזה. זה משקעים כל כך עמוקים שגם אלף יועצים לא יעזרו..במיוחד שהיא כבר עשתה את "המעשה שלא ייעשה"
לא הבנתי ממה שכתבה שזה כבר נעשהכלה נאה
אם זה עוד בהתחלה שתברח.
ולמה לא יעזור טיפול זוגי?
אם רוצים אפשר לשפר וגם לטפל בכל המשקעים. להשאר כך זה ודאי אסור
מוסיפהרק שאלה לי
שגבר (או אישה) שבגד פעם אחת יכול להגיע לזה עוד פעמים בעתיד.
גם אם עכשיו הצד הטוב מופנה כלפייך, ואת זו שמקבלת מחמאות מבחוץ, אז גם אם תחליטי להיות עם אותו גבר, בעתיד הוא עלול לא עלינו לבגוד בך, כי אין לו את הרגש הבסיסי של נאמנות ומחוייבות. הוא יצטרך לעבוד על עצמו קשה מאוד כדי שיהיה לו את זה.
בתור גברקול געגועים
כואב כל כך לשמוע..
אני מכיר את המקרה מקרוב..לכן זה פשוט מעורר רגשות עד כדי בכי..

באמת גברים, תכבדו את הנשים שלכן, תחמיאו, לא להשפיל ולצעוק. די אנחנו ב2019..
לדעתי.משוטט
אני חושב שקודם כל טלפני הכל את צריכה להפסיק להאשים.
יכול להיות שהוא חלק גדול ממה שהוביל אותך לזה אבל מתוך האשמות לא מתקדמים לשום מקום.

בסופו של דבר אם את רוצה לצאת מהמקום שאת נמצאת בו ולהתקדם למקום יותר טוב את צריכה לקחת אחריות על המעשים שלך , על הזוגיות שלך, על המשפחה שלך והחיים שלך.

לפרוק זה חשוב אבל להתקדם למקום טוב יותר זה יותר חשוב.
מסכימהים...

אולי זה עוזר לך להאשים אותו כי זה מקל מעליך את העבירה בתור אישה עם מידות טובות ויראת שמיים.

אבל הבגידה היא שלך, את בחרת בזה

היית צריכה להתעורר עוד קודם ולטפל בזוגיות שלך 

לא ברור כמה הלכת רחוק וזה מאוד משנה ביחס לחומרה של מה שעשית ואם יש בכלל מה לתקן

אנחנו בשלב של חיזורים ונגיעות ובמחשבות להגיע ליותר מזה...תמרי..
עצם המחשבה על זה מלווה כאב בכי ותיסכול 24 שעות ביממה, לעולם לא חשבתי לתת לזה 'הכשר' ולא חיפשתי לגיטימציה ממישהו על חטא כל כך חמור. הרעב לחום ואהבה הוא בעיקר מה שדחף אותי לשתף.

אז עכשיו תקראי לבעלך לשיחה! רק ככה תנצלי מהדרדרותכלה נאה
ורק ככה הוא יבין מה הוא עושה.
אם תמשיכי לשמור את זה לעצמך יהיה קשה שלא להגרר.
שימי לב שעם כל ההנאה מהחיזורים והנגיעות כמה צער יש לך.
זה לא האושר האמיתי תברחי!
את נמצאת בניסיון קשה. ה' יתן לך כחות להתגבר.
חשבתי משהו שהיה ונגמר, איזה נפילה חד פעמיתים...

לא משהו שאת ממשיכה איתו ועוד במחשבה ליותר מזה...

מה שיש לי לומר הוא שתתעוררי ותטפלי בעצמך לפני שיהיה מאוחר מדי.

כי את התיקון שאת צריכה לעבור את יכולה לעבור בלי הנפילה ועכשיו זה הזמן! או אחרי הנפילה ואז זה הבית שלך שיתרסק כדי שאת תתקני את עצמך- ככה זה הכל לטובה בשבילך- כדי שאת תגיעי לאן שאת צריכה להגיע

אני יכולה להבין את הרעב לחום ואהבה אבל את זה את לא יכולה לקבל מאף אחד שהוא לא קודם כל את. ובטח שלא כשאת נותנת לגבר אחר לנצל אותך...

זה לא סתם ש"נשים דעתן קלה"- וגברים יודעים לנצל את זה טוב מאוד. ונכון שכל זה מתוך מצוקה פנימית שלך, של כמיהה לאהבה. אבל אהבה אמיתית יכולה לבוא רק כשיש גם אהבה עצמית.

אם הזוגיות שלך חשובה לך תטפלי בה 

אם את חשובה לעצמך- כמו שאת אמורה להיות- תטפלי בעצמך

רק שתדעי שהגבר ההואלמה לא123

מנצל את הרעב שלך לחום ואהבה

הוא ישתמש בך ויזרוק

עכשיו אני רואהסוסה אדומה
אם אני מבינה נכון, את נמצאת בסוג של שכרות מסויימת כרגע מה"טוב" שהוא ממלא לך.
ורע לך מאוד, כי את מצד אחד חווה את החוסר וכביכול משהו אסור ממלא לך אותו, ומצד שני את יודעת שזה אסור ויש לך על זה מצפון.

זה חשוב מאוד שאת מודעת לעצמך, שאת מבינה שאת לא שייכת לזה. שאת טובה עם מידות טובות ויראת שמיים... ושאין לך יצר הרע, יש לך יצר שרע לו.

תמשיכי לחדד את זה לעצמך. תאהבי את עצמך ותשאלי את עצמך כל הזמן אם זה מה שאת מייחלת לעצמך.
הרי ברור שזה נסיון מהקב"ה. נסיון המטרה שלו הוא להרים אותך...
תזכרי, את אשת איש, והאיש שלך לא מושלם, אבל את צריכה לעבוד איתו.
ואם זה מביא אותך למצב כזה, אז לא לוותר לו.
להזכיר לו כל הזמן שאת לא רוצה להיות במצב שאת צמאה לזה מבחוץ... שאת לא רוצה ניסיון כזה אפילו.
אל תוותרי לו.

בכל מצב, יש לך אלטרנטיבות מותרות. מותר לך להתגרש אם המצב שלך כל כך קשה.
ועם כמה שזה קשה, אסור לך לבגוד.

מחזקת אותך מכל הלב, ומאחלת לך שתתגברי, שתביני כמה לא מגיע לך להרוס את העולם הזה והעולם הבא שלך בגלל נחש שמהפנט אותך.
אם את לא עוצרת את זה על הרגע,ד.

את הורסת לעצמך את כל החיים - בעולם הזה ובעולם הבא.

אין בכך שמץ צדיקות, שמץ מידות טובות. אל תתפתי לכל מיני "חיבוקים" כאן.

מרוב רצון לאמפתיה, אנשים לפעמים מאבדים תחושה על מה מדברים.

תעצרי כעת. תנתקי כל קשר עם המנוול (שיתכן שגם הוא מסכן - אבל כעת הוא פועל כמנוול). "הרעב לחום ולאהבה", אינו מתיר איסור של אשת איש.

אם את רוצה - תתגרשי כעת מיד, ללא כתובה וללא שמץ תביעות מבעלך; שום דבר שבעלך כביכול "עשה", אינו שקול כנגד זה. זה חמור יותר מהכל ביחד.

אני כמעט יכול להבטיח לך, שזמן לא רב אח"כ - יזרוק אותך גם האיש הזה.

כדברי חז"ל "סהדי דשיקרא - אאוגרייהו זילי" - עידי שקר, זולים על שוכריהם...

כך גם כאן. ימצה את ההנאה ממך - ואח"כ בקלות יבגוד בך, בדיוק כמו שאת עושה כעת...

תלחצי חזק על הברקס. אל תתפתי עוד אפילו לשמץ שיחה. יהיה לך קשה קצת בהתחלה, אח"כ תנשמי לרווחה. ואחרי שתעשי תשובה גמורה - ותתייעצי עם רב מומחה גדול בענין, איך לנהוג עם בעלך ביחס לכך - תוכלי לבקש מבעלך התנהלות שיש בה יותר חום. אבל זה ממש אחרי שתהיה לך מחוייבות גמורה אליו. חום ואהבה - זה פונקציה של נישואין באמון. לא "מצרך מותנה".

ה' יעזור לך - ויציל אותך מהגיהינום הז. תצילי גם את עצמך.

היסורים לא יתנו לך מנוח..בורא עולם נתן
חז"ל אומרים בבא בתרא דף טו הוא יצר הרע הוא השטן הוא מלאך המוות,
הכוונה שהיא שהפיתוי הוא בעצמו ממית את האדם,
יצר הרע משלם במזומן אבל אח"כ גובה הכל,
אם את אומרת שאת צדיקה זאת אומרת שנפשך זכה ונקייה ולכן למרות הריגוש והעונג הרגעי יסורי החטא לא ירפו ממך, והם רק יתגברו ככל שזה יחמיר,
אלקי, נשמה שנתת בי טהורה,
הנביא אומר" תייסרך רעתך" - הרעה בעצמה מייסרת את האדם,

בנוסף, את בעצמך אומרת שבעלך נקלע למציאות הזו עקב מצב שקרה,
כיהודים מאמינים אנו יודעים שה' מסבב הכל ואם כן גם את הסיטואציה הזו שתקלעי למקום שאת נמצאת בו ומתוך זה תתרוממי,
ה' לא מעמיד אדם בניסיון שהוא לא יכול לעמוד בו,
ולכן, ברור שתעשי כל מה שאת יכולה בקשר לבעלך כדי לצאת מהמצב שהזה ובע"ה שאהבה גדולה ומסעירה תשרה ביניכם,
אבל הקשר החלול מתוכן הזה לא יתן לך את זה למרות שזה נראה לך שבחיצוניות הוא נותן,

בע"ה מאחל שה' יאיר את ענייך ושיהיו לך תעצומות וכוחות נפש לצאת מהמצב הזה ובע"ה שאת ובעלך תעלו מעלה מעלה..
תמרי מתוקה! בבקשה תקראי..נשואה פלוס+
אז נכון, אני לא מכירה אותך.. ובכל זאת אנחנו מאותו עם ומאמינות באותה תורה.. ומאד חשוב לי שתנסי לקרוא בתשומת לב את הדברים הבאים.
מצד אחד עולים רחמים מקריאת הודעתך. הדבר שהאישה הכי צריכה מבעלה לדעתי יותר מהכל זה חום ואהבה. קרבה והרגשה שהיא מוערכת בעיניו בכל הבחינות. וזה מאד עצוב שזה חסר לך.

מצד שני אני מרגישה הרהורי תשובה בדבריך. מאין קול קטן שצץ בך ומנסה לחפש איך הגעת למצב כזה ולרומם אותך. כי האשמה היא נוראית והלב מנסה להצדיק. בעיני זה זיק של הרהורי תשובה. תתפסי את הקול הזה חזק. תתני לו למשוך אותך מהמקום שאליו הגעת.. כי את באמת על סף תהום. באמת עומדת על קצה הצוק. נכון, זה קשה. קשה לעמוד ולא ליפול אל המילים החמות האהבה וההרגשה שהנה מישהו אוהב אותי ומעריך אותי. אבל זו תהום שאת ההשלכות שלה את לא רוצה להכיר. לא על המשפחה שלך. לא בנפש מה שתרגישי אח"כ. על הילדים- איך תוכלי להסתכל להם אח"כ בעיניים? להציב להם גבולות? מצטערת שאני מכאיבה. אבל את צריכה לזעזע את עצמך כדי לקבל מספיק החלטיות וכוחות להתרומם ולהתרחק מהתהום הזו.
את בן אדם. את זו את. האחריות על מעשיך היא בסופו של דבר שלך. לא של בעלך. לא של המאהב. את את את. הבוחרת. ואת בפני בחירה. אולי אפילו בשביל הניסיון הזה נולדת.
אני מאמינה שאם היה לך כח לכתוב את הפוסט הזה, ולהוציא את זה לאנשים אנונימים, את באיזשהו מקום רוצה שנעזור לך לשמור על עצמך ועל הבית.
אני מבקשת ממך, תחזיקי חזק! אל תפלי! תגידי למאהב שאת צריכה פסק זמן לחשוב על הקשר. תנקי את עצמך מזה. תשקיעי בזוגיות שלך. ואם אינך מעוניינת בה יותר, תפרקי אבל לא ככה מאחורי הגב. זה אחד האיסוריל הגדולים ביותר.
בתפילה להצלחתך ולשמירת כל עם ישראל ❤
תודה על החיזוקים! קראתי מספר פעמים את מה שכתבתתמרי..
למרות המודעות הגבוהה שיש לי לכל ההשלכות. כיום מנסה להאחז בכל דבר שיכול להוציא אותי מהסחרור חושים הכל ניהיה כל כך קשה, שום דבר כבר לא יכול לשמח אותי בחיים, מרגישה שכל האושר שלי תלוי רק בו סוג של שיכרות כמו שאמרה סוסה אדומה.
תודה שקראת... 🙂נשואה פלוס+
ולגבי מה שאמרת, מחזקת אותך ברצון להאחז.. זה משכר אותך כי זה נראלך טוב ואהבה ומילים חמות ורגש אבל זה בדיוק ההפך. ממש שיכרון- שלא מבדילים בין ארור המן לברוך מרדכי.. תחשבי שהאיש שאיתך יודע שאת נשואה ומתעלם מזה. אולי אפילו זה קורץ לו יותר שזה מסתורי והרפתקני.. ושהוא גבר על הגבר שלך .. ובמקביל הוא שוכח את העתיד שלך את המשך החיים שלך ואותך עכשיו.. גם הוא כמו בשיכרות או שבמצב יותר גרוע מזה שפשוט לא אכפת לו..

בטח את לא מקבלת עליו עכשיו דברים רעים ותרצי לגונן. אבל תחשבי על זה בבידוד מהרגש.. שימי רגע את הרגש בצד..
אבל תראי.. את אמרת שאת לא מאושרת.. כנראה את מאושרת רק ברגעים שאת בקשר איתו.. האושר שלך כמו הבחירה צריך להיות בידיים של עצמך בלבד ולא תלוי באף אחד. כשאנחנו שלמים עם מה שאנחנו עושים ואוהבים את הסובבים לנו אנחנו מאושרים.. כשיש לנו שאיפות ומטרות ואנחנו חיים אותם ביומיום זה ממלא אותנו בפנים..
אל תחפשי את האושר בחוץ כי הוא גם ישאר חיצוני ולא ימלא אותך באושר אמיתי...

תמשיכי לחפש דרכים להאחז ולהתרחק מכל הסיפור הזה..
איזה נשמה את. ריגשת אותי...סוסה אדומה
כל הכבוד לך על המודעות.סוסה אדומה
אני בטוחה שאת לא רוצה ליפול לזה, אני באמת באמת מאמינה לך. וגם מלאת אמפתיה לחסר שאת מרגישה.

האיש שלך יודע את ההשלכות?

נראה לי שאני לא אחדש לך בזה שאומר לך שההשלכות לא מוצדקות, גם אם מובנות.
נכון?

אבל הוא מודע לזה? או שאת מסתירה את זה ממנו?
הוא לא מודע ועדיף כך אחרת באמת הכל היה נגמר ביננותמרי..
מודע בעלמאסוסה אדומה
לא כדאי שידע ספציפית על המקרה, נראה לי שגם הלכתית זו בעיה.
כלומר, מבחינתו, לדעת...

כדאי שידע באופן כללי שאישה גם אם היא לא רוצה, במקרה כזה הטבע שלה זקוק לזה, וכשזה מגיע ממקום אחר, היא יכולה ליפול לזה.
ושיעזור לך לא להגיע לשם. כי את חוששת מזה.

בכל מצב, יש דברים שאין מהם דרך חזרה.

אני מבינה שאת סוג של שיכורה כרגע, ואולי שום דבר לא באמת מעניין אותך...

תדעי שזה בלוף אחד גדול. זאת כמו בועה שתתפוצץ לך בפרצוף.
האדם הזה שאת חושבת שאוהב אותך, זה סתם ריגוש שיחלוף.
אדם שמתעסק עם נשואה, זה לא אחד שכדאי לך לסמוך עליו.
גם הוא מחפש ריגוש. וכדרכם של ריגושים, לעשות טוב לרגע, ולהשאיר ריק גדול מאחור.

תנסי עד שתתפכחי מהשיכרון הזה, להזכיר לעצמך שחיים יש פעם אחת. וחוץ מלהרוס אותם, את לא עושה כלום עם הגבר הזה.

תתנערי, ותחליטו שאת קמה כאן ועכשיו לפני שיהיה מאוחר מידי ולא תהיה דרך חזרה.
ותאבדי הכל.
לא מגיע לך.
מגיע לך להיות נאהבת באמת.
בלי שכינה אין באמת אהבה...

תעבדי עם האיש שלך. תתחדשו. תכייפו. ותיצרו שיח מכיל ומבין בינכם.
זה לא קל, אבל זאת האמת.

בכל מצב, אני מרגישה שאם תתפסי את עצמך, את לגמרי בדרך הנכונה.
אשת איש שמקיימת יחסים עם גבר אחר נאסרת על בעלהיפית8

זה דרך אל חזור

נשמה טובהאורחת לרגע....
אין לי עצה בשבילך ואני שמחה שהרבה לא מעמיד אותי בניסיון הזה כי לא מוצאת בעצמי כוחות בשבילו,
אבל משהו שברור לי כשמש - את לא רעבה לחום ואהבה, את רעבה לחום ואהבה מבעלך, רק ממנו, רק כמו שהוא יודע לתת. ושום חום אחר לא יענה לך על זה.
שתדעי. זה כמו לאכול עוגיה כששומעים בשורה רעה - נחמה לא קשורה שלא עונה על הצרכים ולא פותרת שום בעיה חוץ מתאוות החטא בשביל החטא.
מתפללת עלייך
אוףנשואה מאושרת.

לא מכירה את המקום שלך, מכירה יותר את המקום של החוסר והכמיהה הזו לאהבה מטורפת וחזקה יותר מכל דבר אחר ולא לקבל אותה...במיוחד בתקופות מסוימות.

ולכל המגיבים, כל כך קשה לי לשפוט מישהי במקום הזה. סלחו לי...

אבל שאלה אחרת, למה את פשוט לא קמה והולכת? 

למה לא לממש את האהבה הזו והכמיהה הזו באמת? למה את צריכה כל הזמן לדרוש ולא לקבל.

מאז ומעולם כל הוויתי היתה להגיע לאהבה של איבוד חושיםתמרי..
זה החיות שלי מאז ומתמיד,
הייתי מוכנה לרדת ברמת החיים תמורת אותו רגש שממלא את עולמי, וזה בדיוק מה שהיה במשך שנים ביני לבין בעלי.

לא נראה לי חכם להתגרש על דבר שמוטל בספק גדול, ההפסד יהיה יותר גדול מהרווח .
כתבת" וזה בדיוק מה שהיה במשך שנים ביני לבין בעלי."לצמוח ולהצמיח
מה השתנה? קרה משהו ביניכם?

(* שלחתי לך גם הודעה במסרים)
בעבר הרחוק הוא נקלע למשבר שפגע לו בבטחון העצמיתמרי..
שממנו הוא לא לגמרי קם . הייתי שעיר לעזאזל של אדם מתוסכל שאת כל התסכולים שלו חיפש וגם מצא על מי להטיח.
לשמחתי הייתה לי מספיק מודעות מהיכן כל הביקורת שלו נובעת ולכן לא נפלתי ברוחי. אבל כל האהבה הגדולה נפלה ועם הזמן הלכה ודעכה.

מדהים בעיני שהיית חזקה ולא נשברת.ג'סיקה

רק מדגישה נקודה שכתבת בתגובה הזאת - את כותבת שזה היה במשך שנים עם בעלך, שהיתה אהבה ממושכת. זה סימן שזה קיים בו, יש לכם את זה ביחד - וזה יכול לחזור ובגדול! זה ממש משמח ומעודד לעתיד טוב יותר כאילו מוציא לשון

צר לי לאכזב אותך אבל את טועה. אני את שליתמרי..
עשיתי ועושה עד היום.
מבחינתו העולם נברא בשבילו נקודה,
כפוי טובה שנהנה מכל האנרגיות ההורמונים והריגושים *שבזכותם* הוא רק הרויח ובגדול, כי את כל זה הוא הפסיק לקבל אישה לא מכונה שלוחצים על כפתור, אישה צריכה בסה'כ יחס טוב, חיבה, הערכה ומעט כבוד.

יחד עם זאת אני רוצה לשמח אותך, שנכון לעכשיו אני מרגישה חזקה יותר להתמודד עם החור הגדול שבתוכי ולזאת כיוונתי בהעלאת הפוסט. הרגשתי שאין לי יותר כוח וכלים להתמודד, הייתי בצער עמוק ובשברון לב לאן הגעתי ולאן אני עומדת להגיע אם לא אעצור בזמן!!! וזה מה שייסר אותי.

רוצה בהזדמנות זו לפנות לחברה טובה שקוראת כאן, כי ביום שהעליתי את הפוסט היא לא מפסיקה לדחוק בי שניפגש, אני יודעת שאת באמת דואגת ולא מאמינה לאן אישה כמוני יכולה להגיע..
ולכן רציתי להרגיע ולומר לך שאומנם אני עדיין לא לגמרי חזקה אבל יותר שלימה עם המציאות שאת האהבה שבתוכי לא אממש בין קורות ביתי, למרות כל העידוד והעצות החכמות שלך שבמקרה שלי לא לגמרי צלח.

אז תתגרשי.. אם אלו האופציות.. ואין אפשרות לשקם..נשואה פלוס+
אני מבינה טוב מאוד לאן את מנסה להוביל ולכן לא אגרר..תמרי..
זאת התקדמות מעולהג'סיקה

רואים שאת באמת רוצה לצאת מהמצב הזה, אחרת באמת לא היית מעלה את הפוסט הזה.

אני לא יכולה להבין אותך בכלל!!! זה באמת מצב לא פשוט... כל מה שבא לי להגיד לך זה ש:

תעשי רק מה שאת אוהבת, רק מה שאת חושבת שיהיה לך טוב...!!!

עם עוד הסתייגות ענקית- שזה בגבול המותר כמובן.

תעשי לעצמך מלא דברים שמשמחים אותך, תחשבי שיש מלא נשים שיש להן בעל אוהב, אבל חסר להן כסף או ילדים או חסר להן סיפוק נפשי או רע להן מכל סיבה אחרת.

אצלך יש בעל כזה - אז זה כבר הדבר שמעיק עלייך - ואת כל שאר התחומים בחיים שלך את צריכה לעשות שיהיו טובים ומשמחים.

את כל האנרגיות והאהבה שיש לך - תפני למקומות שיתנו לך סיפוק. וכמו שנדמה לי שקראתי את עובדת במקום שכזה.

בקיצור תשמרי על המאזן כמה שאת יכולה! זה שאת כבר שלמה עם זה שבעלך לא יעזור לך בזה ולא ממנו תבוא הישועה זה צעד ענקי!! את פשוט בתהליך, ונראה שאת יודעת את הכיוון הנכון. אז לפעמים קצת סוטים מהדרך - אבל השאלה היא אם חוזרים או ממשיכים עם הכיוון השגוי. את כרגע סטית טיפה ומיד מתעשטת ומבינה שזאת לא הדרך - את יודעת מה הדרך הטובה וגם מתאמצת ללכת בה וזה מה שטוב במקרה שלך. בהצלחה בהכל

יאללה. את בדרך החוצה מהבלאגןעטרה12
כתבו לך כאן דברים נהדרים
וגם את כתבת דברים שנראים שזה כבר הולך להגמר...
קטן עליך
פנטזיה מסוכנת. לא אמיתית.ד.

מה זה "אהבה של איבוד חושים".. זו לא אהבה, אלא רצון יצרי. נראה שאת מושכת לבגרות חלומות "צעירים" ובוסריים.

את צריכה להתבגר מזה. ללכת ליועצת טובה, שתעזור לך לבנות מחדש את מושגייך - מבפנים, ועד הממשות. לא לחיות ב"צדיקות" שכאילו סותרת את האהבה. אהבה זה משהו קודם כל בלב, ביחס הנפשי, זה חלק מהצדיקות. אח"כ גם ביטויים של זה.

ובנוסף, כעת את אומרת שזה היה שנים בינך לבין בעלך... זאת אומרת - בעל אוהב. אלא מה? בגלל תקופה של כמה הערות - עכשיו קראתי, בעקבות משבר שעבר - "נתפסת" למישהו אחר.

תתפסי את עצמך חזק. תדעי שאחרי זמן לא רב, הענין יוכל להירגע. תדמייני לך אשה אחרת, טובה, שאומרת לבעלה שהיא יוצאת לסידורים, וח"ו בוגדת. ציורים כאלה, שיגרמולך לסלוד מזה בהרגשה חזקה. אולי זה יעזור להתפכח קצת מהשיכרון המסוכן הזה.

הדרך אל בעלך, היתה צריכה להיות דרך אמפתיה למה שעבר. לחשוב עליו, לנסות לעזור לו לעלות מזה. היה מחזיר לך אהבה. אבל אם אדם חושב רק על ה"אהבה" שהוא צריך - ואינו מבין שזה נבנה מנתינה הדדית, ולפעמים יצטרך להמתין, זו בעיה.

ראשית תודה על השפכטל! לא מחפשת ולא חיפשתיתמרי..
הצדקה למעשים פסולים.
ללב שלי אני לא יכולה לתת מעצורים וכשהלב פנוי ומרגיש ריקנות היה מי שדאג למלא אותו. מלכתחילה לא כיוונתי לשם ולא חשבתי שאמצא את עצמי מתמודדת עם הסיטואציה הזו.
אם הייתי מחפשת הצדקה הייתי מתמודדת בדרכי וממשיכה במעשיי בלי ייסורי מצפון, ולא הייתי מעלה את זה לפורום, העליתי את זה כדי למצוא מפלט ולברוח...
לכן גם ציינתי באחת התגובות שלי שאין לי בעיה עם שיפוטיות, אעשה הכל כדי לצאת מהמקום הזה, הבעיה כרגע שהקושי הוא עצום, בפרט שהבעל בדרכו ממשיך ולא מסוגל להבין למה לא טוב לי בחיים למרות כל השפע.

נ. ב. אהבה משכרת חושים זו מעלה ולא פשע בזכות אותה תכונה המאפיינת אותי ועל זה יעידו רבים, קל לי להתחבר ולאהוב זה נותן לי חיות, יעילות, נתינה, ואמפטיה. במיוחד בתחום שבו אני עוסקת שכולו נתינה.
ראשית,ד.

אכן המטרה של תגובות חריפות אמיתיות בענין זה, היא לטלטל בחזרה ולעזור להינצל מהאסון.

ללב אפשר לתת מעצורים, ע"י דמיון מוחשי של משמעות הענין (לכן נתתי דוגמה), וגם ע"י פרישה חדה בשכל, לכמה זמן - שתגרום לצנן קצת את המצב, ולהיות יכולה לנסות דרך אחרת של התמודדות.

ברור שאת, למזלך, לא מחפשת שיגידו שזה בסדר... את עצמך רוצה משהו שיעצור אותך. אבל "חיפוש התירוץ" בכך שבעצם בעלך אינו בסדר, זה עצמו דבר שכאילו נותן איזושהי אפשרות להרגיש כאילו "אני לא ממש אשמה". וזה לא נכון. אין דבר כזה. יש אשה שכמה וכמה שנים בעלה שכב כצמח בבי"ח. היתה נאמנה לו לגמרי, עד של"ע נפטר מהעולם.

את יכולה להשתמש בכך - כדי לתת לעצמך תקוה. לומר, אינני סתם מושחתת. הייתי במצב קשה. אבל זה רק כדי לתת כח להאמין בטוב שנמצא בך, לא שמץ "הקלה" למה שקורה כעת. 

הקושי אכן גדול כעת, כשאת כאילו קצת "בתוך משהו". אבל זה כמו להשקות את הצמאים חומץ.

אין שמץ מקום והצדקה כעת לומר, "בפרט שהבעל בדרכו ממשיך ולא מסוגל להבין למה לא טוב לי בחיים למרות כל השפע". אין הצדקה לבקש אהבה כלשהי מהבעל - אם היא "על תנאי" כי אחרת את עם מישהו אחר.. ח"ו. 

כבר אמרתי, כדי שהוא יבין דבר כזה - את צריכה כמה שלבים: א. עצירה טוטאלית, התנערות גמורה ממה שקורה כעת.  ב. אחרי שקצת תצטנני מזה - חרטה עמוקה. איך יכולת לבגוד במי שאת נשואה לו, אפילו במקצת. לדמיין "אשתו של מישהו - ומתעסקת עם גבר אחר"..זה כלל לא "מותנה-יחס". איש ואשתו זו מציאות. משפחה. כמו שאדם לא יגנוב מחשבון הבנק של השכן כי אינו מחייך אליו, והרבה יותר מזה.  ג. רק כשתרגישי מצידך חזרה-בנאמנות לבעל, יהיה לך מקום "לדרוש" יחס כמו שאת רוצה. הרי את כעת לא רק "לא מתייחסת בחום". את בוגדת בו עכשיו - איך אפשר לבוא בתלונה שאינו מבין את הצורך, אם את עושה דבר חמור בהרבה.. אמנם את אומרת שזה "בגלל"... זה לא משנה את הענין: כבר אמרנו, שנאמנות אינה דבר מותנה. זו דרישה עוד יותר בסיסית מאשר הדרישה שלך ש"יבין".

כשתגיעי למצב כזה, ותוכלי לומר לעצמך, לא יקרה בשום אופן, אז תוכלי להסביר לבעלך בנחת את הצורך בפידבקים חיוביים וכו'. בצורה מפורטת. וגם זה - מתוך שתגלי אמפתיה למצבו, לכך שהוא עבר משבר. מי שרוצה לקבל - צריך להיות נכון גם  לתת. לתת באמת.

"אהבה משכרת חושים" אינה מעלה. היא הגזמה. זו אהבה עצמית יותר מאשר אהבת הזולת.

אפשר לאהוב, באמיתיות - מתוך ראיית הטוב בזולת, איכפתיות ממנו, רצון לעזור. אהבה עדינה, שהיא מחיה לא פחות - ויש בה נתינה ואמפתיה אמיתית אל הזולת. לא רק רצון "להרגיש". צריך לבנות את זה. לקחת את נקודת התמצית במה שיש לך, ולראות איך מכווינים אל הרצון להיטיב בעיקר. לא אל הרצון להשתכר. קל חומר בתחום שכולו נתינה.

יתכן שזה גם היה יכול לעזור לך לא להילכד אצל מישהו שיודע להקרין לך "הרגשה", ומנצל את ההידלקות שלך.

את יכולה כרגע, בתור "פטנט" לענין - להתחיל מהסוף. לדמיין לעצמך מה יהיה אחרי השלבים שהוזכרו לעיל. איך את התנתקת מזה, התחרטת באמת, גילית אמפתיה לבעלך, אולי ביקשת את סליחתו אם לא היית מספיק לצידו כאשר היה במשבר. ואיך אח"כ את מבקשת ממנו אם  הוא יכול, כמו פעם, יותר להחמיא לך, להגיד מילים טובות. תגידי לו בדיוק מה את רוצה. 

לפעמים - כשמדמיינים מהסוף, כלומר, איך יהיה אחרי שאלך את המהלך הזה, מקבלים מזה כח גם להתחיל לזוז כעת.

אבל את חייבת קודם כל לנתק מגע באופן טוטאלי עם העבריין. ממש טוטאלי ומיד. בסוף תרוויחי מזה גם בפעל, באופן מוחש.

יש לך אופי סוסה אדומה
האמת, אני קוראת את כל מה שכתבת לה וברור לי ש*אני* הייתי צריכה לשמוע תגובות מסוג אחר. כלומר, אם המטרה היא שאפסיק, ואני נמצאת במצב מסויים, יש מצב שזה היה אפילו מרחיק אותי יותר.
ועם זאת אני מאוד מעריכה את הקנאות הבלתי מתפשרת שלך בעניינים מסויימים.
את הזעקה שלך... שאני חושבת שהיה לה הרבה מקום פה.
במיוחד אחרי שקיבלה כבר מספיק הודעות מקבלות...
קיצור, אומנם הסתייגתי בהתחלה, ויש גם דברים מסויימים שאני חושבת אחרת, אבל לא יכולתי שלא להעריך...
את לא מבינה שני דברים...ד.

האחד - שזה לא נכתב "לך".

אני הרגשתי, לדעתי, את הכותבת - וזה מה שיועיל לה (וגם לגבייך - אני לא חושב ש"היית נמצאת" במצב כזה כנשואה. אל תדמי את זה לכל מיני דברים שאת מכירה אולי מהחיים.. ואם חלילה היית במצב דומה - גם לא היית כותבת בסגנון שהיא כתבה, כל אחד עם האופי שלו; וגם לא בטוח שהיית מסתכלת על הדברים כמו כעת, שב"ה אינך שם ובעז"ה לא תהיי. ה' יצילינו)

בנוסף - כאן רשות הרבים.

ואחרי ה"קנאות" האמיתית והבסיסית, גם השתדלתי (וזו בדיוק הסיבה שהתכוונתי כעת לכתוב עוד משהו) לתת עצות שיוכלו בתוך המצב הנוכחי לעזור להתגבר מתוך העמָדה מול עצמה גם של הטוב שנמצא בתוכה עוד הנפילה הנוראה הזו, במקביל למוחשיות הכיעור של הדבר.

ואכן, חלק ממה שכתבתי - כתבת גם את, בסגנון קצת אחר.

דווקא מבינה. וכתבתי בקטע טוב...סוסה אדומה
כן, ראיתי שכתבת בטוב. זה רק לחדד את הנקודה..ד.

אל תשכחי שהחיות הראשונית של יהודיאורחת לרגע....
זה הקבה, שממלא את הנשמה שלנו ברצון להיות טובים יותר, להתקדם ולהוסיף טוב.
אכן יש אהבת הבורא ויחד עם זאת יש,*אהבת הזולתתמרי..
במקרה זה אישתו 'אוהבה כגופו ומכבדה יותר מגופו' ...שמקיימים את 'ואהבת לרעך כמוך'
בל נשכח שאין דבר המשמח את הקב"ה יותר מזה.
בוודאי שצריך לנהוג כך...ד.

אבל את - כאשה שמדברת על מה ש"משמח את הקב"ה" - את הרי מבינה שהרבה יותר, לאין ערוך, משמח את הקב"ה אם הדברים הבסיסיים, שהם באמת החיוּת, נשמרים ולא נשברים.

משל למה הדבר דומה? אדם מקבל תרופה מצילת חיים. היא לא "טעימה". בוודאי שרצון ה' שיהודי גם ירגיש טוב - ולכן אם אפשר גם לעשות אותה טעימה, עדיף. אבל עוד יותר חשוב - שיקח אותה ויחיה. החיים קודם.

הייתי מציע לך, כדבר נוסף על מה שנאמר קודם, לנסות להעיף רגע את הענין מהראש - ולהתבונן בטוב שיש בך עוד מלפני כן. הפנימי. של עצמך. ממש לחוש את זה. הערכים, המידות הטובות, האישיות. תקבלי כח מתוך מה שאת. מתוך עצמך. זה ממש קודם ל"כח" שמקבלים מתלות באהבת הזולת - אע"פ שאכן זה צורך חשוב. תעשי כך - אז תחושי ממש את השיפלות בכל פניה אל הגועל הזה, גם אם הוא עטוף מבחוץ בסוכר. 

כך גם יהיו לך יותר כחות נפש וסבלנות, לחדש את ההתנהלות הטובה והישרה. בתוך הבית. לתת. לחוש את הטוב והסיפוק והשמחה שבנתינה. מתוך כך, גם לקבל. ולחוש את הטוב והנועם שבאהבה כשרה ואמיתית.

קודם תעשי "איתכפיא". ניתוק בהכרחה שכלית מכל קשר אל הרע. תצרפי לזה התבוננות כזו. שתרגישי שזה ממש לא שייך לך כל הענין הזה. אח"כ תעלי בחזרה. 

ה' יעזור לך להצליח להתחזק ולעמוד על המקום הטוב. האמיתי.

הגבתי לה כי הרגשתי שהיא קצת סטתה למקוםתמרי..
שזה טוב כדרשה בשיעור תורה. דבר כשלעצמו טוב מאוד.
ומה שניסיתי לומר לה שעדיין לא הגעתי לדרגת הבעש'ט הבבא סאלי הרב קנייבסקי וכל מאורי הדורות *שהחיות* שלהם זה מהמקום שהיא מצפה ממני בזה הרגע להפנים לעשות ולקיים.
דווקא זה מגיע ממקום אחראורחת לרגע....
היתה לי איזה תקופה שנפלתי במשהו, והרגשתי שאין לי זכות קיום.. המטפלת שלי הרימה אותי וגרמה לי להבין שכל בוקר קמים עם נשמה חדשה, והיא - הטוב האמתי שבכל אחד, היא המהות שלי לזכות הקיום הכי שורשית.
זה היה נשמע שאת חושבת שכל הקיום שלך מונע מרגשות - גדולים ונעים ככל שיהיו, אז ניסיתי להזכיר לך שהקימה, ההתקדמות, התיקון - אלה הסיבות האמיתיות שבשבילו אנחנו פה, וזה גם מה שנותן את האושר העמוק והיציב ביותר.. הכי לא תלותי.
בהצלחה תמרי, ושתשמחי אותנו בבשורות טובות בשלום בית שלכם!
הנפש שלי מעט שונה משלך, המסקנה שליתמרי..
לאחר הרבה שיחות עומק עם אשת מקצוע, שאני טיפוס שמונע מדחף בלתי נשלט מאהבה בכל 'תחום בחיים' ולא רק בזוגיות ולכן אני חווה התחלות עם הרבה חשמל שיכולות להיעלם כלא היו.
יש לי מנגנון הדחקה שעזר ועוזר לי לקום ולאסוף את עצמי מהנפילות הכי קשות, זו דרכי מאז ומעולם..
אני בטוחה שגם במקרה הזה אני אמצא בע"ה את הכוחות והדרך לצאת, אין לי ספק שיש לי תיקון בעניין.. ואם אצליח לעמוד בו אקנה את עולמי ואין שיעור לגודל השכר כבר בעולם הזה.
תודה על השיתוף ושבת שלום❤️
יש לך בחירה...ד.

יכול להיות שיש לך "דחף" שמראה כ"אהבה" בכל תחום בחיים בערך, ולכן את חווה ריגושים שיכולים להסתיים בפתאומיות.

אבל - יש לך גם שכל, שיכול לעזור לנווט את הרגש למקום טוב, וגם יכול להבין מה הערך של דבר כזה. האם זו "אהבה".

בשביל זה לא צריך להיות רב גדול... צריך להתבונן, ולהאמים ביכולת שה' נתן לך:

צריך להבדיל, בין כל מיני תופעות הורמונאליות, שמרגישות "כמו אהבה", והן יותר צורך עצמי בריגוש, לבין אהבה - שהיא מידה אמיתית, שיכולה גם להשתמש בכלים "הורמונאליים", אבל אינה מתחילה משם. עיקרה אינו "שאני ארגיש", אלא שההרגשה תבטא יחס אמיתי לזולת, איכפתיות, סימפטיה, קישור ורצון לנתינה.  יש הבדל גדול, אם היצר משתמש בערך כ"תירוץ", או הערך משתמש בכחות שיש בהם גם צד של יצר, כדי להיות חלק מביטויו. ואז זה גם מאזן את הדברים למקומות נכונים יותר.

תיכנסי "בתוך עצמך", תגיעי לשורש הנכון והאמיתי, הערכי, היפה, של הכח לאהוב - וזה יעזור לכך להפוך לנתינה עדינה, ולא תאוותנות בלתי מרוסנת. את תרגישי בסוף יותר טוב כך. וזה לא יהיה רק "חשמל לרגע", אלא בנין של מידות טובות.

את צודקת שבוודאי מההתגברות יהיה לך שכר גדול, כבר במוחש בעולם הזה. זה ניתן לתפיסה בהתבוננות הכי קלה; אם כי, יש להתטער מאד בצערו של בעלך (על אף שאינו יודע אותו), שאשתו כבר "נגעה" תוך הנישואין בגבר אחר. מכאיב מאד מאד. 

תקומי ותעשי תשובה אמיתית. תצליחי להתגבר ולעלות. את יכולה לדווח כאן בוד שבוע, ואח"כ אחרי שבוע נוסף - שהצלחת ופרשת לגמרי מהענין הזה. ואז - תוכלי לקבל מהאנשים היקרים שכאן, פידבק חיובי על ערכך, מה שאת כנראה מאד צריכה. אבל אל תייצרי בו תלות... רק תשתשמי בו, כדי לקבל כחות וביטחון עצמי, בתוכך.

עד שתצליחי לבנות מחדש עם בעלך יחס הדדי אמיתי - ותקבלי ממנו את הפידבק הזה שאת צריכה. בצד נתינה אמיתית גם לו.

א. מה זה "לשפוט"?..ד.

זה לנסות עוד להציל אותה. אם גבר היה מדבר כך על אשה, מתוך תאוות, מניח שהיית מדברת אחרת. אז זו ה"תאווה" אצל אשה. צריך להפסיק לבלבל בין אהבה, לבין שכרון-המשיכה הזה, שסופו להשאיר תיסכול גדול ונורא.

ולגבי "למה לא לממש"?.. וכי עוסקים פה בנערות עם פנטזיות מגיל ההתבגרות?... מה זה "לה לא לממש את האהבה הזאת באמת"? הרי ברור, שאיש שמנסה לקחת אשה בעודה נשואה, חשוד מאד שאין כאן כל "אהבת אמת". גם יש חשש, שהאשה הזו עצמה, לפי מה שכתבה לך בתגובתה, חיה בפנטזיה. על מהש כביכול יכול להיות.

אז אכן, אם הברירה היא בין לבגוד לבין להתגרש - שתתגרש, ללא כל תביעות מבעלה, לא תרמה את בעלה, ותישא בתוצאות.

יש להניח שתוצאות תהיינה שה"אהבה" הזו תתברר כ"השתמש וזרוק"; האשה תרגיש שאיבדה את המידות שרצתה במשך שנים מצד עצמה, וגם לא תוכל למצוא מישהו אחר - כי אף גבר נורמלי לא ירצה אשה שבגדה באחד ונזרקה ע"י השני....

יש לה בעיה של יצר. יצר קשה. היא יודעת את זה בעצמה. אז אין צורך לשרת את התירוץ של ה"אהבה"... על אהבה אפשר לדבר אחרי שיוצאת מהמצב הנוכחי. אז יכולה לשקול, האם ניתן לתקן את מה שקלקלה בבית, והאם ניתן להגיע לאהבה כזו עם בעלה, או אולי אין תוחלת (קצת לא נראה כך ממה שכתבה עליו) וצריך להתגרש ולנסות למצוא מחדש.

אבל כעת קודם כל להתגבר על הדבר הקשה הזה שתפס אותה.

ולהתגבר על זה - צריך לדעת בראש וראשונה שזו לא אהבה באמת. וגם מה שהיא מפנטזת עליו אינו באמת.

ובמקביל - צריך עצות מעשיות של התנתקות. אכן, קשה מאד כשכבר נסחפה לשם. אבל חייבת. לחשוב על זה שהאדם ההוא רוצה לרצוח אותה. שהולכת לבלוע רעל. ממש לדמיין. להתחנן לה' שיעזור לה להינצל מזה. לנתק כל קשר. לדמיין איך כמה שבועות אח"כ תגיד תודה רבה על כך שאיננה שם.

מקווה שהבנתי מה שכתבתאליפ
אם הבנתי נכונה אז לאחר שאני משבח את מילות העידוד שנתנו לך ואוסיף ברכה על האמון שאת נותנת בפורום אני חייב להדגיש את גודל הסכנה

1. גם אם תמצאי כח להתנתק כעת, אם הדברים לא יזכו במקביל לטיפול מהשורש, בכל פעם שבעלך יתנהג שלא כיאות את עלולה להיות מוצפת בצורך להרגיש מוערכת, רצויה ויפה
2. לא ידועה לי מידת ההכרות שלך אם אותו אדם או רמת החיכוך ביניכם. אם אתם עובדים בקירבה או גרים בסמיכות או קיימת היכרות עמוקה קרוב לוודאי שהוא יתחיל להפעיל עליך מניפולציות הדרגתיות על מנת למוסס את ההתנגדות שלך

הדבר הדחוף ביותר הוא שתהיה לך כתובת בעולם האמיתי אשר תשמש כבלם עד שהבעיה העקרונית תזכה לטיפול הולם.
יש לך מישהו מתאים? מורה, אחות, חברה.... משהו?

ואולי לא הבנתי בכלל מה כתבת
ככה זה כאשר עייפים אתה מתחיל למלמל ואז חושבים שאתה נביא... או משוגע. לילה טוב עם החלטות טובות!!!
לא הבנתי בדיוק.... אבלד.

אם הכוונה היא לומר, ש"בעלך אשם", כי הוא "דואג להשמיע מידי פעם גערות והערות" אע"פ שאת סבורה שיש לו "אהבה גדולה אלייך" - כלומר, יש לך דרך לחוש את זה - 

ואת רוצה לומר ש"בגלל זה" "נפלת לזרועות אחרות" ואת גם רוצה לומר כאילו "זה לא חריג", ובכלל כאילו זה שהוא שהזמין "תוצאות שמשחיתות גם אשה בעלת מידות טובות ויראת שמיים כמותך".. והוא כאילו "זרק אותך אל זרועות פתוחות ונעימות.. כל אוזן צמאה"... - 

אני לא חושב שצריך לקבל את זה.

זה נשמע יותר כמו "מצפון" של מישהי שהגיעה לדבר שהיא יודעת שאין לו כל מקום - וזורקת את זה על בעלה וכבר עושה מזה בכלל "עוד סיפור". כביכול משהו רגיל.

חס ושלום. "פריקה", זה ענין אחד. "מסר לכל הגברים וכו' " זה ענין אחר לגמרי.

המסר הוא בראש וראשונה לא ל"גברים" שלא יחכו שהנשים שלהם תקבלנה את המחמאות בחוץ... אלא אם כבר לנשים כאלה, שלא תחשובנה שיש משהו ש"מצדיק" בגידה כלשהי. ברור שאם גבר היה כותב כאן שבגד באשתו כי לא היתה מספיק חמה כלפיו, היה חוטף - בצדק - גערות. קל וחומר כך.

ולהגיד "למרות צידקותה נופלת לזרועות שמזכירות לה שיש לה גם מעלות" - לא. זה ההיפך הגמור מצדיקות. כל זמן שהיא נשואה, אמורה להיזהר לא להתקרב אל מי שמנסה לשלוח "זרועות" כאלה. 

אפשר מראש לדבר עם הבעל, לא מתוך מצב כזה, במדויק מה הצורך. לעיתים קשות, אפשר גם להחליט שזה לא מתאים... אבל האופציה של להיות נשואה ולבגוד בהסבר שאני צדיקה אבל הוא אשם... זה לא.

הסיפור שלך הוא כן חריג אצל אשה "בעלת מידות טובות ויראת שמיים" - ואת זה צריך לכתוב, כי כאן לא רק את קוראת.

לא בעלך "אשם". וכדי לחזור בתשובה שלמה, צריך קודם כל לקחת את האשמה למקומה הנכון. יתכן אכן שאם היתה התנהלות אחרת, יותר "מפרגנת", לא היית נכשלת. זה גם ענין של אופי אישי לעיתים - עד כמה מורגש בכך "נסיון". אבל לא הוא זה שזרק אותך אל זה, "למרות צידקותך". 

דומני שאת בעצמך מבינה את זה. אלא מה? שאת כנראה מזועזעת מעצמך, מרגישה שאת בעצם "זרקת שנים של מסירות ונאמנות", ובצדק לא רוצה לזהות מה קרה לך עם אישיותך, אולי לא מבינה בדיוק איך קרה לך משהו - אז את מנסה ככה "לייצב" לך את התמונה.

אז את יכולה אכן ללמד זכות על עצמך, שהיית בחסר רגשי קשה וכד' - את זה רק את יודעת - וככה להסביר לעצמך שזה באמת לא שייך אלייך, אבל עם זה, לדעת שחס ושלום. תקלה חמורה. ולחשוב האם יש דרך להתנער מכך טוטאלית, כשאחרי לימוד הזכות על עצמך, תייצרי מציאות שתוכלי להתחייב לעצמך שלעולם לא עוד - ללא קשר ותלות בהתנהלות בעלך.

דומני שזה הבסיס, גם לעצמך, וגם לטובת מי שקוראים, שלא יתקבל רושם כאילו יש משהו שיכול להצדיק בגידה.

אחרי זה, יש מקום להביע השתתפות גדולה בצער - גם הצער על התחושות שקדמו, גם הצער על מה שנקלעת אליו. אבל לא לנסות לעשות מזה כאילו משהו "קצת בסדר", כי מישהו הזכיר שיש לי גם מעלות..  אם את רוצה במעלת הצדיקות והמידות הטובות - אז זה למעלה מכל דבר כזה.

התלבטתי אם להגיב. כבר כתבו לך הרבהק"ש
הייתי רוצה להגיד לך שאת משחקת באש ותברחי מזה כמו מאש!

אבל, כנראה את קצת טיפוס כזה, של לשחק באש. צריך להבין, שכשדיברו על לברוח כמו מאש, זה רק כי זה התיאור המקסימלי שנתפס בדעתנו. האמת היא, שזאת האש האמיתית, שכל האש הגשמית בעולם היא רק משל אליה.

את משחקת באיסורי יהרג ואל יעבור - גם אם אדם צריך לוותר על הכל, לא רק על דברים חיצוניים, לא רק על תחושות והרגשות - גם על חייו, אסור לעבור.

תלכי ליעוץ אישי/זוגי. תעשי כל מאמץ לבנות מחדש את הקשר הטוב והמשמח שהיה עם בעלך. אם ח"ו, כלו כל הקיצים - תדאגי להתגרש ואח"כ למצוא בדרך ישרה את הטוב לך.
תתחברי למציאותסודית
כשבעלך יגלה, את תפסידי אותו, את הילדים, ואת הנוחות הגשמית שבגללה את לא מתגרשת.

וזה לפני שהגעת לעולם הבא. כאן , בעולם הזה, מחכה לך מעבר לפינה.

עבדה איתנו בחורה חילונית, שגבר נשוי בעבודה יצר איתה "אש" כמו שאת מתארת.
אחרי שבעלה גילה הוא החליף את המנעול בדלת.
אמר לה שיפגשו בבית דין רבני - התביעה הוגשה.
הבחורה הייתה עם פנים נפוחות מבכי כל הזמן. המאהב אמר לה, שהוא התכוון להתגרש מאשתו אבל! כיוון שהיא לא מפסיקה לבכות - נראה לו שזה לא יהיה כיף, אז לא.

מה היה עם המשמורת והאם קבלה משהו מהרכוש אני לא יודעת כי פיטרו אותה.. היא לא הצליחה להתרכז בעבודה ורק בכתה.

אם את רוצה להתגרש תתגרשי, אבל בלי בגידה.
עדיף לך.
ואם את לא רוצה להתגרש, אז תעיפי אותו מחייך.
מהר.
מעל השרשור ומה שכתבו לךעטרה12
וכמו לך דברים יפים. לעניין חכמים ומחזקים ....
לא הבנתי מה *את* רוצה.

ברגע שתעני את זה קודם כל לעצמך
יהיה לך יותר קל להגיע להחלטות
כי אף אחד לא יכול לעשות את זה בשבילך
מנסה לכתוב שובנשואה מאושרת.

הגבתי כאן למעלה, התגובה שלי באה ממקום רגשי(כמו שלך), אני חושבת שאני מאוד יכולה להכיל את הרגשות ואת הרצון שלך.

אני חושבת שאני פחות או יותר אותו טיפוס אמוציונלי, שמאוד מונע מתוך אהבה, נתינה, רגש חזק, כזה שיכול להחזיק אותי כל היום.

לא הייתי בניסיונות כמו שלך, ובצעדים כמו שלך.

יכול להיות שהייתי עומדת בפני סיטואציות מאוד קשות אם הייתי במקומך, שגבר אחר מחמיא, ומחזר,

ובמיוחד שהרגש הזה חסר בבית...את עומדת בפני ניסיון מאוד גדול. בלשון המעטה.

מצד שני, דווקא כי אני מבינה את המקום הזה, אני יודעת שאת מאוד רוצה שהטוב הזה, והאהבה הזו, תגיע ממנו, ולא מאף אחד אחר, זה חור, ומחסור בזוגיות ביניכם, ושוב - אני בטוחה שכמו שאת אומרת,שנים ניסית, ולאורך המון זמן, ואולי כבר התייאשת, והרמת ידיים...

ותמיד יוותר המקום לתקווה, החשש והשאלה האם עשיתם הכל נכון, האם ניסיתם הכי חזק ובכל הכוח.

ממש אשמח לשמוע ממך, אפילו בפרטי.

ניסיתם ייעוצים למיניהם? שיטות שונות? 

בינתיים המון אהבה פרח

תודה על ההכלה! מעולם לא חשבתי שאני צריכה להתנצלתמרי..
על דבר שבסיסו הוא טוב ויש בו תועלת לא מועטה. מקבלת על זה לא מעט פידבק חיובי.

חסך בתחום הזוגי לא מעידה על התנהלות לא נכונה עם הסביבה לא חושבת שאי פעם נגרם לי נזק מעצם הנתינה ההכלה ואמפטיה, 'נהפוכו'.
למקרה עצמו אין שום אינדיקציה על יראת שמיים, כמו שתאונות בכביש לא מעידות על כישוריו של הנהג בנהיגה. "אדם מועד לעולם"!!!
"הטעות היחידה" שלי שבאתי לנישואים הללו ללא פנקסנות מה שאני קוראת פה לא אחת בפורום ...
ב"ה נותנת ע"מ לתת.

מכירה מקרוב את הסיטואציההאקונה מטטה
מבינה אותך הכי בעולם...אין לי עיצות לתת כי אפילו לעצמי קשה לי לעזור
רק להגיד לך שזה נורמלי לגמרי הצורך באהבה וריגוש.. וכשזה אסור זה כיף פי כמה כי נוסף לרגש האהבה יש משהו מתוק בסוד...
אבל,עדיין הייתי ממליצה לך להתרחק כמו מאש. אני לא מסכימה עם אלה שיגידו שהוא מנצל אותך וכו..יכול להיות שהוא באמת אוהב אותך הבעיה שגם אליו בסוף תתרגלי..ואז מה?כל היום תרדפי אחרי ריגושים חדשים? אני עייפתי מזה. הרמתי ידיים והחלטתי שעדיף להשקיע את האהבה בבעלי..
בהצלחה יקירה העיקר שיהיה לך טוב ותהיי שמחה
תודה! לרגע חשבתי שאני האדם הכי לא נורמלי ביקוםתמרי..
אולי לא הובנתי נכון אבל מאז ומעולם לא חיפשתי תחליף לבעל.
הוא גם טיפוס רגיש ואפילו הרבה יותר ממני היינו כמו שני תאומים סיאמיים בכל, והיו לנו שנים לא מעטות של הכלה מדהימה, ואילו לא היתה עוברת עליי תקופה של חסכים רגשיים לא הייתי מתגלגלת למקום הזה.
נשמה!שמיניסטית123

שלב ראשון תברחי מהקשר עם הבחור עכשיו. כמו מאש. פשוט ככה לחתוך את הקשר במספריים. משמע לא לענות לשיחות, לא להודעות ולא להיפגש. גם אם זה אומר שתעברו דירה לעיר אחרת.

זה קשה תרגישי אולי ריקנות מכל כיוון אבל זה לא קשר שנכון לך.. נשמע שאת מבינה את זה וכותבת זאת בעצמך.

מבינה את הרצון או אפילו הצורך לקשר חם ואוהב עם ריגושים..זה צורך טבעי שלנו כנשים, לדעתי.

אבל כרגע שהבחור בסיפור הנפש לא פנויה שזה יתפתח עם בעלך. ואולי את אפילו לא רואה את זה באופק.. וזה בסדר את לא שם. ועדיין מציעה לך יקרה שתבחרי בשכל מה חשוב לך כרגע בחיים. תציירי לך פרמידה של חייך מה את רוצה בשכל שיהיה בראש הפרמידה..

ותתיעצי עם נשים שמבינות בזה...

אם תרצי אתן לך שמות..

חיבוק יקרה!!! 

את ממש ממש לא חריגהאליפ
דברים כאלו קורים כיום להרבה. לא כולם מוכנים להודות שהם בבעיה. אצל חלק ההתמודדות נגמרת בדמיון, אחרים נלחמים ברגש ולפעמים זה גם גולש למציאות
אז בהחלט את לא חריגה, פסיכית, נבל או שד. את אדם רגיל לחלוטין.
עד כאן אני מסכים עם @האקונה מטטה

אבל כל זה לא אומר שמותר להשלים עם המצב, משטרת הגבולות לא נוכחת בכל זמן ובכל מקום וכאשר גבול נפרץ קשה לחזור אליו.

אז באותה הנשימה אני אומר את אדם נורמאלי לחלוטין אבל הסיטואציה הנוכחית מחייבת פירוק דחוף. זו לא התמודדות שבשגרה
הכל התחיל משיחות קלילות של היכרות שטחיתתמרי..
חוש הומור.. שלאט לאט הגיעו לשיחות עומק ומעט על החיים האישיים.
מלכתחילה שום צד לא חשב שהשיחות האלו יובילו לסיפור אהבה, אין פה פלרטוט או תאווה גרידא זה הרבה יותר...
לשנינו מורכב בחיים האישיים ולשנינו יש בני זוג לא קלים להכלה..
ולמרות הקושי נכון לעכשיו החלטנו לנתק קשר.
כל הכבוד לכם על הסור מרעאליפ
ועכשיו לחלק היותר ארוך. ועשה טוב
מה החלטתם לעשות בבית כדי לקבל שוב את החיים השמחים והרעננים?
חצי העבודה תשאיר התמודדות בלב
כל הכבוד! החלטה לא פשוטה רגשית אבל סופר חכמה!שמיניסטית123

ברור לי שזה התחיל מקושי בבית וצורך טבעי לחפש נחמה, חום, אהבה, הרגשה של אהובה, נראית וכאלה..

בשבילך אפילו תמחקי את מס' הפלא שלו. ותפעלי דרך השכל הזך שלך.

ותחשבי מה את עושה כדי ללבן קשיים מול בעלך הקיים.. שיחה עם מישהי? לשניכם? רק לך? 

יש אנשים טובים באמצע הדרך ששימחו לכוון..

ומדייקת אותך.. וסליחה אם אני חופרת.. את החלטת לנתק את הקשר. הבחור הזה לא חלק בהחלטה. הוא הגיע פתאום ממקום של קושי שלך וקושי שלו והכי כיף לדבר ולצחוק בלי מחויבות אמיתית.. זה בהחלט עושה ריגושים במחשבה.

את לוקחת את חייך במושכות שלך. עם כל הקושי. ובוחרת לפי השכל שלך מה שנכון לבית, לחיים שלך.

ראשית,ד.

רואים מכאן כמה צריך להיזהר במה שחכמים אמרו.

הרי את עצמך אומרת כאן שזה התחיל לא משיחות-חירום של "חסך רגשי".

היה צריך לעצור מראש. אשה נשואה, לא מגלגלת שיחות קלילות, חוש הומור, ועוברת ל"שיחות עומק". זה לקח חשוב - לעצור בזמן.

זה שזה "הרבה יותר", אינו דווקא צד לקולא. הרי את רואה, שה"הרבה יותר" הזה, לא הוביל רק להצעות אחד לשני לפתרונות רוחניים...

לשניכם - כל אחד בפני עצמו - קשה בחיים האישיים, אפשר להבין.

דווקא בגלל זה, צריך קו-אדום שכלי בראש. לא מתחילים לחפש את ה"פיתרון" באיש אחר, כל זמן שנשואים.

מזל שהחלטתם לנתק. גם מה שהיה עד כה, הוא דבר שאם  האיש היה יודע ממנו - ספק אם היה מוכן להמשיך. נעשה לו עוול גדול; צריך לחוש לפחות חובה להשתדל לקראתו מאד, גם אם אינו יודע מזה. בפרט שאת עצמך אומרת שהוא אדם טוב מאד, וגם היה לכם מצוין ביחד. חלק מהחיים, זה גם לעמוד לצד מי שבגלל קושי שלו, אינו בדיוק ברף של תשומת הלב שהיה רגיל בה. ולא לחפש תחליפים לבינתיים.

ומכל מקום, כיוון שכבר היית בתוך הנסיון - יישר כח על ההתנתקות ממנו. זו הפעלת כח במקום הנכון.

כדאי מאד, שאחרי שניצלת כמעט מגיהינום כאן ולעת"ל - שתשמרי מרחק גדול מאד. להשתדל שלא תהיה שום אופציה להיפגש וכד'. שהענין יתקרר לחלוטין.

תזכי להיות "במקום שבעלי תשובה עומדים" - ואולי בזכות זה גם תקבלי שוב יחס כמו שאת רוצה. וכמו שהיה כבר.

כשבעל לא פנוי לזמן איכות עם האישה בכל המובניםתמרי..
אז היה מישהו אחר שמילא ובאהבה רבה. אישה זקוקה לשיחות כי זה 'צורך' זקוקה לקלילות ולא שיהיה דרוך עם נשק לרכה על כל דבר קטן.
אישה זקוקה להומור כי זה מפיג כעסים ואת הצורך להעיר ולגעור . ואם רחמנא ליצלן קורה דבר שלא בשליטתה, הוא ידע להחליק עם מעט הומור במקום גערות שלא יועילו ולהיפך רק ירחיקו עד למצב של התרחקות רגשית...
בעל שלא יודע לפתח עין טובה כלפי אישתו ורק מחפש על מה להעיר ולהתלונן ולא מתנהג בקלילות וקפדן בביתו, רק מרחיק את האישה ליזום קירבה רוחנית שהוא צורך ריגשי שבונה קירבה ואהבה.
ומוסיפה שגם כשהיא לא מקבל זאת בביתה בעקבות עניין זוגי..שמיניסטית123

עדיין לא מותר לה לחפש זאת עם גבר אחר!

זה לחיות בדמיון של רגשות. ולכן עליה להתרחק כמו מאש.

היא נשואה. על אף הקושי הנוכחי..

יש לראות איך פותרים קושי

מה שכתבת שאשה זקוקה עקרונית, זה נכון.ד.אחרונה

שיחות ויחס וכו'.

אבל לומר, "היה מישהו אחר שמילא ובאהבה רבה" - אין לכך שמץ לגיטימציה. וזה אכן מזעזע.

איש ואישתו - זו מציאות. משפחה. כל זמן שנמצאים בתוכה, אין לגיטימציה "לקבל אהבה" מגבר אחר, גם אם עצם הצורך ביחס אוהב, מובן.

זה כמו שאדם יאמר, הבנק לא נתן לי אשראי מהכסף שלי - אז גנבתי ממישהו אחר. והרבה יותר.

את גם צודקת שטוב לדעת להפיג דברים עם קצת הומור (לא מדבר על "דברים" מסוג מה שקרה כעת. אף אשה אינה רשאית לתבוע מבעלה "להפיג בהומור" נגיעה במישהו אחר..).

מה שכתב על בעל שלא מסתכל בעין טובה על אשתו (כמובן, לא מכיר. מתייחסלמה שציירת), מחפש להתלונן, קפדן - הכל נכון. אבל לא לזה התייחסתי בהודעה עליה הגבת...

ומכל מקום, צריך שיהיה ברור לגמרי שני דברים: א. אין "פיתרון"נוסח זה שהתגלגלת אליו.

ב. העוול שנעשה לו, מדבר כזה בתור אשתו - גם םא זה בא בעקבות חסר שיש לו חלק בו - הוא הרבה יותר מאשר מה שנעשה לך. זה בדבר הכי בסיסי.

אשר על כן, מזל שיצאת מזה, תתפסי מרחק גדול - ונקוה שמתוך הדדיות של נאמנות ושיח, תוכלו לחדש את האהבה והקשר והאיכפתיות ביניכם.

צריך להיזהר מאמירות כאלה.ד.

גם אם רוצים לשדר לאדם הבנה לאיזו תסבוכת רגשית שנקלע אליה - כאן לא דובר על איזה דמיון.

בגידה בפעל, זה לא "דבר שקורה להרבה" - לפחות אצל אנשים עם מוסר בסיסי. זה לא "רגיל לחלוטין" ח"ו. גם מבחינה אנושית, גם יהודית - יהרג ואל יעבור, כלומר, עדיף למות מאשר לעבור. ח"ו.

הרבה מאד תלוי, עד כמה מראש מובן לחלוטין שכאשר נשואים - אז נשואים.

מוטב שתישארי בתובנה הזו,ד.

שאכן זה לא נורמלי לחלוטין.

לא תמיד כדאי לקחת "תנחומים", מזה שיש עוד מקרים לא נורמליים. בכל דבר תוכלי למצוא כך.

אלא שאת יכולה לחזק את עצמך, בכך שמה שהוביל לכך, הוא דבר שיכול להוות נסיון. ושזה צורך נורמלי.

זה דבר חמור,ד.

לומר "כשזה אסור כיף פי כמה, יש  משהו מתוק בסוד"... משהו מתוק בסוד שמסתירים מהבעל שנמצאים בקשר עם גבר אחר? רחמנא ליצלן. לא מקנא בבעל שזו אשתו.

ומה הבעיה "שגם אליו תתרגלי בסוף"... לא שאת בוגדת בכל רגע, מרמה את הבעל שחי איתך והיה מעיף אותך אם היה יודע.  רק חשבון "תועלתני" שגם אליו תתרגלי... אז מחליטים ש"עדיף להשקיע את האהבה בבעל", רק כי נמאס מלרדוף אחרי ריגושים חדשים? זה מזעזע.  ממש לא מקנא בבעל הזה. עם כל זה שלפחות יש סיכוי שההחלטה הזו, תביא בסוף גם להבנה שכך זה לכתחילה ובאופן מוחלט.

יש הבדל גדול, בין להבין שיש כאלה שהרגשות מסוימות/דמיונות, תוקפים אותם יותר מאשר אחרים - לבין לאבד את הבסיס הכי בסיסי בין איש לאשתו.

למה אתה חושב שהפחדות יעזרו??האקונה מטטה
כשמישהו נמצא בתוך משהו אסור ואומרים לו שזה חטא ואיזה עונש יהיה לו על זה בשמיים אני לא חושבת שבגלל זה הוא יפסיק.
היא יודעת טוב מאוד שזה אסור
בעיניי יותר הגיוני לשים מראה מול הפנים ולעורר שהמציאות זה לא סרט רומנטי...חוץ מזה שהמשפחה עלולה להתפרק מטעות אחת קטנה וזה בטח לא שווה את ההנאה הרגעית.
למה את חושבת שאני חושב ככה?...ד.

ראשית, התגובה שעליה הגבת - אינה לפותחת השרשור, אלא למישהי שאמרה שנהגה כך - והחליטה שעדיף להשקיע בבית. 

כתבה "נימוקים" מאד בעייתיים..

לגבי מה ששאלת - שכנראה התכוונת להודעה קודמת שהזכרתי בה שזה בייהרג ואל יעבור.

הכוונה כמובן אינה ,להפחיד, בעלמא.

א. אם אומרים למישהו שעבודה זרה זה "ייהרג ואל יעבור", מתכוונים "להפחיד"? או להעמיד על חומרת הענין? ברור שלהעמיד על חומרת הענין.

ב. שמעתי אמש בערוץ 7 הרצאה של מומחה לכבד, והוא אמר שתוספי תזונה מסויימים, שלא לפי הנחיה רפואית, יכולים להזיק לכבד, ויכולים לגרום גם למוות ר"ל. האם נאמר לו, "למה להפחיד"?. או נאמר תודה שמעמיד על משמעת הענין וסכנותיו?

ג. לפעמים אכן, דווקא כשמדובר במשהו "יצרי", אז הניעור על חומרת הענין, עוזרת להשליט את השכל. הרי אם מישהו היה אומר לה שכל צעד מצולם, או שיכניסו אותה לבית סוהר, היתה נרתעת, נכון?..  

ד. גם על מה שאת אומרת, שהמשפחה עלולה להתפרק, אפשר לומר "למה להפחיד"...היא לא יודעת את זה? צריך לעזור לאדם לראות את משמעות מעשיו. ואני לא חושב שלומר לאדם ש"המציאות זה לא סרט רומנטי", בדווקא יעזור במצב כזה.

ה. עם זה, באמת אני לא כתבתי רק את הצד הזה, שחשוב מאד להזכיר אותו, ביחוד לאור תגובות כמו זו שעליה הגבתי בהודעה הקודמת. כתבתי גם עידוד חיובי לצאת מזה, גם מראה למשמעות המוסרית וכו'.

אשכרה עברו 5 שנים מאז? לא יאומן. עברנו מגפה עולמיתדי שרוט

ומלחמת קיום מאז. יש צורך בעוד אחד כזה? פעם הייתי מצחיק.

יאללה בואו נצחק קצת על עצמנו. מקווה שאצליח להעלות חיוך - נשואים טריים

עוד אחד דחוף ממשלאחדשה
אמאל'ה הזמן טסססספשוט אני..

וכן, פעם היית מאוד מצחיק 😝

אבל גם היום ❤️

וואו אני ממש זוכרת את השרשור הזהנגמרו לי השמות
כמה צחקתי, זה באמת ענק! 😂
וואו זה לבכות 🤣🤣אונמראחרונה
אחריות הורית לוקה בחסרלביטה

מה אפשר לעשות כשהאחריות ההורית של ההורה השני לוקה בחסר?

אסביר,

הוא איש טוב ואבא טוב.

לא משנה המצב בינינו, הוא לא רלוונטי.

מתייחסת רק להתנהגות שלו כהורה.

כשהילדים בבית איתו, יש כאוס.

הוא לא מחזיק. לא מקפיד על דברים שצריכים להיות בשגרה.

הכל מרגיש כמו אווירת עלא באב עלא.

חוזרת למגבות על הספה, בגדים מלוכלכים על הרצפה שני ס"מ מהסל, וילדים חצופים ומשתוללים שצריך פלוגה כדי להרגיע אותם.  

כשהילדים איתי, יש רוגע והרמוניה.

מקפידה איתם על חוקים, סדר, זמנים.

הכל ברוגע ושלווה. אין חיכוכים. כל אחד תופס את הפינה שלו ויש אווירה של קסם בבית.

עד שהוא נכנס הביתה.

הילדים פשוט מריחים את הפשרנות שלו לדעתי.

על הכל הוא מוותר.

מעניש, ומוותר. מאיים. לא מקיים שיח.

עכשיו, כמובן שאני לא מושלמת. אבל מפה ועד הורה שהילדים איתו בכאוס מוחלט יש פער רציני.

פרקטית, להיות הורה 24/7 מבחינתי לא אופציונלי.

אני גם ככה איתם המון שעות לבד. באהבה ושמחה.

ויש לי כמובן דברים שאני מחויבת אליהם מול עצמי.

מעבר לעובדה שאם אתמסר ככה, בוודאות אשחק עד היסוד.

ניסיתי לומר לו, לרמוז, לבקש על דברים ספציפיים.

עדיין הכל נותר על כנו.

מה כן אפשר לעשות? 

לא סתם הקב"ה ברא לילד 2 הוריםאורי8

זה בריא ומייצר גמישות נפשית ומחשבתית שאבא ואמא שונים. ושעם כל הורה מתנהלים אחרת. את נותנת להם צד חשוב מאוד באישיות . אבל נם יכולים כם להתרם ממה שקורה אצלו. שם הם קצת מתפרקים ומרשים לעצמם להשתולל ולהיות פחות בתוך הגבולות,  מי אמר שזה רע? אני חושבת שזה בריא לנפש שיש גם מקום להשתולל, לפרוק ואפילו להתחצף קצת. זה לא באמת מזיק להם. מבינה ממש שזה קשה לך, גם לי קשה להגיע לבית הפוך... ואני יכולה להתחרפן מזה, רק שב"ה יש ביני לבין בעלי יחסים טובים, ועל כל פשעים תכסה אהבה... וממה שאני מבינה אתם במצב אחר. במצב זוגי לא טוב יש נטיה לשחור לבן, וככה את מתארת את המצב אצלך יש קסם, ואצלו כאוס. טובת הילדים שלך שתתני לילדים שלך לחוות את 2 ההורים שלהם . מניחה שרוב הזמן את איתם ואת נותנת גבולות וסדר , אז מידי פעם עם אבא יש בלאגן, זה לא יפגע בהם, הפוך הם יגדלו להיות ילדים יותר בריאים בנפשם( הסדר נותן רוגע ושגרה  , קצת בלאגן מייצר ילדים יותר יצירתיים, ועם יותר אומץ ותעוזה , חשוב מאוד בחיים ). לכן, אני מציעה, שחררי, תני להם להנות עם אבא שלהם, זה האבא שהם קיבלו מהקב"ה ואת לא המחנכת שלו , הוא באמת לא הילד'שלך, תני לו להיות אבא בדרכו. לא תארת פה שום דבר מסכן חיים( זה הדבר היחיד שאני רבה עם בעלי עליו בענין , כשהוא מרשה דברים שמסוכנים בעיני , לראות מסך בשעה מאוחרת לא מסכן חיים...)

נר איש וביתו ✨🏡נגמרו לי השמות

נר איש וביתו

דווקא בחג הזה, חג החנוכה, כשאנחנו מוצאים עצמינו מארחים או מתארחים,

מוקפים בסביבת המון אנשים, משפחה, חברים

דווקא אז חשוב שנזכור את הבסיס שלנו.

שנר איש וביתו.

"ואישתו היא ביתו"

איש ואישתו.

בבית.

פנימה.

כשטוב לנו יחד - מי יכול עלינו

רק מהתנועה *הזו*, מבפנים - החוצה - רק כך נוכל להתעלות.

נתרכז בביתנו פנימה.

נמצא את הכמה רגעים בין לבין, ניצור אותם, ניזום אותם, 

נעלה אותם לראש סדרי העדיפויות, מעל הכל.

גם במחיר "ביטול" מפגש משפחתי כזה או אחר,

גם במחיר אחר.

כמה שנצטרך.

עד שנרגיש שאנו מלאים.

וממילא בהתמלאות ובטוב שלנו - נוכל להיות עוד יותר בטוב ועוד יותר להשפיע גם החוצה.

נר ה' נשמת אדם

ה', הקב"ה -

אתה שאמרת שתמחה את שמך מעל המים כדי להשכין שלום בין איש לאשתו

שימכר ספר תורה ובלבד שיהיה שלום בית בין איש לאישתו

ששמך שלום וכמה חשוב השלום. ובראש ובראשונה בין איש לאשתו.

נשמת אדם -

נשמה שנתת בי טהורה היא.

ונשמה שנתת באשתי טהורה היא.

ונשמה שנתת בבעלי טהורה היא.

טהורים הם.

כוונותיה של אישתי טהורות הן, נשמתה טהורה היא, גם אם בטעות פגעה בי.

כוונותיו של בעלי טהורות הן, נשמתו טהורה היא, גם אם בטעות פגע בי.

וכל עוד הנר דולק אפשר עוד לתקן

כוונותיהם טהורות.

וגם אם מעשיהם לעיתים לא מיטיבים - נלמדם איך.

נלמד גם אנחנו יחד.

נלבן. נברר. נתקרב.

נגדל מזה. נתעצם.

נזכור שמי שאמר "ו*כל* זה אינו שווה לי" - היה המן הרשע,

בעוד מרדכי היהודי מלמדנו כי הוא "רצוי *לרוב* אחיו".

והרוב טוב.

ולא צריך לחפש את ה"כל".

נדבק ברוב. ברוב הטוב.

נגדיל אותו.

נמשיך ללמוד אחד את השנייה.

נמשיך ללמוד את עצמינו.

"מוסיף והולך"

נמשיך להוסיף לטוב הזה, כל פעם עוד ועוד

עוד תובנה,

עוד קירבה,

עוד אהבה,

עוד כלים,

עוד תקשורת,

עוד גדילה זוגית ואישית.

8 נרות 

8 - מעל הטבע.

נס.

ימים של ניסים, הלל והודיה.

*מעל* הטבע.

וה' מוחה שמו *מעל* המים כדי להשכין שלום בין איש לאישתו

וגם אנחנו, נתבונן *מעל*.

נתבונן ב*מבט על* על הסיטואציה הזוגית שלנו

מה היה שם?

היינו בריב? ריב נוראי? ריחוק איום? מצאתי את עצמי חווה קושי עצום? תסכול עמוק וחוסר אונים?

ואם אני מסתכל/ת במבט על, מה אני רואה?

מה *בעלי* הרגיש וחשב שם?

מה *אשתי* הרגישה וחוותה שם?

"לא טוב היות האדם לבדו" -

לא טוב לו לאדם כאשר הוא לבוד, דבוק, גב אל גב

"אעשה לו עזר כנגדו" -

כנגד, מול, מציאות של פנים מול פנים.

מציאות שרואים גם את ה"פנים" - אראה את הפנים של בעלי, אראה גם את הבפנים של בעלי, את הנשמה שלו - וזו תהיה מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

מציאות בה אראה את הפנים של אשתי, את הבפנים שלה, את הנשמה שלה - היא מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

המבט על הזה,

מעל,

יכול ליצור גם אצלנו מעל הטבע.

מעל הטבע האנושי שלנו.

להתגבר.

להתגדל.

להרחיב את כוחות הנפש שלנו.

לעלות מעלה מעלה.

להביט גם מעלה. לקב"ה. שהכל מאיתו. והוא משרה שכינתו ביננו.

ללמוד ממנו ולהביט גם אנחנו מעל הסיטואציה, מעל הפגיעות שלנו, 

לנסות לראות *גם* את הצד השני (גם ולא רק, לא לבטל את עצמינו חלילה, לא להתכחש לרגשות שלנו חלילה, אלא להיפך - להכיר בהם. לתת להם מקום. להבין אותם. לעומק.

ובהמשך נוכל גם לתווך ולתקשר זאת *נכון* לבן/בת זוגנו)

לנסות לראות מה עובר ועבר שם במחשבתו, ברגשותיו, בנשמתו?

ולעיתם דווקא *מתוך הקושי*, מתוך הקושי הכי הכי עצום אפילו -

מ-קץ

עת צרה היא ליעקב ו*ממנה* יוושע -

וגם אם הכי חשוך וקשה - עלות השחר עוד תגיע. וקרובה מאין כמותה.

ודווקא מתוך החושך הכי גדול - נדליק את האור. 

בלב שלנו.

בלב של החצי השני שלנו.

נראה גם את האור שבו/בה.

את כל הטוב שבו/בה.

נבין מתוך עוצמות הכאב במבט על מה היה כאן בעצם,

מה הוביל לכך,

מה אני הכי הייתי צריך שם?

מה אשתי הכי הייתה צריכה שם?

לכן נזכור -

כשאנחנו במשבר - זו הזדמנות נדירה ועמוקה בשבילנו לתקן.
לתקן את עצמנו.
לתקן את החיים שלנו.
לתקן מה ששבור לנו בחיים האלה.

כשאנחנו נמצאים במשבר -
יש לנו גם הזדמנות נדירה להיות "משבירים לעצמנו"
כמו יוסף הצדיק, שהיה המשביר במצרים,
בזכותו לכל העם היה מזון ויכולת קיום ל7 שנים שלמות.

גם אנחנו -
אם נשכיל להבין מה המשבר הזה שאנו חווים אומר לנו?
מה הוא אומר עלינו?
מה הוא אומר על המקום שאנו נמצאים בחיים?
מה בו כואב לנו הכי הרבה?
מה הוא גורם לנו לחשוב, להרגיש ולרצות הכי הרבה?
אם נענה לעצמנו על כל אלה -
נוכל לזכות ולהיות המשבירים של עצמנו.
לגרום לנו להיות ניזונים יותר,
להיות חיים יותר,
להיות שלמים יותר
להיות מרוצים יותר.

כשאנחנו נמצאים במשבר - 
ניתן לנו "שובר" במתנה.
כן,
לפעמים
המשבר הוא מתנה.
כי בלעדיו לא היינו עוצרים רגע להסתכל בחיים שלנו.
לראות איפה כואב, איפה קשה,
איפה רע,
מה צריך לתקן,
מה לא הולך אפילו שניסינו בכוח זמן רב,
מה דרוש תיקון לשבר הזה.

קיבלנו שובר חינם להזדמנות חד פעמית להפוך את החיים שלנו למשהו טוב יותר.

כשיש משבר,
אפשר לקחת את המשבר הזה,
להתעלם, לכאוב ולבכות ולא באמת לשנות משהו בחיים שלנו.

אבל אפשר גם אחרת.

אפשר גם לתקן את השבור.
אפשר גם לזכות בשובר מתנה להתבוננות מעמיקה על החיים שלנו.
אפשר גם ללמוד ממנו ובזכותו להיות המשבירים הראשיים של עצמנו.
"המשביר לצרכן"
וה"צרכן" הזה הוא אני. לי אני צריך להיות המשביר.

נר החיים

הנר שמסמל את החיים, "נר ה' נשמת אדם",

והטומאה - מסמלת היא את היעדר החיים.

"טמא" משורש א.ט.ם - אטום - היעדר חיים.

ביצית שיכלה להיות מופרית אך לא הופרתה - תגיע הוסת ותהיה כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

תינוק שיצא לאוויר העולם וכבר איננו בתוך גופה של אימו - יש כאן מציאות של היעדר חיים בתוך הגוף = טומאה.

אדם שהתקרב למת, נגע במת - יש כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

הטומאה היא היעדר החיים.

וכאשר אני עם אשתי/בעלי אני רואה חיים.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת"

איתה, ורק איתה אני אראה חיים.

איתו, ורק איתו אני אראה חיים.

ואם חלילה אפזול הצידה ולא אהיה בבלעדיות ונאמנות לאשתי/לבעלי - כאן יש טומאה. כאן יש היעדר חיים. כאן אראה מר. 

כאן היוונים רוצים להשכיחם מחוקי תורתך, לטמא את הקדוש לנו, להכניס עבודה זרה בליבנו.

נתחזק בחיים.

בשלמות.

בשלום.

בבלעדיות.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת" - נשואים טריים

רק איתה, עם אשתך, אתה יכול לראות *חיים*

רק לה, לאשתך, תשמור את האהבה שלך.

רק עבורה, עבור אשתך תהיה הגיבור שלה.

תהיה גבר. וגיבור. שלה. ועבורה.

לא לחפש להיות גיבור של אישה רנדומלית, אלא של אשתך.

לא לחפש לעזור ולסייע על חשבון הבית פנימה.

להשקיע את כל הטוב הענק הזה שבך – באשתך.

להסתכל *לה* בעיניים

לשמח *אותה*

להצחיק אותה

לפלרטט איתה

לכתוב לה מכתבים או הודעות משמחות במהלך היום

לשלוח לה אימוג'ים אוהבים

לראות מה קשה *לה*, מה אתה יכול לעשות עבורה? במה אתה יכול לעזור לה?

לראות עוד את כל הטוב הגדול הזה *בה*, במי שכרתת איתה ברית עולם.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אשתך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לאשתך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

-----------

"שמעי בת וראי והטי אוזנך" ושכחי כל עבודה זרה שבלב וכל גבר זר שאינו בעלך

והטי אוזנך וליבך לאישך שלך.

תהיי האישה שלו, ורק שלו.

שמרי את יופייך, את צחוקך, את ליבך רק לו.

ראי חיים ואהבה יחד איתו

כל כבודך בת מלך – רכזי פנימה, פנימה אל תוך ביתך, פנימה אל אישך.

השקיעי את כל הטוב הזה שנקרא את – בו.

להביט בו בעיניים

לשמח אותו

לצחוק איתו

להעריך ולתמוך בו

לאהוב אותו.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אישך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לבעלך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

אם מישהו רוצה גרסה מקוצרת פשוט אני..

הטקסט מדגיש את רעיון “נר איש וביתו”: חנוכה הוא זמן לחזור לבסיס הזוגי – איש ואשתו, פנימה אל הבית והקשר. מתוך חיזוק השלום, הקרבה והתקשורת בבית, ניתן להשפיע גם החוצה. הוא קורא לראות את בן/בת הזוג במבט על, מתוך הכרה בטוהר הנשמה והכוונות, גם כשיש פגיעה או משבר, ולזכור שדווקא הקושי הוא הזדמנות לצמיחה, תיקון והעמקת האהבה.

עוד מודגשת החשיבות של בלעדיות, נאמנות והשקעה רגשית בקשר הזוגי: לראות חיים רק עם בן/בת הזוג, להשקיע בהם את כל הטוב, החיבה, העזרה והשמחה, ולא לפזר את הכוחות החוצה. אהבה זוגית מתוקנת מביאה טוב לשני בני הזוג, לילדים, ולעולם כולו – והיא האור האמיתי שנדליק, במיוחד בימי חנוכה.

(GPT)

יש את הגרסה של די שרוטדי שרוט
נר איש וביתו - תדליקו אחד את השני.
במשמעות החיובית של המילה זו אחלה גירסה נגמרו לי השמות
תודהנפשי תערוג
לצערי אני לא מצליח לקרוא את הגרסה הארוכה
מנפלאות הAIנגמרו לי השמות
ממש במקום להעסיק קצרנית... 😅
ואני רק אגיד ששווה לקרוא את הגרסה הארוכה...בארץ אהבתי

קיצור זה טוב בשביל להבין על מה כתבת. אבל זה לא מעביר את התוכן באמת.

וכתבת כל כך מהמם וחזק שהיה לי שווה לקרוא הכל...❤️❤️

תודה רבה יקרה ❤️ ממש משמח לשמוע ב"ה 🙏נגמרו לי השמותאחרונה

אני באמת חושבת שללב ולהבעה של כל אדם ישנה חשיבות ולא תמיד ניתן להעבירה בהכרח בקיצור או בתימצות או בבינה מלאכותית, 

וכי יש מקום לזרימה, לעומק, למהות ולכוונת הלב שבאים מתוך האדם כפי שהם באותו רגע.

וגם מבינה לגמרי מהצד השני שקשה לקרוא אורך ולא אפשרי פעמים רבות מבחינת זמן, פניות, כוח וכו'

לכן בהחלט טוב שכל אחד יעשה כפי ראות עיניו והעדפותיו

ושוב תודה יקרה על הפידבק והמילים הטובות, מחמם את הלב לשמוע שהדברים נגעו בך 🙏❤️

תודה על הגירסה המקוצרתהעני ממעש
(התודה לפשוט אני ולצ'אט גיפיטו😅)נגמרו לי השמות
יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)

בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.

היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?

חחחח תודה

אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..

אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו... 

אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,

אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.

(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)

טעיתי. הבנתי לא נכוןיעל מהדרום
אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*

אין נכון או לא נכון.

לאחת זה יפריע-וזה בסדר.

ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.

אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.

תשתפי אותו בתחושות שלך.

מסכימה...לומדת כעת
רק לא כדאי לעשות מזה עניין גדול מדישלג דאשתקד
כי זה בעצמו יכניס רעיונות, בפרט אם אתם באמת נשואים טריים.. 
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999

אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?

זה  טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".

אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה ,  לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".

אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.  

אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי  

כל הטעויות הלא פרקטיות התחילו ממטרה פרקטיתשוקו.
פרקטית מי שרוצה לשמור על עצמו על ביתו ועל הזוגיות יתרחק מאוד מאוד

גרוע והתחושה שלך נכונהזיויק
לדעתי זה שונה מעבודה מקצועית
אתה משתמש במילים קשותשלג דאשתקד

יש הרבה חברויות בלימודים ובעבודה שלא מתפתחות למקומות שהפנטזיות של כבודו הולכיהם אליהם.

זה לא הופך את זה לטוב או לרע, אלא בעיקר שצריך לדעת לשים דברים בפרופורציות ולהבא להציב גבולות (נניח, שבפעם הבאה ייפגשו אצלכם בבית, או שייפגש עם אחר/ת).

מחשבה פסימית מיידית או תגובה קיצונית יכולים להזיק מאוד, בין אם החשש מוצדק ובין אם לא.

זה באמת מורכבהסטורי

השאלה אם יש לו ברירה.

לי לא היה מפריע, אם מפריע לך תגידי לו בצורהאור123456
מכובדת ואני מקווה שהוא יכבד 
קשה לתת גבולות ברוריםהעני ממעש

אבל כמה נקודות ציון

א האם יש איסור ייחוד. אם כן אז זה פשוט אסור .

ב האם חד פעמי/ פעמים בודדות/ סדרה של שיעורים

ג האם יש רעשי רקע שיגבירו צניעות או שיגבירו קלות דעת

ד מה הסגנון של הסטודנטית המדוברת

הצלחה רבה 

אני ממש מבינה למה זה מפריעיעל מהדרום

לק"י

לא קשור לאם סומכים על בן הזוג או לא.

ובעיני, אם לך זה מפריע, הכי לגיטימי שתבקשי ממנו ללמוד עם גבר.

אולי לא הייתי באה בדרישה, אלא מבקשת ומקווה שייענה לי.

בעיניי אם הכרחימאמינה-בטוב

עדיף ללמוד בזום ביחד ולא פיזית ועוד יותר עדיף ללמוד עם גבר..

זה די פשוט ובסיסי

אפשרתהילה 3>

שיפריע לך

כדאי לשתף בזה❤️

אפשר להזמין ללמוד אצלכם אם אין אופציה טובה יותר עם מי להשלים..  או שילמדו בזום.

החשש מובןנפשי תערוג

יחד עם זאת, ראוי לסמוך עליו

ואם ממש קשה (לאו דווקא קשה לסמוך אלא קשה הסיטואציה)

אפשר להזמין אותה ללמוד אצלכם

אני לא אוהב להגיב לדברים כאלו מהסיבההמצפה לישועה

שצריל זהירות גדולה ב"לתת עצות" שחלילה לא יפגע בצורה כלשהי בשלום והאהבה בין איש לאישתו.

אז כל המטרה היא רק לתיקון ולכוונה טובה.

גמו שכתבו זה חייב להיות ברור שהגבולות ההלכתיים חייבים להישאר אחרת אין לזה שום היצר בלי קשר לנישואין בכלל.

והדבר השני והקריטי זו לא הנהגה טובה אני מאמין שהוא עושה את זה בתום לב וגם אותה סטודנטית שעוזרת לו.

אבל זה לא מומלץ כלל וכלל גם כשאין  שום ייחוד ומבחינת הלכתית יבשה הכל נעשה לפי ההלכה.

מהסיבה שזה יוצר קירבה בטח אם משובר במשהו של כמה פעמים.אי אפשר להיות לא אנושיים אי אפשר לשבת עם אדם ולא קצת לצחוק איתו להביע נחמדות וזה לא דבר רע אבל בהקשר הזה זה עלול חלילה להגיע למקומות שליילים ואיני מדבר מדמיונות אלא מסיםורים ששמעתי ומתלמידי חכמים מאוד מתונים ומחוברים לחיים שגם הם אומרים את הדברים הללו.

זה מעבר להרגשה האישית זו הנהגה לא נכונה...

העולם היום הפך להיות מכיל וכל דבר כמו מה שכתבתי נשמע שמפגש בים איש לאישה הוא מלא ביצרים ותאוות.

אבל זו בכלל לא הכוונה שלי.

אנחנו בני אדם בריאים עם רגשות וכל פגישה מסוג כזו היא סוג של חוויה וחוויה היא דבר מקרב.

וזה לא משנה עבודה לימודעם וכד' צריל שיהיו גבולות ברורים

בסגנון הדיבור והתוכן.גם במקום של עבודה זה לא דבר נכון שאיש או אישה ידברו על אה ועל דא או יצחקו אחד עם השני...

זו האמת וזו דרכה של תורה

ברור לי שהרבה מאיתנו לא עושים את זה ממקום רע פשוט העולם הפך להיות מכיל כביכול ונותן לגיטמציה לערבוב הזה.

*אני ממש לא חושב שצריך שלא יהיה שום מפגש בין נשים לגברים.

אבל אני כן מתנגד שבתוך המפגשים האלו יכנסו ערכים,אמונות,תחביבים, חווית וכד' בין גברים לנשים(אא"כ המטרה שלהם להכיר ולהתחתן).

ודרך אגב אני בטוח שהוא ממש צדיק וטוב וממש אוהב את אשתו ובכלל לא חושב על הנ"ל.

אבל כמו שכתבתי זה לא דבר טוב ונכון.

הדרך הכי טובה לדעת אם זה תקיןמישהי נשואה

לשאול אותו

אם הפוך הוא היה מסכים שתשבי עם סטודנט

חזק שלךזיויק
לא הייתי עושה את זהשלג דאשתקדאחרונה

זה בהחלט יצירתי, אבל אם מדובר בזוג צעיר, עדיף כמה שפחות להתבחבש בזה. כל העיסוק בזה רק מעלה רעיונות ויוצר טינות., ולצערי מדברים שאני מכיר, אנשים (בעיקר נשים!!!) מצטלקים מזה מאוד קשה, ונישואים מאוד יפים יכולים להיהרס על ידי שיחות על "אהה נהנית לגבר איתה", "מה יש לה שאין לי", "וואלה בטח בדקה וחצי שיש לך בערב אתה בטח מגשים איתה פנטזיות". זה פשוט חבל ומסוכן (גם אם זה לא גורם ח"ו לגירושין, זה גורם לפירוד בלב וטינות וכאב).

שפשוט תגיד לו שלהבא אם רוצים אז או עם גבר או בבית שלהם כשהיא נמצאת.

איני יודעת מה לעשות?אורית יעל

ממד אחד חושבת על גירושין מצד שני על הילד שיוולד.

בעלי עוזר לחבר שלו " בן 60" עבר ניכור הורי חי במקלט אדם רווק.

הולך איתו לקניות,מתקשר אליו , מבשל לו (מה שבבית הוא לא עושה) ואומר לי שהוא לוקח ממנו כסף על הבישול כי זה חשמל ומים.

הבנאדם נדבק לבעלי כל הזמן מתקשר , תבוא איתי לאירוע.

הגעתי מהעבודה אחרי שעתיים וחצי של פקקים וקניות בעלי ביקש שאבשל

בישלתי , גם בשביל אותו אדם.

בעלי חוזר ב3-4 לפנות בוקר כל הזמן מסתובב איתו.

עובד רק בעבודה אחת שהכסף לא מספיק , מתבטל.

התייעצתי עם רב מקובל שאמר לי שאותו אדם לא יעזוב את בעלך הוא נדבק אליו ורק יהיה יותר גרוע.

אפילו יש לי אוכל של אותו אחד כדי שנבשל לו.

חוץ מזה שבעלי רב איתי שהלכתי לבת מצוה של אחיינית שלי

ואחותי והוא לא מדברים יש קצר במשפחה.לחמותי היא לא אמרה שלום וחברותי אומרות שהיא דיברה עלי בחתונה שלי ואמרה " אחותי סתומה שהתחתנה".

היה לי ויכוח עם חמותי ובעלי ופתחתי בפניה את עניי הגירושים

אמרתי לה קחי את הבן שלך תחנכי אותו וקחי אותו.

היא ענתה לי שאין לה שליטה עליו ושאני צודקת שאנשים מתגרשים בגלל זה.

ואמרה לו תעזוב את אותו חבר.

אחיות שלו רבו איתו שגר יעזוב וזה לא עוזר.

אין לי את מי לספר ולשתף רק חברה אחת שיודעת

אבל אני מרגישה שנמאס לי מהניצול הזה

אפילו ההורים של בעלי אין להם מה להגיד ומה לעשות- רבו איתו ומה לא...

כן אומרת שבעלי לא מדבר גם עם אחיות האחרות שלי.

מרגישה שנמאס לי מהנישואים האלה

ולגבי שם של  גרושה עדיף

אבל לחיות בנחת ובשלווה .

נ.ב - יש סיפור במשפחתי שאני גילתי בשבעה של אימי ע"ה - שהיא היתה מבשלת פעם בשבוע אוכל ושולחת בקופסאות לאדם ערירי ניצול שואה וכך כל שבוע.

אבא שלי ידע מזה והאחים שלי היו מביאים לו 

הם סיפרו שהם היו ילדים קטנים והיו שותפים לזה

יש פה כמה דבריםכל היופי

א. העזרה של בעלך לאדם בודד

ב. חוסר בגבולות בעזרה

ג. חוסר בתקשורת בינך ובין בעלך ותחושה שהוא לא רואה אותך ואת הצרכים שלך, או אולי לא נפל לו האסימון שהוא בזוגיות וצריך לשנות פאזה

ד. מעורבות גבוהה של המשפחה שלך ושלו

אתחיל מההתחלה.

בעלך עוזר לאדם בודד, זה מאוד יפה. הוא עושה איתו חסד.

גם אמא שלך עשתה חסד דומה וזה מקסים. חיובי, ומעיד על נפש טובה.

הבעיה מתחילה במינונים... כאשר זה נמשך המון שעות, חוזר הביתה בשעות לא שעות, מצפה גם ממך להיות שותפה למרות שזה לא מתאים לך, זה כבר הופך להיות עוול ולא חסד.

כי זה חסד על חשבונך וגם חוסר הגבולות הזה מטריד, גם אצל בעלך כלפי עצמו זה ברמה חריגה ומשהו בקשר הזה מאוד מוזר.

ברור לי שאת מנסה להסביר לו את זה והוא לא מבין.

השאלה היא מה יש לכם בזוגיות מעבר לדינמיקה הזו, האם יש לכם מכנה משותף? שיחות? מחוות הדדיות?

למשל, האם את חושבת מה יפנק אותו ומה חשוב לו?

האם את מרגישה שאכפת לו ממך?

האם אתם יוצאים מדי פעם, מפטפטים, מתחבקים וכל מה שמעבר?

ומה היה לפני החתונה, היה לו את הקשר עם האיש הזה?

האם דיברת איתו על זה פעם בנחת או רק בעצבים או רק דרך קרובי משפחה?

תקשורת זוגית אמיתית לא אמורה לעבור דרך חמותך או האחיות שלך או שלו, אם הוא מדבר עם אמא שלו על להתגרש ממך וגם את פונה אליה ככתובת "קחי אותו תחנכי אותו" שניכם צריכים לעשות איזה סוויצ' בראש.

להפנים שהקשר הזה הוא אך ורק שלכם ולא קשור לסביבה, אתם שני אנשים בוגרים שנחליטו להתחתן וזה שלכם.

שימי גבול מאוד ברור מה את מוכנה ולא מוכנה לעשות בשותפות שלך במצווה הגדולה שבעלך עושה.

למשל - שיעזור לו רק בשעות שהוא לא בעבודה ואת כן בעבודה (אם יש כאלה). או רק יום בשבוע. או רק לבשל לו אבל לא להסתובב איתו. וכו'.

מה שמתאים לך, מתוך ראיית הטוב.

יכול להיות שכמה מפגשים בודדים עם יועצ/ת זוגי/ת יעשו לכם טוב ויאפשרו לכם לדבר על זה בנחת כי נשמע שמשהו בתקשורת ביניכם לא 100%, לפחות ממה שאת כותבת.

מהניסיון שלי זה ממש יכול לעזור להציל את הנישואים.

בהצלחה יקרה!

וואו, כואבהסטורי
יותר מהכל, כואב שאינכם מצליחים לתקשר. בבסיס נשמע שבעלך אדם טוב עם רצון טוב, אבל בלי פרופורציות נכונות.

מציע לנסות ללכת ביחד לטיפול זוגי ופשוט להעזר במטפל/ת לתקשר. תשמעי איך בעלך רואה את הדברים ואת חלוקת המשימות, הוא ישמע אותך ותראו ביחד איך מסדרים את החיים עם פרופורציות.

ממש בשולי הדבריםפשוט אני..

לוקח כסף על הבישול כי... חשמל ומים?

אלה שני הרכיבים הכי זולים בבישול.

החלקים העיקריים זה זמן עבודה וחומרי גלם. 

ממש לא הדבר היחיד שמוזר בשרשור...לאחדשה
לא נשמע שזה רק חסדנעמי28

או שהוא מצא חבר שהוא נהנה איתו והוא יכול להתנהג כמו רווק

או ללכת למחוזות רחוקים יותר כמו קשר של ניצול.

הקשר עם המשפחה שלך לא רלוונטי למקרה הספציפי אבל רלוונטי לתקשורת ביניכם, גם איתך אין תקשורת?

לחזור כל הזמן ב3-4 זה לא תקין.

נשמע מוזר קיצונילביטה
נשמעתהילה 3>

שיש כל מיני מורכבויות,

מה שלי בלט זה שאת מדברת עם הרבה אנשים אבל ביניכם שיח כן וקרוב שראוי לבני זוג.

ממליצה לך מאד לא להסתפק בעצה של המקובל, כבודו במקומו מונח. (גם כי יש כל מיני שרלטנים,

וגם כי לא מבינה איך המידע הזה מקדם את המצב)

אלא ללכת לקבל עזרה אמיתית: ללכת יחד שניכם לטיפול זוגי, או לחילופין אם זה לא מצליח ללכת בעצמך לטיפול ולקבל מענה מה לעשות ואיך.

קורה שיש מצבים מורכבים או קשרים בתקשורת.

יש דברים בסיפור שתיארת שיכולים להתפרש בכל מיני אופנים.

בשורה התחתונה לא ניתן להבין דרך הודעה את המצב לאשורו, וודאי שכדאי לנסות לתקן מה שאפשר

(בזוגיות או אצל כל אחד מכם בפני עצמו, זה אף פעם לא רק "הצד השני").

מאחלת לכם שתמצאו שליחים טובים.

לבעלך יש לב רגיש זה טוב בשבילךאדם פרו+

ברור שהוא אמור להפנות אותו אלייך

ובפרט כשאת בהריון

תעצרי אותו לשיחה

ותגיד לו שאת רוצה שהוא יהיה איתך.

בצורה ברורה.

אולי אפילו כדאי לדבר עם רב סביר

לא מקובל וכאלה

רב הלכתי, רב שכונה או מי שיכול להשפיע

ולא לדפדף את המקרה

כי ברור שהסדר עדיפויות הנכון

הוא להיות עם האשה שלו, ובפרט כשהיא בהריון.

זו טעות שיכולה לקרות להרבה, ובפרט כשמגיע אדם

מבוגר, אולי אפילו חולה, ומצווה ענקית לעזור לו.

הכל טוב ואושר לעזור לבן אדם,

ולהאכיל אותו זה מצוה רצינית וטוב שעשית

לפעמים האנשים האלה סבירים

יודעים לא להפריע.

ולפעמים הם חסרי גבולות וטקט או לא מודעים לנזק שהם גורמים, כי נותנים להם את התחושה שבכיף והכל סבבה.

ואולי זה מה שהולך מרגיש שזה דיי בכיף מבחינתי

תפקידך להבהיר לבעלך, שאת מעוניינת ביחס שלו עכשיו, ושיתעדף אותך ביחס ובזמן.

אפשר לעזור לו, אבל מהצד כזה בלי לתת לו

נתח מהזמן, שישים לב.

רפרוף קצר על כל ההודעות שלך כאן...השתדלות !

בכולן את כותבת שאת לא יודעת מה לעשות, את רוצה להתגרש. עוד לפני שהתחתנת איתו! ורגע אחרי החתונה! ושנה אחרי, ושנה וחצי אחרי!

למה את עדיין איתו בכלל? אני שואלת באמת, זה לא שאלה רטורית. לא מכירה אותך.

את יודעת מה את רוצה בחיים? זה נכון הילד וכו'... אבל עדיף ילד שגדל עם הורים שטוב להם בנפרד מאשר ילד שנמצא בבית אחד מפורק ורואה ריבים ותסכולים כל הזמן, ואמא שלא פנויה אליו רגשית כי היא מתעסקת בזה שלא טוב לה בזוגיות.

תעצרי שנייה את הכול. תחשבי על עצמך- טוב לך עכשיו? יהיה לך טוב בשנה הבאה ובעוד כמה שנים? מה יעשה לך טוב? מה את יכולה לעשות שיעשה לך טוב? לא לצפות שאחרים יעשו דברים שאולי ישפיעו עלייך. תשני דברים בעצמך.

אשכרה לכל שרשור פה צריך "בפרקים הקודמים"נעמי28
כל החיים שלנו זהמתלבט34
מה היה בפרקים הקודמים... 
רק רוצה להאירעוד מעט פסחאחרונה

שיכול להיות שהבעיה היא לאו דווקא באדם הספציפי, אלא שזה דפוס מסוים של הפותחת, חוסר יכולת להתחייב ולהשלים עם הבחירה שלה.

כך שייתכן שהפתרון הוא מציאת בן זוג אחר, אבל ייתכן גם שהפתרון הוא בשינוי פנימי אצלה (לא קראתי את הפרקים הקודמים, רק מה שכתבת כאן).

ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים

אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..

בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.

אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..

חזרתי ואמרתי לה  - זה שלי! אני רעב!

ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??

בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה? 

הכל עניין של מיומנותדובדבני

נחמץ הלב מהרעב...

בעיני, הכל עניין של מיומנות. 

בישול זו מיומנות נרכשת. לא מתחברת לכך שבישול זה צ'יק צ'ק.

עקבו אחר ילדים שמתנסים בפעמים ראשונות לבשל...

אפילו אורז שזה עניין של 10 דקות הכנה באין הדרכה צמודה קשה לקלוט בדיוק באיזה שלב להוסיף את המים ומתי לכבות את הלהבה.

אבל מה? זה עניין של מיומנות.

אני בהמלצה ללכת על תקופת רכישת מיומנות בבישול. 

זה ייקח זמן וזה לא יהיה פשוט אבל אח''כ זה משתלם.

קח את זה כאתגר שווה כפי שאמרו קודמי בתגובות. 
בהצלחה 

נשואים טרייםנשואה127

היי

מתייעצת פה עם אנשים שמן הסתם היו במקום הזה...

תחילת הנישואין, ב"ה מאושרים עד הגג יחד. הבעיה היא שאנחנו ממש ממש מתקשים עם ימי הנידה והריחוק. חשוב לנו מאוד להקפיד ועדיין נופלים במגע ומרגישים אחרי זה רגשות אשם. מה עושים עם זה? 

בעיה ידועה וגם הפתרון...זיויק

ככל שהעיקרון הדתי חזק בבית אז זה פחות אופציה, ונשארים עם ה"פיתו בסלו", כלומר יודעים שיגיע ליל הטבילה וזה נשמר עד אז.

לכן השאלה היא כמה ההלכה נוכחת אצלכם בשאיפה הזוגית.

ברור שכל זה לא מזילזול בדחפים וברצונות הטבעיים שזה דבר משמח בפני עצמו וטוב מאד שקיים אצלכם.

קודם כל מזל טוב גדול לחתונההסטורי
שנית - להחליט באמת שכל ההרחקות המופיעות בהלכה, הן קו אדום חד משמעי. לא מעבירים חפצים, שמים בינכם סימן כשאתם יושבים לאכול לבד וכו'. כשמקפידים על זה, המגע כבר אינו אופציה.

שלישית - ללמוד ביחד, לחזור ביחד על ההלכות הללו, שהן חדשות לכם ואולי לא מספיק במודעות ובכלל - ללמוד משהו ביחד מחזק את היחס המשותף שלכם לתורה.

בהצלחה רבה וברכה גדולה בביתכם

בעיה מוכרת ומבורכתשלג דאשתקד

אתם רוצים קשר טוב ומגע וחיבה, וזה מדהים.

מה שצריך לשים לב, זה לשני דברים שפחות קל לראות מהמקום שלכם:

1. ככל שיש יותר מגע אסור ונקיפות מצפון, אתם תחוו את המגע כמשהו שמוביל לתחושות אשם, או שצד א מעיר לצד ב ומנסה למנוע אותו מהחטא. התוצאה היא כמובן בעייתית (ואפילו הרסנית, בטווח הארוך).

2. ככל שיש יותר שמירה, ככה ימי הטהרה הרבה יותר מרגשים ועוצמתיים. שוב, זה מתחיל בקטן אבל ככל שחולף הזמן זה מקבע את ליל הטבילה ובכלל את תקופת הטהרה כזמן של קשר מאוד מרגש ועוצמתי.

עצה פשוטה שלי: זמן הנדה הוא הזמן העי חשוב באמת לבניית הזוגיות, ואם מנהלים אותו נכון, מרוויחים בגדול. תקופת הטהרה, בעיקר כזוג צעיר, גולשת כמעט במישרין למגע וחיבור פיזי וזה מדהים. אבל אם מנהלים נכון את זמן הנדה, בונים את הרובד של קשר בשיחה משותפת, דיבור וסיפור על עצמי. זה מאוד מאוד חשוב, כי תוך כמה שנים שני התחומים האלה יהיו פחות לחוצים לכם, וככל ששניהם ייבנו טוב (מגע נעים מתוך קרבה ולא מתוך תחושות אשם, לצד שיחה נעימה ומקרבת) - צלחתם את החלק הכי בסיסי בזוגיות, ואתם במועדון הטוב של אלו שבונים את עצמם.

כדי ליישם את זה, תפנימו ביחד כמה חשוב גם זמן בלי מגע פיזי ואיך כדאי לנהל אותו בחכמה. תחשבו להעמיס על ימי הנדה שלכם מפגשים של שיח וקרבה שמצד שני לא מאפשרים ככ מגע. יותר יציאות בערב להליכה משותפת, לרכז אז נסיעות להורים ולאירועים וכדו'.

אני חושב שאתם נמצאים בשלב מרגש ויש לכם את הכלים לפתח זוגיות מהממת. מכיר הרבה אנשים שהיו שמחים לחזור לתקופה הזו ולעשות את זה שוב, בצורה נבונה ובונה.

מלא הצלחה יקרים!

ומזל טוב 🍷

תגידו כל בוקר תודה על המקום שלכםמשה

פתרונות טכניים כבר כתבו לפניי טוב ממני.

המון מזל טוב וברכה בע"ה!לאחדשה

קודם כל הכל תקין אצלכם ואתם לגמרי נורמליים ומצויינים ברוך השם.
זו מתנה וברכה גדולה, המשיכה הבלתי ניתנת למעצור הזו...
מבחינת עזרה טכנית- צעדי תינוק.
כל פעם להחליט על משהו קטן, לא ישר הכל או כלום כי זה קשה.
כל פעם שאתם מצליחים לשמור על הריחוק- לשמוח בזה.

אולי לעזור לעצמכם, לא להיות יחד המון זמן במצב של קרבה,
לצאת יחד למקומות ציבוריים אולי אפילו ליד אנשים אם ממש ממש קשה,
וכמובן להתפלל על זה להשם...
לשים לעצכם גבולוצ קטנים יותר- מה אתם בטוח לא עושים. צעדים קטנים. זה לא המקום לפרט אם באלך בפרטי בשמחה רבה...

מרגש לשמוע את זה,באמת.. מתיקות

רק אומרת שמפעם לפעם זה נהיה יותר קלאמונה :)

הפעמים הראשונות היו לנו סיוט ממש

אבל באמת מפעם לפעם זה נהיה יותר טוב ב"ה

ושנה-שנה וחצי אחרי החתונה זה היה לנו הבדל של שמיים וארץ מהחודשים הראשונים...

שולחת חיבוק, בע"ה שה' ישלח לכם כוחות לניסיון הזה, ואם זה מעודד- בע"ה זה ילך וישתפר...;)

זה עניין של החלטהרקלתשוהנ

ברור שקשה מאד מאד. ברוווור.

אבל זה עניין של החלטה, שרק אתם יכולים לקבל לעצמכם. יחד.

מה שהקל עלינו זה לצאת מהבית יחד כמה שיותר. 

לדעתי צריך לסייגשלג דאשתקד
עבר עריכה על ידי שלג דאשתקד בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 17:49

שאין הכוונה שכל היום תשהו בחברת אנשים, כמו להתארח הרבה אצל ההורים וכדו. זה יהרוס לכם את הכיף של הביחד.

אני הייתי ממליץ לטייל ברחוב או בקניון וכדו, שיש אנשים אז המגע תמיד עדין (או לא קיים - עניין של הנורמות שלכם), או לנסוע למקומות ואירועים אבל יש לכם את הביחד של הדרך לשם ברכב וכדו.

מאוד חשוב להתרגל להנות מלשבת לפטפט ולספר על עצמינו ולשתף ביחד, בלי אנשים נוספים ובלי יותר מדי מגע. זה הרגל מאוד כדאי להמשך הזוגיות (יש גם רובד של להעמיק את השיח המשותף, אבל זה לא נשאל כאן ולא כאן המקום לדבר על זה).

מציע לדייקהסטוריאחרונה

באמת יכול להועיל חלק מהזמן לצאת מהבית, מסכים שזו עצה טובה לחלק מהזמן או אפילו להרבה זמן, למי שבאמת לא מסוגל.

אבל, חשוב מאוד באופן כללי לשלוט בעצמנו וחשוב באופן ספציפי שתהיה זוגיות עמוקה ואוהבת גם בלי המגע. לא אומר בהכרח שהייתי מנדב לזה בלי שהתרה חייבה, אבל אחרי שיש את המצווה והאיסור - כדאי לקחת זאת כהזדמנות להעמקה.

הזדמנות לברר שהקשר שלנו הוא קודם כל קשר של נשמות, מתוך כך קשר של אנשים שיש להם ערכים משותפים ועולם ידע משמעותי ועשיר. מתוך כל הקומות הללו ועל גביהן מגיעה, בזמנים המתאימים, גם הקומה החשובה של המגע- שהיא מאוד מיוחד ונעימה ומביאה את היחד שלנו לקומות מדהימות. אבל היחד קיים הרבה לפני המגע.

כמדומני שאצלינו כזוג צעיר (אי אז...), הרבה מהשיחות הארוכות שביססו את היחד התודעתי שלנו - היו דווקא בשבתות שהיינו לבד בבית ואסורים.

מחזקים ומתחזקים יחד במהות מצוות טהרת המשפחהנגמרו לי השמות

ובמהות שמירת התורה והמצוות כולה.

ובפן הפרקטי, אכן מנסים קודם כל להיות בזה *יחד* מתוך הבנה שזה מה שאנו בוחרים וכי זה מה שחשוב לנו,

ומתוך החיזוק הזה כל אחד לעצמו וגם לשני/ה לעשות בפועל דברים שיעזרו - כגון דיני ההרחקות שבאים בדיוק כדי לשים את הגדרות הללו.

כתבו עוד על הפן הפרקטי ומצטרפת לכל דברי החוכמה שנאמרו כאן,

ורוצה גם להוסיף על הפן הרעיוני וההבנתי של הדברים בהרחבה:

בהחלט הזמנים השונים במעגלי החיים (כדוגמת הזמן שאסורים) מזמנים לנו הזדמנות מופלאה ללמוד ולהעמיק בכך יחד, ולגדול בתור הזוג שאנחנו לעוד ועוד רבדים עמוקים.

זו ממש עבודת חיים. 

בהחלט אפשרות של עבודה על רמת קירבה נפשית-רגשית בעוצמה גבוהה בזמנים אלו יכולה לתרום,

גם התכנסות והתמקדות אישית חשובים בפני עצמם

ולשניהם יש מקום, הכל תלוי באיזון העדין והנכון לכם כיחידים וכזוג.

ויש גם נקודה שחוזרת על עצמה הרבה פעמים בתקופה הזו, שהיא נקודת הרגשת הבדידות בזמנים אלו שאסורים. כתבתי עליה בהרחבה בעבר ומצרפת את הדברים גם כאן:

לפעמים עולה אצל האישה, ואולי גם אצל האיש, מן תחושה של "בדידות" כאשר אסורים.

וזו אכן נקודה מאוד עמוקה שלדעתי יושבת איפשהו שם-בנבכי הנפש של הרבה מאוד נשים (וגם גברים) בזמן שאסורים.

וזה ממש לא סתם.

הרי יש שפה שלמה של אהבה (בין היתר, יש 8 שפות של אהבה) שהיא שפת המגע -

שבעצם מי ש"מדבר" בה - אומר ע"י כל סוג של מגע - חיבוק, נשיקה, ליטוף, יחסי אישות וכו' - אומר ע"י כך "אני אוהב/ת אותך"

וגם מרגיש אהוב/ה ע"י מגע שנותנים לו/לה.

עכשיו,

בתקופה שאסורים,

ועוד אחרי החיבור הגדול שהיה שמותרים,

ועוד אחרי הרבה זמן שהייתם מותרים -

פתאום נלקחה מכם השפה הזו!

משניכם!

אז גם בעלך - זה קשה לו

כי הוא אוהב אותך

ורוצה להגיד את זה

להגיד את זה גם במגע

והוא לא יכול!!!

ואת, אוהבת אותו כל כך

ורוצה להיות קרובה אליו

אבל לא יכולה לומר לו זאת בשפת המגע!

ואז מה קורה?

למי שממש קשה, כי הוא ממש "ספץ'"- ממש מדבר חזק ורהוט בשפה הזו של האהבה - הוא לגמרי מרגיש כמו נכה חלילה שלקחו לו את הקביים והוא לא יכול ללכת... כאילו איבר ממשי מתוכו חסר...

ואז מתוך קושי הוא ממש מרגיש חסר אונים!

ומהחוסר אונים הזה באמת לפעמים נוצר ריחוק גם ברגש/בנפש -

*כי* כל כך אוהבים

*כי* כל כך קשה בלי המגע

ולעיתים אפילו מעדיפים "להתרחק" לגמרי כדי שלא יהיה קשה מדי עד בלתי אפשרי

וגם כדי לא ליפול.

השורש החיובי של זה כמובן מראה עד כמה אהבה ענקית וקירבה ענקית *כן* יש ביניכם!

שעד כדי כך אתם מפחדים לא ליפול מרוב שהתשוקה והאהבה ביניכם חזקה!

שעד כדי כך אתם מרגישים חסרי אונים בלי יכולת המגע הזו

שעד כדי כך לפעמים הנפש ומנגנוני ההגנה מעדיפים להתרחק כי פשוט לא יכולים ככה בלי המגע!

אם מבינים את השורש של זה,

את המקום ממנו הכל קורה -

זה מאוד יכול להרגיע את הנפש.

כי דווקא כאשר אסורים יכול לעלות רצון יותר חזק לקירבה נפשית ומילולית

אך לעיתים מרגישים, כמו שפירטתי קודם, בדיוק להיפך

ואז התסכול גדול שבעתיים

גם אין שפת המגע

וגם אין את שפת המילים

אז כאילו מה? אז מה כן יש?

מה? כל מה שאנחנו זה רק מגע?

מה, למה אנחנו כ"כ רחוקים?

מה, הוא כבר לא אוהב אותי?

מה, הוא רק רוצה אותי כשמותר לגעת? ואני אותו?

מה יש לנו?!

אז על כל השאלות האלה לענות - ממש ממש לא!

יש ביניכם קשר שלם!

אהבה שלמה ואמיתית

אתם פשוט אנושיים!

פשוט לקחו לכם שפה! קביים, איבר, פה, יכולת התבטאות!

והריחוק הוא לא אמיתי אלא רק כמו מסכה לתסכול וחוסר האונים שהנפש מרגישה *כי* היא רוצה להיות כל כך קרובה!

עכשיו זה חשוב חשוב חשוב

אני כותבת את זה לך, לעצמי, לכולן

וכ"כ למה?

כי דווקא בימים האלו,

הימים שאיש ואישתו אסורים,

הם ימים שחלילה "מועדים לפורענות".

הכוונה שחלילה חלילה בגלל אותה הרגשה בנפש

אותו איש

או אותה אישה

יכולים "להאמין" ו"ללכת שבי" אחרי הרגש המתעתע והשקרי הזה של ה"ריחוק" לכאורה

ולחשוב שהאישה שלהם/האיש שלהן רחוק מהם

ואז זה כר פורה לחלילה ריחוק אמיתי

ע"י קשרים אסורים ל"ע

או מריבות

ויכוחים

צעקות

חוסר הבנה

רצון למלא את ה"חלל" הזה בהתכתבויות או דיבור עם גבר אחר חלילה,

או לצחוק ממישהו אחר חלילה,

או כל דבר שמכניס גורם זר בקשר המקודש בינינו

וכל דבר שהוא לא מקרב בינינו אלא מרחיק

כיוון שאין ואקום בעולם.

איפה שלא נכניס את הטוב - ישר יש בור פעור לרע.

וישר צריך למלא אותו!

כמו שכתוב בתורה "הבור ריק"

ומפרש רש"י מים אין בו

אבל נחשים ועקרבים יש בו!

ז"א, אם אין את הקירבה

אז חלילה הפוטנציאל לרע ולריחוק עוד יותר גדול!

וצריך להיזהר שבעתיים!

צריך ל"סור מרע" שבעתיים!

ואז "לעשות טוב" שבעתיים

לא לדבר עם מישהו שאסור (תמיד כמובן!)

לא לריב מריבות מכוערות

להמשיך להבין אחד את השני

כן להסתכל בעיניים (אם מתאים לכם, אני חושבת שזה חשוב)

כן לצאת יחד דווקא כשאסורים לבילוי רק בלי מגע

כן ליצור זמן ומרחב לזוגיות - זמן, פניות ומקום לזוגיות,

כן לדבר על הדברים

כן לומר במילים "אני אוהבת אותך"

או בפתקים

או מחוות

או חיוך

כן להתמלא במה שכן יש

במה שכן היה

להיזכר בזה

לזכור את זה

להפנים את זה

להסניף את זה עמוק לתוכנו

ובשאר הזמן?

בשאר הזמן להבין את המקום בנפש של זה.

ולשחרר.

להרפות.

ככה זה.

אי אפשר תמיד מושלם.

אז להכניס גם דברים טובים *אחרים* אבל שיהיו *טובים*

זמן למרחב *האישי* של כל אחת ואחד מאיתנו

זמן יותר לפיתוח תחביבים

זמן יותר ליציאות עם אחות/חברה/אמא/אחר

זמן יותר לפתח דברים בעצמך ובעולם האישי שלי ולהשקיע בזה יותר

זמן יותר לבקר הורים ומשפחה

זמן יותר לישון

זמן יותר לראות סדרות אולי, או כל דברים שאוהבים וזה דורש רק אחד ולא זוג

וכמובן גם אישך אותו דבר - יקדיש את הזמן להתמלא ב*אני* שלו

זמן יותר לעצמו

לעבודה/לימוד תורה

לחברים

ליציאות עם משפחה וחברים

לפיתוח עצמו ותחביבים שלו ויצירתיות שלו

ואז

כאשר המקום של זה בנפש קצת נרגע

אפשר לאט לאט לראות גם את הברכה בזה -

שזה באמת באמת מאםפשר גם זמן לגדול בתור יחידם ולא רק בתור זוג,

ואז אותם שני היחידים האלה יגיעו לטבילה ולמפגש המחודש עוד יותר מלאים

עוד יותר שמחים

עוד יותר *הם*

ומתוך המקום האישי השלם הזה - גם הזוגיות תהיה שלמה יותר

כי כאשר כל אחד מרגיש *עם עצמו* ועם *עצמה* טוב ושלם - הזוגיות היא הראשונה להרוויח מכך! (וגם להיפך כמובן!)

ואז יש גם את הגעגוע

והציפייה

והכמיהה

והתשוקה

ואת החיבור המחודש שהוא ממש יכול להיות עם פרפרים בבטן ממש כמו ואפילו עוד יותר מיום החופה!

ולהכניס עוד עומק וגיוון וטוב שלם בתוך המרחב הזוגי שלכם בתחום האישות ובכל התחומים.

אני קוראת לזה (לתקופה שאסורים) "שעת האפס"

שכאילו אנחנו, הנפש שלנו, כמו שעון,

שצריך מדי פעם להתאפס

לאפס אותו.

כי אם לא הוא משתגע ולא מראה את השעה הנכונה

אבל כאשר מאפסים אותו

ונותנים לו את היחס הראוי לו - הוא ימשיך להתאפס על עצמו ולהרואת את השעה הנכונה

ממש "אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ" -

שיש כמו שטח אפור כזה שהוא הזמן שאסורים בו, תקופת הריחוק בנידה,

שמה שיכול לתרום ולעזור לאפס אותו זה מה שכתבתי קודם - להכניס טוב ולא רע,

למשל סרט, שיר שכותבים או שרים עליכם עם תמונות שלכם מכל הזמנים, ממש להקדיש באופן *אקטיבי* זמן ב"להעיר ולעורר" את האהבה עד שתחפץ בזמן הזה שזה דורש יותר אנרגיה,

אז כן, לעשות קליפ מכל הסרטונים והתמונות שלכם,

לדבר על הילדים החמודים

להקדיש יותר זמן לילדים החמודים

לשמוע שירים שמקרבים ומחזקים

לרקוד

לראות סרט שיכול לקרב (לאו דווקא ביחד, הכוונה לקרבב את הלב שלכן בנפרד לשני ולתחושת הקירבה)

בילוי יזום יחד

שיחה טובה

מבט בעיניים א ר ו ך

ממש להעיר את הקירבה הזו

כמו שעון מעורר

ואז,

במקום ללכת ולהיות בשטח האפור - שיכול לזמן את כל הרע והריחוק והדברים הרעים חלילה שפירטתי למעלה -

ללכת לשטח הלבן, או הורוד - ששם הכל טוב, ומקרב, ונכון, ואמיתי ולא מזויף, גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך.

למשל להוסיף עוד פגישה עם אחות

עם חברה

לצאת לאוויר עם מוזיקה

לישון

להסניף את הילדים

להתפלל על זה ולהתפלל בכלל

להתחזק

לראות סרט טוב

לראות תמונה שלכם יחד

ליצור משהו

לעזור למישהו - בטוב

ממש להתכוונן לזה!

לדבר את זה.

לשהות לבקש מהשם את זה.

במילים פשוטות.

כל יום.

ואם קשה אז יותר חזק לבקש.

ותמיד תמיד לחשוב

מהי מטרת העל שלי? למשל זוגיות טובה לנצח ובית שלם ושמח לנצח -

אז מה מקרב אותי למטרת העל הזו שלי?

ומה מרחיק אותי ממטרת העל הזו שלי?

וכ-ל מה שמקרב אותי למטרה - לעשות!

וכ-ל מה שמרחיק אותי מהמטרה - להתרחק!

ב"הצלחה רבה, מאחלת לכם שתזכו לצמוח ולמצוא המון מתנות דווקא בתוך התקופות שאסורים, ומתוכן להעמיק ולשמוח עוד יותר גם בתקופות שמותרים 🙏🌹

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון
מטפלים באיזה תחום אתה מחפש?לאחדשה
כל תחום, אני רוצה להבין משהו על המקצוע הזהחוזר
אז תשאל את שאלתך ומי שיהיה לו מה לענות יענההסטורי
אנשים לא אוהבים, בצדק, שניק חדש מתחיל לאסוף פרטים על ניקים.

מחילה, עניתי לך אתמול (לא גילית סוד, זה ידוע בפורום) כי הייתי בטוח שמי שבפורום נשואים מחפש מטפל - מחפש לעצמו מטפל זוגי. אבל אם אתה בסה"כ רוצה לברר משהו כללי - אין צורך לאסוף כאן מידע.

טוב, אבל בפומבי בטח לא יענו... אנסהחוזר

מה ההכשרה שלכם?
כמה שנים אתם במקצוע?

מה היקף העבודה?

על זה בוודאי לא יענו ואני גם לא באמת מבין מה אתההסטורי

מנסה להשיג.

המושג 'מטפלים' הוא עולם מאוד רחב והתשובה לשאלותיך תהיה שונה מאוד מאחד לשני. אם אתה רוצה ללכת למישהו לטיפול, הגיוני לשאול אותו את השאלות הללו באופן אישי, אבל לא חושב שדרך הפורום.

מזל שלא שאלתעוד מעט פסחאחרונה

גם מה גובה המשכורת וכמה יש להם ביו''ש.

המטרה שלך לא ברורה, (ואם כבר נראית כחשודה) ולכן אין רצון לעזור לך.

אתה שוקל ללכת לטיפול? אתה שוקל ללמוד טיפול? או שאתה סתם רוצה להסביר שהכל חארטה?

תסביר מה אתה צריך, תקבל תשובות למה שאתה צריך.

אולי יעניין אותך