בעיקר פריקה ומסר לכל הגברים הג'נטלמנים אבל לא בביתםתמרי..
שחושבים שהאישה היא עוד חפץ בבעלותם ולא יותר מזה.
הסיפור שלי לא חריג אלא עוד סיפור של אישה שבעלה חושב שהוא יכול לעשות בביתו ככל העולה על רוחו ללא שיהיו לזה השלכות ותוצאות שמשחיתות גם אישה בעלת מידות טובות ויראת שמיים כמוני.
במקום לשמור אותי קרוב אליו זרק שנים של מסירות ונאמנות טוטלית אל זרועות פתוחות נעימות ומילות חמות ששובות כל אוזן צמאה, ובמקום זה דואג להשמיע מידי פעם גערות והערות.. וכל זאת למרות אהבתו הגדולה אליי.
גם כשאמרתי לו לא אחת שהוא גורם לי צער עמוק הוא לא ידע להפנים, תמיד דואג להזכיר לי שלא חסר לנו דבר, מבחינתו ההישגים וההצלחות הרבות הם המדד שהכל טוב , הוא לא מבין שיש לי הכל אבל אין לי כלום, יש בי רק ריקנות שזועקת עד לב השמיים.
גברים תקשיבו לנשים שלכם ואל תחכו שאת המחמאות שלהן הן יקבלו בחוץ, אחרת תקבלו אישה מרירה מתוסכלת שלמרות צידקותה נופלת לזרועות שמזכירות לה שיש גם מעלות...
כואב הלבאמא וגם
נשמע כואב מאד
שולחת לך חיבוק אמיץ וכח.
תודה!תמרי..
כואב מאודעטרה12
ניסית טיפול?
זוגי או אישי?
התייעצתי בעיקר איך לצאת משם ולא ליהיות תקועה במצבתמרי..
שהוא קשה לי מכל הבחינות.
מבחינה זוגית הוא מודע למצבו הוא די משתדל אבל יש לו את הנפילות שלו גדל בבית כזה, חושב שמגיע לו הכל ועכשיו.
אולי לא הבנתילמה לא123

את מאשימה את בעלך בבגידה שלך בו?

לא שופטת, רק מנסה להבין,כי הניסוח שלך קצת מבלבל

זה בסדר אין לי בעיה גם עם שיפוטיות. יש פה מעשים ותוצאותתמרי..
ויחד עם זאת ניסיתי לשחרר מעליי את הסוד שמייסר את מצפוני בכל רגע ואולי להביא לעצמי מזור, כי בסופו של יום אני לא מתכוונת לפרק את הבית.
לא פשוט בכלל החוסר שאת מרגישהכלה נאה
לבעל באמת יש חלק בזה.

רק אל תתרגשי מכל המילים היפות והמחמאות מהסוג הגברים שבוגד באישה שלו.
כי אם הם כאלה טובים למה הם מחמיאים לאחרת ולא לאישתו??

ניראה לך שואוו איזה בחור. בעלי לא כזה...
אני אומרת הלואי שאישתו תקבל את מה שהוא מפזר בחוץ.

ומה שאת צריכה לעשות זה לברוח ממש. כמו מאש.
לא לתת לאף בוגד להרוס לך את החיים. ואת הבית שבנית עד היום.
וחובה מעכשיו שתלכו לטפל בקשר בניכם. לא טוב שהשארת את זה כךעד עכשיו.
מסכים עם הכלקול געגועים
חוץ מטיפול..
את לא מכירה את הסיטואציה, במיוחד בגיל הזה. זה משקעים כל כך עמוקים שגם אלף יועצים לא יעזרו..במיוחד שהיא כבר עשתה את "המעשה שלא ייעשה"
לא הבנתי ממה שכתבה שזה כבר נעשהכלה נאה
אם זה עוד בהתחלה שתברח.
ולמה לא יעזור טיפול זוגי?
אם רוצים אפשר לשפר וגם לטפל בכל המשקעים. להשאר כך זה ודאי אסור
מוסיפהרק שאלה לי
שגבר (או אישה) שבגד פעם אחת יכול להגיע לזה עוד פעמים בעתיד.
גם אם עכשיו הצד הטוב מופנה כלפייך, ואת זו שמקבלת מחמאות מבחוץ, אז גם אם תחליטי להיות עם אותו גבר, בעתיד הוא עלול לא עלינו לבגוד בך, כי אין לו את הרגש הבסיסי של נאמנות ומחוייבות. הוא יצטרך לעבוד על עצמו קשה מאוד כדי שיהיה לו את זה.
בתור גברקול געגועים
כואב כל כך לשמוע..
אני מכיר את המקרה מקרוב..לכן זה פשוט מעורר רגשות עד כדי בכי..

באמת גברים, תכבדו את הנשים שלכן, תחמיאו, לא להשפיל ולצעוק. די אנחנו ב2019..
לדעתי.משוטט
אני חושב שקודם כל טלפני הכל את צריכה להפסיק להאשים.
יכול להיות שהוא חלק גדול ממה שהוביל אותך לזה אבל מתוך האשמות לא מתקדמים לשום מקום.

בסופו של דבר אם את רוצה לצאת מהמקום שאת נמצאת בו ולהתקדם למקום יותר טוב את צריכה לקחת אחריות על המעשים שלך , על הזוגיות שלך, על המשפחה שלך והחיים שלך.

לפרוק זה חשוב אבל להתקדם למקום טוב יותר זה יותר חשוב.
מסכימהים...

אולי זה עוזר לך להאשים אותו כי זה מקל מעליך את העבירה בתור אישה עם מידות טובות ויראת שמיים.

אבל הבגידה היא שלך, את בחרת בזה

היית צריכה להתעורר עוד קודם ולטפל בזוגיות שלך 

לא ברור כמה הלכת רחוק וזה מאוד משנה ביחס לחומרה של מה שעשית ואם יש בכלל מה לתקן

אנחנו בשלב של חיזורים ונגיעות ובמחשבות להגיע ליותר מזה...תמרי..
עצם המחשבה על זה מלווה כאב בכי ותיסכול 24 שעות ביממה, לעולם לא חשבתי לתת לזה 'הכשר' ולא חיפשתי לגיטימציה ממישהו על חטא כל כך חמור. הרעב לחום ואהבה הוא בעיקר מה שדחף אותי לשתף.

אז עכשיו תקראי לבעלך לשיחה! רק ככה תנצלי מהדרדרותכלה נאה
ורק ככה הוא יבין מה הוא עושה.
אם תמשיכי לשמור את זה לעצמך יהיה קשה שלא להגרר.
שימי לב שעם כל ההנאה מהחיזורים והנגיעות כמה צער יש לך.
זה לא האושר האמיתי תברחי!
את נמצאת בניסיון קשה. ה' יתן לך כחות להתגבר.
חשבתי משהו שהיה ונגמר, איזה נפילה חד פעמיתים...

לא משהו שאת ממשיכה איתו ועוד במחשבה ליותר מזה...

מה שיש לי לומר הוא שתתעוררי ותטפלי בעצמך לפני שיהיה מאוחר מדי.

כי את התיקון שאת צריכה לעבור את יכולה לעבור בלי הנפילה ועכשיו זה הזמן! או אחרי הנפילה ואז זה הבית שלך שיתרסק כדי שאת תתקני את עצמך- ככה זה הכל לטובה בשבילך- כדי שאת תגיעי לאן שאת צריכה להגיע

אני יכולה להבין את הרעב לחום ואהבה אבל את זה את לא יכולה לקבל מאף אחד שהוא לא קודם כל את. ובטח שלא כשאת נותנת לגבר אחר לנצל אותך...

זה לא סתם ש"נשים דעתן קלה"- וגברים יודעים לנצל את זה טוב מאוד. ונכון שכל זה מתוך מצוקה פנימית שלך, של כמיהה לאהבה. אבל אהבה אמיתית יכולה לבוא רק כשיש גם אהבה עצמית.

אם הזוגיות שלך חשובה לך תטפלי בה 

אם את חשובה לעצמך- כמו שאת אמורה להיות- תטפלי בעצמך

רק שתדעי שהגבר ההואלמה לא123

מנצל את הרעב שלך לחום ואהבה

הוא ישתמש בך ויזרוק

עכשיו אני רואהסוסה אדומה
אם אני מבינה נכון, את נמצאת בסוג של שכרות מסויימת כרגע מה"טוב" שהוא ממלא לך.
ורע לך מאוד, כי את מצד אחד חווה את החוסר וכביכול משהו אסור ממלא לך אותו, ומצד שני את יודעת שזה אסור ויש לך על זה מצפון.

זה חשוב מאוד שאת מודעת לעצמך, שאת מבינה שאת לא שייכת לזה. שאת טובה עם מידות טובות ויראת שמיים... ושאין לך יצר הרע, יש לך יצר שרע לו.

תמשיכי לחדד את זה לעצמך. תאהבי את עצמך ותשאלי את עצמך כל הזמן אם זה מה שאת מייחלת לעצמך.
הרי ברור שזה נסיון מהקב"ה. נסיון המטרה שלו הוא להרים אותך...
תזכרי, את אשת איש, והאיש שלך לא מושלם, אבל את צריכה לעבוד איתו.
ואם זה מביא אותך למצב כזה, אז לא לוותר לו.
להזכיר לו כל הזמן שאת לא רוצה להיות במצב שאת צמאה לזה מבחוץ... שאת לא רוצה ניסיון כזה אפילו.
אל תוותרי לו.

בכל מצב, יש לך אלטרנטיבות מותרות. מותר לך להתגרש אם המצב שלך כל כך קשה.
ועם כמה שזה קשה, אסור לך לבגוד.

מחזקת אותך מכל הלב, ומאחלת לך שתתגברי, שתביני כמה לא מגיע לך להרוס את העולם הזה והעולם הבא שלך בגלל נחש שמהפנט אותך.
אם את לא עוצרת את זה על הרגע,ד.

את הורסת לעצמך את כל החיים - בעולם הזה ובעולם הבא.

אין בכך שמץ צדיקות, שמץ מידות טובות. אל תתפתי לכל מיני "חיבוקים" כאן.

מרוב רצון לאמפתיה, אנשים לפעמים מאבדים תחושה על מה מדברים.

תעצרי כעת. תנתקי כל קשר עם המנוול (שיתכן שגם הוא מסכן - אבל כעת הוא פועל כמנוול). "הרעב לחום ולאהבה", אינו מתיר איסור של אשת איש.

אם את רוצה - תתגרשי כעת מיד, ללא כתובה וללא שמץ תביעות מבעלך; שום דבר שבעלך כביכול "עשה", אינו שקול כנגד זה. זה חמור יותר מהכל ביחד.

אני כמעט יכול להבטיח לך, שזמן לא רב אח"כ - יזרוק אותך גם האיש הזה.

כדברי חז"ל "סהדי דשיקרא - אאוגרייהו זילי" - עידי שקר, זולים על שוכריהם...

כך גם כאן. ימצה את ההנאה ממך - ואח"כ בקלות יבגוד בך, בדיוק כמו שאת עושה כעת...

תלחצי חזק על הברקס. אל תתפתי עוד אפילו לשמץ שיחה. יהיה לך קשה קצת בהתחלה, אח"כ תנשמי לרווחה. ואחרי שתעשי תשובה גמורה - ותתייעצי עם רב מומחה גדול בענין, איך לנהוג עם בעלך ביחס לכך - תוכלי לבקש מבעלך התנהלות שיש בה יותר חום. אבל זה ממש אחרי שתהיה לך מחוייבות גמורה אליו. חום ואהבה - זה פונקציה של נישואין באמון. לא "מצרך מותנה".

ה' יעזור לך - ויציל אותך מהגיהינום הז. תצילי גם את עצמך.

היסורים לא יתנו לך מנוח..בורא עולם נתן
חז"ל אומרים בבא בתרא דף טו הוא יצר הרע הוא השטן הוא מלאך המוות,
הכוונה שהיא שהפיתוי הוא בעצמו ממית את האדם,
יצר הרע משלם במזומן אבל אח"כ גובה הכל,
אם את אומרת שאת צדיקה זאת אומרת שנפשך זכה ונקייה ולכן למרות הריגוש והעונג הרגעי יסורי החטא לא ירפו ממך, והם רק יתגברו ככל שזה יחמיר,
אלקי, נשמה שנתת בי טהורה,
הנביא אומר" תייסרך רעתך" - הרעה בעצמה מייסרת את האדם,

בנוסף, את בעצמך אומרת שבעלך נקלע למציאות הזו עקב מצב שקרה,
כיהודים מאמינים אנו יודעים שה' מסבב הכל ואם כן גם את הסיטואציה הזו שתקלעי למקום שאת נמצאת בו ומתוך זה תתרוממי,
ה' לא מעמיד אדם בניסיון שהוא לא יכול לעמוד בו,
ולכן, ברור שתעשי כל מה שאת יכולה בקשר לבעלך כדי לצאת מהמצב שהזה ובע"ה שאהבה גדולה ומסעירה תשרה ביניכם,
אבל הקשר החלול מתוכן הזה לא יתן לך את זה למרות שזה נראה לך שבחיצוניות הוא נותן,

בע"ה מאחל שה' יאיר את ענייך ושיהיו לך תעצומות וכוחות נפש לצאת מהמצב הזה ובע"ה שאת ובעלך תעלו מעלה מעלה..
תמרי מתוקה! בבקשה תקראי..נשואה פלוס+
אז נכון, אני לא מכירה אותך.. ובכל זאת אנחנו מאותו עם ומאמינות באותה תורה.. ומאד חשוב לי שתנסי לקרוא בתשומת לב את הדברים הבאים.
מצד אחד עולים רחמים מקריאת הודעתך. הדבר שהאישה הכי צריכה מבעלה לדעתי יותר מהכל זה חום ואהבה. קרבה והרגשה שהיא מוערכת בעיניו בכל הבחינות. וזה מאד עצוב שזה חסר לך.

מצד שני אני מרגישה הרהורי תשובה בדבריך. מאין קול קטן שצץ בך ומנסה לחפש איך הגעת למצב כזה ולרומם אותך. כי האשמה היא נוראית והלב מנסה להצדיק. בעיני זה זיק של הרהורי תשובה. תתפסי את הקול הזה חזק. תתני לו למשוך אותך מהמקום שאליו הגעת.. כי את באמת על סף תהום. באמת עומדת על קצה הצוק. נכון, זה קשה. קשה לעמוד ולא ליפול אל המילים החמות האהבה וההרגשה שהנה מישהו אוהב אותי ומעריך אותי. אבל זו תהום שאת ההשלכות שלה את לא רוצה להכיר. לא על המשפחה שלך. לא בנפש מה שתרגישי אח"כ. על הילדים- איך תוכלי להסתכל להם אח"כ בעיניים? להציב להם גבולות? מצטערת שאני מכאיבה. אבל את צריכה לזעזע את עצמך כדי לקבל מספיק החלטיות וכוחות להתרומם ולהתרחק מהתהום הזו.
את בן אדם. את זו את. האחריות על מעשיך היא בסופו של דבר שלך. לא של בעלך. לא של המאהב. את את את. הבוחרת. ואת בפני בחירה. אולי אפילו בשביל הניסיון הזה נולדת.
אני מאמינה שאם היה לך כח לכתוב את הפוסט הזה, ולהוציא את זה לאנשים אנונימים, את באיזשהו מקום רוצה שנעזור לך לשמור על עצמך ועל הבית.
אני מבקשת ממך, תחזיקי חזק! אל תפלי! תגידי למאהב שאת צריכה פסק זמן לחשוב על הקשר. תנקי את עצמך מזה. תשקיעי בזוגיות שלך. ואם אינך מעוניינת בה יותר, תפרקי אבל לא ככה מאחורי הגב. זה אחד האיסוריל הגדולים ביותר.
בתפילה להצלחתך ולשמירת כל עם ישראל ❤
תודה על החיזוקים! קראתי מספר פעמים את מה שכתבתתמרי..
למרות המודעות הגבוהה שיש לי לכל ההשלכות. כיום מנסה להאחז בכל דבר שיכול להוציא אותי מהסחרור חושים הכל ניהיה כל כך קשה, שום דבר כבר לא יכול לשמח אותי בחיים, מרגישה שכל האושר שלי תלוי רק בו סוג של שיכרות כמו שאמרה סוסה אדומה.
תודה שקראת... 🙂נשואה פלוס+
ולגבי מה שאמרת, מחזקת אותך ברצון להאחז.. זה משכר אותך כי זה נראלך טוב ואהבה ומילים חמות ורגש אבל זה בדיוק ההפך. ממש שיכרון- שלא מבדילים בין ארור המן לברוך מרדכי.. תחשבי שהאיש שאיתך יודע שאת נשואה ומתעלם מזה. אולי אפילו זה קורץ לו יותר שזה מסתורי והרפתקני.. ושהוא גבר על הגבר שלך .. ובמקביל הוא שוכח את העתיד שלך את המשך החיים שלך ואותך עכשיו.. גם הוא כמו בשיכרות או שבמצב יותר גרוע מזה שפשוט לא אכפת לו..

בטח את לא מקבלת עליו עכשיו דברים רעים ותרצי לגונן. אבל תחשבי על זה בבידוד מהרגש.. שימי רגע את הרגש בצד..
אבל תראי.. את אמרת שאת לא מאושרת.. כנראה את מאושרת רק ברגעים שאת בקשר איתו.. האושר שלך כמו הבחירה צריך להיות בידיים של עצמך בלבד ולא תלוי באף אחד. כשאנחנו שלמים עם מה שאנחנו עושים ואוהבים את הסובבים לנו אנחנו מאושרים.. כשיש לנו שאיפות ומטרות ואנחנו חיים אותם ביומיום זה ממלא אותנו בפנים..
אל תחפשי את האושר בחוץ כי הוא גם ישאר חיצוני ולא ימלא אותך באושר אמיתי...

תמשיכי לחפש דרכים להאחז ולהתרחק מכל הסיפור הזה..
איזה נשמה את. ריגשת אותי...סוסה אדומה
כל הכבוד לך על המודעות.סוסה אדומה
אני בטוחה שאת לא רוצה ליפול לזה, אני באמת באמת מאמינה לך. וגם מלאת אמפתיה לחסר שאת מרגישה.

האיש שלך יודע את ההשלכות?

נראה לי שאני לא אחדש לך בזה שאומר לך שההשלכות לא מוצדקות, גם אם מובנות.
נכון?

אבל הוא מודע לזה? או שאת מסתירה את זה ממנו?
הוא לא מודע ועדיף כך אחרת באמת הכל היה נגמר ביננותמרי..
מודע בעלמאסוסה אדומה
לא כדאי שידע ספציפית על המקרה, נראה לי שגם הלכתית זו בעיה.
כלומר, מבחינתו, לדעת...

כדאי שידע באופן כללי שאישה גם אם היא לא רוצה, במקרה כזה הטבע שלה זקוק לזה, וכשזה מגיע ממקום אחר, היא יכולה ליפול לזה.
ושיעזור לך לא להגיע לשם. כי את חוששת מזה.

בכל מצב, יש דברים שאין מהם דרך חזרה.

אני מבינה שאת סוג של שיכורה כרגע, ואולי שום דבר לא באמת מעניין אותך...

תדעי שזה בלוף אחד גדול. זאת כמו בועה שתתפוצץ לך בפרצוף.
האדם הזה שאת חושבת שאוהב אותך, זה סתם ריגוש שיחלוף.
אדם שמתעסק עם נשואה, זה לא אחד שכדאי לך לסמוך עליו.
גם הוא מחפש ריגוש. וכדרכם של ריגושים, לעשות טוב לרגע, ולהשאיר ריק גדול מאחור.

תנסי עד שתתפכחי מהשיכרון הזה, להזכיר לעצמך שחיים יש פעם אחת. וחוץ מלהרוס אותם, את לא עושה כלום עם הגבר הזה.

תתנערי, ותחליטו שאת קמה כאן ועכשיו לפני שיהיה מאוחר מידי ולא תהיה דרך חזרה.
ותאבדי הכל.
לא מגיע לך.
מגיע לך להיות נאהבת באמת.
בלי שכינה אין באמת אהבה...

תעבדי עם האיש שלך. תתחדשו. תכייפו. ותיצרו שיח מכיל ומבין בינכם.
זה לא קל, אבל זאת האמת.

בכל מצב, אני מרגישה שאם תתפסי את עצמך, את לגמרי בדרך הנכונה.
אשת איש שמקיימת יחסים עם גבר אחר נאסרת על בעלהיפית8

זה דרך אל חזור

נשמה טובהאורחת לרגע....
אין לי עצה בשבילך ואני שמחה שהרבה לא מעמיד אותי בניסיון הזה כי לא מוצאת בעצמי כוחות בשבילו,
אבל משהו שברור לי כשמש - את לא רעבה לחום ואהבה, את רעבה לחום ואהבה מבעלך, רק ממנו, רק כמו שהוא יודע לתת. ושום חום אחר לא יענה לך על זה.
שתדעי. זה כמו לאכול עוגיה כששומעים בשורה רעה - נחמה לא קשורה שלא עונה על הצרכים ולא פותרת שום בעיה חוץ מתאוות החטא בשביל החטא.
מתפללת עלייך
אוףנשואה מאושרת.

לא מכירה את המקום שלך, מכירה יותר את המקום של החוסר והכמיהה הזו לאהבה מטורפת וחזקה יותר מכל דבר אחר ולא לקבל אותה...במיוחד בתקופות מסוימות.

ולכל המגיבים, כל כך קשה לי לשפוט מישהי במקום הזה. סלחו לי...

אבל שאלה אחרת, למה את פשוט לא קמה והולכת? 

למה לא לממש את האהבה הזו והכמיהה הזו באמת? למה את צריכה כל הזמן לדרוש ולא לקבל.

מאז ומעולם כל הוויתי היתה להגיע לאהבה של איבוד חושיםתמרי..
זה החיות שלי מאז ומתמיד,
הייתי מוכנה לרדת ברמת החיים תמורת אותו רגש שממלא את עולמי, וזה בדיוק מה שהיה במשך שנים ביני לבין בעלי.

לא נראה לי חכם להתגרש על דבר שמוטל בספק גדול, ההפסד יהיה יותר גדול מהרווח .
כתבת" וזה בדיוק מה שהיה במשך שנים ביני לבין בעלי."לצמוח ולהצמיח
מה השתנה? קרה משהו ביניכם?

(* שלחתי לך גם הודעה במסרים)
בעבר הרחוק הוא נקלע למשבר שפגע לו בבטחון העצמיתמרי..
שממנו הוא לא לגמרי קם . הייתי שעיר לעזאזל של אדם מתוסכל שאת כל התסכולים שלו חיפש וגם מצא על מי להטיח.
לשמחתי הייתה לי מספיק מודעות מהיכן כל הביקורת שלו נובעת ולכן לא נפלתי ברוחי. אבל כל האהבה הגדולה נפלה ועם הזמן הלכה ודעכה.

מדהים בעיני שהיית חזקה ולא נשברת.ג'סיקה

רק מדגישה נקודה שכתבת בתגובה הזאת - את כותבת שזה היה במשך שנים עם בעלך, שהיתה אהבה ממושכת. זה סימן שזה קיים בו, יש לכם את זה ביחד - וזה יכול לחזור ובגדול! זה ממש משמח ומעודד לעתיד טוב יותר כאילו מוציא לשון

צר לי לאכזב אותך אבל את טועה. אני את שליתמרי..
עשיתי ועושה עד היום.
מבחינתו העולם נברא בשבילו נקודה,
כפוי טובה שנהנה מכל האנרגיות ההורמונים והריגושים *שבזכותם* הוא רק הרויח ובגדול, כי את כל זה הוא הפסיק לקבל אישה לא מכונה שלוחצים על כפתור, אישה צריכה בסה'כ יחס טוב, חיבה, הערכה ומעט כבוד.

יחד עם זאת אני רוצה לשמח אותך, שנכון לעכשיו אני מרגישה חזקה יותר להתמודד עם החור הגדול שבתוכי ולזאת כיוונתי בהעלאת הפוסט. הרגשתי שאין לי יותר כוח וכלים להתמודד, הייתי בצער עמוק ובשברון לב לאן הגעתי ולאן אני עומדת להגיע אם לא אעצור בזמן!!! וזה מה שייסר אותי.

רוצה בהזדמנות זו לפנות לחברה טובה שקוראת כאן, כי ביום שהעליתי את הפוסט היא לא מפסיקה לדחוק בי שניפגש, אני יודעת שאת באמת דואגת ולא מאמינה לאן אישה כמוני יכולה להגיע..
ולכן רציתי להרגיע ולומר לך שאומנם אני עדיין לא לגמרי חזקה אבל יותר שלימה עם המציאות שאת האהבה שבתוכי לא אממש בין קורות ביתי, למרות כל העידוד והעצות החכמות שלך שבמקרה שלי לא לגמרי צלח.

אז תתגרשי.. אם אלו האופציות.. ואין אפשרות לשקם..נשואה פלוס+
אני מבינה טוב מאוד לאן את מנסה להוביל ולכן לא אגרר..תמרי..
זאת התקדמות מעולהג'סיקה

רואים שאת באמת רוצה לצאת מהמצב הזה, אחרת באמת לא היית מעלה את הפוסט הזה.

אני לא יכולה להבין אותך בכלל!!! זה באמת מצב לא פשוט... כל מה שבא לי להגיד לך זה ש:

תעשי רק מה שאת אוהבת, רק מה שאת חושבת שיהיה לך טוב...!!!

עם עוד הסתייגות ענקית- שזה בגבול המותר כמובן.

תעשי לעצמך מלא דברים שמשמחים אותך, תחשבי שיש מלא נשים שיש להן בעל אוהב, אבל חסר להן כסף או ילדים או חסר להן סיפוק נפשי או רע להן מכל סיבה אחרת.

אצלך יש בעל כזה - אז זה כבר הדבר שמעיק עלייך - ואת כל שאר התחומים בחיים שלך את צריכה לעשות שיהיו טובים ומשמחים.

את כל האנרגיות והאהבה שיש לך - תפני למקומות שיתנו לך סיפוק. וכמו שנדמה לי שקראתי את עובדת במקום שכזה.

בקיצור תשמרי על המאזן כמה שאת יכולה! זה שאת כבר שלמה עם זה שבעלך לא יעזור לך בזה ולא ממנו תבוא הישועה זה צעד ענקי!! את פשוט בתהליך, ונראה שאת יודעת את הכיוון הנכון. אז לפעמים קצת סוטים מהדרך - אבל השאלה היא אם חוזרים או ממשיכים עם הכיוון השגוי. את כרגע סטית טיפה ומיד מתעשטת ומבינה שזאת לא הדרך - את יודעת מה הדרך הטובה וגם מתאמצת ללכת בה וזה מה שטוב במקרה שלך. בהצלחה בהכל

יאללה. את בדרך החוצה מהבלאגןעטרה12
כתבו לך כאן דברים נהדרים
וגם את כתבת דברים שנראים שזה כבר הולך להגמר...
קטן עליך
פנטזיה מסוכנת. לא אמיתית.ד.

מה זה "אהבה של איבוד חושים".. זו לא אהבה, אלא רצון יצרי. נראה שאת מושכת לבגרות חלומות "צעירים" ובוסריים.

את צריכה להתבגר מזה. ללכת ליועצת טובה, שתעזור לך לבנות מחדש את מושגייך - מבפנים, ועד הממשות. לא לחיות ב"צדיקות" שכאילו סותרת את האהבה. אהבה זה משהו קודם כל בלב, ביחס הנפשי, זה חלק מהצדיקות. אח"כ גם ביטויים של זה.

ובנוסף, כעת את אומרת שזה היה שנים בינך לבין בעלך... זאת אומרת - בעל אוהב. אלא מה? בגלל תקופה של כמה הערות - עכשיו קראתי, בעקבות משבר שעבר - "נתפסת" למישהו אחר.

תתפסי את עצמך חזק. תדעי שאחרי זמן לא רב, הענין יוכל להירגע. תדמייני לך אשה אחרת, טובה, שאומרת לבעלה שהיא יוצאת לסידורים, וח"ו בוגדת. ציורים כאלה, שיגרמולך לסלוד מזה בהרגשה חזקה. אולי זה יעזור להתפכח קצת מהשיכרון המסוכן הזה.

הדרך אל בעלך, היתה צריכה להיות דרך אמפתיה למה שעבר. לחשוב עליו, לנסות לעזור לו לעלות מזה. היה מחזיר לך אהבה. אבל אם אדם חושב רק על ה"אהבה" שהוא צריך - ואינו מבין שזה נבנה מנתינה הדדית, ולפעמים יצטרך להמתין, זו בעיה.

ראשית תודה על השפכטל! לא מחפשת ולא חיפשתיתמרי..
הצדקה למעשים פסולים.
ללב שלי אני לא יכולה לתת מעצורים וכשהלב פנוי ומרגיש ריקנות היה מי שדאג למלא אותו. מלכתחילה לא כיוונתי לשם ולא חשבתי שאמצא את עצמי מתמודדת עם הסיטואציה הזו.
אם הייתי מחפשת הצדקה הייתי מתמודדת בדרכי וממשיכה במעשיי בלי ייסורי מצפון, ולא הייתי מעלה את זה לפורום, העליתי את זה כדי למצוא מפלט ולברוח...
לכן גם ציינתי באחת התגובות שלי שאין לי בעיה עם שיפוטיות, אעשה הכל כדי לצאת מהמקום הזה, הבעיה כרגע שהקושי הוא עצום, בפרט שהבעל בדרכו ממשיך ולא מסוגל להבין למה לא טוב לי בחיים למרות כל השפע.

נ. ב. אהבה משכרת חושים זו מעלה ולא פשע בזכות אותה תכונה המאפיינת אותי ועל זה יעידו רבים, קל לי להתחבר ולאהוב זה נותן לי חיות, יעילות, נתינה, ואמפטיה. במיוחד בתחום שבו אני עוסקת שכולו נתינה.
ראשית,ד.

אכן המטרה של תגובות חריפות אמיתיות בענין זה, היא לטלטל בחזרה ולעזור להינצל מהאסון.

ללב אפשר לתת מעצורים, ע"י דמיון מוחשי של משמעות הענין (לכן נתתי דוגמה), וגם ע"י פרישה חדה בשכל, לכמה זמן - שתגרום לצנן קצת את המצב, ולהיות יכולה לנסות דרך אחרת של התמודדות.

ברור שאת, למזלך, לא מחפשת שיגידו שזה בסדר... את עצמך רוצה משהו שיעצור אותך. אבל "חיפוש התירוץ" בכך שבעצם בעלך אינו בסדר, זה עצמו דבר שכאילו נותן איזושהי אפשרות להרגיש כאילו "אני לא ממש אשמה". וזה לא נכון. אין דבר כזה. יש אשה שכמה וכמה שנים בעלה שכב כצמח בבי"ח. היתה נאמנה לו לגמרי, עד של"ע נפטר מהעולם.

את יכולה להשתמש בכך - כדי לתת לעצמך תקוה. לומר, אינני סתם מושחתת. הייתי במצב קשה. אבל זה רק כדי לתת כח להאמין בטוב שנמצא בך, לא שמץ "הקלה" למה שקורה כעת. 

הקושי אכן גדול כעת, כשאת כאילו קצת "בתוך משהו". אבל זה כמו להשקות את הצמאים חומץ.

אין שמץ מקום והצדקה כעת לומר, "בפרט שהבעל בדרכו ממשיך ולא מסוגל להבין למה לא טוב לי בחיים למרות כל השפע". אין הצדקה לבקש אהבה כלשהי מהבעל - אם היא "על תנאי" כי אחרת את עם מישהו אחר.. ח"ו. 

כבר אמרתי, כדי שהוא יבין דבר כזה - את צריכה כמה שלבים: א. עצירה טוטאלית, התנערות גמורה ממה שקורה כעת.  ב. אחרי שקצת תצטנני מזה - חרטה עמוקה. איך יכולת לבגוד במי שאת נשואה לו, אפילו במקצת. לדמיין "אשתו של מישהו - ומתעסקת עם גבר אחר"..זה כלל לא "מותנה-יחס". איש ואשתו זו מציאות. משפחה. כמו שאדם לא יגנוב מחשבון הבנק של השכן כי אינו מחייך אליו, והרבה יותר מזה.  ג. רק כשתרגישי מצידך חזרה-בנאמנות לבעל, יהיה לך מקום "לדרוש" יחס כמו שאת רוצה. הרי את כעת לא רק "לא מתייחסת בחום". את בוגדת בו עכשיו - איך אפשר לבוא בתלונה שאינו מבין את הצורך, אם את עושה דבר חמור בהרבה.. אמנם את אומרת שזה "בגלל"... זה לא משנה את הענין: כבר אמרנו, שנאמנות אינה דבר מותנה. זו דרישה עוד יותר בסיסית מאשר הדרישה שלך ש"יבין".

כשתגיעי למצב כזה, ותוכלי לומר לעצמך, לא יקרה בשום אופן, אז תוכלי להסביר לבעלך בנחת את הצורך בפידבקים חיוביים וכו'. בצורה מפורטת. וגם זה - מתוך שתגלי אמפתיה למצבו, לכך שהוא עבר משבר. מי שרוצה לקבל - צריך להיות נכון גם  לתת. לתת באמת.

"אהבה משכרת חושים" אינה מעלה. היא הגזמה. זו אהבה עצמית יותר מאשר אהבת הזולת.

אפשר לאהוב, באמיתיות - מתוך ראיית הטוב בזולת, איכפתיות ממנו, רצון לעזור. אהבה עדינה, שהיא מחיה לא פחות - ויש בה נתינה ואמפתיה אמיתית אל הזולת. לא רק רצון "להרגיש". צריך לבנות את זה. לקחת את נקודת התמצית במה שיש לך, ולראות איך מכווינים אל הרצון להיטיב בעיקר. לא אל הרצון להשתכר. קל חומר בתחום שכולו נתינה.

יתכן שזה גם היה יכול לעזור לך לא להילכד אצל מישהו שיודע להקרין לך "הרגשה", ומנצל את ההידלקות שלך.

את יכולה כרגע, בתור "פטנט" לענין - להתחיל מהסוף. לדמיין לעצמך מה יהיה אחרי השלבים שהוזכרו לעיל. איך את התנתקת מזה, התחרטת באמת, גילית אמפתיה לבעלך, אולי ביקשת את סליחתו אם לא היית מספיק לצידו כאשר היה במשבר. ואיך אח"כ את מבקשת ממנו אם  הוא יכול, כמו פעם, יותר להחמיא לך, להגיד מילים טובות. תגידי לו בדיוק מה את רוצה. 

לפעמים - כשמדמיינים מהסוף, כלומר, איך יהיה אחרי שאלך את המהלך הזה, מקבלים מזה כח גם להתחיל לזוז כעת.

אבל את חייבת קודם כל לנתק מגע באופן טוטאלי עם העבריין. ממש טוטאלי ומיד. בסוף תרוויחי מזה גם בפעל, באופן מוחש.

יש לך אופי סוסה אדומה
האמת, אני קוראת את כל מה שכתבת לה וברור לי ש*אני* הייתי צריכה לשמוע תגובות מסוג אחר. כלומר, אם המטרה היא שאפסיק, ואני נמצאת במצב מסויים, יש מצב שזה היה אפילו מרחיק אותי יותר.
ועם זאת אני מאוד מעריכה את הקנאות הבלתי מתפשרת שלך בעניינים מסויימים.
את הזעקה שלך... שאני חושבת שהיה לה הרבה מקום פה.
במיוחד אחרי שקיבלה כבר מספיק הודעות מקבלות...
קיצור, אומנם הסתייגתי בהתחלה, ויש גם דברים מסויימים שאני חושבת אחרת, אבל לא יכולתי שלא להעריך...
את לא מבינה שני דברים...ד.

האחד - שזה לא נכתב "לך".

אני הרגשתי, לדעתי, את הכותבת - וזה מה שיועיל לה (וגם לגבייך - אני לא חושב ש"היית נמצאת" במצב כזה כנשואה. אל תדמי את זה לכל מיני דברים שאת מכירה אולי מהחיים.. ואם חלילה היית במצב דומה - גם לא היית כותבת בסגנון שהיא כתבה, כל אחד עם האופי שלו; וגם לא בטוח שהיית מסתכלת על הדברים כמו כעת, שב"ה אינך שם ובעז"ה לא תהיי. ה' יצילינו)

בנוסף - כאן רשות הרבים.

ואחרי ה"קנאות" האמיתית והבסיסית, גם השתדלתי (וזו בדיוק הסיבה שהתכוונתי כעת לכתוב עוד משהו) לתת עצות שיוכלו בתוך המצב הנוכחי לעזור להתגבר מתוך העמָדה מול עצמה גם של הטוב שנמצא בתוכה עוד הנפילה הנוראה הזו, במקביל למוחשיות הכיעור של הדבר.

ואכן, חלק ממה שכתבתי - כתבת גם את, בסגנון קצת אחר.

דווקא מבינה. וכתבתי בקטע טוב...סוסה אדומה
כן, ראיתי שכתבת בטוב. זה רק לחדד את הנקודה..ד.

אל תשכחי שהחיות הראשונית של יהודיאורחת לרגע....
זה הקבה, שממלא את הנשמה שלנו ברצון להיות טובים יותר, להתקדם ולהוסיף טוב.
אכן יש אהבת הבורא ויחד עם זאת יש,*אהבת הזולתתמרי..
במקרה זה אישתו 'אוהבה כגופו ומכבדה יותר מגופו' ...שמקיימים את 'ואהבת לרעך כמוך'
בל נשכח שאין דבר המשמח את הקב"ה יותר מזה.
בוודאי שצריך לנהוג כך...ד.

אבל את - כאשה שמדברת על מה ש"משמח את הקב"ה" - את הרי מבינה שהרבה יותר, לאין ערוך, משמח את הקב"ה אם הדברים הבסיסיים, שהם באמת החיוּת, נשמרים ולא נשברים.

משל למה הדבר דומה? אדם מקבל תרופה מצילת חיים. היא לא "טעימה". בוודאי שרצון ה' שיהודי גם ירגיש טוב - ולכן אם אפשר גם לעשות אותה טעימה, עדיף. אבל עוד יותר חשוב - שיקח אותה ויחיה. החיים קודם.

הייתי מציע לך, כדבר נוסף על מה שנאמר קודם, לנסות להעיף רגע את הענין מהראש - ולהתבונן בטוב שיש בך עוד מלפני כן. הפנימי. של עצמך. ממש לחוש את זה. הערכים, המידות הטובות, האישיות. תקבלי כח מתוך מה שאת. מתוך עצמך. זה ממש קודם ל"כח" שמקבלים מתלות באהבת הזולת - אע"פ שאכן זה צורך חשוב. תעשי כך - אז תחושי ממש את השיפלות בכל פניה אל הגועל הזה, גם אם הוא עטוף מבחוץ בסוכר. 

כך גם יהיו לך יותר כחות נפש וסבלנות, לחדש את ההתנהלות הטובה והישרה. בתוך הבית. לתת. לחוש את הטוב והסיפוק והשמחה שבנתינה. מתוך כך, גם לקבל. ולחוש את הטוב והנועם שבאהבה כשרה ואמיתית.

קודם תעשי "איתכפיא". ניתוק בהכרחה שכלית מכל קשר אל הרע. תצרפי לזה התבוננות כזו. שתרגישי שזה ממש לא שייך לך כל הענין הזה. אח"כ תעלי בחזרה. 

ה' יעזור לך להצליח להתחזק ולעמוד על המקום הטוב. האמיתי.

הגבתי לה כי הרגשתי שהיא קצת סטתה למקוםתמרי..
שזה טוב כדרשה בשיעור תורה. דבר כשלעצמו טוב מאוד.
ומה שניסיתי לומר לה שעדיין לא הגעתי לדרגת הבעש'ט הבבא סאלי הרב קנייבסקי וכל מאורי הדורות *שהחיות* שלהם זה מהמקום שהיא מצפה ממני בזה הרגע להפנים לעשות ולקיים.
דווקא זה מגיע ממקום אחראורחת לרגע....
היתה לי איזה תקופה שנפלתי במשהו, והרגשתי שאין לי זכות קיום.. המטפלת שלי הרימה אותי וגרמה לי להבין שכל בוקר קמים עם נשמה חדשה, והיא - הטוב האמתי שבכל אחד, היא המהות שלי לזכות הקיום הכי שורשית.
זה היה נשמע שאת חושבת שכל הקיום שלך מונע מרגשות - גדולים ונעים ככל שיהיו, אז ניסיתי להזכיר לך שהקימה, ההתקדמות, התיקון - אלה הסיבות האמיתיות שבשבילו אנחנו פה, וזה גם מה שנותן את האושר העמוק והיציב ביותר.. הכי לא תלותי.
בהצלחה תמרי, ושתשמחי אותנו בבשורות טובות בשלום בית שלכם!
הנפש שלי מעט שונה משלך, המסקנה שליתמרי..
לאחר הרבה שיחות עומק עם אשת מקצוע, שאני טיפוס שמונע מדחף בלתי נשלט מאהבה בכל 'תחום בחיים' ולא רק בזוגיות ולכן אני חווה התחלות עם הרבה חשמל שיכולות להיעלם כלא היו.
יש לי מנגנון הדחקה שעזר ועוזר לי לקום ולאסוף את עצמי מהנפילות הכי קשות, זו דרכי מאז ומעולם..
אני בטוחה שגם במקרה הזה אני אמצא בע"ה את הכוחות והדרך לצאת, אין לי ספק שיש לי תיקון בעניין.. ואם אצליח לעמוד בו אקנה את עולמי ואין שיעור לגודל השכר כבר בעולם הזה.
תודה על השיתוף ושבת שלום❤️
יש לך בחירה...ד.

יכול להיות שיש לך "דחף" שמראה כ"אהבה" בכל תחום בחיים בערך, ולכן את חווה ריגושים שיכולים להסתיים בפתאומיות.

אבל - יש לך גם שכל, שיכול לעזור לנווט את הרגש למקום טוב, וגם יכול להבין מה הערך של דבר כזה. האם זו "אהבה".

בשביל זה לא צריך להיות רב גדול... צריך להתבונן, ולהאמים ביכולת שה' נתן לך:

צריך להבדיל, בין כל מיני תופעות הורמונאליות, שמרגישות "כמו אהבה", והן יותר צורך עצמי בריגוש, לבין אהבה - שהיא מידה אמיתית, שיכולה גם להשתמש בכלים "הורמונאליים", אבל אינה מתחילה משם. עיקרה אינו "שאני ארגיש", אלא שההרגשה תבטא יחס אמיתי לזולת, איכפתיות, סימפטיה, קישור ורצון לנתינה.  יש הבדל גדול, אם היצר משתמש בערך כ"תירוץ", או הערך משתמש בכחות שיש בהם גם צד של יצר, כדי להיות חלק מביטויו. ואז זה גם מאזן את הדברים למקומות נכונים יותר.

תיכנסי "בתוך עצמך", תגיעי לשורש הנכון והאמיתי, הערכי, היפה, של הכח לאהוב - וזה יעזור לכך להפוך לנתינה עדינה, ולא תאוותנות בלתי מרוסנת. את תרגישי בסוף יותר טוב כך. וזה לא יהיה רק "חשמל לרגע", אלא בנין של מידות טובות.

את צודקת שבוודאי מההתגברות יהיה לך שכר גדול, כבר במוחש בעולם הזה. זה ניתן לתפיסה בהתבוננות הכי קלה; אם כי, יש להתטער מאד בצערו של בעלך (על אף שאינו יודע אותו), שאשתו כבר "נגעה" תוך הנישואין בגבר אחר. מכאיב מאד מאד. 

תקומי ותעשי תשובה אמיתית. תצליחי להתגבר ולעלות. את יכולה לדווח כאן בוד שבוע, ואח"כ אחרי שבוע נוסף - שהצלחת ופרשת לגמרי מהענין הזה. ואז - תוכלי לקבל מהאנשים היקרים שכאן, פידבק חיובי על ערכך, מה שאת כנראה מאד צריכה. אבל אל תייצרי בו תלות... רק תשתשמי בו, כדי לקבל כחות וביטחון עצמי, בתוכך.

עד שתצליחי לבנות מחדש עם בעלך יחס הדדי אמיתי - ותקבלי ממנו את הפידבק הזה שאת צריכה. בצד נתינה אמיתית גם לו.

א. מה זה "לשפוט"?..ד.

זה לנסות עוד להציל אותה. אם גבר היה מדבר כך על אשה, מתוך תאוות, מניח שהיית מדברת אחרת. אז זו ה"תאווה" אצל אשה. צריך להפסיק לבלבל בין אהבה, לבין שכרון-המשיכה הזה, שסופו להשאיר תיסכול גדול ונורא.

ולגבי "למה לא לממש"?.. וכי עוסקים פה בנערות עם פנטזיות מגיל ההתבגרות?... מה זה "לה לא לממש את האהבה הזאת באמת"? הרי ברור, שאיש שמנסה לקחת אשה בעודה נשואה, חשוד מאד שאין כאן כל "אהבת אמת". גם יש חשש, שהאשה הזו עצמה, לפי מה שכתבה לך בתגובתה, חיה בפנטזיה. על מהש כביכול יכול להיות.

אז אכן, אם הברירה היא בין לבגוד לבין להתגרש - שתתגרש, ללא כל תביעות מבעלה, לא תרמה את בעלה, ותישא בתוצאות.

יש להניח שתוצאות תהיינה שה"אהבה" הזו תתברר כ"השתמש וזרוק"; האשה תרגיש שאיבדה את המידות שרצתה במשך שנים מצד עצמה, וגם לא תוכל למצוא מישהו אחר - כי אף גבר נורמלי לא ירצה אשה שבגדה באחד ונזרקה ע"י השני....

יש לה בעיה של יצר. יצר קשה. היא יודעת את זה בעצמה. אז אין צורך לשרת את התירוץ של ה"אהבה"... על אהבה אפשר לדבר אחרי שיוצאת מהמצב הנוכחי. אז יכולה לשקול, האם ניתן לתקן את מה שקלקלה בבית, והאם ניתן להגיע לאהבה כזו עם בעלה, או אולי אין תוחלת (קצת לא נראה כך ממה שכתבה עליו) וצריך להתגרש ולנסות למצוא מחדש.

אבל כעת קודם כל להתגבר על הדבר הקשה הזה שתפס אותה.

ולהתגבר על זה - צריך לדעת בראש וראשונה שזו לא אהבה באמת. וגם מה שהיא מפנטזת עליו אינו באמת.

ובמקביל - צריך עצות מעשיות של התנתקות. אכן, קשה מאד כשכבר נסחפה לשם. אבל חייבת. לחשוב על זה שהאדם ההוא רוצה לרצוח אותה. שהולכת לבלוע רעל. ממש לדמיין. להתחנן לה' שיעזור לה להינצל מזה. לנתק כל קשר. לדמיין איך כמה שבועות אח"כ תגיד תודה רבה על כך שאיננה שם.

מקווה שהבנתי מה שכתבתאליפ
אם הבנתי נכונה אז לאחר שאני משבח את מילות העידוד שנתנו לך ואוסיף ברכה על האמון שאת נותנת בפורום אני חייב להדגיש את גודל הסכנה

1. גם אם תמצאי כח להתנתק כעת, אם הדברים לא יזכו במקביל לטיפול מהשורש, בכל פעם שבעלך יתנהג שלא כיאות את עלולה להיות מוצפת בצורך להרגיש מוערכת, רצויה ויפה
2. לא ידועה לי מידת ההכרות שלך אם אותו אדם או רמת החיכוך ביניכם. אם אתם עובדים בקירבה או גרים בסמיכות או קיימת היכרות עמוקה קרוב לוודאי שהוא יתחיל להפעיל עליך מניפולציות הדרגתיות על מנת למוסס את ההתנגדות שלך

הדבר הדחוף ביותר הוא שתהיה לך כתובת בעולם האמיתי אשר תשמש כבלם עד שהבעיה העקרונית תזכה לטיפול הולם.
יש לך מישהו מתאים? מורה, אחות, חברה.... משהו?

ואולי לא הבנתי בכלל מה כתבת
ככה זה כאשר עייפים אתה מתחיל למלמל ואז חושבים שאתה נביא... או משוגע. לילה טוב עם החלטות טובות!!!
לא הבנתי בדיוק.... אבלד.

אם הכוונה היא לומר, ש"בעלך אשם", כי הוא "דואג להשמיע מידי פעם גערות והערות" אע"פ שאת סבורה שיש לו "אהבה גדולה אלייך" - כלומר, יש לך דרך לחוש את זה - 

ואת רוצה לומר ש"בגלל זה" "נפלת לזרועות אחרות" ואת גם רוצה לומר כאילו "זה לא חריג", ובכלל כאילו זה שהוא שהזמין "תוצאות שמשחיתות גם אשה בעלת מידות טובות ויראת שמיים כמותך".. והוא כאילו "זרק אותך אל זרועות פתוחות ונעימות.. כל אוזן צמאה"... - 

אני לא חושב שצריך לקבל את זה.

זה נשמע יותר כמו "מצפון" של מישהי שהגיעה לדבר שהיא יודעת שאין לו כל מקום - וזורקת את זה על בעלה וכבר עושה מזה בכלל "עוד סיפור". כביכול משהו רגיל.

חס ושלום. "פריקה", זה ענין אחד. "מסר לכל הגברים וכו' " זה ענין אחר לגמרי.

המסר הוא בראש וראשונה לא ל"גברים" שלא יחכו שהנשים שלהם תקבלנה את המחמאות בחוץ... אלא אם כבר לנשים כאלה, שלא תחשובנה שיש משהו ש"מצדיק" בגידה כלשהי. ברור שאם גבר היה כותב כאן שבגד באשתו כי לא היתה מספיק חמה כלפיו, היה חוטף - בצדק - גערות. קל וחומר כך.

ולהגיד "למרות צידקותה נופלת לזרועות שמזכירות לה שיש לה גם מעלות" - לא. זה ההיפך הגמור מצדיקות. כל זמן שהיא נשואה, אמורה להיזהר לא להתקרב אל מי שמנסה לשלוח "זרועות" כאלה. 

אפשר מראש לדבר עם הבעל, לא מתוך מצב כזה, במדויק מה הצורך. לעיתים קשות, אפשר גם להחליט שזה לא מתאים... אבל האופציה של להיות נשואה ולבגוד בהסבר שאני צדיקה אבל הוא אשם... זה לא.

הסיפור שלך הוא כן חריג אצל אשה "בעלת מידות טובות ויראת שמיים" - ואת זה צריך לכתוב, כי כאן לא רק את קוראת.

לא בעלך "אשם". וכדי לחזור בתשובה שלמה, צריך קודם כל לקחת את האשמה למקומה הנכון. יתכן אכן שאם היתה התנהלות אחרת, יותר "מפרגנת", לא היית נכשלת. זה גם ענין של אופי אישי לעיתים - עד כמה מורגש בכך "נסיון". אבל לא הוא זה שזרק אותך אל זה, "למרות צידקותך". 

דומני שאת בעצמך מבינה את זה. אלא מה? שאת כנראה מזועזעת מעצמך, מרגישה שאת בעצם "זרקת שנים של מסירות ונאמנות", ובצדק לא רוצה לזהות מה קרה לך עם אישיותך, אולי לא מבינה בדיוק איך קרה לך משהו - אז את מנסה ככה "לייצב" לך את התמונה.

אז את יכולה אכן ללמד זכות על עצמך, שהיית בחסר רגשי קשה וכד' - את זה רק את יודעת - וככה להסביר לעצמך שזה באמת לא שייך אלייך, אבל עם זה, לדעת שחס ושלום. תקלה חמורה. ולחשוב האם יש דרך להתנער מכך טוטאלית, כשאחרי לימוד הזכות על עצמך, תייצרי מציאות שתוכלי להתחייב לעצמך שלעולם לא עוד - ללא קשר ותלות בהתנהלות בעלך.

דומני שזה הבסיס, גם לעצמך, וגם לטובת מי שקוראים, שלא יתקבל רושם כאילו יש משהו שיכול להצדיק בגידה.

אחרי זה, יש מקום להביע השתתפות גדולה בצער - גם הצער על התחושות שקדמו, גם הצער על מה שנקלעת אליו. אבל לא לנסות לעשות מזה כאילו משהו "קצת בסדר", כי מישהו הזכיר שיש לי גם מעלות..  אם את רוצה במעלת הצדיקות והמידות הטובות - אז זה למעלה מכל דבר כזה.

התלבטתי אם להגיב. כבר כתבו לך הרבהק"ש
הייתי רוצה להגיד לך שאת משחקת באש ותברחי מזה כמו מאש!

אבל, כנראה את קצת טיפוס כזה, של לשחק באש. צריך להבין, שכשדיברו על לברוח כמו מאש, זה רק כי זה התיאור המקסימלי שנתפס בדעתנו. האמת היא, שזאת האש האמיתית, שכל האש הגשמית בעולם היא רק משל אליה.

את משחקת באיסורי יהרג ואל יעבור - גם אם אדם צריך לוותר על הכל, לא רק על דברים חיצוניים, לא רק על תחושות והרגשות - גם על חייו, אסור לעבור.

תלכי ליעוץ אישי/זוגי. תעשי כל מאמץ לבנות מחדש את הקשר הטוב והמשמח שהיה עם בעלך. אם ח"ו, כלו כל הקיצים - תדאגי להתגרש ואח"כ למצוא בדרך ישרה את הטוב לך.
תתחברי למציאותסודית
כשבעלך יגלה, את תפסידי אותו, את הילדים, ואת הנוחות הגשמית שבגללה את לא מתגרשת.

וזה לפני שהגעת לעולם הבא. כאן , בעולם הזה, מחכה לך מעבר לפינה.

עבדה איתנו בחורה חילונית, שגבר נשוי בעבודה יצר איתה "אש" כמו שאת מתארת.
אחרי שבעלה גילה הוא החליף את המנעול בדלת.
אמר לה שיפגשו בבית דין רבני - התביעה הוגשה.
הבחורה הייתה עם פנים נפוחות מבכי כל הזמן. המאהב אמר לה, שהוא התכוון להתגרש מאשתו אבל! כיוון שהיא לא מפסיקה לבכות - נראה לו שזה לא יהיה כיף, אז לא.

מה היה עם המשמורת והאם קבלה משהו מהרכוש אני לא יודעת כי פיטרו אותה.. היא לא הצליחה להתרכז בעבודה ורק בכתה.

אם את רוצה להתגרש תתגרשי, אבל בלי בגידה.
עדיף לך.
ואם את לא רוצה להתגרש, אז תעיפי אותו מחייך.
מהר.
מעל השרשור ומה שכתבו לךעטרה12
וכמו לך דברים יפים. לעניין חכמים ומחזקים ....
לא הבנתי מה *את* רוצה.

ברגע שתעני את זה קודם כל לעצמך
יהיה לך יותר קל להגיע להחלטות
כי אף אחד לא יכול לעשות את זה בשבילך
מנסה לכתוב שובנשואה מאושרת.

הגבתי כאן למעלה, התגובה שלי באה ממקום רגשי(כמו שלך), אני חושבת שאני מאוד יכולה להכיל את הרגשות ואת הרצון שלך.

אני חושבת שאני פחות או יותר אותו טיפוס אמוציונלי, שמאוד מונע מתוך אהבה, נתינה, רגש חזק, כזה שיכול להחזיק אותי כל היום.

לא הייתי בניסיונות כמו שלך, ובצעדים כמו שלך.

יכול להיות שהייתי עומדת בפני סיטואציות מאוד קשות אם הייתי במקומך, שגבר אחר מחמיא, ומחזר,

ובמיוחד שהרגש הזה חסר בבית...את עומדת בפני ניסיון מאוד גדול. בלשון המעטה.

מצד שני, דווקא כי אני מבינה את המקום הזה, אני יודעת שאת מאוד רוצה שהטוב הזה, והאהבה הזו, תגיע ממנו, ולא מאף אחד אחר, זה חור, ומחסור בזוגיות ביניכם, ושוב - אני בטוחה שכמו שאת אומרת,שנים ניסית, ולאורך המון זמן, ואולי כבר התייאשת, והרמת ידיים...

ותמיד יוותר המקום לתקווה, החשש והשאלה האם עשיתם הכל נכון, האם ניסיתם הכי חזק ובכל הכוח.

ממש אשמח לשמוע ממך, אפילו בפרטי.

ניסיתם ייעוצים למיניהם? שיטות שונות? 

בינתיים המון אהבה פרח

תודה על ההכלה! מעולם לא חשבתי שאני צריכה להתנצלתמרי..
על דבר שבסיסו הוא טוב ויש בו תועלת לא מועטה. מקבלת על זה לא מעט פידבק חיובי.

חסך בתחום הזוגי לא מעידה על התנהלות לא נכונה עם הסביבה לא חושבת שאי פעם נגרם לי נזק מעצם הנתינה ההכלה ואמפטיה, 'נהפוכו'.
למקרה עצמו אין שום אינדיקציה על יראת שמיים, כמו שתאונות בכביש לא מעידות על כישוריו של הנהג בנהיגה. "אדם מועד לעולם"!!!
"הטעות היחידה" שלי שבאתי לנישואים הללו ללא פנקסנות מה שאני קוראת פה לא אחת בפורום ...
ב"ה נותנת ע"מ לתת.

מכירה מקרוב את הסיטואציההאקונה מטטה
מבינה אותך הכי בעולם...אין לי עיצות לתת כי אפילו לעצמי קשה לי לעזור
רק להגיד לך שזה נורמלי לגמרי הצורך באהבה וריגוש.. וכשזה אסור זה כיף פי כמה כי נוסף לרגש האהבה יש משהו מתוק בסוד...
אבל,עדיין הייתי ממליצה לך להתרחק כמו מאש. אני לא מסכימה עם אלה שיגידו שהוא מנצל אותך וכו..יכול להיות שהוא באמת אוהב אותך הבעיה שגם אליו בסוף תתרגלי..ואז מה?כל היום תרדפי אחרי ריגושים חדשים? אני עייפתי מזה. הרמתי ידיים והחלטתי שעדיף להשקיע את האהבה בבעלי..
בהצלחה יקירה העיקר שיהיה לך טוב ותהיי שמחה
תודה! לרגע חשבתי שאני האדם הכי לא נורמלי ביקוםתמרי..
אולי לא הובנתי נכון אבל מאז ומעולם לא חיפשתי תחליף לבעל.
הוא גם טיפוס רגיש ואפילו הרבה יותר ממני היינו כמו שני תאומים סיאמיים בכל, והיו לנו שנים לא מעטות של הכלה מדהימה, ואילו לא היתה עוברת עליי תקופה של חסכים רגשיים לא הייתי מתגלגלת למקום הזה.
נשמה!שמיניסטית123

שלב ראשון תברחי מהקשר עם הבחור עכשיו. כמו מאש. פשוט ככה לחתוך את הקשר במספריים. משמע לא לענות לשיחות, לא להודעות ולא להיפגש. גם אם זה אומר שתעברו דירה לעיר אחרת.

זה קשה תרגישי אולי ריקנות מכל כיוון אבל זה לא קשר שנכון לך.. נשמע שאת מבינה את זה וכותבת זאת בעצמך.

מבינה את הרצון או אפילו הצורך לקשר חם ואוהב עם ריגושים..זה צורך טבעי שלנו כנשים, לדעתי.

אבל כרגע שהבחור בסיפור הנפש לא פנויה שזה יתפתח עם בעלך. ואולי את אפילו לא רואה את זה באופק.. וזה בסדר את לא שם. ועדיין מציעה לך יקרה שתבחרי בשכל מה חשוב לך כרגע בחיים. תציירי לך פרמידה של חייך מה את רוצה בשכל שיהיה בראש הפרמידה..

ותתיעצי עם נשים שמבינות בזה...

אם תרצי אתן לך שמות..

חיבוק יקרה!!! 

את ממש ממש לא חריגהאליפ
דברים כאלו קורים כיום להרבה. לא כולם מוכנים להודות שהם בבעיה. אצל חלק ההתמודדות נגמרת בדמיון, אחרים נלחמים ברגש ולפעמים זה גם גולש למציאות
אז בהחלט את לא חריגה, פסיכית, נבל או שד. את אדם רגיל לחלוטין.
עד כאן אני מסכים עם @האקונה מטטה

אבל כל זה לא אומר שמותר להשלים עם המצב, משטרת הגבולות לא נוכחת בכל זמן ובכל מקום וכאשר גבול נפרץ קשה לחזור אליו.

אז באותה הנשימה אני אומר את אדם נורמאלי לחלוטין אבל הסיטואציה הנוכחית מחייבת פירוק דחוף. זו לא התמודדות שבשגרה
הכל התחיל משיחות קלילות של היכרות שטחיתתמרי..
חוש הומור.. שלאט לאט הגיעו לשיחות עומק ומעט על החיים האישיים.
מלכתחילה שום צד לא חשב שהשיחות האלו יובילו לסיפור אהבה, אין פה פלרטוט או תאווה גרידא זה הרבה יותר...
לשנינו מורכב בחיים האישיים ולשנינו יש בני זוג לא קלים להכלה..
ולמרות הקושי נכון לעכשיו החלטנו לנתק קשר.
כל הכבוד לכם על הסור מרעאליפ
ועכשיו לחלק היותר ארוך. ועשה טוב
מה החלטתם לעשות בבית כדי לקבל שוב את החיים השמחים והרעננים?
חצי העבודה תשאיר התמודדות בלב
כל הכבוד! החלטה לא פשוטה רגשית אבל סופר חכמה!שמיניסטית123

ברור לי שזה התחיל מקושי בבית וצורך טבעי לחפש נחמה, חום, אהבה, הרגשה של אהובה, נראית וכאלה..

בשבילך אפילו תמחקי את מס' הפלא שלו. ותפעלי דרך השכל הזך שלך.

ותחשבי מה את עושה כדי ללבן קשיים מול בעלך הקיים.. שיחה עם מישהי? לשניכם? רק לך? 

יש אנשים טובים באמצע הדרך ששימחו לכוון..

ומדייקת אותך.. וסליחה אם אני חופרת.. את החלטת לנתק את הקשר. הבחור הזה לא חלק בהחלטה. הוא הגיע פתאום ממקום של קושי שלך וקושי שלו והכי כיף לדבר ולצחוק בלי מחויבות אמיתית.. זה בהחלט עושה ריגושים במחשבה.

את לוקחת את חייך במושכות שלך. עם כל הקושי. ובוחרת לפי השכל שלך מה שנכון לבית, לחיים שלך.

ראשית,ד.

רואים מכאן כמה צריך להיזהר במה שחכמים אמרו.

הרי את עצמך אומרת כאן שזה התחיל לא משיחות-חירום של "חסך רגשי".

היה צריך לעצור מראש. אשה נשואה, לא מגלגלת שיחות קלילות, חוש הומור, ועוברת ל"שיחות עומק". זה לקח חשוב - לעצור בזמן.

זה שזה "הרבה יותר", אינו דווקא צד לקולא. הרי את רואה, שה"הרבה יותר" הזה, לא הוביל רק להצעות אחד לשני לפתרונות רוחניים...

לשניכם - כל אחד בפני עצמו - קשה בחיים האישיים, אפשר להבין.

דווקא בגלל זה, צריך קו-אדום שכלי בראש. לא מתחילים לחפש את ה"פיתרון" באיש אחר, כל זמן שנשואים.

מזל שהחלטתם לנתק. גם מה שהיה עד כה, הוא דבר שאם  האיש היה יודע ממנו - ספק אם היה מוכן להמשיך. נעשה לו עוול גדול; צריך לחוש לפחות חובה להשתדל לקראתו מאד, גם אם אינו יודע מזה. בפרט שאת עצמך אומרת שהוא אדם טוב מאד, וגם היה לכם מצוין ביחד. חלק מהחיים, זה גם לעמוד לצד מי שבגלל קושי שלו, אינו בדיוק ברף של תשומת הלב שהיה רגיל בה. ולא לחפש תחליפים לבינתיים.

ומכל מקום, כיוון שכבר היית בתוך הנסיון - יישר כח על ההתנתקות ממנו. זו הפעלת כח במקום הנכון.

כדאי מאד, שאחרי שניצלת כמעט מגיהינום כאן ולעת"ל - שתשמרי מרחק גדול מאד. להשתדל שלא תהיה שום אופציה להיפגש וכד'. שהענין יתקרר לחלוטין.

תזכי להיות "במקום שבעלי תשובה עומדים" - ואולי בזכות זה גם תקבלי שוב יחס כמו שאת רוצה. וכמו שהיה כבר.

כשבעל לא פנוי לזמן איכות עם האישה בכל המובניםתמרי..
אז היה מישהו אחר שמילא ובאהבה רבה. אישה זקוקה לשיחות כי זה 'צורך' זקוקה לקלילות ולא שיהיה דרוך עם נשק לרכה על כל דבר קטן.
אישה זקוקה להומור כי זה מפיג כעסים ואת הצורך להעיר ולגעור . ואם רחמנא ליצלן קורה דבר שלא בשליטתה, הוא ידע להחליק עם מעט הומור במקום גערות שלא יועילו ולהיפך רק ירחיקו עד למצב של התרחקות רגשית...
בעל שלא יודע לפתח עין טובה כלפי אישתו ורק מחפש על מה להעיר ולהתלונן ולא מתנהג בקלילות וקפדן בביתו, רק מרחיק את האישה ליזום קירבה רוחנית שהוא צורך ריגשי שבונה קירבה ואהבה.
ומוסיפה שגם כשהיא לא מקבל זאת בביתה בעקבות עניין זוגי..שמיניסטית123

עדיין לא מותר לה לחפש זאת עם גבר אחר!

זה לחיות בדמיון של רגשות. ולכן עליה להתרחק כמו מאש.

היא נשואה. על אף הקושי הנוכחי..

יש לראות איך פותרים קושי

מה שכתבת שאשה זקוקה עקרונית, זה נכון.ד.אחרונה

שיחות ויחס וכו'.

אבל לומר, "היה מישהו אחר שמילא ובאהבה רבה" - אין לכך שמץ לגיטימציה. וזה אכן מזעזע.

איש ואישתו - זו מציאות. משפחה. כל זמן שנמצאים בתוכה, אין לגיטימציה "לקבל אהבה" מגבר אחר, גם אם עצם הצורך ביחס אוהב, מובן.

זה כמו שאדם יאמר, הבנק לא נתן לי אשראי מהכסף שלי - אז גנבתי ממישהו אחר. והרבה יותר.

את גם צודקת שטוב לדעת להפיג דברים עם קצת הומור (לא מדבר על "דברים" מסוג מה שקרה כעת. אף אשה אינה רשאית לתבוע מבעלה "להפיג בהומור" נגיעה במישהו אחר..).

מה שכתב על בעל שלא מסתכל בעין טובה על אשתו (כמובן, לא מכיר. מתייחסלמה שציירת), מחפש להתלונן, קפדן - הכל נכון. אבל לא לזה התייחסתי בהודעה עליה הגבת...

ומכל מקום, צריך שיהיה ברור לגמרי שני דברים: א. אין "פיתרון"נוסח זה שהתגלגלת אליו.

ב. העוול שנעשה לו, מדבר כזה בתור אשתו - גם םא זה בא בעקבות חסר שיש לו חלק בו - הוא הרבה יותר מאשר מה שנעשה לך. זה בדבר הכי בסיסי.

אשר על כן, מזל שיצאת מזה, תתפסי מרחק גדול - ונקוה שמתוך הדדיות של נאמנות ושיח, תוכלו לחדש את האהבה והקשר והאיכפתיות ביניכם.

צריך להיזהר מאמירות כאלה.ד.

גם אם רוצים לשדר לאדם הבנה לאיזו תסבוכת רגשית שנקלע אליה - כאן לא דובר על איזה דמיון.

בגידה בפעל, זה לא "דבר שקורה להרבה" - לפחות אצל אנשים עם מוסר בסיסי. זה לא "רגיל לחלוטין" ח"ו. גם מבחינה אנושית, גם יהודית - יהרג ואל יעבור, כלומר, עדיף למות מאשר לעבור. ח"ו.

הרבה מאד תלוי, עד כמה מראש מובן לחלוטין שכאשר נשואים - אז נשואים.

מוטב שתישארי בתובנה הזו,ד.

שאכן זה לא נורמלי לחלוטין.

לא תמיד כדאי לקחת "תנחומים", מזה שיש עוד מקרים לא נורמליים. בכל דבר תוכלי למצוא כך.

אלא שאת יכולה לחזק את עצמך, בכך שמה שהוביל לכך, הוא דבר שיכול להוות נסיון. ושזה צורך נורמלי.

זה דבר חמור,ד.

לומר "כשזה אסור כיף פי כמה, יש  משהו מתוק בסוד"... משהו מתוק בסוד שמסתירים מהבעל שנמצאים בקשר עם גבר אחר? רחמנא ליצלן. לא מקנא בבעל שזו אשתו.

ומה הבעיה "שגם אליו תתרגלי בסוף"... לא שאת בוגדת בכל רגע, מרמה את הבעל שחי איתך והיה מעיף אותך אם היה יודע.  רק חשבון "תועלתני" שגם אליו תתרגלי... אז מחליטים ש"עדיף להשקיע את האהבה בבעל", רק כי נמאס מלרדוף אחרי ריגושים חדשים? זה מזעזע.  ממש לא מקנא בבעל הזה. עם כל זה שלפחות יש סיכוי שההחלטה הזו, תביא בסוף גם להבנה שכך זה לכתחילה ובאופן מוחלט.

יש הבדל גדול, בין להבין שיש כאלה שהרגשות מסוימות/דמיונות, תוקפים אותם יותר מאשר אחרים - לבין לאבד את הבסיס הכי בסיסי בין איש לאשתו.

למה אתה חושב שהפחדות יעזרו??האקונה מטטה
כשמישהו נמצא בתוך משהו אסור ואומרים לו שזה חטא ואיזה עונש יהיה לו על זה בשמיים אני לא חושבת שבגלל זה הוא יפסיק.
היא יודעת טוב מאוד שזה אסור
בעיניי יותר הגיוני לשים מראה מול הפנים ולעורר שהמציאות זה לא סרט רומנטי...חוץ מזה שהמשפחה עלולה להתפרק מטעות אחת קטנה וזה בטח לא שווה את ההנאה הרגעית.
למה את חושבת שאני חושב ככה?...ד.

ראשית, התגובה שעליה הגבת - אינה לפותחת השרשור, אלא למישהי שאמרה שנהגה כך - והחליטה שעדיף להשקיע בבית. 

כתבה "נימוקים" מאד בעייתיים..

לגבי מה ששאלת - שכנראה התכוונת להודעה קודמת שהזכרתי בה שזה בייהרג ואל יעבור.

הכוונה כמובן אינה ,להפחיד, בעלמא.

א. אם אומרים למישהו שעבודה זרה זה "ייהרג ואל יעבור", מתכוונים "להפחיד"? או להעמיד על חומרת הענין? ברור שלהעמיד על חומרת הענין.

ב. שמעתי אמש בערוץ 7 הרצאה של מומחה לכבד, והוא אמר שתוספי תזונה מסויימים, שלא לפי הנחיה רפואית, יכולים להזיק לכבד, ויכולים לגרום גם למוות ר"ל. האם נאמר לו, "למה להפחיד"?. או נאמר תודה שמעמיד על משמעת הענין וסכנותיו?

ג. לפעמים אכן, דווקא כשמדובר במשהו "יצרי", אז הניעור על חומרת הענין, עוזרת להשליט את השכל. הרי אם מישהו היה אומר לה שכל צעד מצולם, או שיכניסו אותה לבית סוהר, היתה נרתעת, נכון?..  

ד. גם על מה שאת אומרת, שהמשפחה עלולה להתפרק, אפשר לומר "למה להפחיד"...היא לא יודעת את זה? צריך לעזור לאדם לראות את משמעות מעשיו. ואני לא חושב שלומר לאדם ש"המציאות זה לא סרט רומנטי", בדווקא יעזור במצב כזה.

ה. עם זה, באמת אני לא כתבתי רק את הצד הזה, שחשוב מאד להזכיר אותו, ביחוד לאור תגובות כמו זו שעליה הגבתי בהודעה הקודמת. כתבתי גם עידוד חיובי לצאת מזה, גם מראה למשמעות המוסרית וכו'.

ישיבה לנשואיםשאלה קשה

הולך הרבה זמן עם הרגשה שלא מספיק ניצלתי את הישיבה.

למדתי במקום נחשב מאוד, אבל היום אני מבין שלא באמת התקדמתי שם [גם מבחינת הקו של הישיבה היתה תחושה של להעביר את הזמן, לא איזה אסטרטגיה של צמיחה].

ממש רוצה לעשות את המסלול הזה שוב, והפעם במקום שבאמת מצמיח ומגדל אותך, אישיותית ותורנית, וגם קצת נפשית.

זה שייך?

אם כן, תנו המלצות על ישיבות

אתה מתכוון לכולל?אריק מהדרום
כן זה קיים, אם אשתך מוחלת לך על זה שהתחייבת בכתובה לזון אותה ומרשה לך ללמוד תורה אז זה שייך.
הוא מחפש ישיבה, לא משגיחנקדימון
וואואונמר
יש הרבה ישיבות (דת"ל) שיש בהן נשואים...מתואמת

לרוב אלה בחורים שלמדו בה והמשיכו ללמוד באותו מקום כשהתחתנו, אבל אף אחד (למיטב ידיעתי) לא יאמר לך לא להתחיל ללמוד שם כנשוי...

בישיבה של בעלי (מרכז הרב) היה לפחות מישהו אחד שהגיע כנשוי. מניחה שיש עוד.

כמובן, המעבר הזה (שאולי יכלול גם מעבר דירה) צריך להיעשות בשיתוף וברצון אשתך.

הרבה יותר מאחדהסטורי
קבע עיתים לתורה4ne1

אל תלך למסלול של ישיבה כל היום. עשה את זה בהדרגה בשיעור קבוע או עם חברותא. 

נסה ותראה ישועות

מה אישתך אומרת על העניין?נפשי תערוג
מה אכפת לך? זה שלו עם אישתונקדימון
הוא מחפש ישיבה, לא משגיח
אני לא מבין את קצפךפשוט אני..

אנשים מבוגרים מדברים ביניהם,

חלקם גם נשואים,

שלא לדבר על זה שהשאלה הועלתה בפורום שאמור לעסוק בענייני נישואין,

וכאשר מישהו מציע לעשות שינוי משמעותי בחייו (וזה לא משנה אם השינוי הוא ללמוד בישיבה או לעשות הסבה להוראה או לעשות רילוקיישן לאיטליה) - הגיוני מאוד שחבריו לדיון ידברו על כך שגם אשתו צריכה להיות חלק מההחלטה.

הייתי מקבל את דבריךנקדימון

אילו התשובה העניינית לדבריו הייתה העיקר, והתוכחה המאלפת טפל או לפחות שניה בסדר התשובה.

טענו בחיטים והשיב לו בשעורים.

לא ראיתי תוכחה אלא שאלה לגיטימיתפשוט אני..

קורה. אני כן ראיתי.נקדימוןאחרונה

יש רקע חרדי?משה
למה?שאלה קשה

אגב, מה עם תורת החיים?

בתורת החיים יש הרבה אברכים נשואיםSeven
וודאי שיש דבר כזההסטורי
הכרתי גם כמה, שכבר 'יצאו' מעולם הישיבות ואחר כך חזרו.

אבל, כדי שלא תמצא את עצמך בעוד כמה שנים שוב עם אותה תחושה - כדאי שתדייק לעצמך מה אתה מחפש מבחינה מהותית ולפי זה תתמקד על המקום אותו אתה מחפש.

לא יודעת אם מתאים לך, אבל בהר המור יש המוןן כאלהשירה חדשה~

הרבה אנשים שלומדים בישיבות אחרות ואז אחרי החתונה עוברים מטעמי נוחות לירושלים ולהר המור..

יש שם בכללי המון אנשים מבוגרים, אז אנשים שכבר לא מוצאים את עצמם בישיבות שכולם צעירים מהם גם מגיעים להר המור..

אני יודעת שגם מגיעים לשם כל מיני אנשים לא ממש "הרהמורניקים" רק כדי ללמוד שם.

אולי יתאים לך גם

כשצריך ללכת לטיפול/ייעוץ ופשוט אין כסףחוזר תמיד לאשתי

מה עושים?

הולכים לעבוד?אריק מהדרום
העבודה זה בשביל שיהיה מה לאכולחוזר תמיד לאשתי

ולא נשאר כסף לטיפול

יש אפשרויות זולותפשוט אני..
כמו דרך קופת החולים, או מטפלים בהתמחות או חדשים וכו'
שה' ימלא חסרוניכםשוקו.
עבר עריכה על ידי שוקו. בתאריך ב' באב תשפ"ו 11:32

שניכם מעוניינים ללכת לטיפול יעוץ? 

באיזה הקשר?

האם יש אפשרויות אחרות מאשר יעוץ או טיפול פרונטלי

אולי לנסות לקרוא ספרים בנושאנקדימון

בהשאלה, או אפילו בקנייה - זה יהיה זול משמעותית כמובן.

אם יש ידע באנגלית אפשר לחפש לפעמים קורסים מלאים ביוטיוב בנושאים מגוונים, ואני מניח שגם בזה. האמת אולי כבר לא חייב אנגלית טובה כי הכתוביות של יוטיוב די טובות.

אני למשל מצאתי קורס מלא של cbt של תרפיסטית, כאשר כמובן יש לה נותני חסות כדי שהיא תוכל לספק בחינם. אני נוטה להאמין שגם בענייני זוגיות אפשר למצוא...

אלה לא דברחם כתחליף של ממש, אבל יכול להקל ולכוון קצת. לפתח מחשבות חדשות עד שירווח ויתאפשר לעשות מה שהכי יעזור

באיזה נושא אתה מאותגר?משה

יש ים של חומר באינטרנט. זה לא כמו מטפל שיודע לראות את נקודות העיוורון שלך אבל זה לא רע בכלל.

קח את הנושא שקשה לך, לך תקרא קצת או תצא להליכה עם פודקסט בנושא או הרצאה או משהו. תיקח עוד חצי שעה לבד לסדר את המחשבות שלך. אם אתה נוסע לעבודה וזה לוקח זמן אפשר לנצל את הזמן הזה. 

כל הכבודתודהלה'

לא כולם מסכימים ורוצים ללכת. זה דורש אחריות וענווה.

אם אתה אחרי מילואים אז יש החזרים. גם אם השתחררת מסדיר יכול להיות שאתה זכאי לתוכנית עמית, שיש 12 פגישות חינם.

יש כאלה זולים יותרנפשי תערוג

ולפעמים נכון יותר לוותר קצת על דברים כדי לטפל בפן הזוגי

עמותת חיים של טובהnik

מסבסדים טיפול אצל אנשי מקצוע (טובים!) שעובדים איתם.

שווה לפנות אליהם.

הולכים מטעם קופת חוליםנעמי28

מסובסד.

ואני רואה בטיפול השקעה לכל דבר.

כשאני ואנחנו בטוב אנחנו עושים הרבה יותר כסף.

זוכריםעוד מעט פסח
שלהתגרש עולה הרבה הרבה הרבה יותר.
תבדוק אם יש שר'פ בעירייה שלכםעל הנס

לפעמים יש להם שיתופי פעולה זולים.

בעיר שאני נמצאת יש שיתוף פעולה כזה וטיפול עולה שם לשעה פחות ממאה שח.

והם ממש מעולים ומקצועים

לכו לשיעור תורה שאתם אוהבים שנוגע לנושאהפי
עבר עריכה על ידי הפי בתאריך ה' באב תשפ"ו 14:19

של תקשורת נכונה וביריאה תתיעצו אחרכ עם הרב או הרבנית אם אתם סומכים על הדעה שלו

תנסה גם מטעם הידברות אם אתם בקטע.. אני פחות אוהבת את הארגון ..

תתקשר להתייעץ איתם יש שם מספר למטה .

מחילה, זה אולי רעיון נחמדהסטורי

אבל אף שיעור לא מחליף טיפול כשצריך טיפול.

ברורהפי

אבל יש לפעמים ליווי

לפעמים בשיעור של הרב שמואל או הרב יגאל הם נותנים לפנות אליהם במקרים שצריך עזרה וזה המקרה פה

עם כל הכבוד (ויש לי הרבה כבוד להם)נפשי תערוג

הם לא יכולים להחליף טיפול

מי אמר להחליףהפי
יש פגישות ויש הכוונה ויש ליווי הם יודעים למי להפנות ומה להגיד 
אסור גם לשמוע שיעור כשצריך טיפול כגוןאדם פרו+

להחליף טיטול

👍הסטוריאחרונה

תגידו, אלימות מילולית ורגשית יכולה לבוא גם מצדשאלה קשה

האישה?

מה זה אומר באמת?

מישהו יכול לעשות קצת סדר?

נראלי זה מה שאני עובר, רוצה להיות בטוח

בוודאי שיכולאריק מהדרום

יש גם גברים שחווים אלימות.

יש אפשרות לפנות לעזרה.

בוודאי שזה אפשריפשוט אני..
כן, אבל למה חשובה לך ההגדרה הספציפית?שוקו.

ונניח שתדע שזה זה

מהם דרכי הפעולה שבשליטה שלך ואתה יכול לנקוט בהם כבר מעכשיו??

גברים ונשים אלימים בערך באותו אחוזמשה

ההבדל זה בעיקר בתוצאות.

מעניין שאתה סבור כךפינג פונג
היה מחקר שנעשה באוניברסיטת חיפה על זהנקדימון
שמעתי באיזה פודקאסט לפני כמה שנים.
זה ידוע כבר הרבה שניםמשה

ההבדל בין אלימות של גבר לאלימות של אישה זה בעיקר היכולת והתוצאות. לא הרצון.

(זה מעבר לזה שנשים הרבה פעמים משתמשות בגברים אחרים כדי לפגוע, כמו הרצח בנחלאות השבוע שהוזמן על ידי האקסית).

הוזמן על ידי האקסית כי הוא כיסח אותה במכות חחדי שרוט
זה החשד.
וואלהאנוני.מית

אז האקסית שלו לא אשכנזית במיוחד.

לא יודע, אולי כן דווקא.די שרוט

הכרתי כל כל מיני עם סיומות "יץ' שהן פחד אלהים.

ברקוביץ'

איצקוביץ'

ישראלוביץ'

או ביץ'. אלה הכי מפחידות.

יש גם ההבדל נוסףנעמי28

בכמה זה מדובר וכמה יאמינו לגבר כשהוא גבוה וחזק והיא נראית רונה וחמודה אבל מתעללת רגשית ואפילו פיזית.

וגם הבושה לדבר על זה.

בהחלט כן, אבל -פינג פונג

לענ"ד הציפייה (המוסרית-הלכתית) לשתוק למרות החֲרָפוֹת ולהיות מהנעלבים ואינם עולבים, שומעים חרפתם ואינם משיבים שעליהם הכתוב אומר "וְאֹהֲבָיו כְּצֵאת הַשֶּׁמֶשׁ בִּגְבֻרָתוֹ" גבוהה יותר ביחס לגבר לעומת האשה.

גם בדינמיקה הזוגית זה הרבה פעמים ככה. יש דברים לא נעימים שהאשה יכולה לומר לאיש וזה לא ייחשב חמור במיוחד, אך אם האיש יאמר את אותם הדברים כלפי אשתו - זה יוליד משבר נורא.

אני חושב שזה טבעי, אם כי לא אידאלי, כמובן, ואוחי משקף משהו שורשי בהבדלים בין איש ואשה והקשר בינם.

זה נכון.משה

אבל 

1. יש גברים רגישים יותר שיקחו ללב. וגם אם הם לא יביעו את זה בפועל זה יובע בדרכים אחרות כמו ריחוק רגשי כדי להתגונן או אפילו חיפוש עצמם במקומות אחרים.

2. גם נשים צריכות לעשות עבודה רגשית לא להעליב. זה שהוא צריך להתגבר זה לא אומר שהיא בסדר. היא לא.

כל מילהפינג פונג
תודה לכולם. אשמח להתייחסות לחלק השני של השאלהשאלה קשה

מהי אלימות רגשית ומילולית

לא מסכימהנעמי28

בתור אחת שעבדה ועדיין עובדת על עצמה לשמור על הפה שלי כשאני כועסת.

זה פוגע מאוד לכל גבר

הוא לא צריך להיות "רגיש" בשביל זה

לנשים יש כוח במילים להפוך את הגבר שלהם לסמרטוט ואפס או להרים אותו.

וגבר ניזון מהערכה.

אין הקלות לא לגברים ולא לנשים

אין שום ציפייה מגבר לספוג

יש ציפייה מכל אחד לעבוד על עצמו.

מסכים. לנשים יש יותר כח במילים4ne1

הבעיה שזה הפך להיות בעיה של גברים. כי לרוב יש מודעות לזה

אבל נשים יכולות להיות הרבה יותר "אלימות" במילים מגברים, רק שאם זה קורה, מניחים שהיא עברה המון ובעלה הביא אותה לקצה לכן היא מתנהגת כך בשונה מאצל גבר

כןנפשי תערוג

אלימות רגשית ומילולית יותר נפוצה בקרב נשים כלפי גברים. כי הצד המילולי/רגשי יותר מפותח אצל נשים לכן קל להן יותר להשתמש בו

(בדומה לכך שהצד הפיזי יותר מפותח אצל גברים ולכן הם נוטים יותר להשתמש בו- אלימות פיזית)

ואיך תדע אם אתה חווה את זה?

אתה מורגש מושפל על ידה?

היא מקטינה אותך?

מזלזלת בך?

וכו'

יש אישה שאף פעם לא מזלזלת בבעלה?שאלה קשה

תמיד אני חושב שאצל כולם זה ככה

וזה בעיה שלי

ודאי. למה לזלזל באדם שמעריכים אותו?גפן36

איזו מין תקשורת תיבנה מזלזול?

גם אם יש חוסר הסכמה זלזול והקטנה הוא לא הדרך לפתור אותו.

אני לא אומרת שבחיים לא יצא לי לפגוע בבעלי (או לו בי) אבל זה אף פעם לא היה לגיטימי בעינינו, ותמיד מתנצלים ומתקנים מייד.

בסוף לשנינו יש מטרה משותפת שהבית הזה יהיה המקום הכי בטוח ונעים לשנינו ולילדים.

לזלזול /הקטנה אין מקום.. 

עצם זה שאתה חושב שהבעיה היא בךמתואמת

מצביע כנראה על כך שאתה עובר אלימות מסוג כלשהו...

אני חושבת שכדאי ללכת לטיפול אישי, גם כדי לאבחן במה מדובר וגם כדי לחזק את עצמך.

כשאתה עובר אלימות מצד אישה4ne1

זה לא נחשבת אלימות אולי יותר מצוקה שלה, כי היא אלימה בגלל חוסר יחס, זלזול מצידך וכו

כשגבר מזלזל זה הכי ברור שזה מצד האופי שלו 

אין אישה רעה יש אישה שרע להנפשי תערוג
🤣Seven
התגובות פה מורידות לי תאיי קיו
למה? זה דווקא הומור משובחנפשי תערוג

כזה שמעלה את האייקיו.

לא? 

זה בדיוק מה שאני חושבשאלה קשה

זה גם מה שהיא אומרת לי.

אבל אני פשוט לא מצליח להבין אותה.

מרגיש שהיא הלכה רחוק מידי.

זה בצחוק, נכון?פשוט אני..
אני מנסה לדון אותך לכף זכות... 
זה נשמע כמו ציניות חריפהנפשי תערוג
לא יודע אם כתבת בציניות או ברצינותמתוך סקרנות
אבל להטיל את כל האחריות על צד אחד, כאילו אשה היא ילדה קטנה שלא אחראית למעשיה, מזלזל מאוד בנשים....
כן ישרקאני

אישה לא אמורה לזלזל בבעלה

אלא להעריך ולכבד אותו

ברור. למה לזלזל באדם שהכי יקר לי?!?!יעל...
כי לפעמים אני מרגישה שהוא ממש אידיוטאנוני.מית
הגעתי כי היה בראשי, בטח שיכולה להיות.תפוחית 1

חשוב להתייעץ,ולא לסחוב לבד..

ממליצה ללכת לטיפול אישי או זוגי עם גורם מקצועי (עם הסמכה רצינית)

בוודאי שיש דבר כזהניק חדש2
גבר ואישה אמורים לכבד אחד את השניה. וגם אם כועסים עדיין יש דברים שלא אומרים.
אם אתה מתכווץ מול הדיבורים שלהכמו🐌תמס

זו אלימות.

היא יכולה יכולה להגיד מה מפריע לה גם בלי להפחיד

אם היא מקבלת התפרצויות זעם שבגללן אתה הולך על ביצים איתה, הכי חשוב זה שתיידע מישהו קרוב. רב. הכי טוב איש מקצוע. אל תצטער על הכסף זה לבנות את הבית. אבל אל תלך לרב שאומר לך להבליג ולשתוק אם הנפש שלך סובלת.

היא אמורה לגרום לאווירה נעימה ואם היא מפחידה אותך זה סימן ברור לאלימות

אלימות יכולה להיות מכל צדאז מה המצב

בסד

כל אלימות- גם אלימות פיזית וגם אלימות מילולית או כלכלית וכו יכולה להיות מכל צד.

יש גברים אלימיםצויש נשים אלימות.

לא כתבת מה אתה עובר אבל אם אתה מרגיש לא טוב ושאולי אתה עובר אלימות בהחלט כדאי לפנות לעזרה (מוקד לאלימות במשפחה/מטפל זוגי שייעץ לך איך לנהוג וכו.

אל תישאר עם זה לבד!!

תתחיל פהמרגולאחרונה

אלימות במשפחה היא תופעה קשה ומסוכנת ויש לטפל בה. פנו למוקד 118 לקבלת סיוע.

תעשה את השאלון

במספר 1203 יש קו סיוע לגברים.

בקישור שצירפתי יש גם מספר לקו סיוע לגברים דתיים אם תעדיף.

מצטערת לשמוע על תחושותיך.

בהחלט קיימת אלימות במשפחה מצד נשים, ובהחלט מגיע לך לחיות בבית ללא אלימות.

תתחיל שם, תנסה להבין אם זו אלימות

אח"כ תפנה לעזרה מקצועית, גם אם זו לא אלימות

שתחיה במרחב נעים ולא מפחיד.

בהצלחה!

יוצאת משיחה עם חברה. אופניים חשמליים.אנוני.מית

משפחה עם 3 ילדים. רכב אחד. בעיקר אצל החברה שצריכה לאסוף ולפזר ילדים.

בעלה של החברה קנה לאחרונה אופניים חשמליים. הם היו צריכים ליסוע לאיזה מקום ביחד (זוג) והיא ממש מספרת לי שהיא נעלבה מזה שהוא העדיף להישאר עוד כמה דקות בבית בטלפון ואחר כך ליסוע באופניים שלו לבד.

לפני שבועיים היא כמעט עשתה תאונה עם רוכב קורקינט משוגע והיא מפחדת מהכלי, וגם מזה שהוא התחיל ליסוע עם הילדים עליו. אתמול הוא קנה קסדה לבת הקטנה שלהם כדי שתוכל ליסוע איתו.

היא (והאמת שגם אני) רועדות מפחד מהרעיון הזה של ילדה בת 3 על הכביש בכלי כל כך פגיע. מצד שני, זה לא שיש להם חניה או כסף לעוד רכב.

מה דעתכן?

מה חכם להגיד לה?

יש כאן כמה נושאיםפשוט אני..

זה שהוא העדיף לנסוע על האופניים ולא איתה ברכב - זה קשור לאופניים או לזה שהוא היה באמצע משהו חשוב או לזה שהוא לא רוצה להיות עם אשתו?

כי ממה שאת מספרת, לא נשמע לי שזו האפשרות הראשונה ולכן אני לא מבין למה האופניים אשמים...

העובדה שהוא רוצה לנסוע עם הילדים - המוני אנשים עושים זאת, אם הוא רוכב בצורה בטוחה על שבילי אופניים, אז אני לא חושב שזה נורא. אם הוא רוכב על הכביש, אז לדעתי באמת לא שייך להיות עם ילד קטן שיכול להיפגע קשות מכל נגיעה של רכב אחר. 

עולה לי פה כמה דבריםמשה

גילוי נאות: אני רוכב קורקינט בעצמי כבר הרבה שנים. יש לי נסיון של אולי 6000 ק"מ על הכביש. כולל עם ילדים והקפצה למסגרות ומה שתרצי.

הראשון זה שהאוטו בעיקר אצלה. היא התרגלה לזה. אני לא יודע מה הדינמיקה בניהם אבל אני יכול לנחש שפשוט לא נעים לו "לבקש ממנה" כל פעם את האוטו. אז הוא קנה לעצמו רכב אחר ושם זה נגמר.

אם הם גרים ביישוב (ולא בעיר גדולה) אז אפשר ממש להבין את זה. בלי האוטו ממש תקועים עם האוטובוס של פעם בשעתיים במקרה הטוב או אם זה מקום גדול פעם בשעה. בהנחה שהם לא עשירים גדולים מדי אני יכול להבין את הפחד מלקנות רכב שני. במיוחד אם הוא נוסע יחסית מעט. אז אופניים חשמליות זה אחלה דבר.

ולגבי להישאר בבית עוד רבע שעה - אני כזה גם . במילא הנסיעה לוקחת חצי מהזמן שהיא לוקחת עם רכב שתקוע ברמזורים. תשאל את הבת שלי שאוהבת לעשות למכוניות שאני עוקף איתה ברמזור אדום "ננה בננה שוקולד בננה" בקול של ילדה בת שש.

אתה אומר שאנוני.מית

נמאס לו לבקש ממנה את האוטו כל הזמן ולכן הוא קנה לעצמו "אוטו" בתקציב שלו?

לא יודעת מה חכםניק חדש2אחרונה

אבל זה כלי מסוכן מאד.

מניסיון מר של תאונת דרכים (בעלי נדרס כשהוא עליהם).

המלצה או דיס המלצה על אולמות חתונהארץ השוקולד

אלגריה,

הרמוניה בגן,

נסיה,

ארץ.

(לחורף)

כמו כן, האם אתם יודעים אם מומלץ או לא לפנות דרך סוכנים כגון מאורסים-מאורסות או אחרים?

שוד ושבר! מה, התארסת שוקולד?? אז למה לא אמרת??די שרוט

אוי לנו כי חטאנו! שוד ושבר בחוצות הפורום!

​הנה כי כן, הגיעה השמועה המרעישה והמטלטלת את כל קירות הוול, כי הבחור החשוב והמופלג, עמוד התווך של השרשורים וראש ישיבת הניקים, החתן היקר למזל טוב ארעא דשעקלעד בלע"ז, אשר ישב בדד שנים רבות באוהלה של תורה ובאפליקציית "שליש גן עדן"-נלכד.

ואתם הרווקים זעקו זעקה גדולה ומרה כזעקת מרדכי היהודי למען לא תיכחד נפשכם בריתחא דהשכינה, "נמות ולא נתחתן!". די לנו במוסד השמד המלא מרעין בישין הרוצים להשמידנו בכל דור ודור על ידי הבאת איש ואישה ביחד כמעשה צבא השמד לישראוייל בטנקים! רצונו של הקודויש בורכו בהפרדה מוחלטת בין ז' לנ' ואסור בתכלית האיסור לבוא בקהל מוסד הנישואין תק' פרסה על תק' פרסה!

ואתה ארעא דשעקעלד, שהשם ירבה לכם מטל השמיים ומשמני הוולט ושהברכה והאהבה תשרה תדיר בינכם ושהמריבות לא יהיו תדיר שנאמר תדיר ושאינו תדיר, תדיר קודם.

אמת ויציבארץ השוקולד

אמן וגם לך ומשפחתך, תודה רבה

כרגיל, נהניתי לקרוא, הראיתי לארוסתי והיא נהנתה מאוד מדבריך

מה, פאדחן היא צריכה הקשרדי שרוט
אתה לא יכול להנחית עליה די שרוט ככה. עכשיו היא תחשוב שאני קריפ מטורלל.

תמסור לה שכתוב באבחון הפסיכודיאגנוסטי שלי שאני נורמלי.

אמסור להארץ השוקולדאחרונה

תוהה אם היא תשתכנע

הסוף נפלא שבנפלא. ממש.נקדימון
חסכים של ילד שגדל בבית בלי הרבה כסףחוזר תמיד לאשתי

להורים שלי אף פעם לא היה יותר מידי כסף.

גם היום אנחנו לא מקבלים כמעט עזרה.

לא חשבתי שאני עדיין סוחב את זה.

לאחרונה כמה פה העלו את הנושא הזה וזה הציף בי הרבה כאב.

מה אומרים? שתפו

כואבהסטורי
למעשה - ללכת לטיפול אצל איש מקצוע 
אם יש נושא אחד שייעוץ ב-400 שח לשעה לא יכול לפתורפשוט אני..

זה בעיות כלכליות 😬

למרות שכאן לא מדברים על בעיות כלכליות ישירות אלא על קשיים נפשיים בעקבות בעיות כלכליות, אז אולי זה כן יתאים... 

דווקא יעוץ טוב יכול לעזור הרבה לבעיות כלכליותאריק מהדרום
ואפילו בהרבה יותר מ-400 שקל לשעה.
התכוונתי לטיפול נפשי, לא כלכליפשוט אני..

וממילא זה נכתב בחצי הומור...

הומור... קצת רגישות..חוזר תמיד לאשתי
סתם כאב? או נפק"מ?נקדימון
אם זה סתם כאב (בלי לזלזל חלילה) אז לדעתי חבל על הכסף לטיפול. אני מניח שיש לך כאבים וצער וחרטות נוספים בחיים אבל אתה חי איתם.

אם זה מייצר בעיות התנהגות, כעסים, מריבות בין בני הזוג, קמצנות מוגזמת על עצמך וכדומה, אז אולי כן שווה לשקול פניה לאיש מקצוע.

כסף זה אחד הנושאיםנעמי28

עם הכי הרבה משקעים, כמעט לכולנו, גם לאלה שגדלו עם הרבה כסף.

רוצה לשנות את זה, לך לטיפול.

זה יותר עניין של תפיסה והסתכלות מאשר של חומר.

יש כאלה שגדלו באושר עם מעט ויש כאלה שלהיפך.

האם חום ואהבה כן קיבלת?5+

המון אנשים לא מקבלים מההורים עזרה כלכלית. הרבה מהם בקשר מצויין עם ההורים כי הם מקבלים מהם דברים חשובים יותר מכסף. השאלה אם את הדברים החשובים לבניית אישיות טובה ומוסרית ושמחה כן קיבלת? כי אם ללכת לטיפול, הייתי הולכת על חסכים באהבה וקבלה, לא על חסכים בכסף. כדאי מאוד לחשוב בראש האם 'הורי לא נותנים לי כי לא אכפת להם ממני/לא אוהבים אותי, או ש- הורי היו רוצים לקנות לי כל מה שאני צריך. אבל לא יכולים.'

יש בתים שחוסר ממון יוצר בהם לחץ ודאגה רבה וזה עובר לילדים או שממש מחנכים אותם ללחץ הזה. ויש בתים שלמרות שאין כסף, זה לא משהו לדבר עליו. גודלים בהרגשה שיש לי כל מה שאני צריך. יש שמחה בבית.

אם גדלת בבית מהסוג הראשון צריך לעבוד על עצמך לא להעביר זאת לדור הבא. יש מקום לטיפול ויש מקום גם לעבודה עצמית, לבניית האמונה ולהשתדלות בצד המעשי.

ויש גם אנשים שירשו כסף אבל עכשיו אין להם הורים... אז מה עדיף?

וואו, תשובה מאלפת ממש.חוזר תמיד לאשתי

לא יכלתי לצפות לתשובה טובה מזו.

אפשר להתגבר על זהזיויק

היחס שלנו לכסף מאד חשוב בהרבה מאד מובנים,

ולכן צריך לבנות יחס נכון בעצמך וגם לחנך את הילדים שלך

הכאב שעלה הוא בגלל שיש מחסור ספציפישוקו.אחרונה

ואין יכולת תמיכה מהההורים.

או שעצם הרעיון שיש כאלה הורים שתומכים ואצלך לא, גרם לך להצפה.

עוד נקודה 

האם היה חסר לכם משו בסיסי בבית?

יש משפחות שיש להם כסף, אין מחסור,אבל ההתנהלות היא חסכנית

והדיבור בבית תמיד הוא על זה שאין ושהמדינה רשויות בסופר הכול יקר

איך זה היה אצלך?

היי ממש איכזבתםאדם פרו+

נכנסתי לפורום נשואים טריים

רציתי לקרוא איך אתם רבים

ואיזה כיף למי שהוא כמוני

גרוש

וככה להתעודד קצת.

ואני חייב לציין שממש איכזבתם

שום מריבה שום כלום

אתם לא צריכים להסתיר

זה לא רשת חברתית פה

תכתבו את האמת הקשה

נתמודד איתה

🤣🤣🤣פשוט אני..
תקרא את השרשור שמתחיל בHakuna.Matata
מפה לאן?
תודהאדם פרו+
החיית את נפשי

מים קרים על נפש עייפה ב"ה

משהאחרונה
מפה לאן?In development

נשואים כבר כמה שנים טובות

קשה לי מאוד

בעלי חתיכת עצלן ותינוק מגודל

ולי פשוט נמאס

בינתיים אנחנו חיים ממשכורת שלי ותמיכה של ההורים שלו.

ונמאס לי, התחתנתי עם בעלי! לא עם ההורים שלו!

אני רוצה להרגיש יציבות כלכלית מבעלי, לא מההורים שלו!!!

פשוט נמאס לי ולא יודעת מה לעשות

לא מצליחה לסמוך עליו

עיצות/ תובנות/ עזרה יתקבלו בברכה

יש כאן גם עניין של גישהנעמי28

ולא רק צודק או לא צודק

מה אם הוא היה מרוויח עשרות אלפי שקלים משעה של עבודה וההתנהלות שלו עדיין היתה דומה? קם מאוחר ועושה שום דבר?

כסף נכנס, ממנו/מההורים שלו.

אפילו דירה הם מוכנים לתת.

יש כאן הרבה יותר מצודק או לא צודק.

יש דינמיקה, לקיחת אחריות, שחרור אחריות וקבלה שאנחנו לא יכולים לשלוט על האחר על האופן שהאחריות הזאת תתבצע.

אני גם הייתי מתחרפנת  מהתנהגות כזאת.

אבל כדי שיתאפשר לחיות איכשהו ביחד צריך להבין ולהשלים עם זה שבדיוק בדיוק כמו שהיא מצפה וכמו שהיא רואה אחריות, לא יהיה.

כל אחד חווה את המשבר הזה בזוגיות בפן מסוים, חלק בפן הדתי, חלק בפן הרגשי, חלק בפן הכלכלי.

אני מניחה שאם הייתי בחוויה דומה הייתי משחררת אחריות ומכניסה את הכסף שאני מרוויחה להשקעה או חיסכון ולא להוצאות שוטפות ונותנת לו להתמודד.

אבל לא בריב, בשיחה עם קביעת עובדה.

אולי יעניין אותך