אהלן אחים ואחיות שלי.

אז מה איתכם?
טוב , אוקצור , משו חמוד לפרשת השבוע , ו...לא ארוך כ"כ! [

]
(זה באמת חמוד. מומלץ ביותר!)
בפרשת השבוע , פרשת "בלק" מופיעים הפסוקים הבאים -
1) " וַיֹּאמֶר אֱ-לֹהִים אֶל-בִּלְעָם, לֹא תֵלֵךְ עִמָּהֶם; לֹא תָאֹר אֶת-הָעָם, כִּי בָרוּךְ הוּא. "
2) " וַיֹּאמֶר לוֹ אִם-לִקְרֹא לְךָ בָּאוּ הָאֲנָשִׁים, קוּם לֵךְ אִתָּם; וְאַךְ, אֶת-הַדָּבָר אֲשֶׁר-אֲדַבֵּר אֵלֶיךָ--אֹתוֹ תַעֲשֶׂה "
3) " וַיָּקָם בִּלְעָם בַּבֹּקֶר, וַיַּחֲבֹשׁ אֶת-אֲתֹנוֹ; וַיֵּלֶךְ, עִם-שָׂרֵי מוֹאָב. "
4) " וַיִּחַר-אַף אֱלֹהִים, כִּי-הוֹלֵךְ הוּא, וַיִּתְיַצֵּב מַלְאַךְ יְ-הוָה בַּדֶּרֶךְ, לְשָׂטָן לוֹ; "
--------------------
ה' אומר לבלעם לא ללכת ללכת עמהם. כמה פסוקים אחרי זה אומר לו ה' - לך איתם.
בלעם הולך ו...עוד לפני שפועל פעולה - ה' כועס עליו על זה שהלך...
וואוו? למה? תמוה ביותר. שואלים הפרשנים -
א. למה ה' אמר לו ללכת איתם? הרי לפני זה הוא אמר לו שלא ללכת עימהם?!?
ב. אם אתה - ה' - אומר לו ללכת , אז למה את כועס עליו על זה שהלך?! אתה הסכמת לו...!
ו...לתירוץ הנפלא!

[מתוק. מתוק מדבש.]
אם נשים לב , בפסוקים שהבאנו לעיל יש שני מטבעות לשון -
* "איתם". * "עמהם".
מה פשר השינוי ו...מה ההבדל בין המילים??
"אני הולך איתם" - פירושו: אני הולך אחריהם. הם לשם - אני לשם. אבל לא מחייב באותה הדעה כמו שלהם. יכול להיות גם דעה אחרת משלהם. העיקר ש - "איתם" - אחריהם.
"אני הולך עימהם" - פירושו: אני הולך אחריהם [איתם] באותה הדעה! עמהם. ממש כמוהם.
ו...על פי העקרון הזה , נוכל להסביר יפה את הפסוקים -
ה' אומר לבלעם - "לא תלך עמהם" - אל תלך עמהם = באותו העיצה שלהם , לקלל את עם ישראל - "כי ברוך הוא". אני לא מסכים לך ללכת איתם באותה העיצה שלהם.
לאחר מכן -
אומר בלעם לה' - אבל אני כן רוצה ללכת עם זקני בלק. [דמינו לכם ילד קטן , תינוק , בוכה - "רוצה ללכת. בעעע...חח זה עזר לי לדמיין את זה...

]
אומר לו ה' - יודע מה - "קום לך איתם". איתם = לא באותה עיצה. אחריהם , אבל לא לקלל את עם ישראל...
מה עושה בלעם? "וילך עם שרי מואב". עם = באותה העיצה. ללכת לקלל את עמ"י.
מה?! אתה לא מבין אומר לו ה'?! הרי אמרתי לך שלא תלך "עמהם" אלא "איתם" , אז למה אתה הולך "עימהם"?!
"ויחר אף ה' כי הולך הוא" - ה' כעס על בלעם.
ז"א , עכשיו מובן. ה' לא שינה את דעתו. הוא לא "סתם" כעס על בלעם.
אלא - ה' אמר לו שלא ילך עמהם - לקלל את העם , ו...בלעם - ברוב חוצפו , הולך לקלל את העם. עובד על דברי ה'. לכן - ה' כועס על בלעם.
ו...שימו לב לעוד משו -
אחרי זה כתוב - "וַיֹּאמֶר מַלְאַךְ יְ-הוָה אֶל-בִּלְעָם, לֵךְ עִם-הָאֲנָשִׁים, וְאֶפֶס אֶת-הַדָּבָר אֲשֶׁר-אֲדַבֵּר אֵלֶיךָ" -
יודע מה , אומר ה' - רוצה לאבד לך את החיים?! הנה , לך עמם. באותה העיצה.
אני לא מסכים לך ללכת לקלל את העם , אבל "בדרך שאדם רוצה לילך - מוליכין אותו".
(בספר חידושי הגר"א)
מתוק!
תודו שנהנתם...[?]

אם נהנתם , תדאגו שזה יקפוץ למעלה - שאחרים גם יהנו...
"נהנת , ספר לחברים. לא נהנת - ספר לנו"

ו...תספרו. ל...חברים...
יאלה אחים ואחיות יקרים שלי , שיהיה לכל עם ישראל -
שבת שלום ומבורכת.
א-מ-ן