לפני חתונהפצלשוני234567
**נשאל גם בפורום לנ"ו**

בתור זוג מאורס-היה לכם שיחת ציפיות מהבנזוג/בתזוג?
לא ציפיות במובן של כריות אלא באזור הדברים שעושים ליד הכריות
לאבוריסה
וגם לא חושבת שזה צנוע במיוחד כשמאירסים ויכולות להיות יותר נפילות..כן היו דיבורים על עניין של מניעה או אי מניעת הריון.. שמחכים כבר לגור ביחד.. ועל הכדורים שלוקחים לפני החתונה.. ממש על להיות ביחד -לא.
בהחלט לא.לצמוח ולהצמיח
זה לא מתאים בכלל מבחינת צניעות וקירוב דעת. וגם בדר"כ בחור ובחורה ששמרו על עצמם, לא אמורים לדעת בעצמם מה הציפיות שלהם בנושא כי הם חסרי ניסיון...
בהחלט חשוב לבנות יחד את הקשר האינטימי אחרי החתונה! צריך ללמוד לשתף ולדבר על זה וגם לפנות לעזרה ויעוץ אם יש צורך.
בהצלחה בעז"ה ומזל טוב!
בשלב הזה נראה לי ממש מיותר.NTC
אם הצפיות שלך נראות לך כמו משהו שלא כל אחת תסתדר איתו, זה צריך לעלות לפני שמחליטים להתחתן (עם כמה שבשלב ההוא לא כ"כ נעים לפתוח נושא כזה), אבל אם כבר החלטתם להתחתן בלי קשר לצפיות, למה צריך לדבר על זה לפני החתונה?
הרי גם ככה לוקח מספר פעמים עד שהאישה מתחילה להינות מזה (עד אז בעיקר כואב לה), ככה שבהתחלה בכל מקרה לא כדאי לנסות דברים מסובכים מדי. מאוחר יותר מדברים מה נעים ומה לא.
חוץ מזה, אישה שאף פעם לא התנסתה בשום דבר יכולה לסלוד מרעיונות מסוימים, שמאוחר יותר לא יראו לה כ"כ רחוקים.
בהצלחה ומזל טוב!
הארה קטנה ואולי שוליתבכל דרכך דעהו!
זה נכון שלוקח לנשים זמן לפעמים. אבל לא תמיד. ולפעמים נשים אחרות מכניסות לראש של הכלות שזה כואב ולא כיף בהתחלה. ואז זה בטוח יקרה, והן יהיו עוד יותר מקווצות ויסבלו. לכן לא חושבת שנכון להכליל ככה. ויכול להיות שגם כלה דוסית ותמימה תהנה מזה כבר בהתחלה
כמובן שאני לא בעד להפחידNTC
וגם אם כואב, זה לא אומר שהחוויה בהכרח לא חיובית. אבל אני חושבת שגם כלה "זורמת" יחסית תעדיף להתחיל עם הדברים הרגילים ועם הזמן לבחון הלאה.
כמובן טוב שנתת את ההארה הזאת, כי כל אחת חוותה אחרת וקיבלה תמונה אחרת. בד"כ אני משתדלת לכתוב "לדעתי", הפעם כנראה הרגשתי מאוד צודקת, אבל אשתדל בעתיד לציין שמה שאני כותבת זה לא אמת אבסולוטית. תודה
גם חשוב לי לדייקבאורות
תנו לזוג לחוות את ההתחלה שלו בשקט. ממש לא בהכרח שהאישה תסבול בהתחלה.
ממש לא! לא ראוי ומסוכן מאוד!ק"ש
לאים...

אבל מדריך החתנים שלו אמר לו לדבר איתי,  אאל"ט יומיים לפני החתונה, על הלילה הראשון

סמוך לחתונהעטרה12
עדיף טלפונית כך זה אולי פחות מביך... וגם פחות סכנה לקרבה יתרה שעלולה להביא לידי מגע לא רצוי....
אפשר בעיני לפתוח בעדינות
יומיים לפני החתונה כמו שמישהו כתב כאן
יש איזה תיאום בסיסי שצריך להיות...
לדבר קצת על חששות או מחשבות או ציפיות...
בלי להכנס מידי לפרטים.
^^^אמא וגם
אני לא חושבת שנכון שלא לדבר בכלל.
יש דרך נכונה לעשות את זה.
יש דברים מסויימים מאוד שכן הייתי מעלה לפניבכל דרכך דעהו!
למשל- לפעמים הגבר בטוח שחייב כבר בלילה הראשון 'לקיים את המצוה' זה אחלה בשבילו. ומצד שני אישה דוסית מתוקה שצריכה את הזמן והנחת כדי להצליח להכנס לזה. ולא בטוח שנכון לה שזה יהיה על הלילה הראשון. (והלכתית זה 100 אחוז בסדר כל עוד זה בהסכמה הדדית)

או בכלל לדבר קצת על התחושות. לוודא שאין איזה פחד או חסם או משהו שעומד מאחורי. יכול להוריד הרבה מתח ותסכול.
לדעתי זה חשוב לפתוח את זה רק קצת. בזהירות רבה, בצניעות ובחכמה. לחשוב על הזמן הנכון והמקום הנכון וכמובן המילים הנכונות,לשים לב שלא עוברים איזה גבול.

המון מזל טוב והמון בהצלחה!
דברים כאלה המדריך חתנים אמור להגיד...ציפ'קה
לענ''ד

אחיו הגדול של אישי בערך הציל אותי בקטע הזה. מזל שקיים את השיחה הזאת לפני החתונה. עד היום אני פונה אליו כדי להעביר לאיש שלי מסרים שהוא לא מקבל ממני...
אבל לצערינו לא כולם אומרים אובכל דרכך דעהו!
או מדגישים את זה מספיק.
כמה שהמדריך חתנים מדהים, יש כל כך הרבה דברים חשובים לאמר.. קורה שמתפספס,או נאמר כדרך אגב
נכון וחבל.ציפ'קה
זה הכי חשוב.. שדברים אחרים יתפספסוירא שמים!
אני דיברתי על המון עם המדריך חתנים..
אמור…ערנוש
אתם לא מבינים איזה מדריכת כלות גרועה הייתה לאישתי ברוך ה שדיברנו לפני החתונה
ורק היא הבינה "כמה" דברים
מה יכול להיות גרוע? מדריכת כלות לא יורדת לפרטי פרטים.קרן-הפוך
על סמך מה אתה פוסק הלכות?!הסטורי
בכלל לא פשוט מה שאתה אומר.

ובגדול, בשביל זה יש מדריך לחתן ומדריכה לכלה. מעולם לא שמעתי על מדריכים שממליצים לדבר על זה. להפך, לבחורים/בחורות צנועים זה עלול להיות מאוד מלחיץ.
על סמך גדולים ממני שאמרו כךבכל דרכך דעהו!
לא "פסקתי" על עצם הדיבור, אלא על החובה של הלילה הראשון..
נו... הרי לכך הוא התכוון.ד.

ש"אין חובה" דווקא אז, כשזה לא אפשרי - זה לא חידוש גדול.

חלק מגדר המצוה, זה ברצונה.

הנקודה היא "עצם הדיבור". ולכך לא נראה שיש היתר כלשהו. וגם סתם לא ראוי.

זה לא נכון.ד.

עצם הדיבור הזה, אינו צניעות ואינו חוכמה. 

בשביל אישה "דוסית", עוד יותר גרוע שיתחיל לדבר על כך קודם. לפעמים, זה פשוט יכול לגרום לביטול נישואין. ולגבי חלק מהבחורים שיתחילו לדבר על דברים כאלה - אולי גם בצדק מבחינתה...

אדם עם שכל, ועם לב, מקבל הדרכה מקודם, יודע להבחין בין אשתו ללא-אשתו (ועד שלא התחתנו - אינה אשתו. זה לא רק ענין "טִקסי"), וכשהיא כבר אשתו - יש לו מספיק טאקט ועדינות ורגישות, גם לתת הרגשה טובה - וגם להיות רגיש לתחושותיה, כולל אופציה כזו כשצריך.

חס ושלום. אין לזה שמץ מקום.ד.

ואתה עלול להרוס לשניכם.

לגמרי... לא כדאי להגיע לחופת נידה למשל...אם ל2

מה הקשר?ים...

דיבורים אינטיימיים יכולים לגרוםאם ל2

לתקלות....

כל התרגשות אצל הכלה יכולה להיות הרסנית במובן הזה.

לא להגיע לדיבורים כאלו לפני החתונה...

לפעמים דווקאלמה לא123

הדיבור יכול למנוע לחץ ומתח,כשהיא מבינה שהוא איתה

דווקא לחץ גורם ל...

אבל היא לא תבין שהוא איתההסטורי
היא תבין שהוא מלא פנטזיות מהסרטים, שאין לה שום אפשרות לספק, בטח לא לשאת אותם.
למה?למה לא123

הוא כתב שיחת ציפיות,זה אומר שלשניהם יש

היא יודעת שזה לאפצלשוני234567
היא יודעת שאין לי פנטזיות מהסרטים עליה.
היא יודעת שאני מבין שיש סרט ויש מציאות.
היא יודעת שאני הכי מכבד אותה והכי קשוב אליה בעולם.

דווקא בגלל זה עשינו שיחת ציפיות ודווקא בגלל השיחה היא יודעת את זה
לאהעוגב
כלאחד וידא שהמדריך של השני דיבר איתו על זה.
וזהו.
מגיעים הביתה אחרי החתונה בידיעה שיש עוד דיבור פתוח לגבי כל זה. בגישה שלומדים את זה ביחד.

המדריכה שלי נתנה לי חוברת למסור לו שיראה על סמך מה היא הדריכה אותי באופן כללי
האמת?סוסה אדומה
הלכתי לשיעור של הרב שלו עוד הרבה לפני שהתארסנו, והרב דיבר על נושא באיזור שקשור לפרשה בפתיחות ובעינייניות שהביכה מעט את הנוכחים, ואני זוכרת שהאיש שלי ניגש אליו אחר כך ואמר לו שלא היה לו נעים.
אבל בשיחות בנינו, יצא לנו לדבר מעט מסביב... דברים תאורטיים בעיקר.
אבל שנינו באנו ממקום מאוד פתוח, ואנחנו דיברנו ועודנו מדברים על הנושאים האלה בצורה מאוד גלויה.
היו פעמים שהרגשתי שהוא מגזים, זה קצת הציק לי וקצת הצחיק אותי כי מעבר ליצר הטוב יש לי גם יצר רע.
אחרי האירוסין דיברנו מעט יותר בפתיחות, גם בהמלצה של (כמה!! מדריכות כלות דוסיות שמלמדות במדרשות הכי דוסיות בארץ) שאמרו שצריך לדבר על הציפיות של הגבר כדי לדעת איך לטבול (אם צריך לגלח/לעשות שעווה).
לא דיברנו על זה באופן אישי, אלא באופן רעיוני. ולא נתתי לו מידע על עצמי בתחום הזה...
שמרנו נגיעה לגמרי, ועל כל ההלכות של הייחוד וכו'...
בעצם אולי פעם אחת נשארנו על הדשא מאוחר וכבר לא עברו אנשים, וזה היה מסוכן. אבל לא חזרנו על זה.
כלומר, אני לא הסכמתי שזה יחזור.
לא כי אני צדיקה, פשוט כי מביך אותי לחטוא בדיני ייחוד.

אני חייבת לומר שאני לא יודעת מה נכון.
אמנם הרבה דתיים מזדעזעים משיח פתוח, אבל אני לא דתיה... אני משתדלת להיות עובדת ה'. וככזאת, אני לא תמיד יודעת מה נכון.
הגבולות האישיים שלי היו ברורים לי.
היו בינינו גם מעט מאוד שיחות של יצר הרע, מתוך מרום שמודע לזה ובוחר להשתובב קצת.
אבל רגע אחרי, הייתי מתחרטת ובוכה, והוא היה בוכה איתי ביחד.

אני לא יודעת מה מתאים לרמת הפתיחות שלכם, אני לא בהכרח נגד, אפילו שראיתי שהיו פה הרבה כאלה שיצאו נגד זה.
אבל ממליצה, שאם אין לך שם אישה חזקה, אל תכניס את עצמך למקום הזה.
כי תכלס? הייתי בייביסיטר במקרים מסויימים.
ואם לא הייתי מכירה את עצמי מנסיונות עבר, לא הייתי מרשה לעצמי לרקוד על הגבול.
מה שכן, לא כדאי לכם ליצור שיח שיעורר אתכם.
אפילו לא רק כי זה אסור, אלא בעיקר כי זה מיותר ולא משתלם.
כדאי לכם להיכנס לחופה בקדושה...
אין דבר יותר כיף מלקיים חופה הכי קדושה בעולם. כששניכם יודעים שהשכינה שורה שם באמת.

בקיצור, לא ממליצה לכולם להתגרות ביצר הרע שלהם.
תהיו זהירים.
אני רוצה להגיב לך1234אנונימי

שימי לב מאיזה סיבה ה"מדריכות הכי דוסיות" אמרו שצריך לדבר על זה. לא כדי שהם יגיעו פחות נבוכים ליום עצמו, אלא כדי שהאישה תדע איך להתאים את הגוף שלה לבעלה. בעיניי, זה ממש ממש לא שייך.

אישה בדברים האלו צריכה להחליט לפי מה שמתאים לה ולא לפי מה שבעלה רוצה. (לפחות לא בהתחלה) אם אחר כך זה מגיע מתוך שיח והיכרות מתוך דיבור בין שניהם והאישה מוכנה לגמרי לזרום על זה- אז בסדר גמור.

אבל לדבר על זה לפני החתונה כדי להתאים את הגוף לרצון שלו? נראה לי מוגזם לחלוטין.

אין בעיה שמישהי תעשה את השיקול שלה לפני החתונה כדי שיהיה יותר נעים, אבל זה לא אמור להגיע בעיניי מתוך התייעצות עם הבעל לעתיד.

גם מצד צניעות, אבל אני בעיקר מתנגדת לזה באופן עקרוני.

אני הזכרתי טעם כזה שיהיו פחות נבוכים?סוסה אדומה
זה בכלל לא אחד השיקולים והטעמים. ואם כבר, לא זכור לי שציינתי טעם...

כנראה שאת חולקת עליהן, מותר לך.

ולגבי ההתנגדות העקרונית שלך, יש בחינה שאני מסכימה איתך.
וזה היה אחד הדיונים שהיו לנו.
שאני לא חושבת שצריך לשאול את הגבר ועל פיו ישק דבר, אלא לזכור שגם לה (וקודם כל לה) יש טעם בנושא... כן, יש כאלה שאוהבות את זה כך ויש אחרת. ןמעבר לזה, לא כולן מוכנות לגלח או להכאיב לעצמם בשעווה או בכל מיני צורות בשבילו, וצריך להבין את זה, וכל שכן לא להעז לבקש או להגעל מזה.
ואמרתי לו שיש כאלה שעושות את זה (מגלחות וכו') לאו דווקא כי זה יפה בעיניהן, אלא מטעמי נוחות בלבד או מטעמי חציצה...
וכשהוא נגעל מהמחשבה על אפשרויות מסויימןת, אמרתי לו שהטעם של הגברים היום מושפע מתרבות המערב הפדופילית.

אבל האמת? כסוג של פמיניסטית אני אומרת לך, שיש דברים שאפשר להתגמש בהם... ולבוא לקראת הגבר.
אישה אוהבת את עצמה בכל מצב, אבל בעיניי, היא אוהבת לשמח את האיש שלה, ולפתות אותו.
בסופו של דבר נשים מאז ומעולם היו מעוררות את הגבר שלהן בכל מיני צורות.
לא כי הן לא מושכות בפני עצמן, אלא כי כיף להן לפתות את האיש שלהן.
כשאנחנו מקבלות את עצמנו כפי שאנחנו ואנחנו לא תלויות באישור שלו ובזה שיואהב אותנו דווקא כך או אחרת, אנחנו מוכנות להשתדל בשבילו. לכאן או לכאן.
כי אנחנו אוהבות אותו, ובעיקר מבינות שאנחנו חולקות משהו יחד איתו, אז למה שלא יהנה?

בקיצור, בגדול מסכימה איתך שזה לא צריך לבוא מיוזמתו. וגם כשהיא שואלת, לא יפה בעיניי שיגעל מאופציות מסויימות. כי באמת כל אחת וטעמה... וצריך לזכור את זה.
אם בא לה ונח לה, היא תתחשב.

ויש מצב שאני מסכימה איתך גם לגבי זה שזה לא הכי צנוע... אבל משום מה זה בכלל לא מבהיל אותי.
זה אומנם יכול להתדרדר בקלות, אבל אפשר גם לשמור על שיח עינייני ופרקטי.
עונה1234אנונימי

אכן לא ציינת טעם, רק הבאתי את זה כדוגמה לסיבה שהייתה יכולה אולי להתקבל עליי.

מסכימה איתך לגמרי לגבי לשמח את האיש שלה וציינתי את זה גם בתגובה שלי, שאם היא רוצה היא יכולה לעשות את השיקול שלה לפני כן. אבל פחות מתאים בעיניי לדון על זה לפני כן עם בן הזוג.

לגבי הנקודה האחרונה שלך, אני מדברת על כך שזה לא צנוע לא מהחשש של המקום אליו זה יכול להוביל.

אלא כי הדיבור בנושא הזה ספציפי, בעיניי הוא לא צנוע לפני החתונה.

בכל אופן, אני אשמח לא להמשיך את הדיון מעל בימת הפורום הזה.

רק אוסיף ואומר שאני כנראה לא חולקת עלייך, 

אני קוראת את מה שאת כותבת ואני מזדהה עם הרבה מהעמדות והדעות שלך ונהנית לקרוא את דעותייך 

רק רציתי להדגיש שיש כאן בעיניי קצת החפצה, זה הכל.

סוסה אדומה
ומבינה את דעתך...

כלומר, אני יכולה לגמרי להבין למה את חושבת שזה לא צנוע.
ויכולה להגיד לך שלמרות שאנחנו פתוחים מאוד, ולמרות שדיברנו מסביב, היה די מביך לשוחח על זה.
בדיוק מהסיבה שאמרת, שזה לא צנוע...

השאלה היחידה שלי היא האם למרות שזה לא צנוע, זה עד כדי כך לא שייך. ואני באמת לא סגורה על זה.
צריכה לחשוב על זה עוד.
וזה בדיוק העניין מאחורי השאלהפצלשוני234567
האם למרות שזה לא צנוע-זה עדיין שייך?
אנחנו לא בדיוק זוג קלאסי.יצאנו מלא זמן ומאורסים גם יחסית הרבה זמן (נסיבות הגורל)
מרגישים כאילו כבר נשואים😅
בעז"ה כשיהיה באמת תרגישו ברמות אחרות לגמריק"ש
ודווקא במצבכם, יותר מאצל כל מאורסים, צריך לשמור על גבולות מאוד מאוד ברורים. כי אחרי כל ההרגשות והדמיונות - אתם לא נשואים. החשש מלהפתח יותר מידי הוא מאוד בעייתי.
מאורסים פחות מחודש, לפי פוסט קודם שלך. זה הרבה זמן?קרן-הפוך
תודה על הפניית תשומת הלבק"ש
ולפותח - כנראה בגלל הדברים הלא בריאים שנחשפת אליהם, משהו שם מסובך לך ומבולבל לך. כעת שמצאת נפש קרובה, אתה מחפש מכל כיוון דרך 'לחלוק' איתה את זה.

אבל, זה לא בריא, ממש ממש לא בריא. זה עלול רק לסבך אתכם גם עכשיו וגם אחרי החתונה.

גם הטענה שלך ש'לכולם יש פנטזיות' כנראה קשורה לחשיפה לדברים המעוותים. לבחור בריא בנפשו, שלא נחשף לדברים לא תקינים, יש מחשבות מאוד מינימלייות בענין. את האפשרויות המשמעותיות מוצאים אחרי החתונה.

אז קודם כל תדע - שהפנטזיות מהאינטרנט (לפי מה שאומרים, אף פעם לא בדקתי) המלאות עיצוב ממוחשב וניצול בגבול העבדות, רחוקות כרחוק מזרח ממערב מהחיים האמיתיים.

עכשיו, היום, כלומר אתמול - תמצא איש מקצוע, יר"ש ובעל נסיון בעניין (אולי דרך מרכז 'בקדושה', חפש באינטרנט) שיעזור לך לעשות סדר, לבנות מחדש את המושגים הנכונים ולמצוא את הדרך לקבל הדרכה משמעותית ובריאה לחתונה, ממדריך מנוסה ומבין במציאויות מורכבות, שיוריד אותך מהפנטזיות למציאות האמיתית והבריאה.

בהצלחה רבה!
תשאל את עצמך בכנותסוסה אדומה
מה המטרה שלך בשיח הזה...
איזה חלק בך נהנה מהדיבור הזה.

זכור לי שהיה לנו חשוב לבדוק באיזשהו מקום שאנחנו על אותו גל.
אבל האמת, לא צריך מעבר לזה.

אני מאוד פתוחה, ואני ממליצה לך לחשוד בעצמך (במיוחד אחרי הווידוי שלך - סליחה שאני מקשרת) ולא לתת לעצמך מזון מהסוג הזה.
תחשוב על ארוסתך בקדושה. כי כל מה שחשבת עד עכשיו, זה ההפך ממה שצריך להיות, להאמין ולחשוב.

בקיצור, ממליצה לך לא להיכנס לזה. גם בשביל היצר הרע... תחכה בסבלנות, הסבלנות משתלמת.
בניגוד מוחלט לרוב העונים, כדי לתת עוד זווית- כן, דיברנו.ארזי
לא ירדנו לפרטים אבל כן, הנושא עלה. בעיקר בהקשר הרצון שלי לא ״ללכת עד הסוף״ בלילה הראשון אלא להתקדם בקצב איטי יותר. אני חושבת שהדיון שהתעורר סביב הנושאים האלו היה משמעותי ומכונן מבחינת היכולת שלנו לראות זה את צרכיו של זו, למצוא דרכים שטובות לשנינו וכו וכו. אני לגמרי ממליצה על שיחה כזו, חשוב בעיני להגיע לרגע הזה ״ביחד״ ולא כל אחד עם הציפיות/חששות/מטענים שלו.
ואם חזרתי על דברים שנכתבו סליחה, לא קראתי הכל התרשמתי חיצונית שיש פה הלך רוח ברור ורציתי להביא קול אחר שחשוב בעיני.
הלכנו להתייעץ עם רבהרוזן!
שהוא מדריך חתנים ורב פוסק הלכות בנושאים אלה (מהגדולים בנושא שבאזור שלנו) - התייעצות האם לדבר על הנושאים האלה.
הורה לנו לדבר מעט ולפי הצורך. זאת לאו דווקא הוראה כללית, אלא ההוראה שהורה לנו.

אם אתם מרגישים צורך לדבר על זה, מציע לשאול אישית מדריך חתנים שהוא גם רב (או רב שהוא גם מתעסק בצורה נרחבת בזוגיות והלכות צניעות).
אם אתם לא מרגישים צורך מיוחד, חכו לאחרי החתונה והכל יהיה בסדר גמור
לדעתי חובה!!סורבה
כמו שכמה כתבו- לעשות שיחת תיאום ציפיות לגבי ליל הכלולות. ממש לא בפרטים אלא כיוונים ועקרונות כלליים, כדי למנוע עוגמת נפש לשני הצדדים.
מדריכת הכלות המליצה בחום ומאוד הסכמתי עם זה (וגם בעלי).
זה היה קצת מביך אבל חשוב- לשנינו. אני חושבת שזה בסיסי.
לא מבין את הלחץרועי..אחרונה
למה זה כ"כ משנה לך?

יש לכם עד 120 לחיות בשמחה ובאושר. הרי לא התחתנת איתה רק בגלל הנושא הזה אלא מתוך מכלול התכונות הטובות שמצאת בה.

שיחה מוקדמת לא מקדמת בשום אופן כי אין לכם שום מושג איך תגיבו ואיזו פתיחות תרגישו אחד מול השני בליל הכלולות ובכלל בנושאים הללו.

דווקא אמירה מאוד כללית של הכל יהיה בסדר ובעז"ה נשמח יחד היא נכונה אבל לא יותר.

תסמכו על עצמכם שתדעו להרגיש אם זה מתאים בליל החתונה או לא, ובאיזה קצב מתאים לכם להתקדם. יש המון רבנים שמדריכים בנושא הזה.

*אבל*

בעיני הבעיה הגדולה שלך ידידי היא שאתה מגיע עם רקע של סרטים שראית.

כמו שכתבת שאתה יודע להבדיל בין סרט למציאות.

העבודה הקשה שלך תהיה להוציא את כל המראות האלה מהראש שלך ולהבין שאישתך היא משהו אחר שבכלל לא נמצא בעולם המחשבות שלך.

אתה תצטרך להבין שאתה אוהב אותה לא בגלל מה ש"קורה ליד הכריות" (שבעיני זה משפט סקסיסטי זול שמראה באיזה מצב אתה נמצא) אלא בגלל העבודה שלכם על הקשר האמיתי ביניכם.

תתפלל על זה המון (ואולי תבכה על זה גם) שתצליח לראות את אישתך ממקום נקי וטהור.

בהצלחה.
מפה לאן?In development

נשואים כבר כמה שנים טובות

קשה לי מאוד

בעלי חתיכת עצלן ותינוק מגודל

ולי פשוט נמאס

בינתיים אנחנו חיים ממשכורת שלי ותמיכה של ההורים שלו.

ונמאס לי, התחתנתי עם בעלי! לא עם ההורים שלו!

אני רוצה להרגיש יציבות כלכלית מבעלי, לא מההורים שלו!!!

פשוט נמאס לי ולא יודעת מה לעשות

לא מצליחה לסמוך עליו

עיצות/ תובנות/ עזרה יתקבלו בברכה

ניסיתם אולי לגלות את השורשHakuna.Matata
לפעמים דיכאון, או טראומה יכולים להוות בסיס לדבר הזה.
היי ממש איכזבתםאדם פרו+

נכנסתי לפורום נשואים טריים

רציתי לקרוא איך אתם רבים

ואיזה כיף למי שהוא כמוני

גרוש

וככה להתעודד קצת.

ואני חייב לציין שממש איכזבתם

שום מריבה שום כלום

אתם לא צריכים להסתיר

זה לא רשת חברתית פה

תכתבו את האמת הקשה

נתמודד איתה

🤣🤣🤣פשוט אני..אחרונה
קניות לדירהפצל"פ

זוג צעיר שעד עכשיו היינו בדירה זמנית מרוהטת

ועכשיו עוברים לדירה לטווח ארוך

איך ואיפה קונים מוצרי חשמל וריהוט איכותיים בכמה שיותר זול?

אני יודע שיש מלא שיטות של כמה להשקיע במוצרים שקונים ושהם יחזיקו הרבה או לקנות דברים זולים בידיעה שהם יהרסו בהמשך וגם ככה אנחנו הולכים עוד לעבור דירות

אבל בכל מקרה אשמח לשמוע המלצות טיפים ועצות לכל כיוון 

ריהוט ביד 2עוד מעט פסח

במיוחד אם אתם מוכנים להתפשר ( למשל, מוכנים כמה צבעים לספה, או לא קריטי לכם החלוקה של הארון לדלתות/מגירות).

אפשר למצוא דברים ממש ממש טובים בשליש ורבע מחיר.

במוצרי חשמל לא הייתי ממהרת ללכת ליד 2, הרבה יותר סכנה ליפול.

אז לעשות סקר שוק (אפשר מהבית באינטרנט) ולהשוות מחירים. בגלל שכבר נשואים, אתם יודעים פחות או יותר מה הצרכים שלכם לזמן הקרוב (למשל- מה גודל המקרר שאתם צריכים).

יד 2 ומסירההשקט הזה
ריהטנו ככה את כל הבית.

על מה כן הוצאנו כסף? מקרר, מזרונים איכותיים למיטה שלנו ו... זהו נראה לי.

חנויות זולות של מוצרי חשמל, שווה לחפש בריכוזים חרדיים.. 

תפתחו פייסבוק בשביל המרקטפלייס (וכמובן גם יד2)מרגולאחרונה

סתם כי יש מציאות מעולות במרקטפלייס, זו עוד פלטפורמה של יד שניה

יש מוצרים שבעיניי חופשי לקנות ביד 2

תקח בחשבון שיש דברים שההובלה עצמה יקרה מאוד וכבר לא בהכרח שווה, או שכדאי כבר להשקיע כי ההובלה היא חלק גדול מהעלות.

לשים לב שיש דברים שדורשים התקנה רצינית, אז לחשוב מה מעדיפים בזה. למשל אם יש כיריים גז טובות במחיר טוב - אבל ההתקנה תעלה הרבה (לא באמת יודעת, רק אומרת), אז אולי שווה לקנות חדש שכלול בו התקנה, או אולי עדיף כבר אינדוקציה

ולהיזהר מדברים שעלולים להיות בהם פשפשים!!! או עובש! סיוט סיוט. 

טיפים להגעה להוצאות סבירות בחתונהארץ השוקולד

יהיו עלויות רבות בחתונה,

יש לכם רעיונות איך לגרום לכך שהעלויות לא יהיו הזויות בחתונה?

זה עניין סובייקטיביחילזון 123
לדעתי דווקא חתונה בשישי יכולה להיות ממש כיפית והרבה פחות מעיקה וכבדה מחתונה בלילה
איפה מאחסנים דברים??מסיבת ישרים

מתחתנים עוד חודש בעז"ה

קנינו סבתא של ארוסתי קנתה לנו מלא ציוד ב"ה

היא לא שאלה מה אנחנו צריכים אז יוצא שיש לנו כפולים או דברים שלעולם לא נשתמש

מה עושים?

אין לנו מקום בדירה לכפולים או למיותרים גם ככה זה צפוף

ובנוסף יש גם דברים שלעולם לא נשתמש נגיד שמיכה זוגית, כשאני וארוסתי רוצים שמיכות נפרדות בכל מקרה

אשמח לעצתכם וחכמת ההמונים

ישועת ה' כהרף עין ונרים לחיים

אם אתם בטוח לא צריכיםהשם שלי

אז אין מה לשמור.

אפשר לנסות למכור/ למסור/ לתת מתנות לאנשים אחרים.

דברים שכן אולי תשתמשו בעתיד, אפשר לנסות למצוא מקום לשמור.

זה יכול להיות גם אצל ההורים, אם יש אפשרות.

ואפשר כן להחליט לא לשמור, ובמקרה הצורך תיקנו חדש.

דברים שלעולם לא תשתמשו - תעבירו הלאההסטורי
אין סיבה לשמור דברים כפולים.

אם כי, לא בטוח שלא תגלו שלפעמים נח שיש עוד שמיכה, ושהיא גדולה יותר.

דברים חדשים באריזה - כמו שמיכה זוגית, אפשר אוליפ.א.
להחזיר לחנות, ולקבל זיכוי?

ואם לא - להשאיר אצל ההורים בינתיים. מתפנה אצלם הרי מקום מהציוד והחפצים האישיים שלכם שיעברו לבית החדש. ותמצאו הזדמנויות להעניק כמתנה לאחרים. 

שמיכה זוגיתמשה
זה נפלא כשיש זוחלים קטנים. אל תשאלו איך אני יודע.
מזל טוב!כל היופי

אם יש לכם חברים שמתחתנים או בגיל מתאים, אפשר לתת להם.

אם יש דברים שאולי תרצו בעתיד וכרגע אין מקום, להשאיר אצל ההורים נשמע לי הגיוני, אם זה מקובל עליהם.

למשל כלים כפולים זה מצוין לפסח כשתהיה לכם דירה גדולה יותר.

שמיכות זה דבר שימושי מאוד כשהמשפחה מתרחבת.

ואגב אני ישנה בכיף לבד עם שמיכה זוגית.

וכמובן אם יש אפשרות להחליף בחנות למשהו שימושי יותר זה בטח טוב.

אפשר להשתמש לבד בשמיכה זוגיתמנגואית

בכל אופן למכור , למסור מה שלא מתאים לכם או כפול

חכו לפני שאתם יוצאים בהצהרות שלא תשתמשו בדבריםזיקוקים

לפעמים עם הזמן מגלים שכן רוצים אותם

אצלינו בהתחלה השארנו הרה דברים אצל ההורים ועם השנים לקחנו

ויש דברים שהעברנו הלאה 

קניתם סבתא??זיויק
ומזל טוב!
אהלןIn developmentאחרונה
מזל טוב ענקי לרגל החתונה המתקרבת בעזרת השם שיהיה בשעה טובה ומוצלחת ותזכו לבנות בית נאמן ושמח בישראל. הסיטואציה שאתם נמצאים בה מוכרת מאוד להרבה זוגות צעירים ומדובר לגמרי בצרות של עשירים ובנקודת פתיחה נפלאה של שפע ושל רצון טוב מצד המשפחה. כדי להתמודד עם העומס בדירה הצפופה ולשמור על הסדר כדאי לחלק את הפתרונות לכמה כיוונים מעשיים. קודם כל לגבי הדברים שאתם עשויים להזדקק להם בעתיד הרחוק יותר מומלץ מאוד להיעזר בבתי ההורים או במחסנים של המשפחה המורחבת כדי לאחסן שם ארגזים לפחות לחודשים הראשונים של הנישואין עד שתתאקלמו ותבינו מה באמת נחוץ לכם ביום יום. כלי נוסף ושימושי הוא בדיקת האפשרות להחליף את המוצרים בחנויות שבהן הם נקנו שכן רשתות רבות של כלי בית ומצעים מאפשרות להחליף פריטים חדשים שנותרו באריזתם המקורית גם ללא קבלה וכך תוכלו להמיר את השמיכה הזוגית בשתי שמיכות יחיד איכותיות או לקבל זיכוי למוצרי חשמל חיוניים אחרים. מעבר לכך מתנות סגורות שלא ניתן להחליף יכולות לשמש אתכם כמתנות נפלאות לחברים אחרים שמתחתנים בתקופה זו או כזכות עצומה של תרומה לגמחי הכנסת כלה ולמשפחות נזקקות שישמחו מאוד בציוד חדש לחלוטין. מומלץ להשאיר בדירה פריט אחד או שניים בולטים שהסבתא קנתה כדי שכאשר היא תבוא לבקר היא תראה שהשתמשתם בזה והדבר יגרום לה נחת רוח ושמחה גדולה. שתהיה לכם כניסה חלקה וקלה לבית החדש והרבה לחיים.
משפט מחץ 📌נגמרו לי השמות

"אם זה היה הפוך - איך אני הייתי מגיב/ה?"

או 

"איך הייתי רוצה שיגיבו אליי עכשיו אם זו הייתי אני?"

אז המשפט הזה כנראה לא מחדש וכולנו יודעים אותו,

אבל רגע לתת לו לנכוח במציאות שלנו בצורה אמיתית ושלמה יכול לקדם אותנו מאוד.

אם בעלך הגיב בצורה קצרה הפעם,

אם הרגשת אתמול שאין לאשתך טיפת סבלנות, 

אם בעלך פיקשש ושכח משהו מטורח ועומס המציאות והחיים,

אם שמת לב שהתגובה הזו של אשתך מפעילה אותך וגורמת לך לכעוס עליה ולא להבין אותה כלל,

אם מצאת את עצמך כועסת עליו ממש על משהו שעשה או לא עשה

אם כל מה שעולה לראש עכשיו בכעס ובאכזבה זה "אוף איתו! הוא כזה מעצבן! חצוף! חסר סיכוי!"

אם כל מה שהלב והראש שלך זועקים לך עכשיו זה: "אוף איתה! היא רואה רק את עצמה! אי אפשר ככה!"

נעצור רגע.

ניקח אוויר ונשאל את עצמינו -

אם זה היה הפוך - איך אני הייתי מגיב/ה?

ואיך הייתי רוצה שיגיבו אליי עכשיו אם זו הייתי אני?

וננשום שוב. ונמשיך להביט במבט-על על הסיטואציה

ואפילו להיכנס רגע לראש ולנעליים של השני/ה.

רגע, מה קרה רגע לפני? וכמה דקות? וכמה שעות לפני?

מה גרם לו/לה בעצם להיות פחות סבלני/ת? מה עובר עליו/ה כרגע?

כי כולנו אנושיים.

ואם נשאל זאת רגע את עצמינו על עצמינו - נצליח יותר לראות את האחר. את השני. את אשתי. את בעלי.

נצליח לראות את האנושיות שלו.

את האנושיות שלה.

כמוני.

גם אני בן אדם

גם היא

גם הוא.

אז נכון שלא היה הכי נעים לשמוע תגובה לקונית או קצרה בטון לחוץ, אבל היי, אם זו הייתי אני והייתי לחוצה ממשהו או ממהרת לאנשהו האם תמיד תמיד הייתי מגיבה ברוגע בשלווה ובסבלנות אין קץ? 

או שיש פעמים שגם כשאני ממהרת לאנשהו ובדיוק בעלי תופס אותי בדלת כשאני באיחור, או שאני לחוצה מאוד ממשהו שיושב עליי ודווקא עכשיו בעלי שואל אותי משהו, אני גם אגיב לא מושלם?

ואם זה היה אני שבדיוק כשהילדים צורחים ברקע אשתי רוצה ממני משהו, או בדיוק בשעה האחרונה של הצום כשאני מחוק אשתי שואלת אותי משהו, האם תמיד אגיב ברוגע ובסבלנות ואורך רוח? 

או שגם אני לפעמים יכול לדבר יותר קצר, רק רק כי אני אנושי?

ואיך אני הייתי רוצה שבעלי יגיב אליי כאשר אני לחוצה עכשיו, או טרודה או עייפה?

ואיך אני הייתי רוצה שאשתי תגיב אליי כאשר אני לא מאה אחוז מושלם בכל רגע כי עובר עליי משהו ואני פשוט מראה אנושיות?

בקיצור לא מצינו אדם שצועק על עצמוחתול זמני

אולי מגדולי בעלי המוסר הקיצוניים או משהו

ואם קרתה טעות אדם מנסה כמה שיותר לטייח ולהחליק

אז למה לא גם לזולת? למה לא לחיות בעולם סולחני ונעים? שהכל בסוף עובר ומסתדר?

זה דווקא מאוד מאוד מצוימשה

הוא לא "יצעק" כלפי חוץ אבל ביקורת עצמית פנימית זה אחד הכלים הכי ההרסניים שיש.

באמת הרבה יותר נחמד לחיות בעולם כזהנגמרו לי השמות

וקודם כל בינינו לבין עצמינו

ואז בינינו לבין הקרובים לנו ביותר

זה כבר משמעותי מאוד מאוד.

כתבת מדהים. כמו תמיד.פינג פונג
תודה רבהנגמרו לי השמותאחרונה
כשהאישה פוגעת ברבים..חוזר תמיד לאשתי

שלום לכולם, עברנו שבת קשה. אצל חמי עם כל המשפחה. אשתי האהובה פגעה בי, חצי בכוונה, חצי מהורמונים של הריון, מול כולם. זה היה כל כך פוגע. הלכתי לחדר ונרדמתי עד הבוקר. בבוקר קמתי, היא ממש התנצלה, עבר קצת זמן, עוד פעם פגיעה. הפעם לא הלכתי לחדר אבל נשרפתי מבפנים.

קרה לכם פעם?

מבקש את עזרת הרגישים.

מי שלא רגיש בבקשה שלא יענה.

תודה

קשה❤️ מציעה לחדד מה החלק שקשה לךמרגול

זו הפגיעה עצמה (מה שהיא אמרה)?

או שזה בעיקר זה שזה היה בפומבי? (ואם הייתה אומרת לך ב4 עיניים זה לא היה ביג דיל?)

וכמובן חשוב להבין מה התדירות - זה מאורע חדפ או שהפגיעות מצידה זה משהו שקורה לא פעם ולא פעמיים?

וגם להבין אם יש משהו תקשורתי שאפשר לעשות שימנע פגיעה. למשל- אולי אם היא תדע שא' ב' הן נקודות רגישות, היא תשתדל מאוד סביבן ותהיה באקסטרה רגישות כלפי הנושאים האלו.

צריך להביןנגמרו לי השמות

הרבה יותר לעומק כדי להתחיל לייעץ.

כל מילה כמעט שכתבת כדאי להתעמק עליה ולהבין לעומק:

"חצי בכוונה" - מדוע? איזה אינטרס יש לה לפגוע בך בכוונה? איך הזוגיות שלכם בכללי? מה עוד יש שם?

"היא ממש התנצלה, עבר קצת זמן, עוד פעם פגיעה" - מדוע? כיצד זה קורה בעצם? איזה מנגנון יש שם אצלה? אצלך? בין שניכם?

אם ההתנצלות ולקיחת האחריות שלמים, כיצד זמן קצר לאחר מכן נוצרת שוב פגיעה?

נשמע שצריך להתבונן *פנימה* *בין שניכם* ולא החוצה. לא החוצה מול כולם שם בפגיעה וגם לא החוצה מול כולם בפיוס ובקירבה המחודשת.

וזה נכון לכל זוג באשר הוא - כאשר יש ביניהם ריחוק מכל סיבה שהיא - ההתמקדות פנימה, ההתקרבות אחד לשנייה, הלעבור דרך המרחק שנוצר, דרך הכאב עצמו, לא לדלג מעליו אלא ממש לעבור בו ובתוכו *יחד* - יכולה להביא לקירבה מחודשת עוד יותר גדולה ולצמיחה גדולה ממש. 

כלומר ישנם מפתחות שאפשר להשיג לזוגיות שלנו דווקא בזכות המקומות בהם אנו בריב / קונפליקט / פגיעה / כאב / ריחוק וכן הלאה.

וחשוב מאוד אכן לאסוף את המפתחות הללו בדרך ולא לאבד אותם ולהמשיך בריחוק או בהימנעות או בבריחות כאלו ואחרות.

לא לצאת מהקשר אם יש ריחוק

אלא להיפך - להיכנס עוד יותר לתוך הקשר. שנינו. אני ואשתי. אשתי ואני.

רק זה הכיוון המצמיח ב"ה.

ב"הצלחה רבה

בתור התחלהמישהי נשואה

לדעתי כדאי שלא תדברו ביניכם יותר מעניינים טכניים מול אנשים

זה מאוד קשה.

אבל-

זה יעזור לכם לברר ביניכם לבין עצמכם איך אתם רוצים לתקשר ביניכם בזוגיות

אבל בלי קהל.

הקהל מפריע מאוד לריכוז

וואו קורה לי המון לאחרונה לצעריאריה ששכח לשאוג

אין לי ממש פתרון. אני משתדל כשזה קורה להתעלם ולא להגיב. ללכת הצידה או לקחת כמה דקות בחדר או בחוץ לעצמי.

יכול לשלוח הודעה אם בא לך חיזוק קצת

צריך לדעת לספוג קצת כי זה רגשותזיויקאחרונה
ואישה היא רגשנית, אבל מצד שני צריך למצוא זמן לדבר ברוגע ולפתוח דברים
המלצות על מטפליםאישדרומי

אשמח לעזרה האם יש המלצות על מטפלים /מטפלות זוגיים.

(אחרי סשן שלא ממש פתר)

אולי יעניין אותך