רוצה לשתף אותכם במחשבותיי האחרונותנאור97
(ובניגוד לשרשוריי האחרונים פה ובצמ"ע, עכשיו אני שיא הרציני).
מקווה שהדברים יקלחו לי.

הרב קוק מדבר הרבה על המושג "תום הילדות". הוא מדבר על זה במובן חשיבות הבנין האמוני ההתחלתי של האדם, בעודו ילד.
אני רוצה לקחת את זה לכיוון נוסף.
מסיפורים ודיבורים שאני שומע, גם פה בפורומים, אני מרגיש שמשהו בטבעיות שלנו בענייני קשר זוגי נפגם. משני צדדי הטבעיות.
למה אני מתכווין?
לזה שהאהבה האמיתית כבר די "גוססת" להתרשמותי.
כשאני שומע את הביטויים אהבה, מאוהב וכו', האסוציאציה הראשונה שעולה לי לראש זו ההרגשה הפנימית המיוחדת והממלאת שהרגשתי כשהייתי נער לאיזו נערה שהכרתי עוד מילדות (לא גדלתי במקום הכי שמור).
לא הייתה תאווה מינית בכלל. רק משיכה נפשית חזקה מאוד שרצתה ביטוי גופני *קטן* כדי לממש אותה (מה שבסוף לא קרה. לצערי אז ולשמחתי היום).
אני מדגיש- זה לא שלא הייתה לי תאווה בכללי. הייתה לי תאווה לא פחותה משל כל נער ממוצע. פשוט איתה הרגשתי מה זו אהבה באמת.

מאז חשבתי שכולם מרגישים ככה לקראת החתונה. אהבת הנפש העמוקה מכניסה את התאווה הגופנית החזקה להשהיה עד שהקשר הנפשי יתעמק ויגרום להרגשת "אחד" גם בגוף. ואז זה בסדר וטוב.

עם הזמן גיליתי שזה לא בדיוק ככה. אצל הרבה התאווה הגופנית ה"עצמית" משחקת הרבה כבר בהתחלה.
אתמול הבנתי עד כמה הבעיה חמורה. היה פה שרשור שננעל של מישהו מאורס ששאל "האם זה בסדר לדבר עם הארוסה על הציפיות בחדר המיטות (ואין הכוונה לציפיות של כריות)".
החברים והחברות פה די היו בשוק ב"ה ויצאו עליו.
אבל- הוא פתח את אותו שרשור בפורום נשואים. ושם המצב היה שונה. היו שם כמה תגובות שאמרו לו שהם דברו. ואפילו די מפורט. וחלק גם פירטו.

אני לא רוצה לדון עכשיו בקטע ההלכתי או הצניעותי. זה נראה לי ברור לכולם. מה שמפריע לי זה העניין האנושי הבסיסי.
זו אהבה אמיתית? ככה מרגישים זוג שמאורס? מה שאמור להיות הדומיננטי אז זה לא האהבה ה"טהורה"? ההרגשה שהנפש שלך רוצה לצאת לנפש שלה והגוף זה רק הדרך לבטא את זה? זו אהבת איש ואשה שאליה נמשלו הקב"ה וכנסת ישראל?
בעיניי זו לא אהבה. אולי יש רגש חזק, אבל אהבה זה לא. אולי שותפות סביב רצונות דומים.

כל זה מתחבר לי עם החיצוניות היום שיצאה כבר מכל פרופורציה. ואני רואה את זה בכל מקום ובכל מגזר בלי שום יוצא מהכלל. זה משפיע על כולם ברמה זו או אחרת.
העומק, הפנימיות, הכיסופים כבר איבדו מזוהרם.
אפילו השירים החילונים של פעם, עברי ולועזי, היו מלאים רומנטיקה אמיתית. היום, חוץ מבודדים, יש כבר הרבה לכלוך.

רציתי לכתוב גם על הכיוון השני של אובדן הטבעיות, הניתוק מהיצר הטבעי, אבל כבר יצא יותר מדי ארוך.

אשמח לתגובותיכם.

חותמת...חיהל'ה
מקווה שמותר לענות בשרשור הזה בתור נשואהנועה נועה
בעיניי ההבנה שלך פה לא נכונה. אהבה רוחנית לגמרי שמנותקת ממשיכה היא סוג של "פריבילגיה" של הילדות/נערות, ולא להפך. כי כשאתה בן 15 והקשר לא מתקרב בכלל לחתונה אז באמת הנושא הגופני לא עומד על הפרק והוא לא נושא כי הוא לא אמור להיות נושא. אבל כשזוג מחליט להתארס הוא יודע שבעוד x זמן המרכיב הגופני יכנס לתמונה. אלה החיים האמיתיים ולא משחק בזוגיות (וסליחה אם אני מעליבה פה בני 15 ). הקשר מתחיל מקשר נפשי ורוחני עמוק אבל לא נגמר שם, וטוב שכך, בעיניי זו אחת הנקודות הכי יפות ביהדות שלא מפחדת מחומר אלא מכניסה אותו למסגרת של קודש. ולרוב שיחת תיאום ציפיות היא לא שיחה על הפנטזיות ההזויות יותר או פחות של כל אחד מבני הזוג, ממש לא. להפך - היא שיחה עדינה של תיאום ציפיות בסיסי, דווקא בגלל שרובנו אפילו לא נגענו בבני המין השני לפני כן והמעבר עלול להיות חד וגם קשה אם לא מנהלים אותו נכון. יש אנשים ואולי בעיקר נשים שיוצאים ממש בטראומה מליל הכלולות, וזה מה ששיחה כזאת רוצה למנוע*. זה לא אומר שכל זוג חייב את זה ובוודאי שגם אצל מי שזה נצרך יש דרגות שונות של שיתוף גם מצד הצורך וגם מצד רמת הפתיחות ביניהם באופן כללי. אבל שים לב שהבחור שהגדיר שיחה ברמת הפנטזיות, על הנקודה הספציפית הזאת יצאו עליו ממש. כי זו כבר באמת הסתכלות בעייתית.

-----

(פינה לא לבעלי לב חלש: מדריכת הכלות המקסימה שלי שככלל נהניתי איתה מאוד רוב הזמן, הדהימה אותי כשהיא דיברה על בנות שנורא מופתעות ונבהלות כשהן מתחתנות עם בחור דוס מאוד והוא עושה דברים יחסית מרחיקי לכת כבר בחדר ייחוד. והיא אמרה את זה כדי להכין אותי לא להיבהל אם זה יקרה... אותי האמירה הזאת כהנחת יסוד הדהימה והכעיסה - איזה בחור דוס או לא עושה דברים כאלה בפעם הראשונה בלי לבקש רשות ולוודא שלאשה זה מתאים? במקום להסביר לבחורים שזה לא בסדר אומרים לבחורות להירגע? ברוך השם בעלי עבר הדרכת חתנים מצוינת אבל בדיעבד אני חושבת שאולי דווקא בחור דוס שלא מדבר על כלום עם אשתו לעתיד עלול להיות יותר מועד לזה אם לא יקבל הדרכה נכונה)
אנחנו מקבלים בברכה את כולם...נאור97
עבר עריכה על ידי נאור97 בתאריך ה' בניסן תשע"ט 09:46
ויישר כח על ההשקעה.
אני מסכים עם כל מה שאמרת.
אבל קראת אותי עם משקפיים לא מתאימות... לא באשמתך כמובן. אחד מהחסרונות בפורומים. וגם אני אולי לא הרחבתי מספיק.

דברתי על שיחות מעבר לתיאום ציפיות בסיסי שעם זה אני ודאי מסכים וחושב שנצרך.
קראת את השרשור הדומה שהוא פתח גם בפורום של הנשואים (גם אני פולש מדי פעם..)? תראי שם שיש כמה תגובות של נשים שאני חושב שתופתעי מהן לרעה מאוד. ובהקשר אליהן דיברתי.

לגבי האהבת ילדות/נערות. זו בדיוק הנקודה. צריך שתהיה אהבה בסגנון כזה גם כשגדלים, ואז להכניס את המשיכה הגופנית על גביה. וכשזה נבנה כך אז לא משנה כמה משיכה גופנית חזקה תהיה, היא לא תיפול, אלא רק תחבר יותר בין בני הזוג. וזו ההכנסה המקסימלית של חול למסגרת הקודש. תאווה חזקה בתוך מסגרת של אהבה גדולה.
כוונתי הייתה שאני מתרשם שאצל הרבה רווקים ורווקות המשיכה משחקת מקום גדול מדי על חשבון האהבה ה"טהורה". לא שלא צריך משיכה, אבל אהבה בהתחלה צריכה להיות הרבה יותר נפשית מאשר גופנית. העיקר צריך להיות נפש שמתבטאת בגוף.
מה דעתך?
עברתי שוב לוודא שלא פספסתינועה נועה
יש בדיוק אשה אחת שדיברה על שיחה מקיפה יותר. השאר - נשים וגברים כאחד - התנגדו באופן כללי או דיברו על שיחה בסיסית כמו שכתבתי פה.
אני מסכימה עם זה שהאהבה ברגש צריכה לתפוס מקום ראשוני בסדרי העדיפויות, אבל בסוף אנחנו בני אדם. אם יהיה פער גדול מאוד במימד הגופני זו בעיה גדולה מאוד לזוגיות. הרבה זוגות מתגרשים בגלל המימד הזה, אי אפשר לברוח ממנו. אז יש מי שחי יחד לפני החתונה, ויש אותנו שלא, ואז אנחנו צריכים למצוא פתרונות אחרים. כמובן שתמיד עיקר העבודה הוא אחרי החתונה, אבל זה לא אומר שהתפיסה של התאמה גם במימד הגופני - והמחשבה עליה עוד לפני חתונה - היא מעוותת.
ברור שאנחנו חיים בדור שהחיצוניות תופסת בו יותר ויותר מקום, זו האתגר שלנו. ויכול להיות שיש הטיה לצד של התעסקות יתר בצד הגופני דווקא בגלל שבמשך הרבה שנים הוא היה מודחק, זו תופעה שקורית בעולם שיש לפעמים תקופה של קיצוניות הפוכה ממה שקיים ואז דברים מתאזנים. אבל אני אישית דווקא לא ממש רואה שזה קורה.
שמח על הדיון.. יש אחת שכתבה ואחרות שלאנאור97
אמרו על מה שכתבה כלום. כלומר לא כזה היה להן מוזר ולא ראוי. ויש שם עוד כמה שאמרו דברים לא הכי במקום בהקשרים טיפה שונים. אבל זו לא הנקודה.

לפני שאני ממשיך, אני צריך להדגיש שאני לא בא ממקום של תמימות. אני מודע מאוד. לא חטאתי מעשית אמנם, אבל גברים מטבעם מבינים יותר בדברים האלה. וגם ראיתי, שמעתי וקראתי דברים. אז אני מניח שאחרי שאמצא את נסיכתי בע"ה הדברים לא ישתנו.

אני גם חושב שצריך התאמה במימד הגופני. ושיחה כללית על היחס לענייני אישות חשובה בעיניי וזו ממש לא תפיסה מעוותת.
מה שמציק לי שהמדוייטים מדברים על זה ביחס לעצמם ולא בכללי. ולא מבין למה זה נצרך:
א. בד"כ אופי מסויים של אדם יעיד גם מה הראש שלו בעניין הזה. אם הוא פתוח, חומרי וכו'.
ב. והרבה הרבה יותר מזה. אולי ניחא בגבר שבאופן טבעי יותר חי את העולם הזה וכל הגברים בערך אותו דבר. אבל איך אשה אמורה לדעת מה הציפיות שלה? היצר הזה היה די כבוי אצלה עד עכשיו. וגם כשנדלק זה היה בהקשר לאהבה.

לא נעים לי כ"כ לי אבל אפרט יותר. גברים הם די חולים. בע"כ. אא"כ הם חונכו טוב או עבדו על עצמם חזק או שהם פשוט בלי אהבה ולכן החסרון באהבה מאפיל על החסרון בתאווה והוא זה שמורגש.

גבר באופיו בעל צרכים מיניים גדולים הרבה יותר. למה יש פי לא יודע כמה יצאניות מיצאנים?
למה גברים מצווים על שמירת העיניים ונשים לא אא"כ הן מכוונות ממש לעבירה?
נכון. להימשך מינית לאשה רק בגלל המראה שלה, בלי שמעניין בכלל מי היא, זה דפוק לגמרי. אבל ככה זה גברים. גם אלו שעבדו על עצמם שינו בעיקר את המודע שלהם, לא את התת מודע.
הדרך היחידה לשנות גם אותו היא הרבה אהבה והרבה תאווה וחומריות לאותה אישה. אז זה משהו שלם שמגמד את התאווה העצמית, זו שלא קשורה לאהבה.

אתן יכולות להבין באמת ראש של גבר? קשה לי להאמין. גם על חילוניות שחלקן מתנהגות כמו גברים בעניין הזה קשה לי להאמין. אצל נשים המשיכה מובנית יחד עם אהבה וחיבה ברמה כלשהי. לפחות ברוב רובו של הזמן.

בזה תלוי תיקון העולם לדעתי. שהזוג יצליחו להכניס את אורות התוהו של התאווה הגברית למסגרת הנכונה של הזוגיות. מבלי למעט לא את האהבה ולא את התאווה. כל אחת בזמנה.
ואז, כשהאשה מרגישה שיש לבעלה אהבת אמת בלתי תלויה כלפיה והבעל מרגיש שאשתו מבינה את צרכיו, מתגלה משהו מעניין. התכונות מתחלפות. הגבר נהנה יוצר מאהבה והאשה מתאווה. דבר שהגיוני יותר גם מבחינת יכולות פיזיולוגיות. ואכמ"ל כמובן. וגם סליחה, אבל הייתי חייב לכתוב גם את סוף התהליך.
ואולי דווקא בגלל שאני לא חייתי את זה עדיין אלא רק מסתכל שכלית קל לי יותר לראות את הדרך הנכונה, גם אם ליישם יהיה לי קשה.

לגבי הסוף של דברייך לגבי החיצוניות והגופניות. אני מסכים. זה מה שאני בדיוק מנסה לעשות... להחזיר את האיזון.

ולגבי המשפט האחרון- התכוונת שאת לא רואה שיש נטיה קיצונית לחיצוניות?
אם כן- ראיתי שאנחנו בערך באותו גיל. את לא רואה הבדל בין העולם בנערותינו לבין עכשיו?
אני רואה הבדלים ממש גדולים. בכל תחום כמעט.
בעולם הדתי בעולם החילוני ובעולם החרדי.
אז גם העולם החילוני היה יחסית מאוזן.
היום החומריות והנהנתנות שולטות ממש. אני רואה את זה בכל תחום כמעט.
דוגמאות- קחי סדרה או סרט ממוצעים היום. מהקצת שבטעות ראיתי במצבים שונים בזמן האחרון פעם סדרה ממוצעת הייתה די בסדר. היום לא.
תראי איך נשים חילוניות מבוגרות מתלבשות היום. אין כבוד לעצמן.
תראי בציבור החרדי איזה אופנות יש.
תראי כמה נשים דתיות מחפפות בכיסוי ראש. זה לא סתם, קשה להן למעט את יופיין.
אירועים היום הרבה יותר מפוארים מפעם.
אחוז מבקשי התמונה בשידוכין גדל בהרבה (גם אצל בנות) פעם זה לא היה מקובל. לא שזה רע בהכרח, אבל זה מעיד.

זה לא שאני בא להיות המטיף הקדוש אם זה מה שמשתמע מדבריי. ממש לא. אני גם לא הכי צדיק. ואני באמת מבין ומכיל. רק חבל לי לראות סבל של אנשים שהיה יכול להיחסך.

אם הבנתי נכון, לא מסכימה.נועה נועה
קודם כל בפן הטכני של פורומים - זה שלא הגיבו ישירות מול תגובה יחידה לא אומר שאנשים מסכימים. הם פשוט הביעו התנגדות להודעה הראשית ובאמת שאין צורך בכפילות. הסקת המסקנות שלך פה קצת מרחיקת לכת וזה נראה שירית את החץ ואז ציירת סביבו מטרה.

ועכשיו לחלק החשוב: כשזוג הופך מ'מדויטים' לזוג מאורס, ברור שהדברים יעברו למישור אישי וישיר יותר ברמה כלשהי. זה בעצם מה שאתה מחפש, לא? אתה אומר, אני רוצה שהנושא יהיה הקשר בין בני הזוג, לא מחשבה כללית על תפקידי הגבר והאשה בקשר גופני. וזו בדיוק המטרה של מי שמקיים שיחה כזאת - הוא אומר: עד עכשיו היינו שני אנשים שונים עם מחשבות ורצונות כלליים. עכשיו בחרנו אחד בשני, ובגלל שאנחנו אוהבים ומשלבים רצונות, במישור הנפש, אנחנו מדברים כדי שגם במישור הגופני הרצונות שלנו יהיה מתואמים ולא יבואו האחד על חשבון השני. כי מהיום הרצונות שלי לא תועים בחלל אלא מתייצבים מול אדם מסוים ומקיימים דיאלוג עם הרצונות שלו. בכל המישורים, כולל הגופני.
(ולא נעים לי לומר לך: נשים יכולות להימשך לגבר אקראי, לצפות בפורנו, לטפח פנטזיות. ולא מדובר באחוז-שניים מהנשים. אני דווקא כן מסכימה שככלל אצל רוב הגברים זה מורגש יותר בעוצמה מאצל רוב הנשים, ועדיין זה לא אומר שאשה ממוצעת לא מגיעה בלי ציפיות וחלומות. ובלי קשר, להגיד שאשה מרגישה התעוררות משיכה בעקבות אהבה רק כשהיא פוגשת את בעלה - הלוואי. רוב הנשים לא יתחתנו עם הקשר הרציני הראשון שלהן, נכון? אז גם אם הרצון לא מומש, הן כן מכירות את ההתעוררות שלו)

בנוגע לסוף - אני רואה נטיה לחיצוניות בכללי, לא רואה ספציפית את התוצאה שאתה מנסה להצביע עליה כאן.
כן הייתה התייחסות לתגובה הזונאור97
אבל על הנקודה הזו בה לא העירו ממש.
ולי יצא לראות דווקא שכן יוצאים על תגובות, בפרט בשרשורים קצרים.
אבל באמת טעיתי בהודעה הראשונה כשכתבתי שהיו כמה שדיברו ממש. כתבתי אז מזכרון ולא הסתכלתי בשרשור שוב לפני. מתנצל.

אבל בואי נעזוב את זה, הדיון הענייני הוא באמת החשוב כמו שכתבת.

מה שכתבת בחלק הראשון עד הסוגריים- אני מסכים למה שאמרת. רק לא הבנתי למה שילוב הרצונות והתאמתם זה לזו שציינת צריכים להיות בשלב הזה של הקשר-כשקשר גופני עוד לא קיים, ולא אח"כ כשהוא כבר קיים, כמו שעושים רוב הזוגות?
ואני גם לא מבין טכנית איך אפשר לדבר על רצונות גופניים כשעוד לא יודעים איך זה כשזה נעשה בצורה הנכונה, כזוג? הכל הרי בנוי על דמיון.

לגבי מה שכתבת בסוגריים- אני יודע שנשים יכולות להימשך לגבר אקראי, לפנטז, לחטוא וכו'. קראתי ושמעתי כמה דברים בחיי.

לא אמרתי שאין לנשים התעוררות משיכה בכללי. ברור שיש. רק צריך להבדיל בין משיכה שכוללת בתוכה גם מימד נפשי מסויים כמו למישהו גברי או למישהו יפה או נחמד לבין משיכה גופנית כמעט נטו שהיא הרבה יותר חלשה ופחות טבעית אצל נשים מאשר אצל גברים. וגם לגבי סרטים לא צנועים, גברים מעדיפים בעיקר סוג מסויים ונשים בעיקר סוג אחר, סוג שיש בו גם מימד של חברות.

וגם נשים שיש להן הרבה משיכה באותו סגנון כמו גברים. זה עדיין לא אומר שצריכים לדבר ולדסקס את זה אחד עם השני בפרוטרוט. זו הרי בדיוק אותה בעיה שיש לגברים שהיו מכורים, שיש להם ציפיות שמעורב בהן הרבה דמיון. אני באמת לא מבין איך אפשר לעשות תיאום ציפיות פרטני במשהו שלא מבוסס על מציאות מוכרת באמת. מקסימום לסכם בכללי שזה כח חזק ונלמד אותו ונהנה ממנו כמה שיותר.
וחוץ מזה, גם תיאום ציפיות הכי פרטני שיש לא אומר שתהיה התאמה בסוף באמת. לפעמים יש את זה ולפעמים פשוט אין.

אני גם בעד לגלות את הכח העוצמתי הזה שברא ה' עד הסוף. אבל בסדר נכון. אולי יש מקרים של דיעבד שבאמת צריכים לשנות את הסדר. אבל זה דיעבד. ויש בו גם סיכון כמובן לפגיעה באהבה. מדוייטים או מאורסים שכבר יודעים דברים, שיגידו בכללי, ישימו את הדברים בצד מתוך כוונה לחזור אליהם בזמן המתאים.

לגבי הסוף- נטיה לחיצוניות וחומריות פשוט באות ביחד כי שתיהן זה עיסוק ברובד הכי נמוך (לא מבחינה רעה בהכרח) של האדם. לא?

טוב, נהיה פה קצת בלגן כי הגבתי לחלקים שונים יחד.נועה נועה
אז ספציפית בנוגע לשיחה: אתה מתייחס למשהו כמעט לא קיים, כי שיחה מפורטת של רצונות מדויקים לפני החתונה זה לדעתי חריג מאוד מאוד אפילו בציבור הדתי הפחות תורני. השיחה שמקיימים לפני החתונה (אלו שמקיימים) היא תיאום ציפיות כללי שמשתדל במכוון לא להיכנס לפרטי פרטים ומטרתו למנוע עוגמת נפש בליל הכלולות בעיקר. אפשר לדחות את השיחה הזו לליל החתונה ולהתפלל שהיא תלך טוב בתוך ההתרגשות והריחוף של חדר ייחוד, או בעייפות ובמבוכה אחרי החתונה. אבל זה הימור וכל זוג יחליט מה הוא מעדיף.

לגבי הסוף לא בטוחה שבהכרח, אבל גם אם הם באים יחד זה לא אומר שהם יגיעו לאותם מקומות.
לגבי ההתחלה- אם ככה מסכים שצריךנאור97
לתאם.
פשוט הבנתי ממך לפני (וגם מההודעה בפורום הנ"ל) שמדובר על יותר מזה.

לגבי הסוף- לא בהכרח, אבל נראלי שהרבה פעמים כן.
ונכון שסיכוי גדול שלא יגיעו לאותם מקומות כי הרי בסופו של דבר נטיה לחיצוניות זה רגש נפשי יותר מנטיה לחומריות.
וגם על חיצוניות קל יותר להסתכל כשיקוף ומשל לפנימיות לעומת חומריות.

נהניתי מהדיון.
שנזכה בע"ה להשתמש וליהנות מכל כוחות החיים והחומריות במלואם, ובמקומם.
אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו.השתדלות !
בתור רווק אתה יכול לומר x ובתור מאורס/נשוי תאמר y.
באמת לא חושבת שיש על מה לדון כאן. וזה לא כל כך מתחבר לי עם עניין החיצוניות היום, וזה לא המקום להרחיב בו את דעתי...
אני לא דןנאור97
המטרה שלי היא שדברים ישתנו. שאנשים לא יעשו טעויות. ופה זו פלטפורמה נוחה לבקר עניינית כי לא מכירים זה את זה ולכן הפגיעה מינימלית או בכלל לא קיימת.

ואדרבה, בגלל שאני רווק אני יכול להסתכל על דברים בצורה נקיה יותר מהבחינה הזו.
ובסופו של דבר בשני הפורומים הבינו שבגלל עברו של אותו שואל הוא במצב בעייתי. גם בתור מאורס הוא לא אמור להסתכל ככה על הדברים.

זה מתחבר עם עניין החיצוניות כי אלו שני סימפטומים של אותה בעיה.
אולי אני תמימה מדי..השתדלות !
כי אני חושבת שאנשים במגזר שלנו חושבים באופן שכלי לפני המפגש הגופני, וב"ה זו אחת הסיבות לשמירת נגיעה..
אבל יש שלב בזוגיות בו זה לגיטימי, וזה תופס נפח, כי ככה הקב"ה ברא אותנו. יש לנו יצרים, אבל אנחנו גם מסוגלים להנחות אותם לטוב, והתורה מייחסת לכך חשיבות גדולה במצווה מאוד דומיננטית בחיי הנישואין...
בגלל שאתה רווק אתה יכול להסתכל על הדברים בצורה תמימה יותר מהבחינה הזו, כי מעולם לא הגעת לסיטואציות כאלה...

וסתם עצה כללית- אם אתה רוצה שדברים ישתנו, אתה צריך לפנות ב'תקיפות', לצאת בהצהרה. משפט קצר וחזק בסוף שמסכם את מה שרצית לומר, תוך פנייה לציבור שייעדת לו את הדברים..
בסגנון של - "רווקים! תפסיקו....!" (השלם את החסר;) ואז גם יהיה מובן יותר מה שרצית לומר.

תודה על העצהנאור97
וכנ"ל כמו שהגבתי לנועה נועה אני מסכים למה שאמרת, רק לא על זה דיברתי. דיברתי על יצר שלא במקומו, שאז הוא יצר רע, ולא על יצר שהוא במקומו שאז הוא יצירה, כלומר יוצר עומק וחיבור נוסף בקשר.
נראה לי את באמת קצת תמימה. ב"ה כמובן. ובגלל זה את מבינה את הבעיה שאני מציג אחרת מכוונתי.
ככה צריך להיות (בפרט אצל בנות). זכית, תוכלי לבנות הכל בצורה ישרה.
בנים יבינו בדיוק מה כוונתי.

אני לא תמים. אני יודע על מה אני מדבר. לא הייתי צדיק גדול בנעוריי. אבל הפכתי כבר זדונות קטנים לזכויות גדולות. אפילו גדולות מאוד. כלומר החדרתי לתודעה שלי וללב שלי שיצר חזק זה דבר טוב מאוד כשהוא במסגרת נכונה.
צריך להבין. משיכה שלא בנויה על אהבה אמיתית יכולה לגרום הרבה צרות. ואילו תאווה עוצמתית שבנויה על אהבת אמת זה מתכון לקשר מושלם.
ואהבת אמת של אדם בריא נמדדת בזה ש*בהתחלה* מבחינתו מה שאכפת לו זה רק להתאחד עם נפשה של אהובתו. ועושים זאת ע"י גוף.

חשוב לי להדגיש- אני ממש לא מתכווין שאם אתה רואה מישהו טובה וצדיקה תתחתן גם אם אין משיכה. חייב משיכה. ואין התאהבות בלי משיכה. אבל זו משיכה עדינה.

תחשבי על זה ככה- מה חשוב בסוכה, היופי והקישוטים שלה או מה שהיא מבטאת?
ברור שמה שהיא מבטאת. הרי סוכה הכי יפה בעולם תהיה משהו ריקני יום אחרי החג.
היופי החיצוני של הסוכה הוא שיקוף של מהותה הפנימית.
אחרי שמפנימים את זה אפשר להתייחס ליופי גם בפני עצמו. כי הוא כבר במקום הנכון בתודעה.
אותו דבר לגבי אשה (שכמו הסוכה היא כנגד השכינה..). קודם קשר פנימי עמוק שרק מתבטא בגוף. אח"כ חיבור למשיכה וליופי כשיקוף של הפנימיות. ואז חיבור ליופי ולמשיכה בפני עצמם.

מה שהפריע לי זה איך אנשים בתקופה שאמורה להיות רומנטית וקסומה עוסקים בשיח על תאווה, דבר שלא שייך אז. המסקנה היא שכנראה זה המקום שהם נמצאים בו. עצוב וצריך תיקון.
👍👍השתדלות !
כמובן, עם זה אני מסכימה. פשוט קצת צרם לי הביקורת כלפי אנשים אחרים שלא חושבים/פועלים ככה, כי בסופו של דבר- אנחנו לא יודעים מה עובר להם בראש...
אבל כבר סיכמנו שאני תמימה...;)
הבדלים בין ידידות, משיכה פיזית, משיכה רומנטית, התאהבות, אהבהקרן-הפוך

הטיעון שלך מציג אספקטים שונים של קשרים, אך הם קשרים מסוגים שונים.

האסוציאציה הראשונה שהעלת, בגיל הנעורים, שנעדרת תשוקה מינית - זו ידידות. יחסים חברתיים בין אנשים שנהנים להיות בחברת השני. בין ידידים אין שום רומנטיקה או רמיזות רומנטיות. ידידים יכולים להיות כמו אחים בנפש.

מעל זה- יש משיכה.

יש משיכה פיזית, ויש משיכה רומנטית.

ההבדל בין משיכה פיזית לרומנטית היא בדיוק כמו שזה נשמע. משיכה פיזית זה במובן הגופני, לרצות לנשק את האדם, להיות איתו במצב אינטימי כזה או אחר, להיות קרוב אליו, לגעת, להריח, לחוש ממש מקרוב.

משיכה רומנטית היא יותר הרגשות שבלב, הרצון להיות קרוב לבן אדם, לחלוק איתו רגעים רגשיים משמעותיים. בדר"כ משיכה רומנטית ופיזית מגיעות ביחד, אך לא תמיד. לפעמים אחת גוררת את השנייה. למשל מרגישים קרבה אינטימית רומנטית גדולה כלפי מישהו ורק אח"כ מרגישים גם משיכה פיזית. זוגות במערכת יחסית, מבחינה אידיאלית, מרגישים משיכה פיזית ורומנטית כלפי בן/בת זוגם.

התאהבות - 

בהתאהבות יש דגש על ריגוש גבוה בפרק זמן קצר. יש יסוד פעיל של משיכה, יש טירוף, ומה שמדליק הוא השוני. יש סחף, יש תנועה, ומרכז הכובד של מה שמניע, בא מבחוץ מן האובייקט הנאהב. ישנה דינמיקה אדירה של תנועה לקראת. בהתאהבות אלה החושים והרגשות שפועלים. בהתאהבות נוסקים בבת אחת למעלה וגם יכולים להתרסק בבת אחת. בהתאהבות אוהבים את מה שנוצץ, בוהק ומרשים בזולת. התאהבות מעניקה ריגוש ופיצוי (על תקופות של בדידות, ריקנות ועצב) על ידי הקיצוניות של השיא. בהתאהבות זה מתחיל – בגלל. התאהבות הינה המשך של גיל הנעורים, קל יותר להתאהב. ההתאהבות מתרחשת בבת אחת, כמו פיצוץ. התאהבות היא בדרך כלל קצרת מועד ומתאפיינת בחוסר יציבות רגשית. התאהבות זה מצב של היי, התרוממות רוח אדירה. מבחינה התנהגותית, המאוהב מתמלא בשמחת חיים, אושר עילאי בלתי ניתן לתיאור ותחושה שאתה נמצא על גג העולם.

לעומת זאת, אהבה היא:
אהבה זו נתינה.
ברגע שאתה נותן למישהו בלי לחכות לתמורה, זאת אהבה. לחשוב על האחר ולשים אותו במרכז, זאת אהבה. ברגע שאתה יודע שכל מה שאתה רוצה לעשות זה שהאדם מולך יהיה מאושר, זאת אהבה. רק כשנעשה את מי שאנחנו אוהבים מאושרים, נהיה גם אנחנו מאושרים. אהבה הינה מצב מתון יותר. במקום ריגוש והתרגשות, יש זיקה, האדם האהוב הופך לכמו חלק ממך (רק שזה עדיין חלק עצמאי, עם חיים משל עצמו) ומה שקורה לו, קורה לך; האהוב או האהובה שמחים - אתה שמח, הם עצובים - אתה עצוב. באהבה רוצים להיות דומים ואוהבים את שדומה ובגלל זה יש בה יסוד חזק של אמפתיה. אין באהבה את אותו 'טירוף' שיש בהתאהבות. האוהב תומך רגשית וזקוק לאותה תמיכה מבן הזוג האהוב. באהבה זה בא מבפנים. באהבה אין תנועה, יש שלווה, יש הגעה הביתה, יש איחוד. הנפש היא זאת שפועלת. באהבה צריך זמן, עולים לאט ונשארים זמן רב. באהבה אוהבים את מה שפנימי, חבוי, חלש ופגיע. באהבה יש חיזוק, עידוד והענקה של בטחון רגשי. ריפוי של הפצעים של העבר על ידי מציאות בן זוג שבאמת איכפת לו. באהבה נשארים - למרות. בשביל לאהוב יש צורך בבגרות נפשית ולכן קשה יותר לאהוב. האהבה צומחת לאט ובהדרגה ויכולה להישאר זמן רב. אהבה היא משהו עמוק יותר מההתאהבות, היא כוללת ידידות, הבנה, ראייה אמיתית של הזולת, והיא מחזקת ומרוממת את הנפש. לא לחינם אומרים אנשים שמצאו את 'אהבת חייהם'- שעכשיו יש להם תחושה של שלווה ושלמות עם העולם.

וכאשר הקשר הזוגי מתפתח לאורך זמן ומרגישים שיש התאמה בהרבה מובנים  - המשיכה המינית תופסת נתח מאוד משמעותי, כמו שכבר הסבירו לפני.

איזו השקעה!נאור97
מסכים. אבל אם תקראי את שאר התגובות שלי פה תראי שלחלק גדול ממה שאמרת גם אני התכוונתי.

בנעורים אצלי זו לא הייתה רק ידידות. זו הייתה משיכה רומנטית, שגררה גם משיכה פיזית, כמו שהגדרת (וכמו שכתבתי בפתיחה "לא הייתה תאווה מינית בכלל. רק משיכה נפשית חזקה מאוד שרצתה ביטוי גופני *קטן* כדי לממש אותה"). ב"ה כלום לא יצא לפועל. אבל אם כן, מה שהיה קורה זה שהמשיכה הפיזית הייתה מתחזקת יותר ויותר. אבל לא באה על חשבון האהבה אלא כהמשך ישיר וטבעי שלה כמו שכתבת בסוף דברייך.

התכוונתי (בציטוט שהבאתי בסוגריים למעלה) שבניגוד להרבה אנשים בוגרים, המיניות כ*דבר עצמי* שלא תלוי באהבה לא הייתה קיימת כלפיה. למרות שכלפי אחרות (בד"כ בוגרות יותר) כן.
אני חושב שמה שאני מתאר זו בעצם הרגשה תקינה של נשים.
אני חושב שאולי קשה לכל המגיבות פה, גם הנשואות, להבין כנגד מה יצאתי כי אתן נשים, שמטבען בריאות הרבה יותר בקטע הזה.
בשביל נער/גבר אלו שני עולמות שונים. עולם התאווה ועולם האהבה. ותפקידו לחבר ביניהם. לפתח את עולם האהבה ולהכניס לתוכו באופן הנכון את עולם התאווה העוצמתי.
בנערות שני הכוחות הללו עדיין מתעצבים, ולכן אז הכי קל לעשות את החיבור הזה ביניהם, רק שאין אז מספיק בגרות נפשית כדי להבין את זה. וכן מעשית זה לא אפשרי. ואז הכוחות מתקבעים לא נכון וקשה בבגרות מאוד לתקן.

עכשיו אני גם מבין שכנראה אצלי זה היה יוצא דופן משאר אהבות נעורים שהן באמת התאהבות כמו שכתבת ותו לא.
אולי כי הכרנו עוד בשלב הטרום נעורים שאז מבחינה מסויימת יש יותר בגרות כי כוחות התוהו של הנעורים עוד לא הגיעו.

מה דעתך?
הדיון הזה מיוחד.
אני מבינה אותך. חושבת שהייתי במקום הזה.קרן-הפוך
עבר עריכה על ידי קרן-הפוך בתאריך ה' בניסן תשע"ט 12:22
הייתי בקשר ארוך, כמה שנים, עם נער בן גילי. למדנו באותה כיתה ביסודי, היינו ביחד בבני עקיבא.
בסוף התיכון נוצר ביננו קשר חברי חזק. נפגשנו המון בשבתות במשך כמה שנים. שניינו נשארנו אחרונים שלא התחתנו מבני שכבת הגיל שלנו במקום בו גרנו. (ואני מדברת על תחילת שנות העשרים שלנו. הבנות האחרות התחתנו בטווח גילאים 19-22).

כשהבנתי שאני לא רואה בו את הבעל המיועד - הקשר הזוגי הסתיים.
דרכינו נפרדו. הוא התחתן לפני. אני כשנה אחריו.
אהבת ילדות-נערותנאור97
זו אחת ההרגשות הכי מיוחדות שיש (ויש על זה לא מעט שירים יפים..). הכל טרי וחדש.

רק הבעיה כמובן היא שהאדם לא מכיר אז את עצמו באמת ולא פיתח את עצמו.
הדבר האולטימטיבי זה להצליח להרגיש רגש דומה אחרי ההתבגרות הנפשית, ולמישהי שבאמת מתאימה. חיבור של שני המושגים שאמרת, התאהבות ואהבה (קראתי שוב וחייב לציין שההגדרות יפות ומוסברות טוב מאוד).
תודה רבה על התגובה המקסימה, הארת ליאורות הכתובה
אתה ככ צודק !!!ה' אלוקינו

אם כך אתה, אתה במקום גבוהאורות הכתובה
אני לא שם
חושב שצריך להיזהר מאידיאליזציה מוטעית בגלל שאנחנו דוסים
לפני שאנחנו דוסים, אנחנו בני אדם, ולבני אדם יש יצרים
היצרים האלה הם משהו מקסים, אם הם בזמן הנכון עם המישי הנכונה
והגיוני מאד להרגיש את זה, ופשוט *לרסן* את זה. זו הגדולה. פה ההתמודדות המתמשכת והרציפה (לפחות לבנים שבינינו, לא מכיר את החוויה הנשית. וגם אם יש חריגים וחריגות משני הצדדים, ולשני הכיוונים- הממוצע שונה, כנראה, בין המינים).
מסיפור נערותך יכול להשתמע שאתה במקום גבוה. מחילה, לא מקבל ולא אוהב את הסיפור הזה. יש משהו מאד הגיוני וטבעי בסיפור של המשיכה הפיזית, בטח ובטח ובטח בגיל המשוגע של העשרה, שילוב של הורמונים חזקים מאד, וארגז כלים יחסית קטן להתמודד עימם, ביחס להמשך הדרך והפיתוח בבניין האישי.

שוב, אולי אתה במקום גבוה בטירוף והכל, ויש לך נשמה זכה שלא אכפת לה מחיצוניות, אם כן אשריך. אני פשוט ממש לא שם, ולא חושב שזה רע.
מאד טבעי שכשהייתי קרוב למישהי שחיבבתי בבני עקיבא, נמשכתי אליה. ופה הבעיתיות שמובילה למחלוקת בנוגע לתנועות ופעילויות מעורבות. אנחנו לא אפלטוניים, אנחנו אנושיים, בני אדם. וטוב שכך. אחרי שאנחנו בני אדם, עם חלק אלוקה ממעל ועם חלק אלוקה מתחת, צריך לחשוב מה עושים ואיך עושים. כיצד מתמודדים. פה המוקד.
אני חושש שהסיפור שלך-גם אם באמת נכון וכן בשבילך ומבחינתך- עלול להוליד חולשה גדולה אצל אחרים. כי אנחנו לא שם. אני לא שם. ולא חושב שיש בזה פסול.

צריך לזכור שהדבר ה*לא טבעי* וה*לא אינטואטיבי* הוא לרסן את עצמנו, ולהתגבר על המשיכה. אני לחלוטין חושב שזה נכון לרסן, וגם כך חי- אבל שלא נתבלבל ונהפך היוצרות. זה לא המקום המולד, זו עבודת חיים. לא סתם אמר אחד האמוראים (אביי?) ייתי ולא אחמינה- יבוא (המשיח, הדור, התהליך) ולא אחמינה (לא אראה). שכבר נתקדם לגאולה, מבבל- אבל שאני (אותה דמות מופת) לא אהיה שם.
למה? כי זו תקופה משוגעת. זו התמודדות סיזיפית ולא נורמלית, וצריך לבחור בדרך לא נורמלית בשביל להצליח.
זה לא נורמלי להתרחק ולחשבן כמה ואיזה דיבור יש לי עם 85% מהסטודנטים בתואר- כיוון שהן בנות. בטח כשאתה בן אדם *מאד* חברותי.
זה לא נורמלי לנסות ללכת עם עיניים ברצפה ולראות למרחק שניים וחצי מטר, כי התחיל הקיץ באוניברסיטה.
זה לא נורמלי, אבל המציאות מטורפת. אז אביי לא היה שם, ואנחנו כן. אנו אלו שצריכים להתמודד.

וכאקורד סיום- אולי אני שוגה, אולי לא, אבל נכון לעכשיו, אני באמת לא מבין איך אפשר להתחתן עם בן אדם מבלי שדיברנו איתו לפני כן על עניינים של בינו לבינה. איך בונים בית עם מישהו והולכים לחלוק איתו את החיים וכאילו מתעלמים (אבל ממש ממש בכאילו, ועוד פעם ממש בכאילו) מנדבח שהוא כן, משמעותי בקשר, ובחיים הזוגיים.
בכללי אוהב לדבר על הכל ולשתף ולשמוע בהכל. לא מבין איך מדלגים ומתעלמים מזה. היכן עובר הגבול זו כבר שאלה אחרת, וברור לי שכזוג נשוי אפשר לדבר על כך הרבה יותר בפתיחות- אבל נכון לעכשיו גם ברור לי שנחוץ לדבר על זה מראש.

לישועתך קיוויתי ה'
אולי בהודעה הראשונה לא הסברתי את עצמי מספיק טובנאור97
למרות שגם בה כתבתי- "אני מדגיש- זה לא שלא הייתה לי תאווה בכללי. הייתה לי תאווה לא פחותה משל כל נער ממוצע. פשוט איתה הרגשתי מה זו אהבה באמת".

תקרא את שאר התגובות שלי פה ותראה שאני ממש לא חולק עליך, להיפך. אני מודע להכל ומאוד מציאותי ומחובר לעולם.
רק שירטטתי דרך לשים את התאווה במקומה הנכון, מבלי למעט אותה. וזה כשהיא בנויה על אהבה אמיתית. ואז האש של התאווה מעמיקה ומחזקת מאוד את הקשר.

לקחתי את מה שהיה בנערות לא כאידיאל שמוחק הכל ומתעלם מהעולם (אני נגד "אידיאליזציה של דוסים"), אלא להיפך, כתיאור בניה של קומה בסיסית שעל גביה תבוא המשיכה הטבעית הגדולה. רק במקום הנכון.

ודרך אגב, מה שכתבת זה בדיוק הדבר שכתבתי שרציתי לדבר עליו בסוף ההודעה הראשונה. אובדן היצר הטבעי. אבל בגלל האורך ויתרתי.
כתבת נהדר, די מסכים.בן-ציון

לא יודע אם הייתי מנסח את זה ממש כך, אבל בהחלט הבעת את זה יפה ובצורה מכובדת. 

אשריך, ותודה.

(רק דבר קטן... כותבים נדבך* )

חחח תודה רבה! באמת התלבטתיאורות הכתובהאחרונה
לא הבנתי לאיפה אתה חותרארצ'יבלד
לחזור פנימהנאור97
לעולם האמיתי. וממנו לצאת לעולם שבחוץ וליהנות ממנו במלואו.

לחזור לחיות את הפנימיות, את הפשטות, את האהבה התמימה, את האשה שלך כנפש התאומה שלך, ורק אח"כ הנאות גוף סוערות.

ליהנות מדברים קטנים ופשוטים. להעריך את העולם בפשטותו.

להפסיק לרוץ כמו משוגעים. פשוט לשבת ולחשוב.

לשמוע מוזיקה רומנטית תמימה ושירי א"י היפים.

לאכול אוכל בריא טבעי וטעים. לא חייב לדחוף לכל דבר בלי סוף סוכר מלח מרגרינה וכו'. ובלי קשר לבריאות דווקא אלא כי זה פשוט לא טבעי. לא אמיתי.

ליהנות ממה שעושים, לא משנה מה. בכל דרכיך דעהו. לא לחכות שיגמר.

ללבוש בגדים יפים אבל פשוטים.
לא להתכסות בכל מיני גנדורים נוצצים.

ליהנות מלהיכנס לבתים ישנים שיש בתוכם המון עבר יהודי מיוחד. לעומת בתים גדולים ומאובזרים שנשמה אין בהם.

אחרי שמבינים את כל זה, אפשר לקחת את החידוש של הדור שלנו, חומריות ושפע בלתי נדלים.
רק שיש לאדם בסיס פנימי חזק, החומריות והחיצוניות רק יוסיפו ולא יגרעו. האדם ידע מתי להשתמש בהם ומתי לא.

האשה שלך הכי יפה בעולם כי היא האשה ש-ל-ך.
רק אצלה אתה יכול לראות מכלול, פנים וחוץ.
אשה יפה זרה היא שקר. לא רע, שקר. אתה מכיר חצי מהדבר. כמו ליהנות מחצי תמונה.
הבעיה שהתקלקלנו יותר מדי לדעתי. החיצוניות הפכה לעיקר.

מאותה סיבה הטבעיות אבדה. כשיש הקצנה לכיוון החיצוניות והיא לא חלק ממכלול אז המבט עליה כבר לא טבעי. כבר אי אפשר לראות אשה ולהגיד זה הסגנון שלי כמו שהיינו עושים פעם. אין אהבה ממבט ראשון כבר. יש משיכה ממבט ראשון.

מה אומר?

שזה מרגש, אבל לא מעניין.ארצ'יבלד
הבעיה שהרעיון הזה, פשוט להרבה אנשים, אולי הרוב.
אבל- יש את אלו שחיים במודעות הזו, ויש את אלו שלא. הרוב חיי כפי *רצונו* בלי שניתן להזיז אותו (לפחות לא במידה ניכרת), ולכן בנושא הזה לא מעניין לדון.
מי ששם-שם. מי שלא, מביט מהצד ומזלזל או מקנא.

ברעיון, לא הסברת את שרשור הפתיח אלא הוספת.
אני בקושי מבין את מה שאתה כותב, זה כמו לקרוא שירה.

נ.ב. האישה הכי יפה היא לא בהכרח שלך. (ואין לי מושג מה המובן של "יופי שקר", אבל הבנתי את כוונותיך בהקשר הרחב.
אבל שיהיה ברור, סביר שיהיה אישה יותר יפה מאשתך (לא ברור לי למה [בכללי] זה אמור לעניין אותך.))
האמת אני לא מבין אותך, אז אל תתייחס למה שכתבתיארצ'יבלד
זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה

כן, מביןארץ השוקולד
צודקת 
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"ת
🥺❤️מבולבלת מאדדדד
נקווה שבקרוב אחותי❤️

חנוכה שמח🥰

המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfb

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

זה מובןארץ השוקולדאחרונה
אבל אני לא רואה שום ציפייה למיידיות בעניין הזוגי
הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.
להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולד

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

תשובה לארץ השוקולדראובן255אחרונה

זה אומר שאני דתי בראש פתוח לעולם תרבות מערב מתערבב בין אנשים\קהילות אם זה חילוניים אז לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל תרבות)  אם זה דתיים לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל אהבת חינם וחיבור בין אנשים) ומהחרדים לקחתי את ללכת לפי הלכה לא דתי לפי דעתי ולעשות מה שבראש שלי בלי להייעץ אם אני נמצא בבעיה או שיש לי בעיה אני פונה לרב שייעץ לי ויעזור לי אני לא ישר הולך לבעל מקצוע רק כי יש לו תואר בדבר הזה למשל פסיכולוג

מקווה שדי הגדרתי את עצמי טוב

ולכן חשוב לי משהי מאמינה בדרך הזאת בחיבור בין העולמות

לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

מה בעצם נשאר מהאמירה "העיקר זה לב טוב/מידות"?צע

מניח שיצא לכם להתקל ולשמוע את המשפט הזה לא פעם..

והרהרתי בשאלה  האם נכון שרוב העולם , כולל אני, לא חי ככה?!

כאילו, מניח של90 אחוז מהרווקים יש לב טוב, ואיזה קטע הם עדיין רווקים, וכנראה למרות טוב ליבם נפרדו מהם.

לכל תגובה בנושא אשמח, חנוכה שמח חברים!!! 

שזה הבסיס.מוקי_2020

-דעתי-.

המילה "עיקר" מבלבלת כאן..
אבל הכוונה הבסיס. קודם שיהיה את זה. בלי זה, אין על מה לדבר. אין בכלל מה לנסות.

ניקח את שוק הרכב.

אם אין בלמים שעובדים חלק,
ואין מנוע שפועל חלק,

אין בכלל מה להסתכל על הצבע והצורה וכמה אנשים הוא מסוגל להכיל בתוכו.

עכשיו נניח שיש בסיס.
זה אומר שכל רכב מתאים לך ? לא.
יש כאלה מעדיפים רכב קטן, גדול, בטוח, מהיר, נמוך, גבוה. טוב לשטח, טוב לעיר.

אבל קודם הבסיס.

ככה אני מבין את זה.
כלומר, זה שיש למישהו "לב טוב, והוא מקסים" זה רק -תחילת- הסיפור. לא סוף הסיפור.

במה הוא עובד ? 
מה הוא למד ?
איך הוא מתנהג כשדברים לא מסתדרים כמו שהוא רוצה ? איך הוא עומד בלחץ ?
האם הוא דברן ? שקט ? 

כל אחד והפרמטרים שחשובים לו, ממש כמו בבחירת רכב. כמובן, כל אחד והתקציב שלו (מה שיש לו להציע)

בהצלחה.

..שפלות רוח

אני לא מסתכל מהצד של האדם שיש לו מידות טובות או לב טוב..המשפט הזה בדרך כלל נאמר לאנשים כאיזה משהו להתמקד בו ופחות בחיצוניות(אגב הוא נאמר בעיקר לגברים ממה שאני מכיר) אף פעם לר באמת האמנתי בו כל כך, נכון, יש בו מן האמת אבל בדור הזה להגיד לבחור "העיקר לב טוב ומידות טובות" אם הוא לא צדיק נסתר בנם של קדושים בעיניי זה פחות רלוונטי לנסות למכור לו את זה, והאמת עכשיו כשאני חושב על זה, אני חושב שהרבה שדכנים נופלים שם(גילוי נאות אף פעם לא הלכתי לשדכן/ית) ומרגיש לי שהם לא באמת מתעניינים במה אתה מחפש/ת אלא פשוט לחתן בלי הרבה מאמץ ואז מגיע המשפט " העיקר לב טוב"

חנוכה מלבלב מלא בלבלובי שמחה וכו🦝🔥

זה העיקר, אבל לא הדבר היחידי שצריךadvfbאחרונה
סוף סוף הרגשתי שהפורום נתן לי משהו.מוקי_2020

נסעתי באוטובוס ציבורי,
ואוטובוס טיולים חסם את כל התנועה כי הבנות, המון בנות, המון המון בנות פרקו מלא דברים, חוץ ממקרר, הוציא מתוכו הכל. 
זה היה נראה כמו מופע קסמים.

ואז נהג האוטובוס אמר משהו, "עוד פעם החרדים האלה...אבל למה ככה לחסום את התנועה ? אני לא מבין את זה..."
עכשיו בעיקרון, אני בדברים כאלה לא מתערב, אבל כאן לא יכלתי לשתוק.

אמרתי לו ברוגע, בנחת , "אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)".

שבת שלום 

מי יתן, שאחרי השבת הזו יחל השינוי הגדול שכל אחד מצפה לו.
עכשיו ברור לכם, שכאשר קורה שינוי גדול בחיים,  לפניו יש שבת אולי מיוחדת אולי שגרתית, שפשוט מבחינת זמנים מגיע לפני אותו שינוי.
אני מאחל לכולם, לכל אחת ואחד בפורום הטהור הזהו, שהשבת הזו היא השבת לפני השינוי הגדול.

..שפלות רוח

"אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)"....ואם הן היו חרדיות אז? היה אסור להן לעצור שניה ולהוריד את הדברים?

ואני לא מתפלא שזה מה שלקחת מהפורום הנ"ל..זה אומר המון על משתתפיו.

הוא צוחקאני:)))))
למה לקחת כל דבר רע?
אני לא יודעת מה מוזרהפיאחרונה

שקראתי את זה  

בפורום הטרור הזה

אולי עכשיו היא כבר החזירה תשובה?חרמון

עדיין לא.

טוב מן הסתם היא עסוקה, 

בטח בערב היא תברר ותחזיר תשובה.

מבאס, אבל עדיין היא לא החזירה. 

בטח מחר.

משום מה גם מחר היא לא החזירה.

'תגיד, יצרו איתך קשר לברר עלי',

אני שואל את החבר שלי אחרי שלושה ימים.

'האמת שלא..'.

התסריט הזה חזר אצלי לא פעם ולא פעמיים, לצערי זה חזר שוב ושוב. כל פעם מחדש אני אומר לעצמי 'אולי הפעם היא תחזיר תשובה מהר. אולי יקרה נס, והיא תחזיר תשובה אפילו היום..'. אני לא יודע מאיפה זה מגיע, אולי אין מספיק מודעות שיש מישהו שמחכה בצד השני. 

אז בנות, כשאתן מקבלות הצעה שימו לב שיש מישהו שיושב ומחכה בצפייה ממש לתשובה שלכן. יתכן מאוד שזה מעסיק לו את המחשבה כל היום, וכל כמה דקות הוא מציץ בטלפון בתקוה שהיא כבר החזירה תשובה. זה אלף בית של בין אדם לחברו. 

אני מרגיש ככה עם השכינה הקדושה.חסדי הים

אני רוצה "בחלום אדבר בו". תשובות לכל השאלות העמוקות שלי.

אני מתפלל על זה וכלום בחלום. אני שואל את ה' שהדוד רבא שלי הרב פנחס מפרנקפורט בעל ההפלאה יתגלה אלי וכלום. אין תשובות.

אבל אז כשאני קם, אגב העיון הרגיל שלי בתורה בסדרים הרגילים, אני מגיע ל'הפלאה' ו'לפנים יפות' ומבול של תשובות והדרכות לחיים העכשוויים שלי.

כן. זאת התגלות השכינה דרך ספרי הצדיקים.

תשובות. תשובות. תשובות.

"קול דודי דופק פתחי לי אחותי רעיתי". כמו ששמעתי בילדותי מר' אברום שפירא זצ"ל, הספר דופק לפתוח אותו ועם זה השכינה הקדושה.

אל תחכה למשהו מבחוץ, בחורה שלא רודפת אחריך תעזוב אותה. זה לא שווה את הזמן שלך. תתרכז בלהתענג על ה' וימלא משאלות לבך. תנדב את לבך ל-ה' ולעם ישראל. תתן תתן תתן, אל תצפה לקבל כלום. בסוף, הכל יסתדר. "יִרְוְיֻן מִדֶּשֶׁן בֵּיתֶךָ וְנַחַל עֲדָנֶיךָ תַשְׁקֵם. כִּי עִמְּךָ מְקוֹר חַיִּים בְּאוֹרְךָ נִרְאֶה אוֹר. מְשֹׁךְ חַסְדְּךָ לְיֹדְעֶיךָ וְצִדְקָתְךָ לְיִשְׁרֵי לֵב."

...advfb

מאוד מזדהה עם מה שאתה כותב.

הצפייה תלויה לפי תקופות בחיים. תקופות שונות בכל התקופה המתמשכת של הדייט וגם איך קמתי היום..

לגמרי רגישות צריכה להיות בנושא הזה. מסכים מאוד מאוד וליבי איתך.

עם זאת, בלי קשר לצד השני שצריך להיות רגיש - חשוב לשמור על איזון. 

אם כל דבר קטן מטלטל אותי, כדאי להתבונן למה זה קורה.

מה דפוסי המחשבה שמניעים אותי?

מה החששות, פחדים, דחפים, רצונות שקיימים בתוכי והאם אני מנהל אותם או שהם מנהלים אותי. ואם אני מנהל אותם - איך אני בוחר לעשות את זה.

וזה מפחיד גם לשאול את השאלות האלה, כי זה לא כיף לגלות שאני במקום שלא רציתי להיות בו, אך בד בבד, זה אנושי וזה קורה. אפילו אפשר לומר שאין אפשרות שזה לא יקרה.

ומאזן את מה שאני כתבתי הרגע - זה בסדר להיות לחוץ. בסדר גמור. רק כדאי לשים לב לזה.

האמת לדעתי מי שמציע צריך להיות על זהתפוחית 1

ולא לתת להצעה להתמרח ככה

גם, לא רקadvfb
....אילת השחר

חושבת שזה נכון בכללי לכל מי שאומר כן להצעה, וכשאני אומרת 'אומר כן להצעה' הכוונה ששמעו שיש הצעה, קיבלו מספר לבירורים ויודעים שיש מישהו בצד השני שמחכה.

ולא משנה אם מי שמחכה זה מי ששידך או המשודך.

ברשותך, פונה לצד השני:

דרך ארץ בסיסית...

גם אם עסוקים כל כך ברמה שאין זמן לברר תהיו הגונים ותגידו.

''אין לי פניות לברר'', ותשלחו מישהו שסומכים עליו שיעשה את זה.

''אין פניות ברמה שאין זמן לנשום, אז לברר?", סליחה ששואלת... אבל איפה תכניסו גם פגישות? אם יש זמן לפגישות יש זמן לברר, במיוחד אם זה ימשיך או יקרה בהמשך, זה הרושם שאתם משאירים.

לא עונים לכם בצד שמבררים איתו? תעדכנו בהקדם את מי ששידך שיוכל לעדכן את הצד הממתין. וגם לברר מה קורה שם... יכול להיות שהתקשרו ולא ענה החבר, או שמשהו בקליטה לא עבד או כל סיבה שהיא.

התחרטתם מכל סיבה שהיא? זכותכם... רק תודיעו.

ולך שמחכה -

תברר עם המשדכים, בפרק זמן שמרגיש שזה מספיק זמן לבירור, מה קורה עם הצד השני.

הלוואי ודברים יתוקנו בשורשם ונהיה טובים.

^^צעאחרונה
בין אדם לחברו זה בהחלט חשובלגיטימי?

ובאמת מבאס כשקורה רצף כזה.

אבל לא יפה להוציא שם רע על כל הבנות..

[וקרה לי גם הפוך - מישהו פנה אלי באתר, ביקש לברר, ולקח לו כמה ימים. שאלתי את החברה שלי אם הוא דיבר איתה, ואמרה שלא. שאלתי מה קורה, ועדיין לקח לו כמה ימים..]

אני רוצה להגיד שבאופן אישי - 

לפעמים הבירורים לוקחים זמן. שולחים הודעה לחבר, הוא לא זמין, מחפשים אולי מישהו אחר שמכיר, והוא בדיוק במילואים וכו וכו'.

מעדיפה לקחת עוד יום בבירורים מאשר לצאת עם מישהו ולהתבאס שזה יכל להיות ברור מהטלפון שלא שייך.

אבל אם זה מתעכב - נראה לי נימוסי להגיד משהו כמו - אני בתקופה עמוסה, צריכה עוד זמן, סליחה.

ועוד משהו קטן - כמעט תמיד, אם קיבלתי הצעה ביום מסוים, וכבר באותו יום ביררתי - לא נתתי תשובה באותו היום. רציתי לישון על זה לילה.

אולי יעניין אותך