מקווה שהדברים יקלחו לי.
הרב קוק מדבר הרבה על המושג "תום הילדות". הוא מדבר על זה במובן חשיבות הבנין האמוני ההתחלתי של האדם, בעודו ילד.
אני רוצה לקחת את זה לכיוון נוסף.
מסיפורים ודיבורים שאני שומע, גם פה בפורומים, אני מרגיש שמשהו בטבעיות שלנו בענייני קשר זוגי נפגם. משני צדדי הטבעיות.
למה אני מתכווין?
לזה שהאהבה האמיתית כבר די "גוססת" להתרשמותי.
כשאני שומע את הביטויים אהבה, מאוהב וכו', האסוציאציה הראשונה שעולה לי לראש זו ההרגשה הפנימית המיוחדת והממלאת שהרגשתי כשהייתי נער לאיזו נערה שהכרתי עוד מילדות (לא גדלתי במקום הכי שמור).
לא הייתה תאווה מינית בכלל. רק משיכה נפשית חזקה מאוד שרצתה ביטוי גופני *קטן* כדי לממש אותה (מה שבסוף לא קרה. לצערי אז ולשמחתי היום).
אני מדגיש- זה לא שלא הייתה לי תאווה בכללי. הייתה לי תאווה לא פחותה משל כל נער ממוצע. פשוט איתה הרגשתי מה זו אהבה באמת.
מאז חשבתי שכולם מרגישים ככה לקראת החתונה. אהבת הנפש העמוקה מכניסה את התאווה הגופנית החזקה להשהיה עד שהקשר הנפשי יתעמק ויגרום להרגשת "אחד" גם בגוף. ואז זה בסדר וטוב.
עם הזמן גיליתי שזה לא בדיוק ככה. אצל הרבה התאווה הגופנית ה"עצמית" משחקת הרבה כבר בהתחלה.
אתמול הבנתי עד כמה הבעיה חמורה. היה פה שרשור שננעל של מישהו מאורס ששאל "האם זה בסדר לדבר עם הארוסה על הציפיות בחדר המיטות (ואין הכוונה לציפיות של כריות)".
החברים והחברות פה די היו בשוק ב"ה ויצאו עליו.
אבל- הוא פתח את אותו שרשור בפורום נשואים. ושם המצב היה שונה. היו שם כמה תגובות שאמרו לו שהם דברו. ואפילו די מפורט. וחלק גם פירטו.
אני לא רוצה לדון עכשיו בקטע ההלכתי או הצניעותי. זה נראה לי ברור לכולם. מה שמפריע לי זה העניין האנושי הבסיסי.
זו אהבה אמיתית? ככה מרגישים זוג שמאורס? מה שאמור להיות הדומיננטי אז זה לא האהבה ה"טהורה"? ההרגשה שהנפש שלך רוצה לצאת לנפש שלה והגוף זה רק הדרך לבטא את זה? זו אהבת איש ואשה שאליה נמשלו הקב"ה וכנסת ישראל?
בעיניי זו לא אהבה. אולי יש רגש חזק, אבל אהבה זה לא. אולי שותפות סביב רצונות דומים.
כל זה מתחבר לי עם החיצוניות היום שיצאה כבר מכל פרופורציה. ואני רואה את זה בכל מקום ובכל מגזר בלי שום יוצא מהכלל. זה משפיע על כולם ברמה זו או אחרת.
העומק, הפנימיות, הכיסופים כבר איבדו מזוהרם.
אפילו השירים החילונים של פעם, עברי ולועזי, היו מלאים רומנטיקה אמיתית. היום, חוץ מבודדים, יש כבר הרבה לכלוך.
רציתי לכתוב גם על הכיוון השני של אובדן הטבעיות, הניתוק מהיצר הטבעי, אבל כבר יצא יותר מדי ארוך.
אשמח לתגובותיכם.
). הקשר מתחיל מקשר נפשי ורוחני עמוק אבל לא נגמר שם, וטוב שכך, בעיניי זו אחת הנקודות הכי יפות ביהדות שלא מפחדת מחומר אלא מכניסה אותו למסגרת של קודש. ולרוב שיחת תיאום ציפיות היא לא שיחה על הפנטזיות ההזויות יותר או פחות של כל אחד מבני הזוג, ממש לא. להפך - היא שיחה עדינה של תיאום ציפיות בסיסי, דווקא בגלל שרובנו אפילו לא נגענו בבני המין השני לפני כן והמעבר עלול להיות חד וגם קשה אם לא מנהלים אותו נכון. יש אנשים ואולי בעיקר נשים שיוצאים ממש בטראומה מליל הכלולות, וזה מה ששיחה כזאת רוצה למנוע*. זה לא אומר שכל זוג חייב את זה ובוודאי שגם אצל מי שזה נצרך יש דרגות שונות של שיתוף גם מצד הצורך וגם מצד רמת הפתיחות ביניהם באופן כללי. אבל שים לב שהבחור שהגדיר שיחה ברמת הפנטזיות, על הנקודה הספציפית הזאת יצאו עליו ממש. כי זו כבר באמת הסתכלות בעייתית.
אבל בדיעבד אני חושבת שאולי דווקא בחור דוס שלא מדבר על כלום עם אשתו לעתיד עלול להיות יותר מועד לזה אם לא יקבל הדרכה נכונה)