רוצה לשתף אותכם במחשבותיי האחרונותנאור97
(ובניגוד לשרשוריי האחרונים פה ובצמ"ע, עכשיו אני שיא הרציני).
מקווה שהדברים יקלחו לי.

הרב קוק מדבר הרבה על המושג "תום הילדות". הוא מדבר על זה במובן חשיבות הבנין האמוני ההתחלתי של האדם, בעודו ילד.
אני רוצה לקחת את זה לכיוון נוסף.
מסיפורים ודיבורים שאני שומע, גם פה בפורומים, אני מרגיש שמשהו בטבעיות שלנו בענייני קשר זוגי נפגם. משני צדדי הטבעיות.
למה אני מתכווין?
לזה שהאהבה האמיתית כבר די "גוססת" להתרשמותי.
כשאני שומע את הביטויים אהבה, מאוהב וכו', האסוציאציה הראשונה שעולה לי לראש זו ההרגשה הפנימית המיוחדת והממלאת שהרגשתי כשהייתי נער לאיזו נערה שהכרתי עוד מילדות (לא גדלתי במקום הכי שמור).
לא הייתה תאווה מינית בכלל. רק משיכה נפשית חזקה מאוד שרצתה ביטוי גופני *קטן* כדי לממש אותה (מה שבסוף לא קרה. לצערי אז ולשמחתי היום).
אני מדגיש- זה לא שלא הייתה לי תאווה בכללי. הייתה לי תאווה לא פחותה משל כל נער ממוצע. פשוט איתה הרגשתי מה זו אהבה באמת.

מאז חשבתי שכולם מרגישים ככה לקראת החתונה. אהבת הנפש העמוקה מכניסה את התאווה הגופנית החזקה להשהיה עד שהקשר הנפשי יתעמק ויגרום להרגשת "אחד" גם בגוף. ואז זה בסדר וטוב.

עם הזמן גיליתי שזה לא בדיוק ככה. אצל הרבה התאווה הגופנית ה"עצמית" משחקת הרבה כבר בהתחלה.
אתמול הבנתי עד כמה הבעיה חמורה. היה פה שרשור שננעל של מישהו מאורס ששאל "האם זה בסדר לדבר עם הארוסה על הציפיות בחדר המיטות (ואין הכוונה לציפיות של כריות)".
החברים והחברות פה די היו בשוק ב"ה ויצאו עליו.
אבל- הוא פתח את אותו שרשור בפורום נשואים. ושם המצב היה שונה. היו שם כמה תגובות שאמרו לו שהם דברו. ואפילו די מפורט. וחלק גם פירטו.

אני לא רוצה לדון עכשיו בקטע ההלכתי או הצניעותי. זה נראה לי ברור לכולם. מה שמפריע לי זה העניין האנושי הבסיסי.
זו אהבה אמיתית? ככה מרגישים זוג שמאורס? מה שאמור להיות הדומיננטי אז זה לא האהבה ה"טהורה"? ההרגשה שהנפש שלך רוצה לצאת לנפש שלה והגוף זה רק הדרך לבטא את זה? זו אהבת איש ואשה שאליה נמשלו הקב"ה וכנסת ישראל?
בעיניי זו לא אהבה. אולי יש רגש חזק, אבל אהבה זה לא. אולי שותפות סביב רצונות דומים.

כל זה מתחבר לי עם החיצוניות היום שיצאה כבר מכל פרופורציה. ואני רואה את זה בכל מקום ובכל מגזר בלי שום יוצא מהכלל. זה משפיע על כולם ברמה זו או אחרת.
העומק, הפנימיות, הכיסופים כבר איבדו מזוהרם.
אפילו השירים החילונים של פעם, עברי ולועזי, היו מלאים רומנטיקה אמיתית. היום, חוץ מבודדים, יש כבר הרבה לכלוך.

רציתי לכתוב גם על הכיוון השני של אובדן הטבעיות, הניתוק מהיצר הטבעי, אבל כבר יצא יותר מדי ארוך.

אשמח לתגובותיכם.

חותמת...חיהל'ה
מקווה שמותר לענות בשרשור הזה בתור נשואהנועה נועה
בעיניי ההבנה שלך פה לא נכונה. אהבה רוחנית לגמרי שמנותקת ממשיכה היא סוג של "פריבילגיה" של הילדות/נערות, ולא להפך. כי כשאתה בן 15 והקשר לא מתקרב בכלל לחתונה אז באמת הנושא הגופני לא עומד על הפרק והוא לא נושא כי הוא לא אמור להיות נושא. אבל כשזוג מחליט להתארס הוא יודע שבעוד x זמן המרכיב הגופני יכנס לתמונה. אלה החיים האמיתיים ולא משחק בזוגיות (וסליחה אם אני מעליבה פה בני 15 ). הקשר מתחיל מקשר נפשי ורוחני עמוק אבל לא נגמר שם, וטוב שכך, בעיניי זו אחת הנקודות הכי יפות ביהדות שלא מפחדת מחומר אלא מכניסה אותו למסגרת של קודש. ולרוב שיחת תיאום ציפיות היא לא שיחה על הפנטזיות ההזויות יותר או פחות של כל אחד מבני הזוג, ממש לא. להפך - היא שיחה עדינה של תיאום ציפיות בסיסי, דווקא בגלל שרובנו אפילו לא נגענו בבני המין השני לפני כן והמעבר עלול להיות חד וגם קשה אם לא מנהלים אותו נכון. יש אנשים ואולי בעיקר נשים שיוצאים ממש בטראומה מליל הכלולות, וזה מה ששיחה כזאת רוצה למנוע*. זה לא אומר שכל זוג חייב את זה ובוודאי שגם אצל מי שזה נצרך יש דרגות שונות של שיתוף גם מצד הצורך וגם מצד רמת הפתיחות ביניהם באופן כללי. אבל שים לב שהבחור שהגדיר שיחה ברמת הפנטזיות, על הנקודה הספציפית הזאת יצאו עליו ממש. כי זו כבר באמת הסתכלות בעייתית.

-----

(פינה לא לבעלי לב חלש: מדריכת הכלות המקסימה שלי שככלל נהניתי איתה מאוד רוב הזמן, הדהימה אותי כשהיא דיברה על בנות שנורא מופתעות ונבהלות כשהן מתחתנות עם בחור דוס מאוד והוא עושה דברים יחסית מרחיקי לכת כבר בחדר ייחוד. והיא אמרה את זה כדי להכין אותי לא להיבהל אם זה יקרה... אותי האמירה הזאת כהנחת יסוד הדהימה והכעיסה - איזה בחור דוס או לא עושה דברים כאלה בפעם הראשונה בלי לבקש רשות ולוודא שלאשה זה מתאים? במקום להסביר לבחורים שזה לא בסדר אומרים לבחורות להירגע? ברוך השם בעלי עבר הדרכת חתנים מצוינת אבל בדיעבד אני חושבת שאולי דווקא בחור דוס שלא מדבר על כלום עם אשתו לעתיד עלול להיות יותר מועד לזה אם לא יקבל הדרכה נכונה)
אנחנו מקבלים בברכה את כולם...נאור97
עבר עריכה על ידי נאור97 בתאריך ה' בניסן תשע"ט 09:46
ויישר כח על ההשקעה.
אני מסכים עם כל מה שאמרת.
אבל קראת אותי עם משקפיים לא מתאימות... לא באשמתך כמובן. אחד מהחסרונות בפורומים. וגם אני אולי לא הרחבתי מספיק.

דברתי על שיחות מעבר לתיאום ציפיות בסיסי שעם זה אני ודאי מסכים וחושב שנצרך.
קראת את השרשור הדומה שהוא פתח גם בפורום של הנשואים (גם אני פולש מדי פעם..)? תראי שם שיש כמה תגובות של נשים שאני חושב שתופתעי מהן לרעה מאוד. ובהקשר אליהן דיברתי.

לגבי האהבת ילדות/נערות. זו בדיוק הנקודה. צריך שתהיה אהבה בסגנון כזה גם כשגדלים, ואז להכניס את המשיכה הגופנית על גביה. וכשזה נבנה כך אז לא משנה כמה משיכה גופנית חזקה תהיה, היא לא תיפול, אלא רק תחבר יותר בין בני הזוג. וזו ההכנסה המקסימלית של חול למסגרת הקודש. תאווה חזקה בתוך מסגרת של אהבה גדולה.
כוונתי הייתה שאני מתרשם שאצל הרבה רווקים ורווקות המשיכה משחקת מקום גדול מדי על חשבון האהבה ה"טהורה". לא שלא צריך משיכה, אבל אהבה בהתחלה צריכה להיות הרבה יותר נפשית מאשר גופנית. העיקר צריך להיות נפש שמתבטאת בגוף.
מה דעתך?
עברתי שוב לוודא שלא פספסתינועה נועה
יש בדיוק אשה אחת שדיברה על שיחה מקיפה יותר. השאר - נשים וגברים כאחד - התנגדו באופן כללי או דיברו על שיחה בסיסית כמו שכתבתי פה.
אני מסכימה עם זה שהאהבה ברגש צריכה לתפוס מקום ראשוני בסדרי העדיפויות, אבל בסוף אנחנו בני אדם. אם יהיה פער גדול מאוד במימד הגופני זו בעיה גדולה מאוד לזוגיות. הרבה זוגות מתגרשים בגלל המימד הזה, אי אפשר לברוח ממנו. אז יש מי שחי יחד לפני החתונה, ויש אותנו שלא, ואז אנחנו צריכים למצוא פתרונות אחרים. כמובן שתמיד עיקר העבודה הוא אחרי החתונה, אבל זה לא אומר שהתפיסה של התאמה גם במימד הגופני - והמחשבה עליה עוד לפני חתונה - היא מעוותת.
ברור שאנחנו חיים בדור שהחיצוניות תופסת בו יותר ויותר מקום, זו האתגר שלנו. ויכול להיות שיש הטיה לצד של התעסקות יתר בצד הגופני דווקא בגלל שבמשך הרבה שנים הוא היה מודחק, זו תופעה שקורית בעולם שיש לפעמים תקופה של קיצוניות הפוכה ממה שקיים ואז דברים מתאזנים. אבל אני אישית דווקא לא ממש רואה שזה קורה.
שמח על הדיון.. יש אחת שכתבה ואחרות שלאנאור97
אמרו על מה שכתבה כלום. כלומר לא כזה היה להן מוזר ולא ראוי. ויש שם עוד כמה שאמרו דברים לא הכי במקום בהקשרים טיפה שונים. אבל זו לא הנקודה.

לפני שאני ממשיך, אני צריך להדגיש שאני לא בא ממקום של תמימות. אני מודע מאוד. לא חטאתי מעשית אמנם, אבל גברים מטבעם מבינים יותר בדברים האלה. וגם ראיתי, שמעתי וקראתי דברים. אז אני מניח שאחרי שאמצא את נסיכתי בע"ה הדברים לא ישתנו.

אני גם חושב שצריך התאמה במימד הגופני. ושיחה כללית על היחס לענייני אישות חשובה בעיניי וזו ממש לא תפיסה מעוותת.
מה שמציק לי שהמדוייטים מדברים על זה ביחס לעצמם ולא בכללי. ולא מבין למה זה נצרך:
א. בד"כ אופי מסויים של אדם יעיד גם מה הראש שלו בעניין הזה. אם הוא פתוח, חומרי וכו'.
ב. והרבה הרבה יותר מזה. אולי ניחא בגבר שבאופן טבעי יותר חי את העולם הזה וכל הגברים בערך אותו דבר. אבל איך אשה אמורה לדעת מה הציפיות שלה? היצר הזה היה די כבוי אצלה עד עכשיו. וגם כשנדלק זה היה בהקשר לאהבה.

לא נעים לי כ"כ לי אבל אפרט יותר. גברים הם די חולים. בע"כ. אא"כ הם חונכו טוב או עבדו על עצמם חזק או שהם פשוט בלי אהבה ולכן החסרון באהבה מאפיל על החסרון בתאווה והוא זה שמורגש.

גבר באופיו בעל צרכים מיניים גדולים הרבה יותר. למה יש פי לא יודע כמה יצאניות מיצאנים?
למה גברים מצווים על שמירת העיניים ונשים לא אא"כ הן מכוונות ממש לעבירה?
נכון. להימשך מינית לאשה רק בגלל המראה שלה, בלי שמעניין בכלל מי היא, זה דפוק לגמרי. אבל ככה זה גברים. גם אלו שעבדו על עצמם שינו בעיקר את המודע שלהם, לא את התת מודע.
הדרך היחידה לשנות גם אותו היא הרבה אהבה והרבה תאווה וחומריות לאותה אישה. אז זה משהו שלם שמגמד את התאווה העצמית, זו שלא קשורה לאהבה.

אתן יכולות להבין באמת ראש של גבר? קשה לי להאמין. גם על חילוניות שחלקן מתנהגות כמו גברים בעניין הזה קשה לי להאמין. אצל נשים המשיכה מובנית יחד עם אהבה וחיבה ברמה כלשהי. לפחות ברוב רובו של הזמן.

בזה תלוי תיקון העולם לדעתי. שהזוג יצליחו להכניס את אורות התוהו של התאווה הגברית למסגרת הנכונה של הזוגיות. מבלי למעט לא את האהבה ולא את התאווה. כל אחת בזמנה.
ואז, כשהאשה מרגישה שיש לבעלה אהבת אמת בלתי תלויה כלפיה והבעל מרגיש שאשתו מבינה את צרכיו, מתגלה משהו מעניין. התכונות מתחלפות. הגבר נהנה יוצר מאהבה והאשה מתאווה. דבר שהגיוני יותר גם מבחינת יכולות פיזיולוגיות. ואכמ"ל כמובן. וגם סליחה, אבל הייתי חייב לכתוב גם את סוף התהליך.
ואולי דווקא בגלל שאני לא חייתי את זה עדיין אלא רק מסתכל שכלית קל לי יותר לראות את הדרך הנכונה, גם אם ליישם יהיה לי קשה.

לגבי הסוף של דברייך לגבי החיצוניות והגופניות. אני מסכים. זה מה שאני בדיוק מנסה לעשות... להחזיר את האיזון.

ולגבי המשפט האחרון- התכוונת שאת לא רואה שיש נטיה קיצונית לחיצוניות?
אם כן- ראיתי שאנחנו בערך באותו גיל. את לא רואה הבדל בין העולם בנערותינו לבין עכשיו?
אני רואה הבדלים ממש גדולים. בכל תחום כמעט.
בעולם הדתי בעולם החילוני ובעולם החרדי.
אז גם העולם החילוני היה יחסית מאוזן.
היום החומריות והנהנתנות שולטות ממש. אני רואה את זה בכל תחום כמעט.
דוגמאות- קחי סדרה או סרט ממוצעים היום. מהקצת שבטעות ראיתי במצבים שונים בזמן האחרון פעם סדרה ממוצעת הייתה די בסדר. היום לא.
תראי איך נשים חילוניות מבוגרות מתלבשות היום. אין כבוד לעצמן.
תראי בציבור החרדי איזה אופנות יש.
תראי כמה נשים דתיות מחפפות בכיסוי ראש. זה לא סתם, קשה להן למעט את יופיין.
אירועים היום הרבה יותר מפוארים מפעם.
אחוז מבקשי התמונה בשידוכין גדל בהרבה (גם אצל בנות) פעם זה לא היה מקובל. לא שזה רע בהכרח, אבל זה מעיד.

זה לא שאני בא להיות המטיף הקדוש אם זה מה שמשתמע מדבריי. ממש לא. אני גם לא הכי צדיק. ואני באמת מבין ומכיל. רק חבל לי לראות סבל של אנשים שהיה יכול להיחסך.

אם הבנתי נכון, לא מסכימה.נועה נועה
קודם כל בפן הטכני של פורומים - זה שלא הגיבו ישירות מול תגובה יחידה לא אומר שאנשים מסכימים. הם פשוט הביעו התנגדות להודעה הראשית ובאמת שאין צורך בכפילות. הסקת המסקנות שלך פה קצת מרחיקת לכת וזה נראה שירית את החץ ואז ציירת סביבו מטרה.

ועכשיו לחלק החשוב: כשזוג הופך מ'מדויטים' לזוג מאורס, ברור שהדברים יעברו למישור אישי וישיר יותר ברמה כלשהי. זה בעצם מה שאתה מחפש, לא? אתה אומר, אני רוצה שהנושא יהיה הקשר בין בני הזוג, לא מחשבה כללית על תפקידי הגבר והאשה בקשר גופני. וזו בדיוק המטרה של מי שמקיים שיחה כזאת - הוא אומר: עד עכשיו היינו שני אנשים שונים עם מחשבות ורצונות כלליים. עכשיו בחרנו אחד בשני, ובגלל שאנחנו אוהבים ומשלבים רצונות, במישור הנפש, אנחנו מדברים כדי שגם במישור הגופני הרצונות שלנו יהיה מתואמים ולא יבואו האחד על חשבון השני. כי מהיום הרצונות שלי לא תועים בחלל אלא מתייצבים מול אדם מסוים ומקיימים דיאלוג עם הרצונות שלו. בכל המישורים, כולל הגופני.
(ולא נעים לי לומר לך: נשים יכולות להימשך לגבר אקראי, לצפות בפורנו, לטפח פנטזיות. ולא מדובר באחוז-שניים מהנשים. אני דווקא כן מסכימה שככלל אצל רוב הגברים זה מורגש יותר בעוצמה מאצל רוב הנשים, ועדיין זה לא אומר שאשה ממוצעת לא מגיעה בלי ציפיות וחלומות. ובלי קשר, להגיד שאשה מרגישה התעוררות משיכה בעקבות אהבה רק כשהיא פוגשת את בעלה - הלוואי. רוב הנשים לא יתחתנו עם הקשר הרציני הראשון שלהן, נכון? אז גם אם הרצון לא מומש, הן כן מכירות את ההתעוררות שלו)

בנוגע לסוף - אני רואה נטיה לחיצוניות בכללי, לא רואה ספציפית את התוצאה שאתה מנסה להצביע עליה כאן.
כן הייתה התייחסות לתגובה הזונאור97
אבל על הנקודה הזו בה לא העירו ממש.
ולי יצא לראות דווקא שכן יוצאים על תגובות, בפרט בשרשורים קצרים.
אבל באמת טעיתי בהודעה הראשונה כשכתבתי שהיו כמה שדיברו ממש. כתבתי אז מזכרון ולא הסתכלתי בשרשור שוב לפני. מתנצל.

אבל בואי נעזוב את זה, הדיון הענייני הוא באמת החשוב כמו שכתבת.

מה שכתבת בחלק הראשון עד הסוגריים- אני מסכים למה שאמרת. רק לא הבנתי למה שילוב הרצונות והתאמתם זה לזו שציינת צריכים להיות בשלב הזה של הקשר-כשקשר גופני עוד לא קיים, ולא אח"כ כשהוא כבר קיים, כמו שעושים רוב הזוגות?
ואני גם לא מבין טכנית איך אפשר לדבר על רצונות גופניים כשעוד לא יודעים איך זה כשזה נעשה בצורה הנכונה, כזוג? הכל הרי בנוי על דמיון.

לגבי מה שכתבת בסוגריים- אני יודע שנשים יכולות להימשך לגבר אקראי, לפנטז, לחטוא וכו'. קראתי ושמעתי כמה דברים בחיי.

לא אמרתי שאין לנשים התעוררות משיכה בכללי. ברור שיש. רק צריך להבדיל בין משיכה שכוללת בתוכה גם מימד נפשי מסויים כמו למישהו גברי או למישהו יפה או נחמד לבין משיכה גופנית כמעט נטו שהיא הרבה יותר חלשה ופחות טבעית אצל נשים מאשר אצל גברים. וגם לגבי סרטים לא צנועים, גברים מעדיפים בעיקר סוג מסויים ונשים בעיקר סוג אחר, סוג שיש בו גם מימד של חברות.

וגם נשים שיש להן הרבה משיכה באותו סגנון כמו גברים. זה עדיין לא אומר שצריכים לדבר ולדסקס את זה אחד עם השני בפרוטרוט. זו הרי בדיוק אותה בעיה שיש לגברים שהיו מכורים, שיש להם ציפיות שמעורב בהן הרבה דמיון. אני באמת לא מבין איך אפשר לעשות תיאום ציפיות פרטני במשהו שלא מבוסס על מציאות מוכרת באמת. מקסימום לסכם בכללי שזה כח חזק ונלמד אותו ונהנה ממנו כמה שיותר.
וחוץ מזה, גם תיאום ציפיות הכי פרטני שיש לא אומר שתהיה התאמה בסוף באמת. לפעמים יש את זה ולפעמים פשוט אין.

אני גם בעד לגלות את הכח העוצמתי הזה שברא ה' עד הסוף. אבל בסדר נכון. אולי יש מקרים של דיעבד שבאמת צריכים לשנות את הסדר. אבל זה דיעבד. ויש בו גם סיכון כמובן לפגיעה באהבה. מדוייטים או מאורסים שכבר יודעים דברים, שיגידו בכללי, ישימו את הדברים בצד מתוך כוונה לחזור אליהם בזמן המתאים.

לגבי הסוף- נטיה לחיצוניות וחומריות פשוט באות ביחד כי שתיהן זה עיסוק ברובד הכי נמוך (לא מבחינה רעה בהכרח) של האדם. לא?

טוב, נהיה פה קצת בלגן כי הגבתי לחלקים שונים יחד.נועה נועה
אז ספציפית בנוגע לשיחה: אתה מתייחס למשהו כמעט לא קיים, כי שיחה מפורטת של רצונות מדויקים לפני החתונה זה לדעתי חריג מאוד מאוד אפילו בציבור הדתי הפחות תורני. השיחה שמקיימים לפני החתונה (אלו שמקיימים) היא תיאום ציפיות כללי שמשתדל במכוון לא להיכנס לפרטי פרטים ומטרתו למנוע עוגמת נפש בליל הכלולות בעיקר. אפשר לדחות את השיחה הזו לליל החתונה ולהתפלל שהיא תלך טוב בתוך ההתרגשות והריחוף של חדר ייחוד, או בעייפות ובמבוכה אחרי החתונה. אבל זה הימור וכל זוג יחליט מה הוא מעדיף.

לגבי הסוף לא בטוחה שבהכרח, אבל גם אם הם באים יחד זה לא אומר שהם יגיעו לאותם מקומות.
לגבי ההתחלה- אם ככה מסכים שצריךנאור97
לתאם.
פשוט הבנתי ממך לפני (וגם מההודעה בפורום הנ"ל) שמדובר על יותר מזה.

לגבי הסוף- לא בהכרח, אבל נראלי שהרבה פעמים כן.
ונכון שסיכוי גדול שלא יגיעו לאותם מקומות כי הרי בסופו של דבר נטיה לחיצוניות זה רגש נפשי יותר מנטיה לחומריות.
וגם על חיצוניות קל יותר להסתכל כשיקוף ומשל לפנימיות לעומת חומריות.

נהניתי מהדיון.
שנזכה בע"ה להשתמש וליהנות מכל כוחות החיים והחומריות במלואם, ובמקומם.
אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו.השתדלות !
בתור רווק אתה יכול לומר x ובתור מאורס/נשוי תאמר y.
באמת לא חושבת שיש על מה לדון כאן. וזה לא כל כך מתחבר לי עם עניין החיצוניות היום, וזה לא המקום להרחיב בו את דעתי...
אני לא דןנאור97
המטרה שלי היא שדברים ישתנו. שאנשים לא יעשו טעויות. ופה זו פלטפורמה נוחה לבקר עניינית כי לא מכירים זה את זה ולכן הפגיעה מינימלית או בכלל לא קיימת.

ואדרבה, בגלל שאני רווק אני יכול להסתכל על דברים בצורה נקיה יותר מהבחינה הזו.
ובסופו של דבר בשני הפורומים הבינו שבגלל עברו של אותו שואל הוא במצב בעייתי. גם בתור מאורס הוא לא אמור להסתכל ככה על הדברים.

זה מתחבר עם עניין החיצוניות כי אלו שני סימפטומים של אותה בעיה.
אולי אני תמימה מדי..השתדלות !
כי אני חושבת שאנשים במגזר שלנו חושבים באופן שכלי לפני המפגש הגופני, וב"ה זו אחת הסיבות לשמירת נגיעה..
אבל יש שלב בזוגיות בו זה לגיטימי, וזה תופס נפח, כי ככה הקב"ה ברא אותנו. יש לנו יצרים, אבל אנחנו גם מסוגלים להנחות אותם לטוב, והתורה מייחסת לכך חשיבות גדולה במצווה מאוד דומיננטית בחיי הנישואין...
בגלל שאתה רווק אתה יכול להסתכל על הדברים בצורה תמימה יותר מהבחינה הזו, כי מעולם לא הגעת לסיטואציות כאלה...

וסתם עצה כללית- אם אתה רוצה שדברים ישתנו, אתה צריך לפנות ב'תקיפות', לצאת בהצהרה. משפט קצר וחזק בסוף שמסכם את מה שרצית לומר, תוך פנייה לציבור שייעדת לו את הדברים..
בסגנון של - "רווקים! תפסיקו....!" (השלם את החסר;) ואז גם יהיה מובן יותר מה שרצית לומר.

תודה על העצהנאור97
וכנ"ל כמו שהגבתי לנועה נועה אני מסכים למה שאמרת, רק לא על זה דיברתי. דיברתי על יצר שלא במקומו, שאז הוא יצר רע, ולא על יצר שהוא במקומו שאז הוא יצירה, כלומר יוצר עומק וחיבור נוסף בקשר.
נראה לי את באמת קצת תמימה. ב"ה כמובן. ובגלל זה את מבינה את הבעיה שאני מציג אחרת מכוונתי.
ככה צריך להיות (בפרט אצל בנות). זכית, תוכלי לבנות הכל בצורה ישרה.
בנים יבינו בדיוק מה כוונתי.

אני לא תמים. אני יודע על מה אני מדבר. לא הייתי צדיק גדול בנעוריי. אבל הפכתי כבר זדונות קטנים לזכויות גדולות. אפילו גדולות מאוד. כלומר החדרתי לתודעה שלי וללב שלי שיצר חזק זה דבר טוב מאוד כשהוא במסגרת נכונה.
צריך להבין. משיכה שלא בנויה על אהבה אמיתית יכולה לגרום הרבה צרות. ואילו תאווה עוצמתית שבנויה על אהבת אמת זה מתכון לקשר מושלם.
ואהבת אמת של אדם בריא נמדדת בזה ש*בהתחלה* מבחינתו מה שאכפת לו זה רק להתאחד עם נפשה של אהובתו. ועושים זאת ע"י גוף.

חשוב לי להדגיש- אני ממש לא מתכווין שאם אתה רואה מישהו טובה וצדיקה תתחתן גם אם אין משיכה. חייב משיכה. ואין התאהבות בלי משיכה. אבל זו משיכה עדינה.

תחשבי על זה ככה- מה חשוב בסוכה, היופי והקישוטים שלה או מה שהיא מבטאת?
ברור שמה שהיא מבטאת. הרי סוכה הכי יפה בעולם תהיה משהו ריקני יום אחרי החג.
היופי החיצוני של הסוכה הוא שיקוף של מהותה הפנימית.
אחרי שמפנימים את זה אפשר להתייחס ליופי גם בפני עצמו. כי הוא כבר במקום הנכון בתודעה.
אותו דבר לגבי אשה (שכמו הסוכה היא כנגד השכינה..). קודם קשר פנימי עמוק שרק מתבטא בגוף. אח"כ חיבור למשיכה וליופי כשיקוף של הפנימיות. ואז חיבור ליופי ולמשיכה בפני עצמם.

מה שהפריע לי זה איך אנשים בתקופה שאמורה להיות רומנטית וקסומה עוסקים בשיח על תאווה, דבר שלא שייך אז. המסקנה היא שכנראה זה המקום שהם נמצאים בו. עצוב וצריך תיקון.
👍👍השתדלות !
כמובן, עם זה אני מסכימה. פשוט קצת צרם לי הביקורת כלפי אנשים אחרים שלא חושבים/פועלים ככה, כי בסופו של דבר- אנחנו לא יודעים מה עובר להם בראש...
אבל כבר סיכמנו שאני תמימה...;)
הבדלים בין ידידות, משיכה פיזית, משיכה רומנטית, התאהבות, אהבהקרן-הפוך

הטיעון שלך מציג אספקטים שונים של קשרים, אך הם קשרים מסוגים שונים.

האסוציאציה הראשונה שהעלת, בגיל הנעורים, שנעדרת תשוקה מינית - זו ידידות. יחסים חברתיים בין אנשים שנהנים להיות בחברת השני. בין ידידים אין שום רומנטיקה או רמיזות רומנטיות. ידידים יכולים להיות כמו אחים בנפש.

מעל זה- יש משיכה.

יש משיכה פיזית, ויש משיכה רומנטית.

ההבדל בין משיכה פיזית לרומנטית היא בדיוק כמו שזה נשמע. משיכה פיזית זה במובן הגופני, לרצות לנשק את האדם, להיות איתו במצב אינטימי כזה או אחר, להיות קרוב אליו, לגעת, להריח, לחוש ממש מקרוב.

משיכה רומנטית היא יותר הרגשות שבלב, הרצון להיות קרוב לבן אדם, לחלוק איתו רגעים רגשיים משמעותיים. בדר"כ משיכה רומנטית ופיזית מגיעות ביחד, אך לא תמיד. לפעמים אחת גוררת את השנייה. למשל מרגישים קרבה אינטימית רומנטית גדולה כלפי מישהו ורק אח"כ מרגישים גם משיכה פיזית. זוגות במערכת יחסית, מבחינה אידיאלית, מרגישים משיכה פיזית ורומנטית כלפי בן/בת זוגם.

התאהבות - 

בהתאהבות יש דגש על ריגוש גבוה בפרק זמן קצר. יש יסוד פעיל של משיכה, יש טירוף, ומה שמדליק הוא השוני. יש סחף, יש תנועה, ומרכז הכובד של מה שמניע, בא מבחוץ מן האובייקט הנאהב. ישנה דינמיקה אדירה של תנועה לקראת. בהתאהבות אלה החושים והרגשות שפועלים. בהתאהבות נוסקים בבת אחת למעלה וגם יכולים להתרסק בבת אחת. בהתאהבות אוהבים את מה שנוצץ, בוהק ומרשים בזולת. התאהבות מעניקה ריגוש ופיצוי (על תקופות של בדידות, ריקנות ועצב) על ידי הקיצוניות של השיא. בהתאהבות זה מתחיל – בגלל. התאהבות הינה המשך של גיל הנעורים, קל יותר להתאהב. ההתאהבות מתרחשת בבת אחת, כמו פיצוץ. התאהבות היא בדרך כלל קצרת מועד ומתאפיינת בחוסר יציבות רגשית. התאהבות זה מצב של היי, התרוממות רוח אדירה. מבחינה התנהגותית, המאוהב מתמלא בשמחת חיים, אושר עילאי בלתי ניתן לתיאור ותחושה שאתה נמצא על גג העולם.

לעומת זאת, אהבה היא:
אהבה זו נתינה.
ברגע שאתה נותן למישהו בלי לחכות לתמורה, זאת אהבה. לחשוב על האחר ולשים אותו במרכז, זאת אהבה. ברגע שאתה יודע שכל מה שאתה רוצה לעשות זה שהאדם מולך יהיה מאושר, זאת אהבה. רק כשנעשה את מי שאנחנו אוהבים מאושרים, נהיה גם אנחנו מאושרים. אהבה הינה מצב מתון יותר. במקום ריגוש והתרגשות, יש זיקה, האדם האהוב הופך לכמו חלק ממך (רק שזה עדיין חלק עצמאי, עם חיים משל עצמו) ומה שקורה לו, קורה לך; האהוב או האהובה שמחים - אתה שמח, הם עצובים - אתה עצוב. באהבה רוצים להיות דומים ואוהבים את שדומה ובגלל זה יש בה יסוד חזק של אמפתיה. אין באהבה את אותו 'טירוף' שיש בהתאהבות. האוהב תומך רגשית וזקוק לאותה תמיכה מבן הזוג האהוב. באהבה זה בא מבפנים. באהבה אין תנועה, יש שלווה, יש הגעה הביתה, יש איחוד. הנפש היא זאת שפועלת. באהבה צריך זמן, עולים לאט ונשארים זמן רב. באהבה אוהבים את מה שפנימי, חבוי, חלש ופגיע. באהבה יש חיזוק, עידוד והענקה של בטחון רגשי. ריפוי של הפצעים של העבר על ידי מציאות בן זוג שבאמת איכפת לו. באהבה נשארים - למרות. בשביל לאהוב יש צורך בבגרות נפשית ולכן קשה יותר לאהוב. האהבה צומחת לאט ובהדרגה ויכולה להישאר זמן רב. אהבה היא משהו עמוק יותר מההתאהבות, היא כוללת ידידות, הבנה, ראייה אמיתית של הזולת, והיא מחזקת ומרוממת את הנפש. לא לחינם אומרים אנשים שמצאו את 'אהבת חייהם'- שעכשיו יש להם תחושה של שלווה ושלמות עם העולם.

וכאשר הקשר הזוגי מתפתח לאורך זמן ומרגישים שיש התאמה בהרבה מובנים  - המשיכה המינית תופסת נתח מאוד משמעותי, כמו שכבר הסבירו לפני.

איזו השקעה!נאור97
מסכים. אבל אם תקראי את שאר התגובות שלי פה תראי שלחלק גדול ממה שאמרת גם אני התכוונתי.

בנעורים אצלי זו לא הייתה רק ידידות. זו הייתה משיכה רומנטית, שגררה גם משיכה פיזית, כמו שהגדרת (וכמו שכתבתי בפתיחה "לא הייתה תאווה מינית בכלל. רק משיכה נפשית חזקה מאוד שרצתה ביטוי גופני *קטן* כדי לממש אותה"). ב"ה כלום לא יצא לפועל. אבל אם כן, מה שהיה קורה זה שהמשיכה הפיזית הייתה מתחזקת יותר ויותר. אבל לא באה על חשבון האהבה אלא כהמשך ישיר וטבעי שלה כמו שכתבת בסוף דברייך.

התכוונתי (בציטוט שהבאתי בסוגריים למעלה) שבניגוד להרבה אנשים בוגרים, המיניות כ*דבר עצמי* שלא תלוי באהבה לא הייתה קיימת כלפיה. למרות שכלפי אחרות (בד"כ בוגרות יותר) כן.
אני חושב שמה שאני מתאר זו בעצם הרגשה תקינה של נשים.
אני חושב שאולי קשה לכל המגיבות פה, גם הנשואות, להבין כנגד מה יצאתי כי אתן נשים, שמטבען בריאות הרבה יותר בקטע הזה.
בשביל נער/גבר אלו שני עולמות שונים. עולם התאווה ועולם האהבה. ותפקידו לחבר ביניהם. לפתח את עולם האהבה ולהכניס לתוכו באופן הנכון את עולם התאווה העוצמתי.
בנערות שני הכוחות הללו עדיין מתעצבים, ולכן אז הכי קל לעשות את החיבור הזה ביניהם, רק שאין אז מספיק בגרות נפשית כדי להבין את זה. וכן מעשית זה לא אפשרי. ואז הכוחות מתקבעים לא נכון וקשה בבגרות מאוד לתקן.

עכשיו אני גם מבין שכנראה אצלי זה היה יוצא דופן משאר אהבות נעורים שהן באמת התאהבות כמו שכתבת ותו לא.
אולי כי הכרנו עוד בשלב הטרום נעורים שאז מבחינה מסויימת יש יותר בגרות כי כוחות התוהו של הנעורים עוד לא הגיעו.

מה דעתך?
הדיון הזה מיוחד.
אני מבינה אותך. חושבת שהייתי במקום הזה.קרן-הפוך
עבר עריכה על ידי קרן-הפוך בתאריך ה' בניסן תשע"ט 12:22
הייתי בקשר ארוך, כמה שנים, עם נער בן גילי. למדנו באותה כיתה ביסודי, היינו ביחד בבני עקיבא.
בסוף התיכון נוצר ביננו קשר חברי חזק. נפגשנו המון בשבתות במשך כמה שנים. שניינו נשארנו אחרונים שלא התחתנו מבני שכבת הגיל שלנו במקום בו גרנו. (ואני מדברת על תחילת שנות העשרים שלנו. הבנות האחרות התחתנו בטווח גילאים 19-22).

כשהבנתי שאני לא רואה בו את הבעל המיועד - הקשר הזוגי הסתיים.
דרכינו נפרדו. הוא התחתן לפני. אני כשנה אחריו.
אהבת ילדות-נערותנאור97
זו אחת ההרגשות הכי מיוחדות שיש (ויש על זה לא מעט שירים יפים..). הכל טרי וחדש.

רק הבעיה כמובן היא שהאדם לא מכיר אז את עצמו באמת ולא פיתח את עצמו.
הדבר האולטימטיבי זה להצליח להרגיש רגש דומה אחרי ההתבגרות הנפשית, ולמישהי שבאמת מתאימה. חיבור של שני המושגים שאמרת, התאהבות ואהבה (קראתי שוב וחייב לציין שההגדרות יפות ומוסברות טוב מאוד).
תודה רבה על התגובה המקסימה, הארת ליאורות הכתובה
אתה ככ צודק !!!ה' אלוקינו

אם כך אתה, אתה במקום גבוהאורות הכתובה
אני לא שם
חושב שצריך להיזהר מאידיאליזציה מוטעית בגלל שאנחנו דוסים
לפני שאנחנו דוסים, אנחנו בני אדם, ולבני אדם יש יצרים
היצרים האלה הם משהו מקסים, אם הם בזמן הנכון עם המישי הנכונה
והגיוני מאד להרגיש את זה, ופשוט *לרסן* את זה. זו הגדולה. פה ההתמודדות המתמשכת והרציפה (לפחות לבנים שבינינו, לא מכיר את החוויה הנשית. וגם אם יש חריגים וחריגות משני הצדדים, ולשני הכיוונים- הממוצע שונה, כנראה, בין המינים).
מסיפור נערותך יכול להשתמע שאתה במקום גבוה. מחילה, לא מקבל ולא אוהב את הסיפור הזה. יש משהו מאד הגיוני וטבעי בסיפור של המשיכה הפיזית, בטח ובטח ובטח בגיל המשוגע של העשרה, שילוב של הורמונים חזקים מאד, וארגז כלים יחסית קטן להתמודד עימם, ביחס להמשך הדרך והפיתוח בבניין האישי.

שוב, אולי אתה במקום גבוה בטירוף והכל, ויש לך נשמה זכה שלא אכפת לה מחיצוניות, אם כן אשריך. אני פשוט ממש לא שם, ולא חושב שזה רע.
מאד טבעי שכשהייתי קרוב למישהי שחיבבתי בבני עקיבא, נמשכתי אליה. ופה הבעיתיות שמובילה למחלוקת בנוגע לתנועות ופעילויות מעורבות. אנחנו לא אפלטוניים, אנחנו אנושיים, בני אדם. וטוב שכך. אחרי שאנחנו בני אדם, עם חלק אלוקה ממעל ועם חלק אלוקה מתחת, צריך לחשוב מה עושים ואיך עושים. כיצד מתמודדים. פה המוקד.
אני חושש שהסיפור שלך-גם אם באמת נכון וכן בשבילך ומבחינתך- עלול להוליד חולשה גדולה אצל אחרים. כי אנחנו לא שם. אני לא שם. ולא חושב שיש בזה פסול.

צריך לזכור שהדבר ה*לא טבעי* וה*לא אינטואטיבי* הוא לרסן את עצמנו, ולהתגבר על המשיכה. אני לחלוטין חושב שזה נכון לרסן, וגם כך חי- אבל שלא נתבלבל ונהפך היוצרות. זה לא המקום המולד, זו עבודת חיים. לא סתם אמר אחד האמוראים (אביי?) ייתי ולא אחמינה- יבוא (המשיח, הדור, התהליך) ולא אחמינה (לא אראה). שכבר נתקדם לגאולה, מבבל- אבל שאני (אותה דמות מופת) לא אהיה שם.
למה? כי זו תקופה משוגעת. זו התמודדות סיזיפית ולא נורמלית, וצריך לבחור בדרך לא נורמלית בשביל להצליח.
זה לא נורמלי להתרחק ולחשבן כמה ואיזה דיבור יש לי עם 85% מהסטודנטים בתואר- כיוון שהן בנות. בטח כשאתה בן אדם *מאד* חברותי.
זה לא נורמלי לנסות ללכת עם עיניים ברצפה ולראות למרחק שניים וחצי מטר, כי התחיל הקיץ באוניברסיטה.
זה לא נורמלי, אבל המציאות מטורפת. אז אביי לא היה שם, ואנחנו כן. אנו אלו שצריכים להתמודד.

וכאקורד סיום- אולי אני שוגה, אולי לא, אבל נכון לעכשיו, אני באמת לא מבין איך אפשר להתחתן עם בן אדם מבלי שדיברנו איתו לפני כן על עניינים של בינו לבינה. איך בונים בית עם מישהו והולכים לחלוק איתו את החיים וכאילו מתעלמים (אבל ממש ממש בכאילו, ועוד פעם ממש בכאילו) מנדבח שהוא כן, משמעותי בקשר, ובחיים הזוגיים.
בכללי אוהב לדבר על הכל ולשתף ולשמוע בהכל. לא מבין איך מדלגים ומתעלמים מזה. היכן עובר הגבול זו כבר שאלה אחרת, וברור לי שכזוג נשוי אפשר לדבר על כך הרבה יותר בפתיחות- אבל נכון לעכשיו גם ברור לי שנחוץ לדבר על זה מראש.

לישועתך קיוויתי ה'
אולי בהודעה הראשונה לא הסברתי את עצמי מספיק טובנאור97
למרות שגם בה כתבתי- "אני מדגיש- זה לא שלא הייתה לי תאווה בכללי. הייתה לי תאווה לא פחותה משל כל נער ממוצע. פשוט איתה הרגשתי מה זו אהבה באמת".

תקרא את שאר התגובות שלי פה ותראה שאני ממש לא חולק עליך, להיפך. אני מודע להכל ומאוד מציאותי ומחובר לעולם.
רק שירטטתי דרך לשים את התאווה במקומה הנכון, מבלי למעט אותה. וזה כשהיא בנויה על אהבה אמיתית. ואז האש של התאווה מעמיקה ומחזקת מאוד את הקשר.

לקחתי את מה שהיה בנערות לא כאידיאל שמוחק הכל ומתעלם מהעולם (אני נגד "אידיאליזציה של דוסים"), אלא להיפך, כתיאור בניה של קומה בסיסית שעל גביה תבוא המשיכה הטבעית הגדולה. רק במקום הנכון.

ודרך אגב, מה שכתבת זה בדיוק הדבר שכתבתי שרציתי לדבר עליו בסוף ההודעה הראשונה. אובדן היצר הטבעי. אבל בגלל האורך ויתרתי.
כתבת נהדר, די מסכים.בן-ציון

לא יודע אם הייתי מנסח את זה ממש כך, אבל בהחלט הבעת את זה יפה ובצורה מכובדת. 

אשריך, ותודה.

(רק דבר קטן... כותבים נדבך* )

חחח תודה רבה! באמת התלבטתיאורות הכתובהאחרונה
לא הבנתי לאיפה אתה חותרארצ'יבלד
לחזור פנימהנאור97
לעולם האמיתי. וממנו לצאת לעולם שבחוץ וליהנות ממנו במלואו.

לחזור לחיות את הפנימיות, את הפשטות, את האהבה התמימה, את האשה שלך כנפש התאומה שלך, ורק אח"כ הנאות גוף סוערות.

ליהנות מדברים קטנים ופשוטים. להעריך את העולם בפשטותו.

להפסיק לרוץ כמו משוגעים. פשוט לשבת ולחשוב.

לשמוע מוזיקה רומנטית תמימה ושירי א"י היפים.

לאכול אוכל בריא טבעי וטעים. לא חייב לדחוף לכל דבר בלי סוף סוכר מלח מרגרינה וכו'. ובלי קשר לבריאות דווקא אלא כי זה פשוט לא טבעי. לא אמיתי.

ליהנות ממה שעושים, לא משנה מה. בכל דרכיך דעהו. לא לחכות שיגמר.

ללבוש בגדים יפים אבל פשוטים.
לא להתכסות בכל מיני גנדורים נוצצים.

ליהנות מלהיכנס לבתים ישנים שיש בתוכם המון עבר יהודי מיוחד. לעומת בתים גדולים ומאובזרים שנשמה אין בהם.

אחרי שמבינים את כל זה, אפשר לקחת את החידוש של הדור שלנו, חומריות ושפע בלתי נדלים.
רק שיש לאדם בסיס פנימי חזק, החומריות והחיצוניות רק יוסיפו ולא יגרעו. האדם ידע מתי להשתמש בהם ומתי לא.

האשה שלך הכי יפה בעולם כי היא האשה ש-ל-ך.
רק אצלה אתה יכול לראות מכלול, פנים וחוץ.
אשה יפה זרה היא שקר. לא רע, שקר. אתה מכיר חצי מהדבר. כמו ליהנות מחצי תמונה.
הבעיה שהתקלקלנו יותר מדי לדעתי. החיצוניות הפכה לעיקר.

מאותה סיבה הטבעיות אבדה. כשיש הקצנה לכיוון החיצוניות והיא לא חלק ממכלול אז המבט עליה כבר לא טבעי. כבר אי אפשר לראות אשה ולהגיד זה הסגנון שלי כמו שהיינו עושים פעם. אין אהבה ממבט ראשון כבר. יש משיכה ממבט ראשון.

מה אומר?

שזה מרגש, אבל לא מעניין.ארצ'יבלד
הבעיה שהרעיון הזה, פשוט להרבה אנשים, אולי הרוב.
אבל- יש את אלו שחיים במודעות הזו, ויש את אלו שלא. הרוב חיי כפי *רצונו* בלי שניתן להזיז אותו (לפחות לא במידה ניכרת), ולכן בנושא הזה לא מעניין לדון.
מי ששם-שם. מי שלא, מביט מהצד ומזלזל או מקנא.

ברעיון, לא הסברת את שרשור הפתיח אלא הוספת.
אני בקושי מבין את מה שאתה כותב, זה כמו לקרוא שירה.

נ.ב. האישה הכי יפה היא לא בהכרח שלך. (ואין לי מושג מה המובן של "יופי שקר", אבל הבנתי את כוונותיך בהקשר הרחב.
אבל שיהיה ברור, סביר שיהיה אישה יותר יפה מאשתך (לא ברור לי למה [בכללי] זה אמור לעניין אותך.))
האמת אני לא מבין אותך, אז אל תתייחס למה שכתבתיארצ'יבלד
אח שלי הולך להציע נישואיןLavender

ואני בוכה מהתרגשותתת

כמה שזה היה צפוי אני פשוט מאושרת

אבא תודה

וואי מלא מזל"ט!! 🎉🎉🎉ל המשוגע היחידי
אמן תודה🙏Lavender
מאוד מאוד מרגש. מזל טוב!נחלת
תודה תודה❤️Lavender
מזל טובשפלות רוח
בקרוב אצל כל הרווקים והרווקות בעם ישראל אמן🎉🎊
אמן ואמן תודה!Lavenderאחרונה
עד כמה להקפיד על הכלל של להציע לבן קודם.אנונימי 14

משהי מעבודה נראית לי מתאימה לחבר שלי.

הבעיה:

אני לא מספיק יודע לספר לו עליה..

אני צריך מס' של חברה שלה שהיא תוכל לספר לו עליה..

אבל אם אבקש ממנה מספא שך חברה היא כמובן תבין שיש לי הצעה, ואם לא אחזור אליה עם ההצעה היא תבין שנפל..

מלעשות??

מה הבעיה שתבין שהוריד?אני:)))))

אל תיקח את זה יותר קשה ממנה..

ואולי כדאי שתציע לשניהם בו זמנית? ותעביר מספרים של בירורים ושיחליטו לבד.

זה כזה נורא אם היא תבין שנפל?advfb
זה בכלל לא אישיו.לגיטימי?

א. אין שום בעיה להציע לאישה לפני הגבר.

ב. בעיני, אנשים שבוגרים מספיק בשביל להתחתן - מקבלים את זה בהבנה. 

ג. עד כמה תסריט כזה נשמע לך מוזר?

שלום חברה מהעבודה, האם את במקרה פנויה?

מעוניינת לשמוע הצעה?

יש לי חבר מאוד X, וחשבתי שאולי הוא מתאים לך, אבל לא דיברתי איתו עדיין. אם זה מעניין אותך, אני יכול לשאול אותו קודם (ואשמח לקבל פרטים מסודרים שלך\מס' של חברה), או אולי הפוך, אני אספר לך עליו ותראי אם זה בכלל הכיוון? 

אצלךבחור עצוב
מכיר לא מעט שרוצות שיציעו לגבר לפניהן. 
עדיין, יש הרבה שבמצבים מסויימים יקבלו בהבנהadvfb

שיציעו להן קודם

לא אמרתי את ההעדפה שלי...לגיטימי?

אבל גם אפשר לשאול את אותה הבחורה מה ההעדפה שלה. אי אפשר לדעת מראש.

זה גם מאוד הגיוני האמתשפלות רוחאחרונה
מסכיםארץ השוקולד

אבל אני לא אישה.

עקרונית, באלגוריתם גייל ושפלי של שידוכים יש יתרון להיות זה שמציעים לו ראשון.

שידוך יציב – ויקיפדיה

אפשר פשוטאשר ברא

לבקש בכללי את הפרטים.. ולהגיד שיש לך אולי רעיון וכו'..

לא לפתח כ"כ ציפיות, אבל כן להשיג את מה שצריך.

להציע לה קודםברוקולי
שאלת המשך במקום לפתוח שרשור חדשאנונימי 14

החבר הזה אני מאוד מעריך אותו, וחוושב שהוא מיוחד בשמחה, בקלילות, במידות שלו... והוא גם לומד חינוך ובעה משם בעתיד הוא יתפרנס.. ולפני התואר הוא התפרנס יפה מעבודה בחינוך בלתי פורמלי..

אממה - הוא כרגע עובד כמה חודשים בתור קופאי.. וישלו עוד שנה לפחות עד סיום התואר..

מניח שאני עושה מזה אישו יותר ממנו, אבל אני חוושש שאולי זה ירתיע את הבחורה/בכללי ירתיע בנות אחרות .. זה מתכון מראש לוותר כי אני לא משווק אותו טוב? 

בהנחה שהגיל משנה.

אנחנו יותר קרובים ל30 מאשר ל25.. 

..אני:)))))

תציע וזהו, אתה לא צריך להתחתן איתו

באמת יכול להרתיע..אשר ברא

אבל לדעתי צריך להציג קודם אצל כל הצדדים הטובים והחיוביים כפי שכתבת עליו..

ולציין שכרגע בשל הלימודים עובד כקופאי.

בסוף נשמע שכן יש לו כיוון בחיים, לומד וגם בעבר היה ברצף תעסוקתי.

לענ"ד כל הקטע של שידוכים, זה להאמין במי שאנחנו משתדכים.. אם אתה תעוף עליו, זה יועבר בהתאם למי שמקבלת את ההצעה

אדם שמחזיק מקום עבודה לא אידיאלי כדי לפרנס את עצמומשה

זה בעיקר מחמאה. לא חיסרון.

בהחלט. אפילו אם בניקוי חדרי מדרגות וכאלה.נחלת

מוטב לו לאדם שיפשוט נבלה בשוק ולא יצטרך לבריות - לא?

תקפוץ למים!לגיטימי?

יכול להיות שזה ירתיע אותה.

גם יכול להיות שירתיע אותה שהשם שלו מתחיל בא' ולא בי' (אותיות אקראיות).

יש דברים שבידיים שלך, ויש דברים שלא.

תנסה,

ומקסימום יגידו לא.

חבל על האנרגיות ועל המגדלים שאתה בונה כאן באוויר.

אין סיבה לוותר בעיני -

לנסות, ותשאיר להם את הבחירה אם להירתע או לא.

בהצלחה!

תודה לכולם..אנונימי 14
מתנות בשלב הדייטיםיובללל

אני יוצא עם מישהי משהו כמו חודש וחצי, והולך ממש טוב ב"ה. נחמד לשנינו בקשר וסהכ ממשיכים להתקדם בנחת.

העניין הוא שבא לי לעשות לה איזה משהו נחמד שיחבר ביננו עוד. לדוג חשבתי להביא לה משהו קטן סימלי, כמו פרח או איזה ספר עם הקדשה (או רעיונות אחרים שאני ממש ממש אשמח לקבל) ואני קצת מתלבט האם זה ילחיץ אותה. ובנוסף זה אולי קצת מוזר חחחח, אבל פרקטית, איך זה יהיה לה נוח לקבל זר פרחים ולהיתקע איתו כל הדייט?😂

קיצר, מתי לדעתכם מקובל/מצופה לתת מתנות בדייטים? האם לדעתכם הבנות מצפות לזה? זה מלחיץ?

ואם כן - מה הדברים שהייתם מביאים כדי לעשות שמח על הלב לצד השני?(:

דעתי האובייקטיבית:חתול זמני

– חודש וחצי מוקדם מאוד בשביל מתנות (יש לי משלוחים שלקח להם יותר משלושה חודשים להגיע...)

– אל תביא פרחים אין איך להסתובב עם זה בדייט והיא לא חברה שלך (היא תהיה אחרי החתונה)

– בשלב זה אל תהיה רומנטי מדי ואל תגזים זה יכול להיות נורא מלחיץ וקרינג'

– מה שכן אתה יכול לעשות זה להביא דברים ידידותיים זולים ומתכלים, או נייטרליים לחתולין

– כי אם עוד שבוע זה לא יסתדר לכם מה תעשו עם כל הדברים האלה? מביך

הסבר: אני למשל בתור חתול זמני אוהב דובוני גומי. אם הייתי מזכיר זאת בפגישה, ומישהי הייתה מביאה לי דובוני גומי, זה היה נפלא ולא קרינג' בכלל. מישהי עשתה לי את זה עם מרשמלו וזה היה נורא חמוד.

אפשרות ב': נניח היא אוהבת ציור. אפשר לתת לה אריזה קטנה של עפרונות פחם / צבע או וואטאבר ממה שהיא אוהבת להשתמש בו.

תחשוב בכיוון של: "אם הייתי בחורה–" או נכון יותר: "אם הייתי הבחורה הספציפית הזאת, מה הייתי רוצַה לקבל ושלא יהיה קרינג'?"

..יובללל

חחחחח אם הייתי יכול לחשוב באמת מה בחורה הייתה רוצה העולם היה הרבה יותר פשוט(:

ותודה על הרעיונות! הבעיה שאין לה איזה חטיף או משהו שהיא אוהבת יותר מדי..

זה אחלה שלב לדברים מתכליםחושבת בקופסא

בהחלט מתנות זו דרך להביע עליית מדרגה בקשר, וקשר של חודש וחצי זה לא משהו שיכול להיגמר בלי התרעה תוך שבוע.

זה יופי של שלב לעוגה, פרחים וכדומה. (אתה יכול להחזיק לה את הזר באבירות במשך הדיט, ולתת לה אותו בסוף. רק תחשוב לאן היא חוזרת אחר כך, ולמי היא צריכה להסביר מאיפה היא קבלה את הזר)

ספר עם הקדשה לדעתי זה יותר מתקדם.

מה לגבי להצטלם ביחד? זה יכול להיות מאוד נחמד כשבעז"ה בהמשך יהיו לכם תמונות ביחד משלב הדייטים, ואם לא יסתדר מאוד קל למחוק אותן.

תודה!יובללל
זהו, התחלנו קצת להצטלם ביחד אבל זה עדיין לא מרגיש טבעי לגמרי ואני לא רוצה להעיק
אני לא חושבת שיש מקובל\מצופה כללילגיטימי?

יש מי שמצפה לזה,

יש מי שלא.

יש מי שזה ילחיץ אותה,

יש מי שלא.

מכיר "5 שפות של אהבה"?

מתנות זה שפה, ולא כל אחת דוברת אותה.

לדעתי,

יש משהו נחמד ויפה לתת משהו למי שיוצאים איתו.

בשלב מוקדם, כשיש עוד סימן שאלה - דברים מתכלים\בעלות נמוכה (נניח מחזיק מפתחות, ספל).

ככל שהזמן עובר, ובטוחים יותר בקשר, יפה להראות את הבטחון הזה גם במתנות -

אבל כן עם כוכבית: אם הקשר הזה ייגמר, שלא תתחרט על מה שהשקעת בו מבחינה כספית, ותקבל בהבנה אם היא לא תשמור את הדברים אצלה  - יכול להיות שזה ישאיר אצלה משקעים.

לשים לב לאורך הקשר אבל גם לאיכות הקשרברוקולי

אפשר להביא דברים מתכלים 

ואם בוחים להביא משהו אחר אז לכתוב הקדשה בנפרד

נחמד. מאוד.נחלת

זר פרחים - לא יודעת. תלוי. אותי זה היה מביך. (חושב להביא גם אגרטל?....)

אבל פרח אחד, לענ"ד זה מקסים. גם תשומת לב, וגם לא יותר מדי מלחיץ, מעיק, מביך (ואין צורך להביא אגרטל...כוס ח"פ

אפילו של המלון, אם אתם נפגשים שם, יהיה מספיק. וגם אם הפגישה בחוץ, היא יכולה להכניס אותו לתיק ואפילו להחזיק

אותו ביד עד תום הפגישה. אתם יכולים לעשות רוטציה בעניין....לא חושבת שיבול עד הסוף וגם זה לא מאוד חשוב.

(מלבד לפרח...). 

חרצית, מה שקרוי כריזנטמה, הוא פרח עמיד. במיוחד בחורף. אלא שהוא מגיע בענף עם כמה

חברים כמוהו וזה כבר לא נראה כל כך טוב. כמעט כמו זר.  מה עם גארבארה? יש בכל מיני צבעים יפים. אולי תבחר

לבן או צהוב. בקש מהמוכר לכרוך סביב הגבעול חוט ברזל, אחרת ראשו שח על גבעולו. 

גם ורד ארוך גבעול בא בחשבון. 

מה עם חטיף נחמד?  טורטית לך ולה? (זה לא אישי מדי וחושבת שזה נחמד).

כל כך מרגשת אותי השאלה שלך. כל כך יפה. אתה, אין ספק, שתהיה בעל טוב!

לאחר החתונה, תוכל להביא כל שבת, זר פרחים נחמד. רק אל תשכח!

בהצלחה! 

תודהיובללל

רבה על מה שכתבת בעיקר בסוף! חימם לי את הלב!

בע"ה 

יצאתי פעם עם מישהישפלות רוחאחרונה

והיא שאלה אותי באגב איזה חטיפים אני אוהב, והאמת לא ייחסתי חשיבות לשאלה כי זה היה תוך כדי משהו, פגישה הבאה היא באה לי עם שקית מלאה כל טוב והתעקשה שאני אקח אותה הביתה, אכן הובכתי לא אשקר אבל זה היה ממש יפה מצידה

נראה לי שדברים כמו ספר עם הקדשה / תמונה / או איזה מתנה(אפילו זולה) שהיא מתקיימת זה פחות מתאים כי אם זה לא יצליח? ובלי קשר דברים כאלו מביאים איתם איזושהי אמירה שבעיניי אחרי חודש וחצי פחות מתאימה, אולי לכם זה מתאים איני יודע, ואולי גם לי זה היה מתאים בקשר הנכון עם המישהי הנכונה, אין לזה כללים זה יותר מה אתם מרגישים-אם מרגיש לך מוגזם, יש סיבה. אם לא-מדהים.

נראה לי כלו כל הקיצים, הראשונה שפונה אליחסדי הים
שהיא צנועה וצדיקה, אני אמור לה שהיא אשתי.😂😂
כן כן כןןמחפש שם
שתף אותנו איך היה😋
מנה אותי שליח ואצא אקדש לך אישה בשוקחתול זמני
עדיף שתקדש לו אישה מעזרת נשים בבית כנסתLavender

נשמע לי יותר מתאים בשבילו

לא בטוח שזה חכם דודשפלות רוחאחרונה
כי במידה והשליח חס ושלום נלקח לבית עולמו, הבחור היקר ששלח אותו אסור על כל הנשים שבעולם מספק
חבל שרק עכשיו מגיע למסקנה כזאתעַלְמָה
לא בטוחה שזו האסטרטגיה הכי חכמה. אני נגידלגיטימי?

הייתי בורחת...

בהצלחה!

לא בטוחהנחלת

שזה רעיון כל כך טוב; ואם אחר כך, למרות שהיא צדיקה וצנועה (ואתה בטוח שהיא צדיקה וצנועה כמו שאתה

אוהב ומעריך), יהיו דברים נוספים חשובים שלא תסתדר איתם?

חושבת שכדאי וצריך לברר מה היה עד עכשיו עם פגישות; היו פגישות?  מדוע הסתיימו?

מצידן? מצידך? מה הפריע לך? מה הפריע לה? אולי אתה "תקוע" עם איזו דרישה,

כיוון הסתכלות, ציפיות, ואינך מוכן להתגמש או משהו כזה?

כמובן שלא מכירה אותך בכלל, סתם הצעה.

ועל זה הדרך. 

הוא כתב בצחוק...הרמוניה

אבל תגובה יפה

תודה ילדה.נחלת

כבר ראיתי את ההחלטה הזו שלו פעם באחד הפורומים הקדומים יותר.

הוא מדגיש צנועה וצדיקה. זה נפלא,  אם זה יושב על מקום אמיתי,

בוגר, שלא מתעלם גם מדברים נוספים חשובים, לו והוא עדיין

פחות מודע להם.

כל יאוש הוא פתח לתקווהזיויק
מישהו פה בפורום פעם עשה את זהמשה

@שמוליק פיין  @אלירז 

זה לא היה בדיוק ככה אבל זה בערך מה שהם מספרים.

נשמע חזקל המשוגע היחידי

עלעלתי קצת, לא בדיוק...

שאלה בתור אחד שחדש פה יחסית.. | ערוץ 7  

כתוב שם בערך

מקומות טובים לדייטים בתל אביב?נו, ההוא מהזה

בשעות הערב אז אמור להיות יחסית סבבה

לא דייט ראשון אבל גם לא קשר יותר מדי מתקדם

רעיונות?

נמל תל אביב, הירקון, גני יהושעבחור עצוב
רידינגרקאני
חוף היםשפוי

הטיילת על חוף הים ממש נחמדה, אוויר טוב, רעש של גלים ויש כמה חנויות כשרות שאפשר להיכנס אם רוצים

פארק וולפסון - פארק לא גדול וממש חמודריבוזום
אבל גם שאר המקומות שהמליצו מעולים
נווה צדק יפהריבוזום
ויש שם מקומות מעניינים, אפשר לסייר לפי מסלולים באתרי טיולים
באוניברסיטהלגיטימי?אחרונה
פוצל משרשור אחר בשל נצלוש מוגזם🐱יעל מהדרום
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊

לא אמרנו שמראה חיצוני זה חשוב???חתול זמני
היה חשוב, עד שאנשי הפורוםLavender

ואבירי המקלדות שכנעו אותי שיש דברים חשובים יותר,

מאז כבר יצאתי עם כמה בחורים ואף אחד לא היה מידי חתיך😏

טוב, אולי אשקול גם חתולות אפורות.חתול זמני
מצאתי לך את האחת, אין מתוקה ממנה.Lavender

במחשבה שניה בא לה חתול לקשר רציניLavender

לא חתול זמני😸

הקשר רציני, רק החתול זמני.חתול זמני

סתם, אני לא ממש בשל.

כזו?פ.א.

אופסLavender

@חתול זמני פספס את אהבת חייו

אולי עוד תירשם לכאן איזו חתולה זמנית?חתול זמני
נראה לי שקצת הגזמתם עם הניצלוש לקשקשתיעל מהדרום
לק"י

לא בכל שרשור זה מתאים.

סורי, קיבלתי.חתול זמני
מיאוגזם!חתול זמני
😹😹😹Lavender
נצלו"ש = ניצול שרשור?נחלת
מדויק.חתול זמניאחרונה

או במקרה של השרשור הזה... מיאודויק.

אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))

הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.

אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.

זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.

בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.

בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה  תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.

קשה שלאחקלאי

קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר

בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.

ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.

אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.

והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי. 

נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))

גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו. 

נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.

בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..

אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.

נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום. 

יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר.. 

..שפלות רוח

אתה טוב ומגיע לך הכל דוד

אתה מספיק טוב!עַלְמָהאחרונה

ועוד תבוא האחת שמספיק טובה לך.

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולד
..שפלות רוח
את לא טועה בכלל יש לי חבר כזה, שדברים שהיו מפריעים לו בעבר-היום גם אם מפריעים לו, כל מה שהוא רוצה זה רק להתחתן
..אני:)))))אחרונה

אני מבינה את הבחורה, אבל זה לא הגון וראוי.

אולי יעניין אותך