לא רואה אופק לרכישת בית.זה שובר אותי נווד
לא מדבר על מרכז,פריפריה לחלוטין..אוף.ככ מבאס.
כי זהות לא בכנסת ;)אריך וייס
לא תאמין אבל..בורא עולם נתן
כשזה יהיה הזמן שלך לרכוש דירה אתה תקבל אותה..
כמובן תעשה את ההשתדלות שלך,
אבל כשיהיה הזמן המתאים זה יגיע,
כי יש מנהיג לבירה שדואג לכל,
אתה יכול לראות המון אברכים בישיבות עם דירה ולא רק בגלל שההורים רכשו להם, למרות שאתה מבין שמשכורת גבוהה זה לא הצד החזק שלהם,

אסיים בדברי הרמבן פרשת בא כמדומני
"עד שנאמין בכל דברינו ומקרינו שכלם נסים אין בהם טבע ומנהגו של עולם"
בהצלחה ותראה ישועות..
^^^^^פאז
בע"ה לכל זמן ועת.
בטח בה' ויהיה בסדר
אתה עובד ?עדן ירושלים
עשית צבא? אם כן אז מה הבעיה,
ברור שזה פרוצדורות ומלא כסף, אבל זה אפשרי למישהו שעובד..לאברך (לדעתי לא מגיע לקנות בית אבל זה לא הדיון) אני מבין את הקושי
קצת דיברת שטויותmp3
נתחיל מזה שלאברך שלומד תורה הכי מגיע בעולם שיהיה לו בית משלו!!!! זה שאנחנו חיים בעולם של שקר שבו אנשים מתחזים לאברכים כדי להתבטל זה משהו אחר.
שנית-גם מי שעשה צבא ועובד יתקשה בקניית דירה. ההון העצמי שדרוש לשם כך הוא גבוה ודורש חסכון של כמה שנים טובות ללא הוצאה,מה שבלתי אפשרי לאדם נשוי. אלא אם כן יש עזרה כלשהי מההורים או מהמדינה.
אפשר גם בלי עזרה מההורים או מהמדינהמשה

אבל צריך לחיות ברמת חיים של קו העוני ומטה.

חייב להודות שעשיתי את זה בשנות נישואינו הראשונות. גרנו ביישוב קצה וסך ההוצאות שלנו היה פחות מקו העוני.

לא היה חסר כלום בבית, אבל לא היה רכב והריהוט ברובו היה  יד עשירית.

כמה שנים של ריבית מאז, החיים הרבה יותר יפים.

לא אמרת שאתה לא בעד רכישת בית?אנונימית 50
זכור לי מאחד השרשורים מהעבר הרחוק .
זה נכון, אבל זה לא קשורמשה

לקנות בית אני יכול. אני מעדיף שלא ולקבל ריבית ניירות ערך, זה לא קשור ליכולת אלא לבחירה.

לא כתבתי לא יכול. שים לבאנונימית 50
כתבתי לא בעד.
זכרתי נכון.
נכוןמשה
לגמרי רמת חיים של קו העוני...נשואה מאושרת.

רוב רובם של האנשים שהכרתי קונים בגיל הנושק ל40, אלא אם כן יש עזרה מטורפת מההורים, או משהו אחר יוצא דופן...

מעניין אותי אם היית עושה את זה שוב?mp3
והיית ממליץ לילד שלך לעשות את זה?

וזה נקרא להתקשות בקניית בית.לא?זה חתיכת קושי שהסכמתם לעבור אותו במשך תקופה כדי שבעתיד יהיה קל יותר.
יש לי תשובה מורכבת על זהמשה

רובה (בדיעבד) לא נובעת לעולם הכלכלה אלא לעולם הנפש. באישי, אם את רוצה.

לא הרגשתי שום  קושי. לא היה חסר בבית כלום. לא היה חסר כלום באמת.

היו דברים שהיא רצתה או שאני רציתי והחלטנו שלא, כמובן - אבל לא באופן חריג.

היה לי השבוע דיון על זה עם כמה קולגות שלינפשי תערוג
טענתי שלאדם דתי זה באמת אולי קצת קשה

לזוג חילוני שמתחתן מאוחר זה הרבה יותר פשוט

נגיד אדם חילוני שמתחתן בגיל 28 עם מישהי בגיל 27
מסיים צבא בגיל 21
לומד תואר עוד 3 שנים
ואז עובד 4 שנים
במשכורת חודשית של 7000 ש"ח נטו ומצליח לחסוך 3 אלף בחודש

או שפשוט עובד 7 שנים במינימום משהו כמו 5000 נטו
ומצליח לחסוך אלפיים בחודש

בכל התקופה הוא חוסך בערך 150 אלף

כ"ל גם אישתו לעתיד מצליחה לחסוך סכום כזה

עם הון של 300 אלף אפשר לקנות בית נחמד בפריפריה

בלי עזרה מההורים

אצל הדתיים זה קצת יותר קשה
אבל בהחלט אפשרי

כמובן שמי שמתחתן בגיל 21 חסר כל עבודה וחסכונות
שלא יצפה שהמדינה תממן אותו
פשוט יקח לו כ15 שנים לחסוך הון עצמי
ואז בגיל 35 יקנה דירה
זה גם סבבה
שמעתי מיועץ משכנתאות בדיוק הפוךהתמסרות
הרבה זוגות חילונים בשנות הרווקות "חיים את החלום" נוסעים, נופשים, מבזבזים...
ואז כשמתחתנים (הרב לא חוסכים) ממש קשה להם לחיות בצמצום בשביל לחסוך כי התרגלו לרמת חיים גבוהה ברווקות.

וזוג דתי שמתחתן צעיר במודעות מההץחלה שחייב לחסוך לעתיד.

נכון שלכולם קשה בזה אבל זה לא שחיי החילונים זוהרים
^^^^הסטורי
מכיר יותר ממקרה אחד, ששנה היא עבדה כדי להתחיל לימודים אקדמאיים, אבל אז התחשק טראק רציני בחו"ל. אז שלושה חודשים היא בזבזה במזרח הרחוק את כל הכסף מהשנה שעבדה (גרה אצל ההורים!) וכעת עובדת עוד שנה, כדי להתחיל לימודים שנה מאוחר יותר, אם לא פתאום יתחשק עוד טיול או משהו כזה...
רק אמרתי שיותר קל תאורתיתנפשי תערוג
והאמת כמו שאמרת, אותו אחד שדיברתי אמר
אבל טיול לחו"ל אחרי צבא וכו'

אבל כאן זה כבר סדר עדיפויות
ברור שאי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה

וזה לא קשור חילוני או דתי

כמו שדיברתי עם מישהו שהוא ואישתו מרווחים 25 אלף נטו בחודש ולא מצליחים לסגור את החודש
ומנגד יש כאלה שמצליחים לסגור את החודש עם שליש מהסכום הזה. והוא לא הבין איך זה יכול להיות
לא הדיון אבל איזה אומץ יש לך לומר זאת.אנונימית 50
בעלי אברך. רוב החברים שלו אברכים.אנשים שחיים בצניעות מטורפת והכל לשם שמיים. תמיד יש פרח בר ששותה קפה במקום ללמוד אבל הרוב לשם שמיים לחלוטין. אז מי שמך?

וואו. איזה זלזול בכבוד תלמידי חכמיםחדשה ישנה
אם כולם היו עובדים כמו 'כולם' לא היו ת''ח, אברכים, רבנים.. איפה היה העולם הרוחני של עמ''י?!
אתה צריך להתבייש על המשפט הזה ומציעה לך שתחזור בך... אני חושבת על רבנים גדולים שכל ימיהם היו 'אברכים' שאתה צריך להגיד להם תודה שהם לומדים בשביל כולנו ומזדעזגת על החוצפה שלך לדבר כך עליהם.
מוחה גם. לא לעניין ההערה שרשמת על אברכיםהבט משמים

בס"ד

מגיע להם כמו כולם..

הכל מגיע בסוףחדשה1
יש לנו ים סיפורי ניסים עד שהצלחנו לקנות בית ב"ה.
לכל אחד הזמן שלו, ומה שמגיע לו....
המון סבלנות וביטחון בה' הוא יודע מה טוב עבורך.
בכל זאת תעשה חיסכון חודשי.סודית
אולי כחלון יתחיל למכור את הפילים הלבנים של מחיר למשתכן, ופתאום כן יהיה לך מספיק הון עצמי?
אל תוותרו על חיסכון חודשי. תעשו השתדלות.
) לא דווקא לפני החג, תתחילו אחרי פסח).
אתה מאמין בבורא עולם?בסדר גמור
הוא כל יכול או כפוף למשהו?
נו ו....?נפשי תערוג
אז תגור בשכירות כל החיים
החיים שלך יהיו פחות מאושרים?

עכשיו זה לא הזמן לרכוש בית.בלדרית
המחירים עכשיו בשיא של 11 שנים. חכה קצת וזה יירד.
כרגע הדירות יושבות בשוק בלי קונים מעל לשנה, הבניה בשיא ויש הרבה פרוייקטים בדרך. אין שום צפי לעליה והמשקיעים יוצאים מהשוק.
קצת סבלנות ובינתיים שים כסף ''מיותר'' בחסכונות. לאט לאט מגיעים לזה.
ושכירות זה ממש לא בזבוז כסף. אם אתה יכול למצוא דירה קטנה עד כמה שאפשר במיקום שמאפשר לך קרבה וחסכון בנסיעות לעבודה או הוצאות מזון או גני ילדים זה חסכון משמעותי. כיום מחירי השכירות הם כל כך נמוכים שמחזיקי הדירות בעצם מפסידים עלייך, אז תהנה מזה.
אם מעניין אותךmp3
ברמת הגולן יש קרקעות שהמדינה נותנת בחינם ורק הבניה עליך.זה אחלה התחלה ובפרט כשאין עדיין ילדים או כשהם קטנטנים.
תלוי במה עובדיםמשה
עובדי הוראה יסתדרו, אנשים עם מקצוע שמחייב לעבוד במקום יותר מרכזי קצת פחות.
נכון.אבל שווה בדיקהmp3
אם זה היה תופס אותי לפני 10 שנים.בוודאות הייתי קופצת על המציאה.
במה את עובדת?משה

לי אין מה לחפש בגולן. מה יעזור שהבית עולה 0 אם אין משכורת?

בעלי מקצועות חופשייםה-מיוחד

אם 90% מהעבודה יכולה להיעשות מהבית אז בהחלט אפשרי.

מהנדסים, רואי חשבון, אנשי מחשבים. גם אנשי צבא ומשטרה. וככל שאנשים בעלי משכורות גבוהים יגיעו למקומות מרוחקים ככה יהיה צורך באנשי "מעטפת" (מוכרים, מורים וכד')

זה נכון, אבל יש פה עוד צד/משה

אנשים כאלה שמרוויחים טוב מעדיפים לגור בסביבת המשפחה והחברים שלהם.

רופאים למשל יכולים למצוא בקלות עבודה בפריפריה בשכר גבוה. הבעיה היא שאז הם יהיו בודדים בהרבה מובנים.

גם המשפחה שלהם גרה בדרך כלל במרכז, והרבה פעמים גם נקודות השייכות האחרות שלהם.

בפריפריה הם יכולים להיות מלכים ממש, לבנות וילה ענקית וכו'. הנסיון מראה שלרוב הם לא עושים את זה ומעדיפים דירה סטנדרטית במרכז.

בדרך כלל המחיה בהתאם.נשואה מאושרת.

רק אומרת...

נחסכות לך הרבה הוצאות שיש לך בעיר. 

ברור שיש הוצאות גם שעולות כמו דלק וכו'.

אבל זה בהתאם...

נכון, אבל המשפחה והחברים רחוקמשה

ואם רוצים רמת חיים (כמו בילויים) - פשוט אין.

זה תלוי. לילדים שלך אולי יהיה קשה יותרענבל

בס"ד

לך לא תהיה בעיה עם בילויים בהנחה שרוב הבילויים הם סרט או מסעדה ואת זה יש גם בצפון [סרטים זה באמת פחות נפוץ אבל קיים].

לי אין שום בעיה. מסתבר שלרופאים זה מפריעמשה

אני גדלתי בעיר שמלאה בבתי קולנוע. מעולם לא הייתי באף אחד מהם, ולא בגלל חוסר יכולת כלכלית.

אני מניחה שלהרבה אנשים זה מפריעענבל

בס"ד

ואין ספק שזה מאתגר. סתם רציתי להגיד שיש כבר יותר אופציות בגולן [לי למשל הן לא היו מספיקות אבל אני חושבת שהרבה אנשים שבעבר זה היה להם קשה אולי עכשיו יהיה להם קצת יותר קל. במיוחד עם התחב"צ בגולן].

תראי, למי שרוצה "לעשות את המכה" מבחינה כספית הגולן מקום נפלאמשה

אם יש לו עבודה שם (בטח אם הוא רופא...), הוא יכול לגור בגרושים, לקבל משכורת יפה ולחסוך אחר כך יפה מאוד.

למי שרוצה לחיות ולהנות מזה, האופציות שם די דלות כמו שאת מתארת. וכן - בשנים האחרונות היה שיפור עצום.

הערה פחות קשורה, אבל חשוב לי להגידא-לדהיד
ה-Facilities שיש בבתי חולים בפריפריה ורמת הרפואה בהם לא ניתנים להשוואה לעומת אלה של המרכז. מבחינה מקצועית, ברוב המחלקות, התמחות במרכז הרבה יותר מקדמת מהתמחות בפריפריה. גם בשנות הבכירות שמגיעות אח"כ. לא רק רמת חיים היא שיקול, אלא רמה מקצועית.
רמת הגולן מקסימהבלדרית
הסיבה לזה שאין שם הרבה תושבים היא חוסר במקומות תעסוקה. אפשר בהחלט למצוא מקומות נהדרים מחוץ למרכז, הפותח אמר שהוא הסתכל על פריפריה כך שאני מניחה שהוא מודע לזה.
רק- כדאי לבדוק שהמקום לא מכניס אותך לפלונטר מבחינת התפתחות אישית, תעסוקה, שכנים רצויים ומקומות חינוך לילדים... לפעמים הפריפריה היא מלכודת שלא מאפשרת התפתחות.
תנסה במחיר למסכן.............יוניס

חושף שיניים בהצלחה

רוצה לפרט? שניכם עובדים, מה המצב,איזה בית, להשקעה או למגוריםוואוו

למה זה כ"כ חשוב לך לקנות דירה?ספק

באופן אישי, אני מעדיף לגור בשכירות. 

צינור מתפוצץ? טלפון לבעל הבית. 

דוד מתקלקל? טלפון לבעל הבית. 

סדק בקיר? טלפון לבעל הבית. 

זה ממש לא צריך לשבור אותך. 

יש עוד הרבה יתרונות בשכירות.בלדרית
הסיכון על ירידת ערך הנכס- שהוא משמעותי כיום- לא עלייך.
שכנים מעצבנים, מוסדות חינוך מאכזבים- אתה גמיש לעזוב.
בלאי דירה- על הבעלים.
אתה גמיש לשכור דירה בגודל ובמיקום שנחוצים לך- עכשיו- ולא לפי התכנון המשפחתי לעוד כמה וכמה שנים.
עברת מקום עבודה -נהדר, אתה גמיש לעבור לגור לידו.
רוצה להתקרב למשפחה- בכיף, רק תוביל את הרהיטים וסיימת.
אתה בישיבה, לימודים- תגור קרוב/במעונות וכשתסיים תעבור דירה.
החיים היום הרבה יותר משתנים משל הדור הקודם שהיו עובדים בעבודה אחת וגרים לרוב ליד ההורים .. צורת החיים של שכירות היא סטנדרט בעולם, בארץ יש עדיין חלום לרכוש בית, אבל כשאתה מוכר את החיים שלך בשביל הבית הזה, אולי זה לא שווה.
אחאי שעברתי ככה בקלילות שאת מתארת 6 דירות אמרתי די!אורי8
יש שלב בחיים שאת רוצה את הבית שלך! להתאים רהיטים לבית שלך ולא לחיות בבית שהוא כמו פלימוביל- , מקפלים הכל עוברים . בית שתעצבי אותו לפי טעמך. וגם ככל שיש יותר ילדים , קשה יותר לעבור דירה, זה הרבה יותר חפצים.
^^^^^^^^^^^^^^ענבל

אדם רוצה מקום משלו בעולם. סוג של יציבות. אני דווקא מבין אותואלעד

הצורך לגמרי מובן... מצד שני אסור לבטל את ההשלכותבלדרית
משכנתא ל25-35 שנה זה משהו שקשה מאוד לדעת איך הוא יסתיים, מי יודע אם תמיד תוכלו לעמוד בהחזרים? נכון שזה מה שאנשים עושים היום אבל אני ממליצה לבדוק ולברר ולא לחשוב על הכסף של השכירות ש''מתבזבז'' בינתיים. כל עוד הילדים קטנים ויש מקום לגמישות בדיור אין לאן לרוץ, החסכון בריביות מתקזז עם הוצאת השכירות. בינתיים תאספו הון ראשוני עד כמה שתצליחו.
בגלל זה לוקחים עם החזר בערך בגובה השכירות שאתם משלמיםאנונימית 50
כמו שצופים שתמיד יהיה כסף לשכירות כך אפשר לצפות שתמיד יהיה כסף למשכנתא.
משכנתא על דירה תהיה גבוהה לרוב משכירות על אותה דירהבלדרית
בגלל זה אנשים קונים דירות להשקעה וגרים בדירה אחרת שהם שוכרים, כי את הדירה שהם גרים בה הם לא יכולים להרשות לעצמם לקנות. וגם, כשאת קונה דירה, גם כזוג צעיר את כבר מביאה בחשבון את מספר הילדים הסופי שלך במספר החדרים, בשכירות את מסתכלת על ההווה.
זו כבר בעיה אחרתאנונימית 50
לא קונים דירה שאי אפשר לחיות בה. קונים ביכולת שלכם. שוב, אם אין יכולת לא לקפוץ.אגב, יש דיבור על זה שמחיר למשתכן לא ימשיך.לפעול ככה שכל אלה שהמתינו עכשיו יקפצו על השוק.
בהגרלות האחרונות של מחיר למשתכן לא היו נרשמים..בלדרית
יש דעות רבות על כך שהסיבה שמחירי הדירות עוד לא ירדו זה כי מחיר למשתכן סיפקה קהל טרי לקבלנים.
יש בארץ הרבה ערי רפאים: ראש העין, חריש, עפולה, ועוד. אני לא צופה עלייה במחירים, שווה לחכות בסבלנות.
הבעיה היא לא שקונים דירה שאי אפשר לחיות בה אלא דירה שלא -רוצים- לחיות בה. זו הסיבה לזה שאנשים קנו דירות להשקעה בפריפריה, וכעת מי שמעוניין לשכור אותן יכול להינות מההיצע הגדול של דירות חדשות במחירי מציאה. אני לא מתעלמת מההיבט הרגשי של קניית דירה רק שכדאי לשקול את הלחץ הנפשי מכניסה לחובות מול השלווה של מגורים בבית משלך. ולהיות מודעים לכך ש-כלכלית- מדובר בצעד בלתי משתלם.
מנגד יש דעות שמחיר למשתכןנפשי תערוג
גרם לאנשים לשבת על הגדר ולחכות שהמחירים ירדו
ואם זה לא יקרה והם יחזרו לשוק הם עלולים להקפיץ אותו כמו שקרה ב2012
זה נכון, אבל זה לא באמת שינוי בשוקמשה

זה שאנשים פשוט חשבו שיקרה "נס".

אם זה יקרה, אולי זה יוריד קצת את השכירות.

מחיר למשתכן היא תכנית שהרבה פעמים לא אטרקטיביתבלדרית
בפריפריה- אזורים עם בניה בהגזמה, אנשים קונים להשקעה ויש דירות רפאים ומחירי השכירות יורדים.
במרכז- המחירים עדיין גבוהים, יש זמן ארוך של תשלום שכירות במקביל למשכנתא ומפרט הדירות לעיתים ירוד ואתה לא יודע מה בדיוק תקבל עד שלב מאוחר, מי יהיו השכנים ומה יהיה אופי השכונה.
הרבה אנשים שרצו לקנות ויתרו על ''ההטבה'' הזו ופנו לשוק החופשי. כיום יש שם מלא מבצעים של רכב חינם, מזגן מרכזי או תשלום שכירות עד הכניסה לדירה, רק לא להוריד מחיר, למרות שגם זה כבר קורה..
לדעתך.אנונימית 50
לדעתי מדובר בצעד שמשתלם.
בטווח הארוך המחירים.עולים.

לדעתי? סבבה, כל אחד ודעתובלדרית
אני לא רואה איך המחירים יעלו, מהסיבה הפשוטה- לאנשים אין כסף לקנות.
אתה יכול למשכן את החיים שלך, אבל יותר מזה אין לך. אף בנק לא יתן משכנתא ליותר מ35 שנים, אתה כבר נכנס לפנסיה, לגיל של אבטלה גבוהה, זה לא יקרה.
ההורים נתנו כבר מה שיש להם, הם מושכים קצת את הבועה אבל גם להם יש גבולות וחוץ מזה, אולי תקרא קצת על מה קורה עם מחירי הדיור כרגע באוסטרליה וסין? עם האג''ח באמריקה? בהצלחה עם הציפיה שמחירי הדירות יעלו.
תודה. זה יקרה בוודאותאנונימית 50
יש פרוייקטים שזה פשוט בילד אין עליית מחירים.
צריך לדעת איפה לקנות.
לא בטוח בכלל.משה
יש אזורים שבנו בלי סוף וכל מיני 'חכמים' כמוך קנו להשקעה.
אממה... אין שוכרים.
אפשר לענות בלי ללעוג.אנונימית 50
אתה לא יודע מי אני ועם מי אני מתייעצת על תחום הנדל"ן
אני לא קונה להשקעה.
חבל על תגובתך.
אני לא ארד לרמה.
דיברתי באופן כללי. מחילה אם נעלבת מההכוונה האישית כלפייךמשה

ועוד משהו, רוצה דוגמא לפרוייקט?אנונימית 50
פינוי בינוי. שמתחילים אותו כבר.
בעיר שלנו לפחות זה הכפיל את המחיר ואפילו יותר.
בפינוי בינוי מגולם מחיר לא כלכלי אחרמשה

עלות "כאב הראש". לפעמים זה כולל לגור שנתיים בשכירות עם שני מעברי דירה.

זה לא אומר שזה רע, פשוט צריך לדעת שזה לא בחינם.

אמרת שאת שוכרת בפינוי בינויבלדרית
אז את יודעת טוב מאוד את היתרונות והחסרונות של הפרוייקטים האלה. לפעמים אני לא בטוחה שלא עדיף כבר למלא טופס לוטו וזהו.
מסכנים הרבה כסף, משכירים או גרים בתנאים ירודים והרבה מאוד פרוייקטים מחכים שנים, גם אחרי אישורים וכלום לא קורה.
ומהצד השני אני רואה מלא פרוייקטים שכן זזים, העיר הופכת לרבי קומות שבנויים בצפיפות ומשנה את הצביון שלה, הרבה פעמים בלי תמיכה בתשתיות מסביב כמו חינוך וכבישים ומסחר. בניה בכמויות עצומות, מי אמור לגור בכל הדירות האלה? חרדים? ערבים? עולים חדשים?
זה לא סותר את זה שהמחיר עולה.אנונימית 50
זה נכוןפאז
לטווח הקרוב ובאמת כל עוד יש אפשרות לחסוך, לגור במקומות זולים יחסית וזה נח אז למה לא (אם כי מחיר הדירות כל הזמן עולה, כך שלא לעולם חוסן... מי שכן יש לו אפשרות כלשהיא לקנות דירה זולה עדיף לקנות ולהשכיר ובהמשך לקנות בית מתאים יותר למשפחה עצמה).

מגיע שלב שבו לעבור ממקום למקום בגלל שגיונות של משכירים (וכן, מכירה משפחה שעברה כל שנה דירה במשך 3 שנים
כי המשכיר החליט למכור/לעבור/מצא שוכרים ביותר...)
כשכל מעבר הוא גם הוצאה, גם חיפושים, גם מעבר לילדים, גם תקופה שמשביתה את הבית ודורשת המון עבודה וכוחות
וזה בלי לדבר על יחסי השכנות וזה שלא תמיד מוצאים בית קרוב ומתאים לאיפה שרוצים...
ולא תמיד הרהיטים שיש מסתדרים ועוד ועוד...

יש שלב שבו רוצים לדעת שזה הבית שלנו, להשקיע בו, להתאים אותו. להכיר את השכנים והחברים. הילדים בבתי ספר.
מעבר דירה ועבודה כל כמה זמן זה גם לא תמיד אטרקציה... בסוף מתבגרים ורוצים יותר בד"כ.
וככל שנערכים לשלב הזה יותר מראש מגיעים אליו יותר מוכנים ועם יותר אפשרויות...

ויותר מזה- כשאנשים מתחייבים למשכנתא (גם שכירות צריך לשלם כל חודש כידוע, רק לא נשאר מזה לשוכרים משהו לטווח הרחוק)
זה בהפוך על הפוך עוזר להם לקחת יותר אחריות, להתמסד, למטב הכנסות ולשמור על מקום העבודה.

בקיצור כל דבר בעיתו, אבל בעיני אין טעם לחיות באשליות שכל המחירים ירדו.
כבר כתבתי בעבר שלפני כ40 שנה כשהורי התחתנו גם כולם חיכו שהבועה תתפוצץ והמחירים ירדו...
בפועל מי שקנה הרויח ומי שלא קנה אז, קנה הרבהההה יותר ביוקר בהמשך....

באופן אישי יכולה להגיד לך שבישוב שגרנו בו כשהתחתנו היה אפשר לפני 7 שנים לערך לקנות בית בk300 בערך. זה היה נראה לנו המון ואז נגמרו הבתים האלה ומכרו ב700k
זה היה נראהלנו בכלל ממש הזוי.
היום מוכרים במיליון וקצת בתים באותו ישוב, וגם ברוב הישובים ביהודה ושומרון שהמצ היה דומה לגביהם לא תמצאי היום בית חדש בפחות... (וכמובן גם בתים ישנים עולים בהתאם להיצע והביקוש...)

בקיצור לחסוך זה חשוב ונחמד, באמת, בטח כל עוד אין גם אפשרות אחרת
אבל אני רואה באופן עקבי שככל שאנשים קנו בית יותר מהר הם הרוויחו יותר.

הנושא של מחיר למשתכן הולך ודועך ועלולה להיות לזה השפעה על מחירי הדירות כלפי מעלה...

בקיצור יקירתי, את האשליה של הבועה תתפוצץ אני באופן אישי שומעת שניייייייים
גם כילדה ונערה וגם כאמא ונשואה.
זה לא קרה וסביר להניח שלא יקרה.
אני מכירה את ההסטוריה,בלדרית
אבל זה לא נכון שהמחירים תמיד עלו, עד 2006 הם ירדו למעשה.
זה נכון שלטווח הארוך יש עליה, אבל כיום המחיר הרבה מעבר לערך האמיתי שלו. המשכורת לא עלתה בהתאמה ואנשים פשוט לא יכולים לשלם.

מצאתי לך כתבה מ2005, מדברים שם על ירידות של 35% במחיר כעל דבר שבשגרה... מי חשב אז לקנות דירות ובטח לא להשקעה.
Mydira TheMarker תחזית מחירי דירות 2005 - ארכיון
את יכולה כמובן ולחשוב אחרת, אף אחד לא יודע בוודאות מה יקרה בעתיד. אבל כן הייתי ממליצה לקרוא מה קורה כרגע בחו''ל, נכון שארץ שלנו קטנה אבל זה יכול לתת לך תמונת מצב. תקראי גם על עפולה, חריש וראש העין. אני מסתובבת ברחוב ורואה בניינים חדשים ומנופים בכל פינה, אז כנראה יהיו שינויים בהיצע ובביקוש.
הארץ שלנו היא לא חול בהרבה מובניםפאז
וב"ה הילןדה פה גדולה ויש תמיד ביקוש לבתים בארץ הקודש.
כמובן צריך לבנות בחכמה גם ויתכן שיש פרוייקטים מסויימים שהם השקעה נתונה בספק כמו חריש לדוגמא,
למרות שגם שם ממה שהבנתי מחירי הדירות עולים.

בשורה התחתונה המחירים בעליה. (גם בשוק ההון יש פיקים אבל הכיוון הכללי יכול להיות ברור מאד לקורא גרפים בסיסיים).

נסי לבדוק במדלן מחירי דירות במקומות שמעניינים אותך על טווח זמן של כמה שנים.
או למשל לרשום סתם לעצמך באיזה מחיר את יכולה לכאורה לקנות היום ובונה על זה שהמחירים ירדו,
ולבדוק עוד שנה שנתיים וחמש מה קרה עם המחירים...
הילודה היא בעיקר בקרב אוכלוסיות חסרות ממון.בלדרית
זה לא תורם למחירים לעלות אלא דווקא מוריד אותם. תסתכלי כמה עולה דירה בעיר ערבית -כיום- בישראל. את תהיי בשוק. אפילו ערים במרכז.
הילודהפאז
וגם העליה מגדילות את ההיצע, וכידוע השוק בנוי על היצע מול ביקוש.
זה מסביר הכל פשוט

והנה כאן הסבירו טוב ממני את העניין הדמוגרפי: http://ch7.io/abHLk

וגם אוכלוסיות חסרות ממון צריכות קורת גג, ודווקא הן יותר מכולם נוהגות לרכוש כאלה יחסית בגיל צעיר....
את מביאה כתבה של מנ''כל חברת נדלן כאסמכתא?בלדרית
חדשות רוטר - ביזפורטל: מחסור בדירות? הנתונים האמיתיים על העודף בשוק הדיור נחשפים
ועוד אינסוף כתבות שסותרות, מוזמנת לחפש. אני גם במצב שבו אין לי דירה, לא הייתי בוגרת מספיק כדי לקנות כשהמחירים התחילו להשתולל, בכל זאת אני לא מוכנה להיכנס להשתעבדות הזו בגלל ההפחדות שלא יהיה איפה לגור. זה לא יקרה, אז יבנו יותר רבי קומות או באיזורי פריפריה, אנשים לא גרים פה ברחוב או באוהל.
מניחהפאזאחרונה

בכל מקרה לא נראה לי שהכיוון פה בשרשור לפחות זה להפחיד שלא יהיה איפה לגור.. (אם כי יש בהחלט תעשיה של יחידות דיור בחניות ומקלטים באיזורים מבוקשים... בתלאביב מחלקים דירות ליחידות קטנות וכו')
לשכור מניחה שתמיד יהיה אפשר. משהו כלשהו לפחות...כזה או אחר.
פשוט אם יום אחד תרצי כן לקנות דירה זה ככל הנראה יעלה יותר מהיום, זה הכל
הילודהפאז
וגם העליה ארצה מגדילות את ההיצע, וכידוע השוק בנוי על היצע מול ביקוש.
זה מסביר הכל פשוט

והנה כאן הסבירו טוב ממני את העניין הדמוגרפי: מחירי הדיור עולים או יורדים?

וגם אוכלוסיות חסרות ממון צריכות קורת גג, ודווקא הן יותר מכולם נוהגות לרכוש כאלה יחסית בגיל צעיר....
זה סתם בשביל ההרגשה. אין לזה סיבה רציונלית.ספק

אם רציונאליות זה רק טיעון כלכלי, אתה צודקאלעד

ומה קורה אם בעל הבית לא מתקן?אנונימית 50
אז תעבור לאחר. ואם האחר פתאום מוכר והקונים רוצים לגור שם ואתה צריך.לעזוב?
ואם מעלים לך שכר דירה כל כמה שנים?
עדיף לקנות בית אם אפשר. זה יציבות הרבה יותר גדולה.
כשיש יכולת עדיף.
כשאין, לא כדאי לקפוץ מעל הפופיק.
כיום בעל דירה לא יוותר בקלות על שוכר טוב.בלדרית
אבל זה בהחלט תלוי באיזה איזור מסתכלים.
יש כיום גם כל מיני מציאות בדמות פינוי בינוי ותמ''א ששכר הדירה בהם מגוחך בגלל שזה מיקום לזמן קצוב (למרות שבמקרים רבים שאני מכירה הוא היה ארוך מאוד).
פינוי בינוי זה סיוט של החייםאנונימית 50
אנחנו גרים בדירה כזו . הכל מסריח ורטיבויות ולבעלי בית לא בא להשקיע כי גם ככה מתישהו יפנו את הבניין.
המתישהו לא צפוי בקרוב בכלל.
אז עוברים לדירה אחרת. סה"כ שכירותאלעד

נשמע כאילו להחליף דירה זה כמו להחליף בגדים.אנונימית 50
עברנו 2 דירות כבר. זה לא כזה פשוט לארוז הכל ולעבור.
כבר מעדיפים לחכות עוד טיפה ולקנות.משלנו.
ובינתיים אתם חוסכים על חשבון בעל הבית!בלדרית
אל תתעלמו מזה. וזה שאתם עוד שם אומר שהחסכון שווה את הרטיבות.
בנוסף, אם אתם שם לזמן ארוך אולי יש דרך שתוכלו לטפל בבעיה בעצמכם וזה יהיה שווה לכם את ההוצאה. אני לא מאמינה בלא להשקיע בבית ששוכרים, זו אחת הסיבות שאנשים לא מאריכים ימים בשכירות. לפעמים כמה מאות שקלים משפרים את רמת החיים, גם אם מדובר בקוסמטיקה ולא טיפול מהיסוד זה לא משנה כי זה לא הבית שלכם .
לא.מוכנה לשפץ על.חשבוני בית שלא שלי.אנונימית 50
את גרה שם. לא שיפוץ יסודי אבל כן דברים בסיסיים.בלדרית
ממש לא. זו לא דירה שליאנונימית 50
גם על.החלפת.תקע אני דורשת מבעל.הבית שיחזיר לי.
למה שאטפל.לו.בדירה?
מבחינתי זה זמני לחלוטין אפילו שקל מיותר לא אשים שם. מספיק לו השכירות שגם ככה גבוהה יחסית למצב הנכס.
ואם הוא לא רוצה להחזיר לך רבע פח צבענפשי תערוג
אז לא תצביעי ותגורי במקום מלוכלך?
אני אצבע כי יש בי מוסריותאנונימית 50
קיבלנו דירה מסוידת. אנחנו לא מסריחים,הקירות במצב חדש.
הכל בסדר. אני אשאיר דירה נקיה ומסודרת כמו שצריך.
שיפצתי פעם דירה שכורה. היה אחד הדברים היותר חכמים לעשותמשה

בדיעבד, גרתי בדירה הזו  7.7 שנים אחרי השיפוץ הזה, ובהתחשב בשכ"ד ששילמתי לאורך  השנים שגרתי שם זה היה עסקה לא רעה.

לפעמים בשכירות אנשים מגיעים למצבים מזעזעיםבלדרית
כי הם לא מעוניינים להשקיע בדירה. איפה שאנחנו שוכרים עכשיו הדיירים לפנינו גרו עם מקקים- מקקים בכמויות! כי לא רצו להשקיע ולעשות ריסוס כשהם תיכף עוזבים. כשריסוס עולה 200 שקלים! לדעתי עדיף להשקיע את הסכומים הקטנים האלה או לצבוע /לרסס בעצמך בשביל איכות החיים לטווח הקצר, שעלול להיות ארוך.
מסכים.משה

בואו נגזיםאנונימית 50
ריסוס עשינו זה ברור.
ניקיון אנחנו מנקים.
לתקן סתימות,מתקנים.
נשבר דוש במקלחת קונים חדש.
אבל.להתחיל לתלות מדפים לצבוע קירות כדי שיהיה חדר מקושט או לתקן את הרטיבות במטבח זה לא. שישלם מכיסו. זה ממש לא עניין של 200 שקלים.
אם את מתכננת לחתום חוזה לשנה נוספתmp3
ומחיר השכירות ממוצע כדאי לשפץ מעט בשביל הבריאות הפיזית והנפשית שלך.
חוצמזה ששוכר שהוא לא נודניק ומתקשר כל רגע,ודואג לתחזק את הדירה נותן חשק למשכיר לא להעלות מחיר ולא לרצות לפנות אותו.
בסופו של דבר כמעט כל מי שגר בשכירות זה ברירת מחדל אבל זה לא אומר שצריך לגור בחורבה.
לא אנחנו לו..אנחנו עוזבים עוד 3 חודשיםאנונימית 50
לא יודעים עוד אם לדירה קנויה או לשכירות. מה שבטוח להישאר בדירה אנחנו לא יכולים.
גם בעל הבית אמר שאחרי שנצא הוא יעשה שיפוץ רציני כי זה לא משהו של מאות שקלים זה משהו של אלפים אפילו עשרות אלפי.
הוא לא יצליח להשכיר בלי זה.
שיפוץ כזה זה באמת בעיה בשכירותבלדרית
כי אי אפשר לבצע אותו כמו שצריך בלי לצאת מהדירה.. אבל לא משמח אותך שזו לא דירה שלך והכאב ראש הזה לא עלייך?
אני גם לא יודעת בכמה יצליח להעלות את המחיר של השכירות אחרי השיפוץ, אלא אם אתם משלמים ממש מתחת למחיר השוק. ככה שהוא יצטרך לספוג את כל העלות הזו והזמן בו הדירה תשאר ריקה.
מדפים ולצבוע קירות אין שום סיבה שלא תעשו אתםנחשון מהרחברון
הוא לא יעשה. תעשו אתם מה שנוח לכם
מדפים אפשר לפרק שעובריםנפשי תערוג
וצבע זה כלום עלות
פחות מ200 ש"ח את צובעת את כל הבית
זה ההתעסקות. לא הכסף.אנונימית 50
אבל אתם אלו שתהנו מזהנפשי תערוג
ואם חורה לכם שגם בעל הבית יהנה מזה בסוף
אז תלכלכו את הקירות לפני העזיבה (אתם לא מחויבים לצבוע העזיבה?)
זה מעשה מגעיל!בלדרית
גם אם שונאים את הבעלים. למה להשחית?
תראה הם באמת עוזבים ממש בקרוב, אז זה משנה את המצב, דברים כאלה עדיף לסדר ישר כשנכנסים לדירה. אם יש איזור קטן שאפשר לשפר ממש במאמץ קטן אז אולי כן הייתי עושה, גם אם זה רק 3 חודשים. במיוחד כשיש ילדים בבית. אולי לשים וילון על הכתם או להחביא מאחורי תמונה או רהיט?
לצבוע את הכתם הזה לוקח גג חצי שעהנפשי תערוג
לא באמת התכוונתי שיקלקלו בסוף
אבל לפעמים אנשים מעדיפים לסבול רק כדי שהשני לא ירוויח מזה
עניתי למטהאנונימית 50
יותר נכון בעל הבית חוסך על חשבונםנפשי תערוג
מתשואה של 2.5 לשנה? לא כולל הוצאות על הדירה?בלדרית
כאמור אין לו הוצאות על הדירה כי הוא לא מטפלנפשי תערוג
ויש לו יותר מ2.5 כי הוא כרגע מושך זמן עד שיקום פינוי בינוי
בתיאוריה אם אם הבית יהיה ריק הוא יגרוף רווח בסוף
אז הוא מכניס לעצמו עוד כמה גובות לכיס

הם המפסידים
משלמים שכירות
ולא מקבלים את השירות שמגיע לשוכרים
היא אמרה שהיא מחייבת אותו על כל שקע.בלדרית
זה אומר- כאב ראש, כסף, זמן.
הדברים האלה הם לא מובנים מאליהם.
עכשיו הוא גם צריך לשפץ כדי להמשיך להשכיר והפינוי בינוי לא נראה באופק- אתה לא קורא את כל הסיפור?
אני לא חושבת שהבעלים רווה נחת וגורף ג'ובות מהנכס שלו. הוא בטח גם משכיר בסכום נמוך במיוחד בגלל המצב של הדירה. לא הייתי מתחלפת איתו.
כן הייתי שוקלת במקום אנונימית 50 לנסות ליישב קצת את ההדורים עם הבעלים, לא נעים להיות במצב כזה -לשני הצדדים. חשוב למצוא בעל בית מוצלח, לא פחות מדירה מוצלחת... הם עוברים אז אני מקווה שבפעם הבאה יהיה להם יותר מזל.
לצערי ראיתי יותר מדי שיפוצים כאלהנפשי תערוג
לא ממש משפצים
צובעים 3 פעמים את כל הקירות
מה שצבוע נראה טוב
אין סימני רטיבות

אחרי שהשוכר נכנס מתחילים רטיבויות
מצד המשכיר שיעזוב אחרי חצי שנה
כל השיפוץ עולה 250 ש"ח פח צבע

עצוב
אבל זאת המציאות שלדעתי תקרה

דווקא ממש לא בסכום נמוך ביחס לעיראנונימית 50
אפשר לומר דיי גבוה. בבלוק אנחנו משלמים בין הגבוהים.

אין ביננו כעס או משהו כזה חלילה. ומה שיש לנו אנחנו אומרים. שלא יצא שאנחנו ממורמרים עליו,שומרים בבטן וכועסים, ממש לא.
מכבדים אותו ומנסים לשפוט לטובה,הוא מאד עסוק.
אבל לא מסוגלים להישאר פה. זה הכל(:
עצוב שזה המצבנפשי תערוג
לא צריך לרחם יותר מדיפאז
מכירה מישהו שקנה חורבה שכזו, עשה לי שיפוץ קוסמטי ב20 אלף שח.
השכיר אותה שנה בעוד 2000 לחודש (זה המחירים שם). ואחרי שנה מכר אותה ברווח של כ40%.

היום כבר מאוד קשה למצוא עסקאות טובות בנדלן בארץבלדרית
גם בפריפריה.
ומהסיפור שלך נשמע שהוא היה סוג של נוכל או איש מכירות ממש מצויין. לא בטוח שזה מישהו שהיית רוצה להיות כמותו. ברור שאפשר לעשות רווח מדירות, כמו בהרבה דברים אחרים, צריך כישרון ומזל כדי להצליח בזה.
זה לא היה מאד מזמן...פאז
וגם לא מאד בפריפריה.
הוא אדם פשוט אבל אכן יש לו חוש לעסקים ויש לו כמה וכנמה דירות שהוא מוכר וקונה ומשכיר...

בכל מקרה באמת זה לא דבר שקורה בכל מקום, זה היה מקום שבאמת היתה בו עליית מחירים משמעותית (דווקא בגלל שזה היה מקום יחסית זול אז באו הרבה משקיעים וככה המחירים עלו ועלו ועלו..)
יש הרבה מקומות כאלהבלדרית
שאנשים קנו בהם והמחירים עלו. אני גרה בקריית אונו, עד לא מזמן העיר הייתה שיכון לתימנים ורוסים, היום היא אחד המקומות היקרים בארץ. אבל- אנשים שקנו/קיבלו פה פעם דירת קרקע מאוד מתקשים למכור אותה- עלות השיפוצים לדירה כזו שצריך להרחיב או להרוס ולבנות מאפס גבוהה, בנוסף לעלות הקרקע מגיעה לסכום שאנשים לא רוצים או מוכנים להשקיע, גם לא יזמים. אנשים מעדיפים לרכוש דירה מוכנה בבנין חדש אם הם כבר משלמים את הכסף מאשר לקנות חורבה ולהשקיע בה כספים ומאמצים. נכון שיש מוכרים שמתפשרים על המחיר או איזורים בארץ שעדיין המחיר נמוך בהם אבל זה כבר השלב שמאחורינו לרוב וכיום המחירים בשיא, וזה עניין של היצע, ביקוש ויכולת של הקונים האם תהיה עליה נוספת או ירידה- ובהתחשב ביכולות הקונים, אני מאמינה שתהיה ירידה. (והדירות בעיר שלי כבר נושקות במחיר ל3 מליון בממוצע- לאן אפשר לעלות מזה? למי יש כסף לכזה דבר חוץ ממיעוט של עשירים)
אז אני עובר דירה.ספק

בהתנהלות נכונה רכישת בית אפשרית ביותר.אלעד

צריך להעיז, להתפלל, לאסוף הזדמנויות

השמים הם הגבול

המלצות לצימרחושבת בקופסא

מקווה שזה מתאים לשאול פה ויהיו מספיק תשובות.

יכול להיות שעדיף לשאול בהו"ל.

אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.

מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)

עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.

תקציב של סביבות 1,000 שקל לילה, (נחמד אם יהיה בפחות) שני לילות בסוף אוגוסט כנראה (אני מקווה שלא יהיה עמוס או יקר מידי בזמן הזה, אין לנו כל כך אפשרות אחרת)

אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?

אנחנו מתניידים באוטובוסים.

עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.

אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.

מומלץ ממש ממשכנפי נשרים

צימר במחסיה, עלה לנו 1000 לסופש

כל המתחם מגודר ורק שלכם יש בריכה וגקוזי פרטיים ומטבחון נוח.

אפשר להוסיף 200 ולהישאר גם מוצש עד ראשון בבוקר

תודה רבהחושבת בקופסא

אפשר להגיע בתחב"צ?

מחיפוש מהיר ראיתי שיש לפחות 4-5 צימרים ביישוב הזה. התכוונת למשהו ספציפי?

אשמח לעוד תגובות

עוקבתרוני 1234
אני אשמח להמלצות גם למקומות שלא צריך תחב"צ, בכל רחבי הארץ.
לא מאוד בקי, אבל ברחבי יו"ש יש המוןהסטורי
אולי צימרבוס שומרון באלון מורה יכול להתאים.

(לא הייתי שם, רק ראיתי פרסומים)

נראה לי פחות הכיווןחושבת בקופסא

אנחנו כנראה יותר מידי עירוניים בשביל זה, אין ברכה פרטית, וגם לא נראה שיש אופציות מה לעשות באזור מסביב.

אבל תודה, אשמח לעוד תגובות. 

ממליצה בחום על צימרים נוף החאן בכפר אוריהנגמרו לי השמותאחרונה

הנה הקישור: נוף החאן, צימר בכפר אוריה | Weekend

היינו אומנם עם שלושת הילדים ולא רק זוג, אבל גם לזוג זה שווה בהחלט לדעתי.

אני זוכרת שהמחיר היה נמוך יחסית למקומות אחרים ויכול להיות שדווקא כן יתקרב לתקציב (לא יודעת לגבי אוגוסט).

הבעלים של הצימר מקסימים.

יש שם בריכה שווה שפרטית בשעות מסוימות שאתם שם (בעל הצימר מסביר הכל כאשר מגיעים. בגדול כאשר זוג או משפחה רוצים להיות בבריכה ויש במתחם עוד זוגות אחרים אז או מחלקים מראש שעות ואז יש לכם שעות רק שלכם.

או נכנסים בלי לקבוע כאשר פנוי ואז סוגרים את הדלת של הבריכה עם הווילון וכך זה סימן לאחרים שתפוס ולא נכנסים )

יש גם ג'קוזי גדול בנוסף. גם בחלק מהצימרים בפנים וגם ליד הבריכה עם מפתח ודלת וכנ"ל כאשר זה מתחלק לזמנים שהם רק שלכם).

זה באיזור צרעה ואשתאול, נוף מדהים, הרבה מסלולים. יש גם סניף איקאה קרוב אם שייך

ומרכז של חנויות אוכל וכו' באיזור (לא בכפר אוריה עצמו אבל קרוב).

לא יודעת לגבי תחב"צ.

אנחנו נהנינו מאוד וממליצה

תהנו המון

איזה כיף ❤️

מישהו מבין טוב בליסינג?חזקה בעורף

אנחנו מתניידים בשני רכבים. בעלי מקבל מהעבודה רכב+דלקן של 7 מקומות, שלרוב נמצא אצלו. ויש לנו רכב פרטי שלנו (5 מקומות שלרוב נמצא אצלי) עד עכשיו הרכב הפרטי שלנו היו רכבים זולים ודי מתפרקים, לא כ"כ השקענו ברכב כי הוא שימוש בעיקר אותי לעבודה (ממש קרוב לבית) ובהקפצות של הילדים (שוב, לרוב נסיעות ממש קצרות)

עכשיו ב"ה כבר תקופה שהרכב 7 מקומות לא מספיק לנו❤️ אז הרכב הפרטי הופך להיות גם להרבה נסיעות (לשבתות ולטיולים) הרכב הנוכחי כבר מתפרק וכבר תקופה שאנחנו מחפשים רכב ממש טוב שיחזיק מעמד לאורך זמן. הקצבנו עד 50,000 אבל לא מוצאים משהו שמספק אותנו מבחינת הנתונים של הרכב😬

התחלנו קצת להתלבט אולי כדאי לנו להשקיע בליסינג. מצד אחד מרגיש לי קצת כמו לזרוק כל חודש כסף לפח. מצד שני, נותן לנו שקט נפשי עם הרכב (קצת זקוקים לזה)

אבל בסופו של דבר, לא באמת מבינים בליסינג עד הסוף…

נשמח לשמוע איך זה עובד. יתרונות וחסרונות.

למה צריך להתייחס כשרוצים להתחיל? על מה לשים דגש? מאמינה שאנשי מכירות של הליסינג יידעו ל"סובב" אותנו טוב, כדי להרוויח, אז רוצים לבוא כמה שיותר מוכנים מראש.

תודה לעוזרים🙏🏻

לא בדיוק מה ששאלתפשוט אני..

אבל אני מכיר אדם שהקים עסק למציאת רכבים יד 2, לפי תקציב וצרכים. הוא בעצמו מחפש את הרכב, בודק אותו, עושה משא ומתן עבורך על המחיר וכו'.

נעזרתי בו כבר פעמיים, וזה אחרי שהגעתי אליו דרך אח שלי שרכש דרכו. השירות עולה 3,300 ש''ח.

לדעתי, רק על מציאת תקלות שבאף מכון מורשה לא בודקים, הוא לגמרי שווה את המחיר. במיוחד אם אתם כמוני לא מבינים ברכבים .. והוא גם מילואימניק אז בכלל כיף. 

אני לא מכיר אותו אישית ואין לי שום אינטרס...

גם אנחנו נעזרנו במישהו כזהבארץ אהבתי

לנו זה עלה 2000 אם אני זוכרת נכון (אבל היה לפני כמה שנים, אולי העלה את המחיר מאז).

ממליץ גם על ארי ויילר1223334444
זה בדיוק הבנאדם 🤩פשוט אני..
גם אני ממליץ עליו, בחום רבדוד100
+972 54-532-0036
הוא נותן שירות בכל רחבי הארץ?רוני 1234
תודה! נחשוב גם על זה.חזקה בעורף
נשמע שזה לא נכון לכם ליסינגזיויק
תודה על התגובה. יכול לפרט למה?חזקה בעורף
כי הרצון שלכם זה ברכב טובזיויק
זו לא סיבה מספיקה לליסינג עם כל הכבוד..
ליסינג אף פעם לא יהיה משתלם לאדם הפרטינפשי תערוג

עלות של ליסנג פרטי הבסיסי יהיה כ2000 שח לחודש בהתחייבות ל3 שנים.

עם סכום כסף כניסה ויציאה

כך שתשלמו כמעט 60-70% מערך של רכב חדש

אבל בסוף התקופה לא תשארו עם רכב

בליסנג תפעולי זה יעלה כמעט פי 2 כל חודש

כן, חברות הליסינג תמיד מצחיקות אותיפשוט אני..
''ירידת הערך - עלינו''.

נו בטח עליכם, רק שאני צריך לשלם פי 2 מירידת הערך בשביל שזה יהיה עליכם... 

ליסינג זה דרך בעיקר לקנות את ההתחמקות מה"דרעק"משה

לכן עכשיו הלוביסטים של הליסינג נלחמים בתוכנית של מירי רכב (לא שגיאת כתיב) להפחית את כמות הטסטים למכוניות יחסית חדשות מפעם בשנה לפעם בשנתיים. בסוף ה"לחם והחלב" שלהם זה  אנשים ששונאי תחזוקה של מכונית.

אולי ישתלם לכם רק להשכיר רכב לטיולים ושבתותרוני 1234אחרונה
אני מניחה שזה רק פעם בכמה חודשים
מישהי חייבת לי כסף ולא נעים לי להזכיר להפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 19:59

אבל עם חוסר נעימות לא הולכים למכולת, לכן הזכרתי למדינת ישראל בכל זאת...

כן חברים,

לפעמים מומלץ למלא דוחות להחזר מס 😀

לא המצב ... אבל תודה!לאחדשה
חיבוקחדווית

יש לי חברה סופר סופר קרובה,

חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..

ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.

עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.

ואני לא יודעת מה לעשות.

האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה

פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??

מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה 

משהו לא מסתדרפשוט אני..

לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.

ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...? 

היא לא כתבה שהיא מתחתנתזיויק
אלא שאלה מה יהיה אחרי שתתחתן מתישהו
''עכשיו אני מתחתנת''פשוט אני..
שאלה טובהמחפש אהבה
ואלה יפה שאתם עוקבים ושמים לבחדווית

תכלס השאלה הקודמת היתה לחברה שלי שרצתה לשאול... (חסום לה משום מה)

אם לא היית מתייחסת לזה כעניין זה לא היה חייב להיותפתית שלג

אבל אם באמת את מתייחסת לזה כמשהו גדול שיכול להשפיע על הזוגיות שלך- אז כנראה זה באמת עניין שצריך לפתור. קודם מול עצמך, ואח"כ מולו.

בגדול בעיה בהגדרה זה לאSevenאחרונה

הרי זה לא אסור..

אבל כן נשמע לי מוזר שאת זקוקה לחיבוק ארוך מחברה כדי להרגיש את האהבה המיוחדת והנקייה בינכן...

בד"כ נשים מבטאות רגש באמפתיה בלהכיל אחת את השניה פחות יצא לי לחבק חברה שעות ברגיל (לא מדברת על מקרה קיצון נניח שמישהי מאבדת אדם יקר ואז נותנים לה חיבוק ארוך אלא כהרגל בינכן של חיבוקים ארוכים)

כן נשמע לי יותר נכון לשמור כאלה דברים לבעלך ובהמשך לילדים...בהצלחה

מכירים את די סיטי במישור אדומים?ברגוע

האם יש שם חנויות במחירים טובים?

מחפשים בעיקר ספה ומיטת ילדים, אולי גם שולחן אוכל ותנורים

הייתי שם לפני שנה, זה היה בעיקר בית קברות לעסקיםפשוט אני..

אבל במג'יק קאס העברנו הרבה שעות מאוד מהנות

תודהברגוע
ואולם שמחות של ארועים חרדייםמשה

זה חור עולם. חוץ מברכב אין דרך להגיע לשם וגם אין סיבה.

אם אתם מהאיזורנפשי תערוג

שווה אולי לקפוץ

לנסוע ספיישל אני חושב שבירושלים יהיה יותר מבחר ובמנעד מחירים גדול יותר

תודה, יש לך המלצה על חנות מסויימת בירושלים?ברגוע
לא.נפשי תערוגאחרונה

אבל לפני שרצים לחנויות

90% מהחנויות ממציגות את הדברים שלהם באינטרנט

מציע לעשות את השוואת המחירים באינטרנט ורק אחרי שנסגרים על משהו ספציפי לנסוע לראות אותו פיזית

מודעות לאתגרים בקדושת הזוגיות במרחב הזוגימחפש אהבה

נראה לי שהשאלה מורכבת משתי חלקים, אחד מופנה לגברים שבינינו ואחד לנשים:

לגברים: האם אתם משתפים את האישה שלכם באתגרים שאתם חווים מול נשים אחרות?...

לנשים: האם אתם מעוניינות שהבעל שלכם ישתף אתכם בנושא הזה? שיהיה פתוח עד הסוף?

האם קרה לכם שהוא שיתף אותכם, ומה היתה תגובתכם [המודעת והלא מודעת..]?

לא בדיוק אבל בערךפשוט אני..

אני משתף בצורה קיצונית.

זה העלה את הזוגיות שלנו עשרות מונים למעלה,

פתר הרבה מאוד בעיות שהיו לנו (בעיקר לי),

ושחרר הרבה מתח וחרדה.

גם אצלנו יש שיח פתוח בתחום הזהנעמי28

אבל זה הגיע עם השנים, לא חושבת שהיינו בנויים לזה בשנים הראשונות.

צריך ביטחון עמוק אחד בשני ובמקום שלנו, חוסר שיפוטיות וקבלה, לא רק בתחום הזה.

צריך המון נפרדות והבנה שלא כל מעשה שהשני עושה קשור אלי. 

למה הניסוח פה שזה תמיד מהצד הגברי?ירושלמית במקור
מה הכוונהזיויק
למה הוא שואל אם הגבר משתף ולא אם האשה משתפתפשוט אני..
אין סימטריה אבל שאלה טובהזיויק
נו, אשמח לשמועמחפש אהבה
(הוא לא אמר על השאלה שלך שהיא טובה אלא על שלי)ירושלמית במקור
זה מה שהתכוונתי. מוזמנת לשתף מהצד השנימחפש אהבהאחרונה
מה זה אומר אם קשה לי ממש?נגמרו לי השמות

ומה זה אומר עלינו כזוג?

ומה אם פשוט נמאס לי מכל הריבים האלה?

או מכל הריחוק הזה?

או מכל הקושי הזה?

יצא לי להתבונן בחג השבועות האחרון במגילת רות,

ובקריאה הזו קפצו לי לעין המילים "ודבקה בה".

לפני הרי מתואר שגם עורפה וגם רות הלכו עם נעמי

אבל נתקלו שוב ושוב באתגר או סירוב או שימת המציאות כפי שהיא על כל קשייה ומורכבויותיה שהציבה בפניהן נעמי - ובעוד עורפה בחרה לחזור אחורה, על רות כתוב: "ודבקה בה".

ובעצם התבוננות על זה הביאה אותי לחשוב שדבקות מובילה לחיים, דבקות יוצרת חיים.

הרי בזכות אותה הדבקות נוצר אפילו המשיח שלנו! חיים. גאולה. בזכות הדבקות הזו. בזכות הלא לוותר הזה.

וגם במקום אחר בספר בראשית ששם נאמר "ודבק באשתו והיו לבשר אחד" - ורש"י מפרש בילדים, ופירושים אחרים מפרשים גם באחד ממש באיחוד הנשמתי והגופני והכולל כולו. כלומר יש כאן עוד דבקות שמובילה לחיים. גם להמשך החיים (ילדים) וגם לאיכות החיים עצמם ושמחת החיים שזה הביחד והאחדות של הזוג.

וגם בתפילה ששם נאמר: "ודבקנו במצוותיך" ואנו לומדים על התורה הקדושה ש"עץ *חיים* היא למחזיקים בה ותומכיה מאושר". וגם אם העץ מתנדנד ברוח - אנחנו מחזיקים. דבקים. בתורה. במצוות. באתגרים שהחיים מזמנים לנו.

ועוד מקור שעלה לי בהקשר הזה הוא "ואתם הדבקים בה' אלוקיכם *חיים* כולכם היום" - שוב דבקות שמובילה לחיים!

זה פשוט מדהים.

כמה הדבקות מובילה לחיים

כמה להמשיך, לדבוק, להתמיד, לא לוותר יכול להוביל אותנו לחיים.

לדבוק בטוב כמובן.

* ודבקה בה - לדבוק בטוב. רות ראתה בנעמי את הטוב ודבקה בטוב הזה. "באשר תלכי אלך ובאשר תליני אלין עמך עמי ואלוקייך אלוקיי" - זה הטוב. ה' אלוקי ישראל ולהיות חלק מעם ישראל ולהיות עם חמותי הטובה - זה הטוב עבורי ובו אני דבקה.

* ודבק באשתו - לדבוק בטוב שבאשתי. לדבוק בטוב שבבעלי. לדבוק באשתי עצמה. לא לוותר עליה. לדבוק באישי עצמו. לא לוותר עליו. 

לדבוק ולהתכוונן אליה ולהשקיע בה כמה שאני רק יכול. לדבוק ולהתכוונן אליו ולהשקיע בו כל מה שאני יכולה.

* ואתם הדבקים בה' אלוקיכם - לדבוק כמובן בקב"ה שבידו הכל וממנו הכל ומקור כל החיים וכל הטובה וכל הברכה.

* ודבקנו במצוותיך - לדבוק בטוב שבמצוות ובתורה. יש טוב ויש רע ובחרת בחיים - לבחור בטוב.

ואפשר ללמוד מזה גם על הזוגיות שלנו ועל ההורות שלנו - ולזכור שמעבר לזה שכל דבר בעולם הזה צריך אנרגיה כדי להתקיים, צריך עבודה כדי להתקיים ולקרות,

יש עוד משהו מאוד מאוד חשוב:

הטוב הגדול יותר, השלם יותר, האמיתי יותר והשורשי והעמוק יותר – כל אלה באים *רק* אחרי ההשקעה. רק אחרי הדבקות. רק אחרי שעובר זמן של השקעה מתמשכת ומרוכזת.

למשל,

לא דומה אהבה לתינוק בן יום

לאהבה לילד בן שנתיים

לאהבה לאותו הילד בן 10

ככל שהילד גדל,

ככל שנשקיע בו יותר - יותר נאהב אותו.

כמובן שמהתחלה אנו אוהבים אותו.

אבל אי אפשר להשוות את האהבה שהייתה לנו בלב כשרק ראינו אותו לראשונה, לאהבה שיש לנו בלב כשהוא פתאום קורא "אמא", "אבא", לאהבה שיש לנו בלב שהוא כבר משחק עם האח הקטן, מחבק אותנו וכותב לנו ברכה ואנחנו משחנשי"ם איתו ומגלים בו עולם שלם ואישיות שלמה שלא הכרנו! ואז האהבה מתעצמת אפילו עוד יותר!

אותו רעיון גם עם בני זוג,

בהתחלה יכולה להיות אהבה, חיבה, התרגשות וכו'

ופוטנציאל הצמיחה של האהבה עצמה הוא עצום

אחרי שנה עוד יותר

אחרי 10 שנים עוד יותר

ואחרי 20 ו30 שנים עוד יותר.

וגם אם קשה לנו עכשיו -

הרי אם נלך אחורה למקומות שחווינו קשיים בחיים הרבה פעמים נוכל לראות שאם לא היינו חווים את כל הקשיים האלה, את כל המשברים והרע שעברנו - לא היינו באותו מקום שאנחנו עכשיו. וכל אחד ואחת ומה שזה אומר עבורם.

כך גם אם אנו עוברים עכשיו קשיים בזוגיות שלנו - נוכל להגיע דווקא מהם ומתוכם גם לכמויות של *טוב* גדול אפילו עוד יותר בינינו. 

כמה שזה נשמע מופרך, לפעמים רק מהמשברים אפשר לצמוח ולהעמיק בעוצמה הכי חזקה שיש,

לפעמים דווקא מהרע אפשר לחוות את הטוב יותר בשלמות ויותר בחוזקה ועוצמה.

וזה נכון לכל תחום בחיים - אדם שעובר ומתגבר על מכשולים וקשיים - לרוב יכול לצאת הרבה יותר מחוזק, עם הרבה יותר כוחות ותעצומות נפש שגילה על עצמו, הרבה יותר לעזור גם לאחרים, הרבה יותר לפתח את השריר של הנתינה וגם של הקבלה, לפתח ולהרחיב עוד את כוחות הנפש שלו, וגם לחוות את הטוב הרבה יותר בעוצמה כאשר הוא מגיע.

אז דווקא אחרי ריב או אתגר או קושי זוגי - אם נצליח לעבור דרכו, בתוכו וממנו נכון -

או אז נוכל גם לגלות את הטוב העמוק יותר, הגדול יותר,

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו נשברים באמצע!

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו מרימים ידיים בקושי הראשון או השני או השלישי.

אז אם יש קשיים ואנחנו חושבים אולי להרים ידיים?

רגע!

לומר לעצמנו - רגע, בעצם עדיין אין לנו מושג עוד כמה טוב נוכל לקבל מהקשר הזה ואחד מהשנייה עוד יום, עוד חודש, עוד שנה ועוד 20 שנים.  

אז ננסה לאפשר לעצמנו את אותה השקעה והתמדה, את אותה דבקות, את אותו לימוד, וב"ה לזכות לטוב עמוק וחזק עוד יותר.

ובעצם אם חושבים על זה אז גם בהורות, גם בזוגיות, גם במיניות, גם בכל מערכת יחסים עם המשפחה, גם בעבודה, וגם בהכל - המתמיד זוכה! לגמרי זוכה ❤️

וזה הזכיר לי גםנגמרו לי השמות

קטע שכתבתי בעבר שמדבר בדיוק על המקום הזה, של כל הטוב שמגיע דווקא אחרי שדבקים, דווקא אחרי שעוברים אתגרים בחיים, אז רוצה לצרף גם אותו לכאן:

אשתי, תודה שחיכית.

היום חגגתי איתך ועם המשפחה המדהימה שבנינו יום הולדת 80.

זה משהו לחגוג יום הולדת 80.

לא בא ברגל...

וחשבתי קצת. או בעצם הרבה.

ומתוך כל המחשבות שלי על חיי, את יודעת איזו מחשבה קפצה כל הזמן בראש ועלתה על כולנה?

המחשבה עלייך.

המחשבה על כך שחיכית לי.

את חיכית.

חשבתי על כל אותם הצמתים בחיים שלנו, מגיל 20+ ועד היום.

וואו, 60 שנים, זה פשוט לא להאמין!

חשבתי על איך בכל צומת יכולת לבחור - להאמין בי, להאמין בנו

או לא להאמין.

לבחור

אם להישאר

או להיפרד

אם לקחת את עסקת החבילה, הלא פשוטה בכלל לפעמים, שקוראים לה "אני",

או פשוט לוותר על הכל, לקום וללכת.

ואת, אשתי היקרה, תמיד בחרת, וחזרת ובחרת בי.

את בחרת בנו.

כל פעם מחדש.

את בחרת לחכות.

את ידעת והיית כל כך חכמה כבר אז,

את ידעת מבפנים, שזה יגיע,

שאנחנו נעבור את זה.

וגם את זה, וגם את המכשול ההוא שחשבנו שזהו הגענו לסוף ולעולם לא נצליח להתגבר? גם אז היה בתוכך את הקול הפנימי שאמר לך לא לוותר,

שאמר לך להילחם

שאמר לך לחכות.

זמן.

כמה כמה שהוא משאב חשוב.

ומי כמוני בגיל 80 יודע זאת

כמה הזמן הוא המרפא הכי גדול

כמה הזמן הוא הקוסם הכי גדול 

כמה הזמן הוא המאפשר הכי גדול

כמובן שהקב"ה! אבל בורא העולם שברא את הזמן וגילם בתוכו כ"כ הרבה אוצרות,

שמי היה חולם לאן הם יובילו אותי, אותנו?

ומה היה קורה אם לא היית מחכה לי?

ומה היה קורה אם לא היית, היינו, נותנים לזמן לעזור לנו ולרפא בנו דברים?

ומה היה קורה אם לא היינו בוחרים לעבוד?

ומה היה קורה אם היינו נפרדים?

בצומת ההיא? וההיא? ובמשבר הגדול ההוא?

אני אפילו לא רוצה לחשוב על זה.

על מה הייתי יכול לפספס

על חיים שלמים ומתוקים וטובים איתך יקרה שלי

על המשפחה המדהימה שבנינו

על כל האוצרות הללו שעכשיו מביטים בנו בעיניים נוצצות

ושרים לנו שירים

ומחברים לנו ברכות

וכולם חוזרים על דבר אחד - אתם הדוגמא שלנו לזוגיות טובה סבא וסבתא!

אתם!

אנחנו יקרה שלי! אנחנו! שמעת?

אנחנו, הזוג שעבר והתמודד ונילחם וקם ונפל

ושוב נפל

ושוב קם

ושוב 

ושוב

אנחנו מודל להערצה!

ממנו שואבים!

והאמת? אני מבין אותם.

תראי יקרה שלי מה יצא מאיתנו!

תראי כמה אהבה יש בינינו

כמה עוצמות

כמה חוויות

כמה טוב. טוב צרוף. טוב שלם. חיים שלמים.

כמה נהיינו אחד, במלוא מובן המילה.

ואיזה מזל שחיכית לי

ואיזה מזל שהאמנת בי

ואיזה מזל שלא וויתרת

ואיזה מזל שגרמת גם לי לא לוותר

ואיזה מזל שלקחת את כל הפניות הנכונות בדרך

ואיזה מזל שהשכלת להבין שזו *דרך*,

ושגם כשאנחנו למטה, הכי הכי למטה -

אנחנו עדיין בדרך!

וכמה בהמשכה השמים צלולים

והשמש מאירה

והחיים מחייכים

וכמה טוב ואור ושפע וברכה יש מעבר לפינה, 

במורד הגבעה,

בהמשך הדרך הזו.

ואת, שחיכית,

וידעת

והאמנת

ובחרת

ואהבת

ללא תנאים 

לך אני עומד היום ומוקיר תודה ונושק לראשך על שהבאת לי את החיים המתוקים והנפלאים הללו לצידך ויחד איתך.

תודה.

את לא יודעת עד כמה תודה.

תודה שחיכית.

(רציתי לכתוב ישר ולא הספקתינגמרו לי השמות

בעקבות בלת"ם שמיד צץ,

אז חוזרת עכשיו רק לציין הבהרה:

@oo היקרה רק למען הסר ספק היה חשוב לי לכתוב שאת הקטע הנ"ל רציתי לכתוב כבר מחג השבועות שאז חשבתי על הדברים ופשוט חיכיתי לזמן פנוי לנסח ולכתוב אותו.

וכמובן שאין באמור שום התייחסות ספציפית למקרה ספציפי כזה או אחר או שום ביטול חלילה לדברים שנאמרו בשרשור אחר.

אלא רק התבוננות אישית שעלתה לי מקריאה במגילה וכל מה שפירטתי כאן. 

ואם יש מקרים שיתחברו וזה יהיה מתאים להם - מצוין, ואם יש מקרים אחרים שלא יתחברו או שלא יהיה שייך אליהם - זה גם כמובן בסדר גמור ואין הדברים מתיימרים להתאים לכל המצבים ולכל האנשים ולכל המקרים באשר הם כמובן, אלא רק לאלה שכן ).

ובכלל רוצה להודות לך גם כאן על הדיון המכבד, המפרה, המדייק והמחכים שם 🙏❤

כבר זמן רב כאן בפורומים אפשר ללמוד ממך המון מתוך המודעות הגדולה שלך, העבודה העצמית מעוררת ההערכה שלך, הגמישות המחשבתית שלך, החתירה למען מיקסום האושר בכל התחומים בחיים ועוד

🔴 מצב מלחמה 🔴 - תוספת קטנה לעכשיונגמרו לי השמותאחרונה

יש משפט חשוב של דוקטור ויקטור פרנקל (ועוד רבים וטובים) שחשוב רגע להנכיח לעצמנו עכשיו:

כל התנהגות/תגובה בלתי נורמלית במצב/במציאות בלתי נורמלית - היא נורמלית.

אז מצאת את עצמך / את אשתך / את אישך / את הילד ברגרסיה בתחום מסוים?

אתם נורמליים.

זו המציאות שלא נורמלית.

אז לוקח לך שוב שנה לעשות פעולה פשוטה?

הכל עמום, מבולבל, לא מרוכז?

את נורמלית. אתה נורמלי.

פתאום בוכה כאילו בלי סיבה הנראית לעין?

כל פעולה הכי קטנה נראית כמו הר?

התחלת דיאטה בדיוק לאחרונה ומאתמול מחפשת רק מתוק ומנחם?

הסבלנות מתקצרת לפתיל קצרצר או אפילו בלתי נראה?

לא מבינה את עצמך?

שואל מה נסגר איתי?!

תוהה לעצמך או אפילו מבקרת את עצמך: מה זה מה קורה איתי?!

את נורמלית. אתה נורמלי.

ומה יעזור גם לנו וגם לזוגיות שלנו עכשיו?

בעיקר חמלה.

הבנה.

לגיטימציה לאנושיות שלנו.

המון חמלה ואהבה.

לעצמי. לאשתי. לאישי.

לקחת נשימה עמוקה

ועוד אחת

להוריד סטנדרטים כרגע במה שאפשר

ובעיקר לזכור שגם אני וגם בעלי/אשתי - אנושיים.

ועוברים, שוב, בתוך מציאות מוטרפת.

ולנסות למצוא עוגנים גם כעת

ולנסות לחזק את עצמינו ולהתמלא ממה שעוזר

לנו, ולזוגיות שלנו.

בשורות טובות ב"ה 🩵🙏

שאלה יותר לגבריםבוריס

אשמח להמלצות על תחתונים.

אני לא מוצא משהו שהוא באמת נח ואני סובל מזה מאוד

תודה

מאצ'טונים דלתא - יש גזרות שונותפ.א.
אני אוהב בוקסר קצר 
גזרה?חתול זמני

אני אישית אוהב את הבוקסרים הארוכים של פוקס (יש לי מבנה גוף רזה־בינוני בערך L)

לגזרה רחבה הרבה אוהבים רפויים

א. גזרה רחבההסטורי
ב. שתי מידות יותר משאר הבגדים...
כעיקרוןשפויאחרונה

אין נוסחא מנצחת, לכל אחד נח משהו אחר,

זה פשוט לקנות אחד ולבדוק.

אולי יעניין אותך