לא רואה אופק לרכישת בית.זה שובר אותי נווד
לא מדבר על מרכז,פריפריה לחלוטין..אוף.ככ מבאס.
כי זהות לא בכנסת ;)אריך וייס
לא תאמין אבל..בורא עולם נתן
כשזה יהיה הזמן שלך לרכוש דירה אתה תקבל אותה..
כמובן תעשה את ההשתדלות שלך,
אבל כשיהיה הזמן המתאים זה יגיע,
כי יש מנהיג לבירה שדואג לכל,
אתה יכול לראות המון אברכים בישיבות עם דירה ולא רק בגלל שההורים רכשו להם, למרות שאתה מבין שמשכורת גבוהה זה לא הצד החזק שלהם,

אסיים בדברי הרמבן פרשת בא כמדומני
"עד שנאמין בכל דברינו ומקרינו שכלם נסים אין בהם טבע ומנהגו של עולם"
בהצלחה ותראה ישועות..
^^^^^פאז
בע"ה לכל זמן ועת.
בטח בה' ויהיה בסדר
אתה עובד ?עדן ירושלים
עשית צבא? אם כן אז מה הבעיה,
ברור שזה פרוצדורות ומלא כסף, אבל זה אפשרי למישהו שעובד..לאברך (לדעתי לא מגיע לקנות בית אבל זה לא הדיון) אני מבין את הקושי
קצת דיברת שטויותmp3
נתחיל מזה שלאברך שלומד תורה הכי מגיע בעולם שיהיה לו בית משלו!!!! זה שאנחנו חיים בעולם של שקר שבו אנשים מתחזים לאברכים כדי להתבטל זה משהו אחר.
שנית-גם מי שעשה צבא ועובד יתקשה בקניית דירה. ההון העצמי שדרוש לשם כך הוא גבוה ודורש חסכון של כמה שנים טובות ללא הוצאה,מה שבלתי אפשרי לאדם נשוי. אלא אם כן יש עזרה כלשהי מההורים או מהמדינה.
אפשר גם בלי עזרה מההורים או מהמדינהמשה

אבל צריך לחיות ברמת חיים של קו העוני ומטה.

חייב להודות שעשיתי את זה בשנות נישואינו הראשונות. גרנו ביישוב קצה וסך ההוצאות שלנו היה פחות מקו העוני.

לא היה חסר כלום בבית, אבל לא היה רכב והריהוט ברובו היה  יד עשירית.

כמה שנים של ריבית מאז, החיים הרבה יותר יפים.

לא אמרת שאתה לא בעד רכישת בית?אנונימית 50
זכור לי מאחד השרשורים מהעבר הרחוק .
זה נכון, אבל זה לא קשורמשה

לקנות בית אני יכול. אני מעדיף שלא ולקבל ריבית ניירות ערך, זה לא קשור ליכולת אלא לבחירה.

לא כתבתי לא יכול. שים לבאנונימית 50
כתבתי לא בעד.
זכרתי נכון.
נכוןמשה
לגמרי רמת חיים של קו העוני...נשואה מאושרת.

רוב רובם של האנשים שהכרתי קונים בגיל הנושק ל40, אלא אם כן יש עזרה מטורפת מההורים, או משהו אחר יוצא דופן...

מעניין אותי אם היית עושה את זה שוב?mp3
והיית ממליץ לילד שלך לעשות את זה?

וזה נקרא להתקשות בקניית בית.לא?זה חתיכת קושי שהסכמתם לעבור אותו במשך תקופה כדי שבעתיד יהיה קל יותר.
יש לי תשובה מורכבת על זהמשה

רובה (בדיעבד) לא נובעת לעולם הכלכלה אלא לעולם הנפש. באישי, אם את רוצה.

לא הרגשתי שום  קושי. לא היה חסר בבית כלום. לא היה חסר כלום באמת.

היו דברים שהיא רצתה או שאני רציתי והחלטנו שלא, כמובן - אבל לא באופן חריג.

היה לי השבוע דיון על זה עם כמה קולגות שלינפשי תערוג
טענתי שלאדם דתי זה באמת אולי קצת קשה

לזוג חילוני שמתחתן מאוחר זה הרבה יותר פשוט

נגיד אדם חילוני שמתחתן בגיל 28 עם מישהי בגיל 27
מסיים צבא בגיל 21
לומד תואר עוד 3 שנים
ואז עובד 4 שנים
במשכורת חודשית של 7000 ש"ח נטו ומצליח לחסוך 3 אלף בחודש

או שפשוט עובד 7 שנים במינימום משהו כמו 5000 נטו
ומצליח לחסוך אלפיים בחודש

בכל התקופה הוא חוסך בערך 150 אלף

כ"ל גם אישתו לעתיד מצליחה לחסוך סכום כזה

עם הון של 300 אלף אפשר לקנות בית נחמד בפריפריה

בלי עזרה מההורים

אצל הדתיים זה קצת יותר קשה
אבל בהחלט אפשרי

כמובן שמי שמתחתן בגיל 21 חסר כל עבודה וחסכונות
שלא יצפה שהמדינה תממן אותו
פשוט יקח לו כ15 שנים לחסוך הון עצמי
ואז בגיל 35 יקנה דירה
זה גם סבבה
שמעתי מיועץ משכנתאות בדיוק הפוךהתמסרות
הרבה זוגות חילונים בשנות הרווקות "חיים את החלום" נוסעים, נופשים, מבזבזים...
ואז כשמתחתנים (הרב לא חוסכים) ממש קשה להם לחיות בצמצום בשביל לחסוך כי התרגלו לרמת חיים גבוהה ברווקות.

וזוג דתי שמתחתן צעיר במודעות מההץחלה שחייב לחסוך לעתיד.

נכון שלכולם קשה בזה אבל זה לא שחיי החילונים זוהרים
^^^^הסטורי
מכיר יותר ממקרה אחד, ששנה היא עבדה כדי להתחיל לימודים אקדמאיים, אבל אז התחשק טראק רציני בחו"ל. אז שלושה חודשים היא בזבזה במזרח הרחוק את כל הכסף מהשנה שעבדה (גרה אצל ההורים!) וכעת עובדת עוד שנה, כדי להתחיל לימודים שנה מאוחר יותר, אם לא פתאום יתחשק עוד טיול או משהו כזה...
רק אמרתי שיותר קל תאורתיתנפשי תערוג
והאמת כמו שאמרת, אותו אחד שדיברתי אמר
אבל טיול לחו"ל אחרי צבא וכו'

אבל כאן זה כבר סדר עדיפויות
ברור שאי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה

וזה לא קשור חילוני או דתי

כמו שדיברתי עם מישהו שהוא ואישתו מרווחים 25 אלף נטו בחודש ולא מצליחים לסגור את החודש
ומנגד יש כאלה שמצליחים לסגור את החודש עם שליש מהסכום הזה. והוא לא הבין איך זה יכול להיות
לא הדיון אבל איזה אומץ יש לך לומר זאת.אנונימית 50
בעלי אברך. רוב החברים שלו אברכים.אנשים שחיים בצניעות מטורפת והכל לשם שמיים. תמיד יש פרח בר ששותה קפה במקום ללמוד אבל הרוב לשם שמיים לחלוטין. אז מי שמך?

וואו. איזה זלזול בכבוד תלמידי חכמיםחדשה ישנה
אם כולם היו עובדים כמו 'כולם' לא היו ת''ח, אברכים, רבנים.. איפה היה העולם הרוחני של עמ''י?!
אתה צריך להתבייש על המשפט הזה ומציעה לך שתחזור בך... אני חושבת על רבנים גדולים שכל ימיהם היו 'אברכים' שאתה צריך להגיד להם תודה שהם לומדים בשביל כולנו ומזדעזגת על החוצפה שלך לדבר כך עליהם.
מוחה גם. לא לעניין ההערה שרשמת על אברכיםהבט משמים

בס"ד

מגיע להם כמו כולם..

הכל מגיע בסוףחדשה1
יש לנו ים סיפורי ניסים עד שהצלחנו לקנות בית ב"ה.
לכל אחד הזמן שלו, ומה שמגיע לו....
המון סבלנות וביטחון בה' הוא יודע מה טוב עבורך.
בכל זאת תעשה חיסכון חודשי.סודית
אולי כחלון יתחיל למכור את הפילים הלבנים של מחיר למשתכן, ופתאום כן יהיה לך מספיק הון עצמי?
אל תוותרו על חיסכון חודשי. תעשו השתדלות.
) לא דווקא לפני החג, תתחילו אחרי פסח).
אתה מאמין בבורא עולם?בסדר גמור
הוא כל יכול או כפוף למשהו?
נו ו....?נפשי תערוג
אז תגור בשכירות כל החיים
החיים שלך יהיו פחות מאושרים?

עכשיו זה לא הזמן לרכוש בית.בלדרית
המחירים עכשיו בשיא של 11 שנים. חכה קצת וזה יירד.
כרגע הדירות יושבות בשוק בלי קונים מעל לשנה, הבניה בשיא ויש הרבה פרוייקטים בדרך. אין שום צפי לעליה והמשקיעים יוצאים מהשוק.
קצת סבלנות ובינתיים שים כסף ''מיותר'' בחסכונות. לאט לאט מגיעים לזה.
ושכירות זה ממש לא בזבוז כסף. אם אתה יכול למצוא דירה קטנה עד כמה שאפשר במיקום שמאפשר לך קרבה וחסכון בנסיעות לעבודה או הוצאות מזון או גני ילדים זה חסכון משמעותי. כיום מחירי השכירות הם כל כך נמוכים שמחזיקי הדירות בעצם מפסידים עלייך, אז תהנה מזה.
אם מעניין אותךmp3
ברמת הגולן יש קרקעות שהמדינה נותנת בחינם ורק הבניה עליך.זה אחלה התחלה ובפרט כשאין עדיין ילדים או כשהם קטנטנים.
תלוי במה עובדיםמשה
עובדי הוראה יסתדרו, אנשים עם מקצוע שמחייב לעבוד במקום יותר מרכזי קצת פחות.
נכון.אבל שווה בדיקהmp3
אם זה היה תופס אותי לפני 10 שנים.בוודאות הייתי קופצת על המציאה.
במה את עובדת?משה

לי אין מה לחפש בגולן. מה יעזור שהבית עולה 0 אם אין משכורת?

בעלי מקצועות חופשייםה-מיוחד

אם 90% מהעבודה יכולה להיעשות מהבית אז בהחלט אפשרי.

מהנדסים, רואי חשבון, אנשי מחשבים. גם אנשי צבא ומשטרה. וככל שאנשים בעלי משכורות גבוהים יגיעו למקומות מרוחקים ככה יהיה צורך באנשי "מעטפת" (מוכרים, מורים וכד')

זה נכון, אבל יש פה עוד צד/משה

אנשים כאלה שמרוויחים טוב מעדיפים לגור בסביבת המשפחה והחברים שלהם.

רופאים למשל יכולים למצוא בקלות עבודה בפריפריה בשכר גבוה. הבעיה היא שאז הם יהיו בודדים בהרבה מובנים.

גם המשפחה שלהם גרה בדרך כלל במרכז, והרבה פעמים גם נקודות השייכות האחרות שלהם.

בפריפריה הם יכולים להיות מלכים ממש, לבנות וילה ענקית וכו'. הנסיון מראה שלרוב הם לא עושים את זה ומעדיפים דירה סטנדרטית במרכז.

בדרך כלל המחיה בהתאם.נשואה מאושרת.

רק אומרת...

נחסכות לך הרבה הוצאות שיש לך בעיר. 

ברור שיש הוצאות גם שעולות כמו דלק וכו'.

אבל זה בהתאם...

נכון, אבל המשפחה והחברים רחוקמשה

ואם רוצים רמת חיים (כמו בילויים) - פשוט אין.

זה תלוי. לילדים שלך אולי יהיה קשה יותרענבל

בס"ד

לך לא תהיה בעיה עם בילויים בהנחה שרוב הבילויים הם סרט או מסעדה ואת זה יש גם בצפון [סרטים זה באמת פחות נפוץ אבל קיים].

לי אין שום בעיה. מסתבר שלרופאים זה מפריעמשה

אני גדלתי בעיר שמלאה בבתי קולנוע. מעולם לא הייתי באף אחד מהם, ולא בגלל חוסר יכולת כלכלית.

אני מניחה שלהרבה אנשים זה מפריעענבל

בס"ד

ואין ספק שזה מאתגר. סתם רציתי להגיד שיש כבר יותר אופציות בגולן [לי למשל הן לא היו מספיקות אבל אני חושבת שהרבה אנשים שבעבר זה היה להם קשה אולי עכשיו יהיה להם קצת יותר קל. במיוחד עם התחב"צ בגולן].

תראי, למי שרוצה "לעשות את המכה" מבחינה כספית הגולן מקום נפלאמשה

אם יש לו עבודה שם (בטח אם הוא רופא...), הוא יכול לגור בגרושים, לקבל משכורת יפה ולחסוך אחר כך יפה מאוד.

למי שרוצה לחיות ולהנות מזה, האופציות שם די דלות כמו שאת מתארת. וכן - בשנים האחרונות היה שיפור עצום.

הערה פחות קשורה, אבל חשוב לי להגידא-לדהיד
ה-Facilities שיש בבתי חולים בפריפריה ורמת הרפואה בהם לא ניתנים להשוואה לעומת אלה של המרכז. מבחינה מקצועית, ברוב המחלקות, התמחות במרכז הרבה יותר מקדמת מהתמחות בפריפריה. גם בשנות הבכירות שמגיעות אח"כ. לא רק רמת חיים היא שיקול, אלא רמה מקצועית.
רמת הגולן מקסימהבלדרית
הסיבה לזה שאין שם הרבה תושבים היא חוסר במקומות תעסוקה. אפשר בהחלט למצוא מקומות נהדרים מחוץ למרכז, הפותח אמר שהוא הסתכל על פריפריה כך שאני מניחה שהוא מודע לזה.
רק- כדאי לבדוק שהמקום לא מכניס אותך לפלונטר מבחינת התפתחות אישית, תעסוקה, שכנים רצויים ומקומות חינוך לילדים... לפעמים הפריפריה היא מלכודת שלא מאפשרת התפתחות.
תנסה במחיר למסכן.............יוניס

חושף שיניים בהצלחה

רוצה לפרט? שניכם עובדים, מה המצב,איזה בית, להשקעה או למגוריםוואוו

למה זה כ"כ חשוב לך לקנות דירה?ספק

באופן אישי, אני מעדיף לגור בשכירות. 

צינור מתפוצץ? טלפון לבעל הבית. 

דוד מתקלקל? טלפון לבעל הבית. 

סדק בקיר? טלפון לבעל הבית. 

זה ממש לא צריך לשבור אותך. 

יש עוד הרבה יתרונות בשכירות.בלדרית
הסיכון על ירידת ערך הנכס- שהוא משמעותי כיום- לא עלייך.
שכנים מעצבנים, מוסדות חינוך מאכזבים- אתה גמיש לעזוב.
בלאי דירה- על הבעלים.
אתה גמיש לשכור דירה בגודל ובמיקום שנחוצים לך- עכשיו- ולא לפי התכנון המשפחתי לעוד כמה וכמה שנים.
עברת מקום עבודה -נהדר, אתה גמיש לעבור לגור לידו.
רוצה להתקרב למשפחה- בכיף, רק תוביל את הרהיטים וסיימת.
אתה בישיבה, לימודים- תגור קרוב/במעונות וכשתסיים תעבור דירה.
החיים היום הרבה יותר משתנים משל הדור הקודם שהיו עובדים בעבודה אחת וגרים לרוב ליד ההורים .. צורת החיים של שכירות היא סטנדרט בעולם, בארץ יש עדיין חלום לרכוש בית, אבל כשאתה מוכר את החיים שלך בשביל הבית הזה, אולי זה לא שווה.
אחאי שעברתי ככה בקלילות שאת מתארת 6 דירות אמרתי די!אורי8
יש שלב בחיים שאת רוצה את הבית שלך! להתאים רהיטים לבית שלך ולא לחיות בבית שהוא כמו פלימוביל- , מקפלים הכל עוברים . בית שתעצבי אותו לפי טעמך. וגם ככל שיש יותר ילדים , קשה יותר לעבור דירה, זה הרבה יותר חפצים.
^^^^^^^^^^^^^^ענבל

אדם רוצה מקום משלו בעולם. סוג של יציבות. אני דווקא מבין אותואלעד

הצורך לגמרי מובן... מצד שני אסור לבטל את ההשלכותבלדרית
משכנתא ל25-35 שנה זה משהו שקשה מאוד לדעת איך הוא יסתיים, מי יודע אם תמיד תוכלו לעמוד בהחזרים? נכון שזה מה שאנשים עושים היום אבל אני ממליצה לבדוק ולברר ולא לחשוב על הכסף של השכירות ש''מתבזבז'' בינתיים. כל עוד הילדים קטנים ויש מקום לגמישות בדיור אין לאן לרוץ, החסכון בריביות מתקזז עם הוצאת השכירות. בינתיים תאספו הון ראשוני עד כמה שתצליחו.
בגלל זה לוקחים עם החזר בערך בגובה השכירות שאתם משלמיםאנונימית 50
כמו שצופים שתמיד יהיה כסף לשכירות כך אפשר לצפות שתמיד יהיה כסף למשכנתא.
משכנתא על דירה תהיה גבוהה לרוב משכירות על אותה דירהבלדרית
בגלל זה אנשים קונים דירות להשקעה וגרים בדירה אחרת שהם שוכרים, כי את הדירה שהם גרים בה הם לא יכולים להרשות לעצמם לקנות. וגם, כשאת קונה דירה, גם כזוג צעיר את כבר מביאה בחשבון את מספר הילדים הסופי שלך במספר החדרים, בשכירות את מסתכלת על ההווה.
זו כבר בעיה אחרתאנונימית 50
לא קונים דירה שאי אפשר לחיות בה. קונים ביכולת שלכם. שוב, אם אין יכולת לא לקפוץ.אגב, יש דיבור על זה שמחיר למשתכן לא ימשיך.לפעול ככה שכל אלה שהמתינו עכשיו יקפצו על השוק.
בהגרלות האחרונות של מחיר למשתכן לא היו נרשמים..בלדרית
יש דעות רבות על כך שהסיבה שמחירי הדירות עוד לא ירדו זה כי מחיר למשתכן סיפקה קהל טרי לקבלנים.
יש בארץ הרבה ערי רפאים: ראש העין, חריש, עפולה, ועוד. אני לא צופה עלייה במחירים, שווה לחכות בסבלנות.
הבעיה היא לא שקונים דירה שאי אפשר לחיות בה אלא דירה שלא -רוצים- לחיות בה. זו הסיבה לזה שאנשים קנו דירות להשקעה בפריפריה, וכעת מי שמעוניין לשכור אותן יכול להינות מההיצע הגדול של דירות חדשות במחירי מציאה. אני לא מתעלמת מההיבט הרגשי של קניית דירה רק שכדאי לשקול את הלחץ הנפשי מכניסה לחובות מול השלווה של מגורים בבית משלך. ולהיות מודעים לכך ש-כלכלית- מדובר בצעד בלתי משתלם.
מנגד יש דעות שמחיר למשתכןנפשי תערוג
גרם לאנשים לשבת על הגדר ולחכות שהמחירים ירדו
ואם זה לא יקרה והם יחזרו לשוק הם עלולים להקפיץ אותו כמו שקרה ב2012
זה נכון, אבל זה לא באמת שינוי בשוקמשה

זה שאנשים פשוט חשבו שיקרה "נס".

אם זה יקרה, אולי זה יוריד קצת את השכירות.

מחיר למשתכן היא תכנית שהרבה פעמים לא אטרקטיביתבלדרית
בפריפריה- אזורים עם בניה בהגזמה, אנשים קונים להשקעה ויש דירות רפאים ומחירי השכירות יורדים.
במרכז- המחירים עדיין גבוהים, יש זמן ארוך של תשלום שכירות במקביל למשכנתא ומפרט הדירות לעיתים ירוד ואתה לא יודע מה בדיוק תקבל עד שלב מאוחר, מי יהיו השכנים ומה יהיה אופי השכונה.
הרבה אנשים שרצו לקנות ויתרו על ''ההטבה'' הזו ופנו לשוק החופשי. כיום יש שם מלא מבצעים של רכב חינם, מזגן מרכזי או תשלום שכירות עד הכניסה לדירה, רק לא להוריד מחיר, למרות שגם זה כבר קורה..
לדעתך.אנונימית 50
לדעתי מדובר בצעד שמשתלם.
בטווח הארוך המחירים.עולים.

לדעתי? סבבה, כל אחד ודעתובלדרית
אני לא רואה איך המחירים יעלו, מהסיבה הפשוטה- לאנשים אין כסף לקנות.
אתה יכול למשכן את החיים שלך, אבל יותר מזה אין לך. אף בנק לא יתן משכנתא ליותר מ35 שנים, אתה כבר נכנס לפנסיה, לגיל של אבטלה גבוהה, זה לא יקרה.
ההורים נתנו כבר מה שיש להם, הם מושכים קצת את הבועה אבל גם להם יש גבולות וחוץ מזה, אולי תקרא קצת על מה קורה עם מחירי הדיור כרגע באוסטרליה וסין? עם האג''ח באמריקה? בהצלחה עם הציפיה שמחירי הדירות יעלו.
תודה. זה יקרה בוודאותאנונימית 50
יש פרוייקטים שזה פשוט בילד אין עליית מחירים.
צריך לדעת איפה לקנות.
לא בטוח בכלל.משה
יש אזורים שבנו בלי סוף וכל מיני 'חכמים' כמוך קנו להשקעה.
אממה... אין שוכרים.
אפשר לענות בלי ללעוג.אנונימית 50
אתה לא יודע מי אני ועם מי אני מתייעצת על תחום הנדל"ן
אני לא קונה להשקעה.
חבל על תגובתך.
אני לא ארד לרמה.
דיברתי באופן כללי. מחילה אם נעלבת מההכוונה האישית כלפייךמשה

ועוד משהו, רוצה דוגמא לפרוייקט?אנונימית 50
פינוי בינוי. שמתחילים אותו כבר.
בעיר שלנו לפחות זה הכפיל את המחיר ואפילו יותר.
בפינוי בינוי מגולם מחיר לא כלכלי אחרמשה

עלות "כאב הראש". לפעמים זה כולל לגור שנתיים בשכירות עם שני מעברי דירה.

זה לא אומר שזה רע, פשוט צריך לדעת שזה לא בחינם.

אמרת שאת שוכרת בפינוי בינויבלדרית
אז את יודעת טוב מאוד את היתרונות והחסרונות של הפרוייקטים האלה. לפעמים אני לא בטוחה שלא עדיף כבר למלא טופס לוטו וזהו.
מסכנים הרבה כסף, משכירים או גרים בתנאים ירודים והרבה מאוד פרוייקטים מחכים שנים, גם אחרי אישורים וכלום לא קורה.
ומהצד השני אני רואה מלא פרוייקטים שכן זזים, העיר הופכת לרבי קומות שבנויים בצפיפות ומשנה את הצביון שלה, הרבה פעמים בלי תמיכה בתשתיות מסביב כמו חינוך וכבישים ומסחר. בניה בכמויות עצומות, מי אמור לגור בכל הדירות האלה? חרדים? ערבים? עולים חדשים?
זה לא סותר את זה שהמחיר עולה.אנונימית 50
זה נכוןפאז
לטווח הקרוב ובאמת כל עוד יש אפשרות לחסוך, לגור במקומות זולים יחסית וזה נח אז למה לא (אם כי מחיר הדירות כל הזמן עולה, כך שלא לעולם חוסן... מי שכן יש לו אפשרות כלשהיא לקנות דירה זולה עדיף לקנות ולהשכיר ובהמשך לקנות בית מתאים יותר למשפחה עצמה).

מגיע שלב שבו לעבור ממקום למקום בגלל שגיונות של משכירים (וכן, מכירה משפחה שעברה כל שנה דירה במשך 3 שנים
כי המשכיר החליט למכור/לעבור/מצא שוכרים ביותר...)
כשכל מעבר הוא גם הוצאה, גם חיפושים, גם מעבר לילדים, גם תקופה שמשביתה את הבית ודורשת המון עבודה וכוחות
וזה בלי לדבר על יחסי השכנות וזה שלא תמיד מוצאים בית קרוב ומתאים לאיפה שרוצים...
ולא תמיד הרהיטים שיש מסתדרים ועוד ועוד...

יש שלב שבו רוצים לדעת שזה הבית שלנו, להשקיע בו, להתאים אותו. להכיר את השכנים והחברים. הילדים בבתי ספר.
מעבר דירה ועבודה כל כמה זמן זה גם לא תמיד אטרקציה... בסוף מתבגרים ורוצים יותר בד"כ.
וככל שנערכים לשלב הזה יותר מראש מגיעים אליו יותר מוכנים ועם יותר אפשרויות...

ויותר מזה- כשאנשים מתחייבים למשכנתא (גם שכירות צריך לשלם כל חודש כידוע, רק לא נשאר מזה לשוכרים משהו לטווח הרחוק)
זה בהפוך על הפוך עוזר להם לקחת יותר אחריות, להתמסד, למטב הכנסות ולשמור על מקום העבודה.

בקיצור כל דבר בעיתו, אבל בעיני אין טעם לחיות באשליות שכל המחירים ירדו.
כבר כתבתי בעבר שלפני כ40 שנה כשהורי התחתנו גם כולם חיכו שהבועה תתפוצץ והמחירים ירדו...
בפועל מי שקנה הרויח ומי שלא קנה אז, קנה הרבהההה יותר ביוקר בהמשך....

באופן אישי יכולה להגיד לך שבישוב שגרנו בו כשהתחתנו היה אפשר לפני 7 שנים לערך לקנות בית בk300 בערך. זה היה נראה לנו המון ואז נגמרו הבתים האלה ומכרו ב700k
זה היה נראהלנו בכלל ממש הזוי.
היום מוכרים במיליון וקצת בתים באותו ישוב, וגם ברוב הישובים ביהודה ושומרון שהמצ היה דומה לגביהם לא תמצאי היום בית חדש בפחות... (וכמובן גם בתים ישנים עולים בהתאם להיצע והביקוש...)

בקיצור לחסוך זה חשוב ונחמד, באמת, בטח כל עוד אין גם אפשרות אחרת
אבל אני רואה באופן עקבי שככל שאנשים קנו בית יותר מהר הם הרוויחו יותר.

הנושא של מחיר למשתכן הולך ודועך ועלולה להיות לזה השפעה על מחירי הדירות כלפי מעלה...

בקיצור יקירתי, את האשליה של הבועה תתפוצץ אני באופן אישי שומעת שניייייייים
גם כילדה ונערה וגם כאמא ונשואה.
זה לא קרה וסביר להניח שלא יקרה.
אני מכירה את ההסטוריה,בלדרית
אבל זה לא נכון שהמחירים תמיד עלו, עד 2006 הם ירדו למעשה.
זה נכון שלטווח הארוך יש עליה, אבל כיום המחיר הרבה מעבר לערך האמיתי שלו. המשכורת לא עלתה בהתאמה ואנשים פשוט לא יכולים לשלם.

מצאתי לך כתבה מ2005, מדברים שם על ירידות של 35% במחיר כעל דבר שבשגרה... מי חשב אז לקנות דירות ובטח לא להשקעה.
Mydira TheMarker תחזית מחירי דירות 2005 - ארכיון
את יכולה כמובן ולחשוב אחרת, אף אחד לא יודע בוודאות מה יקרה בעתיד. אבל כן הייתי ממליצה לקרוא מה קורה כרגע בחו''ל, נכון שארץ שלנו קטנה אבל זה יכול לתת לך תמונת מצב. תקראי גם על עפולה, חריש וראש העין. אני מסתובבת ברחוב ורואה בניינים חדשים ומנופים בכל פינה, אז כנראה יהיו שינויים בהיצע ובביקוש.
הארץ שלנו היא לא חול בהרבה מובניםפאז
וב"ה הילןדה פה גדולה ויש תמיד ביקוש לבתים בארץ הקודש.
כמובן צריך לבנות בחכמה גם ויתכן שיש פרוייקטים מסויימים שהם השקעה נתונה בספק כמו חריש לדוגמא,
למרות שגם שם ממה שהבנתי מחירי הדירות עולים.

בשורה התחתונה המחירים בעליה. (גם בשוק ההון יש פיקים אבל הכיוון הכללי יכול להיות ברור מאד לקורא גרפים בסיסיים).

נסי לבדוק במדלן מחירי דירות במקומות שמעניינים אותך על טווח זמן של כמה שנים.
או למשל לרשום סתם לעצמך באיזה מחיר את יכולה לכאורה לקנות היום ובונה על זה שהמחירים ירדו,
ולבדוק עוד שנה שנתיים וחמש מה קרה עם המחירים...
הילודה היא בעיקר בקרב אוכלוסיות חסרות ממון.בלדרית
זה לא תורם למחירים לעלות אלא דווקא מוריד אותם. תסתכלי כמה עולה דירה בעיר ערבית -כיום- בישראל. את תהיי בשוק. אפילו ערים במרכז.
הילודהפאז
וגם העליה מגדילות את ההיצע, וכידוע השוק בנוי על היצע מול ביקוש.
זה מסביר הכל פשוט

והנה כאן הסבירו טוב ממני את העניין הדמוגרפי: http://ch7.io/abHLk

וגם אוכלוסיות חסרות ממון צריכות קורת גג, ודווקא הן יותר מכולם נוהגות לרכוש כאלה יחסית בגיל צעיר....
את מביאה כתבה של מנ''כל חברת נדלן כאסמכתא?בלדרית
חדשות רוטר - ביזפורטל: מחסור בדירות? הנתונים האמיתיים על העודף בשוק הדיור נחשפים
ועוד אינסוף כתבות שסותרות, מוזמנת לחפש. אני גם במצב שבו אין לי דירה, לא הייתי בוגרת מספיק כדי לקנות כשהמחירים התחילו להשתולל, בכל זאת אני לא מוכנה להיכנס להשתעבדות הזו בגלל ההפחדות שלא יהיה איפה לגור. זה לא יקרה, אז יבנו יותר רבי קומות או באיזורי פריפריה, אנשים לא גרים פה ברחוב או באוהל.
מניחהפאזאחרונה

בכל מקרה לא נראה לי שהכיוון פה בשרשור לפחות זה להפחיד שלא יהיה איפה לגור.. (אם כי יש בהחלט תעשיה של יחידות דיור בחניות ומקלטים באיזורים מבוקשים... בתלאביב מחלקים דירות ליחידות קטנות וכו')
לשכור מניחה שתמיד יהיה אפשר. משהו כלשהו לפחות...כזה או אחר.
פשוט אם יום אחד תרצי כן לקנות דירה זה ככל הנראה יעלה יותר מהיום, זה הכל
הילודהפאז
וגם העליה ארצה מגדילות את ההיצע, וכידוע השוק בנוי על היצע מול ביקוש.
זה מסביר הכל פשוט

והנה כאן הסבירו טוב ממני את העניין הדמוגרפי: מחירי הדיור עולים או יורדים?

וגם אוכלוסיות חסרות ממון צריכות קורת גג, ודווקא הן יותר מכולם נוהגות לרכוש כאלה יחסית בגיל צעיר....
זה סתם בשביל ההרגשה. אין לזה סיבה רציונלית.ספק

אם רציונאליות זה רק טיעון כלכלי, אתה צודקאלעד

ומה קורה אם בעל הבית לא מתקן?אנונימית 50
אז תעבור לאחר. ואם האחר פתאום מוכר והקונים רוצים לגור שם ואתה צריך.לעזוב?
ואם מעלים לך שכר דירה כל כמה שנים?
עדיף לקנות בית אם אפשר. זה יציבות הרבה יותר גדולה.
כשיש יכולת עדיף.
כשאין, לא כדאי לקפוץ מעל הפופיק.
כיום בעל דירה לא יוותר בקלות על שוכר טוב.בלדרית
אבל זה בהחלט תלוי באיזה איזור מסתכלים.
יש כיום גם כל מיני מציאות בדמות פינוי בינוי ותמ''א ששכר הדירה בהם מגוחך בגלל שזה מיקום לזמן קצוב (למרות שבמקרים רבים שאני מכירה הוא היה ארוך מאוד).
פינוי בינוי זה סיוט של החייםאנונימית 50
אנחנו גרים בדירה כזו . הכל מסריח ורטיבויות ולבעלי בית לא בא להשקיע כי גם ככה מתישהו יפנו את הבניין.
המתישהו לא צפוי בקרוב בכלל.
אז עוברים לדירה אחרת. סה"כ שכירותאלעד

נשמע כאילו להחליף דירה זה כמו להחליף בגדים.אנונימית 50
עברנו 2 דירות כבר. זה לא כזה פשוט לארוז הכל ולעבור.
כבר מעדיפים לחכות עוד טיפה ולקנות.משלנו.
ובינתיים אתם חוסכים על חשבון בעל הבית!בלדרית
אל תתעלמו מזה. וזה שאתם עוד שם אומר שהחסכון שווה את הרטיבות.
בנוסף, אם אתם שם לזמן ארוך אולי יש דרך שתוכלו לטפל בבעיה בעצמכם וזה יהיה שווה לכם את ההוצאה. אני לא מאמינה בלא להשקיע בבית ששוכרים, זו אחת הסיבות שאנשים לא מאריכים ימים בשכירות. לפעמים כמה מאות שקלים משפרים את רמת החיים, גם אם מדובר בקוסמטיקה ולא טיפול מהיסוד זה לא משנה כי זה לא הבית שלכם .
לא.מוכנה לשפץ על.חשבוני בית שלא שלי.אנונימית 50
את גרה שם. לא שיפוץ יסודי אבל כן דברים בסיסיים.בלדרית
ממש לא. זו לא דירה שליאנונימית 50
גם על.החלפת.תקע אני דורשת מבעל.הבית שיחזיר לי.
למה שאטפל.לו.בדירה?
מבחינתי זה זמני לחלוטין אפילו שקל מיותר לא אשים שם. מספיק לו השכירות שגם ככה גבוהה יחסית למצב הנכס.
ואם הוא לא רוצה להחזיר לך רבע פח צבענפשי תערוג
אז לא תצביעי ותגורי במקום מלוכלך?
אני אצבע כי יש בי מוסריותאנונימית 50
קיבלנו דירה מסוידת. אנחנו לא מסריחים,הקירות במצב חדש.
הכל בסדר. אני אשאיר דירה נקיה ומסודרת כמו שצריך.
שיפצתי פעם דירה שכורה. היה אחד הדברים היותר חכמים לעשותמשה

בדיעבד, גרתי בדירה הזו  7.7 שנים אחרי השיפוץ הזה, ובהתחשב בשכ"ד ששילמתי לאורך  השנים שגרתי שם זה היה עסקה לא רעה.

לפעמים בשכירות אנשים מגיעים למצבים מזעזעיםבלדרית
כי הם לא מעוניינים להשקיע בדירה. איפה שאנחנו שוכרים עכשיו הדיירים לפנינו גרו עם מקקים- מקקים בכמויות! כי לא רצו להשקיע ולעשות ריסוס כשהם תיכף עוזבים. כשריסוס עולה 200 שקלים! לדעתי עדיף להשקיע את הסכומים הקטנים האלה או לצבוע /לרסס בעצמך בשביל איכות החיים לטווח הקצר, שעלול להיות ארוך.
מסכים.משה

בואו נגזיםאנונימית 50
ריסוס עשינו זה ברור.
ניקיון אנחנו מנקים.
לתקן סתימות,מתקנים.
נשבר דוש במקלחת קונים חדש.
אבל.להתחיל לתלות מדפים לצבוע קירות כדי שיהיה חדר מקושט או לתקן את הרטיבות במטבח זה לא. שישלם מכיסו. זה ממש לא עניין של 200 שקלים.
אם את מתכננת לחתום חוזה לשנה נוספתmp3
ומחיר השכירות ממוצע כדאי לשפץ מעט בשביל הבריאות הפיזית והנפשית שלך.
חוצמזה ששוכר שהוא לא נודניק ומתקשר כל רגע,ודואג לתחזק את הדירה נותן חשק למשכיר לא להעלות מחיר ולא לרצות לפנות אותו.
בסופו של דבר כמעט כל מי שגר בשכירות זה ברירת מחדל אבל זה לא אומר שצריך לגור בחורבה.
לא אנחנו לו..אנחנו עוזבים עוד 3 חודשיםאנונימית 50
לא יודעים עוד אם לדירה קנויה או לשכירות. מה שבטוח להישאר בדירה אנחנו לא יכולים.
גם בעל הבית אמר שאחרי שנצא הוא יעשה שיפוץ רציני כי זה לא משהו של מאות שקלים זה משהו של אלפים אפילו עשרות אלפי.
הוא לא יצליח להשכיר בלי זה.
שיפוץ כזה זה באמת בעיה בשכירותבלדרית
כי אי אפשר לבצע אותו כמו שצריך בלי לצאת מהדירה.. אבל לא משמח אותך שזו לא דירה שלך והכאב ראש הזה לא עלייך?
אני גם לא יודעת בכמה יצליח להעלות את המחיר של השכירות אחרי השיפוץ, אלא אם אתם משלמים ממש מתחת למחיר השוק. ככה שהוא יצטרך לספוג את כל העלות הזו והזמן בו הדירה תשאר ריקה.
מדפים ולצבוע קירות אין שום סיבה שלא תעשו אתםנחשון מהרחברון
הוא לא יעשה. תעשו אתם מה שנוח לכם
מדפים אפשר לפרק שעובריםנפשי תערוג
וצבע זה כלום עלות
פחות מ200 ש"ח את צובעת את כל הבית
זה ההתעסקות. לא הכסף.אנונימית 50
אבל אתם אלו שתהנו מזהנפשי תערוג
ואם חורה לכם שגם בעל הבית יהנה מזה בסוף
אז תלכלכו את הקירות לפני העזיבה (אתם לא מחויבים לצבוע העזיבה?)
זה מעשה מגעיל!בלדרית
גם אם שונאים את הבעלים. למה להשחית?
תראה הם באמת עוזבים ממש בקרוב, אז זה משנה את המצב, דברים כאלה עדיף לסדר ישר כשנכנסים לדירה. אם יש איזור קטן שאפשר לשפר ממש במאמץ קטן אז אולי כן הייתי עושה, גם אם זה רק 3 חודשים. במיוחד כשיש ילדים בבית. אולי לשים וילון על הכתם או להחביא מאחורי תמונה או רהיט?
לצבוע את הכתם הזה לוקח גג חצי שעהנפשי תערוג
לא באמת התכוונתי שיקלקלו בסוף
אבל לפעמים אנשים מעדיפים לסבול רק כדי שהשני לא ירוויח מזה
עניתי למטהאנונימית 50
יותר נכון בעל הבית חוסך על חשבונםנפשי תערוג
מתשואה של 2.5 לשנה? לא כולל הוצאות על הדירה?בלדרית
כאמור אין לו הוצאות על הדירה כי הוא לא מטפלנפשי תערוג
ויש לו יותר מ2.5 כי הוא כרגע מושך זמן עד שיקום פינוי בינוי
בתיאוריה אם אם הבית יהיה ריק הוא יגרוף רווח בסוף
אז הוא מכניס לעצמו עוד כמה גובות לכיס

הם המפסידים
משלמים שכירות
ולא מקבלים את השירות שמגיע לשוכרים
היא אמרה שהיא מחייבת אותו על כל שקע.בלדרית
זה אומר- כאב ראש, כסף, זמן.
הדברים האלה הם לא מובנים מאליהם.
עכשיו הוא גם צריך לשפץ כדי להמשיך להשכיר והפינוי בינוי לא נראה באופק- אתה לא קורא את כל הסיפור?
אני לא חושבת שהבעלים רווה נחת וגורף ג'ובות מהנכס שלו. הוא בטח גם משכיר בסכום נמוך במיוחד בגלל המצב של הדירה. לא הייתי מתחלפת איתו.
כן הייתי שוקלת במקום אנונימית 50 לנסות ליישב קצת את ההדורים עם הבעלים, לא נעים להיות במצב כזה -לשני הצדדים. חשוב למצוא בעל בית מוצלח, לא פחות מדירה מוצלחת... הם עוברים אז אני מקווה שבפעם הבאה יהיה להם יותר מזל.
לצערי ראיתי יותר מדי שיפוצים כאלהנפשי תערוג
לא ממש משפצים
צובעים 3 פעמים את כל הקירות
מה שצבוע נראה טוב
אין סימני רטיבות

אחרי שהשוכר נכנס מתחילים רטיבויות
מצד המשכיר שיעזוב אחרי חצי שנה
כל השיפוץ עולה 250 ש"ח פח צבע

עצוב
אבל זאת המציאות שלדעתי תקרה

דווקא ממש לא בסכום נמוך ביחס לעיראנונימית 50
אפשר לומר דיי גבוה. בבלוק אנחנו משלמים בין הגבוהים.

אין ביננו כעס או משהו כזה חלילה. ומה שיש לנו אנחנו אומרים. שלא יצא שאנחנו ממורמרים עליו,שומרים בבטן וכועסים, ממש לא.
מכבדים אותו ומנסים לשפוט לטובה,הוא מאד עסוק.
אבל לא מסוגלים להישאר פה. זה הכל(:
עצוב שזה המצבנפשי תערוג
לא צריך לרחם יותר מדיפאז
מכירה מישהו שקנה חורבה שכזו, עשה לי שיפוץ קוסמטי ב20 אלף שח.
השכיר אותה שנה בעוד 2000 לחודש (זה המחירים שם). ואחרי שנה מכר אותה ברווח של כ40%.

היום כבר מאוד קשה למצוא עסקאות טובות בנדלן בארץבלדרית
גם בפריפריה.
ומהסיפור שלך נשמע שהוא היה סוג של נוכל או איש מכירות ממש מצויין. לא בטוח שזה מישהו שהיית רוצה להיות כמותו. ברור שאפשר לעשות רווח מדירות, כמו בהרבה דברים אחרים, צריך כישרון ומזל כדי להצליח בזה.
זה לא היה מאד מזמן...פאז
וגם לא מאד בפריפריה.
הוא אדם פשוט אבל אכן יש לו חוש לעסקים ויש לו כמה וכנמה דירות שהוא מוכר וקונה ומשכיר...

בכל מקרה באמת זה לא דבר שקורה בכל מקום, זה היה מקום שבאמת היתה בו עליית מחירים משמעותית (דווקא בגלל שזה היה מקום יחסית זול אז באו הרבה משקיעים וככה המחירים עלו ועלו ועלו..)
יש הרבה מקומות כאלהבלדרית
שאנשים קנו בהם והמחירים עלו. אני גרה בקריית אונו, עד לא מזמן העיר הייתה שיכון לתימנים ורוסים, היום היא אחד המקומות היקרים בארץ. אבל- אנשים שקנו/קיבלו פה פעם דירת קרקע מאוד מתקשים למכור אותה- עלות השיפוצים לדירה כזו שצריך להרחיב או להרוס ולבנות מאפס גבוהה, בנוסף לעלות הקרקע מגיעה לסכום שאנשים לא רוצים או מוכנים להשקיע, גם לא יזמים. אנשים מעדיפים לרכוש דירה מוכנה בבנין חדש אם הם כבר משלמים את הכסף מאשר לקנות חורבה ולהשקיע בה כספים ומאמצים. נכון שיש מוכרים שמתפשרים על המחיר או איזורים בארץ שעדיין המחיר נמוך בהם אבל זה כבר השלב שמאחורינו לרוב וכיום המחירים בשיא, וזה עניין של היצע, ביקוש ויכולת של הקונים האם תהיה עליה נוספת או ירידה- ובהתחשב ביכולות הקונים, אני מאמינה שתהיה ירידה. (והדירות בעיר שלי כבר נושקות במחיר ל3 מליון בממוצע- לאן אפשר לעלות מזה? למי יש כסף לכזה דבר חוץ ממיעוט של עשירים)
אז אני עובר דירה.ספק

בהתנהלות נכונה רכישת בית אפשרית ביותר.אלעד

צריך להעיז, להתפלל, לאסוף הזדמנויות

השמים הם הגבול

שאלה שמטרידה אותי ביותרצדיק יסוד עלום

(איני נשוי)

מדי פעם אני קורא קצת שרשורים בפורום הזה ומקבל רשמים שבתוך הזוגיות ובתוך מרחבים אינטימיים יש רגשות קשים, מועקות, שתיקות, הסתרות, חשדות זה כלפי זה. המון פוסטים כאן בפורום מתארים סיטואציות מאוד קשות ומלחיצות ורעות בין בני זוג.

האם בעיני גולשי הפורום המקרים המתוארים כאן הם מיעוט? האם רוב הזוגות הנורמליים מתמודדים מדי פעם גם עם קשיים מסוג זה? או שאולי אלה סיפורי קצה והרוב המוחלט חי חיי זוגיות נעימים בהרבה, נאמנים בהרבה ורגועים בהרבה? האם בעיניכם קונפליקטים מהסוג שתיארתי הם "נוראיים", או שהם דווקא לא כל כך נוראיים בתוך הקשר ונבלעים בסך הכולל של החוויה החיובית של זוגיות

תודה!

באופן כלליפשוט אני..

אף אחד לא נכנס לפורום כדי לכתוב ''איזה יום נפלא היה לי היום, אשתי האהובה נתנה לי חיבוק נעים, אני בישלתי עבורה את האוכל האהוב עליה, והלכנו לישון כשאנחנו מחזיקים ידיים''.

האמת היא שהסיטואציה *הזאת* מאוד מאוד שכיחה, אבל מי יכתוב עליה בפורום?

מי שכותב כאן זה מי שצריך עזרה, ייעוץ, לפרוק... אז ממילא אתה לא מקבל כאן מדגם מייצג של זוגיות אלא מדגם של אנשים שצריכים עזרה.

הטעות הזאת נקראת ''הטיית דגימה'', אתה יכול לגגל על זה.

ענית ולא עניתצדיק יסוד עלום

אני רוצה להתחתן וחושב שזוגיות היא דבר טוב, וברור לי שעיקר הזוגיות הוא הקשר וההדדיות.

שאלתי לגבי שכיחות הדברים הרעים והמצוקות, שעולים פה המון ובווליום גבוה.

1) האמנם הם כל כך שכיחים [= שכל זוג עובר דברים כאלה / = בתדירות כזו או אחרת]

2) האמנם הם כל כך רעים [להיות בריב או באי הבנה או בהסתרה מבן / בת הזוג]

הייתי מפרידהרוני 1234
יש מועקות, כעסים, שתיקות, ריבים - שכיח מאד ואפילו חלק בלתי נפרד מכל מערכת יחסים. לא כ"כ נורא לדעתי אם יודעים איך לריב בצורה "מכובדת"  ובתוך גבולות הגזרה.

חשדות והסתרות זה שונה בעיני ומראה על בעיה עמוקה בקשר. מאמינה שזה הרבה יותר נדיר.

אז לשאלותיךאריק מהדרום
1. תלוי באופי של הזוג, יש אנשים עם נטיות לריב ולבגוד ויש אנשים בלי, צריך לעמוד היטב על האופי של הפרטנרית שלך לפני החתונה.

2. כן, הם רעים, הם יכולים להרוס לך את החיים שלך, של משפחתך וגם של הפרטנרית עצמה, מצד שני נישואים מוצלחים יביאו אותך לחיים של אושר, יש אחוז גבוה של גירושין אני לא זוכר נתונים נדמה לי כשליש, שזה לא המון בכלל ביחס למדינה מערבית אבל צריך לקחת את הנתון הזה ברצינות כדי להיות רציני בבחירה הכי חשובה בחייך.

(אגב זוכר לפני כמה חודשים פרצתי ללנ"ו והתפוצצת עלי בעניין זה? לא נורא, דיברנו באישי מאז)

הצד המרגיע בכל הסיפור הזה הוא שבין כך ובין כך בדרך כלל יש מה לעבוד והאינטרס לגרום אושר אחד לשני ולא לאמלל אחד את השני היא משותפת כך שאם לא נפלת על פרטנרית מטומטמת/ מרשעת אז אפשר יהיה לפתור בעיות ביחד, יש אינספור סוגים של מטפלים ומחיר הטיפול שלהם (לרוב) זול מאוד ביחס לתמורה.

ותשובה ותפילה וצדקה מעבירים את רוע הגזירה.

בהצלחה.

בתור מי שבסטטוס שלךadvfb

זה שיש דברים קשים במערכות יחסים זה לא מעיד את זה שמערכת יחסים זה לא דבר טוב.

אדרבה, להיפך, בגלל שזה מרחב כל חשוב אז כל דבר שקורה בו הוא משמעותי שהוא יכול ממש לפגוע ויכול ממש להעלות.

והחיים הם קשים, זה לא אומרים שהם לא טובים, החיים קשים וטובים ;)

ריב ואי הבנהרקאניאחרונה

שונה מאוד מאוד מהסתרות וחשדות

ריבים ואי הבנה זה שכיח 

זה חלק מהעבודה בזוגיות

ואם יש תקשורת טובה אז הכל בסדר

הסתרות וחשדות זה פחות שכיח

אני אישית לא חווויתי דברים כאלה ב"ה 

לא יודעת מה קורה אצל אחרים

אבל כשיש תקשורת טובה אז גם כשקשה הכל בסדר זה לא מועקות בלתי נסבלות והסתרות ודברים כאלה

אף אחד כמובן לא יודע מה קורה עמוק בתוך הזוגיות שלזמירות

אחרים, של חברים, שכנים - אבל בהחלט נורמלי שיש לכל זוג אירועים של ויכוחים קשים, מועקות ומריבות.  

זה קורה ונפוץ בשנה הראשונה לנישואים - כאשר כל צד מביא את ההרגלים והחינוך והאופי, את היחס לכסף ולחיסכון ולהוצאות כספיות, וזה מתנגש עם השקפה וראייה והתייחסות אחרת לגמרי של הצד השני.

על התנהלות כלכלית יכולים להיות בתחילת הדרך הרבה מריבות קשות, עד שלומדים להכיל ולהסתגל ולהתפשר.

טריגר אחר למשברים בתחילת הנישואים - הולדת הילד הראשון. העייפות הקיצונית של האישה בשבועות הראשונים אחרי הלידה, תופעות של דיכאון אחרי לידה, צורך לסגל חלוקת אחריות חדשה בין בין הזוג בהתנהלות היומיומית, התנגשות בין צרכי הבית וקריירה ועבודה.

שרשור שעולה כאן מידי פעםהסטורי
כבר שאלו זאת כמה פעמים. בגדול היום הפורום הרבה פחות פעיל, אבל גם כשהיה הרבה יותר פעיל, חלק גדול מהשרשורים היו על מורכבויות ולא - זה ממש לא משקף את חיי הנישואין.

חלק מהותי בזוגיות, באינטימיות - זה שהקשר, הקירבה היא סוד רק של בני הזוג. ממילא, בד"כ אנשים לא ישתפו מציאויות נעימות וטובות, שבהתנהלות נכונה היא ההתנהלות רוב הזמן. אגב, בעיני גם מאוד עצוב כשמשתפים יותר מידי אפילו בדברים שאינם עניינים צנועים כלעצמם - אין הברכה שורה אלא בדבר הסמוי מן העין.

ממילא, רוב ההתיעצויות כאן יהיו כשכלים הקיצים. ממילא, גם כשמישהו מתייעץ, בד"כ לא יענו לו "אנחנו עושים כך וכך", אלא בצורה הרבה יותר כללית, מה שמביא לתחושה מוטעית - שכל ה'סיפורים' הם מורכבים.

חייבת להגיד שכנשואהאונמר

פחות שנים מהיום היו תקופות שקצב שירשורי חוסר האמון פה בין בני זוג הכניסו בי חרדות והזיות על בעלי האהוב.

כמו שאתה מתאר שזה מפחיד אותך, אז לי כשאני בזוגיות.

התבדתי והבנתי ב"ה שאכן המקרים האלה הם שכיחים והם צפים פה יותר מהרגיל בחיים מהסיבות שפירטו מעלי.

בנוסף,

לא אומרת שלא היו לי כל מיני התמודדויות מול בעלי או לו מולי, אבל זה אחר לגמרי בחיים מאיך שזה נראה פה,

ואם השאלה שלך היא האם זה פחות מפחיד או נורא אז לדעתי האישית כן.

ודבר נוסף, תסמוך על הקב"ה. שיודע מה טוב לך ועוקב אחרי כל פיפס שאתה או כל אחד אחר שכתב פה עובר בחיים.

ברור שהקיצון נכתב פהנעמי28

מכל מה שכתבת, ההסתרות, חשדות, חוסר האמון הם הכי בעייתיים, את זה ממש לא כל זוג חווה.

או שמישהו מהצדדים מגיע עם פצעי ילדות של אמון, או שהצד השני עשה מעשים שפגעו באמון.

שאר הדברים כל זוג חווה, עליות ומורדות, מועקות, ריחוק, זה כן יותר נפוץ, אבל אם בוגרים מספיק כדי לטפל בזה באמת באמת שגדולים להיות זוג טוב יותר.

כתבת שני סוגיםרקלתשוהנ

רגשות קשים, מועקה, ריבים, קונפליקטים - 

קיימים ומוכרחים להיות קיימים במערכת זוגית אמיתית. אני מניחה שלאורך כל החיים, אבל עם הזמן לגמרי לומדים להתנהל עם זה, ומקביל יש גם רגשות טובים ומשמחים כמו אהבה, הערכה, אמון, שמחה, צחוק, התפתחות.
במקרים רגילים, הקושי הוא ממש המפתח להתפתחות, ההתנגשות מלמדת אותנו לחיות בהרמוניה אמיתית, בהתחשבות, בשותפות תוך כדי הפרדה. כמובן שיש מקרים שהם כבר לא נורמטיביים, אם המערכת הזוגית הופכת להיות סיוט של מריבות והתנגשויות.

חשדות, חוסר אמון, הסתרות - 

לא אמור להיות בזוגיות כי זוגיות חייבת להיות מבוססת על אמון.

מניחה שבכל זאת זה קיים גם אצל זוגות נורמטיביים בזוגיות טובה, אבל במינון מאד מאד קטן, והזוג שמים לב לכך שיש משהו לא תקין ומטפלים בדרך כלשהי.

להציע לחבר?נתקה

זה פיד בחורה שלי פה גולש לא ממזמן (מזל טוב )

רציתי לשאול.. 

אני רוצה לשדך לחבר מישהי..

עכשיו הוא בחור באמת חביב וטוב אבל.. המשפחה שלו גם סה"כ בסדר אבל.. אבא שלו קצט בעייתי

ז"א הוא ממש גס רוח ברמה אחרת.. אשמח לפרט אבל לא עכשיו.. אני ממש חושש שתיווצר בעייה..

1) בכל מקרה האם לדעתכם הורה כזה או אחר או התנהלות תרבותית מסויימת של משפחה זה מעקב בלהציע?

2) האם הבחור יצטרך לעבור למקום אחר תרם הנישואים בשביל להוכיח שהוא מתנתק מהתלות בהורים (במידה וזה קיצוני?)

3) במידה וכבר עכשיו מאוד קשה לו עם המשפחה האם 1 ו 2?

הוא לא פסול חיתון בגלל אבא שלואריק מהדרום

אם הוא עצמו עם מידות טובות מה הבעיה?

אם האבא סובל מתסמונת טורט עם  קופרולליה זה אולי צריך לשקול להזהיר כי יש גם מרכיב של נטיה תורשתית, לא בטוח שצריך להזהיר בשלב ההצעה.

החבר בסדר? זה מה שחשובהסטוריאחרונה
הוא לא אבא שלו.

סביר שעל רוב החברים (אם הם לא מהשכונה הקרובה) אינך יודע איך אבא שלהם מתנהג.

שאלת המאורסים החופרת😅אוי טאטע!

רעיונות למקומות באזור המרכז המורחב שיש בהם קהילה דתית תורנית עם זוגות טריים גם, ושהשכירות שם לא מאוד יקרה עד כמה שאפשר במרכז?

בלוד יש כמה קהילות שיכולות להתאיםפשוט אני..
אתה יכול לפרט טיפה?אוי טאטע!

השמות של הקהילות?

באיזה שכונות בערך?

לודז'חתול זמני

הידועה בשם הפחות פופולרי לוד

מזל טובהסטורי
איפה שיש ערבים, זה מועיל לשכר הדירהמשה
למשל,לוד.
קולולוש - נחלת יצחק?נתקהאחרונה

אם תשאלי אותי

נחלת יצחק

רמה גבוהה אומר מראש

אבל גן עדן בשנה הראשונה

לדעתי

הפסקת אש 💥🛑💥נגמרו לי השמות
עבר עריכה על ידי משה בתאריך כ"ה בניסן תשפ"ו 22:38

וואו. היה לי כ"כ חזק להביט בעולם אתמול והיום (בעיקר) ולראות איך יש ממש "מוד" שונה לכל האנשים.

ממש כמו לחזות ביקום מקביל שלנו, של האנושות.

40 יום ו40 לילה היינו כולנו במוד הישרדותי. כל המוח, הלב, המערכות כולן היו מוכוונות אך ורק למטרה אחת - לשרוד. לחיות. לא למות.

כל אחד במקום שלו עם זה, אבל השדר הכללי של כל הארץ היה ממש שם.

זה כמובן השפיע על כל-כל המעגלים, של התעסוקה, החלומות, המימוש העצמי, המשפחה, הזוגיות, ההורות, הפרויקטים, החופשות, הבילויים, המחשבות מעבר ומה לא...

הכל הצטמצם והצטמק עוד ועוד עד לכדי בלתי נראה כדי לתת מקום להישרדות עצמה. לדריכות עצמה.

בלילה וביום. עוד יום ועוד יום.

בלי לדעת במודע או לנתח ולדבר שזה מה שכולנו עוברים פשוט חווינו את זה על בשרנו ועל נפשנו. פשוט היינו. וחיינו.

ואז בבת אחת,

בהפסקת אש,

כל המוד הכלל ארצי הזה השתנה.

ככה פתאום.

פתאום לשמוע אנשים מהחלון מדברים על חופשה, צוחקים, מתכננים הלאה.

פתאום לראות עוד ועוד עסקים, אומנים, עובדים באשר הם שמתניעים מנוע חזק ודוהרים קדימה.

פתאום לראות את כל הילדים המתוקים במסגרות, עם מורים, גננות, חברים, הפסקות, שיעורים...

פתאום אנשים מטיילים ברחוב או בטבע בהליכה איטית, שלווה, רגועה.

פתאום יש שגרה. מי זכר מה זה בכלל?

סדר יום, קימה, שינה, רצופה

לא רצים כל רגע נתון למרחב המוגן (ותושבי הצפון וקו העימות אין מילים רק חיבוק ענק ותפילה לישועה שלמה שלמה במהרה ב"ה )

וזה מדהים לראות את זה

רק ימים בודדים וכבר הכל שונה כ"כ.

לראות את כל האנשים שיוצאים מהמצב ההישרדותי למצב של חיים רגילים ורגועים (כמובן שבעומק זה רחוק מזה, אבל רק לצורך ההשוואה של הימים האחרונים בין מה שהיה לפני שביעי של פסח למה שאחרי),

ממש כמו פירמידת הצרכים של מאסלו שמדברת על בסיס ראשוני של הגנה וביטחון ורק גבוה מכך למעלה שאר הצרכים של המימוש העצמי וכו'

כל ההוויה נחווית פשוט אחרת. אנשים פועלים כבר לא ממוד הישרדותי.

אז ההתבוננות הזו עשתה לי היום גם חם בלב, כי לראות בחוש עד כמה הקב"ה ברא את ברואיו עם כוח והסתגלות וחוסן,

וכמה ריפוי הוא שולח לאנושות ולעולם כולו, וממש ממש מהר,

וכמה פלא יש בבריאה עצמה ששמה אדם. ממש נותן תקווה.

כי אם זה יום אחד בתוך הפסקת אש כזו רעועה אז מה יהיה בסוף האמיתי של המלחמה והניצחון והשלווה האמיתית ב"ה? ומה יהיה בגאולה השלמה ב"ה?

ממש "ברגע קטון עזבתיך וברחמים גדולים אקבצך".

אז חימם לי את הלב להביט ככה בכל העם המדהים שלנו. שיצר החיים כ"כ חזק בו. וקדושת החיים מפעמת בו גם כ"כ חזק. וזה עם פשוט מתוק ומדהים!!!

ואז יצא לי לחשוב גם על הקבלה מסוימת שיש במצב הזה למצבים של הישרדות שאנו בעצם חווים גם בזוגיות שלנו.

בעצם המצבים האלה בהם אנו נתקלים בקושי, במשבר זוגי.

ובמצבים האלה כל זמן שהסיבה עצמה, המקור עצמו, הלמה עצמו לא מדובר -

מה שנראה ש"מדבר" או אפילו צועק! יהיה מנגנון ההגנה מפני זה.

זה יהיה המופע החיצוני בו נפגוש.

וכאשר הסיבה והמקור עצמו יהיו להם מילים, וניראות והכרה - המנגנון כבר לא יצטרך לצעוק כ"כ חזק

כי הוא צועק כ"כ חזק רק כאשר אין בכלל מילים ואין בכלל הבנה ואין בכלל ניראות לעומק ולסיבה ולמקור עצמו - אז כשהם לא מדוברים רק אז המנגנון ידבר במקומם, ואפילו יצרח במקומם.

התת מודע שלנו, כאשר יש לו משהו עמוק בתוכו והוא מטורגט יכול לספר דברים אחרים ובעצם להפעיל לנו בנפש את מנגנוני ההגנה.

כל פעם שיש לנו צורך לא ממומש המוח והתת מודע שלנו בעצם מאותתים: סכנה! איום! תגן על עצמך!

ואז מופעל מנגנון ההגנה.

שלושת הF.

FIGHT - התקפה

FLIGHT - בריחה

FREEZ -  קיפאון.

וכל אחד מאיתנו "מתוכנת" בצורה שונה להגיב לאיומים שהוא חווה.

לא רק איום פיזי כמו חלילה אזעקה או סכנה אחרת, אלא גם איום שהנפש עצמה מפרשת כאיום בצורת צורך לא ממומש.

לצורך הדוגמא גם בכי או לרצות לדבר על הכל כאן ועכשיו ולפתור בעיות זה חלק מדרכי הביטוי של מנגנון ההגנה התקפה,

כמו שבריחה לחדר, התכסות בשמיכה עד מעל הראש, יציאה מהבית, בריחה למסכים/פחמימות/שוקולד/סמים/אלכוהול/צפייה בתכנים וכן הלאה יכולים להיות דוגמא לדרכי הביטוי של מנגנון ההגנה בריחה,

וכמו שריצוי או קיפאון ממשי שאדם לא זז יכולים להיות דרכי ביטוי של מנגנון ההגנה קיפאון. 

והבנת השוני ביני לבין אשתי/בעלי חשובה כאן.

ידוע ש"כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונות..."

כל אדם הוא עולם ומלואו,

וכל אדם פועל על פי סך החוויות / מחשבות / תפיסות / רגשות / דפוסים שהכיר / הסביבה בה גדל / התורשה וכן הלאה...

ובגלל שיש שוני בין כולנו, 

גם הדרכים שלנו להתמודד עם כל מיני סיטואציות בחיים היא שונה.

ובמצב של הרגשת "איום" כלשהו,

של מציאות בה יש אולי צורך לא ממומש שלנו,

או מצב שאנחנו מרגישים בו "בהתקפה או בסכנה",

אנחנו מגיבים באופן שונה, כל אחד באופן שמנגנון ההגנה שלו בנפש פועל.

ובהרחבה יותר - מדובר כאמור בעיקר על 3 סוגים של מנגנוני הגנה:

התקפה

בריחה

קיפאון

התקפה - במשמעות של להתקיף את ה"איום", את הסיטואציה, עד שתעלם.

כדוגמת: בכי, צעקות, דיבור ללא הרף על כך, האשמה של השני, האשמה של עצמנו וכן הלאה...

בריחה - במשמעות של או בריחה ממש, או ניתוק של עצמי מהסיטואציה / ללכת לחדר / לצאת לסיבוב בחוץ / להיות בפלאפון או במסכים או במשהו אחר שיסיח את הדעת, וכל דבר שיגרום לי להתנתק מהאיום כרגע...

קיפאון - לא לעשות כלום אלא להיות במצב של קיפאון... או לרצות (מלשון ריצוי)- ועל אף שאני לא רוצה לעשות משהו מסוים אני בכל זאת אעשה אותו כדי "שיהיה שקט תעשייתי", אני אהיה בריצוי.

וכל אחד מאיתנו מגיב באחד או יותר ממנגנוני ההגנה הללו כאשר הוא מרגיש בסכנה (וכאמור, סכנה לא צריכה להיות סכנה פיזית של סכנת חיים, אלא כל סכנה שהיא במשמעות של צורך שלנו שלא ממומש כרגע...)

יש תקופות בהם אדם יכול להגיב בצורה שונה, יש תקופות שמנגנון ההגנה משתנה, יש תקופות בהם זה כמה מנגנוני הגנה,

אבל בכללי זה נסוב סביב שלושת אלה.

ובמקרים רבים, כאשר אחד מבני הזוג מרגיש באיום (צורך לא ממומש) ומנגנון ההגנה שלו הוא התקפה,

אצל בן הזוג השני המנגנון יכול להיות שונה לחלוטין, ולהיות למשל בריחה.

דבר זה יוצר לרוב עוד פער בין בני הזוג, וכל זה בעיצומו של האתגר והאיום עצמו...

ז"א, אם לא זו בלבד שאתם כרגע במצב של "משברון" או "אתגר", אלא שגם אופי ההתמודדות שלכם לכאורה סותר אחד את השני.

כי את רוצה לדבר על זה, לפתור את זה, וכאן ועכשיו.

ובעלך רק רוצה להתנתק מזה, לברוח מזה. (או להיפך כמובן).

ואז *עצם השוני הנ"ל במנגנוני ההגנה* יכול לכשעצמו ליצור עוד יותר תסכול *אצל שניכם*

אצלך - מה? לא מספיק אני מתוסכלת ומבואסת ממנו, הוא גם בורח לי באמצע השיחה?! מה, הרצחת וגם ירשת?!

ואצל בעלך - מה? כאילו לא מספיק אני מרגיש מאוים כרגע גם דוחקים בי ומכריחים אותי להתמודד עם הסיטואציה ולדבר ואני רק רוצה להירגע עם עצמי ואת השקט שלי כרגע. אי אפשר לכבד את זה ולהבין את זה ולתת לי את זמן הרגיעה שלי?!

ואז כל אחד עוד יותר משתבלל בתוך עצמו

ואז הכעס כלפי השני גדל וגדל

ויכולים לעלות לנו כל מיני מחשבות מרחיקות לכת ורחוקות מבן/בת הזוג...

אז הדבר הראשון שנעשה 

ננשום!

ונזכור ונבין - רגע,

אנחנו אנשים שונים.

*מותר* לבעלי להרגיש מה שהוא מרגיש.

*מותר* לאשתי להרגיש מה שהיא מרגישה.

בעלי (או אשתי כמובן), על סך איך שהוא בנוי - הדרך שלו כרגע להירגע היא *באמת* ע"י ניתוק מהסיטואציה.

*רק כאשר ירגע*, ורק כאשר ה"איום" מבחינתו יוסר - או אז ניתן יהיה לשוחח.

ואני, על סך איך שאני בנוי/ה - הדרך שלי כרגע היא *באמת* ע"י פתירה של הדבר כאן ועכשיו.

אז אם כל אחד חושב כאן רגע על השני זה מאוד יכול לעזור.

כי במקום הכעס תגיע ההבנה

ההבנה שהוא שונה.

ההבנה שזו באמת הדרך שלו להירגע.

ההבנה שהוא לא עושה זאת בכוונה או נגדי או כדי להרגיז אותי - אלא כאמור זו באמת דרכו להתמודד עם זה.

אחרי ההבנה הכה משמעותית הזו, מגיע השלב הבא,

השלב של מה כן עושים כאשר שנינו קצת נרגעים ויוצאים מה"איום" שלנו,

השלב של יצירת דרכים יעילות לתקשורת.

ובתוך השלב הזה צריך להגיע למצב שבו מזהים מהם אותם הצרכים שיש לכל אחד ואחת מאיתנו,

מדייקים איזה צורך מביניהם לא ממומש,

מבינים מה אנו מרגישים בעקבות זה ומעמיקים עוד בכך,

מתבוננים מתוך אילו מנגנוני הגנה אנו פועלים.

וכמובן מובילים מצב של שינוי - לזהות את הצורך ולהגיע לכך שהוא ימומש מבעוד מועד

ובעצם כך מניעים את הזוגיות שלנו ממעגל הרסני, שבו כל אחד דורך (בלי כוונה כמובן!) על הכפתורים הרגשיים של השני/ה ורק מעצימים אחד לשני את הצורך הלא ממומש - מה שגורם בהתאמה לפעולה עוד יותר עוצמתית של מנגנון ההגנה שלנו - וזה ממש לופ הרסני שאנו תקועים בו -

אז לומדים איך להניע ממצב כזה למצב של מעגל חיובי -

מעגל שבו אנו עונים אחד לשני על הצרכים

ופעולת ההמשך הישיר של כך שהתנהגות שלנו תהיה פעולה שמקרבת ולא מרחיקה, שמרבה אהבה והבנה ושלום ולא כעס תיסכול ומירמור...

את הדרך המבורכת הזו כדאי לעשות בעיקר ע"י לימוד של עצמינו לעומק, לימוד של בן הזוג שלנו לעומק ולימוד של תקשורת מקרבת לעומק.

ואז בעצם אנו עוברים ממוד הישרדותי גם בתוך הזוגיות שלנו -

למצב של הפסקת אש.

ובעצם, בפנימיות של זה, הכוונה היא למצב שבו אנו באמת מדברים אחד עם השנייה

מדברים על הדבר עצמו

ולא מנגנון שמדבר עם מנגנון

אנו במוד של אוויר, של האני האמיתי שלנו, של מי שאנחנו באמת, 

ולא במוד אוטומטי, הישרדותי, הפועל מאינסטינקטים הישרדותיים ומפעיל מנגנוני הגנה שמכסים את הפנים שלנו.

אז בואו נעשה גם לנו, אצלנו בלב,

בלב שלך אשתי

בלב שלך בעלי -

הפסקת אש 🛑💥

ובעיקר -

שלום אמיתי. ❤🙏🙌

אי אפשר לקרואפשוט אני..
@משה אני רואה טקסט שחור על רקע שחור, בחלקים גדולים מהטקסט
תעבור למצב בהיר. יש כפתור בתפריטפ.א.
הפורום לא מותאם בצורה טובה למצב חשוך. 
הבעיה לא הפורום אלא בחירת הצבעים שלה. ערכתימשה
מעניין, לא בחרתי כלל צבעיםנגמרו לי השמותאחרונה

אלא פשוט כתבתי רגיל כמו תמיד...

מעניין מה קרה 

אלימות בזוגיותנחלת

זה מתחיל לפעמים כל כך דק, עדין והולך והולך ומחריף, אם אנו מניחים רגל

במלכודת הדבש הזו.

ספר קשה. מאוד. לדעתי, חובה:

"הכל עניין של פיקסלים". תמר.

הערת שוליים - גם תמר, מתארת בקצרה את תקופת השידוכים  והאירושין עם אותו אדם, שלבסוף נישאה לו. אתר "בין הזמנים".

גם באתר הידברות יש ראיון של מורן קורס בנושא.

בחוברת "המקום" יש כתבה גדולה על כך.

את מקבלת כסף על ההפצה המקיפה הזו?נקדימון
אני לא יודע אם יש פורום שלא הספמת עם זה.
נניח שכןשלג דאשתקד
מה אכפת לך? אולי היא מפיצה חומר טוב ומעניין?!
קראתי חלקמישהי נשואה

המפרקים שהיה אפשר באינטרנט.

לא הבנתי - למה היא מתארת כאילו זו בעיה

שהיא ניקתה את הבית / הפעילה מכונות כביסה וכו'?

זה מתואר כאילו זה בעייתי

וזה שהיא משתפת את בעלה במה שהיא עשתה בבית

מה הבעיה בזה?

הספר הזה חשוד שיש בו בעצם רעיון וניסיון לפרק בתים.

לתת לאשה תחושה שהיא אוכלת  אותה בגלל שהיא עקרת בית.

בגלל שהיא עושה את התפקידים של אמא.

מנקה מסדרת מבשלת מכבסת.

מה הבעיה בזה?

דרך אגב אם כבר רוצים לעזור לדמות בסיפור

הבעיה העיקרית היא- זה שהיא מרצה

היא מפחדת

היא מרצה.

אם היא לא היתה מרצה

גם הבעל שלה לא היה משתלט עליה כמו שמתואר

** ואני מסייגת שלא קראתי הכל.

רק מה שהיה אפשר באינטרנט.

אז אני ממליצה למי שהשתכנע מהספר הזה

לעקוב דווקא אחרי מישהי בשם:

חני בצון

---------------------

תמר כותבת לעצמה בהערות שוליים

שמותר לה גם לתת מקום לעצמה

כל פעם במילים אחרות

ברור שזה מרכיב מאוד משמעותי בקשר שלה עם בעלה

ועם כל הסביבה שלה

לאותה תמר (כן אני יודעת שזו דמות מספר)

הייתי ממליצה ללכת לטיפול רגשי

שיעזור לה לעמוד על שלה

לתת לעצמה מקום.

וממילא היא היתה מקבלת גם יותר מקום מהסביבה.

ואל תשכחו- זה עוד ניסיון להסביר לנשים כמה זה לא טוב להיות עקרת בית. להיות בתפקיד האשה.

כן זה לא פסול שהיא ניקתה וסידרה ושוב ניקתה חשוב הפעילה מייבש.

מאוד הפריע לי האופן שבו מתואר שהיא הפעילה שוב חשוב מיבש!

זו הדיעה שלי אני בטוחה שיש לכם דיעות משלכם

מוזמנים להגיב. (יהונתן גרובר עיין שם שם)

וגם ממליצה לצפות קצת במיכל לויטין

מסכים איתך חלקיתשלג דאשתקד

האמת, חוברות כמו "המקום", חשודות בעיניי באופן מיידי בדברים שאת אומרת. מדובר בביטאון של חרדים סופר מודרניים, מניח שאחוסי הגירושין שם גדולים מאוד וכמעט כל הנשים שמעורבות בפרוייקטים האלה לא נשואות.

הטענה היא תמיד, שמצד שני זה גם פותח את העיניים לאלו שען נמצאים במצב של אלימות וסכנה (לצערי הכרתי לא מעט גברים - בעיקר חרדיים - שנמצאים במקום הזה. גבר חרדי שמתחתן הוא מאוד נאיבי וחסר ניסיון. יש נשים, בעיקר אלימות או מטורפות, שמנצלות את זה והגבר לרוב לא יגיב וינסה לרצות. אצל גברים המודעות נמוכה מאוד, ולהיפך החינוך הוא תמיד ל"מכבדה כגופו" וכו וכו, וכאנשים חסרי ניסיון וגםחסרי השכלה ומשענת כלכלית, הם מאוד בקלות נכנסים ללופ הזה של ריצוי וכניעה. יש לי כמה חברים שהתגרשו אחרי שנים רבות, ומהסיפורים שלהם אין לי מושג איך החזיקו יום אחד. אחד מהם היה נשוי לחולת נפש רשמית, שאפילו את העובדה הזו היא הצליחה החליק לו ולגרום לו להתחתן איתה).

אז מה טוב, קשה להגיד. ככלל זה תלוי באיזו אוכלוסייה אני נמצא/ת. אם אני נערה שמוקפת בפמיניסטיות קלאפטעס, עדיף לקחת איזון עם ספרי בגן השלום. אם אני מנשות השאלים, כדאי לקרוא המקום.

והעי חשוב זה לקוות ולהתפלל שיהיו לנו עיניים טובות וחדות, לראות כל הזמן את מה שטוב, ולדעת אם זה באמת טוב

כתבת יפה ונכון!מישהי נשואהאחרונה

מדוייק

ושיהיה ברור שלא תקין לא אשה מוכה ולא גבר מוכה

שאלה קטנה(::^)

היי, מחפשת המלצות למטפלת מינית באיזור ירושלים/בנימין, שעובדת עם כללית

תודה רבה! 

איפה הילדים אם הגרוש בחו''ל?אנונימי בנשו"ט

לפי ההסכם שלנו הילדים נמצאים שבוע אצלו שבוע אצלי.

בעוד חודש הוא יהיה כמה ימים בחו''ל בגלל העבודה שלו, וזה יוצא בדיוק בזמן שהם אמורים להיות אצלו. הוא ניסה לדחות או להקדים אבל לא הצליח, זה באמת לא תלוי בו. היה אמור להיות כבר במלחמה אבל נדחה...

הוא רוצה שהם יהיו אצל ההורים שלו בזמן הזה, הורים שלא יוכלו לקחת אותם למסגרות כלומר יהיה לילדים חופש אחרי שגם ככה הם לא היו במסגרות כל המלחמה.

אין לי דבר אחד רע להגיד על ההורים שלו, הם מאוד אוהבים את הילדים והילדים אוהבים אותם.

אבל כן הייתי רוצה שאם הוא בחו''ל או לא יכול להיות איתם מאיזו סיבה אז התור יעבור אלי, במיוחד אם הם לא יקחו את הילדים למסגרות.

מה עושים במצב הזה? בהסכם יש התייחסות רק למניעה בגלל סיבה רפואית ולא למניעה בגלל עבודה... 

אולי בפורום גרושים, ידעו יותר לענותהסטורי
אולי אפשר להחליף את הזמנים ביניכם?קופצת רגע
שיישארו אצלך כשהוא בחו"ל אבל במקום זה יהיו אצלו יותר כשחוזר? משהו כזה? 
נשמע שלהחליף את השבועות, לא?לאחדשה

אם אפשר לבקש את זה ממנו..
ואם הוא מתעקש, כנראה לשחרר זה הדבר הנכון.. הוא אבא שלהם כמו שאת אמא שלהם..

לדעתי נכון מבחינתך זה להתגמשנפשי תערוגאחרונה

ולראות את טובת הילדים.

אם טובת הילדים שיהיו אצלך. תבקשי שיהיו אצלך.

תגידי לו שאת מבינה שזה מצב יוצא דופן ואת יודעת שהוא רוצה בטובתם ולדעתך טובתם זה שישארו אצלך כדי שיכלו ללכת למסגרות.

לא הייתי מכניס כאן שיקול כספי מולו.

תני לו להיות "חייב לך טובה"

כמובן בנעימות

התנגחויות לא יעזרו כנראה

היה לי דוחה אצל חמי וחמותי בחגחיוך2019

מאז ומתמיד היה לי קשה שם.. בשנים האחרונות ההגעות שלנו ללינה הצטמצמו לפסח וסוכות. בדכ היינו ישנים בקומה למעלה ושם יש שני חדרים.

מורכב לי שם מאד, אח אחד עם אספרגר נמצא בדכ אצל ההורים בחגים.

הבית מבולגן, מוזנח ולא הגייני. שירותים מלוכלכים, מטבח מזונח וכו...

בשנה וחצח האחרונות, אחות של בעלי באה לגור שם עם החבר שלה והבת שלהם בת שנתיים והם השתלטו על הקומה למעלה.

נשאר לנו רק חדר אחד בקומה למטה, שהוא גם הממד, חדר קטן ביותר שיש בן מקום למיטת יחיד ושני מזרונים על הרצפה. בזה עם תכננו שנהיה משפחה של שני הורים ו3 ילדים🤬 בעוד בקומה למעלה יש שני חדרי שינה ובאחד מהם  אף אחד לא ישן.

למיותר לציין שהיה זוועה, הילדים קפצו על המזרונים, קפצו מהמיטה למזרונים שברצפה, רבו כי היו צריכים לישון שניים על מזרן אחד. התינוק בכה רוב הלילה ולא מצא את עצמו.

באמצע הלילה אזעקה ונכנסו לממד הזה עוד 6 אנשים פלוס כלב.

סבל

חמותי התפלאה למה לא נשארנו גם שבת אחרי החג פחחחח

אני כועסת. אם כבר הזמנתם אי אפשר לאפשר להיות בחדר הפנוי למעלה? אשכרה הגיסה השתלטה שם אז אי אפשר..

הבית היה סירחון. לא יכלתי לעמוד בזה, רוב החג יצאתי להסתובב בחוץ.

ומרפי כשיצאתי למטלה עם התינוק אחרי דקה שתיים היתה התרעה ואזעקה, ולרוץ לממד 3 קומות למעלה עם תינוק בן שנה וחצי ביידיים.

למחרת החג כשהתעוררתי בבית גילתי דימום והריון שחשבתי שהתחיל נגמר.

רע לי.

איך אפשר להזמין אנשים ולא לאפשר להם תנאים מימנליים של שהות?

איך אפשר להשאיר חדר ריק ולדחוס את כולם לחדר אחד. אני עצבנית. אבל יותר מזה מוצפת ולא מצליחה לחזור לרוגע והשלווה שלי.

למה בכלל הלכתי לשם.. הלכתי כי חשןב לי שלילדים יהיה סבא וסבתא בליל הסדר, אבל החויה היתה זוועה  והגוך שלי עדיין מזועזע מזה.

מבאס טיליםזיויק

אולי יעניין אותך