תהיה בקשר לפאהדקה לפניי
עבר עריכה על ידי אלעד בתאריך ט' בניסן תשע"ט 14:24

[הודעה נערכה וחלקים ממנו הושמטו. נא לכבד את באי הפורום ולהתנסח בהתאם]

כשאני חושבת על זה לעומק
זה מה זה מוזר
חסידיות מגלחות את הראש ואז שמות שיער של גויה מתה על הראש ומעליו כובע
[נמחק]
אז למה השיער היפה הזה ששימש 20 שנה עיניים של גברים [נמחק] שאוהבים להסתכל על בלונדיניות חרדיות ממאה שערים
למה השיער הזה צריך להישחט דקה לפני שזה מתקדש לבעל
הרי כתוב בתורה על אשת יפת תואר שכדי שתתגנה על בעלה צריך לגלח לה את הראש
מכאן נובע שזה מגנה את האישה
וזה עוד מנהג חסידות???? מה צדיק כל כך בזה לאן הגענו

אותו דבר לאישה שלא מגלחתת הראש אבל כן שמה שיער יותר יפה מהשיער שלה ומשלמת הון כדי שיראה כמה שיותר טבעי....מה היא הרוויחה מזה,???
שלפני זה היה לה שיער שאלוהים ישמור
ועכשיו היא יפה פי 100 בזכות השיער המשובח שעל הראש
[נמחק]
[נמחק]

והכי מוזר זה שאישה נשואה חרדית הולכת בבית גם עם מטפחת
זה הכי מוזר
כדי שהילדים הקטנים יהיו קדושים
אבל בינתיים היא מתגנה על בעלה
כי זה דוחה מטפחת זה כמו אמא שלו
בחורה בת 25 ששמה מטפחת על הראש....בבית
היא לא נראית לוהטת עם זה
ואני מדברת על אלה החרדיות שתמיד פנויות לפתוח את הדלת בבית גם ב11 בלילה
עם מטפחת מסמורטטת ובלגן בבית
למה זה נקרא שהיא צדיקה למההה

אל תכעסו עליי אני באמת תוהה על זה
נראה לי שהחרדים טועים מאד
עובדה שבית המקדש עדיין לא נבנה
ושאנחנו בגלות

אני חושבת שאישה נשואה צריכה ללכת עם השיער שלה. כמו שגבר נשוי הולך כמו שהיה רווק. וההבדל הוא הטבעת שעל היד .
לא מטפחות ולא פאות.
מקסימום סרט על הראש, אבל למה להתכער למהה
הרי הגבר שנדלק עליי ראה אותי עם קוקו או צמה
למה שלא אמשיך להלך לצידו ככה
גם מאורסות הולכות עם שיער .
מה רע כל כך בשיער?!
שיער זה סך הכל כיסוי ראש טבעי
אני חושבת שיש כאן בעיה גדולה שהחרדים המציאו
בעיה גדולה מאד

עובדה ששרה אימנו הייתה ללא כיסוי ראש
כי אם הייתה מכוסה ישר המלך היה יודע שהיא לא אחות של אברהם אבינו
גם השות דבורה רכבה על סוס
גם רחל אימנו התנשקה עם יעקב ליד כולםם על הבאר

אז אם צדיקים כאלה גדולים התנהגו ככה למה אנחנו צרכים להיות כל כך פרושים ומוזרים
בעיקר הקטע עם לגלח תראד או לשים שיערות של גויות או של ילדות עניות על הראש

[נמחק]

כדאי לכתוב בצורה יותר עדינההסטורי
רק לשם הדיוק -
*ברובו המוחלט של הציבור החרדי, האשה לא מגלחת את הראש. גילוח הראש מקובל בעיקר אצל יוצאי הונגריה. קיבלו את זה על עצמם מכמה סיבות.

*הסיבה שרבות הולכות עם כיסוי ראש גם בבית, אינה הסיבה שציינת. זה מגיע או מחומרא לפי הזוהר, או כדי ליצור הרגל שימנע תקלות ביציאה החוצה/ זרים שיגיעו הביתה.

*בד"כ אלו שמגלחות את הראש לא הולכות עם פאה, אלא עם מטפחת.

נעצור כאן
שרשורפלצת שלום מדברת מישי נזעמת, האם אהרלה יכול לבוא היום?בוז
לפותחת- מציעה לך לעדן את השפה שלך לפני שאת מתגלגלת במילים גסות כל כך על מנהגי ישראל ופסיקות של גדולי ישראל.
^^^^^^^^^^^ענבל
חחחחחחחכלה נאה
מסכימה עם הרובסדר נשים
חוץ מזה שאישה נשואה צריכה ללכת עם השיער
הלכה זה הלכה
לכי לחפש תשומת לב במקום אחר. את משועממת בטירוףחיים לוי*
עם סגנון דיבור שמזלזל ומבזה את קודשי ישראל את לא ראויה לתגובה. תטפלי בצרות שלך ותשאירי לחכמים ממך לטפל בקודשי ישראל.
תרגע ותפסיק לשפוט מישהי גם אם היא לא כתבה לטעמךסוסה אדומה
אף אחת לא משועממת. היא כתבה דברים מהלב, ובמקום להיות שופט קטלני, תנסה לדון אותה לכף זכות.
אל תדון אותה עד שתגיע למקומה, וכגבר, לעולם לא תגיע לשם.

נשבעת לך, אתה לא יודע מה עובר עליה.
תבקש סליחה על הדיבור הזה!

ולפותחת,
השאלה שלך מאוד מובנת, ויש לה הרבה מקום.

האמת, שזאת שאלה טובה בעיניי.
עדיין, העניין של המטפחת לא החרדים המציאו, זה נגזרת של "ופרע את שיער ראשה" שכתוב בתורה.
ו"דת יהודית".

להגיד לך את האמת? אם הייתי מוצאת היתר להוריד את הכיסוי, הייתי עושה את זה מזמן.

בכל מצב, אין לי זמן עכשיו לענות לך.

אבל לחרדים אין אפוטרופוס ליהדות. היהדות שייכת לכל מי שאמא שלו יהודיה...
תנסי לראות מה את לא מסכימה עם החרדים, ומה בכלל שייך להלכה ממש ולא למה שהם אומרים.
יהיה לך יותר קל.

עד אז, תעזי לשאול. אני חושבת שהשאלות שלך חשובות.

לגבי השפה, יש פה חבר'ה יראים, שקשה להם לשמוע את שפת הרחוב, אז פעם הבאה תדעי את זה
אני בטוחה שתכבדי.
פה לא בית המדרש! ושאלות בהררי קודש לא שואליםחיים לוי*
בשפת הרחוב החילוני באצטלה תראו איזה קושיות "חכמות אני שואלת".מי שרוצה שיכבדו אותו שיכבד אחרים ולא יפגע ברגשותיהם.
אני שוב אומרת לך. אתה עובר עלסוסה אדומה
"בצדק תישפוט עמיתך"...

אתה מתנהג מכוער ביותר באיצטלה של יראת שמיים.

יראת שמיים זה גם בבין אדם לחברו.
אני אומרת לך שוב, אתה לא יודע מה עובר עליה...

למי שבא מהעולם החרדי, הגבולות שלו מאוד לא ברורים.
היא לא יודעת שבעולם שהוא לא חרדי גם לא משתמשים במילים כאלה.
והיא נכוותה שם.
אולי בעלה בגד בה?
והחרדים מכניסים הרבה מאוד הלכות שהם בכלל לא עיקר הדין, ולרוב לא מלמדים את ההלכה הפשוטה. אז קשה לה להבחין...
מבטיחה לך שאם היית שם והיית חוטף כאפה של החיים, גם אתה היית שואל הרבה שאלות כאלה.

מבקשת ממך שתשתמש ביראת שמיים שלך גם בעניינים שקשורים לבין אדם לחברו.
ומאחלת לך שה' לעולם לא ינסה אותך במה שהיא עוברת.
אני שוב עונה לך ושואל .אם היו מבזים את הורייךחיים לוי*
את ילדייך וכל שושלת היוחסין שלך. גם אז היית אומרת בצדק תשפוט את עמיתיך? בסה"כ מחיתי בקול רם את מה שכולם זועקים בסתר ליבם.
שאלה כזו עלתה לא פעם אחת הרבה פעמים. ואף אחת לא העזה לדבר לגנות ובזלזול ובגסות על מנהגי ומנהיגי האומה.
לא רק שאני לא חוזר בי. אלא מוחה ומבקש שהיא תתנצל על הגסות ולשון הרע על האמהות הקדושות.
מקווה שתחשוב על זה שוב. יש לך על מה לעשות תשובהסוסה אדומה
גם תתעקש עד מחר, האמת לעולם נשארת.
לה מותר לשפוט?למה לא123

רק מי שלא עברה את מה שהיא עברה, מסוגלת לקרואסוסה אדומה
לזה שפיטה...
נשמע שאת מכירה אןתה ממש מקרובלמה לא123

מעריכה את העין הטובה שלך,ומבינה שלא צריך לשפוט אותה על מה שכתבה ואני אפילו מזדהה עם חלק מהשאלות שלה

אבל עם כל הכבוד,זה נכתב בצורה מאוד גסה ולא יפה,זה לא מכבד אותה בעיקר

לא מכירה אותה מקרובסוסה אדומה
קוראת את מה שהיא כותבת, ונראה לי שהיא עברה דברים קשים מאוד.
ואני לא שופטת אותה לשניה, וחושבת שכל אדם קצת חכם ורגיש שינסה לקרוא בין השורות יבין שהוא נפגע ממישהו שאסור לו להיפגע ממנו.

אל תדון את חברך, עד שתגיע למקומו.
לא אני אמרתי.
ומה עם כבוד התורה וחכמיה?נראה לי ש..
"כל המבזה תלמידי חכמים אין רפואה למכתו" יש מצווה למחות על כבודה של תורה.
הקב"ה מוחל על כבודו אבל לא על ביזוי כבודם של חז"ל .
קוראים פה גם ציבור שהוא לא דתי שלא מבדיל בין דתי לדתי , בשבילם אנחנו מקשה אחת.
מחאה היא לא רק כדי למנוע ביזוי ,אלא אחריות שמחר הם לא ישתמשו בזה להוסיף חומר בעירה על שנאתם שבלאו הכי קיימת ואולי גם להתרחק מהדת .
כבוד תלמידי חכמים לא נר לרגליהחיים לוי*
כל מי שחכם ורגיש לקודשי ישראלחיים לוי*
מבין שיש פה חילול ה' וחציית קו אדום!
מעניין שאף אחד לא הגן עליה חוץ ממך ועוד אחד שהזדהה מתוך מצוקה.
הרבה עוברים בחיים אבל אף אחד לא מעלה בדעתו להביע כפירה בגסות בהשתלחות חסרת רסן על כל הקדוש לנו. ורק אדם ירא שמיים מסוגל לגלות רגישות . גם לצלם יש עין טובה להגן על זכויות האדם זו רגישות פסולה שלא במקומה.
לא חוזרת בי ממה שאמרתי.סוסה אדומה
וזה שאני היחידה זה לא טיעון לשום דבר.
גם אברהם היה יחיד.

ובוא לא נעשה תחרות ביחס ליראת שמיים.
חמודהOrit39
להגיד על רחל אימנו שהתנשקה עם יעקב ועוד..... זה מזעזע כל נפש יהודית! אין טעם לענות לשאלתה כשאין לה הבנה בסיסית ביהדות ובטח ובטח שלא צניעות מינימלית בלשונה ובטח שלא ייראת שמיים כשכך היא מדברת על אימותינו הקדושות! אני הזדעזעתי ועוד קראתי את ההודעה המצונזרת!!! לא רוצה לדעת מה היה המקור.... היא צריכה ללכת לסמינר של חוזרים בתשובה וללמוד א' ב' ביהדות.
אין אדם נתפס על צערו..ד.

את צודקת שאכן אם קוראים חלק מהדברים ומהסגנון שנכתב בתחילה, אפשר בצדק "להזדעזע".

אבל... האשה הזו - כפי שנקל לראות מהודעות שכתבה בעבר במקומות שונים כאן - עברה דברים מזעזעים ממי שהיה בעלה, מרקע "חרדי" כביכול, ובגד בה. מבחיל ומגעיל. תת רמה.

אז התעוררו בה, בתום לב ומתוך מרירות, כל מיני "מחשבות וסברות". חלקן אכן מחוסר הבנה של המקורות. חלקן לגמרי מובָנות.

יש לה יותר מ"הבנה בסיסית" ביהדות. חלק מהתמימות, לדעתי, זו גם אי אבחנה של הבעייתיות שבביטויים מסויימים. כנראה היכן שגדלה, למרבית הפלא, היה לכך מקום ב"שפה". לצערנו.

יש בה יראת שמיים. היא בחורה טובה. עמדה בנסיון שאיני יודע איך אחרות היו עומדות בו.

היא לא התכוונה "לדבר על אימותינו הקדושות".. אלא כתבה לגמרי בתמימות על כך. מאי הבנה/ידיעה.

היא לא צריכה ללכת ל"סמינר של חוזרים בתשובה ללמוד א-ב ביהדות". צריכה אולי לקבל עידכון על חלק מהדברים. דומני שקיבלה.

מכל מקום, כמי שהגיב בתחילה גם כן קודם-כל על הביטויים והסגנון, והבין אח"כ קצת יותר במה מדובר - אני מציע להתמתן. לא תמיד ה"צדיקות" היא רק לדקדק על מה שנאמר. צריך גם לראות רקע (וחלק מהתוכן שהעירה עליו - אכן צודק).

מה שאמרה לא נכון, או בסגנון לא נכון - אכן אינו נכון ואינו ראוי להיאמר כך.

אבל היא הרבה-הרבה למעלה מזה.

בחורה טובה. גיבורה. ה' יצליח דרכה.

מצטרף לגמרי!!!!שואל כדי לדעת
מ"ופרע את ראש האישה" זה רק קוקוארצ'יבלד
הסגנון כתיבה קצת גס.אבל,mp3
מקור המנהג לגלח את הראש הוא מתקופת הנאצים שהיו מורידים לנשות ישראל את המטפחת כדי להתעלל בהן. וכפיתרון הן גילחו את שיער ראשן,כך שגם אם נפלה המטפחת לא ראו שיער וככה יכלו לנאצים. והם נשארו עם זה כמנהג ישראל קודש.כמו שהם הולכים עם שטריימל וכל הלבוש החסידי שהוא בעצם כובע וביגוד מחמם כשהיו באירופה הקרה.
ובזמן התנך,היו גם הילדות מכסות את שיער ראשן.ולכן לא יכלו לדעת ששרה אימנו היתה רווקה.גם לפני פחות ממאה שנה בתרבות תימן היו הבנות מכסות את שיער ראשן מגיל מאוד מאוד צעיר,וזו העדה ששימרה את הדת בצורה הכי קרובה לתקופת התנך.

ואפשר לתהות,אבל אנשים יענו ברצינות אם זה יהיה כתוב עדין יותר ולא בהתרסה.
יש לך מקור למה שאמרת שבזמן התנ"ך רווקות היו מכסות את ראשן?סוסה אדומה
או שזאת פרשנות שלך לזה שלא ידעו אם שרה פנויה או נשואה...
וודאי שאין מקור לומר הפוךק"ש
כמו שהפותחת הוכיחה
אני אשמח להוכחה אם יש לך...סוסה אדומה
זו הזדמנות להגיד לך שניכר שאתה תלמיד חכם, אשריך.

(גם אם לפעמים חולקת עליך )
יש ספר שקיבלתי פעם בהשאלהאופטימיתת
לצערי לא זוכרת את השם שלו, אבל משהו עם צניעות או טוהר אם אני לא טועה.
יש שם פירוט של כל קהילה והמקורות למנהגי הלבוש בקהילות היהודיות. מה שאני זוכרת משם בהקשר הזה למשל שבטוניס הנשים היו יוצאות מהבית באוהל לבן ממש משולש כזה על כל הגוף חוץ מחורים לעיניים. בתימן חבשו כיסוי ראש לילדות מגיל מאוד צעיר הספר היה מלא בתמונות ועדויות לצניעות שהיתה נהוגה כבר מלפני מאות שנים.

אולי מישהו מכיר את הספר וידע להשלים את השם שלו
עולמות של טוהרשירקי
הספר הזה ספציפית הוא דמגוגיה צרופהאהרל'ה

הוא כתב בדיוק מה שהתאים לו, ולדוגמא כשהוא ביקש מהקוראים לשלוח לו תמונות של האמהות והסבתות מתוך אלבומי המשפחה, שלחו לו אלפי תמונות של נשים עם פאה, אבל הוא הכניס את הבודדות שהיו עם כיסוי אחר, מה שהתאים לו לתזה שהוא הכין מראש.

אבל מהתבוננות ממה שהיה בזמן הגמרא, כבר אפשר להבין שרווקות כיסו את הראש. הזכרתי בקצרה בתגובה הקודמת את הפירוש המעניין שהביא בהקדמת ספר חן וכבוד, וכעת אעתיק את הקטע הרלוונטי:

"ולפ"ז מיושב קושיית הב"ש מהגמ' בנדרים, "אבל נשים לעולם מיכסו, ופרש"י שאינם שחורי הראש ועטופות כל שעה בלבנים. ע"כ. ואם איתא שכל הנשים היו רגילות בפאה נכרית מגולה וכו', היאך אפשר לומר שאין נקראין שחורי הראש אלא אנשים ולא נשים". וגם לדבריו קשה, מדוע נשים לעולם מיכסו ולא חילק בין בתולות לנשואות. ולדברינו מבואר, כי אכן כל הנשים היו מכסות ראשן, אך היו מוציאות צמה או "קוקו" מאחור, ולפיכך "לעולם מכסו" ולמרות שהפאה היתה מגולה אצל אותן אלה שחבשו פאה. וכיסוי הראש היה כולל הבתולות והנשואות גם יחד.

ולפ"ז מבואר לשון הגמ' בכתובות (עב.) "אזהרה לבנות ישראל" ללא חילוק בין בתולה לנשואה, ולשון השו"ע והרמב"ם "אחת פנויה ואחת אשת איש" (וראה ביאור הגר"א על השו"ע אה"ע כ"א: "מדקאמר לבנות ישראל ולא קאמר לאשה", וראה בב"ח שם, "מדלא קאמר אזהרה לאשת איש, אלא סתמא אזהרה לבנות ישראל, אלמא דאחת פנויה ואחת אשת איש באזהרה"), ולא היה צריך לדחוק בדבריהם ולפרש שפנויה היינו גרושה ואלמנה, כפי שדחקו האחרונים.

ולפ"ז מבואר הגמ' במסכת כתובות (טו) "אם יש עדים שיצאת בהינומא וראשה פרוע", שלא מובן כיצד יצאה גם בהינומא (כיסוי) וגם ראשה פרוע. ופירש רש"י: "שערה על כתיפיה, כך היו נוהגין להוציא את הבתולות מבית אביהן לבית החתונה". וכן הוא בפירוש רבי עובדיה מברטנורא על המשנה. וכן בר"ן על הרי"ף. וכן בבית הבחירה למאירי שם. וכן בפסקי רי"ד. וכן הוא בפירוש קרבן העדה ובפירוש פני משה. ובכל זה אינו מובן מדוע נקטו "שערה על כתפיה" ולא שראשה פרוע לגמרי.

ולדברינו מבואר, שגם הבתולות היו מכסות ראשן כמו הנשואות, ומוציאות צמה קלועה מאחור, אלא שביום החתונה פרעו את הצמה הקלועה ופיזרו השיער על הכתפיים, ומצאתי שזכיתי לכוון בזה לדברי הפרי מגדים (או"ח אשל אברהם סי' ע"ה ס"ק ג'): "והיינו שיער שלה הארוכים פרועים על כתיפה, וראשה מכוסה, ואין להאריך".

וכן כתב רבינו גרשום (בבא בתרא צב) וזה לשונו, "שהיו שערותיה נראין מתחת הצעיף שלה הפרוש על ראשה שכך נוהגין לבתולה". ומשמע כדברינו, שההבדל בין נשואה לבתולה היה שנשואה שערה אסוף והבתולה שערה פזור, ובשתיהן היה הראש מכוסה.

ויתכן גם שלכן נקרא השיער היוצא חוץ לכיסוי "שיער שחוץ לצמתן", כי הצמה הקלועה היא הדבר היחיד שהיה מגולה אצל הנשים, והשיער הנוסף היוצא מהכיסוי חוץ לצמתן, נקרא "שיער שחוץ לצמתן". ואף שיער זה התירו הראשונים, כי רק שטח הראש חייב בכיסוי מדינא, ולא היוצא חוץ לכיסוי, אלא שנהגו אז לקלוע את השיער היוצא ולא לפזרו אלא לבתולה ביום חופתה".

הוא ממשיך ומבאר שם כיצד השתמשו בפאה בזמן המשנה והגמרא, וכיצד לפי זה מיושבות כל הקושיות שהקשו אחרונים לכאן ולכאן. אפשר לקרוא או להוריד כאן את הספר:

מה ידוע לך על לבישת פאה, האם אסור או מותר? ומה עדיף, פאה או מטפחת? האם קראת בעיון את ספריהם של פוסקי ההלכה, או רק נתקלת בחומר תעמולתי שגוי?

תגיד, איך זה שאתה מגיע תמיד דווקא כשמדברים על פאות?אמת1

או שיש לך ניק במיוחד לעניין הזה

רוח הקודש, בשילוב עם סייעתא דשמיאאהרל'ה

לגבי תוניס זה נשמע ממש מוזריעל מהדרום
לק"י

בתור תוניסאית (ג'רבאית יותר נכון, שהם היו דתיים יותר), שמכירה את הבגד המסורתי- זה לא אוהל בכלל....
מן שאל (כמו שמיכה) ששמים מעל הראש וזה מכסה גם את שאר הגוף. לא את הפנים.

אלא אם מדובר על לפני מאות שנים. ואז איח לי מושג.
לא. לענ"ד אי אפשר להוכיח לכאן או לכאןק"ש
כלומר, אני יכול אולי להסכים עם הכותבת, ששרה הופיע מול 'משמר הגבול' המיצרי, בצורה שלא היה ניכר מלבושה האם היא נשואה או רווקה. (ואולי בכלל אלמנה או גרושה, שלעניין זה להלכה הם כמו נשואה?). או לפחות, שעד כמה שאנשי מצריים הכירו את הרגלי הלבוש של אנשי חרן, הם לא יכלו לשים לב. אבל, באותה מידה שהיא טוענת שיש כאן הוכחה שגם כנשואה היא הלכה בלי כיסוי ראש, אפשר לטעון הפוך - שגם כרווקה הלכה עם כיסוי.

גם אם נמצא מדרש שיתאר את לבושה של שרה, לענ"ד הוא בעיקר יבוא לבטא משמעות ולא לתאר בדווקא מה לבשה.

כך או כך, זה לא משנה לנו, כיהודים שומרי תורה, אנו מקיימים הלכה כפי שנצטוונו במתן תורה ויש דברים שנעשו קודם מתן תורה (יעקב נשא שתי אחיות, עמרם נשא דודה, האבות הקריבו במצבות ועוד) ואחרי מתן תורה אסור לנו.

אגב, כפי שהעירו כאן בשרשור, גם זה שרווקה לא צריכה כיסוי ראש אינו דין מוסכם. יש מהראשונים שסברו שגם רווקה צריכה ככל הלכות צניעות. יש ארצות שבהם נהגו כך, כמו תימן ומקומות אחרים בארצות ערב. בין אם נהגו כך כי פסקו כשיטות אלו (בתימן פסקו כרמב"ם בהרבה דינים) ובין אם זה היה המקובל במקום גם בין הגויים.

היום בארץ כולם נוהגים כשיטות האחרות - שמותר לרווקה לצאת בגילוי ראש ואפילו תימנים בלאדים שנוהגים בכל כרמב"ם - מקלים.

(כל זה כתבתי בגלל השאלה. לאור מה שעוד כתבה, אני מבין שמבחינת הפותחת, השאלה היא ביטוי של כאב נורא. אין לי עניין להתווכח איתה. רק לברך שתמצא מרגוע לנפשה)
תודה.סוסה אדומה
(ואשריך על הרגישות בסוגריים)
לא יודעת לגבי תקופת התנ"ךיעל מהדרום
לק"י

אבל האחיות הגדולות של אמא הלכו עם כיסוי ראש כרווקות (לא יודעת אח גם בבית או רק בחוץ). מדובר על לפני 50 שנה בערך.

והן לא חרדיות. ככה נהגו אצלם...
לא כל כך משנה לי מה היה בגלותסוסה אדומה
יותר מעניין אותי מה היה כשהיינו כאן בארץ ישראל לפני שיצאנו לגלות...
דיברתי על הארץ...דודות שלי חיו בארץיעל מהדרום
לק"י

מה שרציתי לומר, שהיה מנהג של רווקות ללכת עם כיסוי ראש. אז אולי גם בתקופת התנ"ך, איו לי מושג.
לפני שיצאו לגלות סוסה אדומה
לפני שיצאנו לגלות גברים הסתובבו עם שמלותאלעד

אנחנו לא דנים מהתקופה הזו אלא במה שנהוג כיום בעם ישראל

כנראה לא הסתובבת מספיק בת''אתודה לאל
תודה לאלאלעד

השוע ערוך מביא את מנהג, נראלי סימן כא יורה דעהארצ'יבלד
מקור המנהג לגלח את הראש התחיל הרבה לפני הנאציםק"ש
התקבל בחלק מקהילות החסידים, בעיקר בהונגריה לגלח לגמרי. אגב, בקהילות שנהגו לגלח לגמרי, לא לובשים פאה - רק מתפחת. יש קהילות שלא מגלחים בהם ממש, אבל כן מקפידים על תספורת קצרה. (כמובן - ברוב קהילות ישראל לא נהגו כלל את החומרות הללו)

למנהג הזה, יש שני טעמים עיקריים - אחד, דרך להימנע משאלות של חציצה בשער. שני, למנוע מצב ששיער יצא מכסוי הראש.
המקור לזה הא מהחתם סופרלמה לא123

שהבטיח ילדים צדיקים למי שתגלח שיער ראשה

אני שמעתי פעם לגבי החציצה במקווה,לא יודעת אם נכון

זה אחד מטעמי המנהג. אכןאלעד

זה מה שהחתם סופר אמר?דקה לפניי
אני לא מאמינה
ואם כן אז הפסקתי ברגע זה לכבד אותו
אולי תבררי למה?למה לא123

אבל כן,הוא מאוד הקפיד על זה,וכך כל צאצאיו עד היום

לפני שאת כועסת תבררי מה הסיבה,אני לא יודעת אותה,אבל מאמינה שיש

ועוד,גם פיאות וכיפה+בגדים שחורים וכובע ענק או שטריימל על הראש, זה ממש לא לבוש מושך בעיניי לפחות.אז לא נראה לי שזה מגיע ממקום של השפלת האישה

זה הענייןדקה לפניי
אנחנו בגלות
אז אנחנו מבולבלים
וכל העניין הזה עם החיצוניות מחרפנת אותי
את האמתלמה לא123

חיטטתי קצת בהודעות שלך

ורציתי לומר לך כמה דברים:1.את כותבת מהמם,יש לך כישרון כתיבה והבעה יוצא מן הכלל.

2.הסיפור שלך נגע לליבי, הוא ממש כאב לי אישית, ובטוחה שיהיו לך עוד חיים מאושרים עם בעל שיעריך אותך,כי את באמת נשמעת אישה אמיצה מאוד ומדהימה.

בהצלחה

נראלי שאת לאCornflakes
מפרידה נכון בין ״שכל בעולם״ לבין ההלכה....

האמת שעם התהיה הקודמת הסכמתי איתך עם התהיה הזאת ממש לא מסכימה...
לגבי החסידות אני לא מכירה.

אבל אין שום סטירה שאישה תמשיך להיות יפה בבית לבעלה... וזה שאת רואה מציאות אחרת זה לא אומר שזה נכון...״ראיתי בני עליה והם מועטים״ לא כל מי שלובש שחור לבן כובע כיפה הולך לביה״כ וכד׳ נחשב מושלם ולא כל אישה כזאת היא צדיקה.... יש הרבה שקר לצערנו ....אולי לא ראית את הצד היפה שיש בחיים לפי ההלכה של אישה נשואה שבעלה מכבד אותה ואוהב אותה והיא משקיעה בשבילו ונראית טוב ,עובדים במקומות שמורים ונפרדים ומקפידים על כל ענייני הצניעות בין נשים לגברים, זה לא אומר שזה לא קיים...

אני באתי מעולם שאישה נראית יפה גם בחוץ ליד בעלה ועם השיער שלה והבגדים והכל... וזה לא כזה יפה כמו שזה נראה כלפי חוץ...תסמונת פייסבוק מכירה?! הכל נראה טוב בתמונות אף אחד לא יודע מה קורה בפנים....

וכל מה שכתבת על האמהות והאבות ממש מציעה לך להתעמק בפנים לפני שאת רושמת דברים כאלה....

כתוב ותכס בצעיף יש כאלו שאומרים שזאת רעלה ...אז אם את רוצה להיות כמו האמהות תכסי לא רק את הראש אלא גם את הפנים ותלכי עם הכל ארוך ורחב.... מה שלובשים היום נקרא פרושים?! מאיזה כיוון?!?!

האמהות היו צנועות וגם מה שנראה לך אחרת ממה שאת חושבת תבדקי לעומק קודם... איך שכתבת זה ממש זלזול באבותינו ....

אני מבינה שזה בא ממקום של כאב וחוסר הבנה אבל נשמה על הלכה וכל מה שקשור לדברי תורה לא מדברים בצורה כזאת גם אם זה נשמע לך ממש ממש מוזר והזוי....

מאחלת לך שתצליחי בהכל ותמיד תהיי מאושרת!🌹
מעניין מי עומדת מאחורי השרשורbinbin
כי למרות איך שאת מתבטאת כן יש לך "ידע" כלשהו...
יש המון דעות והמון מגזרים,
ללכת ליד הבעל בלי כיסוי זה אחלה, יש אומרים גם לפני אבא ואח זה בסדר, יש את אלו שמגלחות ויש את אלו שגם מוציאות פוני ועוד ועוד
אם את באמת רוצה לדעת מה "כלכך רע בשיער" יש מקורות והלכות ואת יכולה ללמוד על זה,
אמרת עוד הרבה דברים ובאמת מעניין אותי אם את בכלל נשואה עם כיסוי ראש ומדברת ככה מתסכול אישי או שסתם מפריע לך מאיזושהי סיבה אחרת.
זה שאנחנו בגלות לא קשור רק לכיסוי הראש של הנשים
יענה לך ממה שאני יודעתכלה נאה
יש חסדיות שמגלחות את הראש. לא כולן.
זה מנהג שלהן הבנתי מבחינת חציצה בטבילה. שפעם היו טובלות בנהר אז שהשיער לא יצוץ. או בגלל שהם מקפידים לפי הזהר ששערה אחת לא תיראה.

זה שהן נשארות עם המנהג גם היום גם לי קשה להבין. וזה באמת מכער. ולא כל חסידית חובשת פאה אפילו בבית.
ספרדיות וליטאיות לא מגלחות את הראש.
והרוב הולכות עם כיסוי בבית.
יש להם את הזמן בחדר שינה.. הכל בסדר. להיפך הוא מתלהב יותר מהשיער שמוסתר.ואף אחת לא מתגנה על בעלה בגלל מטפחת בבית. ואם כן שיגיד.

ואם את חושבת שהחילונים "מתלהבים" מהשיער של הנשים שלהן בבית..אז את טועה. גם לזה מתרגלים.

ואישה שחובשת פאה זה כבר מחלוקת.
גם אני כמוך רואה בזה צביעות וחוסר צניעות.
אבל הם נשארים עם המנהגים שלהם בהדיקות. ובאירופה זה הציל אותם שלא להבליט את היהדות בין הגויים האנטישמים.

חחח מצטערת אם בגללנו החרדים אתם עדין בגלות.
והחרדים לא המציאו כיסוי ראש. החילונים המציאו גילוי שיער. יש הלכות.

ושרה אמנו הייתה ליפני מתן תורה.
מאיפה לך לדעת ששרה לא כיסתה את הראש?
ואולי רק אז הורידה אותו?

ואפילו מרבקה אמנו למדנו מהי צניעות. שראתה את יצחק כתוב. ו'תיקח צעיף ותתכס'

בקיצור..מציעה לך להשיג חומר וללמוד או לגשת לרב או רבנית שיתנו לך תשובות שתוכלי להבין מה קורה בלי לכעוס כל כך.
אני אומרת לך גם עלי לא מקובל הקטע עם הקרחת
והפאות. אבל גם לכסות עם סרט לא מקובל עלי.

יש לך הרבה טעויות. בואי נעשה סדר בדבריםאהרל'ה

א. רוב מוחלט של הנשים בציבור החרדי לא מגלחות את הראש. בבית הן עם מטפחת, או בלי כיסוי בכלל, ולפעמים גם עם פאה, כמו בסעודות שבת וכדומה.

אכן, גילוח הראש הוא מנהג שפקפקו בו רבים, כפי שמוזכר בתורה בפרשת כי תצא, שזה מכער את האשה ומנוול אותה בעיני בעלה. כמו כן בגמרא נזיר דף כ"ח, מובא שהבעל לא היה מוכן שאשתו תגלח, ומשמע שאף אשה לא גלחה. מנהג הגילוח התפתח כתוצאה מאילוצים שונים במרוצת הדורות, וממשיך כעת כתוצאה ממנהג האמהות.

אז בואי לא נתמקד במנהג של נשים בודדות, שאינו מחייב אף אחת. לסיכום: השיער לא "נשחט" והוא נשאר על הראש שלך, גם לאחר החתונה, ולהלכה למעשה מותר לך לגלות אותו בבית או בחצר הפרטית. ואם את תוהה מדוע עדיין לא נבנה בית המקדש, אז אולי זה בגלל הבורות של אנשים מסויימים, או שנאת החינם שלהם...

ב. את שואלת, מה ההבדל בין השיער הטבעי לשיער של הפאה, הרי זה יותר יפה, אז אין כאן צניעות. אז למה לא לשים טבעת על היד. כל השאלות האלה נובעות מתוך טעות. כיסוי השיער לא נועד להצניע את יופי השיער, אלא הוא גזירת הכתוב ללא טעם, או ע"פ טעם קבלי, או מתוך מנהג ישראל מדורי דורות, או מתוך קללת חוה. כיסוי הראש לא נועד להבדיל בין נשואה לרווקה, ולכן ענין ה"טבעת" הוא מיותר לחלוטין, ולכן גם הפאה היא כיסוי מצויין. ואפרט:

המקור לכיסוי ראש הוא הגמרא במסכת כתובות דף ע”ב, הלומדת מהפסוק ופרע את ראש האשה, ומשמע שמעיקרא היה מכוסה. ברש”י יש שני פירושים: א. גזירת הכתוב (שלמדים כך מהפסוק) ב. מהפסוק למדים שכך היה מנהג בנות ישראל.

פשט הגמרא הוא שהאיסור הוא דאורייתא, “דאורייתא היא!” וכך נקטו רוב הפוסקים. אולם תרומת הדשן בסימן רמ”ב בדעת הרמב”ם כותב שהאיסור הוא מדרבנן, ופירוש “דאורייתא היא” הוא שיש לזה רמז מהתורה. כך סוברים עוד שניים שלושה פוסקים, בראשם הגאון רבי יוסף משאש, שהאיסור הוא מנהג בנות ישראל ותו לא. לכולי עלמא, לא מדובר באיסור לאו או באיסור עשה.

פשט הגמרא הוא שהאיסור הוא לכל בנות ישראל, “אזהרה לבנות ישראל”, גם רווקה וגם נשואה, וכך משמע מפשט הרמב”ם והשולחן ערוך. בעקבות סתירה בדבריהם (בהלכות ק”ש התירו לקרוא מול שיער הבתולות) ביארו המפרשים שפנויה גרושה חייבת אבל פנויה רווקה פטורה.

בהקדמת ספר “חן וכבוד” (ניתן לקרוא בכתובת bit.ly/chenvechavod) הביא פירוש חדשני, שבזמן הגמרא היו גם הרווקות וגם הנשואות מכסות את ראשן, אבל היו נוהגות להוציא צמה מכיסוי ראשן (והשערות מחוץ לצמה נקראו “חוץ לצמתה”). ביום חופתן, היו הרווקות מפזרות את שערותיהן על כתפיהן לסימן, אך ראשן היה נשאר מכוסה.

סביר להניח שבמרוצת הדורות התפתח מנהג שהרווקות גילו את ראשן לגמרי, ואנחנו מוצאים כבר בראשונים עדויות לכך. בספר “חן וכבוד” הנ”ל בפרק ח’ ציין לשיטה מקובצת (כתובות טו) בד”ה וראשה פרוע, שכתב וזה לשונו “פירוש: מגולה, וכך היו נוהגין לבתולה ולא לאלמנה. והא דאמרינן לקמן (ע”ב) ופרע את ראש האשה, מכאן אזהרה לבנות ישראל שלא יצאו בפירוע ראש, י”ל דבנשואות קא מיירי. מליקוטי הגאונים”.

כמו כן כתב ה”אור זרוע” בהלכות שבת (סי’ פ”ד), וזה לשונו: “ואם הוא מחובר לשבכה מותר כדפירש”י משום שאינה מגלה ראשה ברה”ר א”כ בתולה שאינה חוששת על גילוי הראש אע”פ שמחובר לשבכה אסור לצאת בו”. ומוכח מדבריו שהרווקות לא חששו לגלות ראשן ברה”ר, כיון שהיו רגילות בזה.

כמו כן כתב רש”י במסכ’ סנהדרין (נח), וזה לשונו: “משתפרע ראשה בשוק – שהיו רגילות אף הנכריות הנשואות שלא לצאת בראש פרוע”. ומשמע שכיסוי הראש היה ענין לנשואות ולא לרווקות, וע”ז כותב רש”י שלא רק היהודיות הנשואות כיסו ראשן אלא אף הנכריות הנשואות.

בכל מקרה, רוב הפוסקים נוקטים בפשטות שהאיסור הוא “דת משה” דהיינו דאורייתא ולא ישתנה בשום מצב, לפיכך אין להתיר גילוי ראש לנשים גם כיום ואין להתייחס לדעה יחידאה מהפוסקים.

ג. הטענה שכיסוי הראש נועד “להבדיל בין נשואה לרווקה” מופרכת ביותר, שהרי אפשר להבדיל ע”י טבעת נישואין. כמו כן, אם מסתכלים על המקור שהבאתי בראשית דבריי, הוא מדבר על כלל בנות ישראל, ולא על הבדלה בין נשואות לרווקות.

בנוסף, יש טעמים מפורשים לטעם איסור גילוי הראש. הגמרא בעירובין דף ק’ נוקטת שזהו משום קללת חוה. רש”י מביא שזה גזירת הכתוב, או מנהג. אף אחד מחז”ל או מהראשונים הזכיר שהכיסוי בא להבדיל בין נשואה לרווקה.

בספר "מאורי אור" של אחד הפוסקים מלפני 300 שנה מובא שטעם איסור התורה לנשואה לגלות שערותיה הוא טעם נסתר. *בדיעבד* לאחר שהתפשט המנהג, זה הפך לאלמנט של צניעות, כי אשה שפורצת את המנהג נחשבת לפרוצה. אבל מלכתחילה, לא היה קשר בין האיסור לבין צניעות.

אפשר לשים לב לטעם המובא בראשונים, מדוע מותר לקרוא ק"ש כנגד שיער הרווקות - משום שרגילים לזה. כמובן שזה לא שייך בכל תחום אחר של ערוה.

ד. כתבת גם ששרה אמנו היתה ללא כיסוי - בזמנם גם הרווקות וגם הנשואות היו לבושות כמו הערביות והנוצריות של ימינו. אין קשר גם לרכיבת דבורה על הסוס, או נשיקת יעקב לרחל. 

הנשים היהודיות שחובשות פאות לא נראות שונות ומוזרות - הן נראות בדיוק כמו הנשים האחרות, ואף יותר מכובדות מהן.

כל מה שקראתי כאןדקה לפניי
לא נתן לי תשובה הגיונית.
ואל תגיד לי שזה מצווה ללא טעם
כי זה גם לא מצווה מהתורה.

רמזים אני יכולה למצוא על כל דבר שארצה.
התורה עמוקה מיני ים

אני בטוחה שאת ההלכה הזאת המציאו גברים קנאים שרצו שהאישה שלהם תהיה עם מטפחת וככה אף אחד לא יכול לגנוב אותה ממנו.

וחוץ מזה חרדיות כל החיים חונכו גם בתוך הבית שאין גילויי חיבה בין בעל לאישה
אז זה הפך להיות מנהג מגונה
עובדה שרק בחדר מותר
אבל גם בחדר יש תינוקות שנולדים כל שנה
ולא לכולם יש כסף לברוח למלון ולהשיאיר את התינוקות עם ביביסיטר
כי חונכנו שלא לעבוד רק ללמוד
במקום ללמוד ולעבוד
עבודה זה מצווה לבעל
והם נותנים לאישה את כל העול גם של העבודה וגם של הטיפול בילדים
זה חורהה ליייייייי
אני חרדית נולדתי חרדית התחתנתי עם חרדי והתגרשתי ממנו
והעולם החרדי הזה הוא אסון
הוא שקר
אבל החרדים בטוחים שהם הכי טובים
מצער לקרוא את מה שאת כותבתרקלתשוהנ
נשמע שאת יותר מתריסה על הציבור כולו מתוך הכאב שלך, שאני בכלל לא מזלזלת בו אפילו לא לרגע, מאשר שהעניין פה שאלה הלכתית...
כמובן שיש מקום לשאלות, ובאמת יש דברים בהלכה שמעוררים שאלות, ובאמת יש דברים בכל ציבור שצריכים תיקון. אני חושבת שמתוך מקום של בירור אפשר למצוא תשובות, ומתוך מקום של קבלת ההלכה כדבר ה' שודאי נכון ומתאים לנו גם אם לא נמצא תשובה מובנת נוכל לקיים בשמחה.
שיהיה לך בהצלחה רבה ורק טוב
עוד תשובה של מורהדקה לפניי
כפרות את יכולה לפתוח שרשור ולענות לעצמךרקלתשוהנ
כולם פחדנים מדי בשביל לשאול בעצמם משועממים אם הם קוראים וולא חכמים מספיק בשבילך להגיב ?
יום טוב לך
כואב מאודהסטורי
אני מבין ממה שכתבת כאן וגם במקומות אחרים ברחבי הפורום, שעברת חיים קשים. אני גם מבין, ע"פ מה שכתבת, שיש כמה אנשים שמאוד פגעו בך. אין לי שום כוונה להצדיק את האנשים שפגעו בך, הם פושעים ששום תירוץ לא מצדיק את מעשיהם.

יחד עם זאת, צריך להיזהר מהכללות. כתב כל מיני דברים שכנראה פגשת, חלקם שייכים לכל הציבור וחלקם שייכים למקומות/קהילות/ציבורים ספציפיים. בסופו של דבר, לכל קהילה יש את הכללים/הרגלים שלה ובד"כ למי שגדל עם זה, טוב עם זה.

כמובן, שצריך מידות טובות. מי שיש לו מידות טובות - ידע לכבד ולהוקיר את אשתו בכל ציבור והרגל ומי שלא - לא!

בגדול צריך להיזהר בכבודם של חז"ל. חז"ל לא 'המציאו הלכות' ח"ו. הם למדו ולימדו את תורת ד', כפי המסורת שקיבלו מהנביאים, מהזקנים, מיהושע מפי משה רבינו.

חז"ל ידעו לומר, בעולם שבו אישה הייתה לגמרי שפחה - שחייב אדם לאהוב את אשתו כגופו ולכבדה יותר מגופו.
רק הגרוש שלי פגע בידקה לפניי
ב"ה יש לי משפחה מדהימה והרבה חברות
אני לא יצור בודד ומוזר ששואל שאלות מוזרות
עוד נסיון להפחית מהערך של השואל כדי לא להתייחס ברצינות לשאלה🤔
סליחה אם ככה הבנת, זו ממש לא היתה כוונתיהסטורי
אם זה עוזר לך, אני מבינה אותך...סוסה אדומה
וגם לא נבהלת מזה שאת יוצאת על עוול שקיים במקומות מסויימים.

(בלי להתייחס לזה שיש הבדל מהותי בין מה שהתורה ציוותה אותנו, למה שהחרדים אומרים)

ואני אהיה אמיצה ואגיד לך שגם לגבי מה שכתבת על זה שההלכה הזאת לא נבעה מקנאה, אני לא סגורה על זה שאת טועה דווקא.

קחי בחשבון שאנשים דתיים קנאים לתורה ולדת, וקשה להם להכיל את הכאב שלך כשהוא מלווה בהתרסות ובפגיעה כביכול בציפור נפשם - בלי לזלזל.
אז אל תיפגעי מזה...

אני דווקא מתחברת לחלק מהשאלות שלך.

והאמת, שעד עכשיו לא ברור לי בהכרח שפרע את שיער ראשה זה אומר שהוריד לה את הכיסוי...
אולי הרס לה את הפן? אולי פשוט כיער אותה ע"י השיער שלה?

מה שבטוח, שאם חז"ל (אני עוד לא סגורה על זה, ולכן עדיין עם כיסוי ראש) אמרו שצריך לכסות, אני וודאי צריכה לשמוע להם.

בכל מקרה, מאחלת לך שלא תדעי שום צער.
מה שקרה לך, לא מגיע לאף אחת.
מקווה בשבילך שתחווי גם את הצד הכיפי של היהדות.
חרדים זה לא יהדות.
משמעות המילה "פרע" היא כפולהאהרל'ה

גם הסיר את הסיכוי, וגם פרע את שערותיה הקלועות.

את יכולה כמובן להמציא פרשנויות, אך הפרשנות של חז"ל היא הקובעת לגבינו מבחינה הלכתית.

רשי במסכת סוטה מתאר קוקוארצ'יבלד
כי השיער היה אסוף ומכוסהאהרל'ה

למה אתה מניח שהוא היה מכוסה?ארצ'יבלד
זו ההנחה של חז"ל במסכת כתובות ע"באהרל'ה
ומדרש רבה בפרשת נשא.

אתה יכול לפרש אחרת, אבל אין לך כח לחלוק על חז"ל ולפסוק אחרת.
יאוו אני לא מאמינה ששוב חזרת לזה😖אמא לנסיך קטן
למה, את לא אוהבת??ארצ'יבלד
@אהרל'ה תמשיך תמשיך!

נ.ב. אתה יכול בבקשה לשלוח ציטוט לגמ ולמדרש? (או קישור להודעה, זכור לי שכבר הבאת)
אממ..אמא לנסיך קטן
אתה תראה שגם אתה תתיאש ממנו בסוף.
הוא מסוגל לשבת ש ע ו ת להתווכח על הנושא הזה. ובאיזה שהוא שלב זה נהיה בלתי נסבל😖

חוצמיזה.. מה אתה עושה כאן?? זה פורום נשואים טריים! תחזור לנסיופ!!!
אני מנסה לנצל כל רגע אפשרי להיות פהארצ'יבלד
ואת מעיפה אותי?

נראלך שאני סתם מורח פה את הדיון וכותב שטויות?

אני תמיד כותב שטויות
לא מעיפה אותך. חלילה!אמא לנסיך קטן
רק מסלקת בעדינות

ונראה שהתייאשת מאהרלה כבר
אני?? הפיתאום??ארצ'יבלד
אני אפילו מגן עליו מבצרי עין פה שמשון מה מזלזלים באדם שאשכרה כותב טיעונים ולא זורק את הדבר הראשון שהמח שלו הפריש לו לפה.
אממ..אמא לנסיך קטן
לפי איך שכתבת נראה שאתה שוב מסטול. אבל אענה בכלאופן
אהרלה אולי כותב טיעונים אבל לא פה זה המקום להתווכח בענייני הלכה. אחרי הכל הרוב פה נשים ולא ממש יודעות לענות הלכתית.. אז זה לא ממש כוחות.
נראה אותו מול בעלי
ארצ'יבלד
התיקון האוטומטי עיוות הכל
בבקשהאהרל'ה

"ראשה פרוע דאורייתא היא דכתיב ופרע את ראש האשה פירש רש"י מדכתיב ופרע מכלל דמעיקרא מכוסה היתה" (ריטב"א, כתובות ע"ב)

הגמ' שם לומדת מהפסוק הזה את ענין כיסוי הראש, ומכאן שהבינה ש"ופרע" זה שהכהן הוריד את הכיסוי.

"ופרע את ראש האשה... לימד על בנות ישראל שהן מכסות ראשיהן" (מדרש רבה נשא)

תודהארצ'יבלד
ומה שרשי כותב במסכת סוטה שהוא פרע את ה"קליעה" (וברור שם שזה קוקו), אז?
הסברתי שמדובר בשתי פעולותאהרל'ה

להסיר את הכיסוי לא מספיק, אלא צריך לפרוע את הקליעה ולדבלל את שערותיה באופן שתתבייש.

יש בזה גם מדה כנגד מדה: "היא קלעה לו שערה, לפיכך כהן סותר שערה". בזמן ההוא, כדי לפתות גבר היו הנשים קולעות את השערות... 

תודה.דקה לפניי
טוב לדעת שיש גם אנשים מחוץ לקופסא
ותמיד זה נשים ....
זה לא רק נשים.ארצ'יבלד
מזדעקת בשביל החרדים שכאן!!!איזה יום שמח

איך את מכלילה יקירתי?

החרדיות חונכו שגם בתוך הבית אין גילויי חיבה בין בעל לאישה?

תרשי לי לומר לך שאולי אצל ההורים שלך ואצל חברות שלך זה מה שהיה ממה שאני מכירה הכי לא!!

ומרשה להגיד לי לאיזה זרם חרדי השתייכת?

חסידי משהו?

כואב לי עליך, מכל מה שאת כותבת עולה המון כאב ולא נראה לי ששום תשובה תספק אותך, זה בסדר לפרוק כאב ותסכול, מותר לך

מאחלת לך להגיע לבהירות עם עצמך ולשלמות במה שאת עושה, רק תעשי טובה לבן שלך ואל תגדלי אותו במרירות 

לגמרי, לא מכיר חרדים שהיא תיארה^ארצ'יבלד
אוי כמה שאת צודקתתתחסידית.נט
יש לך בטן מלאה על מה שראיתבת 30
זה ברור.
השאלה היא- למה את כותבת כאן?
האם כדי לספר כמה את מאוכזבת מהעולם שראית?
האם כדי לקבל תשובות אמיתיות?
האם כדי לספר לנשים כאן שהן מכוערות עם מטפחת וחיות בשקר?
אם תסבירי מה הכוונה יהיה יותר קל לענות לך...
תגובה ל"דקה לפני"אהרל'ה

א. כתבת "אל תגיד לי שזה מצווה ללא טעם, כי זה גם לא מצווה מהתורה".

לפי הגמרא זו מצוה מהתורה, כי הגמרא כותבת "דאורייתא היא" (כתובות דף ע"ב).

לפי רש"י שם, זו מצווה ללא טעם, אלא כך נהגו בנות ישראל.

אם את מחפשת טעם, אז הגמרא בעירובין כותבת שזו קללה שהתקללה חוה (בין יתר הקללות).

ולכן מה שכתבת בהמשך "את ההלכה הזאת המציאו גברים קנאים שרצו שהאישה שלהם תהיה עם מטפחת וככה אף אחד לא יכול לגנוב אותה ממנו" זה חתיכת קשקוש, במחילה מכבודך.

ב. כתבת "חרדיות כל החיים חונכו גם בתוך הבית שאין גילויי חיבה בין בעל לאישה". זוהי שטות חסרת בסיס. גילויי חיבה בפני זרים, אסורים. מומלץ גם לא בפני הילדים. אבל חוץ מזה, הבית הוא הוא המקום לגילויי חיבה. וחוץ מגילויי חיבה גופניים ופיזיים - יש הרבה גילויי חיבה בצורת מחמאות, שהם מומלצים תמיד.

ג. כתבת "הם נותנים לאישה את כל העול גם של העבודה וגם של הטיפול בילדים". גם לא נכון. בשנת 2016, מספר הגברים החרדים העובדים היה יותר מ52 אחוז. וכולנו יודעים שזה הרבה יותר מזה, רק שחלקם הגדול עובד בשחור. כמו כן, הטיפול בילדים הוא עול משותף לגבר ולאשה. נראה שאת מושפעת המון מדעות קדומות כלפי הציבור החרדי.

ד. כתבת "התחתנתי עם חרדי והתגרשתי ממנו". אחלה, אני שמח בשבילך. רק אל תחשבי שה"חרדי" הזה מייצג את כל הגברים החרדים באשר הם. כי הוא לא.

ה. כתבת "החרדים בטוחים שהם הכי טובים". זה נכון, והם צודקים.

איך אתה סותר את עצמךכלה נאה
אתה כותב שכיסוי ראש זה אחת מהקללות שנתקללה חוה.
פאה דוקא ניראת לי ברכה. להיראות עם שיער יותר יפה.
ותפסיק לזלזל במי שאוסר.

בבקשה אל תענה!
חייבת לענות לךאני בריבוע

פאה זה יכול להיות יפה

ואני עדין חושבת ששיער זה הרבה יותר יפה נכון לא לכולן יש שיער מהמם,

אבל תתפלאי שיש כאלו שיש להן כזה מתחת למטפחת.

אני לא מתפלא כי גם לי יש שיער יפה ומלא. ופאה לא חסרה ליכלה נאה
אבל רוב הבחורות שעדין לא מכסות את הראש ואפילו עם השיער הכי יפה.
עדיין לא ניראות כמו אלה עם הפיאות היוקרתיות המסולסלות והמבריקות ועם התסרוקת הקבועה.

בחורה לא יוצאת כל יום מהמספרה.
בחורה במגזר החרדי עושה קוקו ויוצאת. ולא תצא עם שיער פזור וארוך עם גוונים.

והופ.. יום אחרי החתונה נהפכה לשחקנית.
לא מדברת על הפאות המוזנחות כן?
אז לדעתך ההלכה קובעת שאסור לאשה להראות שחקניתאהרל'ה

במובן של "אשה יפה"?

אני לא מכיר הלכה כזאת.

גם הגאון הגדול רבי יוסף קאפח, שישב בבית הדין הגדול יחד עם הרב אלישיב והרב עובדיה, לא הכיר הלכה כזאת.

ובקובץ המשביר (אוסף תשובות, עמ' מ') יש תשובה כת"י ממנו: "פאה נכרית קדושה ומקודשת, והלוואי וכל בנות ישראל ינהגו בה. כי אין שום הלכה אצלנו שיש לקחת את האישה לדקורטור [מעצב] כדי שיבחר ויתאים לה את הלבוש המכער אותה דוקא, אלא מותרת להתנאות בפאה נכרית. ועיין פירוש המשניות [לרמב"ם] שבת פ"ו מ"ה. ומחלוקת האחרונים בזה ידועה, עיין שדי חמד".

גם הגאון רבי יעקב דוד וילובסקי זצ"ל (המכונה רידב"ז), במכתב לנכדתו, אשת הגאון רבי יחזקאל אברמסקי זצ"ל, כתב בשבח הפאה שעל ראשה. וזה לשונו (מתורגם): "ונכדתי הענדל-רייזל'ה, עליך מאוד יפה הפאה, אני זוכר היטב האיך הולמת אותך הפאה, בהחלט אַ מְחַייֶה [תענוג] להביט" (וראה דבריו במלואם לעיל עמ' קכ"ג). 

אז לא צריך לדבר על כך בצורה שמשמע ממנה כאילו אוי ואבוי, הבחורה נהפכה לשחקנית... אדרבה, כל עוד היא בחורה, היא לא צריכה להיראות מליון דולר, אבל אחרי החתונה היא חייבת להיראות תמיד מליון דולר, כדי שבעלה יסתכל תמיד עליה ולא על מישהי אחרת.

לדעת הגדולים שאני הולכת אז כן.. המטרהכלה נאה
של כיסוי ראש הוא צניעות. ושיהיה ניכר שהיא אשת איש. ובלי התפלצפויות והתחכמויות.

ואישה שניראת שחקנית היא לא בדיוק רצון ה' שכך תיראה בת ישראל יכשרה.

אין לי יותר על מה להתוכח איתך.
תלך לפי רבותיך ותפסיק לזלזל באלו שאוסרים. אין להם עינין לכער את בנות ישראל.
למה אתה כל כך מנסה לשכנע כמה הפיאה מותרת???
אתה עוד מדבר על תעמולה נגד פאות 🙄

עשית סלטאהרל'ה

אף גדול לא סובר שאשה צריכה לבחור לה את הלבוש המכער אותה דוקא. אין דבר כזה ביהדות.

גם לגבי כיסוי ראש, מההיכרות שלי איתך כאן אני מבין שאת ובעלך הולכים לפי הרב עובדיה, אז את מוזמנת לעיין ביביע אומר חלק ה' סימן ה' - הוא דחה שם בתוקף את התזה שכיסוי ראש נועד כדי "שיהיה ניכר שהיא אשת איש" כי לדבריו אין שום הבדל בין רווקה נדה לבין אשת איש, שניהם איסור חמור.

גם מה שכתבת על "רצון השם שאשה לא תהיה שחקנית", אין הלכה כזאת ביהדות. רצון השם שהאשה תהיה צנועה, דהיינו שלא תבליט את עצמה ולא תסתובב ברחוב. אבל לא שמענו על רצון השם שהאשה לא תהיה יפה.

נ.ב. אני לא מזלזל באלה שאוסרים, וגם לא מנסה לשכנע אותך שתלבשי פאה או משהו כזה. אני מנסה לגרום לך להבין שאלה שלובשות פאה, נוהגות כפי ההלכה, ואין לרב שלך מונופול על ההלכה.

יש יפה ויש שחקנית. שזה קצת יותר צורם בעין.כלה נאה
ובדרך כלל מתוסף לזה גם הלבוש.
שוב. אני לא מדברת על הפאות שלפי ההלכה. כי אני כבר מעדיפה להשאר עם המטפחת ולא לכער את עצמי.
"שחקנית" זה קוד לאשה יפה, לפי מיטב הבנתיאהרל'ה

כשרוצים לומר שהיא נראית טוב, אומרים "היא נראית שחקנית קולנוע".

אם הלבוש צורם בעין, אני לא יודע איך להגדיר זאת מבחינה הלכתית, אבל אם הוא בולט ויוצא דופן, הוא אסור.

את כנראה מבינה ש"הפאות לפי ההלכה" הן פאות מכוערות ברמה כזאת שעדיף כבר מטפחת. זה בדיוק מה שרוצים העסקנים המפרסמים לגרום לך להבין... 

אבל לפי ההלכה, הפאה צריכה להיות שגרתית ולא יוצאת דופן. לדוגמא, אם את גרה בפריז, ובנתניה רוב הנשים הולכות עם פאה באורך חצי מטר, אז אין בעיה של צניעות עם פאה כזאת. הכל לפי מנהג המקום.

חחחח ועוד מעט תגיד שבזכות הפאה של אישתך אזכלה נאה
אתה לא מסתכל על אף אחת.
ממש!!
זה בהחלט עוזר. המושג הזה מוכר בהלכה - "פת בסלו"אהרל'ה

את מוזמנת לעיין בגמרא מסכת תענית דף כ"ג, שם מסופר שאשתו של אחד התנאים הגדולים יצאה מקושטת לרחוב, ותלמידיו שאלו אותו בתמיהה "היתכן"?? וענה להם שמטרתה היא לגרום לו להסתכל דוקא עליה ולא על אחרות.

כמובן שתמיד אפשר להסתכל על אחרות, ואין לאף אחד ביטוח. אבל מנסים להפוך את הניסיון לקל יותר.

יצאה לקראתו לשדה ולא לשוק מלא באנשים שיכשלו בה.כלה נאה
והיום אף אישה לא תרוץ לתחנה או לכנחסה של הבינין מקושטת כדי לחכות לבעלה.
וספק אם הוא רואה אותה עם אותה פאה. כי בבוקר רצה לעבודה ובערב שהוא מגיע היא כבר עם המטפחת.
וחבל שרוב הנשים שחובשות פאה לא משקיעות גם במטפחות יפות לבית לכבוד הבעל. בדרך כלל הן עם מטפחת מוזנחת בבית. וחבל.
זהו פירוש עקום ומסולף. עייני בגמראאהרל'ה

תלמוד בבלי מסכת תענית דף כג עמוד ב:

"כי מטא למתא [כשהגיע לעיר] נפקה דביתהו לאפיה [יצאה אשתו לקראתו] כי מיקשטא [כשהיא מקושטת בתכשיטים]. כי מטא לביתיה [כשהגיעו לבית] עלת דביתהו ברישא [נכנסה אשתו ראשונה].

הבנת הנקרא פשוטה:

הוא הגיע מהשדה לפתח העיר, כשהגיע לעיר - יצאה אשתו מהבית עד לפתח העיר, והלכו כך עד שהגיעו לבית, ואז נכנסה ראשונה.

אם היא יצאה לקראתו לשדה, ששם אין אף אחד, אז מה "תמהו" התלמידים? איזו תמיהה יש כאן?

לגבי מה שכתבת, שנשים יוצאות מקושטות לעבודה ובבית הן עם מטפחת עלובה, זאת בעיה בפני עצמה, ולא רק בקשר לנשים עם פאות אלא בקשר לנשים באופן כללי. גם נשים עם מטפחת, כשיוצאות לעבודה הן מתלבשות בטוב טעם, וכשהן מגיעות לבית הן מחליפות לחלוק עם כתמי אקונומיקה ומטפחת שנראית סמרטוט.

בקטע הזה, כל אשה צריכה להשקיע מעצמה עבור בעלה ולזכור עבור מי היא צריכה להתנאות, ולהיות גם בבית (במידת האפשר) עם פאה ולבוש נאה.

את מכלילה ומדברת שטויות, סליחהפרח שלג האבודה

אישה שחשוב לה להיות מטופחת בשביל בעלהפצלש לרגע1

עושה את זה וחבל שאת סתם מכלילה, אני מבינה שזה עוזר לך להרגיש טוב עם ההחלטה שלך לא ללכת עם פאה

אבל סתם נקודה למחשבה - יש שתי דרכים להרגיש טוב עם בחירות שאנחנו בוחרים - אחת היא להגביה את עצמינו והשניה היא להקטין את האחרים.

את בוחרת להקטין את מי שלא בחר כמוך כדי להרגיש טוב עם עצמך, שיהיה לך לבריאות

אני חרדית שהולכת עם פאה צנועה ורוב החברה שמסביבי היא כמוני, רובן ככולן נשים מטופחות שנראות טוב גם בבית. בין אם בפאה ובין אם בכיסוי ראש אחר שנראה נחמד ונעים.

הרוב כך בדיוק. בחוץ משקיעות בפאהכלה נאה
ומתחת לפאה קוקו פצפון או קרחת.
ובבית עם מטפחת. ואז אומרים שזה לבעל.
מי כמעט שמה פאה בבית??
יש לי משפחה חברות שכנות עם פאות. אני לא ממציאה.
זה שיש כאלה שאכפת להן גם בבית.. ודאי שיש.
ולהפיך מכירה כמה שבגלל המטפחות דואגות יותר לטיפוח השיער. אולי כפיצוי.. לא יודעת.
צבע החלקה ועוד. אני פאנית וספרית. וזה מה שראיתי
זה מה שאת מחפשת לראותפצלש לרגע1

אשה היא לא מלאך שרתאהרל'ה

היא עסוקה בבישולים וטיטולים, היא לא יכולה להיראות במיטבה. אבל בסעודות שבת, או לדוגמא כשהבעל מגיע מהעבודה, אפשר בהחלט לקבל אותו עם פאה, אם רוצים כמובן.

הענין שאת מתעלמת ממנו, @כלה נאה, הוא שאין הבדל בקטע הזה בין נשים עם פאה לנשים עם מטפחת. כולן, כולל כולן, לא נראות בבית כמו שהן נראות בחוץ.

יש הרבה נשים שנראות בבית כמו שנראות בחוץפרח שלג האבודה

מוזמנים לבוא אלי לבית ולראות

חוץ מגרביים

כל הכבוד לך!אהרל'ה
אני נראית בבית כמו שאני נראית בחוץ.אמא לנסיך קטן
גם אם אני עם פיג'מה זו תהיה פיג'מה יפה ולא סמרטוטים.
אבל לענייננו.. ברור שאין מה להשוות אישה עם פאה לאישה עם מטפחת. ורוב מוחלט של הנשים שאני מכיה לא ילכו עם פאה בבית.
אם ללכת עם פאה בבית זהחולת שוקולד
כ"כ קשה אז למה לא ללכת בבית עם השיער? פתרון מושלם
נכון. צריך גם לאורר את השיער קצתכלה נאה
במיוחד אחרי חפיפה.
אבל יש מחמירות כמו קימחית בשביל בנים צדיקים.
בבעיה שאני מכירה כמה צדיקות שתים אפילו עם שאל. ובכל זאת הבנים נשרו.
בבית שמותר פתאום מתחסדים.
עדיף שיהיה הפוך

מעניין למה כל אלו שאוסרות פאה כי זה מיפהארצ'יבלד
הולכות לקוסמטיקאיות
לא רק זה, בכל פריטי הלבוש יש פיצוי הולםאהרל'ה

כשהפאה חסרה, משתדלים לפצות בעניינים אחרים... (אני מתכוון לנשים חרדיות).

לפני כמה שנים הגיעה אלינו קרובת משפחה לביקור, עם מטפחת וחצאית מעל הברך. זה היה כל כך הזוי, שלא התאפקתי מלהעיר לבעלה על הענין הזה. אחר כך ראיתי שמדובר בתופעה נרחבת ממש. שלא לדבר על המטפחת שמכסות בקושי חצי ראש.

לא.. אתה כבר לא נורמלי!כלה נאה
לזה אתה קורא חרדיות?
ומה עם הנשים המודרניות עם הפאות.
לא הולכות עם קצר וצמוד?

אדוני. אין קשר לא כל מי שעם מטפחת היא חרדית.
ולא כל מי שעם מטפחת אוהבת פאה!
יש לי גיסה מודרנית ואין לה בעיה ללכת עם פאה. רק שזה מגעיל אותה.

ואתה אומר שמטפחת מכסה חצי ראש?
אמרת כבר הרבה פעמים שלא מכסים שיער כי הוא מכשיל.
אלה שאין טעם לזה.

מה מציק לך כל כך ששתים שלוש ס"מ מהשיער גלוי??
יש לנו פסק. טפח באישה ערוה. פחות זה מותר!
כמו שאתה אומר שפאה מותרת כי השיער מנותק ואין לו חיות..

ומה עינינך שאתה מעיר לבעלה?
הוא מעיר לך על הפאה של אישתך??
ולמה אתה בכלל מסתכל עליה?
אמרת שהרב משש אמר שמותר לצאת עם פאה הכי יפה. ושגברים לא צרכים להסתכל על נשים.

הוא חיי במרוקו ואיזה נשים הוא כבר ראה שם? ברור שלא עם פאה.

מה מציק לי? זה שולחן ערוך!אהרל'ה

שצריך לכסות את הראש!

לא מופיע שום צל של היתר בשולחן ערוך לגלות שתי אצבעות או ארבע וחמש!

איפה כל הטררם שלכם סביב השולחן ערוך, שהוא מרא דאתרא בארץ ישראל, וצריך לעשות כל מה שאומר?

את שואלת מה מציק לי?

מה הקשר בין "טפח באשה ערוה" לבין גילוי שיער? האם מותר לאשה לגלות טפח מבשרה ברשות הרבים, כי טפח באשה ערווה ופחות מזה לא?

ולגבי שאלתך "מה עניינך שאתה מעיר לבעלה", זה ענייני כשאני מארח אותם, ואני לא צריך "להסתכל עליה" כי היא יושבת מולי ובסביבתי כל הזמן, וקשה לא לראות שהיא עם חצאית מיני. 

למה שהוא יעיר לי על הפאה של אשתי, שהיא בסדר גמור לפי מאות פוסקים?

החצאית מיני של אשתו היא איסור גמור לפי כל הפוסקים!

ולגבי הרב משאש, אם תקראי את דבריו תיווכחי לדעת שגם במרוקו הרבה נשים זרקו לגמרי את הכיסוי ראש, והצדקניות חבשו פאה, כמו בכל מקום אחר בעולם.

אוי אתה רציני עם התמיהה הזו?אמא לנסיך קטן
אתה לא מבין לבד אץ ההבדל?
לאארצ'יבלד
ולא
אה. מזלך.אמא לנסיך קטן
😭
אז מה ניש?ארצ'יבלד
יאללה פורום נשואים טריים בראבק!!!
אני בסדראמא לנסיך קטן
עלק אשכנזי
ב"הארצ'יבלד
איך בעבודה?
ואיך לולי בובי מרגיש?
ואיך הגבר מספר אחד מרגיש?

ואני לא סתם שואל שאלות כדי להיות בפורום נשואים טריים בראבק!!!
אלא כי אשכרה מעניין אותי! סבבה מאמי??
..אמא לנסיך קטן
הכל בסדר טודו בום. גם לולי גם בעל וגם עבודה חביבה שהברזתי ממנה היום
ואני יודעת אבל מאיפה הבאת את ה'בראבק' הזה???

ומאמי?
אגב.. אני לא סולחת לך על זה. כל פעם שאני אומרת מאמי אני אומרת לעצמי הנה אמרת מאמי😓😭
את מטילה ספק בסמכות שלי להשתמשארצ'יבלד
במילה בראבק?

אל תסלחי
ושיהיה ברור, עדיין אסור לך להשתמש במילה הזו.
פולשת!ארצ'יבלד
פה זה פורום נשואים טריים!
מה הקשר?? אסור לעשות טיפול פנים?כלה נאה
מותר להיות מטופחת.
אין קשר לכיסוי ראש.

ואפילו שיש הרבה פוסקים אשכנזים שמתירים פאות. יש נשים מחסידויות מסוימות שלא חובשות פאה. כי לפי הפוסק שהם הולכים זה אסור.

אז לפי הפסק של ארל'ה כולם טועים. ומשקרים אותם.
ושומעים לתעמולה נגד פאה.

מענין שהוא לא מביא את כל הפוסקים שאוסרים.
הרי הוא ממש בקי בהלכות כיסוי ראש.
כניראה רק במי שמתיר.
ועוד מתלונן על רב עובדיה זצל שלא כותב את אלה שאוסרים.

במקום להציל נשים בפורום. מציעה לו לפנות לכל הפוסקים שאוסרים וללמד אותם שמותר והכל שטויות.
באמת עוול לספרדים ולברסלב ולכל מי חסדויות.

זה האופציות - או שחקנית או מוזנחת??פצלש לרגע1

אז בואי נדבר על החרדיות הספרדיות שחס וחלילה לא ילבשו פאה אבל שאר הלבוש - ה' ישמור. לגמרי על הקצה של ההלכה ובטח ובטח של רוח ההלכה. 

נתפס לנקודה של פאה או לא פאה - זה מאד מאד צר.

זה מה שאת מחפשת לראות וזה מה שתופס לך את העין.

כמו אישה בהריון שרואה רק הריוניות סביבה ואישה אחרי לידה שרואה רק עגלות סביבה, כל מה שאת רואה סביבך זה רק את ה"חרדיות" עם הפאות הארוכות, הנוצצות והמאד לא צנועות.

ומזה את מכלילה על כל הציבור החרדי שברובו הגדול ירא ה', הולכות עם פאות צנועות וכשרות, נעימות למראה - לא מוזנחות בכלל - וגם לא בולטות ומנקרות עינים. - אבל את זה את לא יכולה להרשות לעצמך לראות כי זה יערער לך את הצעד שעשית - להפסיק ללכת עם פאה.

עוד טריק של היצר הרע שדוקא מתוך ההתחזקות של האדם בדבר אחד מכשיל אותו בעבירות אחרות חמורות לא פחות.

נקודה למחשבה.

אז בא נדבר על מי שלא שומר שבת..כלה נאה
מה הקשר לבוש עכשיו?
לא דיברתי על פאה צנועה או לא.
כי לפי האוסרים כל פאה לא צנועה.
ודי להתחכמות.
בשבילך זה כיסוי בשבילי זה לא כיסוי מהודר.
ולא מענין אותי מה חושבות אלו שהולכות כך. כי הן גם חייבות להצדיק את זה שהן הולכות כך.
ולא שאני מדברת על אחרות כי אני מצדיקה את הצעד שעשיתי.
מה שעשיתי עשיתי לעצמי.
ואם לא הייתי מגיעה להבנה משלי לא הייתי שם. אף אחד לא עמד לי עם רובה בגרון

ברור שקשור, את מדברת על הפאותפצלש לרגע1

הארוכות, המסולסלות, הנוצצות. במילים אחרות - את מדברת על הפאות הלא צנועות.

אז גם בגדים יכולים להיות צנועים או לא צנועים

ואישה שמרגישה צדיקה מזה שהיא לא חובשת פאה בו בזמן שבבגדים היא רחוקה מלהיות צנועה - זה צביעות באותו נושא ואותו עניין כמו הצביעות של פאה לא צנועה.

לפי האוסרים כל פאה היא אסורה לא כל פאה היא לא צנועה.

על הפאות הצנועות אני לא מדברת כי יש מתיריםכלה נאה
והבנות של היום הן לא בדיוק עם הפאות כמו האמא והסבתא שלהן.
ועוד עשר שנים בכלל
ואת נראית בלבוש שלך כמו האמא והסבתא?אהרל'ה

ממש לא, נכון? 

אז למה את רוצה שהפאות יהיו כמו האמא והסבתא של הסבתא?

העולם מתקדם, הבגדים הפכו להיות יותר יפים, למה דוקא הפאה צריכה להיות מכוערת להחריד?

פאה לא צנועה היא פאה חריגה מאוד בנפחה או בגודלה.

אין מושג כזה של "כל הנשים החרדיות היום הולכות עם פאות לא צנועות". זה פרדוקס.

גם פאות ארוכות, מסולסלות - ברגע שזה הפך לנפוץ, אין בזה שום אלמנט של חוסר צניעות. זה מפורש בדברי הגרש"ז אויערבאך בספר "ועלהו לא יבול" (תשובות הגרש"ז אויערבאך, חלק ג' עמ' ע'): "התפרסמו גדרי צניעות בפאות נכריות של נשים, שהתייחסו לצבע הפאות, לאורכן, לצורתן וכו'. גם שמו של הרב הוזכר ביחס לגדרים אלו. שאלתי את הרב ביחס לגדרים השונים שהתפרסמו: האם זה נכון שאסור שפאות נכריות תהיינה בצבע כזה וכזה? וענה: 'אני לא יודע'.

המשכתי לשאול אותו על גדרים נוספים שהתפרסמו, האם כך נכון לומר? על הכל ענה לי הרב: 'אני לא יודע, אינני מבין בזה'. לבסוף אמר לי: אני לא יודע לומר לך גדרים בענין פאות נכריות של נשים, אך הכלל הוא שמה שבנות ישראל הכשרות נוהגות - זה בסדר".

"אפשר ללבוש שמלה מאוד יפה, להיפך - כבודה בת מלך. שמלה שכולה אדומה אולי לא ראוי, יש דבר כזה בשו"ע (יו"ד סי' קע"ח סעיף א') אבל מה שכתוב שם לא נוגע לימינו, שם האיסור הוא בגלל החיוב לשנות ממנהג הגויים. אין צורך להיות ראשונים בכל דבר ולהתלבש ע"פ המודה הכי מודרנית. אי אפשר לאסור בגד "רועש" אם נשים כשרות נוהגות ללבשו, אבל בגד ש"מאוד רועש" מסתבר שאסור. אמנם כאשר זה נהפך למצוי שנשים לובשות בגד כזה, נאמר על זה שראשונים קלקלו לעצמם ותקנו לאחרים".

אז בואי נדבר על החרדיות הספרדיות שכן צנועות!!כלה נאה
תתבישי.
מדברת על הכללות??

כרגיל האשכנזים החרדים עם האף למעלה. גם אם יהיו אפס מבפנים.
ברור שרוב החרדיות הספרדיות צנועותפצלש לרגע1

כמו האשכנזיות, והרבה מהן גם הולכות עם פאה, אגב...

באתי לחדד את הנקודה שאת מכלילה שכל החרדיות שהולכות עם פאות הן או שחקניות או מוזנחות

כשלעומתן החרדיות הספרדיות - הכל בסדר. הן הולכות עם מטפחות אז הן לא קשורות לדיון

את לא שמה לב שהיא גוררת אותך לתעמולה שלהאהרל'ה

פאה לא צנועה היא פאה חריגה מאוד בנפחה או בגודלה.

אין מושג כזה של "כל הנשים החרדיות הולכות עם פאות לא צנועות". זה פרדוקס.

גם פאות ארוכות, מסולסלות - ברגע שזה הפך לנפוץ, אין בזה שום אלמנט של חוסר צניעות. זה מפורש בדברי הגרש"ז אויערבאך בספר "ועלהו לא יבול" (תשובות הגרש"ז אויערבאך, חלק ג' עמ' ע'): "התפרסמו גדרי צניעות בפאות נכריות של נשים, שהתייחסו לצבע הפאות, לאורכן, לצורתן וכו'. גם שמו של הרב הוזכר ביחס לגדרים אלו. שאלתי את הרב ביחס לגדרים השונים שהתפרסמו: האם זה נכון שאסור שפאות נכריות תהיינה בצבע כזה וכזה? וענה: 'אני לא יודע'.

המשכתי לשאול אותו על גדרים נוספים שהתפרסמו, האם כך נכון לומר? על הכל ענה לי הרב: 'אני לא יודע, אינני מבין בזה'. לבסוף אמר לי: אני לא יודע לומר לך גדרים בענין פאות נכריות של נשים, אך הכלל הוא שמה שבנות ישראל הכשרות נוהגות - זה בסדר".

"אפשר ללבוש שמלה מאוד יפה, להיפך - כבודה בת מלך. שמלה שכולה אדומה אולי לא ראוי, יש דבר כזה בשו"ע (יו"ד סי' קע"ח סעיף א') אבל מה שכתוב שם לא נוגע לימינו, שם האיסור הוא בגלל החיוב לשנות ממנהג הגויים. אין צורך להיות ראשונים בכל דבר ולהתלבש ע"פ המודה הכי מודרנית. אי אפשר לאסור בגד "רועש" אם נשים כשרות נוהגות ללבשו, אבל בגד ש"מאוד רועש" מסתבר שאסור. אמנם כאשר זה נהפך למצוי שנשים לובשות בגד כזה, נאמר על זה שראשונים קלקלו לעצמם ותקנו לאחרים".

יש לי פאה ואני מעדיפה בהרבה את השיער שלי!פרח שלג האבודה

גם אני מעדיפה את השיער שלי. ועם פאה אני יצטרךכלה נאה
לקצר אותו.
תקשיבי הייתי פאנית ואני יודעת איך נשים ניראות מתחת לפאה.
גם עכשיו אני מכלילה?
ככה זה ניראה בסביבה שלי.

והשאלה איפה כדאי להשקיע ולהתיפות.
מה הקשר?פרח שלג האבודה

כי הן מוציאות כיסוי ראש,

צריך קצת להסתרק, קצת להגביה,

קצת לסדר,

לא חכמה להגיד איך נשים נראות מתחת לפאה, כי נהיה חשמל סטטי וזה גם במטפחת,

תני לה לסדר ואז נדבר

מה לסדר? קוקו פצפון?כלה נאה
לא ראית נשים עם שיער קצר יפות?פרח שלג האבודה

לא ראית פאות קצרות יפהפיות?

מצטערת, לפעמים קצר יפה הרבה יותר מארוך, אם מסדרים אותו כמו שצריך

אני הולכת עם פאהפצלש לרגע1

ויש לי שער ארוך, יפה ומטופח. שכמובן היחיד שרואה אותו זה בעלי.

יש דרכים איך להסתדר עם שיער ארוך מתחת לפאה, זה לא מסובך בכלל.

כניראה שהשיער שלך דקיק. זה מאוד לא נוח ועוד בקיץכלה נאה
מי את שתגידי לי מה נח לי ומה לא נח לי?פצלש לרגע1

השיער שלי מלא וארוך ונח לי איתו מאד. נשואה הרבה שנים ועם נסיון ארוך וטוב ב"ה.

עשית צעד - הפסקת עם הפאה - עכשיו את מחפשת תירוצים למה לא טוב למי שלא עשתה כמוך?

מה הבעיה שלך???כלה נאה
את לא מענינת אותי בכללל איך את הולכת.
תלכי גם בלי כיסוי
ירדת נמוךפצלש לרגע1

תמשיכי ללכלך ותרגישי צדיקה

"בבקשה אל תענה"...אהרל'ה

באחת התגובות הבאתי את דברי הבן איש חי (מקווה שהוא מספיק גדול בשבילך) שכותב במפורש שזו לא קללה גמורה, כי אצל חלק מהנשים זו דוקא ברכה, והן שמחות בכיסוי הראש שלהן שהוא תכשיט עבורן.

לגבי ^^אני בריבוע

לגבי גילוי חיבה הרב מוצפי לדוגמא אומר  כמה זה חשוב דווקא בבית פנימה שהילדים יראו ,

מדובר על חיבה לא על מעבר לזה. ואין אם זה שום בעיה דווקא מכוונים שככה צריך. מלכתחילה...

התכוונתי לנשיקות וכיו"באהרל'ה

אני לא חושב שהרב מוצפי אמר שצריך לעשות זאת ליד הילדים.

ההבדל היחידאני בריבוע

ההבדל היחיד... אם זה עדין ולדוגמה על הלחי 

או משהו מעבר ...

והוא כן דיבר על זה.

ההבדל אם זה מביע חיבה שזה מותר

או מביע משהו מעבר שזה אסור !

צריך להביע אהבה, גם במגעפרח שלג האבודה

אבל כמובן לא אהבה בקטע מיני

וזה ההבדל הגדול

לא יודעת מה הרב מוצפי אומר אבלנ55
אני ועוד הרבה חברות במצב שלי סובלות מחוסר אהבה מצד הבעל והילדים חווים חוסר אהבה בין אבא ואמא. אני שומרת הלכה קלה כחמורה במיוחד בעניני טהרה אבל סליחה לכבוד הרב איך הילדים שלי ילמדו להראות חיבה אם הם לא ראו את ההורים שלהם אף פעם לא נוגעים מתנשקים או מתחבקים? כאן החברה החיצונית טומנת להם פח כי הם בקלות יכולים ללמוד מבחוץ. ילדים לומדים ממה שהם רואים לא מהרצאות שנותנים להם
תמיד אפשר לתקן.אני בריבוע

יש מוסכמות 

ויש הלכה 

לפעמים אפשר להתבלבל בין מה שמקובל לבין מה שנכון

ובאמת ההבדל אם המגע מביע משהו מיני או קשר של חיבה ורגש .

שזה דבר שבהחלט צריך להכנס לבית פנימה. ולהראות.

לפי דברייך נשמע שגם חוסר צניעות צריך להראות לילדים כדי שידעו מה לעשות ,

לא זה אפשר ללמד . אפשר להסביר.

העניין זה להראות שיש מקום של מגע פיזי וקשר של אהבה ביהדות.

זה שיש רבדים לאהבה ויש רבדים למגע זה דבר של צניעות, וחכם עיניו בראשו ברגע שראה את הוריו בחיבוק ונשיקה באהבה ואחווה מחזיקים ידיים בשולחן שבת וכו'... אז כשיגיע לגיל שלו ידע לעשות טוב מאוד הקשרים לבד.

זה לא מה שהרב חושב זה מה שהרב אמר שהגבול בין ההלכה להראות משהו מיני שזה אסור הלכתית זה לא צנוע.

ומגע אחר של חיבה שזה רצוי, נכון, טהור ומותר.

וברור שמה שההלכה אומרת והתורה אומרת זו האמת וזה מה שנצרך כדי לגדול נכון , (הבעיה מתחילה שגם מה שמותר אנשים אוסרים ואז הבלבול הופך לגדול)

אולי תדברי עם בעלך על זה?איזה יום שמח

כשיש אהבה וכבוד הדדי בין ההורים הילדים נושמים את זהפצלש לרגע1

באווירה, הם לא חייבים לראות דוקא נשיקה או חיבוק

רואים שמחה גלויה כשנפגשים - בערב או בצהריים - רואים שכשאבא מגיע אמא עוזבת את עיסוקיה ופניה מאירים וכן להפך

רואים מחמאות הדדיות ופרגון, רואים התחשבות

זה חשוב כל כך שהילדים יגדלו בבית שיש בו כבוד ואהבה בין ההורים - קודם כל בשביל לקבל תחושת בטחון בסיסית כלפי החיים והעולם שהם חיים בו.

איך הם ילמדו להראות חיבה? אם הם יגדלו בבית עם אוירה טובה זה יבוא להם באופן טבעי, לא מחיקוי של ההורים

הרי כשזה מגיע למעבר לגילויי חיבה ודאי שאין שום דוגמא אישית מההורים.. דוגמא אישית זה לא דוקא המעשים עצמם אלא רוח הדברים.

כתבת מעולה!עיקר הבית
זה מאוד נכון,אבללמה לא123

עדיין לדעתי לא מספיק

כבוד ואהבה,ונגיעות קטנות של חיבה,זה שני דברים.

^^^ כל מילה!!!!סחלב
לגבי ג'פסידונית
בשטח, ממה שאני מכירה ורואה, הנשים בהחלט עובדות הרבה יותר קשה מהגברים. אם כי אני נפגשת בעיקר בחתך מאוד מסויים - נשים ליטאיות צעירות. פחות יודעת מה קורה במגזרים אחרים וגילאים אחרים.
כך הן התחייבו בכתובהאהרל'ה

"ואני אזון ואפרנס ואכלכל אותך, ואתה תשב ותלמד בכולל עם עוגה ונס וקפה".

חחחלמה לא123

באמת כל הכתובה היום היא בדיחה בציבורים מסוימים מאוד

הם מתחתנים על דעת זה... אין מה לעשותאהרל'ה

זה העניין, אף אחד לא מתייחס למה שכתוב שםפסידונית
מרגישים ממש ממש שאת כותבת מכאב גדולשוקולדד ציפס

ולכן מאד קשה לענות,

כי לא נראה לי ממש חשוב לך התשובה הזאת

אלא הרגעה לכאב שכך מתפרץ...

אבל

אני חרדית מבית. בעלי מבית חרדי.

ההורים שלי אוהבים מאד זה את זה.

גם חמי וחמותי לדעתי חיים יפה מאד.

על אף ואולי בלי קשר ואולי גם בגלל שחמותי/אמא שלי מקפידות על צניעות בבית

ועל כיסוי.. 

וצניעות זה גם הימנעות מגילויי חיבה (בוודאי פיזיים) ליד אנשים, לפחות לדעתן.

ההורים שלי כן יכולים לקרא אחד לשני בכינויי חיבה לידינו,

ובכנות אני לא חושבת שהם מפספסים משהו.

קיבלתי חינוך יפה מאד לזוגיות, שיח בריא על מיניות..

כמובן שבכל מקום יש קיצוניים, כן.

וגם אני לא יכולה לקבל את ענין הגילוח,

אבל לא בטוחה שההכללה שלך טובה לך בעצמך.

אהרל'ה יקר, התגעגענו אליך....ד.

אמנם, מתנצל, לא קראתי מה שכתבת הפעם - אבל אמרת לעצמי שמן הסתם אם יש שרשור על פאה, תגיע..

אז טוב לשמוע ממך מידי פעם.

יש אנשים חביבים, שרק אם יכתבו מילים מסויימות, הם יופיעו (רפואה אלטרנטיבית.. פאה..). וכשהם מגיעים - מעשירים מהתחום שהוא "שלהם".

פסח כשר ושמח.

אכן, כל אחד צריך לתרום מהידע שלו בנושא שהוא מבין בואהרל'ה

ומצוי בימינו שבכל ענין שואלים את הרב שהוא מומחה לאותו ענין, וכן כתב הגר"ע יוסף זצ"ל בירחון "זכור לאברהם" (תשנ"ט, עמ' שי"ב): "מצינו למרן החיד"א בברכי יוסף בשיורי ברכה (יו"ד סי' רמ"ב סק"ח) שכתב, שהמנהג בארצות אשכנז למנות בתי דין לדון דיני ממונות, ומלבד זה ממנים רבנים מורי הוראות לדון ולהורות בדיני איסור והיתר, בענייני כשרות, טהרת המשפחה וכדו', והוא מנהג ותיקין, כי בית דין שמתמנה על חלק פרטי ממקצועות התורה, כל מעיינותיו ומחשבותיו במקצוע ההוא, והוא מומחה מאוד בדינים האלה ובפרטיהם, וחזקה עליו שיורה כהלכה, וכן ייסד הגאון מהרימ"ט בקושטא, שמלבד הבתי דין לדיני ממונות, מינה חכמים לדון בדיני איסור והיתר.

ובאמת שגם בתלמוד מצאנו שהיו ממנים מורי הוראה מיוחדים לכל מקצוע בפני עצמו, למשל בגיטין (ה) ר' אחא הוה ממונה אגיטי, ועיין בפרש"י שם, ובשו"ת הריב"ש (סי' שפ"ט). ובחולין (נח.) שאלתינהו לרבנן טרופאי, ופרש"י מורי הוראות על הטריפות (ורמזו בברכי יוסף שם), ועיין בהרא"ש בבא קמא (פ"ד סי' ד'), שכתב שהטעם שפסקו חכמי התלמוד (בכורות מט) הלכה כשמואל בדיני וכרב באיסורי, לפי שידעו ששמואל היה רגיל תמיד לפסוק בדיני ממונות, ולכך היה מדקדק בהם ויורד לעומקם ומשכיל על דבר אמת, עד שהתמחה מאוד בהם, לכן קבעו הלכה כמותו בדיני ממונות, וכן רב היה רגיל מאוד בהוראות איסור והיתר ומדקדק בהם לאשורם, לכן סמכו על הוראותיו בענייני איסור והיתר. ע"כ. וכן כתב הגאון מהר"י קורקוס בפרק י"א מהלכות ביכורים (הלכה י"ח). וסמך לדברי הרא"ש בזה, ממש"כ בבא בתרא (סה.) הלכתא כוותייכו (כשמואל ורב נחמן) דמקרביתו לבבא דריש גלותא דשכיחי דיני".

היצר הרע בשיאו שלא יבלבל אותכם ואותכןהיכונו
התגובה שלך זה יצר הטוב בהתגלמותואהרל'ה

נכוןהיכונו
נחסמתאלעד

למה ככה?ארצ'יבלד
כי זו תופעה די מוכרת כאן,ד.

שכאשר עולה  שרשור בנושא זה - וכמעט רק אז - מופיע, וכותב על כך הרבה.

עם הזמן, כבר נהיה בכך צד חביב. כמעט חלק מה"הווי"..

ובאמת, ללא קשר להסכמה/אי הסכמה לעמדותיו, ניכר שהוא רכש בקיאות גדולה בענין.

[מעין מה שעושה "ספק", בענין רפואה לא קונווציונאלית/חיסונים. אם כי שם זה כנראה לפעמים באמת ענייני נפשות]

וזה מצדיק יחס מזלזל?ארצ'יבלד
אז הוא מופיע כל פעם בדיוק בנושאי פאה. מה אכפת לך?

אגב, הוא כתב את הסיבה, מוזמן לקרוא ולחפש.
לא מזלזל. קראת לא נכון.ד.

כתבתי באמת, בחיוך ובחיבה, וגם בהערכה על הידע, בשתי ההודעות - ומשום מה קראת כאילו זה בזלזול. קשה "לשמוע" דרך כתיבה את הניגון.

אז יש חובה לשים כיסוי ראשה-מיוחד

אז מה עשינו בזה אם מכסים את השיער עם השיער?

צריך להבין למה בכלל חובה לכסות את הראשאהרל'ה

לפי הגמרא בעירובין דף ק', זוהי קללת חוה. ליתר דיוק, אחת הקללות - שהאשה תצטרך לכסות ראשה.

גם האדם התקלל, "בזיעת אפך תאכל לחם". אם לדוגמא האדם הסתדר בחיים בלי להזיע, והוא עשה איזה אקזיט ועכשיו הוא בצימר על חוף הים במלדיביים, זוהי בעיה?

הגאון בעל "בן איש חי" בספרו "בן יהוידע" שם, כותב: "ונראה לי בס"ד, כי הני אינם קללות גמורות, דכיסוי הראש יש כמה נשים דניחא להו ביה, כדי לעשות תכשיטין וקישוטין נאים בכיסוי הראש שלהם"....

זאת אומרת, יש נשים שדוקא נהנות מהכיסוי, והוא יפה להם... הוא לא ראה בזה חסרון כלשהו, אלא אדרבה.

יש גם דרך אחרת להבין את גזירת הכתוב - שיש לזה טעם על פי סוד. ביאר זאת הגאון רבי נחום רוטשטיין (והסביר גם מדוע פאה יכולה להיות כיסוי):

"בזמן הנישואין בצירופא דמדת החסד מצד האיש ומדת הדין מצד האשה, אז על האשה שהיא ככלה תעדה כליה משוך חוט של חסד, שעל ידה יבואו כל החסדים שבאים לעולם, ואז היא מכסה שערות ראשה שהדינים יהיו מכוסים ונכנעים והרחמים מנצח את הדין, וע"י זה היא משפיעה החסד לכל העולם... ואחר אודיעך כל זאת בין תבין, ביסוד השערה מסטרא דדינין היא השערה היונקת מהגומה שלה, אבל כאשר פסקה יניקתה של השערה, ובפרט כאשר היא מעם הדומה לחמור, שוב לית לן בה, ואדרבה מאחר ונגזר יניקתה נשברו הדינים, והבן".

את קראת את מה שכתבת?נ55
הפחד הזה מלשים על השולחן שאלותדקה לפניי
אין במה לשאלות נכון???
הכל אסור.
ואחר כך שואלים למה ככ הרבה חוזרים בשאלה
אה רגעדקה לפניי
יש גם חרדים שפויים
במיאמי נשים לא עובדות.
במיאמי הן הולכות עם השיער בבית ומסתובבות גם בחצר עם שיער.
שם הגברים עובדים קשה כדי לפנק את הילדים והאישה
עקרת הבית
ויש אירגונים חברתיים לנשים המשועממות
במקום לרבוץ באינטרנט בפורום ערוץ 7

מאיפה אני יודעת את שואלת
כי הייתי שם וראיתי
את ממש מדברת מתסכולמתנות גדולות
נכון שיש הרבה דברים מוזרים, אבל הם באו במטרה שלא שינו לבושם..
אבל את לקחת את הקצוות, את החלקים הקיצוניים.
אני חושבת שרוב החרדים הם משהו באמצע, לובשים כסוי ראש או פאה בחוץ , בבית כשיש ילדים גדולים לובשים מטפחת. ולא, לא כולן עם מטפחות מסמורטטות..
אבל אולי אני לא מספיק יודעת.
יכול להיות שהכרת משהו אחר? קיצוני יותר?
וכשאני מביאה את הכסף העיקרימתנות גדולות
ובעלי באמת לומד וגם עוד עובד מהצד, הוא מעריך מאד מאד את העובדה שאני עובדת, ובשבילי זה אושר ולא שפחה ולא תסכול.
הכל עניין של אמת, כל אחד צריך לדעת מה האמת והנכון לו
ומידות, זה מעל הכל, כשיש הערכה אז כל הדברים האחרים וההלכות לא מביאות לתסכול וכעס.
מבינה אותך מאד אם החיים אצלך היו אחרת, כי ברגע הכל הופך להיות לא נכון עשרים הערכה ומידות טובות.
כנראה שאין פה מספיק בוגרות בית יעקבלהביןדקה לפניי
פצלש לצורך הדיוןפצלש לרגע1

אני בוגרת בית יעקב, לא חוויתי את מה שאת מתארת ולא מסכימה כמעט עם כל מה שאת אומרת

אני מבינה שאת חווית דברים אחרת, לדעתי זה קשור הרבה גם לאוירה בבית ולהתנהלות של הבית מול בית הספר

אני מכירה בנות כמוך, מעטות ב"ה אבל מכירה את התופעה, את המרמור, זה לא זר לי. 

עצה שלי אליך ממקום של חמלה - טפלי בעצמך ובטראומות שנשארו לך - חבל שאת ככה סובלת. לא קל לסחוב רגשות כאלה. 

מעניין למה היית צריכה פצלשאהרל'ה

סתם מסקרן אותי.

אבל אם זה גרם לך לכתוב בלי לעשות חשבון, זה מצויין....

אני ניק מוכר פה וכל דיון בנושא פאות הופך לשרשורפלצתפצלש לרגע1

לא אוהבת לקחת צד בנושאים האמוציונאליים האלה

התפתיתי לפתוח פצלש בגלל שהיא אמרה שאין פה בוגרות בית יעקב

בסוף נגררתי גם לדיון חסר טעם עם "כלה נאה"... שבכל שרשורפלצת על פאות חייבת ללכלך על מגזר שלם של יראי ה' שהולכים עם פאות שתואמות את רוח ההלכה - אז היה קשה לי להתאפק  

כל הכבוד לך...אהרל'ה

אם בשביל זה היית צריכה לפתוח ניק, אז תפתחי עוד עשרה...

כל הכבוד?? ממי היא צריכה לפחד?כלה נאה
ממך....אהרל'ה

גם אני לא התאפקתי.. ולא מפחדת להשאר בניק שליכלה נאה
ועוד שאת בדיוק מכלילה ציבור שלם של ספרדיות חרדיות. אז בבקשה..

והפותחת כן צודקת בהרבה ממה שאמרה.
הצביעות והשנאת חינם ועוד. חבל שמתכחשים ךזה במקום לשפר.

אולי זה התפקיד של הספרדים רק להשתפר ואתם המושלמים! כרגיל.
ועל זה היא התכונה!

לא מתכונת להתוכח איתך.
תגידי לי כמה את מכירה נשים שחובשות בבית את הפאה בערב כי הבעל צריך להגיע?
או שהולכת קצת בבית ללא כיסוי כי בעלה צריך ליראות את אישתו קצת עם השיער?
ועוד אשכנזים??

רוב הספרדיות הצעירות הולכות עם פאהאהרל'ה

זה ממזמן כבר לא קטע של ספרדים אשכנזים (ובמקור זה התחיל מהקהילה הספרדית באיטליה...)

העולם נחלק לשני חלקים. אלה שהולכות עם פאה וטוב להן, ואלה שלא הולכות ולא טוב להן, אז הן מנסות לשכנע את כולן, בבחינת "גם לי גם לך לא יהיה".

ויש שכמוך שמנסים בכל הכוח להציל את בנות ישראלכלה נאה
מפני גדולי ישראל שאוסרים פאה.
ושחס ושלום אישה לא תתכער ובעלה יסתכל על אחרות.

אני יגלה לך שהבת שלי שהתחתנה לא מזמן הולכת עם פאה!
נו..
אני לא אומרת לה כלום. לא מענין אותי.
בעיה שלה ושל בעלה בלבד.
ועוד שבעלה הוא שרצה. היא לא נפגשה מלכתכילה עם בחורים שרצו פאה.
ובעלה אמר שלא משנה לו פאה או מטפחת. ושבועיים לפני החתונה רוצה פאה. ולמה?
יש לי בת יפיפיה. ולא כי היא הבת שלי. מה שכולם אומרים.
לדעתי זה רושם. כל החברים שלו האישה עם פאה. אוי והתחרות..
ועוד מעצבן אותו שמסתכלים על אישתו.
אז תצניע את היופי. למה להבליט בחוץ??
והוא ניקרא אברך ירא שמים ב"ה.

אז די להתחכמות!

ומה דעתך על ההמצאה החדשה
כיפאה?
כיפה פאה להנצל מאנטישמיות בחו"ל.
זה טוב ויפה.
זה גם לכתכילה?
זה מראה יהודי??
זה בדיעבד!
זה מה שקורא עם הפאות שעוד אומרים שזה לכתכילה "ומהודר" במקום להגיד הקלו.

לא, אני כאן בשביל התודעהאהרל'ה

ממש לא אכפת לי מה כל אחת תנהג. אבל שתדע את האמת.

נכון, יש את הרב עובדיה שאוסר (למרות שהוא עצמו התיר בלא מעט מקרים פרטיים שבאו לפניו...) אבל יש עוד רבים שמתירים! ואת זה לא ידעתי כשהתחתנתי, אלא הייתי בטוח שהרב עובדיה הוא הפוסק היחיד בעולם, וכל השאר בטלים ומבוטלים כחרס הנשבר, ואם הוא כתב שאסור והביא הרבה פוסקים שאסור ולא הביא אף אחד שמתיר, אז בטח אין אף אחד שמתיר...

ואז אני מגלה ספר שמביא מאה ושלושים פוסקים שמתירים. בום. וכל הפוסקים האלה מסבירים בטוב טעם מדוע אין שום סיבה לאסור פאה.

למה שלא כולם ידעו את זה? למה שהם ילכו שולל אחרי מודעות רחוב?

זה הדבר היחיד שמניע אותי, שלא יצליחו לעבוד על אחרים כמו שהצליחו לעבוד עלי.

כעת לנושא השני שכתבת - ההמצאה החדשה "כיפאה". 

זה אכן מצויין עבור האנטישמיות בחו"ל, וגדולי ישראל השתמשו בזה בעבר, בהזדמנויות שונות כשלא היתה ברירה (ואף אחד לא אסר את זה בגלל "חוסר במראה יהודי"....) אבל למה שיהודי בארץ ילבש את זה? האם כיפה זה לא נוח ויפה?

מאידך גיסא, אשה עם מטפחת לא נראית במיטבה. היא מסתירה את השיער היפה שלה. אם כל הנשים היו נראות כך, כמו בעבר הרחוק שגם הגויות היו מכסות את הראש וכולן היו עם רעלות יפות, אז לאף אחת לא היתה בעיה. אבל במצב של ימינו, שהנשים הגויות לא מכסות את הראש, וגם רוב הנשים היהודיות לא מכסות את הראש, והלבוש המודרני כלל לא תואם לכיסוי ראש, אז יש בעיה.

והיות ו"אין אשה אלא ליופי" אז ברוך השם מצאו פתרון - פאה. ברור שאין שום השוואה לגברים שכלל לא צריכים זאת.

בנוסף, לגבר יש מראה יהודי - זקן, פאות, כיפה. לאשה אין מראה יהודי (אלא אם כן את טוענת שכל הרווקות היהודיות הן בעלות מראה של גויה....) והלבוש היהודי הוא זהה לחלוטין ללבוש הגוי.

אכן, הנשים היהודיות צריכות להיות צנועות, אבל ישנן מליארדי גויות שלבושות צנוע וטוב להן עם זה, ואין שום הבדל בינן לבין היהודיות.

אז אין שום בעיה של "מראה לא יהודי" עם פאה לאשה (בניגוד לגבר), וכיום זה באמת יותר מהודר ממטפחת שמחליקה כל כמה רגעים מהראש (איך היית מתייחסת לחצאית שיורדת מידי פעם, וצריך להרים?)

חולקת עליךלמה לא123

מטפחות ליציאה,לא מחליקות מהראש

לא יודע מה זה ליציאה או לא ליציאהאהרל'ה

אבל אני רואה אצל אשתי, חמותי, הגיסות שלי (כולן מידי פעם לובשות מטפחות) ולא היה כיסוי אחד שהן שמו ולא החליק להן מהראש.

כך גם כותבים רוב גדולי הדור:

◄ הגאון רבי מיכל יהודה לפקוביץ זצ"ל במכתבו בקובץ בית הלל י"ט: "שלא יבואו ע"י המטפחת לפרוץ ולהוציא משערן החוצה כאשר נכשלו בזה רבים".

◄ הרבי מליובאוויטש זצ"ל באגרות קודש חלק י"ט, איגרת ז'תכ"ה: "רואים במוחש אשר לבישת כובע ואפי' מטפחת, משאירה חלק השיער בלתי מכוסה, על כל פנים במשך זמן קצר, זאת אומרת שעוברים על האיסור הגדול".

◄ הגר"א אבא שאול העיד (הו"ד בחוברת "כיסוי ראש לאשה") בשם אביו הגאון רבי בן ציון אבא שאול זצ"ל: "כיון שיש נשים שיוצאות להן שערות מהמטפחת, העדיף אבי את הפאה והנהיג בביתו ללבוש פאה נכרית, שזה כיסוי יותר טוב, וכך הורה לנשים אחרות".

◄ מרן הגאון רבי שלום משאש זצ"ל בשו"ת שמש ומגן ח"ב אה"ע ט"ז: "באלו הנשים הלובשות מטפחת, אי אפשר לומר "ונקה", כי המטפחת בורחת מן הראש. וגם מי שלובשות כובע נשאר הרבה שיער חוץ לצמתן, ועיני ראו נשי הרבנים קרוב לשליש ראשן מגולה, וכסהו והתגלה".

◄ הגה"צ מוהרא"ש זצ"ל בספרו שיחות מוהרא"ש חלק ט' עמ' רמ"ח: "מי שרוצה להסתכל בעין אמת ולהבין את האמת, ההכרח לו להודות, אשר אי אפשר בשום פנים ואופן לכסות את השערות במטפחת בלבד, כי היא נוטה הצידה, ואז נראות השערות בחוץ".

◄ הגאון רבי משה שטרנבוך שליט"א בספרו דת והלכה סימן א: "המחמיר עלול להקל, לגרום איסור תורה, שרק יחידים אצל הספרדים שיפרקו פאה נכרית, יזהרו במטפחת שתכסה תמיד כל השערות כדין".

◄ הגאון רבי מרדכי גרוס שליט"א בספרו והיה מחניך קדוש עמ' י"ז: "ונשים שמשאירות שערות גדולות יקשה הדבר מאוד שלא יצאו מעט שערות דרך המטפחת".

◄ הגאון רבי גבריאל ציננער שליט"א בקובץ אור ישראל ל"ו: "וראינו בכמה מקומות ובפרט בערי ארה"ב שהיו יוצאות שערותיהן מבעד המטפחת, מה שלא אירע בפאה נכרית".

◄ הגאון רבי יהודה טשזנר שליט"א בספרו "שערי תורת הבית" (פרק ה' עמ' שי"ד): "עם מטפחת קשה לכסות את כל השערות שבצדדים, וגם המטפחת הרבה פעמים מחליקה וע"י זה מתגלים שערותיה... ויש לשים לב, כי כל ענין כיסוי הראש הוא משום צניעות, שלא יראה מהשערות הטבעיות שלה החוצה".

טוב..אתה נשמע בעל תשובהכלה נאה
מזה לא ידעת שיש פוסקים שמתירים?
ועוד גילת את זה אחרי החתונה?
באמת רווח והצלה לך ולאשתך.

ונא לא לזלזל ברב עובדיה זצל שאסר.
יש עוד הרבה לפניו שאסרו.
מי שישמע רק הוא קם ואסר פיאה.
אז בבקשה.

ולמה שיביא פוסקים שמתירים?
זה הפסק שלו וזהו.

ולא קראתי שפוסקים אחרים מביאים את מי שאוסר. כדוגמא הרבי מלובביץ וכל המתירים של הדור הזה.

ולמי שמפריע שאני מרגישה "צדיקה"
אז אני עוד לא.
ואם ניראה למישהו שאני מטיפה לנשים עם פאות אז גם זה עוד לא.

ואני ממש לא ממורמרת על ההחלטה שלי.
ב"ה אין לי בעיה כלכלית לקנות את פיאה הכי יפה אם רק הייתי רוצה.
ושמחה על זה שאני עומדת בניסיון הזה.
זהו.

לא, ממש לא. נולדתי חרדיאהרל'ה

ואני מאוד מעריץ את הרב עובדיה (גם כיום), וכשקראתי את יביע אומר, הבנתי שאין מי שמתיר. כל מי שקורא שם, יכול לקבל את הרושם הזה.

האם את חושבת לרגע שיש ספרי פסיקה שיכולים להתחרות עם רמת הפרסום של ספרי הרב עובדיה ובניו? יש להם תקציבי עתק, בכל בית כנסת ובית מדרש יש את הספרים שלהם, וזה מה שקראתי. ספרים אחרים בכלל לא ידעתי שקיימים.

הרושם הזה התחזק אצלי אחרי שקראתי את כל מה שמתפרסם במסע הפרסום האדיר שמתנהל בנושא. עלונים, חוברות, ספרים, מודעות, הכל לכיוון אחד - אסור באיסור חמור ללבוש פאה. אולי היה איזה פוסק אחד שהתיר לפני חמש מאות שנה, אבל הוא בכלל דיבר על שערות מפלסטיק של בובה ולא על הפאות של היום... (שמעתי במו אוזניי את הנוסח הזה מהרב אהרון בוטבול, ברדיו קול ברמה. מיותר לציין שאז לא היו שערות מפלסטיק).

אני לא מזלזל ברב עובדיה, אבל בתשובתו הוא השמיט עשרות מתירים. זאת עובדה. אכן יש לפניו שאסרו, אבל כל הטעמים שכתבו לא שייכים בימינו. הוא מודע לזה - הוא כתב זאת בעצמו, במקומות אחרים. ובכל זאת פסק לאסור.

את שואלת למה שיביא פוסקים מתירים? לידיעתך הרבה, הוא גאון עצום ובקי עצום. כל תשובה שלו היא אנציקלופדיה מקיפה באותו נושא. חוץ מהנושא הזה...

הרבי מליובאוויטש לא נדרש לנושא הזה בכלל, הוא רק אמר לחסידיו ששולחן ערוך אוסר גילוי ראש, אפילו במעט, ומטפחת מחליקה מהראש, ולכן עדיף פאה. אבל הוא לא כתב תשובה הלכתית בנדון.

אחרים (כמו הרב משאש) כתבו תשובות הלכתיות, הביאו את מי שאוסר (באריכות!) ופרכו את דבריו. כך מתייחסים לנושא הלכתי!

לגבייך אישית - אני מאוד שמח שאת שמחה, תמשיכי לעשות מה שעושה לך שמח בלב.

אתה אומר שהרב גאון ובקי עצוםכלה נאה
אז יופי. סומכת עליו בעינים עצומות.
בהתלחה
אני לא מבין, איפה כתבתי שאת לא יכולה לסמוך עליו?אהרל'ה
אז הרב לא מאלה שעושים תעמולה נגד פאות??כלה נאה
תיקרא את כל מה שכתבת בנושא עד היום.
זה רק כמה שיקרו ועבדו עליך שלא אמרו את האמת.

וסתם שאלה. מה כל כך מכשיל 3 ס"מ שיער שצץ מהמטפחת?
וכל הראש שיער טבעי לא מכשיל??
רק יש שהולכים לפי הזוהר. ואומר ששער זה דינים. אבל לא מכשיל.

הרב עובדיה כתב תשובה הלכתית בנושאאהרל'ה

וזו זכותו המלאה. הוא פוסק הלכה, הוא למד את הנושא, נראה לו לאסור, פסק לאסור.

אלה שלוקחים את דבריו ומפרסמים אותם תחת כל עץ רענן, כאילו זה הדבר היחיד שקיים (ומעלימים גם את ההיתרים שלו בנושא זה), הם ראויים לגינוי.

אלה שמסלפים ומעקמים את דעות כל הרבנים, ומשקרים בשם הרבנים המתירים, הם ראויים לגינוי.

שיניחו הכל לפני הקורא - את דעת הרב עובדיה, ואת דעות כל החולקים עליו - והבוחר יבחר!

לשאלתך, ברור שכמה ס"מ מהשיער אינו מכשיל, גם שיער ארוך אינו מכשיל... הרי מובא בראשונים במסכת ברכות דף כ"ד, שמותר לקרוא ק"ש כנגד שיער הרווקות, והסיבה היא שהתרגלנו לשיער שלהן ולכן הוא לא מכשיל ולא מעורר הרהורים. 

אבל הענין הוא שנפסק בשולחן ערוך לכסות את הראש, ולדעת רוב ככל הפוסקים אין שום היתר לגלות חלק ממנו. ללא שום קשר ל"הכשלה".

גם הזוהר, עיקר החומרא שלו היא לכסות גם בבית.

הרבי מלובביץ לא התירלמה לא123

להיפך,הוא אמר שפיאה יותר מהודרת ממטפחת.למורות ולגננות בחב"ד אסור לבוא עם מטפחת,רק עם פיאה

לצורך הענייןיהודה224
הרבי צדיק גדול שאין כמותו ולא היה בדורות האחרונים! אבל לא פוסק הלכה...
הוא לא הגדיר את עצמו כפוסק הלכהאהרל'ה

אבל יש הרבה פסקי הלכה ממנו, ויש סדרת ספרים - שערי הלכה ומנהג, כולם מיוסדים על פסקיו. יש ספר שו"ת שלו, "מנחם משיב נפשי". הוא היה אדם גדול מכל בחינה אפשרית.

נכון,ברוריהודה224
אבל הוא לא היה פוסק שהתקבל על גדולי הדורות כמו למשל האדמור הזקן ולא פשטו פסקיו בעולם
ואינני יודע אם הוא הוסמך לפסיקה (אם אתה יודע תחכים אותי)
ושמעתי כבר אדם שתהה על מרן איך העיז לחלוק על המשיח?!... אז הרגשתי שצריך להכניס קצת פרופורציות לעניין
וזה בלא כהוא זה להוריד ח"ו מגדולתו של הרבי זצ"ל
בגדול טענתך נכונה על כל הסברות שהוזכרו כאן לכך הכיווניםהסטוריאחרונה
מי שרוצה להתיישב וללמוד את הסוגיא כמו שצריך ממקורותיה בחז"ל ראשונים ואחרונים - יבורך. הוא גם מוזמן להציע את מסקנותיו לפני מרנן ורבנן.

אבל, מי שחושב, שבהבל הודעה בפורום, הוא 'יגלה את אמריקה' ויוכיח שמישהו ממרנן ורבנן שדיברו בסוגיא טעו, נו באמת?!

ברור שגם הגדולים שהתירו פאה, גם הגדולים שאסרו פאה וגם הגדולים שהעדיפו פאה ידעו ש"ס ופוסקים.
ברור שגם הגדולים שהתירו לגלות מעט שערות וגם הגדולים שאסרו ידעו ש"ס ופוסקים.

כל מי שאומר אחרת או דואג שיהיה משמע מדבריו אחרת - שיזהר מאוד מעונש המבזה תלמיד חכם.
לדעתי, אתה ממש מגזים...ד.

אמנם מענין לקרוא את "הרקע ההיסטורי" שכתבת..

אבל הסברות שהעלית כעת אינן מחזיקות לדעתי. בכמה מהן - ממש להיפך.

מכל מקום, לא אכנס שוב לענין זה - אחרי שכבר היו דיונים ארוכים בעבר.

ומי שהולכת מטעמי צניעות עם מטפחת ראש כהוגן וכד', אשרי חלקה.

כמו שגם מי שהולכת עם פאה בגלל רבותיה שפסקו לה כך (חסידי חב"ד למשל), עושה נכון ששומעת לקול מי שפוסקת לפיו.

[מי שכתב את החיבור הארוך על הפאה, עם הרבה מתירים, כתב גם שהרבי מלובאוויטש הוא מלך המשיח. וביד בקיאותו הטובה עליו, מביא סימוכים לכל דבר מדבריו. למרות זה, עדיין רבים-רבים אומרים אחרת ממש]

הרקע ההיסטורי נחוץ להבנת העניןאהרל'ה

כי יש כאלה שאינם מבינים מהיכן הלהט הגדול להסביר מדוע יש הרבה פוסקים שהתירו פאה, ומדוע הם בעצם צודקים לחלוטין. אז לזה חשוב הרקע ההיסטורי. זה בדיוק אותו הדחף שהיה לאורי זוהר לצאת ולדרוש להמונים על המאור שבתורה שהחזירו למוטב.

אם תרצה להתווכח על הסברות, אתה מוזמן בכל עת. העובדות הן שהגר"ע יוסף סתר את עצמו מיניה וביה. כל סברא שכתב מטעמה לאסור פאה, במקום אחר הוא הביא את אותה סברא ודחה אותה, בטענה שהיא לא קיימת כיום.

לגבי החיבור על פאה שכתבת בסוגריים - אני התכוונתי לספר חן וכבוד, שהביא מאה ושלושים פוסקים מתירים, ולא לספר לקט שכחת הפאה שהביא בקושי ארבעים, וחלק מהם לא מדוייקים.

מחבר לקט שכחת הפאה אכן טוען שהרבי הוא המשיח, ומאי נפק"מ לדינא? יבוא מי שיבוא, העיקר יבוא. אכן הרבי היה (לדעת עשרות רבנים) הדמות הכי מתאימה להיות משיח, יותר מכל אחד אחר. אתה מוזמן להציע מועמדים אחרים, ונתחיל להשוות - תאמין לי שאף אחד לא יגיע אליו.

ממש לא נכון.אמא לנסיך קטן
אולי את לא גרה בריכוז חרדיאהרל'ה

אני גרה לידאמא לנסיך קטן
את לא.ארצ'יבלד
כן, אני הייתי שם
אם תמשיך ככה אתה תישאר בגדר 'הייתי'!אמא לנסיך קטן

עכשיו באמת. יש קהילה לידנו רוב הספרדיות עם מטפחת.
וגם מי שלא עם ייסורי מצפון (חלקן)
יו! פה זה פורום נשיום טריים! את לא טריה!!ארצ'יבלד
קישטה

חח סבבה, את מתמצאת בשטח
חמש שנים זה לא טרי?אמא לנסיך קטן
טוב נו, מתמצאת בשטח זה גם טוב

טוב אני צריכה לסיים את החלונות פה ובמקום זה מתבטלת.
😥
לא.ארצ'יבלד
קישטה!

אישה למטווח!

יאו, תזהרי לא למרק את החלון במידה שלא תכירי אם החלון פתוח או סגור.
בגלל שאת אישה, את עוד עלולה לירות דרך השמשה הסגורה.
אולי תעברו לפרטי?למה לא123

לא שמפריע לי

המטרה שלי זה לכתוב בפורום נשואים טרייםארצ'יבלד
זה אחד ממאוי נפשי!

בנוסף, אני מנסה לשמר את הפורום אך ורק לנשואיים טריים
הורס אחד אמא לנסיך קטן
וואי וואיאמא לנסיך קטן
שלא אקים עליך את כל הפמינסטיות פה
ואין את הסכנה הזו כי זה זכוכית צ'ינצ'ילה הסכנה הרצינית פה זה אם אפול ממנו וכבר כמה אנשים צעקו לי להיזהר

עכשיו אפשר להזמין אורחים בלי להתבייש שהם יגשו לפתוח חלון😅
טוב ניצלשנו. חדל.
נו, אז את מדברת על איזו קהילה קטנהאהרל'ה

את מבינה שזה לא אומר שום דבר לגבי כל הציבור הספרדי בארץ...

איך הגעת למסקנה שהיא קטנה?אמא לנסיך קטן
אז קודם כל היא לא. שנית גם אם כן היא מאןד מגוונת. ולא אמרתי את דעתי רק על סמך הקהילה שלנו. נכון שהמון חובשות פאה אבל הן לא רוב.
אם את מכירה את כולן, אז זאת קהילה קטנה..אהרל'ה

חח

איפה אמרתי שאני מכירה את כולן?אמא לנסיך קטן
לא צריך להכיר כדי לראות מי עם מטפחת ומי לא. ושוב- גם אם תקרא לזה קהילה קטנה עדיין היא מהווה דוגמא כי היא ממש מגוונת ובאים זוגות מכל הארץ (כמעט).
את מכירה מי עם מטפחת ומי עם פאהאהרל'ה

אז זו קהילה קטנה מאוד. ולא דוגמא לכלום...

רוב בחורי הישיבות בארץ מתחנכים בישיבה שפאה זה מהודר יותר ממטפחת, או לפחות שאין בעיה כלשהי עם פאה. ודורשים מהאשה שתלבש פאה. כנ"ל גם הבחורות בסמינרים. ולכן המצב הוא שרוב הספרדיות עם פאה.

לא הבנתי.אמא לנסיך קטן
בשביל לראות מי הולכתעם מטפחת ומי עם פאה אני צריכה להכיר? לא מספיק לעבןר ברחוב?
לא חשוב.
זו לא קהילה קטנה וגם לא גדולה. ואני כן יכולה לומר שאצלנו ברור ש רוב הספרדיות עם מטפחת.
ובאיזה ישיבןת בדיוק מחנכים שפאה זה מהודר? אשכנזיות. תודה.
היום יש מספיק ישיבות ספרדיות מצוינות. לאצריך לנהור אחרי האשכנזים. כי תראה מה קרה. הנה מה שהיה אסןר לנו הפך למותר. זה שורש הבעיה.
נו, אם את עוברת ברחובאהרל'ה

ויכולה לראות ולקבוע איך הרוב הולך, זה אומר שמדובר בקהילה קטנה... ריכוזים חרדיים זה בני ברק, ירושלים, מודיעין, ביתר.

לא חסרות ישיבות ספרדיות שמחנכות שפאה זה מהודר, ובלי קשר לאשכנזים, אלא לפי הפוסקים הספרדיים - הרב משאש והרב בן ציון ועוד.

על המטפחות אפשר לומר בהחלט ש"האסור הפך למותר". כי הלכה מפורשת בשולחן ערוך שאשה היוצאת עם מטפחת, צריך לגרש אותה, ואפילו כתובה היא לא מקבלת...

טוב זה ויכוח סרק.אמא לנסיך קטן
נעצור פה.
שמח שהבנת אהרל'ה

זהיהודה224
כבר שטויות ידידי.....
אני בוגרת בית יעקבאיזה יום שמח

תפנימי שזה קשור לחסידות סגורה ולא דוקא לבית יעקב

את המרמור שלך אני שומעת 90% מבוגורת בית יעקב חסידי יש הבדל מאד גדול בין בי"ע חסידי לליטאי

גם אני בוגרת בית יעקב חסידילמה לא123

ולא מכירה אף ממורמרת כמוך

זה לא קשור לחסידי או ליטאי,זה קשור לאופי לפי דעתי

מי שלא מרוצה ממשהו שיקום ויעשה מעשה.למה לחפש להיות קרבן

אז לכי למיאמי, מי עוצר אותךאהרל'ה

מבחינת הקב"ה אין הבדל איפה תהיי, העיקר שתשמרי תורה ומצוות.

יש כמובן בעיה עם מגורים בחו"ל, אבל בענין שלך נראה שזה גובל בפיקוח נפש ולכן מותר.

את לא שמה שאלות על השלחן. את מבטאת כאב עצוםיפית8

וזה הגיוני למי שקרא שרשורים קודמים שלך ויודע מה עברת. באמת עברת דברים קשים ונוראים ולכן אי אפשר לשפוט אותך

אבל מה שאת אומרת על חרדים כל כך לא נכון וכל כך רחוק מהמציאות

את כנראה נפלת על אנשים ש"רוממות קל בגרונם וחרב פיפיות בידם" אבל ההכללות שלך על המגזר החרדי מאד לא נכונות

מקבץ של הכללותשירוש16
בתחילת קריאת ההודעה הייתי בטוחה שמדובר בטרול חדש וניסיון להקפיץ את הפורום.
בהמשך ההודעה הבנתי שיש גם מגוון של הכללות וחוסר ידע כללי
ולקראת הסוף אפשר לראות התנגדות מוחלטת להלכה עצמה בלי קשר לביטוי שלו במגזר החרדי ליטאי ו/או החסידי.

עם טענות על מגזר אפשר להתווכח, פשוט מוסיפים ידע ועובדות.
אך אי אפשר להתווכח עם רגשות, לב שבור ותסכול... כי אין 'נכון ולא נכון'. הלב תמיד צודק גם כאשר הוא חשוף למציאות מעוותת.

בהצלחה עם הכאב והשיברון לב.
העובדות, פשוט לא נכונות.
לא מכלילה.דקה לפניי
צריך להבין .
אם את לא מבינהשירוש16
יש מקום לשאול שאלות.
רב, שכנה, הורים, אדם שאת מכירה ומעריכה ישמחו לענות לך.
לפתוח הודעה בפורום מלא בתסכול התרסה וכאב ללא שאלה שמחפשת תשובה - זה לא פתרון וגם לא ייתן לך תשובה לסוג השאלה שאת שואלת.
הן לא עושותלמה לא123

סקס עם פיאה

אין סיכוי,פאה באלפים נהרסת מזה

הדבר הוא אפשרי בהחלטאהרל'ה

לא תמיד נוח, לא תמיד זה מתחשק, אבל לשם גיוון זה מעולה, והפאה כמובן לא נהרסת מזה אלא אם כן היא מעליאקספרס.

התכוונתי שהתסרוקת נהרסתלמה לא123

לי יש פאה,לא חשבתי להישכב איתה אפילו לתנומה קלה

יש הבדל בין לישון לבין...אהרל'ה

וזה גם תלוי באיכות של הפאה.

כל אחדלמה לא123

ומה שעושה לו את זה

רוצה להאיר בקשר לחרדיםניקיתוש
הייתי שם בעבר בתהיות האלה
עד שהבנתי כמה דברים חשובים והלוואי שיעזרו לך
אצל החרדים אין כ"כ בחירה חופשית, רגע אני מפרטת...
הקודים מאד ברורים, לא שואלים שאלות כמו שאמרת.
אבל, מגיע אבל גדול.
מגיע הגיל בו בכ"א בוחרים את הדרך.
יש שבוחרים להסתיר את החילוניות ולשחק אותה חרדים, אז הם לא חרדים!
יש שבוחרים דרך שונה מההורים וזה בסדר גמור.
יש שממשיכים את הדרך שהכירו בלי הרבה מחשבה וזה ממש חבל.
יש שנכוו כמוך!! ואז הכל חור שחור.
אבל, תחשבי על הבחירה החופשית שלך.
מה את עושה בעולם? מה את רוצה מעצמך בעולם?
תרגישי יפה ומושכת בגבולות ההלכה.
ותצאי מזה שכל החרדיות מסכנות או שכל הגברים סוטים.
כי יש הרבה מאושרים ובדרך הישר
בהצלחה רבה יקירה🤗
אם תרצי באישי בשמחה!
ערבוב של דברים..ד.

לא רוצה להתייחס כעת לסגנון של חלק מהדברים, "לא מעודן" בלשון המעטה.

רק לענין "אני חושבת שאשה נשואה צריכה ללכת עם השיער שלה.. מקסימום סרט על הראש"... כלומר, לפי מה שאני מבין, הכוונה גם לרשות הרבים. אז זה לא הולך לפי מה ש"את חושבת", זו הלכה פשוטה - ומאד לא קשה להבין אותה. וזה לא קשור ל"חרדים"..

ורחל לא "התנשקה עם יעקב ליד כולםם"... איזה סגנון הוא זה.. כדאי ללמוד על מה מדובר. היא לא "התנשקה", אלא יעקב שהיה בן דוד שלה, והיא היתה ילדה; הוא נָשק לה - וכמו שמדייק הרמב"ן מהפסוקים, לא נשיקה דרך חיבת-קרבה. 

אז זה השלב הבא? לא להבין למה אי אפשר להתנשק עם מישהי זרה ברחוב?..

וללכת בבית עם מטפחת, זה לא ענין של חרדים בלבד. הנהגה מצויה ויפה. וזה לא מגנה אשה על בעלה - ההיפך. כל הקרבה שלו לאשתו, זה לא "כי הוא נדלק עליה" כלשונך, כשהיתה רווקה - שזה גם לא יחזיק הרבה כנראה - אלא כי היא אשתו, נשואה לו. והצורה הזו מדגישה את ההבדל וגוררת יחס בהתאם, לטובה.

ערבבת כל מיני דברים. ואין לכך קשר עם אלו (זה לא "חסידיות", אלא ממקומות מאד מסויימים בהונגריה), שנוהגות מה שהזכרת בתחילת דברייך. ובאמת הרב משה פיינשטיין העיר על כך, שאדם יכול לא להסכים לזה. ומכל מקום, רוב העולם, יראי ה', לא נוהגים כך - ודווקא כחלק מיראת השמיים שלהם.

אני מסכימה איתךדקה לפניי
ואני לא חושבת שהתורה מגוחכת חס וחלילה ההפךך
אני אוהבת את בורא העול ויש לי איתו קשר מדהים
אני גם הולכת בעצמי עם פאה רוב הזמן כי אני נמצאת בציבור כזה
ואני מתוסכלת שאם אוריד אותה ישפטו אותי
הערך שלי ירד בעיניהן
וזה ההבדל
וזה למה הציבור החרדי לא אמיתי
ומכעיס אותי שהוא הכתר של התורה
ואני עוד אכתוב על זה שיר
כי להסביר ככה קשה לי
בכל מקרה לא עברתי חיים כל כך קשים הכל בסדר
וסך הכל יש לי תהיות וחבל שאין להן תשובות אמיתיות
כל ציבור שופט לפי חיצוניותלמה לא123

גם אם הוא טוען שלא.זה העולם,

חסידים,ליטאים,ספרדים,אשכנזים ודתיים

העולם לא מתחיל ונגמרדקה לפניי
בחסידים ספרדים אשכנזים ליטאים ודתיים
יש בעולם מליארדי אנשים
לא התכוונתי לפרט את כל אומות העולםלמה לא123

בכל מוסכמה חברתית זה ככהאהרל'ה

אם לדוגמא תחליטי ללכת עם עיתון על הראש, אז הערך שלך ירד בעיני חברותייך.

אם תצבעי את הפנים בשחור, אז גם הערך שלך ירד....

זה לא בגלל שהציבור הוא לא אמיתי, זה בגלל שאת החלטת להיות עוף מוזר...

אז את לא צריכה להיות מתוסכלת מזה. תהיי כמו כולן, ותשמחי שאת שייכת לציבור מקסים ואמיתי.

התשובה שלך נראית טוב אבלדקה לפניי
היא מגוחכת
כי ללכתעם עיתון על הראש או אצבע את הפנים בשחור כדבריך אין לדברים האלה הגיון
ומי שעושה דברים לא הגיוניים סימן שמשהו אצלו לא תקין
אבל
ללכת לפי מוסכמה חברתית , זה לא מגוחך.
הגיחוך פה זה המוסכמה עצמה ....

בעולם תמים לא צריך להיות כמו
כדי להיות מקובל
מספיק שאתה רוצה להשתייך ויש לך מה לתת ולקבל ....
בעולם יש קבוצות כי בלי קבוצה בני האדם לא ישרדו
ובכל קבוצה יש כללים שצריך להיות חלק מהכללים
תסכים איתי שאף אחד לא ירצה להשתייך לקבוצת הישרדות שאמורה לעזור אחד לשני ולתת ולקבל אהבה וכל האהבה היא על תנאי שאתה צריך
*** לדבר בהגייה כמו כולם*****
***להתלבש בסגנון מסויים אסור אפילו מילילטר לכאן ולשם וזה כולל גרביים מסוג מסויים שיערות מסוג מסויים אפילו למשקפיים יש כללים ****

אז זה אהבה על תנאי לא
מי רוצה העות בקבוצה שופטת כל כך מי
ואם נולדתי לזה אני חייבת להמשיך כי אם לא אז זה העתיד שלי בספק?
וכל מי שלא בתלם הוא שרוט ואם הוא עשיר אז הוא פשוט רשע

ויש לי מלא מלא דברים שאני פשוט עצבנית עליהם !!!!
הם לא הגיוניים-כי הם לא מסכמה חברתיתלמה לא123

אם היו מוסכמה חברתית,היית עושה את זה,ולרובינו זה אפילו היה נראה הגיוני

ענית לעצמךדקה לפניי
לא איכפת לי שהחרדים ימשיכו להתייחס לכל סנטימטר בבגד ולכל צבע וצורה
רק פליז
שלא ישימו אותם בראש הפירמידה
כי חסר להם אהבת ישראל בטירוף
ולשפוט בנאדם לפי חיצוניות ולקטול אותו זה דבר שהנאצים עשו.
צודקתלמה לא123

אבל את מדברת גורף מידי

יש המון חרדים עם אהבת ישראל אדירה-חב"ד למשל

מבטיחה לך שבציבור החילוני לדוגמא, החיצוניות נוכחת יותר

כרגיל, ענית בטוב טעםאהרל'ה

אם יורשה לי רק להוסיף, בקשר למה שכתבה @דקה לפניי

"להתלבש בסגנון מסויים אסור אפילו מילימטר לכאן ולשם וזה כולל גרביים מסוג מסויים שערות מסוג מסויים אפילו למשקפיים יש כללים"

זה לא ברור לי בכלל.

אני משתייך לזרם הספרדי חרדי, אשתי מתלבשת בכל הסגנונות האפשריים, כמובן במסגרת ההלכה (והמסגרת היא ממש לא מסובכת... לכסות את המרפק, לכסות את הברך, לא צמוד מדי, לא שקוף). גם גרביים יש לה במגוון סגנונות, וגם פאות יש לה בצורות ובצבעים שונים. משקפיים אין לה, אבל לא נראה לי שיש בציבור שלנו כללים למשקפיים...

נשמע שאת משתייכת לאיזו חסידות סגורה כמו כת, את ממש לא חייבת את זה. הקב"ה דורש ממך לקיים מה שכתוב בשו"ע ולא מעבר לזה. אם בכל זאת את רוצה להישאר בחסידות, למרבה הצער תצטרכי להיצמד למוסכמות החברתיות.

סתם שאלה-בת 30
למה את ממשיכה להיות חלק מציבור שאת לא מזדהה איתו?
כ''כ מפריע לך- תלכי. את לא הראשונה ולא האחרונה שהדברים הללו מפריעים לה.
ויש הרבה שהלכו. לא עזבו את ה' ולא את התורה, רק את המוסכמות החברתיות.
מה נראה לך, שמחכים לי עם זר שושנים?דקה לפניי
לא מכירה אנשים ..
עדיף להיות חלק מציבור שהולך עם ביצה על הראש ועושה קוקוריקו
מלהיות לבד
אז תהני מההחלטה שלך, במקום להתמרמראהרל'ה

יש לך שתי אפשרויות - או להמשיך בחיים ולהיות ממורמרת ומתוסכלת, או לשמוח במה שיש לך. לעזוב, את ממילא לא רוצה לעזוב. אז למה לבחור באפשרות המרמור?

זה מובןבת 30
אבל אולי אם תנסי לחפש מקום אחר, תגלי שיש. ושאת יכולה.
בכל קהילה יש אנשים טובים.
בישוב תוכלי להרגיש יותר שייכת מאשר בעיר, למשל.
אולי שווה לך לנסות ולא לחיות עם הקוקוריקו שאת לא סובלת.
לא יודעת אם בטירוף, אבל מסכימה איתך ש(חלק) מהליטאים (בעיקר)מציצה

פחות שמים דגש על "אהבת ישראל", וזה באמת חבל, כי זה דבר בסיסי.

ובדיוק בגלל זה אני שוב ממליצה לך - לעבוד למקום יותר פתוח ופחות שופט, זה ממש הורס אותך.

יורשה לי לשאול איפה את גרה? כמובן שאת לא חייבת לענות.

את צודקת בזה שאם את לא הולכת בתלם אז את בחוץכלה נאה
זה יותר בציבור החסידי.
גם אצל הליטאיםלמה לא123

מי שעובד שם לדוגמא,לא יכול להכניס את הילדים לתלמודי תורה שמיועדים לבני אברכים

עצוב מאוד!כלה נאה
נכוןלמה לא123

גם אצל החילונים,למי שאין כסף לא יכול לשלוח לחינוך פרטי וכו

כל חברה והקטע שלה

"כל חברה והקטע שלה"דקה לפניי
סבבה לא איכפת לי שהחרדים יהיו מה שבא להם רק שלא יעשו אותם הכי טובים.

החרדים הם הכי טובים
זה הכלל
וזה שקר

כי כמה שאתה יותר צדיק אתה מקבל יותר אוהב יותר ולא שופט
הצדיקים האמיתיים מעולם לא שפטו
ולכן
מי שהכי טוב זה מי שהכי טוב

לדוגמא
מנהג התרנגולות ביום כיפור הוא התעללות מוחלטת בבעלי חיים.
מי שצדיק לא צריך לעשות את זה.
אפשר גם בכסף.
אבל הם רוצים להרגיש אקשן במסווה של יידישקייט
אותו דבר בהרבה תחומים
אפשר בכסף של אתרוג לקנות זול יןתר ואת השאר לתרום
אפשר לעשות צבא יחד עם הדתיים יש שם גם שיעורי תורה
אבל הם בוחרים לא להתערבב ועל הדרך להינות מפטור
גם בשידוכים מסתכלים על המשפחה הכסף יופי יחוס לפני מידות
השדכנית שואלת דבר ראשון כמה כסף יש לך ומה הגובה שלך וכו'
ויש ציבור שלם שמבטיחים מלא כסף לחתונה כשאין כסף
עושים חתונה מפוארת בלי כיסוי
גם הקטע הזה של בעיות נפשיות או גופניות.....מי שישלו מום חייב להסתיר את זה
ויש כל כך הרבה רע.
אז דיי להתחנף ולחשוב שהם הכי טובים.
ואני סבבה עם איך שאני נראית כי כאן נולדתי ואין ברירה.
אם יקומו אנשים ויגידו את זה בקול
אצא מהם.
טוב כבר לילה ומאוחר.
ולא בטוח שיש כאן בכלל מי שמסוגל להפנים שהציבור החרדי לא טוב יותר מהציבור החילוני כי גם כאן הם נולדו לזה וגם כאן
ועניין התפילה הרבה פעמים זה להאדרת העצמי
כן
יש הרבה מכשפות חרדיות שמתפללות בדבקות
זה המדיטציה היומית שלהן
אז שששששש............
עברתי גיהנום ! בתור ילדה בבית ספר חסידי!!! ואף אחד לא ישנה את דעתי.

ידעתי שאת משתייכת לחברה חסידיתאיזה יום שמח

באמת כואב לי עליך על החוויה הקשה שגדלת בה

למה את לא יכולה לעבוד את ה' איך שמאתים לך בגבולות ההלכה?

יש כ"כ הרבה גוונים לתורה? את לא חייבת להיות חרדית תהי מצידי היפית או שתלכי לגור במאחז או תטוסי לחו"ל לניו זילנד

תעשי מה שמתאים לך בתוך מה שהתורה מתירה

לא רוצה כפרות עם תרנגולת? אל תעשי, גם אני לא, לא רוצה לשדך ילדים רק לפי כסף ומראה? צודקת, גם אני לא ואני אגלה לך סוד שההורים שלי ממש לא נכנעים לצורת שידוכים הזו ואנחנו כבר 6 זוגות נשואים

נשמע שבאת ממקום שמאד מאד חי את החברה ומה יגידו זה אחד החסרונות בחצרות החסידיות, הקהילתיות עוזרת הרבה אבל לפעמים פוגעת

צאי מיזה, תחיי איך שמתאים לך 

הציבור שכותב כאן לא חושב ש'החרדים הכי טובים'ק"ש
רובו הכמעט מוחלט מזהה את עצמו כציוני דתי וגם המעטים שמזהים את עצמם כחרדים, אינם 'חרדים קלסיים', עובדה שהם גולשים באינטרנט באתר חדשות שאינו מזוהה כחרדי.

אנחנו לא עסוקים במי הכי טוב, אלא במה הקב"ה רוצה מאיתנו. כמו שאת מבקשת שמי שלא מכיר את כל המכלול, לא ישפוט אותך. גם לנו לא נח עם שפיטת והשמצת ציבור שלם של כשלושת רבעי מליון איש - בגלל כל מיני דברים שהוזכרו כאן, שחלקם באמת צריכים תיקון וחלקם כנראה שלהרבה אנשים טוב איתם. חלקם נכונים בציבור גדול וחלקם נכונים בציבור קטן, אפילו קטן מאוד.

בגדול צריך לשאוף שכל אחד וכל ציבור, ילמד מהאחרים את הדברים הטובים וכך כולנו נהיה יותר טובים.
הציבור החרדי יש בו רבדים רביםאני בריבוע

יש כאלה שמגיעים מקהילות יותר סגורות ויש מקהילות יותר פתוחות 

ואני לא מדברת על מודרניות אלא על פתיחות מחשבתית,

על שאלות וחקירות בלהעמיק את האמונה גם בבתי ספר ויש כאלה בחברה החרדית,

יש את אלו שנולדים לקהילות ואין הורים אם פתיחות נפשית 

אז הם יכולים לפספס את העמקה, החשיבה, הבחירה 

ויש כאלה שנולדים לתוך קהילות אבל המשפחה, האבא ידע לשבת עם הילדים לדבר לפתח, השיח אחר...

סה"כ אני חושבת שזה תלוי הרבה במשפחה,

בתוך הזרמים בציבור החרדי לא כל מי שגולש בבשבע הוא חרדי לא סטנדרטי

היום הרשת כבר הקטינה הרבה מהגדרות (ובמובן מסוים זה טוב....)

מכירה כל כך הרבה חרדיות חוקרות , ענייניות, בוחרות, שמחות , חכמות, מוערכות ומעריכות ....

נכון שבציבור החרדי קל ליפול למצוות אנשים מלומדה,

ויש כאלה שמפחדים שתצא ממצוות אנשים מלומדה כי לא יודעים מה להגיב,

אבל יש מספיק כאלה (והרבה) שהם חיים בציבור החרדי כדבר מובחר, וזה לא סותר העמקת הפנימיות.

אני אישית חרדית שמערכיה מאוד את הציבור החרדל"י למשל , שילך לשיעורי תורה גם של אלו וגם של אלו כל עוד מדובר על ציבור שומר הלכה, אני לא חושבת שיגיע אדם דתי לשמיים לאחר 120 , ששמר על קלה כבחמורה ולמד תורה  ויגידו לו בגלל שאתה מזרחיסטי אז זה מדור ב' ולא א' ....

אלא אני חושבת שבימינו הצורה הכי ברורה ומובחרת והציבור הכי שמור , זה הציבור החרדי,

זה שאתה יכל לפספס את עבודת ה' והפנימית בגלל העדריות זה עניין של חינוך... 

ובמיוחד מגיע מהבית,וגם  להעריך את השונה , לכבד כל אדם, ללמוד מכל אדם.

אני מרגישה שהחרדיות הכי עוזרת לשמור על התורה הקדושה אבל החלט לא חושבת שיש לה בלעדיות עליה, (כל עוד נוהגים בתורה בהלכה ולא רק כפוקלור)

אני חרדית סטנדרטית לגמריאמא לנסיך קטן
ויש שיאמרו אפילו מאוד. ויש לי את האינטרנט לצורך מסוים. אתה לא יכול לדעת כמה כאלה יש כאן.
נראה לי שכולם כאן חרדים....אהרל'ה

שורת המחץ - עברת גיהנום בבית ספר חסידיאהרל'ה

אז אולי תביני שהכת הזאת לא מתאימה לך, ותעברי לזרם אחר - זה יכול להיות חרדי ספרדי, חרדי ליטאי ואף חרדי לאומי - אנשים מדהימים ומקסימים?

החרדים הם אמנם הכי טובים, אבל יש 50 גוונים של חרדים... יש גם כאלה שמתגייסים לצה"ל... תבחרי לך מה מתאים לך, ולכי על זה!

אם מנהג הכפרות לא נראה בעינייך, את יכולה לעשות כפרות עם כסף.

אם נראה לך מוגזם להשקיע על אתרוג יקר, אז תקני אתרוג רגיל ואת השאר תתרמי לצדקה (אופס - את בכלל לא צריכה לקנות אתרוג... אז יש אנשים שהסדר עדיפויות שלהם קצת שונה, והם רוצים להדר במצוות. את מרשה להם?)

הצבא, יש כאלה שמרגישים שהוא עדיין לא רוצה להתאים את עצמו לציבור החרדי, והמגמה היחידה שלו היא להפוך את כולם לחילוניים. את יכולה לחלוק עליהם, אבל את לא יכולה לשלול את אלה שחושבים כך, ובצדק. יש להם ראיות רבות.

חתונה מפוארת - אף אחד לא מחייב אותך לערוך, רבים מהציבור החרדי עורכים חתונה פשוטה...

קטע של הסתרת בעיות קיים בכל חברה, במימדים שונים.

אבל עדיין את צריכה לדעת שיש פער ענק בין הציבור החרדי לחילוני, מבחינת ערכים, טוב לב, גמ"ח, אצילות, התנהגות, כמעט בכל דבר!

גם חילוני שיתקע באישון לילה בפינה חשוכה, יעדיף בכל לבו לפגוש שם חרדי.

השורה האחרונה הצחיקה אותי....דקה לפניי
עזוב, לא הבנת כלום.......
אף אחד כאן לא הבין אותי ...
נו, זאת בעצם החתימה שלך. אף אחד לא מבין אותךאהרל'ה

בנוגע לשורות האחרונות - לא לגמרי מסכימה...מציצה

אין "פער ענק בין הציבור החרדי לחילוני, מבחינת ערכים, טוב לב, גמ"ח".

יש גם חרדים עם אפס ערכים/ טוב לב/ גמ"ח, ויצא לי לפגוש,

ויש הרבה חילונים עם כל הנ"ל,

גם אצל החילונים אפשר למצוא עמותות לחולי סרטן ועוד רבות, יום המעשים הטובים...

לי אישית יצא לשמוע מגיסתי החילונית (ובאיזה כאב היא סיפרה לי את זה!) שפרסמו בפייסבוק על חתונה חילונית שאין כמעט אורחים ומי שיכול להגיע לשמח שיבוא, (והמון באו),

ואבא שלי החילוני הוא אדם עם ערכים יוצאים מן הכלל, וכשחבר שלו היה חולה במחלה הוא הפך את העולם כדי להשיג תרומות בשבילו...

בקיצור, גם החילונים הם יהודים וגם בהם פועם לב יהודי

הבעיה שם, שהם (רובם מחוסר ידע) לא מקיימים את תורת ה' שהיא "עץ חיים למחזיקים בה", ומפסידים בזה ובבא.

צודקתאהרל'ה

סליחה. טעיתי. ההכללה שלי לא היתה נכונה.

אני באה מקהילה די סגורהלמה לא123

ולא עושה כפרות בתרנגולות,כי אנחנו אומרים לילדים שזה צער בעלי חיים,פעם היו עושים כפרות עם תרנגולים ושוחטים במקום,היום לא,ומבחינתינו זה אסור

לגבי אתרוג-כל השנים סיפרו לנו סיפורי צדיקים שאנשים מכרו את הבתים שלהם בשביל אתרוג מהודר,הילדים שלי תמיד ראו גם כשהיה לנו יותר כסף-הם הולכים עם בעלי לקנות ורואים שלא משתגעים בכסף-בעלי רואה אברכים שמוציאים הלוואות בשביל זה.הזוי. אני לא מאשימה אותם,זה החינוך שקיבלו.לקנות תכשיט או בגד לחג לאישה זו הלכה ממש,ועל זה הם לא מקפידים ובטח שלא מוציאים הלוואה.

לגבי צבא,אני לא מסכימה איתך,את יכולה לראות מה רה עם הרבה חרדים שיצא מהצבא,חלק ניכר מהם לא יצא כפי שנכנס.שיתאימו מעט את הצבא לעם,ואז נוכל לדבר.או שנעשה שירות לאומי וכו

בשידוכים,לפחות אצלינו לא מסתכלים על כסף בכלל,כי לא נותנים כמעט דירות אצלינו ואצל רוב או כל החסידויות-זה יותר בציבור הליטאי-אבל עניין של נידוניה מהכלה תמיד היה מדורי דורות.

ייחוס זה אצל הרבנים ולא העמך. לא מכירה מה שאת מדברת על הכסף,זה ממש לא ככה.ומבררים על מידות ועוד איך.להיפך אם לא יסתדרו עם כסף,עוד יש מה לומר ולסדר,אבל על מידת הם לא יתפשרו.אם לא ייראה להם הבחור הם יורידו את השידוך.

לא מכירה חתונת מפוארות,הייתי באלפי חתונות כל חיי,אולי 1 היתה מפוארת,יש היום מלא תקנות על מתנות ועל בגדים ועל עוגות לקידש בשבת חתן וכו,להפך זה רק יורד עם השנים.

לגבי המום=היית רוצה לחתן את הילד שלך עם בעלת מום?תהיי כנה עם עצמך

את לא מעוניינת שישנו את דעתך

למדתי בבית ספר חרדי והיה לה יופי

מעולם לא כתבתי תגובה כזו ארוכה

את השורה האחרונה תוסיפי לקורות חייםאהרל'ה

אני מסופק אם הטרחה הזאת היתה שווה עבור פותחת השרשור...

יש סיפור עם אחד מגדולי ישראל שפגש תלמיד שלו שהיה בחור בישיבה שלו ויצא לתרבות רעה, הוא אמר לו "יש לי הרבה שאלות באמונה". הרב ענה לו "השאלות שלך הן תשובות, תשובות שענית לעצמך למה יצאת לתרבות רעה. ועל תשובות אין לי מה לענות..."

הוספתי עוד תגובהלמה לא123

לא עמדתי באורך הזה

חחח

קראתי הכל ודקה לפניי
וממש לא בקטע חס וחלילה לחזור בשאלה
התחלת להגזים
קודם כל לא הבנת אותי מההתחלה
עכשיו אתה בטוח שזה המטרה שלי?
זה בדיוק הנקודה
חוסר הבנה
לא שאתה טיפש אתה לא נשמע טיפש אבל לא הבנת...
מפריע לך במגזר שלך דברים שאת לא יכולה לשנותאהרל'ה

מקסימום את יכולה לקבל הסבר, אבל נראה שגם ההסברים לא מקובלים עלייך.

אז מה נשאר לך חוץ מלחזור בשאלה? להישאר חרדית ממורמרת?

גם את לא נשמעת טפשה, את לגמרי חכמה, ובכל זאת את כאילו לא קוראת כל מה שמסבירים לך כאן....

אני לא התכוונתי שאת "חוזרת בשאלה" או משהו כזה, רק התכוונתי שהשאלות שלך הם לא לגמרי שאלות, אלא פשוט נמאס לך מהמגזר שאת חיה בו (חסידות סגורה כלשהי), אז השאלות באות כדי לומר "נמאס לי" ולא כדי לקבל תשובות עליהם.

אם נמאס לך, המנעד החרדי הוא מאוד רחב, את יכולה לבחור בחוגים חרדיים אחרים, ממש לא צריך לחזור בשאלה ולהצטרף לעדר המתאבדים...

מאוד מפריע לילמה לא123

דברים בחינוך החרדי,מנגד אני לא מעניינת בחינוך אחר.כי אני מכירה ביתרונת של החינוך הזה

בנים לא לומדים אנגלית,אז אני שולחת את הבנים שלי לשיעורים פרטיים באנגלית.

מלמדים לשנאת הגויים ושכולם רוצים להרוג אותנו וכולם רשעים,ואני כל הזמן מסבירה להם שישי גם יהודים רעים ויש גויים טובים.

אני לא יושבת ומתמרמרת על זה,עשיתי את השיקולים שלי,שיפרתי ושיפצתי והיום אני מרוצה.

אני יודעת שאת כל הבנים שלי אשלח ללמוד מקצוע,כי אני רוצה שיםרנסו בכבוד ולא יצטרכו לרדוף אחרי כל שקל וכו

ממליצה לך לשבת עם עצמך ולשנות דברים,הכי קל זה לכעוס על כולם.תקומי ותעשי מעשה

מחזיקה לך אצבעות

חזק וברוך. כל מילהאהרל'ה

משמח אותידקה לפניי
אז למה לא תהיי כמו הגברת "למה לא"?אהרל'ה

יש כאן המון הכללות לא נכונות על הציבור החרדימציצה

בכל ציבור יש טוב ורע ואי אפשר להכליל.

אולי יש כאלה שעושים כפרות עם תרנגולות בשביל האקשן, אבל יש גם המון כאלה שלא (וגם בבית המקדש היו קורבנות, והרבה, גם פה אפשר לטעון לצער בעלי חיים, אבל זה לא, כי אם ה' ציווה אותנו לזה אז הוא יודע מה שהוא מצווה, ויכול להיות שהתרנגול הזה הוא גלגול של נשמה שהדבר שהיא הכי רוצה הוא שיקיימו בה כזאת מצווה חשובה והאי תגיע לתיקון שלה סוף סוף...)

ויש עניין לחפש אחרי אתרוג מהודר,

אני לא מספיק יודעת לגבי צבא, אבל בטוחה שאם הצבא בישראל היה כמו זה של דוד המלך - גם חרדים היו מתגייסים, אממה - שהוא לא... והוא מלא בקטעים של "כוחי ועוצם ידי" וכו' (מכירה את זה מקרוב בתור בת של איש צבא).

בקיצור - הכללות מאוד לא נכונות.

בכל ציבור יש הכל,

וגם בציבור החילוני - יש אנשים מדהימים, ויש כאלה עם מידות טובות ואכפתיות לזולת ברמה שהרבה חרדים היו יכולים להתקנא, אבל זה לא סותר את זה שהם טועים, והם תינוקות שנשבו, וזה חבל מאוד. ואם תסתכלי לעומק מה יש שם, שוב לא כולם, אבל כמה נישואים חד-מיניים/ ילדי מבחנה לאימהות חד-הוריות (שעושות זאת בד"כ בלית ברירה כשהן מגלות שהן עומדות להפסיד את הרכבת, כי כמה שזה אולי נראה קורץ למצוא שידוך בצורה "חופשית" (חבר), הרבה פעמים זה לא ממש הולך)/גרושים יש שם?

בקיצור - הכללות לא נכונות לכאן ולכאן,

בכל ציבור יש טובים יותר ויש טובים פחות,

אבל מה שבטוח זה שיש תורת אמת ומי שלא מקיים אותה, איך לומר במילים פשוטות? פשוט מפסיד...

וואי את פשוט מדברת שטויות לפעמים.אמא לנסיך קטן
באמת לא בקטע של לתקוף. אבל מה זה השטויות האלה עם התרנגולת? בגלל אקשן? סבבה. יש כאלה שכן עושים בשביל האקשן אבל כל השאר? ממש לא.
לגבי אתרוג.. מה שייך לתרום? אפשר גם לנות יקר וגם לתרום. מה זה שייך אחד לשני?? מי שוקנה יקר זה כי הוא רוצה להדר בארבעת המנים והוא יחליט אם בא לו לתרום או לא.
צבא- זה נושא שלא אני אהיה זו שתפתח אותו.
וכן הלאה.. הייתי ממשיכה לפרט אבל אין לי כח.
זה ממש לא נכוןטרמפולינה

ועצוב שאתה חושב ככה

ואני חרדית , ומכירה את הציבור מקרוב

לא התכוונתי להגיב לך, אלא יותר למעלה...טרמפולינה

הנקודה אינהד.

אם "ישפטו אותך"..

אלא מה אמיתי.

וברור שבציבור שמשתדל לדקדק במצוות, ושהצניעות היא ערך חשוב אצלו - אז אם מישהי תלך ללא כיסוי ראש, זה לא יתקבל יפה. מה לא מובן?..

למה זה מארה שהציבור הזה "לא אמיתי".. לכאורה בדיוק ההיפך. נאה דורש ונאה מקיים.

ולא שייך "שהוא הכתר של התורה". כל אדם מעם ישראל, שמקיים את התורה - שבכתב ושבע"פ - הרי הוא שייך לקיומה של תורה. התורה לא ניתנה לציבור מסויים.

ולא ראיתי ש"אין תשובות אמיתיות" על תהיותייך. בוודאי שיש.

גם אצל הערביםדקה לפניי
יש עניין של צניעות האישה.
ואתה אומר שכולם שווים
אבל רוב היהדות בוחר את החרדים כיהלום שבכתר
דבר עם אנשים בבני ברק ובירושלים ...
אף אחד לא יכול להבין אותך עד הסוףאהרל'ה

א. אם יש גם אצלםד.

ערך של "צניעות האשה", אז בסדר. מה זה קשור לענין? אצלנו זה מתוך תורה ומתוך הטבע של עם ישראל (אני גם לא כ"F בטוח כמה "הצניעות" אצל הערבים אמיתית..)

ב. לא אני אומר ש"כולם שווים", אלא התורה ניתנה לכל עם ישראל. ומי שמדקדק בקיומה, זה לא תלוי איך מגדיר את "מגזרו"..

ג. אנשי מסויימים בירושלים ובב"ב, לא קיבלו מהקב"ה או מעם ישראל סמכות להגדיר "כתרים".. אם יש שם הרבה יוהדים טובים - אז יופי. משמח..

מה שמצחיקה' המלך
שאת כותבת במקום שהוא פורום לאנשים שברובם משתייכים לציבור הדתי לאומי ופה את מתעצבנת על החרדים.. כאילו בואי.. זה ברור לך שגם אנחנו לא חושבים שהם היהלום שבכתר כי אחרת היינו עוברים צד.
היהלום שבכתר?בת 30
רוב היהודים?
נראה לי שאת טועה.
כל אחד חושב על עצמו שהוא היהלום שבכתר..
בבני ברק, ברור שזה מה שיחשבו..
זה נקרא גאוות יחידה וטוב שזה קיים.
אבל אם תלכי לגבעת שמואל הסמוכה לבני ברק- תראי ששם היהלום הוא אחר..
כל יהודי הוא היהלום שבכתראהרל'ה

המלצהמציצה

תראי,

אני לא מכירה אותך, ולא כ"כ קראתי את השרשורים הקודמים אז אני לא יודעת מספיק מה עברת,

אבל-

לשאול שאלות אמיתיות שעולות לך - מקסים, מצוין, לפעמים אדם מגיע לשלב שהברור מאליו כבר לא ברור מאליו,

וזה אומר שהוא גדל ומתבגר ורוצה לדעת באמת וכל הכבוד.

אבל צריך לדעת גם לקבל תשובות,

ונראה לי שיש פה בשרשור תשובות ממש מפורטות ומספקות עם מקורות, למי שבאמת שואל בשביל לדעת.

זה נשמע שאת נמצאת במקום לא כ"כ טוב, מהבחינה הזאת שאת אומרת שאת גרה במקום שאם תשני משהו מהפאה שאת רגילה לשים על הראש - כולם יסתכלו עליך וכו'. וזה באמת ממש חונק,

ולמי שעושה בירור עם עצמו על החיים האמיתיים שלו - זה באמת מקום קצת בעייתי.

אני הייתי ממליצה לך לעבור דירה (אם אפשרי מבחינתך) למקום קצת יותר "ראש פתוח", יותר מקבל, לא חייב אפילו חרדי סטנדרטי (משהו כמו מושבים "בני ראם", "יד בנימין", למשל, מושבים דתיים עם קצת חרדים, די קרוב ליסודות/בית חלקיה).

אגב - כמה שבעולם החרדי נראה לך עכשיו שחור משחור - אני מכירה את 2 העולמות (מגיעה ממשפחה מעורבת דתיים-חילונים, אבא חילוני) - תדעי שהעולם החילוני הוא ממש ממש לא ורוד כמו שאולי הוא נראה מבחוץ לחלק מהחרדים מבית.

ואם את רוצה - אני יכולה לתת לך מספר של מישהי שממש יכולה לעזור לך, לדעתי. באישי.

בהצלחה רבה יקירתי!!!

תשובה נהדרת!אלעד

נראה לי שלא משנה מה ואיך יגיבו. את תמיד מוציאה דברים מהקשרםנראה לי ש..
ומוציאה את כל הכעס והמרירות על אנשים כולם ככולם שמנסים לעזור, אם כל כל קשה לך לקבל מציעה לך לפרוש לגמרי. כי ניכר שאת סובלת פה.
בהצלחה בכל !
ע.י.צ'יאל

אין חובה לגלח את הראש. יש נשים שנהגו לעשות את זה בתור חומרה, אבל זו לא חובה.

מה נחשב צדיק בזה? - הן מוכנות להקריב את היופי שלהן, בשביל צניעות, בשביל לקיים את רצון ה' בהידור רב יותר.

החרדים לא המציאו את המטפחת והפאה - מצוות כסוי ראש נזכרת כבר בגמרא. אפילו רבקה אמנו ותמר כיסו את הפנים לצניעות.

וזה שלא נבנה בית המקדש - למה את חושבת שזה בגלל זה? יש הרבה בעיות בעמ"י, להחמיר מדי היא לא אחת מהן.

אחריות הורית לוקה בחסרלביטה

מה אפשר לעשות כשהאחריות ההורית של ההורה השני לוקה בחסר?

אסביר,

הוא איש טוב ואבא טוב.

לא משנה המצב בינינו, הוא לא רלוונטי.

מתייחסת רק להתנהגות שלו כהורה.

כשהילדים בבית איתו, יש כאוס.

הוא לא מחזיק. לא מקפיד על דברים שצריכים להיות בשגרה.

הכל מרגיש כמו אווירת עלא באב עלא.

חוזרת למגבות על הספה, בגדים מלוכלכים על הרצפה שני ס"מ מהסל, וילדים חצופים ומשתוללים שצריך פלוגה כדי להרגיע אותם.  

כשהילדים איתי, יש רוגע והרמוניה.

מקפידה איתם על חוקים, סדר, זמנים.

הכל ברוגע ושלווה. אין חיכוכים. כל אחד תופס את הפינה שלו ויש אווירה של קסם בבית.

עד שהוא נכנס הביתה.

הילדים פשוט מריחים את הפשרנות שלו לדעתי.

על הכל הוא מוותר.

מעניש, ומוותר. מאיים. לא מקיים שיח.

עכשיו, כמובן שאני לא מושלמת. אבל מפה ועד הורה שהילדים איתו בכאוס מוחלט יש פער רציני.

פרקטית, להיות הורה 24/7 מבחינתי לא אופציונלי.

אני גם ככה איתם המון שעות לבד. באהבה ושמחה.

ויש לי כמובן דברים שאני מחויבת אליהם מול עצמי.

מעבר לעובדה שאם אתמסר ככה, בוודאות אשחק עד היסוד.

ניסיתי לומר לו, לרמוז, לבקש על דברים ספציפיים.

עדיין הכל נותר על כנו.

מה כן אפשר לעשות? 

כל הורה מביא משהו אחר להורותנעמי28
את מביאה שגרה וסדר, והוא מביא בלאגן, שבירה של שגרה - במילים אחרות אולי אפשר לקרוא לזה גם כיף גדול (לילדים (; פחות למי שמסדר אחרי ) השתוללות, שבירת שגרה, צחוקים (?) שגם הם חשובים לילדים.

אין טוב או לא, כל עוד זה בצורה אחראית, והוא אדם נורמלי, יכול להיות שהוא מביא להם סוג הורות שדווקא את לא מצליחה להביא.

סדר וארגון של ילדים ואפילו שקט רוגע זה לא בהכרח המדד להורות מוצלחת יותר או פחות, זה חשוב מאוד אבל אולי הוא מאזן לצד השני, לשבירת השגרה, לזרימה, שגם חשובים.

אין לך הרבה מה לעשות בנושא במיוחד אם אתם לקראת גירושין, כן אפשר לראות גם את סוג ההורות הזאת בעין טובה (כמובן רק אם זה בגבולות הנורמה ואין סכנה) או לבקש דברים ספציפיים שמפריעים לך (לדעתי פחות על סדר אולי יותר על דרך חינוך שמתאימה לשניכם)

ואני לא חושבת שנכון להשתמש ברמיזות בקשר זוגי (או כל קשר), זה מתכון למריבות וציפיות מיותרות, אפשר לומר הכל בצורה הנכונה.

נשואים טרייםנשואה127

היי

מתייעצת פה עם אנשים שמן הסתם היו במקום הזה...

תחילת הנישואין, ב"ה מאושרים עד הגג יחד. הבעיה היא שאנחנו ממש ממש מתקשים עם ימי הנידה והריחוק. חשוב לנו מאוד להקפיד ועדיין נופלים במגע ומרגישים אחרי זה רגשות אשם. מה עושים עם זה? 

בעיה ידועה וגם הפתרון...זיויק

ככל שהעיקרון הדתי חזק בבית אז זה פחות אופציה, ונשארים עם ה"פיתו בסלו", כלומר יודעים שיגיע ליל הטבילה וזה נשמר עד אז.

לכן השאלה היא כמה ההלכה נוכחת אצלכם בשאיפה הזוגית.

ברור שכל זה לא מזילזול בדחפים וברצונות הטבעיים שזה דבר משמח בפני עצמו וטוב מאד שקיים אצלכם.

קודם כל מזל טוב גדול לחתונההסטורי
שנית - להחליט באמת שכל ההרחקות המופיעות בהלכה, הן קו אדום חד משמעי. לא מעבירים חפצים, שמים בינכם סימן כשאתם יושבים לאכול לבד וכו'. כשמקפידים על זה, המגע כבר אינו אופציה.

שלישית - ללמוד ביחד, לחזור ביחד על ההלכות הללו, שהן חדשות לכם ואולי לא מספיק במודעות ובכלל - ללמוד משהו ביחד מחזק את היחס המשותף שלכם לתורה.

בהצלחה רבה וברכה גדולה בביתכם

בעיה מוכרת ומבורכתשלג דאשתקד

אתם רוצים קשר טוב ומגע וחיבה, וזה מדהים.

מה שצריך לשים לב, זה לשני דברים שפחות קל לראות מהמקום שלכם:

1. ככל שיש יותר מגע אסור ונקיפות מצפון, אתם תחוו את המגע כמשהו שמוביל לתחושות אשם, או שצד א מעיר לצד ב ומנסה למנוע אותו מהחטא. התוצאה היא כמובן בעייתית (ואפילו הרסנית, בטווח הארוך).

2. ככל שיש יותר שמירה, ככה ימי הטהרה הרבה יותר מרגשים ועוצמתיים. שוב, זה מתחיל בקטן אבל ככל שחולף הזמן זה מקבע את ליל הטבילה ובכלל את תקופת הטהרה כזמן של קשר מאוד מרגש ועוצמתי.

עצה פשוטה שלי: זמן הנדה הוא הזמן העי חשוב באמת לבניית הזוגיות, ואם מנהלים אותו נכון, מרוויחים בגדול. תקופת הטהרה, בעיקר כזוג צעיר, גולשת כמעט במישרין למגע וחיבור פיזי וזה מדהים. אבל אם מנהלים נכון את זמן הנדה, בונים את הרובד של קשר בשיחה משותפת, דיבור וסיפור על עצמי. זה מאוד מאוד חשוב, כי תוך כמה שנים שני התחומים האלה יהיו פחות לחוצים לכם, וככל ששניהם ייבנו טוב (מגע נעים מתוך קרבה ולא מתוך תחושות אשם, לצד שיחה נעימה ומקרבת) - צלחתם את החלק הכי בסיסי בזוגיות, ואתם במועדון הטוב של אלו שבונים את עצמם.

כדי ליישם את זה, תפנימו ביחד כמה חשוב גם זמן בלי מגע פיזי ואיך כדאי לנהל אותו בחכמה. תחשבו להעמיס על ימי הנדה שלכם מפגשים של שיח וקרבה שמצד שני לא מאפשרים ככ מגע. יותר יציאות בערב להליכה משותפת, לרכז אז נסיעות להורים ולאירועים וכדו'.

אני חושב שאתם נמצאים בשלב מרגש ויש לכם את הכלים לפתח זוגיות מהממת. מכיר הרבה אנשים שהיו שמחים לחזור לתקופה הזו ולעשות את זה שוב, בצורה נבונה ובונה.

מלא הצלחה יקרים!

ומזל טוב 🍷

תגידו כל בוקר תודה על המקום שלכםמשה

פתרונות טכניים כבר כתבו לפניי טוב ממני.

המון מזל טוב וברכה בע"ה!לאחדשה

קודם כל הכל תקין אצלכם ואתם לגמרי נורמליים ומצויינים ברוך השם.
זו מתנה וברכה גדולה, המשיכה הבלתי ניתנת למעצור הזו...
מבחינת עזרה טכנית- צעדי תינוק.
כל פעם להחליט על משהו קטן, לא ישר הכל או כלום כי זה קשה.
כל פעם שאתם מצליחים לשמור על הריחוק- לשמוח בזה.

אולי לעזור לעצמכם, לא להיות יחד המון זמן במצב של קרבה,
לצאת יחד למקומות ציבוריים אולי אפילו ליד אנשים אם ממש ממש קשה,
וכמובן להתפלל על זה להשם...
לשים לעצכם גבולוצ קטנים יותר- מה אתם בטוח לא עושים. צעדים קטנים. זה לא המקום לפרט אם באלך בפרטי בשמחה רבה...

מרגש לשמוע את זה,באמת.. מתיקות

רק אומרת שמפעם לפעם זה נהיה יותר קלאמונה :)

הפעמים הראשונות היו לנו סיוט ממש

אבל באמת מפעם לפעם זה נהיה יותר טוב ב"ה

ושנה-שנה וחצי אחרי החתונה זה היה לנו הבדל של שמיים וארץ מהחודשים הראשונים...

שולחת חיבוק, בע"ה שה' ישלח לכם כוחות לניסיון הזה, ואם זה מעודד- בע"ה זה ילך וישתפר...;)

זה עניין של החלטהרקלתשוהנ

ברור שקשה מאד מאד. ברוווור.

אבל זה עניין של החלטה, שרק אתם יכולים לקבל לעצמכם. יחד.

מה שהקל עלינו זה לצאת מהבית יחד כמה שיותר. 

לדעתי צריך לסייגשלג דאשתקד
עבר עריכה על ידי שלג דאשתקד בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 17:49

שאין הכוונה שכל היום תשהו בחברת אנשים, כמו להתארח הרבה אצל ההורים וכדו. זה יהרוס לכם את הכיף של הביחד.

אני הייתי ממליץ לטייל ברחוב או בקניון וכדו, שיש אנשים אז המגע תמיד עדין (או לא קיים - עניין של הנורמות שלכם), או לנסוע למקומות ואירועים אבל יש לכם את הביחד של הדרך לשם ברכב וכדו.

מאוד חשוב להתרגל להנות מלשבת לפטפט ולספר על עצמינו ולשתף ביחד, בלי אנשים נוספים ובלי יותר מדי מגע. זה הרגל מאוד כדאי להמשך הזוגיות (יש גם רובד של להעמיק את השיח המשותף, אבל זה לא נשאל כאן ולא כאן המקום לדבר על זה).

מציע לדייקהסטוריאחרונה

באמת יכול להועיל חלק מהזמן לצאת מהבית, מסכים שזו עצה טובה לחלק מהזמן או אפילו להרבה זמן, למי שבאמת לא מסוגל.

אבל, חשוב מאוד באופן כללי לשלוט בעצמנו וחשוב באופן ספציפי שתהיה זוגיות עמוקה ואוהבת גם בלי המגע. לא אומר בהכרח שהייתי מנדב לזה בלי שהתרה חייבה, אבל אחרי שיש את המצווה והאיסור - כדאי לקחת זאת כהזדמנות להעמקה.

הזדמנות לברר שהקשר שלנו הוא קודם כל קשר של נשמות, מתוך כך קשר של אנשים שיש להם ערכים משותפים ועולם ידע משמעותי ועשיר. מתוך כל הקומות הללו ועל גביהן מגיעה, בזמנים המתאימים, גם הקומה החשובה של המגע- שהיא מאוד מיוחד ונעימה ומביאה את היחד שלנו לקומות מדהימות. אבל היחד קיים הרבה לפני המגע.

כמדומני שאצלינו כזוג צעיר (אי אז...), הרבה מהשיחות הארוכות שביססו את היחד התודעתי שלנו - היו דווקא בשבתות שהיינו לבד בבית ואסורים.

מחזקים ומתחזקים יחד במהות מצוות טהרת המשפחהנגמרו לי השמות

ובמהות שמירת התורה והמצוות כולה.

ובפן הפרקטי, אכן מנסים קודם כל להיות בזה *יחד* מתוך הבנה שזה מה שאנו בוחרים וכי זה מה שחשוב לנו,

ומתוך החיזוק הזה כל אחד לעצמו וגם לשני/ה לעשות בפועל דברים שיעזרו - כגון דיני ההרחקות שבאים בדיוק כדי לשים את הגדרות הללו.

כתבו עוד על הפן הפרקטי ומצטרפת לכל דברי החוכמה שנאמרו כאן,

ורוצה גם להוסיף על הפן הרעיוני וההבנתי של הדברים בהרחבה:

בהחלט הזמנים השונים במעגלי החיים (כדוגמת הזמן שאסורים) מזמנים לנו הזדמנות מופלאה ללמוד ולהעמיק בכך יחד, ולגדול בתור הזוג שאנחנו לעוד ועוד רבדים עמוקים.

זו ממש עבודת חיים. 

בהחלט אפשרות של עבודה על רמת קירבה נפשית-רגשית בעוצמה גבוהה בזמנים אלו יכולה לתרום,

גם התכנסות והתמקדות אישית חשובים בפני עצמם

ולשניהם יש מקום, הכל תלוי באיזון העדין והנכון לכם כיחידים וכזוג.

ויש גם נקודה שחוזרת על עצמה הרבה פעמים בתקופה הזו, שהיא נקודת הרגשת הבדידות בזמנים אלו שאסורים. כתבתי עליה בהרחבה בעבר ומצרפת את הדברים גם כאן:

לפעמים עולה אצל האישה, ואולי גם אצל האיש, מן תחושה של "בדידות" כאשר אסורים.

וזו אכן נקודה מאוד עמוקה שלדעתי יושבת איפשהו שם-בנבכי הנפש של הרבה מאוד נשים (וגם גברים) בזמן שאסורים.

וזה ממש לא סתם.

הרי יש שפה שלמה של אהבה (בין היתר, יש 8 שפות של אהבה) שהיא שפת המגע -

שבעצם מי ש"מדבר" בה - אומר ע"י כל סוג של מגע - חיבוק, נשיקה, ליטוף, יחסי אישות וכו' - אומר ע"י כך "אני אוהב/ת אותך"

וגם מרגיש אהוב/ה ע"י מגע שנותנים לו/לה.

עכשיו,

בתקופה שאסורים,

ועוד אחרי החיבור הגדול שהיה שמותרים,

ועוד אחרי הרבה זמן שהייתם מותרים -

פתאום נלקחה מכם השפה הזו!

משניכם!

אז גם בעלך - זה קשה לו

כי הוא אוהב אותך

ורוצה להגיד את זה

להגיד את זה גם במגע

והוא לא יכול!!!

ואת, אוהבת אותו כל כך

ורוצה להיות קרובה אליו

אבל לא יכולה לומר לו זאת בשפת המגע!

ואז מה קורה?

למי שממש קשה, כי הוא ממש "ספץ'"- ממש מדבר חזק ורהוט בשפה הזו של האהבה - הוא לגמרי מרגיש כמו נכה חלילה שלקחו לו את הקביים והוא לא יכול ללכת... כאילו איבר ממשי מתוכו חסר...

ואז מתוך קושי הוא ממש מרגיש חסר אונים!

ומהחוסר אונים הזה באמת לפעמים נוצר ריחוק גם ברגש/בנפש -

*כי* כל כך אוהבים

*כי* כל כך קשה בלי המגע

ולעיתים אפילו מעדיפים "להתרחק" לגמרי כדי שלא יהיה קשה מדי עד בלתי אפשרי

וגם כדי לא ליפול.

השורש החיובי של זה כמובן מראה עד כמה אהבה ענקית וקירבה ענקית *כן* יש ביניכם!

שעד כדי כך אתם מפחדים לא ליפול מרוב שהתשוקה והאהבה ביניכם חזקה!

שעד כדי כך אתם מרגישים חסרי אונים בלי יכולת המגע הזו

שעד כדי כך לפעמים הנפש ומנגנוני ההגנה מעדיפים להתרחק כי פשוט לא יכולים ככה בלי המגע!

אם מבינים את השורש של זה,

את המקום ממנו הכל קורה -

זה מאוד יכול להרגיע את הנפש.

כי דווקא כאשר אסורים יכול לעלות רצון יותר חזק לקירבה נפשית ומילולית

אך לעיתים מרגישים, כמו שפירטתי קודם, בדיוק להיפך

ואז התסכול גדול שבעתיים

גם אין שפת המגע

וגם אין את שפת המילים

אז כאילו מה? אז מה כן יש?

מה? כל מה שאנחנו זה רק מגע?

מה, למה אנחנו כ"כ רחוקים?

מה, הוא כבר לא אוהב אותי?

מה, הוא רק רוצה אותי כשמותר לגעת? ואני אותו?

מה יש לנו?!

אז על כל השאלות האלה לענות - ממש ממש לא!

יש ביניכם קשר שלם!

אהבה שלמה ואמיתית

אתם פשוט אנושיים!

פשוט לקחו לכם שפה! קביים, איבר, פה, יכולת התבטאות!

והריחוק הוא לא אמיתי אלא רק כמו מסכה לתסכול וחוסר האונים שהנפש מרגישה *כי* היא רוצה להיות כל כך קרובה!

עכשיו זה חשוב חשוב חשוב

אני כותבת את זה לך, לעצמי, לכולן

וכ"כ למה?

כי דווקא בימים האלו,

הימים שאיש ואישתו אסורים,

הם ימים שחלילה "מועדים לפורענות".

הכוונה שחלילה חלילה בגלל אותה הרגשה בנפש

אותו איש

או אותה אישה

יכולים "להאמין" ו"ללכת שבי" אחרי הרגש המתעתע והשקרי הזה של ה"ריחוק" לכאורה

ולחשוב שהאישה שלהם/האיש שלהן רחוק מהם

ואז זה כר פורה לחלילה ריחוק אמיתי

ע"י קשרים אסורים ל"ע

או מריבות

ויכוחים

צעקות

חוסר הבנה

רצון למלא את ה"חלל" הזה בהתכתבויות או דיבור עם גבר אחר חלילה,

או לצחוק ממישהו אחר חלילה,

או כל דבר שמכניס גורם זר בקשר המקודש בינינו

וכל דבר שהוא לא מקרב בינינו אלא מרחיק

כיוון שאין ואקום בעולם.

איפה שלא נכניס את הטוב - ישר יש בור פעור לרע.

וישר צריך למלא אותו!

כמו שכתוב בתורה "הבור ריק"

ומפרש רש"י מים אין בו

אבל נחשים ועקרבים יש בו!

ז"א, אם אין את הקירבה

אז חלילה הפוטנציאל לרע ולריחוק עוד יותר גדול!

וצריך להיזהר שבעתיים!

צריך ל"סור מרע" שבעתיים!

ואז "לעשות טוב" שבעתיים

לא לדבר עם מישהו שאסור (תמיד כמובן!)

לא לריב מריבות מכוערות

להמשיך להבין אחד את השני

כן להסתכל בעיניים (אם מתאים לכם, אני חושבת שזה חשוב)

כן לצאת יחד דווקא כשאסורים לבילוי רק בלי מגע

כן ליצור זמן ומרחב לזוגיות - זמן, פניות ומקום לזוגיות,

כן לדבר על הדברים

כן לומר במילים "אני אוהבת אותך"

או בפתקים

או מחוות

או חיוך

כן להתמלא במה שכן יש

במה שכן היה

להיזכר בזה

לזכור את זה

להפנים את זה

להסניף את זה עמוק לתוכנו

ובשאר הזמן?

בשאר הזמן להבין את המקום בנפש של זה.

ולשחרר.

להרפות.

ככה זה.

אי אפשר תמיד מושלם.

אז להכניס גם דברים טובים *אחרים* אבל שיהיו *טובים*

זמן למרחב *האישי* של כל אחת ואחד מאיתנו

זמן יותר לפיתוח תחביבים

זמן יותר ליציאות עם אחות/חברה/אמא/אחר

זמן יותר לפתח דברים בעצמך ובעולם האישי שלי ולהשקיע בזה יותר

זמן יותר לבקר הורים ומשפחה

זמן יותר לישון

זמן יותר לראות סדרות אולי, או כל דברים שאוהבים וזה דורש רק אחד ולא זוג

וכמובן גם אישך אותו דבר - יקדיש את הזמן להתמלא ב*אני* שלו

זמן יותר לעצמו

לעבודה/לימוד תורה

לחברים

ליציאות עם משפחה וחברים

לפיתוח עצמו ותחביבים שלו ויצירתיות שלו

ואז

כאשר המקום של זה בנפש קצת נרגע

אפשר לאט לאט לראות גם את הברכה בזה -

שזה באמת באמת מאםפשר גם זמן לגדול בתור יחידם ולא רק בתור זוג,

ואז אותם שני היחידים האלה יגיעו לטבילה ולמפגש המחודש עוד יותר מלאים

עוד יותר שמחים

עוד יותר *הם*

ומתוך המקום האישי השלם הזה - גם הזוגיות תהיה שלמה יותר

כי כאשר כל אחד מרגיש *עם עצמו* ועם *עצמה* טוב ושלם - הזוגיות היא הראשונה להרוויח מכך! (וגם להיפך כמובן!)

ואז יש גם את הגעגוע

והציפייה

והכמיהה

והתשוקה

ואת החיבור המחודש שהוא ממש יכול להיות עם פרפרים בבטן ממש כמו ואפילו עוד יותר מיום החופה!

ולהכניס עוד עומק וגיוון וטוב שלם בתוך המרחב הזוגי שלכם בתחום האישות ובכל התחומים.

אני קוראת לזה (לתקופה שאסורים) "שעת האפס"

שכאילו אנחנו, הנפש שלנו, כמו שעון,

שצריך מדי פעם להתאפס

לאפס אותו.

כי אם לא הוא משתגע ולא מראה את השעה הנכונה

אבל כאשר מאפסים אותו

ונותנים לו את היחס הראוי לו - הוא ימשיך להתאפס על עצמו ולהרואת את השעה הנכונה

ממש "אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ" -

שיש כמו שטח אפור כזה שהוא הזמן שאסורים בו, תקופת הריחוק בנידה,

שמה שיכול לתרום ולעזור לאפס אותו זה מה שכתבתי קודם - להכניס טוב ולא רע,

למשל סרט, שיר שכותבים או שרים עליכם עם תמונות שלכם מכל הזמנים, ממש להקדיש באופן *אקטיבי* זמן ב"להעיר ולעורר" את האהבה עד שתחפץ בזמן הזה שזה דורש יותר אנרגיה,

אז כן, לעשות קליפ מכל הסרטונים והתמונות שלכם,

לדבר על הילדים החמודים

להקדיש יותר זמן לילדים החמודים

לשמוע שירים שמקרבים ומחזקים

לרקוד

לראות סרט שיכול לקרב (לאו דווקא ביחד, הכוונה לקרבב את הלב שלכן בנפרד לשני ולתחושת הקירבה)

בילוי יזום יחד

שיחה טובה

מבט בעיניים א ר ו ך

ממש להעיר את הקירבה הזו

כמו שעון מעורר

ואז,

במקום ללכת ולהיות בשטח האפור - שיכול לזמן את כל הרע והריחוק והדברים הרעים חלילה שפירטתי למעלה -

ללכת לשטח הלבן, או הורוד - ששם הכל טוב, ומקרב, ונכון, ואמיתי ולא מזויף, גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך.

למשל להוסיף עוד פגישה עם אחות

עם חברה

לצאת לאוויר עם מוזיקה

לישון

להסניף את הילדים

להתפלל על זה ולהתפלל בכלל

להתחזק

לראות סרט טוב

לראות תמונה שלכם יחד

ליצור משהו

לעזור למישהו - בטוב

ממש להתכוונן לזה!

לדבר את זה.

לשהות לבקש מהשם את זה.

במילים פשוטות.

כל יום.

ואם קשה אז יותר חזק לבקש.

ותמיד תמיד לחשוב

מהי מטרת העל שלי? למשל זוגיות טובה לנצח ובית שלם ושמח לנצח -

אז מה מקרב אותי למטרת העל הזו שלי?

ומה מרחיק אותי ממטרת העל הזו שלי?

וכ-ל מה שמקרב אותי למטרה - לעשות!

וכ-ל מה שמרחיק אותי מהמטרה - להתרחק!

ב"הצלחה רבה, מאחלת לכם שתזכו לצמוח ולמצוא המון מתנות דווקא בתוך התקופות שאסורים, ומתוכן להעמיק ולשמוח עוד יותר גם בתקופות שמותרים 🙏🌹

יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)

בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.

היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?

חחחח תודה

אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..

אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו... 

אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,

אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.

(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)

טעיתי. הבנתי לא נכוןיעל מהדרום
אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*

אין נכון או לא נכון.

לאחת זה יפריע-וזה בסדר.

ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.

אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.

תשתפי אותו בתחושות שלך.

מסכימה...לומדת כעת
רק לא כדאי לעשות מזה עניין גדול מדישלג דאשתקד
כי זה בעצמו יכניס רעיונות, בפרט אם אתם באמת נשואים טריים.. 
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999

אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?

זה  טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".

אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה ,  לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".

אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.  

אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי  

גרוע והתחושה שלך נכונהזיויק
לדעתי זה שונה מעבודה מקצועית
אתה משתמש במילים קשותשלג דאשתקד

יש הרבה חברויות בלימודים ובעבודה שלא מתפתחות למקומות שהפנטזיות של כבודו הולכיהם אליהם.

זה לא הופך את זה לטוב או לרע, אלא בעיקר שצריך לדעת לשים דברים בפרופורציות ולהבא להציב גבולות (נניח, שבפעם הבאה ייפגשו אצלכם בבית, או שייפגש עם אחר/ת).

מחשבה פסימית מיידית או תגובה קיצונית יכולים להזיק מאוד, בין אם החשש מוצדק ובין אם לא.

זה באמת מורכבהסטורי

השאלה אם יש לו ברירה.

לי לא היה מפריע, אם מפריע לך תגידי לו בצורהאור123456
מכובדת ואני מקווה שהוא יכבד 
קשה לתת גבולות ברוריםהעני ממעש

אבל כמה נקודות ציון

א האם יש איסור ייחוד. אם כן אז זה פשוט אסור .

ב האם חד פעמי/ פעמים בודדות/ סדרה של שיעורים

ג האם יש רעשי רקע שיגבירו צניעות או שיגבירו קלות דעת

ד מה הסגנון של הסטודנטית המדוברת

הצלחה רבה 

אני ממש מבינה למה זה מפריעיעל מהדרום

לק"י

לא קשור לאם סומכים על בן הזוג או לא.

ובעיני, אם לך זה מפריע, הכי לגיטימי שתבקשי ממנו ללמוד עם גבר.

אולי לא הייתי באה בדרישה, אלא מבקשת ומקווה שייענה לי.

בעיניי אם הכרחימאמינה-בטובאחרונה

עדיף ללמוד בזום ביחד ולא פיזית ועוד יותר עדיף ללמוד עם גבר..

זה די פשוט ובסיסי

נר איש וביתו ✨🏡נגמרו לי השמות

נר איש וביתו

דווקא בחג הזה, חג החנוכה, כשאנחנו מוצאים עצמינו מארחים או מתארחים,

מוקפים בסביבת המון אנשים, משפחה, חברים

דווקא אז חשוב שנזכור את הבסיס שלנו.

שנר איש וביתו.

"ואישתו היא ביתו"

איש ואישתו.

בבית.

פנימה.

כשטוב לנו יחד - מי יכול עלינו

רק מהתנועה *הזו*, מבפנים - החוצה - רק כך נוכל להתעלות.

נתרכז בביתנו פנימה.

נמצא את הכמה רגעים בין לבין, ניצור אותם, ניזום אותם, 

נעלה אותם לראש סדרי העדיפויות, מעל הכל.

גם במחיר "ביטול" מפגש משפחתי כזה או אחר,

גם במחיר אחר.

כמה שנצטרך.

עד שנרגיש שאנו מלאים.

וממילא בהתמלאות ובטוב שלנו - נוכל להיות עוד יותר בטוב ועוד יותר להשפיע גם החוצה.

נר ה' נשמת אדם

ה', הקב"ה -

אתה שאמרת שתמחה את שמך מעל המים כדי להשכין שלום בין איש לאשתו

שימכר ספר תורה ובלבד שיהיה שלום בית בין איש לאישתו

ששמך שלום וכמה חשוב השלום. ובראש ובראשונה בין איש לאשתו.

נשמת אדם -

נשמה שנתת בי טהורה היא.

ונשמה שנתת באשתי טהורה היא.

ונשמה שנתת בבעלי טהורה היא.

טהורים הם.

כוונותיה של אישתי טהורות הן, נשמתה טהורה היא, גם אם בטעות פגעה בי.

כוונותיו של בעלי טהורות הן, נשמתו טהורה היא, גם אם בטעות פגע בי.

וכל עוד הנר דולק אפשר עוד לתקן

כוונותיהם טהורות.

וגם אם מעשיהם לעיתים לא מיטיבים - נלמדם איך.

נלמד גם אנחנו יחד.

נלבן. נברר. נתקרב.

נגדל מזה. נתעצם.

נזכור שמי שאמר "ו*כל* זה אינו שווה לי" - היה המן הרשע,

בעוד מרדכי היהודי מלמדנו כי הוא "רצוי *לרוב* אחיו".

והרוב טוב.

ולא צריך לחפש את ה"כל".

נדבק ברוב. ברוב הטוב.

נגדיל אותו.

נמשיך ללמוד אחד את השנייה.

נמשיך ללמוד את עצמינו.

"מוסיף והולך"

נמשיך להוסיף לטוב הזה, כל פעם עוד ועוד

עוד תובנה,

עוד קירבה,

עוד אהבה,

עוד כלים,

עוד תקשורת,

עוד גדילה זוגית ואישית.

8 נרות 

8 - מעל הטבע.

נס.

ימים של ניסים, הלל והודיה.

*מעל* הטבע.

וה' מוחה שמו *מעל* המים כדי להשכין שלום בין איש לאישתו

וגם אנחנו, נתבונן *מעל*.

נתבונן ב*מבט על* על הסיטואציה הזוגית שלנו

מה היה שם?

היינו בריב? ריב נוראי? ריחוק איום? מצאתי את עצמי חווה קושי עצום? תסכול עמוק וחוסר אונים?

ואם אני מסתכל/ת במבט על, מה אני רואה?

מה *בעלי* הרגיש וחשב שם?

מה *אשתי* הרגישה וחוותה שם?

"לא טוב היות האדם לבדו" -

לא טוב לו לאדם כאשר הוא לבוד, דבוק, גב אל גב

"אעשה לו עזר כנגדו" -

כנגד, מול, מציאות של פנים מול פנים.

מציאות שרואים גם את ה"פנים" - אראה את הפנים של בעלי, אראה גם את הבפנים של בעלי, את הנשמה שלו - וזו תהיה מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

מציאות בה אראה את הפנים של אשתי, את הבפנים שלה, את הנשמה שלה - היא מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

המבט על הזה,

מעל,

יכול ליצור גם אצלנו מעל הטבע.

מעל הטבע האנושי שלנו.

להתגבר.

להתגדל.

להרחיב את כוחות הנפש שלנו.

לעלות מעלה מעלה.

להביט גם מעלה. לקב"ה. שהכל מאיתו. והוא משרה שכינתו ביננו.

ללמוד ממנו ולהביט גם אנחנו מעל הסיטואציה, מעל הפגיעות שלנו, 

לנסות לראות *גם* את הצד השני (גם ולא רק, לא לבטל את עצמינו חלילה, לא להתכחש לרגשות שלנו חלילה, אלא להיפך - להכיר בהם. לתת להם מקום. להבין אותם. לעומק.

ובהמשך נוכל גם לתווך ולתקשר זאת *נכון* לבן/בת זוגנו)

לנסות לראות מה עובר ועבר שם במחשבתו, ברגשותיו, בנשמתו?

ולעיתם דווקא *מתוך הקושי*, מתוך הקושי הכי הכי עצום אפילו -

מ-קץ

עת צרה היא ליעקב ו*ממנה* יוושע -

וגם אם הכי חשוך וקשה - עלות השחר עוד תגיע. וקרובה מאין כמותה.

ודווקא מתוך החושך הכי גדול - נדליק את האור. 

בלב שלנו.

בלב של החצי השני שלנו.

נראה גם את האור שבו/בה.

את כל הטוב שבו/בה.

נבין מתוך עוצמות הכאב במבט על מה היה כאן בעצם,

מה הוביל לכך,

מה אני הכי הייתי צריך שם?

מה אשתי הכי הייתה צריכה שם?

לכן נזכור -

כשאנחנו במשבר - זו הזדמנות נדירה ועמוקה בשבילנו לתקן.
לתקן את עצמנו.
לתקן את החיים שלנו.
לתקן מה ששבור לנו בחיים האלה.

כשאנחנו נמצאים במשבר -
יש לנו גם הזדמנות נדירה להיות "משבירים לעצמנו"
כמו יוסף הצדיק, שהיה המשביר במצרים,
בזכותו לכל העם היה מזון ויכולת קיום ל7 שנים שלמות.

גם אנחנו -
אם נשכיל להבין מה המשבר הזה שאנו חווים אומר לנו?
מה הוא אומר עלינו?
מה הוא אומר על המקום שאנו נמצאים בחיים?
מה בו כואב לנו הכי הרבה?
מה הוא גורם לנו לחשוב, להרגיש ולרצות הכי הרבה?
אם נענה לעצמנו על כל אלה -
נוכל לזכות ולהיות המשבירים של עצמנו.
לגרום לנו להיות ניזונים יותר,
להיות חיים יותר,
להיות שלמים יותר
להיות מרוצים יותר.

כשאנחנו נמצאים במשבר - 
ניתן לנו "שובר" במתנה.
כן,
לפעמים
המשבר הוא מתנה.
כי בלעדיו לא היינו עוצרים רגע להסתכל בחיים שלנו.
לראות איפה כואב, איפה קשה,
איפה רע,
מה צריך לתקן,
מה לא הולך אפילו שניסינו בכוח זמן רב,
מה דרוש תיקון לשבר הזה.

קיבלנו שובר חינם להזדמנות חד פעמית להפוך את החיים שלנו למשהו טוב יותר.

כשיש משבר,
אפשר לקחת את המשבר הזה,
להתעלם, לכאוב ולבכות ולא באמת לשנות משהו בחיים שלנו.

אבל אפשר גם אחרת.

אפשר גם לתקן את השבור.
אפשר גם לזכות בשובר מתנה להתבוננות מעמיקה על החיים שלנו.
אפשר גם ללמוד ממנו ובזכותו להיות המשבירים הראשיים של עצמנו.
"המשביר לצרכן"
וה"צרכן" הזה הוא אני. לי אני צריך להיות המשביר.

נר החיים

הנר שמסמל את החיים, "נר ה' נשמת אדם",

והטומאה - מסמלת היא את היעדר החיים.

"טמא" משורש א.ט.ם - אטום - היעדר חיים.

ביצית שיכלה להיות מופרית אך לא הופרתה - תגיע הוסת ותהיה כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

תינוק שיצא לאוויר העולם וכבר איננו בתוך גופה של אימו - יש כאן מציאות של היעדר חיים בתוך הגוף = טומאה.

אדם שהתקרב למת, נגע במת - יש כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

הטומאה היא היעדר החיים.

וכאשר אני עם אשתי/בעלי אני רואה חיים.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת"

איתה, ורק איתה אני אראה חיים.

איתו, ורק איתו אני אראה חיים.

ואם חלילה אפזול הצידה ולא אהיה בבלעדיות ונאמנות לאשתי/לבעלי - כאן יש טומאה. כאן יש היעדר חיים. כאן אראה מר. 

כאן היוונים רוצים להשכיחם מחוקי תורתך, לטמא את הקדוש לנו, להכניס עבודה זרה בליבנו.

נתחזק בחיים.

בשלמות.

בשלום.

בבלעדיות.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת" - נשואים טריים

רק איתה, עם אשתך, אתה יכול לראות *חיים*

רק לה, לאשתך, תשמור את האהבה שלך.

רק עבורה, עבור אשתך תהיה הגיבור שלה.

תהיה גבר. וגיבור. שלה. ועבורה.

לא לחפש להיות גיבור של אישה רנדומלית, אלא של אשתך.

לא לחפש לעזור ולסייע על חשבון הבית פנימה.

להשקיע את כל הטוב הענק הזה שבך – באשתך.

להסתכל *לה* בעיניים

לשמח *אותה*

להצחיק אותה

לפלרטט איתה

לכתוב לה מכתבים או הודעות משמחות במהלך היום

לשלוח לה אימוג'ים אוהבים

לראות מה קשה *לה*, מה אתה יכול לעשות עבורה? במה אתה יכול לעזור לה?

לראות עוד את כל הטוב הגדול הזה *בה*, במי שכרתת איתה ברית עולם.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אשתך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לאשתך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

-----------

"שמעי בת וראי והטי אוזנך" ושכחי כל עבודה זרה שבלב וכל גבר זר שאינו בעלך

והטי אוזנך וליבך לאישך שלך.

תהיי האישה שלו, ורק שלו.

שמרי את יופייך, את צחוקך, את ליבך רק לו.

ראי חיים ואהבה יחד איתו

כל כבודך בת מלך – רכזי פנימה, פנימה אל תוך ביתך, פנימה אל אישך.

השקיעי את כל הטוב הזה שנקרא את – בו.

להביט בו בעיניים

לשמח אותו

לצחוק איתו

להעריך ולתמוך בו

לאהוב אותו.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אישך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לבעלך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

אם מישהו רוצה גרסה מקוצרת פשוט אני..

הטקסט מדגיש את רעיון “נר איש וביתו”: חנוכה הוא זמן לחזור לבסיס הזוגי – איש ואשתו, פנימה אל הבית והקשר. מתוך חיזוק השלום, הקרבה והתקשורת בבית, ניתן להשפיע גם החוצה. הוא קורא לראות את בן/בת הזוג במבט על, מתוך הכרה בטוהר הנשמה והכוונות, גם כשיש פגיעה או משבר, ולזכור שדווקא הקושי הוא הזדמנות לצמיחה, תיקון והעמקת האהבה.

עוד מודגשת החשיבות של בלעדיות, נאמנות והשקעה רגשית בקשר הזוגי: לראות חיים רק עם בן/בת הזוג, להשקיע בהם את כל הטוב, החיבה, העזרה והשמחה, ולא לפזר את הכוחות החוצה. אהבה זוגית מתוקנת מביאה טוב לשני בני הזוג, לילדים, ולעולם כולו – והיא האור האמיתי שנדליק, במיוחד בימי חנוכה.

(GPT)

תודה על הגירסה המקוצרתהעני ממעשאחרונה
איני יודעת מה לעשות?אורית יעל

ממד אחד חושבת על גירושין מצד שני על הילד שיוולד.

בעלי עוזר לחבר שלו " בן 60" עבר ניכור הורי חי במקלט אדם רווק.

הולך איתו לקניות,מתקשר אליו , מבשל לו (מה שבבית הוא לא עושה) ואומר לי שהוא לוקח ממנו כסף על הבישול כי זה חשמל ומים.

הבנאדם נדבק לבעלי כל הזמן מתקשר , תבוא איתי לאירוע.

הגעתי מהעבודה אחרי שעתיים וחצי של פקקים וקניות בעלי ביקש שאבשל

בישלתי , גם בשביל אותו אדם.

בעלי חוזר ב3-4 לפנות בוקר כל הזמן מסתובב איתו.

עובד רק בעבודה אחת שהכסף לא מספיק , מתבטל.

התייעצתי עם רב מקובל שאמר לי שאותו אדם לא יעזוב את בעלך הוא נדבק אליו ורק יהיה יותר גרוע.

אפילו יש לי אוכל של אותו אחד כדי שנבשל לו.

חוץ מזה שבעלי רב איתי שהלכתי לבת מצוה של אחיינית שלי

ואחותי והוא לא מדברים יש קצר במשפחה.לחמותי היא לא אמרה שלום וחברותי אומרות שהיא דיברה עלי בחתונה שלי ואמרה " אחותי סתומה שהתחתנה".

היה לי ויכוח עם חמותי ובעלי ופתחתי בפניה את עניי הגירושים

אמרתי לה קחי את הבן שלך תחנכי אותו וקחי אותו.

היא ענתה לי שאין לה שליטה עליו ושאני צודקת שאנשים מתגרשים בגלל זה.

ואמרה לו תעזוב את אותו חבר.

אחיות שלו רבו איתו שגר יעזוב וזה לא עוזר.

אין לי את מי לספר ולשתף רק חברה אחת שיודעת

אבל אני מרגישה שנמאס לי מהניצול הזה

אפילו ההורים של בעלי אין להם מה להגיד ומה לעשות- רבו איתו ומה לא...

כן אומרת שבעלי לא מדבר גם עם אחיות האחרות שלי.

מרגישה שנמאס לי מהנישואים האלה

ולגבי שם של  גרושה עדיף

אבל לחיות בנחת ובשלווה .

נ.ב - יש סיפור במשפחתי שאני גילתי בשבעה של אימי ע"ה - שהיא היתה מבשלת פעם בשבוע אוכל ושולחת בקופסאות לאדם ערירי ניצול שואה וכך כל שבוע.

אבא שלי ידע מזה והאחים שלי היו מביאים לו 

הם סיפרו שהם היו ילדים קטנים והיו שותפים לזה

יש פה כמה דבריםכל היופי

א. העזרה של בעלך לאדם בודד

ב. חוסר בגבולות בעזרה

ג. חוסר בתקשורת בינך ובין בעלך ותחושה שהוא לא רואה אותך ואת הצרכים שלך, או אולי לא נפל לו האסימון שהוא בזוגיות וצריך לשנות פאזה

ד. מעורבות גבוהה של המשפחה שלך ושלו

אתחיל מההתחלה.

בעלך עוזר לאדם בודד, זה מאוד יפה. הוא עושה איתו חסד.

גם אמא שלך עשתה חסד דומה וזה מקסים. חיובי, ומעיד על נפש טובה.

הבעיה מתחילה במינונים... כאשר זה נמשך המון שעות, חוזר הביתה בשעות לא שעות, מצפה גם ממך להיות שותפה למרות שזה לא מתאים לך, זה כבר הופך להיות עוול ולא חסד.

כי זה חסד על חשבונך וגם חוסר הגבולות הזה מטריד, גם אצל בעלך כלפי עצמו זה ברמה חריגה ומשהו בקשר הזה מאוד מוזר.

ברור לי שאת מנסה להסביר לו את זה והוא לא מבין.

השאלה היא מה יש לכם בזוגיות מעבר לדינמיקה הזו, האם יש לכם מכנה משותף? שיחות? מחוות הדדיות?

למשל, האם את חושבת מה יפנק אותו ומה חשוב לו?

האם את מרגישה שאכפת לו ממך?

האם אתם יוצאים מדי פעם, מפטפטים, מתחבקים וכל מה שמעבר?

ומה היה לפני החתונה, היה לו את הקשר עם האיש הזה?

האם דיברת איתו על זה פעם בנחת או רק בעצבים או רק דרך קרובי משפחה?

תקשורת זוגית אמיתית לא אמורה לעבור דרך חמותך או האחיות שלך או שלו, אם הוא מדבר עם אמא שלו על להתגרש ממך וגם את פונה אליה ככתובת "קחי אותו תחנכי אותו" שניכם צריכים לעשות איזה סוויצ' בראש.

להפנים שהקשר הזה הוא אך ורק שלכם ולא קשור לסביבה, אתם שני אנשים בוגרים שנחליטו להתחתן וזה שלכם.

שימי גבול מאוד ברור מה את מוכנה ולא מוכנה לעשות בשותפות שלך במצווה הגדולה שבעלך עושה.

למשל - שיעזור לו רק בשעות שהוא לא בעבודה ואת כן בעבודה (אם יש כאלה). או רק יום בשבוע. או רק לבשל לו אבל לא להסתובב איתו. וכו'.

מה שמתאים לך, מתוך ראיית הטוב.

יכול להיות שכמה מפגשים בודדים עם יועצ/ת זוגי/ת יעשו לכם טוב ויאפשרו לכם לדבר על זה בנחת כי נשמע שמשהו בתקשורת ביניכם לא 100%, לפחות ממה שאת כותבת.

מהניסיון שלי זה ממש יכול לעזור להציל את הנישואים.

בהצלחה יקרה!

וואו, כואבהסטורי
יותר מהכל, כואב שאינכם מצליחים לתקשר. בבסיס נשמע שבעלך אדם טוב עם רצון טוב, אבל בלי פרופורציות נכונות.

מציע לנסות ללכת ביחד לטיפול זוגי ופשוט להעזר במטפל/ת לתקשר. תשמעי איך בעלך רואה את הדברים ואת חלוקת המשימות, הוא ישמע אותך ותראו ביחד איך מסדרים את החיים עם פרופורציות.

ממש בשולי הדבריםפשוט אני..

לוקח כסף על הבישול כי... חשמל ומים?

אלה שני הרכיבים הכי זולים בבישול.

החלקים העיקריים זה זמן עבודה וחומרי גלם. 

ממש לא הדבר היחיד שמוזר בשרשור...לאחדשה
לא נשמע שזה רק חסדנעמי28

או שהוא מצא חבר שהוא נהנה איתו והוא יכול להתנהג כמו רווק

או ללכת למחוזות רחוקים יותר כמו קשר של ניצול.

הקשר עם המשפחה שלך לא רלוונטי למקרה הספציפי אבל רלוונטי לתקשורת ביניכם, גם איתך אין תקשורת?

לחזור כל הזמן ב3-4 זה לא תקין.

נשמע מוזר קיצונילביטהאחרונה
יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון
מטפלים באיזה תחום אתה מחפש?לאחדשה
כל תחום, אני רוצה להבין משהו על המקצוע הזהחוזר
אז תשאל את שאלתך ומי שיהיה לו מה לענות יענההסטורי
אנשים לא אוהבים, בצדק, שניק חדש מתחיל לאסוף פרטים על ניקים.

מחילה, עניתי לך אתמול (לא גילית סוד, זה ידוע בפורום) כי הייתי בטוח שמי שבפורום נשואים מחפש מטפל - מחפש לעצמו מטפל זוגי. אבל אם אתה בסה"כ רוצה לברר משהו כללי - אין צורך לאסוף כאן מידע.

טוב, אבל בפומבי בטח לא יענו... אנסהחוזר

מה ההכשרה שלכם?
כמה שנים אתם במקצוע?

מה היקף העבודה?

על זה בוודאי לא יענו ואני גם לא באמת מבין מה אתההסטורי

מנסה להשיג.

המושג 'מטפלים' הוא עולם מאוד רחב והתשובה לשאלותיך תהיה שונה מאוד מאחד לשני. אם אתה רוצה ללכת למישהו לטיפול, הגיוני לשאול אותו את השאלות הללו באופן אישי, אבל לא חושב שדרך הפורום.

מזל שלא שאלתעוד מעט פסחאחרונה

גם מה גובה המשכורת וכמה יש להם ביו''ש.

המטרה שלך לא ברורה, (ואם כבר נראית כחשודה) ולכן אין רצון לעזור לך.

אתה שוקל ללכת לטיפול? אתה שוקל ללמוד טיפול? או שאתה סתם רוצה להסביר שהכל חארטה?

תסביר מה אתה צריך, תקבל תשובות למה שאתה צריך.

למה השרשור הכלכלי שלי נמחק?חוזר
דיברת בצורה לא מכובדת, פנית לנשים בפרטיפשוט אני..

למרות שהן לא היו מעוניינות בכך.

זה סיבה למחוק שרשור?שלג דאשתקד
מה?!?!חוזראחרונה
ערב נשים - המלצותתתטליולה

מחפשת המלצה לסדנה לערב נשים בקהילה❤️

לא סדנה יקרה! לא קשירת מטפחות.

תודה!!

אני אוהבת סדנאות יצירה קלותיעל מהדרום
לק"י

מניחה שיש במגוון מחירים, ואולי אפשר להכין ערכות ולהכין בלי הדרכה.

הכיף מבחינתי בזה שאפשר לפטפט תוך כדי.

מה זה יקרה?לאחדשה

כמה אתן מוכנות להשקיע פר משתתפת?
ואם לא דחוף לכן מפעילה מבחוץ אפשר סדנת DIY פשוטה יש מלא אופציות

איזה איזור בארץ?סוף טובאחרונה

עיצוב שוקולד לפרלינים

ציור בקפה

יש לי המלצות..

אולי יעניין אותך