לכל מקום אליו הגעתי רדפה אחרי הרוח, צל שכיסה את פני כל היישוב. עד שהתייאשתי. השתקעתי במקומי. מנסה להפוך את הרוח לסתיו ואת הצל לשמש חמימה.
חיפשתי קצת אור ביערות האופל, כמעט מגיע לקצה ומתייצב. וחוזר חלילה.
כמעט התפתיתי לקפוץ אל התהום, שם הכל פרחים, הכל מלבב, מואר, מדהים. ולא קוצים וזרדים יבשים כמו ביער החשוך. אבל כבר נאמר לי על מתנות חינם.
המשכתי בדרכי ליעד הנכסף ושלולית נצבה לידי. וחורף. וקר.
התכופפתי לרגע, להרטיב פני, ושקעתי... בעולם קסום. שלעולם לא שמתי ליבי לקיומו..
השלולית הייתה מעורבת בבוץ טובעני. כמו מחכה לרגע שאדם ייפול לתוכו. אבל היא חלקה, כאילו הייתה הדבר הישר ביותר הרי לא רצתה להזיק לאף אחד...
סיבים דקים דקים הציצו מתחתיה, כאילו חיים עלומים מתחת לפני המים. בונים מגדלים, וחיים חיים אחרים משנראה על פני השטח. כמעט והושטתי ידי לחפור מעט באותה השלולית אך עצרתי. לפעמיים הקסם וההעלם הוא היופי שבדבר. ואם רק נבין-הכל יעלם.
אז חייכתי לעשבים הקטנטנים, והודתי על התבונה.
כמה חרקים עלו כמו מן התהום הולכים בשלווה מתסכלת. עולים, ויורדים בחזרה אל השלולית כאילו זו מטרת חייהם. איזו מין מטרה זו לעלות ולרדת? האם זה מה שעושים כל חייהם?... משהו נצבט. בזה מסתכמים חייהם שלהם. וגם שלי. שלנו.
פרח קטן צף על פני המים מנותק משורשיו. אדמתו. ומשום מה נראה נבול משהו.. האם הייתה לו בכלל בחירה בעניין? או שמה נתלש על ידי עוברי אורח שעשו זאת כבדרך אגב? כך או כך, עכשיו הוא מנותק. ולא נראה שמח. מסכן..
ואולי גם אני..? אנחנו.
והנה אני. מלוכלך מהבוץ. עיני כחושות ובגדי קרועים, שערי פרוע וגופי דק אך משהו מוצת שם. בפנים הבוצניות.
משהו מואר. חי. מן נצוץ של תקווה שכאילו מבטיח שיהיה איתי תמיד. גם כשהרוח רודפת אחרי והצל מכסה על פני. הוא יהיה שם.
ברגע אחד הבנתי. מצאתי מקומי.