ים מרים את יערה בעדינות ומשעין את הגב שלה בזהירות על גזע העץ. היא כבר גדולה לזרועות הדקות שלו אבל הוא לא מוותר. המבט של יערה לא ממוקד והוא מחייך אליה כשהיא אוספת אל חיקה עלים יבשים וצוחקת מקול הפיצוח שהם משמיעים כשמועכים אותם בשתי ידיים
יערה, יערה תסתכלי, הזחל מטייל על היד הימנית של ים ומצייר לו מעגלים ושמיניות ואליפסות ויערה כאילו לא שמה לב
תסתכלי יערה הזחל הזה כמוך, הוא אומר לה בחוכמה של ילד בן שבע וחצי, והעיניים שלו עמוקות וחכמות. הוא כמוך, עכשיו קטן וצריך שישגיחו עליו, שלא יאכלו אותו ציפורים, מסוכן לו. מסוכן הרבה
אבל יערה אל תהיי עצובה, את יודעת? עוד מעט הוא יהיה גולם, כזה קטן עטוף לגמרי, ואז יצא ממנו פרפר. יפה, גדול, כזה שכולם יסתכלו עליו ויתפעלו מכמה הוא מיוחד, והוא יעוף למעלה גבוה לשמיים, את מבינה? הוא יהיה חופשי מכל מה שכואב לו, ים מסתכל לשמיים והמילים שלו מרחפות באוויר שבו יערה בוהה
רוק נקווה לה בקצה הפה וים לוקח את קצה השרוול שלו ומנגב בעדינות, נזהר שלא להפיל את הזחל. יערה פולטת קול צחוק והעיניים שלה מחייכות אליו, עיניים של ילדה בת ארבע וחודשיים שרוצות לספר מה מצחיק אותן ולא יכולות.
ליערה יש צחוק מתגלגל נורא וים צוחק איתה ביחד והזחל נשמט מהיד שלו ונופל אל העלים, יערה מתחילה פתאום להשמיע קולות מבוהלים ולנופף בידיים בפראות וים מספיק לקלוט בזווית עינו סנאי קטן מקפץ על העלים ונעלם במעבה היער
תירגעי יערה הוא כמוך, ים צוחק, הצחוק שלו מקפץ כמו שלך, לרגע גבוה ולרגע נמוך ותמיד צריך לשים לב שלא גבוה מידי, שלא יהיה מסוכן ונצטרך לרוץ לבית החולים, הוא מרצין לרגע, אני האח הגדול שלך, אני אשמור עלייך שלא יקרה לך כלום אני מבטיח לך, והוא לוקח את הזרת שלה ומשלב בשלו, ברית נצחית של ילדים
אמא ואבא חשבו פעם שאין קשר בין הים והיער, הראשון בהיר וצלול ונקי ושטוח והשני מלא מהמורות ואבנים ועצים שעשויים להוות מכשול
אם תסתכלו טוב בין העצים, תוכלו לראות יער נשען על גזע עץ ואת הים עוטף אותו בחיבוק, כאילו משקה את שורשיו ולוחש לו: גדל