אז הכינוי שלי אמנם נשואה מאושרת...נשואה מאושרת.

אבל מאז שהחלטתי לקרוא לעצמי ככה, הרבה השתנה...

אני יותר ויותר מבינה שאולי זה ישאר  כך לתמיד, ואין תקווה.

ואין שום רצון לשינוי, ולבניה.

שמעתי שלל משפטים בחודשים האחרונים,

"את לא בלב שלי"

"לא טוב לי איתך" - פעם ביומיים

"את צריכה לטפל בעצמך" - באופן קבוע

שאני שואלת מה  הוא רוצה לעשות "לא יודע, אני פשוט זורם, כרגע לא טוב לי, נראה"

אני חיה במציאות שבה אני רוב הזמן מרגישה לבד, אני עושה את רוב ההשכבות לבד, לפחות 3 פעמים בשבוע נמצאת לבד עד 12 בלילה, הוא סטודנט - אני לא, כי לא מתאפשר מבחינת זמן וכסף. אני לא מצליחה לצאת לרוץ ולעשות דברים בשביל עצמי, ולאחרונה אני שומעת תלונות גם על ימי שישי שלי - שהם שלי, בשביל עצמי. 

ארבע שנים של לחץ נפשי ומניפולציה רגשית, שרק לאחרונה הבנתי שזו מניפולציה.

כל פעם שאני מדברת על קושי, שלי עם עצמי, שלנו, של סיטואציה עם אמא שלו, "אוי תפסיקי לדבר על זה/זה עושה לי לא טוב/לא טוב לי איתך". אז אי אפשר להתמודד. או לדבר. אבל אם הוא רוצה לדבר - וזה לא מתאים לי, סוף העולם.

אני דורשת במשך 4 שנים שיעבוד בשעות נורמליות, כי זה עושה לנו נזק, לילדים, לזוגיות שלנו. אולי למישהו אחר זה מתאים, לי לא.

מקבלת בתגובה תשובות שונות ומשונות - ששוב, לא מתאימות לנו. תמיד יש ברירה. איפה הברירה הזו? איפה המאמץ בשבילנו?

שאני אומרת לו שאני צריכה אותו או חיבוק הוא רק מתרחק, אני יכולה לבכות מולו שעות, בכי שנוצר מלחץ אטומי, מהידיעה שהחיבוק לא יגיע, ותמיד יש תקווה שאולי כן - שאולי הוא יגיע ויעטוף אותי.

בהריון, אחרי לידה, לפני לידה, בהפלה, אחרי הפלה, חוסר רגישות, חוסר אכפתיות, אני צריכה רגש - ורגש חזק, והוא לא נותן לי אותו.

אני יודעת שאני כותבת באוויר, כי אף אחד לא יצליח או יכיר מקרוב את הקשר שלנו.

אבל אני מרגישה מתה מפנים, קשה לתפקד בעבודה, קשה לתפקד בבית, הוא כל פעם מוצא על מה להתלונן, ופתאום אני מבינה שהטריגר שלי זה הוא - הוא לידי ואני לחוצה, אני רוצה לסדר ונלחצת שהסדר בשבילו לא יהיה מספיק, אני רוצה להכין שבת עם מאכלים מטורפים - ומרגישה שאני תמיד בביקורת של זכוכית מגדלת, אפילו העבודה שלו היא לא במקום צנוע ואני לא רגועה.

אני עוצרת את עצמי לא לשתף ולא לקבל חיזוקים מכל אחד, אבל נגמר לי הכוח... לאט לאט הכוח ספיגה יורד, אני חייבת להביא אנרגיות וכוחות מאיזשהוא מקום. המאגר הרוחני והנפשי שלי עומד על מינוס. 

אין לי כבר אמונה שהוא שלי, ובשבילי.

תמיד אני הנלחמת, מקיזה דם, לא ישנה בלילות, בוכה, דואגת.

ובסופו של דבר, אני לא בלב שלו, איך אני יכולה להמשיך לשמור אותו אצלי? 

מרגישה שזה משהו מובנה אצלו, שהוא לא יכול לחיות בזוגיות, הוא כל הזמן רוצה לברוח, זה היה ככה מאז ומתמיד.

זה כל כךךךךך מתסכל, כי אני יודעת שגם אם הוא יהיה עם אחרת הוא יהיה כזה, אני נורא רוצה שיפול לו האסימון, והוא ישתנה, ויראה.

צריכה אוויר.

אוי חיבוק!!!!!וואוו

לא רקאוויר את צריכה אלא גם בעל,שיאהב אותך וימלא אותך!!וואוו

ומגיע לך ולילדייך!!! מאחלת לך שדברים ייפתרו לשמחתך!!! יש לכם אולי אפשרות לבלות קצת זמן לבד ולחדש את הקשר?

הוא לא מוצא זמן.נשואה מאושרת.

אני כל כמה זמן אומרת לו שצריך קצת זמן לעצמנו והוא כל הזמן עמוס.

ככה תמיד וככה בכל דבר.

הוא לא עוסק בדברים ברומו של עולם כמובן.

אין לי מילים.בת 30
יש איזו דמות משמעותית עבורו שאת יכולה לפנות אליה ולהסביר- שהדמות הזו תיזום איתו שיחה ואולי ליווי?
מעבר לזה, באמת אין מילים.
כנראה שאם עד עכשיו שרדת, יש לך נפש מאוד חזקה.
אני מציעה לך, כמו שכתבת, לא לצפות ולא לרצות לקבל ממנו את היחס, את ההערכה, את החום. תנסי לקבל ממקומות אחרים ( לגיטימיים כמובן).
לבני בתוכך חומת הגנה ואל תתני לו להמשיך לפגוע.
ואם הוא לא מוכן להשתנות, ולא מוכן לשמוע ולא כלום, אז נראה שאין ברירה.
כואב מאד לקרוא... ה' יעזור לךד.

היהודיה לה"
קוראת ולא מאמינה .... סיפור דומה.... כמעט.. אשמח להתכתב איתך במסרים האישיים! ותהיי חזקה! כי אנחנו חייבות!
אוי קשה וכואביוניס

מניפולציות בקשר זוגי הם דבר נפוץ מאוד

ומי שרגיל להתנהל כך קשה לשנות את המצב הזה איתו.

מה כן?  את צריכה להגיד לו בהתחלה אם אתה לא אוהב אותי בבקשה......אבל אין לך גם זכויות

לדוגמה אני לא מנקה טוב? אז תנקה בעצמך! וכן הלאה קשה לי להאמין שתצליחי כי תמיד חוזרים איתם לנקודת ההתחלה 

של מניפולציה חוזרת 

בהצלחה ושנשמע ממך בשורות טובות אמןחיוך גדול

אשמח גםהודיה לה"
אשמח גם לתגובות על מה שכתבתי . בכותרת פורום יקר" תודה
יפול לו האסימון כשתתחילי לחיות את חייך שלך,ניקיתוש
ואני לא אומרת את זה בביקורת חלילה.
אבל תתחילי לחיות, להנות, לשתף אחרים. (מה אכפת לך, את תקבלי חיזוקים, הוא הלא בסדר פה)
תצאי מתי שהוא בבית.
תעשי מצב שהוא יזדקק לך. וירצה אותך.
ואל תפחדי ממנו הוא לא שווה את זה! כשתרגישי את זה באמת יפול לו האסימון.
^^סוסה אדומה
ואחרי שיפול לו האסימון, לא בטוח שזה יזיז לו.
ואם זה לא יזיז לו, לא נורא.
מגיע לך לחיות בזוגיות נעימה וטובה...

זה קצת קשה עם ילדים, אבל זאת אופציה שה' נותן.
כנראה שיש דברים גרועים יותר מגירושין.
וואו, כל כך כואב לקרוא!יפית8

מציעה לך בחום רב ללכת לטיפול אישי שייתן לך תמיכה וכוחות לבנות את עצמך בלי תלות רגשית בו

ככל שתצליחי לבנות את עצמך והוא ירגיש שאת לא תלויה רגשית ונפשית בו ובמניפולציות שלו הוא יתחיל לחפש אותך, להצטרך אותך. ורק אז יהיה מקום לבנייה זוגית.

תודה לכולכם.נשואה מאושרת.

בת 30 - לצערי הרב אין. לו היה בן אדם כזה או מורה דרך מניחה שהיה יותר קל, אבל אביו לא בן אדם כזה, ולו בעצמו בעיני יש דפוס כזה בזוגיות. וגם אצל רב שהוא מאוד מעריך הוא פתאום מתנהג בצורה אחרת ומפנה את כל האשמה עליי. משהו שלא ראיתי כמותו. פתאום אלפי דברים שמעולם לא דיבר עליהם, פתאום אני נשמעת כמו אישה מזעזעת (וזה ממש לא כמו שהוא מצייר כן?).

אני מודעת לכוחות שלי, עברתי דברים לא קלים, ושהכרתי אותו חשבתי שזהו, מצאתי את שאהבה נפשי. 

בנוגע לשיתוף וכו', אין לי כל כך את מי, אף אחד לא רואה ולא יודע, רק אמא שלי שמה לב למצב רוח שלי בד"כ, גם משתדלת כמה שפחות לשתף כמובן. רק שאני על קצה הקריסה אני משתפת בכלליות.

הודיה - מוזמנת לפנות באישי.

יוניס - 

זה בערך הלך הרוח בחצי שנה האחרונה בבית.

הייתי פעם נשארת כל יום עד 1 בלילה, מנקה, מסדרת, והוא היה מגיע לבית מוזיאון, גם בזמני הנקה, לילות חסרי שינה, גם כי אני אוהבת את זה אבל כי רציתי הערכה. 

וגם אז היו תלונות "כמה את מנקה" "תפסיקי לנקות" "תעבדי על עצמך"

אז הנה, עבדתי על עצמי, שחררתי, והבית ממש לא מוזיאון. וסבבה לי, כל עוד אני רגועה נפשית.

ואני באמת לא מוצאת זמן לסדר כמו שהייתי רוצה, כי היום השעות שינה שלי בראש סדר העדיפויות, כשהוא מעיר, ומעיר המון.

אמרתי לו שהפתרון שיגיע מדי פעם שאני ערנית, אחר הצהריים, שאוכל קצת לסדר. לא אחרי ההשכבות וכל היום איתם לבד.

לדוגמא כל השבת הוא לא דיבר איתי. כמו שזה נשמע, פרצופים, התעלמויות. ובמוצ"ש שהלך לישון אמרתי לו אתה מוכן להסביר לי אגב למה לא דיברת איתי? "כי לא טוב לי איתך"... אחרי כמה משפטים "הבית לא מסודר". נו באמת...

יפית - חשבתי על זה, אולי באמת אלך לטיפול לחזק את עצמי מולו. באיזשהוא מקום אני גם מפחדת שהטיפול ירחיק אותי עוד יותר ממנו...

ניקיתוש - אם תסתכלי בהודעות שלי אחורה תראי עוד דיונים כאלה. 

ובדרך כלל בסופם הייתי נותנת לו לקרוא, כדי להראות לו שהוא לא בסדר. זה הדבר המרכזי - הוא תמיד בסדר, תמיד אני האשמה והלא בסדר.

הוא לא יודע איך להתנהג בזוגיות, איך להתנהג לאישה, ומה מצופה בכללי בשגרת חיים או בנתינה של זוג.

לא מפחדת ממנו, מפחדת מהעתיד שלא צפיתי לעצמי....

אני אכתוב משהו בהדגשהיוניס

כתבת שהתנצלת שאין לך כח בלילה ותעשי את זה אחרי הצהריים

טעות !

את לא צריכה להתנצל כי במילא לא תקבלי הערכה

אתה רוצה יחס הוגן? תתייחס אלי יפה נקודה!

רוצה להתייחס אלי מגעיל........ אל תצפה שאני יתפקד ויעשה משהו בשבילך

בשורות טובותחיוך גדול

לגמרי, נגעת בנקודה...נשואה מאושרת.

אין כבוד והערכה.

בלי הדברים האלה אי אפשר לנהל מערכת יחסים. יש זלזול מתמיד בי ובדברים שנוגעים אליי.

תודה אפאטי 

ואמן

אויהעני ממעש
בשליפה וללא לקרוא הכל
אכן, לפעמים הזמן מאוד עמוס, וצריך לדחות דברים ושיחות מסויימים. ודברים דחופים לנהל בצמצום.
אבל
צריך לצאת מהפלונטר. ושיהיה לו 'טוב איתך'.
איך?
לא יודע.. צריך לצאת מהקופסא ולחפש מה קורה.. מעל ומתחת פני השטח

בהצלחה
עצוב לשמוע אבל יש מה לעשותLe Petit Prince
אני מקווה שכשבעלך יסיים את הלימודים ויעבוד בשעות נורמאליות המצב ישתפר. אני לא מצדיק אותו אבל אני מניח שהוא נמצא בלחץ ולכן עצבני ולא פנוי רגשית לזוגיות.

אולי כדאי לנסות לקבוע עם חברות 3-4 פעמים בשבוע לצאת להליכה, או לבלות בבית. זה מאוד עוזר כשיש חברות מעבר לזוגיות. תוכלי מצד אד לפרוק מתח עם חברות ולקבל חיזוקים ומצד שני להנות מחברות טובה ומקרבה נפשית.

אני לא מציע נהל מלחמות אגו בבית אבל עם זה לעמוד על שלך ולדרוש יחס הוגן.

אל תתביישי וגם אם אחרים שומעים תעירי לו במידה ופגע בך בנוכחותם. יתכן שהבושה מזה שאחרים שומעים שהוא מתנהג לא יפה קצת תרגיע אותו.

אני מבין שיש ילדים ואני חושב שגם חיזוק הקשר עם הילדים יכול להועיל, האהבה שתקבלי מהם חזרה מרפאת הרבה מכאובים.

מאחל לך רק טוב.

שלום לךנשואה מאושרת.

אין ספק שזה עמוס. אבל אתה מסכים איתי שחיינו הם לא סביב כסף ולימודים. זאת לא מטרתנו.

בקשר לעבודה - מאז ומתמיד עבד בעבודות כאלה, עם כל עבודה קיוויתי שיתעסק פחות, ויהיה יותר עסוק בבית. 

מרגיש כאילו גם אם יהיה מובטל או מנקה רחובות יתעסק בעבודה.

אני לא יכולה להפגש 3-4 פעמים בשבוע, בקושי פעם אחת, הוא כל הזמן משנה את הלוז שלו, לפעמים אפילו לא אומר לי, יצא לי הרבה פעמים לקבוע דברים ולבטל, כי הוא שינה את הפגישות או משהו כזה.

זה לא ריאלי. הלוואי.

הייתה תקופה שהערתי לו, נורא פגע בו, רק החמיר את המצב, כמובן שברמיזות וכו'.

בדרך כלל שהוא עם אנשים אחרים (אצל ההורים שלו או שלי) הוא לא שם לב לילדים או מה איתם,ואני במרדף... הוא כאילו מסיר אחריות. לפעמים זה שהוא מדבר איתו שם לב והוא בעצמו לא שם.

לגמרי, הילדים שלנו מדהימים ונותנים ומחזירים המון אהבה. זה חלק מהכאב, לא חשבתי שיווצר מצב שאני יכולה לפגוע בהם, בינתיים הקשר הזה רק פוגע בעקיפין ולא בכוונה בהם.

תוכלי לנסות להפגש עם חברות בבית?Le Petit Prince
אולי פעם בשבוע לצאת ועוד פעמיים לקבוע עם חברות בבית שלך? זה ממש פיקוח נפש... אני נלחם על המפגשים עם חברים שלי ולפעמים אפילו בטלפון אם אין ברירה.

כואב לשמוע על הילדים, אבל זה ישתפר ככל שהחיים שלך ישתפרו.
אפשרי... יותר בקטע של לצאת מהבית אם כבר.נשואה מאושרת.

אבל גם תופס.

למרות שהרבה פעמים הוא לומד בבית ואני לא רוצה להפריע...

תיאור קשה כל כךרוצה להיות טוב!

וכואב לחשוב שיש אדם שסובל כל כך ועוד מבלי לשתף ולפרוק.

אני לא מבין גדול אבל יש לי 2 כיוונים:

1. לא שייך להסביר לאדם שעסוק בלהוכיח את חפותו ושהוא "בסדר" בצורה לוגית שהנה תראה את השרשור ותיווכח שאתה לא בסדר  לעניות דעתי, הוא אומר שהוא "בסדר" רק בגלל שהוא ממש אבל ממש מרגיש לא בסדר...

וכל ניסיון לנפץ את הדמיון יקבל ביקורת.

לכן אם את אדם עם אינטליגנציה רגשית תצרי מניפולציה הפוכה- תשלחי לו הודעה שיש לך עניין חשוב ורציני לדבר איתו ואת קובעת נניח להיות בשעה 9 בערב, ובשיחה הזו את אומרת לו שאת רואה כמה הוא מסור לבית וכמה הוא טורח סביב הפרנסה של הבית וזה לא מובן מאיליו (יש הרבה גברים דפוקים שמבלים במיטה + אינטרנט כל היום!)  ושאת שמה לב לעוד כמה נקודות טובות אצלו ושהיה חשוב לך להגיד לו אותם וכו' ברוח הזו,

כעת אחת מהשניים אם תראי שיש בו משהו שמתרכך והוא טוען זה לא בדיוק אני לא תמיד מבין אותך ולא מדבר ומעצבן אותך וכו' אז הכל בסדר והוא כנראה כפי שנכתב בתקופה לחוצה ולא פנוי רגשית.

אבל אם הוא ימשיך לתקוף ולהאשים גם לאחר שתראי לו בצורה ענינית ( לא להתחנף! ( הוא צריך להבין שאת כבר אובייקטיבית קצת ולא ממש בכיס שלו) עניני ואפילו קצת טכני קצת...) אז הכיוון השני יותר מתאים אולי

2. הוא כנראה צעיר והתחתן בשידוך או משהו כזה ונפתחו לו העיניים בלימודים או בעבודה והוא רואה עוד סגנונות וזה מדבר איליו

זה נורא וזה אסור אבל זו המציאות, 

הדרך לעניות דעתי לעזור לו להתעורר על עצמו הוא שיבין מה הוא הולך להפסיד ולעשות את אותה שיחה עם אותה דרמה (בקטנה...) ולומר- "אני שמה לב שאתה לא פנוי אליי וייתכן שאתה פנוי לאחרות מה שנותן לך את האומץ לבקר אותי שוב ושוב ושוב , אז אני רוצה להודיע לך שאם אתה נאמן לזוגיות שלנו אני מוכנה להמתין לסיום הלימודים ולאחריהם משמרות עבודה מסודרות כשאתה בבית איתי ועם הילדים כל אחה"צ וערב 

אבל אם אתה לא נאמן לזוגיות ואני שומרת על הפרטיות שלך אך מצד שני שומרת גם על שלי אז או שתפנה לטיפול /רב/ שיעדכן אותי שאתה בסדר או שהחיים שלך בבית יהפכו לחובות ללא זכויות- אתה תביא שכר לבית אבל את בגדיך תכבס בעצמך , אוכל תקנה בחוץ ואת המיטה שלך תסדר לבד וכו' וכו'.

אין בכוונתי לשלול צדדי התנהגויות אחרות אך ממה שכתבת ועל פי הראייה הקטנה שלי נראה שהוא מרגיש שאת עמוק בכיס שלו וצריך לערוך שיחת תיאום ציפיות.

לדעתי- אין גבר שלא יתאפס על עצמו אחרי אחת מ2 האופציות .

ברמה האישית- אני מחזיק לך אצבעות ותקפידי לשמוע מאנשים כמה את טובה ואת תתני לו לערער את הטוב שבך

את טובה ואמא טובה- נקודה!! מי שחושב אחרת גם אם הוא הכי קרוב בעולם צריך מטלית לניקוי משקפיים.

בהצלחה! 

וואו... חיבוק ענק יקרה....סוסה אדומה
בלת"ק, לדעתי כדאי לך ללכת לטיפול שיעזור לך.
מה שקורה לך בחיים זה בגלל שבאי מודע שלך את מאפשרת שיקרה. (זה נשמע אולי כמו האשמה, אבל בטיפול ילמדו אותך איך יש לך מה לעשות בשביל לא להיות הקורבן הזה).
בטיפול אולי יתנו לך גם כלים לגבולות שאת מציבה לעצמך.
מה את מסוגלת להכיל, מה מותר לו להגיד לך ומה לא.
ובעיקר ילמדו אותך שאת חיה בזכות עצמך ואת לא תלויה בו כדי להיות מאושרת, ברמה שבמקום להרגיש חסרת אונים, תהי מסוגלת להגיד לעצמך שהיחס הזה לא מתאים לך, ותצליחי לשקול באמת בקור רוח אם את רוצה להמשיך או להפסיק איתו.

עם זאת, אני אגיד לך את האמת.
ניסיתי למצוא בהודעה שלך משהו שיתן לי סיבה להגיד לך להתאמץ.
ואין לי.
את עוברת דברים קשים באמת...
את חווה אלימות רגשית, ואת לבד שם, עם כל העומס של החיים... ואת בסוג של כלא שלא מאפשר לך גם להתפתח ולהתקדם בעצמך.
ואת לא מקבלת יחס בסיסי בין גבר לאישה.
והבעיה הגדולה יותר, היא שעושה רושם שאת מפחדת מאוד מהאופציה הזאת של פירוק הקשר.

אני לא יועצת נישואים, ואני לא אומרת לך מה לעשות, אבל כל עוד את מפחדת מהאופציה הזאת, את מוותרת על עצמך ועל דברים שהם עקרוניים לך כביכול כדי לשמור על הקשר ועל המקום שלך בלב שלו, אבל זה לא עובד ככה.

תעבדי על זה.
תחליטי שיש גבול למה שאת מסוגלת להכיל.
ותחליטי שיש דברים גרועים יותר מגרושין...
והם גירושין בתוך הבית.

אל תתחנני למקום בלב שלו. הגיע הזמן, שאם כבר (לא עושה רושם שזה הולך לקרות), הוא יתחנן למקום אצלך.

לפני שאת עושה צעד, תתחילי לדרוש את מה שמגיע לך.
בכל דרך.
ואם יגיד לך שלא יכול, תגידי שגם את לא יכולה ושאת משאירה את הילדים אצל השכנים או אצל אמא שלו.
הדבר הכי גרוע שיקרה, שהוא יבקש להתגרש.
אבל מי אמר שזה הדבר הכי גרוע בעולם?
אם הייתי מרגישה שאת מסוגלת, הייתי אומרת לך ליזום את זה בעצמך.
אבל לפני כן, אני חושבת שאת צריכה לקום על הרגליים שלך, לטפח את עצמך כדמות חזקה שלא זקוקה לאהבה שלו.
הוא לא אוהב אותך, ולא באשמתך!!! ואת לא צריכה אותו באמת.

אם הוא לא צריך אותך, ו"את לא עושה לו טוב", ואת לא בלב שלו.

תשאלי את עצמך. למה את איתו?

ותשאלי את עצמך. ככה את רוצה להמשיך עד סוף חייך?

הייתי אומרת לך ללכת איתו לטיפול, אבל לא נשמע שיש עם מי. אם אני טועה, אז תנסי את האופציה הזאת.

לא יודעת מה לומר לך.
חיבוק גדול.
את לא אשמה בכלום.
תהי חזקה.
תדרשי את מה שמגיע לך.
ותעשי צעדים נכונים.
אם הוא לא אוהב אותך, תאהבי את עצמך לפחות, ותדאגי לעצמך.
חיים יש רק פעם אחת.
ואם אין את לך, אין לך.
חיזקי ואימצי.
תודה... ריגשתנשואה מאושרת.

מדויק מה שכתבת.

מרגישה שאני צריכה טיפול לעצמי רק בגלל המקום שהקשר ביננו הביא אותי אליו. 

אני פשוט מנסה לשים את הנקודה מתי זה התחיל, שהתרחקתי, שהשתנתי, וזה תמיד סביב החתונה איתו.

אני לא עצמי.

בנוגע לטיפול - היינו, בכלל לא עזר לדעתי.
גם כי לדעתי השיטה שבה עבדו איתנו לא הייתה טובה לנקודה שהגענו אליה, וגם כי שוב... "אני עמוס אני לא יכול" ובמקום פגישה פעם בשבוע, זה הפך לפעם בחודש. ואז הייתה בעיה של "כסף" - אז למה אתה עובד נונסטופ אם אפילו לטיפול זוגי אין לך?

את פשוט צודקת. ואין לי כוח להתעסק בזה לעומק.

בא לי פשוט שילך עם עצמו לשבוע שבועיים ויעזוב אותי בשקט. 

אני יותר מסודרת וטוב לי לבד עם עצמי, מרגישה שהוא רק מפריע בבית.

הי אישה יקרהאמא וגם
האם ניסיתם ללכת לטיפול זוגי?
לי נשמע שאתם מדברים בשפות שונות לגמרי..
הי יקרהטל ואור
עבר עריכה על ידי טל ואור בתאריך י' בניסן תשע"ט 14:57
את מתארת מצב קשה כל כך. את חיה עם האיש שלך ומצפה ממנו לחום, לאהבה, לרגש, לתמיכה, להתחשבות.
ולא זוכה להם.
את משקיעה את כל כולך בלקבל את הערכתו. עובדת בלי סוף, בוכה שעות כדי לשדר לו את הצורך שלך באהבתו, דואגת, נלחמת, מקיזה דם.

אני מרגישה יקרה שאת בנה את עולמך סביבו, ומציעה לך להפנות את הזרקור שלך פנימה.

במקום *להיות תלויה* בהערכתו, ללמוד להעריך את עצמך.
לתת לעצמך אהבה ואמפתיה. לדאוג לצרכי עצמך, לישון בלילה, לנוח כשאת עייפה.
ובעיקר להאמין ולדעת שאת אישה ראויה. וחשובה.
שאת מדהימה ועושה טוב.

לי נשמע שאת זקוקה ראשית כל לטיפול אישי. שברגע שתלמדי לכבד את עצמך, לאהוב ולהעריך את עצמך,
ילמדו לעשות זאת גם סביבך.

בינתיים נשמע שככל שאת מפתחת תלות בו או מתחננת לקבל ממנו פיסות הערכה ואמפטיה הוא רק מתרחק.
זה פוגע, משפיל ומעליב.
יתכן שהמבנה הנפשי שלו הוא כזה שזה מעיק ומרחיק אותו, ולכן ככל שאת משתמשת בדרכים האלה לקבל אהבה, את מקבלת את ההיפך וזה גלגל חוזר.
וזה כואב.

יקרה.
הניחי לו לעת עתה.
טפלי בעצמך.
תעריכי את עצמך.
תתחזקי.

ואז תבחני את המצב הזוגי שוב.
אבל לפי הניק זה לא היה ככה בהתחלהסודית
1. את לא צריכה לפרסם מה קרה.
2. לכתוב ולהראות לו מה ענו רק לצד שלך, זה רק מזמין עוד מריבה.
שתצליחו להתגבר יחד על מה שהיה (או לא היה)
תנסי שניה משהו.יהלומ
תגיבי להודעה בתור בעלך.
כשאת לא כועסת, אחרת זה לא יעבוד.
תנסי שניה להיות במקומו, אם אני הייתי (בתור חבר שלו) אומר לו את הדברים האלו, מה הוא היה מגיב לי?
ואחרי שאני רואה את התגובה של הבעל אני מבין שלא סתם צדקתייהלומ
כתבתי הכי מדוייק בעולם.
עכשיו תגיד לגבר, להגיב בתור אישתו סוסה אדומה
שניהם צודקים, ושניהם צריכים לעבוד. כמו כולנו.
טיפול זוגי עשוי לעזור, אבל שניהם צריכים להיות נוכחים בו.
במקרה הזה אין צורך.יהלומ
שניהם הגיבו והצדדים ברורים
דווקא ישסוסה אדומה
העניין הוא לא שאנחנו נשמע את הטיעונים של שניהם, אלא שכל אחד מהם ידע באמת לראות את נקודת המבט של בן הזוג שלו ויצליח לבטא את זה.
זה כלי טיפולי אפקטיבי מאוד לפי מה ששמעתי...
לא הבנת.יהלומ
מבחינתי - בשביל להגיב למקרה, בטח מורכב שכזה, אני חייב להבין את הצד השני
מאחר ואין דרך להביא את תגובת הצד השני(מקרה זה הוא נדיר בהחלט) אני רוצה שהכותבת תביא את הצד של בעלה(כמובן שזה לא כמו שהוא מביא אותו)
ככלי טיפולי - אמת, זה אחד הדברים היעילים ביותר בטיפול זוגי. אבל הפורום אינו המסגרת המטפלת.
הבנתי מצויין.סוסה אדומה
ניסיתי להגיד שגם עכשיו, אחרי שהאיש שלה הגיב, אתה לא באמת יודע מה קורה שם.
הדבר היחיד שאתה יודע, זה מה כל אחד טוען.

הפורום הוא לא רב, ולא מטפל, אבל מטבע הדברים, נשמעים פה הלכות וגם כלים טיפוליים וכו'.
הם בינהם יכולים להשתמש בכלים האלה.
אין צורך להוסיף ולזרות מלח על פצעים מדממיםנסיון נוסף
והפורום הוא לא תחליף ואפילו לא "מתקרב" לאיש מקצועי בתחום הנפש שהוא תחום רחב וקשה למי שמבין ויודע.
אף אחד לא התכוון לומר שזה תחליף.סוסה אדומה
הגבתי לו, כי הוא מראש רצה לשמוע את שני הצדדים לטענתו.
בשביל מה?
הרי הוא לא יכול באמת לטפל בהם.
(גם ייעוץ בנושא הזה ובמיוחד בסדר גודל כזה, הוא לא בדיוק לפורום... ונראה שהרוב הציעו שילכו לטיפול)

ואחרי שהאיש שלה כתב כאן את הצד שלו, הרבה אנשים (ואני מבינהם) התנצלו, כי הבינו שלא קיבלו את התמונה הכוללת ומיהרו לייעץ או לשפוט.

ויהלומ כתב שהוא דייק,
דיוק אמיתי זה לומר את זה לשני הצדדים.
מה יש לאישתו לומר על מה שהוא כתב?
אומנם הוא אמר את המילה האחרונה, והיא נשמעת מפציצה ביותר.
אבל גם עכשיו, אין לדעת...
היי מתוקה, כתבת שאת צריכה אווירשוקולד פרה.
ובהמשך כתבת בתגובה לסוסה אדומה שאת רוצה שהוא פשוט יניח לך.
נשמע שיש הרבה מתח הזוגיות הזו.
את מתארת הרבה ביקורת, האשמה, מילים שקשה לשאת.
קצת קשה לי להבין איך בעל אומר לאשתו לא טוב לי איתך...
האם אמרת לו משהו דומה?
האם ברגעי משבר את "יורדת נמוך" או שאת שומרת על שיח מכבד?
זה גם חשוב כדי לדעת..
יש ביניכם איזושהי אינטימיות זוגית? האם שם את מרגישה אהובה, מחוזרת?

נשמע שהאיש שלך התרגל לשלוף חרבות דוקרות אפילו על דברים של מה בכך.
זה לא טבעי שמתלוננת קטנה הוא ישלוף משפט כל כך מכאיב כמו "לא טוב לי איתך". זו חרב חדה ונשמע שהוא רגיל בה.

אני מאוד מבינה את המלחמה שלך.
את לא רוצה לחיות לבד בתוך הזוגיות. לא סתם אמרו "טוב פת חריגה ושלווה בה מבית מלא זבחי ריב".
את לא רוצה לוותר על האהבה ממנו. אחרת מה כל זה שווה?
זה הבסיס...

את צריכה אוויר עכשיו, כמו שכתבת.
אוויר לנפש. אוויר דחוף.
יכולה להגיד לך מה לי עוזר לקהל אוויר.
עיסוי.
או טיפול רפלקסולוגי.
או טיפול אחר במגע.
כל דבר שהוא לא רק מילים, אלא גם חום אנושי.
לפעמים זה כל כך מרפא את הכאב בלב...

וכמובן גם טיפול בשבילך.

תעשי לי טובה, שתפי את אמא שלך. או את דודתך הקרובה.
משפחה זה כח. ואם בעלך מחליש אותך, הם יהיו שם לרפד את הפצע. תעזרי בהם. בבקשה.

ודברים עם ה', כמובן.
ספרי לו על הפחד מלהישאר כלואה במצב הזה,
ועל הפחד מגירושין בצד השני.

אני התחתנתי עם גרוש + ילדים. כרווקה.
יש חיים אחרי. יש תקווה לבניין אחרי החורבן.

אבל זה כבר סיפור אחר.

רק להגיד לך שגם החושך הכי נורא (-גרושין) זה לא באמת סוף העולם.

הרבה הצלחה וחיזוקים!!
אם את רוצה תמיכה אני פה באישי. בשמחה!

כל מי שהגיב-חשוב לקרוא, זה הבעלנשואה מאושרת.

אהלן...

אומנם כתבתי הבעל, אבל כנראה הסטטוס הנכון יותר הוא גרושה לעתיד, וחלק קטן בזכות הפורום הזה.

יש כאן אנשים שכתבו בחכמה ושיקול דעת, ויש כאלו שכבר חרצו את דיני, והחליטו מי אני בלי לשמוע אותי, בלי לברר כלום.

אותם אנשים צריכים לעשות חשבון נפש עם עצמם, ולדעת שהם כנראה חלק מהגרושים האלו.

אני לא רואה כאן כמקום הנכון לשתף אותכם במהלך החיים שלנו, אבל בכדי שתלמדו לעתיד אני אכתוב כאן ממש בקצרה את הצד שלי.

מאז החתונה ועוד לפני, חוויתי מניפולציות לא פוסקות, אני תמיד הקפדתי לשמוע, להקשיב, להכיל, גפ כשהייתי פגוע עד עמקי נשמתי.

שמעתי את המשפטים- בוא נתגרש\ את לא יודע להיות בעל\ תראה את...איך הוא מתנהג, תיהיה כמוהו/ אני לא מרגישה אליך כבר אהבה וכן

במשך 4 שנים שמעתי, והכלתי, ותמיד אמרתי לה, זה שלב בזוגיות, נעבור אותו וכו.

עברתי 3 עבודות בשבילה, כי כל פעם היא אמרה שלא טוב לה עם השעות של העבודה, וכל עבודה שלקחתי התייעצתי איתה לפני, וחלטנו יחד.

כל ילד, לאחר שהיא הפסיקה להניק (בערך 6 חודשים מלידה), הייתי לוקח על עצמי את הקימה בלילה, נותן לה לישון 8 שעות, כשאני ישן 5 שעות וקם 3 פעמים- ועשיתי את זה באהבה.

הייתי משתדל להפתיע, לעשות דברים, לקנות לה משהו פעם בחודש- ולמרות הכול הייתי שומע תמיד כמה אני לא בסדר, וכמה היא לא מרגישה אותי, וכמה אני לא זורם, וכמה אני לא בעל טוב.

היא דברה אלי מס לא מבוטל של פעמים בצורה פוגענית ליד המשפחה שלה, (הם בעצמם היו מעירים לה) ואח"כ הייתה מבקשת סליחה, אבל זה פוגע.

היא שיתפה את אמא שלה על דברים שאנו עוברים, ואפילו ישבתי עם אמא שלה על קפה לדבר על זה.

אבל אצלי, שאני כ"כ נזהר שלא תפגע ליד המשפחה שלי, שהמשפחה שלי באמת קבלה אותה באהבה, שאמא שלי אומרת לי שחסר לה הקשר עם אשתי- היא כל הזמן מדברת כמה היא פגועה מהם, כמה המשפחה שלי לא מכבדת אותנו וכו.

לאחר 4 שנים שאני מקבל ביקורת לא פוסקת, התחלתי להישבר, התחלתי להחזיר לה במילים שהיא מדברת אלי- אבל באמת התכוונתי לכך, עשיתי את זה לא בשביל לפגוע, לא להעליב.

אני לומד פסיכולוגיה, ולא קשה לפספס שיש לה OCD- ואמרתי לה לטפל בזה בשבילנו- למה? כי כל מי שאמר כאן שתפסיק לעשות לי כביסה, או לטפל בבית, אל דאגה, אני עושה כביסות לכולם, כלים, מסדר את הבית, מוריד זבל, ומכין אוכל וכו. היא לא עושה כלום, כשהיא עושה, היא מנקה אבק ממקומות הזויים!

אז החלוקה בבית היא- אני לומד, עובד במשרה ורבע, עושה כביסות, כלים, אוכל, מוריד זבל, מסדר את הבית, עם הילדים פעמים שלוש בשבוע אחרי המעון

היא- עובדת, מנקה אבק, ושומרת על הילדים כשאני בעבודה או לומד.

אתם מבינים מה זה לחיות בלי פרטנר? שאתה מתחנן שיעזרו לך עם המטלות בבית, כי אתה עם מלא משימות בעבודה בראש (אני ב2 תפקידי ניהול), אתה בלימודים, ואתה יודע שאם לא תכניס כביסה, לילדים לא יהיה מה ללבוש-אז ב11 בלילה לפעמים כשאני חוזר עייף- אני יושב לרסס מסיר כתמים על הבגדים של הילדים, או מגיע לעשות כלים בכיור מלא כלים, או זורק לפח כוסות חד פעמי שזרוקות בבית, ומחזיר את הבגדים שאישתי הורידה לעצמה וזרה על הריצפה בסלון.

בנוסף לכל זה אני מקבל ביקורת שאני לא משיקיע בזוגיות, אז מה אני עושה? מפנה זמן לזוגיות ונכשל במבחנים אחד אחרי השני, אבל אין הערכה לזה.

אני באמת לא כועס על אף אחד, ובטח שלא על אישתי- פשוט פגוע, ויותר לא מוכן לחיות כך.

כתבתי את הפוסט הזה ללא אישור של אישתי, דרך השם משתמש שלה (כי לי אין) מסיבה אחת- תפיסיקו לשפוט אנשים בלי לשמוע אותם- אפשר להכיל ולהבין גם בלי לשפוט.

אני באמת סולח לכל מי ששפט אותי, אבל שתדעו שאם תמשיכו לשפוט, אולי תביאו לגרושים של אדם שלא יסלח לכם, ןאז גם הקב"ה לא יסלח לכם

מבקש סליחה מעומק הלביוניס

תראה אנו כאן האנשים בפורוםיוניס

לא מכירים אף אחד. שיש שאלה אז אנחנו כותבים תשובה.............

אבל אתה צודק שצריך להזהר ולהכיר לעומק לפני ששופטים

אבל נשמע שיש כאן בני זוג שצריכים דחוף להתאפס על עצמם לפני שיהיה יותר מאוחר

אני בשוק. אין לי מיליםיפית8

אני המומה לראות איך הדברים נשמעים כל כך אחרת משני הצדדים

איך היא למשל אומרת "הייתי פעם נשארת כל יום עד 1 בלילה, מנקה, מסדרת, והוא היה מגיע לבית מוזיאון" והוא אומר "עושה כביסות, כלים, אוכל, מוריד זבל, מסדר את הבית.. היא - מנקה אבק"

אני מאד מאד מצטערת, אין ספק שעוררת אותי לחשוב כמה פעמים לפני שאני מגיבה בשרשורים שונים כששומעים רק צד אחד

נשמע שיש לכם קצרים קשים בתקשורת, טיפול זוגי ניסיתם פעם??

תגובה לבעלשוקולד פרה.

תראה,

קודם כל הכוח של הפורום הוא בעיקר בשמיעה של צד אחד.

וכשאשתך הביעה כאן את מצוקתה- זה היה נשמע אמתי וכנה, ממש כמו הכנות שנשמעת מדבריך עכשיו.

אני עדיין חושבת שיש אמת גם בדבריה שלה. מה שאתה כותב שכביכול רק היא אשמה- מקביל למה שהיא כותבת עליך, שרק אתה אשם. זה לא הגיוני ששניכם לא אשמים בכלל במצב הזה.

אתה אומר שהגעת למצב של "גרושה לעתיד". אתה מתאר לקיחת אחריות ברמה מאוד גבוהה בנישואים.

מצד שני גם אתה וגם היא מגמדים את הפעולות של האחר.

בשבילך היא רק "שומרת על הילדים" בשעות שאתה בעבודה,

ובשבילה אתה רק "עובד בעבודות מעצבנות בשעות הזויות."

מעניין ששניכם מרגישים שאין פרטנר.

גם היא מרגישה שאתה לא שם בשבילה, וגם אתה כועס שהכל נופל עליך.

(אגב, גם היא מרגישה שהכל נופל עליה...)

אשתך קצת התייחסה לטיפול הזוגי שעברתם, אבל אתה לא התייחסת בכלל לאופציה של טיפול. למה? 

מה אתה רואה כפתרון חוץ מלשמור את הכעס בפנים ולהתפוצץ מידי שבוע?

נשמע ששניכם מרגישים קורבן במערכת הנישואים הזאת.

היא מרגישה לא מחוזרת, לא מוערכת, לא אהודה,

היא אומרת שהיא בוכה לידך ואתה קר אליה,

שלא התקרבת לנחם אותה ולא אמרת לה מילים חמות בזמן שהיא היתה כ"כ צריכה אותך (הפלה, לידה וכו'),

ומצד שני,

גם אתה מרגיש לא מוערך, לא מסופק, ואחד שרק תובעים ממנו.

עוד נקודה- היא אומרת שאתה ביקורתי אליה. האם זה נכון?

כבר אבחנת אותה עם אוסידי... האם התייצבת כבעל תומך ורגיש לאור ה"בעיה" שאובחנה, או שעמדת מנגד וציווית על עליה לטפל בעצמה?

היא גם צריכה לשאול את עצמה מתי בפעם האחרונה היא שמה לך איזה פתק קטן או אמרה לך במילים אוהבות עד כמה אתה  ראוי להערכה.

היא גם לא ניצבת לידך אלא עומדת מהצד השני של המתרס ורק מחכה שתפעל יותר.

חבל לכם לפרק את הבית.

כאחת שהתחתנה עם גרוש, אני יכולה להגיד שבעלי כל הזמן אומר-

לא לפרק את הבית! עשו הכל כדי לא להגיע לשם.

ותאמין לי שהיתה לו ממש, אבל ממש אישה מהסרטים..

כמה שהילדים שלכם כואבים את המתח ביניכם עכשיו,

אתם עלולים לגרום להם למשבר חמור עוד יותר. חשבו עליהם לפניכם, עשו הכל כדי לא להגיע למצב של שני בתים וחוסר יציבות אחת.

יש עם מה לעבוד!

שניכם נשמעים אנשים אינטיליגנטים, עם מודעות רגשית, 

אתם לא אטומים, אתם כואבים!

והכאב מצטבר מהר מאוד לכעס ולשנאה.

שניכם על עצים, מחכים שיבוא השני ויתחנן על נפשו שירד האחר.

וכנראה ששניכם מפחדים להודות בחלק שלכם במתח הנוראי הזה שבין כותלי הקירות בבתיכם. (אגב, הקירות סופגים הכל והבית כולו הופך להיות מקום שלילי. גם הוא הבית הכי יפה בעולם).

שניכם אחראים לאווירה שנוצרה בבית, 

שניכם בטוחים שלו רק היה השני מעריך יותר\מפרגן יותר\נינוח יותר - או אז הכל היה משתנה.

לכן לעבוד על מידת ההערכה לזולת ועין טובה.

לא נשמע שכסף פה זה מה שחסר..

תכניסו אווירה טובה לבית, ולו רק בשביל ילדיכם!

תאמינו לי שהם מעדיפים אבא ואמא שלא מתכסחים, מאשר את הדנונה או את הפנקייק...

תנסו בקטן,

רק פחות לבקר,

פחות להעיר,

פחות ליצור את המתח.

להתגבר על הכעס! לא לענות מיד.

ויותר...

יותר לענות בלשון רכה ולא עוקצנית ומושחזת.

יותר לבסס את ההבנה שבית מתוקתק מלא מתח וריב שווה פחות (הרבה פחות!!) מבית מכוער שיש בו צחוק ומילה טובה.

יותר להיעזר באנשים שהצליחו להתמודד עם לחצי היום-יום ולא איבדו את הזוגיות שלהם בינתיים.

יותר לנסות להשחיל "תודה", "בבקשה". בהמשך תבוא גם "סליחה..."

לקבוע תור לטיפול זוגי. להתחייב אליו. לא להרפות ממנו.

שווה לכם להילחם על הבית!

במיוחד לך, הבעל.

אתה באמת רוצה שכל המשכורת שלך מהמשרה ורבע ילכו למזונות??

חשוב על כך.

מערכת המשפט ובתי הדין יכולים לחייב אב גרוש שמרוויח 5000 ש"ח בחודש- ב-3000 ש"ח מזונות! עוד לפני מחציות.

אתה עלול להפסיד גם את הילדים וגם את הכסף. בוודאי את הבית.

ואף אחד כבר לא ישאל אותך האם ניסית מספיק להציל את הנישואים, כי כבר לא תעניין אף אחד, חוץ ממשפחתך הקרובה.

תעשו טובה ותתקשרו במועד הקרוב ביותר האפשרי ליועץ זוגי או מטפל זוגי.

ותוך כדי תשתדלו לא לדרוך אחד על פצעי השני.

זה קשה, נכון! הכעס מפעפע והתחושה היא שרק השני אשם.

אבל להתגרש זה סבל שכדאי-כדאי-כדאי לעשות הכל כדי להימנע ממנו.

תשאלו את בעלי, שאע"פ שהוא נשוי היום באושר איתי ( בתקווה...) הכאב על המרחק מהילדים תמיד מלווה. זה כאב שאין לו מילים, הוא פשוט חלק מהחוויה היום-יומית.

והילדים שלו עוד גרים מרחק של 5 דקות נסיעה.

אל תעשו את זה. תלכו לטיפול ותתפללו לה' שיעזור לכם להגיע לשליחים הנכונים, שלא תאבדו זמן יקר בחיפוש אחר המטפל המתאים.

בהצלחה רבה!

^^ לא קראתי הכלסוסה אדומה
אבל נראה טוב...
אשרייך על ההשקעה.
מכירה מקרוב כל כך כואב! אם היא לא מטופלת בצורה טובהנסיון נוסף
ולוקחת את הכדורים באופן רציף אז אכן לא ניתן לתפקד *בדברים בסיסיים*.
הם נהפכים ליהיות בעל כורחם מניפולטיבים, תובענים, מאשימים את כל העולם בבעיות שלהם , מרגישים קורבן. ומי שלא מכיר את התמונה מקרוב נוטה להאמין להם, כי משדרים אמינות באופן מפליא.
במקרה של הזוג קרוב משפחה, הבעל הוא האמא האבא, והאישה היא יותר מעשרה ילדים כהגדרת הבעל .
מקווה ומתפללת למענך ולמען הילדים שה' יציל אתכם ויוציא אתכם מאפילה לאורה.
מה שאפשר ללמוד מזהסוסה אדומה
זה כמה חייבים לשמוע את שני הצדדים...

ואני אוסיף, האמת שלא רק לשמוע, אלא לראות ממש.

הגבתי למה שהיא תיארה בהנחה שזאת האמת לפחות מהצד שלה, אבל עדיין מתנצלת אם גרמתי לטעויות.

בכל מצב, נראה ששניכם צריכים ללכת לטיפול בשביל להסתדר בינכם...
חבל להישאר כך. לכו לטפל. תעשו כל מה שאפשרכלה נאה
נשמע בעל שמסור לבית ולילדים
אולי אם תפחיתי ממנו קצת עבודה בבית הוא יהיה יותר פנוי בשבילך. וגם לא ירגיש מנוצל
תעריכי את מה שכן. נשמע שמשתדל ועושה הרבה.
כלים כביסה לבשל.. בעלי לא נוגע בכל זה

מאמינה שעם טיפול נכון אתם תצליחו!
סליחה מעומק הלב!רוצה להיות טוב!

אחי היקר

סליחה !!!

שה' ינחה אותך בעצה טובה

סליחה סליחה סליחה!

חיבוק חם ותומך מרחוק....

חג שמח! 

רק לי זה מוזר כל הסיפור הזה?ניקיתוש
עדיין הבעל כותב מהניק של אשתו ודי מתקיף אותה.
ועם כל הכבוד, אנחנו שומעים (קוראים) צד אחד
ומציעים דרכי פעולה.
האחריות נשארת לקורא בלבד!
מציעה לכם ללכת לטיפול והלוואי ותמצאו דרך להבין אחד את השניה ולאהוב כבתחילה!
שוב הבעל- תשובה לניקיתוש והתנצלות מאישתינשואה מאושרת.

לילה טוב

שוב נכנסתי בלי רשות, ובאמת שזה פעם אחרונה שאני נכנס ללא רשות, ונראה לי שבכללי זה פעם אחרונה שאני נכנס לכאן.

היה כאן הרבה תגובות שאני מעריך, אבל לא מעוניין לענות עליהם, אני עושה חשבון נפש עם עצמי כל הזמן. לניקיטה החלטתי לענות, כדי להבהיר את הנקודה שבעיני היא "פיקוח נפש".

כתבת שאחריות על הקורא בלבד- אז ככה, לי ב"ה אין לא אינסטגרם, ולא פייסבוק מסיבה מאוד ברורה, ותזכרי את מה שאני אומר עכשיו, כי זה הבסיס של כל התחושות שלנו.

אדם מרגיש שמח או עצוב בהתאם לחשיבה שלו האם היה יכול להיות יותר טוב או יותר רע, וללא קשר למה שבאמת קורה במציאות, ואסביר בדוגמא- אדם שהיה לו ראיון עבודה חשוב, והגיע לרכב וראה אותו עם פנצ'ר ובגללו איחר לראיון ולא התקבל לעבודה, הוא כנראה יהיה מתוסכל מאוד ממה שקרה לו, אבל אם פתאום הוא ידע שהייתה תאונה והוא היה צריך להיות מעורב בה, ובזכות הפנצ'ר הוא ניצל, הוא יהיה מאושר.

מה השתנה במציאות? כלום! היה פנצ'ר בגלגל!

מה גרם לו להיות עצוב? החשיבה שהיה יכול להיות יותר טוב, והוא היה יכול להתקבל לעבודה שהוא רצה

מה גרם לו אח"כ להיות שמח? החשיבה שהיה יכול להיות יותר גרוע כי הוא היה יכול להיות מעורב בתאונה.

אניסטגרם ופייסבוק תמיד מראים לנו כמה כולם שמחים, כמה לכולם כייף, כמה כולם מטיילים, וזה גורם לנו להיות עצובים, כי אצלנו לא כל היום מטיילים וכו. אבל ברור שהאמת היא לא שם, האמת שכל אחד שמטייל פעם בחצי שנה מעלה תמונה, ואז נראה לנו שרק לנו החיים בזבל.

כשאת מסבירה למישהי שהיה יכול להיות לה יותר טוב על סמך שמיעה של צד אחד, כבר לא משנה מה באמת קורה במציאות, את לוקחת אותה למקום שעכשיו רע לה ואז את גורמת לה או להיות מתוסכלת, או במקרה גרוע יותר, לגרושים.

לגבי אישתי, הייתי נסער אחרי שראיתי את התגובות כאן, והגבתי בצורה לא נכונה.

זה נכון שיש חסרונות באישתי כמו בכל אחד, אבל כגודל החיסרון, גודל ההיתרון. 

יש הרבה דברים מדהימים באישתי, היא אמא מדהימה! היא שואפת תמיד לקדם את הזוגיות שלנו, היא דוגמנית על, ועוד הרבה..

אנחנו בע"ה נעבוד על הזוגיות שלנו, ונגיע רחוק.

בהצלחה לכולם

המון הצלחה וסייעתא דישמייאאם ל2

ייעוץ זוגיחיים שלאחרונה
יכול לשפר פלאים
שאלה שמטרידה אותי ביותרצדיק יסוד עלום

(איני נשוי)

מדי פעם אני קורא קצת שרשורים בפורום הזה ומקבל רשמים שבתוך הזוגיות ובתוך מרחבים אינטימיים יש רגשות קשים, מועקות, שתיקות, הסתרות, חשדות זה כלפי זה. המון פוסטים כאן בפורום מתארים סיטואציות מאוד קשות ומלחיצות ורעות בין בני זוג.

האם בעיני גולשי הפורום המקרים המתוארים כאן הם מיעוט? האם רוב הזוגות הנורמליים מתמודדים מדי פעם גם עם קשיים מסוג זה? או שאולי אלה סיפורי קצה והרוב המוחלט חי חיי זוגיות נעימים בהרבה, נאמנים בהרבה ורגועים בהרבה? האם בעיניכם קונפליקטים מהסוג שתיארתי הם "נוראיים", או שהם דווקא לא כל כך נוראיים בתוך הקשר ונבלעים בסך הכולל של החוויה החיובית של זוגיות

תודה!

באופן כלליפשוט אני..

אף אחד לא נכנס לפורום כדי לכתוב ''איזה יום נפלא היה לי היום, אשתי האהובה נתנה לי חיבוק נעים, אני בישלתי עבורה את האוכל האהוב עליה, והלכנו לישון כשאנחנו מחזיקים ידיים''.

האמת היא שהסיטואציה *הזאת* מאוד מאוד שכיחה, אבל מי יכתוב עליה בפורום?

מי שכותב כאן זה מי שצריך עזרה, ייעוץ, לפרוק... אז ממילא אתה לא מקבל כאן מדגם מייצג של זוגיות אלא מדגם של אנשים שצריכים עזרה.

הטעות הזאת נקראת ''הטיית דגימה'', אתה יכול לגגל על זה.

ענית ולא עניתצדיק יסוד עלום

אני רוצה להתחתן וחושב שזוגיות היא דבר טוב, וברור לי שעיקר הזוגיות הוא הקשר וההדדיות.

שאלתי לגבי שכיחות הדברים הרעים והמצוקות, שעולים פה המון ובווליום גבוה.

1) האמנם הם כל כך שכיחים [= שכל זוג עובר דברים כאלה / = בתדירות כזו או אחרת]

2) האמנם הם כל כך רעים [להיות בריב או באי הבנה או בהסתרה מבן / בת הזוג]

הייתי מפרידהרוני 1234
יש מועקות, כעסים, שתיקות, ריבים - שכיח מאד ואפילו חלק בלתי נפרד מכל מערכת יחסים. לא כ"כ נורא לדעתי אם יודעים איך לריב בצורה "מכובדת"  ובתוך גבולות הגזרה.

חשדות והסתרות זה שונה בעיני ומראה על בעיה עמוקה בקשר. מאמינה שזה הרבה יותר נדיר.

אז לשאלותיךאריק מהדרום
1. תלוי באופי של הזוג, יש אנשים עם נטיות לריב ולבגוד ויש אנשים בלי, צריך לעמוד היטב על האופי של הפרטנרית שלך לפני החתונה.

2. כן, הם רעים, הם יכולים להרוס לך את החיים שלך, של משפחתך וגם של הפרטנרית עצמה, מצד שני נישואים מוצלחים יביאו אותך לחיים של אושר, יש אחוז גבוה של גירושין אני לא זוכר נתונים נדמה לי כשליש, שזה לא המון בכלל ביחס למדינה מערבית אבל צריך לקחת את הנתון הזה ברצינות כדי להיות רציני בבחירה הכי חשובה בחייך.

(אגב זוכר לפני כמה חודשים פרצתי ללנ"ו והתפוצצת עלי בעניין זה? לא נורא, דיברנו באישי מאז)

הצד המרגיע בכל הסיפור הזה הוא שבין כך ובין כך בדרך כלל יש מה לעבוד והאינטרס לגרום אושר אחד לשני ולא לאמלל אחד את השני היא משותפת כך שאם לא נפלת על פרטנרית מטומטמת/ מרשעת אז אפשר יהיה לפתור בעיות ביחד, יש אינספור סוגים של מטפלים ומחיר הטיפול שלהם (לרוב) זול מאוד ביחס לתמורה.

ותשובה ותפילה וצדקה מעבירים את רוע הגזירה.

בהצלחה.

בתור מי שבסטטוס שלךadvfb

זה שיש דברים קשים במערכות יחסים זה לא מעיד את זה שמערכת יחסים זה לא דבר טוב.

אדרבה, להיפך, בגלל שזה מרחב כל חשוב אז כל דבר שקורה בו הוא משמעותי שהוא יכול ממש לפגוע ויכול ממש להעלות.

והחיים הם קשים, זה לא אומרים שהם לא טובים, החיים קשים וטובים ;)

ריב ואי הבנהרקאניאחרונה

שונה מאוד מאוד מהסתרות וחשדות

ריבים ואי הבנה זה שכיח 

זה חלק מהעבודה בזוגיות

ואם יש תקשורת טובה אז הכל בסדר

הסתרות וחשדות זה פחות שכיח

אני אישית לא חווויתי דברים כאלה ב"ה 

לא יודעת מה קורה אצל אחרים

אבל כשיש תקשורת טובה אז גם כשקשה הכל בסדר זה לא מועקות בלתי נסבלות והסתרות ודברים כאלה

אף אחד כמובן לא יודע מה קורה עמוק בתוך הזוגיות שלזמירות

אחרים, של חברים, שכנים - אבל בהחלט נורמלי שיש לכל זוג אירועים של ויכוחים קשים, מועקות ומריבות.  

זה קורה ונפוץ בשנה הראשונה לנישואים - כאשר כל צד מביא את ההרגלים והחינוך והאופי, את היחס לכסף ולחיסכון ולהוצאות כספיות, וזה מתנגש עם השקפה וראייה והתייחסות אחרת לגמרי של הצד השני.

על התנהלות כלכלית יכולים להיות בתחילת הדרך הרבה מריבות קשות, עד שלומדים להכיל ולהסתגל ולהתפשר.

טריגר אחר למשברים בתחילת הנישואים - הולדת הילד הראשון. העייפות הקיצונית של האישה בשבועות הראשונים אחרי הלידה, תופעות של דיכאון אחרי לידה, צורך לסגל חלוקת אחריות חדשה בין בין הזוג בהתנהלות היומיומית, התנגשות בין צרכי הבית וקריירה ועבודה.

שרשור שעולה כאן מידי פעםהסטורי
כבר שאלו זאת כמה פעמים. בגדול היום הפורום הרבה פחות פעיל, אבל גם כשהיה הרבה יותר פעיל, חלק גדול מהשרשורים היו על מורכבויות ולא - זה ממש לא משקף את חיי הנישואין.

חלק מהותי בזוגיות, באינטימיות - זה שהקשר, הקירבה היא סוד רק של בני הזוג. ממילא, בד"כ אנשים לא ישתפו מציאויות נעימות וטובות, שבהתנהלות נכונה היא ההתנהלות רוב הזמן. אגב, בעיני גם מאוד עצוב כשמשתפים יותר מידי אפילו בדברים שאינם עניינים צנועים כלעצמם - אין הברכה שורה אלא בדבר הסמוי מן העין.

ממילא, רוב ההתיעצויות כאן יהיו כשכלים הקיצים. ממילא, גם כשמישהו מתייעץ, בד"כ לא יענו לו "אנחנו עושים כך וכך", אלא בצורה הרבה יותר כללית, מה שמביא לתחושה מוטעית - שכל ה'סיפורים' הם מורכבים.

חייבת להגיד שכנשואהאונמר

פחות שנים מהיום היו תקופות שקצב שירשורי חוסר האמון פה בין בני זוג הכניסו בי חרדות והזיות על בעלי האהוב.

כמו שאתה מתאר שזה מפחיד אותך, אז לי כשאני בזוגיות.

התבדתי והבנתי ב"ה שאכן המקרים האלה הם שכיחים והם צפים פה יותר מהרגיל בחיים מהסיבות שפירטו מעלי.

בנוסף,

לא אומרת שלא היו לי כל מיני התמודדויות מול בעלי או לו מולי, אבל זה אחר לגמרי בחיים מאיך שזה נראה פה,

ואם השאלה שלך היא האם זה פחות מפחיד או נורא אז לדעתי האישית כן.

ודבר נוסף, תסמוך על הקב"ה. שיודע מה טוב לך ועוקב אחרי כל פיפס שאתה או כל אחד אחר שכתב פה עובר בחיים.

ברור שהקיצון נכתב פהנעמי28

מכל מה שכתבת, ההסתרות, חשדות, חוסר האמון הם הכי בעייתיים, את זה ממש לא כל זוג חווה.

או שמישהו מהצדדים מגיע עם פצעי ילדות של אמון, או שהצד השני עשה מעשים שפגעו באמון.

שאר הדברים כל זוג חווה, עליות ומורדות, מועקות, ריחוק, זה כן יותר נפוץ, אבל אם בוגרים מספיק כדי לטפל בזה באמת באמת שגדולים להיות זוג טוב יותר.

כתבת שני סוגיםרקלתשוהנ

רגשות קשים, מועקה, ריבים, קונפליקטים - 

קיימים ומוכרחים להיות קיימים במערכת זוגית אמיתית. אני מניחה שלאורך כל החיים, אבל עם הזמן לגמרי לומדים להתנהל עם זה, ומקביל יש גם רגשות טובים ומשמחים כמו אהבה, הערכה, אמון, שמחה, צחוק, התפתחות.
במקרים רגילים, הקושי הוא ממש המפתח להתפתחות, ההתנגשות מלמדת אותנו לחיות בהרמוניה אמיתית, בהתחשבות, בשותפות תוך כדי הפרדה. כמובן שיש מקרים שהם כבר לא נורמטיביים, אם המערכת הזוגית הופכת להיות סיוט של מריבות והתנגשויות.

חשדות, חוסר אמון, הסתרות - 

לא אמור להיות בזוגיות כי זוגיות חייבת להיות מבוססת על אמון.

מניחה שבכל זאת זה קיים גם אצל זוגות נורמטיביים בזוגיות טובה, אבל במינון מאד מאד קטן, והזוג שמים לב לכך שיש משהו לא תקין ומטפלים בדרך כלשהי.

להציע לחבר?נתקה

זה פיד בחורה שלי פה גולש לא ממזמן (מזל טוב )

רציתי לשאול.. 

אני רוצה לשדך לחבר מישהי..

עכשיו הוא בחור באמת חביב וטוב אבל.. המשפחה שלו גם סה"כ בסדר אבל.. אבא שלו קצט בעייתי

ז"א הוא ממש גס רוח ברמה אחרת.. אשמח לפרט אבל לא עכשיו.. אני ממש חושש שתיווצר בעייה..

1) בכל מקרה האם לדעתכם הורה כזה או אחר או התנהלות תרבותית מסויימת של משפחה זה מעקב בלהציע?

2) האם הבחור יצטרך לעבור למקום אחר תרם הנישואים בשביל להוכיח שהוא מתנתק מהתלות בהורים (במידה וזה קיצוני?)

3) במידה וכבר עכשיו מאוד קשה לו עם המשפחה האם 1 ו 2?

הוא לא פסול חיתון בגלל אבא שלואריק מהדרום

אם הוא עצמו עם מידות טובות מה הבעיה?

אם האבא סובל מתסמונת טורט עם  קופרולליה זה אולי צריך לשקול להזהיר כי יש גם מרכיב של נטיה תורשתית, לא בטוח שצריך להזהיר בשלב ההצעה.

החבר בסדר? זה מה שחשובהסטוריאחרונה
הוא לא אבא שלו.

סביר שעל רוב החברים (אם הם לא מהשכונה הקרובה) אינך יודע איך אבא שלהם מתנהג.

שאלת המאורסים החופרת😅אוי טאטע!

רעיונות למקומות באזור המרכז המורחב שיש בהם קהילה דתית תורנית עם זוגות טריים גם, ושהשכירות שם לא מאוד יקרה עד כמה שאפשר במרכז?

בלוד יש כמה קהילות שיכולות להתאיםפשוט אני..
אתה יכול לפרט טיפה?אוי טאטע!

השמות של הקהילות?

באיזה שכונות בערך?

לודז'חתול זמני

הידועה בשם הפחות פופולרי לוד

מזל טובהסטורי
איפה שיש ערבים, זה מועיל לשכר הדירהמשה
למשל,לוד.
קולולוש - נחלת יצחק?נתקהאחרונה

אם תשאלי אותי

נחלת יצחק

רמה גבוהה אומר מראש

אבל גן עדן בשנה הראשונה

לדעתי

הפסקת אש 💥🛑💥נגמרו לי השמות
עבר עריכה על ידי משה בתאריך כ"ה בניסן תשפ"ו 22:38

וואו. היה לי כ"כ חזק להביט בעולם אתמול והיום (בעיקר) ולראות איך יש ממש "מוד" שונה לכל האנשים.

ממש כמו לחזות ביקום מקביל שלנו, של האנושות.

40 יום ו40 לילה היינו כולנו במוד הישרדותי. כל המוח, הלב, המערכות כולן היו מוכוונות אך ורק למטרה אחת - לשרוד. לחיות. לא למות.

כל אחד במקום שלו עם זה, אבל השדר הכללי של כל הארץ היה ממש שם.

זה כמובן השפיע על כל-כל המעגלים, של התעסוקה, החלומות, המימוש העצמי, המשפחה, הזוגיות, ההורות, הפרויקטים, החופשות, הבילויים, המחשבות מעבר ומה לא...

הכל הצטמצם והצטמק עוד ועוד עד לכדי בלתי נראה כדי לתת מקום להישרדות עצמה. לדריכות עצמה.

בלילה וביום. עוד יום ועוד יום.

בלי לדעת במודע או לנתח ולדבר שזה מה שכולנו עוברים פשוט חווינו את זה על בשרנו ועל נפשנו. פשוט היינו. וחיינו.

ואז בבת אחת,

בהפסקת אש,

כל המוד הכלל ארצי הזה השתנה.

ככה פתאום.

פתאום לשמוע אנשים מהחלון מדברים על חופשה, צוחקים, מתכננים הלאה.

פתאום לראות עוד ועוד עסקים, אומנים, עובדים באשר הם שמתניעים מנוע חזק ודוהרים קדימה.

פתאום לראות את כל הילדים המתוקים במסגרות, עם מורים, גננות, חברים, הפסקות, שיעורים...

פתאום אנשים מטיילים ברחוב או בטבע בהליכה איטית, שלווה, רגועה.

פתאום יש שגרה. מי זכר מה זה בכלל?

סדר יום, קימה, שינה, רצופה

לא רצים כל רגע נתון למרחב המוגן (ותושבי הצפון וקו העימות אין מילים רק חיבוק ענק ותפילה לישועה שלמה שלמה במהרה ב"ה )

וזה מדהים לראות את זה

רק ימים בודדים וכבר הכל שונה כ"כ.

לראות את כל האנשים שיוצאים מהמצב ההישרדותי למצב של חיים רגילים ורגועים (כמובן שבעומק זה רחוק מזה, אבל רק לצורך ההשוואה של הימים האחרונים בין מה שהיה לפני שביעי של פסח למה שאחרי),

ממש כמו פירמידת הצרכים של מאסלו שמדברת על בסיס ראשוני של הגנה וביטחון ורק גבוה מכך למעלה שאר הצרכים של המימוש העצמי וכו'

כל ההוויה נחווית פשוט אחרת. אנשים פועלים כבר לא ממוד הישרדותי.

אז ההתבוננות הזו עשתה לי היום גם חם בלב, כי לראות בחוש עד כמה הקב"ה ברא את ברואיו עם כוח והסתגלות וחוסן,

וכמה ריפוי הוא שולח לאנושות ולעולם כולו, וממש ממש מהר,

וכמה פלא יש בבריאה עצמה ששמה אדם. ממש נותן תקווה.

כי אם זה יום אחד בתוך הפסקת אש כזו רעועה אז מה יהיה בסוף האמיתי של המלחמה והניצחון והשלווה האמיתית ב"ה? ומה יהיה בגאולה השלמה ב"ה?

ממש "ברגע קטון עזבתיך וברחמים גדולים אקבצך".

אז חימם לי את הלב להביט ככה בכל העם המדהים שלנו. שיצר החיים כ"כ חזק בו. וקדושת החיים מפעמת בו גם כ"כ חזק. וזה עם פשוט מתוק ומדהים!!!

ואז יצא לי לחשוב גם על הקבלה מסוימת שיש במצב הזה למצבים של הישרדות שאנו בעצם חווים גם בזוגיות שלנו.

בעצם המצבים האלה בהם אנו נתקלים בקושי, במשבר זוגי.

ובמצבים האלה כל זמן שהסיבה עצמה, המקור עצמו, הלמה עצמו לא מדובר -

מה שנראה ש"מדבר" או אפילו צועק! יהיה מנגנון ההגנה מפני זה.

זה יהיה המופע החיצוני בו נפגוש.

וכאשר הסיבה והמקור עצמו יהיו להם מילים, וניראות והכרה - המנגנון כבר לא יצטרך לצעוק כ"כ חזק

כי הוא צועק כ"כ חזק רק כאשר אין בכלל מילים ואין בכלל הבנה ואין בכלל ניראות לעומק ולסיבה ולמקור עצמו - אז כשהם לא מדוברים רק אז המנגנון ידבר במקומם, ואפילו יצרח במקומם.

התת מודע שלנו, כאשר יש לו משהו עמוק בתוכו והוא מטורגט יכול לספר דברים אחרים ובעצם להפעיל לנו בנפש את מנגנוני ההגנה.

כל פעם שיש לנו צורך לא ממומש המוח והתת מודע שלנו בעצם מאותתים: סכנה! איום! תגן על עצמך!

ואז מופעל מנגנון ההגנה.

שלושת הF.

FIGHT - התקפה

FLIGHT - בריחה

FREEZ -  קיפאון.

וכל אחד מאיתנו "מתוכנת" בצורה שונה להגיב לאיומים שהוא חווה.

לא רק איום פיזי כמו חלילה אזעקה או סכנה אחרת, אלא גם איום שהנפש עצמה מפרשת כאיום בצורת צורך לא ממומש.

לצורך הדוגמא גם בכי או לרצות לדבר על הכל כאן ועכשיו ולפתור בעיות זה חלק מדרכי הביטוי של מנגנון ההגנה התקפה,

כמו שבריחה לחדר, התכסות בשמיכה עד מעל הראש, יציאה מהבית, בריחה למסכים/פחמימות/שוקולד/סמים/אלכוהול/צפייה בתכנים וכן הלאה יכולים להיות דוגמא לדרכי הביטוי של מנגנון ההגנה בריחה,

וכמו שריצוי או קיפאון ממשי שאדם לא זז יכולים להיות דרכי ביטוי של מנגנון ההגנה קיפאון. 

והבנת השוני ביני לבין אשתי/בעלי חשובה כאן.

ידוע ש"כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונות..."

כל אדם הוא עולם ומלואו,

וכל אדם פועל על פי סך החוויות / מחשבות / תפיסות / רגשות / דפוסים שהכיר / הסביבה בה גדל / התורשה וכן הלאה...

ובגלל שיש שוני בין כולנו, 

גם הדרכים שלנו להתמודד עם כל מיני סיטואציות בחיים היא שונה.

ובמצב של הרגשת "איום" כלשהו,

של מציאות בה יש אולי צורך לא ממומש שלנו,

או מצב שאנחנו מרגישים בו "בהתקפה או בסכנה",

אנחנו מגיבים באופן שונה, כל אחד באופן שמנגנון ההגנה שלו בנפש פועל.

ובהרחבה יותר - מדובר כאמור בעיקר על 3 סוגים של מנגנוני הגנה:

התקפה

בריחה

קיפאון

התקפה - במשמעות של להתקיף את ה"איום", את הסיטואציה, עד שתעלם.

כדוגמת: בכי, צעקות, דיבור ללא הרף על כך, האשמה של השני, האשמה של עצמנו וכן הלאה...

בריחה - במשמעות של או בריחה ממש, או ניתוק של עצמי מהסיטואציה / ללכת לחדר / לצאת לסיבוב בחוץ / להיות בפלאפון או במסכים או במשהו אחר שיסיח את הדעת, וכל דבר שיגרום לי להתנתק מהאיום כרגע...

קיפאון - לא לעשות כלום אלא להיות במצב של קיפאון... או לרצות (מלשון ריצוי)- ועל אף שאני לא רוצה לעשות משהו מסוים אני בכל זאת אעשה אותו כדי "שיהיה שקט תעשייתי", אני אהיה בריצוי.

וכל אחד מאיתנו מגיב באחד או יותר ממנגנוני ההגנה הללו כאשר הוא מרגיש בסכנה (וכאמור, סכנה לא צריכה להיות סכנה פיזית של סכנת חיים, אלא כל סכנה שהיא במשמעות של צורך שלנו שלא ממומש כרגע...)

יש תקופות בהם אדם יכול להגיב בצורה שונה, יש תקופות שמנגנון ההגנה משתנה, יש תקופות בהם זה כמה מנגנוני הגנה,

אבל בכללי זה נסוב סביב שלושת אלה.

ובמקרים רבים, כאשר אחד מבני הזוג מרגיש באיום (צורך לא ממומש) ומנגנון ההגנה שלו הוא התקפה,

אצל בן הזוג השני המנגנון יכול להיות שונה לחלוטין, ולהיות למשל בריחה.

דבר זה יוצר לרוב עוד פער בין בני הזוג, וכל זה בעיצומו של האתגר והאיום עצמו...

ז"א, אם לא זו בלבד שאתם כרגע במצב של "משברון" או "אתגר", אלא שגם אופי ההתמודדות שלכם לכאורה סותר אחד את השני.

כי את רוצה לדבר על זה, לפתור את זה, וכאן ועכשיו.

ובעלך רק רוצה להתנתק מזה, לברוח מזה. (או להיפך כמובן).

ואז *עצם השוני הנ"ל במנגנוני ההגנה* יכול לכשעצמו ליצור עוד יותר תסכול *אצל שניכם*

אצלך - מה? לא מספיק אני מתוסכלת ומבואסת ממנו, הוא גם בורח לי באמצע השיחה?! מה, הרצחת וגם ירשת?!

ואצל בעלך - מה? כאילו לא מספיק אני מרגיש מאוים כרגע גם דוחקים בי ומכריחים אותי להתמודד עם הסיטואציה ולדבר ואני רק רוצה להירגע עם עצמי ואת השקט שלי כרגע. אי אפשר לכבד את זה ולהבין את זה ולתת לי את זמן הרגיעה שלי?!

ואז כל אחד עוד יותר משתבלל בתוך עצמו

ואז הכעס כלפי השני גדל וגדל

ויכולים לעלות לנו כל מיני מחשבות מרחיקות לכת ורחוקות מבן/בת הזוג...

אז הדבר הראשון שנעשה 

ננשום!

ונזכור ונבין - רגע,

אנחנו אנשים שונים.

*מותר* לבעלי להרגיש מה שהוא מרגיש.

*מותר* לאשתי להרגיש מה שהיא מרגישה.

בעלי (או אשתי כמובן), על סך איך שהוא בנוי - הדרך שלו כרגע להירגע היא *באמת* ע"י ניתוק מהסיטואציה.

*רק כאשר ירגע*, ורק כאשר ה"איום" מבחינתו יוסר - או אז ניתן יהיה לשוחח.

ואני, על סך איך שאני בנוי/ה - הדרך שלי כרגע היא *באמת* ע"י פתירה של הדבר כאן ועכשיו.

אז אם כל אחד חושב כאן רגע על השני זה מאוד יכול לעזור.

כי במקום הכעס תגיע ההבנה

ההבנה שהוא שונה.

ההבנה שזו באמת הדרך שלו להירגע.

ההבנה שהוא לא עושה זאת בכוונה או נגדי או כדי להרגיז אותי - אלא כאמור זו באמת דרכו להתמודד עם זה.

אחרי ההבנה הכה משמעותית הזו, מגיע השלב הבא,

השלב של מה כן עושים כאשר שנינו קצת נרגעים ויוצאים מה"איום" שלנו,

השלב של יצירת דרכים יעילות לתקשורת.

ובתוך השלב הזה צריך להגיע למצב שבו מזהים מהם אותם הצרכים שיש לכל אחד ואחת מאיתנו,

מדייקים איזה צורך מביניהם לא ממומש,

מבינים מה אנו מרגישים בעקבות זה ומעמיקים עוד בכך,

מתבוננים מתוך אילו מנגנוני הגנה אנו פועלים.

וכמובן מובילים מצב של שינוי - לזהות את הצורך ולהגיע לכך שהוא ימומש מבעוד מועד

ובעצם כך מניעים את הזוגיות שלנו ממעגל הרסני, שבו כל אחד דורך (בלי כוונה כמובן!) על הכפתורים הרגשיים של השני/ה ורק מעצימים אחד לשני את הצורך הלא ממומש - מה שגורם בהתאמה לפעולה עוד יותר עוצמתית של מנגנון ההגנה שלנו - וזה ממש לופ הרסני שאנו תקועים בו -

אז לומדים איך להניע ממצב כזה למצב של מעגל חיובי -

מעגל שבו אנו עונים אחד לשני על הצרכים

ופעולת ההמשך הישיר של כך שהתנהגות שלנו תהיה פעולה שמקרבת ולא מרחיקה, שמרבה אהבה והבנה ושלום ולא כעס תיסכול ומירמור...

את הדרך המבורכת הזו כדאי לעשות בעיקר ע"י לימוד של עצמינו לעומק, לימוד של בן הזוג שלנו לעומק ולימוד של תקשורת מקרבת לעומק.

ואז בעצם אנו עוברים ממוד הישרדותי גם בתוך הזוגיות שלנו -

למצב של הפסקת אש.

ובעצם, בפנימיות של זה, הכוונה היא למצב שבו אנו באמת מדברים אחד עם השנייה

מדברים על הדבר עצמו

ולא מנגנון שמדבר עם מנגנון

אנו במוד של אוויר, של האני האמיתי שלנו, של מי שאנחנו באמת, 

ולא במוד אוטומטי, הישרדותי, הפועל מאינסטינקטים הישרדותיים ומפעיל מנגנוני הגנה שמכסים את הפנים שלנו.

אז בואו נעשה גם לנו, אצלנו בלב,

בלב שלך אשתי

בלב שלך בעלי -

הפסקת אש 🛑💥

ובעיקר -

שלום אמיתי. ❤🙏🙌

אי אפשר לקרואפשוט אני..
@משה אני רואה טקסט שחור על רקע שחור, בחלקים גדולים מהטקסט
תעבור למצב בהיר. יש כפתור בתפריטפ.א.
הפורום לא מותאם בצורה טובה למצב חשוך. 
הבעיה לא הפורום אלא בחירת הצבעים שלה. ערכתימשה
מעניין, לא בחרתי כלל צבעיםנגמרו לי השמותאחרונה

אלא פשוט כתבתי רגיל כמו תמיד...

מעניין מה קרה 

אלימות בזוגיותנחלת

זה מתחיל לפעמים כל כך דק, עדין והולך והולך ומחריף, אם אנו מניחים רגל

במלכודת הדבש הזו.

ספר קשה. מאוד. לדעתי, חובה:

"הכל עניין של פיקסלים". תמר.

הערת שוליים - גם תמר, מתארת בקצרה את תקופת השידוכים  והאירושין עם אותו אדם, שלבסוף נישאה לו. אתר "בין הזמנים".

גם באתר הידברות יש ראיון של מורן קורס בנושא.

בחוברת "המקום" יש כתבה גדולה על כך.

את מקבלת כסף על ההפצה המקיפה הזו?נקדימון
אני לא יודע אם יש פורום שלא הספמת עם זה.
נניח שכןשלג דאשתקד
מה אכפת לך? אולי היא מפיצה חומר טוב ומעניין?!
קראתי חלקמישהי נשואה

המפרקים שהיה אפשר באינטרנט.

לא הבנתי - למה היא מתארת כאילו זו בעיה

שהיא ניקתה את הבית / הפעילה מכונות כביסה וכו'?

זה מתואר כאילו זה בעייתי

וזה שהיא משתפת את בעלה במה שהיא עשתה בבית

מה הבעיה בזה?

הספר הזה חשוד שיש בו בעצם רעיון וניסיון לפרק בתים.

לתת לאשה תחושה שהיא אוכלת  אותה בגלל שהיא עקרת בית.

בגלל שהיא עושה את התפקידים של אמא.

מנקה מסדרת מבשלת מכבסת.

מה הבעיה בזה?

דרך אגב אם כבר רוצים לעזור לדמות בסיפור

הבעיה העיקרית היא- זה שהיא מרצה

היא מפחדת

היא מרצה.

אם היא לא היתה מרצה

גם הבעל שלה לא היה משתלט עליה כמו שמתואר

** ואני מסייגת שלא קראתי הכל.

רק מה שהיה אפשר באינטרנט.

אז אני ממליצה למי שהשתכנע מהספר הזה

לעקוב דווקא אחרי מישהי בשם:

חני בצון

---------------------

תמר כותבת לעצמה בהערות שוליים

שמותר לה גם לתת מקום לעצמה

כל פעם במילים אחרות

ברור שזה מרכיב מאוד משמעותי בקשר שלה עם בעלה

ועם כל הסביבה שלה

לאותה תמר (כן אני יודעת שזו דמות מספר)

הייתי ממליצה ללכת לטיפול רגשי

שיעזור לה לעמוד על שלה

לתת לעצמה מקום.

וממילא היא היתה מקבלת גם יותר מקום מהסביבה.

ואל תשכחו- זה עוד ניסיון להסביר לנשים כמה זה לא טוב להיות עקרת בית. להיות בתפקיד האשה.

כן זה לא פסול שהיא ניקתה וסידרה ושוב ניקתה חשוב הפעילה מייבש.

מאוד הפריע לי האופן שבו מתואר שהיא הפעילה שוב חשוב מיבש!

זו הדיעה שלי אני בטוחה שיש לכם דיעות משלכם

מוזמנים להגיב. (יהונתן גרובר עיין שם שם)

וגם ממליצה לצפות קצת במיכל לויטין

מסכים איתך חלקיתשלג דאשתקד

האמת, חוברות כמו "המקום", חשודות בעיניי באופן מיידי בדברים שאת אומרת. מדובר בביטאון של חרדים סופר מודרניים, מניח שאחוסי הגירושין שם גדולים מאוד וכמעט כל הנשים שמעורבות בפרוייקטים האלה לא נשואות.

הטענה היא תמיד, שמצד שני זה גם פותח את העיניים לאלו שען נמצאים במצב של אלימות וסכנה (לצערי הכרתי לא מעט גברים - בעיקר חרדיים - שנמצאים במקום הזה. גבר חרדי שמתחתן הוא מאוד נאיבי וחסר ניסיון. יש נשים, בעיקר אלימות או מטורפות, שמנצלות את זה והגבר לרוב לא יגיב וינסה לרצות. אצל גברים המודעות נמוכה מאוד, ולהיפך החינוך הוא תמיד ל"מכבדה כגופו" וכו וכו, וכאנשים חסרי ניסיון וגםחסרי השכלה ומשענת כלכלית, הם מאוד בקלות נכנסים ללופ הזה של ריצוי וכניעה. יש לי כמה חברים שהתגרשו אחרי שנים רבות, ומהסיפורים שלהם אין לי מושג איך החזיקו יום אחד. אחד מהם היה נשוי לחולת נפש רשמית, שאפילו את העובדה הזו היא הצליחה החליק לו ולגרום לו להתחתן איתה).

אז מה טוב, קשה להגיד. ככלל זה תלוי באיזו אוכלוסייה אני נמצא/ת. אם אני נערה שמוקפת בפמיניסטיות קלאפטעס, עדיף לקחת איזון עם ספרי בגן השלום. אם אני מנשות השאלים, כדאי לקרוא המקום.

והעי חשוב זה לקוות ולהתפלל שיהיו לנו עיניים טובות וחדות, לראות כל הזמן את מה שטוב, ולדעת אם זה באמת טוב

כתבת יפה ונכון!מישהי נשואהאחרונה

מדוייק

ושיהיה ברור שלא תקין לא אשה מוכה ולא גבר מוכה

שאלה קטנה(::^)

היי, מחפשת המלצות למטפלת מינית באיזור ירושלים/בנימין, שעובדת עם כללית

תודה רבה! 

איפה הילדים אם הגרוש בחו''ל?אנונימי בנשו"ט

לפי ההסכם שלנו הילדים נמצאים שבוע אצלו שבוע אצלי.

בעוד חודש הוא יהיה כמה ימים בחו''ל בגלל העבודה שלו, וזה יוצא בדיוק בזמן שהם אמורים להיות אצלו. הוא ניסה לדחות או להקדים אבל לא הצליח, זה באמת לא תלוי בו. היה אמור להיות כבר במלחמה אבל נדחה...

הוא רוצה שהם יהיו אצל ההורים שלו בזמן הזה, הורים שלא יוכלו לקחת אותם למסגרות כלומר יהיה לילדים חופש אחרי שגם ככה הם לא היו במסגרות כל המלחמה.

אין לי דבר אחד רע להגיד על ההורים שלו, הם מאוד אוהבים את הילדים והילדים אוהבים אותם.

אבל כן הייתי רוצה שאם הוא בחו''ל או לא יכול להיות איתם מאיזו סיבה אז התור יעבור אלי, במיוחד אם הם לא יקחו את הילדים למסגרות.

מה עושים במצב הזה? בהסכם יש התייחסות רק למניעה בגלל סיבה רפואית ולא למניעה בגלל עבודה... 

אולי בפורום גרושים, ידעו יותר לענותהסטורי
אולי אפשר להחליף את הזמנים ביניכם?קופצת רגע
שיישארו אצלך כשהוא בחו"ל אבל במקום זה יהיו אצלו יותר כשחוזר? משהו כזה? 
נשמע שלהחליף את השבועות, לא?לאחדשה

אם אפשר לבקש את זה ממנו..
ואם הוא מתעקש, כנראה לשחרר זה הדבר הנכון.. הוא אבא שלהם כמו שאת אמא שלהם..

לדעתי נכון מבחינתך זה להתגמשנפשי תערוגאחרונה

ולראות את טובת הילדים.

אם טובת הילדים שיהיו אצלך. תבקשי שיהיו אצלך.

תגידי לו שאת מבינה שזה מצב יוצא דופן ואת יודעת שהוא רוצה בטובתם ולדעתך טובתם זה שישארו אצלך כדי שיכלו ללכת למסגרות.

לא הייתי מכניס כאן שיקול כספי מולו.

תני לו להיות "חייב לך טובה"

כמובן בנעימות

התנגחויות לא יעזרו כנראה

היה לי דוחה אצל חמי וחמותי בחגחיוך2019

מאז ומתמיד היה לי קשה שם.. בשנים האחרונות ההגעות שלנו ללינה הצטמצמו לפסח וסוכות. בדכ היינו ישנים בקומה למעלה ושם יש שני חדרים.

מורכב לי שם מאד, אח אחד עם אספרגר נמצא בדכ אצל ההורים בחגים.

הבית מבולגן, מוזנח ולא הגייני. שירותים מלוכלכים, מטבח מזונח וכו...

בשנה וחצח האחרונות, אחות של בעלי באה לגור שם עם החבר שלה והבת שלהם בת שנתיים והם השתלטו על הקומה למעלה.

נשאר לנו רק חדר אחד בקומה למטה, שהוא גם הממד, חדר קטן ביותר שיש בן מקום למיטת יחיד ושני מזרונים על הרצפה. בזה עם תכננו שנהיה משפחה של שני הורים ו3 ילדים🤬 בעוד בקומה למעלה יש שני חדרי שינה ובאחד מהם  אף אחד לא ישן.

למיותר לציין שהיה זוועה, הילדים קפצו על המזרונים, קפצו מהמיטה למזרונים שברצפה, רבו כי היו צריכים לישון שניים על מזרן אחד. התינוק בכה רוב הלילה ולא מצא את עצמו.

באמצע הלילה אזעקה ונכנסו לממד הזה עוד 6 אנשים פלוס כלב.

סבל

חמותי התפלאה למה לא נשארנו גם שבת אחרי החג פחחחח

אני כועסת. אם כבר הזמנתם אי אפשר לאפשר להיות בחדר הפנוי למעלה? אשכרה הגיסה השתלטה שם אז אי אפשר..

הבית היה סירחון. לא יכלתי לעמוד בזה, רוב החג יצאתי להסתובב בחוץ.

ומרפי כשיצאתי למטלה עם התינוק אחרי דקה שתיים היתה התרעה ואזעקה, ולרוץ לממד 3 קומות למעלה עם תינוק בן שנה וחצי ביידיים.

למחרת החג כשהתעוררתי בבית גילתי דימום והריון שחשבתי שהתחיל נגמר.

רע לי.

איך אפשר להזמין אנשים ולא לאפשר להם תנאים מימנליים של שהות?

איך אפשר להשאיר חדר ריק ולדחוס את כולם לחדר אחד. אני עצבנית. אבל יותר מזה מוצפת ולא מצליחה לחזור לרוגע והשלווה שלי.

למה בכלל הלכתי לשם.. הלכתי כי חשןב לי שלילדים יהיה סבא וסבתא בליל הסדר, אבל החויה היתה זוועה  והגוך שלי עדיין מזועזע מזה.

מבאס טיליםזיויק

אולי יעניין אותך