שלום לכולם. עניין אותי כמה דברים לגבי דרכו של הרב כהא ה"יד בזמן הזה, אני מניח שפה יש יחסית הרבה חברה שמזדהים איתו. מוזמנים לדון 
א. האם החבר'ה פה חושבים שבימינו הממשיכים של הרב כהנא באמת ממשיכים בשיטה שלו?
למיטב התרשמותי, ארבעת המוסקטרים (בן גביר, בן ארי, מרזל וגופשטיין) זנחו את הדרך של הרב כהנא בהמון תחומים.
קודם כל בגישה הכלכלית (הרב כהנא היה קפיטליסט והם סוציאליסטים במוצהר - לא מזכירים את המושג אבל זה מה שהם בפועל), עבור במושגים שבהם משתמשים לשכנע (הרב כהנא דיבר הרבה יותר במושגים של הלכה ותורה, בעוד הרביעיה מדברים הרבה יותר במושגים חילוניים של "לאומיות" ו"ריבונות", מן כוחי ועוצם ידי כזה), וכלה בקשר עם שאר הרבנים הציוניים-דתיים (הרב צבי יהודה לדוגמה העריך את הרב כהנא, כך גם הרב אליהו והרב גץ ועוד המון). על הרביעייה אף אחד לא מסתכל אפילו.
ב. האם לדעתכם הרב כהנא בימינו היה ציוני?
הממשיכים של הרב כהנא בימינו כמובן ציונים כי הוא היה ציוני מאוד. השאלה היא האם גם בימינו הרב כהנא היה מגדיר את עצמו כציוני? הרב בסופו של דבר דברים השתנו מאז שנות השמונים וכיום רובו של עם ישראל (ואפילו רוב הציונים הדתיים!) לא מאמינים ביישוב כל ארץ ישראל עם דיני מלחמה לפי התורה.
אני כחרדי רואה בעצמי את העובדה שהאידאולוגיה הציונית פשוט מתה, אף אחד כבר לא מאמין בה מחוץ לחוגים החרדלניקים (אני מפרש את העובדה הזאת מתוך גישה חרדית, לעומת זאת אני מניח שהרב כהנא היה לוקח את זה לכיוון דומה לזה של הרבנים גינזבורג וטל). אתם חושבים שהרב כהנא היה דבק היום בציונותו או שהיה זונח אותה?
ג. האם הרב כהנא באמת תמך במה שקורה היום עם להב"ה והנוער בגבעות?
קשה לי להאמין שהרב כהנא תמך בזה שאנשים יבלו את שנות נעוריהם במעצרי בית כדי לשוף כמה מכוניות בכפר ערבי. לדעתי מי מהגבעונים שמנסים לייחס את זה לרב כהנא עושים את זה רק כדי לתרץ לעצמם את ההתנגהגות שלהם... בלי לפגוע כמובן אבל זו דעתי.
הבה נשמע את דעתכם בנושא

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל