הרב כהנא בימינוהנגר

שלום לכולם. עניין אותי כמה דברים לגבי דרכו של הרב כהא ה"יד בזמן הזה, אני מניח שפה יש יחסית הרבה חברה שמזדהים איתו. מוזמנים לדון

א. האם החבר'ה פה חושבים שבימינו הממשיכים של הרב כהנא באמת ממשיכים בשיטה שלו?

למיטב התרשמותי, ארבעת המוסקטרים (בן גביר, בן ארי, מרזל וגופשטיין) זנחו את הדרך של הרב כהנא בהמון תחומים.

קודם כל בגישה הכלכלית (הרב כהנא היה קפיטליסט והם סוציאליסטים במוצהר - לא מזכירים את המושג אבל זה מה שהם בפועל), עבור במושגים שבהם משתמשים לשכנע (הרב כהנא דיבר הרבה יותר במושגים של הלכה ותורה, בעוד הרביעיה מדברים הרבה יותר במושגים חילוניים של "לאומיות" ו"ריבונות", מן כוחי ועוצם ידי כזה), וכלה בקשר עם שאר הרבנים הציוניים-דתיים (הרב צבי יהודה לדוגמה העריך את הרב כהנא, כך גם הרב אליהו והרב גץ ועוד המון). על הרביעייה אף אחד לא מסתכל אפילו.

ב. האם לדעתכם הרב כהנא בימינו היה ציוני?

הממשיכים של הרב כהנא בימינו כמובן ציונים כי הוא היה ציוני מאוד. השאלה היא האם גם בימינו הרב כהנא היה מגדיר את עצמו כציוני? הרב בסופו של דבר דברים השתנו מאז שנות השמונים וכיום רובו של עם ישראל (ואפילו רוב הציונים הדתיים!) לא מאמינים ביישוב כל ארץ ישראל עם דיני מלחמה לפי התורה.

אני כחרדי רואה בעצמי את העובדה שהאידאולוגיה הציונית פשוט מתה, אף אחד כבר לא מאמין בה מחוץ לחוגים החרדלניקים (אני מפרש את העובדה הזאת מתוך גישה חרדית, לעומת זאת אני מניח שהרב כהנא היה לוקח את זה לכיוון דומה לזה של הרבנים גינזבורג וטל). אתם חושבים שהרב כהנא היה דבק היום בציונותו או שהיה זונח אותה?

ג. האם הרב כהנא באמת תמך במה שקורה היום עם להב"ה והנוער בגבעות?

קשה לי להאמין שהרב כהנא תמך בזה שאנשים יבלו את שנות נעוריהם במעצרי בית כדי לשוף כמה מכוניות בכפר ערבי. לדעתי מי מהגבעונים שמנסים לייחס את זה לרב כהנא עושים את זה רק כדי לתרץ לעצמם את ההתנגהגות שלהם... בלי לפגוע כמובן אבל זו דעתי.

הבה נשמע את דעתכם בנושא

טוב אז-לילה כיום יאיר~
א. יש נושאים (כמו כלכלה שמיכאל לא קפיטליסט, למרות שבמציאות אומר משהו אחר אבל בסדר) שהם לא בדיוק כמוהו, אבל ארבעתם תלמידים שלו וממשיכי דרכו. דווקא הם כן מדברים במושגים של תורה

ב. אני חושב שהוא עדיין היה ציוני, גם אז בקושי הסכימו והאמינו במה שציינת...

ג. בלהב"ה והצלת בנות יהודיות אין ספק שהוא תומך, נוער גבעות- בסופו של דבר הם כן מיישבים ומרחיבים את היישוב של ארץ ישראל אז אני חושב שכן
תשובה של כהניסטנחלתו לא יעזוב

א. אני לא חושב. ברור לי שהם רוצים, אבל בפועל אני לא חושב שככה הרב כהנא היה רוצה שיהיו. הרב כהנא הקים את ישיבת הרעיון היהודי כדי לחנך דור של "תלמידי חכמים לוחמים". בעיני רוחו היה דוד המלך.
"ארבעת המוסקטרים" יודעים להלחם ובראש שלהם (מתוך הכרה אישית) יש הרבה תורה, אבל הם לא מספיק מדברים אותה.
הרב כהנא היה איש של אמת מתחילתו עד סופו והוא לא ניסה לדבר במושגים חילונים כדי לשכנע, אני לא אומר שהוא לא השתמש גם במושגים חילוניים אבל הוא גם אמר דברי תורה בלי סוף, אחרי הכל הוא היה הרב כהנא.
אני לא כל כך מבין בשיטות כלכליות, אבל לדעתי, וממה שהצלחתי להבין מהרב כהנא, השיטה עצמה לא הייתה הדבר המרכזי והחשוב בחייו. היה חשוב לו עבודה עברית ו"עניי עירך קודמים" וכו', אבל לא "שיטה כלכלית".

ב. אחרי שפסלו את תנועת "כך" מלרוץ לכנסת, הרב כהנא אמר שהכנסת היא כמו רכב, שיעזור להתקדם בדרך, אבל אם אין אפשרות לנסוע בו אפשר גם ללכת ברגל. צריך לזכור שהכנסת היא לא המטרה אלא האמצעי.
הרב כהנא לא היה מטומטם, הוא ראה שלנסות להשפיע מתוך הכנסת לא עבד והוא התחיל לנסות להשפיע על העם וככה להשפיע גם על הכנסת.
אני לא יודע למה אתה קורא ציוני, אבל אין שום קשר בין "יישוב כל ארץ ישראל עם דיני מלחמה לפי התורה" למדינת ישראל.
אני לא חושב שהרב כהנא היה היום "ציוני" אבל זה בכלל לא סותר את זה שצריך ליישב את כל הארץ וכו'.

ג. הרב כהנא הקים לפני שהיה את להב"ה או את יד לאחים, את יד לאחיות, ארגון שפעל פחות או יותר כמו ארגון להב"ה, ככה שעם להב"ה לא נראה לי שהיתה לו בעיה...
כשהרב בנימין כהנא, הבן שלו, נעצר בפעם הראשונה, הוא הקדיש לאירוע שיעור בישיבת הרעיון היהודי. וגם הוא היה בכלא ובמעצרים לא פעם ולא פעמיים.

בכללות העניין, אי אפשר לדעת מה הרב כהנא היה חושב בימינו, אבל זה מה שאני חושב.

עונה לענ"דנולד מחדשאחרונה
א.אני לא חושב שהם לגמרי ממשיכי דרכו אבל בהחלט מנסים לדבוק ברעיונותיו.
הרב שמואל אליהו, הגר"ד ליאור והרב ישראל אריאל הם הרבנים שלהם, ושל "עוצמה יהודית". אני לא יודע מה דעת הרבנים עליהם אבל אני יודע שהם כמעט בכל דבר פונים לרבנים לשאול ולהתייעץ.
בכל אופן הם (מיכאל, איתמר וכו'...) לא הרב כהנא אז הגיוני שהרבנים פחות מעריכים אותם.
ב.תגדיר "ציוני", אני חושב שהרב כהנא היה מאמין ביישוב כל ארץ ישראל עם דיני מלחמה לפי התורה.
וחושב גם שהוא היה פחות מסתדר עם המדינה כיום.
ג.התלמידים של הרב כהנא היו נערי גבעות וכן להפך. והוא תמך בהם והיה מעריץ אותם מאוד.
ואני אומר לך בודאות שמי שעושה את זה לא מייחס את זה לרב כהנא, ולא מחפש תירוצים וסיבות לעשות את זה.
חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י

אולי יעניין אותך