דבר ראשון, היום הזה הוא יום מועד לפורענות, בגלל שהוא יום כל כך מיוחד וקדוש אומרים שהשטן מנסה לפקשש אותו.
בכללי אפשר לדמות את יום הטבילה לערב שבת, עם כל הלחץ, או אפילו לערב פסח.
אני לא יודעת איך לתרום ותעזור ספציפית לקושי שלך, אבל אולי אם תהיי בנחת ותדעי שזה פשוט טבעי ולהרבה נשים זה יום קשה מכל מיני בחינות זה יעזור לך לקחת את הקושי יותר בקלות, ולתת לו מקום.
מה שעזר לי לקחת את היום יותר ברוגע ובקלות:
לעבור על ההלכות יום קודם! אני בהתחלה הייתי בלחץ מזה שאני לא זוכרת אותם ואולי אני לא עושה כמו שצריך...
כל ההכנות שלא חייבות להיות צמודות לעשות ערב קודם/יומיים קודם. (אצלי מה שמעיד זה בעיקר שערות)
יש לך אמבטיית פינוק. עוצרים את כל העולם, חושבים מחשבות מרגיעות וחיוביות, על מה שיהיה אחרי שאני ארגע. ממציאים, מדמיינים, לא כועסים על עצמי על התחושות הקשות, מקבלים את עצמי.... (אפשר לשים מוזיקה מרגיעה ונעימה. יכולה לחפש ביוטיוב "הרכב שבט אחים". ממליצה ונהנית מהרוגע שהמוסיקה שלהם משרה)
לא מלחיצים את עצמי לתקתק את הבית. אם הצלחתי מה טוב, ואם לא, אומרים לחצי השני בהתנצלות שלא הספקתי ויעשה לי ממש טוב אם הוא יוכל לארגן קצת שיהיה נעים.
פנקי את עצמך! שוקולד, או כל דבר אחר שעושה לך טוב...
מקווה שהעצות והטיפים עזרו.
לגבי הטבילה עצמה, המדריכת כלות שלי המליצה שאחרי שהשיער מסורק, להעביר אותו מעבר לכתף אחת ולסובב חצי סיבוב שכאילו יתפוס את עצמו.
(בהתחלה הייתי מסדרת שוב בין טבילה לטבילה, אבל עכשיו אני כבר לא צריכה את זה)
אני לא יודעת איך לתאר לך את התנוחה, נראה לי שאני יורדת עם טיפה עזרה מהידיים ורק אז מרימה רגליים, והתנועה של הידיים עוזרת לי להמשיך קצת בכיוון למטה. (באמת הסבר לא ברור... מקווה שהצלחת להבין)
מעצבן שהבלנית הייתה לא נעימה!!
הם צריכות להיות סופר רגישות!!
גם ככה זו סיטואציה שלא תמיד נעימה, במיוחד לכלה צעירה.
(נראה לי שהייתי מתעצבנת עליה חזרה ואולי אפילו בוכה מזה...)
אולי תנסי לנטרל את זה מראש ולומר לה לפני שאת כלה ועדיין לא יודעת איך לטבול כשכל השיער במים אז אם יש לה טיפים לעזור לך.