תחושת בושה סביב הריונות צמודיםאמא טרייה-ותיקה

שלום,

גיליתי שאני בהריון השלישי, ב"ה. הגדולה שלי בת שנה ושמונה חודשים, השנייה בת חצי שנה.

לא ציפיתי להריון הזה (ובהזדמנות זו- אם מישהי מעוניינת לקנות חבילות של CVF אפשר אצלי מטורלל, אני כבר לא אזדקק להן).

יש עוד זמן עד שנספר על ההריון הזה, אבל כבר עכשיו אני חושבת על התגובות הנדהמות שבטח יגיעו. הרגשתי צורך להגיד לרופאה שהשתמשתי באמצעי מניעה... ואחר כך תפסתי את עצמי ושאלתי בלב- למה אני מרגישה שאני צריכה להתנצל על זה? ב"ה אני שמחה בהריון, אף על פי שלא תכננתי אותו, אז למה אני מרגישה שאני צריכה לתת דין וחשבון למישהו?

אשמח לתובנות, הצעות להתמודדות וכו'...

הגעת למקום הנכון. יש כאן המון נשים בסגנון הזה של צפופים..בעזרת ה
אני באופן אישי לא מצליחה להבין את הרצון להיכנס להריון כשיש תינוק/ת בבית. בעיניי צריך לתת לכל ילד את היחס שלו. אני תמיד מופתעת כאן בפורום מהקצב. ומודה שמהצד זה גורם לי להרים גבה לפעמים.

אבל זה לא אומר שאת צריכה להתבייש. כל אחת ומה שמתאים לה. העיקר שאת יודעת מה טוב למשפחה שלך הפרטית. תמיד יהיה לאנשים מה לומר
לגבי הפסקה הראשונה שלךרסיס אמונה
טוב לדעת שאני לא היחידה פה שמרגישה ככה.

ולפותחת- לדעתי היום בחברה נותנים הרבה יותר מקום לכל ילד, והזמן והספייס שלו, ולכן זה נתפס כ"חריג" ללדת ככ צפוף. מה גם שהיום יוקר המחיה גדול יותר ואז נופלים לנטל על אחרים.
התחושה מובנת, אבל אם את שלמה עם זה פשוט תשימי פס. לכולם יש תמיד מה לומר (לי העירו על פער גדול מידי. אבל ככה יצא! אין מה לעשות)
הפסקה הראשונה שלך לא כ"כ מתאימה לדעתי כתגובה בשרשור כזה...מתואמת

זכותי לומר את דעתי, והוספתי שתלך עם האמת שלה. אדרבה, בעינייבעזרת ה
לשמוע חיזוק לדרך שלך ממישהו שלא בדרך שלך, זה יפה שבעתיים

תבחני את עצמך האם כשמישהי אומרת את המושג "תכנון משפחה" או כשיש למישהי רווחים גדולים או כשמישי החליטה לקחת אמצעי מניעה שנתיים לפני ילד ראשון, את מרימה גבה?
וכל אחת כאן שתומכת בצפופים שתשאל את עצמה את השאלות האלה.

לא חכמה לכבד את מי שבדרך שלך, החכמה היא לכבד את מי שלא בדרך שלך..
מזמינה אותך לחשוב על זה
ברור שמכבדת אותך!מתואמת
בכלל לא הבעתי את דעתי על הפותחת, וגם לא עלייך. הערתי נטו על העניין שהתגובה הזו היא בדיוק חלק מהתגובות שקשה לה לשמוע, אז חבל לכתוב אותה בשרשור שנועד לתמוך... אבל בהחלט יפה שהוספת גם את הפסקה השנייה, שנונתנת לה את הלגיטימציה ללכת לפי הרגשתה.

סליחה שדבריי לא נקראו ברוח טובה...
מסכימה איתכןאמא טרייה-ותיקה
ברגע הראשון גם אני שאלתי את עצמי למה כתבת לי את זה, אבל אחר כך הבנתי שבעצם זה רק מראה כמה התחושות שלנו הן דבר לגיטימי ובסוף כל אחד יעשה מה שנכון לו ויעשה מאמץ להיות רגיש לסובבים אותו. תודה על התגובות של כולכן!
ואי כל-כך מבינה אותךשירקי
התגובות האלו מ סביב זה מה שעושה את הקושי להתמודד ולהרגיש שאת צריכה לתת דין וחשבון למישהו!

שאמרתי שאני בהריון קיבלתי עיניים מופתעות ומשפט של ״ חשבתי שאת עם גלולות״ והרגשתי שהייתי צריכה להסביר את עצמי... ועוד לחמותי.. זאת הייתה טעות! אחר כך קיבלתי עוד כל מיני משפטים של ״רמז״ שזהו מספיק להביא ילדים כרגע....

הם לא צריכים להבין שזה לא מתוכנן! את בהריון וזהו...

הדבר היחיד זה לנסות להעביר הלאה אם כמה שזה קשה...😬
מחכה לחכמת ההמוניותהמקורית

האמת גם אני שותפה להרגשה אע"פ שאני רק בהריון השני 

יש לי גם הפרשים כאלהרק טוב!
בין 1 ל2 שנה וחודש
בין 2 ל3 שנה וחצי
בין 3 ל4 שנה ועשר.

לא אכפת לי מה הסביבה חושבת, בודקת יחד עם בעלי את מצב הכוחות ומה מתאים לנו, וכל הסביבה שתסתדר.
(אבל ב"ה גם במשפחה וגם בחברה שהיינו בה בזמן הלידות הללו, לא היה מישהו שממש צחק עלינו או הגיב בצורה לא נעימה. מודה שזה לא נעים אנשים כאלה).

אולי החשש היחיד מבחינתי לפחות בהתמודדות עם הסביבה, זה בעבודה. קשה לחזור מחל"ד וזמן קצר אח"כ להודיע שוב על הריון. זה כן מצב לא נעים. (ב"ה גם עם זה לא ממש התמודדתי, כי התחלתי עבודה לפני הלידה השניה, ועזבתי אותה כמה חודשים לפני תחילת ההריון הרביעי).
ראיתי שהתיחסו פה לתגובה של החמותרק טוב!
אז גם אצלנו חמותי לא התלהבה בלשון המעטה מהרווחים. אז קודם כל שלחנו את בעלי לספר לה. ובהריון החמישי, ספרנו לה מאוחר יחסית ודרך חמי.

וגם הפכנו את זה לבדיחה. צחקנו איתה על זה בהגזמה.
עודדת!אמא טרייה-ותיקה

באמת בעבודה שהייתי בה ממש כעסו עליי על ההריון השני אחרי הראשון, אפילו שתאריך הלידה היה אחרי תאריך העזיבה שלי שם. אז אולי באמת על זה בעיקר זה יושב... הייתה גם גיסה שפערה עיניים בקטע מוגזם אבל היא כן התנצלה אחר כך.. עוד חברה שאמרה- מה? הגזמת. אבל זה פחות הפריע לי.

ותודה! מעודד לשמוע שיש עוד כמוני צוחק

ותודה לכולכן אמא טרייה-ותיקה

קודם כל לאף אחד אין זכות להתערבאני זה א
בהחלטות שלך את שמחה בהריון הזה וזו זכותך להחליט מה טוב עבור המשפחה שלך.
אני בחיים לא אשאל מישהיא או אפתח עיניים על הפרשים צמודים וכנ"ל על הפרשים גדולים..
יכולה לשתף מהצד שבין הגדולה לשני שלי יש הםרש יחסית גדול לא מבחירה וכולם חשבו שאני מונעת ורק שראו שהשניים הבאים יותר צפופים גילו שלא מנעתי אבל אנשים קרובים כמו אחיות שלי.. ולסיום בעיני הכי כייף צמודים הלוואי והייתי זוכה לזה ככה בקלות.. שיהיה המשך תקין וכייף
כמה שאנחנו שיפוטיים...אמא טרייה-ותיקה

גם אם ההפרשים "קטנים מדי" וגם אם הם "גדולים מדי" תמיד יש על מה להעיר...

צריכה להיזהר לא ליפול בזה גם בעצמי 

את מקסימה וכל הכבוד לךתודה אבא טוב
את זוכה להביא ילדים שיעשו נחת לה' ויעשו רק טוב לעם שלו!
הבנות האלה והשאר שיבואו אחריהן בוודאי יביאו הרבה אור לעולם ולא יפסיקו לברך אותך שהבאת אותן...
זאת מצווה גדולה ואת ממש זוכה בה.
ממש לא כולן מסוגלות לזה ואשרייך שאת בעניין.
חוצמיזה שבעיני יהיה להן כיף גדול כשיגדלו... אין כמו אחים קרובים להיות חברים טובים.
זה באמת מאוד קשה עם התגובות של הסביבה... גם בחברה הדתית לצערנו אנשים מרימים גבה ואולי שם זה הכי קשה, אין לי הרבה מה להחכים אותך, מבינה אותך מאוד, אבל רק יכולה לחזק ולומר לך כמה שאת גדולה!
אשרייך!!
רוצה לומר לך - אשרייך!כי לעולם חסדו
בלי קשר לתגובות מסביב זה בטח לא תמיד פשוט; ההריונות, גידול הילדים וכו'.
ממש כל הכבוד לך!
את נותנת לילדים שלך מתנה יקרה מאוד והיא לגדול בבית עם אחים קרובים, חברים אחד של השני

בנוסף, את זוכה ב"ה להוסיף נשמות יקרות לעם ישראל! איזו נחת את בטח עושה לקב"ה!
זה בטח מעצבן וקשה כל ההערות של הסביבה, אבל אני חושבת שכל עוד את ובעלך ביחד בעניין, מאוחדים ומדברים על הכל - אז זה מעולה!

שתזכו לגדל בנים ובני בנים (וגם בנות ) חכמים ונבונים, אוהבי השם ויראי אלוקים שיוסיפו אור לעם ישראל :-*
ואל תבושו מפני המלעיגים!
וואו תודה!!!אמא טרייה-ותיקה

'תודה אבא טוב' ו'כי לעולם חסדו',

חיממתן לי את הלב, תודה רבה!!

מחזקות אותי מאוד.

בכל מצב יש תגובות מסביבשני460
אצלי לא צפופים ויש תמיד תגובות מהסביבה, מי שרואה אותי לאחר תקופה ארוכה שלא נפגשנו תמיד שואלת:"אז כמה יש לך היום"? ומסתכלת על הבטן.
או ששואלים "כמה זמן אתם נשואים"? ומחשבנים כמה ילדים אמורים להיות לי....
מסתבר שבכל מקרה יד מה להגיד ומה לומר.
אנחנו צריכות ללמוד מכך לכבד ולהגיב בטקט לכל דבר.
כל אחד עם הרצונות שלו וכל אחד עם הקצב שלו.
העיקר בשעה טובה ובקלות
צודקת, לפחות נלמד על עצמנו לא להיות כאלה... תודה!אמא טרייה-ותיקה

אצלימחכה עד מאוד
המשפחה של בעלי אנחנו ממש מוזרים.כאילו אף אחד לא אומר כלום חוץ מגיסה קטנה וחצופה בת 20 שאומרת שזה "להשריץ" כל שנה למרות שזה מינימום
שנה וחצי אצלנו...אז מבינה את זה כבושה.
אצלי זה יותר מעצבן
איזו מילה מכוערת😖אמא טרייה-ותיקה
הגדולים שלי קרובים בגיל (3 שנים בין הגדול לשלישית)הריון ולידה2
והלוואי שנזכה לעוד ילדים בהפרש גילאים קטן, שה׳ יתן לנו כוח לגדלם בנחת ובשמחה.

(ב"ה בהריון ראשון בנישואין שניים. מקווה מאוד שנזכה בעז"ה לפחות לעוד אחד אחריו..)
מתפללת איתך שתזכו!אמא טרייה-ותיקה
איזו מקסימה את שאת כך מקבלת את ה"הפתעה" הזו!מתואמת
לא כולן היו שמחות ושלמות כך עם היריון שלא לגמרי מתוכנן...
לעניין ההערות - אין לי אלא להציע לך הזדהות... ואצלי הרבה פחות צפופים מאצלך . כבר שמעתי את המילה "להשריץ" שהוזכרה פה, וכבר הציעו לי לעשות קצת הפסקה... משתדלת להתייחס לזה בתור בדיחות, ולהמשיך בדרך שלי בלי להתחשב בדעת הסביבה.
שיהיה לך היריון קל ובריא, ורק נחת מכולם!
וואומיואשת******
איך את מסוגלת להתייחס לזה כבדיחה? אם מישהו היה אומר לי את זה הייתי יוצאת עליו ברמה שלא היה מעז לחשוב את המילה הזו יותר לידי
בושה וחרפה של אנשים!!!!
אני לא מסוגלת... אבל משתדלת...מתואמת
גם אלה שאמרו לי את זה התכוונו בחצי בדיחה...
(וב"ה שלרוב ההערות האלה לא באות מאנשים קרובים לי!)
עוד יותר גרוע..מיואשת******
בן אדם לא מכיר אותך לא עוזר לך ובכל זאת מדבר ככה. לא נורמלי.
אני הייתי אומרת מיד שבאמת תכננתי לבקש ממנו מימון ומתי הוא מעביר את הצ'ק . אההה, לא קשור אליך נכון? ביקשתי ממך משהו? תסתום!
אוף. גועל נפש
זה בעיקר מדובר בקרובי משפחה לא דתייםמתואמת
שפשוט בהלם מכמות הילדים שלנו, ולא מסוגלים לתפוס איך אפשר בכלל לגדל ככה את כולם...
אז מה...מיואשת******
יש לי חברה עם מספר ילדים שמתקרב לעשרים. אין לי מושג איך זה אפשרי בכלל להתמודד. אבל זו הבחירה שלה וגני מכבדת אותה על זה
ואם בקרובי משפחה האלו יקנו חמש חתולים ואת תגידי להם שהם משריצים חתולים אוי ואבוי איזה תגובה תקבלי
אני חושבת שצריך להיות יותר אסרטיביים כלפי תגובות כאלו. יש דברים שאסור לומר ואסור לעבור עליהם בשתיקה
(ואם תגידי שערבים משריצים מיד יתנפלו יפי הנפש ויגידו שזה לא בסדר, אבל לדתיים מותר לומר כל דבר כי הם נחמדים ושותקים. זה לא בסדר!)
אני מסכימה איתךמתואמת
עדיין מבררת עם עצמי איך נכון להגיב, בלי להרוס יחסים משפחתיים...
אני באמת שואלת. לא חלילה לזלזל, מהתעניינות. מה הרעיוןבעזרת ה
להביא קרוב לעשרים ילדים?
זה נובע מעניין דתי?
או מרצון שלהם? אני מניחה שהיא דתיה, אבל אם לא היה לה קשר לדת היא עדיין היתה רוצה את זה?

כי בלי קשר ללמה זה אפשרי, אני לא מבינה למה לרצות את זה

באמת באמת שואלת
תסתכלי פה על בנות שמשתוקקותמחכה עד מאוד
זה ממש לא עניין של מספר.
זה עניין של אם הוא נותן(ולא לכולם הוא נותן בקלות....)אז זה ה דבר לדעתי שממצה את הנשיות.. היהודית במיוחד .להיות שותפה של ה' בהבאת חיים לעולם.ואם יש לאשה כוחות וסבלנות ועזרה זה הדבר הכי מדהים שיש!!!ולכן משמח שזה כמה שיותר
מממ אני מהמחכות, עוד לא זכיתי ללדת, ובכל זאת לא הייתי רוצהאמון מחדש
מספר כזה
גם 10 נשמע לי טירוף
עונה...שמחה
יש לי מעל עשרה ילדים
עדיין לא מתקרב לעשרים, אבל מהמקום שלי:
אצלנו זו בחירה שלנו. אנחנו רוצים את זה, אנחנו שמחים בזה.
אנחנו אוהבים את הילדים שלנו וכל אחד מביא איתו חשק לעוד.
גם אני גדלתי במשפחה ברוכת ילדים, היתה לי ילדות מדהימה והמשפחה שלי עד היום מדהימה.
אני די פרפקציוניסטית, סדר ונקיון מאוד חשובים לי, והשקעה בילדים. זה לא קל, אבל זה סיפוק אדיר בשבילי.
לפעמים ההשקעה נראית מטורפת. אבל הרבה יותר פעמים קורה לי שאני מתמלאת גאווה והתרגשות מהילדים, ואני אומרת לבעלי- תזכיר לי לא לעצור מלהביא עוד....
לא חושבת שזה מתאים לכולם, זה באמת לא קל.
אבל אצלנו- זו בחירה שלנו כל פעם מחדש
היא רוצה ממשמיואשת******
לא נכנסתי לזה איתה לשיחה כזאת של למה ודת וזה
אבל זה ממש מרצון ברמה שאם היא לא נקלטת היא עצובה (כלומר זה לא שהיא נגד מניעה עקרונית או משהו, גם אם טבעי היא לא נקלטת מהר היא פשוט עצובה)
לגבי ערבים...שמחה
יש ערבים שגרים קרוב להורים שלי.
אחת ראתה אותי פעם ושאלה כמה ילדים יש לי. כשעניתי לה היא היתה בשוק, ושאלה אותי בהלם: מה זה, כמו ערבים????
כל-כך מסכימהשירקי
עם קרובי משפחה זה לדעתי מאוד מציק... ביקשתי משהו ממישו?! כסף/ עזרה וכד׳ ..?!?? מעצבן אותי שמתעקשים לתת ואחר כך יש להם כאילו את ה״זכות״ לדבר.. מי ביקש בכלל?!

וזה מתחיל בלהתערב במס ילדים ושרואים שאתם שותקים אז זה נותן לגיטימציה להכנס לחיים בעוד נושאים!
מנסיון איזה משפטים הייתי מקבלת!

ועם זאת צריך חוכמה שזה לא יהיה כמו ריב...

אני אישית ״ מחכה״ לתגובות מהמשפחה אחרי הלידה ואני מקווה שיהיה לי את החוכמה להגיד את זה גם בצורה שיפסיקו להתערב וגם לא בתקיפה ... כי אני אישית באותו רגע מקבלת קריז במיוחד אם שתקתי יותר מידי....

(לפעמים בא לי דווקא להלחיץ אותם שאני הולכת להביא 80000 ילדים! ושזאת זכותי המלאה ️)

ועובדת על ״להעביר אותם הלאה״ שיתפוצצו מסקרנות מתי יבוא עוד אחד חחח
אפשר לומר- וואי , כל כל יפה מצדך שאתה מתכוון לממן לי אותומיואשת******
בחיוך גדול כזה
אה, לא? אז דעתך לא משנה כל כך

או- אני מבינה שאתם מקנאים כי אין כמו הילדים שלנו אבל זה לא יפה לומר את זה בקול
וכו
זה אם הםשירקי
לא היו נותנים כלום....

הבעיה שהם מרגישים מחוייבים לתת אפילו שלא מבקשים מהם....אז כאילו יש להם את הזכות לדבר....

המשפט שעולה לי להגיד זה משו בסגנון של

לא ביקשנו עזרה מאף אחד....ואז אני מתארת לעצמי מה יהיו התגובות.... או שישתקו או שיגידו אז איך תסתדרו וכו וכו😣 ויתחילו לנסות להכנס לכמה אנחנו מרוויחים הוצאות הכנסות אשכרה ניהול חשבון....

מקווה שזה סתם דמיונות ובפועל ישבו בשקט ולא יגידו כלום....
הקשר לעזרה...מיואשת******
תראי יש את אלו שלא עוזרים ומעירים וזה זוועה
את אומרת שעוזרים, בלי שביקשת, זה לא נותן זכות להעיר אבל המציאות היא זה מה שקורה ולא רק אצלך
את צרכה לחשוב האם. עזרה חשובה לך, כי אם תגידי בצדק דברים שעלולים להכעיס אולי לא תהייה עזרה יותר. השאלה מה חשוב לך יותר
דרך האמצע שאפשר לנסות היא לומר בחיוך - אל תדאגו אנחנו לא חושבים לרגע שאתם צריכים לעזור יותר בגלל ההחלטות שלנו ואנחנו מאד מעריכים מה שאתם כן עוזרים אבל אנחנו החלטנו ואנחנו בע״ה נסתדר בלי להכביד עליכם
זה ממש תלוי מה הקשרים ומה את רוצה שיקרה הלאה
מדהים שאתן יכולות לענות ככהאמא טרייה-ותיקה
אני ממש מתביישת.. למרות שבאמת הבושה צריכה להיות אצלם!
האמת שגם אני אבלשירקי
לפעמים זה הופך להיות כבר ממש צורך לענות

ואני התחלתי לענות ( עדיין בעדינות) רק אחרי שבעלי קודם ניסה ושכבר באמת זה היה מוגזם ולאורך זמן והערות מה זה לא מתאימות! ואז דייי כבר כמה אפשר לסבול הערות זה כבר מציק..ולא מתאים .
יש דברים שאין מצב לשתוק עליהם במיוחד אם אומרים אותם ליד הילדים שלי בלי לסנן....

אז אם זה פה ושם עוד מילא
אז זה לא כזה רציני ועוד נסבל....
ואם בקרובי משפחה..אנייי12
גם אני קיבלתי תגובה של..
למה כל כך מהר עוד לא הספקנו להינות מהקטנה ועכשיו עוד אחד..(כמובן שלא לקחתי ברצינות), כל אחד ובחירתו..
ואני רק בהיריון השני..
נראה לי שאני מגיבה כך כיאמא טרייה-ותיקה
זה לא שהייתי נגד הריון נוסף באופן נחרץ.. אם הייתי ממש ממש נגד אולי הייתי מגיבה אחרת. הרגשתי שכדאי לחכות קצת אבל אם זה בא אז זה בא, הכי טוב לשמוח בזה
ברוך ה'! מתואמת
כל כך מבינה ומזדהה....באר מרים
אני בהריון מאוד לא מתוכנן עם רווח יחסית קטן ויש לי ב''ה משפחה ממש גדולה ואני עדיין ממש חוששת מהתגובות של הסביבה (שלשום פתחתי כאן שרשור שעדיין לא סיפרתי אפילו להורים כי ממש לא בא לי להתמודד עם התגובות).
...
ובכל זאת לעודד: כבר היו לי צפופים ממש בעבר. נכון שקשה בגידול אבל עכשיו כשהם קצת יותר גדולים ממש כיף לראות איזו משפחה מלוכדת נוצרה, אני מקפידה שאף אחד לא ידע אילו הריונות היו מתוכננים ואילו ''התפנצ'רו" - אני דוגמה גרועה לשימוש בשמ''פ.. - זה לא עניינות של אף אחד,
וההפך, אני חושבת שבעולם שבו כולם כל כך מנסים להיות מתוכננים ולנהל את העולם יש משהו בונה בידיעה שלפעמים הקב''ה מתערב ומוביל מהלכים בעצמו, כמו שבעלי אומר שאלה ההריונות הכי רצויים שלנו - אלה שמצידנו לא היתה שום השתדלות (ואפילו ההפך..) והקב"ה כל כך רצה דוקא עכשיו ודוקא דרכנו להוריד נשמה חדשה בעולם כך שזה הריון ממש רצוי - הקב"ה הוא זה שרצה אז זה רצון הרבה יותר עליון מהרצון שלנו..

בהצלחה רבה ותזכרי שעכשיו זה הקושי הגדול, באיזור ילד רביעי או חמישי יש משהו שהופך להיות הרבה יותר קל ...
מקסים! תודה רבה!אמא טרייה-ותיקה
ממש חשוב שאת מצליחה שלא יזהו מה מתוכנן ומה לא.. אני כל כך לא רוצה שזה יהיה תינוק של ''טעות''
ממש קשה הבושה החברתיתמיואשת******
אני התביישתי לספר שיש לי בת רביעית. ברמות קשות
תמיד מה שמעט יוצא דופן מבייש וגורם מבוכה ובגלל הבערות
אם אנשים היו שותקים ואומרים מזל טוב וזהו כל זה לא היה קורה
זה באמת קשה
תנשמי עמוק
ותחשבי איך את רוצה להגיב להערות, לשתוק, להתעלם, להחזיר, לומר משהו ציני, תכיני תשובות. כשיודעים שיש תשובות מוכנות זה מרגיע מעט , לפחות אותי...
בהחלט אנסה לחשוב על תגובה מראשאמא טרייה-ותיקה
רעיון מעולה, תודה!
שמעתי על חתןאמא ל6 מקסימים
שענה לחמיו: "תראה, איבדנו 6 מיליון בשואה..."

(חמיו ענה לו: אז אתה לא מצפה שהבת שלי תשלים את כולם?!
אבל את זה את לא צריכה להגיד)
מבינה את התחושהאנונימית לרגע1
עבר עריכה על ידי אנונימית לרגע1 בתאריך י"ג בניסן תשע"ט 05:55
האם ה' עשה משהו לא נכון ולכן יש לי במה להתבייש במה שה' עשה? לי זה עוזר לחשוב כך..
הכל מאיתו!! כיף שיש לנו אבא להשען עליו, גם במקרים מאין אלו
קודם כל בשעה טובה ובקלות💞ניקיתוש
הייתי במקום הזה, האמת אני שיתפתי קרובים אליי כי היה לי מאד קשה בהתחלה.
מה שהיה מצחיק שאחריו עשיתי מניעה ארוכה יותר ואחרי זה התקשיתי להיקלט שוב ובסוף כל האלה שיורדים על הריונות צפופים, שיגעו אותי.
זה הזמן שלך,
למה את מחכה,
תביאי הרבה ילדים זה ברכה זה כיף,
אל תעשי כמוני
אז לא יודעת למה יורדים על אלה שיש להם צפופים.
אבל תשמחי בדרכך שהתווה לך אלוקים
ושימי פס על כולם!
בהצלחה רבה!!!
אגב, לדעתי התגובות הן הרבה פעמים ראי לתחושה הפנימית.ארזי
אחת מאחיותיי נכנסה להריון צפוף כזה, בטעות. היא כל הזמן רמזה והסבירה לסביבה שזה בטעות, אפילו לאנשים שקיבלו את הבשורה באופן טבעי ולא הרימו שום גבה... רק כשהסבתי את תשומת ליבה היא פתאום שמה לב לתגובות החמות, המקבלות, האדישות... היה לה עצמה ככ קשה עם הרעיון של הלידות הצפופות שזה כל מה שהיא הצליחה לקלוט מהסביבה.
בגדול אין אף אחד שאת חייבת לו דין וחשבון. במקרה של הורים שלוקחים חלק פעיל בגידול או תומכים כלכלית זה קצת יותר מורכב אבל עדיין, ההחלטה להביא או לא ילד לעולם שייכת רק לאם ולאב, שהם היחידים שלא יכולים לעזוב את המחוייבות הזאת. שאר האנשים יכולים פשוט לא לסייע. זה לגיטימי.
בהצלחה ומזל טוב!
מסכימה מאוד...שמחה
אנחנו מאוד שלמים עם הדרך שלנו בעניין. ולמרות שבסביבה שאנחנו גרים אנחנו חריגים- לא קורה הרבה שמקבלים הערות.
לפעמים יש אמירות כאלה, אבל בעיני זה נובע מתוך השתאות וחוסר הבנה איך זה אפשרי, ואיך אנחנו מצליחים, ולא מתוך ביקורת
מענייןאמא טרייה-ותיקה
באמת מאוד יכול להיות שזה יותר שלי מאשר של הסובבים אותי. כלומר אם אני מרגישה שלמה, באמת אין סיבה שירימו גבה או שיעירו הערות..
אשים לב לזה, תודה!!
שיהיה בשעה טובהבתי 123
לי אין כאלו צפופים ועדיין קשה לי עם העניין הזה.. ממש קשה לי לספר אבל אחרי שאני כבר מספרת עוברת התחושה הזו...אולי זה גם קשור לעניין שהריון קשור לעניינים צנועים
פעם שמעתי בשיעור של רבנית שהיום החרדיות ממש מתביישות בזה שיש להן הרבה ילדים או ילדים צפופים וזה רק בגלל המסרים שאנחנו מקבלות מהתקשורת... מהווצאפ..מחברות.. ממשפחה.. יש היום הרבה מודעות לתכנון משפחה ולאמצעי מניעה גם במגזר החרדי
אבל בעצם צריכה להיות גאווה על זה זה הרצון של הקב"ה שתורידי הרבה נשמות לעולם
אני שמעתי עלאמא טרייה-ותיקה
אימהות שמתביישות מהבנות שלהן, כשכבר יש בנות גדולות והאמא נכנסת להריון
אני חרדית ובאמת שמתי לב שכל החברות שלי עם מניעהבתאל מלך

אחרי ילד אחד או שניים,זה פשוט קטסטרופה!! אני ב'ה עכשיו בהריון שני עם תינוק בן חצי שנה,ב'ה שמחה מאד בזה אבל יודעת שכולם יהיו בהלם....כי הנורמה זה מניעה..לאן הגענו??!!

קטסטרופה? למה זה קטסטרופה ללכת בקצב שלך?בעזרת ה
כמו שנשים עם צפופים רוצות שיכבדו אותן, גם נשים שבוחרות לרווח.

מנעתי לפני ילד ראשון. ואני מרווחת בין ילדים. וזה לא קטסטרופה
^^^^ממש ככה. השרשור הזה עוסק בכיבוד דעתה של כל אחתמיואשת******
ולא בשאלה מה נכון רצוי מותר או כל דבר אחר
כמו שזה לא בסדר לומר למישהי שהיא ״משריצה״ ילדים זה גם מאד לא בסדר לומר למישהי שמונעת- ולא משנה בגיזה שלב זה- שזו קטסטרופה
לאן באמת הגענו עם השיפוטיות הזו?? את הרב שלה? אלוקים שלה? את על תקן בית הדין שלה אחרי מאה ועשרים? קטסטרופה_ לא פחות?
לא חושבת שהכוונה שמיעה זה קטסטרופה אלאאני זה א
שהיום גם חרדיות שפעם לא היו מונעות בגלל החברה מונעות. אני חושבת שכל אחת צריכה לעשות מה שנכון לה ולא מה שהחברה אומרת ולא תמיד זה קל. לא מזמן פגשה אותי מכרה מהשכונה וראתה שאני עם ארבע אמרה לי מה כל פעם שאני רואה אותך יש עוד אחד אמרתי לה ברוך ה והסתובבתי.. והם לא כזה צפופים הפרשים של שנתיים שנה ועשר וכמעט 4 ובאף אחד מה רווחים לא מנעתי ככה ה רצה וככה כנראה נכון לנו
חרדיות לא מונעות בגלל החברה,אלא בגלל שהזמנים השתנו.היום אישהבעזרת ה
יותר עובדת, יותר מחפשת מימוש עצמי מחוץ לבית, יוקר המחיה וכו'
כל מיני סיבות שמשפיעות על מניעה.

זה שינוי שקורה בכל העולם אגב, והוא קיים גם בציבור הדתי והחרדי.
אותו כנל לגביי זה שהיום נשים מתחתנות מאוחר יותר.
בנוסףשירקי
שמעתי פעם בהרצאה שהטבעים השתנו

* רוב הנשים בתקופות קדומות היו מניקות וההנקה הייתה מונעת להם לפחות שנתיים! זה אומר שבין ילד לילד היה הפרש של לפחות שנתיים ו9 חודשים!

היום יש נשים שגם עם הנקה מלאה יכולות להכנס להריון( כמוני😬)

* הביאו שם גם עניין שהגוף עם הדורות הולך ונחלש ככה שרוב הנשים פעם אחרי לידה היו יותר חזקות... היום שמעתי רב שאומר שיש דעות שיולדת מסוכנת יותר מ3 ימים אחרי הלידה בגלל חולשת הגוף...

אז לפני שמזלזלים במניעה ( חוץ מזה שגם בלי הסיבות הנ״ל יש לאישה מספיק סיבות למנוע!) צריך לבדוק טוב..
וככה גם אישה שמחליטה להביא כל שנה ילד ויש כבר הרבה ילדים .. זכותה חיים שלה מי אנחנו שנחליט לה?!

..

חוץ מזה שאף אחת לא אמורה לשאול אף אחת אחרת זכותה לעשות מה שבא לה ומה שמתאים לה...כמובן שבד״כ נשים מקבלות היתר לזה..!

וגם אם לא- אם היא עושה כהלכה וכדין או לא זה עניין שלה מול הקב״ה!....
( אלא אם כן היא לא יודעת ואת מסבה את תשומת ליבה שזה משהו אחר- וגם זה לא תמיד התפקיד שלנו...)

אז גם להיות בהלם על כמות הילדים
וגם להיות בהלם על מניעה
לגיטימי אבל בכבוד ולא בזלזול.....

בכל נושא!
אוי האירוניהבאורות
את מבקשת שלא ישפטו אתכן על כך שאתן יולדות צפוף ושופטת בחומרה על מניעה. מה הקטע?
באמת המסר בשירשור הוא להיות רגישיםאמא טרייה-ותיקה
כלפי הבחירות של האחר ולא להתערב, גם אם את חושבת שזה לא נכון. מה גם שלא תמיד זו בחירה ואין לנו שום דרך לדעת. מי שיש לה צפופים לא תמיד רצתה בכך וגם מי שמרווחת, אפילו עם אמצעי מניעה, זה לא תמיד מבחירה. וגם אם זו כן בחירה, זה לא עניינה של אף אחת אחרת. בואי ננסה לא להיות שיפוטיות, דווקא אנחנו שיודעות כמה זה קשה.
אמנם שירשור קצת ישן אבל קפץ לי עכשיושוקולדד ציפס

באמת עוררת לנקודה חשובה.

לאחותי יש 3 צפופים קצת יותר ממך...

(פחות משנה בין ילד לילד) 

מרצון שלה, למרות שלא קל לה בהריונות...

ןאני כמה פעמים אמרתי לה שצריך לחדוב גם הילדים..

בקיצור לא הייתי הכי נחמדה..

בכנות אומר לך שזה רק כי...

כי לי אין כוחות לזה.

מנעתי לפני ההריון הזה (הראשון)

ואני לא מבינה בכלל איך אפשר כשיש תינוק לחשוב על עוד אחד...

אבל אני רואה אצלה שזה ממש כיף.. היא פשוט מגדלת אותם ביחד וזה חמוד חמוד....

הלוואי וד' ייתן לי כח...

איך את יודעת שהן עם מניעה?חולת שוקולד
ואם לא היית רוצה עכשיו את ההריון הזה עדיין היית נשארת בדעתך נגד המניעה?
למה קטסטרופה??רק להודות
למה צריך מיד להיכנס להיריון נוסף כשיש תינוק פיצי בבית,??
את יודעת מה קטסטרופה? לרצות שיקבלו אותך ובאותה נשימה לא לקבלאמון מחדש
אחרים..
בתור אחת שמחכה להריון יכולה לומר לך שקיבלתי תגובות מאנשים שכנראה הילדים אצלם גדלים על העצים. כמו "תגידי, את לא רוצה ילד?".

ואגב, להביא ילד כל שנה זה אף פעם לא היה הנורמה. כך שלא שייך כאן לאן הגענו.
אשרייך!!!!בימבה אדומה
זה דבר טוב ומבורך ואשרייך שיש כוחות לזה!!!! ב"ה!!!!
שאלה קשורה בבקשה למתמודדותמחכה עד מאוד
אני יהיה אצל ההורים בפסח או לפני או אחרי 40+5....ויש לי 2 במשפחה שממש מחכות לזרע של קיימא ויהיו איתנו..איך הייתן מצפות ממני להתנהג?
(יש להם ילדים. אבל לי עכשיו ברצף והם כמות שנים בלי...)
רוצה רק להגיד תודה!אמא טרייה-ותיקה
לכל המעודדות, המזדהות והפחות מזדהות, נפלא שיש מקום כזה שאפשר לקבל בו כזו תמיכה (אני חדשה פה).
מאחלת לכן פסח שמח!!
אני יודעת שזה לא מה ששאלת אבל מקווה שזה בסדר לומרמיקי מאוס
VCF או כל קוטל זרע לא ממש נחשב מניעה. הרופאים יודעים לומר שזה לא אמין ואני יודעת שיש לא מעט טענות שכן (הסטטיסטיקות היפות זה כי מתעלמים מזה שהרבה לא שמות נכון ולא בזמן וכו)
כך שאם את כן רוצה לרווח תנסי בפעם הבאה דברים אמינים יותר כמו התקן או הורמונים עם כל הבאסה. כמובן שתמיד יכול להיות הריון אבל אם זה חשוב לך נכון לעשות מאמץ שיהיה אפקטיבי

לגבי השאלה- מה שלא תעשי יהיה מי שירים גבה (כבר בשרשור הזה היו תגובות נגד מניעה אחרי ילד אחד ;) )
מה שחשוב שתהיי שלמה עם המצב ותשמחו בו את ובעלך. השדר הזה גם יצא החוצה

בהצלחה!!
תודה! אני יודעת, לכן כתבתיאמא טרייה-ותיקה
באחת התגובות שזה לא שהייתי מאוד נחרצת נגד הריון. כמובן שאם הייתי מתנגדת בתוקף הייתי שמה התקן לקחתי בחשבון שיתכנו פשלות..
ואגב, דווקא הרופא שלי אמר שיש לזה אחוזים יחסית גבוהים של מניעה בהשוואה לשאר קוטלי הזרע..
בהחלט את לא צריכה להתנצל מפני אף אחד, רק לשמוח!יעל -ND

קיבלת מהקב"ה את המתנה הכי גדולה שהוא רק יכול לתת - הריון!

וזה עניינך בכלל לתכנן הריונות, יש בורא עולם לשם כך. ומי שלא יודע את זה - שהוא יתבייש. ואת? את יכולה רק לשמוח ולהיות גאה!

למה שיקרת לרופא? - אני לא יודעת. אולי יש לך הרגל לחשוב יותר מידי על מה חושבים אחרים? אם כן, אז אם הגיע המודעות שזה מיותר - סימן שאת יכולה להשתחרר מזה.

בהצלחה בכל.

רק עכשיו ראיתי את התגובהאמא טרייה-ותיקהאחרונה
קודם כל תודה!
לא שיקרתי, באמת השתמשתי במניעה, אמנם לא אחוזים מאוד גבוהים אבל השתמשתי..
אבל בכל מקרה, בהחלט צריכה לעבוד על להתחשב פחות בדעות הסביבה..
רק לי הפורום תקוע לגמרי על לפני יומייםאמא לאוצר❤

ומסרב להתעדכן לא משנה כמה פותחת וסוגרת מרעננת וכו?

פתאום חושבת על זה שאם זה לא רק אני אז אף אחת בכלל לא תוכל לענות על השרשור הזה כי אף אחת לא תראה אותו 😅😅

מעניין אם הוא בכלל ישלח 🤷

חחחח בדיוק מה שחשבתיוואלה באלה

זה קרה אתמול בערב מתישהו

לא להאמין כמה אני מכורה😂

קרה לי הבוקר אבל הסתדר תוךדקות בודדות..לפניו ברננה!
משהו השתנה בריפרושoo

אצלי מתעדכן רק בכניסה ויציאה מהפורום ולא מריפרוש הדפדפן

@משה

כלומרoo
אם אני מרפרשת את הדפדפן הוא מביא את התוכן כמו שהיה לפני יומיים 
גם אצלידיאן ד.

רציתי לכתוב מה קרה שהפורום כל כך שקט

עד שהבנתי שיש מלא שרשורים שהוא מסרב להראות לי אותם

חחח היה לי את אותו מחשבההתלבטות טובה
היה לי מוזר ששקט ואין שרשורים חדשים בהנקות של הלילה 
אצלי לא.. אולי זה משתנה מחשב/טלפון?טארקו
גם אצלי ככהתודה לה''
גם ליזוית חדשה
פתחתי שרשור במשוב
גם אני ככהכורסא ירוקהאחרונה
אולי יהיה לכן פיתרון בשבילי כי אני מיואשתסיפור_של_הלב

ב"ה 3 חודשים אחרי לידה

הנקה מלאה

טבלתי 5 שבועות אחרי הלידה, דווקא הלך בקלות הייתי יכולה אפילו לפני לטבול.

אבל כשבוע אחרי התחילו כתמים ודימומים קטנים. חשבתי שזה מחזור אבל זה לא התפתח לשם, לצערי נאסרנו (בטעות).

אחרי כמה ימים עשיתי הפסק וביום של הטבילה (😪) אני קמה בבוקר ושוב כתמים ודימום, שמנענו ממני לטבול ורק אחרי כמה ימים הצלחתי לעשות שוב הפסק ולטבול.

היום, אחרי שבוע וקצת מהטבילה, אני שוב רואה כתמים, דימום קטן. למה?? אני לא מונעת. מה קורה? למה כל הזמן יש לי דימומים וכתמים?

אני לא יודעת אולי הפעם כן יתפתח למחזור אבל אני לא יכולה כבר לדמיין את עצמי שוב פעם אסורה. אולי יש לכן עצה בשבילי איך לעזור לגוף שלי לא להתחרפן הורמונלית ולהפסיק את הדימום הזה?

בלידה אמרו שהוציאו את כל השליה...

כדאי לבדוק אם אין שאריות שילייההשם שלי

גם אם בלידה נראה שיצא הכל, יכול להיות שנשארו שאריות שגורמות לדימומים.

נבדקת אחרי הלידה?

כן נבדקתי הרופא לא אמר כלום..סיפור_של_הלב
איזה לידה זה?חנוקה

מכירה אישה שיש לה דימומים וכתמים בתקופת ההנקה )קבוע( לא יודעת את ההסבר במדויק אבל בעצם בהנקה רירית הרחם לא מתעבה תקופה ממושכת וכנראה שאצלה הרירית ככ דקה שיוצר כתמים.

מטפלת בזה ברפואה אלטרנטיבית אבל זה לא עוזר 100%

לידה שלישית, פעם ראשונה ככה..סיפור_של_הלב
וכשהייתי אצל הרופא 6 שבועות אחרי לידה אמר שדןוקא הרירית עבה יחסית לנשים מניקות
ממש כדאי ללכת לרופאת נשיםיראת גאולה

גם כדי לבדוק שאין שאריות ברחם

וגם אם הרחם נקיה - שתבדוק ממה זה - מה מצב רירית הרחם, מה המצב ההורמונלי ואם יש לה עוד רעיונות ממה זה יכול להיות.

גם אם אין לזה משמעות רפואית, דימום לא מוסבר במשך 3 חודשים אחרי הלידה, זה בהחלט מצריך יחס ופתרון רפואי היות שזה מפריע.

אני אלך אם זה יתחזקסיפור_של_הלב
בינתים כשזה כתמים ואני עדין מותרת אני לא רוצה ללכת לרופאה כי זה בטח יגרום לי להיות אסורה הבדיקה..
לא מחייב שיאסור.לפניו ברננה!
תבקשי הדרכה הלכתית כדי לדעת איך להיבדק באופן שלא יאסור.
אגב בלילות הבייבי פותח לי מרווחים בהנקה יחסית גדולסיפור_של_הלב
הוא יכול לישון 5-6 שעות רצוף, ייתכן וזה גורם לדימומים ההנקה הלא רציפה?
זה קורה לפעמים בהנקה, אבל קודם כל צריך לבדוק שאיןאמהלה

שאריות שליה.

חשוב ללכת שוב לאולטרה סאונד ואם לא רואים מספיק טוב אז להיסטרוסקופיה

איך היה בהנקות הקודמות?

הגיוני שהרופא לא ראה כלום בבדיקה של אחרי לידהסיפור_של_הלב
ובכל זאת יש?
כן. לפעמים רואים רק לאחר זמן.אמהלה
כן יכול להיותהשקט הזה
אצלי פספסו שארית גדולה. תלכי להבדק שוב, וגם אפ לא רואים שווה לבקש הפנייה להיסטרוסקופיה
יכול להיות מפצע בצוואר הרחםתוהה לעצמי
ממליצה להתייעץ עם בודקת טהרה מומחית
מצטרפת לנמלצה ללכת לבודקת טהרהממתקית

בפרט אם זה קורה לאחרכ שאתם ביחד...ולפני לא היה.
אם היא מוצאת פצע- אתם מותרים וזה מקל עלייך,כי אז יודעים שיש לך פצע בצוואר הרחם וזה מקור הדימום.
אם אין פצע- זה אוסר אתכם, (כמובן היא גם מתקשרת לרב ומסבירה והוא אומר את דעתו ההלכתית) וכדאי ללכת לרופאה כי יאז מקור הדימום הוא מהרחם, או הורמונאלי מהנקה...

הייתי אצל בודקת כשהיו עףכתמים ביום הטבילהסיפור_של_הלב
לצערי זה מהרחם
כמה דבריםצמאה

תשאלי קודם כל את מכון פועה תתקשרי אליהם

הם טובים ומקצועיים.

דבר שני

יש לפעמים הפרשות דמיות בהנקה

צריך להיות כל הזמן עם תחתון שחור

אפשר לשים תחתונית שחורה

ולא להסתכל בניגוב

ראיתי גם שיש נייר לניגוב שחור ואז זה גם מגניב כי את לא רואה את.ההפרשות האלו

דבר נוסף כמו שאמרו ממש תבקשי אולטרסאונד לראות שהכל נקי בבטן

אולטרסאונד בטני זה מספיק? או שצריך וגינאלי?סיפור_של_הלב
אצלי גם היה כשלא הכל יצאפלפלונת

והיתה פעם שלא היו כתמים אך כן נשארה שארית והרופאה פספסה, כדאי לוודא.

זה מרגיז שנאסרים בטעות גם לי קרה, זה באמת קשה לא לדעת בדיוק מה קורה. אל תעשי לך מצפון..

אולי זה מובן מאליוהשקט הזהאחרונה
אבל יש רב שמלווה אתכם? לפעמים אנחנו מחמירות על עצמנו סתם.. (למשל גפ אם יש כתמים, לפעמים אפשר להצליח בכ"ז לטבול בהכוונה הלכתית)
מתנה לגננות לחנוכה - לצוות רעיונות?אובדת חצות

יש צוות של הבוקר וצוות צהרון בצהריים

סה"כ 7 נשים

מה אפשר לקנות כדי להראות הערכה אישית

כי הילדים ב"ה נהנים ומרוצים אבל שלא יקרע את הכיס?

סליחה על התגובהרק טוב!

בעייני כלום.

או שמביאים משהו מכולם ואז אפשר לפנק במשהו קטן או ארוחת בוקר נחמדה וצנועה.

או כלום.

הכוונות טובות. אני בטוחה. אבל זה יוצר מתח במודע או שלא במודע מול הורים אחרים ומול הצוות שאחרי דברים כאלה הם סוג של משוחדות...

אם לילדים טוב, תפרגני להם בהודעות. תכתבי מכתב להנהלה/למפקחת. הרבה הרבה יותר משמעותי מעוד כוס עם שוקולד. 

מסכימה. לא בריא לייצר עוד מוסכמות וציפיותאנונימיות
תודה על התגובה שלך!חנוקה

אני כבר מאבדת את הראש

האנשים סביבי לא ככ עשירים ולמרות זאת התפיסה שגננות ומורות חייבות לקבל כל הזמן מתנות.

גם כשזה מטפלת פרטית שאני משלמת לה טבין ותקילין כל חודש.

כל ראש חודש יש מתנות בגן, א. בוקר/שוקולדים וכו.

טו בשבט חנוכה ראש השנה תחילת שנה חזרה לשגרה.. בפורים יש משלוח מכל ההורים אבל בנוסף ככככלללל האמהות שולחות עוד משהו.

מעבר לעלות אני סתם לא טובה בהפקות האלה ולמצוא כל פעם ברכה בחרוזים ולנסח יפה ולכתוב בכרטיס מעוצב... ממ משתגעת מזה

וגם לא מרמינה שהגננות כבר מוחמאות, כי זה ברור לי נאבד בסך הכל הכללי..

וואו איזה קטע שזו התפיסהאמונה :)

כמורה- מרגישה שזה ממש לא המצב

מחנכות כן מקבלות פרגונים, אבל כמורה מקצועית- וואו אף אחד לא רואה אותךך

אם מתקשרים זה רק כדי להתלונן;)

לצורך העניין, היום יום המורה וההתייחסות היחידה הייתה שוקולד בקערה בחדר צוות- מבית הספר! לא מההורים/תלמידים...

כנראה צריך לגעת איפה לעבוד

נכון זה חלק מהעניןחנוקה

גננות מקבלות גם יותר מסיעות

למרות שסיעות לא פחות משמעותיות בחויה של הילד

ועובדות קשה ומתוגמלות פחות.

כנל מורה לא מחנכת יכןלה להעביר שנה בלי לקבל פתקון אבל מחנכת מוצפת ברמה שגיסתי ספרה לי שהיא שונאת ימים כאלו כי אין לה איך לחזור הביתה עם מליון שקיות קטנות...

אפשר להביא חפיסת שוקולד/ נר ריחני עם פתק תודהשיפור
אפשר גם להביא מחר או מחרתיים צלחת עוגיות או חפיסה של פינוקים (נגיד סגנון רבע לשבע או אחרי חצות) לכל הצוות.

גם אני וגם אני רואה עוד הורים שנותנים משהו מדי פעם ואני לא חושבת שזה גורם למתח והשוואות.

אפשר גם לארגן מכל הגן וזה עוד יותר מהמם אבל דורש הרבה יותר כוחות.

הודעת ווטסאפ מכל הלב ממש משמעותיתמתיכון ועד מעון

ולא עולה שקל

לבעלי יש קבוצה שבה הוא שומר את כל הודעות המרגשות של הורים, קורא בזמנים קשים

עונה בתור מורה- תביאי חפיסת שוקולד עם פתק מושקעאמהלה

ולא מהבינה......

זה הכי נותן כח והכי מחמם את הלב.

לא עוד כוס או קרם לחות לארון....

גם חושבת ורוצה אבל לא תמיד מגיעה לזהצמאה

בחנוכה זה חג החינוך

זה אותם מילים

אני אוהבת לעצור ולהגיד תודה

והם מתרגשות מאוד משוקולד

או שיש לך ליד הבית זולסטוק או מקס ותמצאי משהו סמלי לחנוכה ארוז יפה

ממש סמלי

ופתק

זה מהמם

מגש ספינגיםמצפה להריון.
טעים ומחמם את הלב
אם זה לא משהו ארוז- חשוב שהכשרות תהיה ברורהיעל מהדרום
לק"י

וגם אז הייתי מביאה, רק אם הייתי בטוחה שיסמכו על זה.

ספינג זה לא בעיהמצפה להריון.
אם הקמח מנופה, זה לא שוקולד או בשר
לא נכון. גם כלים זו בעיהיעל מהדרום
לק"י

וגם הכשרות של שאר המצרכים.

מאוד תלוי באיזו חברה נמצאיםטארקו

(בהכללה) בישובים או בקהילות סגורות שכולם מכירים את כולם ואותה אוכלוסיה פחות או יותר, זו באמת לא בעיה

בעיר שהגן מורכב מכל מיני סוגי משפחות, זה בהחלט כן..

נכון. לזה התכוונתייעל מהדרום
לק"י

אני עובדת במקום לא דתי, ולא אוכלת מכל אחת, גם אם היא מצהירה שהיא שומרת כשרות (כי אין לי מושג מה זה כשרות מבחינתה....).

מצטרפת לגמרי להשקעה בברכההשקט הזה
בסוף זה מה שעושה את זה בעיני.

ואמזה כיף לשמעע שהילדים נהנים ומרוצים, זוכרת ששנה שעברה היו קשיים מול הילדים עם צוות הצהרון

אם הביאו משהו מכל ההורים ממש אין צורך לשלוח עודואילו פינואחרונה

משהו בנוסף.

אם לא הביאו ואת באמת רוצה לתת אז חבילה של שוקולד כמו עד חצות עם פתק לכל הצוות שיהיה בגן

ממש לא צריך להשתגע..

בגן שלי הועד הורים הביא לכולם וזה ממש לא ברור מאליו ומאוד מוערך, אבל באמת שאין צורך..

הוצאת התקן מירנהכמהה ליותר

אני אמורה להוציא היום התקן מירנה, אחרי 3 שנים.
יכולות לשתף מינסיון, אם אחרי הוצאה של ההתקן היה לכם דימום שאוסר?
אני פתאום מתלבטת, כי אם בדרך כלל כן יש דימום שאוסר,  אז אולי אדחה את ההוצאה לאחרי חנוכה.

בהצלחה!השקט הזה
מקפיצה לך..

תודה! ❤️❤️כמהה ליותר
אצל כל אחת זה שונהיוקי

לי היה אחרי שבועיים בערך דימום כמו מחזור שאסר

רק אחרי שבועיים?כמהה ליותר

כלאמר ההוצאה עצמה והימים הבאים אחריה, לא היה כלום?

כןיוקי

אבל הרופאה אמרה לי שזה יכול גם להיות באותו היום

בשעה טובה יקרה! שילך בקלות!!תודה לה''
אני עוד לא הוצאתי התקן הורמונאלי אבל עצם ההוצאהאמהלה

אוסרת אצלנו כך שהשאלה מתייתרת אצלי....

הגיוני שאחרי שבועיים יהיה דימום כי הרירית נבנית ואז מתחילה להתפרק

זה מאוד תלוי לפי איזה פסיקה את הולכתסתם אחתאחרונה
יש דימום, לפי חלק מהשיטות הוא אוסר ולפי חלק לא.
הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

הסבר קצר על השרשור בפנים:זמן רנה

השרשור נועד לכל מי שחפצה בפרקי זמן של -

התאוורורות,

מנוחת הראש, הגב, העיניים ואצבעות הידיים,

נוכחות עם עצמה ועם היקרים לה,

מיקוד, ריכוז ויעילות 🙂

אנחנו מקדישות זמן איכות לעצמינו / בן הזוג / הילדים / כל מי שיקר לנו, ומתנתקות מהפלאפון ומהמחשב על מנת ללהתאוורר - ולהתחבר שוב למה ולמי שחשוב לנו.

איך זה עובד? כל אחת שרוצה כותבת בשרשור מתי היא מתכוונת להיות בלי מסך.

מוזמנות להתעניין, לשאול "איך היה?" לפרגן ולתמוך אחת בשנייה ❤️. וגם לנחם ולעודד כשלא הלך (קורה...). ההתעניינות ההדדית נותנת מוטיבציה וכוח!

הפרויקט מוקדש לעילוי נשמתן של רנה שנרב הי"ד, רעות שוורץ ז"ל, הודיה מעודד ז"ל וקרן אורה יוסקוביץ ז"ל.

מי שרוצה תיוג כשיש שרשור חדש - תכתבו לי בתגובה להודעה הזאת בבקשה 🙂❤️

משתפת שביום שישי נסעתי עם הפלאפון של בעלילפניו ברננה!

ל3 שעות וחצי!

זה לא היה לגמרי מתוכנן מראש, אבל זה היה כל כך כיף ומשחרר.

הייתי רק בקשר עם הבית למה שהיה צריך וזהו.

מבחינתי זה היה מושלם!!

אני רוצה לקחת הבוקר לאיזה זמן אבל עוד לא תכננתי לגמרי איך הולך הבוקר שלי.. יש כמה טלפונים שאני צריכה לעשות וכזה.. אז אעדכן בע"ה בהמשך 😀

לוקחת עכשיו לשעה בע"ה.לפניו ברננה!
וואו! איזה כיף זה!שמש בשמיים

יש משהו ממש פותח את הראש כשהגלישה היא לא אפשרות בכלל.

איך היה לך הבוקר?

מהמם! איזה יוזמה יפה!שמש בשמיים

אני חשבתי קצת לשנות קונספט, עד עכשיו לקחתי הרבה בזמן שאני עם הילדים ואז בלילה מצאתי את עצמי שקועה במסך. אז ברור שלא כדאי להיות שקועה במסך בזמן עם הילדים אבל אני רוצה לנסות את הגמילה בשביל עצמי יותר, חושבת להחליט על שעה שממנה אין אינטרנט עד הבוקר, אולי תשע וחצי?

כמובן שגם בצהריים אני אשתדל להיות יותר פנויה לילדים, אבל היום אני בעזרת ה' מכבה את האינטרנט מתשע וחצי בלילה עד הבוקר

תודה לך! מצטרפתבארץ אהבתי
מעכשיו לשעתיים בלנ"ד
אוף, עשיתי כמה דברים שהייתי צריכה בפלאפוןבארץ אהבתי

ולגמרי שכחתי מהזמן רנה, ונגררחי ועוד דברים לא נצרכים...

מנסה שוב, מעכשיו עד 16:00 בלנ"ד.

בהצלחה!שמש בשמייםאחרונה
כמה זמן הגודש שאחרי הלידה?תודה לה''

לא מצליחה לישון מרוב כאבים... 😞

עבר 36 שעות מאז שהתחיל 

כל פעם שיש הקלה בעקבות ריקון , כמובן רק עד הקלה, לא מרוקנת יותר מזה.. מיד מתמלא שוב ממש ונהיה כואבבבבב

אצליDoughnut
בשלב הזה הייתי שואבת ושומרת לי מנות במקפיא לשעת הצורך. לא גרם לי לבעיות וסתימות אח"כ, התאזן למרות השאיבות ונהניתי אח"כ מהמנות השאובות. רק כששאבתי ממש היתה לי הקלה.
תודה! אני לא אוהבת להתעסק עם שאיבות...תודה לה''
וגם, זה כרגע יוצא רק בהרבה מאמץ ועיסויים ולא זורם בכלל...
הבנתיDoughnut

אז זה ממש שונה כי אצלי בגודש אני ממש מטפטפת...

בהצלחה יקירה!

תודה!!!תודה לה''אחרונה
תיק לידהלומדת כעת

1. יש מה לקחת משאבת הנקה בתיק לידה?

2. נשים עם ילדים שהיו אחרי הלידה אצל ההורים

אתן מכינות מראש גם תיקים לילדים?

אני לא מבינה איך אני אמורה להתכונן לתיק ללידה וגם בנוסף לשהות בבית שלא שלי. בוחרת בזה בלב שלם אבל זה מאתגר.

מנסה לחשוב מה הכי הגיוני

נראה לי הכי הגיוני להביא מראש את כל הציוד של הבייבי להורים לארון מסודר שם ורק הדברים של הילד הגדול (חח בן שנה וחצי וכבר גדול) יישארו כרגיל בבית פה. אחרי הלידה בעלי פשוט יקח איזה 5/6 בגדים של הילד ושלו ויביא להורים...

נשמע הגיוני? אשמח לשמוע מנסיון של נשים שעשו את זה

כמה זמן מתכננים להיות אצל ההורים?ים...

מה המרחק מהבית? 

אני חשבתי להיות כמה ימים אצל אמא שלי עם התאומים, בסוף ברחנו אחרי לילה אחד הביתה

היה צפוף ולא נוח, והמזגן לא הגיע לחדר, היה חם נורא

לגבי 1השקט הזה
ביומיים שבהם נמצאיפ בבי"ח עוד אין חלב, זה רק קולוסטרום אז אין מה לקחת משאבה. אם מאיזשהי סיבה תצטרכי לשהות יותר בבי"ח, תוכלי לדאוג שיביאו לך מהבית/ להשתמש במשאבות של בית החולים.

לגבי 2, הכנתי תיקים לילדים אבל ליומיים שאני בבי"ח. אחכ חזרתי הביתה

כמה זמן את מתכננת להיות אצל ההורים? זה משמעותי להחלטה בעיני

שאלה גם של מרחקחנוקה

וגם של התנהלות

למשל, חמותי מעדיפה שיביאו לה 2 בגדים של הילדים ובערב היא פוט משה במכונה במייבש ומלביהש למחרת. עדיף לה מאשר לנסות להתאים חולצה למכנס וכו...

אני הולכת לביח עם כלום פחות או יותר כי אין לי כמעט בגדים בסוף ההריון ולא מתאים לי שישבו בתיק לידה, אבל גרים ממש קרוב, ובעלי עם רכב, ובכיף יוצא אחרי הלידה להביא לי מה צריך, 40 דקות גג הוא אצלי חזור.

הז סתם אני אישית אבל כוונתי לומר שיש כל מיני פרמטרים טכניים שמשפיעים על הענין.

עוד נקודות

כמה מקום יש אצל ההורים וכמה נח לאחסן שם חפצים

האם יש שם ואצלכם מייבש

מי עוד חוץ ממך מתמצא בפריטים האלו )בעלי בלידה ראשונה לא ידע להוציא מהארון שלי גרב. אחותי באה לארוז לי בגדי החלפה למחלקה...(

לגבי 1שלומית2אחרונה

תלוי מה היה לך הנסיון בלידה קודמת

אני באחת הלידות כן שאבתי כבר בבית חולים

חנוכה עם הילדים..הילושש

אז החנוכה שלנו הוא די רגיל.. 

היום עושים אצל חמותי הדלקה עם כולם, וביום האחרון הזמנתי את המשפחה שלי אליי-מקווה שיצא לפועל.. 

באמצע- בעלי עובד בערבים עד מאוחר. 

ואני עם הילדים לבד. 

אז מחפשת דרכים מעניינות להעביר להם את חנוכה.. שיהיה שמח. 

* אנחנו עובדים, הגדול בקייטנה עד 16.00 והקטנה במעון גם כן.. אז ימים רגילים לגמרי.. 

באלי לצאת איתם להצגה או משהו.. לא מצאתי משהו מתאים במחיר סביר.. 

נראה לי שעם קטנים יותר קל לחגוגיעל מהדרום

לק"י

הם נהנים מדברים קטנים.

בני כמה הם?

בן 4 ובת כמעט שנתייםהילושש
אז משחק בסביבוניםיעל מהדרום

לק"י

אפשר טפטופי ניירות על דף עם הגדול.

לקחת גליל נייר, להדביק מסקנטייפ על צד אחד (על הפתח), לצייר עליו עם טוש לא מחיק, ואז להכניס פנס לתוך הגליל ולהאיר על הקיר.

לאפות ביחד עוגיות או לקשט סופגניות.

לשיר ולרקוד.

ואנחנו גם עושים סביבון עם הפתעות בפנים. אפשר לתת לילדים לקשט.

אנחנו מגיל דיי קטן התחלנו סביבון הפתעותטארקו

הכנתי סביבון מקרטון(כמו שיש בגן, ואפשר להגזים פחות ולקנות מוכן..)

ואז כל יום אחרי הדלקת נרות יש הפתעה קטנה בסביבון.. לא משהו גדול בכלל! אני שמה בדכ יצירות/הפתעות של שקל כאלה/דברים שגם ככה תכננו לקנות(נגיד השנה ביום הראשון יהיה פניני הלכה לילדים החדש של חנוכה, שאר הימים יהיו ממגירת ההפתעות אלא אם במקרה אגיע לחנות לקנות דברים במיוחד)

זה משהו שממש מחכים לו והופך את כל החוויה של הדלקת נרות לזמן משפחתי כייפי..

מדליקים נרות

שרים מעוז צור

מביאים סביבון הפתעות

ואז נשארים ביחד סביב הנרות, לפעמים יש משהו טעים כמו ספינגים אבל לא כל יום, מתעסקים בהפתעה החדשה, מנגנים קצת אם זורם, משחקים בסביבונים... ואז ארוחת ערב ולישון

זה עדיין החג הכי כייפי שיש!

אפשר גם לעשות יצירות לקשט את הבית זה גם מכניס לאווירה ממש

אנחנו שמים אחרי ההדלקה שירי חנוכההשקט הזה

ורוקדים איתן.. זה עושה אווירה כיפית ולא דורש הרבה.

בימים שאנחנו בבית אם יש לי כח,  מכינה משהו שמתאים לחג- לביבות/ ספינג' משהו שובר שגרה קצת

אנחנוכורסא ירוקה

קנינו להם דברים של יצירה - לצביעה, וחוברת למי שרלוונטי (ממקסטוק, משהו חמוד של חנוכה) וכל יום נעשה יצירה או שנכין מאכל טעים (לאו דוקא קשור לחנוכה) או משהו בסגנון.

אולי נקבע גם הדלקת נרות אחת עם שכנים שהם חברים.

ילדים בגיל הזה לא צריכים הרבה. פעילות אחת נעימה זה חוויה מספיקה בשבילם 

ילדים קטניםבאתי מפעםאחרונה

שירים של חנוכה, לרקוד איתם, לשחק על הרצפה בסביבונים ולטגן סופגניה. מהמם.

הצגות בעיני זה לרוב תרבות יוון ואז זה יוצא בדיוק ההיפך החג... 

אולי יעניין אותך