תחושת בושה סביב הריונות צמודיםאמא טרייה-ותיקה

שלום,

גיליתי שאני בהריון השלישי, ב"ה. הגדולה שלי בת שנה ושמונה חודשים, השנייה בת חצי שנה.

לא ציפיתי להריון הזה (ובהזדמנות זו- אם מישהי מעוניינת לקנות חבילות של CVF אפשר אצלי מטורלל, אני כבר לא אזדקק להן).

יש עוד זמן עד שנספר על ההריון הזה, אבל כבר עכשיו אני חושבת על התגובות הנדהמות שבטח יגיעו. הרגשתי צורך להגיד לרופאה שהשתמשתי באמצעי מניעה... ואחר כך תפסתי את עצמי ושאלתי בלב- למה אני מרגישה שאני צריכה להתנצל על זה? ב"ה אני שמחה בהריון, אף על פי שלא תכננתי אותו, אז למה אני מרגישה שאני צריכה לתת דין וחשבון למישהו?

אשמח לתובנות, הצעות להתמודדות וכו'...

הגעת למקום הנכון. יש כאן המון נשים בסגנון הזה של צפופים..בעזרת ה
אני באופן אישי לא מצליחה להבין את הרצון להיכנס להריון כשיש תינוק/ת בבית. בעיניי צריך לתת לכל ילד את היחס שלו. אני תמיד מופתעת כאן בפורום מהקצב. ומודה שמהצד זה גורם לי להרים גבה לפעמים.

אבל זה לא אומר שאת צריכה להתבייש. כל אחת ומה שמתאים לה. העיקר שאת יודעת מה טוב למשפחה שלך הפרטית. תמיד יהיה לאנשים מה לומר
לגבי הפסקה הראשונה שלךרסיס אמונה
טוב לדעת שאני לא היחידה פה שמרגישה ככה.

ולפותחת- לדעתי היום בחברה נותנים הרבה יותר מקום לכל ילד, והזמן והספייס שלו, ולכן זה נתפס כ"חריג" ללדת ככ צפוף. מה גם שהיום יוקר המחיה גדול יותר ואז נופלים לנטל על אחרים.
התחושה מובנת, אבל אם את שלמה עם זה פשוט תשימי פס. לכולם יש תמיד מה לומר (לי העירו על פער גדול מידי. אבל ככה יצא! אין מה לעשות)
הפסקה הראשונה שלך לא כ"כ מתאימה לדעתי כתגובה בשרשור כזה...מתואמת

זכותי לומר את דעתי, והוספתי שתלך עם האמת שלה. אדרבה, בעינייבעזרת ה
לשמוע חיזוק לדרך שלך ממישהו שלא בדרך שלך, זה יפה שבעתיים

תבחני את עצמך האם כשמישהי אומרת את המושג "תכנון משפחה" או כשיש למישהי רווחים גדולים או כשמישי החליטה לקחת אמצעי מניעה שנתיים לפני ילד ראשון, את מרימה גבה?
וכל אחת כאן שתומכת בצפופים שתשאל את עצמה את השאלות האלה.

לא חכמה לכבד את מי שבדרך שלך, החכמה היא לכבד את מי שלא בדרך שלך..
מזמינה אותך לחשוב על זה
ברור שמכבדת אותך!מתואמת
בכלל לא הבעתי את דעתי על הפותחת, וגם לא עלייך. הערתי נטו על העניין שהתגובה הזו היא בדיוק חלק מהתגובות שקשה לה לשמוע, אז חבל לכתוב אותה בשרשור שנועד לתמוך... אבל בהחלט יפה שהוספת גם את הפסקה השנייה, שנונתנת לה את הלגיטימציה ללכת לפי הרגשתה.

סליחה שדבריי לא נקראו ברוח טובה...
מסכימה איתכןאמא טרייה-ותיקה
ברגע הראשון גם אני שאלתי את עצמי למה כתבת לי את זה, אבל אחר כך הבנתי שבעצם זה רק מראה כמה התחושות שלנו הן דבר לגיטימי ובסוף כל אחד יעשה מה שנכון לו ויעשה מאמץ להיות רגיש לסובבים אותו. תודה על התגובות של כולכן!
ואי כל-כך מבינה אותךשירקי
התגובות האלו מ סביב זה מה שעושה את הקושי להתמודד ולהרגיש שאת צריכה לתת דין וחשבון למישהו!

שאמרתי שאני בהריון קיבלתי עיניים מופתעות ומשפט של ״ חשבתי שאת עם גלולות״ והרגשתי שהייתי צריכה להסביר את עצמי... ועוד לחמותי.. זאת הייתה טעות! אחר כך קיבלתי עוד כל מיני משפטים של ״רמז״ שזהו מספיק להביא ילדים כרגע....

הם לא צריכים להבין שזה לא מתוכנן! את בהריון וזהו...

הדבר היחיד זה לנסות להעביר הלאה אם כמה שזה קשה...😬
מחכה לחכמת ההמוניותהמקורית

האמת גם אני שותפה להרגשה אע"פ שאני רק בהריון השני 

יש לי גם הפרשים כאלהרק טוב!
בין 1 ל2 שנה וחודש
בין 2 ל3 שנה וחצי
בין 3 ל4 שנה ועשר.

לא אכפת לי מה הסביבה חושבת, בודקת יחד עם בעלי את מצב הכוחות ומה מתאים לנו, וכל הסביבה שתסתדר.
(אבל ב"ה גם במשפחה וגם בחברה שהיינו בה בזמן הלידות הללו, לא היה מישהו שממש צחק עלינו או הגיב בצורה לא נעימה. מודה שזה לא נעים אנשים כאלה).

אולי החשש היחיד מבחינתי לפחות בהתמודדות עם הסביבה, זה בעבודה. קשה לחזור מחל"ד וזמן קצר אח"כ להודיע שוב על הריון. זה כן מצב לא נעים. (ב"ה גם עם זה לא ממש התמודדתי, כי התחלתי עבודה לפני הלידה השניה, ועזבתי אותה כמה חודשים לפני תחילת ההריון הרביעי).
ראיתי שהתיחסו פה לתגובה של החמותרק טוב!
אז גם אצלנו חמותי לא התלהבה בלשון המעטה מהרווחים. אז קודם כל שלחנו את בעלי לספר לה. ובהריון החמישי, ספרנו לה מאוחר יחסית ודרך חמי.

וגם הפכנו את זה לבדיחה. צחקנו איתה על זה בהגזמה.
עודדת!אמא טרייה-ותיקה

באמת בעבודה שהייתי בה ממש כעסו עליי על ההריון השני אחרי הראשון, אפילו שתאריך הלידה היה אחרי תאריך העזיבה שלי שם. אז אולי באמת על זה בעיקר זה יושב... הייתה גם גיסה שפערה עיניים בקטע מוגזם אבל היא כן התנצלה אחר כך.. עוד חברה שאמרה- מה? הגזמת. אבל זה פחות הפריע לי.

ותודה! מעודד לשמוע שיש עוד כמוני צוחק

ותודה לכולכן אמא טרייה-ותיקה

קודם כל לאף אחד אין זכות להתערבאני זה א
בהחלטות שלך את שמחה בהריון הזה וזו זכותך להחליט מה טוב עבור המשפחה שלך.
אני בחיים לא אשאל מישהיא או אפתח עיניים על הפרשים צמודים וכנ"ל על הפרשים גדולים..
יכולה לשתף מהצד שבין הגדולה לשני שלי יש הםרש יחסית גדול לא מבחירה וכולם חשבו שאני מונעת ורק שראו שהשניים הבאים יותר צפופים גילו שלא מנעתי אבל אנשים קרובים כמו אחיות שלי.. ולסיום בעיני הכי כייף צמודים הלוואי והייתי זוכה לזה ככה בקלות.. שיהיה המשך תקין וכייף
כמה שאנחנו שיפוטיים...אמא טרייה-ותיקה

גם אם ההפרשים "קטנים מדי" וגם אם הם "גדולים מדי" תמיד יש על מה להעיר...

צריכה להיזהר לא ליפול בזה גם בעצמי 

את מקסימה וכל הכבוד לךתודה אבא טוב
את זוכה להביא ילדים שיעשו נחת לה' ויעשו רק טוב לעם שלו!
הבנות האלה והשאר שיבואו אחריהן בוודאי יביאו הרבה אור לעולם ולא יפסיקו לברך אותך שהבאת אותן...
זאת מצווה גדולה ואת ממש זוכה בה.
ממש לא כולן מסוגלות לזה ואשרייך שאת בעניין.
חוצמיזה שבעיני יהיה להן כיף גדול כשיגדלו... אין כמו אחים קרובים להיות חברים טובים.
זה באמת מאוד קשה עם התגובות של הסביבה... גם בחברה הדתית לצערנו אנשים מרימים גבה ואולי שם זה הכי קשה, אין לי הרבה מה להחכים אותך, מבינה אותך מאוד, אבל רק יכולה לחזק ולומר לך כמה שאת גדולה!
אשרייך!!
רוצה לומר לך - אשרייך!כי לעולם חסדו
בלי קשר לתגובות מסביב זה בטח לא תמיד פשוט; ההריונות, גידול הילדים וכו'.
ממש כל הכבוד לך!
את נותנת לילדים שלך מתנה יקרה מאוד והיא לגדול בבית עם אחים קרובים, חברים אחד של השני

בנוסף, את זוכה ב"ה להוסיף נשמות יקרות לעם ישראל! איזו נחת את בטח עושה לקב"ה!
זה בטח מעצבן וקשה כל ההערות של הסביבה, אבל אני חושבת שכל עוד את ובעלך ביחד בעניין, מאוחדים ומדברים על הכל - אז זה מעולה!

שתזכו לגדל בנים ובני בנים (וגם בנות ) חכמים ונבונים, אוהבי השם ויראי אלוקים שיוסיפו אור לעם ישראל :-*
ואל תבושו מפני המלעיגים!
וואו תודה!!!אמא טרייה-ותיקה

'תודה אבא טוב' ו'כי לעולם חסדו',

חיממתן לי את הלב, תודה רבה!!

מחזקות אותי מאוד.

בכל מצב יש תגובות מסביבשני460
אצלי לא צפופים ויש תמיד תגובות מהסביבה, מי שרואה אותי לאחר תקופה ארוכה שלא נפגשנו תמיד שואלת:"אז כמה יש לך היום"? ומסתכלת על הבטן.
או ששואלים "כמה זמן אתם נשואים"? ומחשבנים כמה ילדים אמורים להיות לי....
מסתבר שבכל מקרה יד מה להגיד ומה לומר.
אנחנו צריכות ללמוד מכך לכבד ולהגיב בטקט לכל דבר.
כל אחד עם הרצונות שלו וכל אחד עם הקצב שלו.
העיקר בשעה טובה ובקלות
צודקת, לפחות נלמד על עצמנו לא להיות כאלה... תודה!אמא טרייה-ותיקה

אצלימחכה עד מאוד
המשפחה של בעלי אנחנו ממש מוזרים.כאילו אף אחד לא אומר כלום חוץ מגיסה קטנה וחצופה בת 20 שאומרת שזה "להשריץ" כל שנה למרות שזה מינימום
שנה וחצי אצלנו...אז מבינה את זה כבושה.
אצלי זה יותר מעצבן
איזו מילה מכוערת😖אמא טרייה-ותיקה
הגדולים שלי קרובים בגיל (3 שנים בין הגדול לשלישית)הריון ולידה2
והלוואי שנזכה לעוד ילדים בהפרש גילאים קטן, שה׳ יתן לנו כוח לגדלם בנחת ובשמחה.

(ב"ה בהריון ראשון בנישואין שניים. מקווה מאוד שנזכה בעז"ה לפחות לעוד אחד אחריו..)
מתפללת איתך שתזכו!אמא טרייה-ותיקה
איזו מקסימה את שאת כך מקבלת את ה"הפתעה" הזו!מתואמת
לא כולן היו שמחות ושלמות כך עם היריון שלא לגמרי מתוכנן...
לעניין ההערות - אין לי אלא להציע לך הזדהות... ואצלי הרבה פחות צפופים מאצלך . כבר שמעתי את המילה "להשריץ" שהוזכרה פה, וכבר הציעו לי לעשות קצת הפסקה... משתדלת להתייחס לזה בתור בדיחות, ולהמשיך בדרך שלי בלי להתחשב בדעת הסביבה.
שיהיה לך היריון קל ובריא, ורק נחת מכולם!
וואומיואשת******
איך את מסוגלת להתייחס לזה כבדיחה? אם מישהו היה אומר לי את זה הייתי יוצאת עליו ברמה שלא היה מעז לחשוב את המילה הזו יותר לידי
בושה וחרפה של אנשים!!!!
אני לא מסוגלת... אבל משתדלת...מתואמת
גם אלה שאמרו לי את זה התכוונו בחצי בדיחה...
(וב"ה שלרוב ההערות האלה לא באות מאנשים קרובים לי!)
עוד יותר גרוע..מיואשת******
בן אדם לא מכיר אותך לא עוזר לך ובכל זאת מדבר ככה. לא נורמלי.
אני הייתי אומרת מיד שבאמת תכננתי לבקש ממנו מימון ומתי הוא מעביר את הצ'ק . אההה, לא קשור אליך נכון? ביקשתי ממך משהו? תסתום!
אוף. גועל נפש
זה בעיקר מדובר בקרובי משפחה לא דתייםמתואמת
שפשוט בהלם מכמות הילדים שלנו, ולא מסוגלים לתפוס איך אפשר בכלל לגדל ככה את כולם...
אז מה...מיואשת******
יש לי חברה עם מספר ילדים שמתקרב לעשרים. אין לי מושג איך זה אפשרי בכלל להתמודד. אבל זו הבחירה שלה וגני מכבדת אותה על זה
ואם בקרובי משפחה האלו יקנו חמש חתולים ואת תגידי להם שהם משריצים חתולים אוי ואבוי איזה תגובה תקבלי
אני חושבת שצריך להיות יותר אסרטיביים כלפי תגובות כאלו. יש דברים שאסור לומר ואסור לעבור עליהם בשתיקה
(ואם תגידי שערבים משריצים מיד יתנפלו יפי הנפש ויגידו שזה לא בסדר, אבל לדתיים מותר לומר כל דבר כי הם נחמדים ושותקים. זה לא בסדר!)
אני מסכימה איתךמתואמת
עדיין מבררת עם עצמי איך נכון להגיב, בלי להרוס יחסים משפחתיים...
אני באמת שואלת. לא חלילה לזלזל, מהתעניינות. מה הרעיוןבעזרת ה
להביא קרוב לעשרים ילדים?
זה נובע מעניין דתי?
או מרצון שלהם? אני מניחה שהיא דתיה, אבל אם לא היה לה קשר לדת היא עדיין היתה רוצה את זה?

כי בלי קשר ללמה זה אפשרי, אני לא מבינה למה לרצות את זה

באמת באמת שואלת
תסתכלי פה על בנות שמשתוקקותמחכה עד מאוד
זה ממש לא עניין של מספר.
זה עניין של אם הוא נותן(ולא לכולם הוא נותן בקלות....)אז זה ה דבר לדעתי שממצה את הנשיות.. היהודית במיוחד .להיות שותפה של ה' בהבאת חיים לעולם.ואם יש לאשה כוחות וסבלנות ועזרה זה הדבר הכי מדהים שיש!!!ולכן משמח שזה כמה שיותר
מממ אני מהמחכות, עוד לא זכיתי ללדת, ובכל זאת לא הייתי רוצהאמון מחדש
מספר כזה
גם 10 נשמע לי טירוף
עונה...שמחה
יש לי מעל עשרה ילדים
עדיין לא מתקרב לעשרים, אבל מהמקום שלי:
אצלנו זו בחירה שלנו. אנחנו רוצים את זה, אנחנו שמחים בזה.
אנחנו אוהבים את הילדים שלנו וכל אחד מביא איתו חשק לעוד.
גם אני גדלתי במשפחה ברוכת ילדים, היתה לי ילדות מדהימה והמשפחה שלי עד היום מדהימה.
אני די פרפקציוניסטית, סדר ונקיון מאוד חשובים לי, והשקעה בילדים. זה לא קל, אבל זה סיפוק אדיר בשבילי.
לפעמים ההשקעה נראית מטורפת. אבל הרבה יותר פעמים קורה לי שאני מתמלאת גאווה והתרגשות מהילדים, ואני אומרת לבעלי- תזכיר לי לא לעצור מלהביא עוד....
לא חושבת שזה מתאים לכולם, זה באמת לא קל.
אבל אצלנו- זו בחירה שלנו כל פעם מחדש
היא רוצה ממשמיואשת******
לא נכנסתי לזה איתה לשיחה כזאת של למה ודת וזה
אבל זה ממש מרצון ברמה שאם היא לא נקלטת היא עצובה (כלומר זה לא שהיא נגד מניעה עקרונית או משהו, גם אם טבעי היא לא נקלטת מהר היא פשוט עצובה)
לגבי ערבים...שמחה
יש ערבים שגרים קרוב להורים שלי.
אחת ראתה אותי פעם ושאלה כמה ילדים יש לי. כשעניתי לה היא היתה בשוק, ושאלה אותי בהלם: מה זה, כמו ערבים????
כל-כך מסכימהשירקי
עם קרובי משפחה זה לדעתי מאוד מציק... ביקשתי משהו ממישו?! כסף/ עזרה וכד׳ ..?!?? מעצבן אותי שמתעקשים לתת ואחר כך יש להם כאילו את ה״זכות״ לדבר.. מי ביקש בכלל?!

וזה מתחיל בלהתערב במס ילדים ושרואים שאתם שותקים אז זה נותן לגיטימציה להכנס לחיים בעוד נושאים!
מנסיון איזה משפטים הייתי מקבלת!

ועם זאת צריך חוכמה שזה לא יהיה כמו ריב...

אני אישית ״ מחכה״ לתגובות מהמשפחה אחרי הלידה ואני מקווה שיהיה לי את החוכמה להגיד את זה גם בצורה שיפסיקו להתערב וגם לא בתקיפה ... כי אני אישית באותו רגע מקבלת קריז במיוחד אם שתקתי יותר מידי....

(לפעמים בא לי דווקא להלחיץ אותם שאני הולכת להביא 80000 ילדים! ושזאת זכותי המלאה ️)

ועובדת על ״להעביר אותם הלאה״ שיתפוצצו מסקרנות מתי יבוא עוד אחד חחח
אפשר לומר- וואי , כל כל יפה מצדך שאתה מתכוון לממן לי אותומיואשת******
בחיוך גדול כזה
אה, לא? אז דעתך לא משנה כל כך

או- אני מבינה שאתם מקנאים כי אין כמו הילדים שלנו אבל זה לא יפה לומר את זה בקול
וכו
זה אם הםשירקי
לא היו נותנים כלום....

הבעיה שהם מרגישים מחוייבים לתת אפילו שלא מבקשים מהם....אז כאילו יש להם את הזכות לדבר....

המשפט שעולה לי להגיד זה משו בסגנון של

לא ביקשנו עזרה מאף אחד....ואז אני מתארת לעצמי מה יהיו התגובות.... או שישתקו או שיגידו אז איך תסתדרו וכו וכו😣 ויתחילו לנסות להכנס לכמה אנחנו מרוויחים הוצאות הכנסות אשכרה ניהול חשבון....

מקווה שזה סתם דמיונות ובפועל ישבו בשקט ולא יגידו כלום....
הקשר לעזרה...מיואשת******
תראי יש את אלו שלא עוזרים ומעירים וזה זוועה
את אומרת שעוזרים, בלי שביקשת, זה לא נותן זכות להעיר אבל המציאות היא זה מה שקורה ולא רק אצלך
את צרכה לחשוב האם. עזרה חשובה לך, כי אם תגידי בצדק דברים שעלולים להכעיס אולי לא תהייה עזרה יותר. השאלה מה חשוב לך יותר
דרך האמצע שאפשר לנסות היא לומר בחיוך - אל תדאגו אנחנו לא חושבים לרגע שאתם צריכים לעזור יותר בגלל ההחלטות שלנו ואנחנו מאד מעריכים מה שאתם כן עוזרים אבל אנחנו החלטנו ואנחנו בע״ה נסתדר בלי להכביד עליכם
זה ממש תלוי מה הקשרים ומה את רוצה שיקרה הלאה
מדהים שאתן יכולות לענות ככהאמא טרייה-ותיקה
אני ממש מתביישת.. למרות שבאמת הבושה צריכה להיות אצלם!
האמת שגם אני אבלשירקי
לפעמים זה הופך להיות כבר ממש צורך לענות

ואני התחלתי לענות ( עדיין בעדינות) רק אחרי שבעלי קודם ניסה ושכבר באמת זה היה מוגזם ולאורך זמן והערות מה זה לא מתאימות! ואז דייי כבר כמה אפשר לסבול הערות זה כבר מציק..ולא מתאים .
יש דברים שאין מצב לשתוק עליהם במיוחד אם אומרים אותם ליד הילדים שלי בלי לסנן....

אז אם זה פה ושם עוד מילא
אז זה לא כזה רציני ועוד נסבל....
ואם בקרובי משפחה..אנייי12
גם אני קיבלתי תגובה של..
למה כל כך מהר עוד לא הספקנו להינות מהקטנה ועכשיו עוד אחד..(כמובן שלא לקחתי ברצינות), כל אחד ובחירתו..
ואני רק בהיריון השני..
נראה לי שאני מגיבה כך כיאמא טרייה-ותיקה
זה לא שהייתי נגד הריון נוסף באופן נחרץ.. אם הייתי ממש ממש נגד אולי הייתי מגיבה אחרת. הרגשתי שכדאי לחכות קצת אבל אם זה בא אז זה בא, הכי טוב לשמוח בזה
ברוך ה'! מתואמת
כל כך מבינה ומזדהה....באר מרים
אני בהריון מאוד לא מתוכנן עם רווח יחסית קטן ויש לי ב''ה משפחה ממש גדולה ואני עדיין ממש חוששת מהתגובות של הסביבה (שלשום פתחתי כאן שרשור שעדיין לא סיפרתי אפילו להורים כי ממש לא בא לי להתמודד עם התגובות).
...
ובכל זאת לעודד: כבר היו לי צפופים ממש בעבר. נכון שקשה בגידול אבל עכשיו כשהם קצת יותר גדולים ממש כיף לראות איזו משפחה מלוכדת נוצרה, אני מקפידה שאף אחד לא ידע אילו הריונות היו מתוכננים ואילו ''התפנצ'רו" - אני דוגמה גרועה לשימוש בשמ''פ.. - זה לא עניינות של אף אחד,
וההפך, אני חושבת שבעולם שבו כולם כל כך מנסים להיות מתוכננים ולנהל את העולם יש משהו בונה בידיעה שלפעמים הקב''ה מתערב ומוביל מהלכים בעצמו, כמו שבעלי אומר שאלה ההריונות הכי רצויים שלנו - אלה שמצידנו לא היתה שום השתדלות (ואפילו ההפך..) והקב"ה כל כך רצה דוקא עכשיו ודוקא דרכנו להוריד נשמה חדשה בעולם כך שזה הריון ממש רצוי - הקב"ה הוא זה שרצה אז זה רצון הרבה יותר עליון מהרצון שלנו..

בהצלחה רבה ותזכרי שעכשיו זה הקושי הגדול, באיזור ילד רביעי או חמישי יש משהו שהופך להיות הרבה יותר קל ...
מקסים! תודה רבה!אמא טרייה-ותיקה
ממש חשוב שאת מצליחה שלא יזהו מה מתוכנן ומה לא.. אני כל כך לא רוצה שזה יהיה תינוק של ''טעות''
ממש קשה הבושה החברתיתמיואשת******
אני התביישתי לספר שיש לי בת רביעית. ברמות קשות
תמיד מה שמעט יוצא דופן מבייש וגורם מבוכה ובגלל הבערות
אם אנשים היו שותקים ואומרים מזל טוב וזהו כל זה לא היה קורה
זה באמת קשה
תנשמי עמוק
ותחשבי איך את רוצה להגיב להערות, לשתוק, להתעלם, להחזיר, לומר משהו ציני, תכיני תשובות. כשיודעים שיש תשובות מוכנות זה מרגיע מעט , לפחות אותי...
בהחלט אנסה לחשוב על תגובה מראשאמא טרייה-ותיקה
רעיון מעולה, תודה!
שמעתי על חתןאמא ל6 מקסימים
שענה לחמיו: "תראה, איבדנו 6 מיליון בשואה..."

(חמיו ענה לו: אז אתה לא מצפה שהבת שלי תשלים את כולם?!
אבל את זה את לא צריכה להגיד)
מבינה את התחושהאנונימית לרגע1
עבר עריכה על ידי אנונימית לרגע1 בתאריך י"ג בניסן תשע"ט 05:55
האם ה' עשה משהו לא נכון ולכן יש לי במה להתבייש במה שה' עשה? לי זה עוזר לחשוב כך..
הכל מאיתו!! כיף שיש לנו אבא להשען עליו, גם במקרים מאין אלו
קודם כל בשעה טובה ובקלות💞ניקיתוש
הייתי במקום הזה, האמת אני שיתפתי קרובים אליי כי היה לי מאד קשה בהתחלה.
מה שהיה מצחיק שאחריו עשיתי מניעה ארוכה יותר ואחרי זה התקשיתי להיקלט שוב ובסוף כל האלה שיורדים על הריונות צפופים, שיגעו אותי.
זה הזמן שלך,
למה את מחכה,
תביאי הרבה ילדים זה ברכה זה כיף,
אל תעשי כמוני
אז לא יודעת למה יורדים על אלה שיש להם צפופים.
אבל תשמחי בדרכך שהתווה לך אלוקים
ושימי פס על כולם!
בהצלחה רבה!!!
אגב, לדעתי התגובות הן הרבה פעמים ראי לתחושה הפנימית.ארזי
אחת מאחיותיי נכנסה להריון צפוף כזה, בטעות. היא כל הזמן רמזה והסבירה לסביבה שזה בטעות, אפילו לאנשים שקיבלו את הבשורה באופן טבעי ולא הרימו שום גבה... רק כשהסבתי את תשומת ליבה היא פתאום שמה לב לתגובות החמות, המקבלות, האדישות... היה לה עצמה ככ קשה עם הרעיון של הלידות הצפופות שזה כל מה שהיא הצליחה לקלוט מהסביבה.
בגדול אין אף אחד שאת חייבת לו דין וחשבון. במקרה של הורים שלוקחים חלק פעיל בגידול או תומכים כלכלית זה קצת יותר מורכב אבל עדיין, ההחלטה להביא או לא ילד לעולם שייכת רק לאם ולאב, שהם היחידים שלא יכולים לעזוב את המחוייבות הזאת. שאר האנשים יכולים פשוט לא לסייע. זה לגיטימי.
בהצלחה ומזל טוב!
מסכימה מאוד...שמחה
אנחנו מאוד שלמים עם הדרך שלנו בעניין. ולמרות שבסביבה שאנחנו גרים אנחנו חריגים- לא קורה הרבה שמקבלים הערות.
לפעמים יש אמירות כאלה, אבל בעיני זה נובע מתוך השתאות וחוסר הבנה איך זה אפשרי, ואיך אנחנו מצליחים, ולא מתוך ביקורת
מענייןאמא טרייה-ותיקה
באמת מאוד יכול להיות שזה יותר שלי מאשר של הסובבים אותי. כלומר אם אני מרגישה שלמה, באמת אין סיבה שירימו גבה או שיעירו הערות..
אשים לב לזה, תודה!!
שיהיה בשעה טובהבתי 123
לי אין כאלו צפופים ועדיין קשה לי עם העניין הזה.. ממש קשה לי לספר אבל אחרי שאני כבר מספרת עוברת התחושה הזו...אולי זה גם קשור לעניין שהריון קשור לעניינים צנועים
פעם שמעתי בשיעור של רבנית שהיום החרדיות ממש מתביישות בזה שיש להן הרבה ילדים או ילדים צפופים וזה רק בגלל המסרים שאנחנו מקבלות מהתקשורת... מהווצאפ..מחברות.. ממשפחה.. יש היום הרבה מודעות לתכנון משפחה ולאמצעי מניעה גם במגזר החרדי
אבל בעצם צריכה להיות גאווה על זה זה הרצון של הקב"ה שתורידי הרבה נשמות לעולם
אני שמעתי עלאמא טרייה-ותיקה
אימהות שמתביישות מהבנות שלהן, כשכבר יש בנות גדולות והאמא נכנסת להריון
אני חרדית ובאמת שמתי לב שכל החברות שלי עם מניעהבתאל מלך

אחרי ילד אחד או שניים,זה פשוט קטסטרופה!! אני ב'ה עכשיו בהריון שני עם תינוק בן חצי שנה,ב'ה שמחה מאד בזה אבל יודעת שכולם יהיו בהלם....כי הנורמה זה מניעה..לאן הגענו??!!

קטסטרופה? למה זה קטסטרופה ללכת בקצב שלך?בעזרת ה
כמו שנשים עם צפופים רוצות שיכבדו אותן, גם נשים שבוחרות לרווח.

מנעתי לפני ילד ראשון. ואני מרווחת בין ילדים. וזה לא קטסטרופה
^^^^ממש ככה. השרשור הזה עוסק בכיבוד דעתה של כל אחתמיואשת******
ולא בשאלה מה נכון רצוי מותר או כל דבר אחר
כמו שזה לא בסדר לומר למישהי שהיא ״משריצה״ ילדים זה גם מאד לא בסדר לומר למישהי שמונעת- ולא משנה בגיזה שלב זה- שזו קטסטרופה
לאן באמת הגענו עם השיפוטיות הזו?? את הרב שלה? אלוקים שלה? את על תקן בית הדין שלה אחרי מאה ועשרים? קטסטרופה_ לא פחות?
לא חושבת שהכוונה שמיעה זה קטסטרופה אלאאני זה א
שהיום גם חרדיות שפעם לא היו מונעות בגלל החברה מונעות. אני חושבת שכל אחת צריכה לעשות מה שנכון לה ולא מה שהחברה אומרת ולא תמיד זה קל. לא מזמן פגשה אותי מכרה מהשכונה וראתה שאני עם ארבע אמרה לי מה כל פעם שאני רואה אותך יש עוד אחד אמרתי לה ברוך ה והסתובבתי.. והם לא כזה צפופים הפרשים של שנתיים שנה ועשר וכמעט 4 ובאף אחד מה רווחים לא מנעתי ככה ה רצה וככה כנראה נכון לנו
חרדיות לא מונעות בגלל החברה,אלא בגלל שהזמנים השתנו.היום אישהבעזרת ה
יותר עובדת, יותר מחפשת מימוש עצמי מחוץ לבית, יוקר המחיה וכו'
כל מיני סיבות שמשפיעות על מניעה.

זה שינוי שקורה בכל העולם אגב, והוא קיים גם בציבור הדתי והחרדי.
אותו כנל לגביי זה שהיום נשים מתחתנות מאוחר יותר.
בנוסףשירקי
שמעתי פעם בהרצאה שהטבעים השתנו

* רוב הנשים בתקופות קדומות היו מניקות וההנקה הייתה מונעת להם לפחות שנתיים! זה אומר שבין ילד לילד היה הפרש של לפחות שנתיים ו9 חודשים!

היום יש נשים שגם עם הנקה מלאה יכולות להכנס להריון( כמוני😬)

* הביאו שם גם עניין שהגוף עם הדורות הולך ונחלש ככה שרוב הנשים פעם אחרי לידה היו יותר חזקות... היום שמעתי רב שאומר שיש דעות שיולדת מסוכנת יותר מ3 ימים אחרי הלידה בגלל חולשת הגוף...

אז לפני שמזלזלים במניעה ( חוץ מזה שגם בלי הסיבות הנ״ל יש לאישה מספיק סיבות למנוע!) צריך לבדוק טוב..
וככה גם אישה שמחליטה להביא כל שנה ילד ויש כבר הרבה ילדים .. זכותה חיים שלה מי אנחנו שנחליט לה?!

..

חוץ מזה שאף אחת לא אמורה לשאול אף אחת אחרת זכותה לעשות מה שבא לה ומה שמתאים לה...כמובן שבד״כ נשים מקבלות היתר לזה..!

וגם אם לא- אם היא עושה כהלכה וכדין או לא זה עניין שלה מול הקב״ה!....
( אלא אם כן היא לא יודעת ואת מסבה את תשומת ליבה שזה משהו אחר- וגם זה לא תמיד התפקיד שלנו...)

אז גם להיות בהלם על כמות הילדים
וגם להיות בהלם על מניעה
לגיטימי אבל בכבוד ולא בזלזול.....

בכל נושא!
אוי האירוניהבאורות
את מבקשת שלא ישפטו אתכן על כך שאתן יולדות צפוף ושופטת בחומרה על מניעה. מה הקטע?
באמת המסר בשירשור הוא להיות רגישיםאמא טרייה-ותיקה
כלפי הבחירות של האחר ולא להתערב, גם אם את חושבת שזה לא נכון. מה גם שלא תמיד זו בחירה ואין לנו שום דרך לדעת. מי שיש לה צפופים לא תמיד רצתה בכך וגם מי שמרווחת, אפילו עם אמצעי מניעה, זה לא תמיד מבחירה. וגם אם זו כן בחירה, זה לא עניינה של אף אחת אחרת. בואי ננסה לא להיות שיפוטיות, דווקא אנחנו שיודעות כמה זה קשה.
אמנם שירשור קצת ישן אבל קפץ לי עכשיושוקולדד ציפס

באמת עוררת לנקודה חשובה.

לאחותי יש 3 צפופים קצת יותר ממך...

(פחות משנה בין ילד לילד) 

מרצון שלה, למרות שלא קל לה בהריונות...

ןאני כמה פעמים אמרתי לה שצריך לחדוב גם הילדים..

בקיצור לא הייתי הכי נחמדה..

בכנות אומר לך שזה רק כי...

כי לי אין כוחות לזה.

מנעתי לפני ההריון הזה (הראשון)

ואני לא מבינה בכלל איך אפשר כשיש תינוק לחשוב על עוד אחד...

אבל אני רואה אצלה שזה ממש כיף.. היא פשוט מגדלת אותם ביחד וזה חמוד חמוד....

הלוואי וד' ייתן לי כח...

איך את יודעת שהן עם מניעה?חולת שוקולד
ואם לא היית רוצה עכשיו את ההריון הזה עדיין היית נשארת בדעתך נגד המניעה?
למה קטסטרופה??רק להודות
למה צריך מיד להיכנס להיריון נוסף כשיש תינוק פיצי בבית,??
את יודעת מה קטסטרופה? לרצות שיקבלו אותך ובאותה נשימה לא לקבלאמון מחדש
אחרים..
בתור אחת שמחכה להריון יכולה לומר לך שקיבלתי תגובות מאנשים שכנראה הילדים אצלם גדלים על העצים. כמו "תגידי, את לא רוצה ילד?".

ואגב, להביא ילד כל שנה זה אף פעם לא היה הנורמה. כך שלא שייך כאן לאן הגענו.
אשרייך!!!!בימבה אדומה
זה דבר טוב ומבורך ואשרייך שיש כוחות לזה!!!! ב"ה!!!!
שאלה קשורה בבקשה למתמודדותמחכה עד מאוד
אני יהיה אצל ההורים בפסח או לפני או אחרי 40+5....ויש לי 2 במשפחה שממש מחכות לזרע של קיימא ויהיו איתנו..איך הייתן מצפות ממני להתנהג?
(יש להם ילדים. אבל לי עכשיו ברצף והם כמות שנים בלי...)
רוצה רק להגיד תודה!אמא טרייה-ותיקה
לכל המעודדות, המזדהות והפחות מזדהות, נפלא שיש מקום כזה שאפשר לקבל בו כזו תמיכה (אני חדשה פה).
מאחלת לכן פסח שמח!!
אני יודעת שזה לא מה ששאלת אבל מקווה שזה בסדר לומרמיקי מאוס
VCF או כל קוטל זרע לא ממש נחשב מניעה. הרופאים יודעים לומר שזה לא אמין ואני יודעת שיש לא מעט טענות שכן (הסטטיסטיקות היפות זה כי מתעלמים מזה שהרבה לא שמות נכון ולא בזמן וכו)
כך שאם את כן רוצה לרווח תנסי בפעם הבאה דברים אמינים יותר כמו התקן או הורמונים עם כל הבאסה. כמובן שתמיד יכול להיות הריון אבל אם זה חשוב לך נכון לעשות מאמץ שיהיה אפקטיבי

לגבי השאלה- מה שלא תעשי יהיה מי שירים גבה (כבר בשרשור הזה היו תגובות נגד מניעה אחרי ילד אחד ;) )
מה שחשוב שתהיי שלמה עם המצב ותשמחו בו את ובעלך. השדר הזה גם יצא החוצה

בהצלחה!!
תודה! אני יודעת, לכן כתבתיאמא טרייה-ותיקה
באחת התגובות שזה לא שהייתי מאוד נחרצת נגד הריון. כמובן שאם הייתי מתנגדת בתוקף הייתי שמה התקן לקחתי בחשבון שיתכנו פשלות..
ואגב, דווקא הרופא שלי אמר שיש לזה אחוזים יחסית גבוהים של מניעה בהשוואה לשאר קוטלי הזרע..
בהחלט את לא צריכה להתנצל מפני אף אחד, רק לשמוח!יעל -ND

קיבלת מהקב"ה את המתנה הכי גדולה שהוא רק יכול לתת - הריון!

וזה עניינך בכלל לתכנן הריונות, יש בורא עולם לשם כך. ומי שלא יודע את זה - שהוא יתבייש. ואת? את יכולה רק לשמוח ולהיות גאה!

למה שיקרת לרופא? - אני לא יודעת. אולי יש לך הרגל לחשוב יותר מידי על מה חושבים אחרים? אם כן, אז אם הגיע המודעות שזה מיותר - סימן שאת יכולה להשתחרר מזה.

בהצלחה בכל.

רק עכשיו ראיתי את התגובהאמא טרייה-ותיקהאחרונה
קודם כל תודה!
לא שיקרתי, באמת השתמשתי במניעה, אמנם לא אחוזים מאוד גבוהים אבל השתמשתי..
אבל בכל מקרה, בהחלט צריכה לעבוד על להתחשב פחות בדעות הסביבה..
תינוקות חמודה מחפשת שםאנונימית בהו"ל

תינוקת חמודה בת חמישה ימים מחפשת שם

דרוש 

שם עם משמעות חיובית (לא רק צליל יפה)

קלאסי (לא שם שהתחיל ללכת אתמול ומחר יפסיק ללכת)

עדיפות לשם תנכי אבל לא חייב.

לא מדי קצר

היא הולכת ומזדקנת

הסביבה לוחצת

ולא מוצאים שם ששתינו מתחברים

הדד ליין היה שבת אבל לא הצלחנו להיסגר על עצמינו ועכשיו אני מסננת פה את כל המשפחה שרוצה עדכון ואין לי!

אביגיל , אביטל , אבישג , נועה, אלישבעצוףלבוב
אוריהאונמר
נועה תמר יעל אבישגהבוקר יעלה
נטע מיכל מעין רוני שחרבוקר אור
יש משמעויות ספציפיות שאתם מחפשים?מרגול

מנסה לחשוב על שמות נחמדים לא יחודיים מדי

שירי, רוני, גילי, רננה, הלל, הללי, ציון, מוריה, הודיה

זה שמות עם משמעות ברורה

בהיבט היותר ייחודי אפשר ללכת על שמות שקשורים לטבע (עצים, פרחים, הרים בארץ, נחלים בארץ וכו):

ירדן, איילה, כרמל, שקד, גליל, יסמין, מורן, מרווה, צוף וכו'

ויש גם יישובים עם שמות מעלפים;)

שרה, רבקה, רחל, לאה, מריםמתואמת

חנה, דבורה, אביגיל, אסתר, רות, הדסה, יסכה, איילה, נועה, מילכה, תרצה.

יש הרבה שמות יפים בתנ"ך ויש ספרים שמרכזים שמות מהתנ"ך, אפשר להסתכל בהם כדי לקבל השראה...

רק רוצה לעודד אותך לא להילחץכורסא ירוקה

אני מבינה שהסביבה חסרת סבלנות, אז שידמיינו שהיא נולדה עוד חודש.

אנחנו קראנו שם בלחץ ואחכ עם כל ההורמונים של אחרי הלידה, למרות שאני בחרתי את השם היה לי ממש קשה עם השם ועם הילדה ולקח לי המון זמן להתחבר בחזרה. לא יקרה שום דבר אם היא תהיה בת חודש בלי שם.

תזכקי תמיד שבתקופת הגאונים היה את רב האי גאון - פשוט קראו לו "זה" אז זו גם אופציה 😉

נעמה, טל, טליה, הדסה, הדסחשבתי שאני חזקהאחרונה
התייעצות: מיעוט תנועות. לא יודעת אם אכן מדאיגאחת כמוני

שבוע טוב

ב"ה בשבוע 28

אתמול במהלך היום פחות תנועות. בלילה פתאום התחזקו.

היום שוב, יש תנועות מידי פעם אבל יחסית חלשות ולא הרבה.

אכלתי מתוק, שכבתי על צד שמאל, וממשיך אותו הדבר.

תוהה אם זה מדאיג ומצריך בדיקה. כי ברור לי שאם אתקשר למוקד אחיות יגידו לי ללכת להיבדק.

מה אומרות? יש עוד דרך לשכנע את העובר לזוז יותר?

מה זה פחות תנועות? פחות ממתי?יעל מהדרום
לק"י

לא מתחילים לעקוב רק מהשבוע הזה?

פחות מבדרך כללאחת כמוני
אם אני זוכרת נכון, הרופא שלי אומר לעקוב משבוע 26
עקרונית אמורים להרגיש פעמיים או שלוש ביוםיעל מהדרום
לק"י

3 תנועות בחצי שעה.

אני חושבת שזה שלב שהם עוד קטנים, ואולי הוא שינה מיקום ולכן את לא מרגישה. דוקא נראה לי שבמוקד אחיות ידעו לכוון אותך, ולא לשלוח בוודאות להבדק.

הייתי באותה סיטואציה (גם שבוע 28)סטודנטית אלופה

עם עובר סופר פעיל שכנראה החליט לנמנם🤪

ודווקא במוקד האחות אמרה לי לעקוב במשך חצי שעה ואם אני מרגישה 4 תנועות אין צורך לדאוג. 

תנסי לשתות קולהרקאני

אצלי זה גרם לריקודים ששום מתוק אחר לא עשה

תודה לכולןאחת כמוניאחרונה

אנסה

ואעדכן בעז"ה 

רוצה לפרגן לבעליהשקט הזה

נכון תמיד יש שרשורי פריקה על הבעל? אז רוצה דווקא לפרוק חיובי..

אז מיום ראשון הקטנצ'יק היה חולה ורצה רק ידיים מה שהשבית אותי.. ביום שני בערב הצטרפתי בעצמי לחגיגה ופיתחתי דלקת גרון. בקיצור מושבתת לגמרי.

בסהכ בעלי ואני די שותפים בבית אבל מטבע הדברים אני נמצאת יותר שעות בבית ממנו אז בדכ יוצא שעושה יותר (למרות שמאז הלידה של השלישי הוא דואג גם להיות יותר בבית)

יש דבר אחד שבעלי לא נוגע בו וזה כביסה. לא כי הוא לא יודע לעשות אלא כי זה הפך די מההתחלה לתחום שלי מההתחלה ועד הסוף (המקסימום של השותפות שלו זה להוציא לבקשתי את הכביסה מהמכונה ולתלות).

בקיצור אחרי שכבר יומיים מארגן את הבנות בבוקר, לוקח אותן למסגרות, מחזיר אותן, נמצא פה אחהצ, עושה את כל הלוז של הערב לבד-היום כנראה כבר נמאס לו גם ממצב הבית ופתאום אני רואה אותו מקפל את הכביסה שהייתה תלויה, מחזיר כביסה שעמדה מקופלת עוד לפני לארונות, מכניס מכונות אחת אחרי השניה..

קיצור לגמרי איפשר לי לקרוס בשקט בלי לחשוב על מה שמצפה לי כשאתאושש

אז נכון שלא לגמרי הבנתי את המיון של הכביסות, נראה לי מיין לפי בני הבית ולא לפי סוג הבגד (מקסימום יהרסו כמה בגדים) ונכון שכבר מצאתי תחתונים שלי במגירה של הילדה אבל באמת חייבת לפרגן לו💕

ועכשיו אליכן כדי שיהיה מעניין-

שתפו אילו דברים מפתיעים/ משעשעים קרו בבית כששחררתן😄

תותח! לגמרי כיףהשקט הזה
בא לי להתלהב ולהתגאות בעצמי (:רק רגע קט

השבוע התפללתי שחרית כל יום!

חלק מהימים תפילה מלאה, חלק קיצרתי.

אבל הקפדתי כל יום!

זה התחיל ממשהו אחד שמאוד רציתי להתפלל עליו, ובחלק מהימים הצלחתי גם לכוון, שזה ממש לא מובן מאליו, כי בדרך כלל המחשבות מטיילות למיליון ואחד דברים אחרים.

זהו😌

וואו אלופה!ראשונית

הלוואי עלי

אבל נתת לי יעד שבא לי להצליח בו

וואו מלכההרקאני

אמן השבוע אני אצליח גם

בזכותך אני אשתדל יותר השבוע להיות על זה

אשרייך!אנונימית07

אין דבר יותר משמח מזה!

אני משתדלת/השתדלתי להתפלל כל יום מנחה.. עכשיו קצת פחות יוצא לי, מקווה בע"ה להתמיד יותר!

מדהימה! איזה כיף לך!חשבתי שאני חזקה
איזה כיף לךשירה_11
תפילה זה המלחמה שלי
אשרייךיהלומה..אחרונה
זה באמת וואוו ואת צריכה להיות גאה בעצמך!! אין כמו תפילה ובכלל שהצלחת לכוון. קשר ישיר עם בורא עולם. הלוואי שגם אני אקח את עצמי בידיים ואעשה זאת 
למישהי יש רעיון מה לשלוח לזוג שצריך להשאר שבת בביתקופצת רגע

חולים עם התינוקת?

בהנחה שאוכל לשבת יהיה להם ואני רוצה לשלוח פינוק.

בית חולים מאיר, כשרות מהדרין. למי שיש רעיון, או עוד יותר טוב גם קישור מאיפה להזמין, אשמח

עוגה/ עוגיות/ פיצוחים/ שוקו/ אייס קפה/ שוקולדיעל מהדרום

לק"י

אולי מגש פירות לא גדול.

רק לברר מראש אם יש מקרר למאושפזים. 

בתור מישהי שנשארת עכשיו לשבתאנונימית בהו"ל

חוץ מאוכל גם חומר קריאה יהיה רעיון טוב

לא נעים אבל ביום חול הטלפון מעסיק אותי

בשבת- קצת משעמם...

גם אני חשבתי על זה. אבל אין לי כל כך איך לשלוח אתקופצת רגע

זה.

אולי צריך להתחיל עסק, ספרייה ניידת עם משלוחים או משהו 😅

אולי יש חנות ספרים שם בלובי ואפשר לשלם ולהגיד להםלפניו ברננה!
שאחד מהם ילך לקחת?
אין שם סטימצקי או צומת ספרים או משהו?מרגול

בבית חולים עצמו…

זה נשמע הזוי, אבל גם וולט מגיע עם ספרים 

וואי ממש!!!אין כמו טאטע!
כשהייתי מאושפזת בשבת זה היה חסר לי ממש. ולא היה מאיפה לקחת.זה ממש הצלה
כשאני הייתי באשפוז בשבת עם הבן שלי (במחלקת ילדים)בארץ אהבתי

עברה שם מישהי ביום שישי והציעה לי לשאול ספרים ומגזינים חרדיים לשבת מספריה ניידת שיש בבית החולים (שערי צדק).

זה לא היה הכי הטעם שלי, אבל בהחלט היה במקום...

באמת שבת אחר כך אח שלי וגיסתי באו לבקר ביום שישי ושאלו מה להביא, אז ביקשתי ספר וזה היה ממש נחמד... (תודה @לפניו ברננה!🩷)

וחיבוק לך על האשפוז... לא כיף להיות בשבת בבית חולים❤️

ומה שלומך?? איך עבר?אחת כמוניאחרונה
מגש פירות אוליאחת כמוני
סלטים ולחמניות ביתיותאמאשוני

אם ממילא את מכינה לבית, אפשר קצת להגדיל כמויות ולתת לה קצת מכל דבר.

לא יודעת מה הרמה של האוכל שם, אבל אם הוא לא משהו, אז סלטים ולחמניות ממש משדרג.

ובקבוק מיץ ענבים קטן אם יש לכם, זה ממש נוח שלא תלויים בזמני הקידוש של בי"ח.

איזה כיף לגלות פתאם שהמתבגר שלידובדובה

אוהב אותי. או לפחות נראה לי...

הוא בא להראות לי משהו בטלפון ואז ראיתי את השם שלי. ואתן יודעית מה כתוב שם?!

"אימוש היקרה"

ובכלל עברנו איתו עד לפני חצי שנה תקופה לא פשוטה... הוא גמר עלי עם העצבים שלו האגואיזם היה מחובר לחבר'ה שלא השפיעו טוב...

הוא עזב אותם התחבר לילדים חמודים שמשפיעים עליו טוב. הוא כל הזמן שואל אותי אם להכין לי או לקנות לי משהו טעים... הוא מרבה לדבר איתי לאחרונה.. והכי הכי מרבה לחייך... הוא סיפר לי שכבר חודשיים חבר'ה שלו מהישיבה לא מניחים תפילין כי קשה להם עם הכפיה של הישיבה ושמעיפים הביתה מי שמאחר. הוא אמר לי אמא אמרתי להם מה אין לכם מוח?? מה הקשר שזה גורם לכם להיות באנטי?! ואני פתאם קולטת שכל ההשקעה שלי בו והאהבה והגבולות של בעלי וזה שבעלי למרות הקשיחות משחק ויתחבב עליו בכדורגל בפיפא  בדיבורים על מה שמעניין אותו.. (מי ניצח אתמול בית"ר? את בעלי זה לא מעניין בעליל אבל עשה הכל להראות לו חיבה והתעניינות)אני רואה את הפירות של זה ואיך הוא מחובר אלינו ואוהב אותנו. באמת שנתתי את כולי לילד הזה ועברתי איתו לא מעט הייתי המון בצער על המצב שלו. והנה לקראת 17 אני רואה שינוי. שינוי לטובה עצום. ואני סוף סוף מתחילה לנשום....

והכי חשוב לי לציין שלא הפסקתי לרגע להתפלל

כל ערב שבת בלי סוף על כל ילד על כל דבר כבר שנים. והנה אני רואה שינוי בו ובעוד ילדה.. יש לי כל כך הרבה נחת לאחרונה. לפני רגע לא הפסיקו להתקשר אלי מבית ספר... ופשוט אני רואה אור סוף סוף..ניסי ניסים.

תודה לה'

וואוו.. מרגש ממש ממשיעל...
איזה מרגש זה!יעל מהדרום
לק"י

פתאום לראות איך הוא התבגר, ולקצור את הפירות שעבדתם עליהם כל כך קשה.

ב"ה! תודה רבה על השיתוףריבוזום

משמח מאוד!

הוא נשמע מותק ממש.

שרק יהיו לכם עוד ועוד נחת ושמחה

מקסים ממש, תודה ששיתפתממתקית

וטוב שיש תמיד תקווה

וואוו איזה מרגש שהשקעתם בתהליך ואתם קוצרים פירות!שיפור
אני ממש דומעת מהתרגשות🥹
שיתוף ממש מרגש ומחזק! תודה!!בארץ אהבתי
מרגש ממש.אנונימית בהו"ל

תודה על השיתוף!!!

נותן כוח ותקווה. משתדלת להתפלל גם על הילדים אחד אחד בהדלקת נרות. וזה ממש מחזק ונותן כוח  ותקווה לשמוע. ואני צריכה את זה..

בע"ה שתמשיכו לקצור את הפירות על כל העבודה הקשה שלכם.

לא רואה סיבה לכתוב הודעה כזו מאנונימיבארץ אהבתי
עשית לי דמעות. בהחלט אמוש היקרה!באתי מפעם
איזה כיף! כמה מרגשהבוקר יעלהאחרונה

בגיל הזה לא מובן מאליו בכלל..

ב"ה שיש פירות 

שאלה מרווקהמים כחולים

שלום לכן, סליחה על הפלישה לפורום אבל רוצה לשמוע תשובות מנשואות..

אני בשנות השלושים אז מטבע הדברים כבר פגשתי הרבה והייתי בכמה קשרים משמעותיים. כרגע בקשר עם בחור כבר מספר חודשים. יש שיחות טובות ולאט לאט נוצרה חברות ויותר פתיחות, אבל די מההתחלה הוא לא הכי מצא חן בעיני מבחינה חיצונית, גם בגלל סגנון הלבוש וגם המראה הכללי וגוון הקול שלו פחות התחברו לי. אני כרגע בצומת של החלטה האם לנסות עוד להעמיק את הקשר ולהיפתח בתקווה שהלב יתעורר או לוותר.. האם יש כאן נשים שחוו קשר כזה? האם אפשר להתקדם ולקוות שהרגש יתפתח עוד יותר אחרי חתונה? זה אפשרי להתחתן למרות שלא הכי מוצא חן בעיני?

בקשרים אחרים חוויתי יותר התרגשות ומשיכה, אבל מצד שני הם נפלו כי משהו בקשר לא היה טוב כל כך ופחות יציב מהקשר הנוכחי, שבו הבחור מכיל את ההתלבטויות שלי והקשר נמשך כבר זמן ארוך למרות חוסר מציאת החן..

אצלי זה היה משהו דומהזמינה

ודברים נפתחו ממש אחרי החתונה

גם אצלי זה היה הקשר הכי יציב והבנתי על עצמי שאני מעדיפה מישהו ללכת איתו יחד במיוחד שהיו לי לפניו קשרים מרגשים אך כמו שהם עלו מהר כך הם נגמרו

זה לא שהיום הכל מושלם אבל מי שהוא, מה שהוא עבורי ובעיקר הדרך שעשינו יחד מחפה על הכל

חשוב לי להדגיש- זה היה נכון לי

אני הבנתי שמבחינתי נישואין זו עבודה משותפת וראיתי בבעלי אדם שעונה על ההגדרה הזו,  זו לא הייתה החלטה שכלית,  היה בקשר מציאת חן והיה לי כיף, חיכיתי לפגישות. עם זאת, היו לי קשרים מרגשים יותר, אך הבנתי שמבחינתי  אני מעדיפה את מה שיש לי עכשיו מאשר לדמיין לעצמי מציאות אחרת.  

בזוגיות תמיד יהיה משהו מאתגר, זוגיות היא חלק מהתיקון שלנו (במובן החיובי, אתגר שמפתחת אותנו)

מקווה שזה עזר ולו במעט

בהצלחה🙏🏻

תודה!מים כחולים

זה עוזר לשמוע..

אצלי זה קצת שונה

כיף לי בזמן הפגישה, אבל בין לבין אין ציפיה כל כך וגם מציאת החן בשאלה.. 

אבל באמת יש פחד שאין הרבה אפשרויות אחרות וגם בבחור אחר אמצא משהו שמפריע..

היה לי משהו דומהשלומית.

מההתחלה היו כמה דברים ש"קפצו" לי במראה שלא היו כמו שציינתי, וגם לא ממש הייתי "מאוהבת".

אבל היה כיף יחד, היה "קליק" מיידי והתקשורת הייתה מאוד זורמת.

אחרי החתונה דברים ממש נפתחו.

עדיין אולי היה לי כיף אם בעלי היה קצת יותר גבוה למשל, אבל זה, ושאר הדברים החיצוניים, כ"כ שוליים וחוורים בחיים האמיתיים. וברור לי שבעלי, כמו שהוא, הוא המתנה הכי גדולה שיש לי בחיים...

מה שכן, אם מחליטים שכן, אסור שזו תהיה 'התפשרות' אלא החלטה שלמה ושמחה, לקבל אותו על סך חלקיו הטובים ואלו שפחות.

אבל בשלב שלך- קודם כל לפתוח עוד את הלב, זה הבסיס לתת למשהו לקרות

לא יודעת כמה זה יעזור לך אבל משתפת מהנסיון שליאנונימית בהו"ל

אם יש דחיה אז לא.

מה שהפריע לי חיצונית בבעלי מפריע לי עדיין היון אחרי הרבה שנות נישואים ואהבה גדולה ובוערת.

היה לי מאד מאד טוב איתו מבחינה נפשית ורגשית וזה מה שבסוף עזר לי לקבל את ההחלטה.

והלב נפתח והיום רואה בו מלא יופי שלא ראיתי אז 

ונשיאת חן כן נבנית גם מקרבה רגשית.

אבל, 

בנישואים יש כל מיני תקופות

ולפעמים יש בלב גם עוד דברים לצד האהבה

ואז פתאום מאד בולט

האף הבולט/השין השורקת/הצורה שבה הוא נוגע באף או ווטאבר.

ומציק.

ועוד יותר כשזה עובר לילדים.... זה עוד יותר מעצבן... (במיוחד אם את אוהבת את איך שאת נראית)

סגנון לבוש אצלי זה משהו שהתאזן ביננו מאד עם השנים וזה לדעתי זניח.

זהו זה השיתוף הכי כנה שאני יכולה לתת לך...

מסכימה לגבי דחייה/רתיעהמרגול
כלומר, יש לא להימשך, אבל להיות כזה פרווה כלפיו בנושא הזה (לא אוהבת לא סולדת), ויש ממש להירתע מהמראה שלו וכו.

אם אין משיכה אבל גם אין רתיעה, מניסיוני זה עובד לגמרי. כלומר לגמרי קיימת משיכה (עכשיו, אחרי החתונה וכו). המשיכה לא חייבת להתבסס על מכלול הפרטים שלו - גובה, משקל, רמת שיעור, צבע עור, צבע עיניים וכו' וכו. אבל אני מרגישה ששילוב של משיכה רגשית יחד עם פרטים שכן יפים בעיניי (גם אם אובייקטיבית הם קטנים), זה לגמרי עובד, והמשיכה חזקה. לא כאיזו פשרה, אלא כעובדה בשטח. לשם הדברים התגלגלו.

אבל מהתגובה הנוספת שכתבת, אני תוהה האם המראה נותן לך "סיבה טובה" לחתוך כי גם ככה את בסימן שאלה לגבי הקשר ביניכם, או שבאמת המראה הוא מה שמקשה כרגע על הקשר להתקדם. (שני הדברים לגיטימיים לחלוטין, כן? רק כדי לדייק לעצמך את המצב בשביל שתחליטי מה שנכון ומתאים לך❤️)

תודה על הדיוקמים כחולים
באמת אני מרגישה שגם קרבה רגשית אין מספיק כי קשה לו להיפתח רגשית, אז השיח הוא יותר ברמת החוויות והיומיום, עם קצת עומק לפעמים, אבל לא נוצר שם השיח שגורם לאינטימיות רגשית. ואני לא יודעת אם זה בגלל האופי  וזה מה שיכול להיווצר בקשר בינינו בלי קשר, או בגלל המראה שחוסם אותי ואז גם הוא לא מביא את עצמו עד הסוף.. 
כמה פעמים נפגשתם?ממתקית

המראה עדיין חוסם אותך?
גם הקול עדיין
הלבוש? (למרות שלבוש אפשר לשנות בהמשך, מה שכן יכול שמפריע לך למשל סגנון- פשוט מידי, ציציות בחוץ...

עדיין..מים כחולים

בעיקר כשאני רואה אותו "מבחוץ" יותר.. מרחוק.  בזמן שיחה כשיושבים אחד ליד השני אני פחות ממוקדת בזה.

הקול די מעצבן אותי בטלפון, אבל פנים מול פנים יותר טוב.  הלבוש מציק כי הוא בסגנון ממש שונה משלי..

יוצאים כבר זמן מכובד.. יותר מ4 חודשים

נשמע שזה הנקודהרקאני

שאין אינטימיות רגשית

יותר קשה להתחבר לבנאדם אם אין מספיק חיבור רגשי

הייתי ממליצה לך לנסות לדבר איתו שתעבדו על זה

שיהיו יותר שיחות עומק

אני לא יודעת מה ההגדרה שלך האינטימיות רגשיתזמינה

בעיני זה דבר שלוקח הרבה יותר מארבעה חודשים

מה גם שיש דברים שמרגישים בנוח לומר רק אחרי החתונה

אבל יתכן מאוד שכל אחת מאיתנו מגדירה אינטימיות רגשית באופן אחר

חשוב לשים לב שיש גם את השוני הטבעי בין גברים לנשים בעניין

יש לך מישהי להתייעץ איתה? יועצת שמבינה בתחום, במיוחד על רווקות מאוחרת?

בגדול אסור אסור אסור שתהייה דחיה!ממתקית

משיכה לא חייבת להיות, יכולה להגיע גם לאחר הישואין.

אבל אסור שתהייה דחיה.

את לא מתארת דחיה, את מתארת חוסר חיבור לקול, ללבוש, לחיצוניות.
תנסי לחשוב עם עצמך, האם זה דוחה אותך, מגעיל אותך, לא מסוגלת לשמוע אותו. או פשוט חוסר נשיאת חן למראה, לקול.
יכולה לשתף שגם אצל בעלי לא אהבתי דברים מסויימים (סגנון דיבור, משהו נוסף בחיצוניות)אבל זה לא דחה אותי, פשוט לא נמשכתי לזה כל כך והיום זה כלל לא מפריע לי (אגב, מפריעים לי דברים אחרים...חחחחח).
הייתי אומרת לך להמשיך לנסות,לחשוב עם עצמך מה לא מוצא חן בעינייך בדיוק. 

להתפלל ואם מרגישה שיש חיבור אבל מה שציינת מציק עדיין, להתייעץ עם מישהי שאת מכירה.

לגבי מציאת חןאישהואימא

תחשבי אם יש איברים מסויימים שכן מושכים אותך בו- פנים/עיניים/ ידיים/ מבנה גוף וכו'. אם אין שום דבר כזה אלא להיפך- יש דחייה, לדעתי עדיף לסיים. אם את כן מוצאת אפילו משהו אחד או שתיים שמושך אותך במראה- תמשיכי.

גםoo

אחרי החתונה כנראה יהיו דברים שיפריעו לך

דברים שלא ראית קודם/ שיתפתחו עם הזמן/ שיגיעו בעקבות שינויים שלך/ שלו/ של החיים

יש אשליה שבוחרים בן זוג

אבל רב הנסתר על הגלוי

מה שכן בוחרים

זה עם מי לעשות את הצעד של החתונה

זה צעד שכנראה עושים אחרי שהמעלות עולות על החסרונות (או שנמצאים תחת האשליה הנ"ל)

גם כשנשואים

טיב הקשר תלוי בהסתכלות

אם מתמקדים ביתרונות ומתמודדים נכון עם החסרונות

הזוגיות תהיה יותר טובה

אם מתקשים להתמודד עם קיום החסרונות

הזוגיות תהיה פחות טובה

(כולנו אנשים פגומים

גם לאנשים עם תכונות מרשימות

יש פגמים משמעותיים שקשים להכלה)

אני חושבת שהמיקוד צריך להיות

1. בבשלות שלך להתמקד ביתרונות ולהתמודד עם חסרונות

(גם שלך וגם שלו)

2.  בהתפתחות הקשר לשלב שנראה/ מרגיש שהיתרונות שלו עולים על החסרונות 

אני מאמינהסטודנטיתאמא

שלא מסתכלים על חתונה כזה האדם שאיתו אני רוצה לחיות לנצח, זה נורא מלחיץ ככה.

חתונה זה החלטה שזה האדם שאיתו אני רוצה לעשות יחד עבודה כדי לבנות את הזוגיות שתהיה הכי טובה עבור שנינו (ברור שהשאיפה היא שזה יחזיק תמיד)

בעלי לא מושלם אבל גם אני לא מושלמת. התחתנו עם רגש אבל ממש לא היינו מאוהבים עם פרפרים, בהתחלה זה קצת הלחיץ אבל היום אני יודעת שאני פשוט לא הבנאדם שמתאהב כמו בסרטים. אני אוהבת אותו מאוד מאוד ומקורקעת לא פחות.

לגבי סגנון לבוש זה הדבר שהכי קל לשנות בערך.

אולי כדאי ללכת יחד לפגישה עם מטפלת לפני החתונה, יש זוגות שזה מאוד עזר להם להחליט.

תודה לכולןמים כחולים
יש לי גם ליווי ויעוץ, אבל עזר לשמוע מהשיתופים שלכן..
לדעתיאורוש3

לא נכון להתחתן בלי מציאת חן.

אבל אולי שווה להעמיק ולא לחשוב על זה תקופה ולחזור ולבחון אם זה עדיין שם אחרי העמקת הקשר.

כי לפעמים כשהלב נפתח גם מציאת החן קוראת. 

ברור שלא בלי מציאת חןסטודנטיתאמאאחרונה

אבל מציאת חן לא בהכרח אומרת פרפרים לדעתי.

אבל ברור לגמרי שלא בלי משיכה, מציאת חן, רגשות וכו'

מתי צריך ללכת שוב לרופאת נשים?כבת שבעים

אני בשבוע 14, הייתי לפני יותר מחודש ומאז עשיתי רק בדיקות דם (לא עשיתי שקיפות עורפית)

שכחתי לשאול את הרופאה מתי לחזור... 

מתישהו לפני שבוע 20כורסא ירוקהאחרונה
אני אוהבת ללכת אחרי שיש לי תוצאה של שקיפות, סקירה מוקדמת ואולי גם חלבון עוברי. אבל אם את לא עושה אז פשוט מתישהו..

אולי יעניין אותך