מוזמנים
מי שלא היה הרעיון הוא לכתוב את הפתיחה לספר הייתם רןצים לפרסם
יש לכם חמש דקות לכתוב
(זה אגב לא נכון כי משפט הוא בפוטנציה אינסופי ולכן לא יכול להיות סוף למשפטים. אבל אהבתי את הרעיון)
אבל איזה כיף שאני צודקת. שיכנעת
קהלת.
(אבל את שניהם כתב אותו אדם, אז לא קריטי. יאללה פגישה עם אבשלום!)
עדיין יש כמות אינסופית של משפטים שיתכנו.
של אורכים סופיים, יכול להיות משפט באורך של מילה, ומשפט באורך 2 מילים, ו-3, וכן הלאה.
בהנחה שהתכוונת לכלל המשפטים, אז כן, כל אחד הוא באורך סופי, אחד באורך של מילה, אחד באורך של 2, אחד באוך של 17, אחד באורך של 628,158,457 מילים. יש אינסוף אפשרויות.
למה את מחליטה שאין משפטים יותר ארוכים מ- 17 מילים? תוך שניה אני אמצא יותר. משפט נגמר ברגע שאתה שם נקודה. אם אתה שם נקודה אחרי מילה אז הוא יהיה באורך של מילה, אם אחרי 2 אז הוא יהיה באורך של שניים. אם אחרי 17 אז הוא יהיה באורך של 17, ואם אחרי 628,158,457 מילים אז הוא יהיה באורך 628,158,457 מילים, ועדיין הוא יכול להיות תקני לחלוטין.
לא עובד.
באקראי מלוחות. אבל הם לא בדיוק קופים.
ולא צריך אינסוף זמן, רק כמה גוגולים.
ואשמח לקרוא את הספר הראשון
נמחקו לה הזיכרונות?

פסידוניתלקחה אותך קשה
סלט את נהדרת
ואלו הם:
אני רוצה לכתוב
אני רוצה לכתוב את זה
אני רוצה לכתוב את זה ככה
אני רוצה לכתוב את זה ככה עכשיו
יחי הזיכרון המטורף שלי!
האמת היא, שקשה מאוד לומר שספר זה שבידך שווה את מחירו, האמת- קשה לומר שהוא שווה את מחיר הדפוס, או את מחיר ההשקעה הנפשית לכתוב אותו, או את הזמן שלקחה המחשבה לכתוב אותו, שהתעופפה לה באמצע שיעור בעיון במסכת בבא בתרא.
אבל,
פעמים שדברים מסויימים דוחפים אדם לקחת סיכון, חלקם זה טובת העולם חלקם זה טובת האדם לעצמו, וחלקם- חלקם הם טובה של השכנת שלום בין האדם לעולם ובין העולם לאדם.
ופעמים שהדבר יוצא לפועל והספר נכתב ומישהו קנה אותו, וזה האמון הראשוני והטרומי. ובעמוד האחרון נדע אם האמון הזה נשמר.
רוב האנשים הם טובים, ואם הם לא טובים, אז לפחות הם חושבים שהם טובים. מעטים האנשים שקמים בבוקר מתוך שאיפה להרע. ועל כל פנים, מעטים בהרבה מכמות האנשים שקמים בבוקר מתוך מטרה לעשות טוב. המצפון הוא רודן מוצלח.
אולי לפעמים הם עושים דברים מתוך מטרה אנוכית. אבל לעולם לא מתוך מטרה לחולל רוע. וגם אם הם רוצים בתוך ליבם לעשות רע. הם מוצאים בסופו של דבר סיבה למה זה בעצם לא רק מותר אלא גם רצוי. המוח מאוד מוצלח בדברים כאלו. ומה שהופך את זה למיוחד, זה שהם באמת מאמינים בזה. הם לא יכולים לשאת את המחשבה שהם אנשים רעים. ולכן, שטותי ככל שזה יהיה, הם מעדיפים את זה מהאמת.
ולכן, ד"ר לונדון, המוכר יותר בשם ג'ק. באמת ובתמים האמין שאין לו שמץ של אחריות לנגיף שככל הנראה ברגע זה מעביר כמה אלפי שמות מספר החיים לספר המתים. ושעד לפני 48 שעות לא היה קיים.
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד