איך מתבטאת שכליות?אנונימי שכלי?

היי שלום, אמרו לי הרבה פעמים שאני בן אדם שכלי, מישהו יודע מה הכוונה לזה באופן כללי? ואיך זה שאדם רגשי מתבטא אצלו? ושכליות ורגשיות הם אותו דבר גם אצל נשים? או איך זה מתבטא אצל אישה שהיא שכלית / רגשית? אני מנסה להבין אם אני מחפש מישהי רגשית או שכלית...

הכוונה היא בעיקר אדם שמצליח להחליטנאור97
ולחשוב בצורה קרה בלי להיות מושפע משיקולי רגש (לפעמים זה גם יכול להיות חסרון כי צריך בחשיבה לתת גם מקום להשפעות שיהיו כתוצאה מההחלטה על הרגש).
בד"כ שכיח יותר אצל גברים כי הרגשות שלהם חלשים יותר ואז באופן טבעי הם שכלתניים יותר.

עקרונית אדם יכול להיות גם עם רגשות חזקים וגם לפתח יכולת להתנתק מהם ולהחליט באופן שכלי.
מה זה אומר שורה תחתונה?אנונימי שכלי?

ואיך אפשר לדעת מי תתאים לי מהבחינה הזו?

תתחיל לשמוע הצעותמול שקיעה
תצא עם בחורות שנראות לך מתאימות לי הקריטריונים, ואם זה לא ילך, תדע יותר למקד את עצמך בסגנון שאתה מחפש...
שאתה כנראה מגיב ופועל בעיקר מהשכלחיות צבעונית
אבל כמו שאמר לך @נאור97 זאת לא חלוקה דיכוטומית. יכול להיות מישהו מאד רגשי שפיתח יכולת לנתק לפעמים את הרגש ומנגד אדם מאד שכלי שפיתח את היכולת הרגשית שלו, ואז בעצם הבחירה (לתגובה, לפעולה וכו) רחבה יותר.
לכן גם אי אפשר לקבוע - אוקיי, אתה אדם שכלי תחפש בחורה שכלית
👍 ובנוסף לזה לפעמים כדאי לקחתנאור97
את ההיפך (רק במינון הנכון) כי זה מה שישלים אותך.
לדוג'- גבר יותר שכלתן ואשה יותר רגשנית.
אם כל אחד מהם יבין את השני הזוגיות תפרח.
האשה תדע שלפעמים היא מושפעת מדי מהרגש וקשה לה להחליט/לזרום עם ההחלטה הנכונה, והיא פשוט צריכה ללכת אחרי הגבר.

הגבר (חוץ מזה שיודע שצריך כמובן גם לשקלל את השיקול הרגשי בהחלטה) לומד לא לחשוב יותר מדי כשלא צריך. לא להסתכל תמיד על התועלת (קורה אצל אנשים מאוד שכלתניים) אלא פשוט ליהנות (וזו גם סוג של תועלת). ללמוד ליהנות מבית מעוצב נגיד גם אם זה אולי סתם בזבוז כסף במחשבתו הראשונה.
נכוןחיות צבעונית
פעם שמעתי שגם לילדים זה הרבה יותר בריא כי הם נחשפים לקשת רחבה יותר
אתה לא באמת יכול לדעת מי תתאים לךבת 30
כי אתה לא יכול לדעת מה טוב לך.
האם טוב לך שתהיה לך אישה שכלית דומה לך?
אולי טוב לך אישה רגשית, שתצטרך בגללה לפתח את הלב שלך יותר?
ולכן- לא כדאי לחשוב על זה יותר מדי, לבטח לא לפסול הצעות טובות, אלא לחזור למציאת חן ולקשר הפשוט שנבנה, ומה שה' יתן לך תקבל באהבה.
התשובה בגוף השאלההפואנטה
אם הגדירו אדם בצורה מסוימת הוא יפתח שרשור עם שאלה על זה במקרה שהוא שכלי. ולעומת זה, שרשור עם פריקה במקרה שהוא רגשי😁
נכון אבל יש גם שילובים...והוא ישמיענו

זה כל היופי.

רובנו לא רק רגשיים או רק שכליים.

אבל ברור לי שכתבת את זה בחצי חיוך

בדיוקהפואנטה
אז לא היה צורך שאגיב חחוהוא ישמיענו

אני פשוט אוהב לאזן, בלי קשר לפעמים לכוונת המשורר חצי חיוך

בסדר גמורהפואנטה
סמכתי עליכם שתכתבו ברצינות
יפהסביון
חח תודההפואנטה
כשאני במצב רוח טוב וכל דבר אני לוקחת בצחוק.. 😅
נניח, כשאתה מדבר עם מישהווהוא ישמיענו

והוא מספר לך על צרה שלו-

אתה רק עונה לו איך הוא צריך לפעול

או שאתה גם חווה אותו ומנסה להרגיש אותו ועם זאת ומתוך כך לתת לו פתרונות?

כי בשמחה תצאו.

כאדם מאוד שכלי,

אני כופה את עצמי לחוות ולהרגיש אותו,

אז זה קצת יותר מורכב

כלומר מתרגלים לאט-לאט,

אבל עדיין לא טבעי.

בהחלט. יש הרבה רמות של רגישותוהוא ישמיענו

וגם יש רגישות שכלית ורגישות רגשית.

בקיצור- זה עולם ומלואו

נתתי קווים כלליים, זה יעזור להבין אם הוא מאוד מאוד שכלי (כמו שחבריו מגדירים אותו) או ש.. לא כך הם פני הדברים

כמובן שאם הוא באמצע אז יש מנעד רחב מאוד של שילוב בין השכל לבין הרגש

אדם רגשי הוא לא אחד חם כזה?אנונימי שכלי?

שמאוד פעיל ומעוניין בקשר חזק, עם הרבה רומנטיקה, פתיחות שיח וכאלה?

כן זה אחד מביטויים של אדם שרגשותיו חזקים באפן כללינאור97
לא בהכרחכי בשמחה תצאו.

זה גם יכול להיות אחד שנפגע משטויות,

או אחד שמגיב מהבטן בלי לחשוב קודם.

אין לכל זה שום קשר לתכונות שכתבת למעלה

(אפשר שיהיו שלך ולא שלי, ולהיפך),

ומה שכתבת למעלה יכול להיות מאוד שכלי.

צריך לחלק בין רגשי לרגשןנאור97
למרות שזה הרבה פעמים בא יחד
חברה שלי עלתה על משהו שממש אהבתיהפואנטה
ההבדל בין רגיש לרגשן
כמו הבדל בין מתיר למתירני,

ה-נ' הזו עושה את זה במשמעות קצת פחות טובה
זה מענייןחיות צבעונית
הנ' הופכת את זה למעין משהו שנעשה באופן אוטומטי ופחות פר סיטואציה.
מכוןנאור97
במילים אחרות הופכת את זה לתכונה "עצמית" יותר
אתה מתכוון מכוונתחיות צבעונית
לעצמו?
אני מתכווין לתכונה שהיא חזקה יותרנאור97
ולכן הופכת לחלק יותר מהותי ממנו. כאילו שהיא כבר שם עצם יותר מאשר שם תואר
ומה רע בזה?חיות צבעונית
יש עניין שקונים תכונה טובה, אבל עדיין זה נעשה מבחירה כשפועלים איתה
במה ש'הפואנטה' הזכירה זה יותר עניין שנעשה מתוך הרגל אני חושבת
נכון. פשוט הדוג' פה הייתה שלנאור97
משהו רע-אדם רגשי מדי שנפגע משטויות.
דרך אגב לדעתי המטרה שהתכונות הטובות יהיו קנויות בעצם. שכבר אוטומטית נעשה אותם בלי בחירה. רק שההרגל הזה יווצר לא בגלל שפשוט התרגלנו לעשות מילדות נגיד אלא בגלל שבהתחלה התבוננו ועשינו מתוך חשיבה עד שבסוף זה הפך לטבע.
נכוןחיות צבעונית
לזה התכוונת אז? שאני לא עושה כי אני מצווה וחייב, אלא כי מתוך ההתבוננות נולדת ההבנה שזאת הבחירה היחידה בעצם?
נראה לי באמת שחלק גדול מהקנייה הוא הידיעה בלב
גם. זה השלב השני.נאור97
השלב הראשון הוא על מה מתבוננים כדי להגיע לידיעה בלב.
להבנתי יש התבוננות בזה שה' אמר ולכן עושים. ויש התבוננות בזה שהדבר עצמו טוב ולכן צריכים לרצות ולעשות אותו (זו בעיניי דרגה גבוהה יותר במובן מסויים ובדברים מסויימים כי היא קשה יותר. למה נגיד לרצות באמת לשמור את העיניים אם לא בגלל ציווי ה'. לכן בעיניי דרך המלך היא קודם ציווי ה' וע"ג לחפש גם סיבות למה לעשות)
יש באמת 2 בחינותחיות צבעונית
של תשובה מיראה ותשובה מאהבה, מנה להבין אם לזה אתה מתכוון
שתי הבחינות שהזכרת הןנאור97
שתי בחינות של אותו דבר-לעשות כי ה' אמר. והשאלה היא רק האם עושים את מה שאמר מיראה או מאהבה.
אני מדבר על בחינה נוספת- המצוות הן טובות בפני עצמן. "הוראות יצרן" איך להשתמש בעולם בצורה נכונה. ומטעם זה עושים אותן.
הבעיה היא שבהרבה מצוות לא מבינים לפעמים במבט ראשון למה זה טוב לי ולא סתם מגביל. צריך להיות ברמה נפשית-רוחנית מסויימת כדי להבין למה המצווה תורמת לי ומשפרת את חיי פה בעוה"ז.
לא מסכימהחיות צבעונית
תשובה מאהבה זה לא כי ה' אמר, אם כן איפה כביכול הבחירה?
ומה שאתה מדבר עליו זה פשוט אספקט נוסף לדעתי מתוך הבחינה השנייה. מתוך ההתבוננות בעולם ובהנהגת ה' (וכמובן הרבה לימודי פנימיות כדי להבין באמת את הטעם של המצוות), אתה מבין כמה כל אותן 'הוראות יצרן' הן לטובתנו ובאמת מאהבה של ה' יתברך אלינו, ולכן העשייה שלהן נעשית ממקום של אהבה.
הרב אשלג אומר שיש ספר(ספר התורה), סיפור (מה שכתוב בתורה) ומספר (שזה הקב''ה) וכל העניין של הספר והסיפור הוא כדי להתוודע לה', ובעצם להגיע למספר.
הוא גם אומר שבעצם יש תרי''ב מצוות שנועדו כדי להכין אותנו לקיים באמת את המצווה התריג שהיא ואהבת לרעך כמוך (ובאמת תרי''ג זה תר אחר יג מידות) והיא מכינה אותנו למצוה של אהבת ה' באמת
צודקת. לא התנסחתי נכוןנאור97
כוונתי הייתה שבשתי סוגי התשובה אתה עושה משהו כי המטרה היא קשר עם ה', והצער על שלא קיימת אותן לפני הוא בעיקר כי פגעת בקשר שלך עם ה' כשעברת על רצונו.

גם הדברים היפים שהבאת בשם הרב אשלג הם באותו כיוון. מצוות כדי להיקשר לה'.

אני לא חולק כמובן. אני מוסיף פאן נוסף.
אפשר לשאול את זה ככה- אם אני לומד עם אדם חילוני האם אני יכול לשכנע אותו לקיים את המצוות למרות שאמונה וקשר עם ה' הם בינתיים לא בראש מעייניו?

קצת קשה לי להסביר בדיוק את כוונתי בפורמט הזו.
אגיד זאת כך- האם את חושבת שיש תיקון ומטרה שאדם צריך לעשות בעולם חוץ מלהידבק בה'? או יותר נכון שהדביקות בה' היא פחות מורגשת?
אני מבינה מה אתה מנסה לומרחיות צבעונית
אבל באמת כמו בדוגמה שציינת זה מול אדם חילוני, אז הקשר שם הוא אחר בתחילה
ולגבי מה ששאלת כמובן שיש זמנים של הסתר ולא מתוך נפילה, אלא ממקום שה' כאילו נותן לנו באמת לפעול (כמו שאומרים שהכוונה היו שותפים עימי)
אבל נראה לי בסופו של דבר הקשר צריך להיות תמיד
זו בדיוק הדרגה שאנינאור97
מכווין אליה. שע"ג הקשר עם ה' תהיה גם דרגה נוספת- לבחור במצוות כי אם ה' נתן אותן זה אומר שהן טובות גם בפני עצמן.

רק כמובן ההבדל ביני לבין חילוני הוא שאני יוצא ל"משימה" מתוך ידיעה והבנה שזה רצון ה'. לגלות אותו גם במקום שכאילו מנותק ממנו. החיים הטבעיים כשלעצמם (זה אותו עקרון של ירידת הנשמה לעולם הזה בעצם).

וזו גם הכוונה בשאלה ששאלתי בסוף.
זה כמו אדם ש"עוזב" את אשתו כדי ללכת ולהשיג להם פרנסה. עכשיו הוא כבר לא יהיה באותה דרגת דביקות איתה כי הוא לא לידה. אבל זה מה שהיא רוצה כמובן שיעשה.

יש שיר בעניין של את יודעת מי שנקרא לקנות לך יהלום...
אבל אתה אתה מחזק את מה שאמרתיחיות צבעונית
הדוגמה שנתת.. שהבעל גם כשהוא הולך לחפש פרנסה ברובד הרוחני הוא עדיין דבוק באשתו.. ברוחני אין זמן ומקום
ומעבר לזה, אין מציאות שהיא לא ה'
כל מה שאדם פועל פה זה בעצם גילוי של אור ה', אנחנו ענפים לשורש, אז גם אם בתחושה נרגיש שזה רק אנחנו, בעומק זה לא
מדוייק.נאור97
זה כל הקושי והעבודה פה בעולם בעצם.
למרות שלא מרגישים במוחש את הדברים (לפחות לא באופן מלא), את האמת, כן להתנהג ולהתנהל לפיהם מתוך תודעה שזה רצון ה' והרגשה של חיבור מסויים אליו כשעושים את זה.

ומעבר לזה ולפי זה- ככל שאתה שקוע יותר בחומר ועם זה לא מרגיש סתירה וניתוק-אתה יותר "מתקן" את העולם/מעלה יותר ניצוצות.

ובדוג'- ככל שהבעל יעבוד בעבודה שדורשת יותר חשיבה והעמקה (וכתוצאה מזה לא יוכל לחשוב על אשתו כמעט) אבל עם זה אשתו תמיד תישאר בליבו ותהיה המניע התת-מודע למעשיו, זה מראה עד כמה הקשר אליה חזק. הוא כבר לא צריך לחשוב עליה. היא חלק ממנו כפשוטו.

אותו דבר עם ה'. מי שה' כבר "צרוב" בתוכו, לא צריך לחשוב עליו יותר מדי. זה כבר חלק טבעי ממנו שכל חוויות החיים הן סוג של חיבור לנותן החיים. כל עוד צריך לחשוב על משהו זה מראה שלא ממש קנית אותו.
בעל שדואג לאשתו כי זה מה שההלכה אומרת ולא כי הוא מרגיש את זה לבד, פספס את המטרה. ויותר מזה, מטרת הההלכה היא שהבעל יגיע לזה מעצמו. הרמבם כותב שאחת ממטרות מצוות ביקור חולים וניחום אבלים היא שנהפוך לאנשים שבטבע שלהם הם אנשים שעושים את הדברים האלה. בלי צורך בציווי חיצוני.
ואותו דבר לדעתי צריך לומר גם במצוות שבין אדם למקום, שהמצווה לא תהיה ציווי אלא טבעית לנו. טבעית בתחושה שהיא צודקת וטבעית בתחושה שהיא גם מקשרת אותנו עם ה'. ושני הדברים האלו לא אמורים לסתור. להיפך. אם יש סתירה זה מראה שכאילו בתפיסתנו ה' צריך להילחם בעולם, במקום שהעולם שברא יגלה אותו בעצם הטבעיות שלו.

בא נגיד את זה ככה- אם היפותטית תוך מאתיים שנה אנשים יתחברו לכל המצוות (עשה ול"ת) כי הן נכונות וחכמות בלי קשר לזה שה' אמר אותן (כמו שמסתכלים היום על רצח נגיד), ואז הם פתאום יגלו שה' אמר אותן הם לא יפחדו להיות דתיים כי הם כבר דתיים.. אין סתירה בין רצונם לרצון ה'. אין כבר מאבק. העולם מגלה את ה' מעצמו.
אענה לך אותו דבר - בדיוקחיות צבעונית
אז לא הבנתי...נאור97
שיכנעתי אותך, את אותי, או שבכלל לא הייתה בינינו מחלוקת?
או שאני שיכנעתיחיות צבעונית
אותך😜
כתבתי גם את האפשרות הזאת..נאור97
ולא ענית לשאלה..
אהה לא שמתי לבחיות צבעונית
ומה השאלה?
אם בכללנאור97
הייתה בינינו מחלוקת או פשוט אי הבנה?

דרך אגב אני נזכר עכשיו שהרב שרקי תלמיד של הרב אשלג (וגם של הרצי"ה ושל מניטו)
כנראה שלא הייתה😅חיות צבעונית
וסתם היינו צריכים לחדד כדי להבין את זה
ומגניב, הרב שרקי מיוחד
למרות שאין לי מושג מי זה מניטו
משמעות פחות טובה??מול שקיעה
אני רגשן, וחושב שזה לא רע בכלל.. אפילו טוב מאוד
כוונתי הייתה שרגשן זה בעיקר כלפי עצמונאור97
ואילו רגשי זה אדם שיכולת חוויית הרגשות שלו גבוהה וזה יכול להתבטא גם כלפי עצמו וגם כלפי אחרים
לא יודע אם זה ממש נכון...אנונימי שכלי?

הייתי מחלק את ההבדלים ביניהם ככה:

רצונות: אדם שכלי - הישגים, מטרות, השפעה, שלמות. אדם רגשי - תהליכים, התקדמות, קשר, אהבה, השתלמות.

לימוד: שכלי - יימשך לדברים פרקטיים וחישוביים, גמרא עיון. רגשי - עיסוק עם בני אדם, מידות, אמונה, נפש. 

התנהגות: שכלי - רגוע, מחושב. רגשי - שמח, פעיל, חברותי.

ואז כשאני חושב על זה אני רואה שיש לי הרבה משני הצדדים בצורה חזקה...

אתה צודק במידה רבהוהוא ישמיענו

אם אני אצמצם את זה קצת אז..

אדם שכלי- תכל'ס, אדם רגשי- הנאה ודביקות מעצם התהליך, חיבור

בכללי (ובהכללה גסה) אני חושב שאדם שכלי יותר מחובר למידת היראה ואדם רגשי יותר למידת האהבה

וצריך לאזן בין השנים. אבל אצל כל אחד האיזון הוא שונה

הנה עוד דוגמה...אנונימי שכלי?

מצד אחד אני מרגיש גישה של תכל"ס בהרבה דברים אבל מצד שני אני רואה חלק מרכזי בחיבור ודבקות (לפחות בזוגיות, שזה הנושא המדובר...)

או גם בירא ואהבה, מרגיש הרבה יותר עושה מאהבה מאשר מיראה...

אז נשמע שאתה אדם מיוחד..והוא ישמיענו
ואשריך!
לא מספיק מכיר אותך, אבל נשמע שאתה איפשהו באמצע ולא 'מאוד מאוד שכלי' כמו שאולי מגדירים אותך
אדם קרוב אצל עצמונקדימון

גם עלי אומרים בלי הפסקה שאני שכלי או שכלתן, ושאני נטול רגשות..

אלא מה, וודאי שאני חווה את עצמי עם רגשות: מתפעל, נלחץ, עצוב, מבסוט וכו'

אבל זו בדיוק הנקודה, אין אדם באמת חסר רגשות, הרי זה חלק מההגדרה האנושית,

אבל יש משהו באופן שבו הרגשות האלה באים לידי ביטוי מחוץ לדיבור הפנימי שלנו

וזה כבר נראה אחרת אצל האנשים הסובבים אותנו.

עם זה אני מסכיםוהוא ישמיענואחרונה
אבל זה כבר הרבה יותר קל לשינוי. זה פשוט לשנות את הביטוי החיצוני של הרגשות, והדרך בה מופיעים את הרגשות
קשה להגדיר..אביביית
גם מי שנראה כלפי חוץ שכלי וההתנהגות שלו שכלית יכול להיות מאוד רגשי.
ובכלל אני די כופרת בכל ההגדרות והחלוקות האלה,
נפש האדם כ"כ כ"כ מורכבת..
אותי למשל חלק מהאנשים יגדירו כשכלית וחלק כרגשית מאוד
והכל גם יחסי לסביבה.. וכולם צודקים.. נראה לי שלרוב האנשים יש הרבה מזה והרבה מזה השוני הוא בביטויים בין אחד לשני.
בגדול: רגשי = חסידי. שכלי = ליטאיגולני שלי
זה למשל יבוא לידי ביטוי בעבודת ה' שלהם.
הרגשי יזכיר יותר את הביטויים "עבודת ה' " "חיבור" וכו'. ואצלו זה יבוא לידי ביטוי הרבה יותר בתפילות, תהילים, התבודדיות, טבילה וכו'.
לעומתו השכלי כנראה שפחות יזכיר את הביטויים "עבודת ה' " ו" חיבור" , ואצלו זה יבוא לידי ביטוי יותר בקיום מצוות ודיבור על זה.

זה גם יבוא לידי ביטוי למשל בשאלות כמו מה עדיף תפילה במניין בלי כוונה או ביחידות עם כוונה וכו' (לא בהכרח קשור רק לזה, אבל זה יכול להיות קשור גם לזה)
אתה בעצם אומרנקדימון

שהרגשי מחפש להתעסק יותר בחוויה שלו, לעומת השכלי שמחפש להבין את החוויה שלו?

אצל השכלי יש מעבר מהיר יותר לשלב ההבנה, השאלות, הליבון..?

לא בטוח שירדתי לעומק דעתךגולני שלי
אבל בגדול- כן
אנחנו נוטים להשתמש במושגים שחור/ לבןמחפשת^
שכלי- קר, לא מתעניין, לא מתרגש.
חם-פועל מהבטן, אומר מה הוא חושב מייד.
לרוב אנחנו גם וגם.

חשוב לענות על שתי שאלות:
מי אני? לדוג' אוהב לדבר על רגשות בפתיחות ממצב אחד, מאידך לא מתרגש מהר מדברים, חשובה לי לשמוע אהבה במילים,אבל לא אעניק כזו.
ומה אני מחפש/ת? לדוג' חשוב לי מישהו שמחליטים מהראש ולא מהבטן או הפוך, מפריע לי סגנון 'נדבק',מפריע לי שיתופיות מלאה/ חלקית.

אבל גם כשעונים על זה, חושבת שזה לא מספיק.
אנחנו יכולים להתאים לכאלה שחשבנו שלא, ולא להסתדר אם כאלה שעונים על הרשימה במלואה.

בשביל זה נפגשים. לבדוק איך מרגישים במהלך הקשר,האם חוסמים חלק בנו (מתנהגים בניגוד לאופי הטבעי) אם כן, לדבר על זה, ולנסות להיות כמה שיותר אתה, אפילו אם פחות מתאים לצד השני.
בירור בצניעותחצלה

היי אשמח ממש לשמוע מנסיונכם מה הייתם עושים.

ביררתי הצעה ממש מעולה, נשמע שבחורה תורנית מבית תורני, החברה בטלפון אמרה לי כן היא דוסה, צנועה וכו וכו.

אני מגיע לדייט וקולט שהיא עם שרוול מעל המרפק, לא קצר קיצוני אבל מעל. לא שופט ולא שום דבר, מדבר רק מהנקודה שלי.

חשוב לי שאישתי תהיה צנועה עפ ההלכה, בזה אני בטוח. ואני לא יודע כל כך מה לעשות עם המצב עכשיו. לדבר איתה על זה ולהגיד שזה מפריע לי ? נראלי יכול לפגוע בה.לפסול על זה בלי להבין מה עומד מאחורי זה? נראלי חבל.

מה אתם הייתם עושים?

בנות - זה בסדר שידברו איתכן על זה? ואם כן, איך?

נכון, לא מבינה איך זה סותר את מה שאמרתיחושבת בקופסא

סגנון הבגדים שאדם אוהב גם כן מושפע מהחברה שבה הוא נמצא.

אפשר לסווג בחור לפי האם הוא לובש חולצה מכופתרת עם משבצות כחולות או גופייה עם הדפסי להקות רוק, ולדעת לפחות בערך לאיזו חברה הוא משתייך.

רווקות אם יכולתן לקבל דבר אחד בתקופה הזאת מה היה?ראומה1

בתקופת חיפוש הזוגיות.

קריזה לא?בנות רבות עלי

פניתי לרווקותראומה1

אהה חח... כן... סליחה. לא התכוונתי להפריע. כמובן.בנות רבות עלי

מקפיצה♡♥︎♡♥︎ראומה1

תשובת הצ'אט - רווקבחור עצוב

• שיהיה גבוה, אבל לא שחצן.

• חתיך, אבל שלא יידע שהוא חתיך.

• חכם, אבל שלא יתקן אותי.

• עשיר, אבל שיהיה עניו.

• תורני, אבל שלא יהיה "כבד".

• קליל, אבל רציני.

• מצחיק, אבל שידע מתי להפסיק.

• רגיש, אבל גברי.

• גברי, אבל מחובר לרגשות.

• ספונטני, אבל מתכנן הכול מראש.

• כריזמטי, אבל צנוע.

• מנהיג, אבל שייתן לי להוביל.

• אוהב לטייל, אבל גם אוהב להישאר בבית.

• ספורטאי, אבל שלא יהיה מכור לחדר כושר.

• בשל רגשית, אבל עם נשמה של ילד.

• חברותי, אבל שלא יהיו לו יותר מדי חברות.

• שיהיה לו תואר.

• רצוי שניים.

• ועדיף שגם יעשה מילואים בלי להתלונן.

• שיהיה לו עסק מצליח או עבודה בהייטק.

• אבל שיסיים לעבוד בארבע כדי להיות עם הילדים.

• שיאהב ילדים.

• אבל שלא ייתן להם מסכים.

• שידע לבשל.

• ושלא יעשה מזה עניין.

• שיקום מוקדם לתפילה.

• אבל גם יישאר ער לדייט עד חצות.

• שילמד דף יומי.

• וגם שיספיק לקרוא ספרי פסיכולוגיה.

• שיהיה מחובר לרב.

• אבל שיחשוב בעצמו.

• שידע לרקוד.

• אבל לא יותר טוב ממני.

• שיאהב מוזיקה.

• אבל שלא ישמיע טראנסים באוטו.

• שיהיה כריש במשא ומתן.

• אבל עדין איתי.

• שיזכור כל תאריך חשוב.

• בלי שאני אזכיר.

• שידע להחליף גלגל.

• לתקן ברז.

• להרכיב איקאה.

• להבין במשכנתאות.

• להשקיע בבורסה.

• ולהוציא את הזבל בלי לבקש.

• שיהיה עמוק.

• אבל גם זורם.

• שידע להכיל.

• אבל גם להציב גבולות.

• שיכבד את ההורים שלי.

• ויאהב את האחים שלי.

• ויצחק מהבדיחות של אבא שלי.

• שיהיה בן 29.

• עם ניסיון החיים של בן 45.

• והאנרגיות של בן 23.

• בלי מטענים.

• בלי אקסיות.

• בלי דרמות.

• ועם אינטליגנציה רגשית של מטפל זוגי.

• וכמובן... כימיה. כי אם אין כימיה — כל השאר לא משנה.

שיתקצר(:אני:)))))אחרונה

אישית, אני מעדיף קסם אישי על יופי.בנות רבות עלי

יש בנות שהן לא יפות, הן פשוט לא. אבל מהדרך שהן מתבטאות, וזה כולל את כל הדרכים האפשרויות (כן, התנא שנה דרך, מצחיק) במיוחד אלו שבטוחות בעצמן. או שאני בכלל מנסה להגדיר משהו שאני נמשך אליו ספציפית ולא יודע להגדיר אותו זו גם אפשרות. אולי, נראות צעירות לגילן אבל מתנהגות כבוגרות? אולי. למעשה אני די נוטה לחשוב שזה אכן זה.

נתקלתי במישהי כזו אתמול והיא עדין תקועה לי במחשבה וזה מוזר. אז בקיצור אם היית אתמול בפתח תקווה בהיפר מור תכתבי לי. סתם.

יפה. התבגרת, החכמת,למדת להסתכל לעומק ולא בחיצוניתפ.א.

ואי לגמרי אחי.בנות רבות עלי

עכשיו מה הקטע?בנות רבות עלי

עכשיו הגעתי לבית אז אני יותר מיושב. שניה רגע עוצר כי נשרף לי האוכל.

אוקי שומעים? אז בקיצור, עכשיו אני פתאום קולט את הפספוס. היא היתה עם האח שלה (בנינו זה הבן שלה אבל אני מעדיף לחשוב שהיא לא נשואה)

קיצר זרקה לו פירגונים בקול .. "מלך מלך!" אני סתם הסתובבתי. נראה לי היא חצי התפדחה למרות שהיא לא מהמתפדחות. אולי מהמפדחות זה כן. בקיצור....

מה רציתי להגיד, חשבו על הסיטואציה שאני מסתובב ואומר לה "יותר ממני?..." מה לדעתכם היתה התגובה שלה? אני אומר הייתה מבקשת את המספר לא שאני משוויץ עכשיו או משהו.

סתם טוב אני רואה שאני שוב מדרדר לכן נעצור כאן. יש למישהו משהו להוסיף?

אתם אומריםבנות רבות עליאחרונה

זה בסדר אתה גם ככה מדבר לעצמך אין מה להוסיף . אוקי... הבנתי.

אני הולך.

🤣🤣🤣

אז מתחילים איתך, תרגישי בנוח?אחיקר

סתם מעניין אותי, בנות דוסות רוצות שיתחילו איתם? ברור שכל סיטואציה והמקרה שלה, אבל אשמח להתייחסות אם ליגיטימי ואיך?

באוטובוס? ברחוב? או באיזה שיעור מעניין? בהלל של הרב שמואל אליהו? או בשמחת בית השואבה במרכז? או סתם כששניכם רכזים באיזה תנועת נוער?

וישיר? או שמעדיפות שחבר יפנה לשאול אם רלוונטי בכלל? וישר זורמים או שעדיין ליגיטמי לבקש לברר? גם מצידו?

ואתן חשבתן על זה? רציתן פעם להתחיל אבל היה פשוט מוזר מידי? זה אמור להיות מרתיע?

תודה מראש

הדוגמאות שנתת הן של ציבור קווניקי- מרכזניקיחושבת בקופסא

בציבור הזה אני חושבת שזה יהיה פחות מקובל ויתקבל פחות טוב אצל בנות שזה הסגנון שלהן.

בציבורים כאלו כנראה יעדיפו לשלוח התעניינות דרך צד שלישי.

אם היית מדבר על שמחת בית השואבה במחניים, זה כנראה היה הרבה יותר מקובל ולגיטימי (שמעתי, שיש בנים ממחניים שקובעים חברותא עם בנות ממגדל עוז, ואז בטח העניינים יכולים להתגלגל, למרות שזו לא המטרה המוצהרת...)

מעניין אם קיימות גם בנות מחוץ למקומות האלוכְּקֶדֶם

רציתיהפי

התביישתי מאוד וגם חשבתי למה שהוא יגיד לי כן?

זה היה שיעור תורה הוא היה נראה בחור טוב

נעלבתי שהוא בעצמו לא פנה אלי חח זהו.. נראלי היה לא שייך לפנות אליו

אפשר להבין את הרצון שהבחור יפנהמתוך סקרנות

רק כדאי לקחת בחשבון שגם הגברים יכולים לפעמים לחשוש מדחייה(שלא לדבר על האווירה הרווחת בה נסיון חיזור תמים יכול בקלות להיחוות כ"הטרדה").

אני בעד שבחורה שבחור מוצא חן בעיניה, לא תחשוש לעשות את הצעד הראשון (אפשר גם דרך מישהו שלישי, אם חשוב לי שאת הדינמיקה בפועל, יוביל בהתחלה הבחור).

איזה חמודה את. בטח גם הוא רצה לפנות והתביישאורין

לענ"ד, יש בנות שכן, ויש שלא. אי אפשר לדעת מראשלגיטימי?

^^ברוקוליאחרונה

שליחת תמונה מלפני 15 שנה +- להצעותראומה1

הציעו לי הצעה והבחור העלה תמונה שלו מלפני עשור++++

איך אני יודעת? כי איכות התמונה ירודה מאוד ומטושטשת. וגם מצאתי בגוגל תמונה עדכנית שלו ממקום עבודתו.

הוא נראה אחרת לגמריי..

זה לא נעים בלשון המעטה וגובל בעבירה על הדיבר "לא תשקר"...

אין דיבר כזהבחור עצוב

אבל באמת מעצבן. תנוח דעתך,גם בנות עושות את זה.

ועל פי רוב גם שוכחות לעדכן את הגיל בכרטיס.

חחח אל תתפוס אותי על קוצו של יוד הרעיון הובןראומה1

"לֹא תַעֲנֶה בְרֵעֲךָ עֵד שָׁקֶר" גם כולל שליחת תמונה עדכנית

מה הרעיון לשלוח תמונה ישנה? שבדייט פתאום אתאהב באופי שלך?, אבל איך? אם ארגיש ששיקרת לי עוד לפני הדייט?

אולילגיטימי?

לא יודעת מה בדיוק קרה, אבל אולי -

מקור התמונה הוא לא הוא, אלא מציע ההצעה?

הרי אם אפשר למצוא בגוגל בקלות תמונה עדכנית, לא סביר שהוא יתעקש לשלוח תמונה ישנה. יכול להיות שזה סתם מה שמסתובב עם הכרטיס שלו - וזה לא הגיע ישירות ממנו.

עוד כיוון של לדון לכף זכות -

יכול להיות שמבחינתו, איך שהוא רואה את הדברים, הוא נראה בול אותו דבר, אז למה לטרוח לשנות??

נחמד נחמד אבל לא ואני הכי לומדת זכותראומה1

גם בפייסבוק יש לו תמונה אחת ישנה מאוד לפני עשור.

וההצעה נעשתה דרך בוט בינה מלאכותית שמצריך הרשמה אישית דדך הסלולארי הפרטי.

התמונה מלפני שני עשורים רואים לפי מבנה הפנים, משקל הגוף, צבע כל השיער שכבר האפיר, ועוד.

אני יודע לזהות תאריך של תמונות רק לפי איכות התמונהמשה

יש הבדלים בין מצלמות דיגיטליות של 200X לבין 201X לבין סמארטפונים של 2020+.

מה לגבי שיאומי מקשיםחתול זמני

ומה אם הטלפון פשוט שרד המון, המון זמן?

הם גרועים, אבל לא כזהמשהאחרונה

יש לכם מצלמה קצת אחרת

פעם ביקשתי מחבר שלי תמונה בשביל להעביר למישהיפשוט אני..

שמתי לב שבתמונה יש לו שיער מלא לעומת התקרחות שיש לו היום, וגם הבטן בתמונה הרבה יותר מחמיאה מהמציאות. אחר כך ראיתי שלצידו יש בקבוק קוקה קולה הנושא את שמו, וחיפוש זריז בגוגל הראה שהקטע עם השמות על הבקבוקים היה לפני למעלה מעשור...

אני בדיוק בשלב שבו הבטן מתחילה לפרוץ גבולותחתול זמני

צריך לדאוג לכמה שיותר תמונות מחמיאות

עד כמה אתם מרגישים שמודל הזוגיות של ההורים שלכםפתית שלג

משפיע על מה שאתם מחפשים בבן\ת הזוג או על מודל הזוגיות שאתם מחפשים?

אני בטוח שזה משפיע הרבה יותר ממה שאפשר לבחון בשכל, אבל עדיין זה יכול ללמד הרבה.

לי לקח המון זמן להבין כמה שזה משפיע עלי בין אם רציתי ובין אם לא. אולי אפרט בהמשך..

תדייק ותסביר את כוונתךפ.א.

אני שואל זאת כי הרבה דברים בזוגיות, באופי ההתנהלות הזוגית, ביחסים בין בני הזוג, נחשפים ומתגלים רק לאחר תקופה ארוכה שגרים ביחד.

לדעתי הרבה מה שאתה רואה כיום בבית, לטוב ולרע, לא בטוח שתוכל לאבחן בצד השני לפני הנישואים.

אני למדתי המון מהזוגיות של ההורים שליפשוט אני..

למדתי מה לא לעשות

גם אנירקאני

אותו דבר

השפיע בוודאיארץ השוקולד

בעיקר לטובהארץ השוקולד

מופתע שזה חריג

שאלה מעניינת.חתול זמני

בעיקר הוציא לי את החשק והמיץ.

הזוגיות שלהם מתאפיינת, לפחות מהמבט שלי, בחיכוכים מינוריים תמידיים, הרבה משחקי תפקידים גבר־אישה, ובפן החיובי דברים שאני מבין שנחמדים שלהם אבל פשוט לא נמצאים בעולם הערכים שלי.

מה שבסופו־של־דבר חיזק אצלי את המחשבה שלפחות עבורי, שאיני מצליח להפיק את החלק החיובי בזוגיות, זה רעיון עם נטו שלילי.

פעם חשבתיoo

שלמדתי מהם איך לא לנהל זוגיות והורות

היום אני יודעת שזה לא רק הזוגיות/ ההורות

אלא האדם באשר הוא

כי בסוף הזוגיות/ ההורות היא מראה של הבנאדם

גם אם לא רציתי להתנהל כמוהם (והצלחתי בהרבה מובנים)

יש חלקים שנשארו

השפעות מילדות

אפילו כאלה בתת מודע

תמיד יש ויהיה על מה לעבוד

לעשות נכון יותר

לי היו 2 מודליםעל הנס

אחד של ההורים

השני של הסבא וסבתא שגרו צמוד ממש

הדתדלתי לקחת את הטוב שראיתי משניהם.

מההורים שלי למדתי בעיקר מה לא

מהסבא וסבתא קיבלתי המון.

אבל קצת עיוות לי את המושג זוגיות כי סבא שלי היה בעל מהסרטים באמת.עשה הכל או כמעט לגמרי הכל ופינק את סבתא שלי ממש בלי סוף וממש נהנה מזה.

היא היתה ממש נסיכה שלו.

ברור. מכל אינטראקציה קרובה מושפעיםברוקולי

משפיע מאודadvfbאחרונה

בעיקר בהתנהלות בתוך קשר,

בסוף, זה מה שראיתי בבית. על בסיס זה, אני יכול לעצב את איך אני רוצה שהזוגיות שלי תראה.

מזל טוב!בנות רבות עלי

רק עכשיו אני רואה @ארץ השוקולד אני נכנס פעם במאה שנה לכן לא ראיתי.

שתזכו לבניין עדי עד !

שידוכיםאשר ברא

איך אתם מבררים מה קריטים לכם?

(שלא קשור למידות של האדם)-

לדוגמה נושא הצבא.

איך יודעים אם זה באמת באמת קריטי לי או שיכולה להבליג אם הבחור לא עשה או לא מתכנן אבל כן פעיל במישורים אחרים?

מרגישיםintuscrepidam

השאלה למה חשוב לך שהבחור יעשה צבאאביעד מילוא

האם זה דבר שמעיד על הבחור האם את מחפשת שיהיה בבית הערך של גיוס לצבא או שפשוט חונכת לזה? זה הבירור שאת צריכה לעשות על הערך הזה

האם משהו מרגיש לך חזק שהוא חסר או קייםארץ השוקולד

אם יש לך רגש חזק בנושא וזה מאוד מפריע לך אז זה קריטי לך, אחרת, זה כנראה לא קריטי

נניח שהייתי צריך לחיות עם הבן־אדם הזה 100חתול זמני

שנה,

האם המשהו הזה היה מציק לי?

לשאול שאלה אחתadvfbאחרונה

מה הדבר המהותי שמסתתר מאחורי הפרט הטכני?

ברור שהתשובה יכולה להשנות מאדם לאדם

אולי יעניין אותך