עגילים באוזןאנונימית27
כדאי לעשות לתינוקת בת 4 חודשים חורים או לחכות קצת שתגדל?
עניין של תרבות ומסורת .. אני לא הייתי עושה עגילים לתינוקת.קרן-הפוך
אלא רק בגיל שהילדה מבקשת.
אני מרשה לבנות רק מגיל 11nnn
שאז אני בטוחה שהן רוצות את זה ומבינות שזה כואב בהתחלה ויודעות לטפל בעצמן.
אני עשיתיצופית123

לפני חודש לבת שלי בת עשרה חדשים

זה מתוק מאוד מוסיף הרבה חן!

כשהן קטנות זה פחות כואב..

ואגב לא ברור לי מאין המידע על זהכשהן קטנות זה פחות כואבמיואשת******

עשיתי לבנות שלי אחת בגיל 5, אחת בגיל 8 ואחת בגיל 11,(זה הפך להיות גיל הסף שלי, לא מוכנה פחות מזה) וככל שהיו יותר גדולות היה יותר קל לעשות להן.

לכולן כאב יום יומיים, לא חושבת שבגיל קטן כאב פחות חצי חיוך

רק הסיבוכים פחתו עם הגיל

בגיל 5 היה חור אחד שנסתם אחרי שנה(!) פשוט יום אחד נאבד העגיל אחרי שנה רצופה של לבישה והופס תוך יום נעלם החור, חור שהזדהם (אחרי כמה חודשים, לא בהתחלה)

בגיל 8 הגענו לכירוג להוציא סוגר של עגיל מהאוזן, על השונאים שלי הצרחות של הילדה

בגיל 11 תיק תק ולא נרשמו שום בעיות מאז

אני , עגילים לא עושה לפני גיל 11. 

זה לא שכואב פחותאפונה
זה שבתור תינוקות הן לא יכולות להתנגד😐
זה כואב פחות. אוזן של תינוקות יותר רכהמשתדלת יותר
ויותר דקה.
גם לי יש סיפורי עגילים לא נעימים כלל...Orit39
אני ממליצה כדי למנוע אותם, שבוע או חודש אחרי שעושים חורים, להחליף לעגילי זהב (או לפחות מצופה זהב) חישוקיים בלי סוגרים. הסוגרים יוצרים הרבה בעיות. רק כשהחורים ממש יציבים זה פחות משנה. גם לא עגילים עם נקודה קטנה, לבת שלי נתפס הסוגר בחולצה של חברה בהסעה והנקודה נכנסה לה לתוך האוזן!! היינו צריכים כירורג....
מוסיפה..אני קניתי עגיל זהב שנסגר בהברגהבתי 123
והסוגר שלו מזהב אבל מוטבע בתוך סיליקון די גדול ..ממש ממליצה לקנות כאלה
אני לא עושה עד שלא מבקשים. ויש בזה פוטנציאל לבעיותמיואשת******

כמה שהתינוקות \ילדים יותר קטנים , התנוך יותר קטן ורך יש יותר בעיות.

במיוחד שהם לא יודעים לשמור או לזהות את הבעיה בתחילתה.

אמר לי את זה כירוג כשבאנו אליו לשלוף את הסוגר של הבת שלי שנכנס לה לתוך עור התנוך (שלא תדעו מכאבים צרחות וסיבוכים)

והיא היתה בת 8! הוא אמר שהוא רואה מאות מקרים כאלו בשנה של סוגרים שנכנסו לתנוך, תנוך שנקרע ועוד כל מיני...

מאז אני לא עושה עגילים לפני גיל 11, אבל בטח לא לתינוקות.

זה קרה לה בהתחלה, כשהיה חדש?צופית123

כן. אחרי שבוע וחצימיואשת******

הוא אמר שזה מאד נפוץ שהעור רך והחור עוד לא מתאחה ובשינה למשל הסוגר נכנס פנימה ופותח את החור

אחר כך זה גם נורא בעייתי כי אסור לעשות עוד חור על המקום של הראשון

קיבלתי הנחיהצופית123

למרוח במשך 15 יום משחה אנטיביוטית 

ובנוסף היא הדגישה שחשוב מאוד לסובב את העגיל מדי פעם,

מהסיבה הזאת שלא ידבק וכו'.

אני עשיתי, זה ענין של טעם ושל עקרון אם יש.

עשינו את כל הדברים האלו.מיואשת******

אין לי שום עיקרון מלבד לא לעבור את הסבל הנורא שעברנו אז עם הילדה. תאמיני לי מי שזה קורה לו פעם אחת לא עושה את זה יותר לעולמי עד.

גם אנחנו קיבלנו הנחיות ואנחנו מאד אדוקים בקטע של לנקות ולהזיז והכל. ועדיין כמה שיותר צעירים זה יותר קורה והכירוג אמר לי שלנקות לסובב וכו לא מבטיח שלא יקרה. זה יותר תלוי במבנה האוזן ברכות העור ובמזל

שואלת כי באמת מעניין אותי..אמא_מאושרת
מה העיקרון מאחורי לעשות עגילים לתינוקות?
ממש לאאפונה
למה לעשות לה את זה? היא תינוקת אנושית, לא צעצוע.
בדיוק, זאת לא בובה. היא לא נועדה לתלות עליה קישוטיםארזי
זה מהמםאם-אם
ואני לא עושה.
מפחדת מסיבוכים ואלרגיות כשלתינוקת אין אפשרות לשתף פעולה ולהבין מה קרה לה.
אני עושה רק כשהילדה מבקשת. בערך בגיל 4. והנה עכשיו יש לבת שלי דלקת והיא אומרת לי- למה עשית לי את העגילים האלה. עניתי לה- את התחננת...
לא כל מה שמבקשים ממני בגיל 4אני עושהמיואשת******

גם לגדולה עשיתי בגיל 5 כי היא התחננה ומאז למדתי לא להתייחס ל"תחנונים" האלו

בדיוק כמו שאם היא היתה רוצה בית פליימוביל באלף שח לא הייתי קונה לה

הבת השלישית כבר יודעת שאין מה לבקש. 11 זה המינימום שלנו ואין מה לדון בכלל.

לא הבנתאם-אם
אני *מחכה* שהבת תבקש. אני רוצה לעשות לה עגילים ומחכה לרצון שלה.
זה לא שהיא מתחננת ואני מסרבת.
מה לעשות, גם אני אוהבת עגילים.
אצלי- אם אני יוצאת מהבית בלי עגילים אני מרגישה 'עירומה', כאילו חסר לי משהו
זה בדיוק מה שהתכוונתימיואשת******

גם אני מאד אוהבת עגילים

אבל אני לא חושבת שזה פייר לומר לילדה בת 4- יש לך דלקת כי את ביקשת עגילים.

כי אם זו בקשה לא אחראית לא היית מסכימה, ואי אפשר לצפות מילדה בת 4 שתבקש משהו כזה ותבין את ההשלכות ואחר כך שתשלים עם העובדה שכואב לה כי היא ביקשה את זה, כך לדעתי.

אז ברור לי שעשית את זה כי חיכית לבקשה, ולא כי סמכת עליה שזו בקשה ממישהי שמבינה באמת מה ההשלכות שלה, ולכן גם הדלקת זה לא הגיוני לומר לה -כי את ביקשת.

דעתי האישית...

רק שתדעי מנסיון מר, שדלקות מובילות הרבה פעמים לסתימה של החור, ואז צריך חור חדש, לא תמיד הילדה מוכנה כי היא זוכרת שזה כואב, והחור החדש לא יכול להיות איפה שהישן היה ואז זה לא תמיד סימטרי בשני האוזניים

בקיצור, עברתי הכל לצערי. עגילים זה מהמם , אם יצאתי בלעדיהם מהבית אני אחזור, אבל לילדות שלי לא אעשה לפני גיל 11.

מעניין מה שאת כותבתאם-אם
מסכימה עם כל מילהאפונה
בעיני הגבול התחתון הוא הגיל שבו הילדה תוכל לטפל באינפקציה עצמאית.
ממש. עוד לא נדרשתי לשאלה כי אין לי בת,לפניו ברננה!
אב כל כך התחברתי למה שכתבת.
אני בגיל 14 לא הייתי מספיק אחראית והייתה לי דלקת ממש רצינית, ומאז ועד היום אני לא יכולה לשים עגילים ליותר מכמה שעות (נגיד בליל הסדר התחילה לי דלקת- מכניסת חג עד 2 בלילה...), ולא את כל העגילים (בעיקר זהב. רוב הכסף אבל לא כולם, לא יודעת מה ההבדל... ויש קצת מגולדפילד שגם מצליחה).
ממש חבל מבחינתי כי בעלי ממש אוהב...
אז לא מספיק שהיא תהיה מספיק גדולה לטפל בעצמה, אלא גם תבין מה יהיו ההשלכות אם לא...
תודה. עזרת לי מאוד!בעיקר קוראת
אני מאוד רוצה לעשות לבנות שלי עגילים. ובעלי נגד. כשנולדה הגדולה סיכמנו שכשהיא תבקש נעשה לה. בגיל שנתיים ניסיתי ללמד אותה לבקש מרוב שרציתי😁, לא הלך. בכא היום היא בת חמש וחצי ובקשה כבר כמה וכמה פעמים. וכל פעם בעלי מסביר לה בטוב טעם למה בעצם לא כדאי לה והיא משתכנעת. (למשל חברה טובה שלה עם אנפקציה והוא הסביר לה שכדאי שתגדל קצת...)
ואני כל פעם מתאכזבת.
ועכשיו אחרי שקראתי את כל הסיבוכים, מחכה בכיף לבת מצוה.
דווקא גיל 5 מצויין לדעתיבתי 123
הרמתי ידיים מלנסות לשכנע את בעליבעיקר קוראת
הוא אומן השכנוע אין לי סיכוי נגדו
ותכלס' אם לילדה זה לא חשוב אז שיהיה...

לי עשו בגיל חמש, אז גם חשבתי שהגיוני.
שמחה שעזרתי מיואשת******
אני הייתי כמוך ולכן עשינו לראשונה בגיל חמש (אחרי שבעלי דחה ודחה) ו.... הסיפורים שעברנו מאז שינו את דעתי לגמרי
למה דלקות?לטובה
לא רואה שזאת הבעיה אצלנו. אם שמים אמיתי אין בעיה . ואנטיביוטיקה בהתחלה.
זה אצליכם לא קרה לא מעיד כלוםמיואשת******
שמנו אמיתי, שמנו אנטיביוטיקה. הכל
ויש והיו ויהיו דלקות אצל הרבה
זאת המציאות
אז אני עשיתי לבנות בגיל חודשיים. ולמה? כיכלה נאה
יבוא יום והן תירצנה עגילים. אז אני חוסכת להן את הפחד ליפני החורים.
הן לא זוכרות גמרתי עם זה וזהו.

אני רואה את זה כמו חיסון. שניה כואב ושוכחים.
זה בגלל שהתרגלתOrit39
בת כמה היא? פשוט תשאלי אותה אם היא רוצה. ואל תלחצי... בד"כ הן רוצות כשרואות עגילים יפים על מישהי מהמשפחה או חברות.
למה 11…לטובה
לי אישית עשו בכיתה א.
לדעתילמה לא123
בגיל הזה הם ככ מתוקים שזה פשוט לא חסר
בשביל מה??
לדעתי כדאי כשמבקשים זו חוויה מש מרגשת בשבילןבתי 123
אבל אם אצלכם מקובל שתינוקת עם עגילים אז תעשי..
לי אישית זה לא היה חשוב
תזכרי גם שלפעמים זו התעסקות עם אנפקציות ורגישות ואי אפשר לדעת מראש
אז אני בדעה שונהמק"ר
עשיתי לבת של בגיל מאוד צעיר (לא כותבת איזה מחשש לעגבניות)
לא נרשמו שום בעיות.
קיבלנו הנחיות ופעלנו לפיהם והכל היה מצויין.
ואגב חור בגיל כזה אכן נסתם במהירות ולכן צריך שיהיה כל הזמן עגיל, אם רוצים שישמר
ומלפפונים את מוכנה לקבל? מיואשת******
אני בכלל לא כותבת פה מדעה של האם נכון או לא והאם צריך לעשות שיבקשו או לא
ממש ממש לא

אני פשוט כותבת את כל מה שעבר עלינו בנושא שבנות תדענה שזה ממש לא פשוט כמו שזה נשמע. אני חשבתי שאנחנו מקרה נדיר והכירוג צחק עלי ואמר לי שלא תדעי כמה מקרים כאלו אני רואה
וזה בלי לדבר על הדלקות, סתימות, ילדה שיש לה עגיל אחד כי נסתם לה ולא מוכנה בשום אופן שיכאב שוב וכו
אז אני רק כותבת מה עברנו וכל אחת שתחליט לבד, רק להיות מודעים לסיבוכים האפשריים
אין בעיה, אני רק אומרתמק"ר
אנחנו מלא בנות בבית, כולן קיבלו עגילים בגיל מוקדם ולא נרשמו תקלות
בסדר. רק להיות מודעים לסיכוניםמיואשת******
מאה אחוז, צודקתמק"ר
כתבתי שעשינו את זה לפי ההנחיות המאוד ברורות שקיבלנו.
אבלמיואשת******
גם אני...
זה מה שניסיתי לומר שההנחיות לא מסלקות את הסיכונים
מבטיחה לך שעשינו כל מה שצריך ויותר מזה
בטוח לי!מק"ר

גם אני מופתעת שהרוב חוששות. ל 4 בנות עשיתי בגיל חודשייםכלה נאה
והיה בסדר גמור.
אני דיברתי בפלאפון תוך כדי נהיגהאפונה
כמובן הייתי מרוכזת ועשיתי את זה בזהירות וב"ה הגעתי הביתה בשלום והכל היה מצוין.

יש כאן נזקים פוטנציאלים וסבל - ומנגד מהי התועלת?!
ב"ה שנפלתם על הצד הטוב של הסטטיסטיקה. אני עדיין לא מבינה למה להכנס לשם.
את באמת משווה???מק"ר
ואגב, חמותי מהתחום (לא רוצה לכתוב מה מחשש לזיהוי) והיא לא ראתה בזה שום בעיה, להיפך אפילו
מימנה את זה
אולי ההשוואה לא הוגנתאפונה
כי לשיחה בפלאפון בזמן הנהיגה עשויה להיות תועלת כלשהי (מצד עצמה, או כדי לשמור על העירנות).
מה התועלת בלחורר אוזניים של תינוקת?!
את מרשה לי לא להכנס לדיון הזה? מק"ר
לא רואה בו שום תועלת, שכל אחת תעשה כטוב בעיניה.
מי שמדבר בזמן נהיגה בטלפון או מתעסק בו הוא רוצח בפוטנציה, את לא יכולה להגיד את זה על מי שעושה עגילים לילד שלו. את זה רק היה חשוב לי לומר
מסכימה לגמרי על השורה האחרונהמיואשת******
שזה יפה? לפחות לטעמם של חלק מהאוכלוסייהאם-אם
יש לי גיסה אחת שבדרך חזרה מהבית חולים עושה לתינוקת עגילים.
וגיסה אחרת שעשתה בגיל חודש.
מה לעשות?! יש מגוון אוכלוסיות.

חחח את רצינית?? מה הקשר? למה לא?כלה נאה
זה נשמע שאני אמא מתעללת 😞

ומה התועלת לדחות שהילדה תפחד בגיל גדול?
אני חוסכת לה את זה.
מעניין שהבנות לא כעסו למה התעללתי בהן כשהיו בגיל חודשיים. הפוך.
הבת שלי בת 10 סיפרה על חברה שהולכת לעשות עגילים. והיא אומאת אמלה היא לא מפחדת? ואמרה איזה נס שיש לי כבר.
הצלת את כבודי ;)צופית123

לי עשו בגיל חצי שנה😁שירקי
לא זוכרת שכאב לי חחח

אני אישית לא עושה להם בגלל הפחד מאינפקציה וכאלה אז חשבתי לשים מדבקות עגילים אבל נראלי שיש יותר סיכוי שיכנס לתוך האוזן...

לדעתי גם כדאי לחכות עד שיגדלו....וגם אז לשים את העגילים האלה שבלי סוגר ( אלו שנסגרים כמו קליפס ואז אין סיכוי שיכנס לאוזן...
אני עושה רק כשהילדה מבקשתאורי8
לא מבינה למה להכאיב לתינוקות שלא מבינה. כשהן מבקשות , הן כבר מבינות למה הן סובלות .
היום שמים משחה וזה לא כואבאם-אם
זה כואב אחר כךאורי8
מכירה את המשחות. אם זה עוזר , זה בזמן שעושים את החור. אחר כך זה כואב עוד יום- יומיים. ילדה שביקשה את זה , מבינה מה קורה לה.
תינוקת - לא! אין לה שום עניין בזה. למה להכאיב לה כדי שלאמא יהיה נחמד לראות תינוקת עם עגילים?
לבנים עושים ברית. צריך שיוויוןכתר הרימון
אני עשיתי בגיל 7 חודשיםחרדית צעירה
עשינו עם עגילים מצופות זהב שסוגר הוא כמו כיפה קטנה שלא יכול להיכנס לתנוך. לפני כן מרחתי לה משחת אמלה על התנוך- היא אפילו לא שמה לב. הקפדתי לנקות פעמיים ביום עם פד אלכוהול ולסובב למשל 3 שבועות. אחרי חודש קנינו עגילי חישוק קטנות שבחנות סגרו אותן עם פלייר וא"א להוריד לבד, כך אין חשש שיפול. בינתיים 3 שנים לא נרשמו שום תקלות!!
עכשיו יש לי תינוקת נוספת כמעט בת 7 חודשים, ויש לנו חתונה עוד חודשיים--היא תקבל עגילים לפני.
זה בדיוק הסוגר שנכנס לנו לאוזן. רק שתדעימיואשת******
גדול. ממש גדול, עד היום לא ברור לי איך הוא נכנס ולאיפה, אבל ראיתי את הרופא מוציא אוצו משם
לי זה זכור כחוויה ביומולדת 7*מה*
לא אוהבת אצל תינוקות, מרגיש לי ערבי כזה 😬 ולא רואה סיבה לעשות... בגיל 7 היה לי יום כיף עם אמא ועשינו חורים באוזניים, זכור לי כזיכרון מתוק
איזה מדוייקת PIKA

קראתי את כל התגובות והאמת שאני בהלם.ארזי
לקחת תינוקת בריאה ומושלמת לדקור ולהכאיב לה פעמיים, לסכן אותה בדלקות והסתבכויות וזיהומים עבור משהו שלא מביא לה עצמה שום תועלת וטובה או אםילו כיף כי לדעת אמא זה יפה?! אז מה אם זה יפה?? לא מובן לי. זיהום בגיל כזה השם ישמור, למה יכול להוביל. בליעה של העגיל. פציעה של התנוך. למה למה למה להכנס לזה.
מצטרפת לארזי שמעלי,נעם א-ל
ברור לי שזה עניין של טעם ובעיקר של תרבות.
אישית- נראה לי לא פייר לקבוע משהו כזה לבת שלי..
לאחותי עשו עגילים בגיל 3 כי "ביקשה", והיום כשהיא גדולה היא לא סובלת עגילים והולכת בלי. אבל-- נשאר לה סימן של חור על האוזניים.....
מה שאני מנסה לומר זה שלאמא שאוהבת עגילים, לא עולה באופציה המחשבה שהבת שלה לא תאהב. אבל מה לעשות- לא כל נשות ישראל אוהבות ועונדות עגילים. מה שמראה שזה לא באמת מצרך חובה... וב"ה אפשר לחיות בטוב ובשמחה, להיות נשית ויפה- גם בלי...
לכן- לא רואה איך אמא יכולה לקבוע דבר כזה לבת שלה. זה לא מה ללבוש, שזה עניין הפיך.... וגם לא עניין בריאותי בשום צורה..
ברור שהורים מחליטים הרבה דברים בשביל הילדים שלהם, בטח ובטח בגיל הצעיר, אבל בעיני צריך לזכור שהילדה שלי היא לא הרכוש שלי- וההחלטות לגביה צריכות להתקבל במחשבה עליה, ולא על מה יפה בעיני...
זה כמובן לא אומר שכל מי שעושה לבתה הקטנה לא חושבת עליה- כמו שפתחתי, זה בעיקר עניין תרבותי ויש לי המון המון חברות שעשו לבנותיהן.. בדרך חזור מהבי"ח הביתה עוברים בחנות...
לדעתי כדאי לחכות עד גיל ההתבגרותl666
ואז ילדה תחליט אם היא רוצה. חבל לחשוף את הילדה לאפשרות של זיהום או כמו שנשים כתבו פה ישר למרוח משחה אנטיביוטית. אני ממש לא בגישה טבעית אבל ברור שעדיף להימנע כמה שיותר ממצבים שדורשים אנטיביוטיקה. כמובן נגד להכאיב לתינוקות. גם ככה יש להם גזים, וירוסים, לשון קשורה...
בנוסף גם פן כספי. הוצאה מיותרת בעיניי. אם כבר עדיף שאימא תקנה לעצמה משהו יפה. ובכללי מעצבן שמישהו עושה קופה על סבל של תינוקות. עגילים עולים כסף, שירות בסלון יופי גם...
בגיל גן לפעמים עגילים הולכים לאיבוד או פעוטות יכולות להכניס אותם לכל מיני מקומות בגוף.
עגילים גם נתקלים בכל דבר. בחורף הזה ילדה כבת שמונה התגלשה עם אחותה הקטנה ועגיל פתאום נתקע בכובע של תינוקת. מזל שהיה שם אבא אחד ששם לב מהר, עצר אותן באמצע מגלשה ושיחרר כי ילדה עצמה הייתה בהלם ..
עגילים גם עושים חשק לפעוטות אחרים לגעת או למשוך בהם.
מה שמזל באמת זה שלא נקרע לה התנוך. זה קורה.מיואשת******

לדעתי כןלהיות בשמחה1

לי לא עשו שהיתי תינוקת ועד גיל מבוגר פחדתי לעשות חורים למרות שמאוד רציתי.

ויש לי 2 אחיניות בנות 9 ו 11 שגם פוחדות לעשות חורים בגלל הכאב.

כן. שלושה חודשים, כך אצלנוהעני ממעש
בגיל גדול, גורר התעסקויות של הילדה , שרק עושים בלגאן
אולי אפשר לתת לילדה לבחורשוקולדד ציפס

אם היא רוצה להיות מנוקבת לכל חייה?

לי עשו עגילים בגיל 6 בערך, כי בקשתי מאד ליומולדת.

נסתם לי החור, כמובן,

ואחכ לא רציתי עוד חור אבל שנים היה לי סימן וזה עצבן אותי.

מתוודה שבגיל 20 היתה לנו חתונה ואז הלכתי מהר מהר לעשות

ודי התפדחתי מה'עגילים הראשונות'.

אבל היום אני עם זה בכיף ומרצוני.

מיותר. הם נוגעים, מפילים.. לא תמיד זה מחזיקאנונימית לרגע1
אני דווקא לא מבינה פה אף אחתעדינה אבל בשטח
ויש פה קצת צביעות. כי זה נורא אופנתי להתחשב בדיעה של התינוק. בואו. כמעט ואין אישה היום שאין לה עגילים, וכל אחת רוצה עגילים בשלב כלשהוא בחיים, בודדות הנשים שלא. וכל הזמן יש סיפורים על ילדות שמאוד רצו אבל פחדו, אף אחת לא רוצה להיות שונה מהחברות שלה. אני עשיתי לשתי הבנות שלי, בגיל מוקדם מאוד, ב"ה עבר בשלום, הן לא נראו ערביות אפילו לשניה. אנחנו מחליטות החלטות על הילדים שלנו כל הזמן. וזו החלטה שתעזור להן בעתיד. דווקא הייתי רוצה לשמוע עכשיו את כל הנשים שהאמהות שלהן השאירו להן את ההחלטה לגיל מבוגר יותר, איך הן הרגישו או עדיין מרגישות עם זה. כמו שאתן מחליטות לעשות חיסון, ברית, לקחת לים, לקחת לג'ימבורי, לגזור שיער, לחפוף עם שמפו, זו עוד אחת מההחלטות עם סיכון מועט אבל שברוב המקרים-- עושה רק טוב.
וואו הגזמת גםמיואשת******
לחורר אוזן זה לא כמו לשטוף עם שמפו
ממש לא הגיוני ההשוואה
ואם בא לך- אמא שלי לא עשתה לי ועשיתי לבד בגיל 12 והיה סבבה
עשיתי לבת נוספת בגיל 11 מבחירתה לגמרי והיא התמודדה יפה מאד עם הפחד
יש דעות מוקצנות לכאן ולכאן ואני לר שופטת שום החלטה
אבל לומר שזה כמו לחפוף ראש זה מוקצן ולא קשור
לא הייתי מגיבה אם לא היית מבקשת..בהריון שוב
אבל אבא שלי התנגד בכל תוקף לעגילים לבנות שלו בכל גיל. אז גדלנו בלי. ולא סבלתי מזה. להפך היה משהו אחד פחות לדאוג לו כל בוקר. לא הרגתי רע עם זה היה לי טוב עם מי שאני והאמת שחברות שהיו איתי שנים היו בשוק כששמעו שאין לי עגילים ומעולם לא היה לי. היו בטוחות שיש לי... לבנות שלי אני לא עושה עגילים אם יגיע יום ויבקשו נדון בזה אז כרגע לא רואה בזה עניין גדלתי בשמחה ואושר גם בלי זה
גם אצלנו כךכי הנני בידך
ולא נרשמו פגמים בשמחת הילדות שלנו או בעיות בהתבגרות. מי שבגרה- תיכון ומעלה והחליטה שהיא רוצה- הלכה ועשתה.
אישית עשיתי כמה שנים אחרי החתונה ומאד שמחה שזה הזמן שעשיתי ושלא החליטו בשבילי בנושא הזה.
לילדות שלי בטח לא אעשה בלי שיבקשו, וברור שלא לפני בת מצווה לפחות.
אני מרגישה עם זה מצויין ואין לי עד היום..חילזון 123
לא מבינה את הטענה שלך
לחורר את הגוף זה משהו די בילתי הפיך. אם כשהיא תגדל היא תירצה היא תוכל לעשות. לעומת זאת אם לא תירצה וכבר עשו לה זה לא ממש הפיך בחזרה...
בבקשהאפונה
אצלנו ההורים הרשו מגיל 16, בפועל עשיתי בגיל 15.5.

ודאי שאנחנו מקבלים החלטות בשביל הילדים שלנו. אנחנו משתדלים להכניס למע' השיקולים בעיקר את מה שנוגע לטובת הילד. אבל פרוצדורה חודרנית לילד כדי שיהיה לך נעים להסתכל עליו?!
ואם מישהי תפחד לעשות בעתיד חורים באוזניים? אז שלא תעשה, לא אסון גדול. בואי, זה לא דרישה קיומית.
משווה חורים מיותרים בגוף לחיסונים וחפיפת ראש?!שאלהשאלה
כמו שאת אוהבת לומר- בואי. חורים באזניים זה לא לטובת שום תינוקת בת כמה חודשים. אני עשיתי חורים בגיל 15 כי התחשק לי, לא כי הרגשתי שונה ממישהי וגם איזה מן חינוך זה לעשות דברים לא בריאים או הגיוניים כדי להיות זהה למישהו? חורים באזניים זו גחמה של אישה בוגרת שיש לה תינוקת נטולת יכולת התנגדות, מיותרת במקרה הטוב מסוכנת במקרה הרע
ביקשת - אני אענה...פיג'מה
לי ההורים לא הרשו לעשות עד גיל 18. למה? כי ככה הם החליטו. אבא שלי טען שאני אחליט אם אני רוצה לעשות את זה כשאהייה בוגרת וגדולה, שאבין את ההשלכות של זה. כשניסיתי לשכנע אותו (בגיל 16/17) הוא דיבר איתי בנחת על זה שלדעתו זה לא ראוי לעשות 'מום בגוף שלנו', ואח שלי הוסיף שאני לא פרה וכו'. אז אני לא הסכמתי עם הגישה הזו, והיה לי קשה להקשיב לה. אבל כיבדתי. ביום הולדת 18 הזמנתי את אמא, והלכנו לעשות לי חורים... עגילחם רפואיות כמובן, יפות ממש, שעד היום אני הולכת איתן לפעמים כי הן יפות כ''כ... אחרי כמה חודשים, לפי ההנחיה שקיבלתי, באתי לראות שהחור סבבה, ואמא קנתה לי (גם בשם אבא, שכיבד את דעתי וקיבל אותה) כמה זוגות יפים של עגילים...
גם אצלנו. אני עד היום בלימילון ספיר
אחיותי עשו בתיכון. בנותי בלי, ואת עשתה בגיל 18.
הכל בסדר

לא אוהבת תינוקות עם עגילים
מרגיש לי לא ישראלי כזה
אולי בגלל שכשהייתי ילדה רק לעולות חדשות היו עגילים
אני גדלתי ללא עגילים. לא הרגשתי צורך.שירה515
מתישהו אחרי החתונה התחשק לי, אז עשיתי חורים.
אחיותי הקטנות ענדו עגילים הרבה לפני, כי הן ביקשו.

לבנותי עשיתי חורים כשרצו. בגיל יסודי. לא זכור לי שהתלוננו על כאב.
אין לי שום עניין בהשקעה במשהו שהילדה לא מעוניינת בו.
גמני כךאנונימית לרגע1

אין לי " דד ליין" לעשיית חורים.. גם בגיל ההתבגרות אוכל להגיד שאולי זה לא זמן מתאים, בגלל השלב, ובהמשך הן תתחרטנה.

לא נכנסת למקומות האלה של איזה גיל מדויק,

מה שבטוח-  אעשה חורים בהתאם לרצון הילדה, ואתן לה את האפשרות לבחור אם כן או לא

אני עשיתי עגילים מבחירה כילדה וכך עשיתי גם לבנותיאורי8
והיה בסדר, נסתם ועשיתי שוב, אבל אני בחרתי ואני התעסקתי עם זה. פשוט לא רואה טעם לעשות לתינוקת. מה היא מרוויחה מזה, היא רק סובלת בלי להבין למה. לכל מה שהזכרתי יש טעם- חיסון, ברית, ג'ימבורי, ים. לא רואה תועלת בעגילים לתינוקת , חוץ מזה שזה יפה בעיני האמא, התינוקת לא מרוויחה כלום. לא חושבת שתינוקת סובלת פחות. היא סובלת כמו ילדה שעושה מבחירה, אבל לא מבינה למה.
גם אני מתפקדתערשק בהעלותך

אני לא זוכרת אם הגיל שאמא של אמרה היה 12 או 18, מה שבטוח - עוד לפני שהגעתי אליו כבר היה ברור לי שבחיים אני לא ארצה חורים באוזניים. אז עד היום אין חורים - לא לי, לא לאחותי, לא לאמא שלי... ואני שמחה בזה מאוד.

ולמה שכתבת: "זה נורא אופנתי להתחשב בדיעה של התינוק" - כל כך משמח אותי בשביל התינוקות שלי שהם נולדו בדור הזה, שבו אופנתי להתחשב בהם. 

עשיתי לראשונה בגיל שבועים לשניה בגיל חודש אני ממש אוהבתגלית

ממש הופתעתי מהתגובות פה לא ידעתי שזה עושה בעיות ב"ה לא נתקלתי עם בעיות 

הקטנה בגיל שנה וכמה חודשים ועדין לא עשיתי ...

סתם כי לא היה לי כח להתעסקות הזו מסביב יו נפל העגיל ולחפש ולקנות עגיל חדש שלא מוצאים.. או במקרה הטוב רק סוגר .. כי זה נתקע בבגדים שמורידים להם תחולצה שהם קטנים ממש..

שהיא נולדה בחורף בתכנון היה לעשות בקיץ שאין הרבה שכבות להוריד ומאז ועד היום שנה + לא עשיתי לה עדין.

מניסיון רואה שהעגיל בשלב כלשהולטובה
נופל.(יכול להאבד גם) וחבל... אישית הייתי מחכה.
הרבה עושים כךOrit39
כי הם לא מתנגדים ועוברים את זה רגוע יחסית. אני נגד. כי יש סיכוי לקבל זיהום ואינפקציה. ילדה בת 3 יכולה לעבור את זה, אבל לתינוקת קטנטנה זה יכול להסתבך ולהגיע למצבים של חום וכו'... לכל הבנות שלי עשיתי עגילים מתי שביקשו וזה תמיד היה סביב גיל 3. זה גם יותר חוויתי עבורן כשהן עושות את זה מרצונן, בוחרות את העגילים ומתרגשות....
לא.די"מ

כשתהיה מספיק גדולה ותבקש בעצמה אז שתעשה.
את לא צריכה לקבל בשבילה החלטה כזאת.

לחכות שתגדלרק אמונה

מנסיון.כל היום העגילים נאבדות ונשברות בגיל הקטן.זה בעסה!

יפה יפה אבל בתכלס' לא פרקטי.

וואי המון זמן לא היית פהצופית123

טוב לראותך...

נכון.גם אותך.תודהרק אמונה

כיף שזוכרים אותי.

לדעתי לא כדאיבת של השם

א. למה להכאיב לתינוקת קטנה סתם?

ב. עלולה להתפתח אינפקציה וכו' ואז זה מסובך וממש לא נעים

ג. כמו שלא שמים שרשרת לתינוקת לדעתי לא צריך גם עגילים.. תינוקיות יפים גם ככה כמו שה' ברא אותם וזה סתם מיותר ואפילו יכול למשוך מדי תשומת לב וצריך להיזהר מעין הרע

לדעתי אין לך זכות לנקוט בפעולה בלתי הפיכה בגוף של הבת שלךבת הריםאחרונה

כשהיא תהיה גדולה ומבינה, תציעי לה והיא תחליט לבד.

כך אני נוהגת עם בנותיי. לא מחליטה בשבילן. מחכה שזה יבוא מהן.

בדיקת פאפ תמיד נעשית עם ספקולום? 🫩באתי מפעם..
לא זוכרתכבת שבעים

רק יודעת להגיד שלי כאב מאוד שהספקולום מפלסטיק, ממש בלתי אפשרי.

אז הרופאה לקחה ספקולום ממתכת והיה הרבה פחות כואב. 

בפעם האחרונה קבעתי צילום רחם ופאפ יחד כיבאתי מפעם..
אני מטופלת פוריות ומבחינתי ספקולום זה כמו החזרה

הרופא אמר לי שהוא לא עושה עם ספקולום... והבנתי שהרוב כן

אםשר פשוט לבקש?

לי עשו בלי..אנונימית בהו"ל
לא זוכרת. אבל בוודאות כל רופא עושה את זה אחרת לגמריראת גאולה
כתבו פה לא מזמן שאפשר לדגום את עצמךמרגול
כשלי הרופאה עשתה זה היה עם ספקולום

אבל כתבו פה נשים שיש בחלק מהמקומות ערכה לבדיקה עצמית, כלומר שאת עושה את הפעולה הפיזית לבד. אז מן הסתם זו אופציה ללא ספקולום….

נכון. אני עשיתי לעצמי עם הערכה והיה ממש פשוט ועדיןכבתחילה
התקשרתי לכל בריאות האישה בכללית באיזורבאתי מפעם..
ואמרו לי שאין דבר כזה
אולי שם אין...במכבי ישיעל מהדרום
לי עשו בליחנוקה

וגם ראיתי שכבר יש ערכות שעושים לבד

(צריך להגיע לצוואר אז אם הוא אחורי יתכן וזה יותר קל לרופא עם ספקולום. אם עושים לבד בעמידה זה יותר בקלות)

אני עשיתי בערכה ביתית- היה מצויןממשיכהאחרונה

תנסי לבקש, אין דבר כזה שבכללית אין. כולם מחזיקים את זה למיטב ידיעתי.

הרופאה בעצמה אמרה לי שכדאי לי לעשות את הביתי כי היא הרבה פחות פולשנית מהבדיקה שהרופאים עושים.

בהצלחה!

עזרה עם ילד בן 3 שמתפתל מכאביםרוני_רון

הוא כבר שבועיים בערך מתלונן ששורף לו בישבן

הוא גמול..

לא רואים שם אדום בכלל בכלל. בכל אופן מרחנו משחה להרגעה די הרבה פעמים.

ניסינו כמה וכמה פעמים לבדוק תולעים, ולא ראינו.

בכל מקרה בשבת התחיל להתלונן יותר ויותר פעמים ששורף לו בישבן.

אמר שצריך לשירותים מספר 2, כל 5 דקות בערך הלכנו איתו, ישבנו שם, הוא קפץ ממש מכאבים ואז התייאש ואמר שלא צריך. לא יצא לו כלום...

והוא ממש בוכה מכאבים ששורף לו בישבן. לפעמים גם מתלונן על כאבי בטן.

לא נראה לי שזה עצירות. הוא עשה בשבועיים האלו המון פעמים רגיל. וגם אתמול בערב עשה רגיל. הוא כן בוכה שהוא לא מצליח לעשות מספר 2.

ניסינו לתת פתילה של נורופן, אחרי שממש ממש בכה, חשבתי אולי זה יעזור לו לשחרר אם יש עצירות. אבל לא יצא לו כלום אחכ.

הוא ממש ממש בוכה מכאבים. כל הזמן.

הערב הלכנו איתו לרופא מוקד של הקופה. הוא אמר שבגלל שזה כאב של שבועיים שרק התחזק זה לא נשמע לו משהו קריטי, והוא לא רופא ילדים ושנלך לרופא ילדים מחר.

למישהי יש רעיון לכיוון?

או תולעים או עצירות עם גזיםצוףלבוב
לבת שלי בתחילת שנה היו כאבי בטן מוזרים דווקא לקראת ערב במשך שבוע וחצי. בסוף עשינו צילום , אכן הייתה עצירות וגזים . קיבלה תרופה , אחרי יומיים הכל עבר.
אמרו לי שתולעים כואבים בלילהרוני_רון

דווקא בלילה ישן ממש טוב

וכל היום בכה מכאבים.

היתה לו יציאה די רכה בליל שבת, לכן עצירות לא נשמע לי...

קיבלתם הפניה לצילום מרופא ילדים?

ממש תודה!

יציאה רכה עדיין יכולהצוףלבוב

להיות ביחד עם עצירות .

כן , קיבלנו הפניה מרופא ילדים כי באנו אליו פעם שניה אחרי כמה ימים של כאבי בטן. הוא גם נתן בדיקת דם . בצילום ממש ראו גזים.

עם ילדה אחרת לפני כמה שנים בהתחלה גם חשב וירוס ולא עבר , רק החמיר . עשינו בדיקת דם , התברר שהייתה דלקת רצינית. 

כואב גם ביום. מנסיון מר של ילדה רגישה לתולעיםאמהלה

בכ"א כדאי ללכת לרופא לשלול משהו אחר.

למה לא לנסות ורמוקס?shiran30005

לנו אןמנם זה היה בלילה אבל לא ראיתי תולעים והיה מלא בכי וצרחות בלילה, החלטנו בהמלצת רופאה כן לנסות ורמוקס ובאמת באותו לילה היא נרגעה פלאים.

זה מקרה שונה אבל הייתי מנסה

גם הבן שלי באותו תקופה היה לא רגוע בכלל במהלך היום גם לו נתתי ורמוקס יחד עם הילדה וגם הוא ממש נרגע, אז כנראה שכן היה להם

שירגיש טוב! 

מסכןהריון ולידה

אצלנו זה ממש תולעים

חבל, הייתי מביאה ורמוקס כבר לפני שבועיים.

סליחה שמאנונימי, בטעותהריון ולידה
מזכיר מאד בתיאור משהו שהיה לנוהתחברתי במיוחדאחרונה

אצלנו זה בסוף התברר כן כעצירות. וזה החמיר ככ שהלכנו באמצע הלילה לטרם שהפנו למיון ובטשוטוש הוציאו לילד אבני צואה.

הוא גם אומר לכם שקשה לו לעשות קקי.

אני הייתי מנסה לתת נורמלקס. זה יחסית טבעי ואפשר בלי מרשם

מתי צריך ללכת שוב לרופאת נשים?כבת שבעים

אני בשבוע 14, הייתי לפני יותר מחודש ומאז עשיתי רק בדיקות דם (לא עשיתי שקיפות עורפית)

שכחתי לשאול את הרופאה מתי לחזור... 

מתישהו לפני שבוע 20כורסא ירוקה
אני אוהבת ללכת אחרי שיש לי תוצאה של שקיפות, סקירה מוקדמת ואולי גם חלבון עוברי. אבל אם את לא עושה אז פשוט מתישהו..
אצלנו היא אומרת בשלב הזהקטנה67
לבוא כל חודש וחצי
גם כשזה לא הריון ראשון?כבת שבעים
לא. הרופאה עוקבת אחרי כל הבדיקותיעל מהדרום

לק"י

ונותנת הפניות חדשות.

אם אין תורים, בעיני גם לא נורא להגיע פעם בחודשיים.

כןקטנה67אחרונה
תינוקות חמודה מחפשת שםאנונימית בהו"ל

תינוקת חמודה בת חמישה ימים מחפשת שם

דרוש 

שם עם משמעות חיובית (לא רק צליל יפה)

קלאסי (לא שם שהתחיל ללכת אתמול ומחר יפסיק ללכת)

עדיפות לשם תנכי אבל לא חייב.

לא מדי קצר

היא הולכת ומזדקנת

הסביבה לוחצת

ולא מוצאים שם ששתינו מתחברים

הדד ליין היה שבת אבל לא הצלחנו להיסגר על עצמינו ועכשיו אני מסננת פה את כל המשפחה שרוצה עדכון ואין לי!

אביגיל , אביטל , אבישג , נועה, אלישבעצוףלבוב
אוריהאונמר
נועה תמר יעל אבישגהבוקר יעלה
נטע מיכל מעין רוני שחרבוקר אור
יש משמעויות ספציפיות שאתם מחפשים?מרגול

מנסה לחשוב על שמות נחמדים לא יחודיים מדי

שירי, רוני, גילי, רננה, הלל, הללי, ציון, מוריה, הודיה

זה שמות עם משמעות ברורה

בהיבט היותר ייחודי אפשר ללכת על שמות שקשורים לטבע (עצים, פרחים, הרים בארץ, נחלים בארץ וכו):

ירדן, איילה, כרמל, שקד, גליל, יסמין, מורן, מרווה, צוף וכו'

ויש גם יישובים עם שמות מעלפים;)

שרה, רבקה, רחל, לאה, מריםמתואמת

חנה, דבורה, אביגיל, אסתר, רות, הדסה, יסכה, איילה, נועה, מילכה, תרצה.

יש הרבה שמות יפים בתנ"ך ויש ספרים שמרכזים שמות מהתנ"ך, אפשר להסתכל בהם כדי לקבל השראה...

רק רוצה לעודד אותך לא להילחץכורסא ירוקה

אני מבינה שהסביבה חסרת סבלנות, אז שידמיינו שהיא נולדה עוד חודש.

אנחנו קראנו שם בלחץ ואחכ עם כל ההורמונים של אחרי הלידה, למרות שאני בחרתי את השם היה לי ממש קשה עם השם ועם הילדה ולקח לי המון זמן להתחבר בחזרה. לא יקרה שום דבר אם היא תהיה בת חודש בלי שם.

תזכקי תמיד שבתקופת הגאונים היה את רב האי גאון - פשוט קראו לו "זה" אז זו גם אופציה 😉

נעמה, טל, טליה, הדסה, הדסחשבתי שאני חזקה
אני אוהבתדיאט ספרייט

ארבל

גפן

יסכה 

אחינעם, אביגיל, מיכל, רעותליני(:
אסנת אפרת יעל מוריה אדלSeven
ואני מבינה את הקושי סביר להניח שכשיהיה לי עוד בת גם אני אסתבך🙈

שתקבלו טת הנבואה מהרהה

יש המוןיערת דבש

נועה אביגיל נעמה נגה אורי

טליה אביטל רני אמונה יעל חגית רננה רעיה

תהילה שירה ליבי אוריה איילת השחר

ועוד..

תפארת, תהילה, יסכה, אורהרק טוב!

נוגה, רעות, שלומית, אפרת, טוהר, אוריה, מבשרת, הילה, יסכה, איילת השחר, צופיה, הלל

מנסה לעזורדיאן ד.אחרונה

אודיה, תהילה, נעמה, נעמי, עדי, שירה, אביטל, אביה, 

כמה תמל נותנים בגיל 3-4 ימיםחנוקה

בביח הם אומרים 15 מל זה מנה

וכשמגיעים הביתה?

זכור ליהשם שלי

שביום הראשון זה 10, ביום השני 20,

וככה עולים כל יום עד שמגיעים ל 60 ועם זה נשארים יותר זמן.

תראי גם לפי הצורך של התינוק.

יאאאאאא מזל טוב??????אוהבת את השבת
מזל טוב!!השקט הזהאחרונה

יש איזו נוסחה לא?

התייעצות: מיעוט תנועות. לא יודעת אם אכן מדאיגאחת כמוני

שבוע טוב

ב"ה בשבוע 28

אתמול במהלך היום פחות תנועות. בלילה פתאום התחזקו.

היום שוב, יש תנועות מידי פעם אבל יחסית חלשות ולא הרבה.

אכלתי מתוק, שכבתי על צד שמאל, וממשיך אותו הדבר.

תוהה אם זה מדאיג ומצריך בדיקה. כי ברור לי שאם אתקשר למוקד אחיות יגידו לי ללכת להיבדק.

מה אומרות? יש עוד דרך לשכנע את העובר לזוז יותר?

מה זה פחות תנועות? פחות ממתי?יעל מהדרום
לק"י

לא מתחילים לעקוב רק מהשבוע הזה?

פחות מבדרך כללאחת כמוני
אם אני זוכרת נכון, הרופא שלי אומר לעקוב משבוע 26
עקרונית אמורים להרגיש פעמיים או שלוש ביוםיעל מהדרום
לק"י

3 תנועות בחצי שעה.

אני חושבת שזה שלב שהם עוד קטנים, ואולי הוא שינה מיקום ולכן את לא מרגישה. דוקא נראה לי שבמוקד אחיות ידעו לכוון אותך, ולא לשלוח בוודאות להבדק.

הייתי באותה סיטואציה (גם שבוע 28)סטודנטית אלופה

עם עובר סופר פעיל שכנראה החליט לנמנם🤪

ודווקא במוקד האחות אמרה לי לעקוב במשך חצי שעה ואם אני מרגישה 4 תנועות אין צורך לדאוג. 

תנסי לשתות קולהרקאני

אצלי זה גרם לריקודים ששום מתוק אחר לא עשה

תודה לכולןאחת כמוני

אנסה

ואעדכן בעז"ה 

המנח משתנה בשלב הזהגיברת

שימי לב לכמות של התנועות ולא לעוצמה.

3 פעמים ביום 4 תנועות בחצי שעה

תודה לכולןאחת כמוניאחרונה

היו בהחלט מספר תנועות מכובדות בשעות האחרונות.

אז נרגעתי

מקווה שימשיך כך.

כעסתי עכשיו על בעליאובדת חצות

לא אכפת לו שהילדים מגיעים כל לילה לישון אצלנו

ולי נשבר!

אני לבד בזה.

הוא מדהים איתם אבל בלילה אין לו כוח להחזיר אותם ובתת מודע זה לא מפריע לו שהם באים אבל אם לא נהיה צוות בזה ונעמוד על זה אז עד שלילה אחד ישנו במזרן הם שוב באו אלינו אני מרגישה שעושים צעד אחד ואז ארבעה אחורה. אני קולטת שאנחנו צריכים עזרה אז איימתי שאני לוקחת יעוץ שינה לילדים במלא כסף או שהוא מתחיל להיות נחוש בנושא. שנינו עייפים ומותשים ואני מרגישה חצי בנאדם. גם מבאס אותי שהוא חננה מולם וחסר עמוד שדרה בנושא. זהו! 

את יכולהoo

להפריד את המיטות

ולהעביר למזרון רק מי שבא אליך למיטה

מהצד של האישה שלא אכפת לה...לפניו ברננה!אחרונה

ולבעלי מאוד מציק

מבינה אותך ומבינה גם אותו.

מתסכל ממש!

חיבוק ❤️❤️

מקווה שתצליחו למצוא פתרון בקלות.

מברשת צביעת שיערלא סתם פה

איזה תחליף יכול להוות למברשת צבע לשיער

מתקעתי בלי