לכל אנ"ש היקריםנאור24
מישו יודע מתי יש כניסה ליוסף אם יש דרך להירשם אשמח לדעת תודה רבה ושבוע טוב !
יוסף חבר ש'ך???The yehudi
קצת כבוד!
קבר יוסף הצדיק!
לא סתם יוסף אלא יוסף בנו של יעקב אבינו שהנביא קורא לו יוסף הצדיק....
כתובת דוא"ל:  shechem1@gmail.comמורדכי ציון
shechem1@gmail.com

תשלח להם דוא"ל שאתה רוצה לנסוע,
ותוסיף מספר טלפון אישי שיחזרו אליך מתי שיהיה להם מקום בשבילך,

רק תפילות וכיסופין מקדימים את הכניסה לציון יוסף הצדיק.
יותר מ"רב", שמו.רחלקה
רחלקה התכוונה [לע"ד] שככל שאדם יותר גדול אז קראומיכאל=)
לו בשמו הפרטי. כמו שאנחנו קוראים לאברהם: "אברהם אבינו" ולמשה: "משה רבינו" ולא רבי אברהם או רבי משה, מכיוון שככל שאדם גדול יותר אז קשה לתאר אותו וכל תיאור לא מדויק שלו יוריד מהערך שלו. לדוגמא:נאמר במסכת ברכות בגמרא וכך גם נפסק להלכה שאסור לאדם להוסיף לה' כינויים. כלומר, כאשר לדוג' הוא מתפלל אז אסור לו לומר "..האל הגדול הגיבור הנורא האדיר העיזוז והחזק.." מכיוון שזה רק יוריד מהגדולה של הקב"ה. מכיוון שאם אדם יוסיף בתפילתו שהקב"ה הוא "כביר", אז זאת אומרת שהוא לא "חזק"? או "נדיב"? וכו'.
לכן אנשי כנסת הגדולה תיקנו את ההוספות לשמו של הקב"ה
מצטער, קפץ באמצע.. המשך...מיכאל=)

לכן אנשי כנסת הגדולה תיקנו את ההוספות לשמו של הקב"ה רק על פי מה שהאבות ומשה רבינו כינו אותו בתפילותיהם.

לכל אחד מהגדולים שהוסיפו לו כינוי אז הכינוי מראה מה היתה הפנימיות או האישיות של אותו אדם. לדוגמא, "אברהם/יצחק/יעקב אבינו"-היו אבות האומה ומהם עם ישראל קם ולכן הם האבות שלנו.

"משה רבינו"-משה הוריד את התורה ולימדה את בני ישראל ולכן הוא נקרא משה רבינו.

וככה על כל אחד מהגדולים שהוסיפו לו כינוי, וגם על השמות הפרטיים של אנשים מסוימים (פלטיאל [פלטו-אל], אחיסמך [אח-סמך], בצלאל [בצל-אל], בועז [בו-עז], כלב בן יפונה.. בדר"כ מפורש בגמרא או במדרש רבה, לא כאן המקום להרחיב.)

לענינינו, יוסף הצדיק נקרא כך מפני שעמד בניסיון עם אשת פוטיפר ולכן נקרא צדיק. בטהרת הקודש לר' אהרון ראטה שמביא את הזוהר ובליקוטי מוהר"ן מפורש ש"צדיק" זה אדם ששומר על הברית [כל העניינים של המלחמה ביצר של תאוות העריות] ולכן יוסף נקרא כך, מפני שעמד בניסיון אדיר של עריות ולכן הוא נקרא צדיק.

לע"ד נאור יקר לא ממש מכובד לקרוא ליוסף הצדיק "יוסף" ולעליה לקברו "כניסה", שתדל פעם הבאה לדייק..;)

ולמה זה נראה לך בסדר שאתה מפרסם את המספר שלה??גדי .
ועוד באינטרנט?בשביל שישגעו אותה לפני הכניסות שגם ככה היא לא מוסיפה אנשים שלא שלחו אימייל???
אתה מוזמן לשלוח אימייל,תכנס לרשימות,ובעז"ה שיגיע תורך אתה תכנס.
וזה חלק ממה שאמרתיThe yehudi
כשאתה הולך למערת המכפלה אתה לא אומר אני הולך לאברם או ליצחק וכדו' אלא הולך לקברי אבות וגם למשה רבינו אתה לא קורא משה סתם.
והקשר לכינוי רב פה לא קשור לכאן כיוון שהוא "חולק" לת"ח בתקופה מאוחרת הרבה יותר.(גם הלל זה עדיין הלל הזקן ואילו רב הלל חי עשרות/מאות שנים אח"כ).
ולא זכור לי למי קראו בשמו הפרטי ללא תוספת כינוי או יחוס?
ככה..מיכאל=)
גם לי לא ידוע למי קראו בשמות פרטיים בלי כינוי או ייחוס, אני התכוונתי שיש משמעות נסתרת שחכמים אמרו על כל מיני אנשים מיוחדים בהיסטוריה שהיה להם לכאורה "סתם" שם (בלי שום קשר למה שאמרנו מקודם שצריך להוסיף כינוי לשמם).
ולדוגמא הבאתי את "פלטיאל", שקראו לו כך מפני שכאשר דוד ברח ושאול נתן את ביתו (שהיתה כבר אשתו של דוד- אשת איש!) לפלטי בן ליש, אז הוא חי איתה בבית אחד בחדר אחד במשך שנים! ומסופר בגמרא במסכת סנהדרין שהוא נעץ חרב בינו לבינה ואמר שכל מי שעובר על דברי התורה (של האיסור של אשת איש) [הוא התכוון לעצמו] אז הוא "יידקר בחרב זו", ובאמת מסופר שהניסיון שהוא עמד בו היה יותר גדול מהניסיון של יוסף, מכיוון שליוסף היה רק נסיון חד פעמי לרגע אחד אבל הוא לפלטי בן ליש היה נסיון יום-יומי עם אשת דוד והוא לא נגע בה, ולכןנקרא "פלטיאל"- "שפלטו אל מן העבירה", כלומר היה לו סיעתא דשמיא מהקב"ה שעזר לו ו"הבריח" אותו מהעבירה שלאשת איש.
וככה על עוד הרבה אנשים שמוזכרים בהיסטוריה היהודית.
ואתה צודק שהקשר של "רב" לא כ"כ קשור פה, אבל אפשר לקשר אתזה על מה שאמרנו לגבי זה שלאנשים הגדולים קראו רק בשמם הפרטי, אבל אתה צודק שאין קשר ישיר.
אז-אנונימי (פותח)
אתם חפרתם לו!!!!
נראה לי שהוא הבין מה התכוונתם ולפי דעתי הוא לא יכתוב ככה יותר!!!
זה ממש מעליב שחופרים על משו כביכול לא נכון שהוא עשה!!!
פעם אחת זה מספיק!!!
re:The yehudi
1) אם הוא נפגע אז קודם כל - סליחה.
2)אחרי ההערה הראשונית שכוונה כלפיו, התחיל כאן דיון רציני ועמוק בנושא בלי התיחחסות למעשיו (ואני מקווה שהדיון ימשיך עד שימוצה).
3)אם את/ה חושב/ת שצריך שרשור נפרד אז את/ה מוזמנ/ת לפנות למנהל/ת שיפרידו שרשורים....

יום טוב!
ל-מיכאלThe yehudi
את העניין של משמעות הכינוי הבנתי.
אבל אתה שוב חוזר על זה 'שלאנשים הגדולים קראו רק בשמם הפרטי' ואני לא מוצא דוגמא לזה.....
אההההההה הבנתי את הקושיא=)..מיכאל=)
היו. במשנה מסכת אבות פרק שלישי משנה א'כתוב: "עקביא בן מהללאל אומר: הסתכל..". כמו כן נאמר במסכת ברכות פרק א' משנה ה' וכן בעוד מקומות במשנה "בן זומא", וכך גם על "בן עזאי". כמו כן נקרא גם יונתן בן עוזיאל שהיה גדול תלמידיו של הלל הזקן (כדי לקבל פורפורציות על גדלותו מסופר בגמרא (מסכת סוכה אם אני לא טועה) שיונתן בן עוזיאל היה גדול תלמידיו של הלל והקטן שבתלמדיו היה רבן יוחנן בן זכאי) בשמו הפרטי בלי כינוי.
כמו כן ידוע שהתקופה שלפני כנסת הגדולה היתה של הנביאים והם נקראו בשמם הפרטי והם היו מורי ההוראה בישראל.
(יהושוע בן-נון, יחזקאל בן בוזי, הושע בן עמוס וכו')..
ד.א. ......., לא התכוונו לפגוע בו בכלל, וכמו ש The yehudiאמר אנחנו רק מפתחים את הנקודה.
שאלתי על כינוי או ייחוס...ולכל אלו שהזכרת יש יחוס בשמם גם אם אין כינוי (עקביא בן מהללאל,יהושוע בן-נון, יחזקאל בן בוזי, הושע בן עמוס,יונתן בן עוזיאל וכו') ...ואני שוב שואל מדוע לא קראו אותם רק בשמם הפרטי בלבד? הרי כל הגמרא נכתבה ע"י גדולי עולם שדנו ביניהם ולא היו צריכים להוסיף תואר בכבוד חבירם כמו שרב שהולך לרב לא אומר לו 'הרב אמר' ואילו אם תלמיד ילך הוא כן יגיד 'הרב אמר'....
וד"א זה לא ש"א כולם מוזמנים להשתתף בדיון ולנסות לענות....
לא מדויק,מיכאל=)
הנביאים שהזכרתי נקראו בך רק בחלק מהמקומות "יהושוע בן-נון" או יחזקאל בן בוזי", אבל ברוב הפעמים שהם מוזכרים בספר שלהם בנביא הם מוזכרים בתור "יהושע" או "יחזקאל" ואפילו אליהו הנביא נכתב בתור "אליהו". ככה שבתנ"ך הם כן נכתבו בשמם. (וכך הם גם נקראים. כשאתה תרצה להגיד משהו על יחזקאל אז אתה תזכיר רק את השם "יחזקאל" ולא "יחזקאל בן בוזי"..)
לגבי התנאים יונתן בן עוזיאל וכו', הם נקראו כך רק כדי שנדע בדיוק על מי מהם מדובר, מכיוון שהיו הרבה תנאים ואחרים אמוראים עם אותם שמות פרטיים ולכן הזכירו את שמות אבותם.
לגבי מה שאמרת על הגמרא אני לא כ"כ מסכים, אתה צודק שחלק מהחכמים מוזכרים בשמם כגון: רבא, אביי, רבה וכו'. אבל רוב החכמים מוזכרים עם תואר לפני או אחרי כגון: רב יהודה, רב כהנא, רבי יוסי, וכו'.
חוצמזה, גם היום גדולי עולם כשהם מדברים ביניהם הם בכל זאת מזכירים את שמות הרבנים שאמרו את הדברים. לדוגמא: אם הרב מרדכי אליהו היה מדבר עם הרב עובדיה על פסק של הרב שפירא, אז אני מניח שהוא היה אומר "רב אברום/ הרב שפירא אמר ככה וככה.." ולא סתם היה אומר "אברהם אמר..".
תודה ויישר כח על התשובות.החכמתני.

וסתם הערה קטנה 'אביי' זה כינוי של רב נחמני....
כנ"ל..מיכאל=)
החכמתני לגבי אביי.
ד.א. אביי היה יתום, ראשי תיבות של "אביי"- אשר בך ירוחם יתום. (אביו נפטר כשאימו היתה בהריון ואמו מתה בלידתו.)
למי קראו?יהושוע,כלב,אביי,רבא,כלב,יוסף הצדיק.גדי .אחרונה
הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה