מורה במקצועי. מחפשת שמות של תיכונים דתיים או אולפנות באזור ירושלים והסביבה.
הדגש שלי, מקום מחד דתי ומאידך "חנוך לנער לפי דרכו". שהפנימיות של האדם במרכז ולא אורך החצאית. חשוב לי לקדם ממקום של אמונה.
תודה

ככה את רואה את האולפנות שמחייבות ארוך?
אני באולפנה כזאת. לפני זה הייתי הולך קצר, אבל אני כ"כ לא הרגשתי שמחייבים אותי, כי באתי לכאן מתוך ידיעה שזה התקנון וכולם כאן מכבדות אותו. יש בקושי דיבור על הנושא (וגם אם כן זה רק בשבתות, כשקשה יותר ללכת ארוך, וזה בנות בודדות מאוד).
האולפנה שלי מחנכת ליראת שמיים אמיתית. כל הזמן מדברים על עבודת ה', מה ה' רוצה ממני, איך אני אשמח את ה'. כי הם לא רק מחייבים אותנו - תהיו צדיקות! הם מובילים אותנו לשם במלא רגישות, עוברים איתנו את כל התהליך ובאמת עוזרים.
אני אישית חייבת המון לאולפנה שלי. בזכותה התחזקתי מאוד, ואני ממש שמחה בזה.
אז בפעם הבאה שתחשבי שחיוב לחצאית ארוכה זה רק חינוך חיצוני ולא פנימי ואמיתי, פני אלי, ואני אסביר לך שוב למה זה כ"כ לא נכון.
אני עולה לי' ואני רוצה אולפנה שדומה לראשית אבל בלי פנימיה (או אפשרות של גם וגם) שמעתי שתהילה זה טוב מישהי יכולה אולילתת ליל פרטים יותר עליה
על איך זה באמת מבפנים?
תודה רבה 😊
מחנך לתורה ועבודת ה' בשמחה, כולל קיום הלכה ברצינות
הרב של האולפנה הוא הרב שלמה אבינר וזה הקו החינוכי בגדול אבל הבנות כן מסגנונות מגוונים, כן תורניות מאוד
אסור סמארטפונים, מבחינת צניעות דורשים ללכת עם גרביים ושיער אסוף
זו אולפנה כן קשוחה יחסית מבחינת כללים ודוסיות, תחליטי אם מתאים לך. מצד שני ממש כיף שם, אווירה של שמחה וחיים, וגם לימודים ברמה גבוהה. יש הרבה קשר אישי עם הצוות.
עוד אולפנות בסגנון הזה בירושלים: עטרת רחל, תאיר ציון והדר
מה הסגנון בשתיהם כללים ,סגור ,פתוח
הבת שלי מחפשת אולפנה תורנית מאוד אבל לא חונקת
עם פנימיה
גרים בצפון אבל היא מוכנה לסוע גם רחוק
אשמח להמלצות
באולפנת תפארת היא לא התקבלה אבל זה הסגנון בגדול
אולפנת טוהר ביד בנימין בסגנון דומה לדעתי. אבל קצת קשה להתקבל. כנ"ל רעיה בבית אל
אולפנת ראשית בהר נוף- יש כאלה שיאמרו שחונק אבל לאחרות ממש טוב אז שתבדוק..
יש עוד אחת ששמעתי עליה דברים טובים בבית שמש, שבות אולי?
ושמעתי שפותחים אולפנה חדשה בעכו שאמורה להיות תורנית ועם פנימיה
יש גם את אולפנת חלוצה בנווה שהיא נהדרת אבל זה באמת סופרר רחוק
בוקר טוב, האם משהי יכולה לספר לי על החוויה שלה באחת מהאולפנות האלה? (חברתית, איך הבנות, רמה לימודית ודתית…) בכללי מה ההבדלים ביניהן?
אם יש המלצות לאולפנות בסגנון, אשמח לשמוע
הכנתי טופס על מלא אולפנות ויש עליהם פירוש (מה שבכתב יד כזה זה מישהי שלומדת או מכירה כתבה ומה שבכתב רגיל זה מה שהאולפנה פירסמה או מאתר האולפנות) ויש גם תמונה של הבנות משם ותמונה של הקמפוס או הפנימיות
מוזמנות להינות אולפנות ארצי
כל הכבוד על ההשקעה, נראה ממש טוב ומסכם. הייתי מוסיפה בירושלים פרטים גם על תהילה, עטרת רחל ותאיר ציון. (שלושתן מאד מאד דוסיות)
הודיה לה':)אחרונה