אתגר פיצוחית
הי! הי! מדורה! לג בעומר הנה בא.

מדורות קרשים שריפות בלאגנים על האש ומרשמלוים. מוכר לכם?

האתגר הוא "מכתב שרוף"
אתם צריכים לכתוב קטע כלשהו (כתיבה חופשית אהמ שם פורום)
שאתם יודעים שאתם יכולים להוציא הכל מכל כל. כי הוא נכנס אחר כך למדורה ונשרף. משו שאתם רוצים מצד אחד להוציא אותו מצד שני לשרוף אותו.

לשונים ומיוחדים שבננו אפשר לקחת את זה לכיוון הצבעים . משו שמסמל לכם את האש. הלהבות. צבעי הכעס וכו.

*בונוס*- השתמשו במילים קרש, אש, צהוב.

יאללה שוטו.

@אם אפשר
@דשא סינטטי
מחכים לכם גם
אם אפשראם אפשר
אז מישהי (פיצוחית) העלתה אתגר לפורום לקראת ל"ג בעומר, סבבה? סבבה.
ומה האתגר? לכתוב קטע בצורה הכי פתוחה שיש, כשהקונספט הוא לכתוב כאילו אנחנו עומדים לשרוף אותו במדורה. עד כאן בסדר, לא? אם לא יועיל, לא יזיק. ואם ארצה- אצפה לי מהצד בחבורת הניקים העולים לבמה הוירטואלית ושופכים את תכולתם לשריפה על מזבח הפורום שלא-ידע שובעה.
אבל יש בעיה.
ברוב טיפשותי הבעתי את התעניינותי מראש באתגר, עוד לפני שבכלל ידעתי מהו! (אנחה)
אוי הגאווה הזאת, "כן, כל אתגר שתזרקי עלי אני אתפוס בחינניות ואעשה איתו קצת ג'אגלינג מילולי עד שיהפוך ליצירה הראויה להתכבד בה!"
ועכשיו נתקעתי עם תיוג למשימה שאין לי חשק לנסות בכלל לעשות אותה.
כאילו מה הקטע?? איך אני אמור לכתוב משהו במחשבה שאני עומד לשרוף אותו ואז להעלות אותו על נס האתגר שישאר שם לדראון עולם?

טוב, עכשיו ברצינות. על מה אכתוב? הרי על מה שבאמת שרף אותי, והשאיר אותי חרוך וכבוי- אין שום מצב שבעולם שאכתוב.
כי מה יעזור לכם להתפלש בנבכי נפשי המסוכסכת, ומה כבר יש לכם לחפש שם, בביבים המבאישים של חיי? הרי אפילו כשכתבתי הכל בדפים סדורים שדווקא כן נועדו למצוא נוחם בעינהם של אחרים- בסוף קרעתי אותם לפיסות קטנטנות. והיום בפנקס הרשימות בטלפון שלי תוכלו למצוא רק רשמים דקים מהתקופה ההיא בדמות כמה שירים תמימים לכאורה (עם בתים סתומים בסופם) ומשפט תמוהה אחד: "רק אני והוא יודעים צה היה כתוב כאן"

והאמת היא שבכלל לא מובן לי מה מניע אתכם לפשפש בצרותיהם של אחרים.
האם זה כי אתם מחפשים שם אישור לעצמכם? לגיטימציה למזוכיזם הזה שכולם מייחלים לו בסתר ליבם - להגיד "כואב לי עכשיו" ולהרגיש שלמים עם זה?

אולי אתם מקווים למצוא מישהו שיותר כואב מכם, מישהו שסבלכם מתגמד לעומת סבלו ומקבל נופך ילדותי ומתקתק. כך תוכלו לרחם על מישהו אחר ומתוך כך להעלות חיוך על פניכם לנוכח צרותיכם שלכם.

אבל האמת הצינית והמרה היא,
שהכי נראה לי שזה פשוט עושה לכם טוב לטבול ביגונם של אחרים, לחוות ללא מאמץ את כאבם העז והצורב ולרגיש מעט חיים יותר, מעט ממשיים יותר.
יש איזה סיפוק חולני בלהקריב את האושר על מזבח סערת הרגשות. לוותר על רוגע ושמחה כדי לבעור בהתלקחות רגשות מלהיבה.
קצת כמו מדורת ל"ג בעומר, שתקריב עצים חיים ומלבלבים, ואפילו את ספת-הנחת שלנו, כדי להדליק באש סוערת וצהובה את חייה הקצרים.

אז אני מצטער לאכזב אתכם, כי לא אכתוב את מכתי וצלקתי הישנה. ובכל מקרה כנראה שלא תמצאו אצלי את מבוקשכם, כי אני שלם היום. חי ומתלבט ומתחבט כמו כולם, תוהה על עצמי ומה אני עושה פה- אבל כבר לא כואב לי. אני כבר לא הולך בעולם כסהרורי כשמוחי מתפלץ ממחשבות אינסופיות ומאכלות. אני כבר לא שוכב במיטה ומנסה לכווץ את עצמי עד שאחדל מלהיות משהו בעולם הזה שמטיח על פני את הניסיונות להבין מה אני.
ובסוד בסוד אני אגלה לכם, שגם אז- כשהרגשתי את הכאב במלוא העוצמה, כנראה שלא כאבתי כמותכם לפי השירים והקטעים פה. כך שמכל בחינה אין לכם מה לחפש בי.
אז היו שלום.

(מטבע הדברים יש כאן כמה דברים מעט קשים או מעליבים. אני מצטער אם משהו נפגע. אני באמת לא מתכוון לדברים בצורה פוגעת.)
א. אהבתי מאוד את התגובה.פיצוחית
ב. אני מתחבטת אם זה עצמו עונה על הקטריונים של האתגר ככה שאתם בפנים;)

ג. אתה יכול לעשות על משו חיובי. אמוג'י צהוב או אנערף. ועל החלק השני. אש.

ד. לפי דעתי זה דפקא חלק מהעניין. כי יש דברים שאתה רוצה לפרוק להוציא. אבל לא להשאיר מיזה זכר להרבה. (או שזה רק אני? שוין)
אני לא חושב שזה נכלל בקריטריונים אז אניח את זה כאןאם אפשר
פעם חשבתי שהרוגע תכול
ספרו זאת לטובע בים הגדול

פעם דמיינתי שדאגה זה אפור
(אבל של עיניים,
עם כיווץ בשפתיים)
צחק החקלאי לענן ולקור

פעם סיפרו לי שהאבל שחור
ואז ראיתי את סבא עטוף בגד צחור

פעם אמרו לי שלבן זה טהור
אבל אז קראתי על בהרת בעור

פעם התרשמתי שירוק זה חיים
אך לא כך חשב אחמד יאסין

הרהרתי על סמיילי צהוב ונעים
אך ברגע עלה לי טיול בחמסין

ורק הכעס אדום כדם על פגיון
גם אם אלף פרחי כלנית ירקדו לפני

כשאני כועס, נסו להסביר בהגיון
למה בעצם סגול לי עכשיו בעיניי

וואו, הנחת פה שיר שנראה שעבדת עליו המוןיהודי אמיתי!

מאוד יפה!!

חחח... יפה!יהודי אמיתי!

ננסה?מסנדלת בכחול
זוכרת את היום ההוא?
בכיתה ח'
שהמורה אמרה לך
שאת הדפוקה שבכיתה
והתלמידה הכי גרועה בעולם. מולם.
זוכרת את הבושה? הזעם שעלה לשחקים?
זוכרת את האמון שאיבדת באנשים?
את הרצון להיקבר עמוק. ולא להכיר עולם ובעולם?

זוכרת.

זוכרת גם את התמימות שהיתה לך
את הטוהר שקרן ממך?
זוכרת את הילדה היפיפיה
שהלכה בשמלת מלמלה
בראש שכל העולם שלה ובשבילה
בחתונה ההיא?

זוכרת.

זוכרת את היום הארור ההוא
שקמת מוקדם מוקדם.
ומצאת אותה בוכה על הספה?
זוכרת את האבל וההלם והכאב והחוסר אונים
שהיא אמרה לך.
שהוא קיבל דום לב פתאומי. ונפטר.
זוכרת שבכלל לא הלכת להלויה?
רצית להכחיש ולהדחיק את המציאות?

זוכרת.

זוכרת את הצרחה שנתת?
שאמרו לך
שהיא חולה בסרטן?
וזה מסוכן מאוד מאוד?
אבל בסוף היא ניצחה את הסטטיסטיקות והמציאות.
וניצחה את המוות?

זוכרת.

זוכרת גם את האושר והברק בעיניים?
שהם החליטו להפתיע אותך
וקנו לך מצלמה משוכללת חדשה ויפה?
הלב שגהה מאהבה?

זוכרת.

זוכרת את הקרש שניסית לאחוז בו
שהרגשת שאת תכף טובעת
והוא התנדנד גם?
את האש שבערה בך.
לרצות לחיות.
לנצח את הרוע. את המוות. את הגיהנום עלי אדמות.

זוכרת.

ולאט לאט הזכרונות מתרחקים. מתקטנים. נבלעים.
וכל מה שנשאר.
זה החיוך המאוהב שלך.
את זה תזכרי לתמיד.

זוכרת?

(מי שקרא שיכתוב)
קראתידאק
ממש אהבתי את הכתיבה ואת הרעיון...
את כותבת מאזה טוב!יהודי אמיתי!

התחברתי לסגנון תוך שניה...

כתיבה זורמת, עם תוכן, בלי בלבולי סרק

יפה מאוד!!

קראתי.אם אפשר
קראתיברוך השם
וואו!
אני לא יודעת אם אני אעמוד באתגר, אשתדל לנסות(-:
יש לי עד לג בעומר, אני מקווה?(-;
יש לך שבועיים;)פיצוחית
שלחת בסוף משו?מסנדלת בכחול

ותודה

קראתי.דשא סינטטי

יפה מאוד.

תודה לכולכם.מסנדלת בכחול
וואוחיות צבעונית
חזק ומחזק ממש..
חיוךויצמן
יהי רצון שזכרונך יהיה רווי בחיוכים!
אמן!מסנדלת בכחולאחרונה
אנסה, אולי יאמר בפי דבריהודי אמיתי!

מיכאל מיכאל, הכיצד אשכח,

איך ימים שלמים הייתי רוצה שאסלח

מיכאל, עוד גרוני מלא חנוק מדמעות

עשר שנים של יום כיפור ולא מצליח רשמיך למחות

קנוניות היית משליך עלי, קוברני חיי על בשרי

גם טובותיי לך כאילו היו רק עבורי

אז אחור אינני רוצה לשוב, היו להם ימים

אבל מה שבטוח זה שרצוני למחול לך לעולמים

ניסיתי כל הדרכים, רק לא לספר לך זאת

כי אתה בנתיים הגדלת, בטח הרבת עשות

מיכאל, ימים טובים עוד יעברו עלינו

עוד אכיר בטובתך ואשלים

עוד ארצה שכל מרחק ירחק ממנו

תבוא ואבוא, מכאובינו יחלים

מיכאל, אבל לעולמים

וואו. באמת שאין מילים.פיצוחית
הכאב והרצון זועק.
אין כותרת כלשהיפיצוחית
קרש מתנועע
לב קרוע
באר פעורה
ילדה שבורה

שטה על הגלים
אוניה בעלת ארבעה מפרשים
שטה בים הרוחות
לרגע טובעת בין הדמעות

קרש הוצת
שריפה נדלקה
בית של אפר
ניצב מאחורי החומה
הישנה. האדומה.

אש לוהטת
הכל אוכלת
הטוב והרע
השחור והנורא
גם את היופי, והאורה.

כחול אדום
כרוח ירקרקה
שטה בדמיונות
מציתה רחובות
מפליגה לנהרות

העיקר
להגיע לבדיונות
ולברוח מהמציאות.
זה על הצבעים או "מכתב שרוף"?אם אפשר
אני מניח שכל הצבעים והמדורה כי הם נוכחים בשיר וכי לא כדאי לשרוף דבר ככזה

אהבתי את המשחק עם החול והכחול. הזכיר לי את מכתש רמון, שם דמיונות כאלה הופכים למציאות מדהימה (גם חול סגול, אפילו ירוק!)

החרוז הראשון מעט מוזר לי. אני חושב שבאות "ע" החרוז צריך להיות בתנועה שלפני האות. כלומר מתנועע ו- קורע למשל.

אם המספר 4 לא חשוב במפרשים אז אני חושב שכדאי להוריד כי זה נשמע משפט קצת ארוך מדי.

"גם את היופי והאורה" - לדעתי עדיף "עם היופי והאורה". זה יותר טוב במשקל.

אהבתי שזה מתחיל בקרש, הופך לאוניה מרשימה, אבל אחכ הקרש ניצת, מה שהחזיר מבחינתי את האוניה להיות קרש רעוע- ועוד שרף אותו! לא יודע אם זו כוונתך..

לפי החרוז המילה בדיונות אמורה להתחרז עם מציאות, מה שהופך אותה למעט מוזרה, אבל נו, למשוררים מותר לעשות מה שבא להם..
פיצוחית
א. תודה על הארות.

ב. למשוררים מותר לעשות מה שבאלהם😋
איזה קטע בדיוק באתי לעלות בלי קשר לאתגר פתאום קלטתי שזה קשורלא מבינה רמזים

לזכרה של חברתי הטובה הילה.

ריח מדורה. והרבה עשן. נושמת עוד קצת את הלהבות הרוקדות, מכורה לריחם ולקיסמם.

הם תמיד היו אותו דבר. עם אותו מצב רוח. פשוט רוקדות ואוכלות כל הבא ליד. מה לא הקרבתי לה. לאש. דפים על דפים מלאים כתב יד צפוף. מחברות ורגשות. אהבות נכזבות, תקוות שנגוזו, ומידי פעם גם את הלב שלי. בכל פעם הרצון לשרוף הכל. להצית את כל העולם הזה. להזיז כאן משהו שישנה הכל, רק גדל. ואולי בגלל זה הרגשתי תמיד דחף פנימי להיות חלק מהלהבה הגדולה. לשוב אל כל המכתבים שלי שכלו באש האוכלת.

המדורה מתה. ניסיתי להחיות אותה עם כמה קרטונים קרועים ששכבו על הרצפה. אין סיכוי. משהו צנח בי מבפנים. הבטתי בפיח השחור וקצת הזדהות הייתה בי. מיששתי את הדפים המפויחים ופיזרתי ברוח. אולי סתם להרגיע את הדחף לזרוק ולשכוח. ואולי כדי לנסות להצית משהו בחזרה. אידיוטית מפגרת שכמוני.

הוצאתי מצית. מקרבת אל קרטון קוקה קולה מפוחד שנגזר דינו אך ורק משום היותו קרטון, מסתבר שאלו החיים. אשם או לא, גזר הדין אותו הדבר. הלהבה אכלה את הקרטון  באטיות מחרפנת ורק הבטתי מהופנטת על הצבעים והזיקים שעפו.

אח שלי התקשר. איכשהו עניתי, לא מסיטה את עיני, מהופנטת מהלהבות. "מה נשמע?" שאל, "האמת שלא ממש בסדר. חברה שלי מתה אתמול בלילה."

"מה, המסוממת מחיפה? מה לעזאזל הקשר שלך אליה?" שמעתי בקולו צער עמוק. מוכר כל כך. ניתקתי. טמבל, מה הוא יודע בכלל. מבחינתו זה רק עוד מסוממת שסופה נקבע מראש.

הבטתי למדורה ופתאום הרגשתי שגם היא, גם אני, וגם אח שלי, אפילו אם אינו מודע לכך, כולנו חיים על אותו סרט נע. כולנו מאותו מפעל. מחכים שיארזו אותנו וישלחו לארץ רחוקה. היום, מחר, מחרתיים, או בעוד שנה. זה רק עניין של זמן.

האש שוב כבתה. פתאום אני גם רוצה שרק ינשפו עלי ואני יכבה.

נרדמתי, וריח שריפה מדגדג באפי

מחר יום חדש.

ווואוו. כתיבה ממש טובה! אהבתי מאודאם אפשר
עצוב ביותר. התסכול שלא מבינים שמשהו שחשוב לך אבד הוא בטח כאין וכאפס לעומת התסכול והצער כשעונים לך משפט כזה על בשורה כזו.
שוב, הכתיבה מטורפת.
תודה רבה. מחמיא. וגם על ההשתתפות זה פשוט נכון.לא מבינה רמזים

וגם לך @פיצוחית, תודה. 

פיצוחית

אהבתי את הסוף

זה רק אניאלפאחורס.
או ששכללת קטע משירה גאולה?
בכלמקרה ממש ממש יפה
בהחלט לקחתי חלק מהרעיון והעברתי אותו לקטע שלי. ותודה.לא מבינה רמזים

מצטרףדאק
בזכרי על משכבי
את רחשי לבי בצלילי העבר
טעויותיי וטיפשותי
יעלו במוחי כנגד עיניי.

אותו חבר
שבמילה אחת קרעתי
את החוט המקשר
והשני
שמאימת האהבה
הצבתי גדר.
השלישי הרביעי
וגם החמישי
שמנעתי מראש דרוך
ורמוס חצרי.

אותה הקנאה
ששרפה רמסה ועקרה
עקרה את עיניי
שפנימה כבר לא הביטו
אלא מעיניו
רמסה את האמת שלי
את האהבה השלוה והכאב שלי
שרפה את ניצני השאיפות
והתקוות
את פריחתי בימי עלומי
כי כל מה שהוא נהפך לאני.

אותו היום
שבו אמרתי לאלוהי
רצוני שתלבישני
בגשם בנוסף
לא מספיקה הרוח
רצוני בבחירה
לא די לי באינסוף
חפצתי בניסיון.

אשמח להערות והארות
אני עומד לקרוא את זה שוב ושוב ושוב ושובאם אפשר
זה העלה בי דריכות עזה. אני מרגיש שיש לי הרבה מה להפיק מפה. אגיב לעניין אחרי שאעבד את זה כמו שצריך...
וואו. יופי של כתיבה.פיצוחית

האם חשקה נפשי להצטרף?לעבדך באמת!
כןכןכןפיצוחית
אני צריכה מוזה..לעבדך באמת!
השראה הומממ
וואו רעיון מעולהחותם-צורי
מחכים לךפיצוחית

באמת? ממש לי? בקטע אישיחותם-צורי
ממש לך.פיצוחית
יש לך כתיבה ממש טובה.
זה מצחיק, כי כן סיננתי את עצמי בסוף. אבל בכל זאת יצא משהו.ריעות.

בראש יש לי הכול.

הרגליים מוליכות אותי אל הספריה,

ואני בראשי סוללת לי דרך אל התיאטרון.

על ידי באוטובוס יושב חייל,

ובראשי יושב שם איזה דובר-אנגלית חשוב

שחייב למצוא מישהו שיראה לו את הדרך לקניון או לכותל.

בראש אני רואה מכונת כתיבה וטפט ירקרק,

ספלי חרסינה מעוטרי ורדים,

סינר משנות החמישים,

אבל באמת הסינר שלי מלא באימוג'ים,

תה אני שונאת,

ואצבעותיי מרפרפות על מקלדת בת שנתיים בינות קירות לבנים.

הייתי רוצה להיות הכול,

הייתי רוצה להצליח לומר כל מה שיש לי לומר

כשחולפים על פניי באוטובוס.

הייתי רוצה להתקשר אל אחי.

הייתי רוצה לפטפט עם חברות בלי לסנן כל מלה באלף מסננות.

הייתי רוצה להיות אמיצה ולומר:

אתה מוצא-חן בעיניי.

אבל אני שותקת אף על פי שאני רואה אותי צוחקת,

אף על פי שבידי הפתרון לבעיה המוצגת לפניי,

אפילו שאני כל-יכולה,

אני שותקת.

מטורפת. הזזת לי משו חזק שםלא מבינה רמזים

תודהריעות.

אתאת.פיצוחית
יש לך כתיבה ממש אמיתית.
תודה לך ריעות.

מקפיצהפיצוחית
בא לי גם..היי זאת אני ..
מי יכול להבין לב של ילדה שלא רצתה להזיק לאף אחד לב של ילדה שרק דואג לזולת וכל היום מתפלל שיהיה בסדר לב של ילדה שמתמרד רק בסתר וכל החשקים המאוויים והאהבות האסורות שגורמות ללב הזה לדפוק ולחיות , מי יכול להבין מה זה לגור בין כל מיני חיות ..הם בכלל לא נורמאלים הם משוגעים ופסיכופתים וכל מה שהם אומרים לה זה בדיוק הפוך אבל אף אחד לא היה שם להגיד לה שזה מותר
ושמחזור זה דבר שיש גם למורות בסמינר ושהתאהבות זה אפילו לא ס*קס שהמורות עושות בלי בושה ושלפחד יש כל מיני שמות ..ושאת בסך הכל נורמלית שנולדה בגן חיות..ומי אמר שאסור לשמוע שירים של אהרון רזאל ..הן שומעות רק אויויוי בשפתם של הנאצים
פה בישראל
והמשבר אמון שנולד בעקבות דברים יותר גדולים
תשרפי אותם תשרפי תצרחי תרביצי להם על הסטיגמות שאחר כך הם הדביקו לך ועל שריפת התלתלים
אפשר לשלוח לך חיבוק?פיצוחית
היום יש לי יומולדת ;) אז כן חחחחחחחחהיי זאת אני ..
את מהממת.פיצוחית
והמונהמון מזלטוב.

שנת הצלחה בגשמיות וברוחניות
לג בעומרחותם-צורי
תככים אפילות שרקים ומזימות
ברקים של זעם וייאוש קרבו אלי הדליקו אור
פתחו לי שער לעצמי
התמירו אנרגיה שלכם
לרוח מחייה ונופחת,
עשו לי סעודה קטנה
מימים ונהרות
באש גדולה ואהבה
זה חמוד ביותרפיצוחית
רק למה כאן
מממ. לא הבנתי כנראה את הקונספטחותם-צורי
וגם כי ההתראות בשרשור חופרות לי כבר חדש אז רציתי להחזיר.
אה וצומת לב
שדה השעורהחתול זמני

נבעים בגבול שדה השעורה

נחלים שרופים

שוקולד ואפר

מתיקות ואבל

קפה מרדים.

והחיבוק הזה

בנהרות הלֶתת

עוטף אותי בערפל אוהב

שַן, לנצח שָן.

כל כך הפכים. מעניין.נחלת

יפה. יפה מאוד.נקדימוןאחרונה

נגמרימח שם עראפת

זה מתחיל, אמר ראש ממשלה.

זה מתחיל, הורה רמטכ"ל.

זה מתחיל, צעק רב פקד.

זה נגמר, מלמל תושב.

טורים טורים הם נכנסים. ווסטים כהים, כובעי מצחיה. מאות חיילים, תנועה אחידה. עוברים ברחובות, נותנים לנו להרגיש כמה אין לנו שום סיכוי נגדם. "קלגסים!" צעק מישהו. אחד החיילים חנן אותו במבט. קר. אטום. ההכנה המנטאלית שהם עברו באה לידי ביטוי עכשיו. "תסתלקו מפה!!" צועקת גברת שמידט. ניצולת שואה. "באתם לקחת אותי לגטו?! להחזיר אותי לאוושוויץ?!" החיילים ממשיכים קדימה. כמה דקות של שקט. ואז, זה התחיל באמת. דפיקות בדלת. בפתח אבעה חיילים. מדי צה"ל. ווסט שחור עם דגל ישראל. כובע מצחייה שחור. "שלום," אומר מפקד הכוח. "באנו לעזור לכם לארוז." חיילת מאחוריו מחזיקה ארגזים. אני מסתכל עליו. מבט אטום. "באנו לעזור" הוא אומר לי. "העזרה הכי גדולה תהיה שתסתלקו מפה ולעולם לא תחזרו," אני עונה וקולי נשבר. "הדגל הזה", אני צועק עליו, ודוקר אותו בחזה, במקום שנתפר הדגל על הווסט שלו, "הדגל הזה אמור להגן עליי!!! לא לגרש אותי מהבית!!" החייל מסיט מבט. הם מסתובבים. הלוואי שלא יחזרו לעולם.

"אבא.." לוחשת ילדה מאחוריי. תחייה. מתוקונת, בת 11. עוד חודשיים הבת מצווה שלה. איפה נחגוג לה? האם ייתנו לנו להישאר כאן, בבית שלנו? האם יבטלו את גזירת הגירוש הנוראה? אבל כל המחשבות קבס האלה זזות הצידה. "אבא..." לוחשת תחייה שוב. "כן מתוקה?" אני מחייך אליה חיוך עצוב. "אבא מה הם רצו?" היא שואלת. העיניים שלה גדולות, והיא מסתכלת עליי. מפחדת מהתשובה. היא כבר לא ילדה קטנה. "תחיילי," אומרת אמא ומושכת אותה לחיבוק, "היום בבוקר היה פה חייל שנתן לנו צו פינוי." אני נשען על המשקוף בכבדות. "אמא מה זה אומר?" עיניה הגדולות מתלחלחות. "אמא זה קורה? אמא, אבל אמרתם שלא..!" שרה מחבקת אותה חזק חזק. "זה חלום רע מתוקה," היא לוחשת וקולה רועד. "זה סיוט שמתגשם," אני אומר בקול חלול ששום רגש אין בו. שרה מרימה את תחייה ונשענת עליי. תחייה מזילה דמעות. "איפה נגור?" היא שואלת שרה מחבקת אותה חזק. אני עוטף את שתיהן בחיבוק. "איפה נחגוג בת מצווה?" שואלת שוב הקטנה. שרה מתפרקת בבכי. היא טומנת את פניה בכתף שלי ותחייה בוכה איתה. העיניים שלי רטובות. אני מוליך אותן לספה ושם אנחנו בוכים ביחד. לאט נפסק הבכי. שרה נזכרת ביום הראשון שלנו בבית. תחייה נזכרת שנסענו ביחד בטרקטור לים. הקטנים מצטרפים ויושבים איתנו בספה. צור בן התשע. בן ציון, ששנה הבאה יעלה לכיתה א'. לאיזה בית ספר נשלח אותו? מרים שהשנה נכנסה לגן. ודביר, שעדיין לא יודע לדבר. אנחנו יושבים על הספה מחובקים.

ואז החיילים חוזרים. ואיתם הדמעות. הם מגיעים עם אדם מזוקן, שמעל לחולצה לבנה יש לו אפודה כתומה, עם מילה גדולה בת שתי אותיות שחורות: "רב".

הם דופקים. אני לא פותח. צור מסתכל עליהם מהחלון. "ילד איפה אבא?" שואל אחד מהם. צור מסתכל עליו. "אתם של ישראל?" הוא שואל. הם לא עונים. צור חוזר אלינו לספה. אני קפוא כמו פסל. קטעי חיים רצים לי במוח. הגוש. החולות. החממות שלי. הים.

ואז הם נכנסים. פורצים את הדלת שלי. אני נעמד בזעם. "תסתלקו מפה!" אני צועק. "רשעים!!" אני מנופף בפראות באוויר, רץ אליהם מהספה. "צאו לי מהבית!!!" הראייה שלי נעשית מטשוטשת, ואני דוחף אותם. "לכו", אני בוכה. "בבקשה".

שלט כאן גרים בכיף יגאל ושרה נופל לריצפה. אני נופל איתו ביחד ושנינו נשברים. החיילים מהססים רגע בכניסה. דביר מתחבא אצל אמא וצורח בפחד. האיש עם הווסט הכתום עוזר לי לקום, ומאחוריו אני רואה את צור קופץ מהחלון. "צור לאן אתה הולך?" אני שומע את אישתי צועקת בפאניקה. "אני הולך להיפרד מהים," הוא צועק בחזרה. הילדים ושרה בוכים על הספה. האיש בכתום מציג את עצמו. הוא רב, הרב חיים. הוא מתיישב מולי, מנחם אותי. "זה קשה לאבד את כל מה שיש לנו", הוא אומר. "זו גזירה משמיים, אלה אחים שלנו שנגזר עליהם לגרש אותנו מביתנו." היד שלו על הכתף שלי. והוא ממשיך לדבר. אבל אני קוטע אותו, ומצביע על החייל שעומד לידינו. שמסתכל לצד. שלא לפגוש במבט שלי. "זה אח שלי?!" אני שואל. "זה אח שלי?!?!" אני צועק וקם, מתנדנד בטשטוש הדמעות.

"אתה לא אח שלי!!! לא אתה ולא אף אחד מכם!!! יהודי לא מגרש יהודי, אח לא מגרש אח מהבית שלו!!!" הרב מנסה לחבק אותי ואני הודף אותו. מפקד הכוח מניח יד על הכתף של הרב. "הרב חיים, בוא נתקדם." הרב זז מעט הצידה. "אתה!!! אני שואג עליו, "אתה חלאה!!!" החייל מביט למעלה בפרצוף אטום. "מר ישראלי, אני עשיתי לך משהו? זו החלטת ממשלה. אני מבקש, אל תקשה עליי". סטאחחח!!! הוא נהדף הצידה מהסטירה. "אתה לא עושה לי כלום?!?!?! אתה נאצי!!!! אתה, עם המדים שלך, עם הווסט השחור שלך," אני מתייפח, "אתה לא עושה לי כלום?!?! אתה מגרש אותי מהבית!!!! אתה זורק אותי לרחוב, אתה לא אח שלי!!! אתה נאצי!!!!" תגבורת חיילים נכנסת לבית. ארבעה לובשי שחורים מפילים אותי לרצפה. "מה אתם עושים לאבא שלי!!!! תעזבו אותווווו!!!! דיייייייי---- תעזבי אותיייייי אמאאאאא----" העיניים שלי נעצמות ולא רוצות להיפתח. מרים צורחת. חיילת תולשת את דביר מהידיים של שרה.  גוררים אותי החוצה. נגמר.

נגמר, בוכה תושב.

נגמר, מדווח רב פקד.

נגמר, מאשר רמטכ"ל.

נגמר? חושב ראש ממשלה.

...תמימלה..?

לא הייתי מסוגלת לקרוא את הכל אבל ריפרפתי... מטורף, כרגיל, כואב מאוד, חשוף מאוד, קצת קשה לקריאה אבל וואו, אין מילים, תמשיך ככה, אין לי מה לומר......

תודה גברתימח שם עראפת

כואב מאודרקאני

כתיבה מדהימה

חן חןימח שם עראפתאחרונה

שעראשר ברא

בזרה"ק

אני העבד ניצב מנגד.

אני מרגישה שכל עוד אנחנו לא נמצאים שם,

אנחנו ניצבים מנגד.

ושעריך כותנה, ברזל, אריות, שכם, פרחים הם דופקים,

ושער אחד מחכה להיפתח ברחמים.

ואיך אפשר להמשיך להיות ניצבים מנצד?

כשאני העבד!!

רחם.

אנחנו לא העבדשנונימיאחרונה

בן השפחה (ישמעאל) יושב בארמון

ובן המלך (ישראל) עומד בשער החיצון

לכיסאו ישוב בצדקתו

ינקום נקמת עמו

וישפוט גוזלי מלכותו

נביאי ומבטיחי שקר

טענו לכתר

שימרנו מכולם

שומר ישראל לעולם

מונדיאל תשעה באבימח שם עראפת

יהההה!! תשעה באב הגיע רבותיי!! הנה השחקנים שלנו עולים למגרש, הנהונים, וקדימה, החזן ניגש... אוקיי החזן מורח את ערבית בעצב הנכון, איזה משחק זה עומד להיות!!

שימו לב לאדון משמאל, בשולחן הקידמי!!! אני אומר לכם, הוא עוד יפתיע במשחק הזה! והנה- מתחילים!!! שליח הציבור מתחיל פרק א'!! ו... איזה תזמון מושלם!!! מר חיים כהן, האדון משמאל, פורץ בבכי בדיוק במילים "בכה תבכה בלילה"!!! איזה יופי של מהלך פתיחה!!! רגע רגע! רבותיי!!! יש לנו פייט!!! שתי שולחנות מאחורי מר חיים, אנחנו כבר בפסוק ה', ומר שלום ממרר בבכי קורע לב!!! מר חיים מלכסן מבט, שימו לב רבותיי!!!! עומדת להיות פה התנגשות!!!! כן כן כן כן!!!! מר חיים עוקף אותו בסיבוב, איזו יללה מסמרת שיער!!! כן, חיים, כן!!! איזה יופי אתה בוכה על החורבן!!!

בינתיים באגף הימני קורה משהו מעניין, נראה שהאדון בן ציון מתכונן לקראת פרק ב'!! והנה הוא מצטרף לקרב!!!! שכנו לספסל האדון ברוך מקנח את אפו ברעם שכזה!!! אחח, איך הוא חש את צער השכינה!!!!

באגף האחורי בחורי הישיבה מפתיעים!!! "בתולותי ובחורי נפלו בחרב" והבחורים פה נותנים יופי של צווחות, ממש כתיישים בדרך לשחיטה!!! איזה יופי של משחק!!!!

עכשיו תור הרב!!! שימו לב לזה!!! "אני הגבר ראה עוני בשבט עברתו" אנחנו בפרק ג', ו... יואוווו!!!! איזה מהלך!!! איזו יללה שוברת לבבות!!! הוא התחיל בתרועה, וחתך לשברים תקיעה תרועה!!! הנה הוא גורף שריקות ומחיאות כפיים מהקהל!!! איזה יופי של בכי!!!!

יללות הבכי גוברות, אנחנו קרובים לשלב הגמר!! פרק אחרון רבותיי!! מר ברוך כבר טובע בדמעותיו, שלום מתגלגל על הרצפה בבכי, והרב!! הרב בוטש ברצפה וגרביו מתמלאים חורים! ותראו את זה! הבחורים באגף האחורי יחפים, כמה מהם הגדילו לעשות ושמו עפר על ראשם!!! איזה משחק מדהיםם!!! אנחנו קרובים לשריקת הסיום, ו- רגע! מי זה שם?! באגף האחורי?! תראו אותו, יושב על כיסא, כאילו לא תשעה באב היום!!! ו- לא יאומן!!!! החצוף הזה לומד תורה!!! בושה וחרפה!!! רגע, הוא אומר משהו, תנו לשמוע...

אוקיי קבלנו דיווח שזהו אוהד שפרץ למגרש, הוא יושב בהפגנתיות על כיסא ולומד תורה, מהאוהד נמסר "די לבכות, בואו לבנות". אבטחה, תוציאו לי אותו בבקשה. יופי, תודה.

ועוד רגע נכריז על המנצח, וזה--- גברת שוורץ!!!!!!! עם יללות מקפיאות דם מעזרת הנשים!!!! איזה יופי, היא ניצלה רגע של בלבול והרטיטה את כל בית הכנסת!!! יש לנו מנצחת!!!!

אנחנו ניפגש שוב בשנה הבאה, אל דאגה, תוכלו להוכיח את עצמכם במונדיאל הבא! הכינו את הדמעות!

חסרים בתי כנסת? תחפש אחד אחרנקדימון

פפפפ לא הבנתימח שם עראפת

נראה לי שכן הבנתינקדימון

אבל אני פשוט חושב שיש ערך אפילו להצגות כאלה

זבש"ךימח שם עראפת

ותקרא שוב את הסוף, נראה לי לא הבנת

זב"כ כולנונקדימון

נראה לי שכן הבנתי

אז אם הבנת,ימח שם עראפת

ואתה בכל זאת מעריך את ההצגה הזו ששומרת על עצמה מפני הדבר האמיתי, שלא ירבו כמותך בישראל

חן חן. וכן למרנקדימוןאחרונה

"קראו למקוננות ותבכינה"

מרתקאנימה

אני אוהבת את הציניות המתפכחת והבלתי מתפשרת שלך

לדעתי זה מה שקורה כשמנסים לכפור בסנדרט של נורמליות ורושם חיצוני, ובסוף נוצרת נורמה של לא נורמליות ומוזרות.

"משתויקקים" זה מושג מתאים?

חן חן גברת.ימח שם עראפת

מושג מתאים, למרות שהוא כמו ציוינים, מושג שראוי להחליף

אמי הביטה בינחלת

במבט חרד

קווצת שיער חמקה מהכיסוי

תצבעי את הלבן אמרה

זה...זה לא ראוי!

סליחה?! התמרמרתי בלבי

זה לחלוטין... עניין שלי!

בתשעה באב

עלה פתאום בזכרוני