מה עושים בתשעה באב?רחליOס
אוף.
מעצבן אותי..
מה עושים בתשאה באב?
אי אםשר לקרוא ספרים רגילים..רק ספרים מסוימים..אבל מה? אין הרבה? איזה ספרים? יש המלצות משו?
ממ.. להיות על המחשב.. לא יודעת.. זה עושה לי קצת יסורי מצפון. כי זה לא מה שאמורים לעשות ביום כזה.
ביום כזה אמורים לעשות טוב..
ולא לעשות סתם שטויות.
וכנ"ל לגבי לראות סרטים ללכת לחברות וכו'..
אז אנשים.
עזרה..
יודע מה , משו יותר מעצבן -אח..
אפילו ללמוד תורה אסור...
[כי זה משמח - "פקודי ה' ישרים משמחי לב".]

קיצור , אישית - אם הייתי בת -
אז...כמה דברים:

קודם כל , לשמור על הבריאות שלנו , שזה כולל , אפילו לישון כל תשעה באב אם צריכים...
עכשיו , אם יש לי זמן פנוי -

רואה הרצאות במחשב על החורבן. [יש מלא. מלא מלא. אתר "הידברות" , "מכון מאיר" וכדו'.]
קורא חלק מספר איוב עם פירוש מצודות.
מגילת איכה , קצת מעמיק בה...

ו , גם , יושב לבד כמה דקות , בלילה , מנסה להזיל דמעה על ירושלים החרבה -
"כל המתאבל על ירושלים , זוכה ורואה בבנינה".

אשרייך.
ירבו כמוך בישראל.
מקוה שעזרתי.
בעז"ה , שנזכה שלא יהיה צום - ו...שהמשיח יגיע במהרה!
אמן.
* יודעתאח..
אצלינו...רחל=)
יש אמירת קינות, סיפורים ועוד כל מיני דברים משותף של כל היישוב...
את יכולה לבדוק אם יש באזור שלך משהו כזה, או שיעורים מיוחדים לתשעה באב וכדו'..

בעז"ה שלא נצטרך לצום וניפגש כולנו בבית המקדש!!!!!!!!!!!!!!!!
אצלינו-[-]
הולכים, כמו שרחל צייינה, ל"מניין חצות" [כי הוא נגמר בערך בחצות היום. מדובר על תפילת שחרית, ולאחריה הקראת קטעים על החורבן, שיחות של 15 עה בענייני דיומא, שירים וכו'.]
אחר כך חוזרים הביתה, לומדים כל המשפחה קצת אגדות החורבן. אחר כך אנחנו מנקים את הבית לכבוד המשיח [זה מנהג שאין לי מושג מה המקור שלו. את האמת, בכלל לא בדקתי...].
אחר כך נוסעים לכותל למנחה- מעריב וסוף הצום.

בתקווה שהשנה לא נצטרך לצום...
בדיעה של אח.. ובאמת כדאי להתעמק יותר במגילת(=טליה=)
איכה...שנה שעברה לקחתי את זה רציני ודי נהניתי..(עד כמה שאפשר..)
גם מדרשים-מאד מעניין...
אצלנו...ת.מ.
אבא שלי מספר אגדות חורבן וכאלה...
וגם לצערנו נוסף לנו עוד משהו להתאבל עליו אז לפעמים גם נוסעים לכיסופים \רואים סרטים על הגרוש וכו'...
ד"א אפשר גם לקרוא ספרי שואה וסיפורים על הקשיים בגלות כי זה תוצאה של חורבן הבית...
כל הכבוד לך והלואי שירבו כמותך!!!!
והלוואי שלא נצטרך לצום בכלל!!!!
בדיעה של אח.. אפשר..שירס
אבל תאמית אצלנו.. אנחנו רואות סרטים ואופות דברים לסוף הצום..]]= השנה בדיוק חשבתי שאני לא רוצה לום על ריק אלא לדעת מהו ולשמוע משהו עד כדי שאני ארצה באמת לצום ולא מתוך חובה אלא שאני ארגיש צורך רגשי.. ושכלחי..
תודה רבה לכולם..רחליOס
אח..- לא ישנים בצום..ואני גם לא יוכל להיות רק על המחשב. יהיו עוד אנשים שירצו..ממ.. אצלינו רק מחצות עושים הכל(לשבת על כסאות,לראות טלויזיה וכו'..אבל לא לאכול כמובן. חוץ מאחי הקטנים..)
ו..ממ.. לא ממש כדאי שירבו כמותי. אין בי כמעט שום דבר מיוחד. טטוב אולי קצת. אבל..

[-] -  אני אישית לא מסוגלת לשבת ולהתפלל 4 שעות.. בקושי שעה אני יכולה.(טוב הגזמתי. אבל. מעל שעה.. בבית כנסת זה קשה לי..) אני היפרקטיבית וזה פשוט קשה לי.. וכנ"ל לגבי לימוד. לימוד זה משו אחר. אבל אני יכולה לנסות.. רק שאין לי (נראה לי) יותר מידי ספרים. ואני לא אוהבת  לשאול נגיד את אבא שלי. אני לא אוהבת את התגובות שלהם.. כאילו לא שהם שליליות. אבל הם יגידו לי דברים כמו."כל הכבוד רחלי." " את ממש גדולה" "איזה צדיקה" וכל מיני דברים. קיצר אני לא רוצה את התגובות שלהם.
ועל האנטרנט כנ"ל לגבי ממה שאמרתי לפני כן.
אז מאיפה משיגים ספרים?
או אולי מישו יכול להביא לי את השמות המדויקים שאני יוכל לבדוק לבד..

...-כע. אני יכולה לנסות להתעמק באיכה. אבל אני יודעת שאני לא יבין את הכל. מאיפה אני מוצאת פפירושים ברורים?
לגבי "איכה"... תנסי אולי דעת מקרא או משהו...שירה =)
יש את הספר...רחל=)
"מדרשי בין המצרים". ספר עם המון סיפורים מתקופת החורבן שממש מתאים לקריאה בתשעה באב.

חוץ מזה יש המוני ספרים על השואה, אם כי אני חושבת שיש כאלה שקוראים ספרים כאלה רק מחצות וגם אז- לא בטוח שכל ספר על השואה יתאים. מן הסתם יש ספרים על השואה שלא יותר מידי מזכירים את האבלות והחורבן, ואז [עם כל זה שזה ספר על השואה] זה מפספס את המטרה וזה "סתם" עוד ספר להעביר את הזמן- שזה בעייתי...אבל בכ"ז, לצערינו לא חסר סיפורים על השואה שמזכירים אבל וחורבן ואם אין לכם בבית בטוח שיש לאחת מחברות שלך [או באיזה ספריה באזור..].

שנזכה במהרה לבניין המקדש!!!
שבעז"ה כבר השנה ניפגש ב-ט' באב בביהמ"ק עם כל עם ישראל!!!
רחל..רחליOס
א.  יש לך שם יפע.. רק תוסיפי י בסוף והוא יהיה מושלם..חח.. סתם..
ב. את חושבת שיהיה את הספר בספריה???
ג. אני לא אוהבת לקרוא סיפורים על השואה. אני אוהבת שיחותת על השואה. לא יותר מידי מעבר לזה.
יש את הפירוש של הרב אבינרii
לא נראה לי...רחל=)
אני לא חושבת שהספר הזה יהיה בספריה...
את יכולה לחפש אצל חברות שלך, לא חייב בהכרח הספר הזה, יש עוד ספרים עם סיפורים על החורבן ובין במצרים וכדו'... חוץ מזה נראה לי שיש ספרי קינות לט' באב שבסוף הספר קינות יש סיפורים\מדרשים בנושא הנ"ל... 
ספר התודעה על תשעה באב [אליהו כי טוב][-]
למי שמסוגל- ליסוע לקברי צדיקיםרחובות...
אפשר להיות בבית המקדשבן ציון גגולה
ב"ה

לאור האמת שלאט לאט מתגלת ישנה אפשרות לעם ישראל להתאחד
ולהפוך את ימי הצום לימי שמחה וששון
ברוך השם יש רב הציבור הדתי לאומי שעשה מחקר בנושא על פי הרמב"ם והשיחות של הרבי והוציא ספר שאומר
שהרבי אומר שהוא מלך מהמשיח וכן כך על פי ההלכה 

http://www.chabad.info/index.php?url=article_he&id=46303

וכן בכנס בבת ים של גאולה ומשיח ביחד עם ברוך מרזל
וחבר כנסת של האיחוד הלאומי - ביאר את הנושא בהרחבה  

http://www.chabad.info/index.php?url=article_he&id=47172

וכן עוד מחקר חדש 
במגזין ´תכלת - כתב-עת למחשבה ישראלית´ התפרסמה כתבה ארוכה ומקיפה שעסקה באמונת חסידי חב"ד כי הרבי הוא מלך המשיח ? לנוכח סערת הרוחות שמוסיפה לעורר האמונה המשיחית בחב"ד, מתבקשת תשובה לשאלה קריטית אחת: האם סבר הרבי מליובאוויטש עצמו כי הוא אכן המלך המשיח? ? למרות התעקשותו של הזרם המשיחי בחב"ד שהרבי אמנם האמין בכך, הצליחו החוגים המתונים יותר בתנועה לטעת בקרב הציבור הרחב את הרושם שמנהיגם מעולם לא הציג עצמו באופן כזה, או, לכל היותר, ש"לא אישר ולא הכחיש" את הטענות בדבר משיחיותו ? אלא שהרושם הזה אינו עולה בקנה אחד עם המציאות. הראיות החד־משמעיות שאציג להלן מלמדות כי רממ"ש אכן האמין, ואף עודד את חסידיו להאמין, שהוא המשיח העתיד להתגלות קבל עם ועדה ולהביא את הגאולה השלמה אל העולם

וההמשך במקור המצורף

http://www.chabad.info/index.php?url=article_he&id=47505

=]].. וואלה.רחליOס
איזה אהבלה אני. איך לא חשבתי על זה...
וואי גמאני אהבלה לא קטנהה!! גמלא חשבתי על זה..שירס
אופס.. טיפשה שכמותי..
ללמוד הלכות מהקיצור מותר?רחליOס
הלכות תשעה באבii
ל א יותר מזה?רחליOס
הלכות בית הבחירה לרמב"םחשבשבת
עם ביאורים ומסכת מידות ותמיד

עושים לט' באב תזווית הנכונה לדעתי.

פשוט מתחילים להתגעגע.

אפשר גם נבואת יחזקאל.
מה עושים בט' באב? הנה שיעורים:אנונימי (פותח)

בס"ד

היום, לאף-אחד אין תירוצים: לא הולכים לים, אין עבודה, ואין פעילות בסניף. כולנו מתייצבים ללמוד.

לימוד בט' באב

הלימוד יתקיים בעז"ה ביום חמישי ט' אב, בבית הכנסת הספרדי ברחוב אידר 25.

13:00 עיון במגילת איכה  דן ארז

13:30 הסוד הכמוס של ט' באב  אבי פלקס

14:30 חורבן הבית הפרטי  הרב עמיאל שרעבי

15:20 הפסקה

15:30 שיעור נוסף הרב אליעד סקורי

16:15 הפסקה

16:30 "הלב והמעיין" געגועים לירושלים דוד גוטמן

17:20 הפסקה

17:30 "עידן האפילה" - משמעות החורבן  הרב חגי לונדין

18:15 הפסקה

18:30 "האבכה בחודש החמישי"?! – הרב אבידן חזני

19:15 מנחה וערבית

השיעורים מיועדים לבני נוער ולמבוגרים, לגברים ולנשים.

לפרטים: aviad613@gmail.com

חיפהאנונימי (פותח)
מישו יודע אם מותר ללמוד נבואות שקשורות לחורבןיעל =)
בע"ה

בתשעה באב?
ומה עם נבואות נחמה? רק מחצות היום?

תודה רבה
כן.אח..
נבואות שקשורות לחורבן - כן.
זה חלק מהאבל.

נבואות נחמה/נבואות של חורבן אומות העולם - לדלג.

מחצות היום?
כל אחד כפי מנהגו.
לכן , כדאי לשאול את ההורים או את הרב שלכם.

אבל שוב , יש היום כ"כ הרבה מנהגים כמעט בכל דבר...
לכן , מומלץ לשאול את השאלות האלו מישו שקשור (מנהג) אלייך.

בשורות טובות!

זה באמת עצוב.....בת אל123
שעכשיו יש עוד דבר להתאבל עליו...
חורבן גוש קטיף....
אצלינו באמת יש סרטים על גוש קטיף וזה באמת עוזר להבין את החורבן הנוראי שהיה שם...
חשבתי על זה שאפר להבין בגלל זה  איכשהוא מה האנשים בתקופת בית המקדש הרגשיו שהוא נחרב....
ברור שזה ממש לא אותו דבר אבל אולי זה נותן איזשהוא מושג....
אפשר אולי-נדנדה כתומה.
לראות סרטים על גוש קטיף והשואה, כי זה על חורבן... 
אני לא אוהבת את זה.אוסנת
א. כי תשעה באב נועד להקדיש זמן לחורבן בית המקדש, אז בואו לא נמיר את היום הזה ליום גוש קטיף כדי שנוכל יותר להתרגש...
נצטרך אולי יותר להשקיע כדי לשים לב למשמעות חורבן הבית בשבילנו, וזה לא יהיה בדרך של סרטים חוויתיים וסיפורים של מגורשים... אבל זה משמעות היום והתקופה.
ב. אין להשוות בין חורבן בית המקדש לחורבן גוש קטיף.
עם כל הצער והכאב, באמת אין הרבה קשר בין השניים, מלבד השריפה והכאב...
זאת חלק מהבעיה, שאנחנו לא מבינים מה זה בית מקדש. לכן אנחנו מעיזים להעביר את היום הנורא הזה בסרטים על גוש קטיף...
ג. לדעתי לא שייך לראות סרטים בכלל, גם אם הם עצובים.

צום מועיל.
אבל מה לעשות, רוב האנשים לא יכולים לשבת 24 שעות420mal
וללמוד על החורבן.
אז עדיף שאנשים יראו סרטים על גוש קטיף, מאשר סתם להסתלן כל היום או לראות סרטים אחרים שהרבה פחות שייכים.

לא ביקשתי 24 שעות.אוסנת
ביקשתי, שאם אדם רוצה לחוות ולמלא את זמנו - שימלא את זמנו בעיסוק בחורבן.
אם נוותר לעצמנו כל הזמן, בתירוצים שונים שאנחנו לא מסוגלים כך ואחרת...
מה ישאר?

היום רבים לא לומדים גמרא לעניין.
היום יותר מדי אנשים רואים סרטים קלילים במקום לקרוא ולהעמיק.
ולכן, רק לכן - המצב הזה ממשיך.
אם לא נוותר לעצמנו, ונשתדל באמת - נצא מורווחים מכל הכיוונים.
אפשר ללמוד גמרא בקגיטיןאנונימי (פותח)
זהמתחיל מהמשנה בדף נה ב       זה סיפורים על החורבן

סרטים מתקופת הגירושמשה
אחלה רעיון..שכונדי
חברה שלי ואני-רננוש!
בס"ד
למדנו [או לפחות ניסנו!!] משנה ברורה על ט' באב [הלכות,מנהגים וכו'..] הי'ה ממש טוב!!. ב"ה!!.

ו-תגידו מותר לקרוא תהילים??
בעקרון - לא.אח..
אסור לקרוא תהילים משום שזה משמח.
"פקודי ה' ישרים משמחי לב".

אבל - היו פוסקים שהתירו לקרוא תהילים בתשעה באב
רק לאחר חצות היום...

ו - כל אחד כמנהגו.
כדאי לשאול או את אבא שלך , או את הרב שלך.

בשורות טובות!
כנסו-אורושקוש
קשה לנו להתאבל על החורבן כי אנחנו לא ראינו את בית המקדש. אנחנו לא יודעים מה זה אנחנו יודעים שהוא היה משהו עצום. אבל כל מה שאנחנו יודעים לא מספק לנו מספיק כדי להתאבל עליו כמו שצריך.לכן אני חושבת שלראות סרטים על גוש קטיף זה רעיון טוב כי אנחנו רואים חורבן בעניים שלנו ולא מסיפורים.ככה אנחנו יכולים להבין מזה חורבן ולחשוב שאם ככה בגוש קטיף זה כואב אז מה היה בבית המקדש. אנחנו בני אדם ולא קל לנו לחשוב לבד איך זה היה. אנחנו צריכים עזרה כדי להבין מה זה חורבן ובגוש קטיף הראו לנו בדיוק מזה... אני בכל זאת מסכימה קצת עם אסנת שאנחנו צריכים לא להשקיע את כל היום בסרטים על הגירוש ואז העיקר שהצום היה קל.
חוץ מזה לפעמים אנחנו מתלוננים,מה תקעו לנו באמצע החופש את שלושת השבועת י"ז בתמוז ו9 באב. אנחנו אולי לפעמים גם חושבים, אוף. למה האנשים שחיו בזמן המקדש לא התנהגו יותר טוב ואז בית המקדש לא היה נחרב. אבל זה לא ככה חלק מהעניין של הצום זה שזה אשמתנו היחידה שבית המקדש לא נבנה כבר. זה אומר שגם אם הדורות של בית המקדש לא היו חוטאים ובית המקדש היה ממשיך להתקיים הוא היה נחרב בימינו.

אני הולכת ליד ושםאנונימי (פותח)
סיפוראנונימי (פותח)אחרונה
יהושע עמד בהר הזיתים וראה את העשן והאש שיצאו מהבית הקדוש. הוא ראה את החילים שנכנסו ללעיר, הם פרצו את העיר והרסו את החומה ,הם לקחו תינוקות מהוריהם ושברו את ראשיהם על החומה באכזריות,הם בעטו בנשים הרות עם מבט של רצח בעינים ,כל זה יהושע הקטן ראה כשהוציאו אותו ואת משפחתו מביתם והורידו לאביו את הכיפה ותלשו את זקנו,ואח"כ רצחו את משפחתו לעיניו.
רק אותו השאירו בשביל שיעבוד אצל המלך נבוכדנצאר. ואז,אחרי כמה שעות שהחזיקו בו הוא שם לב שלא משגיחים עליו והלך בשקט בשקט בלי ששמו לב ועכשיו הוא עומד בהר הזיתים ,בוכה,ולא יודע מה לעשות,ורואה הכל. לפתע מגיח חיל מאחור ותופס את יהושע,יהושע מתחנן אליו "בבקשה אל תפגע בי" אך החיל לא שועה לתחנוניו ושופך את דמו הטהור של ילד יהודי, והולך
ומשאיר אחריו שלולית-שלולית של דם יהודי.

בשמים המלאכים מתחננים לפני הקב"ה "רחם על עמך ישראל,לכבוד שמך הגדול והקדוש אם לא למענם" והקב"ה אומר;הזהרתי אותם,שלחתי להם נביאים ולא שבו מדרכיהם הרעים-איני יכול לסלוח 

אך כשרחל מגיעה ואומרת;רבונו של עולם,גלוי לפניך שיעקב עבדך אהבני ועבד בשבילי לאבא שבע שנים,וכשהגיע זמן נשואינו אחרי שבע שנים יעץ אבי להחליפני לבעלי בשביל אחותי,ולא קנאתי באחותי ולא הוצאתיה לחרפה.ומה אם אני,בשר ודם,עפר ואפר לא קנאתי בצרה שלי-אתה,מלך חי וקים ורחמן מפני מה קנאת בע"ז שאין בה ממש והגלית את בני? מיד נתגלגלו רחמיו של הקב"ה ואמר;בשבילך,רחל אני מחזיר את ישראל למקומם  

תשובה על סחיטהפשוט אני..

נניח אתם יודעים על אדם כלשהו, שהוא מתכוון לעשות מעשה חמור מאוד. 

למשל לשדוד בנק.

אתם מאיימים עליו שאם הוא לא ייתן לכם חלק מהשלל, אתם תדווחו עליו למשטרה.

הוא לא מוכן לשלם, ואתם מדווחים למשטרה כמו שאיימתם.

אני חושב שאין חולק על כך שהאיום הוא מעשה חמור מאוד, ויש לעשות עליו תשובה. כלפי האדם וכלי המקום.

אך מה לגבי מימוש האיום, כלומר זה שבסוף סיפרתם למשטרה? האם צריך לעשות על זה תשובה? האם זה מעשה רע?

מצד אחד, עשיתם את זה מתוך טעמים אגואיסטיים, מתוך חמדנות ונקמנות וכו'. הנפש שלכם הושחתה, אין לי ספק.

מצד שני, סוף סוף המשטרה עצרה בזכותכם אדם מסוכן ומנעה ממנו להוציא לפועל את זממו, ואולי בזכותכם חייהם של אנשים ניצלו (של השודד עצמו ושל עובדי הבנק).

מה דעתכם? צריך לעשות תשובה על ההלשנה? אם כן, איך?

מתוך שלא לשמה יבוא לשמה אבלקעלעברימבאר

צריך לשעו תתשובה גם על כוונות לא טובות בלב, לא על המעשה. על זה נאמר "על חטא שחטאנו לפניך בהרהור הלב". פשוט להצטער על הכוונה הרעה, לא על המעשה. ולחשוב שאם הייתי באותה סיטואציה היית ימסגירו למשטרה רק מטעמים טובים. זה נקרא חרטה. לחשוב שהייתי חזר לעבר ועושה אחרת

כלומר מול אותו אדם לא היית מבקש סליחה?פשוט אני..
בפן המעשי - לא עשית לו משהו רע,קעלעברימבאר

כי זה היה מוצדק (לא קראתי את הסיפור לפרטים)

אולי לבקש סליחה על הצער שצעירנו לפני התלונה למשטרהקעלעברימבאראחרונה
כיוון ש-"לא בשמים היא", אלא כל אחד לפי ההשקפהפ.א.

והקו שלו, כל אחד והפסיקה שלו, כל אחד והדרך שלו, אפילו כל אחד והכת שלו, נמשיך לחיות עם ערב-רב (ובאלאגן) במנהגים ובהנהגות הדתיות. 

אם אתה ציני אני אתך.סיעתא דשמייא1
אם הם רבותיך אז כןנקדימוןאחרונה
פורים שני
לא מוצא זמן ללמודאבא פגום

אשמח לעצה, לא מצליח ללמוד תורה.

אני קם כל בוקר בחמש כדי להגיע לעבודה מוקדם, לעשות את ה 9 שעותןלחזור מספיק מוקדם למשפחה ולהיות עם הילדים.

אני מגיע בערך ב 17:00 ואז קצת עם הילדים, סידורים וכבר מגיע זמן השכבות שלוקח שעה ואני מוצא את עצמי פנוי רק ב 21:30 במקרה הטוב (אם אין קניות באותו יום) וזה לפני שישבתי לדבר עם אשתי. רוצה ללמוד אבל כבר אין כוח. ניסיתי בעבר ללכת לשיעור דף יומי ב 22:00 אבל המוח כבר לא מתפקד בשעות האלה ולא מצאתי שזה ממלא אותי. מנצל את הנסיעות ל/מהעבודה לשתיים מקרא ושיעורים באוזניות אבל מרגיש שזה ממש לא זה. אשמח לעצות, תודה

שבת זה המאני טייםחתול זמני
בחן את עצמךשפוי

קודם כל כמו שנאמר כאן, שבת זה הזמן בדיוק בשביל סיטואציות כאלה של סיטואציות כמו שלך, 

בנוסף אני ממליץ לך גם סוג של לעשות 'מבחן' לעצמך האם יש זמנים ארוכים שאתה משתמש בטלפון\מחשב\טכנולוגיה כזו או אחרת והזמן הזה מתבזבז לשווא, הרבה פעמים קורה לנו בלי שאנחנו שמים לב וזה יכול להיות אחלה של זמן לעשות בו את הדברים שאנחנו באמת רוצים, בהצלחה  

אשמח לעוד עצות ☺️אבא פגום
אתה נבחן כשיש לך פנאיאלעדאחרונה

אם ה' יתברך רואה שכשיש לך זמן אתה כן פותח ספר
ולא סתם מתבטל, ניצחת.

המלצות לספר בים דרכך וסדרת אש החסידותאבא פגום

אין לי כמעט זמן ללמוד תורה, לומד קצת הלכה, מחפש להעמיק ושמעתי על הספרים בים דרכך וסדרת אש החסידות, יצא למישהו ללמוד אותם? יש המלצות? למי מתאים? האם שווה לכל נפש או כתוב בשפה גבוהה מידי?

תודה🙏

אש החסידות חזק מאודאחד איש
בשפה פשוטה. זה חסידי ממש אם אתה בעניין אז זה מאוד טוב.  בים דרכך גם טוב זה עיבוד כזה של הרב מורגנשטרן
עוד מישהו מכיר? המלצות?אבא פגום
לפני זמן מה סיימת את בים דרכךאלעד

ספר נפלא לעובדי ה', אבל תובעני
זה לא ספר שקוראים בשבת לפני השנ"צ

מה הכוונה תובעני?אבא פגוםאחרונה

קשה לקריאה?

או תובעני מבחינת עבודת השם? 

מה המקור למשפט "הרבה שלוחים למקום"?מתואמת

מסתבר שזה לא ציטוט מדויק מחז"ל...

גוגל וג'מיני לא עזרו לי מספיק, אז אני פונה לעזרת החוכמה האנושית...

אז מה המקור לכך? (מן הסתם זהו שיבוש כלשהו של משפט אחר בחז"ל...)

בחז"ל זה "הרבה הורגים למקום" תענית דף י"ח עמוד ב'הסטורי
אבל נכון שהרבה מקורות במפרשים שציטטו את זה, הביאו בנוסח של "הרבה שלוחים למקום" והמשמעות בהקשר שם, היא אותה משמעות.
תודה רבה!מתואמת
אז איך קרה שהציטוט השתנה לשלוחים?
אני לא יודעהסטורי
אבל כפי שכתבתי, במקור המשמעות היא שאם טריינוס לא יהרוג אותם, יש הרבה שליחים להרוג - דובים, אריות וכו'.

יכול להיות שרצו לעדן את הנוסח. כשהספורנו מביא את זה על תשובת האחים ליוסף "האלוקים מצא את עוון עבדיך" - הם לא מועמדים למוות, אבל המשמעות זהה. אנחנו יודעים שלא עשינו את מה שאתה מעליל עלינו ואתה רק אחד מהשליחים של הקב"ה להביא עלינו את הדין שמגיע לנו בין כך.

תודה רבה!מתואמת
הרבה פעמים ברשי (בכמה וריאציות)טיפות של אור
שמות טז לב, איוב לז ח, יומא פז עמוד א, שמות כג ז, דברים לב לה, שמות ד יג
אולי הוא שינה מלשון הגמרא בתענית שהזכירוטיפות של אור

בהשראת המכילתא

"משה דברן את! אין לי שלוחין אין לי גדודים אין לי שרפים אין לי אופנים אין לי מלאכי שרת ואין לי גלגלי מרכבה שאשלח ואוציא את בני ממצרים שאתה אומר לי שלח נא ביד תשלח?"

"כך אמר יונה אלך בחוצה לארץ מקום שאין השכינה שורה ונגלית... אמר לו הקב"ה, יש לי שלוחין כיוצא בך שנאמר וה' הטיל רוח גדולה אל הים"

תודה רבה! עוזר לי מאוד.מתואמת
בשמחה 😊טיפות של אוראחרונה
איזה ספרי קודש אתם רוצים..אנונימי 14

א. שייכתבו כמותם ולא מספיק נכתבו?

ב. שלמיטב ידיעתכם טרם נכתב כזה?

(תכלס לא חייב להצמד ל2 הקטגוריות.. תכתבו חופשי)

(אולי גם הודות לשרשור נחשף לספרות שלא ידענו שיש..)

אפשר תשובות כלליות אפשר תשובות מיוחדות..

אני אתחיל.

א.  קלאסי-  ספר שינסה לפרט ולבאר יותר את הלכות בין אדם לחברו וכן ספר שינסה לפרט להסביר ולבאר את נושא אהבת ה' ויראת ה' כפי שמעורר על זה הרמחל (שוב, לא פירוש למסלש אלא חיבור עיוני ומעשי על שני ענפים גדולים אלו.).

ב. הייתי רוצה ספר על הלכות שבת שלא יכתב על סדר השוע, אלא פשוט יחשוב על איך נראה יום חול שגרתי אצל רוב האנשים וביחס לכל פעולה ופרטיה ירשום מה דינה בשבת..

הייתי רוצה לכתוב ספר כולו על מצוות "מעקה"אריק מהדרום

על שלל הלכותיה והרעיונות הפילוסופים שכרוכים בה.

אבל מי יקרא את זה?

א. בהצלחה בעבודה החדשה. (קפץ לי מצמע)אנונימי 14

בהנחה שהיית רציני , אז כוונתך בין היתר שמצצות מעקה קשורה לנושא ביטחון והשתדלות, השגחה?

אשמח לחידוד..

שאלות חזקות!אשר ברא
מה שאני רוצהחתול זמני

זה חיבור מאוד מעמיק ושיטתי על מדרש רבה + אגדות ירושלמי. לא כמו עץ יוסף או אפילו יפה מראה אלא יותר סגנון מהרש"א. או טוב יותר, כמו הפירושים הממש ממש ארוכים של מראה הפנים על אגדתות מסוימות.

או: ספר שיאגד את כל אגדתות ירושלמי (קיים כבר) אבל יביא את כל המפרשים הקלאסיים של הירושלמי (קורבן העדה / פני משה / רידב"ז כו'). אולי גם חיבור כזה שמביא רק אגדתות ירושלמי מקוריות שאין להן מקבילות במדרש רבה / בבלי.

יש לי חבר שמחבב את מדרש רבהטיפות של אוראחרונה

ויום אחד הוא נתקל בפירוש 'תפארת ציון' מלפני מאה ומשהו שנה והתרשם ממנו מאוד

(יש בהיברובוקס את הכרך על מדרש רבה אסתר. אני לא מכיר את הפירוש בעצמי)

אההה , שאלה מעולה!אני:)))))

אכתוב ב"נ בהמשך

שומרת את השרשור

הוא לא המריא (; לא נורא..אנונימי 14
לא בדיוק ספר, ואולי קיים כזה (תספרו לי אם כן!)מרגול

כמו ברכון רק של שחרית מקוצרת ליחיד (יחידה למען הדיוק).

לימים שהזמן דחוק. וגם זה יותר נוח (חוברת קטנטנה במקום סידור שצריך לדפדף).

ותכלס אולי גם למנחה (גם ככה קצר)

כאילו סידור לאשה , אבל רק שחרית ומנחה ליוםאנונימי 14
חול, וגם שם לא כל התפילה אלא המינמום שנשים צריכות לומר?
כן, ואפילו בנפרדמרגול

ממש בשביל הימים הלחוצים שיוצאים מהבית מוקדם ואין זמן בכלל בכלל.

ובנפרד בשביל הפרקטיות…

אגב, גם ככה יש מלא דברים שנשים לא אומרות, בטח בתפילת יחיד, גם כשזמנן בידן (תפילין, קורבנות…)

הרי יש הלכות על דילוגים ומה המינימום שכן חייב בשחרית וכו. אז כזה. מאוגד במשהו קטן כמו ברכון של כמה דפים (האלו בלי השירים החסידיים, שזה נטו ברכת המזון)

יש כזה! עם מסלולים לפי הזמן שיש לךנפש חיה.
כן! נקרא "תהילת נשים" , אני יודעת שיש שם שחריתנפש חיה.

וגם אם אני לא טועה

מנחה, ראש חודש, חגים... 

פרשת השבוע לפי התלמוד הירושלמישירהבו
מחפשת מקורות/ שיעוריםאשר ברא

בנושא של 'התלהבות', איך לקיים דברים ביותר אש פנימית.. דבקות וכו'..

ה' ישמח אתכם, תודה

אני לא מכיר מספיק את כתביו אבל אולי אחריםאנונימי 14

ידעו..

זכור לי במעורפל שיש התעסקות בזה בכתבי

האדמור מפיאסצנה היד..

אכן.אחד איש
הכשרת האברכים עסוק בזה
תוכל לפרט?אשר ברא
...אחד איש

הרבה מפיאסצנה מביא שם הרבה על עבודה עם דמיון ומסביר למה חשובה התלהבות זה די ארוך ועבודה תהליכית לא משהו שאני עכשיו יכתוב פה בדקה.

בחבד אגב יש הרבה דיבור על התלהבות מתוך התבוננות תוכלי למצוא אצל אדמור הזקן הרבה התבוננויות על זה

וזה לא בדיוק מה שביקשת אבל על הצד שאולי כןאנונימי 14

אז תחילת פרק כו בתניא מדבר על שמחה ועצבות..

אבל שוב זה קצת שונה..

שווה לעיין שם בכל מקרה😃

זהו..אשר ברא

על שמחה ועצבות יש מלא!

אבל ספציפית על הנקודה של התהלבות פחות מצאתי..

תודה

צריך לדעתאחד איש
הרבה פעמים קושי בהתעוררות הלב והתלהבות תלוי לפעמים במצב נפשי שצריך לעבוד עליו או באיזה תפיסה מסוימת על ה' או על עבודת ה' שצריך לשפץ ועוד עניינים שלאו דווקא הפתרון שלהם זה להוסיף התחזקות על עניין ההתלהבות בעצמו אלא העניין הוא המסביב. להבין מה מונע מהלב להיפתח מה יושב עליו
^^ יפה מאוד שכויחאנונימי 14
נכוןאשר ברא
אבל אני מדברת על השלב של אחרי, שהבן אדם נמצא כבר בשמחה ורוצה להגביר התלהבות (:
אז לדעתי הכשרת האברכים יכול להיות טובאחד איש
מניח שיש כל מיני ספרים חדשים של הדור הזה וכל מיני שיעורים בנושא לא מכיר מספיק אבל מן הסתם אפשר למצוא
לא מכירה🙈אשר ברא
תוכל לפרט?
מסילת ישרים פרק זפצל"פ
ואמנם, התבונן עוד, שכמו שהזריזות הוא תולדת ההתלהטות הפנימי, כן מן הזריזות יולד ההתלהטות. והיינו, כי מי שמרגיש עצמו במעשה המצוה כמו שהוא ממהר תנועתו החיצונה, כן הנה הוא גורם שתבער בו תנועתו הפנימית כמו כן, והחשק והחפץ יתגבר בו וילך. אך אם יתנהג בכבדות בתנועת איבריו, גם תנועת רוחו תשקע ותכבה. וזה דבר שהנסיון יעידהו.

ואמנם כבר ידעת, שהנרצה יותר בעבודת הבורא, יתברך שמו, הוא חפץ הלב ותשוקת הנשמה. והוא מה שדוד המלך מתהלל בחלקו הטוב ואומר (תהלים מב, ב): כאיל תערג על אפיקי מים כן נפשי תערוג אליך אלקים, צמאה נפשי לאלקים וגו'. (תהלים פד, ג): נכספה וגם כלתה נפשי לחצרות ה'. (תהלים סג, ב): צמאה לך נפשי כמה לך בשרי. ואולם האדם אשר אין החמדה הזאת לוהטת בו כראוי, עצה טובה היא לו שיזדרז ברצונו, כדי שימשך מזה שתולד בו החמדה בטבע, כי התנועה החיצונה מעוררת הפנימית, ובודאי שיותר מסורה בידו היא החיצונה מהפנימית.

אך אם ישתמש ממה שבידו, יקנה גם מה שאינו בידו בהמשך, כי תולד בו השמחה הפנימית והחפץ והחמדה מכח מה שהוא מתלהט בתנועתו ברצון. והוא מה שהיה הנביא אומר (הושע ו, ג): ונדעה נרדפה לדעת את ה', וכתוב (הושע יא, י): אחרי ה' ילכו כאריה ישאג.

השיעור הכי טוב לנושא הזה הוא בליבנו פנימהמחפש אהבהאחרונה

בהצלחה!

שבועות!!אשר ברא
שתפו בהכנה שלכם לחג.. וגם אשמח למקורות מומלצים..
מבין שהתחלת הלילה את התיקוןזיויק
וברצינות: מהרל תפארת ישראלזיויק
ההכנה הכי גדולה:קעלעברימבאר

לספור את העומר 49 יום

לכן קוראים לחג שבועותקעלעברימבאראחרונה

אולי יעניין אותך